PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nedir bu defter tastik ücreti???

picasso
29-12-2014, 09:35
arkadaşlar muhasebiceler bu ay çıldırmış sanki 700-800 tl fatura getiriyolar. defter tastik ücreti adı altında. bu iş bu kadar pahalı mı gerçekten, kendimiz halletsek aynı paraları mı bulur ?? var mı aramızda bu konuyu net bilen ?

onursumer
29-12-2014, 09:38
çok net bildiğimden değilde çeşidine gore 1000tl leri geçebiliyor diye biliyorum ben

asmisinsan
29-12-2014, 09:42
her sene bizde ödüyoruz notere tasdik ettiriyolar galiba

c@n
29-12-2014, 09:43
Pek anlamıyorum bu işlerden ama muhasebecimiz 3200 tl para istedi yıl sonu diye.

-Murat Özcan-
29-12-2014, 09:47
arkadaşlar muhasebiceler bu ay çıldırmış sanki 700-800 tl fatura getiriyolar. defter tastik ücreti adı altında. bu iş bu kadar pahalı mı gerçekten, kendimiz halletsek aynı paraları mı bulur ?? var mı aramızda bu konuyu net bilen ?

Yıllık olarak Muhasebecilerin Mükelleflerinden aldığı işletmelerinin büyük veya işletme esaslı defter konusunu içeren tasdik ücretidir.Büyük defter dediğimiz kişiler Kar marjı yüksek olan kurumlardır.Bunlara örnek olarak büyük restorantlar,büyük esnaflar vs tarzı kişilerdir.İşletme defterine giren kuruluşlar ise küçük market, Terzi,kasap, atıyorum aksesuarcı tarzı küçük esnaf işletme defterine girer kar marjı az ise işletme defteridir. Bu yıl Büyük defterlerden 400 500 lira arası alınırken işletme defterlerinden 200 ile 300 lira arası tastik ücreti temin edilir.

Day Walker
29-12-2014, 09:48
Ben noterde görmüştüm her sayfaya mühür basıyolar sonra sayfa adedi kadar para istiyolar. Hatta adamın biri büyük yetkili servislerden birinin muhasebecisi 12 adet kalın mı kalın defterle gelmiş 50-60 bin lik oluruz diyodu.

johnie
29-12-2014, 09:51

Sanırım işletmecisiniz , bir yer sahibisiniz.. Muhasebeciniz sizin evrak işlemlerinizi ve maliye işlemleri yaparken noter den tasdik ettirir ve bu ücret her sene başında yapılma zorundadır. Sizin defterlerine işlenip sayı verildiğinden dolayı , hangi işlemin ne zaman yapıldığı ile ilgilidir ve ödemek zorundasınız eğer işletmeci iseniz :( Yılda bir kere ödersiniz ama biraz dediğiniz gibi tuzludur

Osman Bahadır
29-12-2014, 10:22
Şirket türüne, işçi sayısına, defter tutma usulüne, sayfa adedine göre değişir. Her yıl için her ilin SMMMO tarife açıklar. Sayfalarından kontrol edebilirsiniz.

lnd_samet
29-12-2014, 11:03
muhasebe ücretine göre ters orantılı rakam çıkıyor tasdik ücreti :)
defterleri öğrenip noter'e kendiniz sorun emin olun daha düşük fiyat çıkma ihtimali çok yüksek :)
hoş daha sonra muhasebeci onu başka yerden çıkartır :)

SinanTT
29-12-2014, 11:08
Herhangi bi notere gidip defterleriniz kaç adet ve kaç sayfa ise tutarı öğrenebilirsiniz.

free-hifi
29-12-2014, 11:17
SIRF içinde defter tasdik parası yok size yansımayan yol ve kırtasiye paralarına mahsuben muhasebeciler her sene bunu alırlar biz artık e deftere geçiyoruz tasdik derdimiz yok artık

HONDAHAN
29-12-2014, 12:27
Arkadaşlar muhasebeciyim, büro muhasebesi de yaptım. Defter tasdik ücreti; hem diğer arkadaşların dediği gibi notere ödene paradır, hem de o yıl içinde muhasebecinizin sizin için kullandığı kırtasiye, sizin için yaptığı vergi dairesi ssk vs. yerlere gidiş yol ücretleri gibi giderlerine karşılık aldığı bir paradır. Her sektörün bir para kazanma dönemi vardır, bu da muhasebecilerin para kazanma dönemidir, bence anlayış gösterin. Bayram arefelerinde kuruyemişçiler, şekerciler, giyim, ayakkabı vs. fiyatları kabartır ama hiçbirimizin sesi çıkmaz değil mi ? Yılbaşında hediyelikçiler, sevgililer gününde, anneler gününde çiçekçiler.... diye uzar gider liste. ;)

yucelebeci
29-12-2014, 13:07
Noterin yaptigi islerin cogu gereksiz zaten milletin parasini almak icin uretilmis bir kurum bence gerekli oldugu isler illaki var ama bir o kadarda gereksiz fuzuli is var

ice
29-12-2014, 13:08
Arkadaşlar muhasebeciyim, büro muhasebesi de yaptım. Defter tasdik ücreti; hem diğer arkadaşların dediği gibi notere ödene paradır, hem de o yıl içinde muhasebecinizin sizin için kullandığı kırtasiye, sizin için yaptığı vergi dairesi ssk vs. yerlere gidiş yol ücretleri gibi giderlerine karşılık aldığı bir paradır. Her sektörün bir para kazanma dönemi vardır, bu da muhasebecilerin para kazanma dönemidir, bence anlayış gösterin. Bayram arefelerinde kuruyemişçiler, şekerciler, giyim, ayakkabı vs. fiyatları kabartır ama hiçbirimizin sesi çıkmaz değil mi ? Yılbaşında hediyelikçiler, sevgililer gününde, anneler gününde çiçekçiler.... diye uzar gider liste. ;)

Muhasebicilere o yüzden aylık muhasebe ücreti vermiyoruz dimi? Nasılsa tüm masraflarını yil sonunda defter tasdik ücretinden alıyor dimi ! Lafim şahsına değil ama bu yazdığın biz sizi opuyoruz ses çıkarmayın demek. ..

HPMania
29-12-2014, 13:33
Muhasebicilere o yüzden aylık muhasebe ücreti vermiyoruz dimi? Nasılsa tüm masraflarını yil sonunda defter tasdik ücretinden alıyor dimi ! Lafim şahsına değil ama bu yazdığın biz sizi opuyoruz ses çıkarmayın demek. ..

Size kesinlikle katılıyorum. Ayrıca noterde 100 sayfalık bir defterin onayı sadece 1.15 TL, (kaynak:NOTERL (http://www.tnb.org.tr/GenelBilgiler/noter_tarife.htm)) tabi firmanın zorunlu olduğu defter sayısı bu ücreti mutlaka arttıracaktır ama istenen bedeller oldukça fazla. Sanki tüm müşteriler için ayrı ayrı mı notere gidip onay alınıyor, her müşteri için ayrı kartuş, ayrı yol parası :) Hepsi tek seferde hallediliyor. Kimse üzerine alınmasın ama ülkede her sektörde olduğu gibi bu konuda da kim kime ne kadar tutturursa..

serkan_2120
29-12-2014, 13:42
kendi defterimizi neden kendimiz tutamıyoruz ki neden illa bir muhasebeci tutmak zorunda

VW-Freaks
29-12-2014, 13:48
bizden 750 tl istediler sektörlere göre değişiyor sanırım ücretleri

ErkanCanS
29-12-2014, 13:58
kendi defterimizi neden kendimiz tutamıyoruz ki neden illa bir muhasebeci tutmak zorunda

Kendi kendimizin avukatı neden olamıyorsak o yüzden bence :) Sonuçta uzaktan gözüktüğü kadar kolay bir iş değil.Ayrıca bu işi yapabileceğini düşünüp yüzüne gözüne bulaştıranlarla devlet uğraşmak istemez diye düşünüyorum

serkan_2120
29-12-2014, 14:06
Kendi kendimizin avukatı neden olamıyorsak o yüzden bence :) Sonuçta uzaktan gözüktüğü kadar kolay bir iş değil.Ayrıca bu işi yapabileceğini düşünüp yüzüne gözüne bulaştıranlarla devlet uğraşmak istemez diye düşünüyorum

kendi kendimizin av. olabiliyoruz istediğimiz dilekçeyi verip istediğimiz gibi savunma yapabiliyoruz ayrıca ben ufak bi işletmeyim sadece yazarkasa z raporlarım var ayda bi kaç tanede faturam mal aldığım yerden gelir benden her ay 80 tl muhasebe ücreti her yılda 500 tl defter tastik ücreti alıyo sitemim sana değil dostum yanlış anlama

34btr1907
29-12-2014, 14:15

baya pişkince yazı,düdükleme dönemindesiniz yani :D

HONDAHAN
29-12-2014, 14:16

:) Çalıştırdığın elemana da maaş veriyorsun ama biryere yolladığın zaman ya da git birşey al dediğin zaman parasını veriyorsun değil mi ?

ErkanCanS
29-12-2014, 14:19
kendi kendimizin av. olabiliyoruz istediğimiz dilekçeyi verip istediğimiz gibi savunma yapabiliyoruz ayrıca ben ufak bi işletmeyim sadece yazarkasa z raporlarım var ayda bi kaç tanede faturam mal aldığım yerden gelir benden her ay 80 tl muhasebe ücreti her yılda 500 tl defter tastik ücreti alıyo sitemim sana değil dostum yanlış anlama

Yok ben muhasebeci değilim olmayıda düşünmüyorum zaten yanlış anlamam :) Lakin memlekette 4 işlem yapmayı bilmeyen veya vur ensesine al ekmeğini yani dolandırılmaya müsait çok insan var.Geçenlerde açık öğretim bürosuna gittim Bornova'da bir kuyruk var başından sonuna arabayla 7-8 dakika sürer.Dedim bu ne kuyruğu acaba. Şifre kuyruğuymuş millet açıköğretimi arayıp şifre almaktan aciz 6 saat kuyrukta bekliyorlar koyun gibi. Memlekette böyle insanlar çoğunlukta olduğu sürece her işin bir uzmanı olması bence gayet doğal :)

34btr1907
29-12-2014, 14:21
bana derse o eleman abi dönem değişik 3 tl oldu sana 13 tl vermem tabıkı

HONDAHAN
29-12-2014, 14:22
baya pişkince yazı,düdükleme dönemindesiniz yani :D

Pişkince ? :D Defter tasdik ücretinin ne olduğu sorulmuş, ben de anlattım. Algıladığınız gibi olduğunu düşünüyorsanız muhasebecinize kendinizi düdükletmeyin o zaman !

34btr1907
29-12-2014, 14:26
Pişkince ? :D Defter tasdik ücretinin ne olduğu sorulmuş, ben de anlattım. Algıladığınız gibi olduğunu düşünüyorsanız muhasebecinize kendinizi düdükletmeyin o zaman !

o kadar yürek yemedi daha,ben ne nerde ne kadar silgisine kadar haberim var,kalkıpta böyle dese bana bu dönem para kazanma donemımız hos gor , onada derım pişkin pişkin ne dıyosun sen dıye,şahsına degıl mesele,bu tarz düşünüp hadi düşündü diyelim bide yazana .

iyi düdüklemeler size.

wekoo
29-12-2014, 14:32
normalde küçük esnafların defter tastik üçreti 52 tl bizim muhabebeci 270 tl istedi su bu derken 200 verdim artık dikkat edin su aralar tutan tutana...

Redfish16V
29-12-2014, 14:47
3 yıldır muhasebeciyim,tam anlamıyla öğrenceğim çok şey olsada tek farkettiğim muhasebecinin tek tahsilat yaptığı dönem bence,o yüzden kimisi ıvır zıvır ekliyor kimisi azıcık ucundan dokunduruyor :)

zübeyir
29-12-2014, 14:49
Lanet olsun muhasebeyede muhasebeciyede.Herkes düzenbaz olmuş...

ice
29-12-2014, 14:57
:) Çalıştırdığın elemana da maaş veriyorsun ama biryere yolladığın zaman ya da git birşey al dediğin zaman parasını veriyorsun değil mi ?

Sorun hakkindan fazla para istemesi muhasebecilerin ve sende kendi agzinla söylüyorsun. 3 liralık işe 5 lira istiyoruz diye...

ice
29-12-2014, 14:58

Bak burda daha açık yazmışsın. ..

facia
29-12-2014, 15:01

Sıkıntı zaten ayda 80 Tl'ye defter tutulmasında ... Oda'ların belirlediği asgari ücret tarifelerine iş alabilse insanlar, sonradan bu tarz sıkıntılarla uğraşmazsınız...
Şahsım adına söyleyim 80 TL'ye bırakın defter tutmayı sizin yanınıza gelip kayda girilicek faturaları bile almam ama malesef bu meslek o kadar basit görülüyor ki insanların yaptıkları işin kıymeti yok

p.s büroculuk yapmıyorum.

HONDAHAN
29-12-2014, 15:05
Arkadaşlar bakın başta da dedim, ben büro muhasebesi yaptım ama şuan bir şirkette çalışıyorum.
Soru sorulmuş, bilgi veirlmiş, buna rağmen o sövüp sayanların ne iş yaptığını, kaç paraya aldıkları malı hangi yüzdeden sattıklarını çok merak ediyorum.!

Aylık verdiğiniz ücret muhasebecinin emeklerinin karşılığıdır. Peki size yılda kaç defa geliyor ? Sizin için vergi dairesine, SGK ya kaç defa gidiyor ? Bu geliş ve gidişlerdeki masrafları ? Kimi mükellefe bir klasör, bir sürekli form yeterken kimisine 10 klasör, 10 sürekli form harcıyor bu nasıl olacak ? Ben noter kapısında gecelere kadar üç gün beklediğimi bilirim ! eee aylık aldığı 200 e buna kim katlanır ? Artık herşey netten olduğu için ilk yıllarımdaki her ay SSK ve Vergi dairesi önünde sabahın 4 ünde kuyruğa girip akşamlara kadar beklediğimi de saymıyorum. Haa noter yoğunluktan dolayı kendine kabul etmedi defterleri de sizin onları ofisinize davet etmeniz gerekti !!! Eyvah diyorum gerisini buraya yazmıyorum bile. Bir keresinde noterler çalıştığım muhasebe bürosuna saat 8 de defter tasdiğe gelip sabaha karşı 4 te bitirdiler. Bedava oluyo değil mi bunlar ?
Hülasi haksız kazanana lanet okuyun eyvallah ta, eğer hakkı varsa o lanet sizi bulur, iki kere düşünün sövüp sayarken.
Yine söylüyorum; şuan bir şirkette muhasebeciyim, böyle şeylerle de hiç işim yok ama konunun açılmasına sebep olan sorunun cevabı bunlardır.
Kimse çiçekçiye, ulan 5 liralık gülü sevgililer gününde 15 liraya satıyon lanet olsun demiyor ama ! ;) değil mi ?

HONDAHAN
29-12-2014, 15:07
Bak burda daha açık yazmışsın. ..

@ice o arkadaş öyle düşündüğü için onun ağzından cevap verdim. Yoksa ben konuyu öyle görmüyorum ;) Bak bir üstteki mesajımda daha detaylı yazdım. Neyse artık ne derseniz, nasıl bilirseniz.

ice
29-12-2014, 15:14
Arkadaşlar bakın başta da dedim, ben büro muhasebesi yaptım ama şuan bir şirkette çalışıyorum.
Soru sorulmuş, bilgi veirlmiş, buna rağmen o sövüp sayanların ne iş yaptığını, kaç paraya aldıkları malı hangi yüzdeden sattıklarını çok merak ediyorum.!

Aylık verdiğiniz ücret muhasebecinin emeklerinin karşılığıdır. Peki size yılda kaç defa geliyor ? Sizin için vergi dairesine, SGK ya kaç defa gidiyor ? Bu geliş ve gidişlerdeki masrafları ? Kimi mükellefe bir klasör, bir sürekli form yeterken kimisine 10 klasör, 10 sürekli form harcıyor bu nasıl olacak ? Ben noter kapısında gecelere kadar üç gün beklediğimi bilirim ! eee aylık aldığı 200 e buna kim katlanır ? Artık herşey netten olduğu için ilk yıllarımdaki her ay SSK ve Vergi dairesi önünde sabahın 4 ünde kuyruğa girip akşamlara kadar beklediğimi de saymıyorum. Haa noter yoğunluktan dolayı kendine kabul etmedi defterleri de sizin onları ofisinize davet etmeniz gerekti !!! Eyvah diyorum gerisini buraya yazmıyorum bile. Bir keresinde noterler çalıştığım muhasebe bürosuna saat 8 de defter tasdiğe gelip sabaha karşı 4 te bitirdiler. Bedava oluyo değil mi bunlar ?
Hülasi haksız kazanana lanet okuyun eyvallah ta, eğer hakkı varsa o lanet sizi bulur, iki kere düşünün sövüp sayarken.
Yine söylüyorum; şuan bir şirkette muhasebeciyim, böyle şeylerle de hiç işim yok ama konunun açılmasına sebep olan sorunun cevabı bunlardır.
Kimse çiçekçiye, ulan 5 liralık gülü sevgililer gününde 15 liraya satıyon lanet olsun demiyor ama ! ;) değil mi ?

Önce sunu belirteyim sirketimde muhasebe departmanı var o yüzden dediğin gibi durtulmuyorum :) Yazdıklarına gelirsek hangi muhasebeci her mükellef için aynı ücreti talep ediyor ? Kiminde aylık 80 kiminden 8000 talep ediyor yoğunluk durumuna göre ! Buda demek oluyor ki zaten diğer masrafları en başta içine koyuyor ücretinin. Ben calismasam ömür boyugecinirim ama her sabah 5 kalkip 6 işimin başında oluyorum neden ekmek param için. O yüzden gece bekledi sabah bekledi vs vs vs yazmana gerek yok her işin zorlukları vardır ama bu yıl sonu senin tabirinle duduklenmeyi mantıklı kilmiyor :)

ice
29-12-2014, 15:15
@ice o arkadaş öyle düşündüğü için onun ağzından cevap verdim. Yoksa ben konuyu öyle görmüyorum ;) Bak bir üstteki mesajımda daha detaylı yazdım. Neyse artık ne derseniz, nasıl bilirseniz.

Eyvallah. ..

d.berkay
29-12-2014, 17:09
Benden de 300TL aldı muhasebeci.

Otto_Skorzeny
29-12-2014, 17:22
850 de bizden istediler ödedik bile hatta

Quantum
29-12-2014, 17:42
Yahu zihniyetininizi açık açık yazıyorsunuz ya şuraya utanmadan etmeden, pes.. Allah böylelerinin ellerine düşürmesin kimseyi..

ice
29-12-2014, 18:06
Arkadaşlar muhasebeci ile pazarlık edin defter tasdik için. ..

AdemAr
29-12-2014, 18:24
Size 5 e aldığınız ürünü niye 15 e satıyosunuz diyen oluyormu ? Bütün esnaflar saf dürüst bi muhasebeciler dolandırıcı :D Sözüm meclisten dışarı kimse yanlış anlamasın.

Not: Muhasebeci değilim :))

veliazak
29-12-2014, 19:44
Defter tasdiği için 50 Lira teklif edin muhasebecinize, kabul etmezse, tastik ettirmeyin benim defterimi diyerek bütün ilişiğinizi kesin, gidin yeni bir muhasebeci ile fiyat konusunda baştan anlaşın olsun bitsin... 700-800 Liralar nedir yahu?? Maliyet 50 Lira tutmaz, geri kalanı cebellezi... Birde utanmadan muhasebecilerin para kazanma dönemi diye yazmışlar... Ayıptır günahtır...

Bunu kafadan yazmıyorum, 4.5 yıl Mali Müşavir'in yanında staj yapmış birisi olarak yazıyorum... Takdir sizin...

Ahmet Saraçoğlu
29-12-2014, 19:47
bizimde 900 müş.Gidip vericem yarın.

veliazak
29-12-2014, 19:53
bizimde 900 müş.Gidip vericem yarın.

Muhasebecin kendine iyi bir yılbaşı programı ayarlamış anlaşılan... :)

HellRot06
29-12-2014, 20:08
Allah'tan şirket muhasebesinde çalışıyorum yoksa bu kadar beddua'ya çoktan nalları dikmiştim :D :D

TaGo
29-12-2014, 21:33
Arkadaşlar nekadar defter tasdik ücreti vermesi gerektiğini öğrenmek isteyen bir zahmet google amcaya sorar. Orada serbest Muhasebeciler odasının belirlediği dip tarife zaten mevcut. İsim şirketi olupta adam çalıştırmayanın yani en dibin tarifesi dahi 450 tl den başlıyor. E defter tutturanın dip fiyatı ise 1200 tl ye kadar minumum olarak değişiyor. Bu yıllık kırtasiye giderine görede artabilir diye belirtilmiş.

Yani muhasebecilerin bu denlide günahını almaya gerek yok. Ha 300 tl vermişsindir, ozaman sende muhasebecinin hakkını yemişsin otur sevine dur ne diyeyim.

picasso
30-12-2014, 09:35

aylık 200 tl ye kim katlanır diyosun, acıtasyon yapıyosun sanki sadece benden para alıyo gibi yansıyıyosun. ortalama 100 defter tutuyo desek 20 bin lira para yapar ayda. bence beklenir gece noter kapısında.

HONDAHAN
30-12-2014, 10:50
aylık 200 tl ye kim katlanır diyosun, acıtasyon yapıyosun sanki sadece benden para alıyo gibi yansıyıyosun. ortalama 100 defter tutuyo desek 20 bin lira para yapar ayda. bence beklenir gece noter kapısında.

Arkadaşım o kadar şey yazdım bunu mu anladın ? Bir onu mu çekip aldın, ne acitasyonu ? Beklemesi var, beklerken harcaması var, davet etmesi var, davet edince yedirip içirmesi var, yıl içinde mükellefin bir dünya sorunu çıkıyor, elli defa vergi dairesine gidip gelmesi var. Ne biliyorsunuz bahsettiğim işlerle ilgili de neye göre muhalefet ediyorsunuz söylenene ? Avukat ta belli bir ücrete anlaşıyor ama adliyede çıkan ekstra masrafları size yansıtıyor. Muhasebede de bu peşin alınıyor, böyle alışılagelmiş.

Biri de kalkmış utanmadan yazmış falan demiş !!! Konu açılmış " Nedir bu defter tasdik ücreti " diye, ben de cevap verdim kardeşim, neyinden utanacağım ? Hadi feriştahı, mali müşaviri çıksında desin ki bu adam yalan söylüyor, yanlış anlatıyor. Ha işletme defterinden 800-900 isteyene hepberaber sövelim, ya da 1. sınıf olsa bile 4-5 bin tl isteyene sövelim, bir ölçü olmalı onda hemfikir olalım. Ama lafları cımbızla çekip acitasyon benzetmesi yapan, ya da mali müşavir yanında çalışsa da bu işlerden hiç anlamadığı verdiği tavsiyeden belli olan kafalar için tekrar söylüyorum : Evet yılbaşı muhasebecilerin para kazanma dönemidir, aldıkları paralar; noter defter tasdik ücret, yıl içindeki kırtasiye masrafları, yıliçindeki gitti-geldi, yedi-içti-yedirdi-içirdi vs... masraflardır. Hayır değildir diyen, peki nedirin cevabını versin.

Soruya cevap veren adama, verdiği cevapta doğruysa, sağol bildiğini paylaşmışsın denir, muhalefet edilmez. Ben ne defter tasdik ücreti alan büro muhasebecisiyim, ne de onaların avukatıyım. Birşey soruldu, cevabını söyledim ne utanmazlığım kaldı ne acitasyonum ! Ayıptır. Daha önce bildiğiniz gibi olsun demiştim, şimdi mesajımdan alıntı yapıldığı için cevap yazdım, daha da bişey demem. İstediğiniz gibi anlayın, istediğiniz gibi inanın.

Anıl E.
30-12-2014, 11:02
Babam amcam kuzenim mali müşavir . Ben de Allahın izniyle sınavlarına hazırlanıyorum kazanırsam bu yola tamamiyle girmiş olacağım . 5-6 yıldır da babamla beraber ofiste çalışmaktayım . Bizim yaptığımız işte ESNAFLIKTIR .

Zaten bu ülkede kıymeti bilinmeyen mesleklerden birisi de muhasebecilik . Yaptığınız işin kıymeti yoktur ve verilen para genelde kıymetsizdir araştırın genelinin düşüncesi böyle . Sınavını bile araştırırsanız ne kadar zorlu geçtiğini bilirsiniz ,artık o belgeyi ruhsatı almak gerçekten çok zor yıllarca çalış didin stres sıkıntı emek ver paranı ortaya koy . Gelsin iki gün sonra bir esnaf sana vereceği aylık 100 tl ücrete çok desin :) .

Kolay bir meslek ve herkes yapar düşüncesinde olanlar buyursunlar kendileri yapsınlar , çok öyle yiğitlik ettikten sonra dönüp dolaşıp gelen oldu .
Defter tastik ücretlerinde zaten pazarlık yapıyoruz biz mükelleflerle hiçbirinden istediğimiz ücreti alamıyoruz aslına bakarsanız bu rezillik . Maliye Bakanlığı bir ücret sistemi belirliyor , Mali müşavir ona bile makbuz kesmek zorunda ne yani üstüne 50 tl ücret koyup kendisinin cebine de para girmesin mi ?

Babam önümüzdeki ay 5000 civarı kdv ödeyecek . Defter tastik ücretlerinin hepsi istenildiği gibi alındı mı ? Hayır .

Sallamayın bizim mesleğe bilip bilmeden . Emek, zaman ,stres , para söz konusu .. Herkes kendi yaptığı ve başkasının yaptığı işine saygı göstersin .

Oz`
30-12-2014, 11:07
biraz doğru aslında muasebeci tasşmı yesin :) dimi lan Erdoooo :)

saka bi yana 300 e 1400 saçmada 250 ile 300 arasında kavga nedeni bence biraz abartı noter tastik mastik herif uğraşmıyormu? ee adam tutsan zaten okadar alır adam tutsan i bırak kendin uğraşsssan kaybettiğin zamana yazık deilmi ?

Anıl E.
30-12-2014, 11:09
Vay be anamıza sövmeyen kalmış :)

HellRot06
30-12-2014, 11:15
Bende şirketin defterleri dün notere teslim ettim 3650 sayfa. Akşama gidip teslim alcam dur bakalım ne tutacak noter ücreti.

Anıl E.
30-12-2014, 11:28
biraz doğru aslında muasebeci tasşmı yesin :) dimi lan Erdoooo :)

saka bi yana 300 e 1400 saçmada 250 ile 300 arasında kavga nedeni bence biraz abartı noter tastik mastik herif uğraşmıyormu? ee adam tutsan zaten okadar alır adam tutsan i bırak kendin uğraşsssan kaybettiğin zamana yazık deilmi ?

Abi 1000 üstü ömrümüz boyunca defter tastik ücreti de almadık muhasebe ücretide .TÜRMOB belirliyor her şeyi bizim normal küçük defterden aldığımız defter tastik ücreti 200 tl 250 tl arası ki bunun pazarlığı da var herkes dediğimiz rakamı vermiyor . Büyük defterlere de en çok 800 tl yazdık onun da pazarlığı var ve millet 50 tl pazarlık yapmıyor daha da indiriyor .

O aldığımız ücretler için TÜRMOB senin pazarlıkla aldığın fiyatı sallamıyor , sistemde belirlediğin rakamdan da makbuz keseceksin kardeşim diyor onun da kdv'sini ödüyoruz . Yanımıza para kalmayan bile o kadar mükellef var kılı kılına ücret aldığımız da oluyor .

Zaten herkesin hayal dünyasındaki istenilen rakamlar kazanılsa en kral meslek olur , altımızda da 200.300 bin dolarlık arabalar olur herhalde :) .

Biz kimseyi düdüklemiyoruz , düdükleyenler oluyor mu ? İlla ki oluyor biz de duyup hayret ediyoruz . Yapacak bir şey yok devlet bir düzenleme getirmeli

ceratoniaorg
30-12-2014, 16:20
Tasdik için 300 verdim ama pazarlık etseymişim keşke. Aylık olarak da 100 veriyorum.

Volkann
30-12-2014, 16:36
Anıl sanırım burada tek destekçin benim stajyer mali müşavir olarak :)

özgür67
30-12-2014, 16:48
aylık 70 lira defter tasdiki için de 200 lira verdim.