PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkemİzdekİ sahte ÜrÜnlermİ var?

Yarbay
24-12-2014, 14:27
Merhabalar arkadaşlar,

etrafta şöyle fiyat sorguluyorum ve fikir edinmek için yabancı sitelerde yorumlara (reviews) kısmına bakıyorum ve dikkatimi çeken bir hussus audio'nun hele hele otomotiv konusunda çok ucuz olması ile bilenen Amerikada dahi hatta ve hatta Amerikada Amerikan markalarıda dahil neredeyse tüm ürünler bizde daha ucuz.

bugün Hi-Fi gibi Alpine distribütörüne girdiğinizde verilen fiyat listesindeki fiyatlar Amerikan fiyatlarını tutuyor ama gidip bayiilere ,Hepsiburadana vs baktığınız zaman ürünler genelde burada daha ucuz.

Amerikanın en büyük audio sitesi olmasıyla ünlü Crutchfield'da INFINITY 6500CX dediğim zaman adamlar 250usd fiyat vermiş yani 575tl sonra noel indirimi ile 200usdye inmiş yani 460tlye.

aynı ürünü hepsi buradan.comda 260tlye alabiliyoruz. bu nasıl mümkün?

en tuhafıda MTX global sayfasına girdim, Amerikan sayfasına, Avrupa sayfasına ve MTX T450 diye bir ürün bir yana benzeri dahi yoktu yani yakından uzaktan hemde.

ama hepsiburadan.comdan tutunda birçok bayiye gidiniz hatta mediamarketde bile MTX T450 diye bir ürün var üstelik 80 X 4 rms vede MTX gibi ciddi bir marka ama 150tl ye yani 65 usd'ye :)

bu en son duruma oldukça güldüm zira MTX'e geçen hafta mail attım ve bugün öyle bir ürünümüz yoktur diye kısa ve açıklamasız öz bir cevap aldım.

yine ülkemizde XETEC adlı markalar var kimi yerde bayii Alman firması Xetec ürünü diyor, kimi bayii Alpine yan ürünü diyor kimi bayii Infinity yan ürünü diyor.

Xetec Almanya bizim araç hoparlör grubumuz ve vermiş olduğunuz ürün modelleri yoktur diye yanıt attı geçen hafta, Alpine ve infinity hiç Xetecden söz dahi etmiyor bu markanın ne websitesi var nede ürünlerin indirilebilir kaynakları.

ülkemiz anladığım kadarıyla Media marketden tutunda,Hepsiburadan.comdan tutunda birçok ciddi kuruluşuda içine alaraktan bile sahte ürünmü dolu, benmi yanlış algılıyorum?

yani bir 6500cx amerikada 575tl bizde 260tl

bir MTX T450 modeli hiçbir yerde yok

bir Xetec komponantları bulmak imkansız öyle bir ürün hiç yok

kafam karıştı :)

Osman Bahadır
24-12-2014, 14:34
Ses sistemlerini bilmem. Ama Otomotiv ve yan sanayiinde bu hep böyledir. Aynı ürün farklı pazarlarda farklı fiyatlardan satılır. Birçok alman ürün bizde Almanya'dan daha ucuz. Üstelik Almanya'dan ithal geliyor.

Bunu yalnızca sahte ürüne bağlamamak lazım. Birçok marka pazara göre fiyat politikası yürütüyor. Her ülkeye o ülkenin piyasa yapısına göre fiyat uyguluyor. O ülkeye veya ülkelere özel modeller türetiyor. Bu sayede ne hedef ülkedeki pazarından oluyor, ne de origin ülkedeki fiyat politikasını bozuyor.

Siz markanın Amerika temsilciliğini aradığınızda veya sorduğunuzda yerel pazar satış ekibi cevaplıyor sorunuzu, ve haliyle bu ekip diğer ülkelere özel modellerden bihaber.

Türkler bu gibi pazar fiyat farklılıklarından çok iyi faydalanıyorlar. Bir de Hintliler var. Çok güzel arbitraj yapıyoruz. Ucuz pazarı bulup piyasayı bozmada üstümüze yok.

Yarbay
24-12-2014, 14:59
Ses sistemlerini bilmem. Ama Otomotiv ve yan sanayiinde bu hep böyledir. Aynı ürün farklı pazarlarda farklı fiyatlardan satılır. Birçok alman ürün bizde Almanya'dan daha ucuz. Üstelik Almanya'dan ithal geliyor.

Bunu yalnızca sahte ürüne bağlamamak lazım. Birçok marka pazara göre fiyat politikası yürütüyor. Her ülkeye o ülkenin piyasa yapısına göre fiyat uyguluyor. O ülkeye veya ülkelere özel modeller türetiyor. Bu sayede ne hedef ülkedeki pazarından oluyor, ne de origin ülkedeki fiyat politikasını bozuyor.

Siz markanın Amerika temsilciliğini aradığınızda veya sorduğunuzda yerel pazar satış ekibi cevaplıyor sorunuzu, ve haliyle bu ekip diğer ülkelere özel modellerden bihaber.

Türkler bu gibi pazar fiyat farklılıklarından çok iyi faydalanıyorlar. Bir de Hintliler var. Çok güzel arbitraj yapıyoruz. Ucuz pazarı bulup piyasayı bozmada üstümüze yok.

doğrusunuzdur elbetde pazarlara göre fiyat politikası değişkendir.

fakat sanmıyorumki o pazar politikasında neredeyse üreticiler için yerlerde denilecek fiyat oranlarına sahip olan Amerikadaki bir ürünün 575tl olup kral indirimle 460tlye düşüp ülkemizde rahatça 260ya hatta bazı bayiilerde 210tlye kadar işin içinde bir pislik olmadan mümkün olabilsin.

BMW M5 avrupada 200,000 Euro ise ülkmemizde 250,000 Euro ise Euro üzerinde eş değer fiyat ile Amerikada 150,000 eurodur.

siz kalkıp ülkemizdeki şartlara bağlayarak bu aracı sıfır olarak 75,000 euroya alıyorsanız o ya M5 değildir yada işin içinde başka bir şey vardır derim ben.

bunu geçtim MTX için farklı pazarlara diğer markalar gibi hitap ürünler bulamadım neredeyse tüm pazarlara aynı ürünleri sürmüşler ve karıştırrmadığım ülke, kıta sitesi kalmadı ülkemiz haricinde bir yerde MTX T450 diye bir ürün bulamadım ve 65 dolara 80rms X 4 @ 4ohm bir MTX marka anfiyi sıfır alabilmek hayalden öte gibi görünmüyorda bana.

Xetec markasına hiçbir site,pdf belge vs de bulamadım.

hemencecik Google'da Xetec Component speakers yada MTX T450 REVIEWS derseniz bu 2 ürününde bırakın başka kıta yada pazarları türkiye haricinde benzeri bile bulunmadığını çok rahatça görürsünüz , bu çok şüpheci geliyor insana.

ruudvan
24-12-2014, 15:10
eskiden amerikada üretim vardı hi-fi konusunda şimdi pazara pahalı geldiği için üretimi çine kaydırdılar dolayısıyla asya pazarına ürünlerin daha uygun girmesi çokta zor değil. birde tr deki birçok marka özellikle sonu son la biten markalar da yalnızca fabrikanın dizayn edip ürettiği ürünlerdir .
yani 3 sene önceki jbl bilmem kaç anfinin içini bugün başka marka adı altında bir anfide görmeniz mümkün.

iş böyle olunca da iyi ürün , butik ürün her zaman ederi fazla oluyor.

Yarbay
24-12-2014, 15:30
eskiden amerikada üretim vardı hi-fi konusunda şimdi pazara pahalı geldiği için üretimi çine kaydırdılar dolayısıyla asya pazarına ürünlerin daha uygun girmesi çokta zor değil. birde tr deki birçok marka özellikle sonu son la biten markalar da yalnızca fabrikanın dizayn edip ürettiği ürünlerdir .
yani 3 sene önceki jbl bilmem kaç anfinin içini bugün başka marka adı altında bir anfide görmeniz mümkün.

iş böyle olunca da iyi ürün , butik ürün her zaman ederi fazla oluyor.

yanlış anlamayın size ve diğer arkadaşa amacım muhalefet olmak değil ama hem size katılıyorum hem katılmıyorum.

kafamı en bulandıran MTX T450 ve Xetec oldu, bu ürünlerin tüm dünyada başka hiçbir ülkede olmaması acaip saçma geliyor inandırıcılığı oldukça az bana göre. yani düşünsenize bizden başka hiçbir ülkede yok, böyle bir ürüne dahi bir site yok hatta bırakın ürünü öyle bir marka bile yok (XETEC) var var ama Xetec Almanya anfi var ki bizdeki hoparlörler ile yakından uzaktan alakası yok adamlar custom anfi üreticisi ömründe piyasaya tek bir komponent sürmemiş bir markadan söz ediyoruz kaldıki bayiilere sorunuz biri alman diyor biri alpine yan ürünü diyor diğeri infinity yan ürünü diyor,komik :)

yani MTX kalkıp 5 sene önceki anfisini alıp bir iki süs ve isim değişikliği ile pazara MTX T450 olarak sürdüyse bunuda asya pazarı için yaptıysa sony v Pioneer'de nasıl varsa böyle bir olay ve onlarda nasıl malezyadan tutunda,singapurdan rusyaya aynı ürünü bulabiliyorsanız bence bu MTX T450'ninde onlar gibi en az 4-5 ülkede daha satılması gerekirdi.

MTX'in kaklıp sadece Türkiyeye özel bir anfi yapacağına, fiyatını genel fiyatlarının 3de biri fiyatına yapacağına vede bizim böyle bir ürünümüz yoktur diye net bir cevap vereceğine inanmıyorum açıkçası.

darkmoon
24-12-2014, 16:09
Amerikan malı diye bilinen markaların çoğu avrupa ve bizim pazarlarımızda çinde üretim yaptıkları ürünleri satıyorlar..
bazı markalar gelenekselci yapıyı bozmadan amerika içinde yerli amerika imalatı olarak üretim yapıyorlar.. bu fiyat farklılığının esas temel sebebidir ses sistemlerinde..

bir başka nedeni ise kendi iç piyasalarında satamıycakları yada tüketilmeyen audio ürünleri misal düşük rms değerinde anfiler yada tam tersi referans sınıfındaki compenantlar v.b başka pazarlara özel üretim yapıp satabiliyorlar..

Yarbay
24-12-2014, 16:20
sanıyorum kendimi ifade edemiyorum. tamam söyledikleriniz 6500cx lerin amerikada 575tl bizde 210tlye kadar bulunabilmesini belki bir nebze açıklayabilir (ben pek inanmıyorum çoğu bizden fakir 3üncü dünya ülkelerinde bile bu fiyat değil) hadi diyelim doğru.

benim asıl anlayamadığım ve kalben inanmadığım XETEC diye bir markanın var bile olması, adamların web sitesi yok, pdfleri yok, belge yok hadi diyelim bu ürünler gerçekten türkiye ve asya için getirildi bu yeni bir olay değil bunu alpineda,sonyde,pioneerde yapıyor ama o asya için satılan ürünlerin bulunabilir ürün detayları, web sitesi,pdfsi, indirilebilir belge,kullanım kılvazu vs var.

XETEC için ise adamların bırakın ürünlerinin detaylarını kendilerini bile anlatacak birtek web sitesi bile bulamadım, yani dünyada XETEC diye hiç bir component speaker firması bulamadım , bulabiliyorsanız paylaşmanız rica olunur ben göremedim.

aynı şekilde MTX T450 bu firmalar bu asya yada 3üncü dünya pazarlarına ürün pazarlarken herzaman için 10-15 ülkeye ürün pazarlarlar.

Alpine Amerikada E serisi SPE-6090 iken Avrupada SXE-6925 ve bu avrupadaki model 45 ülkede satılıyor,
aynı şekilde Pioneer CIS ve Asya serileri mevcut bunlarda kendi içlerinde en az 10-15 ülkede beraber satılıyor.

hepsini geçtim onlarıda internerden kendi markalarının sitelerinden indirebiliyor,inceleyebiliyorsunuz.

ama MTX T450 bırakın 45-15 hatta 10 ülkeyi bizim ülkemiz dışında biryer de yok.

bırakın herhangi bir MTX websitesinde (global,Amerika ,Asya,Avrupa vs) hiç bir sitesinde böyle bir ürün yok.

bunların hepsi çok garip geliyor, bu Renault 12'nin 1972de avrupada çıkıp 2000 senesine kadar ülkemizde Toros olarak satılması gibi bir şey galiba, oda bu ürünler sahte değilse bile bize bir nebze iyi bir örnek bence budur, 2000 senesinde klimasız,hidrolik direksiyonsuz,arkayı geçtim önde disksiz, süspansiyonsuz makas sitemli bir araba almıyorsak bence bu ürünlerdende uzak durmamız lazım derim ben :)

darkmoon
24-12-2014, 16:47
mediamark ta hepsiburadada bir ürün satmak için sizden elli tane belge isterler heleki uluslararası bir marka iseniz merkezle bile temasa geçerler çünkü bu işler şakaya gelmez sahte ürün satmanın hem isim yapmış tekno marketlerin imajını lekemesi açısından (güven unsuru) hemde açılabilicek milyon dolarlık davalardan dolayı büyük zararlara uğratabilir.. kimse o riske girmez bahsettiğim büyük medya marketler tekno marketler ve siteler..

xetec çin malı zaten bunu herkes bilir.. ama iyi midir iyidir.. gücü yüksek markalara ürünlere yetemeyen insanlar için ideal çözümdür..

mtx gelince o model vardır yoktur bilemem.. onun en iyi cevabını mtx türkiyeye ithal eden grup yada firma kimse onlarla temasa geçip öğrenebilirsiniz..

Berkan
24-12-2014, 16:52
verilen m5 daha dogrusu otomobil örneği çok uç olur bizdeki ötv maşallah kimsede yok

overblack
24-12-2014, 17:39
eski çalıştığım fabrika yurtdışına ihracat yapıyordu.örnek olarak x ürününü fransaya gönderirken 20 euro ise ispanyaya gönderirken 8 euro idi. işin maliyet hesabı kısmına gelirsek elbette 20 euroluk ürün ile 8 euro luk ürün aynı kalitede değildi.ikinci kalite olarak yapılıyordu. çünkü o ülkede ürünün pazarı vardı ve üretmeye değerdi.

Sert@ç
24-12-2014, 17:49
Ben hertz hsk 163 ve 165i 3 ay aradım
Ya çin malı çıkıyor yada b kalite diye tabir ettikleri orjinalimsi birşey çıkıyordu

darkmoon
24-12-2014, 18:47
ürün orjinal markaya ait oldukdan sonra çin de üretilmiş yada başka bir ülkede üretilmiş bir önemi yok.. sonuçda o markanın standartları altında üretiliyor.. ve kalite değerini korumak zorunda o marka prestij meselesi.. çinde maliyetler iş gücü ucuz haliyle çinde üretmek artık a dan z ye bütün markaların hesabına geliyor.

kendi ülkelerindede misal amerikada yerli üretimi teşvik için üretiyor bazı markalar çin de ürettikleri üretimin dışında ama iki ürün arasında bile dağlar kadar fark oluyor maliyette.

slowmotion
24-12-2014, 21:17
Dostum insanlar sahte olmuş, ürünler orjinal olsa kaç yazar?

Yarbay
25-12-2014, 07:14
Dostum insanlar sahte olmuş, ürünler orjinal olsa kaç yazar?

10 numara bir cevap katılıyorum :)

Yarbay
25-12-2014, 07:35
ürün orjinal markaya ait oldukdan sonra çin de üretilmiş yada başka bir ülkede üretilmiş bir önemi yok.. sonuçda o markanın standartları altında üretiliyor.. ve kalite değerini korumak zorunda o marka prestij meselesi.. çinde maliyetler iş gücü ucuz haliyle çinde üretmek artık a dan z ye bütün markaların hesabına geliyor.

kendi ülkelerindede misal amerikada yerli üretimi teşvik için üretiyor bazı markalar çin de ürettikleri üretimin dışında ama iki ürün arasında bile dağlar kadar fark oluyor maliyette.

yanlış anlamayın ama ben Ankara dil tarih Japon dili edebiyatı mezunuyum eşimle orada tanıştık kendisi Sinoloji yani Çin kültürü ve dili öğretmeni.

şahsen kendim önce Japoncam sayesinde Komatsu iş makinalarında çalıştım ve şu an Volvo iş makinalarındayım son 8 yıldır.

emin olun gerek eşimden dolayı bildiklerim ile , gerek volvonun isveç üretimi ve çin üretimi modellerdeki farklılıklardan yana bildiklerim ile size %110 emin bir şekilde diyebilirimki eğer çinde üretmek istediğiniz ilkel,kaba ve sadece işçilik yoğunluklu bir ürün ise sorun yoktur.

bunlara ayakkabı, iş makinası kovası vs vs girer sebebide çinde de, amerikadada,uzaydada metal metaldir, deri ise deri bunun çin ile uzay ile arasında fark yoktur yani özetle hammadde kalitesinde noksanlık yoktur ve basit işçilik olduğundan kalite anlamındada sorun yoktur ve sonuç olarak aynı kalitede ama daha ucuza maaliyeti olan bir ürün elde edersiniz.

ama işin içine el becerisi,mühendislik, teknik bilgi ve yetenek, Çinlilerin kendisi girdimi emin olun rezaletler yaşanır.

bugün VW çindeki DSG fabrikasını açtığına açacağına pişman yüzbinlerce şanzıman geri çağrılıyor aynı şekilde BMW ile yaşananlar.

zamanında Volvo oradaki fabrikasını açtı Çinliler yönetti ve birebir aynı görünsede,aynı modeller olsalarda isveç olan iş makinalarımız tankken Çin olanlar yerlerde geziyordu dakikada bir sorun çıkarıyordu ve sonunda pazarı kaybettik :(

darkmoon
25-12-2014, 10:20
yanlış anlamayın ama ben Ankara dil tarih Japon dili edebiyatı mezunuyum eşimle orada tanıştık kendisi Sinoloji yani Çin kültürü ve dili öğretmeni.

şahsen kendim önce Japoncam sayesinde Komatsu iş makinalarında çalıştım ve şu an Volvo iş makinalarındayım son 8 yıldır.

emin olun gerek eşimden dolayı bildiklerim ile , gerek volvonun isveç üretimi ve çin üretimi modellerdeki farklılıklardan yana bildiklerim ile size %110 emin bir şekilde diyebilirimki eğer çinde üretmek istediğiniz ilkel,kaba ve sadece işçilik yoğunluklu bir ürün ise sorun yoktur.

bunlara ayakkabı, iş makinası kovası vs vs girer sebebide çinde de, amerikadada,uzaydada metal metaldir, deri ise deri bunun çin ile uzay ile arasında fark yoktur yani özetle hammadde kalitesinde noksanlık yoktur ve basit işçilik olduğundan kalite anlamındada sorun yoktur ve sonuç olarak aynı kalitede ama daha ucuza maaliyeti olan bir ürün elde edersiniz.

ama işin içine el becerisi,mühendislik, teknik bilgi ve yetenek, Çinlilerin kendisi girdimi emin olun rezaletler yaşanır.

bugün VW çindeki DSG fabrikasını açtığına açacağına pişman yüzbinlerce şanzıman geri çağrılıyor aynı şekilde BMW ile yaşananlar.

zamanında Volvo oradaki fabrikasını açtı Çinliler yönetti ve birebir aynı görünsede,aynı modeller olsalarda isveç olan iş makinalarımız tankken Çin olanlar yerlerde geziyordu dakikada bir sorun çıkarıyordu ve sonunda pazarı kaybettik :(

Bende filoloji rus dili edebiyatı mezuuyum :) "ama işin içine el becerisi,mühendislik, teknik bilgi ve yetenek, Çinlilerin kendisi girdimi emin olun rezaletler yaşanır." burda bir düzeltme yapıyım büyük firmaların hiç biri zaten çinde teknolojik ve el beceresi isteyen kısımları ürettirmiyor onları kendi ülkelerinde montaj aşamasında gene kendileri montajlıyor ürüne...

bunun nedeni çinlilerin yapamamaları değil çinliler hepsi değildir tabii ama bir kısmı büyük firmalara ürettikleri ürünleri diğer tarafndan kendi markaları adı altında yada kopya ürün olarak kendileride üretiyor.. o yüzden yüksek karmaşık teknolojik kısmını büyük firmalar çinlilere ürettirmiyor kopyalamasınlar diye çinlilerde genelde o kısımları kendince çözümler bulup bir iki albenide ekleyip fiks misal radyo gibi :) satıyorlar..

konuşduğumuz müzik sistemleri ise onda zaten öyle karmaşık bir teknoloji fazla yok ses işlemcileri gibi ekstrem dallar dışında kolonun yapısı 50 yıldır aynı koninin yapısı 50 yıldır aynı bobin aynı transistor aynı v.b ..

ben şunu diyorum çinde olsa büyük firmalar çinde kendi temsilci mühendislerini bulunduruyorlar üretimin başında.. çünkü büyük firmaların bir kalite standartı var ve onun altına düşemezler.. o yüzden orjinal ürün oldukdan sonra çinde bile üretilse onun bir kalite standartı vardır.. orda o ürünü çinliler kafalarına göre üretmiyorlar başlarında büyüğk firmaların yetkilileri oluyor ürünlerin kalite kontrolleri falan yapılıyor..

Yarbay
25-12-2014, 12:39
Bende filoloji rus dili edebiyatı mezuuyum :) "ama işin içine el becerisi,mühendislik, teknik bilgi ve yetenek, Çinlilerin kendisi girdimi emin olun rezaletler yaşanır." burda bir düzeltme yapıyım büyük firmaların hiç biri zaten çinde teknolojik ve el beceresi isteyen kısımları ürettirmiyor onları kendi ülkelerinde montaj aşamasında gene kendileri montajlıyor ürüne...

bunun nedeni çinlilerin yapamamaları değil çinliler hepsi değildir tabii ama bir kısmı büyük firmalara ürettikleri ürünleri diğer tarafndan kendi markaları adı altında yada kopya ürün olarak kendileride üretiyor.. o yüzden yüksek karmaşık teknolojik kısmını büyük firmalar çinlilere ürettirmiyor kopyalamasınlar diye çinlilerde genelde o kısımları kendince çözümler bulup bir iki albenide ekleyip fiks misal radyo gibi :) satıyorlar..

konuşduğumuz müzik sistemleri ise onda zaten öyle karmaşık bir teknoloji fazla yok ses işlemcileri gibi ekstrem dallar dışında kolonun yapısı 50 yıldır aynı koninin yapısı 50 yıldır aynı bobin aynı transistor aynı v.b ..

ben şunu diyorum çinde olsa büyük firmalar çinde kendi temsilci mühendislerini bulunduruyorlar üretimin başında.. çünkü büyük firmaların bir kalite standartı var ve onun altına düşemezler.. o yüzden orjinal ürün oldukdan sonra çinde bile üretilse onun bir kalite standartı vardır.. orda o ürünü çinliler kafalarına göre üretmiyorlar başlarında büyüğk firmaların yetkilileri oluyor ürünlerin kalite kontrolleri falan yapılıyor..

çini mini geç yahu, hangi üniversite Ankara dil tarihmi? hangi yıl mezunusun?

bir arkadaşım vardı arabaların kendisine çokta tutkun olmayan ama hifi ses sistemleri delisi adı Cem yakın arkadaşım Bahar isimli bir Amerikalı Türk ile çıkıyordu , Cemde Rus dili edebiyatıydı bu sen değilsin dimi ?

isim ,yaş, ilgi alanı, eğitim hepsi tutunca merakta kaldım şimdi :)

darkmoon
25-12-2014, 12:44
çini mini geç yahu, hangi üniversite Ankara dil tarihmi? hangi yıl mezunusun?

bir arkadaşım vardı arabaların kendisine çokta tutkun olmayan ama hifi ses sistemleri delisi adı Cem yakın arkadaşım Bahar isimli bir Amerikalı Türk ile çıkıyordu , Cemde Rus dili edebiyatıydı bu sen değilsin dimi ?

isim ,yaş, ilgi alanı, eğitim hepsi tutunca merakta kaldım şimdi :)

yok o ben değilim :)

Yarbay
25-12-2014, 13:00
yok o ben değilim :)

biraz abest bir soru olacak ama sizden başkada sorabilecek çok kişi olduğunu düşünmüyorum, rica etsem yardımcı olabilirmisiniz.

bindiğim araç şirket aracı, araç clio 4 hb icon, bu araçta bass reflex adlı portu olan ufak plastikten yapılmış woofer kutusu içersine yerleştirilmiş kağıt hoparlörler var.

ses kalitesi anlamında herkes berbat fln desede bence tam aksine hiçte kötü değil çoğu standart araçtaki sistemden iyi fakat benim bir önceki şahsi aracım 2008 ford focus ghia 1.6 tdci'dı üzerinde ful paket extra donanımlı sony sistemi vardı.

bu sistemde anfi vs varmıydı bilmiyorum,yani ozamanki detaylara bakmamıştım bilmiyorum ama o araçtaki sesi çok özlüyorum muhteşemdi bana göre.

şimdiki aracımın şirket aracı olmasından dolayı anfi çok tehlikeli olacaktır serviste görmesi kolay bir yerde olduğundan hemen anlarlar.

sizce hali hazırda elimde olan alpine sxe-1325sleri koysam randıman alırmıyım ? 35rms-92db bunlar araçtaki ana ünite ise 4x20w :(
bunlarla bass dahada kötü olurmu? bass kötü olsa bile mid ve tizler en azından daha iyi olurmu?

yada sizce orijinali 13cm olan bu kağıt hoparlörler yerine yine kağıt olup az güç gereksimi olan (20w-9rms) ford sony fomoco marka 16cmlik kağıt hoparlörler alsam taksam.

buna ilavetten aşağıdaki linkteki gibi sxe-1325s lerde bulunan tweeterları coaxialdan ayırsam. bu tweeterların üzerinde ufak filtre var bass ve midleri temizler ztn.
bunların kablosunu uzatsam ve alacağım ford hoparlörin positive ve negativ kutuplarına lehimlesem tabi bunu yaparken ayırdığım tweeterları clio4 hb lerde tweeter yuvası olaraktan boş duran konsoldaki yuvaya yerleştirsem.

bu sayede 16cm olduğu için daha çok bass elde eder, tweeter olduğu için tizler daha net ve doğal olur ve hoparlörler 9rms olup tweeterlar muhtemelen crossoversız 5rms civarı olacağından toplam 14 rms gibi minik bir ihtiyaçla daha temiz ve doğal çalarlarmı?

bu tweeterları ayırma ile ilgili konu aşağıda:

INT: Make Tweeter From Broken Speaker - CB7Tuner Forums (http://www.cb7tuner.com/vbb/showthread.php?t=189791)

çokmu hayal perest oldu bu :) dediğim gibi alpine sxe-1325ler ztn boş boş duruyor kimsede istemiyor, fordlarıda 50tlye alırım diye düşünüyorum en falza 15dk ayırma, 1 saat montaj var ortada diye düşündüm.denemeye değermi sizce? yoksa alpineları olduğu gibimi takayım yada aracı orijinal hali ilemi bırakayım?

darkmoon
25-12-2014, 13:07
bu kadar şey yapıcağınıza alın ucuz ikinci kalite ibr compenant takım yada coax her ne istiyorsanız takın geçin. :) roadstar mı ne vardı pionner grubu getirtiyordu bayada beğenen insanlar vardı .. fiyatlarıda çok makuldu.. o tip bir şeyler alabilirsiniz neticede şirket aracı.

Yarbay
25-12-2014, 13:20
bu kadar şey yapıcağınıza alın ucuz ikinci kalite ibr compenant takım yada coax her ne istiyorsanız takın geçin. :) roadstar mı ne vardı pionner grubu getirtiyordu bayada beğenen insanlar vardı .. fiyatlarıda çok makuldu.. o tip bir şeyler alabilirsiniz neticede şirket aracı.

peki ama 4x20w ana üniteden çalarmıki o roadster komponentler? ses daha iyi olacağına hem ikinci sınıf marka hem yüksek rms isteyen ama düşük rms alan sistemden hüsran olmazmıki.

siz her türlü daha iyi olur anfi ile olabilecek güzellik olmasada standarttan daha iyi olur derseniz alacağım.

peki elimdeki alpine sxe-1325sler onları hiç takmayayımmıki? değmezlermi? tecrübenize dayanarak yerimde olsanız napardınız diye sormak isterim.

dediğim gibi hali hazırda alpine sxe-1325sler var ama değmez iyi değiller derseniz hiç bulaşmim.

enesbeyter
25-12-2014, 16:06
Konuyla ilgili başka birşey sorayım ben de
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-pioneer-avh-165-dvd-double-teyp-159550526/detay/
http://www.atakantuning.com/Pioneer-AVH-165-DVD-Double-Teyp,PR-1018.html

aynı dükkanda kenwood ve sony 'nin de yakın fiyatta teyipleri bulunmakta ve piyasadan oldukça ucuza satıyor bunların sahte veya spot mal olup olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz
iyi fiyat yapıştır gitsin mi yoksa hiç bulaşma mı dersiniz:confused:

darkmoon
25-12-2014, 23:08
peki ama 4x20w ana üniteden çalarmıki o roadster komponentler? ses daha iyi olacağına hem ikinci sınıf marka hem yüksek rms isteyen ama düşük rms alan sistemden hüsran olmazmıki.

siz her türlü daha iyi olur anfi ile olabilecek güzellik olmasada standarttan daha iyi olur derseniz alacağım.

peki elimdeki alpine sxe-1325sler onları hiç takmayayımmıki? değmezlermi? tecrübenize dayanarak yerimde olsanız napardınız diye sormak isterim.

dediğim gibi hali hazırda alpine sxe-1325sler var ama değmez iyi değiller derseniz hiç bulaşmim.

compenant her şekil anfi ister. :) 4x20 dende coax da bile bir verim olmaz :) ben olsam şirket aracına alpine falan sürmezdim. :) ne gerek varki.. illa bir şeyler yapmak istiyorsanız ana ünite dışında bir şeyde kullanmıycaksanız.. 20-30 tl lik coaxlar var kağıt üstünde 300 watt yazan ama esasn 30 watt olan :) o tip bir şey alırdım takardım..

darkmoon
25-12-2014, 23:10
Konuyla ilgili başka birşey sorayım ben de
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-goruntu-sistemleri-multimedya-oynatici-pioneer-avh-165-dvd-double-teyp-159550526/detay/
http://www.atakantuning.com/Pioneer-AVH-165-DVD-Double-Teyp,PR-1018.html

aynı dükkanda kenwood ve sony 'nin de yakın fiyatta teyipleri bulunmakta ve piyasadan oldukça ucuza satıyor bunların sahte veya spot mal olup olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz
iyi fiyat yapıştır gitsin mi yoksa hiç bulaşma mı dersiniz:confused:

emin olmamakla beraber spot olabilir.. ilerde bir kaç ay içinde bir firma android double larla piyasaya giricek kaliteli doublelar vaktiniz varsa onları bekleyin derim.

enesbeyter
25-12-2014, 23:21
emin olmamakla beraber spot olabilir.. ilerde bir kaç ay içinde bir firma android double larla piyasaya giricek kaliteli doublelar vaktiniz varsa onları bekleyin derim.

öneri için teşekkürler acelem yok almak için android, kaliteli ve fiyatta biraz uygun olursa düşünürüm tabi
daha araba alıcam zaten, doğmamış çocuğa don biçme gibi olacak ama ben aceleye getirmemek için erkenden başlamıştım araştırmalara;)

Yarbay
26-12-2014, 10:37
compenant her şekil anfi ister. :) 4x20 dende coax da bile bir verim olmaz :) ben olsam şirket aracına alpine falan sürmezdim. :) ne gerek varki.. illa bir şeyler yapmak istiyorsanız ana ünite dışında bir şeyde kullanmıycaksanız.. 20-30 tl lik coaxlar var kağıt üstünde 300 watt yazan ama esasn 30 watt olan :) o tip bir şey alırdım takardım..

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, bende aynen sizin verdiğiniz yanıtı aldım gerek tesisatçıdan gerek birçok web sitesinde yazılanlardan.

fakat garipsediğim aşağıdaki linkteki sistem, yayınlayan arkadaş aynen benim aracım gibi clio4 te kullanmış ve amfi yada sub yokmuş öyle iddia ediyor.

hemen dsk 165 araştırdım ve onunla beraber infinity 6500cx leri kimi insan direk ana üniteden besleyerek daha iyi bir ses aldıkları çok memnun olduklarını yazmışlar bu nasıl mümkün diye şaştım kaldım.

sizce aşağıdaki linkteki ses iyi yada kötü bir yorum yapabilirmisiniz, ben çömez biriyim bu konuya ve dinlediğimde bana kötü gelmedi ama diyorum ya bu işte herhangi bir bilgiye sahip biri değilim.

bunun gibi bende dsk 165 alsam yada infinity 6500cx ve anfisiz direk ana üniteme bağlasam hüsran olurmu? ne gibi kötülükler olur diye sormak istedim:

Speakers Hertz DSK 165.3 Clio IV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Js4cccSYRC8)

darkmoon
26-12-2014, 14:01
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, bende aynen sizin verdiğiniz yanıtı aldım gerek tesisatçıdan gerek birçok web sitesinde yazılanlardan.

fakat garipsediğim aşağıdaki linkteki sistem, yayınlayan arkadaş aynen benim aracım gibi clio4 te kullanmış ve amfi yada sub yokmuş öyle iddia ediyor.

hemen dsk 165 araştırdım ve onunla beraber infinity 6500cx leri kimi insan direk ana üniteden besleyerek daha iyi bir ses aldıkları çok memnun olduklarını yazmışlar bu nasıl mümkün diye şaştım kaldım.

sizce aşağıdaki linkteki ses iyi yada kötü bir yorum yapabilirmisiniz, ben çömez biriyim bu konuya ve dinlediğimde bana kötü gelmedi ama diyorum ya bu işte herhangi bir bilgiye sahip biri değilim.

bunun gibi bende dsk 165 alsam yada infinity 6500cx ve anfisiz direk ana üniteme bağlasam hüsran olurmu? ne gibi kötülükler olur diye sormak istedim:

Speakers Hertz DSK 165.3 Clio IV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Js4cccSYRC8)

compenant illa anfi ister diye bir şey yok tabiki bağlanır ama ne verim alınır orası meçhul yani aldığınız compenantın %10 bilemedin %20 verim aldıkdan sonra paranıza yazık bence.. yüksek volume lerde teybin çıkışı yetmiyceği için cızırdama boğulma illaki olucak.. ses kaliteside iyi olmıycak bu bir gerçek.. ama derseniz ben 10 rms lik 15 rmslik bir compenant alıcam ona anfi gerekmez bir şey demem sürün teybe gitsin derim.. ama bahsettiğiniz 60-70rms ve üstü compenantlarda anfisiz olmaz.. bir güç dengesi var nihayetinde.

klipde gümbür gümbür bas sesi geliyor onu neye sürmüş arabanın antenine mi bağlamış :) ..