PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bass kutusunun içine elyaf veya sünger

şaman
24-12-2014, 10:28
Arkadaşlar 30 cm jbl bass kullanıyorum, fakat sanki biraz boş vuruyor kutu içine elyaf veya sünger koysam ses toklaşırmı uğultular gidermi ?

Kahn23
24-12-2014, 10:32
Kolonlara cam elyafı koyabilirsiniz.

Ben zamanında evdeki müzik sisteminin kolonlarını bu şekilde doldumuştum :) Ses'te ciddi derecede iyileşme farkedildi.

şaman
24-12-2014, 10:35
kolon derken ev içinmi bahsediyorsunuz, aracımda fiber kapı cepliği var onların arkasına elimde biraz akustik sünger var onları koysak nasıl olur acaba

Kahn23
24-12-2014, 10:37
Evde yaptığım için onu örnek gösterdim.

Akustik süngerle de yapabilirsin.. Sesi emeceği için boşluk olmaz daha tok ses çıkar.

şaman
24-12-2014, 10:40
yapmadan önce bi danışalım dedim buraya bakalım olmazsa akustik sünger alıp denicez görcez farkı

K.Kaan
26-12-2014, 09:56
Uygulamayı merak ettim fotoğraflı paylaşım yapmanız mümkün mü? mesela kapı kolonları için vs nasıl bir yol izlemek gerekli merak ettim açıkçası...

şaman
26-12-2014, 14:06
Dün kapı içlerine hoparlör arkasına akustik sünger koydum mesela fark olarak bass sesler biraz toklaştı uğultular azaldı bendeki ceplikler piyasada satılan fiber cepliklerden açılı olanlardan bugünde bass için tofaşların zeminde kullanılan keçe gibi pamuklu iplikli bir malzeme var ondan aldım yarın deniyecm durumu yazarım

4rsenik
26-12-2014, 14:15
Kapı kolonları için yapılması gereken tek şey kapı sacının içine ve daha sonra kapıya izolasyon yapmaktır.kapıya izolasyon yaparken de mümkün olduğunca tek parça ve boşluk bırakmadan olması gerekiyor ki bir nevi kabin görevi görsün. Kullandığınız kabin standart ise fazla bir şey değişmez her sub ve kolonun kendine özgü çalışma litresi ve hz vardır.

mhuratboz
27-12-2014, 02:18
Bassı Çıkarın İçine Bali Sürün Çok Değil Tabi Süngerin Tutunacağı Kadar Sürün Ardından Bu Süngerden Alın Ve İçeride En Ufak Yer Kalmıcak Şekilde İyice Her Köşesine Yapıştırın.Litre Olarak Belki 3-5 Litre Küçülücek Ama Bassın Tonlaması Genede Değişir.Çok Daha İyi Tonlama İstiyosanız Kapalı Kabin Yaptırın,Ve Aynı Şekilde Onunda İçine Bu Sünger'den Yapıştırın.

http://i57.tinypic.com/29lidxe.jpg

sword
27-12-2014, 10:23
ben kapalı kutuda akustık sungerle denedım cok buyuk beklentı olmasın. birde bas kontrolde sona kadar acamıyorum artık daha alt devırde gelmeye başladı:)

şaman
27-12-2014, 13:52
Bugün yukarıda yazdığım malzemeyi koydum içine öyle çok fark olmadı ses çok az topladı fakat beklentimi karşılamadı birde sünger deniycem fotodakilerden bakalım bir işe yarıcakmı

painkller
27-12-2014, 16:22
Cam elyafiyla ben mid kabinlerimin ve 30cmlik kabinin icinde kullanmistim bastaki bas gum cat cut gibi anlik baslari dahada uguldamasini ve kulaga daha hos gelmesini saglamisti bende. Fakat internette zamaninda okudugum yorumlarda kimi baslarin bos kabinde kimilerinin dolu kabinde (elyaf sunger vs )daha iyi caldigini duymustum. Sanirim buda standart kabin ve basin litre uyumu ile alakali.