PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİKKAT !!! PPR Kaan Hakkında !

Sayfa : 1 2 3 [4]

miniks
12-12-2014, 11:50
Senin yada benim *** olmama gerek yok.Seni *** etmeye ugrasmam zaten sakın yanlış anlama.O amaçlada yazmadım zaten. 40 sayfa konuda tek mesajim oydu , konuyu iyi bildigim icin yazdim onuda.

Tork anahtari cift tarafli kullanilabiliyor.ters diş icin baska anahtarada gerek yok yani.

Bende hem wurth hemde snap on var ikiside iki tarafli calismiyor

cok daha kalitelileri vardir illaki

Erkutun soyledigi baska senin anlattigin baska

Gevserken civata torkuna bakabiliyorsaniz bu muazzam birsey

fa'R'uk
12-12-2014, 11:50
Hilmi canın mı sıkılıyor torkuna sokayım yazıp durma da şu konu ölsün artık ne konu sahibi ne kaan yazıyor siz başladınız.

TaGo
12-12-2014, 11:55
cır cır çift taraflı çalışır. ama tork anahtarı genelde tek taraflıktır.

sökerken tork ölçülemez. zaten mantaliteye aykırı sen bir sınır giriyorsun ve ondan daha fazla uygulamasını istemediğin bir torkta salma yapıyor. peki sökerken sen zaten hep geçme üzerine hareket ediyorsun. 5.5 ayarlar sökersinde sıkılı torku 4 dür bilemessinki. çok uzak bir yaklaşım olur.

ama siktir edin bunların hepsi havalardan. bir yağmur bir soğuk bir sıcak. sinirler bozuluyor. seks yapmak lazım :)

dc_crx
12-12-2014, 12:09
Yaaww kime laf anlatıyorsunuz kim neyi kitabına göre yapıyor ki ??
Service manueli die birşey var bunu herkes okuyabilir illa mühendis olmaya gerek yok
Ahmet hilmi abininde dediği gibi 3.5 kg sıkılacak civataya 5.5kg vurulmaz civata sıyırmazsa bile bazı seyler sıkı olur mesela egzantirik kepleri 1 kg sıkılması gerektiği halde güç gösterisi yapan ustalarımız var herşeyi geçti 9 kg sıkılacak kapaga 12-14 vurup hAla yiyo civata diyen ustalar gördüm bunlar ince detaylar belki ama kptor sağlığı ve güç açısından size kaZancı olabilecek bilgiler

Oturduğunu yerden parayla araba yapılmaz bilgi sahibi olmak gerek biraz da

Günkut
12-12-2014, 13:17
Yahu bakın akıllı insanlarız araba ayarsız gazlama deniliyo rolinge geliyo benim yazdıklarım yukarıda boşunamı avansı dinleyebiliyormu veya afr vs bir haber benmi al git gazla vs dedim

kapagı neden kusurlu verdin abi ?

sıfır toplanan motor neden duman atar ?

canozcan
12-12-2014, 17:28

Onlarca sorun arasindan hicbir sekilde sorumluluk kabul etmeyen kaan buna bari cevap ver degilmi... Tesekkurler sorularin icin

Commander696
12-12-2014, 17:32
Beyinsiz arabayı bir ay boyunca kullan kırılana kadar gazla,rolling yap.Sonra yapmadım diye inkar et bide gel burda adama soumluluk kabul etmiyorsun de ne güzel iş.

Commander696
12-12-2014, 17:36
Arkadaşlar dedi diye iki gün yazmadım konu uzamasın diye ama konu sahibi konuyu çözmek için değil sırf karalama kampanyası yapmak için uğraşıyor anlaşılan.Soru sorduk okadar tek bir cevap yok.diğer arkadaaşlar yazdı sana ne parçalar yollandı şuanka kadar fiyatlarıyla birlikte yaz dediler.sonra istediğin parçaları yaz dediler hala kimseden ses yok.Hala şuna cevap ver buna cevap ver sen baskasına ceva ver demeden önce sana sorulan sorulara cevap ver.

yigit06
13-12-2014, 08:53
Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama;

10.000 ya da 1.000 TL vermek değil mesele. PPR istediği malı istediği fiyattan satar, satın alan kişi doğru araştırma yapmıyorsa, işinin başında durarak kutusunu faturasını gümrüğünü vs vs görerek uğraşmıyorsa; 10 TL'lik parçayı 100 TL'ye sattığı için kimse suçlayamaz.

Fakat 100 TL'lik A marka ürün yerine daha kalitesiz olan B ürünü aynı paraya kandırılmak suretiyle takılıyorsa burada yanlış bir durum var demektir.

Kaldı ki araç sahibi mümkün olduğu kadar aracın başında olmalıdır tekrar söylüyorum ki. Pek çok kişi aracı vakit bulamadığından satmadı mı ??

Diğer konuya gelirsek... x,y,z parçaları gönder sonra helalleşelim demek ve sonra buraya şikayet etmek ne kadar tersse; ben de o yazılanı sildiririm forum arkadaşımın demek de o kadar yersizdir.

İki taraf da zararını karşılamak istemiyor. Bence olan şu;

Araç sahibi: Motorla azcık oynadıydık ama bişiler daha istiyorum. Belki de bişiler yanlıştır. Parayı vereyim yapsınlar 200 hp olsun Kırklareli'nde gazlarım ehe ehe

Garaj sahibi: Parayı gönderdi nasılsa çakarım ürünleri içine, olduğu kadar olmadığı kader. Nasılsa motoru bozuktu gene bozuk olur "motorun bozuktu" derim.

Bence: Arz-Talep dengesi bi kez daha yerini bulmuş. İki denk özel-tüzel kişilik birbirini bulmuş.

AşkınS.
13-12-2014, 09:11
araç başında olmalı derken ? Adam isini gücünü bırakacak arabasinin pesinde kosturacak.bu guven meselesi arkadaşım.elbet gelip gidecek ama her gün her dakika değil.Ben ustaya guvenecegim usta da bana guvenecek.kaldi ki nakitte sıkıntı olmamış..

ghibli06
13-12-2014, 09:23
Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama;

10.000 ya da 1.000 TL vermek değil mesele. PPR istediği malı istediği fiyattan satar, satın alan kişi doğru araştırma yapmıyorsa, işinin başında durarak kutusunu faturasını gümrüğünü vs vs görerek uğraşmıyorsa; 10 TL'lik parçayı 100 TL'ye sattığı için kimse suçlayamaz.

Fakat 100 TL'lik A marka ürün yerine daha kalitesiz olan B ürünü aynı paraya kandırılmak suretiyle takılıyorsa burada yanlış bir durum var demektir.

Kaldı ki araç sahibi mümkün olduğu kadar aracın başında olmalıdır tekrar söylüyorum ki. Pek çok kişi aracı vakit bulamadığından satmadı mı ??

Diğer konuya gelirsek... x,y,z parçaları gönder sonra helalleşelim demek ve sonra buraya şikayet etmek ne kadar tersse; ben de o yazılanı sildiririm forum arkadaşımın demek de o kadar yersizdir.

İki taraf da zararını karşılamak istemiyor. Bence olan şu;

Araç sahibi: Motorla azcık oynadıydık ama bişiler daha istiyorum. Belki de bişiler yanlıştır. Parayı vereyim yapsınlar 200 hp olsun Kırklareli'nde gazlarım ehe ehe

Garaj sahibi: Parayı gönderdi nasılsa çakarım ürünleri içine, olduğu kadar olmadığı kader. Nasılsa motoru bozuktu gene bozuk olur "motorun bozuktu" derim.

Bence: Arz-Talep dengesi bi kez daha yerini bulmuş. İki denk özel-tüzel kişilik birbirini bulmuş.

isteyen istediği fiyattan satar bu 'ticarettir' eyvallah, ama ticaret sadece istediği fiyata iş yapmak değildir, önü arkası sağı solu doludur... gider en lüks restoranda da yersin salaş bir balıkçıda da önemli olan memnun olmaktır, geçen range in motoru komple 25bin tl ye toplandı herkes de memnun ayrıldı 3 hafta sürdü... 1 sene sürünüp 4 silindire 10bin para harcayacaksın, ilk dakikadan itibaren sorun olacak çalıştırınca ama suçlu müşteri olacak... bence müşterini tek suçlanabileceği nokta, hem konuyu hem de kişiyi iyi araştırmadan işi verip parayı yollaması olmuş...

Caesar
13-12-2014, 09:28
isteyen istediği fiyattan satar bu 'ticarettir' eyvallah, ama ticaret sadece istediği fiyata iş yapmak değildir, önü arkası sağı solu doludur... gider en lüks restoranda da yersin salaş bir balıkçıda da önemli olan memnun olmaktır, geçen range in motoru komple 25bin tl ye toplandı herkes de memnun ayrıldı 3 hafta sürdü... 1 sene sürünüp 4 silindire 10bin para harcayacaksın, ilk dakikadan itibaren sorun olacak çalıştırınca ama suçlu müşteri olacak... bence müşterini tek suçlanabileceği nokta, hem konuyu hem de kişiyi iyi araştırmadan işi verip parayı yollaması olmuş...

Şimdi çok yanlış düşünce. Birincisi stok motor toplanıyor. İkincisi fabrika verilerinden hoşlanmayıp modifiye edilmiş motor toplanıyor.

Bu şuna benzer. Allah insanı yaratıyor ama insan kendisini beğenmeyip bir sürü estetik ameliyat altına yatıyor. Bu insanların belirli bölümü başarıyla ameliyatı biterken; bazıları başarısız bitiyor hatta bazılarıda ameliyat masasından kalkamıyor.

Mantıklı düşününce arabada da estetik gibi aslında çok risk alınıyor.

Bir insan bu işlere girince bence risk alıyor.Risk alıp almamayı başından düşünmeli.

Motor toplama, modifiye bana başından beri hep risk olarak gelmiştir ve o yönde seçimimi yaparım.

param kısıtlıysa da hiç bu işlere girmem.

10.000 tl lik milli piyango bileti almak gibi bişeydir çünkü bu.

ghibli06
13-12-2014, 09:34
Şimdi çok yanlış düşünce. Birincisi stok motor toplanıyor. İkincisi fabrika verilerinden hoşlanmayıp modifiye edilmiş motor toplanıyor.

Bu şuna benzer. Allah insanı yaratıyor ama insan kendisini beğenmeyip bir sürü estetik ameliyat altına yatıyor. Bu insanların belirli bölümü başarıyla ameliyatı biterken; bazıları başarısız bitiyor hatta bazılarıda ameliyat masasından kalkamıyor.

Bir insan bu işlere girince bence risk alıyor.Risk alıp almamayı başından düşünmeli.

Motor toplama, modifiye bana başından beri hep risk olarak gelmiştir ve o yönde seçimimi yaparım.

Olgar Allah aşkına ne kadar süre almalı abicim bu işlemler? 2 tane motordan V motor mu yapılıyor? bana kimse bu iş 1 sene sürer demesin yapmayın, malzemesini yurt dışında imal etttirsen ithalat yapsan gümrüğe takılsa vs eyvallah diyeceğim de tamamı yerli üretim parçalar ve de el işçiliği 1 sene sürmez, sürmemeli... sonrasında suç ondaydı burdaydı bin tane olay olur, fare bile girer o silindirlere beklerken...

Caesar
13-12-2014, 09:40
Olgar Allah aşkına ne kadar süre almalı abicim bu işlemler? 2 tane motordan V motor mu yapılıyor? bana kimse bu iş 1 sene sürer demesin yapmayın, malzemesini yurt dışında imal etttirsen ithalat yapsan gümrüğe takılsa vs eyvallah diyeceğim de tamamı yerli üretim parçalar ve de el işçiliği 1 sene sürmez, sürmemeli... sonrasında suç ondaydı burdaydı bin tane olay olur, fare bile girer o silindirlere beklerken...

Süre hakkında yorum yapmıyorum ben. Benim demek istediğim kırılması yada kırılmaması süre tabii ki o kadar süremez.

BurakOzdemir
13-12-2014, 09:41
ADAMI 1 sene beklet burda olmayıp motoru,işlemleri başkasına yaptır sonra gel parayı veren ve motoru gönderen suçlu olsun yok ya!!
burda çoğu kişi esnaflığı bilmiyor.
Esnaflık müşterinin sorumluluklarını yerine getirdikten sonra haklısınız diyebilmek bırakıp şakşakçılığı.
bana 1 hafta diyip 2 ay sonra mal teslim ettin burda seni savunanları görüp deli olmamak mümkün değil yaşayan bilir bordo klavyeliler değil!

ghibli06
13-12-2014, 09:48
Süre hakkında yorum yapmıyorum ben. Benim demek istediğim kırılması yada kırılmaması süre tabii ki o kadar süremez.

tabii ki modifiye risktir, o konuda arkadaş da eleştirilebilir bence de, hem motorun potansiyeli hem de yapacak kişileri doğru araştırmamış dediğin gibi bilete de ikramiye çıkmamış ama bu yanlış yapılan işlemler için bahane oluşturmamalı...

slave
13-12-2014, 11:53
Yaziyorum siliyorum yaziyorum kaydedip eklemeden okuyorum ah diyorum limitteyim az kldi yazmaya kalksak neler var . Hak yiyen hak bulsun yedigi bogazina dizilsin yutkunamasin helallik icin yalvaricak duruma gelsin insallah , iftira atiyorsak atiyorlarsada bin beteri bizim olsun ama bu ne ilk nede son olucak Allah islah etsin

slave
13-12-2014, 12:00
Konu icin dogru olansa her iki taraftada hatalar var ama biri agir basiyor ortada bulusulmali

Dookan
13-12-2014, 12:56
dostum ne alakası var o kadar da değil.cebimde 500tl m varsa o arabama chip i yaptırırım hiç de birşey olmaz.o dediklerin senin eskidendi.tekrar keşfedilecek birşey yok bence modifiye işinde.zaten parça hazır alıyosun takıyosun he 200hp olmaz da 165 olur dersin ki mekanik bir hata yaptık.
para kısıtı da insandan insana değişir yani.ben kıyıp parama milli piyango bileti almıyorum ama kıyıp modifiye yapıyorum yani 10.000-TL lik modifiye yapmak için 100.000 tl olması gerekmez bence o

Vtec_2
13-12-2014, 13:42
arac sahibi araba basinda olacaksa o zaman ustalara neden para veriliyor ? bu isi yapacak olan araci adama neden odeme yapiliyor. Herkesin bir isi var. Burda hep kelime oyunlari var. Egzantrik takicam dedim ama marka solemedim vs vs . ya allah askina bu kadar para bayildiktan sonra ismi cismi belli olmayan parca siz olsaniz istermisiniz. Birde surekli firma firma diye yaziliyor buraya , firma nedir ? vergi no varmi. fatura varmi. vergi levha varmi. sunu unutmamak lazim ki musteri herzaman haklidir. Siz ticarette para kazanmak istiyorsaniz , musteriyo velinimet bilip bas ustunde tutucaksin ki , tavsiyeler referanslar uzerine yeni isler gelsin.

SERHAT07
13-12-2014, 21:04
Ammada uzadı konu, lastik gibi sündü gitti, ufukta da pek bir çözüm görünmüyor, ben dahil tarafsız olan herkez kimin ne anlattığını gayet iyi anladı. Bende esnafım, defalarca haksız yere, vaad ettiklerimi harfiyen yerine getirdiğim halde, üstelik yazılı, faturalı, sözleşmeli işlerde, sırf müşterimi kaybetmemek adına zarar ettim! Haklıyken haksız oldum ama kimseyi ticaret adına kırıpta firma adıma leke sürdürtmedim, bilmem bir şeyler anlatabildimmi?

B16
13-12-2014, 21:39
Ammada uzadı konu, lastik gibi sündü gitti, ufukta da pek bir çözüm görünmüyor, ben dahil tarafsız olan herkez kimin ne anlattığını gayet iyi anladı. Bende esnafım, defalarca haksız yere, vaad ettiklerimi harfiyen yerine getirdiğim halde, üstelik yazılı, faturalı, sözleşmeli işlerde, sırf müşterimi kaybetmemek adına zarar ettim! Haklıyken haksız oldum ama kimseyi ticaret adına kırıpta firma adıma leke sürdürtmedim, bilmem bir şeyler anlatabildimmi?

Kusura bakmayın ama, sizin ve sizin gibi düşünenler eskide kaldı.

Artık, bana zaten herkes gelmesine dönüştü.

yigit06
15-12-2014, 08:07
arac sahibi araba basinda olacaksa o zaman ustalara neden para veriliyor ? bu isi yapacak olan araci adama neden odeme yapiliyor. Herkesin bir isi var. Burda hep kelime oyunlari var. Egzantrik takicam dedim ama marka solemedim vs vs . ya allah askina bu kadar para bayildiktan sonra ismi cismi belli olmayan parca siz olsaniz istermisiniz. Birde surekli firma firma diye yaziliyor buraya , firma nedir ? vergi no varmi. fatura varmi. vergi levha varmi. sunu unutmamak lazim ki musteri herzaman haklidir. Siz ticarette para kazanmak istiyorsaniz , musteriyo velinimet bilip bas ustunde tutucaksin ki , tavsiyeler referanslar uzerine yeni isler gelsin.

Kısmen katılıyorum fakat şöyle bir durum var bence. Son zamanlarda fabrika garantisiyle sıfırlanan araç motoru sayısında çok fazla artış olduğu gözlenebilir. Haksız mıyım? Sebebi nedir peki sizce? Usta diye tabir ettiğimiz bazı kişilerin artık ustalıktan ziyade "sıfır parçayı sipariş verip montaj yapan" kişi sıfatına bürünmesidir. Ustalık sıfır parçayı sorunlu olanla değiştirmek değil sıkıntılı parçayı düzeltebilecek ve tekrar eskisi gibi çalışabilecek kıvama getirebilmektir bence. Hal böyle olunca yatak sarması, motor yanması vs sorunlarda motor değişimi istemelerinin sebebi budur. Fabrika bence diyor ki "ya ben şimdi parçaları her şeyi göndericem yetkili bayiye, sonra orda onu ayarlayamayacaklar,takamayacaklar ben hiç uğraşmiyim 2-3 kez iş yapsam daha maliyetli olacak. Göndereyim komple motor kafam rahat olsun."

İşte bu sebepten ben anlıyorum ki usta, müşteri-usta ilişkisi yok artık. Kaporta ustası demek kaportayı çekiciyle aletiyle edevatıyla düzeltip eski haline getiren demekken, sıfır ve boyası da hazır çamurluğu takmak ustalık değildir. Montaj bayisine dönmüştür sadece. Herkes de her gördüğü sakallıyı dedesi zannettiğinden oluyor bu işler.

Aracının başında beklemeli mi derken bu araba/motorsporları işi bence hobidir ve hobi insanın boş vaktinde sosyal hayatının bir parçasıdır. Hobi olarak yapılacaksa da vakit ve emek harcamak gereklidir aynen model araba yapmak gibi. Eğer yeteri vaktiniz ve paranız yoksa model araba yapamayacağınız gibi bu işlere de bulaşmamak lazım bence. Günde 3-5 saatini hobisine ayıracak biri değilseniz ya yapılmış araba alın ya da başlamayın. PS4 oynamaya 2-3 saat ayırıyorsanız arabanızla da sadece para verip ustaya güvenerek birşeyler olmasını beklemeyin.

Özet geç diyenler için:

Usta gibi usta kalmadı, herşey para-çokomel eğrisine dayanıyor. Vakit-nakit harcamayacaksınız hem çöreğim tam kalsın hem karnım doysun mantığı olmaz.

ghibli06
15-12-2014, 08:42
Usta gibi usta kalmadı, herşey para-çokomel eğrisine dayanıyor. Vakit-nakit harcamayacaksınız hem çöreğim tam kalsın hem karnım doysun mantığı olmaz.

kusura bakmayın ama ben bu işler için haddinden fazla para harcandığını ama karşılıklarının bir türlü alınamadığı fikrindeyim...

Vtec_2
15-12-2014, 11:54
Kısmen katılıyorum fakat şöyle bir durum var bence. Son zamanlarda fabrika garantisiyle sıfırlanan araç motoru sayısında çok fazla artış olduğu gözlenebilir. Haksız mıyım? Sebebi nedir peki sizce? Usta diye tabir ettiğimiz bazı kişilerin artık ustalıktan ziyade "sıfır parçayı sipariş verip montaj yapan" kişi sıfatına bürünmesidir. Ustalık sıfır parçayı sorunlu olanla değiştirmek değil sıkıntılı parçayı düzeltebilecek ve tekrar eskisi gibi çalışabilecek kıvama getirebilmektir bence. Hal böyle olunca yatak sarması, motor yanması vs sorunlarda motor değişimi istemelerinin sebebi budur. Fabrika bence diyor ki "ya ben şimdi parçaları her şeyi göndericem yetkili bayiye, sonra orda onu ayarlayamayacaklar,takamayacaklar ben hiç uğraşmiyim 2-3 kez iş yapsam daha maliyetli olacak. Göndereyim komple motor kafam rahat olsun."

İşte bu sebepten ben anlıyorum ki usta, müşteri-usta ilişkisi yok artık. Kaporta ustası demek kaportayı çekiciyle aletiyle edevatıyla düzeltip eski haline getiren demekken, sıfır ve boyası da hazır çamurluğu takmak ustalık değildir. Montaj bayisine dönmüştür sadece. Herkes de her gördüğü sakallıyı dedesi zannettiğinden oluyor bu işler.

Aracının başında beklemeli mi derken bu araba/motorsporları işi bence hobidir ve hobi insanın boş vaktinde sosyal hayatının bir parçasıdır. Hobi olarak yapılacaksa da vakit ve emek harcamak gereklidir aynen model araba yapmak gibi. Eğer yeteri vaktiniz ve paranız yoksa model araba yapamayacağınız gibi bu işlere de bulaşmamak lazım bence. Günde 3-5 saatini hobisine ayıracak biri değilseniz ya yapılmış araba alın ya da başlamayın. PS4 oynamaya 2-3 saat ayırıyorsanız arabanızla da sadece para verip ustaya güvenerek birşeyler olmasını beklemeyin.

Özet geç diyenler için:

Bazen ne kadar paranda olsa bazı seylerı yaptıramıyorsun dostum. Parca geldı gelecek yok yolda kakam var cısım geldı dıe bahanelerle 1 ayda toplanacak araba 6 ayda toplandı.30 liralık arabanın malıyetı bana 18-19,000 Tl lere geldı toplamdada daha once yazdıgım gıbı 30,000 TL harcadım :D Ben bu konu ıle ılgılı olarak yazıyorum , cunkı bu vatandaslara bende araba teslım ettım . Hazıranda aracı verdım Aralık sonu tamamlanmamıs sekılde arabayı teslım aldım. Gıden para olsun . Kendı ısım olmasına ragmen aracımın basında 1 bekledım 2 bekledım 3 bekledım.. Yerı geldı ısı gucun arasında ugradım. Ama bunlarda bı yere kadar. Bu kadar cok ugradıktan sonra , eh zaten kendı aracımı kendım yapsaymısım dedım. Kaldıkı oyle oldu. :)

Bırde bu ıslere bu kadar para yatırıldıktan sonra kalıtelı ,marka parcalar takılır. Arac sahıbının ısteklerı dogrultusunda beklentısı karsılanır. Mılletın parasıyla kendı hayallerındekı arac ıcın deneme yanılma yapılmaz.

yigit06
15-12-2014, 12:23
Bazen ne kadar paranda olsa bazı seylerı yaptıramıyorsun dostum. Parca geldı gelecek yok yolda kakam var cısım geldı dıe bahanelerle 1 ayda toplanacak araba 6 ayda toplandı.30 liralık arabanın malıyetı bana 18-19,000 Tl lere geldı toplamdada daha once yazdıgım gıbı 30,000 TL harcadım :D Ben bu konu ıle ılgılı olarak yazıyorum , cunkı bu vatandaslara bende araba teslım ettım . Hazıranda aracı verdım Aralık sonu tamamlanmamıs sekılde arabayı teslım aldım. Gıden para olsun . Kendı ısım olmasına ragmen aracımın basında 1 bekledım 2 bekledım 3 bekledım.. Yerı geldı ısı gucun arasında ugradım. Ama bunlarda bı yere kadar. Bu kadar cok ugradıktan sonra , eh zaten kendı aracımı kendım yapsaymısım dedım. Kaldıkı oyle oldu. :)

Bırde bu ıslere bu kadar para yatırıldıktan sonra kalıtelı ,marka parcalar takılır. Arac sahıbının ısteklerı dogrultusunda beklentısı karsılanır. Mılletın parasıyla kendı hayallerındekı arac ıcın deneme yanılma yapılmaz.

Tabi tabi o kadar para verdikten sonra insan ne istediyse onu istemekte. Doğru kişilerle çalışmak varken biraz daha hesaplı olur dedikçe ucuz etin yahnisi bi halta benzemiyorç Ya paraya kıyıp kaliteli ve güvenli alışveris-hizmet alacaksınız, ya da 3 liraya 5 köfte yarısı komiser beye demiceksiniz :)

Dookan
15-12-2014, 18:38
sonuc varmı sonuc ??

rebeloghy
15-12-2014, 18:46
Abilerim iyi güzel de konu nereden nereye geliyor.

İki tarafın da hataları var deniyor. Evet sağlıklı aracıma bir takım eklemeler yapılmasını isteyerek para veriyorum. Sonra motor açılmasın dediğim halde çok iyi sonuçlar alacağız sen parayı ver bak çok iyi olcak deniyor. Ben de kabul ediyorum. Hatam sağlıklı aracın motoru 200 hp vaadi ile açılıp da dynoda çok daha az çıkıp üstüne duman atıyor vs problemler var. Aracı orada bırakıp böyle anlaşmamıştık bu araca ne oldu böyle demem gerekirdi.

Üst paragraf ayrı bir hikaye fakat şimdi durum öyle bir noktaya geliyor ki ; modifiye yaptırmak için para vermek = piyango bileti almak.

Yani yazılımcıya gidiyorum ; mesela Dr.Ecu

1.6 hdi 110luk araca yazılımla 135 hp yaparız diyor.

Yazılımdan sonra aracım çok duman atmaya başlıyor , 135 hp vaat yerine dynoda 125 hp çıkıyor.

Bir süre sonra motorumda kol çıkartıyor vs vs dağılıyor.

Tüm bu sürecin sonu ; modifiye = piyango eşitliğine bağlanıyor ?

Bu postuma aklı mantığı fikri zihni yeten , kabul edebilen var mı gerçekten ?

rebeloghy
15-12-2014, 18:54
Abilerim iyi güzel de konu nereden nereye geliyor.

İki tarafın da hataları var deniyor. Evet sağlıklı aracıma bir takım eklemeler yapılmasını isteyerek para veriyorum. Sonra motor açılmasın dediğim halde çok iyi sonuçlar alacağız sen parayı ver bak çok iyi olcak deniyor. Ben de kabul ediyorum. Hatam sağlıklı aracın motoru 200 hp vaadi ile açılıp da dynoda çok daha az çıkıp üstüne duman atıyor vs problemler var. Aracı orada bırakıp böyle anlaşmamıştık bu araca ne oldu böyle demem gerekirdi.

Üst paragraf ayrı bir hikaye fakat şimdi durum öyle bir noktaya geliyor ki ; modifiye yaptırmak için para vermek = piyango bileti almak.

Yani yazılımcıya gidiyorum ; mesela Dr.Ecu

1.6 hdi 110luk araca yazılımla 135 hp yaparız diyor.

Yazılımdan sonra aracım çok duman atmaya başlıyor , 135 hp vaat yerine dynoda 125 hp çıkıyor.

Bir süre sonra motorumda kol çıkartıyor vs vs dağılıyor.

Tüm bu sürecin sonu ; modifiye = piyango eşitliğine bağlanıyor ?

Bu postuma aklı mantığı fikri zihni yeten , kabul edebilen var mı gerçekten ?

Özgün abi seni de örnekte dahil etmiş oldum da fikrinizi soruyorum yani böyle bir durumda ne yapılır. Davranış şekli ve açıklaması piyango kelimesi midir ?

zübeyir
15-12-2014, 19:32
Köle izavra dizisine döndü bu iş. kim haklı kim haksız ortalık karman çorman.nasıl iş bu arkadaş yaw..

DOHC
15-12-2014, 20:11
Her 2 tarafta kesti yazmayı........

turbo16
15-12-2014, 21:16
tüm konuyu okudum
kapağa kaynakla doldurma yapılmış diye birsey okudum bu işlem yapılmış mı ?

canozcan
16-12-2014, 01:43

Onlarca sorun arasindan hicbir sekilde sorumluluk kabul etmeyen kaan buna bari cevap ver degilmi... Tesekkurler sorularin icin

Her 2 tarafta kesti yazmayı........

Cevap bekliyorum cunku tskler.

canozcan
16-12-2014, 02:01
Arkadaslar araci teslim almamaliydin diyorsunuz ama ozgunun orda ayar yapildi.ama daha once zaten tekrar yapmisti ama duzeltemedi.gene birakiyim ama adamin yeri yokki dukkani tasicak zaten, bir iki hafta bakamam dedi. Nereye birakcamki... Zaten tehlikeli durum olsa uyarilmam lazimken ben kirklareline dondum yattim kalktim kaan aradi denedinmi dedi hayir korkuyorum denemeye yag yakio ya dedim. Olmaz birsey bas bi dene bakalim dedi.teli kapatip direk denedim kol cikti... Kabahat yag yakan arabayi dynoya cikarandami (kaan) yoksa yag yakan arabaya bas gazla diyendemi ( oda kaan).

mkerim
18-12-2014, 13:33
Dyno dynamics diğer dynolara oranla daha düşük ölçüyor bu bariz kanıtlanmış bir şey dünya genelinde standart stock typer 178 180 hp cıkarıyor dyno dynamicste
tabloya göre 148 dyno dynamics benim görüşüm iyi bir değer

Bu laf ancak kendini teselli etmek isteyen biri tarafından söylenir. Eğer hedeflenen güç alınmıyorsa o iş olmamış demektir. Bozuk denilen dyno için gidip arabamı ölçtürdüm TAM GÜCÜNDE çıktı. Halbuki herkes bozuk o dyno eksik ölçüyor diyordu.
Yeni bir arabayı koyun dyno ya fabrika verisi çıkacaktır. Eksik çıkıyorsa arabada arayın sorunu.
Bu dyno lar hep bozuk hep eksik ölçüyor ne hikmetse fazla ölçeni hiç yok.

200 hp alacak dedikleri dynodan 145 hp alıyorlar :)
Arabanın standartını bile yakalayamamak bu olsa gerek. 160hp için konuştum

ozgunun dynosunda hp x 1.15 degilmi ? 148 x 1.15 : 170 ediyor :)
ben olsam 2 ile çarpardım. Daha etkileyici bir sonuç olurdu. 148 x 2 = 298

Ben yazılanları sözleri paylaşıyorum kimse dönüp bakmıyor.

Bundan sonra kimseyi alttan almayacağım.İsteyen işini bize yaptırır,istemeyen ise yaptırmaz.Bize iş yaptırmaları için kimsenin boğaZına yapışmıyoruz.Bana inanmak isteyen inanır,özgürdür.İnanmamak isteyen inanmaz oda özgürdür.!Hoşuma gitmeyen ve hakaret nitelikleri içeren her cümle için yasal gereğini uygulatacağım.Bundan Sonrada benimle sorunu olan arkadaşlar yapabiliyorlar ise,hakkımızda hatalı düşündükleri işler için yasal işlem uygulansınlar.!Forum ortamlarında tabiri cahiz ise; vur-kaç taktiği ile laf sokup kaçanları birde öyle görelim.Bugünden sonra bu forma bir kelime dahil bir şey yazmayacağım.Forum provakatörü arkadaşların kılıçları keskin olsun...!

Ben sizi Antalyada gördüm bir motor ayarı yaparken İNANILMAZ dı....

Google'de PPR Kaan veya PPR motorsport diye bi araştırma yapıyım dedim.

TTde bile geçmişte yazılmış bir çok şikayet konusu mevcut.

Her iki tarafıda tanımam PPR motorsport ile de ticaretim olmadı bu zamana kadar.

Geçmiş olsun konu sahibi arkadaşada, ciddi anlamda maddi zarar var ortada. Üzüldüm

Yeni Zelanda, Avusturalya, Tanzanya ve ulaşılması güç bir çok yere kapak yaptığı googlede çıkmadımı ??

Modifiye yi düzgün yaparsan hiç bir şey olmaz. Adam ralli motoru yapıyor bir sezon yarış yapıyor sezon sonunda söküldüğünde hiç bir sorun ile karşılaşılmıyor. Şimdi o zaman piyangocuyu değiştirmeni öneriririm tali bayi yerine dükkanı olandan al.

kusura bakmayın ama ben bu işler için haddinden fazla para harcandığını ama karşılıklarının bir türlü alınamadığı fikrindeyim...

Paraları yanlış yerlere harcadılar hep. Olmayacak işlere olur diyenler aldı paraları. Zamanında Tarık diye biri vardı BBR chip yapardı. Her araba için olmayacak beygirlerden bahsederdi. Olmayınca da ilk dyno bozuk derdi sonrada chip e rodaj yapmak lazım iyi yapamadın mı olmaz der adamlarda 400 - 500 paund alırdı.

Gelelim esas konuya
Bahsedilen arkadaş Antalya ya geldiğinde şans eser

mkerim
18-12-2014, 13:41
Şans eseri denk geldik. el yordamı ile egzantriklerin zamanlamasını değiştirmesi İNANILMAZ bir beceri idi. Yada elinde bir rüzgar ölçer ile hava girişini için arabanın önünde bir fan ile dolaşması. Yada kapağa kaynak yapması. Anlatmak ile bitmiyor. Hele ki anlattıklarından hüner ile çalıştığını anlayıp sorduğumda kendisinin eksantrik dizayn etiğini söylemesi sonrada bir tornavida tutarken ki acemiliği. Saymakla bitmez adres vermemesi İstanbulluyum sanayide yerim var sen neredesin dediğimde kaçamak cevaplar vermesi söylediği sokaktakileri hiç tanımaması sonra verdiği adresin bir rektifiyeci çıkması.
canozcan a gelince inanıyorum ki anlattıklarının fazlası vardır. Ama yapacak bir şey yok. bu işleri yaptırırken en azından bir dükkanı olanı tercih etmek gerekir.

mkerim
18-12-2014, 13:43
tüm konuyu okudum
kapağa kaynakla doldurma yapılmış diye birsey okudum bu işlem yapılmış mı ?

evet
hava akışını değiştiriyormuş...
bence ise fazla oyduğundan kapağı deliyor. sonrada tamir ediliyor. Ölçü hesap bilmeden yapılan her işte olduğu gibi.
daha çok detay var.

Commander696
18-12-2014, 17:58
Şans eseri denk geldik. el yordamı ile egzantriklerin zamanlamasını değiştirmesi İNANILMAZ bir beceri idi. Yada elinde bir rüzgar ölçer ile hava girişini için arabanın önünde bir fan ile dolaşması. Yada kapağa kaynak yapması. Anlatmak ile bitmiyor. Hele ki anlattıklarından hüner ile çalıştığını anlayıp sorduğumda kendisinin eksantrik dizayn etiğini söylemesi sonrada bir tornavida tutarken ki acemiliği. Saymakla bitmez adres vermemesi İstanbulluyum sanayide yerim var sen neredesin dediğimde kaçamak cevaplar vermesi söylediği sokaktakileri hiç tanımaması sonra verdiği adresin bir rektifiyeci çıkması.
canozcan a gelince inanıyorum ki anlattıklarının fazlası vardır. Ama yapacak bir şey yok. bu işleri yaptırırken en azından bir dükkanı olanı tercih etmek gerekir.
Adres vermedikten sonra söylediği adresin rektifiyeci çıkması ilginçmiş gerçekten.
Siz maslak sanayinin muhtarısınız galiba?Herkesi tanıma zorunluluğu falan mı var?
Sırf yazmak için yazmayın bu saydıklarınızın konuyla ilgili ne alakası var?Burda insanlar iki taraf içinde orta yol bumaya çalışırken sizin konuya girip saçmalamanız pek olmamış.

SERHAT07
18-12-2014, 18:43
Adres vermedikten sonra söylediği adresin rektifiyeci çıkması ilginçmiş gerçekten.
Siz maslak sanayinin muhtarısınız galiba?Herkesi tanıma zorunluluğu falan mı var?
Sırf yazmak için yazmayın bu saydıklarınızın konuyla ilgili ne alakası var?Burda insanlar iki taraf içinde orta yol bumaya çalışırken sizin konuya girip saçmalamanız pek olmamış.

Ne demek bahsedilenlerin bu konuyla ne ilgisi var? Adam izlenimlerini paylaşmış, görün istemiş ne kadar pro bir firmayla çalıştığınızı, ne yapmış hakaretmi etmiş küfürmü?
Ben şahsım adına konuşuyorum, kimseyi bağlamaz! Yukarıda ki arkadaşlaşın şahit olduğu izlenimlerin tümüne bende şahit oldum, yazdıklarının tümünün altına imzamıda atarım! Gerçi nick inden kim olduğunu çıkartamadım ama aynı anda aynı mekanda olduğumuz kesin.
(PPR) geçmişte elbette kimi modifiyelerde başarılı işlere imza atmış olabilir zaten aksi olsa şu an ne onu savunan nede tarafında olan bulunurdu!
Ancak bir gerçek var ki, şu an meydana gelen olayda büyük bir sorumluluk sahibi, bu gerçeğide ne hakkında ki pozitif yaklaşımlar nede negatif söylemler değiştirir.

Evet ciddi ve yurt dışına iş yapan bir firma! nın adres vermekte isteksiz davranması daha sonrada başka bir firmada yerleşmiş olmasının öğrenilmesi ilginçtir!
Orta yol bulunacak bir durum yok ortada, verilen vaadler her türlü yerine getirilmek durumunda çünkü parası eksiksiz nakit veya havale/eft yolu ile tahsil edilmiş! Bunun lamı cimi olmaz, orta yolu olmaz, yada ben esnaflıktan hiç anlamıyorum!

mkerim
18-12-2014, 19:26

Sen doğduğun sene 205 GTİ arabamın egzantrik milini değiştirerek modifiye yapıyordum. O senelerde o sanayi yeni kurulmuştu. O zamanlar kus uçmaz kervan Geçmez durumunda idi. Gelelim senin adama öyle inciler dökülduki ağızından anlatırken bile acaba dedirtiyor. Sanayide dükkanın olacak komşunu tanımayacaksın. Kime anlatırsan sende bir Arızalı durum olduğunu düşünür. Ayrıca verdigi adreste baskası var. Kendi dükkanı değil. Yada o dükkanda takılıyor. Daha doğrusu sokak la pek alakalı değil. Eğer isteyen olursa incilerden bir Demet anlatırım. GTR için emme manifoldu dizayn ettiğini söyledi. Devamını kendisine sor istersen.

Commander696
18-12-2014, 20:50
Sen doğduğun sene 205 GTİ arabamın egzantrik milini değiştirerek modifiye yapıyordum. O senelerde o sanayi yeni kurulmuştu. O zamanlar kus uçmaz kervan Geçmez durumunda idi. Gelelim senin adama öyle inciler dökülduki ağızından anlatırken bile acaba dedirtiyor. Sanayide dükkanın olacak komşunu tanımayacaksın. Kime anlatırsan sende bir Arızalı durum olduğunu düşünür. Ayrıca verdigi adreste baskası var. Kendi dükkanı değil. Yada o dükkanda takılıyor. Daha doğrusu sokak la pek alakalı değil. Eğer isteyen olursa incilerden bir Demet anlatırım. GTR için emme manifoldu dizayn ettiğini söyledi. Devamını kendisine sor istersen.
Size hayat hikayenizi sorduğumu hatırlamıyorum.Karşı tarafın ne söyleyip ne söylemediği veya ne yapıp ne yapmadığıda umrumda değil.Konuda bu değil zaten.yaptığı işlere inanmıyorsanız tornavida tutuşunu beğenmediyseniz başka konu açın.Burda mikserlik yapmaya gerek yok.

BaDCaT
18-12-2014, 20:59
Size hayat hikayenizi sorduğumu hatırlamıyorum.Karşı tarafın ne söyleyip ne söylemediği veya ne yapıp ne yapmadığıda umrumda değil.Konuda bu değil zaten.yaptığı işlere inanmıyorsanız tornavida tutuşunu beğenmediyseniz başka konu açın.Burda mikserlik yapmaya gerek yok.

Adam gordugunu,dusuncelerini sikayet konusu altinda kendisi de belirtmis.Baska konu acin yazmissin da senin yetkin dahilinde mi izin alicak kim ne yazicak yazmicak ?Gereksizse adminler,modlar siler.

Her konuda olaysin,Trollemekte ustune yok.

emir91
18-12-2014, 21:05
Arkadaşın yerine sizmi bakıyorsunuz bizde sizin savunmaları sormadık ozaman ?

s2kfreak
18-12-2014, 21:05

Tam Bir Trollcusun 2 dakka susta motorun sogusun

eraslanb
18-12-2014, 21:50

seni o mikserle miker mkerimabi dikkat et.(adamın yaşına bak doğru konuş)
kimse sana da gel savunma yap demedi şu konuya yeterince yazdın bas git...

coder
18-12-2014, 21:58

Şu konudaki tüm yorumları tek tek okudum ama yaşım yetmez, tecrübesizim diye cevap verme bile gereksimi duymadım yaşça büyük kişiler tartışmada olduğu için ama şu postuna dayanamadım. Yaşına bak saygısızlık yaptığın adamın yaşına bak. Diş biletme kendine.

fa'R'uk
18-12-2014, 22:01
Commander696 lafım sana
Bu konuda yazarken cins cins yazan biri vardı uçtu gitti, tanımıyorum ama Okan dediğiniz eleman varya böyle ortalığı karıştırıp hep taraf olarak yazıyordu boş boş savunuyordu, sen ondan daha betersin Kaan yazmıyor ama maşallah sen hiç boş durmuyorsun bir laf ebeliğindesin, hadi onu geçtik burası bir forum ve aile ortamı sayılır senden 23 yaş büyük birine cevap yazarken kelimelerini biraz seçerek yaz küçüklüğünü bil.

ghibli06
18-12-2014, 22:05

hayırdır es kaza senin kurduğun bir ortama falan mı geldik? senin sorularına göre mi insanlar cevap yazacak? 1,5 ayda yeterince meşhur oldun mu forum içinde?

coder
18-12-2014, 22:06
1,5 Ayda meşhur olur 1,5 dakikada rezil burası TechTurkey.

http://i.hizliresim.com/ayDP85.png

ibozum
18-12-2014, 22:07

Tamam anlıyorum şuursuzca savunmak istiyorsun ama olmuyor daha fazla zorlama istersen.. Arkadaş gerçeklerden bahsediyor siz hem umrumda değil diyorsunuz hem de zorlamayla bir savunma durumu.. İlginç.. :S

eraslanb
18-12-2014, 22:08
[QUOTE=coder;7699601]1,5 Ayda meşhur olur 1,5 dakikada rezil burası TechTurkey.

/QUOTE]

coder yine duramadı yaptı yapacağını:)

Commander696
18-12-2014, 22:13
Adam gordugunu,dusuncelerini sikayet konusu altinda kendisi de belirtmis.Baska konu acin yazmissin da senin yetkin dahilinde mi izin alicak kim ne yazicak yazmicak ?Gereksizse adminler,modlar siler.

Her konuda olaysin,Trollemekte ustune yok.

Herşeyi yönetimden beklememek lazım.Yazılanların konuya ne gibi yararı var onu anlamadım?

Tam Bir Trollcusun 2 dakka susta motorun sogusun
En azından senin gibi görgüzülük yapıp 500 puntoyla arabalarımı imzama yazmıyorum kardeş.

seni o mikserle miker mkerimabi dikkat et.(adamın yaşına bak doğru konuş)
kimse sana da gel savunma yap demedi şu konuya yeterince yazdın bas git...

Giderken sanada basar öyle giderim ama.

Kendimizden büyükle nasıl kouşulacağını iyi biliriz.Metin beyin ben gerçekten o yaşta olduğunu nerden bileyim dimi?Yaşı doğruysa kusura bakmasın mikser lafı için özür diliyorum.

eraslanb
18-12-2014, 22:18

Kendimizden büyükle nasıl kouşulacağını iyi biliriz.Metin beyin ben gerçekten o yaşta olduğunu nerden bileyim dimi?Yaşı doğruysa kusura bakmasın mikser lafı için özür diliyorum.

adam sana sen doğduğun sene 205 gtim var diyordu yaşını anlayamadın lavuk.
anca klavyede tuşlara basarsın yavaş bas kırılmasın...

Low-Rider
18-12-2014, 22:21
1,5 Ayda meşhur olur 1,5 dakikada rezil burası TechTurkey.

http://i.hizliresim.com/ayDP85.png

Ne bu şimdi ?

fa'R'uk
18-12-2014, 22:23
Maviler Allah Razı olsun

eraslanb
18-12-2014, 22:23
teşekkürler mavi ekip

Yekta
18-12-2014, 22:24

Haber ver gittiginde..

Tuncay
18-12-2014, 22:31
Konuyu acan adam borclu cikacakti nerdeyse :)
Bu tarz adamlar yuzunden yazmayifa birakti
Hakliyken haksiz duruma dusecekti
Mal belli
Malin gozunu seveyim mal meliyor :)

EREN34
18-12-2014, 22:36
Bu commodore64 iyiydi ama adsptörü çok ısınmıştı. Fişini çekenden Allah razı olsun. Azıcık suğusun :)

ibozum
18-12-2014, 22:58
Commander game over olmuş :)
Yerinde müdahale alkış :icon_tup:

onursumer
18-12-2014, 23:04
Ne bu şimdi ?

Adamin profiline girmis :)

Caesar
18-12-2014, 23:08
Modifiye yi düzgün yaparsan hiç bir şey olmaz. Adam ralli motoru yapıyor bir sezon yarış yapıyor sezon sonunda söküldüğünde hiç bir sorun ile karşılaşılmıyor. Şimdi o zaman piyangocuyu değiştirmeni öneriririm tali bayi yerine dükkanı olandan al.

Şimdi durdum diyecektim ki hayatında kaç tane proje arabası yaptın?

Sonra baktım ki http://www.techturkey.com/forum/sohbet/183796-proje-arabasi-neye-denir.html?highlight= şöyle bir konu açmışsın.

Sonra dedim ki salla gitsin.

MertSerhanÖ.
18-12-2014, 23:10
ya benim gerçekten anlamadığım bu commander gerçekten birimi yoksa fake hesapmı? Biraz karışık anlattım sanırım ama anladınız siz :)

MBuğra
18-12-2014, 23:16

Sonra baktım ki http://www.techturkey.com/forum/sohbet/183796-proje-arabasi-neye-denir.html?highlight= şöyle bir konu açmışsın.

Sahsi kanaatim, o konuda mkerim abi guzel bi noktaya isteyerek veya istemeyerek deginmisti.

Ortalik jdm far, jdm sinyal, jant ve yay kesip "proje degisikliginden satilik" ilanlariyla dolu.

Simdi bu gercek anlamda proje araci yapanlara, bir cok farkli konuda kafa patlatip, custom calismalar yapan birilerine hakaret degil mi? Mesela en basitinden Antalya'da ki Delsol CRX yapan abimize?

Cunku bence oyle.

PROMINENT
18-12-2014, 23:44
Sahsi kanaatim, o konuda mkerim abi guzel bi noktaya isteyerek veya istemeyerek deginmisti.

Ortalik jdm far, jdm sinyal, jant ve yay kesip "proje degisikliginden satilik" ilanlariyla dolu.

Simdi bu gercek anlamda proje araci yapanlara, bir cok farkli konuda kafa patlatip, custom calismalar yapan birilerine hakaret degil mi? Mesela en basitinden Antalya'da ki Delsol CRX yapan abimize?

Cunku bence oyle.

Aynen öyle 2 tane sinyal bir tane ütü masası kılıklı gereksiz bir kanat vs proje arabası olmamalı.. proje için 2 sene uğraşıp emek veren insanlara saygısızlık oluyor. o konuda bunun önemini belirtmek için doğru bir konu idi.

Caesar
18-12-2014, 23:53
Adam motor kırılmaz demiş. Dilerse dünyanın en iyi ustası toplasın. Her zaman motor kırılır. Zorlarsın kırılır, afr tutmaz kırılır, vites kaçırırsın kırılır, regli olmuştur kırılır.

Risk bu kendisi demişki rally arabası. Rally projelerinide canlı gördük.

Her motorun sonu kırılmaktır. Bazıları hemen bazıları geç.

slave
19-12-2014, 00:08

Hic sasirmadim dahasida vardir ;)

slave
19-12-2014, 00:11
Bnde yazimmi cvp degil harf yazamassin harf

MBuğra
19-12-2014, 00:18
Yazdiginiza maalesef katilamayacagim cunku, ar-ge ni, hesabini kitabini, malzemeni, kullandigin arac gereci olmasi gerektigi gibi yaparsan afr'ni olmasi gereken sekilde ayarlayip (ayarlanmiyosa demek bi seyler eksik), aracin limitlerini bilip ona gore muamele edersen, kullanima gerektigi sekilde ozenirsen hicte kirilmaz.

Ha ancak okuz gibi zorlarsan, keyfin her vites kesicide gezersen sonra motorum kirildi diye uzulemezsin. Atla deve degil, neden sonuc iliskisi.

Eninde sonunda, su veya bu sekilde oleceksek niye yasiyoruz :)

Bence mkerim abinin de konusmasinda, deginmek istedigi nokta, motorun duzgun toplanmamasi. Kendisi zaten kesin bir sekilde "motor kirilmaz" dememis, "duzgun toplanirsa" motor kirilmaz demis ki burada amaclanan kirilsa bile duzgun degerlerde uzun veya kisa kendinden bekleneni vermesi. Risk hayatta her daim var.

orcunnn
19-12-2014, 00:22

:) :) gece gece guldum valla

kelalper
19-12-2014, 08:00
commander yazık kendi kendini imha etti g.zekalı. Ben dedim heralde oyunlara konan bot gibi forum bot u.
motor kırılma konusuna gelince her motor kırılır. Motor ve mekanik sağlamlık üzerine detaylı çalışmayı bi NASA bi de F1 takımları yapıyordur herhalde. Daha ilk yarışında kırılan motor biliyoruz.

mkerim
19-12-2014, 09:07

salla gitsin lafına katılıyorum. proje arabası konusu biraz ağır oldu galiba. 1982 senesinde (zannediyorum senin doğduğun sene ) Çift yatık weberli şahinim vardı. alquatti den eksantrik milini almıştım. Weberleride Hörmann diye bir yerden. O tarihte yapılan araba bile her gün tam gaz kullanılarak bir yıl sorunsuz dayandı. 8000 devir yaparak hemde.

Gelelim konuya :
Arkadaştan incilere devam. 5 eksen cnc tezgahta işliyorum kapakları dedi. Kısmet, bir iş için kapağı söktüler. Bir ölçersin. her port ayrı ölçüde. Ne biçim iş bu.Daha da var hatırladıkça yazarım.

dj_batukaan
19-12-2014, 09:37
şu konuyu okudukça ben üzülüyorum..
Bence artık herkes kenara çekilmeli, bir tarafta 10 bin TL si hiç olmuş biri diğer tarafta haklı haksız ne olduğu sürekli muallakta olan bir firma sahibi var. Bir şekilde bu durum çözülmeli artık iki tarafta karşılıklı ortak bir çözüm bulmalı, yoksa konu dışındaki insanlar sayfalarca birbiriyle kavga ettikçe bir halt olmayacak

Emre Ekrem
19-12-2014, 09:52
salla gitsin lafına katılıyorum. proje arabası konusu biraz ağır oldu galiba. 1982 senesinde (zannediyorum senin doğduğun sene ) Çift yatık weberli şahinim vardı. alquatti den eksantrik milini almıştım. Weberleride Hörmann diye bir yerden. O tarihte yapılan araba bile her gün tam gaz kullanılarak bir yıl sorunsuz dayandı. 8000 devir yaparak hemde.

Gelelim konuya :
Arkadaştan incilere devam. 5 eksen cnc tezgahta işliyorum kapakları dedi. Kısmet, bir iş için kapağı söktüler. Bir ölçersin. her port ayrı ölçüde. Ne biçim iş bu.Daha da var hatırladıkça yazarım.

Aslında bu tür polemiklere pek girmek istemiyorum, hoş ortada aslında polemikte yok ama ben bu yazıyı yazdıktan sonra polemiğe dönebilir, yazılarınızdan ve anlatım tarzınızdan hala geçmişi bırakamadığınız hissine kapılıyorum, bir yandan da ortada ciddi bir durum üzerine yazışma varken bir anda müdahil olup yazdığınız agresif yorumlar ki geneli gene geçmişten "her ne hikmetse hep cevaben yazdığınız kişilerin temerrüt 'e denk geliyor" verilen örnekler ve bu örneklerin içerisinde bulunan gizli tümcelerle saklı alaylı ithamlar.

İnanın sadece yaşınıza hürmeten bu şekilde kırmadan incitmeden eleştirmeye çalışıyorum, yoksa olması gerektiği gibi Abi/Büyüğümüz/Tecrübelerinden faydalanılması gereken şahsiyet durumu maalesef yok, bu zaten sizin ağır başlı/naif/olgun vb olması gereken tavırlarınızdan kaynaklanması gereken bir durumdu ki " en azından şahsım adına bu ve benzeri hal ve hareketler bende saygı olarak karşı tarafa geri döner" , gene üzülerek ifade ediyorum sizde yok! Bu forumda benden daha büyük olan ve olması gerektiği gibi sevgi saygı içerisinde ilişkilerini yürüten bir çok büyüğümüz var. "Aslında isim vermek isterim ama şahıslarını konuya müdahil etmek istemiyorum"

Hatta bu zamana kadar imzanızda kelam ettiğiniz durumlarda bile bir alaycı tavır mevcut ki bunlardan bir kaç tanesini şahsen eleştirmiş üyelerden biriyim, örnek olarak Japon yapıştırıcısını verebilirim "eminim hatırlarsınız", hoş şuan ki imzanızı da biraz araştırsam gene ironi bulurum.

Anlattığınız tecrübelerinizin hiç mi gerçek payı yok? Eminim vardır, yaşamışsınızdır fakat bu alaycı tavırlarınız, gereksiz agresif yazılarınız ve tutarsızlığınız maalesef amacını aşarak yazmış olduğunuz güzel işleri gölgede bırakıyor, ben gene de haddini aşan düşüncelerim oldu ise özür dilemek isterim fakat şahsınızla ilgili düşüncelerim bundan ibaret.

Konu sahibi ve diğer arkadaşlar konu ile alakasız oldu kusuruma bakmayın lakin düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Emre Ekrem
19-12-2014, 09:55
Edit: Bu arada tevellüt olacaktı, telefondan yazıyorum kafasına göre düzeltiyor, şimdi fark ettim.

ersandeniz
19-12-2014, 10:17
salla gitsin lafına katılıyorum. proje arabası konusu biraz ağır oldu galiba. 1982 senesinde (zannediyorum senin doğduğun sene ) Çift yatık weberli şahinim vardı. alquatti den eksantrik milini almıştım. Weberleride Hörmann diye bir yerden. O tarihte yapılan araba bile her gün tam gaz kullanılarak bir yıl sorunsuz dayandı. 8000 devir yaparak hemde..
bizim burdakiler de 30 yıl önce şunu yaptık bunu yaptık diyor da.. şimdi bir halttan anlamıyorlar.. kültürümüzde yaşlıya saygu vardır da, yaşıyla birşeyleri ispat etmeye çalışanlara da hee hee diyesim geliyor..

Caesar
19-12-2014, 10:25
Sene 1895 o zamanlar f1 yoktu ama ben pancar motoru yapiyordum.

Saksı değilim ben!

Hep bana soracaksınız hep bana!

miniks
19-12-2014, 17:38
Yazdiginiza maalesef katilamayacagim cunku, ar-ge ni, hesabini kitabini, malzemeni, kullandigin arac gereci olmasi gerektigi gibi yaparsan afr'ni olmasi gereken sekilde ayarlayip (ayarlanmiyosa demek bi seyler eksik), aracin limitlerini bilip ona gore muamele edersen, kullanima gerektigi sekilde ozenirsen hicte kirilmaz.

Ha ancak okuz gibi zorlarsan, keyfin her vites kesicide gezersen sonra motorum kirildi diye uzulemezsin. Atla deve degil, neden sonuc iliskisi.

Eninde sonunda, su veya bu sekilde oleceksek niye yasiyoruz :)

Bence mkerim abinin de konusmasinda, deginmek istedigi nokta, motorun duzgun toplanmamasi. Kendisi zaten kesin bir sekilde "motor kirilmaz" dememis, "duzgun toplanirsa" motor kirilmaz demis ki burada amaclanan kirilsa bile duzgun degerlerde uzun veya kisa kendinden bekleneni vermesi. Risk hayatta her daim var.

En çok kafa patlatılan argenin dibine vurulan yol arabalarına bile örnek teşkil edecek sistemlerin gelişmesini sağlayan nedir

F1 degilmi

orda bile motor kırılıyor

kırılmaz motor kimse yapamaz zaten konuda bu değil iyice dağılmış konu

Oz`
19-12-2014, 18:04
yatık veberler ucan araçlar havalarda ucuyor 2001 de filitre header takarak başladım

2001 de hiçbbi ik bilmiyordum modififye felan kayda deger bişiy yokrtu filitre header vsvsvs sonra
2003 te 2 arkadaşımla beraber katkılarıyla turbo civic yaptım (kimsede bi s... yoktu ilk turbo Vtec i ben yaptım ) 2004 ye kadar sürdüm dolandım dolaştım gezdim oynadım herkesle denedim kimsecikler yoktu iinanılmaz bir rakam sonra subab ımın minicik yeri kırıldı ve stroker almıştım egzantirik vsvsvs hepsini topluyordum yaptım DYNNDynamics te 530 Beygir çıkardım bazı abilerimin ismi lazm değil kalbimi kırmalarından dolayı satttım arabamı 2007 de suanda 2014 allah izin verdi türkiyenin en hızlı arabalarında imzam var kalbini kırdıklarımda var çok mutlu ettiklerimde kendimce çok iyi yerlerdeyim ben bukadar böbürlenmiyorum 1980 de sen daha doğmamışken sunu yapıoduk diyonuz ya :)

1980 deki arabalar ozaman neden yok eski herzaman iyidir die bişiy yok sadece deneyeimi arttırır ama unutmayın yenilerin yada yeniliklerin yanında olmazssanız zaman sizi gömer dönüp arkasına bakmaz

KIRILMAYAN araba olmaz amerikanlar neden kırılmaz genelde biliyormusunuz ? ben sölim 8 silindire 40 45 beygir güc gelmesidir 4 de 800 almaya kalkıp sonrada neden kırıldı diyorlar yavas beyler yavas sakin evet

KONUYA acıklık gelicekmi ? yoksa böle kaaanı sokup cıkarıcakmısınız ? konu amacından sapıo hadi beyler

DOHC
20-12-2014, 09:28
Elbette her motor kırılabilir. Ama benim aklımda kalan 2 temel soru var:
1) Markalı parça takacağım denip başka parçalar takıldı mı?
2) Senin dinamometre ölçümlerine kadar bu araba ile gazlandı mı? Gazlandı ise kimin onayı, bilgisi ile gazlandı?

XSi
20-12-2014, 09:49
motor kırılır, ilk yarıştada kırılır.

amaa..

o motor 4 silindir 1.6 litre ve 160-170 hp değildir..
ilk marşta kapağı yanlış taşlandığı için her tarafından yağ atmaz..

elma ile armutu da karıştırmayalım..

ortada çok net hatalı işlenmiş ve hatalı montajlanmış bir motor var bunu da kabul etmeyen varsa yanlı/taraflıdır bana göre.

ceyhun737
20-12-2014, 10:03

amaa..

ortada çok net hatalı işlenmiş ve hatalı montajlanmış bir motor var bunu da kabul etmeyen varsa yanlı/taraflıdır bana göre.
En doğru yorumlardan biri.

ghibli06
20-12-2014, 11:01

amaa..

çok doğru işte onu anlatmaya çalışıyorum sayfalardır, sonuçta 500 hp araba yapılmamış ki... 4 silindirli bir arabada port polish yapılmış, krank hafifletilmiş ve egzantriklerle oynanmış, ne turbo var ne NOS ne yakıt...

BoraRS
20-12-2014, 11:01
Sene 1895 o zamanlar f1 yoktu ama ben pancar motoru yapiyordum.

Saksı değilim ben!

Hep bana soracaksınız hep bana!

Olgarcım hep merak etmişimdir pancar motoru yakıtı yine pancar mıdır? Değilse neden pamcar motoru diyorlar ki?

:D

Oz`
20-12-2014, 11:20

amaa..

iilk basışta kırılmaz hiçbir motor benim anlamadığım bişiy var kimin ne kazandığı yaptığı umrumda değil madem arabandan korkmuyorsun ayarsız gazlayabiliyorsun eee ozaman neden gazlıyorsun eee kaaan bişi olmaz dedi abim akıl sağlığınız yerinizdemi 220 çarptimi ölmüyorsun elle bişiy olmaz:)
aynımantık kızmayın gücenmeyin kaan haksız olabilir ama iki taraf hala haklı sayılmaz benim gözümde

ayrıca silindir başına 40 beygir güzel rakam :)

iynn-RS
20-12-2014, 11:26
Simdi konu tam olarak nedir?

motorun kirilmasimi? Parcalarin yerli cikmasimi? Yoksa hem kirilip , hem yerli cikmasimi?

F1 de bile motor kirilir diye ornek verilmiş de.F1 de kirilan motorun icini acinca yerli subap , eski yatak , huner egzantrikmi cikiyor?

iynn-RS
20-12-2014, 11:33
Birde tam goremedim ama motor nr şekilde kirildi.Subapmi yakaladi yoksa yatakmi sardi.

Eger subap yakalamadi ise kaan in kullandığı subap ve egzantrikde bi hata yok demek.

Yatak sarmasi rektifiye hatasida olabilir kullanici hatasida.

XSi
20-12-2014, 11:36
iilk basışta kırılmaz hiçbir motor benim anlamadığım bişiy var kimin ne kazandığı yaptığı umrumda değil madem arabandan korkmuyorsun ayarsız gazlayabiliyorsun eee ozaman neden gazlıyorsun eee kaaan bişi olmaz dedi abim akıl sağlığınız yerinizdemi 220 çarptimi ölmüyorsun elle bişiy olmaz:)
aynımantık kızmayın gücenmeyin kaan haksız olabilir ama iki taraf hala haklı sayılmaz benim gözümde

ayrıca silindir başına 40 beygir güzel rakam :)

motorun kırılması ayarsızlıktan mı? hatalı montajdan mı?

ilk marşta her tarafından yağ fışkırdığı için ben ikinci seçeneğe inanıyorum..

Bu hata o kadar büyükki tezcanlı hemşerimin yaptığı tüm hataları örtüyor sanki..

canozcan
21-12-2014, 17:20
ayardan önce istanbula yağ yaktığı için arabayı getirdim. ikiler hondaya git orda usta seni bekliyor dedi. iyi tamam diyip gittim. ustayı buldum yok kaan bize ufak bi rolanti sorunu için gelicek dedi yağ yakıyo falan gibi birşey yüzünden geleceğini söylemedi dedi. usta ne üflemesine baktı ne kompresörüne öyle dışardan bakmayla segmanlardan yakıyor dedi. motor tekrar açılması lazım dedi. iyi de abi ben bu motoru daha yeni sıfır toplatmıştım 5bin tl harcadım dedim. nasıl olur segmanlardan ?? abicim valla ben bilemem segmandan yağ yakıyor bu bırakman lazım dedi. kaanı arıyorum teli açmıyo falan. neyse 1 saat sonra faceden yazdım ordan cevap verdi. geliceğimi biliyor ama ne hikmetse faceden ulaş bana telim yok benim diyor. dedim böyle böyle dedi usta dememişin yağ yaktıığı için geldi vs. nasıl olur yaa olur mu öyle şey dedi neyse gittim kaanı almaya yolda bi bas bakalım nasıl gidiyor olum bişey olmasın diyorum yok diyor 1. 2. vites birşey olmaz diyor neyse afr ye bakıyor 13 civarı afr düzgün diyor birşey olmaz yağ yakmasınıda hallettikmi cok iyi olcak vs.ben herşeye İYİ NİYETLİ TAMAM DİYORUM.neyse geliyoruz ikilere usta sallamadı bile dışarda gelen giden arabalara yol veriyorum ben tabi. dışarda kaanla bekliyoruz. nasıl olur segmandan kız gibiydi segmanlar falan diyor kaan. kapaktandır o diyor ben yokken (yurt dışında) hata yapılmıştır diyor. sen bırak arabayı hallederiz diyor. iyi tamam bırakıyım gittik 50m yukarda başka bi dükkan oraya rica ediyor arabayı bırakalım buraya falan. içime sinmedi hiç birşey dedim ben dönücem sana kapağı yollarım. tamam dedik. birşey olmaz dimi normal kullanmayla diyorum yok olmaz diyor. afr zaten düzgün hayret ayarsız nasıl düzgün olur 17 18 olması lazımdı diyor. ama afr 13 civarı oldukça kırılmaz hiçbirşey olmaz diyor. ben yinede temkinli kullanıyorum özgünün dediği gibi korkmuyorsun değil korktuğum için. kapağı yolluyorum 2 ay sonra geliyor takıyorum hala aynı yağ yakıyor. geçmedi kaan diyorum neyse halletcez onu gel önce ayarını yapalım diyor. neptune hazır zaten dediği gibi parasızlıktan beyin alamadım değil. elimde duruyordu beyin yağ yaktığı için bir türlü takamadık. neyse hadi gidiyorum beyin taktırmaya özgünden randevu alıyor gidiyorum özgünün haberi yok neyse gelmişsin geri yollamayım diyor uğraşıyor özgün.tüm uğraşlar sonucu 148 hp yi geçmiyor... kaan bu ne olum 200 hp nerde ???? bu dyno eksik ölçüyor diyor. daha eksiklerimiz var diyor (ince conta, itb eksik dediği) .neyse özgün motorun hasta diyor kısık bırakıyım arabayı diyor. kaana diyorum motor hasta olum??? bırakıyım yap şunu, kanka 1 2 hafta bekle yerim yok dükkan taşıyorum sonra halletcez takma kafana yağ yakmasını diyor. yine iyi niyetimle tamam diyorum dönüyorum kırklareline usul usul. ertesi gün kaan arıyor naptın kanka denedin mi diyor. yok olm ne denicem yağ yakıyor ya özgün hasta dedi ya diyorum. yok birşey olmaz ondan bas bi dene haber ver diyor. basıyorum kırılıyor ve haber veriyorum. yapma ya çok üzüldüm geçmiş olsun diyor. tamam gönder halletcez gibi hiçbirşey demiyor.......

şimdi olay bu...... bütün bunların üstüne bu motor tekrar kaana verilir mi ? verilmez. zaten yerim yok 1 2 hafta bakamam demiş. neyse ankarada motoru açıyoruz birde vaad edilen hiçbir tek parça çıkmıyor..... bir tanesi dediği gibi çıksa ya.. yok.. yine buda üstüne gelince kaana zararımı bir şekilde karşıla diyorum 5000bin yolla tamam diyorum param yok diyor. 2014 eylülde verebilirim diyor. pazarlık yapıyor falan.taksit taksit yolla diyorum senet yolla diyorum yok abi tık yok.oralı değil. 1 2 hafta sonra bari bana parça yolla motoru ben topliyim işçilik benden olsun diyorum. aklıma gelen ilk parçaları söylüyorum yolla diye ( krank, krank kepi, egzantrik, tüm yataklar kol ) tamam yollicam diyor bunları yollarsam fix olurmuyuz diyor motoru sapasağlam topliyim yeter eksik birşey çıkmazsa tamam helallerşiriz diyorum. bekliyorum kaanı. neyse o ara usta blok da lazım pistonda lazım diyor. bende kaana daha çok parça lazım olcak bu motor çöp sen bana komple stok motor yolla diyorum. şimdi mi söylüyorsun ben aldım bile dediğin parçaları diyor. iyi de kaan motoru toplamak için daha çok parça lazım olucak diyorum. fix iz dedin ya diyor. ya kaan motoru toplayacak kadar olsun dedim başka birşey istemiyorum senden dedim ya diyorum. yok sen fixiz dedin diyor ondan sonra olay kopuyor işte...

mkerim
21-12-2014, 19:14
Motora tam olarak ne olmuştu ?

canozcan
21-12-2014, 20:35
Motora tam olarak ne olmuştu ?

Kirilma nedeni olarak mi soruyorsunuz.oyle ise 3.piston kol yatagi sarmis ve kolu kirmis blogu catlatmis.

Dookan
21-12-2014, 20:56
anladıgım kadarıyla hala bi sonuç yok.kaan kabul etmiş işte ödemeyi esnaf adam bulur biyerden para kalan parçaları da yollasa tamam heralde

mkerim
21-12-2014, 21:00
Kirilma nedeni olarak mi soruyorsunuz.oyle ise 3.piston kol yatagi sarmis ve kolu kirmis blogu catlatmis.

Bunu sormuştum. Çıkan Parçalar sizde mi?

canozcan
21-12-2014, 21:06
Bunu sormuştum. Çıkan Parçalar sizde mi?

Krank kirilan kol ve parcalari pistona yapismis segmanlar ve yataklar bende...?

fa'R'uk
21-12-2014, 21:14
Özcan bir müddet yazmadınız ne durumdasınız hala sen onu o seni mi suçluyor pazarlık mı yapıyorsunuz ne bekleniyor şuan?

canozcan
21-12-2014, 21:22
Özcan bir müddet yazmadınız ne durumdasınız hala sen onu o seni mi suçluyor pazarlık mı yapıyorsunuz ne bekleniyor şuan?

Aynen oldugu gibi duryor. Hic konusmadik.bende aramadim cunku konusulcak birsey kalmadi.n istedigim belli. Kaanin buraya yazmasini bekledim. Ama orali degil.

ibozum
21-12-2014, 21:50
Konuyu takip ediyorum, Siz yazmayınca karşı taraftan da pek bir şey geleceğini zannetmiyorum..

Geçmiş olsun, aracı tamir etme konusunda yalnızsınız gibi geliyor.. :(

canozcan
21-12-2014, 22:15
Konuyu takip ediyorum, Siz yazmayınca karşı taraftan da pek bir şey geleceğini zannetmiyorum..

Geçmiş olsun, aracı tamir etme konusunda yalnızsınız gibi geliyor.. :(

Tamir etsemde bu benim kandirilmis veya dolandirimis oldugum gercegini degistirmez...tskler.

AşkınS.
21-12-2014, 22:44
Bilmedigimden soruyorum.Bir arac neden kol kırar?

ibozum
21-12-2014, 23:28
Tamir etsemde bu benim kandirilmis veya dolandirimis oldugum gercegini degistirmez...tskler.

Yaşananlarda mağdur olan, üzerine düşeni yapan ama kandırılan ve dediğiniz gibi dolandırılan olduğunuz konusunda hem fikirim.. Yaşadıklarınız maddi ve manevi çok zor.. Allah başkasına yaşatmasın size de tekrarlatmasın..

DOHC
26-12-2014, 08:34
Bir süre daha üst sıralarda kalsın, gelişme varsa paylaşılsın..........

kelalper
26-12-2014, 08:50
Bilmedigimden soruyorum.Bir arac neden kol kırar?

sadece bir nedeni olmaz. Tork kolun kaldırabileceğinden daha fazladır kırılır. Yağ pompası bozulur sen gazlamaya devam edersin yatak kitlenir krank dönerken kol dönmediği için sağa sola vurur kırılır. Piston gömlek içinde sıkışır kol krankla piston arasında kalır kırılır. Bir çok nedeni var.

mkerim
26-12-2014, 09:37
sadece bir nedeni olmaz. Tork kolun kaldırabileceğinden daha fazladır kırılır. Yağ pompası bozulur sen gazlamaya devam edersin yatak kitlenir krank dönerken kol dönmediği için sağa sola vurur kırılır. Piston gömlek içinde sıkışır kol krankla piston arasında kalır kırılır. Bir çok nedeni var.

Hatalı montaj yada özensiz montaj denilebilir mi ???

Günkut
26-12-2014, 11:01

kaynaklı kapak,duman atan motor,yag makınası gibi üst taraf pekte özenli toplanmıs gibi durmuyor abi .:)

mrt_tsn
26-12-2014, 12:54
kardeşim çok geçmiş olsun, inşallah çözebilirsin. inşallah diyorum çünkü sıkıntılı ticaret yaşayan bir tek sen değilisn:(

kelalper
26-12-2014, 13:46

Abi dediğim gibi sadece bir nedeni yok. Hatalı montaj da olabilir ama Honda servisinin motoru yanlış toplayabileceği bana gerçekçi gelmiyor pek.

mkerim
26-12-2014, 13:50
Abi dediğim gibi sadece bir nedeni yok. Hatalı montaj da olabilir ama Honda servisinin motoru yanlış toplayabileceği bana gerçekçi gelmiyor pek.

ben motoru da kendi topluyor zannettim. arkadaşın konuşmalarından her işi kendi yaptığı kanaatine varmıştım. kendi rektifiye atölyesi var falan diye anladığımdan motoruda kendi topladı zannettim. çıkan parçaları inceleyip ne olduğu söylenebilir aslında. boşluklar falan yanlış ise toplayan adam ne yapsın. biraz konuşunca bu işi ne kadar yapabileceği anlaşılıyor ama yapacak bir şey yok.

ghibli06
26-12-2014, 13:58

serviste toplanırken gören bir arkadaşın yorumları vardı eski sayfalarda...

weST.27
26-12-2014, 23:08
Her güncelde bi umut inşallah sonuçlanmıştır diye bekliyorum ama mağduriyet hala giderilmemiş 46 sayfa olmuş...

Stealth
27-12-2014, 00:17
Buda işin başka kısmı yapılanları techturkey e dökecem deyince tehdit ediliyoruz site arkadaşımın konu açsanda sildiririm diye
zaten konu muhabetinden sonra sana şu bu parçaları vereyim ödeşelim denmeye başlıyor 10 bin para vermişim 5 istemişim bu mu esnaflık. o konuşmalarıda mı gönderiyim

http://i.hizliresim.com/7V2315.jpg

Su Tabloyu Gorupte Yonetim Birsey Yapmiyorsa Kimse Bu Siteden Esitlik Ve Adalet Beklemesin
Ayni Zamanda Arac Sahibi Sonuna Kadar Hakli..

canozcan
27-12-2014, 01:45
Herhangi bir sonuc yok konu acmis olmak bir ise yaramadi. Honda servisi yanlis toplamis olmaz dendi ama blokta taslama sonrasi kalan ufak bir kisimi gormemisler kapak blok yuzeyine tam oturmamisti bunu dahi gormemisken kalan isciligi dusunmek...

canozcan
27-12-2014, 01:48
Bu arada honda servisi ozel ikiler honda. Orda toplamasi vs. Benim secimim degil benim tek muattabim kaandir.

92Sİ
27-12-2014, 08:34
o ha be kardeşim, konuyu takipteydim bende ppr a bi kaç işlem yaptıracaktım ama şu yazışmalardan sonra kasaba polish yaptırmak daha mantıklı. adam resmen SUÇLU olduğu gibi bide tehdit etmiş. site yönetimi ne alemde acaba bu yazışmalardan sonra ?

mr.korhan
27-12-2014, 11:06
Su Tabloyu Gorupte Yonetim Birsey Yapmiyorsa Kimse Bu Siteden Esitlik Ve Adalet Beklemesin

Konudan soyut olarak yazıcam , yani ppr ve mağdur konumdaki arkadaşı bir yana bırakıp ,şu resmin neticesinde ben hakikaten site yönetimini merak ediyorum kesinlikle ? sırf bu sildiririm yazısı için bile ppr ın üyeliğine son verirdim ben (şahsi fikrim) site yönetiminin kural ve yönetim politikaları hakkında bile insanları endişeye iten bir söylem çünki o "istersen aç , sahibi arkadaşım , sildiririm" cümlesi , yönetimin bu konu hakkında bence ppr üyeliğiyle ilgili yaptırıma yönelik aksiyon almalı. yoksa üyeler bu sitenin yönetim yapısını sorgulayacak sürekli ,şeffaf ve tarafsız bir platform olma konusunda özellikle.

jnrjames
27-12-2014, 13:01

o ha be kardeşim, konuyu takipteydim bende ppr a bi kaç işlem yaptıracaktım ama şu yazışmalardan sonra kasaba polish yaptırmak daha mantıklı. adam resmen SUÇLU olduğu gibi bide tehdit etmiş. site yönetimi ne alemde acaba bu yazışmalardan sonra ?

Konudan soyut olarak yazıcam , yani ppr ve mağdur konumdaki arkadaşı bir yana bırakıp ,şu resmin neticesinde ben hakikaten site yönetimini merak ediyorum kesinlikle ? sırf bu sildiririm yazısı için bile ppr ın üyeliğine son verirdim ben (şahsi fikrim) site yönetiminin kural ve yönetim politikaları hakkında bile insanları endişeye iten bir söylem çünki o "istersen aç , sahibi arkadaşım , sildiririm" cümlesi , yönetimin bu konu hakkında bence ppr üyeliğiyle ilgili yaptırıma yönelik aksiyon almalı. yoksa üyeler bu sitenin yönetim yapısını sorgulayacak sürekli ,şeffaf ve tarafsız bir platform olma konusunda özellikle.

Yönetim bu konu ile ilgili önceden yorumda bulundu. Üyelik iptali de konu sahibi için dezavantaj oluşturmazmı sizce? Belki PPR Kaan bey konuya girip birşeyler yazar vs. Yönetim konunun sabit duracağı durumunda bulundu zaten. Konunun arkasında olduklarını tarafsız olduklarınıda belirttiler. Her güncellemede bu tarz konudan sapmalar oluyor sayın abilerim arkadaşlarım. Konu üzerinde durulması daha mantıklı olur mağdur kişi için bence.

kelalper
27-12-2014, 14:39
ben motoru da kendi topluyor zannettim. arkadaşın konuşmalarından her işi kendi yaptığı kanaatine varmıştım. kendi rektifiye atölyesi var falan diye anladığımdan motoruda kendi topladı zannettim. çıkan parçaları inceleyip ne olduğu söylenebilir aslında. boşluklar falan yanlış ise toplayan adam ne yapsın. biraz konuşunca bu işi ne kadar yapabileceği anlaşılıyor ama yapacak bir şey yok.

Kaan toplayamaz abi öyle bir bilgisi yok kaanın. O nedenle çalıştığı garajlara toplatır.

kelalper
27-12-2014, 14:43

Yargıç mısın hakim misin kardeşim. İki tarafında hataları var. Arkadaşta ayarı olmayan araba ile gazlamış. Keseri istediğiniz tarafa vurmayın hep.

Mivec_4G63
27-12-2014, 14:49
Bu arada honda servisi ozel ikiler honda. Orda toplamasi vs. Benim secimim degil benim tek muattabim kaandir.

İkiler honda'da aracımın bakımlarını yaptırıyorum esnaflıklarından v.s çok memnunum. Bu yaz aracımın subap ayarını yaptırmak için ikilere bıraktım, tamam abi gidebilirsin dediler. Arabadan çıt çıt ses geliyor diye sağa çektim, kaputu bir açtım her yer yağ... hemen ikileri aradım abi hemen geri getir dediler gittik götürdük arabayı, conta tam oturmamış dediler Allahtan fark etmişsin yoksa sıkıntı olurdu falan dediler. Benim duyduğum ses lpgnin geçerken yaptığı çıt sesiymiş meğersem. Yani Allah tarafından arabanın kaputu açtım, orada genç bi çocuk var ayarı o yapmıştı ikilerin kalite ve tecrübesini böyle çırakların elinde kaybolup gitmesi yakındır. Geçmiş olsun

Stealth
27-12-2014, 15:00
Yargıç mısın hakim misin kardeşim. İki tarafında hataları var. Arkadaşta ayarı olmayan araba ile gazlamış. Keseri istediğiniz tarafa vurmayın hep.

Is Alican Isi tasoren Mantigi Ile Baskasina Yaptirican Araba Ayardayken Kofteci Gibi Duman Aticak Onu Taktim Bunu Taktim Dicen Dunya Para Alican Ama Alakasiz Malzeme Cikicak Guldurme Beni :) Baltayida Keseride Vuran Vurmus Zaten Ben Isin Ilk Kismi Ile Ilgilenirim Bastan Bir Is Yanlis Ise Ne Kafar Telafi Etmeye Calisirsan Calis Bostur Adam Yil Olmus Arabasiz Cebinden Giden Parada Cabasi.
Ne Yargicim Ne Hakim O Konuyla Ilgili Elestirimde Yonetimedir.
Iki Tarafida Tanimam Etmem Gordugum Okudugum Kadari Ile Yorum Yapip Elestirimi Yaptim Buda Buraya Acilan Ve Siteye Uye Olan Herkesin Dogal Hakkidir.

Stealth
27-12-2014, 15:06
Kaan toplayamaz abi öyle bir bilgisi yok kaanın. O nedenle çalıştığı garajlara toplatır.

Kimin Kimle Calistigi Tuketiciyi Ilgilendirmez Tuketici Magdursa Muhattabi Ikiler Honda Degildir Isi Alan Kisidir.Bir Isi Yapiyorsan Yaptigin Isin Arkasinda Durucan Yada Duran Bir Yer Ile Calisican Kenara Cekilip Topu Baska Yerlere Atmak Dogru Degildir.

Birde Neden Bu Kadar Cok Savunma Yapiyorsunuz Siz Bana Dediniz Yargicmisin Hakimmisin Diye..
Asil Siz Avukatmisiniz Her Yazilana Karsi Cevap Veriyorsunuz Tek Suclu Tuketiciymis Gibi :)

BoraRS
27-12-2014, 16:37
Bence asalim Kaani. Ya da yok yok kursuna dizelim. Aslinda yakip kullerini denize de atabiliriz.

Taksimde sallandirmak da fena fikir degil hani:soru:

BoraRS
27-12-2014, 16:38
Cani sikilan konuya mesaj yaziyo...

rebeloghy
27-12-2014, 16:54
Canı sıkılan değil de ortada bir mağdur olduğunu düşünüp bununla ilgili bir telafi bekleyen insanlar yazıyor daha çok..

atituti
27-12-2014, 17:17
Komu acilali 1 ay olacak daha gelisme yok

_cAgdAsH_
27-12-2014, 17:20
acıkcası bı gelısme olacagınıda dusunmuyorum

B16
27-12-2014, 17:30
http://imageshack.com/a/img538/3253/BIaOA0.jpg

Konu özeti;

PPR kaybettiği itibarı ile araç sahibi ise bozuk aracıyla kaldı.

DOHC
27-12-2014, 17:34
PPR'nin son aktivitesi 10 aralık görünüyor......

Maxi
27-12-2014, 17:42

hoca sen ne diyorsun? boş boş yazıp duruyorsun?
görmüyormusun? kör falanmısın? kimin tarafını tutmuş burada kimse?
konu haftalardır açık isteyen yazıyo ya? sıkıntı ne?

ne yapalım? öldürüp taksimde köpeklere yedirelimmi?
ne zannettin sen burayı yetkili nöbetçi mahkememi?
burası forum o kadar.

cem
27-12-2014, 17:59
yoksa üyeler bu sitenin yönetim yapısını sorgulayacak sürekli ,şeffaf ve tarafsız bir platform olma konusunda özellikle.

Gercekten 2006 da mi uye oldunuz buraya ?

Juggernaut
27-12-2014, 19:04
Bilmeden yorum yapanları es geciyorum.

Burdan yazdık olmadı yollayın tekrar ilgilenelim diye ama hak hukuk işi ayrı yerde tartışılır kimseye kötü olsun diye iş yapmıyoruz hatada olur motorda kırılır biz araba kırıldı arabayı görmedik yollayında dedik ama başka yerlerde açılıp bakıldı tekrar tekrar yazmaktan sıkıldım.

Telefonda özcanın arkadaşına ulaştılar kendisinin teli kapalı imiş hala haber bekliyoruz tek sıkıntısı kapak dedi bende cözelim dedik daha fazla uzatacaksabız sabah kadar yazın ben adım attım.Daha yapabileceğim bir şey yok

Kaan'ın son yazdığı mesaj.
Konu sahibi hala neyin haberini bekliyor anlamadım.Ara adamı konuş,adam diyeceğini demiş zaten.

Stealth
27-12-2014, 20:58
hoca sen ne diyorsun? boş boş yazıp duruyorsun?
görmüyormusun? kör falanmısın? kimin tarafını tutmuş burada kimse?
konu haftalardır açık isteyen yazıyo ya? sıkıntı ne?

ne yapalım? öldürüp taksimde köpeklere yedirelimmi?
ne zannettin sen burayı yetkili nöbetçi mahkememi?
burası forum o kadar.

Burasi Nobetci Mahkeme Degil.Peki Neden Boyle Konular Acilmasina Izin Veriliyor ?
Ve Neden Her Dedigim Bu Kadar Rahatsiz Ediyor Anlamis Degilim Dusunce Ve Fikir Ozgurlugu Yokmu Burada ? Ben Kimseyi Asalim Keselim Demedim Ama Oyle Findik Kabugunu Doldurmicak Nedenlerden Ceza Alip Ihrac Edilen Insanlar Varki Bu Konu Yaninda Devede Kulak Kalir..
Son Birsey Eger Biri Benim Forumumda Veya Yetkili Oldugum Bir Forumda Forum Sahibi Benim Arkadasim Iatedigim An Sildiririm Yaparim Ederim Derse Emin Ol En Yakin Arkadasim Dahi Olsa O Dakikadan Itibaren Foruma Giremez Hocam.
Boyle Birsey Ortaya Cikip Halen Arkadas Foruma Giriyorsu Maalesef Bu Forumun Ne Sartlar Altinda Yonetildigini Gosterir Sanirim Ne Demek Istedigimide Anlamissindir Sanirim.
Eger Bir Insan Kufur Ettigi Forumdan Ihrac Oluyorsa Bir Arkadas Forumda Istedigimi Yaparim Diyorsa Ne Taksime Gerek Var Nede Kopege Yapicak Birsey Yok Sistem Bu Demekki Guclu Olan Kazanir Lafi Ortaya Cikiyor Sanirim.Ve Bu Inan Sitenin Prestijini Sarsar Ama Az Ama Cok Inan Sarsar Emin Ol Bundan Hocam..Bunlar Benim Fikrim Dusuncelerim..

fa'R'uk
27-12-2014, 21:12
Burasi Nobetci Mahkeme Degil.Peki Neden Boyle Konular Acilmasina Izin Veriliyor ?
Ve Neden Her Dedigim Bu Kadar Rahatsiz Ediyor Anlamis Degilim Dusunce Ve Fikir Ozgurlugu Yokmu Burada ? Ben Kimseyi Asalim Keselim Demedim Ama Oyle Findik Kabugunu Doldurmicak Nedenlerden Ceza Alip Ihrac Edilen Insanlar Varki Bu Konu Yaninda Devede Kulak Kalir..
Son Birsey Eger Biri Benim Forumumda Veya Yetkili Oldugum Bir Forumda Forum Sahibi Benim Arkadasim Iatedigim An Sildiririm Yaparim Ederim Derse Emin Ol En Yakin Arkadasim Dahi Olsa O Dakikadan Itibaren Foruma Giremez Hocam.
Boyle Birsey Ortaya Cikip Halen Arkadas Foruma Giriyorsu Maalesef Bu Forumun Ne Sartlar Altinda Yonetildigini Gosterir Sanirim Ne Demek Istedigimide Anlamissindir Sanirim.
Eger Bir Insan Kufur Ettigi Forumdan Ihrac Oluyorsa Bir Arkadas Forumda Istedigimi Yaparim Diyorsa Ne Taksime Gerek Var Nede Kopege Yapicak Birsey Yok Sistem Bu Demekki Guclu Olan Kazanir Lafi Ortaya Cikiyor Sanirim.Ve Bu Inan Sitenin Prestijini Sarsar Ama Az Ama Cok Inan Sarsar Emin Ol Bundan Hocam..Bunlar Benim Fikrim Dusuncelerim..

sen konuyu özet geçmişsin okumamışsın o yüzden tepki alıyorsun, konuyu okusan böyle yazmazsın, konu kapansa özcan mağdur olduğu ile kalacak kaan ın üyeliğini silseler yine iş özcana kaçacak konu hem açık kalıyor hem kaan silinmiyor ki konu çözüme kavuşsun diye.
millet baştan iki sondan iki okuyup başlıyor yorum yapmaya

Stealth
27-12-2014, 21:22
Guzel Kardesim Konuyu Inan Bastan Son Sayfaya Kadar Okudum Fakat Bu Konu Inan Burda Cozulmez Ortada Ciddi Bir Rakam Ve Ciddi Magduriyet Var Her Iki Tarafta Kendini Hakli Buluyor Arac Sahibi Burdan Bir Sonuc Elde Edemez Elindeki Belge Ve Banka Dekontlarinla Mahkeme Yoluna Gidicek Baska Caresi Yok Burada Bir Kisi Bana Bir Ithamda Bulunacak Ve Ben Buraya Girmicem Buraya Girmemek Demek Kabul Etmek Demektir.Belliki Girmicek Arkadas Oyle Gozukuyor En Azindan.

Stealth
27-12-2014, 21:23
Pardon Yasca Benden Buyukmussunuz Kardesim Dedigim Icin Kusura Bakmayin Hocam Ozur Dilerim.

dj_batukaan
27-12-2014, 21:25
İşte en tehlikeli kısımda burası konu başlığının okunması altındaki iki yoruma bakılması sonra direk cevap verilmesi, bir çok insan ne yazılmış konu nereye varmış yada başta suçlanan adam gerçekten suçlumuymuş...

TR de genel olarak bu tarz başlıkların kaderini ilk iki sayfa belirliyor... ne yazık okumayı pek sevmiyoruz :(

ahmet_xy
27-12-2014, 21:25
Pardon Yasca Benden Buyukmussunuz Kardesim Dedigim Icin Kusura Bakmayin Hocam Ozur Dilerim.

sürekli büyük harflerle yazmazsan iyi olur.

mr.korhan
27-12-2014, 21:35
Gercekten 2006 da mi uye oldunuz buraya ?

Neden şaşırdın ? yoksa onunda tanidikla filan bi yolumu var erken üye olmuş gibi göstermenin yani ?
Eğer yorumumu eleştireceksen saygı çerçevesini asmadan dilediğin gibi eleştirirsin , hatta karşılıklı otur yazisiriz, ama bu tarz sorular aslında fikrin olmadan yazıyorsun gibi algilattiriyor bana , Ben kaanida bu konuyu açan arkadasida tenzih ederek yazdım , ki zaten ikisinide tanımıyorum , buraya , yani ortak platform üzerine konu açıldığına göre tanımak zorundadır değilim öyle degilmi ? Ben deger verdigim bu ortam için ortaya atılan tanıdık muamelesi islemindeki ithamdan burayı kurtarmanın gereketigini bildiriyorum, buraya deger veren bir olarak.. Ya sen ???

fa'R'uk
27-12-2014, 21:36
Guzel Kardesim Konuyu Inan Bastan Son Sayfaya Kadar Okudum Fakat Bu Konu Inan Burda Cozulmez Ortada Ciddi Bir Rakam Ve Ciddi Magduriyet Var Her Iki Tarafta Kendini Hakli Buluyor Arac Sahibi Burdan Bir Sonuc Elde Edemez Elindeki Belge Ve Banka Dekontlarinla Mahkeme Yoluna Gidicek Baska Caresi Yok Burada Bir Kisi Bana Bir Ithamda Bulunacak Ve Ben Buraya Girmicem Buraya Girmemek Demek Kabul Etmek Demektir.Belliki Girmicek Arkadas Oyle Gozukuyor En Azindan.

Kaan burada cevap yazmaya çalışınca saldırıya uğradı ve yazmayacağım dedi girmiyor daha doğrusu misafir oyuncu oluyordur muhtemelen, şuan herhalde biraz daha yazarlar daha sonra unutulur gider diye düşünüyor orasını bilemiyorum. Burada yazıldı çizildi araya girildi konu çözülsün diye konunun tarafları anlaşamadı aslında daha fazla yazmaya gerek yok. Bu konu çözülmez ortada taraf kalmadı bu saatten sonra da tanımıyorum ama Kaan ne bir parça verir ne bir para verir kaybedecek bir itibar kalmadı forumda.

cem
27-12-2014, 21:42
Neden şaşırdın ? yoksa onunda tanidikla filan bi yolumu var erken üye olmuş gibi göstermenin yani ?
Eğer yorumumu eleştireceksen saygı çerçevesini asmadan dilediğin gibi eleştirirsin , hatta karşılıklı otur yazisiriz, ama bu tarz sorular aslında fikrin olmadan yazıyorsun gibi algilattiriyor bana , Ben kaanida bu konuyu açan arkadasida tenzih ederek yazdım , ki zaten ikisinide tanımıyorum , buraya , yani ortak platform üzerine konu açıldığına göre tanımak zorundadır değilim öyle degilmi ? Ben deger verdigim bu ortam için ortaya atılan tanıdık muamelesi islemindeki ithamdan burayı kurtarmanın gereketigini bildiriyorum, buraya deger veren bir olarak.. Ya sen ???

Ne demek istediğin açık değil seni anlamıyorum. Belkide konuyu hiç okumadığımdan anlamadım bilmiyorum.

Ben ne yazmışım, dikkatli okuman lazım. Alıntı yaptığım kısım hakkında yazıyorum sadece.

Neymiş o yazı;

"yoksa üyeler bu sitenin yönetim yapısını sorgulayacak sürekli ,şeffaf ve tarafsız bir platform olma konusunda özellikle."

Ben sadece bu yazıya takıldım. Sordum 2006 girişlisin değil mi diye ?

2006'dan beri bilmediğin bir şey var..

Yönetim yapısını yıllardır sorguluyorlar, o yuzden hala Türkiye'de 1 numara TechTurkey.

Sen de sorgulamaya başlayabilirsin sıkıntı yok.

Not: Vakit bulunca konuyu okuyacam, ne konuşulduğu hakkında bilgim yok.

Maxi
27-12-2014, 21:44

yahu sen bence fikirlerini kendine sakla
-konu açtırmasak bu sefer niye konu açtırmıyorsunuz dersin
-konuyu kitlesek niye kilitlediniz dersin
-adamı ihraç etsek niye banladınız kendini savunamayacakmı dersin
-burada özgürlük yokmu dersin

az çok biliyorum senin gibileri, son 15 senedir baya haşır neşir oldum çünkü
nedense hep senin kafadakiler paketlenir ve gönderilir, farklı sonuç görmedim inan.
önce forum nedir? onu incele araştır bence

mr.korhan
27-12-2014, 22:01
2006'dan beri bilmediğin bir şey var..
Yönetim yapısını yıllardır sorguluyorlar, o yuzden hala Türkiye'de 1 numara TechTurkey.
Sen de sorgulamaya başlayabilirsin sıkıntı yok.
Not: Vakit bulunca konuyu okuyacam, ne konuşulduğu hakkında bilgim yok.

Konuyla bağımsız zaten benim söylediğim , İnan okumana gerek yok benim söylediğim şey ile ilgileniyorsan sadece..
Insanlar yönetim yapısını sorgular , daha da sorgulayacaktir hatta dediğin gibi ..hatta evet bir numara,,ve bencede hak ediyor hatta. Fakaaaat bir numara ise bosuna olmadı degilmi ? Yada bir numara ise sorumluluğu daha da fazla degilmi Sence de ?
Dolayısıyla kişi ve kurumları bir kenara bırakacak, kendi yönetimine yada yapısına bir itham, bir pürüz, yada bir iddia ,her ne olarak adlandırırsanız adlandırın , buna karşı biraz katı biraz gerekirse sert bir tavır ,uygulama yada yaptırım gerçekleştirilmemeli , buranın yönetimi o kadar basit sildiririmle kontrol edilemez bunu yanlı yansiz herkes bilmeli ,unutmayalimki her ilden ilçede tayfalardan katılım var , hitap kitlesi çok geniş. Umarım anlaşılmisimdir :) hayırlı geceler.

Stealth
27-12-2014, 22:02
%100 Katiliyorum Hocam Dedigine Dogru Soyleyen 9 Koyden Kovulur Cunki :)

mr.korhan
27-12-2014, 22:05
Sadece su bölümü düzeltmem gerek , telefonun klavyesi duzeltmiş çünkü..

uygulama yada yaptırım gerçekleştirilmeli ,

Stealth
27-12-2014, 22:09
sürekli büyük harflerle yazmazsan iyi olur.

Pardon uyari icin tesekkurler.

fa'R'uk
27-12-2014, 23:04
Konuyla bağımsız zaten benim söylediğim , İnan okumana gerek yok benim söylediğim şey ile ilgileniyorsan sadece..
Insanlar yönetim yapısını sorgular , daha da sorgulayacaktir hatta dediğin gibi ..hatta evet bir numara,,ve bencede hak ediyor hatta. Fakaaaat bir numara ise bosuna olmadı degilmi ? Yada bir numara ise sorumluluğu daha da fazla degilmi Sence de ?
Dolayısıyla kişi ve kurumları bir kenara bırakacak, kendi yönetimine yada yapısına bir itham, bir pürüz, yada bir iddia ,her ne olarak adlandırırsanız adlandırın , buna karşı biraz katı biraz gerekirse sert bir tavır ,uygulama yada yaptırım gerçekleştirilmemeli , buranın yönetimi o kadar basit sildiririmle kontrol edilemez bunu yanlı yansiz herkes bilmeli ,unutmayalimki her ilden ilçede tayfalardan katılım var , hitap kitlesi çok geniş. Umarım anlaşılmisimdir :) hayırlı geceler.
Korhan sen diyorsun ki samimiyeti kullanarak foruma açılan konuyu sildiririm diyen bir üye var bu üyeye karşı sert olun yaptırım olsun diyorsun, moderatör arkadaşlar üyelerin aklından geçenleri de takip mi etsinler konu açılıp sildirse tamam Haklısınız da böyle bir durum mu var silinmiyor ki konu çözülsün konu bile kilitlenmedi, ayrıyeten onun hesabı daha sonra sorulur amaç konu çözülsün.

acn90
27-12-2014, 23:27
benim bu forumda öğrendiğim en önemli şey yorumları yazan kişilerin yaşadıkları il :) nedendir bilmiyorum ama zamanla en cok dikkat ettiğim etken bu oldu, bu konuda da görüyorumki bişey değişmemiş:)

mr.korhan
27-12-2014, 23:30
Korhan sen diyorsun ki samimiyeti kullanarak foruma açılan konuyu sildiririm diyen bir üye var bu üyeye karşı sert olun yaptırım olsun diyorsun, moderatör arkadaşlar üyelerin aklından geçenleri de takip mi etsinler konu açılıp sildirse tamam Haklısınız da böyle bir durum mu var silinmiyor ki konu çözülsün konu bile kilitlenmedi, ayrıyeten onun hesabı daha sonra sorulur amaç konu çözülsün.

Evet aynen bunu demek istiyorum oldukça iyi anlamışsinız, yalnız sadece küçük bir nokta kalmış, oda moderator arkadaşların bunu tahmin etmeye ihtiyacları, öyle bir ihtiyac yok, zira alenen sarf edilmiş bi cümle, artık yönetime bizde üyeler olarak gereken yapıcı bildirimimizi yaptık,fikrimizi söyledik, onlar site adına en iyisine karar verecektir diye umuyorum.

fa'R'uk
27-12-2014, 23:37
Evet aynen bunu demek istiyorum oldukça iyi anlamışsinız, yalnız sadece küçük bir nokta kalmış, oda moderator arkadaşların bunu tahmin etmeye ihtiyacları, öyle bir ihtiyac yok, zira alenen sarf edilmiş bi cümle, artık yönetime bizde üyeler olarak gereken yapıcı bildirimimizi yaptık,fikrimizi söyledik, onlar site adına en iyisine karar verecektir diye umuyorum.
Daha önce konuşuldu bu eğer Kaan silinse herkes yanlış yaptınız Özcan mağdur bırakıldı denmezmiydi, zaten silinmeye gerek kalmadı adam kendini aforoz etti forumdan, 5000 e 10000e alınamayacak itibarı gitmedimi zaten.

Evrenoz
28-12-2014, 10:09

Sildiririm demiş kendince, silmemişiz. 48 sayfa herkesin buraya yazmasına izin vermişiz. Daha ne istiyorsun?
TT dışında olan bir olay yüzünden üyeyi atsak, senin bi benzerin çıkıp "kendini savunmasına izin vermediniz, yanlısınız" diyecek.
Konu ortada, yazan yazıyor, silen siliyor. Konunun burada olması da dışarıda "sildiririm, attırırım" diye konuşabileceklerin boş konuştuğuna ve yönetimin de kimsenin keyfine göre konu silmediğine en büyük kanıt.

ibozum
28-12-2014, 10:17
Konuyu tamamiyle takip edenler görmüşlerdir zaten.. Vakti zamanında gene bu arkadaş için şikayet konusu açılmış ve bu konu bir şekilde silinmiş... Yine aynı kişi ile ilgili bir şikayet konusu ve "site arkadaşımın sildiririm" tarzı bir cümle kuracak cesareti bulmuş..
Yukarıda arkadaşların da dediği gibi benim de kafamda soru işaretleri oluştu, acaba, gerçekten olur mu, bu şekilde kayırma yapılıyor mu diye?.. Geçmişteki konusunun silinme olayın nasıl olduğunu bilmediklerini belirttiler, bu konuda bir duruş sergilediler bu sevindirdi..

Kaan'ın üyeliği silinse de silinmese de Özcan arkadaşımız için bir şeyin değişmeyeceği çok açık ortada.. Çok geçmiş olsun, bir daha kimse bu şekilde mağduriyetler yaşamaz inşallah..

ibozum
28-12-2014, 10:21
Yukarıda bir kelime eksik olmuş cümlenin anlaşılması zorlaşmış..

Moderatörlerimiz Geçmişteki konusunun silinme olayın nasıl olduğunu bilmediklerini belirttiler, bu konuda bir duruş sergilediler bu sevindirdi..

mr.korhan
28-12-2014, 10:30
Sildiririm demiş kendince, silmemişiz. 48 sayfa herkesin buraya yazmasına izin vermişiz. Daha ne istiyorsun?
TT dışında olan bir olay yüzünden üyeyi atsak, senin bi benzerin çıkıp "kendini savunmasına izin vermediniz, yanlısınız" diyecek.
Konu ortada, yazan yazıyor, silen siliyor. Konunun burada olması da dışarıda "sildiririm, attırırım" diye konuşabileceklerin boş konuştuğuna ve yönetimin de kimsenin keyfine göre konu silmediğine en büyük kanıt.

Öncelikle üyeyi atın atmayın gibi birşeyine adına konuşmuyorum onu belirteyim, sadece yazmış oldugun bir şey adına ufak bi açıklama yapmak istiyorum ,
TT dışında olusan bir olaydan dolayı üye silemez yada atamazsınız bu çok doğru .
Fakat o üyenin biri çıkıp diyorki tt ye acsınlar konuyu ben sildiririm sahibi arkadasım diyor.
Yani tt nin yönetimini direk konunun icine çekip kendi yandaşı gibi gösteriyor.
Diğer arkadaşlarında tepkisi bu yonde sanırım, araç sahibi Arkadasi konunun silinmesiyle
Tehdit edebiliyor üstelik TT nin , yani yönetiminizde bulunduğunuz Türkiye'nin kanımca en büyük platformunun adını konuya dahil ediyor. Bu kolay kabul edilebilir birşey olmamalı, çok net bir tavır ortaya konulmalı. Ki bundan sonra insanlar bu sekilde seyler konuşmaya dahi cesaret edemesin.

Maxi
28-12-2014, 10:40
konu açılma tarihi:06.Aralık.2014
bugün: 28 aralık 2014
bu 903. mesaj
48. sayfa

yahu arkadaşlar siz kafayımı çektiniz?
hala konu silinsin silinmesin - yok site sahibi kaanın arkadaşıymış isterse konuyu sildirebilirmiş?
neyden bahsediyorsunuz? yeter ya

Ranthor
28-12-2014, 10:54
Arkadaslar sirf bu msg silme, editleme. Sorun cozulunce konuyu kaldirtma olaylarindan biktigim icin. Sohbette editi kaldirdim.

Boyle konular acildiginda ozellikle, isim bittiginde konuyu sildirmeyecegim diye soz aliyorum.

Cunku insanlar ne yazdigina, yazdiklarinin sonucunun ne olabilecegine dair hic bir fikir tasimiyorlar. Abuk subuk dusunmeden konusmaya alismislar.

Yazdiklarinizdan sonuna kadar sorumlusunuz, tukurdugunu iki de bir yalayan bazilari artik editleyemiyor.

Soz ucar yazi kalir!!

Evrenoz
28-12-2014, 17:14
Öncelikle üyeyi atın atmayın gibi birşeyine adına konuşmuyorum onu belirteyim, sadece yazmış oldugun bir şey adına ufak bi açıklama yapmak istiyorum ,
TT dışında olusan bir olaydan dolayı üye silemez yada atamazsınız bu çok doğru .
Fakat o üyenin biri çıkıp diyorki tt ye acsınlar konuyu ben sildiririm sahibi arkadasım diyor.
Yani tt nin yönetimini direk konunun icine çekip kendi yandaşı gibi gösteriyor.
Diğer arkadaşlarında tepkisi bu yonde sanırım, araç sahibi Arkadasi konunun silinmesiyle
Tehdit edebiliyor üstelik TT nin , yani yönetiminizde bulunduğunuz Türkiye'nin kanımca en büyük platformunun adını konuya dahil ediyor. Bu kolay kabul edilebilir birşey olmamalı, çok net bir tavır ortaya konulmalı. Ki bundan sonra insanlar bu sekilde seyler konuşmaya dahi cesaret edemesin.

Hangi konuya yazdığının farkındasın değil mi? "sildiririm" denilen konunun 48. sayfasına yazıyorsun bu postu.
Demek ki neymiş, silinmiyormuş. Silmiyormuşuz.. Çok mu zor bunu anlayabilmek..

Ayrıca insanın ağzı torba değil, ağzı olan da istediği gibi konuşur. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, o bize yeter.

canozcan
29-12-2014, 00:06
Ayari olmayan arabayla gazlamis derken rolling mi yaptim demek istiyorsunuz? 6000 deviri gormedi ayardan once.

iynn-RS
29-12-2014, 00:44
Arkadaslar sirf bu msg silme, editleme. Sorun cozulunce konuyu kaldirtma olaylarindan biktigim icin. Sohbette editi kaldirdim.

Boyle konular acildiginda ozellikle, isim bittiginde konuyu sildirmeyecegim diye soz aliyorum.

Cunku insanlar ne yazdigina, yazdiklarinin sonucunun ne olabilecegine dair hic bir fikir tasimiyorlar. Abuk subuk dusunmeden konusmaya alismislar.

Yazdiklarinizdan sonuna kadar sorumlusunuz, tukurdugunu iki de bir yalayan bazilari artik editleyemiyor.

Soz ucar yazi kalir!!

Bu tarz konularda şöyle birsey yapilamazmi.

Anket eklenen konulardaki gibi konuya yazabilecek kisiler belirlense. Ornegin bu konuya kaan ve canozcan dan baskasi yazamasa.veya yazmasi gereken kim varsa onlar dışında kimse yazmasa. boyle bi secenek sunulamazmi.

iki taraf karsilikli konusur 40-50 sayfa uzamaz konu. hem iki tarafinda yandaslari abuk sabuk yazip karsi tarafi rencide edemez.

ghibli06
29-12-2014, 07:44
Bu tarz konularda şöyle birsey yapilamazmi.

Anket eklenen konulardaki gibi konuya yazabilecek kisiler belirlense. Ornegin bu konuya kaan ve canozcan dan baskasi yazamasa.veya yazmasi gereken kim varsa onlar dışında kimse yazmasa. boyle bi secenek sunulamazmi.

iki taraf karsilikli konusur 40-50 sayfa uzamaz konu. hem iki tarafinda yandaslari abuk sabuk yazip karsi tarafi rencide edemez.

aynısını önermiştim daha önce bence de en mantıklısı bu, şikayet konusunda konunun tarafları ve yöneticiler dışında kimse yazmasa belki de daha iyi olacak...

Maxi
29-12-2014, 07:59
ama konuyu bilen 3. şahısların görüşleride çok önemli
hatta biliyorsunuz bazen 2 tarafı hiç tanımayan birisinin yazdığı bile olayı çözebiliyor.

d3n1s
29-12-2014, 14:30
Şahsi fikrim, buraya üye olan iki kişi arasında bir şekilde anlaşmazlık çıktığı zaman, üyelerden biri kendini mağdur hissettiğinde konuyu burada dile getirip rahatlıyor, tıpkı arkadaş çevresinde "ya geçen başıma ne geldi, inanamazsınız" gibi cümlelerle başlayan sohbetler gibi. Burada konu açılmasının rahatlıktan ziyade bazı dolaylı etkileri de oluyor, geçmişte örneklerini çok duyduk, çözülemeyen meseleler anında çözülebiliyor, çünkü üye adının burada kötülenmesini istemiyor, ya da bir üyeler arası açık oturum oluyor, forumun genel fikrine göre üye geri adım atıp atmayacağına karar veriyor.

Sözün özü, konu tarafları ve yönetim dışında diğer üyelerin yazmasını engellemek, bu tip konuların açılma amacına ters düşer bence. Onun yerine üyeler olarak bizlerin otokontrol uygulayıp, kendi yazdıklarımızı ölçüp tartıp yazmamız gerektiğine inanıyorum.

MBuğra
29-12-2014, 15:40

Öyle bi demişsiniz ki sanki silinmesi gereken konular için site içi referanduma felan gidiliyor. Halbuki çok uzağa gitmeye gerek yok, yakın geçmişte ki şu cümleler size tanıdık geliyor mu?:

"Burası özel mülkiyetimiz, adil davranmak zorunda değiliz. Buna en fazla "etik değil" diyebilirsin, o da umrumda değil."

"Eşime dostuma kıyak da geçerim, ceza da vermem. Seni ilgilendirmez. Bu tamamen onunla aramda ki arkadaşlık ilişkisine bağlı. OZ'dan başkasına da hesap vermek zorunda değilim."

"İsteyen kalır, istemeyen gider"

Siz bunları geçmişte haklı veya haksız açılan tüm banlanma ve konu silinme konularına yazın, sizi tanıyan insanlara bu güveni verip temel hazırlayın, sonra birisi çıkıp "orası benim arkadaşımın sitesi, konu açsanda sildiririm" diyince "böş könöşöyörlör, yönötöm köfösönö görö könö sölmöyör" deyin.

Uydu mu, uymadı.

Bugün bu konunun hala burada olma sebebi, silmeniz halinde hem PPR'nin yazdığını doğrulayacak olmanız hem de site yönetimini daha fazla "kankacı" göstermesinden ve ayrıca olası tepkilerden çekinmenizdir. Aksini iddaa etmek, kendinizle çelişmenize yol açar.

Banlıyorsunuz, konu felanda siliyorsunuz ama çalışıyorsunuz. Hamdolsun.

Evrenoz
29-12-2014, 15:53
Öyle bi demişsiniz ki sanki silinmesi gereken konular için site içi referanduma felan gidiliyor. Halbuki çok uzağa gitmeye gerek yok, yakın geçmişte ki şu cümleler size tanıdık geliyor mu?:

"Burası özel mülkiyetimiz, adil davranmak zorunda değiliz. Buna en fazla "etik değil" diyebilirsin, o da umrumda değil."

"Eşime dostuma kıyak da geçerim, ceza da vermem. Seni ilgilendirmez. Bu tamamen onunla aramda ki arkadaşlık ilişkisine bağlı. OZ'dan başkasına da hesap vermek zorunda değilim."

Siz bunları geçmişte haklı veya haksız açılan tüm banlanma ve konu silinme konularına yazın, sizi tanıyan insanlara bu güveni verip temel hazırlayın, sonra birisi çıkıp "orası benim arkadaşımın sitesi, konu açsanda sildiririm" diyince "böş könöşöyörlör, yönötöm köfösönö görö könö sölmöyör" deyin.

Uydu mu, uymadı.

Bugün bu konunun hala burada olma sebebi, silmeniz halinde hem PPR'nin yazdığını doğrulayacak olmanız hem de site yönetimini daha fazla "kankacı" göstermesinden ve ayrıca olası tepkilerden çekinmenizdir. Aksini iddaa etmek, kendinizle çelişmenize yol açar.

Referanduma demokrasi ile yönetilen ve vatandaşların bulunduğu bir yerde gidilir. Bu sitede vatandaş yoktur, yönetim şekli demokrasi değildir. Dolayısıyla referandum işin fıtratında yoktur. Yönetim olarak içimizde konuyu tartışıp tartışmadığımız ya da buna zorunlu olup olmadığımız da sadece yönetimin bileceği iştir.

Gelelim söylediğime; Evet ben her zaman bunu söylüyorum; söylediğimi asla inkar da etmiyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Ben ya da bir başkası isterse; istediği adamı atar istediğini tutar, istediği konuyu siler, istemediğini silmez. Hatta istenirse, Allah seni inandırsın forumu bile kapayacak bir güç var bizim yönetimdeki bazı arkadaşlarda.. Forumu kapamak diyorum bak, konu - mesaj silme de neymiş bunun yanında...

rörörörö'lü embesil lisanını bir kenara bırakırsak; ben ne dedim yukarıda "ben ( Ben'den kasıt yetkisi olan herhangi biri ) istersem" dedim... Biri gelip de "arkadaşım xxx var, sildiririm" dediği için değil. Bu laftan birileri kendine güven çıkarıp "sildiririm istediğimi" gibi saçma laflar ediyorsa, bu konuda da göründüğü üzere ettiği laf içinde patlar. Yönetimsel olarak konuşmayıp bireysel konuşmak gerekirse beni tanıyan insanlardan 1 tanesinde de "istersem istediğim konuyu Evren'e sildiririm" güveni, özverisi, tecrübesi yoktur; olamazdır. Senin nezninde herkese yazıyorum, 1 kişide benim haberim olmadan öyle bir güven, özveri, tecrübe yeşerdi ise içinde tutsun aksi halde çok kötü patlar..

Yetki'den kaynaklanan bir hak ile yetki sahibinin tanıdığının lafı ile hareket edecek olmasını birbiri ile bağlı olarak kullanacaksan; ağzın torba değil büzemem. Kullanırsın, kendi çapında çıkarımlar yapar durursun kendi kendine.. Yönetim kimsenin kafasına göre konu silmiyor, adam atmıyor. Kendi dediğimi bir kez daha tekrarlıyorum bak şimdi.. Yönetim kendi kafasına göre konu kilitliyor / siliyor / adam atıyor.

Benim neznimde; bundan önceki konularda olduğu gibi silmeme sebebim konunun / tarafların zerre umrumda olmaması ve insanların yaşadığı tecrübeleri ya da savunmaları alenen anlatmasını haklı bulmamdır. Bundan önceki benzeri konuları da silmedim, bunu da silmiyorum. Bireysel olarak kendimle çeliştiğim bir nokta da mevcut olmadığından "yol açar" dediğin şey pek umrumda değil..

gp74
29-12-2014, 15:58

Uydu mu, uymadı.

Konuyu başından sonuna kadar takip eden ve PPR Kaan' nın madurlarından biri olarak yorumunuzu okuyunca dayanamayıp yazma ihtiyacı hissettim.
Gerçekten olayı ve yönetimin bakış açısını o kadar güzel özetlemişsinizki...
"Bravo" gerçekten...

Caesar
29-12-2014, 16:11
Yine yönetime bağlandı ve şeytan taşlanmaya başlandı tekrardan sanırsam.

Çekirdeği aldım izlemedeyim.

BENDE GATILIYORUM SİĞZE. BU YÖNÖTÖM ÇOK RERÖRÖ OĞLİİİİM.

Bu aralar 2 favorim var 1. si beyaz futbol, 2. si bu konu :)

Evrenoz
29-12-2014, 16:14
Silsek bık bık, silmesek tık tık

edit: ulan madem ppr'ın yanındayız ne diye adama hayatının en büyük ticari zararını verecek konuyu burada tutuyoruz? Durduğu gün boyunca zararı oluyor. Kafayı kullanın biraz..

cem
29-12-2014, 16:47
Beyler size birsey diyimmi,

Bu forumun nasil yonetildigini cozmeye calisan ne gencolar harab oldu senelerce..

Hazim sikintisindan bi coklari ameliyat oldu zar zor aramizdalar..

Bosuna o parlak beyinlerinizi yormayin bu forum nasil yonetiliyor diye..

Cok degisik kafalar var bu yonetimde, zorlama yakarsin devreleri.

Evo34
29-12-2014, 16:55
Konunun kopyası bende mevcut :o rahat olun.

Yönetim'de ki arkadaşlarım,
hep bir ağızdan sitenin tarafsız ve objektif oluşunu savunmak yerine,
bir yetkili Yönetim'i temsilen yazsa daha etkili olur düşüncesindeyim.

Kendi fikrim;
Gayet objektif bir tartışma söz konusu ve bu konu çoktan başka yerlerde arşivlendi.
Eğer site Yönetimi'nin kötü bir niyeti olsa, konunun açıldığı ilk gün müdahale eder ve ilgili firmayı korurdu.

Gördüğüm kadarıyla asıl sorun da,
henüz firmanın müşteri memnuniyeti adına da olsa elini taşın altına sokmamış olmasıdır.

MBuğra
29-12-2014, 17:02
Referanduma demokrasi ile yönetilen ve vatandaşların bulunduğu bir yerde gidilir. Bu sitede vatandaş yoktur, yönetim şekli demokrasi değildir. Dolayısıyla referandum işin fıtratında yoktur. Yönetim olarak içimizde konuyu tartışıp tartışmadığımız ya da buna zorunlu olup olmadığımız da sadece yönetimin bileceği iştir.

Gelelim söylediğime; Evet ben her zaman bunu söylüyorum; söylediğimi asla inkar da etmiyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Ben ya da bir başkası isterse; istediği adamı atar istediğini tutar, istediği konuyu siler, istemediğini silmez. Hatta istenirse, Allah seni inandırsın forumu bile kapayacak bir güç var bizim yönetimdeki bazı arkadaşlarda.. Forumu kapamak diyorum bak, konu - mesaj silme de neymiş bunun yanında...

rörörörö'lü embesil lisanını bir kenara bırakırsak; ben ne dedim yukarıda "ben ( Ben'den kasıt yetkisi olan herhangi biri ) istersem" dedim... Biri gelip de "arkadaşım xxx var, sildiririm" dediği için değil. Bu laftan birileri kendine güven çıkarıp "sildiririm istediğimi" gibi saçma laflar ediyorsa, bu konuda da göründüğü üzere ettiği laf içinde patlar. Yönetimsel olarak konuşmayıp bireysel konuşmak gerekirse beni tanıyan insanlardan 1 tanesinde de "istersem istediğim konuyu Evren'e sildiririm" güveni, özverisi, tecrübesi yoktur; olamazdır. Senin nezninde herkese yazıyorum, 1 kişide benim haberim olmadan öyle bir güven, özveri, tecrübe yeşerdi ise içinde tutsun aksi halde çok kötü patlar..

Yetki'den kaynaklanan bir hak ile yetki sahibinin tanıdığının lafı ile hareket edecek olmasını birbiri ile bağlı olarak kullanacaksan; ağzın torba değil büzemem. Kullanırsın, kendi çapında çıkarımlar yapar durursun kendi kendine.. Yönetim kimsenin kafasına göre konu silmiyor, adam atmıyor. Kendi dediğimi bir kez daha tekrarlıyorum bak şimdi.. Yönetim kendi kafasına göre konu kilitliyor / siliyor / adam atıyor.

Benim neznimde; bundan önceki konularda olduğu gibi silmeme sebebim konunun / tarafların zerre umrumda olmaması ve insanların yaşadığı tecrübeleri ya da savunmaları alenen anlatmasını haklı bulmamdır. Bundan önceki benzeri konuları da silmedim, bunu da silmiyorum. Bireysel olarak kendimle çeliştiğim bir nokta da mevcut olmadığından "yol açar" dediğin şey pek umrumda değil..

Referandumun tanımını yazarken umarım parmaklarınız çok yorulmamıştır. Zira ne olup - ne olmadığını çok iyi biliyorum.

Diğer hususta sizlerin aksine, böylesine büyük bir insan topluluğunun yönetiminde "yönetimin kendi kafası" denilen belirsiz bir şablon üzerinden değilde, tanımlanabilir ve belirlenebilir bir şablon üzerinden yönetilmesi gerektiğini ve belirli konular üzerinde eşit davranılması gerektiğini düşünüyorum.

[QUOTE=Evrenoz;7709700 Yönetim kendi kafasına göre konu kilitliyor / siliyor / adam atıyor.[/QUOTE]

Peki bu tür şikayet konularında "yönetimin kendi kafası" denilen olgunun, kendisini mağdur ettiğini iddia edilen kişinin düşüncelerine paralel olsaydı? Bakın öyle demiyorum, olsaydı diyorum. Eğer PPR bu forumun kurucusu veya admini olsaydı, bu konu burada kalır mıydı? Kimse kendi aleyhine konuşulmasını hele ki ticari itibarına halel gelmesini istemez. Normal bir kişi içinde, "yönetim kafası" bu böyledir.

Bu forumda yeri geliyor hepimiz birşeyler üretiyoruz-alıyoruz-satıyoruz. Kaldı ki forumun kurucusu Özgün bey bile bir değer üretip, bundan para kazanıyor. Eğer olaya sizin yazdığınız noktadan bakmaya devam edersek, yönetimden herhangi bir kişiyle herhangi bir alışveriş yapmayalım. Eğer mazallah adminlerle yaptığımız alışverişlerden herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, yönetim kafasına uymayacağından Allah beni inandırsın forumu bile kapatırlar. Yaparlar yani.

P.S: Çekirdeğe fazla abanmayın, dudaklarınız şişer.

P.S-2: Ayrıca hazım sıkıntım da yok şükür, Bugun TechTurkey'de yazarım, yarın FechTurkey'de yazarım, benim için problem değil. TechTurkey'in hisse senedini almadım, yatırım yapmadım, bana ne nasıl yönetirseniz yönetin. Ama insan topluğunun bir değer olduğu, bu insan topluluğu olmadan bir değer ifade etmeyen bir internet sitesinde ki insanları, şu veya bu şekilde uzaklaşmalarına sebep olmayın. Hemen "giden gitsin, biz bize yeteriz demeyin", internet sadece moderatörlerinin yazıp kendi kendini tatmin ettiği forumlarla dolu.

fa'R'uk
29-12-2014, 17:11
Gerekli gereksiz herkes bu konuda fikrini yazıyor, modlar ne konuyu kilitledi ne sildi gerçekten biraz düşünüp yargılayalım, Kaan denen vatandaş konuyu sildiririm demesi neyi ifade , açmasın diye yapılmış boş bir blöften ibaret bir söz bence.

Maxi
29-12-2014, 17:15
@MBuğra
az kaldı şimdi ben seni göndericem tatile!
belliki bir çeşit kuyruk acın var eskiye dayanan?
başka bir konu`yu yani bu konuyu onun için kullanma tamammı?

burayı okuyan herkese söylüyorum
yazacaksanız konu hakkında yazın
mevzu ısrarla ve ısrarla yönetime çekilmeye çalışılıyor
varsa konu ile ilgili fikriniz yazın YOKSA ÇOK KİŞİ ÜZÜLECEK.

edit:
bakın konu başlığını buraya özellikle tekrar yazıyorum
sanırım fark edemiyorsunuz?

DİKKAT !!! PPR Kaan Hakkında !

penguinhakan
29-12-2014, 18:02
@MBuğra
az kaldı şimdi ben seni göndericem tatile!
belliki bir çeşit kuyruk acın var eskiye dayanan?
başka bir konu`yu yani bu konuyu onun için kullanma tamammı?

burayı okuyan herkese söylüyorum
yazacaksanız konu hakkında yazın
mevzu ısrarla ve ısrarla yönetime çekilmeye çalışılıyor
varsa konu ile ilgili fikriniz yazın YOKSA ÇOK KİŞİ ÜZÜLECEK.

edit:
bakın konu başlığını buraya özellikle tekrar yazıyorum
sanırım fark edemiyorsunuz?

DİKKAT !!! PPR Kaan Hakkında !

Konunun başlığının bu olması adaletli olduğunuzu göstermiyor malesef , çok konu çok mesaj silindiğini gördüm. Ok burası forum haklısınız herşeyi yönetmek durumunda kalıyorsunuz Allah sabır versin ama biraz da iğneyi kendinize batırmayı deneyin. Ve çıkıp burda adaletten eşitlikten basetmeyin... Sildim ok sıkıntın ne mesajlarını da çol gördüm haklı yada haksız.
Yazdıklarımın bu konuyla alakalı olmasa da yazma ihtiyacı duydum.

penguinhakan
29-12-2014, 18:04
Ha bu arada beni de üzebilirsiniz sıkıntı yok...

overblack
29-12-2014, 18:10
İyi bir forum kullanıcısı olarak diyebilirimki;

Üyelere:
Forum halka açık ancak özel bir şahısa ait,bütün maddi,yönetimsel ve hukuki işlemlerde bu özel şahısı bağlayıcı olan bir platformdur.
Yönetime:
Örnek vermek gerekirse hepimiz bir takımın taraftarıyız.tuttuğumuz takım üzerinde hiçbir maddi ve yönetimsel çıkarımız olmamasına rağmen insanlar bu tuttukları takım için saatlerce tartışıyor ve hatta yaralamalı kavga ediyorlar.Bu forumdaki üyelerde forumu sevip sahiplendikleri için size patlıyorlar.

O yüzden kimse kıçını yırtmasın.Adam gibi kullanın lan forumu :)

K0213
29-12-2014, 18:41
Benimde yönetim hakkında eleştirilerim var ama yeri bura değil!
Yönetime laf sokacaksınız diye bir arkadaşın hakkını aradığı konuda piç olacak! madur arkadaşın hakkını da düşünün ;)

Caesar
29-12-2014, 18:48
Hayır o kadar çok çaba gösteriyorsunuz ki konuyu *** edelim yönetime saralım konu kilitlensin yada silinsin diye.

Hayır yani kaan'ın lehine çalışan biz değil sizsiniz. Bu konu kilitlenirse bu yüzden kilitlenecek ve sorumlusuda gereksiz yere yönetimi suçlamak olacak başından söyleyim.

Özveri ile o yönde hareket ediyorsunuz. Bence kaan'ı biz değil siz savunuyorsunuz.

Low-Rider
29-12-2014, 20:12
Ne çok yönetim düşmanı varmış yahu, bırakın böyle işleri fırsatını kollamayı. En ufak şeyde nereden saldırsak diye mamyun oldunuz.

slave
29-12-2014, 20:13
Beyler size birsey diyimmi,

Bu forumun nasil yonetildigini cozmeye calisan ne gencolar harab oldu senelerce..

Hazim sikintisindan bi coklari ameliyat oldu zar zor aramizdalar..

Bosuna o parlak beyinlerinizi yormayin bu forum nasil yonetiliyor diye..

Cok degisik kafalar var bu yonetimde, zorlama yakarsin devreleri.

Bazen yazilariniz cok tavirci ve gereksiz ozguvenli oluyor bnce sizde biraz daha ilimli olun cem bey yonettiginiz bir forum holding degil karsinizdaki uyelerde cocuk degil bu kadar abartmayin yonetiyorum diye

dj_batukaan
29-12-2014, 21:04
Kagandan gelmeyen para forumdan çıksın kampanyası gibi :) yöneticiler yada biz ama şu sayfalarda yazan bir çok arkadaş unutmasın ki 10 bin TL ve 1 yıl zararı olan bir adamın haklı yada haksız yere konusunu mındar edip resmen baltalıyorsunuz..

bence herkes kişisel sorununu başka türlü çözsün konuyu kagan ve zararım var diyen arkadaşa bırakın

aTaBeY
29-12-2014, 21:14
Bende surekli aciyorum olay cozuldumu yeni msj varmi diye millet yonetim siyasetine tutulmus. Hayatin her alaninda yoneten kisi yonetilene istedigi gibi davranir kimine gore adil kimine gore degil ancak bunun yeride bu degil sacma sapan sivrilmek adina bos zamaninizi burda degerlendirip adamin konusunu burda baltalamayin sorunu olan ozelden yazsin yoneticilere tribunlere oynanmasin.

Low-Rider
29-12-2014, 21:15
Bu şikayetçi arkadaşlar o kadar düşünceli ki işte kendi kişisel sorunlarını, bugüne kadar içlerinde kalmış söyleyemedikleri şeyleri, elbet bir gün benimde sıram gelir söylerim mantığıyla mağdur olan arkadaşın konusu üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar.

AdemAr
29-12-2014, 21:24
Mühür kimdeyse süleyman odur... Bu hayatın heryerinde böyle... Çalıştığınız yerdede patron ne derse o. Benimde yazılarına uyuz olduğum itici bulduğum mod lar var fakat kimse beni burda zorla tutmuyor kaç kere adamlar beğenmiyorsanız girmezsiniz olur biter dedi.. Sizde bu derece aşırı rahatsız sanız girmeyin olsun bitsin .

DENON
29-12-2014, 21:28
gayet tarafsız yazıyorum ;

forumu beyenmeyen yada yönetimi beyenmeyen siktirolur gider , özgün yüzbinlerce kere söyledi burası demokratik bir yer değildir diye , bu kurala uyacaklar dursun uymayacaklar girmesin foruma bu kadar basit

turbo16
29-12-2014, 21:49
form biraz diktatörce ama adaletli yönetildiğini düşünüyorum.ilk zamanlar uyuz olurdum bu tavırlara ama zamanla anladım bu diktatörlüğü bu site için gerekli olduğunu söyleyebilirim....

DOHC
29-12-2014, 22:04
Yönetim gayet adil bu konuda. Herkesin yazmasına izin veriyor. PPR yancı olarak konuyu okuyor mu bilmiyorum ama ortak bir noktada sorun çözülmeyecek gibi.
Umarım balık hafızalı olunmaz bu şikayet konularında.......... Sitede çok fazla konu var böyle.

slave
29-12-2014, 22:43
Bu şikayetçi arkadaşlar o kadar düşünceli ki işte kendi kişisel sorunlarını, bugüne kadar içlerinde kalmış söyleyemedikleri şeyleri, elbet bir gün benimde sıram gelir söylerim mantığıyla mağdur olan arkadaşın konusu üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar.

Kim ne prim yapick ya konustugunuz kelimeler iyice asagilar olmus forum herkes yazar demeyi biliyorsunuz ama size bir elestiri oldumu avukatlar ordusu yok ole olmus yok biz yonetimiz ...faso fiso ... guldurmeyin yazdiklarinizla kndinize savunurken sacmaliyorsunuz prim yapsak nolur ypmasak nolur dolarami endeksli uyeligim arabamimi tanitiyorum kizmi tavliyorum ne isime yarar burda reklam komiksiniz bnce sen prim ypmk icin yazma yonetimdeki katin mi degisicek

Low-Rider
29-12-2014, 22:48
Kim ne prim yapick ya konustugunuz kelimeler iyice asagilar olmus forum herkes yazar demeyi biliyorsunuz ama size bir elestiri oldumu avukatlar ordusu yok ole olmus yok biz yonetimiz ...faso fiso ... guldurmeyin yazdiklarinizla kndinize savunurken sacmaliyorsunuz prim yapsak nolur ypmasak nolur dolarami endeksli uyeligim arabamimi tanitiyorum kizmi tavliyorum ne isime yarar burda reklam komiksiniz bnce sen prim ypmk icin yazma yonetimdeki katin mi degisicek

Tamam biz saçmalıyoruz, yazdıklarımıza sabaha kadar gülebilirsin sorun yok.

Ne işime yarar burda reklam yazmadan önce imzanda yaptığın reklamı unuttun herhalde.

Evrenoz
29-12-2014, 22:54
Referandumun tanımını yazarken umarım parmaklarınız çok yorulmamıştır. Zira ne olup - ne olmadığını çok iyi biliyorum.

Diğer hususta sizlerin aksine, böylesine büyük bir insan topluluğunun yönetiminde "yönetimin kendi kafası" denilen belirsiz bir şablon üzerinden değilde, tanımlanabilir ve belirlenebilir bir şablon üzerinden yönetilmesi gerektiğini ve belirli konular üzerinde eşit davranılması gerektiğini düşünüyorum.

Peki bu tür şikayet konularında "yönetimin kendi kafası" denilen olgunun, kendisini mağdur ettiğini iddia edilen kişinin düşüncelerine paralel olsaydı? Bakın öyle demiyorum, olsaydı diyorum. Eğer PPR bu forumun kurucusu veya admini olsaydı, bu konu burada kalır mıydı? Kimse kendi aleyhine konuşulmasını hele ki ticari itibarına halel gelmesini istemez. Normal bir kişi içinde, "yönetim kafası" bu böyledir.

Bu forumda yeri geliyor hepimiz birşeyler üretiyoruz-alıyoruz-satıyoruz. Kaldı ki forumun kurucusu Özgün bey bile bir değer üretip, bundan para kazanıyor. Eğer olaya sizin yazdığınız noktadan bakmaya devam edersek, yönetimden herhangi bir kişiyle herhangi bir alışveriş yapmayalım. Eğer mazallah adminlerle yaptığımız alışverişlerden herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, yönetim kafasına uymayacağından Allah beni inandırsın forumu bile kapatırlar. Yaparlar yani.

P.S: Çekirdeğe fazla abanmayın, dudaklarınız şişer.

P.S-2: Ayrıca hazım sıkıntım da yok şükür, Bugun TechTurkey'de yazarım, yarın FechTurkey'de yazarım, benim için problem değil. TechTurkey'in hisse senedini almadım, yatırım yapmadım, bana ne nasıl yönetirseniz yönetin. Ama insan topluğunun bir değer olduğu, bu insan topluluğu olmadan bir değer ifade etmeyen bir internet sitesinde ki insanları, şu veya bu şekilde uzaklaşmalarına sebep olmayın. Hemen "giden gitsin, biz bize yeteriz demeyin", internet sadece moderatörlerinin yazıp kendi kendini tatmin ettiği forumlarla dolu.

Parmaklarım yoruldu maalesef..

Forum yönetimi konusundaki düşüncelerin çok güzel. Kendin bir forum kurup kendi bildiğin şekilde yönetebilirsin. Burası bizim bildiğimiz şekilde yönetiliyor.

PPR forumun kurucusu olsaydı, kendi konusuna kendi istediği gibi davranırdı. Adam forum sahibi, canı ne isterse onu yapar.. ama PPR forumun sahibi değil, halamın da yumurtalıkları yok. Dolayısıyla olsaydı molsaydı diye hayal üzerinden senaryo üretmeye ya da cevaplatmaya uğraştırma beni.

İster alışveriş yap, ister yapma. Beni ilgilendirmez, özgün her daim ticareti ile siteyi ayrı tutmuştur. Git, sorun olursa konu aç. Bunca senedir tanıdığım özgün, silmez açtığın konuyu. İnanmıyorsan da iş yapma, sitesine girme.. Maazallah, atarlar sonra.

slave
29-12-2014, 23:31
Tamam biz saçmalıyoruz, yazdıklarımıza sabaha kadar gülebilirsin sorun yok.

Ne işime yarar burda reklam yazmadan önce imzanda yaptığın reklamı unuttun herhalde.

Ben gulmeye devm edicm 2005 ten beri yptigim gibi , imzaya gelincede rahtsiz olan siler kldiki sitem degiseli 2 yil oldu suan en bilinen reklmi cayir cayir olan bir site satin aldi ismi degisti bunlar olali 2 sene oldu hla imzami degistirmemisim yeni sitemide yazabilirdim yazmamisim hic konusunu dahi acmamisim birakinda bunca senede bir imzamiz olsun. takilma bunlara bu konuya yazinca merak etme site hiti tavan ypmaz htta tik etmez . Ama sen hklisin hklida kl ne diim tebrikler acigimi yakaladin cok utandim bk simdi ; (

slave
29-12-2014, 23:34
2005ten beri hergun siteye giriyorum 970 msj atmisim cok reklmci bir tipim kabul ediyorum 21binde reklmin dibine vurucam zirvede birakmayi planliyorum saygilar

Oz`
30-12-2014, 01:07

o mesajların üstünüde okudunmu ? kimle neyi tehtid ediyorsun derler adma 2-3-5 yeter bana döndü açık sölim silerim 1 saniyemi alır kim sorgulucak ? hanginiz sorgulucak demoktartik bir site deil sahibi var bu sitenin ayda 400 euro para öde benim yerime ben sana verim bu siteyi ama tek hatanda yardırrım 2005 ten beri ben ve arkadaşlarım samimi olduğum insanlarla yönetiliyor buralara geldiyse bişiy vardır dimi böle sik sok konulara yorum yapacağınıza hangi tech bölümünde konun mesajın var satılıklar ve sanırsam bu konu baska bisşiyin yok yani senin siteye insanlara 1 yararın yok benim göümder seninde bu lafı sölemeye hakkın olanağin yada sölemeye yüzzün olduğunu sanmıyorum 50 kişiden 50 kişinin yanından girmişsssin. acık acık söylüyorum BEN YÖNETİYORUM DEMOKRASİ YOK İSTERSEM SİLERİM, davamı ediceksiniz sildim die? silip silmeme konusuna gelelim öncelikle yılbasına kadar bence bir user al yılbaşında seni banlamıyıcam komple silicem UYUZ oldum adaletsisim ya benim sitemden alışveriş yapma istemiyorum git kendine kemkum.com die site aç orda takıl bunlarda girdiklerin söliceklerim bukadar senin için

Stealth 95.12.124.9
Talih.b16 95.12.124.9
otuzdokuz 176.219.160.171
serkankıvrak 176.219.160.171
01ASU 176.219.167.4
rapstar 176.219.170.82
MrtYILDIZ 176.219.175.112
suprolla 176.219.175.112
Vtec_2 78.179.181.170
ali 81.215.17.94
umucho 85.100.158.63
MUGENPOWE® 85.97.144.240
Talih.b16 95.12.124.9

dipnot: bakın bu adam kendi hakkını arıyor yardımcı olabiliriz olamayız bilemem konu duruyor ama biri hakında suclama yapıyorsan onunda hakkı var konuşmaya bunları kanıt olarak kullanır dava eder baska biri git aaamı döv der biri baska bişi der herseyi diebilirler biz buna karışmayız ama senin sözünlede kimseyi banlamam sahis olarak sewmek zorunda değilsiniz çalışmak zorunda hiç değilsiniz ne sen ölürsün nede o ölür arkadaşımız bu konuyu açmasaydı belki ben yardımcı olmayacaktım baskasına terar ayar gayar için para vericekti yada kaaan hiçbişi vermeye bilirsdi p belki bu konu yüzünden verdi biliyormusun sen kimsinde dış kapının mandalı burda konuşuyorsun

Oz`
30-12-2014, 01:27
@mr.korhan : Mahkememiyiz biz neyi yaptırım gerçekleşicek sizin anlamadığınız bişiy var yaz google amcaya desin sana dank die bu konuyu koysun önüne ÖRnek Tıklayınız (https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=dikkat%20ppr%20kaan%20hakk%C4%B1nda) en büyük ceza bu sen bunun anlamıyorsun :) 1kişi yüzünden adamın adı lekeleniyor herkeisn konuşma hakkı olulyor bunu 2 3 gün sonra bi araştırmada gördükleri zaman insanlardüşünücekler sence bu yaptırım değilmi ? düzgüne itmek değilmi? açıklarmısın bene bunu

@Slave: bu senmisin ? benim tanıdığımmı yazıyor bunları ? Boşver yönetimi ben yazıoyurm imzandaki reklamnedir ? madem sadece reklam amaçlı girmiyorsun yazıyorsun helala yazmışsssın sonuc? ben adamı silerim bukonuyuda silerim senmi yargılıcaksın bunu ? zira yukarıdaki arkadaşı komple databse den silicem sölüyorum evet :) yazmaya hakkı olsun die tutuyortum senmi yargılıyorsun benim adaletimi ? seninde banını açtım sanda yazıyorum sanada söz hakkı tanıyorum mesela buda mı karaktersizlik ?

MBuğra : kardeşim sana gelince kime ne yalakalık yapıcam parasını almışım işim bitmiş kaanda arkadaşım kimle neden arkadaşlık yapıcağımı kimseye sormak zorunda değilim adam beni yakın die düşündüğünden dolayı bunu sölemiş olabilir Cvp ini almışmı ? almış değilmi ? bencede evet almış yönetimin kimsenin gözünde biyere çıkmaya gereği inmeye gereği yok bu siteye yönetim var diemi 1xxxx mesaj attın hayır kendi istediğin için boşver sen dewam edebilirsin yazmana sıkıntılı olduğunda görüşünü sölerisn ama seni haklı bulucaklar die bişi yok banlanmamışsssın etmemişsssin ama cvpini begenmek zorundasın malesef katılırsın katılmasssın kimse sana laf diemez ama nasıl seninkine saygı duyuluyor ve silinmiyorsa sende yazılan mesaaja aşalayrakcevap veremesssin adamin işi ortamı yatıştırmak öle veya böle devlet büyüklerimiz sıkıntılı seyler yaptığında tasvip etmediğin bişiler yaptığında kızıyorsun ama devlet bir şekle sokuyormu ? sokuyor dimi evet hakim bzen yanlış karar vermiyormu ? veriyor dimi

sana söyle bir önrnek verim 2 kişi tanımama işim olmaz zamanında blok almış arabası kırılmış konu açmış abiii arabam kırıldı mırıldı adam bloğunu alıyor ve bloğıu veren su sekilde tehtid ediyor konu kalkmaz ise ben o blogu sana vermem mesela naparsın konunun kaaanla alakası yok magduru düşünmek zorundasın dimi bu bir iyi niyettir konu kalkar iki tarafta istemiştir kalkmıştır bazı gereksiz karakterlerin ortalığı fişeklemesi hoşuma gitmiyor ama bundan sona konu açanda düşünsün konunun açıjldığı kişide kimsee herhangi biri bişiy isterse o konu kalkmaz blok konusu gibi banane vermesin beni bağlamaz :) TINNN der geçerim ko nuyu açan bunuda düşünücek ozaman haksızsssan haksızzzın de

mmustu
30-12-2014, 07:00
ahhh özgün ahhh halen uğraşıyon bunlarla :)

herkesin arkadaşı yakın olduğu insanlar vardır elbet. Hatta özgünün ve yönetimdeki arkadaşlarında ve hatta bu arkadaşlar yakınları olduğu için bu arkadaşlarını kayırabilirler de :) böyle bir durum olduğu halde yıllardır gerek mod arkadaşlar gerekse özgün kimin hakkını kime teslim etmemiş söyleyebilirler mi ? en taraflı ve yanlı olması gereken özgün iken hangi konuda haksıza haklı demiş birisi çıkarıp bir yazısını gösterebilir mi

amk yazmak için yazan polemik olsun da iş uzasın takip edecek mevzu çıksın diye düşünen ne kadar çok insan var yaşı yetmeyen 8-10 sene önce kısa donla gezen bebeler buradaki arkadaş ve dostluğu görmemiş yaşamamış insanlar ne çabuk burada ahkam kesecek kıvama gelmiş.

Valla özgün ve mod arkadaşlar gerçekten tekrar kutluyorum sizi sabır işi bu iş öpüyorum hepinizi :)

slave
30-12-2014, 09:30
Konuya maksadini asan cumle ve ithaflarda bulundugum icin basta ozgun abi ve yonetim olmak uzere ozur dilerim , amacim saygisizlik yapmak degil yonetim adaleti vs gibi konularda degildi sadece mod arkadaslarin yazilarinin sivri diili kirici olmasini elestrmekti yanlis bir anlatim sergiledim tekrar ozur dilerim ozgun abi ,

Low rider ozgur kardesim sendende ozur dilerim saygisizlik yaptim reklam konusundada haklisin niyetim gercekten reklam degilde farkli olsada disardan nasil durdugunu farkindayim haklisin sadece birkac uyedede imzada blog paylasimi sayfa firma ismi vs gibi ibareler gorunce birde eski uyeyiz biraz hatir vs dusuncesinde yazma boslugunda bulundum zamaninda izin almam yonetime bildirmem gerekirdi . Senide kirdiysam kusuruma bakma yanlis bir dille kendimi ifade ettim ama sizdende ricamiz uye olarak biraz daha ilimli cumlerler cunku sizi biraz kirici gosteriyor buda nacizane istek .

Oz`
30-12-2014, 09:58
Konuya maksadini asan cumle ve ithaflarda bulundugum icin basta ozgun abi ve yonetim olmak uzere ozur dilerim , amacim saygisizlik yapmak degil yonetim adaleti vs gibi konularda degildi sadece mod arkadaslarin yazilarinin sivri diili kirici olmasini elestrmekti yanlis bir anlatim sergiledim tekrar ozur dilerim ozgun abi ,

Low rider ozgur kardesim sendende ozur dilerim saygisizlik yaptim reklam konusundada haklisin niyetim gercekten reklam degilde farkli olsada disardan nasil durdugunu farkindayim haklisin sadece birkac uyedede imzada blog paylasimi sayfa firma ismi vs gibi ibareler gorunce birde eski uyeyiz biraz hatir vs dusuncesinde yazma boslugunda bulundum zamaninda izin almam yonetime bildirmem gerekirdi . Senide kirdiysam kusuruma bakma yanlis bir dille kendimi ifade ettim ama sizdende ricamiz uye olarak biraz daha ilimli cumlerler cunku sizi biraz kirici gosteriyor buda nacizane istek .

özür dilenicek bir durum yok cnm sadece bazen siin 10 bin kişi bu arkadaşların 10 kişi olduğunu düşünmen gerekli :) yoksa ben seni tanıyorum sen yazamasssın bunları imzandaki sey reklam amaçlı yapmaduğınıda biliyorum ama mesela öyle anlaşılabilir gördünmü 1 saniyede kullandım sana karşı nitekim dieyeceğim sudurki ıslak yanmasın arada :)

slave
30-12-2014, 10:09
Haklisin abi ifade ederken niyetimizi daha dikkatli olmk niyet dogrultusunda ilimli yazmk lazim , anlayisin icin tesekkur ederim abi

Stealth
30-12-2014, 12:38
Siteye paylasim veya bilgi konusunda faydam olmadigi dogru fakat ulkede istedigini arayip bulabilecegin tek site boyle bir site :) gerek kalmiyor yani :) bir mesaj yazdim konu cok farkli yerlere gitti boyle olacagini bilseydim yazmazdim birbirini taniyan iki insan resmen karsi karsiya geldi..ve benim atmis oldugum bir mesaj ile bu polemik basladigi icin oncelikle site kullanicilarindan ve site yonetimden ozur dilerim..
Hayirlisi Olsun..

DOHC
30-12-2014, 12:50
Stealth 95.12.124.9
Talih.b16 95.12.124.9
otuzdokuz 176.219.160.171
serkankıvrak 176.219.160.171
01ASU 176.219.167.4
rapstar 176.219.170.82
MrtYILDIZ 176.219.175.112
suprolla 176.219.175.112
Vtec_2 78.179.181.170
ali 81.215.17.94
umucho 85.100.158.63
MUGENPOWE® 85.97.144.240
Talih.b16 95.12.124.9

Bari modemi kapatıp açında yeni IP ile yazın öteki hesabınızdan :)

Stealth
30-12-2014, 12:55
Genelde Telefondan Giriyorum Talih.b16 Sahsima Ait Hesap Degil Iyi Bir Abimizin Hesabi Sanirim Oda Giris Yapti Benim Telden Tam Hatirlamiyorum :)

individual
30-12-2014, 12:57
Bu konu daha çok bu şekilde uzayıp giderse özgün en son konuyu değil siteyi kapatacak :)

Oz`
30-12-2014, 13:02
Siteye paylasim veya bilgi konusunda faydam olmadigi dogru fakat ulkede istedigini arayip bulabilecegin tek site boyle bir site :) gerek kalmiyor yani :) bir mesaj yazdim konu cok farkli yerlere gitti boyle olacagini bilseydim yazmazdim birbirini taniyan iki insan resmen karsi karsiya geldi..ve benim atmis oldugum bir mesaj ile bu polemik basladigi icin oncelikle site kullanicilarindan ve site yonetimden ozur dilerim..
Hayirlisi Olsun..

amaça özür dilermek değil amaç senin burda 3-5 çapulcunun ortamı gaza getirmiş olması ve sneinde bundan gaza gelmen burda açık konuşmak gerekirse yediremeyen çok insan var benim bakış açım farklı insanların işleri çözülsün hallolsun bitsin kimse madur olmasın ne konuyu açan, ne konusu açılan ortada kalmasın iyi niyetli yaptığım seyler beni tırmalamaz kim nederse inan bana umrumda olmaz ama aslında senin ve 1-2 kişi sayesinde böle pıt pıt dökülüyorlar
okadar garip yazmışssınki dün okudum hepsini dedim allah allah seni silmekten vazgeçtim teşekkür ederiz yönetim olarak açıklaman için umarım bazı cesaretsizlere ders olmuştur bazı seyler demokratik değililz ama kimsenin hakkını yiyicek kadarda Karakterrsiz değilim !

DENON
30-12-2014, 13:16
demokratik değililz ama kimsenin hakkını yiyicek kadarda Karakterrsiz değilim !padişah olabilirim ama hak yemem dion yaani :D

APO
30-12-2014, 13:16
konuyla ilgili gelişme varmı diye bakayım dedim...son 2 sayfada konuyla alakalı bir mesaj bulamadım...

mr.korhan
30-12-2014, 16:14
@mr.korhan : Mahkememiyiz biz neyi yaptırım gerçekleşicek sizin anlamadığınız bişiy var yaz google amcaya desin sana dank die bu konuyu koysun önüne ÖRnek Tıklayınız (https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#safe=off&q=dikkat%20ppr%20kaan%20hakk%C4%B1nda) en büyük ceza bu sen bunun anlamıyorsun :) 1kişi yüzünden adamın adı lekeleniyor herkeisn konuşma hakkı olulyor bunu 2 3 gün sonra bi araştırmada gördükleri zaman insanlardüşünücekler sence bu yaptırım değilmi ? düzgüne itmek değilmi? açıklarmısın bene bunu

neyi açıklayayımki zaten benim fikirlerimi söylüyorsun :) ağzına sağlık, bu konunun burada durması onu düzgüne itmek, bizde durmasından yanayız,,, AYRICA DA , yani durmasından yana olmakla birlikte bir konu daha var , oda sizlere karşı olan ithamında karşısındayım, örnek ne yazmışım mesela ben ?

Ben deger verdigim bu ortam için ortaya atılan tanıdık muamelesi işlemindeki ithamdan burayı kurtarmanın gerektigini bildiriyorum, buraya deger veren bir olarak..

yani beni anlamışsınızdır zaten baktım konu kayıyor daha yazmadım hacım 48.sayfadan bu yana.. allah kolaylık versin hepinize :)

Dookan
30-12-2014, 17:09
para noldu para.bence emme lerin üstüne ppr motorsport yazacağına şu adamın parasını versen 100 kere daha iyi ve kaliteli reklam yapmış olursun bence bir el at artık konuya yazıktır günahtır ikinize de

canozcan
03-01-2015, 18:48
Vermeyenin iki yuzu isteyenin bir yuzu kara gunceli

atituti
03-01-2015, 18:50
Arkadaştaki sabra imrendim

fa'R'uk
03-01-2015, 19:58
Vermeyenin iki yuzu isteyenin bir yuzu kara gunceli

Özcan siz o kadar ticaret yaptınız bu adamla forum harici konuşuyormusun ne diyor konuşuyorsan?

canozcan
04-01-2015, 02:39
Özcan siz o kadar ticaret yaptınız bu adamla forum harici konuşuyormusun ne diyor konuşuyorsan?
Daha once cok konustum laf cok icraat yok...artik konusmuyorum abi ne konuscam boyle dolandirici ile.

AEAlmas
04-01-2015, 22:01
Turk rolling sayfasında sildirildi konu burdaki duruyor mus

canozcan
04-01-2015, 22:26

Sildirilmedi silindi.

ibozum
05-01-2015, 07:51

Vay anasini yaa.. Neler donuyor.. :S

Kahn23
05-01-2015, 08:04
Facebook'ta böyle bir paylaşımda bulunulmuş.

http://i.imgur.com/zqgQvOVl.jpg (http://imgur.com/zqgQvOV)

ilkerist
05-01-2015, 08:07

PPR küfürler eşliğinde esnaflığını gösterdi.Eray yardımcı olmak adına bir adım attı ama o da olmadı.Ben paranın veya motorun geri döneceğini düşünmüyorum.Buraya yazmayan Kaan facebook üzerinden sürekli yazabildi,buraya üye olan konuya yazan herkes orada da olanları gördü.

Eray Yümsel
05-01-2015, 09:10
Dün gece konu kapanmıstır arkadaslar biz adım attık özcanda gayet güzel anlattıklarımı anlayışla karşıladı. Bu tarz konular iletişim bozuklugundan kaynaklanır araya 3. Tekil mallar girerse böyle uzar gider konusunca tatlıya baglandı kaan üstüne düşeni yapıp özcanın eksiği olan silindir kapağını çıkma temiz alıp port polishini yapıp en kısa sürede kargolicak öZcanda arabasına bincek inşallah �� şunuda söylüyorum dünya üzerinde ve tr de birçok garajda yıllardır araç yaptırıyoruz hanginiz aracınız kırıldı diye gidip garajdan para talep ettiniz bu tarz modifyeler kumar oynamaktan farksızdır herneyse konu kapandı vatana millete hayırlı olsun konu kitlenebilir... Daha sonrada silinebilir

canozcan
05-01-2015, 10:07
erayla konuştuk saolsun yardımcı olmaya uğraşıyor. olay aramızda tatlıya bağlandı. yanlış anlaşılmalar çok oldu kaanı sorumlu bulduğum iki nokta var 1-işinin başında duramamış olmaması (ailevi sorunlar anlayışla karşıladım ve karşılıyorum) ve bloğu açmasını istemediğim halde kendi inisiyatifiyle açmış olması ve motorun kırılmasıdır. motor kaan yüzünden kırıldı demiyorum sonuçta mekanik ne olduğu belli olmaz.ancak açma kırılmasın istemiyorum diyip kendi sorumluluğunda açtıktan sonra kırıldığı için elini taşın altına sokmasını istedim. açmayıp kırılsaydı kesinlikle hirbirşey demezdim kesinlikle motor yüklemede birazda şans da lazım. neyse biz kaanla helalleşiyoruz. kapağım da geldi mi arabamda hiçbir eksik kalmayacak Allah ın izniyle.

elpadre
05-01-2015, 10:29
hallederiz limitet şirketi :D elal olsun eray beaa :)

Emre Ekrem
05-01-2015, 10:42
Başkan iş başında.

canozcan
05-01-2015, 11:05
Buarada yardımci olmak adına yazan bütün arkadaşlara tesekkur ediyorum. Gozaydinligi yazmak isteyen arkadaslara yazma firsati tanindiktan sonra konu kitlenirse sevinirim. Tekrar tesekkurler tech ailesine de tesekkurler bana bu temiz sayfayi ayirdiginiz icin

Molev
05-01-2015, 11:07
Dün gece konu kapanmıstır arkadaslar biz adım attık özcanda gayet güzel anlattıklarımı anlayışla karşıladı. Bu tarz konular iletişim bozuklugundan kaynaklanır araya 3. Tekil mallar girerse böyle uzar gider konusunca tatlıya baglandı kaan üstüne düşeni yapıp özcanın eksiği olan silindir kapağını çıkma temiz alıp port polishini yapıp en kısa sürede kargolicak öZcanda arabasına bincek inşallah �� şunuda söylüyorum dünya üzerinde ve tr de birçok garajda yıllardır araç yaptırıyoruz hanginiz aracınız kırıldı diye gidip garajdan para talep ettiniz bu tarz modifyeler kumar oynamaktan farksızdır herneyse konu kapandı vatana millete hayırlı olsun konu kitlenebilir... Daha sonrada silinebilir

Konuya hiç yazmamış biri olarak şu 3. tekil mallar girerse filan lafı gercekten çok üzücü konunun burda olması gündemde olması mağduriyeti olan arkadaşın sorununun çözülmesine büyük etken olmuştur
sonuçta bu işle uğraşan bunu yapan kişi reklamla iş yapıcak biri dicek bu iyi ona iş yapıcak oda başka bir tanıdığına bak bu adam iyi dicek bu esnaf böyle böyle para kazanıcak.

Forum sahibine forum yetkililerine burdan teşekkür etmek istiyorum arkadaşları olmasına rağmen hiçbir taviz vermeyip konuyu bütün detaylarıyla burda tartışılmasına izin verdiler.

Konunun tatlıya bağlanması gerçekten sevindirici ve sizinde konunun tatlıya bağlanmasında önemli bir rol oynamanızda gercekten büyük bir meziyet.

Konunun tatlıya bağlanması ile birlikte silinmemesini temenni ediyorum çünki çok dilden dile gezdi konusuldu çok yere reklam oldu en azından PPR Kaan'ın konu ile ilgili gerekli işlemlerini gerçekleştirdiğini
millet bilsin.

Benim konuya bakış açım 2 yönlü oldu PPR Kaan tarafından bakarsam adam zor günler geçiriyor belliki sıkıntıları var birde kendi şahsı adına böyle birşeyle karşılaşması psikolojik açıdan çok kötü bişi haliyle yapcağı varsa yapmaz insan şahsen ben yapmam ama o yaptı tebrikler.

Arabasını yaptıran arkadaş için ise çok talihsiz bir durum olmuş elektrik,elektronik,mekanik cihazlarda makinelerde vs. birazda şans işi olarak görüyorum ve cok ters bi zamanda işini yaptırmaya kalkışmış bilemezde doğru zamanı gerci ama oda hakkını bu sekilde aramak istemiş.

Eray Yümsel
05-01-2015, 11:10
Orda ki mallar kendini biliyo siz üzerinize alınmayın :)

d3n1s
05-01-2015, 12:39
Eray Yümsel, seninle bir kez ticaretimiz oldu, onda da elinde olmayan bir şey için bile malı geri göndermemi, ve bana tekrar aynı ürünü yollamayı, üstelik ben hiç "ben bunu böyle kabul etmem" demeden kendin teklif ettin, burada da araya girip konuyu tatlıya bağlaman en azından kendim için seninle gözü kapalı iş yapabileceğimi öğrenmemi sağladı, büyük adamsın vesselam.

Kaan da elini taşın altına koyup, nihayetinde kendi ve dükkanının yaptığı işlerin arkasında durduğunu gösterdi, temenni ettiğim şekilde.

Son olarak Özcan, sanırım en çok senin adına sevindim. Hiç yaşamadım, ancak tahmin edebilirim yaşadıklarını. Geç de olsa sonunda arabanı tekrar yürür hale getirmek güzel hissettiriyordur. Umarım böyle aksiliklerle bir daha karşılaşmazsın :)

DOHC
05-01-2015, 12:43
Olay kapak temini ile kapandı mı, bir de extra para isteniyordu?

hddsheriff
05-01-2015, 12:45
adama boşuna ESNAF ERAY demiyoruz :)

Eray Yümsel, seninle bir kez ticaretimiz oldu, onda da elinde olmayan bir şey için bile malı geri göndermemi, ve bana tekrar aynı ürünü yollamayı, üstelik ben hiç "ben bunu böyle kabul etmem" demeden kendin teklif ettin, burada da araya girip konuyu tatlıya bağlaman en azından kendim için seninle gözü kapalı iş yapabileceğimi öğrenmemi sağladı, büyük adamsın vesselam.

Kaan da elini taşın altına koyup, nihayetinde kendi ve dükkanının yaptığı işlerin arkasında durduğunu gösterdi, temenni ettiğim şekilde.

Son olarak Özcan, sanırım en çok senin adına sevindim. Hiç yaşamadım, ancak tahmin edebilirim yaşadıklarını. Geç de olsa sonunda arabanı tekrar yürür hale getirmek güzel hissettiriyordur. Umarım böyle aksiliklerle bir daha karşılaşmazsın :)

Silvia17
05-01-2015, 12:51
Eray abi gene büyüklüğünü göstermiş :) Iletişimsizlik olayı koparıyordu 2 tarafta anlaştığına göre artık laf yazmaya gerek yok herkesin hakkında hayırlısı olsun :)

GATIL :D

weST.27
05-01-2015, 14:17
gözün aydın sevindim bi sonuca bağlanmasına artık daha temkinli ve dikkatli olmak lazım

Emre Ekrem
05-01-2015, 14:31
Tatlıya bağlanmış nihayet, iki taraf için de hayırlısı olsun.

Anıl E.
05-01-2015, 15:32
KATİL'de 3 günlüğüne rezerveli , temiz adamın işi rast gidiyor :D