Orijinalini görmek için tıklayınız : Auto Club Merter - REZALETİ
Forumda okuduğum Maltepe şubesi konusundan sonra bugün malesef Avrupa şubesi olan Merter'e gittim.
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/192759-auto-club-maltepe.html
Arabadan indim ve yıkayandan tut kurulayan kişiye ortada dolanan sorumlu olan kişiye kadar herkese arabamı kimseye yıkatmadığımı son derece hassas olduğumu ve sürekli kendim yıkadığımı belirttim. Geliş sebebimin Maltepe konusu olduğunu açıkladım.
Yıkamanın Maltepedeki ile alakası kesinlikle yok ! Çamur içindeki arabama direkt köpüğü vurdular ki kendi Gyeon şampuanımı kullanmalarını teklif ettiğim halde yok bizim köpüğümüz şöyle böyle dediler peki dedim.
Araba köpüklendi durulandı yanımdaki Nanolex Wascoat'u sıkacağımı söyledim tamam dediler. Nanoladım tekrar durulandı. Bu sırada sanki içime doğmuş gibi tavana parmağımla ıslakken KORAY yazdım.
Devamında arabayı ne idüğü belirsiz bezleriyle laps lups yıkandığı yerde kuruladılar. Devamında extra kurulama bölgesine aldılar ve hava tabancalı bezli kombineyle kuruladılar.
Çıktım eve geldim bahçede aşağıda göreceğiniz fotoğraflarla karşılaştım. Bu şekilde çamur içinde olan arabamda kuruladıkları bezle sebeb oldukları hare, çizik ve hologramları yarın gün ışığında görücem.
Bunun üstüne aradığımda da ha getirin silelim dediler sadece. 25 lira yıkama parası + gayet yeterli bahşiş verip üstüne sinir sahibi oldum.
Auto Club Merter'e gitmeyin, gidersenizde böyle sonuçlara hazırlıklı olun.
Koray
http://i59.tinypic.com/29w1lcw.jpg
http://i62.tinypic.com/24zvrj7.jpg
http://i62.tinypic.com/f42nbo.jpg
http://i58.tinypic.com/f358iw.jpg
http://i59.tinypic.com/25p4uw2.jpg
Aahahah kirletmeye para vermissin kanka :)
Aahahah kirletmeye para vermissin kanka :)
Yarın araba muayeneye gidecek temiz gitsin dedim daha beter ettiler.
Ben 70 lira verdim waffle micro fiber bez aldım araba çizilmesin diye kurularken, adamlar 1 senelik emeğimi 1 saatte *** etti bıraktı.
Geçmiş olsun Koray:(istediğin kadar kral marka ol kalifiye işgücü diye bir gerçek var maalesef.Benim anlayamadığım bunu yöneticiler göremiyormu?
Kanka dertsiz başına niye dert alıyosun :p
Sen kendi yolunda devam et.
Geçmiş olsun Koray:(istediğin kadar kral marka ol kalifiye işgücü diye bir gerçek var maalesef.Benim anlayamadığım bunu yöneticiler göremiyormu?
Sağolasın :) konuya eklediğim fotoğrafları mail olarak kendilerine gönderdim ki evime 3 dakika mesafedeler. Yarın gitsem bunu siz çamurladınız derler diye korkuyorum :)
Kanka dertsiz başına niye dert alıyosun :p
Sen kendi yolunda devam et.
Sorma Kaanım tak bereyi eldiveni yıka işte kendin :) basiretim bağlanmış gibi gittim, bide 1,5 saat sürdü yanlış olmasın öyle 15-20 dakikalık bir yıkama değil yaptıkları :) bu kadar sürünce bende bal dök yala çıkacak sandım. Yaladık ama neyse onu yazmıyım şimdi :D
Gecmis olsun abi, bilmedik yere gitmemek en dogrusu..
Gecmis olsun abi, bilmedik yere gitmemek en dogrusu..
Valla burada Maltepe şube konusunu okumasam bende gitmezdim kardeşim. Şimdiye kadar dediğim gibi hep kendim yıkadım bu krizi yaşamamak adına.
Hayaller diğer konudaki gibi birkaç farklı mikrofiber bez ile kurulanması, gerçek olan vileda sarı bez :D
Geçmiş olsun abi :(
Aman kardeşim Bahçelievler tayfasına alttan Efes'in oradan girip ulaşması çok kolay, uzak durun yanlışlıkla gitmeyin. Bu arada içeride yıkanan diğer araçları görmeniz lazım. En patates araba 5 kasa C kasa 2014 S'ler Vogue'lar havada uçuşuyor. Etraf paralı tekstilci dolu herkes arabasını getiriyor. Karşısında billboard kiralayıp bakın bana bunu yaptılar diyesim var!!
http://i58.tinypic.com/161ba4j.jpg
maltepe bende gıttım konudan dolayıda baya gelen olmus dun konusmustum mudurun oglu ıle ben memnun kaldım duzgun yıkadılar sıldıler. bu konununda aynı sekılde mertere selamı gıder
maltepe bende gıttım konudan dolayıda baya gelen olmus dun konusmustum mudurun oglu ıle ben memnun kaldım duzgun yıkadılar sıldıler. bu konununda aynı sekılde mertere selamı gıder
Maltepe bana çok ters kalıyor. Evimde Merter'de burnumun dibinde bu uygulama merkezi, gideyim dedim gitmez olaydım
BurakCengizhanoğlu
03-11-2014, 19:19
Herifler bildiğin arabayı silmemiş ki ? Yemin ederim bizim yıkamacı arkadaş var 15 liraya yıkıyor 10 lirada ateşliyorum ne sonax ne meguiars ne ahmet ne memet efsane yıkıyor.Marka değil işçilik önemli her zaman bu işte .
Herifler bildiğin arabayı silmemiş ki ? Yemin ederim bizim yıkamacı arkadaş var 15 liraya yıkıyor 10 lirada ateşliyorum ne sonax ne meguiars ne ahmet ne memet efsane yıkıyor.Marka değil işçilik önemli her zaman bu işte .
Keşke hiç silmeselerdi, derdim çamurlu kalması değil zaten. Bu şekilde çamurlu arabayı saatlerde aynı bezle çamurlu çamurlu kurulayıp kaportamda bıraktıkları çizik ve hologramlar
Harbiden rezalet. Mahvetmisler guzelim arabayi. Bi de utanmadan silelim ne demek ya bunun üstüne uygulama yapmalari lazim, hos yikama böyle ise uygulama nasil olur bilmem.
Abi o zengin tayfa senin benim gibi kıl değil ki, mal kıymeti bilmemesi de cabası (çoğunun)
Geçmiş olsun, bir de en iyi yıkamacı diye bir şey yok bence de en iyi yıkayan eleman gerçeği var. Kalifiye şart.
Harbiden rezalet. Mahvetmisler guzelim arabayi. Bi de utanmadan silelim ne demek ya bunun üstüne uygulama yapmalari lazim, hos yikama böyle ise uygulama nasil olur bilmem.
Meg kullanıyorlardı uygulamada ama malzeme değil el önemli kardeşim malesef
Abi o zengin tayfa senin benim gibi kıl değil ki, mal kıymeti bilmemesi de cabası (çoğunun)
Geçmiş olsun, bir de en iyi yıkamacı diye bir şey yok bence de en iyi yıkayan eleman gerçeği var. Kalifiye şart.
Aynen marka boş eleman adam olmadıktan sonra
Day Walker
03-11-2014, 19:51
Yarın gerekli yerlerle görüşür hallederiz kardeşim
Yarın gerekli yerlerle görüşür hallederiz kardeşim
Aynen bilsin kardeşim marka sahibi neler yapıldığını
Ozan Özer
03-11-2014, 21:12
Geçmiş olsun.Arabasına göre muamele var herhalde..Aracınızı küçümsemiyorum tabiki :)
Bu kadar kötü yıkayanıyla ilk kez karşılaşıyorum desem yeridir.
Geçmiş olsun.Arabasına göre muamele var herhalde..Aracınızı küçümsemiyorum tabiki :)
Bu kadar kötü yıkayanıyla ilk kez karşılaşıyorum desem yeridir.
Diğer arabaları incelemedim, sadece ben arabayı beklerken 2013 veya 2014 bi ML teslim ettiler farları bu yeni C'ler gibi ledli lorinser jantlı falandı. Neyse adam dediki lekeler var. Kuyu suyuyla başka yerde yıkamışlar onları çıkartamadık diyip paketlediler :)
ErenDurmus
03-11-2014, 21:26
Diğer arabaları incelemedim, sadece ben arabayı beklerken 2013 veya 2014 bi ML teslim ettiler farları bu yeni C'ler gibi ledli lorinser jantlı falandı. Neyse adam dediki lekeler var. Kuyu suyuyla başka yerde yıkamışlar onları çıkartamadık diyip paketlediler :)
Daha önce 2-3 yıkamacıda bu cevabı duymuştum , çok komikler . Abi çok pislenmiş cilalı yıkayalım demeyi biliyorlar ama leke kalınca kılıf hazır :)
yucelebeci
Sabrını test etmişler, geçmiş olsun
Ozan Özer
Bir yerden sonra söylemiş oldukları yalanlara kendileri de inanmaya başlamışlardır..
Böyle yerlerin para kazanıyor olması cidden sinir bozucu.Sahibine ulaşacaksınız sanırım?
Bir yerden sonra söylemiş oldukları yalanlara kendileri de inanmaya başlamışlardır..
Böyle yerlerin para kazanıyor olması cidden sinir bozucu.Sahibine ulaşacaksınız sanırım?
Bir arkadaşım bugün şansa sahibiyle başka bir konuyla alakalı toplantı yapmış. Kartı elimizde sabah mail'i forward ediyoruz :)
Maltepedekiler gayet guzel ilgileniyor yıkatmadım ama 1 saat kadar sohbet etme izleme imkanım oldu kısa zamanda yıkamaya götürürm. hava kapattıgı yagmur yagmaya yakın oldugu halde en ufak damla bırakmadılar jantları ince kenarlarına kadar bezle sildiler ayrıca maltepe 20tl.
merter gercekten rezalet iş çıkartmıs büyük bir - hem dükkan hem marka adına
Maltepedekiler gayet guzel ilgileniyor yıkatmadım ama 1 saat kadar sohbet etme izleme imkanım oldu kısa zamanda yıkamaya götürürm. hava kapattıgı yagmur yagmaya yakın oldugu halde en ufak damla bırakmadılar jantları ince kenarlarına kadar bezle sildiler ayrıca maltepe 20tl.
merter gercekten rezalet iş çıkartmıs büyük bir - hem dükkan hem marka adına
Ben şimdi uyandım fiyat konusuna :D 5 lirada zükmüşler :hehe:
abi geçmiş olsun koymuştur beee gül gibi bakınca :D
SekoLive
04-11-2014, 06:20
Koray abi geçmiş olsun
Benimde genel mudurlukde irtibatta oldgum kişiler var istersen iletisime gecebilirim
Maltepeye kendi aracimi götürdüm cok ilgili ve konuya hakimlerdi araba yikanirken stres olmadan basinda beklemstim gayet iyidi
abi geçmiş olsun koymuştur beee gül gibi bakınca :D
Malesef
Koray abi geçmiş olsun
Benimde genel mudurlukde irtibatta oldgum kişiler var istersen iletisime gecebilirim
Maltepeye kendi aracimi götürdüm cok ilgili ve konuya hakimlerdi araba yikanirken stres olmadan basinda beklemstim gayet iyidi
Sorma Serkan 34 yaşında sinirden sivilce sahibi oldum sayelerinde :) Oğuz bugün ulaşacak kardeşim sağolasın
Allah sabır versın sana ...
Cok geçmiş olsun, ben yıkama işlerinden pek anlamam ama buna ragmen arabayı bu şekilde verseler ben bile kafayı yerdim. Sizin gibi bu işlerden anlayıp aracına o kadar emek harcayan birisi ne kadar sinirlenmiştir tahmin bile edemiyorum.
kir çıkmıyor bahaneleri efsane repliklerden tabancı biraz tutarsn kopugu biraz fazla sıkarsn yağ kalıntısı olmadı sürece tutunacak kir o yok o basınca zaten alelade hemen yıka gec yaparsa zor tabi.
Koray reyiz geçmiş olsn. eyfeli yan göstermiler sana :D koca oglanı yıkamamılar kirini akıtmışlar 25 tl almışlar :D ümüğünü sıktım diye postu bekliyorm :D
Ozan Özer
04-11-2014, 07:50
Ben şimdi uyandım fiyat konusuna :D 5 lirada zükmüşler :hehe:
Birde bahşiş cabası.. ;) Aynı marka;biri tavan biri taban..Canım Türkiyem
Gecmis olsun Koray, bu isin hastasi olan biri olarak boyle haberler gordukce daraliyorum. Yikama konusunda malesef ulkemizde bir basite kacip deli para kazanma mantalitesi var genel olarak. Tabi bu yikamalarin da en cok zarar verdigi kisiler bizim gibi arabasiyla ugrasip didinenler. Acikcasi acil bir isim duser de yikamaya girerim diye bagajda katlanir kovam, eldivenim, bezlerim duruyor, acil durum aninda sen su tut yeter modu ile isimi hallediyorum ve baskada bir cozumu olduguna inanmiyorum. (3-5 isini duzgun yapan arkadasi tabiki bu genellemenin icine katmiyorum, 100 yikamaci varsa isini duzgun yapan 3 yikamaci cikiyor.). Bunun disinda koltuga lastik parlatici surup, ahtapotla kurutup ic koruma yaptim diyenlerle bile karsilastim..
kir çıkmıyor bahaneleri efsane repliklerden tabancı biraz tutarsn kopugu biraz fazla sıkarsn yağ kalıntısı olmadı sürece tutunacak kir o yok o basınca zaten alelade hemen yıka gec yaparsa zor tabi.
Koray reyiz geçmiş olsn. eyfeli yan göstermiler sana :D koca oglanı yıkamamılar kirini akıtmışlar 25 tl almışlar :D ümüğünü sıktım diye postu bekliyorm :D
O kirler pek cikmiyor aslinda, Koray in arabasindaki gibi kaliyor ama o guzelim bezleriyle ovalayarak cikartiyorlar. Kir tamamen cikiyorsa o kopukle ve buna gercekten inaniyorsaniz beyaz bir bez alin yaniniza. Bu isteki bir diger olay ise, gercekten ama gercekten o kiri kopukle sokmuslerse bence yine oraya bir daha ugramayin :D
yok onurcan :D kus bokunu falan diorm yag zaten nereye. cıkımıyor günlerce kalmıs kiri camasur suuyuyla cıkar heralde tekte :D
Bazı yıkama yapan yerler otomobili kirletiyor. Bu kadar titizlenenlere arabalarını kendilerinin yıkamalarını tavsiye ediyorum. Yada somun ve cıvata zaten diyerek yıkamacıya teslim edeceksin.
Eğer eğitilebilirlerse detaylı temizlik dükkanı oluyorlar.
Emre Ekrem
04-11-2014, 08:39
Yazık olmuş emeklere, kullandıkları su/köpük ve bez kombinasyonu tam rezaletmiş.
M U R A T
04-11-2014, 08:58
tek çözüm kendin yıkamak maalesef
Polisajın en zor yanıda bu herhalde..o kadar uğraşıyorsun bir yıkamada rezil olabiliyor..
En iyisi kendin yıkamak..
Koray yıkanma sonrası farkına varamadın mı? Hemen orda sıcağı sıcağına konuşsaydın...
Az önce aradılar yarin arabayı görmek istiyorlarmış. Adım gibi eminim bi dünya laf ebeligi yapıp haklı çıkmaya çalışacaklar. Ama farkında değiller ben compound ile dişlerimi fircaliyorum :)
Koray geçmiş olsun.
Her kullanıcı senin gibi bilinçli olsa ve bu tür hadiseler sonunda güzelce paylaşımını yapsa, eminimki tez zamanda birçok kuruluşta kalite artışı olur...
Az önce aradılar yarin arabayı görmek istiyorlarmış. Adım gibi eminim bi dünya laf ebeligi yapıp haklı çıkmaya çalışacaklar. Ama farkında değiller ben compound ile dişlerimi fircaliyorum :)
Neye istinaden geri çağırdılar. Şikayette mi bulundun?
Bi de sizin yüzünüzden muayeneden zar zor geçtim de :D
Bu act forum değilmiydi ne ara yıkamacı oldular?
SekoLive
04-11-2014, 15:58
tahiminim aracı eski haline getirip vericeklerdir abi eğer genel merkeze gittiyse sorun :)
imprezaWRC
04-11-2014, 16:06
Koray geçmiş olsun, konuyu ACT'ye e-mail ile iletmeni tavsiye ederim, belki telafi ederler.
Edit:
Araba köpüklendi durulandı yanımdaki Nanolex Wascoat'u sıkacağımı söyledim tamam dediler. Nanoladım tekrar durulandı. Bu sırada sanki içime doğmuş gibi tavana parmağımla ıslakken KORAY yazdım.
Devamında arabayı ne idüğü belirsiz bezleriyle laps lups yıkandığı yerde kuruladılar. Devamında extra kurulama bölgesine aldılar ve hava tabancalı bezli kombineyle kuruladılar.
Ofisten çıkmadan önce yazıyı aceleyle okumuştum; şimdi sakin kafa ile konuya bir daha bakınca yanlış anlama ama aklıma bazı sorular takıldı. Aracın köpüklendi durulandı; sen ıslak gövdeye washcoat'u uygulamadan önce elinle Koray yazmışsın, o esnada parmaklarına hiç kir buralşmadı mı? Bu derece tavanda kir varsa illaki parmaklarına kir-leke bulaşmış olması lazımdı; o esnada müdahale edebilirdin; ya da ne bileyim washcoat sonrası aracın kurulanırken de o kirleri görebilirdin diye düşünmekteyim.
Koray yıkanma sonrası farkına varamadın mı? Hemen orda sıcağı sıcağına konuşsaydın...
Yok Demir abi yıkamadan çıkıp evin önüne gelince fark ettim tavanı apartmana çıkarken
Koray geçmiş olsun.
Her kullanıcı senin gibi bilinçli olsa ve bu tür hadiseler sonunda güzelce paylaşımını yapsa, eminimki tez zamanda birçok kuruluşta kalite artışı olur...
İnşallah bi faydamız olur bakalım
Neye istinaden geri çağırdılar. Şikayette mi bulundun?
Bi de sizin yüzünüzden muayeneden zar zor geçtim de :D
Genel merkeze fotoğraflarıda ekleyerek mail attım.
tahiminim aracı eski haline getirip vericeklerdir abi eğer genel merkeze gittiyse sorun :)
1 senelik emeğimi çöp ettiler. Tek seferde polisajla halledilecek gibi değil. Onurcana foto attım araba hologram king şuanda :(
Koray geçmiş olsun, konuyu ACT'ye e-mail ile iletmeni tavsiye ederim, belki telafi ederler.
Edit:
Ofisten çıkmadan önce yazıyı aceleyle okumuştum; şimdi sakin kafa ile konuya bir daha bakınca yanlış anlama ama aklıma bazı sorular takıldı. Aracın köpüklendi durulandı; sen ıslak gövdeye washcoat'u uygulamadan önce elinle Koray yazmışsın, o esnada parmaklarına hiç kir buralşmadı mı? Bu derece tavanda kir varsa illaki parmaklarına kir-leke bulaşmış olması lazımdı; o esnada müdahale edebilirdin; ya da ne bileyim washcoat sonrası aracın kurulanırken de o kirleri görebilirdin diye düşünmekteyim.
Abi inan ismimi yazıp elime bakmak aklıma gelmedi. Evet araç kuruyken köpüklendi, tazyikli su ile durulandı ben tavana ismimi yazdım washcoat'lu olduğu sırada. Washcoat durulamasından sonra beklemedim arabanın başında. Bu halde hala üzerinde çamur olan arabayı kuruladılar. Bezi çamura bandıra bandıra arabanın her tarafına gezdirmiş oldular. Kurularken izledim tavanda bezi yapıştırıp yapıştırıp çekti adam.
Bugün gidiyorum tekrar ACT'ye ne yapacaklar çok merak ediyorum.
Tavan leş gibi zaten bez izleri duruyor çok net bi şekilde ve bezin pis olduğu çok açık.
Sonuç o şekilde kurulanan araba oldu hologram tarlası :)
GokhanK.
05-11-2014, 15:45
Sonaxtan ayrılma bir üst düzey yönetici aldı bu markayı. Hesapta sonax kıvamına getirecek hatta daha iyi yerlere ulaştıracak. Ama böyle giderse çok zor gibime geliyor.
Sizede geçmiş olsun. Yıkamacı rezaleti her yerde malesef...
sonaxta çok bir matah değil 1-2 ay önce gittim gittiğimemi verdiğim 30 lirayamı yanıyım havalandırmamı kırmasınamı arabayı bombok yıkamalarınamı yanıyım sasırdım valla. araç sildikleri bezi kenar mahalle fırcalı yıkamacısı gibi yere atıp tabancayla suyu vuran yeirn kapısından girmem daha
sonaxta çok bir matah değil 1-2 ay önce gittim gittiğimemi verdiğim 30 lirayamı yanıyım havalandırmamı kırmasınamı arabayı bombok yıkamalarınamı yanıyım sasırdım valla. araç sildikleri bezi kenar mahalle fırcalı yıkamacısı gibi yere atıp tabancayla suyu vuran yeirn kapısından girmem daha
Ben bizim ordaki sonax'ı yemin ederm sırf bu yuzden bıraktım. Abi bu işin markayla alakası yok, elemanlarla alakası var. Yoksa dunyanın en ıyısı olsun banane.
Bak sımdı Beylikdüzü SKYPORT ' un altındakı yıkamaya verıyorum.Şirketimin altı zaten 15 TL ye mis gibi yapıyorlar. Butun gun kapalı garajın ıcınde tertemız alıyorum. yazık gunahmış bu zamana kadar verdıgım paralara.
Ben bizim ordaki sonax'ı yemin ederm sırf bu yuzden bıraktım. Abi bu işin markayla alakası yok, elemanlarla alakası var. Yoksa dunyanın en ıyısı olsun banane.
Bak sımdı Beylikdüzü SKYPORT ' un altındakı yıkamaya verıyorum.Şirketimin altı zaten 15 TL ye mis gibi yapıyorlar. Butun gun kapalı garajın ıcınde tertemız alıyorum. yazık gunahmış bu zamana kadar verdıgım paralara.
tam olarak orası aynen bahçeşehir sonax :) 2 araba gittik ki arkadasım orda devamlı yıkatır o bile söylendi bu ne lan nası iş diye :)
F&F'e devam ;)
F&F tam olarak bahçeşehirde değil. Hatta bahçeşehirde değil bile. Boğazköyde. Benim evim bahçeşehirim merkezinde. Oraya git gel leş gibi oluyor :D Oyuzden gidemiyorum oraya, ama uygulama merkezi olarak iyi bir işçilik yaptıklarını duymuştum.
Koray abicim geçmiş olsun, kötü bir tecrübe olmuş gerçektende. Kendi ekipmanın varken niye macera ararsın güzel abim :D Keşke benimde alanım yolsa da kendi yıkasam etsem valal :)
Bahçeşehir mgm club ın yıkamasıda benim ön ısı sensörünü koparttı sensör nerde diye sorduğumda ' yoh abi ora öleydi sen karıştırıon heralde ?' diyerek anlamsızca suratıma baktı uğraşmamak adına uzaklaştım ordan..
Bahçeşehir mgm club ın yıkamasıda benim ön ısı sensörünü koparttı sensör nerde diye sorduğumda ' yoh abi ora öleydi sen karıştırıon heralde ?' diyerek anlamsızca suratıma baktı uğraşmamak adına uzaklaştım ordan..
meg.i bilmiyorm çok uzun zamandır gitmedim sonaxı yazdım mgmide biliyorm, akbatıda leş ötesi ıspartakuledeki sonaxı bilmiyorum.pazartürk ve prestij söyle böyle kötünün iyileri
Skyport'tan ben de memnunum ara sira denk geldigimde orda yikatiyorum.
F&F'e 2 kez gittim ilkinde bi problem yasamadim, o tarafta oturan 2-3 arkadasi da yonlendirdim forumdan diye. Ikincide baya yogundu hatta 2 arkadas biraktik yine, 2 saat sonra alsan uyar mi dediler tamam dedik. Almaya gittigimde kapi esiklerinden dikizden su damliyodu. O gunden beri de gitmedim. En temizi kendi malzemenle kendin yikamak.
Ozan Özer
05-11-2014, 19:15
Ne oldu bugün :)
Tekrar yıkayıp kılcal çizikleri kapatıcı cila atıp koruma yaptıklarını söylediler :) şuanda araba parlıyor bakalım kaç yıkamalık :)
gsi_club
06-11-2014, 10:12
geçmis olsun.insallah zarar vermemistir.
Tekrar yıkayıp kılcal çizikleri kapatıcı cila atıp koruma yaptıklarını söylediler :) şuanda araba parlıyor bakalım kaç yıkamalık :)
ben sölim inşallah böyle değildir :D
http://www.indirdik.com/products/1387/cizik_kalemi_1.jpg
Yıkama dediler 1 hafta :)
Kız kardeşime polo aldık. Sıfır araç. Hemen kaput filmi yapıldı. O ara yağmur çok, 4.gün hava açtı arabayı verdik bu gerizekalılara yıkamaya. Allah'ın cahili nerden bilsin kaput filmini. Ayıoğlu ayı bir kaldırmış silecekleri, kaput filmini yırtmış, kaputa sileceklerin ucu değiyor zaten. Be hayvan, daha önce hiç mi polo yıkamadın dedim. Aldım arabayı çıktım, bir daha da asla önünden dahi geçmem.
Koray abicim geçmiş olsun, kötü bir tecrübe olmuş gerçektende. Kendi ekipmanın varken niye macera ararsın güzel abim :D Keşke benimde alanım yolsa da kendi yıkasam etsem valal :)
ya kardeşim sen askere gitmiyormusun, hala ne yıkaması. Vitrin yapıp askeriyenin önüne mi koycan arabayı :D
retro garajda yıkatıyorum birkaç seferdir gördüğüm en iyisi şu ara
Firmadan foruma gelen yazıyı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum :
Değerli Arkadaşlar
Uzun süredir forumda belirtilen bu şikayet ile ilgili bilgilendirme yazmak istiyor olmamızda karşın forum kuralları gereği AutoClub olarak yanıt verme şansımız olmadı maalesef. Gecikme için sizlerden özür diliyoruz.
AutoClub olarak özellikle car care alanında Türkiye’de yapılmayan birçok çalışmayı yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük eğitim merkezini açtık Maltepe’de. Bununla birlikte bu sektöre gönül vermiş kişilerin de her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere kurulduğumuz tarihten hemen sonra TechTurkey’e de sponsor olarak destek vermeye çalıştık. Şu anda da özellikle forumlar için “self yıkama” çalışmasını başlattık. Kendi otomobilini kendisi yıkamak isteyenler için özel bir alan açtık. Eğitim salonumuzu forumlar için açtık. Uygulama merkezilerimizde her zaman “en iyi” ürünleri kullanıyoruz.
Bunları neden yapıyoruz?
Çünkü sizlerden gelecek eleştirileri, değerlendirmeleri önemsiyoruz. Sizler en az bizim kadar titizsiniz ve bizim işimize en az bizim kadar değer veriyorsunuz. Bu nedenle sizin fikirleriniz ve değerlendirmeleriniz bizim için çok önemli. İşimizi her zaman mükemmel yapmak istiyor olmamıza karşın bazen eksiklikler, aksaklıklar da olmuyor değil. Bunun için sizler çok önemlisiniz. Çünkü biz sizin de bizimle aynı yolda, aynı hedefe yürüdüğünüze inanıyoruz.
Merter’deki yaşanan duruma gelince. (Ki AutoClub Merter Türkiye’deki en özel uygulama noktalarından birisidir)
Açıkçası üzüldük.
Olaya şu açıdan yaklaşabiliriz. Otomobili için bu kadar titiz olan bir arkadaşımız nasıl gözle görülen bu kadar büyük bir eksikliği görmemiş. Neden konunun çözümü için acil bir talepte bulunmamış. Neden öncelikle o bayii ile bir çözüm yoluna gitmeden hemen yazma gereği hissetmiş diyebiliriz. Ya da otomobil yüzeyinde daha önceki uygulamalardan kalan polisaj makinesi yanıkları için neden bir kez bile “rezalet” dememiş o yanıkları yapanlar için. Otomobilin yüzeyindeki kuş pisliği yanıkları için bir yazı gördünüz mü? Vs vs… Bu listeyi uzatıp yazılan yazı ile ilgili art niyet aramakta mümkün. (Bu arada problem yaşayan arkadaşımız sonrasında yine bayiimize gidiyor, çizik giderme uygulaması yapılıyor ve yapılan uygulama sonrasında “bakalım kaç yıkamalık” sorusunu soruyor. Ama yine de art niyet aramayalımJ)
Değerli Arkadaşlar
Bir hata varsa üstelik “yıkama” uygulamasında yaşanan bir hata varsa bu “rezalet” olarak manşetlere, forumlara taşınacak bir konu olmamalıdır. Yazılan bu yazı artık herkes tarafından okunan, görülen bir yazı olmuştur. Peki bu eksikliği olumsuzluğu birlikte çözme yoluna gitseydik, çözseydik. Olmaz mıydı? Oraya “rezalet” diye afişe edince ne kazandık? Peki Merter kapansın. Sonra bu işe emek veren, yatırım yapan tüm yerler kapansın. Sonra? Sonra ne yapacağız?
Çok iddialı olarak söylüyorum ki bu sektöre AutoCub kadar yatırım başka bir firma yok. Hatalarımız yok mu? Var tabii ki. Yarın da olacak. Biz bu hataları bizlerle birlikte gidermek isteyen herkesle ele ele sektörü bir yere taşıma çabasındayız.
Hatamız varsa bizimle paylaşın, çözelim, çözmeye çalışalım. Yapacağımız çalışmaları el birliği ile yapalım. Birlikte organizasyonlar yapalım. Ama yapılan en küçük bir hatada sadece bizi değil hiçbir firmayı yerden yere vurmayın, lütfen.
Birlikte çok daha başarılı çalışmaları yapmak umudumuzla…
Turgut Yüksekdağ / AutoClub
Benim aracıma gittiğimde sadece bir yıkama sonra çıkan hızlı cila atıldı başkada bir nane yapılmadı. Bir yıkama sonra çıkacağından adım gibi emin olduğum için “bakalım kaç yıkamalık” diye ibarede bulundum ki haklı çıktım :)
Arabamı rezil etmelerine rağmen bir yıkamalık cilaları sonrası konuyu uzatmadım ama kendileri uzatma gereği duymuşlar. Detailing işinde herkesin kendine göre bir bilgi seviyesi mevcut. Allaha şükür çalışan bir beynim var ve aracıma hızlı ciladan başka bir şey yapılmadığını anlayacak kadar da akıllıyım.
Adam gibi araba yıkasınlar, yarım yamalak yıkanan arabayı üzerindeki kiri sildikleri beze bulaştırıp kurulayıp milletin arabasını çizmesinler. Hakkımda yazmış oldukları art niyetli konusuna da sadece gülüyorum burada beni tanıyan insanlar sayesinde :)
Hiç sevmem ukalalık yapmayı lakin talep ederlerse öyle muhteşem bir tesise gerek yok gelsinler bizim sitenin bahçesinde çift kova ile nasıl araba yıkıyorum gösterebilirim.
Kuş pisliği yanıkları içinde arabama sıçan Güvercin Fikrete, Martı Ahmete ve Papağan Osman'a buradan sitem gönderiyorum.
Mahallede kuş boku timi kurdum, çocuklar kuşlara don bağlıyor. Arabalara sıçıp yıkamacıları mutsuz etmesinler diye.
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/31294/her-sinegin-kicina-lastik-don-baglayacaksin
Siz daha hatanızı kabul etmemişsinizki?
önce insana yatırım yapın siz, çalışanları eğitirseniz böyle rezillikler olmaz.
ilk mesajda herşey açıkça belli
25 tl + bahşiş veriyorum ve tavanda parmakla yazdığım isim hala duruyor!
M_PROJECT
02-12-2014, 12:26
şu konuyu Koray değil de başkası açsa art niyet belki arasın da , adamı bilen biliyor . Yazdıkları yazı ile daha çok rezalet bir durum oluşmuş bence ...
şimdi benim anladığım act nin de cevabından sonra, buradaki hatalı kişi, yanlış yapan kişi koray öyle mi?:)
Firmanın yazısında, olaya hangi açıdan yaklaşacağımız öğretilmeye çalışılmış :D
şu konuyu Koray değil de başkası açsa art niyet belki arasın da , adamı bilen biliyor . Yazdıkları yazı ile daha çok rezalet bir durum oluşmuş bence ...
Yok abi olurmu ben oturdum gece arabayı çamurladım üstüne adımı yazdım, kirli bezle her yerini çizdim sado mazoyum ben :) Sanki onların yapacağı uygulamaya muhtacım. Ben zaten kullandıkları ürünleri 5 sene önce kullandım çöpe attım butik ürünlerle zaten aracıma uygulama yapıyorum yapabilecek yeteneğe sahibim :) en sevmediğim insan tipine sokuyorlar beni ukala olmak zorunda kalıyorum sizle kusura bakmayın.
şimdi benim anladığım act nin de cevabından sonra, buradaki hatalı kişi, yanlış yapan kişi koray öyle mi?:)
Tabi canım benim bunu yiyip yutup gargara yapmam gerekiyordu, ben kimim ki konu açıyorum :)
Geçmiş olsun bro.
1 ders 1000 nasihata bedeldir. Bence dahada gidip iyice berbat ettirtme. Kendi imkanlarıla adam edeceksin gibi görünüyor.
Firmanın yazısında, olaya hangi açıdan yaklaşacağımız öğretilmeye çalışılmış :D
Fotoğaflı anlatsalardı keşke daha iyi anlardım :D
http://capslol.com/wp-content/uploads/2012/12/Lets-Hope-The-Bird-Is-Alright.jpg
Geçmiş olsun bro.
1 ders 1000 nasihata bedeldir. Bence dahada gidip iyice berbat ettirtme. Kendi imkanlarıla adam edeceksin gibi görünüyor.
Sağol kardeşim :) eski haline getiririm yeni siparişlerim yolda zaten :D
Sağol kardeşim :) eski haline getiririm yeni siparişlerim yolda zaten :D
Hatta oraya gidip orda yapta, belki azıcık bir şey öğrenirler :D
Hatta oraya gidip orda yapta, belki azıcık bir şey öğrenirler :D
Estagfurullah ben kimim ki neyim ki :D
Yani kapattığım olayı gereksiz yere kendileri tekrar alevlendirdi, ben olayı uzatacak olsam zaten buraya yazardım hiç bir halt yapmadıklarını! Günümün 4 saati forumda geçiyor girip buraya detayları yazmak zor değildi benim için.
Low-Rider
02-12-2014, 13:00
Bir hata varsa üstelik “yıkama” uygulamasında yaşanan bir hata varsa bu “rezalet” olarak manşetlere, forumlara taşınacak bir konu olmamalıdır.
Şu cümleyi okuduğumda güldüm, "üstelik yıkama uygulaması" ne demek ? Sizin ana işiniz yıkama değil mi ki yıkama faslını bu kadar küçümsediniz ?
Zeytinyağı spec olmaya çalısılmıs incedende. yapılan hata basitmiş gibi lanse edilmiş aramızda hallederize gelmiş
yatırım yapmısınız madem okadar karsılıgnı almak istiyorsan düzgün iş yapıcan ufacık olay bile soğutur sahsen gidecegim varsa bile kapısından geçmem. ona yapılan banada denk gelebilir.
ayrıca nekadar artniyetlisin tanıyamısız koray bey :D
Blackbird
02-12-2014, 13:02
Bencede kesinlikle art niyetlisin abi, Türkiyede kendi arabanı kendin yıkamıyorsan ben bu işte art niyet ararım. :D Boş yere strese gerek yok üşüsemde üstümde kirlense kendi arabamı kendim yıkarım.
CasabLanca
02-12-2014, 18:43
firma sahibi bu kadar uzun uzadıya talihsiz bir yazıyla açıklama yapacağına mevcut yoğunluktan dolayı böyle talihsiz bir olay yaşanmış sizi tekrar misafir etmek isteriz gibi bir ifade kullansa daha yerinde olurmuş
M_PROJECT
02-12-2014, 19:03
firma sahibi bu kadar uzun uzadıya talihsiz bir yazıyla açıklama yapacağına mevcut yoğunluktan dolayı böyle talihsiz bir olay yaşanmış sizi tekrar misafir etmek isteriz gibi bir ifade kullansa daha yerinde olurmuş
lan herkes senin gibi esnaf mi ?
CasabLanca
02-12-2014, 19:08
lan herkes senin gibi esnaf mi ?
abimizden emmimizden böyle gördük öhöm öhöm
Auto club nedir ya böyle bi oto yıkama detail markasımı var.
Bir genel müdürden daha profesyonel, daha yapıcı bir mail beklerdim açıkçası.
Sektöre yeni giren bir firma olmasına rağmen burunlarından kıl aldırmıyorlar gibi görünüyor.
Ozan Özer
02-12-2014, 21:05
Bu işe bu kadar yatırım yaptık,eğitimler veriyoruz diyen bir firma müşterisine karşı asla bu tarz bir yazı yazmamalı.ki bu durumun forumlarda yayılacağını da bilmelerine rağmen.Böyle devam etsinler,bir kayıp onlara nelere mal olur zamanla öğrenirler.
Lownslow
02-12-2014, 21:47
Firmanın genel müdüründen elemanının yaptığını sıvamaktan öteye geçmeyen bir açıklama okuduk, şimdi spor haberlerine geçiyoruz..
Not: kişiler hata yapabilir önemli olan hatayı telafi edebilmek veya telafi etmek adına 1 adım atabilmek. Firma sahibi olarak bunu yapmak yerine yatırımlarınızdan ve yaptıklarınızdan/yapacaklarınızdan bahsetmeyi tercih etmişsiniz. Ortada yapılan bir yanlış ve bu yanlış üzerine açılan bir konu var. Durumdan ötürü madur olan bir müşteri var. Kusura bakmayın art niyetli olduğumu düşünenler olabilir ama hatayı telafi etme amaçlı bir yazı göremedim..
Onurkk06
02-12-2014, 22:14
Abi 25 tl+ bahşiş fazla bile gerçi oto yıkama fiyatları da uçtu ben hala istanbulda kafama göre bi oto yıkamacı Bulamadım açıklama da cidden talihsiz olmuş bu kadar iddalı bi şirkete yakışmamış
onursumer
02-12-2014, 22:50
personel yapmış bi eşşeklik kusura bakmayın telafi etmeye çalışalım dese daha iyiydi :)
SULTANOGLU
02-12-2014, 23:02
yikama, boya koruma vs islemleri konusunda profesyonel bir firma oldugunu idda edip ve yasanan magduriyet sonrasi konu hakkinda yaptigi aciklamada sadece su ana kadar yaptigi yatirimlari ve gelecekte yapacagi uygulamalari anlatan baska bir firma gormedim.
ustune ustluk arac sahibinin art niyeti olabilir gibi bir dusunce yaratilmasida ne yazikki pek dogru bir yaklasim degil.
siz istediginiz yatirimi yapin, hatta dunyanin en kaliteli urununu kullanin ve ustune ustluk uygulama yapan calisanlariniza butun egitimleride verin, onlar gun icerisinde eski aliskanliklarindan vaz gecmedikleri ve ogrendiklerini hayata gecitmedikleri surece elde ediceginiz sonuc ne yazikki duzgun olmayacaktir.
Siz daha hatanızı kabul etmemişsinizki?
önce insana yatırım yapın siz, çalışanları eğitirseniz böyle rezillikler olmaz.
ilk mesajda herşey açıkça belli
25 tl + bahşiş veriyorum ve tavanda parmakla yazdığım isim hala duruyor!
aynen katılıyorum
ki ayrıca Koray abiyi herkes tanıyor arabasının ne kadar detaylı olduğu ve üçün beşin hesabını yapmadığını
Turgut bey kendi ayağına sıkmış
Marka imajı pekişti gözümde , alttan alıp geregini yerine getirdikleri için (!)
SULTANOGLU
02-12-2014, 23:28
birde demin sumu yazmayi unuttum. arabada kus pisligi yaniginin olmasi neyi degistiriyor ? uygulama yaniklari var demissiniz bide pardon ama ozaman size kazali parca boyali arabalarda gelmesin.
araba ne olursa olsun sahibi dikkat edip uzerine titriyorsa gerisi teferruattir. onun disinda bu kusurlarin olmasi araca ozen gostermiyecegi anlamina gelmiyor.
Bu kibirle fazla uzaga gidemezsiniz, kurumsal olduk imaji veriyosunuz ama yazdiklariniz hic oyle degil. Musteri memnuniyeti diye bir tabir var, musteri hatali bile olsa onu mutlu edebilmeniz gerekir, ki burda musteri magdur, budur iyi yoneticilik, yapici yoneticilik. yoksa buraya cocuk kavgasi yapar gibi ama oda boyle yazmis demek cok basit bir davranis olmus.
Ozan Özer
03-12-2014, 10:45
çalışanlar gün icerisinde eski aliskanliklarindan vaz gecmedikleri ve ogrendiklerini hayata gecirmedikleri sürece elde edeceğiniz sonuç ne yazikki düzgün olmayacaktir.
Nokta atışı..FAzlasını yazmaya gerek yok. :icon_tup:
Emre Ekrem
03-12-2014, 11:12
Maksadını aşan bir açıklama olmuş, firmanın üst düzey yöneticisi olarak "ki bu kadar detay verebiliyor" aracı incelemişler ve sonuç olarak bir takım hatalar bulunmuş, velev ki bu hatalar var, ne sonuç çıkartmak gerekiyor? Benim anladığım, araçta zaten hata vardı bizde yenisini ekledik, oluyor.
Yaşanan bu nahoş durum için kalıcı bir çözüm göremedim, üstelik bu konuda tecrübe sahibi bir kişinin aracına hızlı cila yaparak durumu başından hızlıca savuşturmak olmuş.
Biri ciddi yatırımlar yaparak bir iş yeri kurar ve iş yerinde çalışan bir personelin NET hatası yüzünden onca yatırım boşa gider, ilk önce bu yatırımın ciddiyetini orada çalışan personel öğrenmeli ki bu basit hatalar geri dönüşü mümkün olmayan bir sürece girmesin, kısacası eğitim şart.
Sizde arabanıza kuşları şıçıttırmayın kardeşim. Temiz temiz binin, adamları da günaha sokmayın..
karsiyakaliozi
03-12-2014, 11:58
Ver parayı al bayiliği olunca böyle oluyor sanırım kişisel yıkama yapan arkadaşlarımız bile beğenmedim dedinmi tekrar yıkıyor o yüzden bu tür firmalar batmaya mecbur .
mimarsertac
03-12-2014, 12:32
Ağlattın ACT kardeş :) Keşke hatayı kabul edip forum önünde özür dileseydiniz.
garajın ve vaktin müsait olacak kendin yıkayacaksın. kimse benim arabama verdiğim değeri vermez :smokin:
hayır yanlış anlamışssın suçlu kaputa sıçan kuş çıktı :D
kuş muhabbeti iyimiş cidden :) ACT ye gidecekler dikkat etsin kuş sıçmış arabaya hizmet verilmiyor :)
GokhanK.
03-12-2014, 14:09
Anlamadığım altı üstü bir pasta cila için markaya bu kadar laf ettirmek daha mı ucuza geliyor? :confused:
huseyinturk
03-12-2014, 14:15
Esnaflık çerçevesinde, kurum haklı olsa bile verilen cevap çok saçma ki kesinlikle haklı değiller. Bu cevapla kaybedende kendileri olacaktır. Böyle bir cevap yerine, mağdur müşterinin gönlünü alma yoluna gitseler promosyon vs uygulasalar forumdan bir çok müşteri kazanırlardı. Bu tutumla beni kaybettiler, yıkamaya verecek olsam aracımı ilgili markaya vermem pis kalsın. Gerçi benim arabamdada ufak tefek hatalar var istemezler bile belki :)
eğer bir firma yada işyeri sahibi olarak hizmet sektörüne giriyorsanız insanları memnun etmenin zor olduğunu bilmeniz gerekir.
insanlar ücretini vererek sizden hizmet bekliyorsa elinizden gelenin yada vaat ettiğiniz hizmetin en iyisini sunmak da sizin en öncelikli görevinizdir.
25 tl ücret alarak yaptığınız hizmet karşılığında emanet aldığınız aracı temiz olmaması bir yana bir de çiziklerle geri veriyorsanız,kusura bakmayın sizin geçmişte yaptıklarınız ve gelecekte yapacaklarınız kimsenin umurunda olmaz.
müşteri ile yapılan iş çizgisi dışına çıkıp kişisel analiz (art niyet) yapmak yerine müşteri memnuniyeti kapsamında aracı tabiri caiz ise o hale sokan çalışanlara bal dök yala kıvamına getirttirmeniz gerekirdi.
bence firma ilkeleri ve müşteri memnuniyeti konusunu masaya yatırıp tekrar gözden geçirmenizde fayda var.
''Hatalarımız yok mu? Var tabii ki. Yarın da olacak. Biz bu hataları bizlerle birlikte gidermek isteyen herkesle ele ele sektörü bir yere taşıma çabasındayız''
Arabam bu şekilde yıkanıp, çiziklerle dolacak, sonra el ele verip sektörü daha iyiye taşıyalım denecek.
Amatör bir detailingçi olarak bir çok araba yaptım. Hiç hatam olmadı. Arabalarımıda 1 kez bile yıkamadan bu şekilde çıkartmadım. Şimdi tereddütte kaldım, amatör olan benmiyim ?
Şu bebe pezi yapan firmalar kuşlar için bir çalışma yapsa harika oluri her kuşa da bez bağlamaya kalksak bayağı zaman alır gerçi. Bütün suçlu kuşlar sıçmayın lan arabalarımza :D
ALPER-VNS
03-12-2014, 21:39
Çok iddialı olarak söylüyorum ki bu sektöre AutoCub kadar yatırım başka bir firma yok. Hatalarımız yok mu? Var tabii ki. Yarın da olacak. Biz bu hataları bizlerle birlikte gidermek isteyen herkesle ele ele sektörü bir yere taşıma çabasındayız.
Birlikte çok daha başarılı çalışmaları yapmak umudumuzla…
Ben araba yıkatmaya gelmişim banane yav sektörden ne elele vericem sizinle.. Sanırsın elele verip suyla çalışan araba yapıcaz da ülke kalkınıcak..
OrcunInce
03-12-2014, 23:57
Kimse kusura bakmasın da kurumsallıktan falan bahsediliyor. İstanbul Park'ta çalışırken kendilerini yakından tanıma fırsatı buldum.
Piste çıkcaz diye tutturdular, pit dahil her yerde kendilerince 'yan' gitmeye çalıştılar. Uyardık, 'tamam yeaaa' dediler.
Piste çıktılar stand açtıkları etkinlikte iki araçları 'yan' giderken kaza yaptı.
Sonra pisti yasakladık, slalom yarışmasına geldiler. 'Yan' gitmek yasak dedik, spin atmaktan yarışmayı bitiremediler.
Gerçekten çok kurumsallar, ben hayran kaldım.
Okadar yatirim yapmissin sektore,tr otomobil camiasinin kalbinin attigi yerde hatri sayilan bir uyenin arabasini *** ettigin halde adama bi gold bakim hediye edip gonlunu yapip arabasini duzeltmekten acizsin... Kucuk hesap adamlarindan haz etmem...
pis bezi fln geçtimde.
1ncısı kış ayları içerisindeyiz.şampuan kir sökücülük soft kalmış sünger deymeyen yerlerin kirleri çıkmamış.
2ncısı araç ıslakken bez ile sabunlanmayan yerin üzerinden geçsen yine temizlersin .
hani yapmak mı istememişler yoksa zorumu başarmışlar ben anlamadım.
verilen cevabı okumadım bile .
zincir bayileşmede kontrol zordur.genelide bu şekildedir.
hele yıkama sektöründe sürekli çalışan değişri , gelir 2 gün çalışır gider.
kurallar vardır.koltukla oynanmaz .teyp açılmaz .ne bilim işte el frenıi bile indirilmez gibi.
gözünüzü seviyim koltukla oynamadan nasıl altını süpürecen.bazen amatör olmak gerekir.
Day Walker
04-12-2014, 08:29
Olm adam zaten konuya direk ben para bastım senin forumuna sponsor oldum diye girmiş. Ne diye konu açtırıp benim karizmamı yerlerde gezdiriyosun demiş masa altından ama yönetim anlamamış :hehe:
Bak yine yönetim suçlı oldu :D zaten o kadar maaşı başka türlü alamazlardı :D
Yalnız bundan sonra bu forumda kaç kişi arabasını yıkatır ACT de o tartışılır. ( Off Roadcılar hariç :hehe: )
Sıçıp üstüne sıvamak hakkında kompozisyon yazın diye ödev verseler act den gelen maili gönderirdim.
bence ödüllük olmuş :D
burak_2885
04-12-2014, 10:35
Haftaya 3 arkadaş olarak arabaları oraya detaylı temizliğe vermeyi düşünüyorduk :dddddd
Bi nane olmadığı en başından belliydi ACT'nin bu konuda zaten düşüncelerimi tastiklemiş oldu.
Sinan abi yok mu bu ACT'nin bir tarafında? Komple devretti mi markayı?
O varsa, ve ulaşırsanız illaki doğru düzgün bir açıklama ile ( geçmiş sayfada yapılan firma açıklamasından bahsetmiyorum bile, "suçlu sensin ama büyüklük yapıp cila attık fazla konuşma" gibi bir şey olmuş o ) doğru düzgün bir çözüm bulur..
bildiğim kadarıyla tüm isim hakkını devredip etliye sütlüye karışmadılar
Jam da Joker
04-12-2014, 16:04
Merter’deki yaşanan duruma gelince. (Ki AutoClub Merter Türkiye’deki en özel uygulama noktalarından birisidir)
Açıkçası üzüldük.
Olaya şu açıdan yaklaşabiliriz. Otomobili için bu kadar titiz olan bir arkadaşımız nasıl gözle görülen bu kadar büyük bir eksikliği görmemiş. Neden konunun çözümü için acil bir talepte bulunmamış. Neden öncelikle o bayii ile bir çözüm yoluna gitmeden hemen yazma gereği hissetmiş diyebiliriz. Ya da otomobil yüzeyinde daha önceki uygulamalardan kalan polisaj makinesi yanıkları için neden bir kez bile “rezalet” dememiş o yanıkları yapanlar için. Otomobilin yüzeyindeki kuş pisliği yanıkları için bir yazı gördünüz mü? Vs vs… Bu listeyi uzatıp yazılan yazı ile ilgili art niyet aramakta mümkün. (Bu arada problem yaşayan arkadaşımız sonrasında yine bayiimize gidiyor, çizik giderme uygulaması yapılıyor ve yapılan uygulama sonrasında “bakalım kaç yıkamalık” sorusunu soruyor. Ama yine de art niyet aramayalımJ)
Değerli Arkadaşlar
Bir hata varsa üstelik “yıkama” uygulamasında yaşanan bir hata varsa bu “rezalet” olarak manşetlere, forumlara taşınacak bir konu olmamalıdır. Yazılan bu yazı artık herkes tarafından okunan, görülen bir yazı olmuştur. Peki bu eksikliği olumsuzluğu birlikte çözme yoluna gitseydik, çözseydik. Olmaz mıydı? Oraya “rezalet” diye afişe edince ne kazandık? Peki Merter kapansın. Sonra bu işe emek veren, yatırım yapan tüm yerler kapansın. Sonra? Sonra ne yapacağız?
Turgut Yüksekdağ / AutoClub
Biz sektörün en leriyiz diye bir işe giriyorsan ve o işi profesyonel olarak yapıyorsan kalkıpta yıkamana gelen müşterin için "otomobili için bu kadar titiz olan bir arkadaşımız nasıl gözle görülen bu kadar büyük bir eksikliği görmemiş." diyemezsin. O eksikliği görmesi gereken kişi müşteri değil, orada uygulama yapan veya onun üzerindeki işletmenin sorumlusu kişidir. Sen oraya gelen müşteriyi bu arabasına karşı titiz, bu değil diye ayıramazsın herkese aynı standartlarda hizmet sunabiliyorsan profesyonelsin demektir. Ben çok titizim ama vaktim yok, acelem var bıraktım aracımı teslim alırkende kontrol etmedim, zorundamıyım? Madem bukadar iyisin ve bunun için ücret alıyorsun öyleyse bunun kontrolünü sen yapıcaksın ki bende içim rahat şekilde arabamın başında bekçi gibi dikilmeden arabamı size teslim edicem.
Konunun gelen aracın üzerindeki kuş pisliği yanığı veya polisaj makinası yanığı ile ilgisi nedir? Bu ne çirkin bir yaklaşım biçimidir? Sanane benim aracımda önceden oluşan deformasyonlardan veya benim o kişiler hakkında ne yaptığımdan? Farzetki sıçan kuşları vurdum, boyayı yakan uygulamacıyıda yaraladım şimdi firman hakkında yıkama rezaleti diye konu açma hakkına sahipmiyim?
Koray buraya "rezalet" diye konu açınca ne kazandık söyliyim, bu forumdaki potansiyel müşteriler olarak işletmenize gelmeden önce iki kere düşünücez ve sizde bundan sonra araçları çamurlu şekilde yıkamaya devam etmeyeceksiniz veya edeceksiniz.
O, iddia ettiğiniz gibi ne kadar profesyonel ve sektörün eni olduğunuz ile doğru orantılı.
Ha birde sektörü el ele taşımanın yolu, sizden şikayetçi olan müşterinin aracına boya kaporta expertizi çekip boklamaktan geçmiyor. Şu yazdığınız yazıda ayrı bir fiyasko. Firmasının adını yanlış yazan yetkili kişi yazısınıda ilk defa gördüm.
arabayı nerde yıkattırayım diye bakınırken yeniden bu konuyu gördüm.
Görmeyenler de görsün.
güncel
Köpüğü istedikleri kadar övsünler ben hayatta arabama sıktırmam.. direk arabaya tecavüz gibi bişey ..zaten aklı başında yıkama da yok denecek kadar az ..duru su en güzeli ... Hem para ver hemde rezilliği yaşa ...İnsanın parasıyla rezil olması böyle bişey olsa gerek ..
BilalAkbayır
09-03-2015, 18:56
Açıklama şaka gibi. Konuyu gördüğümüz iyi oldu, bir daha gitmeyiz.
MertSerhanÖ.
09-03-2015, 19:08
Gitmiyoruz,gidenleride uyarıyoruz.Hayırlı işler bol güneşler.
Draniela
10-03-2015, 07:53
En temizi kendi işini kendin yapmak hem zaman geçer
noelbaba
10-03-2015, 15:21
Act keske araba camlarinda sticker olarak devam etseymis
63owen63
10-03-2015, 18:14
Valla başta ' xor ' fazla mı abartmış, büyütmüş diye düşünecekken, açıklama geldi, iyi ki de geldi, o kadar parayı yatırımı mal a yapcagına personele yapsalarmış , gönül almayı da hizmetlerine katsalarmış fena olmazmış, 2-3 kez oraya eş dost yollamıştım, daha uçan kuşu bile yollamam, ***** pislerler etrafta..
A(racınızı) C(aktırmadan) T (ikeriz )
SONAX'ta benzer bir olay yaşanmıştı. Ünlü bir şarkıcının aracı uygulama sonrası çizik içinde kalıyor, SONAX yetkilisi ( Sahibi ) şöyle bir açıklama yapıyor; Sizin sıfır diye aldığınız araçlar aslında 1 yıldır limanlarda bekletiliyor, gemi pisliğine, yağmura,toza ve benzeri pisliğe maruz kalıyor.Bayiler bunları cilalayıp sizlere sıfır diye satıyor (!) :D :D
Onlarda aynı bu şekilde; halka hitaben, sohbet havasında ve erdemli davranışlarda bulunduklarını iddia ederek yazmışlardı :D
Bu da aynı model olmuş. Sonax'ın o saçma açıklamasından sonra bir daha sonax'a uygulama yaptırmadım. Şimdi bu saçma sapan açıklamadan sonra da ACT ile işim olmaz.
SONAX'ta benzer bir olay yaşanmıştı. Ünlü bir şarkıcının aracı uygulama sonrası çizik içinde kalıyor, SONAX yetkilisi ( Sahibi ) şöyle bir açıklama yapıyor; Sizin sıfır diye aldığınız araçlar aslında 1 yıldır limanlarda bekletiliyor, gemi pisliğine, yağmura,toza ve benzeri pisliğe maruz kalıyor.Bayiler bunları cilalayıp sizlere sıfır diye satıyor (!) :D :D
Onlarda aynı bu şekilde; halka hitaben, sohbet havasında ve erdemli davranışlarda bulunduklarını iddia ederek yazmışlardı :D
Bu da aynı model olmuş. Sonax'ın o saçma açıklamasından sonra bir daha sonax'a uygulama yaptırmadım. Şimdi bu saçma sapan açıklamadan sonra da ACT ile işim olmaz.
5 aydır iki tane havalandırma kanalımın saga sola donduren zımbırtısını yaptırıcak sonax, öyle uzaklara gitmeye gerek yok :D
Beylikduzu tayfasi icinde bi haber vereyim ,beykentte meguiars acti bi arkadasim beylikduzu bolge bayisi olarak.kaliteli yikama icin kesinlikle oneririm,beykentten gurpinar yoluna giderken madonun solundan devam ediyorsunuz ilerde solda saray sac tavanin altinda,ismi ugur.memnun kalirsiniz...
B.Battal
13-03-2015, 10:10
Geçmiş olsun abi. Yine aynı çevrede hatta Bakırköy'de diyeyim en bilindik bir markanın yetkili bayii olan bir yıkamada benim de arabama tecavuz ettiler.
1 hafta önce yaptırdığım uygulamanın ırzına geçtiler. Tozlu çamurlu direk köüpkleyip bide düzgün arındıramadan bezle sildiler. Hem aynen senin arabadaki gibi pis kaldı hem de çizildiğiyle kaldı.
Bir de utanmadan güneşe çıkarıp çok çizik var arabada diyip uygulama kitlemeye çalıştılar. Neyi tartışacaksın sinir sahibi olup çıktım ben de.
Malesef bu sektöre hızlı giriş yapıp herkesi enayi zanneden insanlar var. Adama sizin yeni öğrendiklerinizi hatta öğrenemediklerinizi biz çoktan unuttuk da diyemiyorsun.
En temizi kendin yıkamak valla bişey yapsam da kendim yaptım derim en azından. 500 liraya uygulama yaptırıp 20 liraya anasını belletmek koyuyor adama.