PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motul, Castrol, Mobil vb...

TaGo
19-10-2014, 15:15
Arkadaşlar, her sektör gibi yağ sektöründe de gelişmeler mevcut. Her yıl yeni formül ve katkılar çıkıyor.

Sız aracınızı goz onunde bulundurarak hangı markayı kullanmak ıstersınız? Nedenlerı ıle olursa sevınırım. Bu arafa shell bp benzerı markalarıda onerebılırsınız

Tholl-ga
19-10-2014, 15:24
Bu konu açılmamalıydı :D anlayana...

MertSerhanÖ.
19-10-2014, 15:25
Anlayamazsiniz :)

TaGo
19-10-2014, 15:26
Noldu la hatamı yaptık :) kanayan yarasına bastıklarımız mı oldu

MertSerhanÖ.
19-10-2014, 15:29
Noldu la hatamı yaptık :) kanayan yarasına bastıklarımız mı oldu

Yok abi ne hatasi:) ben kendi sahsi fikrimi soyliyim.Ben motul yagi tercih ediyorum.Sebebi ise daha race tip molekullere sahip olmasi ve isinma sicakliginin diger markalara gore daha yuksek olmasi.Gec isinan bir yag.Hatta bir cok aracta bu ozelligi ile yag yakmasini bile engelledigi oldu.

0M42
19-10-2014, 15:31
Motul kullanmadım hiç önceden castrol magnatec kullanıyordum sonra birinin tavsiyesi üzerine mobile geçiş yaptım motorun çalışma sesinin ciddi oranda azaldığını özellikle soğuk sabahlarda daha rahat çalıştığını ve yağın motorun içerisinde daha uzun süre temizliğini koruduğunu gözlemledim.O gün bu gündür mobil den şaşmıyorum şu anda da aracımda mobil 10w/60 kullanıyorum.

Volkann
19-10-2014, 15:50
motul 300v 10/40 kullanıyorum. daha önce castrol kullandım. castrol ile gazlarken yağ basıncı çabuk yükseliyordu , motulde daha yağ basınç ibresini oynatamadım :)

gemsazr9
19-10-2014, 17:12
Motul nerede satılıyor anlamayadım

ahmet_xy
19-10-2014, 17:18
Bu konu açýlmamalýydý :D anlayana...

Anlayamazsiniz :)

:D castrol haciiiiiiiiiiii

Boikot
19-10-2014, 17:30
Birde şöyle birşey var.

Valvoline TR'de var ama aynı mıdır bilemiyorum.

http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf

Kadyr
19-10-2014, 17:33
Motulu gittigidiyordan falan alabilirsiniz.
Ben motul kullandim mobil esp de kullandim.castrol kopurme yapiyor diyorlar ama bilemiyorum.
Tsi aracimda aldigimda edge vardi ben esp koydum yag sicakligini kiyasladigimda ayni sartlarda falan degisiklik olmadi olmalimiydi bilemiyorum tabi.tsi da motul kullanma firsatim olmadi.bir dyno videosu.vardi bi evoya farkli yag koyup dyno yapiyolardi gucler farkli cikiyordu ama neladar dogrudur bilemeyiz.ayrica shell falan okadar reklam yatirim yapiyor yag uretiyor kotumudurki

yavuz364
19-10-2014, 20:44
Gulf kullanıyorum, amerikada çok tercih edilen bir marka ve yarışlarda da bolca ismini görüyorum, şuana kadar da çok memnun kaldım.. Hem de fiyatı 60tl :)

ahmet_xy
19-10-2014, 20:56
Birde şöyle birşey var.

Valvoline TR'de var ama aynı mıdır bilemiyorum.

http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf

test sonuçları ilginç. acaba doğruluğu nedir? hiç adı sanı duyulmamış Penrite ismindeki marka testi 1. bitirmiş

Kadyr
19-10-2014, 21:00
Bireysel kullanici olarak hangi yagin iyi oldugunu bizim anlamamiz zor sanirim.anca motorun sesi rahatlar vs ama hangisi az asindirir nerden blicezki

::ZaFeR::
19-10-2014, 21:20
Eski aracımda ilk başlarda Castrol kullanmıştım.Sonradan Castrol'un özelliği çabuk bir şekilde yitirdiğini farkettim.Sonra Mobil'e geçiş yaptım.Castrol'e göre gazladığım zaman daha çok dayanıyordu.Şimdiki arabam yağ olarak ne var bilmiyorum ama yağ değişimi yaptırırsam Mobil koyduracam.

ErenDurmus
19-10-2014, 21:30
Mobil ve Motul kullanıyorum memnunum . Castrol bir ara kullandım pek memnun kalmadım çabuk ısınıyor ve biraz sesli çalışıyor gibi .

mc pherson
19-10-2014, 21:53
Eğer en iyisi olsun derseniz ester bazlı olan yağlara bakmanız lazım. Ester bazlı yağlar piyasadaki sentetik/mineral yağlara göre tüm şartlarda çok daha iyi koruma sağlarlar. Fuchs/Silkolene Pro S, Millers CFS/CFS NT, Motul 300V, Red Line ve Gulf Competition serisi yağlar ester bazlıdır ve bulunabilecek en üstün kalite yağlardır. Piyasada ester bazlı olarak bir tek Motul 300V serisini bulabildim. 4lt'si 260TL gibi bir fiyatı var.
Bunun dışında Mobil 1, Castrol Edge FST, Shell Helix daha ucuz ve iyi alternatifler. Castrol Edge FST serisi bunların içinde en beğendiğim oldu ancak ömrünü biraz erken tamamlıyor.
Özellikle Japon araçları için Eneos yağları girdi piyasaya. Eski aracımda kullandım ancak özelliğini çok çabuk yitirdi. Bu yağlar çinde üretilmekte ve kalite olarak oldukça düşükler diğerlerine göre.

TaGo
19-10-2014, 21:57
Pekı normal segment c.magnatect ıle muadıllerı ve ust segmentte c.edge ıle muadıllerını fıyat performans olarak kıyaslarsak hangı tablo ıle karsılasırız?

Dou
19-10-2014, 22:12
Hangi araba icin, hangi kullanim amaciyla yag ariyorsunuz onemli nokta bu.

Surekli gazlanan arabada HTHS ve 100 derecedeki cst viskozite orani yuksek yag secilmeli. Tabi bunun icin group 4 ve ustu yag secmek daha garanti bir yontem olur.

Yagi mumkun olan en uzun sure kullanmak istiyorum diyorsaniz TBN orani yuksek olani secilmeli.

Yagin rengine bakarak "abi bunun omru az gidiyor" diyen kisilerin yorumlarini ciddiye almamak gerekir.

TaGo
19-10-2014, 22:19
Dou aslında soru su:yaklasık her markanın her endeks ıcın bır formulu var. Cokcada marka mevcut. Ben ıse bızım sektore en ıyı hıtap eden markayı merak edıyorum. Motulu herkes bılıo ama kıme sorsam pahalılıgından kullanmıyor. Mobıl ıse pazarbı payıbı kaybetmıs ve yenılık yapmıyor gıbı. Buda reklam yapmamasından.

Kısacası sızler en cok neyı kullanıyorsunuz

Dou
19-10-2014, 22:34
Castrol artık günümüz yağlarında zinc ve moly oranını azaltıp, onun yerine titanyuma ağırlık vermiş durumda. Yağın içerisinde titanyum katkısı bolca mevcut.

Aynı şekilde Shell pazara GTL yağlarla giriş yapmış durumda.

Mobil 1 hakkında özellikle Amerika kıtasında oldukça söylenti var. Özellikle spor araba kullananlar mobil markasına çekingen davranıyor. Bunun sebebi aslında, yağın çabuk incelmesi. 40 viskozite olan yağ, 3-4.000 kilometre sonra 30 viskoziteye inceliyor. Mesela bu kıtada en çok satılan yağ 0w40 Mobil 1, walmartlarda bulmak bile mucize diyebilirim çok satılıyor, bu yüzden pazarlama konusuna sanırım biraz önem vermiyorlar.

Hem Mobil hem Castrol'ün API sertifikalı yağlarından ben uzak durmayı tercih ediyorum. Çünkü bu yağlar group 3 ve 4 karışımı oluyor yani aslında %100 sentetik değil.

Motul serisi pahalı bir yağ, ama ben donma noktası performasını beğenmiyorum. Yarı sentetik yağlarla neredeyse aynı donma noktasına sahip. Belki gerçekten %100 sentetik olabilir ama ben inanmıyorum. Kaliteli bir sentetik 5w yağ -40 ve üzeri donma noktasına sahip olmalıdır. 300v serisini ayrı tutuyorum bu dediğim alt seriler için geçerli. 300v dışındaki Motul serilerini ben tercih etmezdim.

Motul 300v ester bazlı olduğu için Türkiye'de başka alternatifi yok. Amerika'da Redline ve Amsoil ester bazlı yağ üretiyor. Hatta Redline daha başarılı benim görüşüm çok yüksek HTHS değerlerine sahip.

Her markanın başarılı olduğu viskozite aralığı var mesela. 0w40 viskozitesinde Mobil 1'i tercih ederdim ben örnek vermek gerekirse, tek tek bunu karşılaştırmak zaman alır.

TaGo
19-10-2014, 22:39
Suppper acıklamalar kardesım. Hıc asına dahı olmadıgım bılgıkere sahıp oldum.

Umut melek
20-10-2014, 09:25
Verilen Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar hazır konusu açılmışken bende birşey sormak istedim

Motul 6100 Synergie 10w40 ultra performans adındaki yağı kullanan var mı acaba ve hangi araçta kullandı ben 1.4 jazz için düşünüyorum kalitesi vs daha önce castrol magnatec 10w40 kullaniyordum iyiydi bu motul nasıldır uygunmudur ?

ahmet_xy
20-10-2014, 09:44
jazz için motul kullanmaya hiç gerek yok. mobil kullan yeterli olur.

Kadyr
20-10-2014, 09:59
vw servis tsi için castrol edge profesyonel kullanıyor. ben mobil esp koydum. siz hangi yağı tavsiye edersiniz ve ayrıca edge ile edge pro arasında fark varmıdır ***** pronun fiyatıda yüksek serviste. ayrıca araç garantisi devam etsin diyede kendi yağlarını koyduruyorlar.

se_RC_an
20-10-2014, 12:07
peki LIQUI MOLY marka yağ nasıl 4200 top ten almayı düşünüyorum dizel için

Erdem K.
20-10-2014, 16:00
abi bence tabiricaizse standart/normal araçlar bir barka, aşırı beslemeli vb.araçlar için de bir marka belirlemelisin.

şahsi fikrim sti için motuldur. ama tümünde motul kullanılıyormu hayır, pahalı olduğu için ve piste çıkmıycak araçlar için başka markalar da kullanılmıyor değil.

sözün özü, motul getirirsen müşteri portfoyünde yer alırım :) ...

TaGo
20-10-2014, 16:05
Motul kesinlikle çalışacağım. Ama bunlar proje araçları; çok devir çeviren yada turbo beslemeli araçlar için olacak.

Normal binek vb araçlar için ise Castrol ürünlerini çalışmayı düşünüyorum.

onursoytam
20-10-2014, 16:09
WRC de motul kullanlıyor diye biliyorum ordan pay biçelim bence.

Suleyman
20-10-2014, 18:01

Bu yağı ben de merak ediyorum doğrusu.

Mehmetmert
20-10-2014, 18:08

Varmi bilgisi olan? Ben bununla degistiricem yagimi...

yusuf yılmaz
20-10-2014, 18:20
21. dakikadan itibaren seyredin

http://video.ntvmsnbc.com/saffetin-garaji-6-ekim-2013.html

dc_crx
20-10-2014, 18:43
castrol edge 5-30 veya 5-40 ikiside güzel yağ ;)

ahmet_xy
20-10-2014, 18:56
castrol edge 5-30 veya 5-40 ikiside güzel yağ ;)

maalesef polo gti için iyi bir yağ değil. polo gti için en uygun yağlar motul x-clean 5w-40 ve shell HX-8 sentetik 5w-40'tır.

junkers
20-10-2014, 21:18
1.6 hdi da castrol edge 5-40 kullanıyorum memnunum denilebilir.

cabriolet
21-10-2014, 01:26
Ben minimde liqui moly 10w-60 yag kullaniyorum tercih etme sebebim castrol alinca 4+1lt motul alinca 2+2+2lt olarak aliyodum liqui moly direk 5ltlik olarak satiliyo benimde arabam tam 5lt yag aliyo beni ugrastirmiyo :) acikcasi bi guzel yanida diger yaglara gore fiyati daha uygun ben zaten cok sik yag degistiriyorum max 5000km kullaniyorum ayni yagi :)

timucintt
21-10-2014, 12:18
Motul hakkında yorum yapamıyacağım çünkü almadım hiç fren hidroliği dışında... diğer motor yağlarına gelirsek özellikle integramın üstünde denediğim kullandığım test ettiğim yağlarda her zaman şu sonucu aldım.. mobil daha performanslı ama daha çabuk kararıp eskiyor... castrolde performans daha düşük yakıt daha fazla ama ömrü daha uzun oluyordu... castrol eksiltmezken mobil yağ eksiiltiyordu... ben motor yağımı her 5 6 ayda veya 4000 5000 kmde mutlaka değiştirirdim integrada her zaman 10/40 yarı sentetik yağlar kullanıyordum... amaç gündelik arabaysa basılmıyacaksa yağımıda 10.000 kmde bir değişiyorum denirse castrol magnatec iyidir... yok kısa aralıklarla değişiyorum ama uygun olsun mobil super s (şimdiki adı türkiyede super 2000)

Yani kısacası beni mutlu eden hem cebimi hemde arabamı = MOBIL..

opeldostlar
22-10-2014, 22:46
motul race tek geçerim

OmeR-FE
24-10-2014, 21:28
Valla bende yorumlari fikirleri devamli okuyorum ama kafamda netlestiremedim bi turlu.
Genelde kullandigim arac honda civic vti. Motor ici stock, FHE ekstralari oluyor en fazla.

Suan okudugum kullanici yorumlarindan ve arastirmalarimdan en iyi yag Motul 300v gozukuyor ama fiyat olarak ciddi pahali.
Suana kadar 5-30 mobil, 5-30/5-40 castrol edge ve 5-40 Motul 8100 x-clean kullandim.
Ama hala kararsizligim devam ediyor. Heh tamam iste bu yag diyemedim.

Kimi mobil tek geciyor, kimi castrolden sasmam diyor.

Aracima yakin zamanda yag degisecegim ama karar veremedim.
Suan agir basan motul 5-40 8100 x-clean.
300v'de alabilirim ama ben 4000-5000 bile olmadan yag ve yag filtresi degisen insanim.
O kadar para verip o km'lerde degismem israf olur mu onu dusunuyorum?
X-clean fiyat olarak makul gozukuyor. Suan piyasada 5lt.si ortalama 150tl civarina satiliyor.

Bekir
08-09-2016, 16:20
Az önce yaptığım bir aramada karşılaştım. 4 büyük Alman otomobil dergisinin yaptığı ankette halkın seçimine göre 2010-2015 yılları arasında üst üste Liqui Moly motor yağları kategorisinde en iyi marka seçilmiş. 2016 da da başarısı var ama tam bilemiyorum. Tabi bu başarı genel müşteri memnuniyeti başarısı ama bence önemli bir değerlendirme kriteri.

Ben de yağ arayışındayım. Yağ kalitelerini aracın motoruna, sıkıştırılmasına, iklim şartlarına, değiştirme aralıklarına vs. değerlendirmek lazım. Net budur demek zor görünüyor.

darkmoon
08-09-2016, 16:24
fabrikaların aracınıza göre istediği standartları karşılayan kendini ispat etmiş markaların her yağı iyidir.

Bekir
20-01-2017, 08:29
Benim araca uygun olan Liqui moly modelini kullanacaktım fakat fiyatını farklı bir modeliyle karıştırmışım. Fiyat yüksek geldi vazgeçtim. Mobil 1 esp formula nın yağ eksiltme ile ilgili övgülerine çokça rastladığım için onu tercih ettim son bakımda. Fakat daha önce kullandığım Castrol edge 5-30 titanium tam sentetik yaklaşık 5500km de yağ uyarsı vermişken (5 lt olarak doldurulduğunda), Mobil 1 de 4200 km de uyarı aldım. Enteresan geldi..

Acaba motorun yağa alışması gibi bir durum var mı? Yani sonraki bakımda da Mobil 1 kullansam artık alışmış ve eksiltmeyle ilgili gelişme göstermiş olur mu?
Bu söylediğim pek mantıklı gelmemekle birlikte Mobil 1'in övgülerine ne oldu o halde..?

bomonti
20-01-2017, 14:51
Valla bende yorumlari fikirleri devamli okuyorum ama kafamda netlestiremedim bi turlu.
Genelde kullandigim arac honda civic vti. Motor ici stock, FHE ekstralari oluyor en fazla.

Suan okudugum kullanici yorumlarindan ve arastirmalarimdan en iyi yag Motul 300v gozukuyor ama fiyat olarak ciddi pahali.
Suana kadar 5-30 mobil, 5-30/5-40 castrol edge ve 5-40 Motul 8100 x-clean kullandim.
Ama hala kararsizligim devam ediyor. Heh tamam iste bu yag diyemedim.

Kimi mobil tek geciyor, kimi castrolden sasmam diyor.

Aracima yakin zamanda yag degisecegim ama karar veremedim.
Suan agir basan motul 5-40 8100 x-clean.
300v'de alabilirim ama ben 4000-5000 bile olmadan yag ve yag filtresi degisen insanim.
O kadar para verip o km'lerde degismem israf olur mu onu dusunuyorum?
X-clean fiyat olarak makul gozukuyor. Suan piyasada 5lt.si ortalama 150tl civarina satiliyor.

4000-5000 olmadan yağı değiştirmeniz zaten israf. Bir typer kullanıcısı arkadaşımız 6-7 bin km kullandığı motor yağından (belkide daha fazla) numune alıp teste gönderiyor onun üzerine çok rahat 6-7 bin daha kullanılabileceği söyleniyor (üreticiler tarafından).

Çok fazla kafa yormaya gerek yok. Önerilen yağ neyse en güzeli odur. Ben Castrol 5-30 edge mi koyarım yoluma bakarım. Zira Le-Mans dayanıklılık yarışları yapmıyoruz.

onur_S
20-01-2017, 18:19
Piyasa bi motul almis gidiyor, motulu motul yapan yag 300v serisi. X clean yaginin mobil 1 den vs bi artisi oldugunu dusunmuyorum. Ayrica shell de dusunebilirsiniz, bmw dahil castrolu birakip shelle gecti, gas to liquid teknolojisi ile molekuler boslugu azaltip surtunmeyi dusurdugunden bahsediyor firma.

aybarsdnr
20-01-2017, 19:16
Benim araca uygun olan Liqui moly modelini kullanacaktım fakat fiyatını farklı bir modeliyle karıştırmışım. Fiyat yüksek geldi vazgeçtim. Mobil 1 esp formula nın yağ eksiltme ile ilgili övgülerine çokça rastladığım için onu tercih ettim son bakımda. Fakat daha önce kullandığım Castrol edge 5-30 titanium tam sentetik yaklaşık 5500km de yağ uyarsı vermişken (5 lt olarak doldurulduğunda), Mobil 1 de 4200 km de uyarı aldım. Enteresan geldi..

Acaba motorun yağa alışması gibi bir durum var mı? Yani sonraki bakımda da Mobil 1 kullansam artık alışmış ve eksiltmeyle ilgili gelişme göstermiş olur mu?
Bu söylediğim pek mantıklı gelmemekle birlikte Mobil 1'in övgülerine ne oldu o halde..?

Hocam aracınız muhtemelen vw grubu audi falandır :) Ben de a5 2.0 tfsi quattro da castrol 5-30 LL kullanıyordum. Son bakımda mobil 1 esp deneyelim dedim. Bende de mobil daha uzun ömürlü oldu. 1 2 bakımda daha deneyeceğim

Bekir
26-01-2017, 15:58
Hocam aracınız muhtemelen vw grubu audi falandır :) Ben de a5 2.0 tfsi quattro da castrol 5-30 LL kullanıyordum. Son bakımda mobil 1 esp deneyelim dedim. Bende de mobil daha uzun ömürlü oldu. 1 2 bakımda daha deneyeceğim

Evet a4 b7 2.0tq. O zaman başka önemli parametreler var. En az 3 defa denemek lazım.

aybarsdnr
26-01-2017, 16:05
Evet a4 b7 2.0tq. O zaman başka önemli parametreler var. En az 3 defa denemek lazım.

Kullanım tarzıyla çok alakalı bu.

Yalnız şunu belirteyim, 4200 km de yağ uyarısı alıyor olmanız bile gayet iyi bir veri bu motorlar için. Yani çok dert etmeyin.

mikelazi
26-01-2017, 17:19
full sentetik yazan yaglar %100 sentetik degildir.zaten %100 sentetiktirde yazmaz.

motul x-cess,x-clean %100 sentetiktir.(8100 X-clean 5W40 (https://www.motul.com/tr/tr/products/8100-x-clean-5w40)) birde bildigim kadarıyla red line %100 sentetiktir.

5w-40 x-cess kullanıyorum.3500km sonra x-clean a geçicem :)

Dou
26-01-2017, 18:27
full sentetik yazan yaglar %100 sentetik degildir.zaten %100 sentetiktirde yazmaz.

motul x-cess,x-clean %100 sentetiktir.(8100 X-clean 5W40 (https://www.motul.com/tr/tr/products/8100-x-clean-5w40)) birde bildigim kadarıyla red line %100 sentetiktir.

5w-40 x-cess kullanıyorum.3500km sonra x-clean a geçicem :)

Motul xcess ya da xclean hiç biri grup 4 pao değildir. Yani dediğiniz gibi %100 sentetik değildir. İçlerinde bir miktar pao bulunur, geri kalan çoğunluğu grup 3 tür. Günümüzde grup 3 yağlar da tam sentetik diye satıldığı için böyle pazarlanır. Kısaca Mobil Castrol'den farkı yoktur.

8100 için tek istisna, Eco lite ve x lite (genelde 0w ile başlayan) modelleridir, bunlar ağırlıklı PAO baz yağdır. Onların da fiyatları ona göredir, diğerleri gibi uyguna bulamazsınız.

Redline, Motul 300v, Amsoil marka yağlar genelde grup 4 PAO ve grup 5 ester içerir. Tabi ufak tefek bir sürü butik marka var ester bazlı üreten, bu saydıklarım en bilinenleri.

Ayrıca bu kadar sentetik pao ester muhabbetine takılmayın, eskidendi o. Artık çoğu grup 3 "sentetik" yağlar, 10 sene öncesinin tam sentetiklerinden daha iyi.

İnsanlar burada piste çıkarken Subaru Evolara kullandıkları yağ T6 Rotella, içerisinde grup 3 baz yağ var, öyle örnek vereyim. Kısaca bakmanız gereken gerçek sentetik ya da değil tartışmasından çok, içerisindeki katkı maddeleri ve uygun viskozite - sertifikaları seçmektir.

Umut melek
27-01-2017, 08:44
Konu güncelken bnde bir sey sormak istedim. Yıllardır castrol kullandım. Tüm araçlarım da vti , 1.4is 250+ setup dti falan en son 10 60 castrol almıştım. Diger araclarimda 5 30 aldm. Suan 1.6 mito jtdm kullanıyorum en yaklaşık 250 km oldu 5 30 start stop castrol yağı aldım. Smdi asıl demek istedigime geliyorum. Nette facede vs dolaşan bir video gördüm ve ck uyuz oldum. Videoda bir ucra köşede fabrika tarzi bir mekan icinde variller ve sahte yağ olayı. Gördüklerimin başında castrol mobil kutulari vs vardı. Motul göremedim. Smdi yıllardır kullandigim yag markasından direk ister istemez soğudum. Sizce motul e geçmeliyim şu saatten sonra önerileriniz fikirleriniz neler. Bayii den sürekli aldığım yağ ama insan böyle kurt düşüyor icine işte...

mikelazi
27-01-2017, 10:23
Motul xcess ya da xclean hiç biri grup 4 pao değildir. Yani dediğiniz gibi %100 sentetik değildir. İçlerinde bir miktar pao bulunur, geri kalan çoğunluğu grup 3 tür. Günümüzde grup 3 yağlar da tam sentetik diye satıldığı için böyle pazarlanır. Kısaca Mobil Castrol'den farkı yoktur.

8100 için tek istisna, Eco lite ve x lite (genelde 0w ile başlayan) modelleridir, bunlar ağırlıklı PAO baz yağdır. Onların da fiyatları ona göredir, diğerleri gibi uyguna bulamazsınız.

Redline, Motul 300v, Amsoil marka yağlar genelde grup 4 PAO ve grup 5 ester içerir. Tabi ufak tefek bir sürü butik marka var ester bazlı üreten, bu saydıklarım en bilinenleri.

Ayrıca bu kadar sentetik pao ester muhabbetine takılmayın, eskidendi o. Artık çoğu grup 3 "sentetik" yağlar, 10 sene öncesinin tam sentetiklerinden daha iyi.

İnsanlar burada piste çıkarken Subaru Evolara kullandıkları yağ T6 Rotella, içerisinde grup 3 baz yağ var, öyle örnek vereyim. Kısaca bakmanız gereken gerçek sentetik ya da değil tartışmasından çok, içerisindeki katkı maddeleri ve uygun viskozite - sertifikaları seçmektir.

bilgi için teşekkürler

motulda benim araca en uygun yag x-clean 5w-30 çıkıyor ama ben 5w-40 kullanıcam(araç yazılımlı) hths 3,6

bu arada %100 yazıp bu tarz satış politikaları yapmaları basbaya kandırmaca.full sentetik yazanlarında %30 sentetik oldugu söylenir hep.

artık çogu yagı pdf den konturol ediyorum.takıntı oldu bende.mesela şuan x-lite-ecolite leri araştırıyorum.
mesela yazılımlı crdi lerde turbo çabuk cortlar,ben bunu iat yukselmesi,dogru yagı kullanılmamsının sebep oldugunu düşünüyorum.yazılımlı crdi için yag önerin ne olurdu

bana göre x-cess 5w-40 castrol edge 5w-40dan daha üstün bir yag