PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolandiricilik

Sayfa : 1 [2] 3

RafetAraç
23-09-2014, 17:43
para yatmadımı hala ?

arkatcaglar
23-09-2014, 17:46
para yatmadımı hala ?

Sabah yazmis yatirdim diye makbuz gondercem gidip cekersin dedi bekliyorum

arkatcaglar
24-09-2014, 10:06
Mert can ozelden msj atmis bir numara verdi 870....... Bir kismini yatirdim banka bu kadarina izin verdi online oldugu icin bu hafta tamamlicam demis
http://i.hizliresim.com/q2RRZV.jpg (http://hizliresim.com/q2RRZV)
Ben bankaya gittim hatta 2 bankaya gittim 2 sindede cikmadi
Sistemsel hata da olabilir simdilik gerci ne kadar yolladi bilmiyorum zaten cekmiyecegim bu hafta tamamlasin oyle cekerim durum bu simdilik saygilar

darkmoon
24-09-2014, 10:11
mertcan western union ile yollıycam dememişmiydi.. bir westernunion ofisine gidip sorgulatsaydın..

arkatcaglar
24-09-2014, 10:14
mertcan western union ile yollıycam dememişmiydi.. bir westernunion ofisine gidip sorgulatsaydın..

Zaten western union la anlasmali bankalara gidiyorum ordan bakiyolar verdigi no dan bakiyoruz beklicez sistemsel bir hata olabilir bakalim

aslan
24-09-2014, 10:16
Hangi banka yardımcı olayım

Emre Ekrem
24-09-2014, 10:26
Direk Western Union şubesine gitmek işe yarar mı acaba, bu sistemsel problem belki banka ve Western arasında olabilir diye düşündüm.

darkmoon
24-09-2014, 10:27
Zaten western union la anlasmali bankalara gidiyorum ordan bakiyolar verdigi no dan bakiyoruz beklicez sistemsel bir hata olabilir bakalim

onu anladım benim demek istediğim western unionun ofisleri var direk aracı kurumlara gidiceğine son noktadan ana kaynaktan sorgulatsaydın.. her semtte vardır bir şubesi..

dj_batukaan
24-09-2014, 10:29
Mustafa burada kim haklı haksız konusunu bir tarafa bırakarak yazdım: forumlarda edilen küfür, hakaret vs uzun zamandır ciddi suç kapsamında ve bundan site yönetimi de sorumlu, zamanında biri HERKO İbrahim'e hakaret içeren bir konu açmıştı, İbrahim benim arkadaşım olmasa hep beraber popo altına gidiyorduk, silinse bile sorun o kadar diyeyim...

para elbette kolay kazanılmıyor, ne paralar kaybettik ticarette... 2 kişi karşılıklı bir şey alıp satıyorlarsa bu ticarettir, siz ne ad verirseniz verin, ticareti de kuralına göre oynayacaksınız o zaman... satıcı sorumluluğunu yerine getirecek, alıcı da atıyorum 5bin usd lik ürünü 3bine alırken bunun riskini bilecek...

ben senin anlatmak istediğini anladım abi, ama birazcıkta empati yapınca insan böyle düşünemiyor.. :(

arkatcaglar
24-09-2014, 10:35
onu anladım benim demek istediğim western unionun ofisleri var direk aracı kurumlara gidiceğine son noktadan ana kaynaktan sorgulatsaydın.. her semtte vardır bir şubesi..

Ben avm de calisiyorum avm de varmi bilmiyorum bakicam yine kontrol edicem zaten yatirmadi filan demiuorum olanlari acik ve net sekilde burda paylasiyorum birazdan tekrar bakicaz

darkmoon
24-09-2014, 10:57
Ben avm de calisiyorum avm de varmi bilmiyorum bakicam yine kontrol edicem zaten yatirmadi filan demiuorum olanlari acik ve net sekilde burda paylasiyorum birazdan tekrar bakicaz

yatırdı yatırmadı olayı değil belki western unionın kendi ana sisteminde görünüyordur bankada görünmüyordur sistemsel bir problem olabilir ondan dedim.. western union sitesinden sanırım sana en yakın şubesini görebilirsin.

arkatcaglar
24-09-2014, 11:02
yatırdı yatırmadı olayı değil belki western unionın kendi ana sisteminde görünüyordur bankada görünmüyordur sistemsel bir problem olabilir ondan dedim.. western union sitesinden sanırım sana en yakın şubesini görebilirsin.

Simdi yine gittim bankaya tekrar baktik cikmadi western union sitesinde girdi yine cikmadi az once bir islem yaptim problem yoktu dedi ismende bakti yine cikmadi bilmiyorum

TheAce
24-09-2014, 11:31
Simdi yine gittim bankaya tekrar baktik cikmadi western union sitesinde girdi yine cikmadi az once bir islem yaptim problem yoktu dedi ismende bakti yine cikmadi bilmiyorum

biriniz bir hata yapıyorsunuz herhalde bütün olayda bu yüzden çıkmış.

çözülür inşallah yakında.

G_TT_I
24-09-2014, 11:37
Jantlar ne oldu? Geri yola çıktı mi?
Banka yerine subesine gitmek daha faydali.
Japonyada wu'dan para çekebilmek icin kapi mapi gezmistim.

arkatcaglar
24-09-2014, 11:39
biriniz bir hata yapıyorsunuz herhalde bütün olayda bu yüzden çıkmış.

çözülür inşallah yakında.

Valla bilmiyorum wester oniondan yollucam dedi numarada verdi sorgulama da cikmiyor gorunmuyorda ben ne deniliyosa yapiyorum

arkatcaglar
24-09-2014, 11:41
Jantlar ne oldu? Geri yola çıktı mi?
Banka yerine subesine gitmek daha faydali.
Japonyada wu'dan para çekebilmek icin kapi mapi gezmistim.

Burda sozlestik paranin tamamini yolladigi takdirde gumrugemi artik nereye gitmem gerikoyosa gidip geri yollaticam oyle anlastik

Mutu
24-09-2014, 11:52
https://www.westernunion.com.tr/WUCOMWEB/staticMid.do?method=load&pagename=orderStatus

Bu kendi siteleri, buradan kontrol edebiliyorsun demek ki. Bir dener misiniz?

arkatcaglar
24-09-2014, 11:54
https://www.westernunion.com.tr/WUCOMWEB/staticMid.do?method=load&pagename=orderStatus

Bu kendi siteleri, buradan kontrol edebiliyorsun demek ki. Bir dener misiniz?

Burdanda kontrol ediyorum cikmiyor malesef

K0213
24-09-2014, 12:17
Madem sorun çıkıyor, artık aranızda anlaştığınıza göre, ailesine aktarsın olayı sene gidip elden al paranı.

Ama sen ailesini arama, kabul ederlerse Mert Can arasın ailesini sonra sana haber versinler git al paranı.

Konunun içinde geçmişti ailesinin ödeyebileceğini ama Mert Can'ın onay vermediği için karışmadıklarını.

arkatcaglar
24-09-2014, 12:32
Madem sorun çıkıyor, artık aranızda anlaştığınıza göre, ailesine aktarsın olayı sene gidip elden al paranı.

Ama sen ailesini arama, kabul ederlerse Mert Can arasın ailesini sonra sana haber versinler git al paranı.

Konunun içinde geçmişti ailesinin ödeyebileceğini ama Mert Can'ın onay vermediği için karışmadıklarını.

Evet haklisin bu olay cok uzadi oyle olsa daha iyi olur bilmiyorum bendede kafa kalmadi bu para yatirma isleri bu kadar uzunmu surer anlayamadim bankaci hemen gelir diyo kafam allak bullak

G_TT_I
24-09-2014, 12:35
Bunun için belirli bir tarih vardir sonra devlete kalir, zaman dolmadiysa belli bir bedel çıkabilir, karşılıklı sözler verdiniz anlastiniz, isterseniz baştan iyi bir arastirma yapin sonra iş tekrar karışmasin.
Sitede gümrük işleri yapan biri varsa bi vekalet ile tüm işlerinizi cozecektir.

Tuncay
24-09-2014, 12:38
VAlla buyuk bir stres yaşıyorsun Arkat Allah sabır versin habire gitgellerdesin giden vakit ve stress te cabası

arkatcaglar
24-09-2014, 12:45
VAlla buyuk bir stres yaşıyorsun Arkat Allah sabır versin habire gitgellerdesin giden vakit ve stress te cabası

Valla kotu dusunmek istemiyorum suan yine bankadayim ama malesef yok

ibozum
24-09-2014, 12:50
Allah kolaylık versin.. Büyük stres yaşananlar kapı kapı dolanmalar..

Evrenoz
24-09-2014, 12:55
Amma uzadı bu konu..

Yatırıldığına dair dekont yok mu? O dekontla bankaya gittiğinde, bankanın çözmesi gerekir var/yok sorununu..
Neden yatırıldığına dair dekont verilmiyor?

arkatcaglar
24-09-2014, 13:02
Amma uzadı bu konu..

Yatırıldığına dair dekont yok mu? O dekontla bankaya gittiğinde, bankanın çözmesi gerekir var/yok sorununu..
Neden yatırıldığına dair dekont verilmiyor?

Dekont vermedi sadece 870....... Numara verdi o kadar

Kahn23
24-09-2014, 13:07
Zaten wu'da herhangi bir dekont yok. Sadece gönderen kişide olur. En kötü onu screenshot yapıp sana göndersin.

Bankaya gittiğinizde karşı tarafın size vermiş oldu bir numara var. O numara veya isimle gelip gelmediği çıkar.

İstersen numarayı pm at baktıralım gelip gelmediğine.

s2k
24-09-2014, 13:23
Ne kadar uzadı bu iş ya şimdiye kadar bin kez swift yapılmıştı banka üzerinden altı üstü kaçacak olan para 50 dolar swift için niye böyle WU falan uğraşıyorsunuz anlamak mümkün değil

arkatcaglar
24-09-2014, 13:27
Zaten wu'da herhangi bir dekont yok. Sadece gönderen kişide olur. En kötü onu screenshot yapıp sana göndersin.

Bankaya gittiğinizde karşı tarafın size vermiş oldu bir numara var. O numara veya isimle gelip gelmediği çıkar.

İstersen numarayı pm at baktıralım gelip gelmediğine.

Bugun 4 kere gittim baktiriyorum numaradan gelen birsey yok

Kahn23
24-09-2014, 13:28
Bugun 4 kere gittim baktiriyorum numaradan gelen birsey yok

Numarayı yanlış vermiş olabilir.

arkatcaglar
24-09-2014, 13:29
Ne kadar uzadı bu iş ya şimdiye kadar bin kez swift yapılmıştı banka üzerinden altı üstü kaçacak olan para 50 dolar swift için niye böyle WU falan uğraşıyorsunuz anlamak mümkün değil

Ne diyeyimki bende zaten ne evde ne iste kafa kalmadi ruyamda bile bu isle ugrasiyorum cozulur diye ugrasiyorum sonuc burda bekliyorum bircsey diyemiyorum dedigim zaman ben kotu oluyorum

arkatcaglar
24-09-2014, 13:31
Numarayı yanlış vermiş olabilir.

Mert can gorur yazar heralde yorumsuz artik ugrasmiyim diorum yine ugrasiyorum anlastik sozlestik bu kadar uzamamali bu konu zaten kucuk bi miktar yatirdi heralde online oldugu icin fazla yatiramiyomus heralde

Emre Ekrem
24-09-2014, 13:49
2 misafir var konuyu okuyan.

sweap07
24-09-2014, 13:51
2 misafir var konuyu okuyan.

geri vites yaptı galıba mercanbey :D

timmaah
24-09-2014, 13:56
en başından beri takip ediyorum ben 2 tarafı da haklı bulmadım.. olayın buraya taşınması bile sıkıntılı bence. gayet gayriresmi işler yapılmış. inşallah "suçsuz" kimsenin başı ağrımaz..
bi para yatırma işi de bu kadar dallanıp budaklanır gerçekten..

Onamdar
24-09-2014, 14:52
Yahu girin internete paypal hesabı açın 10 dakikalık iş uğraştığınıza değmez bu kadar

Vtec_2
24-09-2014, 15:07
Vay arkadas. karşı tarafın ailesi yokmu ? Eleman izah etsin ailesine durumu , anlaştık desin ve aileside parayı sana göndersin.Bir iş bu kadarmı zor olur ..

arkatcaglar
24-09-2014, 15:27
Simdi bankadayim gelmis ama sadece 200 dolar yollamis cekmedim

Emre Ekrem
24-09-2014, 15:34
Devamı da gelir ve tatlıya bağlanır inşallah.

arkatcaglar
24-09-2014, 15:39
Dusuk gonderecigini biliyodum ama bu kadar dusuk olacagini tahmin etmemistim bu is cok uzadi artik bunaldim

arkatcaglar
24-09-2014, 16:07
Pazartesi ilk kısmını yollayacağım belli bir limitten fazla tek seferde yurtdışına para yollayamazsın önümüzdeki hafta içinde paranın tamamını alırsın. Ben zaten burdanda parayı yolladığımda kesinlikle yollayacağım makbuzu.

Sen benimle kafa yapiyosun heralde mert can bayazitoglu bu ne demek oluyo ben 1 bin dolari kabul etmiyojen sen 200 dolar para yolluyosun isim gucum bitti seninle ugrasiyorum burda herkesin onunde SOZ istiyosun paranin tamamini yollarim diyosun yolladigin paraya bak bune ya dilenciye sadaka verir gibi 200 dolar cekmedim parayi avukat paranin tamamini yollamadan cekme dedi bir gun verirsin o gun giderim cekerim bugun 200 dolar icin 10 kere bankaya gittim soz veriyosan arkasinda dur

arkatcaglar
24-09-2014, 17:46
Sayin admin rica ediyorum bu konu silinmesin
ben ugrasmaktan yoruldum AVUKATA vekalet vericem ne gerekiyosa islemlere baslasin hukuki islemlere basliyorum herseyi burdan paylasicam tesekkurler.

B16
24-09-2014, 19:03
Bu konu daha uzar gider.

Kadir EMİSTEKİN
24-09-2014, 19:11
Ne oldu 1000$ gelirken mesafe uzu die 200$ dustu

Mutu
24-09-2014, 19:47
Ailesinin tek kalemde odiyebilecegini soylemisti. O sekilde halledilsin, onlara gondersin 200 200, bu sekilde maddi sikisiklik yasayan adami ugrastirmanin manasi yok.

onursumer
24-09-2014, 19:48
bu konu uzar gider

2 tarafıda tanımam etmem sadece ara ara konuya goz gezdiriyorum ama kusura bakmayın iş yapmayı bilmiyorsunuz

Caesar
24-09-2014, 20:01
Sayin admin rica ediyorum bu konu silinmesin
ben ugrasmaktan yoruldum AVUKATA vekalet vericem ne gerekiyosa islemlere baslasin hukuki islemlere basliyorum herseyi burdan paylasicam tesekkurler.

Reis bi sakin ol 2 hafta dedi çocuk 14 gün demek bu. 2 haftada tamamlamazsa parayı o zaman konuşalım. 1000$ dedi evet belki yarın 200 daha atacak bu aftayı 1000 olarak kapatacak.

Biraz sabır. Gerçekten dolandırcak adam o 200 üde göndermez diye düşünüyorum.

arkatcaglar
24-09-2014, 21:37
Reis bi sakin ol 2 hafta dedi çocuk 14 gün demek bu. 2 haftada tamamlamazsa parayı o zaman konuşalım. 1000$ dedi evet belki yarın 200 daha atacak bu aftayı 1000 olarak kapatacak.

Adamin bir dedigi bir dedigini tutmuyoki is yine uzucak tamam diyor yine bir puruz cikiyo tama sozlestik desinki arkat ben senin parani 15 gun sonra yollucam susarim burda gurluyo hakliymis gibi kendini savunuyo sozde yollamis oldugu dekontu burda paylasiyo 1 bin dolar benim haberim yok numara vermiyo bugun para yollamis 10 kere bankaya gidiyorum numara vermis demekki yalan hani westernden numarasiz para yollaniyodu boyle bursey gormedim ben bu nedir anlamiyorum

Caesar
24-09-2014, 22:13
Adamin bir dedigi bir dedigini tutmuyoki is yine uzucak tamam diyor yine bir puruz cikiyo tama sozlestik desinki arkat ben senin parani 15 gun sonra yollucam susarim burda gurluyo hakliymis gibi kendini savunuyo sozde yollamis oldugu dekontu burda paylasiyo 1 bin dolar benim haberim yok numara vermiyo bugun para yollamis 10 kere bankaya gidiyorum numara vermis demekki yalan hani westernden numarasiz para yollaniyodu boyle bursey gormedim ben bu nedir anlamiyorum

Tekrardan düşündüm haklısın sonuna kadar. Gelsinde yorum yapsn konuya yarın akşama kadar merak içerisindeyim.

arkatcaglar
24-09-2014, 22:19
Tekrardan düşündüm haklısın sonuna kadar. Gelsinde yorum yapsn konuya yarın akşama kadar merak içerisindeyim.

Sayin admin biraz duygusal olucak ama inaninki burdaki iyi veya kotu yapan arkadaslarima sesleniyorum ESİM okudu o bile ben olayi bilmesem ben bile inanicam az kalsin mert cana diyor insanin zoruna gidiyor yasananlar yalan dolan olmasa yine susucam ama bu kadarda olmaz omrum bitti dusunmekten herkes hata yapar bende hatalim dogrudur ama hatasini kabul etmeli insan bugun yasiyorum yarin olsem acaba vicdani sizlamiyacakmi 4.650 tl zengin etmez kimseyi parayi bir kenara koyuyorum insan bu kadarda enayi yerine koyulmaz neler cektim ya uykularim haram oldu herseyi goze aldim artik amerika deil baska bi yer olsa basip gidicem o kadar yani

darkmoon
24-09-2014, 22:31
arkat kardeşim bence celallenme hemen demek zor tabi yerinde olsam bende senin ruh halinde olurdum.. ama şöyle düşün yollamıycak adam 200 dolarıda yollamazdı bence parça parça atıcak parayı o verdiği hesaba bütün parayı ne kadar zaman sana dediyse o kadar bekle bence.. o zamana kadar vermesse o zaman düşünürsün alternatif yolları. yoksa 200 doları niye yollasın onuda yollamazdı.. gerçi 200 dolarda çok çok az paranın bütününü düşündünmü ama belki onunda bir bildiği vardır..burda yazar..

JDM VTİ
24-09-2014, 22:39
Bende beklemeniz taraftarıyım.
Avukata vekalet filan vermeyin, 2 hafta bekleyin bence.
Karşı tarafta ayarlamaya çalışıyordur, belki de sizi sıkıntıya sokarak göndermeyi planlıyordur bilemeyiz.
Ama bekleyin, yatırmazsa zaten haksızlığını kabul etmiş olacak.

Kafanıza çok takmışsınız, farkında değilsiniz takıntı olmuş resmen sizde bu durum. Bütün düşünceleri bir kenara bırakıp en fazla 5bin tl dolandırıldım dersiniz(evet miktar fazla fakat sağlık,sıhhat,huzurdan önemli değil), hakkınızı öbür tarafa bırakırsınız.
Kendinizi göremiyorsunuz, dışardan bir göz olarak söylüyorum, takmayın bu durumu bu kadar.
Ev yaşantınıza kadar sokmuşsunuz olayı, hiç gerek yok bence.

arkatcaglar
24-09-2014, 23:06
Bende beklemeniz taraftarıyım.
Avukata vekalet filan vermeyin, 2 hafta bekleyin bence.
Karşı tarafta ayarlamaya çalışıyordur, belki de sizi sıkıntıya sokarak göndermeyi planlıyordur bilemeyiz.
Ama bekleyin, yatırmazsa zaten haksızlığını kabul etmiş olacak.

Kafanıza çok takmışsınız, farkında değilsiniz takıntı olmuş resmen sizde bu durum. Bütün düşünceleri bir kenara bırakıp en fazla 5bin tl dolandırıldım dersiniz(evet miktar fazla fakat sağlık,sıhhat,huzurdan önemli değil), hakkınızı öbür tarafa bırakırsınız.
Kendinizi göremiyorsunuz, dışardan bir göz olarak söylüyorum, takmayın bu durumu bu kadar.
Ev yaşantınıza kadar sokmuşsunuz olayı, hiç gerek yok bence.

Benim zoruma giden durum burda esiyo gurluyo tamam paran olmayabilir eyvallah o zaman burda deki arkat ben sana 200 dolar yatircam falan filan gerekirse beklerim ama 1 bin dolar yatiririm falan filan sonra soz aliyoruz herkesin onunde sonra kufur eder gibi 200 dolar hic yatirmasin bekleyelim gun versin o zaman goruselim insanin takmamasi elinde deilki madem ben sucluyum neden bu kadar mucadele ediyorum burda beni sevmeyen haksiz goren arkadaslara ayri ayri cevap veriyorum ve konumda hakli olmama rahmen neden ugrasayim bu kadar kendinizi benim yerine koyun HERKESTEN AYRİ AYRİ OZUR DİLİYORUM kusuruma bakmayin basinizi agirttim

KOSEREN
24-09-2014, 23:07
Fakat 5 binden ziyade insana koyan aldatılma,(konu sahibinin affına sığınarak)enayi yerine konulma hissi insanın zoruna giden şey.

Murat Ç.
24-09-2014, 23:13
iki arkadaşın arasına para mevzuları girdimi insanların içinden ne çıkacagı belli olmuyormuş demekki bende sonuna kadar beklemeniz taraftarıyım sonuçta birbirinizi tanımış sohbet etmiş yakın insanlarsınız.

darkmoon
25-09-2014, 10:19
son durum nedir..

mmtrıza
25-09-2014, 10:36
Malesef büyüklerimizin sözü bu konuda ortaya çıkıyor yakın arkadaş, akraba ile ye iç ama alışveriş yapma

kifanhom
25-09-2014, 11:26
valla pembe dizi gibi oldu
her gün bir girip bakar oldum nedir gelişmeler diye..

işin şakası bir yana aşırı derecede can sıkıcı bir durum :soru:

- arkat , açsana bir paypal hesabı zırt diye göndersin parayı ?
ya da
- mert can , telefonuna yüklesene garanti internet bankacılığını , gönderiver havale/eft ile arkat a parayı ? ( sanki yukarılarda bir yerde garanti bankacılığı yükleyemiyorum falan birşeyler yazmıştı )

dj_batukaan
25-09-2014, 11:58
iş parayı ödemekse çözüm çok bence birbirinizi daha fazla yıpratıp kırmadan bu işi çözmeniz lazım, inanıyorumki her iki tarafta çok sıkılmıştır. yapılması gereken bir şekilde karşılıklı irtibata geçip işi sonlandırmak

arkatcaglar
25-09-2014, 13:10
Eğer burda herkes önünde sözünü veriyorsan paranın tamamı yatması halinde jantları geri yollayacağına 2 gün içinde paranın hepsini yatırırım. Uluslararası para yollanıyorken belli bir paranın üstüne çıkamıyorsun. Ama eğer Paranı aldıktan sonra beni ilgilendirmez dersen ozaman işler farklı olur. Herkes de burda şahit olsun. Benim tek derdim paranı yolladığım zaman jantlarımı gümrüğe terketmen en azından 2000 doların 1000 dolarını benim kurtaramamam.

Bak yine diyorum ailem tek kalemde verirdi parayı. Ben kendimi ve sana yolladığım parayı bildiğim için yollamalarını istemedim.

Durum bu buyrun herkesin onunde sozlestik mert can 21 eylulde yazdi sizde gordunuz soz ostedi bende tama dedim bugun 25 eylul hesaba dun 200 dolar yatmis simdi size soruyorum ne yapalim ben dun bu isi bitircektim cunki cok yoruldum artik ama avukatim bekle zaten bisey kalmadi dedi zaten avukatim bu sitede misafir olarak herseyi takip ediyo kayit altinda bende bekleyecegim mademki sozlestik goruyosunuz YUKARiDA mert canin yazdiklarini istedigi zaman tek kalemde ben bin dolarini yatirdim ahada makbuzu buyrun diyip burda sizlerede gostermedimi gosterdi eee simdi 200 dolar ne alaka hani soz ver 2 gunde paranin tamamini yollarim yada ailem tek kalemde verir nerde SİZE soyluyorum arkadaslar buyrun hersey ortada yazilan edilen
Bu haftanin bitmesine 3 gun kaldi olmem ben insallah gorucrz burda esiyosan gurluyosan yaparim ederim diyosan YAPİCAN MERT CAN sen istesen 10 dakikada bu mesele kapanir yazmissin calisma okul saatlerini tamam yogun olabilirsin ama senin bu siteye girmen cevap yazman 3 dakika bununda bence mazereti yok ben burda ne dediysem ne soylediysem hersey kayit altinda herseyimin arkasindayim sonuna kadar

Dookan
25-09-2014, 16:48
hani noldu ben mcs e53 e sahtekar derken bana şöyle iyidir böyle iyidir sen sus diyenler vardır.HADİ ŞİMDİ PARAYI SİZ ÖDEYİN

aybarsdnr
25-09-2014, 17:07
Hocam madem bu kadar rüyalarına giriyor bu durum, avukatın da takip ediyormuş. Neden açmıyorsunuz dava ?

K0213
25-09-2014, 17:57
o değilde bu çocuk yarın paranın tamamını sana iletirse, gerçekten yaptığın şeyler yaygara olarak kalacak.
Sözleşmiş siniz madem, kabul ettiğin süre tamamlanana kadar bekle ;)

Caesar
25-09-2014, 18:19
Bence bekleme. Herkes sözünü tutacak. Söz vermek *** vermeye benzemez. Arkat şuanda benim gözümde %99.9 haklıdır. Ötesi yok yani artık benim gözümde.

Adam olan ağzından çıkan lafı yapar. Konudan DOLANDIRICI kelimesini sildiğim için özür dilerim yine ekliyorum. Gelir sorununu hallederse kaldırırım.

Kadir EMİSTEKİN
25-09-2014, 18:38
Arkadas biseyde yazmiyor neoldu okadar yazdi etti ailesine kendisi izin vermemisti yok online olaarak fazla gonderemiomus fln filan hepsi hikaye bence...

arkatcaglar
25-09-2014, 18:52
Bence bekleme. Herkes sözünü tutacak. Söz vermek *** vermeye benzemez. Arkat şuanda benim gözümde %99.9 haklıdır. Ötesi yok yani artık benim gözümde.

Adam olan ağzından çıkan lafı yapar. Konudan DOLANDIRICI kelimesini sildiğim için özür dilerim yine ekliyorum. Gelir sorununu hallederse kaldırırım.

Pazartesi izinli gunum noterden resmi olarak vekalet vericem avukata zaten avukatla gorusmustuk ama burda sozlesince beklemeye alma karari aldik butun evraklar hazir PAZARTESI ye kadar verdigi sozu tutarsa tamam tutmazsa zaten herseyi burdan paylasicam bastan dedigim gibi

arkatcaglar
25-09-2014, 18:54
Arkadas biseyde yazmiyor neoldu okadar yazdi etti ailesine kendisi izin vermemisti yok online olaarak fazla gonderemiomus fln filan hepsi hikaye bence...

Bana ozelden paranin bir kismini yatirdim ustunu hafta ici tamamlarim diye msj atmisti ama 200 dolar yatirdim demedi cok fazla online olamiyorum calisiyorum is guc ders saatler yazmis ama siteye 5 dakoka ayirabilir kendi bilir artik bugun persembe hayirlisi

arkatcaglar
25-09-2014, 18:57
Bana ozelden paranin bir kismini yatirdim ustunu hafta ici tamamlarim diye msj atmisti ama 200 dolar yatirdim demedi cok fazla online olamiyorum calisiyorum is guc ders saatler yazmis ama siteye 5 dakoka ayirabilir kendi bilir artik bugun persembe hayirlisi

Cuma gunu dahada musait oluyorum yazmisti unutmadan onuda ekliyim yalan dolan olmasin neyse o

darkmoon
25-09-2014, 19:43
ne yalan söyliyim benide arkadaş şaşırttı .. hani hiç tanımam ama yurtdışında okuyor yada kalıyor abd de yaşamakda kolay değil hali vakti yerindedir paradan maddi sıkıntısı yoktur diye düşündüm.. hani ikiniz arasında istem dışı belki iki tarafında elinde olmayan nedenlerden sıkıntılar olmuş parayıda geri yollıycam deyince olay tatlıya bağlanır yollar diyede o yüzden düşündüm ama beni bile şaşırttı arkadaş...

34btr1907
25-09-2014, 20:03
iki tarafıda tanımıyorum,ben ama dostum,avukat avukat dıyosunda mahkemeden o parayı tahsıl etmen senın nerden baksan ( kazanırsan oda) bır kaç yıl,bence ılımlı olun bı sekılde bu sıtede halledılır mesele,vermıyorum dese daha cok ugrasıcan hatta alamıcan,vercem demıs sıkbogaz etmeyın bence 200 100 300 yollasın sende çek paranı bak yoluna derim.vermıcek adam ne 200 yollar nede konuya yazar.

arkatcaglar
25-09-2014, 20:07
iki tarafıda tanımıyorum,ben ama dostum,avukat avukat dıyosunda mahkemeden o parayı tahsıl etmen senın nerden baksan ( kazanırsan oda) bır kaç yıl,bence ılımlı olun bı sekılde bu sıtede halledılır mesele,vermıyorum dese daha cok ugrasıcan hatta alamıcan,vercem demıs sıkbogaz etmeyın bence 200 100 300 yollasın sende çek paranı bak yoluna derim.vermıcek adam ne 200 yollar nede konuya yazar.

Oyle diosun ugrasicam tabiki yapcak bise yok ben ince ayrintisina kadar arastirdim konustum avukatla zor deil parami cope atmicam bundan sonrasini o dusunecek sonucta burdaki evine hem kendine hem kardesine artik ne gerekiyosa o ben ugrasmicam artik onlar ugrasacak ve butun yapilan masraflarida kanunen onlar karsiliyo

arkatcaglar
25-09-2014, 20:11
Ayrica onun yollamis oldugu 200 dolar yem ama yemezler cekmedim he 1bin dolar yollamisya uyanik isi biliyo madem yolladin burdanda paylasiyosun makbuzu neden sag ust kosede olsn 10 haneli numarayi vermiyosun uyanikya ayip ya bir insan parasinla bu kadarmi rezil olu zaten az once yine gorustum avukatla is yerine geldi hic sikma yorma kendini dedi pazartesi yi bekle olmadi bundan sonrasini onlar dusuncek dedi

dj_batukaan
25-09-2014, 20:36
Arkadaşı üzmek istemem ama daha önce şöyle demiştim;

Dürüst namusuyla helaliyle iş yapan ticaret yapan adam hiç br şekilde müşterisinden alıcısından yada mesulu olduğu şeyden kaçmaz... eğer bunu yapıyorsa niyet bellidir.

ama hala ben çok umutluyum inş iyi olacak

onursumer
25-09-2014, 22:37
2 adet jant şuan nerde ?

dj_batukaan
26-09-2014, 09:37
bu arada bu kadar meşhur olan bu jantın modeli neydi

arkatcaglar
26-09-2014, 09:39
2 adet jant şuan nerde ?

Gumrukte takildi

arkatcaglar
26-09-2014, 09:40
bu arada bu kadar meşhur olan bu jantın modeli neydi

Mugen gp 18 gun metal

B16
26-09-2014, 11:44
Gumrukte takildi

Hangi gümrükte?
İkitelli PTT'de ise orda bir kişi bana numarasını vermişti hertürlü yardımcı olurum diye. Daha hiç işim düşmedi ama isterseniz paylaşabilirim. Belki yardımcı olur.

Tuncay
26-09-2014, 11:57
Baslik cok etkili bu konularda
Benim gozumde zaten arkat yuzde 90 hakliydi simdi yuzde yuz oldu
Yolla adamin parasinida haysiyetin yerine gelsin :)

Kadyr
26-09-2014, 12:21
parasını yemısım yahu konuyu takıp edıyorum adam bıde sahtekar dıyene dava acacakmışta bılmem neymişte oldu her boka dava acıyodun zaten savcıda seni bekliyodu mertcan gelsinde akata dava açahhhh. arkat paraya ihtiyacın yoksa eger hıc bekleme avukatın başlatsın işlemleri bu mertcanda bi güzel fişlensin dolandırıcılıktan bı sıcılıne işlesin gorsun ebesınınkini

Kadyr
26-09-2014, 12:22
boyle adamların ne ısı var pıyasada bı esnaf musvettesı ılede ben ugrasıyorum kasımda mahkemem var inş aldıgım klımayı bı tarafına sokucam hayırlısı

Vtec_2
26-09-2014, 12:23
Yurtdışından bu parayı gondermek zor ise. Türkiye'den ailesi gönderse olmuyormu ? İzah etsin durumu mağduriyet ortadan kalksın.

Gunes G.
26-09-2014, 12:29

Ay bunu sen mi yaziyosun, gozlerime inanamadim bi an :)

VWci
26-09-2014, 12:51
Peki gumrukte takilan jantlar geri donmuyor mu otomatik olarak saticiya?

arkatcaglar
26-09-2014, 12:56
Az kaldi o farkinda deil burasi turkiye onu neyin beklediginin farkinda deil burda esti gurledi bilmiyorum belki cikar yine savinur kendini yogun olabilir bana oyle yazmis cuma musait oluyorum diye 5 dakika giremiyo teche nasil is anlayamadim bakalim

arkatcaglar
26-09-2014, 12:58
Yurtdışından bu parayı gondermek zor ise. Türkiye'den ailesi gönderse olmuyormu ? İzah etsin durumu mağduriyet ortadan kalksın.

Parayi vercek adam her turlu verir yeterki istesin 10 dak.

Berkan
26-09-2014, 12:59
Baslik cok etkili bu konularda
Benim gozumde zaten arkat yuzde 90 hakliydi simdi yuzde yuz oldu
Yolla adamin parasinida haysiyetin yerine gelsin :)

abi senin konu noldu buarada :)

Oz`
26-09-2014, 14:29
Yaaa komikmisiniz siz ne geri iadesi. Kardesim ozaman yepsiini tam fatura alsaydin. Adam gibi gumruklu getireydin. Mali vermissin 4600 tl para jantlar 2000 dolar eee nerde bunun shiping i 50 dolarami gelicekti sakamisinizz siz ? Mal trde cek malini dierikisinide gondersin ver coxgun shiping gumruk parasini alt sokaktan siparis etmiyorsun jantlari komik komik yazmayin. Bence merrtcan ben olsam vermrm parayi kardes geri iyade die bisiy yok ya adam belasi sikilmis. Jantlarina kosturmus. Simdide benim param geri iyade ole bisiy yok abi sacma sapan yazmayin lutfen ne dolandiriciisi mertcan.benimle cok is yapmistir tek hatasini gormedim. Kalleslikte felan yapmamistir ben kefilim

arkatcaglar
26-09-2014, 14:41
Yaaa komikmisiniz siz ne geri iadesi. Kardesim ozaman yepsiini tam fatura alsaydin. Adam gibi gumruklu getireydin. Mali vermissin 4600 tl para jantlar 2000 dolar eee nerde bunun shiping i 50 dolarami gelicekti sakamisinizz siz ? Mal trde cek malini dierikisinide gondersin ver coxgun shiping gumruk parasini alt sokaktan siparis etmiyorsun jantlari komik komik yazmayin. Bence merrtcan ben olsam vermrm parayi kardes geri iyade die bisiy yok ya adam belasi sikilmis. Jantlarina kosturmus. Simdide benim param geri iyade ole bisiy yok abi sacma sapan yazmayin lutfen ne dolandiriciisi mertcan.benimle cok is yapmistir tek hatasini gormedim. Kalleslikte felan yapmamistir ben kefilim

Farkindaysan ben yazdim buraya ben jant almam demiyorumki 3 ay uzerine 2 tane jant geldi 4 adet deil zaten jantlarin hepsi gelse yine sorun yok adam 2 jantin evine geldi sen evde yoktun geri dondu diyor kapida ne not ne bise 1 aydan beri faceden engilliyor ne yapalim biz shipngini zaten anlasmistik siz eksik okumussunuz

arkatcaglar
26-09-2014, 15:06

Hatta jantlari aldigiz firma gelirken 2 tanesi ezildi diye 240 dolar iade ettiler dedi tarih 17 temmuz hata olmasin istersen hesap no ver atiyim istersen yolladim 2 adet janta sayiyim abi dedi buda gorusmemiz
http://i.hizliresim.com/Wr12ME.jpg (http://hizliresim.com/Wr12ME)
Ben ne soylediysem arkasindayim sizi tanimiyorum siz ticaret yapmissiniz kefilim diosaniz bilemem ortada buyuk bir haksizlik var farkinda deilsiniz heralde

arkatcaglar
26-09-2014, 15:20
Hatta jantlari aldigiz firma gelirken 2 tanesi ezildi diye 240 dolar iade ettiler dedi tarih 17 temmuz hata olmasin istersen hesap no ver atiyim istersen yolladim 2 adet janta sayiyim abi dedi buda gorusmemiz
http://i.hizliresim.com/Wr12ME.jpg (http://hizliresim.com/Wr12ME)
Ben ne soylediysem arkasindayim sizi tanimiyorum siz ticaret yapmissiniz kefilim diosaniz bilemem ortada buyuk bir haksizlik var farkinda deilsiniz heralde

Ben mert canla olan ticaretimizi eksizsiz bir sekilde 2 tane avukat bir hakim denk geldi onlara A dan Z ye eksiksiz bir sekilde anlattim ben bu olayda haksiz yada suclu olsam resmi olarak zaten IHTARNAME yollamam olayi icra, makemeye tasimam bu olayda ailesinle olan gorusmemdede hic bir hakaret kufur saygisizlik yoktur bundan sonrasi T.C adeleti karar vericek zaten usa dan devamli fatura duzenliyip parca yollayanda ben deilim mert can bayazitoglu madem bu isleri iyi biliyor o ne demek istedigimi cok iyi anladi exsta baskasina yollamis oldugu kargo takip numarasini bana verip zaman kazanmasini cok iyi biliyo ama .....

BosphorusBoys
26-09-2014, 16:16

Sonuç itibari iade edeceğim diyip şu saate kdr iade etmemişse sana karşı olmayabilir ama başkalarına karşı var demekki.
2 kere yatırdım diyip yatırmamış bin ödeyecem diyip iki yüz yatırmışsa bu işten herkes anlayacağını anlar.

overblack
26-09-2014, 16:17
özgün haklı.ayrıca söyle bir durum var malı düşük fatura ettiren sizsiniz.şikayet olduğu taktirde gümrük vergisi ödemeden/düşük gümrük ödeyerek malı sokmak istediğiniz için malınıza gümrük el koyar. aranızdaki para ticareti onları ilgilendirmez.Yasal olarak elbette dava açma hakkına sahipsiniz ancak dava sonuçlanmadan "dolandırıcı,hırsız,katil v.s" şeklinde kişileri toplum içinde rencide edici şekilde küçük düşürdüğünüz için karşı tarafa dava hakkı açma yolu açıyorsunuz.Konuştuğunuz avukat hakim herkimse hep kazanıcaz der. ben bugüne kadar kaybedecez diyen bir avukat görmedim. 15 trilyonluk arazi işim var avukat 4 senedir hep kazanacak :) bence konu başlığını değiştirip daha uygun bir şekilde meseleyi halledin derim.

arkatcaglar
26-09-2014, 16:29
özgün haklı.ayrıca söyle bir durum var malı düşük fatura ettiren sizsiniz.şikayet olduğu taktirde gümrük vergisi ödemeden/düşük gümrük ödeyerek malı sokmak istediğiniz için malınıza gümrük el koyar. aranızdaki para ticareti onları ilgilendirmez.Yasal olarak elbette dava açma hakkına sahipsiniz ancak dava sonuçlanmadan "dolandırıcı,hırsız,katil v.s" şeklinde kişileri toplum içinde rencide edici şekilde küçük düşürdüğünüz için karşı tarafa dava hakkı açma yolu açıyorsunuz.Konuştuğunuz avukat hakim herkimse hep kazanıcaz der. ben bugüne kadar kaybedecez diyen bir avukat görmedim. 15 trilyonluk arazi işim var avukat 4 senedir hep kazanacak :) bence konu başlığını değiştirip daha uygun bir şekilde meseleyi halledin derim.

ben en basinda bu islerden anlamam dedigimi kaz kez belittim jendisi bana birak dedi ben burda herkese ayri ayri aciklama yapmak zorunda deilim daha nasil bir sekilde acik net ve ispatli aciklama yapayim soylermisin istersen bu konuyla olan gorusmeleride paylasayim isin icinde YALAN da var ayni olayi size yapsa siz ne dusunurdunuz merak ediyorum ayrica avukat bana gerekli aciklamayi yapti ben rahatim
Ne yapayim susayimmi mert can beyfendi zaten engellemis herseyi ayarlamis ustune sumu iciyim
Olurum yine bu isin pesini birakmam

arkatcaglar
26-09-2014, 16:36
Buyrun insallah bundan sonra dahada kafanizda soru isareti olusmaz
http://i.hizliresim.com/6656pk.jpg (http://hizliresim.com/6656pk)
http://i.hizliresim.com/Z171pz.jpg (http://hizliresim.com/Z171pz)
http://i.hizliresim.com/ynLn90.jpg (http://hizliresim.com/ynLn90)
http://i.hizliresim.com/02m2aD.jpg (http://hizliresim.com/02m2aD)
http://i.hizliresim.com/dqkqJL.jpg (http://hizliresim.com/dqkqJL)
http://i.hizliresim.com/78M8Jv.jpg (http://hizliresim.com/78M8Jv)
http://i.hizliresim.com/Y5r5yz.jpg (http://hizliresim.com/Y5r5yz)
http://i.hizliresim.com/5RMRlj.jpg (http://hizliresim.com/5RMRlj)
http://i.hizliresim.com/Lo1o5G.jpg (http://hizliresim.com/Lo1o5G)
http://i.hizliresim.com/EE5E48.jpg (http://hizliresim.com/EE5E48)
http://i.hizliresim.com/rdZdo7.jpg (http://hizliresim.com/rdZdo7)
Ben burdan herseyi paylasicam gerek icra gerek mahkeme gerek savcilik gorucez hep birlikte kimin dogru kimin yalan oldugunu ben saklanmiyorum en basindan ne dediysem sonu kadar arkasindayim

arkatcaglar
26-09-2014, 16:45
Telefondan resim yuklwdigim icin eksik karisik olabilir kusura bakmayin
Siz mert cani hakli diyosunuz peki madem hakli burda herkesin onunde ahkam kesip neden sozunun arkasinda durmuyo inu neden elestirmiyosunuz anlayamadim

Evrenoz
26-09-2014, 16:47
Meraktan ve bilmediğimden soruyorum;
Türkiye'de olmayan birine nasıl dava açılacak, İcra yapılacak?

Kahn23
26-09-2014, 16:51

Muhtemelen burada kayıtlı bir adresi varsa öyle olacak işlemler.

arkatcaglar
26-09-2014, 16:52

Parayi kiz kardesinin hesabina yolladim istanbulda yasiyo kardesi

arkatcaglar
26-09-2014, 16:57
Zaten avukatin yollamis oldugu IHTARNAMEDE ismi geciyo bakin
http://i.hizliresim.com/MlLPG7.jpg (http://hizliresim.com/MlLPG7)

TheAce
26-09-2014, 17:05
anlayamadığım için soruyorum, ikiniz de tüzel kişilik değilseniz; özellikle ürünleri tedarik eden kişi değilse ve bu düşük gösterme davasından dolayı mahkemeye intikal ederse ve sizden mahkemenin isteyeceği belgeler ortada bir mal olduğundan faturalardır. gerekli gümrük vs.vs. işlemlerinden dolayı ikinizde şaşıracağınız cezalar alabilirsiniz. yani ben gözümü kararttım diyerekten içeri girmeyi göze alıyorsanız bilemiyorum.

arkatcaglar
26-09-2014, 17:11
anlayamadığım için soruyorum, ikiniz de tüzel kişilik değilseniz; özellikle ürünleri tedarik eden kişi değilse ve bu düşük gösterme davasından dolayı mahkemeye intikal ederse ve sizden mahkemenin isteyeceği belgeler ortada bir mal olduğundan faturalardır. gerekli gümrük vs.vs. işlemlerinden dolayı ikinizde şaşıracağınız cezalar alabilirsiniz. yani ben gözümü kararttım diyerekten içeri girmeyi göze alıyorsanız bilemiyorum.

Bu konuyu ozellikle arastirdim benimle alakali negatif bir olay yok olsa bile bu yolda sonuna kadar mucadelemi yapacagim ama mert can bayazitoglu bu durumun ciddiyetinden daha haberi yok nerelere gidicek bu olay gorecegiz

sinanbaysal
26-09-2014, 17:12
Adam ılk basta ıyılık yapayım derken bı aksılıkler olmus boka karısmıs hersey ben sızın kesınlıkle haklı oldugunuzu dusunuyorum aradan gecen zaman az bı zaman degıl .

arkatcaglar
26-09-2014, 17:15
Adam ılk basta ıyılık yapayım derken bı aksılıkler olmus boka karısmıs hersey ben sızın kesınlıkle haklı oldugunuzu dusunuyorum aradan gecen zaman az bı zaman degıl .

Gercekten o kadar iyilik yaptiki ben burda herkese ayri ayri hic dusunmeden cevap veriyorum merak etmeyin zaman asimini da arastirdim ben bu isi o kadar cidddiye aldimki o yuzden burda gereken herseyi sizinle paylasacigimi soyluyorum

arkatcaglar
26-09-2014, 17:56

Sunuda belieteyim adam iylik yapmis diyosunuz ya sizin baktiginiz gorenediginiz aci su bakarsaniz abi takilmamis dagitima cikmis diyor yani bu adamin yaptigi iyilik yok hep seneryo hepsi yalan oyalamis durmus oyleydi boyleydi 2 tane jAnt takilmicak eve gelcek geri doncek haversiz bir sekilde mantiginiz aliyomu

arkatcaglar
26-09-2014, 18:04
Sunu belirtmek istiyorum madem adam hakli neden bu konuyu atliyosunuz burda yazdi herkes gordu 2 gun icinde paranin tamamini yatiririm dedi beden o konuya yorum yapmiyosunuz hepimizin basina boyle seyler gelebilir bide burdan dusunun zaten vermicekse vermicek ben ustume duseni yapiyorum sizlerle paylasiyorum hatami yapiyorum

onursumer
26-09-2014, 18:18
gumrukteki jantlar ne olucak eğer o jantlar geri gonderilemeyecekse para iade etmesi saçmalık olur

adamın gonderdiği 2 jantın geri gonderilmesi gerek eğer ticaret yapmaya çalışıyorsanız

STP
26-09-2014, 18:23
Burdaki olay resmiyete intikal ederse arkat sende ciddi ceza alirsin benden soylemesi. Adama dusuk faturali mal yollamasini soyluyorsun bi nevi azmettiriyosun bilgin olsun...

arkatcaglar
26-09-2014, 18:32
Burdaki olay resmiyete intikal ederse arkat sende ciddi ceza alirsin benden soylemesi. Adama dusuk faturali mal yollamasini soyluyorsun bi nevi azmettiriyosun bilgin olsun...

Selcuk zaten ilk adim resmiyete dustu ihtarnamede alici 4.650 tl yaziyo ben mert cana ne yazicaksin janta dedim sen bana birak abi dedi is o duruma geldimi zaten benim elimdeki yatirdigim para belli soylede bir durum soz konusu egerki 4 adet jant gelip takilsaydi yine sorun yoktu o makbuzla % 20 yani 4.650 tl nin yuzde yirmisini vermeye raziydim ben ama malesef sadece 2 jant olunca yapacak kanitlocak birsey olmadi bunun sorumlusuda ben olmuyorum

ghibli06
26-09-2014, 18:59
Selcuk zaten ilk adim resmiyete dustu ihtarnamede alici 4.650 tl yaziyo ben mert cana ne yazicaksin janta dedim sen bana birak abi dedi is o duruma geldimi zaten benim elimdeki yatirdigim para belli soylede bir durum soz konusu egerki 4 adet jant gelip takilsaydi yine sorun yoktu o makbuzla % 20 yani 4.650 tl nin yuzde yirmisini vermeye raziydim ben ama malesef sadece 2 jant olunca yapacak kanitlocak birsey olmadi bunun sorumlusuda ben olmuyorum

hocam bu konulara ne kadar hakimsiniz gerçekten emin olamıyorum, 'benim bilgim yok' 'ben bu işlerden anlamadığımı söyledim' vs diyerek gerçekten kendinize ait sorumluluktan yırtabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? ben başından beri diyorum ki, biri ticaret yapmaya çalışmış, mal satarım demiş, siz alıcı olarak paranın tamamını ödemişsiniz, satıcı 'bu iş ticari değildi' diyerek teslim edememesini açıklamaya çalışıyor siz ise 'ben bu işlerden anlamam, jant bana teslim olamadı' diyorsunuz... hukuk çok can yakıyor, başınıza geldiğinde ne dediğimi anlarsınız... şu oayda 'mağdur' durumda olmanız, sorumluluğun sizde olmadığı anlamına gelmez, hukuk size o parayı geri verdirir sonra bir bakmışsınız bilmem ne kadar ceza, bir daha yurt dışı ile ticaret yapamama, belgede usülsüzlük gibi şeyler önünüze çıkmış... burada hakim de savcı da biz değiliz, iyi güzel paylaşıyorsun, haklı olman bu işteki sorumluluktan seni kurtarmaz bilesin...

arkatcaglar
26-09-2014, 19:13
hocam bu konulara ne kadar hakimsiniz gerçekten emin olamıyorum, 'benim bilgim yok' 'ben bu işlerden anlamadığımı söyledim' vs diyerek gerçekten kendinize ait sorumluluktan yırtabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? ben başından beri diyorum ki, biri ticaret yapmaya çalışmış, mal satarım demiş, siz alıcı olarak paranın tamamını ödemişsiniz, satıcı 'bu iş ticari değildi' diyerek teslim edememesini açıklamaya çalışıyor siz ise 'ben bu işlerden anlamam, jant bana teslim olamadı' diyorsunuz... hukuk çok can yakıyor, başınıza geldiğinde ne dediğimi anlarsınız... şu oayda 'mağdur' durumda olmanız, sorumluluğun sizde olmadığı anlamına gelmez, hukuk size o parayı geri verdirir sonra bir bakmışsınız bilmem ne kadar ceza, bir daha yurt dışı ile ticaret yapamama, belgede usülsüzlük gibi şeyler önünüze çıkmış... burada hakim de savcı da biz değiliz, iyi güzel paylaşıyorsun, haklı olman bu işteki sorumluluktan seni kurtarmaz bilesin...

Sen bukadar emin olabiliyosun sonuclari ben burdan neyse paylasirim yani sen kork geri cekil hakkinida yedir diosun heralde yok arkadasim ben hakkimi beyse sonucu aramaya raziyim

drahte1905
26-09-2014, 19:17
Yok öyle bişey konu başlığındaki dolandırıcı ibaresini silecem. Adam dolandırıcı olmadığını kanıtlarsa konuyu açan şahısa kanıtlanmış bir dolandırıcılık olmadığı için ve bir mahkeme kararı olmadığı için ceza vercem.

Bu işler böyle. Dilediğinizi yazabilirsiniz ama kanıtladığınız müddetçe. Arada olan anlaşmazlık için kimse kimseye dolandırıcı diyemez.

Konuyu ilk günden itibaren takipteyim şu makbuzlar gelsin çözecem durumu.

Bunu diyen adam, bunlarida dedi;

Ulaş yada ulaşma mahkemeye verip, mahkeme sonucu arkat haklıır karşı taraf dolandırıcıdır demediği müddetçe hiç bir yerde bu adam hakkında ne yazık ki dolandırıcı kelimesini kullanamazsın.

Hukuk devletiyiz bizde ona inanıyoruz.

Sonra bunlari dedi;

ERTESI GUN, bunlari yazdi;

Mahkeme karari olmadan kimseye DENGESIZ denmiyor, bir insana DENGESIZ demek icin mahkeme karari sart, derseniz Caesar ceza verir size...

http://www.youtube.com/watch?v=Ae0qP-q3L88

http://www.youtube.com/watch?v=Ae0qP-q3L88

Sen bilirkisimisin, sen uzmanmisin, sen kimsin LAN !

ghibli06
26-09-2014, 19:18
Sen bukadar emin olabiliyosun sonuclari ben burdan neyse paylasirim yani sen kork geri cekil hakkinida yedir diosun heralde yok arkadasim ben hakkimi beyse sonucu aramaya raziyim

kim kimden neden korksun ne alakası var? sen paranı vermişsin malını istiyorsun ama ne yazık ki mahkemede olay, kız kardeşine gönderdiğin parayı geri isteme üzerine olacak, işin içine jant girdiğinde ise dallanıp budaklanacak, buna hazırlıklı ol diyorum, avukatlar ütopyada gezer, senin paranı alırız, onda bırakmayız, mahkeme farklı sonuçlanınca da 'eh ama senin de bilmen lazımdı usulsüz iş yapmışsınız onu temizleyemeyiz zaten' derler...

0M42
26-09-2014, 19:29
drahte çok tehlikeli adamsın :D

darkmoon
26-09-2014, 19:35
kim kimden neden korksun ne alakası var? sen paranı vermişsin malını istiyorsun ama ne yazık ki mahkemede olay, kız kardeşine gönderdiğin parayı geri isteme üzerine olacak, işin içine jant girdiğinde ise dallanıp budaklanacak, buna hazırlıklı ol diyorum, avukatlar ütopyada gezer, senin paranı alırız, onda bırakmayız, mahkeme farklı sonuçlanınca da 'eh ama senin de bilmen lazımdı usulsüz iş yapmışsınız onu temizleyemeyiz zaten' derler...

üstad şu avatarı değiştir tanıyamıyorum seni :D

Arenimo
26-09-2014, 19:38
Of Murat ya koptum video zaten nokta olmus :D

drahte1905
26-09-2014, 19:39
Turkiye’de serviste satilan, Sanayi’de en az 10 dukkanin getirebilecegi bir janti biri neden forumda buldugu cocuktan alir ?

Cunki bu jant hicbiryerde 4.650’ye gelmez…

Alici ile satici, jantlari 2’li paketler halinde kargolandiginda gumruge takilmayacagini dusunerek ise girismisler, jantlarin ikisi takilinca, 1.000TL civari masraf cikinca alici yan cizmis…

Jantlar su anda 100 degil 1 dolarlik fatura ile gumrukte beklesin, jantlarin degerinin ustunden vergisini oder jantini alirsin, bu jantlari almaya engel degil….

Burada alici, insanin namusunun sinirlarini zorlayacak sekilde davranmakta, kendi 4.650TL’sinin 50TL’si gitmesin diye karsi tarafa jant iade ediyor, edilen jang Mugen GP, distributor satamiyor bu janti, servis siparisle getiriyor, bu cocuk nasil satsin bunu ? Neden satsin ?

Bu islerde iade olmaz, alirsin mali, takilmayacagini dusunursun, bazen takilir, takilisa vergisini odersin.

Bu isin hukugu boyledir, yillardir insanlar ABD’den parca getiriyor, ben gumrugu ustlenen satici gormedim, ustelenende jantlara 4.650TL demez, mal senin ise satici elinden “geleni” yapar, gerisi senin mesuliyetinde….

Olayin ozeti su;

Ben 2 jant icin 1.000 TL masraf edeceksem, ben niye ABD'den getireyim, Mutluhandan alirdim...

-----------------------------------

Avukatinla tekrar gorus, boyle giderse kan aldiracaksin yakinda...

Gumruk isleri takilir/takilmaz size oyun geliyor ama 'yalan beyan' diye oturan kalkamiyor....

Sen istedigin kadar benim faturadan haberim yok de, bak burada ne demissin ? SUPER, iste bu kadar SUPER bu isler...

http://i60.tinypic.com/2d0j7nk.jpg

33'luk kardesim, evine 1000 dolarlik jant takilmadan gelmis, nasil olur boyle birsey ? Beyan senin sorumlulugunda...

Isterse FeDeX evine 1 konteynır mal doksun, beyanini sen yapacaksin, takilmamasina sevindigin gibi severler adami...

Dava acma ihtimalin dahi yok, sadece korkutuyorsun karsindakini

Ne icin ?

4.650TL icin...

Zamaninda jant alirken, kral, aslan olan kardesini, bugun atese atiyorsun..

Bende yanarim ama Mert daha cok yanar, o yuzden parami versin..

Birde forumda bu adam hakli diyenler var...

Bu adam seref yoksunu benim gozumde, iki kisi bir *** yemisler, kendisi iki jantin vergisini odememek icin adami hapisle tehtid ediyor...

Olaya bak ya....

tre89
26-09-2014, 19:46
Senelerdir mertcanla is yapiyorum bugune kadar 1k kalmamistir aramizda biz dostumuz dedimiz adamida ne sosyel medyda rezil ederiz nede hukuka basvururuz bi hatasi varsa o cozulur demeki arkadasim mertcan senin dostun degilmis buda heralde ilkdefa basina geliyo ki ne yapicani sasirmisin kardesim

MaslakWarehouse
26-09-2014, 19:47

Söylenecek çok şey var iki taraf içinde ancak sadece bir detay belirtmek istedim
4650 TL değerde olan bir gönderiyi %20 vererek çekemezsiniz.
4 adet 18'' jant 30kg den ağır gelir
4650 TL de 1500 Euro dan fazla

Her halikarda bu gönderi 30 kg nin altı olsa bile full fatura dan dolayı şahıs çekimine uygun olmazdı, mecburen ithalat yapmak zorunda kalırdınız bunuda siz yapamazsınız. Mecburen gümrük müşavirine vekalet vererek yapmak zorundasınız ve birsürü sıkıntısı olan bir iş. Size 4650 TL lik bir gönderi 2000 TL den ucuza mal olmazdı.

Ama zaten bunu yazmam boş her ne kadar olayda haklı gözüksenizde ak kaşıktan çıkmadığınızı sizde biliyorsunuz. Yani sizde hepimizde biliyoruzki siz 4650 TL yazmasını istedinizde Mert Can sizin isteğiniz dışı düşük yazmadı. Siz ne yazıcan diye sorarken ne kadar düşük kesiceğini sordunuz, o da merak etme demiş ve sizin elinize kozu vermiş. Sizinde çok hatanız var, size 4 jatna 7000 TL dese belki almazdınız, öyle olsa zaten Mertcan dan istemek yerine bu işin ticaretini yapan birsürü yer var size bunu 1 hafta 10 gün sürede getirebilecek. Mertcan size karsız bi şekilde yardım etmeye çalışmış ama bi şekilde belliki becerememiş ve şu anda o karsız getirme olayları unutulmuş adamın biyerine baya bi zarar girecek. Baştaki mantalitesinin size yani arkadaşına yardım etmek olduğunu düşünürsek gerçekten yazık olmuş adama. Sizde ucuza halletmek isterken ağzınız yanmış. Bu işin sonunda Mertcan size full parayı verir ise bence burda kar eden siz oluyorsunuz. Bence iki tarafta elini taşın altına koymalı.

Ama size haksızsınız demiyorum, şu anda çizdiği yol pek hoş değil. Sizde baya bi sinir harbi yaşamışsınız. Hiç cevap yazmamak, 3 ay bekletmek vs vs. Kesinlikle yazdıklarınızda haklısınız, Daha çok size karşı yazmış gibi oldum sebebi genelde Mertcan a yüklenilmiş olması. O da size yazmış olsaydı ona da diyeceklerim olurdu. Senelerdir yaptığım iş. Çok arkadaşım da mal istedi çoğuna da karsız getirdim. Bu kadar kötü olmasada isteğim dışı zorda kaldığım oldu. Ama artık emin olun 1000 çeşit alıcı insan tanıdım. Yazılanları okumam bile olayları az çok çözebilmeme yarıyor. Tekrar diyorum, size karşı yazmış olmam genelde sizin yazılarınızın olmasından. Mertcan cevap versin onada yazıcaklarım olucaktır. Tek söylemek istediğim Mertcan şeytan siz melek değilsiniz. Ama ikinizde mağdursunuz Şahsi görüşümdür iki tarafı da tanımam

MaslakWarehouse
26-09-2014, 19:49
İşi bilen insan belli ediyor kendini. Aynı anda post yaptık ikimizinde demek istedikleri aynı. drahte1905 :icon_tup:

arkatcaglar
26-09-2014, 19:54
Turkiye’de serviste satilan, Sanayi’de en az 10 dukkanin getirebilecegi bir janti biri neden forumda buldugu cocuktan alir ?

Cunki bu jant hicbiryerde 4.650’ye gelmez…

Alici ile satici, jantlari 2’li paketler halinde kargolandiginda gumruge takilmayacagini dusunerek ise girismisler, jantlarin ikisi takilinca, 1.000TL civari masraf cikinca alici yan cizmis…

Jantlar su anda 100 degil 1 dolarlik fatura ile gumrukte beklesin, jantlarin degerinin ustunden vergisini oder jantini alirsin, bu jantlari almaya engel degil….

Burada alici, insanin namusunun sinirlarini zorlayacak sekilde davranmakta, kendi 4.650TL’sinin 50TL’si gitmesin diye karsi tarafa jant iade ediyor, edilen jang Mugen GP, distributor satamiyor bu janti, servis siparisle getiriyor, bu cocuk nasil satsin bunu ? Neden satsin ?

Bu islerde iade olmaz, alirsin mali, takilmayacagini dusunursun, bazen takilir, takilisa vergisini odersin.

Bu isin hukugu boyledir, yillardir insanlar ABD’den parca getiriyor, ben gumrugu ustlenen satici gormedim, ustelenende jantlara 4.650TL demez, mal senin ise satici elinden “geleni” yapar, gerisi senin mesuliyetinde….

Olayin ozeti su;

-----------------------------------

Avukatinla tekrar gorus, boyle giderse kan aldiracaksin yakinda...

Gumruk isleri takilir/takilmaz size oyun geliyor ama 'yalan beyan' diye oturan kalkamiyor....

Sen istedigin kadar benim faturadan haberim yok de, bak burada ne demissin ? SUPER, iste bu kadar SUPER bu isler...

http://i60.tinypic.com/2d0j7nk.jpg

33'luk kardesim, evine 1000 dolarlik jant takilmadan gelmis, nasil olur boyle birsey ? Beyan senin sorumlulugunda...

Isterse FeDeX evine 1 konteynır mal doksun, beyanini sen yapacaksin, takilmamasina sevindigin gibi severler adami...

Dava acma ihtimalin dahi yok, sadece korkutuyorsun karsindakini

Ne icin ?

4.650TL icin...

Zamaninda jant alirken, kral, aslan olan kardesini, bugun atese atiyorsun..

Birde forumda bu adam hakli diyenler var...

Bu adam seref yoksunu benim gozumde, iki kisi bir *** yemisler, kendisi iki jantin vergisini odememek icin adami hapisle tehtid ediyor...

Olaya bak ya....

Biz jant alisverisinden oncede arkadastik kraldik aslandik ben kimseyi korkutmuyorum ben geri vites yapsam burda herseyi alenen yazmam korkutuyomuyum korkutmuyomuyum gorucez seref yoksunu derken konusmalarina dikkat et bi olaya baslandiysa madem sonuna kadar arkasinda durcan kacmican gizlenmicen saklanmican bak ben burdayim

MaslakWarehouse
26-09-2014, 20:02
Bakın tekrar haddim olmadan sadece fikir vermek amaçlı yazıyorum

Mahkeme ile elde edebileceğiniz birşey yok. Buna emin olabilirsiniz. Burada satıcının konuşmaması sessiz kalması onu dahada suçlu duruma düşürüyo.
Adam zaten size parayı vereceğini burada herkesin içinde söyledi. Gene diyorum aslında doğrumu değilmi bu durum tartışılır ama sizin buraya konu açmanız sizin açınızdan daha mantıklı olmuş. Onunda daha çekimser yanaşması üstüne şeker serpmiş sizin için. Belliki uğrayacağı zarara razı. Daha fazla uzatmadan bence bekleyin versin paranızı boş yere avukat vs masraf etmeyin jant parası kadar para vericeksiniz emin olsun. Bunu gerçekten içten bir şekilde sizin içinde daha baş ağrısız sonuçlanması için iyi niyetimle yazıyorum

mkerim
26-09-2014, 20:03
Anlaşıldığı kadarı ile ortada bir sözleşme yok. Yap Dedi ile hukukta işler yürümez. Dayanağı yoksa kimse ciddiye almaz. Hatta ona köprüden atla ve düşük fatura kes demiştim ama atlamamadı gümrüğe gelen mallara düşük fatura kesiti demek ne kadar etkili bilmem. Sebepsiz zenginleşmekten para ödenen tarafa (karşı taraf ) dava açılabilir. Fakat çok dikkatli hareket etmek lazım iş tersine de döner. Fazladan para harcamanın ötesine gitmez. Bu tür adamlardan uzak durun. Maden o kadar para verecektin 2 kuruş daha ver rahat et. Adamı tanımam ama uzak dur deme sebebim bu tiplerden çok olması. Kendi çapında TR ye mal gönderirler. Ufak rakkamlarla çalışırlar. Tr de bir hesaba para yatırtırlar. Bulundukları yabancı memlekette Tr ye para göndemeye çalışan Türk işçilerin parasını Tr ye düşük komisyonla aktarırlar. Ve acemilikten çuvallarlar. Genelde her işe tamam hemen yaparız derler. Sonuç hep beceriksizlik. Bu dediklerim konudaki arkadaş için değil ama bu tipte çok adam var.
hiç bir şey yapamazsan ( yabancı dil mil yoksa ) tercüme büroları bile bu işlere bakıyor. yazışmaları takip ettir çöz işlerini.

Sert@ç
26-09-2014, 20:04
Sebepsiz zenginleşme yok adam göndermiş geri gitmiş
Ben gönderdim almamış diyip çıkabilir

drahte1905
26-09-2014, 20:05
Simdi olay’dan anladigim Arkat biraz yavas bir arakadas, millet toplu igne getiremiyor ADB’den, adam’in daha Turkce’si yarim, jant getirmeye kalkiyor;

Ayrica onun yollamis oldugu 200 dolar yem ama yemezler cekmedim he 1bin dolar yollamisya uyanik isi biliyo…

1 bin dolar ne ? :icon_wack

Ben mert canla olan ticaretimizi eksizsiz bir sekilde 2 tane avukat bir hakim denk geldi onlara A dan Z ye eksiksiz bir sekilde anlattim ben bu olayda haksiz yada suclu olsam resmi olarak zaten IHTARNAME yollamam olayi icra, makemeye tasimam bu olayda ailesinle olan gorusmemdede hic bir hakaret kufur saygisizlik yoktur bundan sonrasi T.C adeleti karar vericek zaten usa dan devamli fatura duzenliyip parca yollayanda ben deilim mert can bayazitoglu madem bu isleri iyi biliyor o ne demek istedigimi cok iyi anladi exsta baskasina yollamis oldugu kargo takip numarasini bana verip zaman kazanmasini cok iyi biliyo ama .....

Her dava acan hakli zaten, otomatik kazaniyor...

Mantiga bak ya...

Tehtidler devam ediyor, diyor ki;

Ben bu boku bir kere yedim ama Mertcan hep yapiyor hakim bey deyim siyrilirim aradan, cahile yatacagim zaten mahkemede

Kendisi 500-1000TL zarar gorecek diye 20 yasinda adamin hayatini karartmayi goze almis adam...

----------------------------------------------

Biz jant alisverisinden oncede arkadastik kraldik aslandik ben kimseyi korkutmuyorum ben geri vites yapsam burda herseyi alenen yazmam korkutuyomuyum korkutmuyomuyum gorucez seref yoksunu derken konusmalarina dikkat et bi olaya baslandiysa madem sonuna kadar arkasinda durcan kacmican gizlenmicen saklanmican bak ben burdayim

Korkutmuyorsun, kendince TEHTID EDIYORSUN zaten, sikinti orada...

Adamin hayati ile tehtid ediyorsun, sen bu davayi acarsan ikinizde kurtulamazsiniz, bu yuzden acacagini / acabilecegini sanmiyorum, 4.650TL'nin vergisi icin bu kadar aglayan adam kendi 5 yilini, 60.000TL'sini riske edemez...

Ve evet ne yazik ki seref yoksunusun, jantlari alacaksan al, bul bir muameleci ceksin jantlari, zaten asil fatura gerekli degil, muadil degerden ceker iki janti, degeri 2325 lira olan malin vergisi cartu curtu 800-1000TL civari tutar, al jantlarin ikisini, diger ikiside gelecektir...

Ama 6.650TL verdikten sorna ne anlami var dimi ?

Servisten alirdin ya....

Benim 50 liram gidecegine, benim isimi cozmeye calisan, belki aradan 100-200 dolar kazanacak olan Mertcan'in cani sikilsin, ihtarname gondereyim kiz kardesini uzeyim, anasinin izini sureyim taciz edeyim...

Seref yoksunumusun bilmiyorum ama herkez gordu ki iki kurusluk adammissin...

Alacaksan jantlari, ode verigisini al iki tanesini, diger ikiside sonra gelecektir....

mkerim
26-09-2014, 20:10
Sebepsiz zenginleşme yok adam göndermiş geri gitmiş
Ben gönderdim almamış diyip çıkabilir

parayı alanla malı gönderen başka.......

ghibli06
26-09-2014, 20:12
parayı alanla malı gönderen başka.......

zaten olayın hukuki olarak tek tutar tarafı bu...

bahadırtelli
26-09-2014, 20:14
Bu olayda 2 tarafta hata var bana göre ama esas problem tüm senaryoların konuşulmaması eğer gümrükte takıldığında söyle yapacağız böyle yapacağız diye plan olsaydı olay buralara gelmezdi iti niyetli başlayan olay nerelere gelmiş. Yurt dışından yollannan parçaların her zaman gümrükte takılma olasılığı var bu olayın yazılı olmayan birde raconu var. Gümrüğe takılınca hop hadi hepsi gönderene girsin mantığı yanlış. Ara yolu bulmak lazım.
Ama herşeyden önce bu işte "Dolandırıcılık" yaftası ağır herkes boyle ağır itham ile başlık açarsa yakında büyük problemler çıkar.
Son olarak avukat olayı biraz bu işin tehdit kısmı olmuş ben hayatımda müvekkiline sen haksızsın boşa dava açıyoruz bişe çıkmaz diyen bir avukat görmedim. Işin hukuki boyutunda o kadar net haklı haksız kararı cıkmaz. Yazılı sözleşmeli iş yaptığımız her durumu açıkça yazdığımız 60 sayfalık iş sözleşmelerimizde bu kadar kolay karar çıkmıyor.

arkatcaglar
26-09-2014, 20:15
Bakın tekrar haddim olmadan sadece fikir vermek amaçlı yazıyorum

Mahkeme ile elde edebileceğiniz birşey yok. Buna emin olabilirsiniz. Burada satıcının konuşmaması sessiz kalması onu dahada suçlu duruma düşürüyo.
Adam zaten size parayı vereceğini burada herkesin içinde söyledi. Gene diyorum aslında doğrumu değilmi bu durum tartışılır ama sizin buraya konu açmanız sizin açınızdan daha mantıklı olmuş. Onunda daha çekimser yanaşması üstüne şeker serpmiş sizin için. Belliki uğrayacağı zarara razı. Daha fazla uzatmadan bence bekleyin versin paranızı boş yere avukat vs masraf etmeyin jant parası kadar para vericeksiniz emin olsun. Bunu gerçekten içten bir şekilde sizin içinde daha baş ağrısız sonuçlanması için iyi niyetimle yazıyorum

Sizi anliyorum iyi niyetiniz icin tesekkurler evet soz verdi cunki hatali oldugunu biliyor ben zaten burda belirttim benimde hatalarim var diye acik acik yazdim zaten butun bunlar benim ona guvenmemden ve onun tr ye parca yollayip bu islerden anlamisindan kaynaklaniyo parayi yollamadan 2 gun once dedim mert bak yalan olmayalim gelir takilir eder gumruk isleri zor olur yok abi %20 sini oder alirsin ben bunlari kac kere dile getirdim bi yerimi yirtmadim zaten mugen gp diye kac para bu para kargo ne bu para tamam anlastik ettik neden yalana gerek duyup yok geldide sen evde yoktunda geri dondude falanda filan da diorumki bak mert biz arkadasiz deki kullandim senin parani de ben seni idare ederim gerekirse 3 ay yok abi ben senin parani yemedim yesem yedim derim ee sonra patliyoruz gorusmeler iptal irtabat yok faceden engelleniyoruz bu arkadaslar yazarken neden bunlari gormuyolar ben cahil bir insan deilim bu durumu cok arastirdim 2 gun daha beklerim zaten gerekeni yapicam korkutmak filan deil ruzgar yapmam ben yapacak olsam adresim belli paylasicam burdan diorum hala aleyhimde konusuyolar bende demiyorum hatasizim ama durumu daga nasil acik ve net sekilde aciklayabilirimki

MCN21
26-09-2014, 20:27
Bu jantin gumrukte yattigi hergunde ekstra para yazilmiyir mu ? Jant geri gonderilirse bu gumrukte yatma parasi iptal mi oluyor ? Hala sanirim bir yandan odenecek ucrette artiyor. Batikan ve drahte abi olaya baya mantikli yaklasmislar.

arkatcaglar
26-09-2014, 20:30
Simdi olay’dan anladigim Arkat biraz yavas bir arakadas, millet toplu igne getiremiyor ADB’den, adam’in daha Turkce’si yarim, jant getirmeye kalkiyor;

1 bin dolar ne ? :icon_wack

Her dava acan hakli zaten, otomatik kazaniyor...

Mantiga bak ya...

Tehtidler devam ediyor, diyor ki;

Kendisi 500-1000TL zarar gorecek diye 20 yasinda adamin hayatini karartmayi goze almis adam...

----------------------------------------------

Korkutmuyorsun, kendince TEHTID EDIYORSUN zaten, sikinti orada...

Adamin hayati ile tehtid ediyorsun, sen bu davayi acarsan ikinizde kurtulamazsiniz, bu yuzden acacagini / acabilecegini sanmiyorum, 4.650TL'nin vergisi icin bu kadar aglayan adam kendi 5 yilini, 60.000TL'sini riske edemez...

Ve evet ne yazik ki seref yoksunusun, jantlari alacaksan al, bul bir muameleci ceksin jantlari, zaten asil fatura gerekli degil, muadil degerden ceker iki janti, degeri 2325 lira olan malin vergisi cartu curtu 800-1000TL civari tutar, al jantlarin ikisini, diger ikiside gelecektir...

Ama 6.650TL verdikten sorna ne anlami var dimi ?

Servisten alirdin ya....

Benim 50 liram gidecegine, benim isimi cozmeye calisan, belki aradan 100-200 dolar kazanacak olan Mertcan'in cani sikilsin, ihtarname gondereyim kiz kardesini uzeyim, anasinin izini sureyim taciz edeyim...

Seref yoksunumusun bilmiyorum ama herkez gordu ki iki kurusluk adammissin...

Alacaksan jantlari, ode verigisini al iki tanesini, diger ikiside sonra gelecektir....

Sen buraya bunlari yazarken bizim mert canla olan muhabbetimizden haberin yok tabi o gelen janti ben kendisine dedimki mertcan alalim bunlari kac defa dedim abi okuldayim dedi soz sozu fatura yollucam alirsin dedi ortalama bir ay 10 gun once sonra sozu kesildi ben bu adama guvenerek obur 2 jant piyasasa yokken alsam ne olacakti peki sen duruma fazla hakim olamamissin sen burda bu yorumlari yazarken ben sana cevap yazabiliyorum peki nertcan neden cevap yazamiyor senin gozden kacirdigin olaylar var ama cok emin konusuyosun istersen gel misafirim ol ben bu olayi en basindan sonuna kadar yuzyuze anlatayim o zaman kararini soylesin bana

drahte1905
26-09-2014, 20:33
Sizi anliyorum iyi niyetiniz icin tesekkurler evet soz verdi cunki hatali oldugunu biliyor ben zaten burda belirttim benimde hatalarim var diye acik acik yazdim zaten butun bunlar benim ona guvenmemden ve onun tr ye parca yollayip bu islerden anlamisindan kaynaklaniyo parayi yollamadan 2 gun once dedim mert bak yalan olmayalim gelir takilir eder gumruk isleri zor olur yok abi %20 sini oder alirsin ben bunlari kac kere dile getirdim bi yerimi yirtmadim zaten mugen gp diye kac para bu para kargo ne bu para tamam anlastik ettik neden yalana gerek duyup yok geldide sen evde yoktunda geri dondude falanda filan da diorumki bak mert biz arkadasiz deki kullandim senin parani de ben seni idare ederim gerekirse 3 ay yok abi ben senin parani yemedim yesem yedim derim ee sonra patliyoruz gorusmeler iptal irtabat yok faceden engelleniyoruz bu arkadaslar yazarken neden bunlari gormuyolar ben cahil bir insan deilim bu durumu cok arastirdim 2 gun daha beklerim zaten gerekeni yapicam korkutmak filan deil ruzgar yapmam ben yapacak olsam adresim belli paylasicam burdan diorum hala aleyhimde konusuyolar bende demiyorum hatasizim ama durumu daga nasil acik ve net sekilde aciklayabilirimki

Iki jant burada diyorsun, ode %20'sini al jantlari ozaman...

"Soz verdi cunki; hatali oldugunu biliyor" gibi algi oyunlari yapmayalim...

Mertcan'in yerinde olsam yapacagim iki sey var;

Digeri iki janti tam fatura ile kargolarim, onceden gonderdigim iki jant icinde tam fatura'yi gumruge gonderirim, gelir foruma'da tracking numaralarini verir butun jantlari kargoladigimi belgelerim, sizde jantlari nasil cekiyorsaniz cekersiniz...

Illa ki iade istiyorsanda;

4.650TL'den %30 stok bedeli keserim, ustunede butun kargo-etc... masraflari duserim, su an gumrukte kalan iki jantlar elime ulasinca da kalan parayi teslim ederim.

Bunlar, ABD'den bir firmadan aldiginda basina gelecekler....

Bu isin cikar yani su;

Su an gumrukte ki jantlari cekersin, Mertcan ayarlayip diger jantlarida gonderir, umarim takilmazlar, takilirsalar onlarida cekersin...

Janti, kargosu, gumrugu osu busu yapilan butun masraflar toplanir, 4.650TL'nin ustunu ikiye bolersiniz...

Bu is anca boyle tatliya baglanir...

arkatcaglar
26-09-2014, 20:43
Iki jant burada diyorsun, ode %20'sini al jantlari ozaman...

"Soz verdi cunki; hatali oldugunu biliyor" gibi algi oyunlari yapmayalim...

Mertcan'in yerinde olsam yapacagim iki sey var;

Digeri iki janti tam fatura ile kargolarim, onceden gonderdigim iki jant icinde tam fatura'yi gumruge gonderirim, gelir foruma'da tracking numaralarini verir butun jantlari kargoladigimi belgelerim, sizde jantlari nasil cekiyorsaniz cekersiniz...

Illa ki iade istiyorsanda;

4.650TL'den %30 stok bedeli keserim, ustunede butun kargo-etc... masraflari duserim, su an gumrukte kalan iki jantlar elime ulasinca da kalan parayi teslim ederim.

Bunlar, ABD'den bir firmadan aldiginda basina gelecekler....

Bu isin cikar yani su;

Su an gumrukte ki jantlari cekersin, Mertcan ayarlayip diger jantlarida gonderir, umarim takilmazlar, takilirsalar onlarida cekersin...

Janti, kargosu, gumrugu osu busu yapilan butun masraflar toplanir, 4.650TL'nin ustunu ikiye bolersiniz...

Bu is anca boyle tatliya baglanir...

Ben seni tanimiyorum ama sen beni yerdenyere vurmata calisiyosun ama oyle deil bu isler bir is yaptiysan bedelini odeyeceksin bak ben neler yapiyorum sen bana alalim abi bana birak abi duyeceksin ondan sonra yalanlar soyliceksin ondan sonra sessiz kalcaksin ustunden 3 aydan fazla zaman gececek ordaki 2 janti al oburkileri yollayim diyeceksin sonra gorusmeleri engiliceksin ohhh sonra ben bunlari yutucam oylemi oyle deil sen daha fazla yirum yapmak istiyosan buyur gel simdi misafirim ol yada numarami yazayim sana telde daha acik anlatayim 5393025454 he olmadi bekle ben davami aciyom ne yapiyom yada neler yaparim burdan gorursun artik daha yazmanin anlami yok gorunen koy klavuz istemez

mkerim
26-09-2014, 20:51
Bu jantin gumrukte yattigi hergunde ekstra para yazilmiyir mu ? Jant geri gonderilirse bu gumrukte yatma parasi iptal mi oluyor ? Hala sanirim bir yandan odenecek ucrette artiyor. Batikan ve drahte abi olaya baya mantikli yaklasmislar.
gümrüğe gelen mal eğer sahibi tarafından alınmaz ise kendi kendine geri gitmez.

drahte1905
26-09-2014, 20:58
Sen buraya bunlari yazarken bizim mert canla olan muhabbetimizden haberin yok tabi o gelen janti ben kendisine dedimki mertcan alalim bunlari kac defa dedim abi okuldayim dedi soz sozu fatura yollucam alirsin dedi ortalama bir ay 10 gun once sonra sozu kesildi ben bu adama guvenerek obur 2 jant piyasasa yokken alsam ne olacakti peki sen duruma fazla hakim olamamissin sen burda bu yorumlari yazarken ben sana cevap yazabiliyorum peki nertcan neden cevap yazamiyor senin gozden kacirdigin olaylar var ama cok emin konusuyosun istersen gel misafirim ol ben bu olayi en basindan sonuna kadar yuzyuze anlatayim o zaman kararini soylesin bana

Algi oyunu yapma....

Iki mesaj once, cahil degilim diyorsun ama cehaletin dibisin dibi...

Varsa bir davan onu savun, karsindakinin soylediklerini itbarsizlastirmaktan baska yaptigin birsey yok...

Onu bilmiyorsun, bunu bilmiyorsun, o sandigin gibi degil

Anlat herkez bilsin ozaman...

Beyler;

Mertcan yazamiyor....

Neden ?

Cunki suclu...

Drahte yaziyor ama benim Mertcanla muhabbetimden haberi yok

Yani !

Yazdiklari gecersiz...

Peki demezlermi ?

Sen neden lafi geveliyorsun ? Onu bilmiyorsunuz, bunu bilmiyorsunuz diye ?

Yaz herkez gorsun, ben sana neden sana misafir oluyorum ?

Senin ne farkin kaldi foruma yazamayan Mertcan'dan ?

Sende yazamiyorsun, beni misafirlige cagiriyorsun...

--------------------

Sen Mertcan'a guvenmemissin, mali cekmemissin, Mertcan nasil sana guvensin ? Sen mali cekmeyen ardiyeyi kol gibi yapan adama'a 2 jant daha gonderirmisin ?

Ben seni tanimiyorum ama sen beni yerdenyere vurmata calisiyosun ama oyle deil bu isler bir is yaptiysan bedelini odeyeceksin bak ben neler yapiyorum sen bana alalim abi bana birak abi duyeceksin ondan sonra yalanlar soyliceksin ondan sonra sessiz kalcaksin ustunden 3 aydan fazla zaman gececek ordaki 2 janti al oburkileri yollayim diyeceksin sonra gorusmeleri engiliceksin ohhh sonra ben bunlari yutucam oylemi oyle deil sen daha fazla yirum yapmak istiyosan buyur gel simdi misafirim ol yada numarami yazayim sana telde daha acik anlatayim XXXXXXXXXX he olmadi bekle ben davami aciyom ne yapiyom yada neler yaparim burdan gorursun artik daha yazmanin anlami yok gorunen koy klavuz istemez

Oyle degil bu isler, bir is yaptiysan bedelini odeyeceksin....

Distributor'un getirdigi mali, sen kendi basina gumruk islerinin G'sini bilmeden getirmeye kalkarsan, bir bedeli olacaktir...

Isi bilen adam, koltugundan kalkmadan, her gun bir set Mugen GP getirir, sikintisiz, kilciksiz..

Isi bilmeden bu islere girdin mi, boyle bedeli olur...

Sen adamin ustune gidersen, ailesine kadar izini surersen adamda engeller...

Mugen GP gibi jant alip, iade edecegim dersen, adam seni engeller....

sen bana alalim abi bana birak abi duyeceksin ondan sonra yalanlar soyliceksin ondan sonra sessiz kalcaksin ustunden 3 aydan fazla zaman gececek ordaki 2 janti al oburkileri yollayim diyeceksin sonra gorusmeleri engiliceksin ohhh sonra ben bunlari yutucam oylemi oyle deil

Senin derdin jant mi ? Janti alirken cikan sorunlar yuzunden karsi taraftan intikam almak mi ? Saplayabildigin kadar masrafi ve derti Mercan'a mi saplamak ?

arkatcaglar
26-09-2014, 21:17
Gereken butun herseyi pazartesi paylasicam madem ben hataliyim t.c adeletin kestigi parmak acimaz.

Evrenoz
26-09-2014, 21:19
Kabak tadı verdi bu konu..

Yönetim olarak mümkün mertebe bu tarz konulara müdahale etmiyoruz, kilitlemiyoruz ama.. Sakız gibi uzadıkça uzadı konu..

arkatcaglar; herkesle 1e1 dialoğa girmeden ne yapıyorsan yap. İster mahkemeye ver, ister mafyaya.. Yaptıklarını ister paylaş, ister paylaşma.. Ama konuyu daha fazla dialoglarla uzatma, bizi de konuyu kilitlemek zorunda bıraktırma..

kelalper
26-09-2014, 21:21
mertcan gümrük müdürü mü? Adama düşüj fatura yolla demişsiniz o da yapmış. 75 doların üstü ne yazsa takılacak. 50 dolar yazmış takılmasın diye. Jantlar ardiyede ve belli bir süreden sonra millileşiyor alan olmazsa. İki tarafında hatası var ama almadığınız jantların parasını da mertcana yüklemek harbi insafsızlık. Ben mertcanın yerinde olsam 2 jant daha yollarım işin içinden kurtulurum. Malın takılıp takılmadığı mertcanı bağlamaz. Dava açarsanızda kazanamazsınız. Her avukat size hayal kurdurur. Ben de vakti zamanında aldığım pan clup devre mülkten kazık yedim. Bütün kazık yiyenler birleştik ne yaparız diye. 1 avukat çıktı aradan ben bu davada tapuyu alırım diye. Herkese yazdık kanmayın alabilecek olsaydı şimdiye kadar kendi alırdı beklemezdi diye. Gruptakilerin 145 tanesi koşturdu adama para verdi vekalet verdi.Sonuç ne oldu hiç. Dava yanlış yere açılmış. Gruptan birtek o avukat parasını kurtardı diğerlerine davayı kaybettirerek. Ondan sonrada gruptan çıktı zaten.

vtii
26-09-2014, 21:33
İşi iyi bilen adamlar sana yol gosterıyor,biraz mantıklı ol,herkese cevap verecegıne ne anlatmaya çalısıyor bunlar diye iyi düsün.Tutturmussun avukatta avukat sakin ol biraz ''ofkeyle kalkan zararla oturur''madem arkadasın kardesın bu adam hem kendını hem onu yakma.Bol sanslar

tre89
26-09-2014, 21:34
Gereken butun herseyi pazartesi paylasicam madem ben hataliyim t.c adeletin kestigi parmak acimaz.

Senelerdir mercanla is yapiyorum bu gune kadar 1k kalmamistir aramizda biz dostumuz dedimiz adami ne sosyal medyaya tasiriz nede hukuka bas vururuz demeki kardesim mertcan senin dostun degilmis bu olayda ilk defa basina gelmis ki napicani sasirmissin ozgun kardesimizde hakli sende fatura olayinda patlarsin senin actin adalet donup senin parmani keser unutma bu dedimide delil varsa karsi taraftada var

arkatcaglar
26-09-2014, 21:38
Senelerdir mercanla is yapiyorum bu gune kadar 1k kalmamistir aramizda biz dostumuz dedimiz adami ne sosyal medyaya tasiriz nede hukuka bas vururuz demeki kardesim mertcan senin dostun degilmis bu olayda ilk defa basina gelmis ki napicani sasirmissin ozgun kardesimizde hakli sende fatura olayinda patlarsin senin actin adalet donup senin parmani keser unutma bu dedimide delil varsa karsi taraftada var

Sayin admin cevap verme dediniz ama ben tukurdugum yeri yalamam bak orda numarami paylastim adreste veririm bakicaz kimin parmagi kesilecek hadi bakalim herkes subsun delillerini

tre89
26-09-2014, 21:45
Sayin admin cevap verme dediniz ama ben tukurdugum yeri yalamam bak orda numarami paylastim adreste veririm bakicaz kimin parmagi kesilecek hadi bakalim herkes subsun delillerini

Bu olayi buyutmek degil amacim admin arkadasim biz dostumuz dedimiz insanlari buralara tasimak yakismaz sen dasiyarak kendini riske attin unutma bu t.c de hakaret davasida var ;)

arkatcaglar
26-09-2014, 21:48
Bu olayi buyutmek degil amacim admin arkadasim biz dostumuz dedimiz insanlari buralara tasimak yakismaz sen dasiyarak kendini riske attin unutma bu t.c de hakaret davasida var ;)

Buraya yapilan yorumlara sessiz kalirsam bunu ben kendime yediremem maden senin dostun dostun kalsin gungelince bakarsin gercekmi sahtemi ben ne gerekiyosa yapiyorum o da ne gerekiyosa yapsin bu saatten sonra konuyu uzatmayin ben oyle yapilan edilene sessiz kalacak kisilikte deilim

tre89
26-09-2014, 21:52
Buraya yapilan yorumlara sessiz kalirsam bunu ben kendime yediremem maden senin dostun dostun kalsin gungelince bakarsin gercekmi sahtemi ben ne gerekiyosa yapiyorum o da ne gerekiyosa yapsin bu saatten sonra konuyu uzatmayin ben oyle yapilan edilene sessiz kalacak kisilikte deilim

Sen bu konuyu burda acarak kendine yedirmissin bu saaten son ac bencede ama gerekenden fazlasini yap ben mertcan yerinde olsam uzatirim bu isi

arkatcaglar
26-09-2014, 21:54
Sen bu konuyu burda acarak kendine yedirmissin bu saaten son ac bencede ama gerekenden fazlasini yap ben mertcan yerinde olsam uzatirim bu isi

Herkse uzerine ne dusuyosa yapar sen dusunme kapansin konu uzatma birak kendi gorsun yazsin bu saatten sonra

arkatcaglar
26-09-2014, 22:35
Algi oyunu yapma....

Varsa bir davan onu savun, karsindakinin soylediklerini itbarsizlastirmaktan baska yaptigin birsey yok...

Anlat herkez bilsin ozaman...

Peki demezlermi ?

Yaz herkez gorsun, ben sana neden sana misafir oluyorum ?

Sende yazamiyorsun, beni misafirlige cagiriyorsun...

--------------------

Sen Mertcan'a guvenmemissin, mali cekmemissin, Mertcan nasil sana guvensin ? Sen mali cekmeyen ardiyeyi kol gibi yapan adama'a 2 jant daha gonderirmisin ?

Distributor'un getirdigi mali, sen kendi basina gumruk islerinin G'sini bilmeden getirmeye kalkarsan, bir bedeli olacaktir...

Isi bilen adam, koltugundan kalkmadan, her gun bir set Mugen GP getirir, sikintisiz, kilciksiz..

Senin derdin jant mi ? Janti alirken cikan sorunlar yuzunden karsi taraftan intikam almak mi ? Saplayabildigin kadar masrafi ve derti Mercan'a mi saplamak ?

Ben burda senınle muhattap olmak ıstemıyorum ama belli MERT CAN ın agzından konustugun,
Benım burda hangı davayı savundugumu herkes bılıyo sen gorememıssın.
SENIN savundugun MERT CAN bu ıslerı benden daha ıyı bıldıgı ıcınmı YALANA DOLANA BASVURUYOR
SOZDE 2 ADET JANT YOLLAMIS TAKILMADAN EVİME KADAR GELMİŞ GERI DONMUS
savundugun adamın yalanlarınıda savun paranı yolladım dıyor nereye yolladıgı belli deil
SEN BANA CEHALETIN DIBISIN DIBI DIYOSUN
İŞİNE GELDIGI GIBI ESIYOSUN MADEM SEN COK AKILLISIN TARIHLERLE ILGILI BIR SIKINTIN VAR
17.06.2014 PARANIN YOLLANDIGI TARIH GELEN 2 JANT 18.08.2014
MERTCAN BU JANTLARI CEKELIM SES YOK SEDA YOK FATURA YOLLA SES SEDA YOK SONRADA MALI CEKMEMISSIN ADAMA GUVENMEMISSIN
MERTCAN A GUVEN PARAYI GONDER ARADAN 3 AY GECSIN SES YOK SEDA YOK AİLESININ IZINI SURMUSSUN
BASKASINA YOLLAMIS OLDUGUN TRACK NOSUNU ARKATA VER SEN ADAMA GUVENMEMISSIN
İŞİ BILMEDEN ISE GIRMISSIN BEDELI BOYLE OLUR MERT CAN ISI BILIYO FATURA DUZENLEYIP PARCA YOLLUYO BEDELI 4.650 TL ISTIYO SUCLU YINE ARKAT
MUGEN GP JANT YOLLADI 2 AY SONRA 2 ADET ADAMA GUVENMEMISSIN MALI CEKMEMISSIN OLUYO
GUMRUK ISLERINDEN BEN ANLAMAM MERT CAN COK IYI ANLIYO FATURA ISTIYOZ CEVAP YOK SES YOK
BUNLARIN USTUNE SEN SUS SEN INTIKAM PESINDESIN OLUYOR
ADAMA SAPLAMAYA CALISMISISIN DIOSUN HER SEY ORTADA ISTENILEN PARA MERTCANIN AGZINDAN 4.650 TL SUCLU ARKAT
SIMDI SEN BANA MERT CAN IN AGZINDAN KONUSUYOSUN SUCLU KIM ARKAT
PARAYI YOLLAYAN ARKAT, BEKLEYEN ARKAT, ENAYI YERINE KOYULAN ARKAT, CEVAPSIZ KALAN ARKAT, BANKALARA GIDIP PARA YATIRDIM DIYIPTE PARA BEKLEYEN ARKAT,ENGELLENEN ARKAT,
SIMDI BUNLARI OKU DUSUN NUMARAMI YAZDIM CAHIL KIMSE SUCLU KIMSE ARA KLAVYEDEN KOMONDALIK YAPMA ISTERSEN
MERT CAN NE DEDIYSE YAPAN ARKATMI SUCLU YOKSA MERT ACNMI
EGERKI AZICIK VICCADIN VARSA BUYUR YAZ

Mutu
26-09-2014, 22:43
http://www.jhpusa.com/store/pc/viewPrd.asp?idproduct=2812

sıfır takımı 3200 dolarlık ürün, 2.000$ (4650tl)'a getirmeye çalışarak bir risk alınmış. Bu risk 2 tarafın da sorunudur. Düşük gösteririz gümrüğe takılmaz diyen kadar yok kardeşim normal göster demeyen sizin de o kadar suçunuz var konuda.

Tolga-R
26-09-2014, 22:46
Ya Arkat kusura bakma ama bu jantları vergi vermeden gümrükten geçirme derdi nedir kardeşim ? Nasıl bi inanmışlık bu ?
İstanbul avrupa yakasında aldıgın 4 jantı irsaliyesiz veya faturasız anadolu yakasına geçiremiyorken siz nasıl usa dan buraya vergi vermeden gümrüğe takılmadan jant getirbileceğinizi düşündünüz ?

onursumer
26-09-2014, 22:50
eğer karşı tarafın parasını yatırmasını bekliyorsanız bence once 2 adet jantı gumrukten geri gondertmeniz gerekiyor

arkatcaglar
26-09-2014, 22:50
Ya Arkat kusura bakma ama bu jantları vergi vermeden gümrükten geçirme derdi nedir kardeşim ? Nasıl bi inanmışlık bu ?
İstanbul avrupa yakasında aldıgın 4 jantı irsaliyesiz veya faturasız anadolu yakasına geçiremiyorken siz nasıl usa dan buraya vergi vermeden gümrüğe takılmadan jant getirbileceğinizi düşündünüz ?

Tolga oyle bi derdim yok ki ben sordum mert cana takilirmi takilsa bile %20 sini oder alirsin dedi durum bu kardesim zaten bu islerden anlayan ben deil mert can oda oyle diyince alalim abi bana birak diyince bende guvendim yolladim parayi olay bu

SAYGIN
26-09-2014, 22:51
replika heralde jant'lar,,3000-3200 dolar civarı orjinalleri..hadi %10 indirim filan olsa kargo dahil 4.650tl değişik bir rakam oluyor..

Karşı taraftan sürekli fatura bekledim yazmışsın Arkat beyanla çekmek için illa faturaya gerek yok,gümrük memuru açar interneti bakar bedeli iki jantın 750x2 1500dolar der ona göre vergi verirsin.yok ben ikisini 1000dolara aldım dersen dekont vb. ister + isterse incelemeye de sokar.

arkatcaglar
26-09-2014, 22:55
replika heralde jant'lar,,3000-3200 dolar civarı orjinalleri..hadi %10 indirim filan olsa kargo dahil 4.650tl değişik bir rakam oluyor..

Karşı taraftan sürekli fatura bekledim yazmışsın Arkat beyanla çekmek için illa faturaya gerek yok,gümrük memuru açar interneti bakar bedeli iki jantın 750x2 1500dolar der ona göre vergi verirsin.yok ben ikisini 1000dolara aldım dersen dekont vb. ister + isterse incelemeye de sokar.

Biz aldigimiz zaman jant 1.999 dolardi orjinal 17.06.2014 tarihinde fatura olayina gelince gumrukten bana mail geldi bende mert cana attim ne yapcaz simdi ben bilmiyorum dedim abi fatura yollucam gitcen alcan dedi ndan sonra zaten irtibati kesti mert can ne dediyse ben ona uydum yoksa ben bu gumruk isleri nasil oluyor bilmem

arkatcaglar
26-09-2014, 22:56
Kargosu 2 tanesi 240 dolar dedi bende tamam dedim

arkatcaglar
26-09-2014, 23:04

Aldigimiz site bu
http://i.hizliresim.com/Z17Yja.jpg (http://hizliresim.com/Z17Yja)

ErT_ThM
26-09-2014, 23:05
Allah yardımcınız olsun kennedy cinayeti gibi olmuş konu....

Tuncay
26-09-2014, 23:06
Ucuz ya da pahali alinmis onemli degil ortada bir magduriyet var gordugum kadariyla mertcan forumda taninmis bir sahsiyet ortadada bir magduriyet var bu magduriyeti konusarak anlasilarak halledilmesi en kisa zamanda her iki kisiyede zarar vermez
Mert parayi yollamasin jantlari bisekilde tekrar getirtsin zarari ortak bi sekilde ikisi arasinda hallolsun yoksa mertin zaten para gonderme gibi bir ugrasisi olmadigi asikar

SAYGIN
26-09-2014, 23:14
Aldigimiz site bu
http://i.hizliresim.com/Z17Yja.jpg (http://hizliresim.com/Z17Yja)

Avukat yerine bir gümrükçüyle görüşsen önce daha sağlıklı olacak,aldığın arkadaş paranı yolluycam filan yazmıştı,iki tarafında mağduriyetinin en az olması için kalan iki jantını da gönderse ikiniz açısından da en sağlıklısı olacak..
kolay gelsin...

arkatcaglar
26-09-2014, 23:18
Avukat yerine bir gümrükçüyle görüşsen önce daha sağlıklı olacak,aldığın arkadaş paranı yolluycam filan yazmıştı,iki tarafında mağduriyetinin en az olması için kalan iki jantını da gönderse ikiniz açısından da en sağlıklısı olacak..
kolay gelsin...

Avukattan once bu 2 janti alalim dedim zaten kackere yazdim cevap yazmadi gumrukcu aradim buldum paypaldan yaptigin alisverinin dekontunu istedi durumu anlattim fatura diyip durdu mert cana ulasmayi denedim cevap alamadim mertcan bekleme suresi doluyo cevap yaz dedim engellendim elimden geleni yaptim araya yalan dolanda girince ses de cikmayinca uyandim

arkatcaglar
26-09-2014, 23:21
kolay gelsin...

Buyrun yazdigim yazida burda hic cevap yok ses yok ben elimden geleni yaptim ne gerekiyorsa...
http://i.hizliresim.com/3RYA0r.jpg (http://hizliresim.com/3RYA0r)

Yekta
26-09-2014, 23:32
Konuyu okuyorum başından beri, yazmayacaktım ama dayanamadım artık.
Haklı haksız yorumuna girmeyeceğim bana düşmez de zaten ama mertcan ile alışverişte ben de sorun yaşadım. Zamanında eski arabanın parçalarını boşalttığımda çıkan bir kısım parçayı mertcan istemişti fiyatta anlaştık ettik, sonra kendisinin amerikaya gitme durumu vardı. Parçaları söktüm kenara ayırdım. Bir ara geldi parçaların neredeyse hepsini, sadece ufak bir motor kulağı hariç, teslim ettim araca takıldı ve geri amerikaya döndü. Fakat iş ücreti almaya gelince eylül-ekim gibi anlaştığımız parayı ancak mayıs gibi alabildim o da parça parça.
Bu süreçte defalarca yazdım, başta fazlasıyla anlayış gösterdim, durumu açıkladım ki gerçekten sıkıştığım sözüne inanarak kendimi ayarladığım için başkalarına mahcup olduğum oldu. Her seferinde bir söz bir tarih aldım ama yine her seferinde bir ses seda çıkmadı, soran eden ben oldum ki gerçekten hiç sevmediğim bir muhabbettir para peşinde koşan konumunda olmak.
En son mayıs gibi ancak kapatabildik hesabı. Toplam meblağ da çok büyük değil tahmini 2000-2500tl gibi birşeydi en fazla.
Kendisi ile oturmuşluğum sohbetim muhabbetim de vardır, kötü insan, yalancı veya dolandırıcı demiyorum kesinlikle ama bu işlerde sizin de başınıza geldiği üzere biraz duyarsız sorumsuz davrandığı kesin. Tecrübesizliğin ve tipik türk kafası "hallederiz yaaa" mantığının cefasını çekiyor iki taraf da. Umarım en kısa sürede çözülür.
Ayrıca bu konuda benim takıldığım konu, 2 jantın kapıya kadar gelip sonrasında gümrüğe geri nasıl dönüp de takıldığı?

arkatcaglar
26-09-2014, 23:37
Haklı haksız yorumuna girmeyeceğim bana düşmez de zaten ama mertcan ile alışverişte ben de sorun yaşadım. Zamanında eski arabanın parçalarını boşalttığımda çıkan bir kısım parçayı mertcan istemişti fiyatta anlaştık ettik, sonra kendisinin amerikaya gitme durumu vardı. Parçaları söktüm kenara ayırdım. Bir ara geldi parçaların neredeyse hepsini, sadece ufak bir motor kulağı hariç, teslim ettim araca takıldı ve geri amerikaya döndü. Fakat iş ücreti almaya gelince eylül-ekim gibi anlaştığımız parayı ancak mayıs gibi alabildim o da parça parça.
Bu süreçte defalarca yazdım, başta fazlasıyla anlayış gösterdim, durumu açıkladım ki gerçekten sıkıştığım sözüne inanarak kendimi ayarladığım için başkalarına mahcup olduğum oldu. Her seferinde bir söz bir tarih aldım ama yine her seferinde bir ses seda çıkmadı, soran eden ben oldum ki gerçekten hiç sevmediğim bir muhabbettir para peşinde koşan konumunda olmak.
En son mayıs gibi ancak kapatabildik hesabı. Toplam meblağ da çok büyük değil tahmini 2000-2500tl gibi birşeydi en fazla.
Kendisi ile oturmuşluğum sohbetim muhabbetim de vardır, kötü insan, yalancı veya dolandırıcı demiyorum kesinlikle ama bu işlerde sizin de başınıza geldiği üzere biraz duyarsız sorumsuz davrandığı kesin. Tecrübesizliğin ve tipik türk kafası "hallederiz yaaa" mantığının cefasını çekiyor iki taraf da. Umarım en kısa sürede çözülür.
Ayrıca bu konuda benim takıldığım konu, 2 jantın kapıya kadar gelip sonrasında gümrüğe geri nasıl dönüp de takıldığı?

2 jant gelip gunruge takilmadi geri amerikaya donmus zaten ondan sonra filmler kopuyo antalyadan geldim ptt kargoyu aradim 2 jantim gelmis geri donmus dedim beyfendi imkansiz boyle birsey gelse kapiniza not birakilir beklemeye alinir diyince anladim jeton dustu sonra mert can jantlar yok dedim abi sen evde yoktun jantlar geri dondu suan avrupada gozukuyo dedi orda anlandim artik sonra aramiz bozulunca olanlar oldu

drahte1905
26-09-2014, 23:37
Ben burda senınle muhattap olmak ıstemıyorum ama belli MERT CAN ın agzından konustugun,

Benım burda hangı davayı savundugumu herkes bılıyo sen gorememıssın.

SENIN savundugun MERT CAN bu ıslerı benden daha ıyı bıldıgı ıcınmı YALANA DOLANA BASVURUYOR

Ben kimsenin agzindan konusmuyorum, ben kendi dogrumu konusurum, algiya oynama, soyleyecegin varsa onu soyle, milleti yonlendirme....

Sonra cahil diyince kiziyorsun, cahilsin, cunki benim NEDEN be NE ICIN yazdigimin onemi yok, onemli olan NE yazdigim ve senin yazdigima verdigin cevabin...

Yazdigim dogru olduktan sonra neden yazdigimin ne onemi var ?

Yalancilar tekbir getirince, Allahin varligi sorgulaniyor mu ? Kimin dedigi degil, ne dedigi onemli ama cahil adam kimin dedigine kitlenir...

SOZDE 2 ADET JANT YOLLAMIS TAKILMADAN EVİME KADAR GELMİŞ GERI DONMUS

Adam belgesini koydu, hala sozde diyorsun…

Mal gelir geri doner benim kac kere malim geri gitti, eve geldim kargo gelmis gitmis, eve yakin postahaneye gittim, aradilar sordular kadikoye gidiyor dediler, kadikoye gittim, gumruge gidiyor dediler, gumruge gittim, mal gitti dediler, hepsi ayni gun icinde oldu…

savundugun adamın yalanlarınıda savun paranı yolladım dıyor nereye yolladıgı belli deil

Adam sana 1000 dolar gondermis gozukmek icin neden WU komisyonu olarak 50 dolar mi yaksin ? Adam foruma WU dekontu koydu hala inanmiyorsun cocugua...

Inanmiyorsanda, bari dekonttaki numarayi WU'ya sordur, bu dekont gercekmidir, sahtemidir diye...

SEN BANA CEHALETIN DIBISIN DIBI DIYOSUN

İŞİNE GELDIGI GIBI ESIYOSUN MADEM SEN COK AKILLISIN TARIHLERLE ILGILI BIR SIKINTIN VAR

17.06.2014 PARANIN YOLLANDIGI TARIH GELEN 2 JANT 18.08.2014

Para TR'ye yatti, kardesi ABD'ye cikardi koy 2 + 1
Para ABD'de firmaya gidecek koy 1+1
Para karsi tarafa gecti, karsi taraf freight cagirdi koy 1
Jant freight ile Mertcan'a geldi koy 5-6
Mertcan kendini ayarlarladi koy 3-4
ABD'den TR'ye kargo, 2 - 4

Ne etti ? 16-20 IS GUNU yapiyor, gun degil is gunu, bunun ustune 2 jantin ezilmesini, geri gitmesini, bunun onay ve iade surecini koydugunda tarihler uyumsuz degil...

Bu isleri bilmiyorum diyorsun, sonra bu mal bana neden gec geldi diyorsun, sen wideband mi aldin ABD'den ? Jant aldin, TR'de TR hesabina TL gondererek aldin.

Ha bu isi yapan baskasinin ABD'de hesabi vardir, TR'de hesabina para gecinde ABD'de ki dolarini bu ise kullanir, ama yoksa bu is bu kadar uzar, NORMAL.

MERTCAN BU JANTLARI CEKELIM SES YOK SEDA YOK FATURA YOLLA SES SEDA YOK SONRADA MALI CEKMEMISSIN ADAMA GUVENMEMISSIN

Mertcan sana fatura yaparim demis olabilir, yapmamasi kabahat ama senin faturaya ihtiyacin yok, bir ustteki mesajda link mevcut bu linki gondersen malini FEDEX cekerdi, muameleci, ardiye ugrasmazdin....

Simdi ne kadar ardiye odersin bilemiyorum...

MERTCAN A GUVEN PARAYI GONDER ARADAN 3 AY GECSIN SES YOK SEDA YOK AİLESININ IZINI SURMUSSUN

Ses seda yok dedigin olayda, kapina iki jant gelmis geri gitmis farkindaysan….

Adam’da kargonun neden geri gittigine dair fedex kagidi mevcut, sen ses seda yok diyorsun…

Ses seda yoksa, sen bankalara neden gittin ? Kimden gelen parayi bekledin ? Ses seda yoksa para geldiginden nasil haberin oldu ?

İŞİ BILMEDEN ISE GIRMISSIN BEDELI BOYLE OLUR MERT CAN ISI BILIYO FATURA DUZENLEYIP PARCA YOLLUYO BEDELI 4.650 TL ISTIYO SUCLU YINE ARKAT

Jantlarin ABD fiyati en ekonmik sitede 2200 dolar, 180 dolarda ABD ici kargosu var, 4650 4650 4650 diyorsun da bu para sadece jantin parasi, ABD ici kargosunu bile odemiyor farkindaysan....

Mertcan ne yapsin ? Sana 500 dolara Mugen GP mi bulsun ?

Bir kere bedeli bu degil ki;

Jant 2000 USD
ABD ici kargo 180 USD
TR'ye kargo 760 USD
Tr’den USA’e, USA ici Sirkete havale paralari 50-60 USD

Ne etti ?

Bu malin TR teslim fiyati zaten 2990 – 3000 dollar, 6800 TL, adamin senden 2150TL alacagi var…

Sen hala 4650 sayikliyorsun….

MUGEN GP JANT YOLLADI 2 AY SONRA 2 ADET ADAMA GUVENMEMISSIN MALI CEKMEMISSIN OLUYO

Yukarida yazdim, bu sekilde is yaparsaniz bu kadar sure gecer, forumda sponsor olan firmalar var, ABD’de hesaplari var, sen sabah parani koy masaya, aksam yada ertesi gun malin yola cikar, o durumda dahi ABD icinde kargo gorecekse, Turkiyeye gelmesi 9-12 gun…

GUMRUK ISLERINDEN BEN ANLAMAM MERT CAN COK IYI ANLIYO FATURA ISTIYOZ CEVAP YOK SES YOK

Mali cekmek icin fatura mecburi degil, fatura dedigin kagit parcasi, sen fedex’e muadili bir internet ilanini gondersende paketini cikarirlardi….

BUNLARIN USTUNE SEN SUS SEN INTIKAM PESINDESIN OLUYOR

Forumda, “bana bunlar bunlar yapildi, bunun bir hesabi olmayacak mi ?” dersen

Amacinin isinin cozulmesi degil, birilerinin canini sikmak oldugu anlasiliyor…

ADAMA SAPLAMAYA CALISMISISIN DIOSUN HER SEY ORTADA ISTENILEN PARA MERTCANIN AGZINDAN 4.650 TL SUCLU ARKAT

4650TL ile zaten su anda karsi tarafa 2150 lira borcun var, hala 4650’nin hesabindasin….

SIMDI SEN BANA MERT CAN IN AGZINDAN KONUSUYOSUN SUCLU KIM ARKAT

Ben kimsenin agzindan konusmam, konusurkende ailemi bile tanimam, dogru bildigim ne ise onu soylerim, bu forumda da herkez bunu bilir….

PARAYI YOLLAYAN ARKAT, BEKLEYEN ARKAT, ENAYI YERINE KOYULAN ARKAT, CEVAPSIZ KALAN ARKAT, BANKALARA GIDIP PARA YATIRDIM DIYIPTE PARA BEKLEYEN ARKAT,ENGELLENEN ARKAT,

Intikam yok diyorsun, enayi yerine koyulan, cevapsiz kalan, bankalara gidip bekleyen diyorsun…

Senin bu olay janti gecmis, senin olay artik jant degil, ben cok surundum, beni Mertcan surundurdu, bende onu surundureyime donmus olay….

Bu paralara, antin kuntin sekilde jant almaya kalkarsan surunuceksin tabikide bunun tek suclusuda Mertcan degil...

SIMDI BUNLARI OKU DUSUN NUMARAMI YAZDIM CAHIL KIMSE SUCLU KIMSE ARA KLAVYEDEN KOMONDALIK YAPMA ISTERSEN

KOMONDALIK: Kumandan Komando….

MERT CAN NE DEDIYSE YAPAN ARKATMI SUCLU YOKSA MERT ACNMI
EGERKI AZICIK VICCADIN VARSA BUYUR YAZ

Ikinizde haksizsiniz...

Sen kendinden baska kimseyi dusunmuyorsun, ben 50 lira zarar gorecegime baskalari hapis yatsin diye hareket ediyorsun...

Mertcan'da olaydan bikmis, 3'e 5'e bakmadan bu isi arkasinda birakmaya calisiyor....

sweap07
26-09-2014, 23:42
hocam kusura bakmada bu adamın agzı dılı elı kolu yokmu sen avukatımısın buraya roman yazıyorsun

arkatcaglar
26-09-2014, 23:43

Beni bu durumda siz daha iyi anlarsiniz benimde zoruma giden durum bu hep yalan dogru soylese yine idare etcem ama sabrim kalmadiki zaten isin ciddiyeti biyle olmasa avukatla ailesine İHTARNAME yollamam ama avukati cok eski taniyorum sen hic kafana takma dedi butun istedigi evraklari hazirladim pazartesiyi bekliyorum

AdemAr
26-09-2014, 23:44
Avukatlar , hakimler , savcılar çıkmış piyasaya. Mahkemeden bişey elde edemezsin diyen arkadaşlar sizedemi geldi yoksa dava dilekçesi. olay 2*2:4 adam geldi söz verdı parayı göndericem diye ve göndermedi. Hala neyi savunuyorsunuz anlamadım gitti

drahte1905
26-09-2014, 23:47
2 jant gelip gunruge takilmadi geri amerikaya donmus zaten ondan sonra filmler kopuyo antalyadan geldim ptt kargoyu aradim 2 jantim gelmis geri donmus dedim beyfendi imkansiz boyle birsey gelse kapiniza not birakilir beklemeye alinir diyince anladim jeton dustu sonra mert can jantlar yok dedim abi sen evde yoktun jantlar geri dondu suan avrupada gozukuyo dedi orda anlandim artik sonra aramiz bozulunca olanlar oldu

Ilk jantlar PTT Ile geldi ise ve adres ile sahis uyusmuyor diye geri merkeze gonderdiyseler, paket ABD'ye donuyorsa en gec 2 gun icinde ABD'ye donen ucaga binmis oluyor eger Express geldi ise, normal Priority gemi ile donebiliyor...

Benim bugune kadar sirf PTT ile kac paketim geri gitti...

Gumruge itiraz ettigim paketim bile geri gitti, mal geldi, gumrukten gecmis, gumruk hesaplanmis, mal kapima geldi, kutuyu gordum, elimle tutuyorum paketimi, ustune tekrar gumruk hesaplanmasi icin olan dilekceyi ilistirip, gumruge geri gonderdim, paketi ertesi gun gemi ile ABD'ye gonderdiler, paketin ABD adresine varmasi 40 gunu buldu...

PTT'de kimsenin kimseden haberi yok...

ahmet_xy
26-09-2014, 23:48
KOMONDALIK: Kumandan Komando….

Adama Türkçe dersi verirken, sen sınıfta kalmışsın haberin yok be cahil.

"herkez" değil, "herkes".
"tehtid" değil "tehdit"..
"-de" ekleri ayrıl yazılır bitişik yazılmaz.
hadi otur sıfır.

Oz`
26-09-2014, 23:49
jantlar 2000 dolar ship ingi Fedex le 240 dolar olmaz ptt dir

700 dolar ship i olur 900dolarıdr 2900-3000 dolar vereydin vergisini %20 vs vs vs

cabrioleter
26-09-2014, 23:50
adam’in (adam özel isim değil ek ayrılmaz) daha Turkce’si yarim, jant getirmeye kalkiyor;

ava giderken avlanmak bu olsa gerek, her yazdığını saygıyla okurdum ama ahkam keserken komik duruma düşmek yakışmıyor;

Algi oyunu yapma....

Varsa bir davan onu savun, karsindakinin soylediklerini itbarsizlastirmaktan baska yaptigin birsey (şey eklendiği her şeyden ayrı yazılır) yok...

Anlat herkez (en gıcık yazım yanlışlarındandır ha şarz ha herkez!! doğrusu herkes olacak) bilsin ozaman (doğrusu o zaman olacak yani ayrı)...

Peki demezlermi ? (derler derler soru ekleri ayrı yazılır derler)

Yaz herkez (bir kez daha aynı hata) gorsun, ben sana neden sana misafir oluyorum ?

Sende (dahi anlamındaki de ayrı yazılır) yazamiyorsun, beni misafirlige cagiriyorsun...

--------------------

Sen Mertcan'a guvenmemissin, mali cekmemissin, Mertcan nasil sana guvensin ? Sen mali cekmeyen ardiyeyi kol gibi yapan adama'a 2 jant daha gonderirmisin ? (soru ekleri ayrıydı abi)

Senin derdin jant mi ? Janti alirken cikan sorunlar yuzunden karsi taraftan intikam almak mi ? Saplayabildigin kadar masrafi ve derti (burada sertleşme olmaz derdi olacak) Mercan'a (sanırım isim Mertcandı) mi saplamak ?

konuyla alakası yok ama insanlara tepeden bakarak ahkam keserken aynı hataları hatta çok daha barizlerini yapmak o insana yakışmıyor..

yasinipek79
26-09-2014, 23:51
Adama Türkçe dersi verirken, sen sınıfta kalmışsın haberin yok be cahil.

"herkez" değil, "herkes".
"tehtid" değil "tehdit"..
"-de" ekleri ayrıl yazılır bitişik yazılmaz.
hadi otur sıfır.

Aynen öyle kalemine sağlık..Herşeyi ne çok biliyormuş bu arkadaş...

ahmet_xy
26-09-2014, 23:53
Aynen öyle kalemine sağlık..Herşeyi ne çok biliyormuş bu arkadaş...

"boş tenekeden çok ses çıkar" derler ya. bu drahte de aynı böyle.

arkatcaglar
26-09-2014, 23:53
Ilk jantlar PTT Ile geldi ise ve adres ile sahis uyusmuyor diye geri merkeze gonderdiyseler, paket ABD'ye donuyorsa en gec 2 gun icinde ABD'ye donen ucaga binmis oluyor eger Express geldi ise, normal Priority gemi ile donebiliyor...

Gumruge itiraz ettigim paketim bile geri gitti, mal geldi, gumrukten gecmis, gumruk hesaplanmis, mal kapima geldi, kutuyu gordum, elimle tutuyorum paketimi, ustune tekrar gumruk hesaplanmasi icin olan dilekceyi ilistirip, gumruge geri gonderdim, paketi ertesi gun gemi ile ABD'ye gonderdiler, paketin ABD adresine varmasi 40 gunu buldu...

Sen rahatsizmisin koca yalanadami avukatlik yapiyosun daha neyi savunuyosun bu zamana kadar nerdeydin konuya girme isine bak biz cevabimizi aldik yarin oburgun birsey olursa sahitlik yaparsin mertcana o zaman gorurum seni

arkatcaglar
26-09-2014, 23:56

700 dolar ship i olur 900dolarıdr 2900-3000 dolar vereydin vergisini %20 vs vs vs

Ozgun shping olayinida jantlarin fiyatinida herseyide bana ucretini soyleyen mert candir o ne dediyse ben ona gore para yatirdim konu burda acik ve net

yasinipek79
26-09-2014, 23:57
Bu arkadaş her şeyin uzmanı laf yetişmez.Hem gümrükçü,hem avukat,hem Türkçe öğretmeni,hem çok bilmiş,hemler....bitmez.

RafetAraç
26-09-2014, 23:57
drahte hocam kusura bakmaynda avukatı geçtim , mertcanın karısı olsam bu kadar savunmam kendisini...

drahte1905
26-09-2014, 23:58

Sen rahatsizmisin koca yalanadami avukatlik yapiyosun daha neyi savunuyosun bu zamana kadar nerdeydin konuya girme isine bak biz cevabimizi aldik yarin oburgun birsey olursa sahitlik yaparsin mertcana o zaman gorurum seni

Bu is bitene kadar burdayim bundan sonra...

Yukarida ki anlattigim olaya ise 3 adet forum uyesi sahittir...

PTT kargo kullanan herkez, PTT kargo ile gelen mallarin, geldiginden daha hizli gittigini bilir...

Sahis bulunamadi ile Sahis ile adres tutmuyor farkli olaylar...

Sahis bulunamayinca kagit koyarlar...

Guvenlik yada gorevli o dairede bu isimde biri yok derse paketin geri gider...

PTT gorevlisi acemi ise, yada cani sikkin ise, paketin geri gider...

arkatcaglar
26-09-2014, 23:59
Bu arkadaş her şeyin uzmanı laf yetişmez.Hem gümrükçü,hem avukat,hem Türkçe öğretmeni,hem çok bilmiş,hemler....bitmez.

Mert canin masasi belli nerelere nasil yorum yapacagini iyi biliyor ama is ciddiye bindiginde gorcem ben onu bakalim mert canin davasina basil yorumlar yapicak

ahmet_xy
27-09-2014, 00:01

yaw sen ilkokul terk misin? Türkçe derslerinde uyuyor muydun? burda "-ki" eki ayrı yazılmaz. "çok cahilsin." İlber Ortaylı mıyım neyim? :D :D

arkatcaglar
27-09-2014, 00:02

PTT kargo kullanan herkez, PTT kargo ile gelen mallarin, geldiginden daha hizli gittigini bilir...

Sen bana deil yarin ptt kargoyu ara orda anlat bu laflari deki 2 adet jant gelmis hemde takilmadan adamin evinden geri donmus bu kadarda kuculme derim ayni duruma sende dusersin o zaman gorursun uzatma sen konuya bu zamana kadar nerdeydin kumandani kapat

Berkan
27-09-2014, 00:05
alışıldık şeyler beyler drathe in da house

Yekta
27-09-2014, 00:06
Beni bu durumda siz daha iyi anlarsiniz benimde zoruma giden durum bu hep yalan dogru soylese yine idare etcem ama sabrim kalmadiki zaten isin ciddiyeti biyle olmasa avukatla ailesine İHTARNAME yollamam ama avukati cok eski taniyorum sen hic kafana takma dedi butun istedigi evraklari hazirladim pazartesiyi bekliyorum

Yalan diyemem bilmiyorum belki gerçekten zorda da olabilir, ama tabi bu durum tamamen karşı tarafın vicdanına kalmış.

Murat, 4650 liraya takılmışsın da sonuçta bu fiyata getireceksin yollayacaksın diyen kimse yok, ticaret yapılmaya çalışılmış fiyat verilmiş karşı taraf kabul etmiş. Gümrük haricinde çıkacak shipping fiyatları aşağı yukarı belirlidir fiyat buna göre verilir.
Gümrük konusunda çok tecrübem, bilgim yok ama bir sefer geçen kapıya kadar geldiği söylenen şeyin geri dönüp de tekrar gümrüğe takılması bana saçma geldi açıkçası.

turbo&quattro
27-09-2014, 00:06
Drathe is back :D

ahmet_xy
27-09-2014, 00:07
[B][COLOR="#FF0000"]ava giderken avlanmak bu olsa gerek,

drahte'nin düştüğü durum buna benziyor :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=ppFCzsS5rG8

eraslanb
27-09-2014, 00:07
alışıldık şeyler beyler drathe in da house

bu adamı okumayı seviyorum 2 film indirmiştim vazgeçtim drahte akar.(tanımam kendisini)

drahte1905
27-09-2014, 00:09

Ozgun shping olayinida jantlarin fiyatinida herseyide bana ucretini soyleyen mert candir o ne dediyse ben ona gore para yatirdim konu burda acik ve net

ABD'de senin soylemene gore 1999 dolara alinan bir jant, su anki fiyati 2200 dollar, Turkiye'ye nasil 4650TL - 2055 dolara teslim edebilir ?

Sanirim dolandirildin...

Vallahi dolandirildin, su anda bende inandim...

Yada en basit, "Kargoyu hesaplaninca odersin" gibi cumleleride anlayamiyorsun...

Sen bana deil yarin ptt kargoyu ara orda anlat bu laflari deki 2 adet jant gelmis hemde takilmadan adamin evinden geri donmus bu kadarda kuculme derim ayni duruma sende dusersin o zaman gorursun uzatma sen konuya bu zamana kadar nerdeydin kumandani kapat

PTT kargoyu sen ara kardesim, mal senin malin, sen otur jantlar gelsin...

Benim kuculucek bir durumum yok, kuculmeyi dert edecek olsam herkez cocuga girisirken hakkini savunmaya kalkmazdim...

Baska bir olay;

Mal takilmadan USPS - PTT ile geldi, isim ile adres uysmuyor diye ABD'ye geri gitti, ayni paket ikinci gelisinde bu sefer gumruge takildi...

Ben senin durumuna dusmem sanirim...

Bir kere sen ABD fiyati 1999 dolar olan jantin Turkiye'ye 2055 dolara geleceginin hesabini yapmis adamsin...

eraslanb
27-09-2014, 00:10
birde 27 kayıtlı ve 7 misafir seveni var sevmeyeni var ama kendisinin kocaman bir POPİsi var:)

MertSerhanÖ.
27-09-2014, 00:13
değişik bir psikoloji,bir felsefe idiotloji..

arkatcaglar
27-09-2014, 00:17

Sen kurtulmussun ALLAH tan
Neyse ben bildigim yoldan devam edicem pazartesi ola hayrola zaten yollamiyo sozunde durmuyo ben butun samimiyetimle inaniyorum T.C ADALETİNE ne gerekiyosa o da yapsin tukurdum yalamicam icra mahkeme ne gerekiyosa artik

tre89
27-09-2014, 00:44
Sen kurtulmussun ALLAH tan
Neyse ben bildigim yoldan devam edicem pazartesi ola hayrola zaten yollamiyo sozunde durmuyo ben butun samimiyetimle inaniyorum T.C ADALETİNE ne gerekiyosa o da yapsin tukurdum yalamicam icra mahkeme ne gerekiyosa artik

Kardesim ben seni hatirladim 35km typer vardi sende simdi kardesim gel gelelim senin davana san bugun bu isi baska birinden yapsaydin bu jant isini ne t.c basvurabilirdin nede para beklerdin donup derdinki para gitti jant gitti elinde 2 jan var sat parasini cikarmaya bak yada kalk sac kesmeye devam et bu konuyuda kapamaya bak yada yekta gibi sabir et parani bekle

RedSun
27-09-2014, 00:55
drahte kimseyi siklemeden yazıyosun ya işte bunu seviyorum :)

yasinipek79
27-09-2014, 01:12
Onu da .ikleyen yok İnanç..

pcvirus
27-09-2014, 01:29
o jant o eve hiç gelmemiş
adam başkasının takip numarasını veriyoooor siz daha neyi konuşuyorsunuz
benim öyle 2 günde kargom geri gidecek o ptt yi basarım yemin olsun
yurtiçi kargolar bile herhangi bir sorun da 5 gün bulunduğu şubede bekletiyor
ptt o kadar hızlımı allah aşkına böyle bişrşey olamaz

RedSun
27-09-2014, 01:30
o bu şu değil Yasin abi adamın tarzını seviyorum sadece :)

haklıdır haksızdır bilmem.

Mert bence iyi niyetli yaklaşıyor olaya, kendine dönmeyen jantlar var ortada 2 jantı ona dönse belliki parayı ödeyecek.

ticarette aile ne alaka ben onu anlamadım. hadi adamdan parayı alamazsın ama anasına banasına eşine çocuğuna bak senin çocuk böyle demek pek etik değil. sonuçta ailesi ile ticaret yapmıyosun.

mert 18 yaşının altında reşit olmayan birisi değil sanırım. açıkcası benim yaptığım bir ticarette sebebi ne olursa olsun ailemi karıştırırsa birisi cinayet sebebim olur. alıcı tarafı bu konu hakkında doğru ve etik bulmadım.

mertte belliki parayı çıkartmaya çalışıyor ama şu sıralar parası yok parça parça yollicak. sonuçta işin içinde istenmeyen durumlar olmuş bunun ceremesini neden sadece satıcı ödesin? kurumsal bir firmayla çalışmıyor arkadaş, birey ile iş yapmaya çalışmış. işin sonucunda çıkabilcek sorunları iki tarafında eşit paylarda üstlenmesi en adil yol bana göre.

arkadaş gidip gümrükten malı çekicek, iade edicek, mertte ona parasını yollayacak. iş bu kadar basit. elbette 2 tarafta zarara girecek bu konuda önemli olan en az zararlı bir şekilde atlatmaları.

iki tarafada geçmiş olsun

pcvirus
27-09-2014, 01:31
maadem jant eve geldi geri gitti verin takip numarasını bi bakalım neymiş ne değilmiş
kaydı duruyordur ptt sitesinde

eraslanb
27-09-2014, 01:34
maadem jant eve geldi geri gitti verin takip numarasını bi bakalım neymiş ne değilmiş
kaydı duruyordur ptt sitesinde

hadi diyelim abi 2 jant öyle şuan diğer 2 jant gümrükte ve mert tüm parayı gönderirse diğer 2 jant devlete kalacak mert bi iş yapayım derken bayağı zarara girecek bu reva mı?.
mertide tanımam konu sahibinide.

pcvirus
27-09-2014, 01:39
niye kalsın adam gümrüğe iade için gideceğinin sözünü verdi
her işin bir usulü var ve bu usulü bozanda mertcan

pcvirus
27-09-2014, 01:41

Mert bence iyi niyetli yaklaşıyor olaya, kendine dönmeyen jantlar var ortada 2 jantı ona dönse belliki parayı ödeyecek.

ticarette aile ne alaka ben onu anlamadım. hadi adamdan parayı alamazsın ama anasına banasına eşine çocuğuna bak senin çocuk böyle demek pek etik değil. sonuçta ailesi ile ticaret yapmıyosun.

mert 18 yaşının altında reşit olmayan birisi değil sanırım. açıkcası benim yaptığım bir ticarette sebebi ne olursa olsun ailemi karıştırırsa birisi cinayet sebebim olur. alıcı tarafı bu konu hakkında doğru ve etik bulmadım.

mertte belliki parayı çıkartmaya çalışıyor ama şu sıralar parası yok parça parça yollicak. sonuçta işin içinde istenmeyen durumlar olmuş bunun ceremesini neden sadece satıcı ödesin? kurumsal bir firmayla çalışmıyor arkadaş, birey ile iş yapmaya çalışmış. işin sonucunda çıkabilcek sorunları iki tarafında eşit paylarda üstlenmesi en adil yol bana göre.

arkadaş gidip gümrükten malı çekicek, iade edicek, mertte ona parasını yollayacak. iş bu kadar basit. elbette 2 tarafta zarara girecek bu konuda önemli olan en az zararlı bir şekilde atlatmaları.

adam buraya yazdı esti gürledi şu şu gün yatırıyorum paranın hepsini diye
200 dolar atmış
daha gidiş o gidiş

yasinipek79
27-09-2014, 01:43

Her ikiside arkadasim.O yuzden konuya yorum bile yapmiyorum.Kim hakli kim haksiz elbet ortaya cikar.Her iki taraf icinde hayirlisi olsun.Bu saatten sonra mahkeme ne karar verir kimse bilemez.

RedSun
27-09-2014, 01:47

iki tarafıda tanımam ama burda hangisine kanın ısındı diye sorarsan mert'e kanım daha ısındı. bu kadar adamın önünde söz verdi çocuk. paranı yollicam diye. açıkcası gösterdiği belgelerden dolayı ben inandım. sonuçta ortada bir zarar olucak, kargosuydu, gümrüğüydü, geri yollamasıydı. jantın kargo esnasında zarar görmesi mertin suçu değil. bunu neden satıcı üstlensin? böyle bir taahhütü varmıydı? zararının yarısını aldığı paradan çıkartır yollar. olması gereken bu bana göre.

RedSun
27-09-2014, 01:49
adam buraya yazdı esti gürledi şu şu gün yatırıyorum paranın hepsini diye
200 dolar atmış
daha gidiş o gidiş

200 dolar yollaması iyi niyet değilmi? bence bu çocuk paranın geri kalanınıda yollayacak. olur olmaz insanlık hali, bugün bukadar vardır haftaya yine parası olur çıkartır. ailesi çok zengindir çok fakirdir parasını verir yada vermez bilemem. ama burda tek muhattap bu çocuk kesinlikle ailesi değil.

eraslanb
27-09-2014, 01:57

bir tekno market zincirinden gittin 4'lü paket ürün siparişi verdin eve geldin siparişini kargoyla gönderdiler paketin içinden dört yerine 2 ürün çıktı satıcıya gittin durumu anlattın satıcı 2 tane daha verelim ama kargoyu siz ödeyin dedi bunu da kabul etmedin para iadesi istedin.
Adama ürünü vermeden parayı verir mi?
Siz parayı verin ben ürünü kesin getiricem desenizde verir mi?

Arenimo
27-09-2014, 02:36

Yooo Muratin yazdiklarini gayet ciddiye aliyor bu site her konuya yazmaz yazdigi kinusa da bis yazmaz

Arenimo
27-09-2014, 02:39
Bos yazmaz telefindan yazdigim icin yazamamisim

MaslakWarehouse
27-09-2014, 03:15
Öncelike belirtmek isterim, jantlar bunca zaman gümrükte kimsenin keyfini beklemez. Alıcı iade isteyip parasını vermezse de beleşe geri gitmez, yakında devletin malı olur

Bu fiyat konusunda gene iki taraf hatalı diyorum. Zaten baştan Mertcan 4650 TL ye getiririm dedi ise orada hatayı yapmış. Jantlar için anlaştığın tarihte dolar kuru düşüktü. 2.15 gibiydi. 2000 USD yapar 4.300 TL. Hiç akıl mantık alıyormu 350 TL yani 160 USD gibi bir rakama 4 tane jantı buraya gönderilebilinsin? Öyle olsa her Amerikadan jant beğenen 160 USD üstüne ekler getirir malzemeyi. Bunun için kargo sistemini bilmek gerekmez. Ben anlamam bu işlerden demek kimseyi bu işten sıyırmaz. Arabana Amerikadan 18 Mugen GP bakıcak kadar modifiye ile ilgili isen 160 USD ye 4 jantın kargosunun olamayacağını bilecek kadarda bilgilisindir.
Yani demek istediğim şu, şimdi biz senle otursak desenki ya bi S2000 istiyorum bende desemki sana ben sana bulurum 40.000 TL ye 2009 boyasız demezmisin ulan bu işte bi *** var? Sen dememişsin, 40.000 e almak istemişsin, olmayınca da sinirleniyorsun. Balık baştan kokmuş aslında ama burunlar tıkalıymış yada kokuyu almamak için siz tıkamışsınız.

Tekrar söylüyorum, avukatla çözülecek iş değil bu. Alamazsında elinde satış sözleşmesi yok. Parayı yollarken dekonta yazdın mı şu şu 4 tane jant içindir diye? Facebook konuşmaların bi işe yaramaz adam deseki bu hesap benim değil, yada kardeşim arkadaşım kullanıyo gene bi yere varamazsın.

Benden nacizane tavsiye, adam yardım etmek istemiş batırmış. Burda ikinizde el birliği ile bu cenazeyi kaldırıcakken Mertcan sanırım yaşınında verdiği toyluk ile yada belki düzeltirim durumu bi şekil düşüncesi ile zaman kazanmak için cevap vermemiş engellemiş. Tabikide etik bi davranış değil. Bu süre zarfında da sen bütün bu yanlışa ortakken haklı duruma adım adım ilerlemişsin. Mertcan sana paranı vermeye razı ise bekle 1 hafta 2 hafta al paranı adam herkesin önünde verecem dedi zaten. Bu arada ben senin yerinde olsam burada bekleyip sürekli yazı yazıcağıma giderim PTT gümrüğe jantların orada olduğundan, geri gönderilebileceğinden vs emin olurum. Yarın Mertcan hakkaten olurda paranın tamamını yatırır ise ve sen jantları yollayamazsan geri bi 30 sayfada onun konusunu okuruz burda valla.

Anlatmak istediğim ben dahil bence kimse bu konuda daha fazla yazmasın etmesin. Mertcan zaten girmiyo foruma yada yazmak istemiyor bilmiyorum kendi sorunu. Sende kendi kendine konuşmayacağına göre millete de laf yetiştirmekle uğraşma, zaten adam parayı vericem dedi herkes görücek bakalım ne olacak. Sen bu süre zarfında kayda değer bişey yap dediğim gibi ilk müsait zamanında PTT kargoya git jantların akibetini öğren.

Oz`
27-09-2014, 06:36
bu konu sahibi dışında drahteyi siklemeyenleri kim sikliyor onu merak etttim herkes kendi kafasında boş sik sik yorumlar yapıyorsunuz sizimi kaale alıcaz konunun sahibi yazıyor muratta cvp veriyor herkes cvp veriyor AMA sik sik seni sikleyen yok onu sikleyen yoksa de get baska yerde bayıl derler adama !

dachosen
27-09-2014, 06:45
Drathe (Drahte olucak burası...) is back :D

Drathe degil abi Drahte :D:D:D

Caesar
27-09-2014, 07:38

Bu doğru benimde çok paketim geri gitti. USPS PTT ile çalışıyor. Adrese geldiler beni bulamadılar uyarıda bırakmamışlar toplamda 7 gün bekletip yine aynen uçakla geri göndermişler.

Ama bu konuda benim takıldığım olay Mertin 1000$ yatiricam diyip 200$ atıp ortalıktan tüymesi oldu.

Bence merti kimse savunmasın yapabiliyorsa gelsin kendisi savunsun. 1000$ atıcam diyip 200$ sallayıp kaçan adamı kimse savunmasın komik oluyor bence.

arkatcaglar
27-09-2014, 07:38
Konuyu burda kilitlesek iyi olur artik fazla soze gerek
Adam olsa bu kadar yazilan edilen konuya misafir olarak bakmaz kac gunden beri yazmiyor
Artik bende yazmiyorum !!!
Bu nasil bi sereftir bi insanda az gurur olsa cikar bise der
Yeter artik ben sustum kimsede bosyere mertcaninsavunmasin kalksin buyursun gelsin agzi eli yokmu
Artik gelmesinede gerek yok
Konu kilit lutfen..
SAYGİLAR

kelalper
27-09-2014, 07:51
adamlar drahteye Türkçe dersi vermeye kalkıyor. Çok güldüm. Sizi götürür getirir geri götürür orada bırakır. Adamın okuduğu okulun kantininden tost alamayacak adamlar yazıyor bunu ona gülüyorum.

Caesar
27-09-2014, 08:13
adamlar drahteye Türkçe dersi vermeye kalkıyor. Çok güldüm. Sizi götürür getirir geri götürür orada bırakır. Adamın okuduğu okulun kantininden tost alamayacak adamlar yazıyor bunu ona gülüyorum.

Vallaha alpercim yanlış bir düşünce. Ana dilini bir insan düzgün yazabilmeli. Uyaranada kızmamalı bence

turbo&quattro
27-09-2014, 08:30

5 kusur senedir forumdayim Drahtenin ismini bile bilmiyorum ama su forumda yazisini takip ettigim 2-3 kisiden biri. Allah herkesi Drahtenin izdirabindan korusun :D

Anıl E.
27-09-2014, 09:00
Mertcan gardaş yatır da şu parayı bir an evvel , forumca huzura kavuşalım artık . Her sabah Müge Anlı'nın programındaki cinayet soruşturmaları gibi merakla takip etmeye başladık . İstem dışı oluyor bütün bunlar :)

jeffy
27-09-2014, 09:07
Ortalık yine fena karışmış..

Yanlız Drahte nickli arkadaşın yazdıklarını okuyup konu sahibi tarafından kendisine verilen cevapları gördükçe Ben Mertcan a hakvermeye başladım..

Çok cüzi bir kazançla jant göndermeye çalışmış belkide daha önce dost oldukları için. bişeyler ters gitmeye başlayınca gerisi çorap söküğü gibi gelmiş. Şimdide zararda.. Kaldıki gönderilmesi istenen parayı da jantlar elinde olmadığı için cebinden göndermek zorunda..

Konu sahibi arkadaş ürünün parasını gönderirken gelmeyen jantları ( veya kendi jantlarını) sattığı 3. kişinin parasını gönderirken Mertcan dan bir anda cebinden 2000 dolar göndermesini beklemek biraz abestle iştigal olmuyormu?

OnurD.
27-09-2014, 09:19
adamlar drahteye Türkçe dersi vermeye kalkıyor. Çok güldüm. Sizi götürür getirir geri götürür orada bırakır.

:D Banada öyle geldi.

Şahsen, Mantık dışı bir yorumunu göremedim.

arkatcaglar
27-09-2014, 09:22
Ben gereken son msj i attim mertcana konu KİLİT sayin admin..

jeffy
27-09-2014, 09:23
:D Banada öyle geldi.

Şahsen, Mantık dışı bir yorumunu göremedim. Mantık dışından ziyade olayla ilgili gümrükle ilgili Bu tarz alışverişlerle ilgili bilip bilmeden yorum yapıp asıp kesen o kadar kişinin arasında resmen olayı aydınlattı...

XSi
27-09-2014, 09:25

Ptt de isler o kadar net degil, benim basima geldi ptt ile gelen paket tracking no dan takip edip gumruge takildigini gordum eve uyari yazisi gelmedi!

Bende saf gibi bekledim 1 ay mal geri gider bilmiyordum :)

1 ay sonra ikitelli ptt kargo merkezine gittim 1 saat bekledim , sonra aci haber paket geri gitmis :)

Sana bildirilen tracking no nedir? Ptt sisteminden bakilabilir durumuna.

arkatcaglar
27-09-2014, 09:37
Ptt de isler o kadar net degil, benim basima geldi ptt ile gelen paket tracking no dan takip edip gumruge takildigini gordum eve uyari yazisi gelmedi!

Bende saf gibi bekledim 1 ay mal geri gider bilmiyordum :)

1 ay sonra ikitelli ptt kargo merkezine gittim 1 saat bekledim , sonra aci haber paket geri gitmis :)

Sana bildirilen tracking no nedir? Ptt sisteminden bakilabilir durumuna.
Sozde eve gelip geri donen 2 jantin track nosu nu filan vermedi zamaninda istedim hep bir mazerette bulundu yani oyle bir durum soz konusu deil zaten artik burda neyi ispat etsem nafile bu yorumuda yapayim konu kilit olsun

suprolla
27-09-2014, 09:45
drahte hocam kusura bakmaynda avukatı geçtim , mertcanın karısı olsam bu kadar savunmam kendisini...

peki senin kırmızı arabalı tarafla akrabalık ilişkin ney ki 2-3 sayfa arkada ne zaman baksam para yattı mı diye konuyu güncellemiş oluyosun?
drahte mertcanın karısı kocası amcası teyzesi olabilir bilemem ama senin yazma tarzında pek iyi değil

fa'R'uk
27-09-2014, 10:06
Caesar ; Bir kişinin suçu yargı önünde ıspatlanıncaya kadar kişi masumdur, konu adliyeye taşınacakmış zaten , bence konu başlığını böyle tutma sen adminsin taraf olma

Arkat herkese cevap veriyorsun bu son bu son diyorsun sonu gelmiyor mert can ise susuyor suskunluğum asaletimdendir tarzı yaklaşıyor daha sempatik geliyor insana madem şikayetçi olacaksın yazma git adli olarak hakkını ara, birde adamla yemiş içmişsin dost kardeş diyorsunda bir fincanın hatırına ya bu konuyu açmasaydın yada direk gidip şikayet etseydin sonuçta bu forumda satılan bir şeyi almadın hatır gönül işi yaptınız

Jeandan-R
27-09-2014, 10:17
Admin yargıç, üye dolandırıcı, öteki üye vergi kaçakcısı. Dışardan görünen bu. Drahte çok mantıklı konuşmuş yine bu arada.

yasinipek79
27-09-2014, 10:18
Yooo Muratin yazdiklarini gayet ciddiye aliyor bu site her konuya yazmaz yazdigi kinusa da bis yazmaz

Aren o gun seninle lasticide konustuk.Olaya yaklasimimi biliyorsun.Ben zaten kendim icin soyledim.Milletin neyi ipleyip iplemedigi umrumda degil.Ama benim hic umrumda degil.Cunku bende yorum yapmistim.Fikrim ayni degisen bir sey yok.

STP
27-09-2014, 10:20
Caesar ; Bir kişinin suçu yargı önünde ıspatlanıncaya kadar kişi masumdur, konu adliyeye taşınacakmış zaten , bence konu başlığını böyle tutma sen adminsin taraf olma

Arkat herkese cevap veriyorsun bu son bu son diyorsun sonu gelmiyor mert can ise susuyor suskunluğum asaletimdendir tarzı yaklaşıyor daha sempatik geliyor insana madem şikayetçi olacaksın yazma git adli olarak hakkını ara, birde adamla yemiş içmişsin dost kardeş diyorsunda bir fincanın hatırına ya bu konuyu açmasaydın yada direk gidip şikayet etseydin sonuçta bu forumda satılan bir şeyi almadın hatır gönül işi yaptınız

Kanka nokta bu yorum bence :)

yasinipek79
27-09-2014, 10:23
Ozgun beni kimse siklemek zorunda degil.Oyle bir cabamda yok.Ama bende kimseyi siklemiyorum.Zaten beni taniyorsun nasil bir insan oldugumu az cok anlamissindir.Benim kimse umrumda degil.Yargicta degilim hakim de.Bir *** yenmis ama akil firtanasi yapiliyor.

CGTY
27-09-2014, 10:29
"-de" ekini ayrı yazmaması, herkes yerine herkez yazması, yazısını değersiz hale getirmez. İçeriğe odaklanın.

Oz`
27-09-2014, 11:03
neden kittliyoruz konuyu istediğinzi yaptınızmı karalamanız bitti tamammı yok öle kitlemek mitlemek hepr beraber yapabiliceklerini bekliyoruz

Oz`
27-09-2014, 11:13
Ozgun beni kimse siklemek zorunda degil.Oyle bir cabamda yok.Ama bende kimseyi siklemiyorum.Zaten beni taniyorsun nasil bir insan oldugumu az cok anlamissindir.Benim kimse umrumda degil.Yargicta degilim hakim de.Bir *** yenmis ama akil firtanasi yapiliyor.

bak bi *** yenmiş derken :)

bak şimdi olayı özetlim sende bana deki yanlış düşünüyorsun sen usa desin benim arkadaşımsın kanka o jantları alalım bana be diyorum sende bana peki alalım diyorsun para yolla alayım shipinini gidip ptt ye götünü kaldırıp yantın tanesi 8 10 kilo diyelim bana 200 dolar fiyat biçiyorsun hadi senin boşlığuna geldi 200 dolar ı soledın ben salakmıyım 20 kilonun 4 ü toplam 40 kilonun 300 dolar olduğunu bilemeyeceğim ? hadi hepsini geçtim ben kolay olsun ucuz olsun die düşük yaz faturayı aman diyorum gümrüğe geliyor AAA cok para geldi diyorum çekmiyorum senin ne sucun var? aamerika lan burası herifler jant var der sipariş edersin back order olur :) sen 2000 in peşindesin herif 30 bin dolar 40 bin dolar motora vermiş motor bozuk dediğinde biz bişiy yapamayız diyorlar ozaman napabilirsin hemde hersey legal :) süreç 3-4 ayı bulur amerikadandada hiç bişi uyapamazssın :) burda yazılma nedeni de bu bu knunun

rio
27-09-2014, 11:15
Konuyu takıpteyım
Hukuku meselerle uğraştığımız ıcın o HAKLI bu HAKLI yorum yapmayacağım ıkı tarafıda tanımam
Şunu belirteyim konuyu açan Şahıs herseyı olduğu gıbı bu sıtede açıklamış hıc bır soru ısaretı olmadan
Hatalarımda olabılılır bunuda belirtmıs
Herseyı bırakalım burda konuşulup sozlesılmıs her ıkı tarafta tatlıya bağlamış mevzuyu Buda belirtılmiş
Sözü veren Şahıs gerı çekilmiş
Burda konuyu açan arkadaş Butun soru ısaretlere ayrı ayrı cevap vermış
Ilk adım olarak iişi resmıyete dökmüş hesaba ve muhattap olduğu kısıye noterden ıhtarname yollamış
Bu sıtede bu olayı aynı seylerı sız yaşamayın dıye konuyu açmış açıklamış
Hayal olan jantlar gelmıs gerı Donmuş trak no belgesıde verılmemıs
Iletısımıde engellenmıs bunuda belirtmıs
Olayla ılgılı aılesıne ulaşılmış bu davayla ılgılı hakaret edılmemıs
Muhattap olan kız kardesının hesabına para yatırılmıs ıadesı talep edılmış
Bu olay davadan önce ıcra ya başvurulur ıcra red cevabı verıldıgı takdırde Borçlu davalı Kışı %20 sını devlete ödemek şartıyla olay Yargıtay'a düşüp mahkeme kararı alınır
4.650 tl bın faızı avukat mahkeme masraflarıyla bırlıkte bu mebla 1yıl icerısınde davalı kısılere 4.650 tl 9 bın tl gıbı rakamlara ulaşır
Hakîm gereklı belgelerı ınceledıkten sonra kararını verır
Mahkemeye dava açan kazanırsa bu olaydan 9 bın tl gıbı bır rakamla sonuçlanır
Bu olayları büyütmeden halledılmesı mantıklıdır
Kımın HAKLI kımın haksız olduğuna hakîm karar verır bu sıte deil
Burda herseyı gördüğüm ıcın yazıyorum yapılan yorumlara bıraz daha dıkkatlı cevap yazın

XoR
27-09-2014, 11:38
Murat'ın son yazdığı cümle en mantıklı çözüm bu konuda, günlerdir takip ediyorum.

2 jant gümrükten çekilir, kalan 2 jantı Mertcan yollar. Onlarda takılır muhtemelen, jantların sahibi bunları da çeker. 4650 lira üstü ne masraf çıkarsa beraber yenilen bu nane'nin cezası olarak ikiye bölünür karşılanır herkes yoluna bakar.

nicosaint82
27-09-2014, 12:09
Ben aynı jantı 3,000 tl ye getiriyorum,,,parayı peşin isterim,,
is bozulursa artık 6 ay sonra iyi niyet göstergesi olarak 200 $ atarım hesabınıza,,bu arada 6 ay boyunca facebook ve tel engelli,,
parayı vermeyen arkadaş kimin arkadaşıysa burdan neredeyse üstüne bide para alıcak,,

yasinipek79
27-09-2014, 12:15

bak şimdi olayı özetlim sende bana deki yanlış düşünüyorsun sen usa desin benim arkadaşımsın kanka o jantları alalım bana be diyorum sende bana peki alalım diyorsun para yolla alayım shipinini gidip ptt ye götünü kaldırıp yantın tanesi 8 10 kilo diyelim bana 200 dolar fiyat biçiyorsun hadi senin boşlığuna geldi 200 dolar ı soledın ben salakmıyım 20 kilonun 4 ü toplam 40 kilonun 300 dolar olduğunu bilemeyeceğim ? hadi hepsini geçtim ben kolay olsun ucuz olsun die düşük yaz faturayı aman diyorum gümrüğe geliyor AAA cok para geldi diyorum çekmiyorum senin ne sucun var? aamerika lan burası herifler jant var der sipariş edersin back order olur :) sen 2000 in peşindesin herif 30 bin dolar 40 bin dolar motora vermiş motor bozuk dediğinde biz bişiy yapamayız diyorlar ozaman napabilirsin hemde hersey legal :) süreç 3-4 ayı bulur amerikadandada hiç bişi uyapamazssın :) burda yazılma nedeni de bu bu knunun

Özgün ben zaten olayı özetlemek için yazdım öyle.Metrcanla mesajlaştım da çözülmesi yönündeDediğim gibi ben Mertcanın en ufak yanlışını görmedim.Bir *** yenmiş diyorum çünkü şu an ikiside uğraşıyorlar boşyere.Bu saatten sonra yapılması gereken neyse yapsınlar taraflar.İkisininde en az zararla kurtulmasını isterim.Mertcan iyi niyetli olarak kar kaygısı gütmeden bu işe girdi.Arkatta dediğin gibi düşük faturadan dolayı suçlu konumda.O jantların vergisiz şekilde ülkeye giriş yapıp alınamayacağı belli.Geçen gün ben Arenede söyledim.Mertcanın kötü niyetli olmadığını düşünüyorum.Neyse artık ben çekileyim aradanda kendi aralarında halletsinler.:)

yasinipek79
27-09-2014, 12:21
Murat'ın son yazdığı cümle en mantıklı çözüm bu konuda, günlerdir takip ediyorum.

2 jant gümrükten çekilir, kalan 2 jantı Mertcan yollar. Onlarda takılır muhtemelen, jantların sahibi bunları da çeker. 4650 lira üstü ne masraf çıkarsa beraber yenilen bu nane'nin cezası olarak ikiye bölünür karşılanır herkes yoluna bakar.

Aynen yenilen nane tam da demek istediğim buydu..

Caesar
27-09-2014, 13:11

Tutarım Mertcan parayı yatırcam dedi ben dahil oldum konuya başlığı değiştirdim. Ama yatırmadı sadece bu adama değil forumdaki herkese yalan söyledi. Halbuki parayı yatırmayacam deseydi ben başlığıyine silecektim.

Caesar
27-09-2014, 13:14
Bide beyler sizin anlamadığınız şu;

Ben bu konunun başından beri okuyorum ve içimden Mertcana hak veriyordum. Parayı kesinlikle yatırmak zorunda değildi. Şahsi fikrim. Ama geldi burada tamam senin mağduriyetini gidericem 1000$ bu hafta önümüzde ki hafta 1000$ daha yatırcam dedi ve konu kapandı.

O ana kadar Mertcan haklı yatırmak zorunda değil diyebilirdik ve bir çoğumuzda dedi. Hatta deli gibi savunabilirdik de. Ama adam herşeyi kabul etti ve söz verdiği şeyi yapmadı.

Yani adam kendi ipini kendi çekti. Şimdide bence kimse mertcanı savunmasın; kendisini savunmayan adamı, kendi ipini çeken adamı savunmak bence kimseye düşmez.

Şu dakkadan sonra yok jant şöyle olmuş bence şu haklı yok böyle olmuş bence şu haklı demenin manası yok.

Caesar
27-09-2014, 13:16

Özgün şu açıklamayı mertcan tamam parayı yatırıcam 1000$ bu hafta 1000$ öbür hafta demeden önce yapmış olsaydın %99.9 haklıydın. Atladığın nokta bu.

fa'R'uk
27-09-2014, 13:20
Caesar; haklı kim yada suçlu kim aramıyoruz sadece kimsenin adını soyadını yazıp burada dolandırıcı diye yazmanın ve bunu göğsünü gere gere arkasında durmanin bir alemi yok hakkında yok

Caesar
27-09-2014, 13:22
Caesar; haklı kim yada suçlu kim aramıyoruz sadece kimsenin adını soyadını yazıp burada dolandırıcı diye yazmanın ve bunu göğsünü gere gere arkasında durmanin bir alemi yok hakkında yok

Arkat nasıl mahkemeye verecem diyor; Mertcan da verebilir aynı şekilde arkat'ı hakkımda dolandırıcı yazmış diye. Ben lk başta Mertcanın yararına olan birşey yaptım başlığı düzenledim. Daha sonra tekrar eski haline getirdim.

Ben hakim değilim yaptığım iyilikten vazgeçtim sadece, iki tarafta mahkemede haklarını arayabilir.

fa'R'uk
27-09-2014, 13:26
Bunu yazan sensin konu sahibi ilk olarak açtı daha sonra sen yazdın sildiğin başlığa bu konu forumdan bir ilan için açılmadı aralarındaki bir konu için forumdan yazma taraf olma gayet net heralde yazdığım

Caesar
27-09-2014, 13:34
Bunu yazan sensin konu sahibi ilk olarak açtı daha sonra sen yazdın sildiğin başlığa bu konu forumdan bir ilan için açılmadı aralarındaki bir konu için forumdan yazma taraf olma gayet net heralde yazdığım

Faruk yazdığın net ama anlama sıkıntın var. Bir daha oku yukarıyı.

fa'R'uk
27-09-2014, 13:49
Bende sana diyorum ki sildin kendince haklı buldun sen yazdın konu başlığına dolandırıcı diye , bende sana tekrar diyorum forumda yapılan bir ticaret değil oturdukları masada yapılan bir ticaret var aralarındaki anlaşmazlıktan bir adama dolandırıcı demesine müsaade ediyorsun üstüne de sen diyorsun bende diyorum ki bu ticaretten banane bu ticaretten sanane, sen forumda düzen sağlayacağına taraf olup hakaret ediyorsun senden yaşca küçük birini aşağılıyorsun yakışmıyor, buna katıl yada katılma fikrim budur.

Caesar
27-09-2014, 13:55
Bende sana diyorum ki sildin kendince haklı buldun sen yazdın konu başlığına dolandırıcı diye , bende sana tekrar diyorum forumda yapılan bir ticaret değil oturdukları masada yapılan bir ticaret var aralarındaki anlaşmazlıktan bir adama dolandırıcı demesine müsaade ediyorsun üstüne de sen diyorsun bende diyorum ki bu ticaretten banane bu ticaretten sanane, sen forumda düzen sağlayacağına taraf olup hakaret ediyorsun senden yaşca küçük birini aşağılıyorsun yakışmıyor, buna katıl yada katılma fikrim budur.

Konu ilk açıldığında dolandırıcı vardı konuda ben sonra kaldırdım. Daha sonra Mertcan sözünü tutmadı diye tekrar ekledim. Anladın mı faruk dolandırıcı yazısını ben eklemedim vardı zaten ilk açıldığında. Ben konudan kaldırmıştım sonra senin deyişinle taraf olmamak için yine ilk haline getirdim.

fa'R'uk
27-09-2014, 14:02
ben farklı bişey mi yazdım? sildin ve sen yazdın eski haline getirdim diye kendine göre yorumluyorsun, benim senden ricam ikisini de tanımam hakim savcı olmaya gerek yok yazmayın yada müsaade etmeyin birine hakarete

MaslakWarehouse
27-09-2014, 14:03

Ben bu konunun başından beri okuyorum ve içimden Mertcana hak veriyordum. Parayı kesinlikle yatırmak zorunda değildi. Şahsi fikrim. Ama geldi burada tamam senin mağduriyetini gidericem 1000$ bu hafta önümüzde ki hafta 1000$ daha yatırcam dedi ve konu kapandı.

O ana kadar Mertcan haklı yatırmak zorunda değil diyebilirdik ve bir çoğumuzda dedi. Hatta deli gibi savunabilirdik de. Ama adam herşeyi kabul etti ve söz verdiği şeyi yapmadı.

Yani adam kendi ipini kendi çekti. Şimdide bence kimse mertcanı savunmasın; kendisini savunmayan adamı, kendi ipini çeken adamı savunmak bence kimseye düşmez.

Şu dakkadan sonra yok jant şöyle olmuş bence şu haklı yok böyle olmuş bence şu haklı demenin manası yok.

Ayyyyynen durum bu. İkiside bi hata yapmıştı ve ellerine yüzlerine bulaştırmışlardı, Mertcan kendini sessiz kalarak burda sözler vererek ortadan kaybolarak kendini haksız duruma düşürdü. Bence hiç konuya cevap bile yazmasa daha da iyi idi ama sanırım sessiz kalarak olayı tam sentezleyemeyenlerin gözünde dolandırıcı olmak istemedi. Ama $1000 i yatırıyorum sende jantı yollican ama söz ver gibi laflar edince kendi ipini çekti

Olgar burda bişeye müsade etmiyorki. Bu forumun tek moderatörü değilki. Sonuçta Olgar adama dolandırıcı demedi, sadece başlığı orjinal haline geri getirdi

AdemAr
27-09-2014, 14:07

Durum tam olarak bu... Böyle bi olay oluncada ilk mevzudada acaba dedirtiyor...

kunteper
27-09-2014, 16:26
Drahte abinin postlardaki yilmaz ozdil benzerligi :)

Stealth
27-09-2014, 16:42
Bu Site Üzerinden Yapılmamış Bir Alış Verişi Bu Site Üzeriden Çözüm Aramak Bence Hiç Etik Değil..Burası Adalet Sarayı Değil..

Yigit-Y
27-09-2014, 16:44
Bu Site Üzerinden Yapılmamış Bir Alış Verişi Bu Site Üzeriden Çözüm Aramak Bence Hiç Etik Değil..Burası Adalet Sarayı Değil..

amaç rezil etmek bu alemde itibarını sarmak zaten ;)

yoksa burası ile alakalı bir durum tabii ki de yok :)

Kadyr
27-09-2014, 17:24

Ne alaka illa bu site uzerindenmi alisveris olmasi gerekiyor boyle konular icin? Zaten site kurallarinda. Tech baglayici degildir yaziyor.burdaki. amac adam bu siteye uye ise alisveris yapacak olanlarin dikkat etmesidir

STP
27-09-2014, 18:10
Arkat bisi sorucam hani senin su dusuk km li typerinda sadece bi kac parca cizik boyasi vardi dimi? Simdiki beyaz kapala mugen fn2 dede sadece iki parca boya var dimi ?

G_TT_I
27-09-2014, 18:12
Yarın belli bir tutar kadar haciz gönderilir ama bu durum olayı daha komik hale getirir, günümüzde adı ı soy adını bildiğin herkese haciz gönderebiliyorsun oda 7 gün içinde itraz edip kaldırıyor,
Sonrasında açılacak dava bu tutarın haklı olup olmadığı üzerine gider, oda birine yollanmış bir para var kira mı, alacağa karşılık mı neye belli değil, ortada resmi ticaret yok bişey yok.

2 jant neredeyse bulun çıkarın masrafını ödeyin ya geri gitsin yada teslim alın, ondan sonra geri kalan rakam için anlaşın yada mertcan resmi fatura tutar ile yollasın.

Bu sitede 50 tane başlık vardır, abd'den nasıl jant getiririm diye, resmi ithalat yapıp satanlar çakal, orjinal fatura ile jant getirenler aptal, bi adam söz verdi ile köprüden atlamak gibi bişey olmuş.