Orijinalini görmek için tıklayınız : konut kredisi ara ödeme ??
Arkadaşlar bitmesine 4,5 yıl kalan konut kredime elime para geçtiği ödeme yapmak istiyorum.
Kalan ana para borcum 53.000 ben şimdi 23.000 ödeme yapıp vadesini de 2 yıla dusurmek ıstıyorum şimdi bu ödeme anaparadan dusulup kalan 30.000 üzerinden tekrar mı hesaplanıcak ??
Bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım şimdiden teşekürler..
Evet 23000 liralık ödemen anaparadan yapılır, 30binlik kısım da tekrar vadelendirilir. Başlangıçta kaç senelik ve nasıl bir ödeme planı yaptığınıza göre 23binlik ödemenin taksitlerinizi ne kadar etkileyeceği değişir.
bildiğim kadarı ile anaparadan tam 23.000 tl düşmez. Faizler düşülür, sonrasında atıyorum 20.000 tl ana paran düşer, devamında ise kalan tutar şu an geçerli olan faizle kredilendirilir. çoğu zaman faizler sizin aldığınız döneme göre düşük değilse yapılması mantıklı olmayan bir yapılandırmadır.
Eklemeyi unuttum, % yada binde 2 gibi bir kısmı da Devlet tarafından 'ceza' olarak alınır
bildiğim kadarı ile anaparadan tam 23.000 tl düşmez. Faizler düşülür, sonrasında atıyorum 20.000 tl ana paran düşer, devamında ise kalan tutar şu an geçerli olan faizle kredilendirilir. çoğu zaman faizler sizin aldığınız döneme göre düşük değilse yapılması mantıklı olmayan bir yapılandırmadır.
dediğiniz gibiyse faydası olmaz zaten benım kullandıgım oran 0,73 bugunku orandan cok cok dusuk.bende aynı orandan tekrar hesaplandıgını bılıyorum.sizin bilgi kesin mi?
Eklemeyi unuttum, % yada binde 2 gibi bir kısmı da Devlet tarafından 'ceza' olarak alınır
onunda bu sene kalktıgını duymustum %2 oranı
Öncelikle, uzun vadeli kredilerde Ara ödeme(Balon ödeme) çok fazla yararınıza olan bir ödeme türüdür. Elinize 10bin vb. geçtikçe yapmanızı öneririm.
Ara ödeme yaptığınızda size 2 seçenek sunulur;
Birincisi; Aylık ödeme tutarınız sabit kalır, vade kısalır(4,5 yıl tahminen 2,5yıla düşer).
İkincisi; Vade aynı kalır, aylık ödediğiniz rakam azalır. Örneğin aylık 1.850TL ödüyorsanız, aylık 1,250TL'ye düşer gibi.
Her iki durumda da faiz oranınız krediyi kullandığınız orandadır, değişmez.
%2 erken ödeme cezası alınır(Bunu pazarlıkla indirtebilirsiniz)
Önemli Not:
Kredinizin son 2 yılında erken ödeme yapmanızı önermem, çünkü ödediğiniz faiz vade sonuna doğru çok azaldığından pek bir fayda sağlamaz.
yapılandırmaya gidersen %2lik ceza vara ama sen ara ödeme yapacağını söylüyorsun o yüzden seni ilgilendirmez ikisi farklı şeyler birde önce faiz'den düşer sonra anapara'dan düşmeye başlar bankalar önce faizi alır sonra ana parayı alırlar
Peşin para ödemeni de yapılandırma sayıp alıyorlardı o %2yi, biz yapalı ara ödeme yapalı 3 4 sene kadar oldu. O kalktıysa bilmiyorum. Daha sonra 1,5 sene kadar önce toplu ödeyip tamamen kapattığımızda da ayrıca ondan da bi %2 olayı olmuştu..
@brs852
Krediyi öderken başlangıçta ödediğiniz taksitlerin atıyorum %80i faiz %20si anaparadır. Ancak toplu ödeme yaparsanız, (Hala varsa %2lik kısmı hariç) hepsi anaparadan düşer. Daha sonra borç kalan para üzerinden yeniden yapılandırılıp devam eder. Toplu para faize bulaşmadan anaparayı düşürür yani..
Öncelikle, uzun vadeli kredilerde Ara ödeme(Balon ödeme) çok fazla yararınıza olan bir ödeme türüdür. Elinize 10bin vb. geçtikçe yapmanızı öneririm.
Ara ödeme yaptığınızda size 2 seçenek sunulur;
Birincisi; Aylık ödeme tutarınız sabit kalır, vade kısalır(4,5 yıl tahminen 2,5yıla düşer).
İkincisi; Vade aynı kalır, aylık ödediğiniz rakam azalır. Örneğin aylık 1.850TL ödüyorsanız, aylık 1,250TL'ye düşer gibi.
Her iki durumda da faiz oranınız krediyi kullandığınız orandadır, değişmez.
%2 erken ödeme cezası alınır(Bunu pazarlıkla indirtebilirsiniz)
Önemli Not:
Kredinizin son 2 yılında erken ödeme yapmanızı önermem, çünkü ödediğiniz faiz vade sonuna doğru çok azaldığından pek bir fayda sağlamaz.
Bilgi için teşekür ederim.Dediğiniz gibi aylık taksit tutarı değişmeden tah.2,5 yıla dusuyor ben bıraz daha taksidi arttırıp 2 yıla ındırmek ıstıyorum.
Peşin para ödemeni de yapılandırma sayıp alıyorlardı o %2yi, biz yapalı ara ödeme yapalı 3 4 sene kadar oldu. O kalktıysa bilmiyorum. Daha sonra 1,5 sene kadar önce toplu ödeyip tamamen kapattığımızda da ayrıca ondan da bi %2 olayı olmuştu..
@brs852
Krediyi öderken başlangıçta ödediğiniz taksitlerin atıyorum %80i faiz %20si anaparadır. Ancak toplu ödeme yaparsanız, (Hala varsa %2lik kısmı hariç) hepsi anaparadan düşer. Daha sonra borç kalan para üzerinden yeniden yapılandırılıp devam eder. Toplu para faize bulaşmadan anaparayı düşürür yani..
2. Paragrafın sonunda söylediğiniz kısım hatalı yalnız. Ara ödeme girişlerinde örn. Taksit tutarı 1.500ken,30.000tl bir meblağ ödeme yapacaksanız taksit tutarı yine anapara+faiz şeklinde hesaplanır sadece anapara üzerinden düşüm olmuyor. Hatta ayın 20si ise taksit gününüz 1 inde ödeme yapıyorsanız aynı şekilde faiz düşüm olacaktır.
Merkezi opr. Bölümünde çalışmaktayım, 3 haftalık iznim öncesinde erken ödeme cezasına ilişkin yasa değişikliği olmuştu, bu haftaiçinde denk gelmedi henüz erken ödeme-kapama net bilgi veremiyorum maalesef.
Anlaşamadığımız küçük bir nokta var o da yazıdan olsa gerek.
dediğiniz gibiyse faydası olmaz zaten benım kullandıgım oran 0,73 bugunku orandan cok cok dusuk.bende aynı orandan tekrar hesaplandıgını bılıyorum.sizin bilgi kesin mi?
onunda bu sene kalktıgını duymustum %2 oranı
Arkadaşlar bankada çalışıyor sanırım daha net bilgiyi onlar verirler diye düşünüyorum.. Yanlış bir yönlendirme yapmak istemem..
yapılandırmaya gidersen %2lik ceza vara ama sen ara ödeme yapacağını söylüyorsun o yüzden seni ilgilendirmez ikisi farklı şeyler birde önce faiz'den düşer sonra anapara'dan düşmeye başlar bankalar önce faizi alır sonra ana parayı alırlar
hem erken kapamada hem ara ödemede hem de yapılandırmada bu ceza vardı.bu sene kalkmıs ama sanırım sadece erken kapama ıcın.
@brs852
bankacı bir arkadasımda bunu soyledı ama benım subedekı arkadas net bılgı veremedı.taksit gununde yapabılecegım ıcın o gun bellı olucak.
2. Paragrafın sonunda söylediğiniz kısım hatalı yalnız. Ara ödeme girişlerinde örn. Taksit tutarı 1.500ken,30.000tl bir meblağ ödeme yapacaksanız taksit tutarı yine anapara+faiz şeklinde hesaplanır sadece anapara üzerinden düşüm olmuyor. Hatta ayın 20si ise taksit gününüz 1 inde ödeme yapıyorsanız aynı şekilde faiz düşüm olacaktır.
Merkezi opr. Bölümünde çalışmaktayım, 3 haftalık iznim öncesinde erken ödeme cezasına ilişkin yasa değişikliği olmuştu, bu haftaiçinde denk gelmedi henüz erken ödeme-kapama net bilgi veremiyorum maalesef.
şimdi tamamının ana paradan yada bi kısmının anaparadan dusmesı bankadan bankaya degisir mi?
ara ödemede ıcınde bu ceza kalktı mı kesın bılgı verebılırsenız memnun olurum.talep edılırse bosuna odemeyelım
Ben banka ile konustugumda(akbank) bana erken odemenin ana paradan dustugunu soylediler, erken odeme ile taksitlerin azaldıgını bunun haricinde taksitleri sabit tutup vadeyi degistirmek istediginizde bunun icin masraf aldıklarını söylediler.
Vtec2Mesut
25-08-2014, 12:30
Bir hafta önce ara ödeme taktik.
90000 TL konut kredisi çektik 60 bin TL ara ödeme yaptik yatirdigimiz 60000 i ana paradan düştüler içinden %2 1200 TL ceza kestiler. Yani 58800 u ana paradan düşüp geri kalan parayida ilk çektiğiniz faiz oranindan faizlendirip taksitleri düzenleyerek yeni bir ödeme plani cikarttilar
Vtec2Mesut
25-08-2014, 12:35
Ara ödeme yaptiginiz için faiz orani değişmiyor yatirdiginiz parayi ana paradan düşüp geri kalan miktarı da izlendi diyorlar %2 Cezqyi aliyolar tabiki. Biz bu şekilde işlem yaptik
Ara ödeme girişi mevcut ödeme tablonuzda ödenmemiş ilk taksidinize yansıtılır, taksit tutarı 2.000-3.000tl iken 60.000tl olarak hesaplanarak yansıtılır ve bu taksit diğerlerinde olduğu gibi anapara+faiz şeklindedir. "Sadece anapara ödemesi" taksit ödemesi olduğundan söz konusu olmaz. Bu işlemi taksit gününüzde yaparsanız % 2cezs uygulanmaz fakat bankadsn bankaya değişebilen komisyon uygulaması olabilir.
Ara ödeme girişi mevcut ödeme tablonuzda ödenmemiş ilk taksidinize yansıtılır, taksit tutarı 2.000-3.000tl iken 60.000tl olarak hesaplanarak yansıtılır ve bu taksit diğerlerinde olduğu gibi anapara+faiz şeklindedir. "Sadece anapara ödemesi" taksit ödemesi olduğundan söz konusu olmaz. Bu işlemi taksit gününüzde yaparsanız % 2cezs uygulanmaz fakat bankadsn bankaya değişebilen komisyon uygulaması olabilir.
cevap yazan arkadaslara teşekür ederim.
bankayla konustum(ziraat)tüm para anaparadan dusuyor kalan uzerınden kullandıgım oranda tekrar odeme planı cıkarılıyor.%2 ceza sadece tuketıcı kredılerınde kaldırılmıs onu mecburen oduyoruz.
suankı taksıt tutarımını gecmemek sartıyla vadeyı kısaltabılıyorum.bu bana cok sacma geldı suan durumum var eskı taksıt tutarımı aşabılırım mesala.benım kalan 4.5 yıldı ben 2 yıla dusurmek ıstıyordum tabı o zaman taksıt tutarı arttıgı ıcın olmıyacakmıs.o zaman vade 2 degılde 2.5 yıla dusucek benım hesaplarıma gore.
Abi gücün varsa zırt pırt ara ödeme yapıp istediğin süreye düşürebilirsin aslında.Atıyorum her 2 ayda 3 aylık tutar yatırıp toplam süreyi istediğin zamana çekebilirsin. Tabi herseferinde olan %2ye olcak. Orası ayrı
Abi gücün varsa zırt pırt ara ödeme yapıp istediğin süreye düşürebilirsin aslında.Atıyorum her 2 ayda 3 aylık tutar yatırıp toplam süreyi istediğin zamana çekebilirsin. Tabi herseferinde olan %2ye olcak. Orası ayrı
o zaman bi karın olmaz zaten vade kısalıyor yeterınce.en az 1-2 yıl kısaltırsan tek seferde faız yukunden azalıyor zarardan kar yanı.
erken ödemek her zaman iyidir gelecekteki kredi tutarı düşer. Tabi elindeki parayı aldığın kredi faizi oranından daha iyi değerlendiremiyeceksen iyidir.