Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 4 hakkında
sercanavcı
10-07-2014, 12:36
aracımı yakın zamanda satmayı planlıyorum aklımda golf 4 var genel olarak kilometreleri yüksek 150000 250000 arası honda cıvıc ek kasadan sonra golf 4 tat verirmi yabancı oldugum bir araç motor km ömürleri nasıldır bilmiyorum bilgisi olan varmıdır
63owen63
10-07-2014, 12:39
mk4 de motor seçenegi çok hangisini almayı düşünüyorsun yazarsan daha net cevaplar gelir
sercanavcı
10-07-2014, 12:41
1.6 comfortline modeli düşünüyorum
alperkirman
10-07-2014, 13:48
1.8 olanı al ilerde bişeyler yapmak istersen önün açık olur :)
1.8t ne kadar bilmiyorum ama aldıktan sonra neden civice binmişim diceksiniz
boyunuz uzunsa 2 kere düşünün ve kesinlikle otomatik almayın
63owen63
10-07-2014, 14:13
1.6 iki tür motor var
1.si 8v sr motor, 102 hp dir, 2002 öncesi tüm golflerde ve mk4 tüm otomatik golflerde bu motor vardır. halk arasında hitler,pancar motor vs diye de çagrılır, alt devirleri fena degildir üstler zayıftır diger muadil motora göre.Dayanıklılık uzun ömür konusunda japon gibidir, taş gibidir , lpg ye uyumludur, honda kadar seri ve performanslı degildir kronik sorun yok, lpg de ateşleme problemleri çıkabilir zaman zaman bobin vs :)
2. si 16v 'lik motor bcb diye geçer, 2002 ve üzeri manuel modellerde kullanıldı. 105 hp dir önceki motora göre daha performanslıdır, özellikle üst devirlerde, yalnız bu tabirlerim uçar kaçar manasında gelmesin genel olarak 16v'lik motor 1.6 ies civic'den yavaştır. Yine uzun ömürlü,kronik mekanik bir sorunu yoktur, önceki motora ilaveten bir sensör vardır, ( oksijen ve egsoz ) bu yüzden lpg'de kalibrasyon iyi yapılmışsa, arıza lambası yanması durumuyla karşı karşıya kalınabilir
Alırken boğaz kelebegine baktırın rölanti dalgalanmasına neden olabilir,kelebek kritik nokta bu arabada :) ,donanımları zaten biliyorsundur ya da kolayca öğrenebilirsin farkları, direksiyon simidi, iç kapı üzeri tutamaç vites topuzu el freni deformasyonu söz konusu olabiliyor ,dikkat etmek lazım alırken. Varsa detaylı soruların, burdan ya da p.m atabilirsin.
Edit :
Donanım konusunda öğrenebilirsin dedim ama içim rahat etmedi karışık noktaları yazayım golf karışık çünkü biraz :)
pasific modeli 2003-2004 modellerdir ve 16 V 105 hp dir manuelleri.
comfortline ise 98 yılından itibaren başlar. 99 00 01 modellerde motor 8 V ve 102 hp dir
99 00 01 modellerde manuel klima vardır 01 lerin yarısından sonrasında ise dijital klima vardır
2001 in yarısından sonra üretilenlerde ise tüm dijital klimadır comfortline modelller için diyorum bunu.
02 öncesi comfortline golf ler de 4 hava yastıgı 2002 sonrasında 8 hava yastıgı vardır.Pasific donanım comfortline ın altıdır. kliması analog vs. olarak ama koltukları , göstergeleri, 3 kollu direksiyonu ; dış tarafta 16" BBS Montreal II jantları , gövde rengi çıtaları , kapı kolları , karartılmış stopları olarak Comfortline'dan +ları diyebiliriz. Estetik olarak pasific, donanım olarak comfortline tam kararında bir golf olur :)
sercanavcı
10-07-2014, 14:41
1.6 iki tür motor var
1.si 8v sr motor, 102 hp dir, 2002 öncesi tüm golflerde ve mk4 tüm otomatik golflerde bu motor vardır. halk arasında hitler,pancar motor vs diye de çagrılır, alt devirleri fena degildir üstler zayıftır diger muadil motora göre.Dayanıklılık uzun ömür konusunda japon gibidir, taş gibidir , lpg ye uyumludur, honda kadar seri ve performanslı degildir kronik sorun yok, lpg de ateşleme problemleri çıkabilir zaman zaman bobin vs :)
2. si 16v 'lik motor bcb diye geçer, 2002 ve üzeri manuel modellerde kullanıldı. 105 hp dir önceki motora göre daha performanslıdır, özellikle üst devirlerde, yalnız bu tabirlerim uçar kaçar manasında gelmesin genel olarak 16v'lik motor 1.6 ies civic'den yavaştır. Yine uzun ömürlü,kronik mekanik bir sorunu yoktur, önceki motora ilaveten bir sensör vardır, ( oksijen ve egsoz ) bu yüzden lpg'de kalibrasyon iyi yapılmışsa, arıza lambası yanması durumuyla karşı karşıya kalınabilir
Alırken boğaz kelebegine baktırın rölanti dalgalanmasına neden olabilir,kelebek kritik nokta bu arabada :) ,donanımları zaten biliyorsundur ya da kolayca öğrenebilirsin farkları, direksiyon simidi, iç kapı üzeri tutamaç vites topuzu el freni deformasyonu söz konusu olabiliyor ,dikkat etmek lazım alırken. Varsa detaylı soruların, burdan ya da p.m atabilirsin.
Edit :
Donanım konusunda öğrenebilirsin dedim ama içim rahat etmedi karışık noktaları yazayım golf karışık çünkü biraz :)
pasific modeli 2003-2004 modellerdir ve 16 V 105 hp dir manuelleri.
comfortline ise 98 yılından itibaren başlar. 99 00 01 modellerde motor 8 V ve 102 hp dir
99 00 01 modellerde manuel klima vardır 01 lerin yarısından sonrasında ise dijital klima vardır
2001 in yarısından sonra üretilenlerde ise tüm dijital klimadır comfortline modelller için diyorum bunu.
02 öncesi comfortline golf ler de 4 hava yastıgı 2002 sonrasında 8 hava yastıgı vardır.Pasific donanım comfortline ın altıdır. kliması analog vs. olarak ama koltukları , göstergeleri, 3 kollu direksiyonu ; dış tarafta 16" BBS Montreal II jantları , gövde rengi çıtaları , kapı kolları , karartılmış stopları olarak Comfortline'dan +ları diyebiliriz. Estetik olarak pasific, donanım olarak comfortline tam kararında bir golf olur :)
çok teşekkür ederim ayrıntılı şekilde yazmışssın performans olarak sanırım 8v beni tatmin etmiycek o yüzden 2002 sonrasına bakayım ben digital klima vs en azından cıvıcten üst segment olucak bazı özellikleri piyasaya göre şu an en mantıklı araç bu geldi hayırlısıyla temizinden bulurum inş
burak_2885
10-07-2014, 15:09
boyunuz uzunsa 2 kere düşünün ve kesinlikle otomatik almayın
Boyunuz uzunsa diyorsun da bende Golf 5 var (4 kasada vardı be zaten içi neredeyse aynı) 196 boyum var ve ben öne oturunca arkaya insanlar çok rahat bi şekilde oturuyor. Koltuk düzenini açısından harika bi araba boy sıkıntısı hiç yaşamıyorum :)
Boyunuz uzunsa diyorsun da bende Golf 5 var (4 kasada vardı be zaten içi neredeyse aynı) 196 boyum var ve ben öne oturunca arkaya insanlar çok rahat bi şekilde oturuyor. Koltuk düzenini açısından harika bi araba boy sıkıntısı hiç yaşamıyorum :)
golf 5le 4ün alakası yok iç büyüklüğü konusunda dediginiz gibi bizdede vardı 4 ve 5. 4e oturdugumuz zaman kendime göre ayarlarsam arkaya insan oturamaz 190 boyum var. eğer arkaya insan oturursa ben kadranın yarısını göremiyorum dik sürmekten. golf 5te gayet rahattı ki 5le 6 neredeyse aynı büyüklükte 4 ile 5in alakası yok
onn_dear
10-07-2014, 15:18
Konfor yol tutus fren civicten iyidir ama performans ve yakit icin ayni seyler gecerli degil malesef
burak_2885
10-07-2014, 15:23
golf 5le 4ün alakası yok iç büyüklüğü konusunda dediginiz gibi bizdede vardı 4 ve 5. 4e oturdugumuz zaman kendime göre ayarlarsam arkaya insan oturamaz 190 boyum var. eğer arkaya insan oturursa ben kadranın yarısını göremiyorum dik sürmekten. golf 5te gayet rahattı ki 5le 6 neredeyse aynı büyüklükte 4 ile 5in alakası yok
4 Kasayı 4 sene önce kullandım belkide ben yanlış hatırlıyor olabilirim ya da ozamanlar daha cılızdım oda olabilir :D
Ama Golf 4 ün verdiği sürüş keyfini cidden çoğu araba vermez, performansı bi kenara bırakırsak honda falan yalan yanında benim için :)
sercanavcı
10-07-2014, 15:30
4 Kasayı 4 sene önce kullandım belkide ben yanlış hatırlıyor olabilirim ya da ozamanlar daha cılızdım oda olabilir :D
Ama Golf 4 ün verdiği sürüş keyfini cidden çoğu araba vermez, performansı bi kenara bırakırsak honda falan yalan yanında benim için :)
bana hondayı aratmasın sorunsuzluk bakımından yeter biraz aile spec binicem artık :) birde geçen aydın otobanında giderken benim hızım 170 civarı falandı arkamdan bi golf4 selektör yaptı orta şerite geçtim adam yanımdan 200 civarı hızla geçti maşallah cok toplu araçtı şaşırdım açıkcası bu kadar gittiklerini bilmiodum golflerin
valla golf 4ten tek sıkıntım otomatik şanzumanı ve sığmamamdı.
şanzumana şöyle örnek vereyim; denizden gelirken 1-2 sıkıştırdım birden bi vites küçülttü araba 40la giderken 1e aldı yavas yavas hızlanıyorm yok vites atmıyo tapa gaz gidiyorm 1.vitesi bitirip 60ta 2ye atıyo s modu var sanki anasını satıyım :D yavaslıyorm 50 55 gibi gene 1e alıyodu kafayı yicektim neyse çektim kenara 15dk sonra düzeldi ama normal seyir halindeyken bile fazla ısınıyodu şanzuman
63owen63
10-07-2014, 15:33
Rica ederim, sürüş keyfi iyidir, yol tutuşu sınıfının seviyelerinde iyi bir lastik seçimiyle gayet iyi, frenleri başarılı, yalıtım vs hondanın cok ötesinde. turbo su fazla gelecekse atmosferik 1.8 125hp'liklere de bakılabilir, lpg'ile keyifle binilir, 1.6 ile aynı yakarlar.
burak_2885
10-07-2014, 15:34
bana hondayı aratmasın sorunsuzluk bakımından yeter biraz aile spec binicem artık :) birde geçen aydın otobanında giderken benim hızım 170 civarı falandı arkamdan bi golf4 selektör yaptı orta şerite geçtim adam yanımdan 200 civarı hızla geçti maşallah cok toplu araçtı şaşırdım açıkcası bu kadar gittiklerini bilmiodum golflerin
1.9 TDI ları var 135 hp lik onlar sağlamdır o geçen oda olabilir :)
1.6 lar biyere kadar nede olsa :)
1.8t ise gitmesi normal tabi. sorunsuzluk istiyosan 1.6 8v manuel alır tüp takarsın sıkıntısız binersin. 1.8t motorlarıda çok sağlamdır ama problemleri var mı yok mu ne kadar az sorunlu hiç bi fikrim yok yanlış bilgi vermiyim
burak_2885
10-07-2014, 15:38
Konu açılmışken ilham olur belki :) Eski aracım*
http://i62.tinypic.com/1zqssx5.jpg
http://i62.tinypic.com/eq9kdc.jpg
http://i60.tinypic.com/35iuq9d.jpg
http://i57.tinypic.com/5wmeqp.jpg
63owen63
10-07-2014, 15:40
1.9 luk dizel motor , 90, 110 ve 130 ve 150 lik olarak var, 135lik yok.
burak_2885
10-07-2014, 15:42
1.9 tdi , 90, 110 ve 130 luk olarak var, 135lik yok.
130-135 tam hatırlayamamışım :)
O paralara alınabilecek bence en iyi arabalardan biri 2 senedir biniyorum temiz düzgün bulursan hiçbir sorun çıkarmaz :)
sercanavcı
10-07-2014, 16:54
Konu açılmışken ilham olur belki :) Eski aracım*
http://i62.tinypic.com/1zqssx5.jpg
http://i62.tinypic.com/eq9kdc.jpg
http://i60.tinypic.com/35iuq9d.jpg
http://i57.tinypic.com/5wmeqp.jpg
maşallah güzelmiş tamda böle temizi denk gelir inş kırmızı yada lacivert istiyorum 2 aracımda beyaz şimdiye kadar biraz renkli araca bineyim artık :)
oguz0854
10-07-2014, 18:56
Emre kardesım de yorum dusmus 2 yıldır hıc bır sıkıntı yasamadan bındık dediği gibi. Arkadaşlar yeterli bilgileri vermişler zaten :)
Benımde ekliyeceğim önceki aracım golf 4 1.6 8v likti. Giderini görmek için rampa asagı bastık 210 gormustuk. Gidişi benzinde tatminkardır lpg de biraz daha düşer.
Sonra 1.6 nın hakkını verdıgını dusunup 1.8t sini aldık. :D
kısacası temızını al ölene kadar bin ;)
bu önceki aracımız
http://i57.tinypic.com/357f2at.jpg
buda Kardeşim emre069 un arabası 2 yıldır gazlıyoruz lpg :D
http://i62.tinypic.com/33to3ma.jpg
emregnal
10-07-2014, 21:09
Golf 4 kullanıcısı olarak imkan varsa 1.8T almanı tavsiye ederim. Benim aracım 1.8 AGN kodlu motor 1.6 motora göre daha atik ve yakıt olarak LPG de aşırı bir tüketimi yok. 1.8 ler Highline donanım olarakta tatmin edicidir.
konuyu hortlatalım. ablama 33-38 arası bir araç bakıyoruz yaris, fiesta, corsa bakıyorduk golf4 lanlarını incelerken km olarak biraz daha fazla kmsi olan golf4 ler aklımı celbetmeye başladı. diğer araçlara göre daha tok ve bence güvenli bir araba. peder beyde vardı 5 sene sıkıntısız düşük km 1.6 pasific modelini kullandı ancak km yüksek modellerde kronik problem çıkarırı mı? yoksa yaris fiest corsa bakmak daha mı mantıklı?
konuyu hortlatalım. ablama 33-38 arası bir araç bakıyoruz yaris, fiesta, corsa bakıyorduk golf4 lanlarını incelerken km olarak biraz daha fazla kmsi olan golf4 ler aklımı celbetmeye başladı. diğer araçlara göre daha tok ve bence güvenli bir araba. peder beyde vardı 5 sene sıkıntısız düşük km 1.6 pasific modelini kullandı ancak km yüksek modellerde kronik problem çıkarırı mı? yoksa yaris fiest corsa bakmak daha mı mantıklı?
Ben yeni 1.9 tdi pd100 tek kapısını aldım. Konfor, yol tutuş, frenler vs olumlu görüşlerim. 1.6 motor da sıkıntısız sorunsuz parça sorunu usta sorunu olmayan motorlar alınır.
B segment araba satip; dusuk modelli c segmente gecen birisi olarak.
B segment araba alacagima; kesinlikle dusuk model-yuksek km- boyali- degisenli c-d segment alirim
Bütçe müsaitse favoriler konusuna da yazdığım araçlara bir bakın derim.
Volkswagen / Golf / 1.6 / Comfortline / 2001 GOLF 1.6 * * EMSALSİZ * * * ORJİNAL 95.000 KİLOMETRE * * * sahibinden.comda - 693801267 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2001-golf-1.6-emsalsiz-orjinal-95.000-kilometre-693801267/detay/)
Volkswagen / Golf / 1.6 / Comfortline / 18 YILLIK İKİNCİ SAHİBİNDEN OTOMATİK MASRAFSIZ ORJİNAL TERTEMİ sahibinden.comda - 696863281 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-18-yillik-ikinci-sahibinden-otomatik-masrafsiz-orjinal-tertemi-696863281/detay/)
[QUOTE=arda35;8580795]Bütçe müsaitse favoriler konusuna da yazdığım araçlara bir bakın derim.
Volkswagen / Golf / 1.6 / Comfortline / 2001 GOLF 1.6 * * EMSALSİZ * * * ORJİNAL 95.000 KİLOMETRE * * * sahibinden.comda - 693801267 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2001-golf-1.6-emsalsiz-orjinal-95.000-kilometre-693801267/detay/)
bu çok iyiymiş