Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz pedalında oluşan titreme
CivSpeed
09-07-2014, 20:17
Arkadaşlar merhabalar,
Uzun zamandır çözüm bulamadığım garip bir sorunum var... Aracımda coilover ve 17 inç jantlar ve 205/40/17 lastikler mevcut... orjinal jantlarım 15 inç 195/50/15... 2. vitesteyken 30-40 km/s aralığında ani hızlanma yaptığım sırada gaz pedalında bir titreme oluşuyor.
Aynı hızlarda başka viteslerde sıkıntı yok sadece 2. viteste yapıyor bu durumu. Aracın gidişinde, duruşunda yada viraj kabiliyetinde bir sorun bulunmamakta ve gayet iyi bir hızlanmaya sahip...
Bahsettiğim ve başka hızlarda direksyonda yada ön takımda titremede oluşmuyor. Sadece 30-40 arasında gaz pedalında titreme var... bunun sebebi ne olabilir ? jantlara balans ve rot ayarlarımı daha önce 2 kez yaptırdım bu hafta bir daha yaptırıcam acaba başka bir durum olabilirmi ? Yükseklikten kaynaklı bir sorun olabilirmi ?
Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
(not coilover yuksekliğim önde ve arkada teker/çamurluk arası : 1,5 parmak kadar kesinlikle yere yada çamurluğa sürtme vs yok )
Basık araçlarda olan bi sorun bu akslardan yapar tahmin ettiğim şeyse hatta kasada titrer de en çok gaz pedalında hissedilir yokuş yukarı yolda daha çok belli olur mesela 15 jantları takarsan bi nebze azalır
CivSpeed
09-07-2014, 21:35
Basık araçlarda olan bi sorun bu akslardan yapar tahmin ettiğim şeyse hatta kasada titrer de en çok gaz pedalında hissedilir yokuş yukarı yolda daha çok belli olur mesela 15 jantları takarsan bi nebze azalır
kasayı çok hissetmiorum ancak gaz pedalı baya titrio :) jant değişmeyi düşünmedim bide değiştirip öyle bakiyim ozaman... Ön tarafı biraz daha yükseltmek işe yararmı sizce ?
Akslardır.Rampa yukarı yükte bırak 2de 20 de bas mesela daha çok hissedersin.Basık araçlarda oluşabilen bi problem.Kasada sallanıyordur belki farketmemişsindir sağa sola sallar kısa kısa mesafeli.
Aks lalesi denen zımbırtı sanırım. Sonunda orjinale dönerek kurtulduk biz.
CivSpeed
09-07-2014, 21:49
Akslardır.Rampa yukarı yükte bırak 2de 20 de bas mesela daha çok hissedersin.Basık araçlarda oluşabilen bi problem.Kasada sallanıyordur belki farketmemişsindir sağa sola sallar kısa kısa mesafeli.
hmm anladım ozaman arabayı biraz yukselticez aynı zamanda akslarımıda bi kontrol ediyim uzun yola çıkıcam skıntı çıkarmasın bana
Aks lalesi denen zımbırtı sanırım. Sonunda orjinale dönerek kurtulduk biz.
orjinal derken yarın orjinal jantlarımı takıp denicem ancak coilleri çıkarmak istemiorum başka bi çözümü olmalı bunun :) lifte kaldırıp kontrol edicem nası bi sorun oluşmuş olabilir o dediğiniz parçada ? pek bilgim yokda bu konularda :)
MehmetOrkun
10-07-2014, 08:58
arkadaşların belirttiği gibi aynı sorun bende de var . hatta eibach ile 3cm basınca daha çok arttı :). Çözüme ulaşırsan konuya yazar mısın. Bende ona göre işlem yaptırayım.
CivSpeed
10-07-2014, 13:05
arkadaşların belirttiği gibi aynı sorun bende de var . hatta eibach ile 3cm basınca daha çok arttı :). Çözüme ulaşırsan konuya yazar mısın. Bende ona göre işlem yaptırayım.
bugun jantlarımı orjinallerle değiştirdim biraz azaldı titreme ancak halen var. yarında biraz yuksekliği arttırıcam umarım çözüme ulaşıcak :) yazarım tabikide :)
Redfish16V
10-07-2014, 19:58
Aynı şekilde bende düşürdükten sonra titremeyi hissetdim.Baskı-balata sandım ancak baskı-balata değişiminden sonrada devam etti.H.içi akslara baktıracağım bakalım
MehmetOrkun
11-07-2014, 08:50
:) sadece ben değilmişim bu sorunu yaşayan demekki, bilgilerinizi bekliyorum beyler.
Aynı şekilde bende düşürdükten sonra titremeyi hissetdim.Baskı-balata sandım ancak baskı-balata değişiminden sonrada devam etti.H.içi akslara baktıracağım bakalım
bence hiç baktırma gidip 0 alıp taksan bile basık gezdiğin sürece aynı şekilde olcak benim araba acaip titriyo titremekten gidemiyo nerdeyse geçen ay muayene için orjinale çevirmiştim bi gram titreme yoktu. Bozukluktan değilde kasıntılı çalışmasından titretiyor.Aks kısaltma falan varmış da ben hiç uğraşmadım
CivSpeed
11-07-2014, 13:28
Arkadaslar bugun coiloverlardan yukseltme yaptirdim titreme tamamen gecti. Dun orjinal 15 inc jantlarimi taktiktan sonra baya bir azalma olmustu bugun hepten kesildi. 1 cm kdr yukseltmek ise yaradi. Akslarimi kontrol ettirdim bi sorun cikmadi korukler flnda gayet saglam cikti.
Rot-balans ayarlarimida kontrol ettirdim onlarda sorunsuz cikti. Oznsrl'in dedigi gbi olay yukseklikte cok alcak oldugu zaman titreme yapiyor...
MehmetOrkun
11-07-2014, 14:02
CivSpeed
Sorunun nedeni belli oldu yani :) . O zaman yandık desene işlemlere devam edeceğiz. Peki çözüm olarak ne yapılabilir ?
CivSpeed
11-07-2014, 14:09
CivSpeed
Sorunun nedeni belli oldu yani :) . O zaman yandık desene işlemlere devam edeceğiz. Peki çözüm olarak ne yapılabilir ?
Cozum malesef yukseltmek sanirim :) jantlarin konuyla cok ilgisi varmi bilmiorum onlarsa duzelttiler biraz ama azda olsa yukseltmek asil cozum baska yolu yok gbi gozukuo...
MehmetOrkun
11-07-2014, 14:31
Ben jantları değiştirdiğim de sorun olmamıştı, eibach pro kit 3 cm düşürünce sorun oldu :),
Acaba akisleri kısaltsak düzelir mi ki ?
Redfish16V
11-07-2014, 15:57
Bende bugün akslara baktırdım ki aynen sorun alçak olmadan kaynaklanıyor.Aks kısaltmasını düşündüm ama bilmiyorum +/-'si ne olur ? Bu halde de binerken ister istemez titremeye odaklanıyorum :D
CivSpeed
11-07-2014, 16:34
Aks kisaltmak nasi bi islem bilmedigim icin bisi diemiorum ise yaramasi konusunda onunla ilgili daha iyi bilgi vericek arkadaslar vardir forumda. Ancak sorun yukseklikte o kesin bilgi :)
MehmetOrkun
12-07-2014, 09:16
Bende acaba şanzumanda filan mı diye baktıracaktım o zaman çok düşünmeyeyim :)
Konunun takibini bırakmayalım birisi çözüm bulacaktır büyük ihtimal
huseyinturk
06-08-2014, 09:27
aynı sorun benim arabadada var. Yolcu koltuğunun emniyet kemeri takılan kısmı sallanıyor 2de hızlanırken gözle görebiliyorum :D ön takımcı sağ aks ilerde değişim ister demişti sorun ordan sanırım herkesin dediği gibi.
yoshimura
06-08-2014, 12:26
Tamamen aks acilari ile alakali. Normal calisma acisi bozuldugundan kasinti yapiyor buda ara hizlanmalarda titresim olarak karsimiza cikiyor. Araci kademe kademe yukselterek en uygun basiklik bulunabilir.