PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bilyalı araba hk.

rekord2000
26-06-2014, 19:33
Arkadaşlar 10 yaşında ki yeğenime bilyalı araba yapmayı düşünüyorum ağustosta köye gelecek çocuk sıkılmasın oynasın diye, fakat tekerleği rulman yerine plastik tekerlı bişeyler istiyorum, detaylı güzel birşey yapma isteğim var fren ve kontrol için basit ve işlevsel bişey. Ahşap ve metallı bi sistem olabilir mesela! Ama aklıma hiç bir şey gelmiyor nasıl yaparım, bunun bir şablonu varmıdır, eskiden kendimize yapardık ama oramıza buramıza çiviler batardı düşer kafayı gözü cızerdık, köy yollarına uygun dengeli güzel bişey yapma isteğim var, daha önce bu şekil bi şey yapan varmı aramızda 100 lira gibi bir bütçe ile? Çizim halinde ölçü ebatlı bir bi şablon falan bulabilsem süper olur, cok araştırdım ama bişey bulamadım, techturkey ailesinden bunun için fikir verebilecek çılgın dehalara ihtiyacım var :)

::ZaFeR::
26-06-2014, 19:43
Çocukken dayım bana metal iskeletli yapmıştı.Baya sağlam bi şeydi o zaman.Plastik tekerlek güzel fikir.Bilya araba sesinden dolayı dayak yemişliğim var çocukken cünki :D Fren konusunda koltuğun yanına elden çekerek tekerleklere fren sistemi yapılabilir.Benim arabanın şablonu böyle bir şeydi.Su borusundan felan yapmıştı o zaman dayım.

http://i.hizliresim.com/oQDD6R.png (http://hizliresim.com/oQDD6R)

Şöyle bir resim buldum.El freni mekanizmasını görüyorsundur orada.Bunun direksiyonu felan baya teferruatlı.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/81LxVOhJhnL._SL1500_.jpg

fthdrn
26-06-2014, 19:43
El işçiliğiniz iyiyse, birazda hayal gücüyle çok kolay yapılabilecek birşey aslnda. Siz ölçülendirme istiyorsunuz sanırım. Autocad kullanan biri 5-10 dakikada çizim yapıp gönderebilir :)

ghibli06
26-06-2014, 19:52
Arkadaşlar 10 yaşında ki yeğenime bilyalı araba yapmayı düşünüyorum ağustosta köye gelecek çocuk sıkılmasın oynasın diye, fakat tekerleği rulman yerine plastik tekerlı bişeyler istiyorum, detaylı güzel birşey yapma isteğim var fren ve kontrol için basit ve işlevsel bişey. Ahşap ve metallı bi sistem olabilir mesela! Ama aklıma hiç bir şey gelmiyor nasıl yaparım, bunun bir şablonu varmıdır, eskiden kendimize yapardık ama oramıza buramıza çiviler batardı düşer kafayı gözü cızerdık, köy yollarına uygun dengeli güzel bişey yapma isteğim var, daha önce bu şekil bi şey yapan varmı aramızda 100 lira gibi bir bütçe ile? Çizim halinde ölçü ebatlı bir bi şablon falan bulabilsem süper olur, cok araştırdım ama bişey bulamadım, techturkey ailesinden bunun için fikir verebilecek çılgın dehalara ihtiyacım var :)

vallahi helal olsun diyorum, benim dayım da küçükken sırf Anamur'a geleyim yazları diye bana neler yapardı, aklıma o geldi, yeğen çok şanslı ;)

fikrime gelecek olursak, siz 4 tane sağlam bilyeli rulman alın, ona tornada sert plastikten dış tekerlek yapıp monte ettirin birbirine, gövdeyi ahşaptan yapın büyükce bir kaykay gibi, bir küçük koltuk monte edin üzerine, rulmanların taşıyıcı akslarını içi boş paslanmaz dikişsiz borudan yapın, eğer direksiyonlu olsun derseniz o biraz pahalıya malolur, en güzeli klasik usül, ayaktan ittirmeli :)

rekord2000
26-06-2014, 21:46
Valla şu kırmızı olan mukemmelmıs, Kanyon'da bi oyuncakcıda gormustum buna benzer bişey, fiyatını sordum, benim arabanın parasini dedi adam, koşarak kacasım geldi :D neyse o kırmızı gibi bi direksiyon sistemi yapamam ama tahtadan falan kırmızının lastiklerinin aynından kullanabilirim, yeterki fren olsun eğer ölçü yada şablon gibi autocad çizim yapıp gönderen biri olursa eğer çok sevinirim :) kaç yaşındayım çocuk gibi oynarım yegenlerımle, bide kaynak makınem olsa bildiğin go Cart falan yaparım pedallı ama ne yazık ki yok :(

KÖROĞLU
26-06-2014, 21:53
Hamdi Küçük - 350x70 Tüp Dubleks El Arabası Tekerliği (http://www.hamdikucuk.com/urun/350x70-tup-dubleks-el-arabasi-tekerligi)

İmeste de sorarim, bu tarz urunler var bolca. Sakarya da da unkapaninda ya da ensar ticarette vardir kesin.

Ben olsam linkteki lastikleri alir 10x10 olcude mertekten aks yapar, uzun saplamalarla lastikleri monte ederdim.

1 boy yeter muhtemelen. Biraz da dosemelik tahta tamam :)

İki aks arasi mesafeyi belirler akslar ustune dikine yine 10x10 ile kayit atardim. Aks uclarini metal malzeme ile saglamlastirirdim. ( sebze kasalarinin kenarinda olur, gozunde canlansin diye ornek)

Valla sakaryada olsaydim yardim ederdim, severim boyle isleri :) kolay gelsin.

rekord2000
26-06-2014, 22:03
Hamdi Küçük - 350x70 Tüp Dubleks El Arabası Tekerliği (http://www.hamdikucuk.com/urun/350x70-tup-dubleks-el-arabasi-tekerligi)

Teker konusu sıkıntı değil ya, kırmızı olanlar falan para değil mesela ucuz, işin asıl zor kısmı arabanın kendisi ve fren sistemi, istediğim tıpsız değil azx bişey de göze hitab eder olsun :) çocuk görünce çığlık atsın istiyorum yani :)

KÖROĞLU
26-06-2014, 22:10
Teker konusu sıkıntı değil ya, kırmızı olanlar falan para değil mesela ucuz, işin asıl zor kısmı arabanın kendisi ve fren sistemi, istediğim tıpsız değil azx bişey de göze hitab eder olsun :) çocuk görünce çığlık atsın istiyorum yani :)

Uzun omurlu bisey icin demir aksam sart. Malzeme bisey degil de baglantilari biraz sikinti.

Eski terminale gelmeden mopas karsisindaki sokakta bi demirci var, cok komik rakama is yaptirmistik, derdini anlatsan yardimci olur. L baglanti ile de yapilir aslinda, ben dukkan L baglanti ile asma kst yaptim 3 senedir kullaniliyor. Yazarken sekilleniyo bisiyler ama tabletten yaziyorum, sabah paintten cizer atarim :) en boy olcusu yazarsan bakalim bi neler cikicak. Bi de lastik capi :)

rekord2000
26-06-2014, 22:18
Uzun omurlu bisey icin demir aksam sart. Malzeme bisey degil de baglantilari biraz sikinti.

Eski terminale gelmeden mopas karsisindaki sokakta bi demirci var, cok komik rakama is yaptirmistik, derdini anlatsan yardimci olur. L baglanti ile de yapilir aslinda, ben dukkan L baglanti ile asma kst yaptim 3 senedir kullaniliyor. Yazarken sekilleniyo bisiyler ama tabletten yaziyorum, sabah paintten cizer atarim :) en boy olcusu yazarsan bakalim bi neler cikicak. Bi de lastik capi :)

Valla adapazarı merkez uzak ben kocaalı deyim, en yakın karasu da yaparım bişeyler, lastik en fazla el arabası lastiği yada çek çek lastiği gibi bişey kullanırım, eğer cızesen en 60 böy 100 yada 120 cm boyutlarında bi şey düşünüyorum, valla çizip direk sayfaya atarsan süper olur yapmak isteyen bakar yapar en azından :)

KÖROĞLU
26-06-2014, 22:34
Valla adapazarı merkez uzak ben kocaalı deyim, en yakın karasu da yaparım bişeyler, lastik en fazla el arabası lastiği yada çek çek lastiği gibi bişey kullanırım, eğer cızesen en 60 böy 100 yada 120 cm boyutlarında bi şey düşünüyorum, valla çizip direk sayfaya atarsan süper olur yapmak isteyen bakar yapar en azından :)

En son kocaali de bi ark. Var ona yonlendiririm. Orda da bulursun, hatta ora custom isleri cok seven insanlarla dolu :)

aeraus1
26-06-2014, 23:20
Bende vardı arka tekerlekleri küçük bisikletlerin yanına takılan tekerlerdendi. demirin iki ucuna kaynatmıştık hafif negatif camber şeklinde durduğu için devrilmiyordu :)

Owner89
26-06-2014, 23:26
kocaalide kirazlıdaydım bende anne tarafım oralıı küçükken biz kütük bulup onla yapardık kütüğü marangozda kestirip ortalarını deldirdik :) fazla hırpalanmassa yarılmaz yeterince sağlıklı oluyo frenide lastik ayakkabının altını tekere gelicek şekilde el freni şeklinde kullanabilirsin bence en sağlıklısı o yada scooter tekerleri blursan ilaç gibi olur :) satılıyodu sanırım dayanıklı olur hem ;)

rekord2000
27-06-2014, 00:12
En son kocaali de bi ark. Var ona yonlendiririm. Orda da bulursun, hatta ora custom isleri cok seven insanlarla dolu :)

Valla kocaalıde ole bir yönlendirme olursa çok iyi olur, bi kac esnaf dışında tanıdık kımsem yok buralarda, anca bizim köylüleri bilirim, onlarında kafa basmaz bu işlere :) neyse umarım güzel ve basit fikirler çıkar ortaya da çok maliyetli olmadan el emeği göz nuru eğlenceli bişeyler yapabilirim çocuğa :) ramazanda bitirmeyi düşünüyorum umarım istediğim gibi bişeyler yapabilirim :)

elpadre
27-06-2014, 00:14
Laz Ralli Tahta araba yarışları - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X5MJ5j0iItc)

http://www.youtube.com/watch?v=c2aAE-VUzu4

belkı bı ıse yarar fıkır bakımından :)

alihan_27
27-06-2014, 02:35
Yarın gündüz parçaları, fiyatları ve bir çizimle yardımcı olmaya çalışacağım.

rekord2000
27-06-2014, 08:33
Yarın gündüz parçaları, fiyatları ve bir çizimle yardımcı olmaya çalışacağım.

Valla süper olur, sabırla beklıcem bugün :)

KingoAtmo
27-06-2014, 08:37
senin dediğin tornet değil mi yaw

aslan
27-06-2014, 08:54
Buda fena değilmiş hani
http://galeri5.uludagsozluk.com/6/bilyal%C4%B1_3815.jpg

zOnstyLe
27-06-2014, 09:43
Valla helal olsun dayı olunca iş değişiyor demekki, benimde dayım kucukken boyle şeyler yapardı bana. Dayılar:icon_tup: amcalar tırt :D

rekord2000
27-06-2014, 10:16
Ahaha valla benimde amcalar tırt yahu:) bi tane ilk yeğenim bu, ikincide emekleye emekleye dolanıyor pesımızde :) neyse tornet düşündüm yapayım bitsin diye ama bizim fırlama biraz fazla aksiyon meraklısı fren yapmazsam hızlı kullanırken Avla tel bıyerlere girmesin :) bide tornet aşırı gürültülü aksama kadar kafa ınmez ondan pişman olmayalım :)

YavuzNaz
27-06-2014, 13:19
Biz 2 yıl önce yaptık birtane, profilden şasi yaptık, dingilleri boru tip profilden, tekerlekleri transpaletlerde kullanılan sert plastik, göbekleri kaynakla sabitledik, koltuğu stadyumlardaki plastik koltuklardan koyduk, hafif güzel malzeme oldu 160*100 cm ebatları bu yıl biraz daha kafa yorup iki kişiliğini yapacağız :)

rekord2000
27-06-2014, 14:24
Biz 2 yıl önce yaptık birtane, profilden şasi yaptık, dingilleri boru tip profilden, tekerlekleri transpaletlerde kullanılan sert plastik, göbekleri kaynakla sabitledik, koltuğu stadyumlardaki plastik koltuklardan koyduk, hafif güzel malzeme oldu 160*100 cm ebatları bu yıl biraz daha kafa yorup iki kişiliğini yapacağız :)

Detaylı yapım asaması olmasa da bir resim falan olsa en azından fikir edinmiş yada aynasından yapmayı denerim bende çok güzel olur valla :)

alihan_27
27-06-2014, 21:02
Detaylı yapım asaması olmasa da bir resim falan olsa en azından fikir edinmiş yada aynasından yapmayı denerim bende çok güzel olur valla :)

Pm yolladım...:)

srknkr
27-06-2014, 21:28
Pm yolladım...:)

Bi pm de ben alabilir miyim :)?

Bu arada örnek bi davranış. Yılın dayısı :icon_tup: Ehühüe :D

rekord2000
27-06-2014, 21:58
Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim, bir adet çizim geldi, aklımda baya bi şekillendi yapılacak araba, Yeğenim Yiğit Ağustos'tan itibaren ve peşinde emekleye Kerem ilerde benim kadar size de teşekkür edecektir :) yapım asamasını bol bol resmedıp bu konudan paylaşmayı düşünüyorum umarım istediğimiz gibi eğlenceli bişey yapabilirim :)