PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupaya vize kalkıyor !!

Sayfa : [1] 2

altima
26-06-2014, 10:48
nette gezerken buldum..

en geç 3,5 yıl içerisinde avrupaya vize olayı kalkıyormuş !!

"""""Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat için geri sayım başladı. Avrupa Birliği’nin şart koştuğu ve Aralık ayında Ankara’da imzalanan geri kabul anlaşması, Meclis onayından geçti. Süreçte herhangi bir sorun yaşanmazsa en geç 3 buçuk yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Avrupa’ya vize zorunluluğu kalkacak.""""

buraya dikkat !!

"""""Anlaşmaya göre, bir üçüncü ülke vatandaşı, Türkiye üzerinden kaçak yollarla Avrupa’ya giderse ve yakalanırsa, AB ülkeleri bu vatandaşı Türkiye’ye geri gönderebilecek. Türkiye de bu anlaşma gereği bu kişiyi kabul etmek zorunda olacak. Kaçak göçmenler ülkelerine gidinceye kadar Türkiye’de barınacak. Türkiye ayrıca, sınırlarda kontrol ve gözetimi arttıracak. Avrupa Birliği, en az 3 yıl boyunca Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini kontrol edecek. Eğer anlaşmanın tüm gerekleri sağlanırsa, Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını kaldıracak."""""

koyu harflerle yazdığım kısım can sıkar gibime geliyor :beuj:

haber kaynağı (http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/962299-turkler-avrupaya-vizesiz-seyahat-edebilecek)

hadi hayırlısı bakalım
Rıdvan :icon_tup:

Ranthor
26-06-2014, 10:50
kaynak da yok zaten, bence haber paylaşmasak daha iyi..

altima
26-06-2014, 10:53
kaynak da yok zaten, bence haber paylaşmasak daha iyi..

düzeltildi.. kusura kalmayın :icon_tup:

Rıdvan..

atituti
26-06-2014, 10:56
2015 in sonu 2016nin basi gibi kesin kaldirilacak vize.iyimi olur kotumu olur bilmiyorum bazi kesimler icin iyi bazi kesimler icin kotu

Sert@ç
26-06-2014, 10:57
95 yilinda da 3-3,5 sene sonra avrupa birligindeyiz denmisti...
http://galeri3.uludagsozluk.com/170/en-geç-98-de-avrupa-birliği-ne-tam-üyeyiz_214863.jpg

Gry
26-06-2014, 10:58
Benim anlamadığım Avruba Birliğine de girmiş olacakmıyız bu durumda ?

Şu gümrük olaylarına bir çözüm getirseler daha iyi olur..

HaKo
26-06-2014, 10:59
yav he he..

ghibli06
26-06-2014, 11:00
o da bize girecek mi???

BaDCaT
26-06-2014, 11:08
Peki almanya yenilince biz de yenik sayilicak miyiz artik ?

Inanmayin :D

SekoLive
26-06-2014, 11:09
sanırım arada kalan mülteciler için hazırlaanan bi yasa bizden geçerseniz bizde kalır takılırsınız sekli :)

atituti
26-06-2014, 11:11
Abye girmis olmuoruz sadece serbest dolaşim gibi birsey oluyo , gurcistan gibi mesela nasil pasaportsuz 3 ay kalabiliyosak buda onun gibi birsey olacak sanirim

Tunacan
26-06-2014, 11:12
üff düşünsene mönşenglahbahtaki akrabaları ziyaret ederizzzzzz...

cosekar
26-06-2014, 11:19
o da bize girecek mi???

hahahahah cok iyiydi :icon_tup:

Dodoo
26-06-2014, 11:22
Şu suriyeliler gitsin ülkemizden, biz avrupaya gitmesek de olur.

bilalMW
26-06-2014, 11:24
suriyeliler gitsin ab bizim ihracatımıza uyguladığı bilimum vergileri kaldırsın ne mutlu türküm diyene cCc

skunk11
26-06-2014, 11:27
Yıllardır giriyoruz da bir türlü giremedik hep bize girdi

kunteper
26-06-2014, 11:33
Suriyeliler gitsin de , bnm anladigim turkiye uzerinden gecip avrupaya kacan suriyeliler de geri turkiyeye gonderilecek :)

gurkanerkan
26-06-2014, 11:37
Şimdi Avrupa düşünsün !

Mutu
26-06-2014, 14:29
Sanki bize serbest dolaşım olacakmış gibi sunan medya ve siyasiler utansın. Halk da farkına varsın bu yalancı düzenin.

volkan_gs
26-06-2014, 14:31
Zeki Müren de bizi görecek mi? :)

Berkan
26-06-2014, 14:33
İlerde evlenir çocugum olur o büyüyüp evlenip onunda çocuğu olunca bir ihtimal

http://photo3.ask.fm/350/954/784/1280003001-1qmt6bi-dq9764sn5kcgm2f/preview/281htzc.jpg

aykutsafakyaman
26-06-2014, 20:45
Şu suriyeliler gitsin ülkemizden, biz avrupaya gitmesek de olur.

+1 . Üniversite sınavının kalkması gibi bişey ab ye girmemiz

timucintt
26-06-2014, 20:53
ab ye kimsenin girdiği felan yok... amaç vizeyi kaldırmak nasıl yeşil pasaportla 90 günlük girebiliyordunuz vizesiz umuma mahsus pasaportlarıda 90 günlük vizesiz hale getirmek için çalışma yapıyorlar....

blow07
26-06-2014, 22:02
Hayırlısı be gülüm.

Shadow_Dancer
26-06-2014, 22:38
cem uzan'a hapis şoku!!!

Alpero
26-06-2014, 23:17
Kansere çare bulunmuş

cookies
27-06-2014, 00:25
Turistlik vize olayının kalkması gibi bir olay bu, tam üyelik fln yok 60 senedir entegre olamadık ne uyumsuz milletmişiz emenike..

Mutu
27-06-2014, 00:47
Turistlik vize olayının kalkması gibi bir olay bu, tam üyelik fln yok 60 senedir entegre olamadık ne uyumsuz milletmişiz emenike..

İspanyada iken avrupa birliği ve Türkiye diye ödev hazırlamıştım. Kullandığım kaynaklardan biri de bu idi. Son zamanlarda çabalamayı bıraktığımız bariz.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27nin_Avrupa_Birli%C4%9Fi_%C3%BCyelik _s%C3%BCreci)

Ali Burak Şık
27-06-2014, 01:15
Ooo berlin seyahati, aliyorum bi dal.. :D

3,5 degil de 35 seneye olur belki :D

Mutu
27-06-2014, 01:19
Ooo berlin seyahati, aliyorum bi dal.. :D

3,5 degil de 35 seneye olur belki :D

Berlin değil de, kalkarsa eğer vizeler köln'ü öneririm. Güzel şehir. :icon_tup: :D

MertSerhanÖ.
27-06-2014, 01:31
hastasıyız dedee

AdemAr
27-06-2014, 01:37
rüyalar...

Sinan58
21-03-2017, 18:00
Benim merak ettiğim mülteci anlaşması vize karşılığı yapılmadımı?

Eee o zaman neden Suriyeli kardeşlerimizin seyahat özgürlüğünü engelliyoruz?

turbo&quattro
21-03-2017, 18:12
Trump en az bizimki kadar tehlikeli... ist un ismini o listede gormek utanc verici.

BaDCaT
21-03-2017, 18:25
Almanya bizi kıskanıyor.

Amerigaa 3.havalimanını kıshganıyor.

Ehonomi çohh eyii.

Hayırlı Cumalar.

enes_srb
21-03-2017, 18:36
Gercekten o isimlerle Istanbul un anilmasi uzucu keske bi kerede uzulmicegimiz haber gorsek yabancilarin bizi kiskanmasi disinda

Yigit-Y
21-03-2017, 18:55
Trump reyisim yerinde olsam komple yasaklarım

Abd vatandaşları çok şanslı inş kıymet bilirler

Adam dünyanın en iyi milleti abd en iyisi biziz herkes gelemez

Çöpleride atalım diyor

Delikanlı adam para işi yok nasılsa efsane olmaya geldi

Şimdi gelelim vizesiz avrupaya

Ya arkadaş rüyası bile görülmez

Siz aynada kendinize bir bakın

Ab ye yakışıyormusun

Özeleştiri yapmayan bir milletiz

Gelmişiz ab ye vizesiz :)

Eksi veren trollere şimdiden selam :):)

turbo&quattro
21-03-2017, 19:30
Trump reyisim yerinde olsam komple yasaklarım

Abd vatandaşları çok şanslı inş kıymet bilirler

Adam dünyanın en iyi milleti abd en iyisi biziz herkes gelemez

Çöpleride atalım diyor

Delikanlı adam para işi yok nasılsa efsane olmaya geldi

Şimdi gelelim vizesiz avrupaya

Ya arkadaş rüyası bile görülmez

Siz aynada kendinize bir bakın

Ab ye yakışıyormusun

Özeleştiri yapmayan bir milletiz

Gelmişiz ab ye vizesiz :)

Eksi veren trollere şimdiden selam :):)

trump un baskanligindan dolayimi sansli Abd vatandaslsri ? Trump tan nefret ediliyor tr deki gbi cahil secmeni haric. Gecen hafta canli ana haber bultenlerinde carsaf carsaf vergi kacirdigi belgelerle aciklandi. Irkci, egoist... yakin zamanda baskanliginin meclis tarafindan dusurulmesi bekleniyor.

MCN21
21-03-2017, 19:32
Ne alakasi var avrupa bizi kiskandigi icin almiyor. Hele su evet bir ciksin bizde avrupayi almiyacagiz akillanacaklar :D Ayrica bizde avrupanin en guclu silahi var. Bknz: suriyeliler :D

Yigit-Y
21-03-2017, 19:52
trump un baskanligindan dolayimi sansli Abd vatandaslsri ? Trump tan nefret ediliyor tr deki gbi cahil secmeni haric. Gecen hafta canli ana haber bultenlerinde carsaf carsaf vergi kacirdigi belgelerle aciklandi. Irkci, egoist... yakin zamanda baskanliginin meclis tarafindan dusurulmesi bekleniyor.

Ben abd vatandaşı olsam trumpdan daha iyi bir seçenek yok

Bütün media düşman

Her haber doğru mu :)

Siz rusyanın abd seçimlerine etki etme ihtimali görebiliyormusunuz

Adam olağan dışı kafada

Abd ırkçılığı bence doğru

Çünkü kimseye ihtiyacı yok

Adamlar dünyanın reyisi şuan ülke olarak

Bir konuşmayla ülke batırabiliyorlar

turbo&quattro
21-03-2017, 19:57
Ben abd vatandaşı olsam trumpdan daha iyi bir seçenek yok

Bütün media düşman

Her haber doğru mu :)

Siz rusyanın abd seçimlerine etki etme ihtimali görebiliyormusunuz

Adam olağan dışı kafada

Abd ırkçılığı bence doğru

Çünkü kimseye ihtiyacı yok

Adamlar dünyanın reyisi şuan ülke olarak

Bir konuşmayla ülke batırabiliyorlar

Hocam abd yi birak irkciligin nesi dogru? Kaldi ki abd yi abd yi yapan gocmenlerdir.

Sinan58
21-03-2017, 19:58

Abi olayın iç yüzünü bilmiyorum ama halkın seçtiği adayın başkanlığı düşebiliyormu?

Yada benim bildiğim başkanlar sadece formalite icabı, yani amerika"nın 50-100 yıllık planları var ve her başkan bu planlar doğrultusunda ilerlemek zorunda.

Olayların iç yüzü nasıl acaba bilmiyorum?

kesici
21-03-2017, 20:01
Ne alakasi var avrupa bizi kiskandigi icin almiyor. Hele su evet bir ciksin bizde avrupayi almiyacagiz akillanacaklar :D Ayrica bizde avrupanin en guclu silahi var. Bknz: suriyeliler :D

Avrupa nasıl PKK yanlısı vatandaşları ve teröristleri barındırıp besliyor ise, ben de Tayyip'in Suriyelileri sırf bunun için barındırdığı kanaatindeyim.

darkmoon
21-03-2017, 20:15
trump in gelişi amerikanın çiftçi ve dar gelirli taşra kesimlerinin ve işçi sınıfının başkaldırışıdır bence tepki koyuşudur yarın seçim olsa trump gene aday olsa bence gene gelir.. demek ki amerikalılarda bıkmış artık elitisiyen kesmin boş politika ve konuşmalarından.. trump ırkçı falan ama orta amerikada yaşayan bir çiftçinin işçinin gözünden bakmak lazım onlarında hepsinin kökeni latin avrupa falan ama ne olursa olsun adamlar trumpa oy vermiş çümkü trump seçimlerde çinden üretimi çekip eskisi gibi biz üreticez dedi.. meksikalılara karşı değilim ama kaçak gelenler geri gitmeli burda amerikan vatandaşlarının iş gücünü ucuz iş gücü oldukları için çalıyorlar diyor bu söylemlere amerikalıların gözünden bakarsanız tabiki detekler.. neo conlarada oynadı eski büyük amerikayı geri getiricez diye..

amerika için diyorum bence amerikanın rot balans ayarlarının yerine gelmesi ve herkese mesaj mahiyetinde kendinize gelin gerekirse daha beter kötüsünü bile seçeriz mesajı oldu hem içerdeki elit kesme hemde dış dünyaya.. benim fikrim bu..

türkiyeye gelirsek benim fikrim trump türkiyeyi ortadoğudaki herhangi müslüman bir ülkeden farklı görmüyor yani onun gözünde yemen arabistan suriye neyse türkiyede o.. benim fikrim böyle.. müttefik falan fiye belki daha yumuşak davranıp alttan alıyor olabilir.. en ufak bir şeyde türkiyeyide ateşe atar bence..

MCN21
21-03-2017, 20:39
Elektronik cihaz olayinin altinda baska birsey aramak lazim bence. Son yillarda kac ucus bu tarz cihazlarla guvenlik ihlaline sebep oldu?
Birde gun icinde yanlis hatirlamiyorsam amerika kendi havayolu firmalarindan birinin kullanilmasi durumunda kabine buyuk cihazlarin alinabileceginden bahsediliyordu.

ghibli06
21-03-2017, 21:08
Benim merak ettiğim mülteci anlaşması vize karşılığı yapılmadımı?

Eee o zaman neden Suriyeli kardeşlerimizin seyahat özgürlüğünü engelliyoruz?

bu ülkede neyine neye karşılık yapıldığını bilen var mı ki??? adamlar o anlaşmanın içine terör operasyonların durdurulmasını da itelemişler, bizimkiler de ancak 1 sene sonra ağlıyor işte...

Sinan58
21-03-2017, 21:26
bu ülkede neyine neye karşılık yapıldığını bilen var mı ki??? adamlar o anlaşmanın içine terör operasyonların durdurulmasını da itelemişler, bizimkiler de ancak 1 sene sonra ağlıyor işte...

Abi tamam ama anlaşmayı karşı taraf ihlal ediyor.

Mesela bizim boğazlarımızdan geçen gemileri kontrol edemiyoruz anlaşmadan dolayı bildiğim kadarıyla, biz bu anlaşmayı bozup kontrol yapsak bunun ne gibi yaptırımları olur?

Sonuçta ihlale karşılık ihlal.

Yigit-Y
21-03-2017, 21:28
Hocam abd yi birak irkciligin nesi dogru? Kaldi ki abd yi abd yi yapan gocmenlerdir.

Biz türkiye suriyeli istemiyoruz diye ırkçıyız ya

Onlarda meksikalı vb türevleri istemiyor diye ırkçı

Irkçılık bu yoksa zenciye muz atma değil ;)

turbo&quattro
21-03-2017, 21:33
Abi olayın iç yüzünü bilmiyorum ama halkın seçtiği adayın başkanlığı düşebiliyormu?

Yada benim bildiğim başkanlar sadece formalite icabı, yani amerika"nın 50-100 yıllık planları var ve her başkan bu planlar doğrultusunda ilerlemek zorunda.

Olayların iç yüzü nasıl acaba bilmiyorum?

Amerika tarihinde yakin zamanda Bill Clinton un Monica Lewinsky ile sex skandali var. O olayda Clinton suclu bulundu ama baskanliktan alinabilecek kadar yeterli doneler olmadigi icin gorevde kaldi.

Abd baskanlarindan Richard Nixon in baskanligina son verilmisti 40 sene once fln ama kararin aciklanmasindan once istifa etmisti. Yani kovulmadim ben isi biraktim gibi birsey. Trump icin baya baski var impeachment icin. Abd vergi iade sezonu su anda nisan 15 son gun. Tum ust duzey politik kisiler baskanlarda dahil gelir vergilerini acikliyorlar her sene bu sene Trump inda aciklamasini bekliyorlar ama amcamiz aciklamayacak gibi.. cok degisik seyler olabilir yakinda.

Sinan58
21-03-2017, 22:05
TRT TÜRK"ü açın, yiğit bulut DÜNYANIN EN AZ BORCU OLAN 2 ÜLKESİNDEN birisiyiz diyor.

DÜNYANIN EN ÇOK ÜRETEN ÜLKELERİNDEN BİRİSİYİZ DİYOR :D

Ne üretiyoruz biz?

Sinan58
21-03-2017, 22:09
Amerika tarihinde yakin zamanda Bill Clinton un Monica Lewinsky ile sex skandali var. O olayda Clinton suclu bulundu ama baskanliktan alinabilecek kadar yeterli doneler olmadigi icin gorevde kaldi.

Abd baskanlarindan Richard Nixon in baskanligina son verilmisti 40 sene once fln ama kararin aciklanmasindan once istifa etmisti. Yani kovulmadim ben isi biraktim gibi birsey. Trump icin baya baski var impeachment icin. Abd vergi iade sezonu su anda nisan 15 son gun. Tum ust duzey politik kisiler baskanlarda dahil gelir vergilerini acikliyorlar her sene bu sene Trump inda aciklamasini bekliyorlar ama amcamiz aciklamayacak gibi.. cok degisik seyler olabilir yakinda.

Abi a haber, atv falan trump destekçiliği yapıyor.

Ayrıca fbi başkanına kadar abd"nin birçok kurumu trump aleyhine işler yapıyor.

trump"u bu kadar istememelerinin sebebi nedir?

Yani insan hakları için, ırkçılığa karşı olduğumuz için trump"u istemiyoruz falan diyemezler, başka bir sebebi olmalı.

NakkaSss
21-03-2017, 22:14
TRT TÜRK"ü açın, yiğit bulut DÜNYANIN EN AZ BORCU OLAN 2 ÜLKESİNDEN birisiyiz diyor.

DÜNYANIN EN ÇOK ÜRETEN ÜLKELERİNDEN BİRİSİYİZ DİYOR :D

Ne üretiyoruz biz?

Borç üretiyoruz adam haklı.

MBuğra
21-03-2017, 22:43

magduriyet karti yok mu abd'de? boyle birsey olursa trump reyiz ona oynasin. biz denedik %100 calisiyor.

ama soyle bir dezavantaji var, ulke icinde seni magdur edecebilecek olan herkesi menfaatle kendi yanina cekip, olmadi tutuklayip, oda olmadi susturunca kimse kalmiyor, yurtdisinda magdur olmaya calisiyosun.

kast sistemi de yaninda hediyesi.

phantom
21-03-2017, 23:20
vize kalkti mi?

Yigit-Y
21-03-2017, 23:28
vize kalkti mi?

Hoca göle maya çalınca öyle vize kalkacakmış

EscC
21-03-2017, 23:29
vize kalkti mi?

Kalkmadı.Kalan ömrümde de kalkacağını sanmam.

Sinan58
21-03-2017, 23:31
Vize serbestliği ne demek?

Elini kolunu sallayarak avrupa"ya gitmek demek, elini kolunu sallayarak diyorum çünkü bu bizim için gayet normal birşey. Hak ve hukuka görede gayet normal birşey, ama avrupa"ya göre hiç normal birşey değil.

Bizden vizeyle bile geçenlere tahammülleri yok.

VİZE"NİN SERBEST OLMASINI BİZİMKİLER İSTİYORMU PEKİ??? :D

Vizenin serbest olması;

-Ülke insanımızın turizm paraları dışarıya kayacak.

-Elektronik eşya paraları dışarıya kayacak.

-Araba konusu varki birde onu ne yapacaklar bilmiyorum.

-Beyin göçüne açık bir zemin olacak.

Daha 1001 tane şey sayarım, daha aklıma gelmeyen dolu şey var.

Dışarıdan alışverişi 30 euro"ya kadar sınırlayan devletimiz sizce olası bir vizesiz avrupa"ya ne der :D

Ama yinede vizesiz avrupa"ya yok diyeceklerini sanmıyorum :)

Yigit-Y
21-03-2017, 23:38
Vize serbestliği ne demek?

Elini kolunu sallayarak avrupa"ya gitmek demek, elini kolunu sallayarak diyorum çünkü bu bizim için gayet normal birşey. Hak ve hukuka görede gayet normal birşey, ama avrupa"ya göre hiç normal birşey değil.

Bizden vizeyle bile geçenlere tahammülleri yok.

VİZE"NİN SERBEST OLMASINI BİZİMKİLER İSTİYORMU PEKİ??? :D

Vizenin serbest olması;

-Ülke insanımızın turizm paraları dışarıya kayacak.

-Elektronik eşya paraları dışarıya kayacak.

-Araba konusu varki birde onu ne yapacaklar bilmiyorum.

-Beyin göçüne açık bir zemin olacak.

Daha 1001 tane şey sayarım, daha aklıma gelmeyen dolu şey var.

Dışarıdan alışverişi 30 euro"ya kadar sınırlayan devletimiz sizce olası bir vizesiz avrupa"ya ne der :D

Ama yinede vizesiz avrupa"ya yok diyeceklerini sanmıyorum :)

Ama AB den soğutmak

İdam getirmek

Şeriat getirmek

Ondan sonra haçlı ordusu

***** son

Bu sefer kemal paşa yok

Hükmen 3-0

Durum bu Türkün türkten başka dostu yoktur. Sözü bunlardan ötürü söylenmiştir

Eksi şululayan trollere selam üstüne selam

Sadık Özyer
21-03-2017, 23:40
Ama AB den soğutmak

İdam getirmek

Şeriat getirmek

Ondan sonra haçlı ordusu

***** son

Bu sefer kemal paşa yok

Hükmen 3-0

O sözü Atsız söylemiş olmasın ? :)

Sinan58
21-03-2017, 23:51
Ama AB den soğutmak

İdam getirmek

Şeriat getirmek

Ondan sonra haçlı ordusu

***** son

Bu sefer kemal paşa yok

Hükmen 3-0

Başkanlıktan sonrada daha yetkili bir sisteme geçmeyi düşünüyor rte galiba abi.

Cumhurbaşkanlığı--------> Başkanlık-------->.............. diye diye rte ölene kadar verirler bütün yetkileri, tabi o zamana kadar benzin 7,5 TL, mazot 6.5 TL :D

Yigit-Y
21-03-2017, 23:54
Başkanlıktan sonrada daha yetkili bir sisteme geçmeyi düşünüyor rte galiba abi.

Cumhurbaşkanlığı--------> Başkanlık-------->.............. diye diye rte ölene kadar verirler bütün yetkileri, tabi o zamana kadar benzin 7,5 TL, mazot 6.5 TL :D

Hazırlıyorlar

İşte

Yemi yutarsa millet geçmiş olsun

Vize değil Vezir görür bu millet

Sinan58
22-03-2017, 00:10
Hazırlıyorlar

İşte

Yemi yutarsa millet geçmiş olsun

Vize değil Vezir görür bu millet

Hiç umrumda değil artık halkın hali abi, dünyanın her yerinde A olan malı 5A"ya alıpta daha "omo toyyop donyonon amono koyoyo" diyeceklerine biraz sorgulasınlar.

Benzini pompadan 5.5 TL"ye alan alıpta seçim günü koşa koşa oy veren adama ben acımam :D

phantom
22-03-2017, 00:45
yas 31
mesaj 331
omur biter
sorun bitmez

Yigit-Y
22-03-2017, 00:49
İnsanların öncelik sıralamaları farklılık gösterebilir , birde şu varki benzin Katar'da satıldığı fiyata satılsa ülkedeki bütün sorunlar bitermi , birde bunu araştırmak lazım , yada Yeni 5 kasa 400 bine değildi Almanya fiyatına burda satılsa ülkede hiç sorun kalmamamı acaba , bunuda araştırmak lazım , yada bu hükümet sıkıntılıysa bundan önceki hükümetler zamanında Hiçmi sıkıntı çekilmedi bu ülkede , bunuda okumak lazım

Kemal Paşadan sonra gelen hepsi vatan haini desem

Bence öyle bencil egoist kibirli yalancı istismarcı bölücü çocuk gibi kandırılan insanlar geldi

Yinede iyi dayandı bu ülke bu adamlara rağmen

AB bir haçlı ordusunun 21. YY daki anlamıdır

Hitler tek kalemde ben yöneteyim diye baş çıkarsada haçlılar bunu önlemiştir

Müslüman bir ülkeyi geçtim içlerinde müslüman vatandaşa bile tahammüleri yok

Suriyeliler tehdit etmekle dize gelmezler

AB nin amacı tam anlamıyla adaylığı bir an önce iptal edilmesi

İdamı getirtmek ve barbar türkler demeye devam etmek

Böylelikle Türkiye Cumhuriyetini rejimi osmanlı olarak çevirmek

Bu olursa cahil sayısı artar ve tek adamla ülke nesilden nesile gider

Aldülhamid gibide teslim eder ve ülke bölünmüş olur

Bu bölünme ilk güneydoğuda kürdistanla

Sonra egede izmir aydında

Sonra çanakkale istanbul boğazlarında yunanlılarla

Erzurum çevresinide ermenilerle görülecek

Bu şaka değil kurtuluş savaşında olup biten hadise

Ki eksik yazdığım yerler mevcut

Yazdıklarım olmaz diyecek kişiler

İnşallah olmaz

Bu saatten sonra cumhuriyet rejiminden vazgeçmek

Ülkeyi bölmekten öteye götürmez çünkü

Vize serbesti sadece zaman kazanması için sahte projedir

Hollanda almanya nın tepkiside ispatıdır bu işin

kesici
22-03-2017, 01:40
Yiğit hiçim tarih okumuyorsun , yada okuyorsun ama düşüncelerimiz farklı olduğu gibi yazarlarımızda farklı , sen şimdi cennet mekan serdarı hakan Abdülhamit han hzlerine ülkeyi düşmana teslimmi etti diyorsun benide güldürüyorsun :)
Bak alttaki liste beğenmediğin Osmanlı imparatorluğunun hükmettiği ülkeler ve hükmettiği zaman süresi
Yiğit öldü zaten hakkını yemeyelim
1.Türkiye
2.Bulgaristan (545 yıl)
3.Yunanistan (363 yıl)(1458-1821)
4.Sırbistan (559 yıl)
5.Karadağ (539 yıl)
6.Hırvatistan (539 yıl)
7.Makedonya (539 yıl)
8.Slovenya (250 yıl)
9.Romanya (490 yıl)
10.Slovakya (20 yıl) Osmanlı adı:Uyvar
11.Macaristan (160 yıl)
12.Moldova (490 yıl)
13.Ukrayna (308 yıl)
14.Azerbaycan (25 yıl)
15.Gürcistan (400 yıl)
16.Ermenistan (20 yıl)
17.Güney Kıbrıs (293 yıl)
18.Kuzey Kıbrıs (293 yıl)
19.Rusya’nın güney toprakları (291 yıl)
20.Polonya (25 yıl)-himaye- Osmanlı adı: Lehistan
21.İtalya’nın güneydoğu kıyıları Otranto ve çevresi(20 yıl)
22.Arnavutluk (435 yıl)
23.Belarus (25 yıl) –himaye
24.Litvanya (25 yıl)-himaye
25.Letonya (25 yıl) –himaye
26.Kosova (539 yıl)
27.Voyvodina (166 yıl) Osmanlı adı: Banat
28.Irak (402 yıl)
29.Suriye (402 yıl)
30.İsrail (402 yıl)
31.Filistin (402 yıl)
32.Ürdün (402 yıl)
33.Suudi Arabistan (399 yıl)
34.Yemen (401 yıl)
35.Umman (400 yıl)
36.Birleşik Arap Emirlikleri (400 yıl)
37.Katar (400 yıl)
38.Bahreyn (400 yıl)
39.İran’ın batı toprakları (30 yıl)
40.Lübnan (402 yıl)
41.Mısır (459 yıl)
42.Libya (394 yıl) Osmanlı adı:Trablusgarp
43.Tunus (308 yıl)
44.Cezayir (313 yıl)
45.Sudan (397 yıl) Osmanlı adı: Nüb
46.Eritre (350 yıl) Osmanlı adı: Habeş
47.Cibuti (350 yıl)
48.Somali (350 yıl) Osmanlı adı: Zeyla
49.Kenya sahilleri (350 yıl)
50.Tanzanya sahilleri (250 yıl)
51.Çad’ın kuzey bölgeleri (313 yıl) Osmanlı adı: Reşade
52.Nijer’in bir kısmı (300 yıl) Osmanlı adı: Kavar
53.Mozambik’in kuzey toprakları(150 yıl)
54.Fas (250 yıl) –himaye
55.Batı Sahra (250 yıl) -himaye-
56.Moritanya (250 yıl) –himaye
57.Mali (300 yıl) Osmanlı adı: Gat kazası
58.Senegal (300 yıl)
59.Gambiya (300 yıl)
60.Gine (300 yıl)
61.Etiyopya’nın bir kısmı (350 yıl) Osmanlı adı: Habe

Hilafeten Bağlı Olan Ülkeler
62.Hindistan Müslümanları -Pakistan-
63.Doğu Hindistan Müslümanları -Bangladeş-
64.Singapur
65.Malezya
66.Endonezya
67.Türkistan Hanlıkları
68.Nijerya
69.Kamerun

Himaye ye Aldığımız Ülkeler:

70.Fransa
71.İspanya
72.İngiltere
73.Monako
74.Hollanda
75.Norveç
76.İzlanda
77.İrlanda
78.Cebelitarık
79.Danimarka
80.İskoçya
81.Myanmar
82.Japonya
Osmanlı Ordusunun Bulunduğu Ülkeler:

83.Almanya
84.Liechtenstein
85.San Marino
86.Çek Cumhuriyeti

Abi Talas Savaşını biliyormusun ?

phantom
22-03-2017, 02:52
Yaş 42
Seviye 12

gercek boyle bisey
tum gun kac, inkar et
yat uyu
ertesi sabah tekrar karsinda
her sabah
bildigin azap
ta ki onunla yuzlesene kadar
(al sana seviye)

Draniela
22-03-2017, 02:59
vize kalkti mi?

İnsanın içi fesat olmasın ya :D

MBuğra
22-03-2017, 03:00
Dag 2 filmindeki gibi, eskiden buralar bizimdi dersek tanklarimizi Altay daglarina kadar surmemiz gerek. O yuzden, gecmisle masturbasyon yapmaya hic gerek yok.

Dun dunde kaldi, biz su an ne yapiyoruz o onemli. Su anda bizim olan 36\42 kuzeyi, 26\45 dogusu, o kadar.

Altimizdaki araba Alman, elimizdeki telefon Amerikan, giydigimiz takim elbise Italyan ama sorarsan Osmanli torunlariyiz. Yok oyle.

Osmanli demek, sanat demek, edebiyat demek, bilim demek, Fatih'in kolunu kestirebilecek adalet demek ve bunlarin yapilabilmesi icin gerekli ortami, huzuru saglamak demek.

Bunlarin kaci var su an? Papaz erigini, imam erigine ceviren makinemiz haricinde bilim, Muhtesem Yuzyil dizisi haricinde sanat, C.Baskani salona girdiginde ayaga kalkan "tarafsiz" savcilarimiz haricinde adalet var mi?

Ne zaman bu kavramlarin ici bosaldi, Osmanli yikilmaya basladi. Koskoca imparatorluk pat diye yikilmayacagina gore bu kavramlarin ici bosaltilarak zaman icerisinde zayiflatildi ve gun geldi coktu.

Bugun neden Ataturk heykellerini kaldirarak, 1 gunde cahil kaldik diyip Arapcayi ogretmeye calisarak, kurumlarin basindan TC ibaresini yokederek, Turklugu savunmayi fasizm diyerek bize tarihi kimligimizden sogutmaya ve unutturmaya bu kadar cabaladiklarini simdi anlamissinizdir umarim. Tarihte, sayisiz kere Cin ordusunu yenmemize ragmen, eski bilge Turk'ler, Cinliler arasinda asimilize oluruz, benligimizi kaybederiz diye Cin'de yerlesmemizi istememelerinin sebebi de bu. Cunku' tarih bilinci olmayan toplumlar eninde sonunda kaybederler.

Zamaninda 5 cayini Istanbul'da icmek isteyenlerin, kaybettiklerinde anladigi sey de bu. Biz, baska milletlere benzemeyiz. 1 boluk silahli adamin, sadece silahi var diye, neredeyse hic birsey yapmadan kizilderilerle, ilkel kabilelerle dolu cografyayi ele gecirmeye benzemez bu isler. Biz Turk'uz, dogustan askerdik, dunyanin en eski duzenli birligini kuran toplumduk. Birlesince onumuzde engel yoktu ve en onemlisi bagimsizligimiza cok duskunduk.

Turk tarihini sadece Osmanli ile sinirlamakta cok buyuk hata olur. Bugun acip Gokturk devletinin bayragina bakin uzerinde kurt sembolu gorursunuz. Tarihte her millet kendilerini temsil olarak belirli hayvalar secerken (Avusturalyalilar Kanguruyu, Ingilizlerin Aslani, Cinliler ejderhayi) Turk kendine bozkurtu secmistir. Cunku kurt evcillestirilemeyen tek hayvandir, bagimsizdir, aslan gibi kanguru gibi sirke cikarilmaz,

Asil meslegi askerlik olan toplumdan; galericilige, komisyonculuga, emlakciliga evrilmemizin hikayesi de budur iste.

Artik savaslarda da insan gucu mutlakligi yok zaten, teknoloji var. Hot desen al sana dot diyecek kadar pasiflikte ama kafasi calisan 1 insanin yaptigi 1000 kisiyi oldurebilecek silah dunyasi var. Zaten savaslarda eski toprak savaslarindan ekonomik savaslara evrilmis durumda.

Sana oturdugun evin, bindigin alman arabasinin kredisi veren ve senden bunu gun sonunda fazla fazla tahsil edecek sermaye yabanci zaten. O yuzden sen istedigin kadar uzerinde yasadigim toprak benim de, bagimsizim de, gun sonunda beyaz adamin daha fazla rahata kavusmasi icin para kazanmaktan baska amaci olmayan bir kolesisin.

Iste bu yuzden zamaninda birisi tum bunlarin olmamasi icin, "Türk Çocuğu Atalarını Tanıdıkça Daha Büyük İşler Yapmak İçin Kendinde Kuvvet Bulacaktır" demisti.

BaDCaT
22-03-2017, 07:17
Eskiden vize yoktu buralar hep Osmanlıydı. Sahii suada noldu ?

Yigit-Y
22-03-2017, 07:21
Kamboz forumda tesbit ettiğim 15 kişiden biri

Bu arkadaşla biz çok konuda yazıştık

Ve anlaşamadık

Onlar Yeni Türkiye kavramına inanan insanlar

2023 2053 2073 de bor hikayesine inanan insanlardan

Ben yalan konuşmayı sevmem

Şeriat ülkesi olursak bu nesil bir aldülhamid daha görür bu mesajım burda dursun

Vize almayı geçin yurtdışına çıkamayacak günleri bile görürüz

Eğer milletçe biraz daha saçmalarsak

Şaka geliyorda acı gerçekler bunlar

ghibli06
22-03-2017, 08:06
Osmanlı büyük devletti demek ayrı, Osmanlı zamanında bolluk bereket vardı, zenginlik vardı, halk mutluydu demek apayrı... Anadolu her zaman sürünmüştür...

resmi rakamlara göre 3 milyon, gayrı resmi 4-4,5 milyon Suriyeli'yi almışız, maaşa bağlamışız, vatandaşlık vermişiz, okullara sınavsız kaydetmişiz, hala daha bunları pazarlık aracı yapıp Avrupayla restleşmek derdindeyiz... ülkelerin planları olur, dış politikası olur, bu mültecileri alırken yarın bir gün Suriye'de Esad devrilir, biz de bunları Halep'e yerleştirir başlarına bir de vali atarız diye mi düşünüldü? ya da bir bölgeye gönderilip oradaki etnik yapıyı bozsun diye mi? dağın başlarına bu kadar TOKİ neden yapıldı?

hiç bir şey okumadan , tarihiimizi bilmeden sadece ahkam kesiyoruz, Osmanlı evet ama hangi Osmanlı? Toprak büyüklüğünü ekonomik büyüklüğe çevirememiş, doğru dürüst teknoloji geliştirememiş, üretememiş her ülke çökmeye mahkumdur... teknoloji ne ile olur? eğitimle... üretim ne ile olur? yatırımla... sizce şu an geçmişten ders almış mıyız???

rodya
22-03-2017, 08:07
Osmanlının hor görüp, cahil ve kabalığıyla aşağıladığı türkler, onlardan daha osmanlıcı çıktı :)

Berkan
22-03-2017, 08:11
Kamboz forumda tesbit ettiğim 15 kişiden biri

Bu arkadaşla biz çok konuda yazıştık

Ve anlaşamadık

Onlar Yeni Türkiye kavramına inanan insanlar

2023 2053 2073 de bor hikayesine inanan insanlardan

Ben yalan konuşmayı sevmem

Şeriat ülkesi olursak bu nesil bir aldülhamid daha görür bu mesajım burda dursun

Vize almayı geçin yurtdışına çıkamayacak günleri bile görürüz

Eğer milletçe biraz daha saçmalarsak

Şaka geliyorda acı gerçekler bunlar

Örneği var başında at kafasıyla birlikte Kuzey Kore. söylemesi bile leş bişey ama tanıdık geliyor değilmi ülkenin bazı yasakları

-
Kuzey Kore’de devletin kısacası ülkenin lideri Kim Jong-Un’un sözcülüğünü, propagandasını yapan sadece devlet kanalları serbest. Ülkedeki televizyonlar da sadece devlet kanallarının frekansını çekecek şekilde üretiliyor ve yapılan programlar da bir parti bülteni tadında. Güney Kore kanallarını izledikleri gerekçesiyle idam edilen insanlar da var.

-
Yabancı sigara içiminin ülke çıkarlarına ters düşeceği düşünülerek ülkede ithal sigara içimi şu anda yasak. Bununla beraber yerli sigaralara da yüksek oranda zam uygulanıyor. Unutmadan lider Kim Jong-un’un hastane açarken bile sigara içen bir lider olduğunu da söylemek gerek.

-
İnternetin yasak olması da bizleri şaşırtmıyor tabi. Halkın kullanamadığı, sadece devlet yetkililerinin kullanabildiği Kwangmyong adındaki ülke içi ağa bağlantı gerçekleştirilebiliyor. Sebebi ise diğer ülkelerde olan kötü şeyleri görüp halkın onlara karşı olumsuz bir tavır içine girmesi ihtimali. Kulağa mantıklı geliyor

-
Kuzey Kore’de yaşayan biri, Kore İşçi Partisi üyesi değil ya da iyi bir nüfuza veya konuma sahip değilse ülke dışına seyahat etme şansı da yok denecek kadar azdır. Güç bela bir pasaport çıkarttıran bir kişi, seyahat bitiminde pasaportunu yetkililere teslim etmek zorundadır.

-
Ülkede şu anda tek başına iktidarlığını sürdüren Kore İşçi Partisi dışında bir başka siyasi oluşum veya örgütlenmeye gidilmesi yasak. Oldu da böyle bir girişimde bulunuldu, sonuçları da idama kadar gidecek ağırlıkta.

M U R A T
22-03-2017, 08:21
Yiğit hiçim tarih okumuyorsun , yada okuyorsun ama düşüncelerimiz farklı olduğu gibi yazarlarımızda farklı , sen şimdi cennet mekan serdarı hakan Abdülhamit han hzlerine ülkeyi düşmana teslimmi etti diyorsun benide güldürüyorsun :)
Bak alttaki liste beğenmediğin Osmanlı imparatorluğunun hükmettiği ülkeler ve hükmettiği zaman süresi
1.Türkiye
2.Bulgaristan (545 yıl)
4.Sırbistan (559 yıl)
5.Karadağ (539 yıl)
6.Hırvatistan (539 yıl)
7.Makedonya (539 yıl)
8.Slovenya (250 yıl)
9.Romanya (490 yıl)
11.Macaristan (160 yıl)
12.Moldova (490 yıl)
13.Ukrayna (308 yıl)
14.Azerbaycan (25 yıl)
15.Gürcistan (400 yıl)
16.Ermenistan (20 yıl)
22.Arnavutluk (435 yıl)
26.Kosova (539 yıl)
28.Irak (402 yıl)
29.Suriye (402 yıl)
30.İsrail (402 yıl)
31.Filistin (402 yıl)
32.Ürdün (402 yıl)
34.Yemen (401 yıl)
35.Umman (400 yıl)
37.Katar (400 yıl)
38.Bahreyn (400 yıl)
40.Lübnan (402 yıl)
41.Mısır (459 yıl)
43.Tunus (308 yıl)
44.Cezayir (313 yıl)
47.Cibuti (350 yıl)
54.Fas (250 yıl) –himaye
58.Senegal (300 yıl)
59.Gambiya (300 yıl)
60.Gine (300 yıl)

64.Singapur
65.Malezya
66.Endonezya
67.Türkistan Hanlıkları
68.Nijerya
69.Kamerun

70.Fransa
71.İspanya
72.İngiltere
73.Monako
74.Hollanda
75.Norveç
76.İzlanda
77.İrlanda
78.Cebelitarık
79.Danimarka
80.İskoçya
81.Myanmar
82.Japonya

83.Almanya
84.Liechtenstein
85.San Marino
86.Çek Cumhuriyeti

kaynak ???

MCN21
22-03-2017, 08:27
kaynak ???

Ya kaynak olsa ne olur :D Sanki topraklar cumhuriyet kurulduktan sonra kayboldu...
Günümüz şartlarında savaşla toprak mı alacağız? Adam basıyor düğmeye ülkenin yarısı yok oluyor. Bilgiyle, üretimle kazanılıyor günümüz toprakları.

ghibli06
22-03-2017, 08:31
maksat yeniden Osmanlı İmparatorluğunu mu kurmak gerçekten? eğer amaç buysa, daha güçlü daha zengin daha ferah olacaksak hep beraber destekleyelim... peki her şey 'milli' olacaksa, kendi kendimize yeteceksek neden devlet iştirakleri bir bir gavurlara satıldı? gücümüz satmaktan mı yoksa bunları işletmekten mi gelmeliydi? büyük ülke büyük ordu gerektirir, madem öyle neden ordumuzu Ergenekon-Balyozla yıkmaya çalıştık? büyük devlet olmak, gereğini yapmayı gerektirir, bir ülkeyle ya dostsundur ya da sana düşmansa balyozu indirirsin, hangisini yapabiliyoruz? ne dostumuz kaldı ne de düşmanı altedecek gücümüz... kimse 'ama Suriye'ye girdik!' demesin yahu, aylardır 3 tane köy 2 tane kasaba alacağız diye 100lerce şehit verdik, amacımız ne diye sorsak cevap verecek kimse yok!

eski hükümetler şöyle yaptı, sadece bunlar mı böyle vs ile siyaset savunulmaz, buna demogoji denir... bu ancak fikir üretemeyenlerin taktiğidir... şimdi referandum var, yahu bırakın EVET HAYIR ı, şunu diyebiliyor muyuz? gelsin kardeşim başkanlık, seçeriz güçlü bir lider ne kadar pislik varsa temizler bu ülkede... ama yok... muhalefet kendine güvenmiyor ki halk güvensin, bakın son 30 yılda ülkeyi idare eden partilerden hangisi kaldı? ANAP-DYP? bunlar da çok güçlü değiller miydi ne oldu da yıkıldılar? ama bakıyorsun maşallah muhalefet dimdik ayakta! Allah zeval vermesin onlar olmasa ülke ne halde olurdu?

jeffy
22-03-2017, 08:32
İnsanların öncelik sıralamaları farklılık gösterebilir , birde şu varki benzin Katar'da satıldığı fiyata satılsa ülkedeki bütün sorunlar bitermi , birde bunu araştırmak lazım , yada Yeni 5 kasa 400 bine değildi Almanya fiyatına burda satılsa ülkede hiç sorun kalmamamı acaba , bunuda araştırmak lazım , yada bu hükümet sıkıntılıysa bundan önceki hükümetler zamanında Hiçmi sıkıntı çekilmedi bu ülkede , bunuda okumak lazım

Benzini katar fiyatına değilde dünyanın en pahali fiyatına satıyoruzda sorunlar bitiyormu peki?

ghibli06
22-03-2017, 08:34
kaynak ???

Çibuti ve Etiyopya'da bulundum... Etiyopya'da 'fethedilemeyen tek ülke!' yazar her yerde :) hey yavrum, adamlar 350 yıl fethedilmişler ama haberleri yok :) şimdi biz NATO ittifakına bağlıyız, bundan 350 yıl sonra Amerika kendine bağlı ülkelerde Türkiye'yi saysa kimse hayır demez sanırım...

Yarbay
22-03-2017, 08:48
Türkiye'ye döndüm döneli 1inci seçimde etrafımdaki insanların %90ı başkasına oy verecem dedi, ikinci seçim aynı, 3üncü seçim yine aynı ama seçimde %50 öldürmediler.

belki teknolojiyi öğrenemedik, üretemedik ama sahtekarlığı, zorbalığı bir güzel öğrenmişiz.

apartmanımda adı bulunmayan oy verecek tanımadık 8 kişi var, ben eşim ve 4 komşu dahil hepimizede gelmedi 2gündür muhtarla uğraşıyorum bakalım HAYIRLISI.

Cimmeria
22-03-2017, 08:51
adam japonyayı himaye altına alınan ülke yazmış siz de cevap veriyorsunuz yahu ciddiye alıp :) hani okuyacağından ya da anlayacağından değil de al resmi kaynaktan oku osmanlı japon ilişkilerini :) Japonya Buyukelciliği (http://www.tr.emb-japan.go.jp/T_02/01.htm)

Berkan
22-03-2017, 09:24
Abi Talas Savaşını biliyormusun ?

neymiş bu savaş diye bakınırken Çin-Arap savası işin esasında. Sonucunda Müslümanlığa gecisimizin baslangıcı olarak görülmesi, cinli esirler tarafından kağıt yapımının ögrenilmesi gibi gibi sonucları doğurmus.

Yine yazılanlara göre çinle savasa girip, sonra savas sırasında abbasilerin/arapların müttefiki oluvermişiz gösteren savaş olarak belirtmişler

ghibli06
22-03-2017, 09:25
adam japonyayı himaye altına alınan ülke yazmış siz de cevap veriyorsunuz yahu ciddiye alıp :) hani okuyacağından ya da anlayacağından değil de al resmi kaynaktan oku osmanlı japon ilişkilerini :) Japonya Buyukelciliği (http://www.tr.emb-japan.go.jp/T_02/01.htm)

70.Fransa
71.İspanya
72.İngiltere
73.Monako
74.Hollanda
75.Norveç
76.İzlanda
77.İrlanda
78.Cebelitarık
79.Danimarka
80.İskoçya
81.Myanmar
82.Japonya

İngiltere var yahu bırak Japonyayı...

mody
22-03-2017, 09:36
bu neyin kafasıdır ya, ne yiyosunuz ne içiyosunuz siz... bu işin başka açıklaması yok bana göre

hani bazen diyorlar ya; aslında bizler başkalaştırıyoruz onları, kendi içimizden dışarı itiyoruz, çok sert tabirler kullanıyoruz, kötü diyoruz, koyun diyoruz falan diye

bu ve bunun gibiler yüzünden oluyor bu durum, ya bu o kadar dipteki bişi demek gelmiyor insanın içinden. tartışacağın konunun temel taşlarını bilmiyor, ayırt edemiyor.

adamın kafa o kadar gitmiş ki bırak orda kalsın...

Yigit-Y
22-03-2017, 09:58
Boşuna nefes tüketmeyin beyler

Kaç yıldır yazılıp çiziliyor

Anlayan şimdiye kadar düzeltmişti kendini

Bırakın nasıl batıyoruz görsünler

Allahın yeryüzünde ki gölgesi gibi bir sıfat kullanıyorlar bu kafalar

Boşuna çabalamayın bu tarz insanlara laf anlatmak için

OrcunInce
22-03-2017, 10:01
1.Türkiye
2.Bulgaristan (545 yıl)
4.Sırbistan (559 yıl)
5.Karadağ (539 yıl)
6.Hırvatistan (539 yıl)
7.Makedonya (539 yıl)
8.Slovenya (250 yıl)
9.Romanya (490 yıl)
11.Macaristan (160 yıl)
12.Moldova (490 yıl)
13.Ukrayna (308 yıl)
14.Azerbaycan (25 yıl)
15.Gürcistan (400 yıl)
16.Ermenistan (20 yıl)
22.Arnavutluk (435 yıl)
26.Kosova (539 yıl)
28.Irak (402 yıl)
29.Suriye (402 yıl)
30.İsrail (402 yıl)
31.Filistin (402 yıl)
32.Ürdün (402 yıl)
34.Yemen (401 yıl)
35.Umman (400 yıl)
37.Katar (400 yıl)
38.Bahreyn (400 yıl)
40.Lübnan (402 yıl)
41.Mısır (459 yıl)
43.Tunus (308 yıl)
44.Cezayir (313 yıl)
47.Cibuti (350 yıl)
54.Fas (250 yıl) –himaye
58.Senegal (300 yıl)
59.Gambiya (300 yıl)
60.Gine (300 yıl)

64.Singapur
65.Malezya
66.Endonezya
67.Türkistan Hanlıkları
68.Nijerya
69.Kamerun

70.Fransa
71.İspanya
72.İngiltere
73.Monako
74.Hollanda
75.Norveç
76.İzlanda
77.İrlanda
78.Cebelitarık
79.Danimarka
80.İskoçya
81.Myanmar
82.Japonya

83.Almanya
84.Liechtenstein
85.San Marino
86.Çek Cumhuriyeti

Hangi lsd? Çok denedim de böyle bir kafa hiç yaşatmadı bana..

Eworen
22-03-2017, 10:14
Yakinda vizelerin kalkacagina ben inaniyorum
Vizeyle gidecegimiz ulke kalmayinca tum medeni ulkeler bizi yasakli ulkeler arasina alinca vize mize derdi kalmayacak
E ***** olmayan vizeyide alamayacagimiza gore vizeler kalkmis olacak
Sahsen avrupanin ve ozellikle ilk olarak Amerika nin bizi ulkelerine yakin zamanda sokmayacagini dusunuyorum

Cimmeria
22-03-2017, 10:14

70.Fransa
71.İspanya
72.İngiltere
73.Monako
74.Hollanda
75.Norveç
76.İzlanda
77.İrlanda
78.Cebelitarık
79.Danimarka
80.İskoçya
81.Myanmar
82.Japonya

İngiltere var yahu bırak Japonyayı...

daha komiği ben izlanda varmış onu görmedim :) izlanda ve himaye :) yahu zamanında cezayirli korsanların gidip yağmaladığı, insanları esir alıp köle pazarlarında sattığı olayı ülkeyi himaye altına almak sanıyorlar...
al bak bunu yazan kardeşim varsa ingilizcen Walking in the footsteps of pirating “Turks” | Iceland Review (http://icelandreview.com/news/2006/10/20/walking-footsteps-pirating-turks) kaynak burda.
yahu izlanda da 70li yıllara kadar bu olaylardan dolayı türk öldürmek yasal olarak suç değildi, adamlar o kadar nefret ediyordu bizden siz de sanıyorsunuz ki himaye falan...

zamanında aysun kayacının kıymeti bilinmedi arkadaş, herkesin eşit oy hakkında sahip olması ne büyük adaletsizliktir ya...

ghibli06
22-03-2017, 10:19
daha komiği ben izlanda varmış onu görmedim :) izlanda ve himaye :) yahu zamanında cezayirli korsanların gidip yağmaladığı, insanları esir alıp köle pazarlarında sattığı olayı ülkeyi himaye altına almak sanıyorlar...
al bak bunu yazan kardeşim varsa ingilizcen Walking in the footsteps of pirating “Turks” | Iceland Review (http://icelandreview.com/news/2006/10/20/walking-footsteps-pirating-turks) kaynak burda.
yahu izlanda da 70li yıllara kadar bu olaylardan dolayı türk öldürmek yasal olarak suç değildi, adamlar o kadar nefret ediyordu bizden siz de sanıyorsunuz ki himaye falan...

zamanında aysun kayacının kıymeti bilinmedi arkadaş, herkesin eşit oy hakkında sahip olması ne büyük adaletsizliktir ya...

Tarkan fethetmemiş miydi orayı?

kaynak: Miki

GokhanRS
22-03-2017, 10:20
şu yukardaki osmanlıcı arkadaşa cevap vermicem, zira benim büyük annelerim rus sırp moldov v.s değil di. kaldıki onların torunlarıda şuan ingiltere ve bazı avrupa ülkelerinde mini etekleriyle bikinileriyle havuz başı full alkollü partilerde günlerini gün ediyorlar. onlar kendilerini inandırmış bir yalana ingiltereyi japonyayı bile ele geçirmişti osmanlı hüloğğğ devam etsinler.

Ancak vize mize yok arkadaşlar Malkara, Edirne, Çatalca, Silivri, Kırklareli, Gelibolu, Keşan, İpsala vizesiz gezebileceğiniz bir sürü yer işte, isteyen gitsin gezsin vizesiz.

zaten schengen vizesi dediğiniz toplasanız 500-1000 tl ye mâl olacak gayet basit bir vizedir. bu parayı veremeyecek adamın avrupada gezmelerde işi ne? bırakın uçak bileti almaya paçası yemicek, hello dışında tek kelime yabancı dil konuşamicak adamlar gitmesin zaten. bir vizesiz gezmedir kandırdılar milleti, sanki vize kalsa bu vatandaşlar kalkıp ispanyada breakfastini edip italyada lunchın ardından pariste dinner mı yapıcak.

ama hüloğğğ diye o seçim dönemi alkışlayıp durdular, vize kalkıyo olum hadi yırttın yine dedi bana akpli sevdiğim bir arkadaşım. dedim bana faydası ne? benim her 2 yılda bir şengenimi yenilicek kadar kapasitem var şükür.

bana sevinç gösterisi yapan adamın tatil anlayışı boğazda boş bulduğu yerde denize girmek. bu adam şengen kalkınca avrupa turuna mı katılcak, aldığı maaşla vize olmasa bile en fazla uçak bileti alır, daha gümrükte what is your purpose of visit sorusu sorulduğunda cem yılmazın dalga geçtiği adamların durumuna düşer. belki gittiğinin 3ncü günü deport yemeye çalışır beleş geri dönebilmek için.

bırakın kalkmasın vize falan. biz çok sorun yaşıyoruz, sürünüyoruz biz yurtdışında, cennet türkiyemizden dışarı çıkmasın bu arkadaşlar. ordan bizimle dalga geçsinler.

bunlar ne kadar mal gitmişler yurtdışında çile çekiyor gerizekalılar desinler bize. ne gerek var abi vize filan kaldırmaya. zaten avrupa, 15 senedir avrupada yaşayıpta 2 kelime yaşadığı ülkenin dilini öğrenmemiş geri zekalılarla dolu.

bırakın biz burda işkencemizi çekelim. hatta kalıcı olursam dönmezsem söz oy filanda kullanmıcam. türkiyede yaşamayıpta türkiyede yaşayanların kaderini etkilemicem. bu konuda ap ayrı bir saçmalık zaten ya neyse.

Çöllü
22-03-2017, 10:39

Saçmalamanın derecesimi olurmuş derdim.. bu güruh sayesinde az saçmalayana daha çok değer verir oldum..

Yazdım yazdım geri sildim..

Nazıma Verelim sözü; O güzel yazmış zamanında..

Onlar ki toprakta karınca,
suda balık,
havada kuş kadar
çokturlar;
korkak,
cesur,
câhil,
hakîm
ve çocukturlar
ve kahreden
yaratan ki onlardır,
destânımızda yalnız onların mâceraları vardır....

GokhanRS
22-03-2017, 11:05
biz İskoçya ve irlandayı ele geçirip, İngiltereyi himayemizi alınca onlar da mecburen Amerika'ya göç edip ABD yi kurdu, yani bir nevi ABD yi biz kurdurduk...

e yani, geçen müslüman obamayı da biz koyduk oraya, aslında illuminati yok, osminillahibillahi topluluğu var, dünyayı yönetiyoruz ama çaktırmıyoruz :) eyy amerika avrupa sen kimsin?

EREN34
22-03-2017, 11:08
biz İskoçya ve irlandayı ele geçirip, İngiltereyi himayemizi alınca onlar da mecburen Amerika'ya göç edip ABD yi kurdu, yani bir nevi ABD yi biz kurdurduk...

Elhamduruillah :)

Anadolu Birleşik Devletleri :D

Anıl E.
22-03-2017, 11:10
Eyy avrupa vizesi sen kimsin yaa ?

TheAce
22-03-2017, 11:12
Osmanlı Devleti'nin Hüküm Sürdüğü Ülkeler bu gün ne işimize yarıyor bunu birisi açıklayabilir mi?

Bu argümanları yazan arkadaş, ne oldu da biz öylesine güçlüyken şimdi bu haldeyiz bunu düşünmüş mü?

Biz mi geriledik yoksa bu ülkeler mi bir değişiklik yaptı?

keşke sahip olduğun toprak kadar güçlü olabilseydin, İsviçre Konya kadar yer ama işlevi bayağı büyük.

Berkan
22-03-2017, 11:16
Sonra kuzey kore diyince lo lo lo oluyor :)

Turkiye'deki kullanıcılar Twitter ve Instagram'da alkollu icecek firmalarını takip edemiyor (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201703221027743650-twitterda-alkollu-icecek-firmalarini-takip-yasaklandi-mi/)

Seyfettin777
22-03-2017, 11:29
Ben sınırlı oy ilkesini bu yüzden savunuyordum o kadar...
Söylediklerimi kabul etmeyenlerden birisi bu elemandı.

Madem İngiltere'yi himaye altına aldık, nasıl oldu da içişlerimize karıştı?
Rusya ile baş edemedik, gittik İngiltere'den yardım istedik.Sonra da İngiltere'nin yardımı kesilmesin diye gittik Tanzimat Fermanı'nı ilan ettik, ondan sonra herkese kapı açtık, içimizdekii her ulus içişlerimize karışılması için bir kapı haline geldi.Ekonomiyi dışa açtık, içeride el emeği üretim dışarıdan gelen sanayi ürünleriyle baş edemedi ve ekonomi çöktü.Bu padişah eliyle İngiltere'ye yaranmak için yapılmış hamle, sonrasında Osmanlı'yı resmen satmamıza sebep oldu.Duyun-u Umumiye nedir bir araştırın, devletin vergisini bile elin İngiliz'i toplamış.

Size anlatacak çok şey var ama bunu buraya yazmak mümkün değil.Bilmiyorum okur musunuz genelde bu tarz insanlar zaten okuyup öğrenmedikleri için böyle konuşuyor.Bahsettiğiniz Osmanlı, kazaskerleri ve ilmiye sınıfı dışında devşirmelerden oluşur.Memurların hepsi devşirmedir, Osmanlı tarihi boyunca 228 sadrazamdan sadece 101 tanesi Türk kökenlidir, bakın Türk kökenli diyorum, Türk bile değil.

Zamanında, Abdulhamit, kendisinden önceki padişah Abdulaziz'in, altın şamdanlıklardan sünnet düğünlerinde dağıtılan altın kahve tabaklarına kadar her şeyi eritip, sandık sandık altın göndererek yaptırdığı döneminin en gelişmiş donanmasını Haliç'e bağlamış, hatta bir kısmını da söktürerek tershanelerde yıllarca tutmuş.Tek bir top bile atamamış donanmanın hiçbir parçası, hepsi çürümüş.Lozan'da alamadığımız adaların müsebbibi Abdulhamit'tir, hani çok konuşuldu ya geçen, bilin istedim.

Mesajı daha fazla uzatmaya gerek yok, eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, Bülent Tanör'den Osmanlı-Türk Anayasal Gelişmeleri adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim, Yapıkredi yayınlarının.İçi boş mavralarınıza kendiniz de gülersiniz okuduktan sonra, eğer anlamak için okursanız.

2jz
22-03-2017, 11:37

Abi bu akşam A Haber'de tartışma programına katılıp bunu söylesen yarın saraya baş danışman olursun, o kadar açık ve net söyliyeyim :D

Sadık Özyer
22-03-2017, 11:42

Turkiye'deki kullanıcılar Twitter ve Instagram'da alkollu icecek firmalarını takip edemiyor (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201703221027743650-twitterda-alkollu-icecek-firmalarini-takip-yasaklandi-mi/)

haber yalan instangramda ediliyor.

Berkan
22-03-2017, 12:34
haber yalan instangramda ediliyor.

gerizekalı değilim Sadık koymadan baktım heralde. vpn vs haricinde et bakalım edebilecekmisin

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdaniels_us/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdanielsbrasil/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdanielschile/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdaniels_uk/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/chivasregal/)

https://www.instagram.com/absolut_it/

https://www.instagram.com/absolutvodka/

https://www.instagram.com/smirnoffus/

https://www.instagram.com/smirnoffmx/

powERS
22-03-2017, 12:39
ana bole bısey varmı yahu :D

fthdrn
22-03-2017, 12:56
Şimdi onlar düşünsün... (işler güçler Sadi gibi seslendirin)

i-vtec07
22-03-2017, 13:09
Vize sen bi dur allahaşkına zaten ortalık karışık .

Sinan58
22-03-2017, 13:11
Osmanlının hor görüp, cahil ve kabalığıyla aşağıladığı türkler, onlardan daha osmanlıcı çıktı :)

Burada tam olarak ne iması var?

Sinan58
22-03-2017, 13:13
Adama Osmanlıcı diyorsunuzda tabiki Osmanlıcı olacak.
Bir adam nasıl MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"ü sevmek zorundaysa OSMANLI DEVLETİNİ"de sevmek zorunda.

Atalarımız, ne ara bu kadar nefret eder oldunuz atalarımızdan?

Sinan58
22-03-2017, 13:15
Evet reklamındaki baştaki adamın altındaki arabada alman markası :D Nasılda yüzsüzler arkadaş.

Seyfettin777
22-03-2017, 13:22
Bir adam nasıl MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"ü sevmek zorundaysa OSMANLI DEVLETİNİ"de sevmek zorunda.

Kimse kimseden nefret etmiyor.
Birini tutup ötekine tu kaka denmesi yüzünden insanlar bu kadar dolu.Beğenmediğimiz Vahdettin de, gururla anlattığımız Fatih Sultan Mehmet de, modern Türk devletinin kurulmasına öncü olan Mustafa Kemal Atatürk de bizim tarihimizin, kültürümüzün parçasıdır.Ama doğruya doğru, yanlışa da yanlış demek gerek.

Yoksa Osmanlı'yı arka plana atmak saçmalık olur, sonuçta Atatürk bir Osmanlı subayıydı, aynı şekilde Osmanlı da eski Türk devletlerinin uzantısıdır...

Yigit-Y
22-03-2017, 13:31
Ben osmanlıyı şu şekilde tanırım

Fatih Sultan Mehmet reyis
Yavuz Sultan Selim reyis

Gerisi hikaye

Hele sonuncusu allahımmmmm

Yoksa ceddimizde sıkıntı yok sıkıntı vatan hainlerinde her dönem oldu hala mevcut

Sezgin
22-03-2017, 13:35

Oha lan harbi açamıyormuşuz vay anasını satayım. Bu nedir lan :D

Berkan
22-03-2017, 13:40
Oha lan harbi açamıyormuşuz vay anasını satayım. Bu nedir lan :D

Dakika gecmiyorki yeni bombalar gelmesin

Twitter (https://twitter.com/malikulat/status/844399466849488898)

twitter göremeyenler için yazı ve resmi koyuyorum :)

Methmet Ali Kulatın kendi yazısı : Birileri cezaevlerine O İŞ AHIM DE ÇÖZÜLECEK HEPİNİZ ÇIKACAK ve BÜYÜK TAZMİNAT ALACAKSINIZ diyor ya!. Onlara duyuru 17 NİSAN DA AHIM YOK!

https://pbs.twimg.com/media/C7foyqHXwAAIias.jpg

GokhanRS
22-03-2017, 13:41

Atalarımızdan nefret etmiyorduk. Ancak onuda başaracaklar. Birçok başarımız olabilir ama olmayanda bir çok başarımızı başarı gibi göstermelerinden bıktık. Fatih Sultan Mehmet çok iyi bir komutan ve padişah olmuş olabilir, tam tersi berbat padişahlarımızda oldu. Osmanlı iyisiyle muhteşemliğiyle kötüsüyle hatalarıyla doğrularıyla bizim geçmişimiz.

Ancak her imparatorluk gibi yıkılmış gitmiş bir imparatorluk, günümüz dünyasında osmanlıcılık oynayarak gerçeklerden uzaklaşmak ne kadar doğru? Ülkende kaç tane fizik mühendisi var ve bunların kaç tanesi ülkene gerçekten kazanç sağlamış? Ülkemiz uzay bilimlerine ne kadar ileride? Yoksa sadece astroloji için mi kullanıyoruz uzayı? Burçların üzerindeki baskılardan mı ibaretiz halâ?

Seninde yaşadığın fransadan uydu fırlattırıp türk uydusu diye bizim hüloğğculara alkışlattırmak mı osmanlıcılık? Osmanlıdayken çok fazla hatalar yaptık ve hiç birini affetmeyen ingiltere fransa italya v.b ülkelerin sayesinde bu hale geldik.

Osmanlı bitti şimdi Türkiye Cumhuriyetine sıra geldi, yık yık bitmiyoruz bir türlü güyya, aslında bitik durumdayız ne askeri teknolojilerimiz ne uzay teknolojilerimiz ne fen bilimleri başarılarımız v.s hiç biri yok yok yok.

Başarılı olanlar bu forumda bile konu açıp amerikaya taşınıyorum ingiltereye taşınıyorum tavsiyeleriniz nelerdir diyor. Kim ülkesine hizmet etmek istemez ki? Napıcaz Osmanlıcılık oynayanlar mutlu olsun diye bütün gün osmanlıyı övüp okumuş adam olmuş profesörlerimizi amerikaya ingiltereye kaptırmaya devam mı edeceğiz?

Osmanlı bizim gerçeğimiz ama kapanmış bir defterimizdir bunu kabul etmeliyiz. Zira gerçek osmanlı padişahlarının torunları (halk değil gelçek torunlar) daha öncede söylediğim gibi havuz başı partilerinde günlerini gün ediyorlar eyyy avrupada :)

Yani nefret ettiğimiz Osmanlı değil, Nefret ettiğimiz Osmanlıcılık yalanlarına saplanıp kalıp ülkeyi her geçen gün cahilliğe sürükleyenler. Şuan yüzyıllar önce kim kimi ne kadar sömürmüşün tartışılması gereken zaman değil malesef.

Şuan hepsinin üstünü silip güçlü bir türkiye için ülkenin eğitim sistemini fen bilimlerine yönlendirme zamanı, hemen bugün 22 martda başlasak okulları fen bilimleri çizgisinde okullara çevirmeye 30 sene sonra dünyayı yakalama ihtimalimiz var. Ancak 16 nisan bile çok geç bir tarih. Yani bizi iyice umutsuzluğa sürüklüyorlar.

Bana imamhatip mezunu olupta bir ülkenin ekonomisini avrupa seviyesine çıkarabilecek kadar iyi işler yapmış 1 tane adam gösterebilir mi kimse? Ne biliyim bi yazılım şirketi ceo su veya oto beyinleri üreten bir firmanın genel müdürü hatta yardımcısı, hatta genel müdür yardımcısının odasındaki aydınlatmanın dimmerını tasarlayabilecek, hatta tasarlamayıp sadece onun programlamasını yapabilecek birini gösterin bende diyim ki bu ülke kurtulur bunları da atlatır.

Ama yok ülkeme döndüğümde antalyadaki evimin yakın mahallelerinde 1 tane fen lisesi yok. orta okullar imamhatip, liseler anadolu imamhatip lisesi. Ben kızımı fen bilimlerinde başarılı olmasını istersem türkiyede bunu başarmam şu saatten sonra mümkün değil.

Eğitim bommmboook halde, ama burada yok osmanlı şuraya hükmetti, yok buraya hükmetti. Al eline kılıcıda ülke fethet bakim derler böyle adamlara.

2015 de avrupaya vizesiz gidiyoruz hüloğğğ diye alkış kıyamet, 2017 de eyy almanya hollanda avrupa sen kimsi hülooğğğ alkış kıyamet. Ondan sonra bu lavuk geliyor avrupaya vize kalkıyor konusunda Osmanlıcılık oynuyor.

Ulan daha dün avrupaya vize kalkacak dendiğinde bu lavuk konulara girip akp sayesinde avrupaya bile vizesiz gideceksiniz diye atar gider yapan lavuk. bu gün eyy avrupa sen kimsin, biz osmanlıyız şöle yönettik böle yönettik muhabbeti.

Laflarım sana değildi yanlış anlama, ama açıklama gereği duydum o arkadaştan dolayı.

Sende dediğim gibi bizi yanlış anlamışsın. Biz Osmanlıdan nefret etmiyoruz Osmanlı bizim geçmişimiz. Biz Osmanlı hikayelerini çarpıtıp çarpıtıp yalanlarla Osmanlıcılık oyunuyla ülkeyi cahilliğe geriliğe fakirliğe sürüklemeye çalışan şarlatanlardan nefret ediyoruz.

Benim Türk kaynakları dahil 3 ayrı ülkenin kitabından okuduğum ve osmanlının sadece 140 yıl hüküm sürdüğü bir ülkeyi mesela 150 yıl hüküm sürdü yazmış o listede. Böyle yalanlarla uğraşacak vaktimiz yok. Acilen ülkenin bilime dönmesi şart. Çok değil benim torunum göremez ülkede çıkacak savaşları o kadar erken bir zamanda b...ka saracağız böyle giderse.

GokhanRS
22-03-2017, 13:47
pardon 140 yıl hüküm sürdüğü ülke için 540 yıl hüküm sürdü yazmış dicektim.

SULTANOGLU
22-03-2017, 13:56

Ben su anda girdim ve takip etmeye basladim. Acaba bir ayar cekmis olabilirlemi ?

Yigit-Y
22-03-2017, 13:58
http://i.hizliresim.com/aLXV65.jpg

Bu borçla ne vizesi :):)

2jz
22-03-2017, 14:03
Ben su anda girdim ve takip etmeye basladim. Acaba bir ayar cekmis olabilirlemi ?

Kısıtlı profil
Bulunduğun bölgede bu profile ulaşılamıyor.

Bende böyle bir uyarı var. Takip etmediğim vee hiç bakmadığım için bilmiyordum.

Sinan58
22-03-2017, 14:07
GokhanRS
Gökhan abi ilim, bilim ne gezer bu zamanda bizim ülkemizde?

Kim eğitimi bilimi artırıpta oy sayısını azaltmak ister?

Bunların birde Türkiye"de hiç yaşamayaıp tayyip yalakalığı yapanlar var.

Ben tanıyorum böyle insanlar, adam senede 1 kez Türkiye"ye izne gidiyor ve fransa"da doğmuş.

Benzini 1.25"e alıp, çocuk parasıymış falan dünyanın parasını alıyor.
Altındaki araba Türkiye"de 100.000 TL, memleketimizde çalışsa bırak almayı senelik vergisini zor öder.

Seçimlerde gidip akp kovalayıp avrupa bizden korkuyor diyor, eee bu adamın kullandığı oy direk senin benim yaşamımı etkiliyor.

Bu adama görede Osmanlı geri geliyor ama düşünemiyor hangi teknolojiyle?

Bunun gibi kaç tane adam daha tanıyorum.

Teknoloji 0, bilim 0, ilim 0, alım gücü 0, üretim 0.

Adam geliyor bana;
Türkiye"de üniversiteyi niye bıraktın en az 3000 TL maaş alırdın zaten şu an Türkiye"nin en güçlü dönemi avrupa bizi kıskanıyor diyor.

İşte bu adam gidip oy kullanıyor.

Mezun olan sınıf arkadaşlarımdan çoğu işsiz muhtemelen, ya yeniden sınavlara çalışıyorlar yada asgari ücretle çalışıyorlar.

Hangi kafayla yaşıyorlar ne ayaklar?

Adamın altındaki araba alman, elindeki telefon amerikan hatta donuna kadar yabancı ama gelip sağa sola güçlü Türkiye avrupa, amerika bizden korkuyor ayağı çekiyor.

Bu adam bizim hayatımızı etkiliyor işte, ama bilmiyorki eti, mercimeği bile dışarıdan alıyoruz.

SULTANOGLU
22-03-2017, 14:13
Kısıtlı profil
Bulunduğun bölgede bu profile ulaşılamıyor.

Bende böyle bir uyarı var. Takip etmediğim vee hiç bakmadığım için bilmiyordum.

Aynen simdi baktim sanirim hepsini daha bu kapsama almamislar bazilarina giriyor bazilarina girmiyor :)

Abi yemin ediyorum asiri ozguruz lan :)

Dragger
22-03-2017, 14:17
Avrupaya gerçekten vize kalkıyor, sonunda hiç almayacaklar bizi :)

snan1910
22-03-2017, 14:20

kısıtlı profil
bulunduğun bölgede bu profile ulaşılamıyor hatası veriyor

çok ilginç gerçekten

GokhanRS
22-03-2017, 14:31
Sinan58 Kardeşim ingilizceyi yeni yeni öğrendim. Muhtemelen yaza tamamen öğrenmiş olacağım(en hard haberleri ve dizileri %100 anlayacak kadar umarım),

peşinden şuan belgradda olduğum için sırpçaya girişeceğim, 1 yılda öğrensem sonraki adımım rusça ve almanca üzerine olucak. Ben bu yaşta öğrenmeye çalışıyorum.

Burada sırbistanda adamlar geleli 5 sene olmuş dobardan çauv dobro jutro sutro dışında kelime öğrenmemişler. Aynısına almanyada da şahit oldum. 10 yıl yaşayıpta yaşadığı yerin dükkan ve yiyecek isimleri dışında hiç birşeyini öğrenmemeyi nasıl başarır bir insan? Bunlar hep gavurun dilini öğrenirsen dinden çıkarsın psikolojisiyle baskıyla yetiştirilen cahil nesil. Bu nesil ölücek çünkü yenileri doğdu eskiler mutlaka vadesi gelen ölecek.

Ancak bu yeni gelen nesilinde çok kısıtlı kısmı bilime fene yönelmiş durumda. Bir an önce yükseltemezsek sayıyı avrupası amerikası ışınlanmayı, robot savaşçı ordularını kurduğunda onlara Osmanlıcılık masallarıyla kılıçla kalkanla 70 milyon şehit olmaya hazır insanla karşılık veremeyiz.

Gelecekteki savaşlar hiç adil olmayacak, gavurdan aldığımız savaş uçaklarını biz onlara savaş açtığımızda tek tuşla havada infilak ettirilebilecek teknolojilere ulaştılar.

Bilim yoksa gelecek yok, Fen yoksa teknoloji yok, Teknoloji yoksa gelecekte medeni kalabilecek ülke yok.

araba filan kısıtlı düşünceler bizim için şuan. ister alman fransız arabasına bin istersen amerikana bin, ülkemize bunun bir zararı yok. Biz robotlarımızı yapamazsak, savunma teknolojimizi yapamazsak, temiz enerji kaynaklarına yönelmezsek, özellikle YAZILIM sektörüne jet hızıyla yönelmez isek biteceğimizin resmi açıktır. arabaymış yolcu uçağıymış o trenler çoktan kaçtı. şimdi daha piskopat teknolojilerin zamanı, yeni sanayi devrimi uçuk teknolojilerin devrimi olacağına tüm kalbimle inanıyorum. çok geç kalmak üzereyiz çok.

1 kişi bana söylesin türkiyede kaç kişi ışıkla internet gördü? ben spot lambasının ışığından internete girdim bir teknoloji şirketinin arge bölümünde. halâ sansürlü 4,5g yalanlarıyla uyutuluyoruz.

Sinan58
22-03-2017, 14:45
GokhanRS

Abi sana özel bişey söyleyeyim bu hataya 2015"te bende düştüm, ilk geldiğim yıl gavurun dilini öğrenmem dedim 1-1,5 yıl boyunca 100 kelime öğrenmedim.

Daha sonra İslam"a yöneldim KURANI KERİM"de çalış diyor, daha sonra bir anda hayatım hayallerim değişti.

Son 4-5 ayda gündüz fransızca akşam ingilizce çalışıyorum, 3 ayda bayaa öğrendim hemde öyle böyle değil.

Düşüncelerimin yanlış olduğunu anladım, film izleme seviyelerine geldikten sonra İspanyolca"ya başlamayı düşünüyorum.

Japonca"yıda Japonya"da 1-2 yıllık dil eğitimim için maddiyat biriktirmeye çalışıyorum.

Önümüzdeki günlerde ise yeterli maddiyatı bulabilirsem buradan bisikletle İSPANYA"ya doğru kaptırmayı düşünüyorum nede olsa vize yok.

1 Ayet hayatımı , düşüncelerimi, fikirlerimi, hayata bakış açımı değiştirdi.

Hatta dün son parama kıyıp fransızca je suis leonardo de vinci adlı kitabı aldım :)

zgnn
22-03-2017, 19:50
Vizesiz avrupadan tabletsiz amerikaya...

ibozum
22-03-2017, 20:23
Vizesizi geçtik, vize alsak da Avrupa ülkelerine giriş yapamayacak hale geliyoruz. .

Yiğit G.
22-03-2017, 20:34
Bundan sonra unutun avrupayı çok ciddiyim...

Yiğit G.
22-03-2017, 20:39
İyice zıvanadan çıktı... Kimse de dur demiyor... Yahu terör olayı olmuş yeni ingilterede insanlar ölmüş, sen çıkıp televizyonda "Avrupa kimse sokak da rahat yürüyemicek" diyorsun , la nasıl bir cümledir bu ? Sen bizim adımıza nasıl böyle cümleler kurabiliyorsun ? Bu nasıl cahilliktir bu nasıl cesarettir yahu ? Acaba gideceğini anladı iyice ortalığımı karıştırayım diyor abi nedir bu adamın aklındakini ben anlamıyorum.. nasıl bir ülkede yaşar olduk... Bütün avrupa medyası son dakika geçti "erdoğan avrupada ki herkesin güvenliğini tehdit etti diye"

http://i.hizliresim.com/aLdj42.jpg

http://i.hizliresim.com/Npl3yg.jpg

Ronin_
22-03-2017, 20:53
Allah sonumuzu hayır etsin.

korki
22-03-2017, 22:32
Ülkede ekonomi kan ağlıyor arge ürge yapacak yatırımda belli kesimde var onlarda da bir gram **** yok olanı da başka yerlere harcıyorlar bir dönem denizci olarak çalıştığım için bazı ülkeleri görme fırsatım oldu (1.sınıf Dünya ülkelerinden 3.sınıfına kadar) kusura bakmayın ben Avrupa'nın yerinde olsaydım vizeyi filan kaldırmazdım Gana'daki petrol rafinelerinde Amerikalının İngilizin kölesi olarak yevmiye usulü çalışıp senden 1dolar kopartmak için kırk takla atan yerli halk bile malesef bizim ülkemizdeki İsviçrede banka hesaplarında bulunan artık nasıl hesapsa 8 tane varmış paralarını çekte Avrupa gününü görsün diye paylaşım yapıp afişe edecek kadar vede destekleyecek kadar akıl yoksunu değiller Köle olarak çalışan adama Amerika,İngiliz sizi sömürmüş dediğinde bile bunun farkındalar da iş işten çoktan geçmiş yani argeye ürgeye gerek yok sadece birazcık düşün be kardeşim gerisi gelir

Sinan58
23-03-2017, 00:32
Yukarıdada birisi yazmış, avrupa"ya olan vizede KALKIYOR galiba. Temelli vizeli girişide kaldıracaklar herhalde :D

rodya
23-03-2017, 08:07
Burada tam olarak ne iması var?

Bişey ima etmiyorum. Açık açık yazmışım zaten.
bilmem kaç millete/ırka hükmeden bi imparatorluk söz konusuyken, atalarımızı zaptedilmiş topraklardan değil de bu imparatorluğun kurucularından görmek bize özgü bişey.
Tamam en asil tarih bizim olsun da arap seviciliği yaptığımız yeter. Zaten istanbulu kökten onlara bıraktık; dilencisi + işçisi suriyeli.. turisti para babası suudi, iran vs..

KÖROĞLU
23-03-2017, 08:20
......

Aslında basit adamın hitap ettiği evinde zor duran bir kitle var. Elinde palası, arabasının arkasında kime ait olduğunu bilmediği bir Osmanlı Tuğrası,

Face'te paint terk şekilde kuru sıkı silah ve yanında 1 TL lik mermive shoplanmış fotoğraf ve altında "vur de vuralım, öl de ölelim" yazısıyla paylaşım yapmış insanlar.

Bir de "atarlı bir lider arayışı" sanıyorlar ki 20 küsür yaşında İstanbul'u fetheden bir fatih var karşılarında.

Ki bu Erdoğan'ın ilk atarı gideri değil, daha önce de "EYYY ile başlayan bir cümlenin devamında "salarım suryileleri haaa" minvalinde birşeyler söylemişti.

Biz alışkınız bu tür söylemlere ama avrupa bunu yemez. Kurduğu son cümleden itibaren yabancı ülkede yaşayan Türk vatandaşları potansiyel suçlular olarak algılanacak.

Maalesef gerginlikten / kaostan beslelen bir yapı var ülkede. Bilim de ilim de güçlü olmaktansa kasımpaşalıyım eli maşalıyım modunda muhtemelen 3 gün sonra ama ben öyle demek istemedim kem küm diyeceği lafları söylüyor.

Ve genelde insanların medyadan gördükleri de işin atar kısmı oluyor. Sonrasında yutar kısmını pek yansıtmıyorlar.

En tipik örneği mavi marmara gemisinde (israil gelirlerse vururuz demiş olmasına rağmen) biz o geminin bilmem nesiyiz dedi.

Sonra giderken bize mi sordular dedi.

Şu da şurada dursun :) ahh ahh sabaha kadar yazarız da biri çıkar gelir " omo onlor mozlomloro yordom odon moslomonlor " der hoş olmaz :)

ERDOĞAN'DAN ŞOK EDEN 2 MAVİ MARMARA KONUŞMASI - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=AQtmdFdrYAg)

clioGT
23-03-2017, 08:40
imkanı yok kimse kimseye laf anlatamaz ne burda ne başka ortamlarda.

olan bize, çocuklarımıza ve sonrasına olacak.

herşey bundan sonra düzelirse güzel olursa cidden çok şaşırırım. Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının, zamanının vatandaşlarının binbir zorluklarla kurduğu ülkeye çok yazık oluyo, bunu insanların göremiyo olması, aksini savunuyor olması da ayrıca resmen şaşırtıcı valla.

yazık oluyo kısaca mirasa...

avrupyaa vize kalkcamış:)
kim buna cidden inandı çok merak ediyorum:)

KÖROĞLU
23-03-2017, 09:00
KAMBOZ rica etsem mesjaımı eksilemenin nedenini yazar mısın ? (+ lasan da mühim değil ama beğenmediğine göre bir fikrin vardır sanıyorum)

Yazdıklarımın neresi yanlış ? Neresi hatalı ? Reisinin kendi ağzından çıkan ifadeleri yazdım oraya üstüne bir de video ekledim.

Varsa bir fikrin savunabilecek buyur yaz diğer türlü komik oluyor :)

Seyfettin777
23-03-2017, 09:07
Trump'u beğenmiyor olabilirsiniz ırkçı diyerek, ama yeni trend bu göremiyor musunuz?

Hollanda'da artan sağ görüş, Alman neo-nazilerin Merkel'den sürekli şikayet etmesi(hele de Trump'ın el sıkışmayıp ardından da "send a good picture back to Germany make sure please" demesi) Türkler'in evlerinin kundaklanması, aşırı sağcılara artan ilgi,,Fransızlar'da Le Pen(aşırı sağ parti lideri) artık işçi sınıfından bile destek almaya başladı, Ruslar'da bir tane deli boğaza atom bombası atalım demişti, Yunanlar yine aynı şekilde sürekli Adalar ve Kıbrıs'a çalışıyor, Adalar'ın çoğu işgal altında hiç duyuyor musunuz?

Yine aynı şekilde bizim başımızdaki de kendi çapında bir sağ siyaset yürütüyor, hatta ülkenin tek bariz sağ partisini de yanına aldı kağıt üzerinde.

Dünyada yeni trend budur.Bu ortam içinde Trump'ı eleştirmek saçma.Geçen bir konuşmasını dinledim, 20 yıla yakın sürede ortadoğuda 6 trilyon dolar harcadık, bu parayla ülkeyi baştan aşağı yenileyebilirdik, köprüler, havaalanları, hepsi çok eski diyor.Vergi verdiğini ve bunun kendisi için kullanılmasını söylüyor.Ortadoğudan ellerine geçenin bu miktarın yarısı bile etmediğini falan söylemişti.
Medyadan nefret ediyor, devlet yöneticisi olsam ben de iktidarımın medya ile kısıtlanabilmesinden hoşlanmazdım, medyacılar dünyayı yönetebilmeli mi sizce?
Merkel'in elini sıkmadığı ayyuka çıktıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam Twitter üzerinden, Almanya'nın yüklü bir Nato borcu olduğunu söylemiş, ve ödemesi gerektiğini belirtmişti.Nato'da irili ufaklı ülkelerin savunma masraflarını Amerika'nın ödemesine anlam veremediğini söylüyordu.

Yani özet olarak, adam ülkesi için çalışıyor.Vatandaşı ölmesin diye yasak koyuyor, kamu hizmeti için kullanılmasını istiyor verginin, milyar dolarların.Amerika'nın uzun ömürlü projeleri var.Trump bu kadar süredir doğru dürüst getirisi olmayan projelere daha fazla para gömmek istemiyor, fakat diğerleri(devletin diğer kuruluşları)de projeleri bu noktada bırakmak istemiyor, durum bundan ibaret.Impeachment usülü yargılama olsa bile yine oy farkıyla düşer sanırım, Clinton aynı şekilde yırtmıştı herhalde.(1 oy farkla)
Zaten adamı yargılayacaklarını da sanmıyorum.

Putin demir yumrukla yönetiyor Rusya'yı, geçen yıllarda iş adamlarını toplamış hamamböcekleri diyordu.Onu bile yargılamadılar, Amerika'nın da böyle bir adama ihtiyacı var, uzaklaştırılacağını sanmıyorum.Bahsettiğim videoyu da bırakayım şuraya;

https://youtu.be/uUq7QDEJ09k

Anıl E.
23-03-2017, 09:25
Amma kafaya takar oldunuz ,bitti baba bitti. Elimiz bitik yerden okeye dönüyoruz gelirse diye.

Şimdi kamboz gibi kardeşlerimizin gözün de reis ''Dünya Lideri.'' Ecevit eğilip bükülüyordu(güya) ama reis herkese kafa tutuyor,asıyor kesiyor beee,heytt beeeee..

Ver olm ordan dombra müziğini yer gök inlesin. Halkıııın adamı hakkın aşığıııı,o milletlerin gerçek rüyasıııı.

phantom
23-03-2017, 09:27
duzeyli mi olsun?

GokhanRS
23-03-2017, 09:36
Ya ulan ülkemizin ihracatının çok büyük bir kısmı avrupaya, yeter yahu artık. Yemin ediyorum hepimizi batırmak için yapıyor. Ulan biz küçük firmayız 1000 kişinin ekmek yemesine sebep oluyoruz. Birde büyükler var.

Yemin ediyorum bıktık bu adamın bu hallerinden yahu. Ulan rusya ya yılda 8-10 milyonluk ihraacat yapıyorduk, güyya arayı geri düzelttik diye yalan atıyorlar.

2 yıldır 50bin dolar mal satabildik rusyaya, 8-10 milyondan 50bine düşüş ne demek anlayabiliyor mu savunan arkadaşlar? Biz sadece 1 firmayız. Kaç bin firma var bu siyasi polemiklerden nalları dikmeye yönelmiş?

Yok abi ya bu millet yeminle adam olmaz. İşsiz kaldıklarında da hiç biri hükümeti suçlamaz firmayı boklar görürsünüz. 10 Yıldır elemanıyız da bizi işten çıkardı da diye ağlarlar ondan sonra patronun arkasından.

barisy
23-03-2017, 10:12
İnternet elinizin altında. Bir kaç sene önceye gidin, Kaddafi, saddam, Esad vs. Bunlar kendi sonlarını nasıl hazırlamış, halkını nasıl sefil bırakmış bakın. Ülkeleri cehenneme dönmeden önce Avrupa'ya ABD ye nasıl atıp tutuyorlardı neler söylüyorlardı bir bakın.

Evet çıkarsa benim kısa vade karamsar tahminim şu.

Başta idam getirme bahanesi ile ab süreci tamamen bitirilecek. Sonrasında yukarıdaki konuşmaya benzer bir kaç konuşma daha gelir , ülke başlı başına dünya tarafından tehdit haline gelmiş gibi gösterilir.
NATO'dan çıkarırlar
Sonra ver elini kurtuluş savaşı.

Ne gerek var , neden Avrupalıya ABD liye düşmanca bir tutum var onu da anlamıyorum. Savaşmaya bu kadar meraklı mısınız? 10-15 sene önce öyle ya da böyle turistler geliyordu bizler gidiyorduk rahat rahat.

Bu arada ülkemize kısıtlamalar zaten hali hazırda başladı. Hava alanı kararı ve shengen vizelerinde süreler azaltılıyor.

KÖROĞLU
23-03-2017, 10:16
GokhanRS işte en tipik örnek.

Uçak mevzusu oldu, akdeniz bölgesinin ihracatı sekteye uğradı,

Sonra turizm aynı şekilde sekteye uğradı. Şimdi almanlarla sıkıntı yaşadık. Yapılan araştırmada %60'ı bir daha TR ye gitmem diyor.
Mevcut rez. iptal edenler var. Bir ton bomba patladı, gelmeyi planlayan varsa bile vazgeçti.
Bir Türk'ün şu zamanda Suriyeye gitmesiyle eş değer bir görünüme büründü yabancıların gözünde Türkiye.
Mal-hammadde-ara parça ihracı yapanların hacimleri düştü, çekilen siparişleri iptal oldu, alternatif kanallara yöneldiler bla bla.

Neticede kaybeden hep biz oluyoruz yani halk. Senin firman belki 3 ay sonra arkadaşlar kadroyu 800 'e düşüreceğiz diyerek 200 kişiyi işten çıkaracak kim biliyor olmayacağını.

Çok üzüldüğüm şey yalan yanlış bilgiler ile insanları kandırıp ahlaktan iyi niyetten bahsetmek. Bu ikiyüzlülüğün daniskası benim gözümde.

GokhanRS
23-03-2017, 10:38
barisy benim sinir olduğum hepsi numara.

eğer bir alıp veremedikleri var ise medyada hakaret etmek yerine incirlikten amerikayı almanyayı çıkarsın. Sonuç kendi toprağımız üs vermek zorunda değiliz. Hep bir oyun peşindeler.

Siyasiler oyun oynuyor sorunu biz yaşıyoruz. Çünkü çalıştığımız firmalar psikolojik olarak milliyetçilik yapıyorlar olayları gerçek sanıp türklerden mal almayalım moduna giriyorlar.

Halbuki kapalı kapılar ardında hepsi kanka. Giren çıkan hep sanayi firmalarına ve turizim sektörüne. Dolayısı ile halka. Sanayi çökerse bu ülke çöker. Ben bıktım bu siyasi medyatik kavgalardan.

rebelh
23-03-2017, 10:44
https://www.youtube.com/watch?v=bTcQaQ7JuTM&spfreload=10

bence türkiye bu adam ve siz bu adam bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ..

GokhanRS
23-03-2017, 11:03
https://www.youtube.com/watch?v=bTcQaQ7JuTM&spfreload=10

bence türkiye bu adam ve siz bu adam bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ..

Yüreğimiz buruk siz olmadan eğlenemiyoruz :D

Bu adamı kollayan savunan kitle var yahu :D

https://www.youtube.com/watch?v=2GlcZqv5Tls

KÖROĞLU
23-03-2017, 12:29
gokhan rs aklıma şu video geldi direkt, (ilk video için)

salak bu cocuk, su hareketlere bak - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=3rxGFO25nEg)

Anıl E.
23-03-2017, 14:05
Hollywood filmine gizlenmiş hayrete duşuren 'Erdoğan' duşmanlığı | Son dakika - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/spectral-filmindeki-bu-sahne-icin-pelin-ciftten-ilginc-iddia-erdogan-goruntusu-mu-40404538)

16 nisan'a kadar daha neler görücez . Bu ne lan ? :D :D

Devletin televizyonu yılların bağımsızı TRT ne hale geldi be .

Anıl E.
23-03-2017, 14:14
https://www.youtube.com/watch?v=QjNC8sXAV_g

Kilitli kapılar açılsın lütfen.

mikelazi
23-03-2017, 14:17
Hollywood filmine gizlenmiş hayrete duşuren 'Erdoğan' duşmanlığı | Son dakika - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/spectral-filmindeki-bu-sahne-icin-pelin-ciftten-ilginc-iddia-erdogan-goruntusu-mu-40404538)

16 nisan'a kadar daha neler görücez . Bu ne lan ? :D :D

Devletin televizyonu yılların bağımsızı TRT ne hale geldi be .

eeeyyyyy holivuud

ayagını denk al

rain man
23-03-2017, 18:29
O kadar yazıyoruz vs inananlara gözü kapalı olanlara yazık diye ama adamları da takdir etmek lazım :) Kendilerinden önce gelenlerin tecrübelerinden çok büyük çıkarımlar yapmışlar. Bir halkı nasıl manipüle edeceğini iyi göstermişler. Halkın kaçta kaçı sizce sadece yerel kanal ve medya dışında ülkenin gündemini sorguluyor? Ne bileyim açıp da the guardian okuyan kesim yüzde kaç, sadece bunlara bakan kesim hatta bunların bile biri ile tüm gündem bilgisini edinen kesim kaç... Çok güzel hesap kitap yapmışlar. Sıra ile önce medyayı basamak basamak kendilerine çektiler önce terörist ilan edip halkı kışkırttılar sonra kendi taraflarına çektiler. İşte iyi kötü bir muhalefet vardı nasıl madara edebiliriz küçük düşürebiliriz dediler kaset zımbırtısı çıktı ana muhalefet büyük darbe aldı, düşenin ardından gelen kk'nin bile bunların işi olduğunu düşünüyorum mesela. Yine aynı şekilde asker-yargı karşılarına çıkabilecek her organı tek tek çökerttiler. Bütün bunları uygularken de kimse ikinci bir plan veya komplo teorileri olduğunu düşünmesin diye zaten medyayı çökerttikleri için birer birer seslerini bile çıkaramadan hepsi ya kendi tarafına çekildi ya da elimine edildi..

Ben ve benim gibiler yüzünden de " konuşmayayım her ne kadar hakkım olan memuriyete sahipsem de işimden olmayayım " cılar yüzünden de birer birer sesimiz soluğumuz kesildi. Gezi de biraz zorladık kimisi acaba dedi ama yine yeterli olmadı. Ben referandumdan zaten şu veya bu sebeplerden dolayı halkın çoğunluğunun ne yazık ki evet çıkmasına sebep olacağına eminim. En büyük üzüntümse bunu düzeltmek için yapılabilecek hiç birşey olduğunu göremiyor olmam.

Keza çevrem niteliksiz, üçkağıtçı, güçlü yanlısı, buraların insanının tabirince "tırşıkçı" dolu. Ve ne yazık ki bu insanlar için o kadar güzel bir "HAL" sürecindeyiz ki istenmiyor ve sevilmiyorsanız, muhalifseniz terörist damgası yiyip "ünvanınız" "işiniz" "gururunuzun" karaktersiz insanlarca ayaklar altına alınması da an meselesi olduğundan herkes susuyor. Alım gücü düşerken, geleceklerini bankalara satan "ama" halkım sahip olduğumuz sahte zenginliklerle başı ne yazık ki çok güzel döndürülüyor. 18 mart gibi ulvi bir zamanın anması bile benim üzerimden planlanan tamamen benim zarar edeceğim bir proje ile utanmazca harap ediliyor. Sonumuz hayır olsun.

Onamdar
23-03-2017, 18:49
Avrupada bize şu aralar kalkan bişey var ama vize değil bu.

Yigit-Y
23-03-2017, 20:08
http://i.hizliresim.com/R01gbo.jpg

Vize sorunu büyük beyler :)

turboman
23-03-2017, 21:01
Laa yoksa vizeyi kaldırıp hayırcılar memleketi terk etsin diyemi acep :)))))))

Sadık Özyer
23-03-2017, 22:35
gerizekalı değilim Sadık koymadan baktım heralde. vpn vs haricinde et bakalım edebilecekmisin

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdaniels_us/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdanielsbrasil/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdanielschile/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/jackdaniels_uk/)

Restricted profile • Instagram (https://www.instagram.com/chivasregal/)

https://www.instagram.com/absolut_it/

https://www.instagram.com/absolutvodka/

https://www.instagram.com/smirnoffus/

https://www.instagram.com/smirnoffmx/
https://www.instagram.com/carlsberg/
buna giriyordu aklıma bi bu geldi..

VTec_king
24-03-2017, 09:58
kimse bizi sınamasın avrupayı ele geçiririze getirmeye başladılar,bu akp liler toplu halde birşeymi kullanıyorlar?

Sinan58
25-03-2017, 23:10
Rahmetli Turgut Özal"ın oğlu televizyonda konuşuyordu biraz önce.

3,5 milyon Suriyeli"yi ülkemize aldığımız için ALLAH bizi 15 temmuzda korudu diyor.

24 tane patlama olurken ülkemizde biz insan değildik heralde, 3,5 milyon Suriyeli"yi aldığımız için insan olduk.

Yahu arkadaş koskoca adamsın biraz mantıklı düşün, Suriyeli"lerle birlikte ülkemize giren teröristler 24 tane bomba patlattı, o kadar insan öldü onu söylemiyor.

jeffy
26-03-2017, 16:06
Rahmetli Turgut Özal"ın oğlu televizyonda konuşuyordu biraz önce.

3,5 milyon Suriyeli"yi ülkemize aldığımız için ALLAH bizi 15 temmuzda korudu diyor.

24 tane patlama olurken ülkemizde biz insan değildik heralde, 3,5 milyon Suriyeli"yi aldığımız için insan olduk.

Yahu arkadaş koskoca adamsın biraz mantıklı düşün, Suriyeli"lerle birlikte ülkemize giren teröristler 24 tane bomba patlattı, o kadar insan öldü onu söylemiyor.

o adam beynini yemiş.. Başka söyleyecek birşey yok ona..

Sinan58
26-03-2017, 17:35
Kimse kimseyi kandırmasın, ab"ye girmek şu an için imkansız.

1. ab devletlerininin %100"ü haçlı birliği, yok avrupa din ayrımı yapmıyor falan geçin o ayakları.

Aşırı sağcı partilerin avrupa"da son yıllarda aşırı bir yükselişi var.

Haa sen 15 yıldır biz ne geliştirdik, ne ürettik?
Bizde suçluyuz herşeyi x devletten y devletten alırsak olacağı buydu.

Yanlış bilmiyorsam bugünlerde başbakan bişey yardımcısı "iran"dan 3 MİLYON MÜLTECİ GELEBİLİR" şeklinde bişey söylemiş.

3 MİLYON MÜLTECİ diyor, onlarda gelirse ülkemizde 7 MİLYON MÜLTECİ olacak.

Ben ülkemin %10-%13 mülteci olmasını istemiyorum.

Dünyada sadece bizmi varız?
Aç sınır kapılarını.

rodya
26-03-2017, 17:54
Şuan elimizde güç varken bence azınlıklara daha da geniş haklar verilmesi için herşeyi yapmalıyız. Suriyelilerin pompişe düşkünlüğü, yeni gelecek mülteciler falan derken biz kendi vatanımızda azınlık olacağız.

Quantum
26-03-2017, 18:41
Konu açılalı 3 sene olmuş.. 3 senedir vize kalkamamış mı.. Yazııık..

Her söylenene inanmaması gerektiğini hiç bir zaman öğrenemeyecek bu insanlar.. Öğrenmesini de istemezler, o da ayrı bir konu..

darkmoon
26-03-2017, 18:50
şimdide afganistandan 3 milyon mülteci iran tarafından gelme ihtimali varmış..

avrupa mültecilere kalıcı sağlam bir çözüm bulursa türkiyenin elinde kullanıcağı hiç bir kozu kalmaz..
misal avrupalı bir fon oluşturup atlas okyanusunda yada atlantik okyanusunda bir ton adalar var sahipsiz irili ufaklı .. misal deselerki bu adalardan birine yada ikisine bu mültecileri altyapısını üst yapısını binalarını oluşturup ülke kurup yerleştirelim buralara başlarınada bizim adamlardan koyalım.. zaten avrupalı ülke kurmaya bu tür şeylere sömürgelerinden alışık.. o zaman avrupanın mülteci sorunu falan kalmaz.. bizdede kullanıcak koz kalmaz.

GokhanRS
27-03-2017, 08:56
Konu açılalı 3 sene olmuş.. 3 senedir vize kalkamamış mı.. Yazııık..

Her söylenene inanmaması gerektiğini hiç bir zaman öğrenemeyecek bu insanlar.. Öğrenmesini de istemezler, o da ayrı bir konu..

doğalgaza %20 indirim sözü verilip tutulmayalıda 2 yıl oldu :D

mal geldik mal gidicez, niye biz gerçekleri söylüyoruz ki? bizde artık hep yalan söyleyip iftira atalım. Bu ara bu moda. Davulla zurnayla terorist karşılayalım sonra, başkalarına pkklı diye hakaret edelim.

Dürüstlük out, Yalan iftira hakaret in :)

muratabdoglu
27-03-2017, 08:58
vay be konu açılalı 3 sene olmuş ne vizeymiş :D

skunk11
27-03-2017, 09:32
Vize Loading..

sportinger
27-03-2017, 12:46
:) vize kalkinca ilk işim avrupayi gezmek olacak.

omco
27-03-2017, 13:37
Konu her güncellendiğinde bir heyecan girip bakıyorum ama yine kalkmamış...

exca-
27-03-2017, 13:47
uçak biletleri de bedava olacakmış öyle diyolar

DOHC
27-03-2017, 13:51
Vizesiz gidecektik bu gidişle laptop çantasız da gideceğiz......

Quantum
27-03-2017, 14:16
Zamanında C.Uzan la dalga geçerdi millet.. Mazoooot 1 lira olacaaaaakkk.. dediğinde bi taraflarıyla gülerdi herkes, inanılmazdı adamın söylediklerine.. Dalaverecinin teki idi herif, o ayrı konu..
Ancak insanlar şimdi daha da uçuk vaadlere inanıyor, o tuhaf geliyor bana.. Aslında tuhaf gelmiyor, acımıyorum da, acımayacağım da, üzülmeyeceğim de.. Müstahak deyip geçeceğim.. Şu an yaptığım gibi..

Sinan58
27-03-2017, 15:43
Dünden beri farklı kültürler, ülkeler hakkında yazı okuyorum, iyiki hindistan"da falan doğmadık diye şükredin beyler.

-Gündüz vakti ölü yakıp nehre küllerini atanmı dersin,

-Aylık 40 dolara çalışanmı dersin,

-Gündüz vakti cesetleri nehrin üzerine bırakanmı dersin,

-Ülkedeki akarsuların %100"ünün kirli olmasımı dersin,

-Ülkede evsizlerin sayısının uçurum olmasımı dersin,

-Venezuela"da evlerin etrafını ölmemek için hapishane demiriyle demirleyenmi dersin,

-Yiyecek bulamayanmı dersin.

ab"nin .... ...........

Yatın kalkın şükredin.

Sinan58
27-03-2017, 15:50
Yalnız sonumuzun Saddam Hüseyin-Irak örneği olmasından korkuyorum. Okuduklarıma göre Saddam Hüseyin"in amerikan askerlerine kurduğu mükemmel tuzağı ülke içindeki hainler ifşa etmeseydi bugün çok güzel şeyler olacaktı ama.

2. bir tehlike ise abd-rusya anlaşması olup Türkiye"yi bölmek, rus"tan dost olmaz.
abd elini kolunu sallayarak Irak"A girerken rusya abd"yi destekledi.

ab ayağına çok kötü yerlere gidiyoruz.

Berkan
27-03-2017, 15:56
İnceyi salmış dayılar :D

Twitter (https://mobile.twitter.com/Mustafaselanik3/status/846077917914378245/video/1)

Sti_Ozan
27-03-2017, 17:03
Noldu vize hala kalkmadimi? :D avrupa teker teker bize sirt ceviriyor ne vizesi allah askina :D

Sinan58
28-03-2017, 02:18
Sahi ingiltere niye ab"den çıktı, bu kendi topuğuna sıkmakla eşdeğer değilmi?

abd-ingiltere ortaklığında yeni bir ordu, birlik vb. bişeyler kuracak diye teoriler var ama ben pek katılmıyorum.

Birkaçtane ab ülkesi ise ab içindeki serbest dolaşım hakkını kaldıralım diyor, zaten ab"yi ab yapan serbest dolaşım hakkı değilmi?

Sinan58
28-03-2017, 02:19
Düzenleme:

2. cümle ben tam olarak emin değilim olacaktı.

GokhanRS
28-03-2017, 08:00
Sahi ingiltere niye ab"den çıktı, bu kendi topuğuna sıkmakla eşdeğer değilmi?

abd-ingiltere ortaklığında yeni bir ordu, birlik vb. bişeyler kuracak diye teoriler var ama ben pek katılmıyorum.

Birkaçtane ab ülkesi ise ab içindeki serbest dolaşım hakkını kaldıralım diyor, zaten ab"yi ab yapan serbest dolaşım hakkı değilmi?

İngilterenin çıkması tamamen siyasi hatalardan, artistlik yaptılar, halk izin vermez zannedip referanduma gittiler, ancak günümüz dünyasında ırkçılık milliyetçilik tavan yaptığını hesaba katamadılar. Halk çıkmak istedi ki bunun en büyük sebebi de ingiltereyi göçmenlerden korumak istemesi halkın. Ancak serbest dolaşım hakları devam ediyor bildiğim kadarı ile. İlk fırsatını bulduklarında dönerler gibi geliyor bana.

Bizim zaten ab ye girmemiz çok önemli değil bana göre, girmesekte olur. Ancak gireceğiz ayağına güzel olan yönlerini kanunlarını alabilseydik ilaç olurdu. Örneğin kadına şiddeti en aza indirmek, özgürlüklerin biraz daha modern seviyeye çıkması gibi. Ondan sonra zaten girmesek ne yazar, aynı seviyede demokrasimiz ve haklarımız olsunda varsın şengenle mengenle gezelim dünyayı hiç sorun değil.

Seyfettin777
28-03-2017, 08:37
İngiltere Ab'den daha fazla sırtında yükle gezmek istemediği için çıktı.

Ab'de Almanya, İngiltere, bir nebze de İtalya'nın sırtında diğer devletler kambur.Örneğin Yunanistan, adamların cebinde kuruş para yok, devletin Aids hastalarına yaptığı yardımı almak için bile isteye kendini hasta edenler varmış.Yunanistan, yıllardır meteliğe kurşun atarken nasıl ayakta duruyor?
Birliğin içindeki diğer devletler besliyor.

Ayrıca İngiltere, asla büyük Roma İmparatorluğu'nun parçası olmadı.Ab'nin oluşum ilkelerine, yüksek görevlilerinin demeçlerine baktığınız zaman Roma İmparatorluğu'nu yeniden kurmak gibi bir gayeye de sahip olduğunu görebiliyorsunuz.

İngiltere bunun ütopik bir fantezi olduğunu bildiği için, bundan mümkün olduğu kadar faydalandı, elini taşın altına koyması gerektiği vakit de çekildi.Yani onlar, hiç içeri girmediler, kapıyı aralyıp içeri selam verdiler, vakti zamanı gelince de o kapıyı kapatıp gittiler.Ne sterlini bıraktılar, ne askeri-idari ve benzeri alanlarda iş birliği yaptılar.Adamların trafiği bile farklı yönden akıyor, direksiyon sağdan.Siz hiç Challenger2 amt kullanan bir Avrupa ülkesi duydunuz mu?

Geçenlerde İtalya da çıkmayı düşünüyordu.Ab sandığımız kadar matah bir şey değil artık, her şeyin ve herkesin bir vakti vardır, Ab'nin suyu da yavaş yavaş ısınıyor.İngiliz halkı bizim gibi salak değil, kimsenin borcunu ödemek istemediği için de çıktı Ab'den.

Cimmeria
28-03-2017, 09:10
İngiltere Ab'den daha fazla sırtında yükle gezmek istemediği için çıktı.

Ab'de Almanya, İngiltere, bir nebze de İtalya'nın sırtında diğer devletler kambur.Örneğin Yunanistan, adamların cebinde kuruş para yok, devletin Aids hastalarına yaptığı yardımı almak için bile isteye kendini hasta edenler varmış.Yunanistan, yıllardır meteliğe kurşun atarken nasıl ayakta duruyor?
Birliğin içindeki diğer devletler besliyor.

Ayrıca İngiltere, asla büyük Roma İmparatorluğu'nun parçası olmadı.Ab'nin oluşum ilkelerine, yüksek görevlilerinin demeçlerine baktığınız zaman Roma İmparatorluğu'nu yeniden kurmak gibi bir gayeye de sahip olduğunu görebiliyorsunuz.

İngiltere bunun ütopik bir fantezi olduğunu bildiği için, bundan mümkün olduğu kadar faydalandı, elini taşın altına koyması gerektiği vakit de çekildi.Yani onlar, hiç içeri girmediler, kapıyı aralyıp içeri selam verdiler, vakti zamanı gelince de o kapıyı kapatıp gittiler.Ne sterlini bıraktılar, ne askeri-idari ve benzeri alanlarda iş birliği yaptılar.Adamların trafiği bile farklı yönden akıyor, direksiyon sağdan.Siz hiç Challenger2 amt kullanan bir Avrupa ülkesi duydunuz mu?

Geçenlerde İtalya da çıkmayı düşünüyordu.Ab sandığımız kadar matah bir şey değil artık, her şeyin ve herkesin bir vakti vardır, Ab'nin suyu da yavaş yavaş ısınıyor.İngiliz halkı bizim gibi salak değil, kimsenin borcunu ödemek istemediği için de çıktı Ab'den.

ingilizler son derece pişmanlar brexitten dolayı. Özellikle ticaret yapmanın çok zorlaşması bir çok firmayı zora sokuyor. Globallikten koptuklarını, avrupada yeni yeni ofisler açmak zorunda kalacaklarından ve ek vergilerden dolayı çok şikayetçiler.
Oy oranlarına baktığınızda yaşı yüksek ve genelde eğitim seviyesi düşük kırsal kesimlerdeki vatandaşların oyları ile çıktılar. Genç, çalışan ve eğitim seviyesi yüksek kesim ise karşıydı.

Bilgi verirken biraz gerçek bilgiler verelim, insanları yanlış yönlendirmeyelim.

Ama ingiliz halkının bizim gibi salak olmadığına katılıyorum, geçmediği ve ömrü boyunca geçmeyeceği köprüden geçen ve geçmeyen araçların parasının cebinden çıkmasını alkışlamazlar hiç bir zaman. Son 15 yıldır yapılan yolsuzlukların, zarar edeceğini 6 yaşındaki çocukların bile anlayabildiği yatırımların onda birini ingilterede yapmaya kalksalar o halk anında kapı dışarı eder hükümeti, bizimkiler gibi g.tünde giyecek don yokken trilyonluk mercedeslerle gezip saraylarda yaşayanları alkışlamazlar.

Seyfettin777
28-03-2017, 09:22
Cimmeria
Yanlış bir bilgi yok abi, geçtiler mi avroya?
Adamların trafik düzeni bile farklı, hiçbir işbirlikleri yok neredeyse.Dersim başlamak üzere yoksa size uzunca bir mesaj yazardım.

Fakat yine de özet geçersek, henüz Brexit gerçekleşmiş değil, boşanma 2019 yazında gerçekleşecek, vergiler şöyle arttı ticaret böyle zorlaştı demek bu nedenle imkansız, henüz ayrılık gerçekleşmedi, henüz Britanya tazminat ödemedi.

Yigit-Y
28-03-2017, 09:33
İngilizler Abd ve israil bu üç ülke her zaman herşeye sahip oldular

Anadolu dışında

Tekrar deniyorlar

Ve işgal etmeden bitmeyecek

BOP çok eski projedir ve her dönem güncellenir sadece

Mustafa Kemali küçük görmeselerdi plan bitmişti mesela

Şimdi kürtler üzerinden ve şeriat yanlısı cemaatler üzerinde bölmek isteniyor

Bu sefer emellerine daha yakınlar

İngiltere ab den çıkışı ab nin bittiği anlamına gelir ki zaten hiç güvenmediler

Almanya bıraktığı an çökecek bir sistem oldu

Türkiye nin AB ye girmesi değil önemli olan

Türkiye nin AB deki din hariç tüm sistemi uygulaması gerek

Ama ama işte

İngilizler suda bir şeyler görmüştür

Bizim gibi pasaportları değersiz değildir

Zengindirler avrupanın en değerli para birimleride onlarda

Biz ölürüz onlara birşey olmaz :)

ghibli06
28-03-2017, 09:36
bu gün itibariyle Gürcistan vizesiz dolaşıma başladı AB ile... Gürcistan... hani bizim vilayet dediğimiz yer, kimlikle gittiğimiz yer, kötü arabasını getirip kullandığımız ülke...

muhalif bir insanım burdaki yazılarımdan bilen bilir, ama şunu artık görün, olay hükümet iktidar RTE meselesi falan değil, olsa da en fazla %10 dur, Avrupalılar müslüman bir Türkiye'yi hiç bir zaman kabul etmeyecekler... hani başına silah tutulmuş RTE posterlerini ayıla bayıla paylaşanlar var ya? paylaşmayın kardeşim, sevinmeyin... hani bakanımız Hollanda'ya giremezken alkış tutanlar var ya, siz de kendi yapmanız gereken işi başkalarına bırakıp onlardan medet umanlardan olmayın!

batılılaşmak, gelişmek, zenginleşmek için AB ye girmeye gerek var mı? hani 'Kophenag kriterlerini İstanbul kriterleri yapıp' devam edecektik? şimdi AB ye kızıp, olması gereken reformları engellemek kimin işine yarıyor?

Gürcistan yahu Gürcistan...

Yigit-Y
28-03-2017, 09:44
bu gün itibariyle Gürcistan vizesiz dolaşıma başladı AB ile... Gürcistan... hani bizim vilayet dediğimiz yer, kimlikle gittiğimiz yer, kötü arabasını getirip kullandığımız ülke...

muhalif bir insanım burdaki yazılarımdan bilen bilir, ama şunu artık görün, olay hükümet iktidar RTE meselesi falan değil, olsa da en fazla %10 dur, Avrupalılar müslüman bir Türkiye'yi hiç bir zaman kabul etmeyecekler... hani başına silah tutulmuş RTE posterlerini ayıla bayıla paylaşanlar var ya? paylaşmayın kardeşim, sevinmeyin... hani bakanımız Hollanda'ya giremezken alkış tutanlar var ya, siz de kendi yapmanız gereken işi başkalarına bırakıp onlardan medet umanlardan olmayın!

batılılaşmak, gelişmek, zenginleşmek için AB ye girmeye gerek var mı? hani 'Kophenag kriterlerini İstanbul kriterleri yapıp' devam edecektik? şimdi AB ye kızıp, olması gereken reformları engellemek kimin işine yarıyor?

Gürcistan yahu Gürcistan...

Bizi kim seviyor kimse

Biz bizi sevmiyorken kim bizi sevecek

Katarlılara daha kazık atmadı atsın başkada kimse kalmamış olacak

Gürcistan AB için çok çalıştı

AB de Gürcistan konumundan ötürü ayrıcalık tanıdı

Bunda şaşırmalık bir durum yok

Hepimiz aynaya bakalım avrupaya yakışıyormuyuz acaba

Özeleştiri yapalım

Eyyyyyyy diyerek işler çözülmüyor

Değişikliğin yapacak sistem güzel ama denetleyecek mekanizması olmayan maddeler yüzünden içerde sıkıntı var

Diktatörlük etkisi yaratacak diye AB bu ülkeyi istememesi çok normal

Hatta Türkiyeden göçlerin artacağı beklentisi yüzünden Bulgarlar sınırlarına hayvan gibi tel örgüler yeni sistemler ekledi

Türkiye nin sadece konumu değerli

Eskiden yer altı madenleri derdik varlık fonu eti madennin değerli arsalarını kredi ipoteklerinde kullanacağı görüşü oluştuğundan o da bitti

Bir tek konumu kaldı

AB rusya ile anlaşırsada şaşırmayın orda da ukranya ile rusyanın el şıkışmasına bakar

ghibli06
28-03-2017, 09:47
Bizi kim seviyor kimse

Biz bizi sevmiyorken kim bizi sevecek

Katarlılara daha kazık atmadı atsın başkada kimse kalmamış olacak

Gürcistan AB için çok çalıştı

AB de Gürcistan konumundan ötürü ayrıcalık tanıdı

Bunda şaşırmalık bir durum yok

Hepimiz aynaya bakalım avrupaya yakışıyormuyuz acaba

Özeleştiri yapalım

Eyyyyyyy diyerek işler çözülmüyor

Değişikliğin yapacak sistem güzel ama denetleyecek mekanizması olmayan maddeler yüzünden içerde sıkıntı var

Diktatörlük etkisi yaratacak diye AB bu ülkeyi istememesi çok normal

Hatta Türkiyeden göçlerin artacağı beklentisi yüzünden Bulgarlar sınırlarına hayvan gibi tel örgüler yeni sistemler ekledi

Türkiye nin sadece konumu değerli

Eskiden yer altı madenleri derdik varlık fonu eti madennin değerli arsalarını kredi ipoteklerinde kullanacağı görüşü oluştuğundan o da bitti

Bir tek konumu kaldı

AB rusya ile anlaşırsada şaşırmayın orda da ukranya ile rusyanın el şıkışmasına bakar

ben Gürcistan'ın ne kadar uğraştığını biliyorum, o nedenle özellikle yazdım, yahu 2008 sanırım, Rusya Gürcstanı dümdüz etti neredeyse, işgal etti vs ne oldu? adamlar çalıştı çabaladı, dünyanın en fakir ülkelerinden biriyken nasıl gelişiyorlar görebilmek lazım...

sportinger
28-03-2017, 10:11
bugün de mi kalkmadı şu vizalar. valizi hazırladim bekliyoum valla. hemen gidip tatil yapasım var...

Cimmeria
28-03-2017, 10:24
Cimmeria
Yanlış bir bilgi yok abi, geçtiler mi avroya?
Adamların trafik düzeni bile farklı, hiçbir işbirlikleri yok neredeyse.Dersim başlamak üzere yoksa size uzunca bir mesaj yazardım.

Fakat yine de özet geçersek, henüz Brexit gerçekleşmiş değil, boşanma 2019 yazında gerçekleşecek, vergiler şöyle arttı ticaret böyle zorlaştı demek bu nedenle imkansız, henüz ayrılık gerçekleşmedi, henüz Britanya tazminat ödemedi.

İngilterenin birlikten neden çıktığı ile ilgili kambur olmama kısmı konumuz, şöyle iki örnek bırakayım Brexit vote regret now greater than Leave margin of victory - Business Insider Deutschland (http://www.businessinsider.com/brexit-vote-regret-leave-margin-victory-2016-10) Britain's Brexit regret: Survey shows Referendum result would be reversed today - Mirror Online (http://www.mirror.co.uk/news/politics/britains-brexit-regret-survey-shows-9805513) Daha şimdiden pişmanlar ve tekrar oylama olsa kalma yönünde çıkıyor sonuçlar.

İngiltereyi son derece iyi bilirim, eşim 2,5 sene orda yaşadı, ben de oldukça zaman geçirdim Londrada, trafik, para birimi farklı ama işbirliği yok demek biraz enteresan olmuş. 2015 yılında ülkenin ihracatının %45i Avrupa birliği ülkelerine.
Daha nasıl işbirliği yapsınlar?

İngilizlerin temel tepkisi ülkenin çok fazla göçmen dolması, ingiliz vatandaşlarının yaşam standartlarının düşmesi, çocuklarının zor iş bulması vs gibi sebeplerdi.

Seyfettin777
28-03-2017, 11:39
Cimmeria
Sayın abim,
Bizim ithalat-ihracat miktarlarımıza ve bunların gerçekleştiği lokasyonlara baktığımızda bizde İngiltere ile aynı vaziyetteyiz, ama bizim Ab ile bir bağımız var mı?

İngiltere tamamen çıkar ilişkileri yüzünden girdi Ab'ye.Örneğin biz mültecileri tuttuk, Ab Katılım Fonu bize yüklü miktarlarda avro ödemesi yaptı, sonra bizi güvenilir görmeyip ödeneği kestiler tabi o ayrı.
Fakat dediğim gibi diğer üyelerle olduğu kadar katı bir işbirliği yok aralarında, üstüne basa basa söylüyorum hatta.Suriye, Hindistan, Cezayir gibi ülkeler Ab gibi neredeyse federal devlet yapısına dönmüş bir işbirliği içinde olmamasına rağmen askeri araç-gereçlerini Rusya'dan alır, örneğin hep T serisi tankları bu ülkeler kullanır.Aynı şekilde Mig ve Su sınıfı savaş uçakları da bu ülkeler tarafından kullanılır.

Nato ülkeleri de yine ortak araç-gereç kullanır.F serisi jetler Nato ülkeleri tarafından kullanılır.
Ab bazında örnekte Pzh2000 kundağı motorlu obüsler tüm Avrupa'da kullanılmakta.Leopard tankları Yunanistan'da kullanılmakta, örnekler çoğaltılabilir.Ama Britanya bölgesi, zaten tek başına bir grup.Çevresindeki ufak ülkelerde bile İngiliz ürünü askeri araçlar kullanılıyor.
Vize serbestisi, gümrük teşviği gibi şeylerde elbet bir birlik olmak zorunda, yoksa ne anladım bu işten?
Ama İngiltere asla diğer Ab üyeleri gibi federal bir yapının içine evrilmedi.Kendi düzenini, para birimini terk etmedi size anlatmaya çalıştığım şey bu.Almanya markı terk etti ama İngiltere sterlini terk etmedi.İç düzenlerini belli standartlara bağladılar, ama yine İngiltere buna dahil olmadı.

Gönderdiğiniz kaynaklara da baktım ama ben zaten takip ediyorum, Theresa May sert açıklamalar yaptı ben bu yüzden insanların böyle çekindiğini düşünüyorum.Zaten referandum yapılmış, Lordlar Kamarası da onaylamış bu saatten sonra böyle saçma sapan haberlerin basına yansıtılması sizde bir art niyet uyandırmıyor mu?

İngilizler gördüler ki, açlıkla cebelleşen Yunanistan,Romanya, son yıllarda Almanya için Türkiye'ni yerini alan Gürcistan'ın yükünü sırtlarında çekecekler, çekip gittiler, sonuna kadar dediğimin de arkasındayım.Halkın sonradan gelen fikir ve beyanlara göre görüş değiştirmesi bunun gerçekliğini değiştiremez.Ha dediğiniz gibi bir maliyeti olacak(tazminat ödenecek sanırım), gümrük fiyatları bir miktar artacak.Ama orası İngiltere, vatandaşı İngiliz ve üreten bir devlet, bizim gibi tüketen değil.Şunu da okumanız için ben size bırakayım;
Neden Avrupa Birliği'nde Olduğu Belli Olmayan 8 Ulke - onedio.com (https://www.google.com.tr/amp/s/onedio.com/amp-haber/540623)

Sinan58
29-03-2017, 16:28
Bugün dışarıda bisiklet sürüyorum.

Birisi kırmızı arabasının yan kapılarına kocaman Türkçe evet, arabanın her tarafınada diğer dillerde evet yazdırmıştı.

Bunların çoğu böyle, altlarındaki arabalar Türkiye"de 250-300 BİN TL ama sorsan avrupa batmış Türkiye şu anda dünya lideri.

Nasıl bir düşünce yapısına sahipsiniz arkadaş, yalnız 2023"te uzaya çıkmazsak başbakanınada, cumhurbaşkanınada ağır küfür edeceğim.

darkmoon
08-10-2017, 22:01
vize değildir o vize olsa acırdı misafirlikdir.. zaten ortadoğu arap çölleri dubai falan varken ne gerek var amerikaya onuda anlamıyorum..

ghibli06
08-10-2017, 22:09
yanlış anlaşılma vardır...

E21hamza
08-10-2017, 22:11
K a l k t i

GokhanRS
08-10-2017, 22:14
Himinidimini :) hep mi haklı çıkıyoruz, arkadaş kandirmasinlar artık şu adamları. Ucu hep bize batıyor. Skindrik bulgara gitmek için bile 60eu ödedim geçen. Eskiden 1 yıl 2 yıl Schengen alırdım şimdi 6 ay verdiklerinde sevinir olduk.

Allah belalarını versin.

300E
08-10-2017, 22:38
Hahahahahahaha, yarın açıklama yaparlar, amerikada terör var, gitmeyin ne yapacaksınız diye. :D

Eworen
08-10-2017, 22:42
Yakinda vizelerin kalkacagina ben inaniyorum
Vizeyle gidecegimiz ulke kalmayinca tum medeni ulkeler bizi yasakli ulkeler arasina alinca vize mize derdi kalmayacak
E ***** olmayan vizeyide alamayacagimiza gore vizeler kalkmis olacak
Sahsen avrupanin ve ozellikle ilk olarak Amerika nin bizi ulkelerine yakin zamanda sokmayacagini dusunuyorum
Mart ayinda yazmisim
Bu durumu on gormek zor degil cook yakinda avrupaya da benzeri durumlar yansiyacaktir

fthdrn
08-10-2017, 22:45
İyi de sanki ekmek almaya abd ye gidiyordunuz
Abd fetöcü vize vermemeleri bu yüzden.
Abd kandırdı.

SAYGIN
09-10-2017, 01:51
http://im.haberturk.com/2017/10/08/ver1507501341/1664709_650f6d4d65241036a14de29044c383e0.jpg

Turkiye ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı - son dakika | Gundem Haberleri (http://m.haberturk.com/turkiye-abd-vatandaslarinin-vize-basvurularini-askiya-aldi-son-dakika-1664709)

turbo&quattro
09-10-2017, 02:01
Sabah olsun Abd ye rest cekiyoruz diyen tayfa gelmeye baslasin konu senlensin.

Yigit-Y
09-10-2017, 05:55
Kot giymiyoruz

Kola içmiyoruz

Boykot başlasınnnnn

Ben çekirdek kola ile izliyorum :)

G.U.Z.
09-10-2017, 06:10
http://im.haberturk.com/2017/10/08/ver1507501341/1664709_650f6d4d65241036a14de29044c383e0.jpg

Turkiye ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı - son dakika | Gundem Haberleri (http://m.haberturk.com/turkiye-abd-vatandaslarinin-vize-basvurularini-askiya-aldi-son-dakika-1664709)

Zaytung sandim, kelimesi kelimesine kopya cekilir mi yuhh:((( neyse, bir sure sonra gercekten vize derdimiz kalmayacak, hic bir ulke vize vermeyeceg icin..

SekoLive
09-10-2017, 07:08
beyler bizim vizemiz bize yeter vizesi olmayanlar düşünsün

T.C. Vize Belediye Başkanlığı (http://www.vize.bel.tr/)

KÖROĞLU
09-10-2017, 07:28
Kazığı herkes gördüyse sorun yok, vizeleri kaldırabiliriz.

https://i.hizliresim.com/LOAa0b.jpg (https://hizliresim.com/LOAa0b)

barisy
09-10-2017, 07:29
Türkiye de ABD den gelen vize başvurularını askıya aldı diye bir haber gördüm. Misilleme yapmışlar. Vay ki ne vay

mrh77
09-10-2017, 08:02
helal olsun.. yapılması gerekeni yapmışlar.

Yigit-Y
09-10-2017, 08:04
Kazığı herkes gördüyse sorun yok, vizeleri kaldırabiliriz.

https://i.hizliresim.com/LOAa0b.jpg (https://hizliresim.com/LOAa0b)

Ekonomimiz misss gibi

Grafiğin en üst dikmesi

Bizi bu duruma düşürenlere girsin

E21hamza
09-10-2017, 13:57
Kafa pırıl pırıl.

https://i.hizliresim.com/9DoqjN.png

axcel
09-10-2017, 14:18
Kafa pırıl pırıl.

https://i.hizliresim.com/9DoqjN.png

kafa zehir maşallah ...napcaz bu elimizde kalan ajanları atsan atılmaz satsan satılmazz :D

i-vtec07
09-10-2017, 14:28
Bi dakika ya kandırılmıştır adam olamazmı

namına koydular ülkenin :(

Sadık Özyer
09-10-2017, 14:43
Dolarla borcunuz mu var ? Amerikaya haftalık ziyarete falan mı gidiyorsunuz ? Ohh bizde onlara vize vermiyoruz şimdi . Onlarda bize gelemicekler.
Ne var yani dolar çıktıysa , biz dolarla mı alışveriş yapıyoruz.

emir91
09-10-2017, 15:13
Öyle bir hale geldik ki yazılanlar söylenenler şakamı ciddi mi arada kalıyorum artık :D

Otto_Skorzeny
09-10-2017, 15:33
Dolarla borcunuz mu var ? Amerikaya haftalık ziyarete falan mı gidiyorsunuz ? Ohh bizde onlara vize vermiyoruz şimdi . Onlarda bize gelemicekler.
Ne var yani dolar çıktıysa , biz dolarla mı alışveriş yapıyoruz.

Angut musun dayı sen? Aldığın her ürünü kendi ürettiğini mi sanıyorsun?

rebelh
09-10-2017, 15:41

mübalağa yapıyor
kimse bu yazılanları ciddi anlamda yazmaz :D

her şakayı gerçek sanıp insanların zekalarını aşağılamayın :cool:

Can1993
09-10-2017, 15:42
Gelecek 1 ayın özetini veriyorum Rusya ile sıcak temas kurulur suanda zaten dogu sınırımız karısık azerbeycan dan gelecek boru hattı devam ediyor Rusya ile alışverişlerde düzeldi biraz mal satarız oraya dolar euro indirirler katar para atar biraz denge saglanır abd görür baktı Türkiye Rusya arası güzel cok anlamsız bi patlama olur ve vizeler tekrar düzeltilir herkes geçsin derler olur biter.

Gunes G.
09-10-2017, 15:43
Gencler tum konuyu okumadim ama gorunen o ki kimse duzgun ingilizce bilmiyor bu memlekette.

Amerika Konsoloslugunun yaptigi aciklama su: "we have suspended all non-immigrant visa services at all U.S. diplomatic facilities in Turkey."

Bu biz T.C. vatandaslarina vize vermiyoruz demek degildir. Bu Turkiyedeki Amerikan konsoloslugundaki tum gocmen olmayan vize islemlerini askiya alinmasi demektir.

Yani bu demek degildir ki T.C. vatandasi Amerika vizesi alamaz. Cok lazimsa gidersin en yakin Amerikan konsoloslugu olan komsu ulkeye (mesela yunanistan) oradan alirsin.

T.C. vatandaslarina vize vermiyorum demek, ikinci adim olarak gelebilir konu uzarsa, ama su an icin boyle birsey yok.

MCN21
09-10-2017, 15:46
Dediginiz gibi ama insanlar once schengen alicak sonra baska ulkeye gidip amerika icin basvurularini tamamliyacak falan filan :) Surec ciddi anlamda uzuyor. T.C. vatandaslarina vermiyoruma denk geliyor neredeyse :)

G.U.Z.
09-10-2017, 15:49
Gencler tum konuyu okumadim ama gorunen o ki kimse duzgun ingilizce bilmiyor bu memlekette.

Amerika Konsoloslugunun yaptigi aciklama su: "we have suspended all non-immigrant visa services at all U.S. diplomatic facilities in Turkey."

Bu biz T.C. vatandaslarina vize vermiyoruz demek degildir. Bu Turkiyedeki Amerikan konsoloslugundaki tum gocmen olmayan vize islemlerini askiya alinmasi demektir.

Yani bu demek degildir ki T.C. vatandasi Amerika vizesi alamaz. Cok lazimsa gidersin en yakin Amerikan konsoloslugu olan komsu ulkeye (mesela yunanistan) oradan alirsin.

T.C. vatandaslarina vize vermiyorum demek, ikinci adim olarak gelebilir konu uzarsa, ama su an icin boyle birsey yok.

Bizimkiler direk abd vatandaslarina kapadi

Gunes G.
09-10-2017, 15:50
Dediginiz gibi ama insanlar once schengen alicak sonra baska ulkeye gidip amerika icin basvurularini tamamliyacak falan filan :) Surec ciddi anlamda uzuyor. T.C. vatandaslarina vermiyoruma denk geliyor neredeyse :)

Tabi surec cok daha zor bu sekilde ama hic vermiyorum demek diplomatik olarak cok baska bir durumdur, zaten oyle demis olsalar bugun cok daha ciddi sikintilarimiz var derdim. Is umarim o hale gelmez, bu kadar emperyalizmin somurgesi olan bir ulke olarak, bir de vize alamiyorsak gercekten buyuk rezillik olur.

Gunes G.
09-10-2017, 15:53
Bizimkiler direk abd vatandaslarina kapadi

Iste o bizim .... .

Noktali yeri istediginiz gibi doldurabilirsiniz.

Otto_Skorzeny
09-10-2017, 15:54
mübalağa yapıyor
kimse bu yazılanları ciddi anlamda yazmaz :D

her şakayı gerçek sanıp insanların zekalarını aşağılamayın :cool:

Abi öyle bi yazmış ki, ben anlayamadım valla. Öyleyse kusura bakmasın :D

ahmet3425
09-10-2017, 15:54
ulan walmart ile costco ile 6 aydır görüsmeler yapıyoruz nisan da tekrar toplantılarımız var su anlasmaları imzalasaydık sonra ne halt ediyolarsa etselerdi zıctık valla :)

darkmoon
09-10-2017, 16:18

ben siyasi polemiklere girmemde ingilizcemde kendime yeticek kadar iyidir.. orda ingilizce yazan şey mülteci olanlar dışında türkiye ile tüm vize işlemlerini askıya aldık diyor bu demekdirki t.c vatandaşı vize alamaz ..

t.c vatandaşı yunanistanda alamaz başka bir ülkedende alamaz.. türkiye ile vize ilişiği kesilmişse vize başvurunuzu hangi ülkeden yaptığınızın bir önemi yoktur çünkü işlemi karşı taraf gene türkiye olarak yapıcak yunan üstündende yapılsa sizin evraklarınız karşı tarafda türkiye masasına gidicek.. zaten yüksek ihtimal yunanistan yada başka bir ülkeye gitseniz ordada kusura bakmayın türkiyede vize yasağı var veremiyoruz gibi bir üslupla karşılaşıcaksınız..

MCN21
09-10-2017, 16:22
Tabi surec cok daha zor bu sekilde ama hic vermiyorum demek diplomatik olarak cok baska bir durumdur, zaten oyle demis olsalar bugun cok daha ciddi sikintilarimiz var derdim. Is umarim o hale gelmez, bu kadar emperyalizmin somurgesi olan bir ulke olarak, bir de vize alamiyorsak gercekten buyuk rezillik olur.
Bu arada bir yaziya denk geldim. Yurtdisindan schengen alabilmeniz icin basvurulan ulkede oturma izniniz veya vatandasliginizin olmasi gerekiyor diye belirtilmis. Canada herhangi bir ulkeden kabul ediyormus. A.B.D. ne kadsr izin veriyor bilmiyorum :)

darkmoon
09-10-2017, 16:25
istediğiniz ülkeye gidin hatta normalde abd ye türkiye için vize veren bir ülke olsun şu anda gidin büyük ihtimal hepsine abd konsolosluklarından yada merkezden yazı gitmişdir türkiyeye vize verilmemesine dair yada o tarzda bir resmi yazışma bildirim olmuşdur kesin..

ghibli06
09-10-2017, 16:26
Adamlar TR deki elciligin vize servisini gecici bir sureligine gocmen islemleri haric kapatti yani hicbir yerde Turk vatandasi ibaresi gecmiyor, bu ibareyi kullanmak demek iliskileri askiya alip buyukelciyi cagirmayi gerektirir...

Gunes G.
09-10-2017, 16:26
ben siyasi polemiklere girmemde ingilizcemde kendime yeticek kadar iyidir.. orda ingilizce yazan şey mülteci olanlar dışında türkiye ile tüm vize işlemlerini askıya aldık diyor bu demekdirki t.c vatandaşı vize alamaz ..

t.c vatandaşı yunanistanda alamaz başka bir ülkedende alamaz.. türkiye ile vize ilişiği kesilmişse vize başvurunuzu hangi ülkeden yaptığınızın bir önemi yoktur çünkü işlemi karşı taraf gene türkiye olarak yapıcak yunan üstündende yapılsa sizin evraklarınız karşı tarafda türkiye masasına gidicek.. zaten yüksek ihtimal yunanistan yada başka bir ülkeye gitseniz ordada kusura bakmayın türkiyede vize yasağı var veremiyoruz gibi bir üslupla karşılaşıcaksınız..

Haklisiniz, ingilizceniz gercekten kendinize yetecek kadar iyiymis.

P.S Yetecektir o yeticek olsa duramazdin.

ghibli06
09-10-2017, 16:27
Ama bu kelime oyunu sandigimiz sey diplomasidir iste yabizin s.cip sivadigimiz sey...

Sadık Özyer
09-10-2017, 16:28

Bana bir özür borçlusun ...

darkmoon
09-10-2017, 16:32
Haklisiniz, ingilizceniz gercekten kendinize yetecek kadar iyiymis.

P.S Yetecektir o yeticek olsa duramazdin.

aynen kendime yeder hatta yeter bazende yek gelir gider. ama yeter galiba ..

basitçe kısaca ugandadan bile başvursanız kağıtlarınız ordaki amerikan konsolosluğuna gider ve ordaki konsoloslukdaki adam bilmese bile sizin bilgileri bilgisayara sisteme girdiğinde türkiyenin yasaklı ülkeler statüsünde olduğunu sistem herhalde otomatik bildirim gibi bir şey yapar gözükür adam istesede size veremez..

i hope we understand each other mr güneş.. enough still hurting or inaf yee maybe this is truth i have dream mr güneş all people to gether same sunshine .

srknzfr
09-10-2017, 16:32
ben hep 50 liralık gittiğim için beni etkilemedi

Gunes G.
09-10-2017, 16:35
aynen kendime yeder hatta yeter bazende yek gelir gider. ama yeter galiba ..

basitçe kısaca ugandadan bile başvursanız kağıtlarınız ordaki amerikan konsolosluğuna gider ve ordaki konsoloslukdaki adam bilmese bile sizin bilgileri bilgisayara sisteme girdiğinde türkiyenin yasaklı ülkeler statüsünde olduğunu sistem herhalde otomatik bildirim gibi bir şey yapar gözükür adam istesede size veremez..

i hope we understand each other mr güneş.. enough still hurting or inaf yee maybe this is truth i have dream mr güneş all people to gether same sunshine .

Dediklerin Turkiye yasakli ulke olsa gecerliydi de ufak bir detay var, Turkiye yasakli ulke degil be guzel kardesim, hala neyin pesindesin acaba cok merak ediyorum?

Illa Alekta movik movik mi diyeyim ? :)

darkmoon
09-10-2017, 16:44

:)) sevdim ..

streetracer_nos
09-10-2017, 16:48
Bitik lastikli cabrio beyaz m3le mayami plajında gezip patenci kızları elleyemiyiyormuyuz şimdi

excellency23
09-10-2017, 17:10

yurtdisinda bi ülkeden vize alma olasiligi %5. türk pasaportun varsa türkiyeden al diyecekler. cok defa denedim vermediler. hele turist olarak o ulkede bulunuyorsaniz imkansiz diyebilirim.

onur_S
09-10-2017, 17:36
Dediklerin Turkiye yasakli ulke olsa gecerliydi de ufak bir detay var, Turkiye yasakli ulke degil be guzel kardesim, hala neyin pesindesin acaba cok merak ediyorum?

Türk vatandaşı başka bir ülkeden bu vizeyi nasıl alacak onu bir araştırayım, bilen arkadaşlar da yazarsa sevinirim. Örnek veriyorum bir Türk vatandaşı Amerika'dan çalışma vizesi almak istiyorsa Amerika bu vatandaşı İstanbul ya da Ankara'daki konsolosluğa yönlendiriyor.

SpeedlinE™
09-10-2017, 19:15
http://www.buyukkocaeli.com.tr/d/other/a4.jpg

Sıra washington portakalında mı?

Yiğit G.
09-10-2017, 19:23
Reis bugun açıklamasında "Kırımı tanımıyoruz" demiş.. Putin dellenmiş onlardan da açıklama geldi "pkk ve ypg yi terorist olarak tanımıyoruz" diye... Yahu düşman olmadıgımız , karşımıza almadıgımız neresi kaldı ? Aga biri çıkıp bu adama dur diyemiyor mu ? Ülke ne hale geldi.

muharrem7791
10-10-2017, 08:04

ben bu sene green card başvurusu yaptım şimdi bizim hakkımız yandımı şimdi? green card olayını kapsamıyordur umarım

ghibli06
10-10-2017, 08:26
ben bu sene green card başvurusu yaptım şimdi bizim hakkımız yandımı şimdi? green card olayını kapsamıyordur umarım

açıklamada göçmen hizmetleri hariç yazıyor...

MBuğra
10-10-2017, 08:38
Reis bugun açıklamasında "Kırımı tanımıyoruz" demiş.. Putin dellenmiş onlardan da açıklama geldi "pkk ve ypg yi terorist olarak tanımıyoruz" diye... Yahu düşman olmadıgımız , karşımıza almadıgımız neresi kaldı ? Aga biri çıkıp bu adama dur diyemiyor mu ? Ülke ne hale geldi.

S400ler icin verdigimiz kaporayi yakmasalar bari..

Son dakika: S-400’ler icin kapora verdik kararlıyız - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/s-400ler-icin-kaparo-verdik-kararliyiz-40575965)

fthdrn
10-10-2017, 08:56
Yav arkadaş elin oğlu yurt dışında bizim yaşımızdayken hayatını yaşıyor, dünyayı gezip yeni yerler keşfediyor, ilgilendiği spor aktivite varsa hayatını ona adıyor. Adamlar bizden bir çağ ileride resmen bizim uğraştığımız sorunlara bak.

barisy
10-10-2017, 09:32
Kısa vadede vize kervanına başka ülkeler katılırsa şaşırmam. Hatta Suriyeli göçmenlere vatandaşlık verilirse muhtemelen çok fazla ülkeye girişimiz zorlaşır.

streetracer_nos
10-10-2017, 09:48
Yav arkadaş elin oğlu yurt dışında bizim yaşımızdayken hayatını yaşıyor, dünyayı gezip yeni yerler keşfediyor, ilgilendiği spor aktivite varsa hayatını ona adıyor. Adamlar bizden bir çağ ileride resmen bizim uğraştığımız sorunlara bak.

Forumda avrupa amerikada yaşayan arkadaşlarımız bizi kıskanmasın ülke hasreti çekmesin diye böyle söylüyorsun değil mi?

rebelh
10-10-2017, 09:55

niye canım bizde bu yaşta kredi ve kredi kartı borçları hacizler vergiler falan uğraşıp 2 maaşla ev geçindirmeye çalışıyoruz
bence hükümetimiz bizi sayısal olarak çok nitelikli yetiştirmeye çalışıyor
maşallah lise matematik dersinde "hocam ileride bu ne işimize yarayacak" dediğimiz tüm formülleri kullanıyoruz geçinebilmek için

srknzfr
10-10-2017, 09:57
nişanlım ukraynalı. aklımın ucundan geçmiyordu gidip Kiev'e yerleşmek. Kendisi gelip İstanbul'a yerleşecekti. Ancak şu son bir kaç aydır öyle darlandımki olup bitenlerden.. Kiev'e yerleşme kararı aldım diyebilirim artık. Ukrayna vatandaşlarına Avrupa vizesiz giriş serbest. Pasaportu aldım mı tamamdır :D

enes_srb
10-10-2017, 10:06
nişanlım ukraynalı. aklımın ucundan geçmiyordu gidip Kiev'e yerleşmek. Kendisi gelip İstanbul'a yerleşecekti. Ancak şu son bir kaç aydır öyle darlandımki olup bitenlerden.. Kiev'e yerleşme kararı aldım diyebilirim artık. Ukrayna vatandaşlarına Avrupa vizesiz giriş serbest. Pasaportu aldım mı tamamdır :D

abi is olayin vs uygunsa bence zaman kaybetme , bende yeni okula basladim ama cidden burda yasama istegim kalmadi

fthdrn
10-10-2017, 10:13
Forumda avrupa amerikada yaşayan arkadaşlarımız bizi kıskanmasın ülke hasreti çekmesin diye böyle söylüyorsun değil mi?
:D Şaka bir yana ben hiç bir zaman avrupada yaşayıp memleket hasreti çeken insanları gerçekçi bulmadım. Tek inandığım insan Cem Uzan :D

niye canım bizde bu yaşta kredi ve kredi kartı borçları hacizler vergiler falan uğraşıp 2 maaşla ev geçindirmeye çalışıyoruz
bence hükümetimiz bizi sayısal olarak çok nitelikli yetiştirmeye çalışıyor
maşallah lise matematik dersinde "hocam ileride bu ne işimize yarayacak" dediğimiz tüm formülleri kullanıyoruz geçinebilmek için
Hahahahaha tayyip bizi zor şartlara hazırlıyor, her gün daha kötüsü ne olabilir ki diye uyanıyoruz ve geçen günden daha da kötü bir günle devam ediyoruz :)

streetracer_nos
10-10-2017, 10:14

Ukranya' ya giderek bizden kaçabileceğinimi sanıyorsun.Sen T.C vatandaşısın kaderin bu
Putin kardeşime söylerim 2 füze de oraya attırırız görürsün:D

imprezaWRC
10-10-2017, 10:17

Durduğun kabahat, git oraya yerleş sonra çocuk olmaya yakın da Finlandiya'ya yerleşin hiç değilse aynı kafadan birinin çocuğu buralarda ziyan olmasın.

srknzfr
10-10-2017, 10:17
Ukranya' ya giderek bizden kaçabileceğinimi sanıyorsun.Sen T.C vatandaşısın kaderin bu
Putin kardeşime söylerim 2 füze de oraya attırırız görürsün:D

zaten tek sıkıntı Putin :D adamın sağı solu belli olmuyor ben kiev'e giderim 2 ay sonra Putin'in canı sıkılır olan yine bize olur :D

Anıl E.
10-10-2017, 10:19

Güzel bir giriş ve gelişme yaşamışsın ama sonucu biraz riskli. Ukrayna'ya gitmen çok ama çok mantıklı keşke biz de senin yerinde olabilseydik.

sorun şu: Kimliğinde T.C yazıyor ve reis dünyayı karşısına almışken,ilerleyen yıllarda karşılaşacağımız sorunları herkes görüyordur.

srknzfr
10-10-2017, 10:20
Durduğun kabahat, git oraya yerleş sonra çocuk olmaya yakın da Finlandiya'ya yerleşin hiç değilse aynı kafadan birinin çocuğu buralarda ziyan olmasın.

valla abi iş güç olaylarını netleştirmeye çalışıyorum. bizim şirketin ukrayna ofisini zorluyorum.. eğer olur verirlerse direk ordayım önümüzdeki sene kısmetse. ailem ve arkadaşlarım da durduğun kabahat diyorlar

srknzfr
10-10-2017, 10:25
Güzel bir giriş ve gelişme yaşamışsın ama sonucu biraz riskli. Ukrayna'ya gitmen çok ama çok mantıklı keşke biz de senin yerinde olabilseydik.

sorun şu: Kimliğinde T.C yazıyor ve reis dünyayı karşısına almışken,ilerleyen yıllarda karşılaşacağımız sorunları herkes görüyordur.

evleneceğim kişi ukrayna vatandaşı olduğu için otomatik olarak oturma ve çalışma izni alıyorum ukraynada. 2 sene sonra da pasaport yani vatandaşlık hakkı kazanıyorum.. o süreçte çok ekstrem bir durum olmazsa bireysel olarak siyasi gelişmelerden etkileneceğimi pek düşünmüyorum açıkçası ama tabiki bahsetmiş olduğunuz ihtimalin de olabilitesi yok değil :)

snan1910
10-10-2017, 10:31

Talih kuşu konmuş size :) tebrik ederim :)

streetracer_nos
10-10-2017, 10:54
:D Şaka bir yana ben hiç bir zaman avrupada yaşayıp memleket hasreti çeken insanları gerçekçi bulmadım. Tek inandığım insan Cem Uzan :D

Uzan kardeşim bize gelmedimi sanıyorsun.Fransadaki mallarıda bağışlıyorum duble yollarda gaz basmak, sorunsuz adalet ve sağlık sektöründen faydalanmak istiyorum beni ülkeye geri alın dedi.Bizde reddederek onu milyon euroluk yatında bağ evlerinde bol meyveyle şarab içmeye mahkum ettik.Biraz daha ısrar ederse s400 ler stoklara girince 2 füzede ona yollarız

muharrem7791
10-10-2017, 12:26
Abi fırsat fırsattır bir daha ele geçmez. İyi değerlendirin.:)

clioGT
10-10-2017, 12:41
kalktı....

Yiğit G.
10-10-2017, 14:26
S400ler icin verdigimiz kaporayi yakmasalar bari..

Son dakika: S-400’ler icin kapora verdik kararlıyız - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/s-400ler-icin-kaparo-verdik-kararliyiz-40575965)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul’a dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 'Rusya’dan S-400’lerin alınması için imzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kapora da verildi' dedi.

X- Emmi oğlu naptın s-400 alacaktın ?
Y- Gittim ustayla gördük , expertiz yaptırdım kapora verdim hacı.

Adam cumhurbaşkanı "bildiğim kadarı ile diyor" ya :) :)