Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru baykuş
Herkese merhaba,
Akşam eve dönerken yolda yavru bir baykuş buldum, üzerinde daha doğum tüyleri duruyor, kafasını kaldırmaktan aciz.. Sanırım yakında bir yerlerde yuvası falan var ve bu yavrucağız yuvadan düşmüş.. Kediler parçalamasın diye aldım eve getirdim.
Küçük bir karton kutuya koydum, bir parça kıyma verdim ben bakarken yemedi, içeri ellerimi yıkamaya gittim, döndüğümde kıymanın yerinde yeller esiyordu :D
Özellikleri; boyutu avuç içi kadar, rengi kahve rengi - beyaz benek, gagası sarı- beyaz, birde biraz ciddi bakıyor yani, ''ne bakıyon aq'' der gibi.. :D
Şimdi bir kaç sorum var;
1. si bu hayvancağız bildiğim kadarı ile vahşi hayvan statüsünde, izin vs alınıp evde bakılabilir mi ?
2. si eğer birinci seçenek ol-a-mıyor ise bu hayvanı götürüp nereye teslim etmem gerekir? Hayvancağızı bu halde sokağa ölüme terk etmek istemiyorum..
ProdriveSTI
29-05-2014, 21:49
Bence onu sen Görkem Hondatugral'a teslim et.Çok iyilik yapmış olursun. :D
EserBodrum
29-05-2014, 21:51
Omar abiye verelim bence o sever :D
aha yine baykuş konusu :) 1. soru için bişey diyemem ama 2. soru için edirne gıda tarım hayvancılık il müdürlüğünden yardım alabilirsin
O arkadaş baykuş mu arıyor ? Evde bakımı legal mi ? Alsa hakkı ile bakabilecek biri mi ?
arsenikli
29-05-2014, 21:57
bence besle büyüt uçmayı öğrenince salarsın doğaya
5 ay onceden baslayıp bende arıyodum evımde papaganımdan kalma buyuk bı kafesım var ve bu guzel canlıya layıgıyla bakabılırım. bende bakıyodum yavrulasada dusse catıdan dıye ama 5 aydır kafes bos cabbar oldukten sonra bos kaldı baykusa nıyetlendım ben alabılırım seve seve :)
Burak K.
29-05-2014, 21:59
O arkadaş baykuş mu arıyor ? Evde bakımı legal mi ? Alsa hakkı ile bakabilecek biri mi ?
Hakkıyla bakar o konuda bütün forum aynı düşüncededir heralde. :) Ama evde bakımı legal değil sanırım.
bence besle büyüt uçmayı öğrenince salarsın doğaya
Uçacak kadar büyüse de avlanmayı öğrenemezse doğaya salınca açlıktan ölür sanırım. Onun için evcilleştirilecek ise gerekli izinler alınıp ölene dek laiki ile bakılması gerekir.. (ki seni beni gömer ömürleri 70 yıl civarı imiş :) )
Birde illegal ise bu hayvan, geceleri ''ovvvv'' luyormuş, biri şikayet ederse dertsiz başıma dert alırım, gerek yok. :)
darkmoon
29-05-2014, 22:13
hayvan sağlam yaşıyor 60-70 yıl kadar bir insan ömrüne denk..
baykuş evde nasıl beslenirki zor olmazmı.. o hayvan ışığa ve sese duyarlıdır doğası gereği vahşi canlı hayvanlarla beslenir.. Kafes hayvanıda değil bence kafeste dahada hırçınlaşabilir.. açıkta bıraksanız bu hayvan akşamları uluma gibi kendince öter.. Allah göstermesin saldırabilir..
baykuşu evde besleyip yaban ortama salarsanız nasıl avlanıcağını bilmediği için yüksek ihtimal ölücektir..
wiesmann
29-05-2014, 22:19
kardeşim merhaba
herşeyden önce flaşla resmini çekme! karanlık ortamlarda tutmaya çalış gözleri çok hassas!
geçen ay gemide bizde yavru bir baykuş ve annesiyle karşılaştık. annesi kaçtı yavrusu kaldı.
tabi aldık yabancı personelle su içirmeye çalıştık, ekmeğin içini solucan gibi yuvarladık yedirmeye çalıştık, et parçası verdik filan hiç birine tepki vermedi. sonra ingilizin biri netten bilgileri buldu;
-sakın elle tutmayın
-yemek yedirmeye çalışmayın
-su içirmeyin
sizinle geçirdiği her an doğal ortamından uzaklaşır dedi.
tabi bizim yavru öldü iki gün içinde.
http://i.hizliresim.com/b8Zo4Y.jpg
sana tavsiyem acil bir veterinere ver onlar gerekeni yapar.
hayvan inanılmaz güzel hatta en sevdiğim hayvandır fakat bizim bilinçsizliğimizle öldü videolarını yükleyemedim. senden ricam hassasiyet göster lütfen.
darkmoon
29-05-2014, 22:22
hayvan etçil bir hayvan çiğ et dışında başka bir şeyle beslenirse ölür sanırsam .. doğal ortamındada fare yılan akrep v.b yiyor..
wiesmann
29-05-2014, 22:23
hayvan etçil bir hayvan çiğ et dışında başka bir şeyle beslenirse ölür sanırsam .. doğal ortamındada fare yılan akrep v.b yiyor..
yok hocam hiçbir şekilde beslenmemesi lazım
onursumer
29-05-2014, 22:24
bizim veterinerde var bitane uçamadığı için almışlar bakıyorlar evde bakılması mumkun biraz fazla dikkat etmek gerekiyor
http://i.hizliresim.com/1PaAMj.jpg
http://s10.postimg.org/5xyszimbp/IMG_2757.jpg (http://postimg.org/image/5xyszimbp/)
Bizim yakışıklı bu, Anladığım kadarı ile bir kaç gün içerisinde zorunlu olarak vedalaşmak durumunda kalacağız fakat gene de bir isim koyduk, adı Rıfkı bu sert bakışlı arkadaşın. :)
resimlerde çok korkunç duruyor bu hayvan yaw harbi tırstım
HondatugraL
29-05-2014, 22:42
Eyyyy guzel Allahim neden bana denk gelmio bu hayvan onunla ayni yatakta uyurum sirinlige baak yaa olurumm.
Soyle soyliyim evde bakicam diye izin almaya gittigin an elinden alirlar baykus bakimi ve satimi yasak illa vericeksen hayvanat bahcesine teslim edebilirsin. Edirnede yasio olsam su dakka damlardim evinin onune kimselere vermezdim o hayvani su okul bi bitsin baykus beslemeyen gorkemi baykuslar gondiklesin
darkmoon
29-05-2014, 22:45
Eyyyy gizel Allahım neden bana denk gelmio bu hayvan onunla ayni yatakta uyurum sirinlige baak yaa olurumm.
Soyle soyliyim evde bakicam diye izin almaya gittigin an elinden alirlar baykus bakimi ve satimi yasak illa vericeksen hayvanat bahcesine teslim edebilirsin. Edirnede yasio olsam su dakka damlardim evinin onune kimselere vermezdim o hayvani su okul bi bitsin baykus beslemeyen gorkemi baykuslar gondiklesin
evdemi besliyorsun ne yiyor içiyor gece saldırmazmı bu hayvan misal su içmeye kalkdın salonda buda karanlıkda saldırmazmı ..
Eyyyy gizel Allahoim neden bana denk gelmio bu hayvan onunla ayni yatakta uyurum sirinlige baak yaa olurumm.
S*kcekmiş gibi bakıyor ben olsam aynı odada bile uyumazdım ama gene sen bilirsin tabi :D
Tamam anlaşıldı hayvana eziyet evde bakım, artı illegal.. Ben bunu götürüp teslim ediyorum en kısa zamanda..
S*kcekmiş gibi bakıyor ben olsam aynı odada bile uyumazdım ama gene sen bilirsin tabi :D
Tamam anlaşıldı hayvana eziyet evde bakım, artı illegal.. Ben bunu götürüp teslim ediyorum en kısa zamanda..
bakamazsan bana ver ben bakarım gorkeme verme sakın ...
HondatugraL
29-05-2014, 23:27
evdemi besliyorsun ne yiyor içiyor gece saldırmazmı bu hayvan misal su içmeye kalkdın salonda buda karanlıkda saldırmazmı ..
Abi ayni kedi kopek gibi bu fotodaki turu eger ufakken alirsan sahibine baglaniyor elinden yemeginide yer suyunuda icer yeterki yaninda ol oyle devasa boyutlarada ulasabilen bi turde degil bakilabilcek bi tur yani kukumav diye geciyor
hayvanat bahcesine ver bence enazindan buyutur ciflestirirler
cgnozdmr
29-05-2014, 23:35
Pek bi tatlı :D Bencede hayvanat bahçesine verin belki çoğalır..
Absyrtos
30-05-2014, 00:48
Maşallah umarım bir gün bana da denk gelir
mercan_shark
30-05-2014, 01:27
şimdilik önüne solucan koy ve karanlıkta tut hareket eden cisimlere karşı tepkililerdir iç kanama olabilir düştüğü için bilemeyiz İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ne götürmeni tavsiye ederim yeri avcılarda bana ulaş yardımcı olurum msj yoluyla
Görkem araba olsa arkadaştan alır getirip bırakırdım ptsi Antalya'ya .
"Ev ortamına girdiğinde son derece dost canlısıdır" yazıyor.
Kukumav - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kukumav)
Tövbeee sabah sabah agzımdaki çayı bilgisayara püskürttüm :hahaha:
"Ev ortamına girdiğinde son derece dost canlısıdır" yazıyor.
Kukumav - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kukumav)
Bebek diye olsa gerek gayet uysal şu an, arada parmaklarımı yemeyi deniyor ama gagası kuvvetsiz olduğu için sanırım bunu henüz başaramıyor. Büyüdüğünde uysal olur mu? pek sanmıyorum, hele aç kalırsa.. :)
Büyük ihtimalle yarın götürüp veterinere teslim edeceğim.
Canselmo
30-05-2014, 17:20
Ben 2 ay süre gibi baktım yavru baykuşa.
Sürekli et yedirin kırmızı et
Su içmesinizor ögrenmişti bi kase ye su doldurup kafasını zorla suya daldırıyodum oyle zorla zorla ögrenmişti :D :D
Genellikle gece ayakta sabah uyuyo oluyolar gece yüzüne ışık tutmayın gözler şeytan gibi oluyo :D :D ..
onun dısında eger ucamazsa evde bakabilrisiniz . uçarsa zaten kendi gidecektir
orhan_guney
30-05-2014, 17:21
:icon_tup: adam kaç yıldır peşinde.
eğer bakamazsanız bende bakabilirim yerim müsait müstakil yıllardır hep hayalini kurarım :)
HondatugraL
31-05-2014, 10:38
Görkem araba olsa arkadaştan alır getirip bırakırdım ptsi Antalya'ya .
valla şuan bakamamda okul bitse biri getirirse sevaba geçer :D
Baykuşu ben alır bakarım. istanbuldayım
Edirneden gelen biri varmıdır aramızda
Abi o değilde bakışları bile küfür eder gibi, aynı odada durulmaz. :D
eğer bakamazsanız bende bakabilirim yerim müsait müstakil yıllardır hep hayalini kurarım :)
pm atıyorum şimdi.
hani böyle adres yada çapulçu birisini sormak için çarşıda ufak dükkanların arkasında arada bir yerde kıraathane benzeri mekana girersin de masalarda oturanlar , elinde tespih sallıyanlar "ne arıyor bu yumuşak" gibilerinden bakarlar kendini hiç o kadar yabancı hissetmetsin bir ortama , ha işte o bakış içimi ürpertti ama güzelmiş
eve , iş yerine alsak gereksiz insanlar kendiliğinden gider :D:D:D
Evet az önce vedalaştık Rıfkı ile.. ***** müdürlükte gerekli işlemlerin yapılması için veteriner arkadaşa teslim ettim.
Yalnızca 3 gün vakit geçirmiş olsak da, seslenince ''ne bakıyon aq '' der gibi baksa da, arada solucan niyetine parmaklarımı yemeyi denese de sevmiştim keratayı, içim burkuldu verirken. Öyle işte.. Neyse..
İzzet Göçmen
31-05-2014, 21:51
Oha cok tatlı ama bu :) Post 15 :)