Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz için TUV onayı almak??
Merhaba arkadaşlar. Bir abimizin Subaru STI'yi var fakat sürekli polislerle başımız belaya giriyor. Bir konuda okumuştum bir üniversitesinden onay kağıdı falan alınabiliyormuş. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba.
HKS headers,76lık boru ve hks son susturucu'ymuş telefonla sordum tekrar :)
Proje çizilmesi gerek bir mühendis tarafından daha sonrasındada baya bi işlem vardı ama hatırlayamıyorum.Uğraşılacak bişey değil yapılabilitesi olsaydı kesin birileri yapardı bizde bu dertten kurtulurduk ama maalesef çaresi yok :D
akucukdogan
29-08-2008, 18:19
Subaruların orjinalleride sesli zaten polisler ona bile karışıyorlar :)
Subaruların orjinalleride sesli zaten polisler ona bile karışıyorlar :)
Bana bişi demiyolar :) subaruların dokunulmazlığı var :p
Bir üniversite adı aklımda deil, Onay veriyormuş sanırım Kütahya'da ikamet ettiğimiz için uzak kalıyoruz bu tarz şeylere :)
h.guroglu
29-08-2008, 19:32
ss lerde kutusunun içinden tüv sertifikası çıkıyor diye duydum nekadar doğrudur bilmiyorum
Polise isleyecegini sanmam.
O sesi duydumu her kosulda cezayı keser, baglar.
ss lerde kutusunun içinden tüv sertifikası çıkıyor diye duydum nekadar doğrudur bilmiyorum
dogru....bendede var su an o kagıttan ama daha ıse yaradıgını gormedım...
gokhan07
30-08-2008, 02:03
ben eksoz koni amortisör yay ve fren sistemiyle ilgili bi soru sordum gelen cevap aşşağıdaki gibi yani imkansız
Sayın Gökhan Uludağ ;
Öncelikle mailiniz için çok teşekkür eder, bize ulaştırılan öneri ve değerlendirmelerin yetkili birimlerce dikkate alındığını belirtmek isteriz.
Bilinçli bir müşterimiz olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş ve önerilerinizin bizim gelişimimiz için çok değerli olduğunu ifade eder, göstermiş olduğunuz hassasiyet için tekrar teşekkür ederiz.
Sorunuz ile ilgili detaylı açıklamayı sizi aydınlatmak adına bilgilerinize sunarız.
Bize iletmiş olduğunuz mailden bilinçli bir araç kullanıcısı olduğunuz görülmektedir.
Aracınıza yapmış olduğunuz modifiyelerle ilgili olarak Türkiye’deki trafik tescil işlemlerinin işleyiş sistemine bağlı olarak şu aşamada tescil ve trafik belgelerine işlenmesi mümkün değildir. Ayrıca aracınızda yapmış olduğunuz teknik değişikliklerde kullanacağınız parça veya aksamların, bu tip parçaları üreten firmaların TSE den TİP ONAYI alarak ürettiği parçalar olması gerekmektedir. Bahsi geçen değişikliklerin araç ile uygunluğu, sürüş güvenliğini koruyup korumadığı TÜVTURK araç muayene istasyonlarında yapılan muayeneler sonucu ortaya çıkacaktır.
TSE ve Sanayi Bakanlığından gerekli bilgiler, yönetmelikler ve düzenlemeler temin edilebilir.
Saygılarımızla
TÜVTURK A.Ş.
Bahsi geçen değişikliklerin araç ile uygunluğu, sürüş güvenliğini koruyup korumadığı TÜVTURK araç muayene istasyonlarında yapılan muayeneler sonucu ortaya çıkacaktır.
o zaman muayeneden yırtma şansı var bir miktar.. iyice kontrol edilip araca zararı olmadığı tespit edilirse..
gokhan07
30-08-2008, 02:16
var ama tse den tip onayı olan ürünler için diyor
Arkadaşlar ben Tüvtürk Bölge müdürüyle karsılıklı görüşme sansına eriştim. Aracımı gösterip egzozumu sordum Desibel testini gecen her egzoz bizden gecer ve projeye ihtiyacı yoktur diyor. Aksesuar olarak kullanılan parcaların projeye tabi olmadıgını belirtti. Ama polis durdurup muayneye yollayabilir diyor. Ama bizden desibel testini gene gecicek sonuc olarak ceza ödemeyeceksiniz diyor...
bizden desibel testini gene gecicek sonuc olarak ceza ödemeyeceksiniz diyor...
Vize ücreti ödeniyormu peki ?
farklı konu açmamak için burda yazayım dedim: Ankara da tüv'e geçti... bakalım nasıl olacak bundan sonra....
Arkadaşlar ben Tüvtürk Bölge müdürüyle karsılıklı görüşme sansına eriştim. Aracımı gösterip egzozumu sordum Desibel testini gecen her egzoz bizden gecer ve projeye ihtiyacı yoktur diyor. Aksesuar olarak kullanılan parcaların projeye tabi olmadıgını belirtti. Ama polis durdurup muayneye yollayabilir diyor. Ama bizden desibel testini gene gecicek sonuc olarak ceza ödemeyeceksiniz diyor...
Desibel sınırı nedir?
Yani xx marka araç için ayrı belirlenmiş bir limit, yy marka araç için ayrı belirlenmiş bir limit, zz marka motorsiklet için ayrı belirlenmiş bir limit midir?
Yoksa tek bir limit belirlenip tüm motorlu araçlar için bu limit mi geçerlidir.
Bu soruyu şunun için soruyorum, bir chopper motorsikletin çıkardığı sesi çoğumuzun aracı çıkarmıyordur. Eğerki o chopper motorsiklet sokaklarda legal olarak gezebiliyorsa o ses limitine kadar olan her araç korkusuz, sorgusuz, sualsiz gezebilmelidir.
Desibel sınırı nedir?
Yani xx marka araç için ayrı belirlenmiş bir limit, yy marka araç için ayrı belirlenmiş bir limit, zz marka motorsiklet için ayrı belirlenmiş bir limit midir?
Bu soruyu şunun için soruyorum, bir chopper motorsikletin çıkardığı sesi çoğumuzun aracı çıkarmıyordur. Eğerki o chopper motorsiklet sokaklarda legal olarak gezebiliyorsa o ses limitine kadar olan her araç korkusuz, sorgusuz, sualsiz gezebilmelidir.
+ çöp kamyonları !
arkadaslar bildiğim kadarıyla size yol göstermek isterim öncelikle hiç bir polis aracı ses cıkarttığı için değil orjinalin dışındaki teknik değişiklikten bağlıyor vede ceza kesiyor buda 32. madde bostancıda cadde'de sadece modlu aracları bağlamak için kurulmuş bir komisyon var onlardan biride benim arkadasım :) biz onunla cok konustuk bu konuları. üniversite meselesine gelince istanbul teknik üni. bu konuyla ilgili rapor veriyor tabi incelemelerde öncelik araca takılı parcaların surus guvenliğine nekadar uyup uymadığı... en son dayımın aracı filimden bağlandı gittim cıkarmaya ordaki polislerle konustum ruhsata işlenirmi diye film işleniyor subaruyu bağlama meselesine gelince subaruya ne diyorlar bilmiyorum ama arkadasın evosu var temsadan yazı aldık hiç bir polis bağlıyamıyor eğer aracın orjinal olduğunu kanıtlarsan bişey yapamıyorlar o acıdan bir subaru stı'ı bağlıyacaklarınıda sanmıyorum ama kanattan dolayı 1.6 ts leri catır catır bağlıyorlar polislerin gerekcesi su devlet 2.5 stı den vergisini alıyor ama sen modlayıp aynı gucu elde ediyorsun senden alamıyor kaba taslak polis arkadaslardan aldığım bilgiler bu yönde yalnısım varsa arkadaslar düzeltin lütfen
2.5 STI dan devlet vergi alıyor. Sen ucuza o gücü alıyorsun. Yok böyle birşey. Bunu sana kim söylemiş ise yalan yanlış söylemiş arkadaşım. Seni vergi kaçırıyorsun diye bağlamıyorlar. Aracındaki teknik değişilik sebebiyle bağlanıyorsun.
overblack
03-11-2008, 23:27
benim bildiğim; desibelmetre ile ölçüm yapamadıkları için teknik değişiklikten bağlıyorlar.itü'den teknik çizim bile alsan bu sefer başka birşeyden bağlar.her türlü bağlar işte ya :D yeterki canı istesin
Benim eski arabamda Supersprint e laf edince polis. Çağır zabıtayı gelsin test cihazı ile sınırı geçerse arabayı sana devredicem dedim. Sonra sustu adam. Bu sefer cam filmi dedi :)
2.5 STI dan devlet vergi alıyor. Sen ucuza o gücü alıyorsun. Yok böyle birşey. Bunu sana kim söylemiş ise yalan yanlış söylemiş arkadaşım. Seni vergi kaçırıyorsun diye bağlamıyorlar. Aracındaki teknik değişilik sebebiyle bağlanıyorsun.
yapmayın arkadaslar dunya kadar arac var filimli sana bana gelince bağlıyor git işlet ruhsata öde parasını devlete diyor yaptığımız teknik değişiklikten tek kasıtları bu olaylardan mali kazanc elde etmeleri bari bi halt edicekler tam acsalar su işin önünüde hepimiz işletsek parasını verip
Benim eski arabamda Supersprint e laf edince polis. Çağır zabıtayı gelsin test cihazı ile sınırı geçerse arabayı sana devredicem dedim. Sonra sustu adam. Bu sefer cam filmi dedi :)
aracında sadece kafa olsa bile bağlama sebebi 32. maddeden sevgiler :) diyorlar
Aracında üçüncü stop lambasını söksen bile aynı maddeye giriyor. O ayrı birşey. Ama ben bu güne kadar hiçbir aracımı bağlatmadım. Sadece bir gün bi baktım arabayı yanlış parktan çekmişler. Muayne yüzünden trafikten mendi. O yüzden bağlamışlar. İşi bilirsen konuşmayıda biliyorsan araba bağlatılmaz. Tabi pavyon arabaları ile 1 km den sesi duyulan araçlar hariç.
nasıl konuşmak gerekli peki? kibar konuşuyorum üstüme çıkıyor, tersleniyorum dahada kötü oluyor.. her seferinde arkadaşımı arayıpta babasına telsizden anons geçtirtmesini isteyemem..
likedead
04-11-2008, 08:11
Vize ücreti ödeniyormu peki ?
evet vize masrafını yeniden alıyorlar ayrıca bağlandığında araç sadece egzozdan değil komple vizeye giriyo..
bende HKS in TUV ve ISO onayı var :D
Desibel sınırı nedir?
Evren her aracın desibel sınırı marka ve modeline göre değişiyor. 3000dd de su ses sınırı denmişse ve aracında bu sınırı %bilmemkac gecmediği sürece muaynen oluyor. Filmlere hafif kusur yazıyorlar ve gene geciyorsun ama polis bağlayabiliyor. Cünki camın özelliğini bozmuş oluyormussun ve bu yüzden muayneden hafif kusurlu olarak görünüyormus. Ama egzoz bi aksesuardır ve aksesuarlarda bi teknik cizim istenmiyor. Ama polis seni her geri muayneye yolladığında 110 lira ödüyeyerek muayneye sadece egzozdan giriyorsun ve tekrar salıyorlar. Ama bunun için emsal dava acmaya hazırlanıyorum. Öncelikli olarak bi polisin bu yüzden durdurması gerekicek. Ve davayı acıcam
Enteresan bir durum olmuş.
Yani ben gürültü çıkarıyorum diye ( bir diğer deyişle belirlenmiş desibelin üzerinde ses çıkarıyorum diye ) bağlanırken yanımdan bir chopperın benden kat ve kat fazla sesle legal olarak geçmesi mantıksız.
Peki muayene istasyonlarında her aracın ölçüm yapılan devirde çıkardığı ses değerleri mevcut mu?
Yanlış anlama seni yermek için yazmıyorum, konu hakkında bilgin var ve öğrenmek için yazıyorum ;)
Valla bende bölge müdürü gelince aklıma gelen her soruyu sormaya calıstım ama son sorunu sormadım aklıma gelmedi yani :) Vardırki ona göre bi limit belirlemişler. Ama içiniz rahat olsun burda sierra cosworth 76 lık düz boru ve sonra 76 lık hks ile silencer takıp gecti. GT35 turbo bi alet öyle düşünün. Ha birde SS egzozlu bi peugeot hiç silencer bile takmadan gecti. Bunları yazmıstım zaten yani limitler oldukca makul değerdeler. Rahatlıkla gecebilirsiniz.
Şimdi muaynedeki tek sorun Türkiyeyi kuzey ve güney olarak ikiye bölmüşler . 07 plaka bir araba istanbulkda muayne olamıyor. Aşağılara inmesi gerekiyor. Onuda düzeltymeye ugrasıyorlar. Devletin ihaleye cıkarırken ki salak sözleşmesi yüzünden böyle bi durum oluşmuş. Şimdide toparlayamıyorlar...
muRattini
04-11-2008, 15:45
Valla bende bölge müdürü gelince aklıma gelen her soruyu sormaya calıstım ama son sorunu sormadım aklıma gelmedi yani :) Vardırki ona göre bi limit belirlemişler. Ama içiniz rahat olsun burda sierra cosworth 76 lık düz boru ve sonra 76 lık hks ile silencer takıp gecti. GT35 turbo bi alet öyle düşünün. Ha birde SS egzozlu bi peugeot hiç silencer bile takmadan gecti. Bunları yazmıstım zaten yani limitler oldukca makul değerdeler. Rahatlıkla gecebilirsiniz.
3000 d/d deki sesi mi değerlendiriyorlar sadece acaba ?
emretorlak
04-11-2008, 16:56
Sırf bu saçma(göreceli) kurallar yüzünden eksoz almaktan vaz geçtim.Yok polisi yok muayenesi.Konu bir teknik değişime,bir de ses olayına bağlanmış.
"Evrenoz" çok mantıklı yaklaşmış.Ben de motor kullanıyorum.Side'den Antalya'ya gidip geldiğimde chopperın eksoz sesi benim bile beynimi oyuyor.Polislerin önünden de 10larca kez geçtim.Hiç problem yok.
Ama aracıma son susturucu taksam 2. geçişte dikkatlerini çekeceğine ve eksozu taktığıma beni pişman edeceklerine eminim :Deli:
Teknik açıdan sakıncası olduğunu düşünürsek.Gidip chip yazdırıyım araca bakalım farkına varabiliyorlar mı?!?
iyiki arabamı satmışım ya..
KSK-VTEC
04-11-2008, 17:08
Ses sınırı 79 desibel o antalyada tüv den geçen sierada silencer varmış.
zaten belirttim onu. Silencer takmak serbest kimse birşey demiyor. İzmirde de durum aynı. Görüştüğüm bölge üdürü İzmir Bölge müdürü idi
ya adamlar yurtdısında askeri kargo helikopterini kamyon şasesine oturtup vıp arac yapıyor birde buna ruhsat alıyor bizse hala yok ses cıktı yok teknik oldu bunlarla uğrasıyoruz ya biz hepmi geriden gidicez anlamıyorumki koyun bi kanun ekstra aksesuara sukadar harç ödiceksiniz bizde belge vericez rahat rahat gezin diye hem devlet kazansın hem biz rahatlıyalım
bende silencerli egzoz war corollama takmak istiyorum ama önce ki egzozum dtm stil idi polis tuttu ceza yemedik adam hemşeri çıktı diye şimdi terettütdeyim.silencerli aldığım bu yeni egzozcu corollama taksam acaba tuvtürk'te ve silenceri açıp gezmediğim sürece 1 sakınca olur mu ? antalya kumlucada oturuyorum
initial-D
25-02-2009, 22:01
o sertifikalar bunlardan onayı olduğu için caddede dolaşabilirler anlamında değil
tüv,,iso,,vs vs kriterlerinde ve kalitesinde üretim yaptıklarını belirten belgeler.aldığımız malın üretim kalitesi ve üretilen şirketin üretim koşulları ile ilgili bu kuruluşların şartlarını yerine getirdiğini gösteren belgeler
Onur typer
10-04-2009, 19:54
bu yaptıgımız degısıklıkler bence dırek bırebır teknık degıl
bız gıdıp lastık sayısını 5e cıkarısak mesela bu teknıktır motor degısıosa teknıktır bız varolanın yerıne baskasını takıoruz ama tabı hep 32den carpılıoruz kımseye laf anlatılmıyor polıs ben tuvu bılmem dıor
e neden o zaman tuv geldı bana ıslı degıl dıe ceza yazıosan demekkı bu ıslenır e onada yok ısleyın vergısı neyse verelım onada yok ulkeye sokarken herseyın parasını legal alırken ne gusel uygulayınca ıllegal kanunlar cok ılgınc trde Bence ya bı twde bırlık olup program yapalım yada ayaklanalım artık yapcak bıse kalmadı cunkı:)
aynen haklısın onur bunlar ztn her gıren cıkandan vergı alıyorlar..napıcaz alıp eksozu duvara asıp bakacazmı.fatura kesılıo bu seylere.takınca ses cıkarıomus.ozmn yasakla ıthalatını kurtul dimi.işletmekte mantıksız yıne bıze gırıo alırken vergı tkarken vergı..kulak arkası bile kalmadı walla....
Boost Up
11-04-2009, 18:52
Vergisi ödenen malın yasak olması bir hayli saçma geliyor kulağa...
tüv türk araç muayene istasyonlarında headers olmadığı sürece bis orun çıkmıyor ama zaten subarı-evo vs gibi araçların orjinalinde headers olduğu için bi sorun çıkartmıyolar egzoz-cam filmi vs gibi şeyler birşey demiyolar.akdeniz bölgesinde tüv türk araç muayene istasyonlarının bilgisayar sistemleirni yaptığım için biliyorum.genellikle trafik seti vs gibi ve far ayarı araç amartisör yüksekliği gibi şeylerde çok tedbirli oluyolar.ha birde lastiklerin iyi olması şartı
flexamin
10-05-2009, 12:59
geçen far ayarı tam olan xenon lu bi arkımın aracı tüvtürk den geçmedi. .. Tr'de malesef herşey çok saçma... ithal edionuz madem vergisini de alıorsunuz nie kullanımını yasaklıyorsunuz.. ondan sonra tr gelişen ülke yok bilmem ne.. hükümetler yasalar kendi halkına anca eziyet etsin versin küsküyü... Kore'de herşey serbest sadece hız yasak (şehir içinde) kameralar olduğu için :S kasıntı bir durum ama kore'de millet şehirlerarası yollara çıkıyor yarışmak için ..tr'de de böyle olsa yaa
Acaba hangi markalarin onayli ve TUv den geçebilir egsoz urunleri var...?
YavuzNaz
04-08-2009, 22:40
Tuv bıraz sacmalamaya basladı gecen hafta 94 model c180 mercedes goturdum şile istasyonuna sürekli gittiğim istasyon burası sol far hafif kusur derecesınden daha fazla bozukluk oldugu için muayne tekrarı ıstediler 2 gün sonra 98 model megane coupe götürdüm dalgınlığa geldi sagına soluna bakmadım sorun yok dıye orda bıraz ınceleme fırsatı buldum aracı sol aks körüğü yırtık camurlugun içi oldugu gibi yag olmus karter tapasından yag sızıyor sanzumanda ufak bır yag sızıntısı var basımdan assa kaynar sular döküldü muayneden gecmek gibi bir hayal kuramaz oldum o an bari içeri alsınlarda aracı en azından bir liste yaparlar bende eksikleri görmüş olurum diye aracı içeri aldılar başladım beklemeye 15 dk sonra aracı cıkardılar muayneden gectiniz diye bune pehriz bune lahana turşusu..
xxozanxx
04-08-2009, 23:48
o sertifikalar bunlardan onayı olduğu için caddede dolaşabilirler anlamında değil
tüv,,iso,,vs vs kriterlerinde ve kalitesinde üretim yaptıklarını belirten belgeler.aldığımız malın üretim kalitesi ve üretilen şirketin üretim koşulları ile ilgili bu kuruluşların şartlarını yerine getirdiğini gösteren belgeler
yanlışınız var.belgede aynen şöyle yazıyor;
T.C.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik Fakültesi
Kimya Mühendisliği Bölümü
Benlioğlu otomotiv tarafından yapılan başvuru .........
Egzost gazı emisyon ölçümlerinde İngiliz yapımı standart Sun Engine Analyser ölçüm cihazı,gürültü ölçümlerinde ise ISO 9001 belgeli Almak yapımı Testo 816 marka,fabrika kalibrasyonlu ve 30-130 leq dBA duyarlı standart test cihazı kullanılmıştır.
TABLO.... (limit değerlerin hepsi altında hatta bazı değerlerde orjinal egzosdan bile daha iyi değerleri Supersprint'in)
(Yukardaki tabloda sonuçlar yazıyor)
Yapılan ölçümlerin sonuçları gözönüne alındığında gerek standart gerekse Supersprint marka egzost takılmış arabalarda emisyon ve gürültü sınır değerlerini aşan bir durum tespit edilememiştir.Bulunan değerler 2872 sayılı Çevre kanununun 8. maddesindeki kirletme yasağı ile ilgili hususlara ve ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30. maddesinin (b) bendindeki hükümlere uyumluluk göstermektedir.
Ayrıca italyan Supersprint marka egzost aksamlarının kataloglarının ve Alman Motorlu Taşıtlar Birim(German Motor Vehicle Department)-KBA in Flensburg tarafından verilen onay belgelerinin incelenmesi sonucunda söz konusu egzost aksamlarının uygunluk belgesinde listesi verilen araçların orijinal aksamı mahiyetinde olduğu ve Teknik değişiklik Sınıfına dahil olmadığı görüşünde olduğumuzu saygılarımızla arzederiz.
Uzman Ülkü Yazgıç
Çevre Mühendislik Bölümü
Prof. ilker Kayadeniz
Kimya Mühendisliği Bölümü
gerçekten saçmalamaya başladı tüv aracımın herşeyini yaptırdım sorun yok bana göre.aracı muayeneye soktum diğer taraftan alıcam dediler aracınızı kaldı,tabi apışıp kaldım.daha sonra sordum neden dolayı kaldı kornadan dolayı(bu arada kornam orjinal stabel)ahengi bozukmuş kağıdı aldım baktım.korna ağır kusur motor no okunamaması hafif kusur buyur burdan yak......
Yakında onlarda pes eder iş eski sisteme döner
gerçekten saçmalamaya başladı tüv aracımın herşeyini yaptırdım sorun yok bana göre.aracı muayeneye soktum diğer taraftan alıcam dediler aracınızı kaldı,tabi apışıp kaldım.daha sonra sordum neden dolayı kaldı kornadan dolayı(bu arada kornam orjinal stabel)ahengi bozukmuş kağıdı aldım baktım.korna ağır kusur motor no okunamaması hafif kusur buyur burdan yak......Kornadan arkadasımda kaldı sadece Ankara'ya özgü deil stabeldi oda geçmedi
Pdf olarak paylaşsak ne güzel olurdu:)
99-2000 senesinde BTG süper sprint için yazı veriyordu 2 sayfa, ama sonra vermemeye başladırlar.
Net ve ksein bir şekilde biliyorum. Kulaktan duyma filan değil, bir arkadaşımız, aracın üzerindeki egzozun aynısından sıfır alıp arabada egzoz takılı iken teknik üni. ye gitti sıfır üzerinde ve araç üzerinde birkaç test sonuçunda gerekli yazıyı aldı.
enfazla 500TL gibi birşey tutu,
Modifiye işlenmesi yasak ama poliste abartı egzoz diye ceza kesen bir zihniyet, aracın teknik çizimini resmi şekilde yapabilen biri olsa hiçbir sorun olmaz.
Ama muamelecilerin %90nın bildiği iş nasıl muaneden geçer ve alım satım, egzoz ve teknik çizim 600-700TL arası bir şey tutar.
Net bir şekilde yazıyorum eğer bu işlerden anlayan ve hakkını vererek takip edecek biri var ise hemen numarasını bana pm atsın.
Teknik çizim %100 resmi bir sonuç çıkarmaz ama polis görünce çekinir....
Sonuçta geçen ceza yedim. EHLİYET VE RUHSATI MOTORLU POLİSE VERDİM VE ADIMI SOYADIMI EHLİYETE BAKMASINA RAĞMEN SAÇMA SAPAN YANLIŞ YAZDI, bunlara emanetiz...........
YavuzNaz
05-08-2009, 09:04
Kornadan arkadasımda kaldı sadece Ankara'ya özgü deil stabeldi oda geçmedi
çift stabel korna bağlı aracta baya gectim muayneden..
karsiyakaliozi
05-08-2009, 11:43
bence ana sorun turkiyede yasıyor olmamız devlet zıhnıyetı ve uygulama her olayda oldugu gıbı modifiye olayındada tam turklere özgu daha neler var bılmedıgımız basımıza geldikce sasırıp kalıyoz ha tabi birde işini bilen memur zihniyeti ...
mannerboy
05-08-2009, 12:59
herşeyim tam aracım yere basık fa korna xenon far arkalar cam filmi herşey var sadece egzosdan kaldım 60mm düz boru otto silencer takılı olduğu halde gurulduyordu :D
VteC_MaNiaC
05-08-2009, 14:16
çift stabel korna bağlı aracta baya gectim muayneden..
benimde aracımda sonradan turbo uygulaması var onu farketmediler "sen bu arabaya korna ve abart egsoz takmışsın sök gel" dediler bende tamam dedim :D
koca turboyu goremedılerde ufacık kornayımı gorduler .acayıp ısler bunlar. ıyıkıde gormemısler.
YavuzNaz
05-08-2009, 20:29
benimde aracımda sonradan turbo uygulaması var onu farketmediler "sen bu arabaya korna ve abart egsoz takmışsın sök gel" dediler bende tamam dedim :D
dedim ya baya sacmalamaya basladılar ya bellı bır standart uygulansın yada her istasyonda görevli arkadaşların kafalarına göre iş yapmalarına izin verilmesin şaştım kaldım bugüne kadar 7 farklı arac muayne ettirdim TUV de bır arabanın heryerınde yag kacakları oldugu halde muayneden gectım baska bır aracta far ayarı bozuk dıye muayne tekrarı verdıler :beuj:
RaiTheRe
15-08-2009, 20:00
Üretim => LEGAL
İthalat => LEGAL
Satış => LEGAL
Kullanım=> İLLEGAL
Nasıl Bi Mantıktır Bunu Hala Anlamış Değilim :soru:
benim evo 8 de tescil tarafında egzos ve kanat orjinaldir yazıyodu,ama önceki sahibi nasıl yapmış bi bilgim yok açıkçası
benim ruhsat degisimi yapilirken renk-motor no-sase no vs. tespiti icin tuvturk'e goturdugum formda 'aracta yapilan degisiklikler' diye bir bolum vardi.. formu doldurttugum muameleci direk cizmis orayi :D bastan bilsem yazdirirdim bir seyler belki o sekilde ruhsata isletebilirdik diye dusunuyorum ama..
Üretim => LEGAL
İthalat => LEGAL
Satış => LEGAL
Kullanım=> İLLEGAL
Nasıl Bi Mantıktır Bunu Hala Anlamış Değilim :soru:
Daha önce açılan bir konuda
Hayır bu ürünler spor eşyası statüsü ile ülkeye giriş yapıyor. Dükkanlarda satışı serbest, kullanımı da serbest.
Kimse pist gibi trafiğe kapalı alanlarda veya özel parkurlarda spor son susturuculu bir araca ceza kesemez. Bu ürünleri alabilirsiniz, takabilirsiniz lakin trafiğe çıkamazsınız. Sadece izin verilen alanlarda kullanabilirsiniz.
O yüzden satışı serbest, takışı yasak diye yaygara koparmanın anlamı yok. Kanunun değişmeyeceğini göz önüne aldığımızda kendi kendimize bağrınmaktan öte bir şey olmaz.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=34606&page=2
SS'in farklı 2 tip son susturucusu olması malesef bir şey değiştirmiyor. Bu ürünler ülkeye spor eşyası statüsünde giriyor. Daha önce yazmıştım, bu ürünlerin devletçe kullanımına izin verilen alan pistler ve özel parkurlar. Trafik değil malesef. Yani satışı yasal, takışı yasak diye bir şey söz konusu değil. Satışı da yasal, takışı da yasal. Lakin izin verilen yerler içerisinde. Uçuk bir örnek olacak ama, helikopter alsanız canınızın istediği yere inebilirmisiniz? İnemezsiniz. E satışı yasal, kullanması yasak. Oldu mu? Olmadı elbette. Tırla bağdat caddesine giremezsiniz. Yahu hem satıyorsun hem yolu kullandırtmıyorsun? Oldu mu? E gene olmadı elbette. Tıpkı bu örneklerde olduğu gibi satılan her şeyin belirli bir kullanım yeri vardır. Kullanım yerleri haricinde kullanmak yasaktır.
Ha katılıyor muyum bu olaya. Elbette hayır.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=34606&page=5
Şeklinde açıklamıştım.
meLaNchoLic
05-12-2009, 19:38
benm aracımda 4cm koni yay var Remus silencer lı son susturucu var ve açık hava filtresi kullanıyorum.. yayların ve egzozun kutusu üstündede tüv onaylı yazıodu yani hem yaylarım hem egzozum tüv onaylı ve hiçbirşey sormadan geçirdiler muayneden... polis çevirdiğindede eğer silencer takılıysa egzoza hiçbişey demiyolar sadece film ve şertilerden sorun çıkarıyolar onuda bi şekilde tatlı dille atlatıyoz..