Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul trafik "şu rezilliğe bak"
Hergün Avcılar-Maslak gidip geliyorum, sol bacağım hulk gibi oldu.
ben nişantaşından ayazağa gdiyorum her gün giderken sorun yok ama 16 da bile kapanıyo yol hele sittimin dolmuşçu kavasları sol şeridi kapıyo z.kuyudu şerefsizler görsen köprü girişiini geçtinmi hiç trafik yok, e şerefsiz madem köprüye gircen zincirlikuyuda ne diye solu tıkıyosun kaynak yapcam diye karaköy kadını çocuğu... 130 saatte eve gidiyorm
Ben çözümü sahilden giderek buluyorum cumaları hariç direk istinye parkın ordan fırlıyorum aşşağı sallanıyorum trafik olsa bile çok daha az oluyor yarım saatte eve varıyorum... sahilden hemde manzaralı gidiyorum
2 hafta önce İstanbul'daydım. Radyoda iki farklı kanaldan yol durumunu dinlemiştim. Birincisinde Anadolu yakası bütün ilçeleri saydı tek tek sıkışık dedi, diğeri ise "arkadaşlar kısa keseceğim her taraf tıkalı" dedi. Allah size yardım etsin. Acilen ışınlanmayı bulmak lazım, başka çözüm yok gibi. Toplu taşıma içler acısı, metrobüs güzergahı çok iyi ama o araç yanlış, metroların sayısını arttırılmalı benim dışarıdan ara sıra gelen birisi olarak görüşüm. Hepinize bol bol sabırlar.
Şuan şişli çakılı beyler işi olan ona göre ayarlasın, normalde bu saatte yoğun olurdu ama akardı bir şekilde 1.5 haftadır hergün böyle
Saat 18:15 de alemdagdan ciktim, arka yoldan 19:45 de kavaciktaydim( bazen sagdan giderek, boslluklara girerek)
19:45 de kavaciktan ciktim 20:45 de sisliye gelebildim, gultepe uzerinden. maslak uzerinden gelsem ancak 21:30 gibi evde olurdum.
levent-mkoy uzerinden gelsem 22:30 u bulurdu bu nasil bir trafik acaba.
orcunkar
16-09-2015, 21:01
avcılarda oturuyorum sabah 8 de iş başı yapıyorum iş yeri ayazğada .. sabah 6.10da kalkıp yola çıkıyorum 07.00 de işyerinde oluyorum.sırf trafiğe kalmamak için gidip iş yerinde uyuyorum ..Evde 30 dakika fazla uyuyunca 08.10- 08-30 aralığında iş yerinde oluyorum.6.10 da çıkınca 1 saat gibi karım oluyor. Küçük hesapların adamı yaptın beni be İstanbul Trafiği..
Akşam trafiğini anlatmıyorum emniyet şeridinden gidenlere hergün sevgiler selamlar ...
yarın 5.30-6 gibi edirneye doğru yola çıkıcam sarıyer civarından çok trafik olur mu acaba
akşamsa trafiğin full olduğu saat
aynen akşam mecbur giricez demek ki teşekkürler
bır kac saat geç çıksan daha ıyı olurda ıllede çıkacaksan tem daha iyi oluyor e 5 merterden pert oluyor direkt.
fsunnetci
16-09-2015, 21:35
İstanbul İstanbul olalı böyle bir trafik zulmü görmedi bu ne böyle kardeşim,bide yok 5.Levent Vs.. gibi saçma sapan projelerle milletin aklını çeliyorlar lem bu trafik çilesinde 5.Leventi ne yapsın adam al sok gözüne projelerini.Yolda bile stresten travma yaşıyoruz eve vardığımızda stresten yeme iştahımız bile gidiyor ne yaptığımızı bilemez oluyoruz..
piaggio ile hergün min. 100km yapıyorum
ıs>ev 4x km.
trafık acıksa 40dk, dur/kalk ise 50dk :rolleyes:
maddi/manevi hazırsanız motosiklet edinin. bence 2 teker istanbul'da bir zorunluluk artık.
Ey gözünü sevdiğimin İstanbulu bu günleridemi görecekti
Nerde bu millet nerede bu arabalar :)
Gidenler gelmez inşallah diyesi geliyor insanın
Yesiline kurban beee yaaa
Daha bugünkü gibi trafk görmedim.. Bomboş yollar harikaaa
gebze kavacik yapiyorum bu hafta, olecem trafikten sinirlerim alt ust oldu,
okullar da acik degil, anlamiyorum ikinci kopru hep tikali ama hep tikali!
istanbulun nufusunu azaltmak zorundayiz
Ben Kavacıkta oturuyordum, oralar 3. köprüden sonra bi nebze rahatlar kamyonlar gidince. ama hafif ticari falan hepsinin oraya kaydırılması lazım tabii. günün her saati çift yön tıkalı bi de 16:00 oldu mu kafaya sık direk :)
pazar günü bostancıdan sabiha gökçene gidiş yolunda trafik olurmu ona göre çıkayım uçağı kaçırmayayım. Hiç bilmiyorum istanbulu.
AliGizda
23-09-2015, 08:59
Tam 13 dakika da Büyükçekmece' den Kuyumcukentte geldim. Araba çalıştırma ve park etme dahil :) İstanbul böyle güzel
Bugün düne göre inanılmaz rahattı kavacık yolunda sabah 8. bucukta 200 cıvarı vay anasını..
prodorian
23-09-2015, 09:26
alibeyköyden maslağa 9 dakika da geldim mutluluktan ölecektim az kalsın :D:D:D
foreverkings
23-09-2015, 09:31
Abi zaten sivaslılar çıkınca isntanbul komple boşalıyor ;)
yoshimura
23-09-2015, 17:19
Bayramın son günü(pazar) sakaryadan-zeytinburnuna gideceğim. Acaba trafik nasıl olur. Siz daha iyi bilirsiniz
Bayramın son günü(pazar) sakaryadan-zeytinburnuna gideceğim. Acaba trafik nasıl olur. Siz daha iyi bilirsiniz
Yolluk yemek ve su almayı unutma kendine, battaniye falanda koy istersen arabaya kontak kapatınca uyursun bir yerlerde.
Kaza orucu falan tutuyorsan, seferi sayılırsın sanırım.
Nazar degdirdiniz trafige:)
kelalper
25-09-2015, 15:28
la sabah evden çıktım işe gelmek için e5 den araba geçmiodu sabah 830 da.
8.000rpm
25-09-2015, 15:46
Trafik hiç olmadığı kadar berbat
Cevahir ailesinin cenazesi sebebiyle oluştu bugünün trafiği
turbo&quattro
27-09-2015, 09:55
2-3 gundir cok rahat araba kullaniyorum keske hep boyle kalsa :)
Bende sabah bogazda kahvalti yapip erkenden eve kaçtım
Trafik mokoko olmasina az kaldı öğleden sonra felç bekliyorum :)
Asıl felç, 16:00 ya kalmadan başlayıp yarın akşama kadar devam eder..
Yarın İstanbulda 3 milyon öğrenci trafiğe çıkıyor..
İşim yürüme mesafesinde seviyorum :D
8-9 gibi bahçeşehirden kağıthaneye gitsem mi diyorum,gitmeyeyim mi? :))
8-9 gibi bahçeşehirden kağıthaneye gitsem mi diyorum,gitmeyeyim mi? :))
Risk almış olursun, yandex den kontrol et :) öyle çık
Hatta rota çiz bırak o götürsün senii
Emre Ekrem
27-09-2015, 12:05
Bekleyin geliyoruz, düzce de buluşup bur anda çullanacağız.
Ümraniyeden avcılara gidecegim bugun. Sizce ne zaman cikmaliyim .d
lan bizim neyimiz eksik girişlere hendek falan kazsak ya :/ gelemesinler
yarın ne olacak bakalım :D
eğer yarın gsi club'un hava konusunda dediği gibi yagmurda çökerse; istanbul trafiği tatil dönüşü + okul başlangıcı + pazartesi sabah trafiği + yağmur kombinasyonu ile kombonun kralını görür
Yarın muhteşem bir gün olacak allahtan kuzeyin okul evimin yanı yürüyerek götürcem haha
Yarın sabah bahçeşehirden sütlüceye gideceğim. Kabuslarıma giriyor.
Yağmur ve okullarin ilk günü olacağından dolayi sictik sanırım demek istiyorum. Yarın işi olmayan sokağa çıkmasın.
imprezaWRC
27-09-2015, 13:33
Yarın sabah yola çıkamazken yanıma öğle ve akşam yemeğimi alıp öyle ofise gitmeyi deneyeceğim :D :D (Gülüyorum ama an itibariyle sinir stres durumdayım.)
P.S: Yeni metro hattını arabalı yapsınlar :D :D ; Next station Altunizade :D :D
Eskiden annem aç çıkma der elma muz falan verirdi. Şimdi o kadar çok duruyorum ki bildiğin arabaya masa kuruyorum. :D Sağlık açısından yararlı trafik :D
kunteper
27-09-2015, 13:50
Izmirde otobusle geliyorum yogunluk nasil suan otogarda acaba ,
Dun cesme istanbul 19 saatte gittik dedi muavin 😂
Benim ibb programı mı bozuk yoksa yollar bomboş mu?
onursumer
27-09-2015, 19:15
ibb ye gore istanbul hayatının en boş pazar trafiğini yaşıyor %8 inanılmaz bişey bu :D :D
:) Allah kolaylık versin, düz vites kullananların sol bacağına güç versin.
Ben kaçtım kurtuldum ama kalanlara hala üzülüyorum.
yandexte yollar boş gözüküyor doğrumudur. ümraniyeden avcılara gideceğim.
kunteper
27-09-2015, 20:16
Yollar bombos herkes dun gelmis :)
yarın ziverbey-levent yapıcam
gerçek bir istanbullu gibi vapur kullanıp sonrasında bjk dan taksi riskine mi gireyim
yoksa yeni nesil plaza çalışanı kafasında metrobüs-metroyla bol kokulu hijyenden uzak ancak trafiksiz ortamda mı gideyim
yarınki kombinasyon çok özel o yüzden arabanın anahtarına bile dokunmak istemiyorum bırak trafiğe çıkmayı :)
zOnstyLe
27-09-2015, 21:34
Ya trafiğe cıkmak için Yandex falan kasıyorsunuz şok oluyorum :eek: Allah yardımcınız olsun :D
Ya trafiğe cıkmak için Yandex falan kasıyorsunuz şok oluyorum :eek: Allah yardımcınız olsun :D
ohhh İzmir misss kıymetini bilin sakın sızlanmayın :) bizi hayattan bezdirdi artık dün 5.5 saat trafikte kaldım Avrupa Anadolu arabalı feribot
ohhh İzmir misss kıymetini bilin sakın sızlanmayın :) bizi hayattan bezdirdi artık dün 5.5 saat trafikte kaldım Avrupa Anadolu arabalı feribot
Konya'da ışıklarda 5 den fazla araba arka arkaya durursa trafik var diyoruz harbiden zor istanbulda yaşayanların işi
Gokberk611
27-09-2015, 22:47
Trabzonda yaşayan biri olarak şehrin bi ucundan bi ucuna yarım saatte gidiyoruz. İstanbul ne kadar keyifli olsa da trafiğinde sabır versin Allah valla
İstanbul bu şekilde yapılaşmaya devam ederse bugünleri mumla ararız. Tamam yapılar daha sağlam oluyorda, 4-5 katlı binaların bulunduğu bölgelere 10-20 katlı binalar yapılmaya başlandı. Hem temde hem e5 de Avcılar - B.Çekmece arası acınacak halde. Buralar eskiden şehir dışı sayılırdı. Şimdi şehir içi oldu ama toplu taşıma halen çok zayıf.
Bu Halkalı - Sirkeci raylı hat neden yapılmaz? Bunca yapılar kolayca yapılırken, bu hattın halen yapılmaması insafsızlıktır.
tutsikiyancek diyosunuz.. ayvayi yesekmi?
imprezaWRC
28-09-2015, 10:35
Hayret, korktuğum olmadı; muhtemelen yarın mokoko gerçekleşir.
abi ana yollar açık yandexten baktığım kadarıyla ama ara yollardan ana yollara çıkışları millet en sola atlamasın diye duba falan koymuşlar oyüzden kısıklı çamlıca pertti :)
Bayram trafiğini şansa bala trafiksiz atlattım. Bayramın 1. günü yollar bomboştu. Bursaya ordan bileciğe gittim ne feribotta ne yollarda trafiğe kaldım. dönüşte pazar günü 12 de çıktım yola Bursadan, biraz Yalova kalabalıktı oda sanayi içinden ve alt mahalleden giderek trafiği bypass ettim. feribotta 10dk bekleyerek 2. ye bindim inişte 35 dk ya kurtköydeydim :)
Sabah kartal çamlıca arası yoğundu gümrük çıkışından kaçarak ataşehire gittim korktuğum kadar yoktu trafik.
ama salı çarşamba itibariyle asıl mokoko başlar.
Bugün ulaşım bedava muhabbeti filan diye fena değil ama içerler berbat
Yarın mokoko bekliyorum bende
ilk gün diye sabah okul servisleride vs. cok yoktu kimi nerden alıcagını bilmiyor etmiyor haliyle . şuan beylikdüzünde havada b.k durumunda yagmurun patlaması+ servislerin dökülmesi vs. derken mokoko kuvvetle muhtemel akşama :D
Akşama party varrr desene huloggggg:)
by_hayali
28-09-2015, 12:20
sabah servis gelemedi ara yollar komple kapanmış. Üsküdar- Ümraniye tarafında akşam ola hayrola birde yağmur yağarsa halimiz harab...
kelalper
28-09-2015, 13:12
İstanbuldan taşınma kararı almış bulunuyorum. Sonax ı devrettiğim anda direk Assos a otobüsle gidip tekneyi indiricem. Oradan İzmir urla marinaya inip bağliicam. Hanıma da söyledim izmirde kendine iş bak artık gidelim buradan diye. İnsan trafiğe girmemek için bir yere giderken sinir stres yaşar mı yaw. Şu yoldan mı gitsem yoksa şuraya girip aralardan mı gitsem acaba tıkalı mıdır çalışma varmıdır? Bu ne yaa. Yazın haftasonu Çanakkaleye yazlığa gitmek istesem Cuma akşamı karadeniz çatalca üzerinden gitmek zorundayım yoksa Mahmutbey e Tem e ulaşabilme şansın yok. Yalova her pazar akşam bloke zaten dönemiosun. Keşan a geldin elin telefonda trafik nereden başlayacak kendimi nereye atsamda karşıya eve varabilsem acaba diye.
mimarsertac
28-09-2015, 13:33
Sabah 9.45'de fulya'dan arabayla çıktım 10.10'da fenerbahçe'deydim. Korkulan olmadı sanki.
imprezaWRC
28-09-2015, 13:42
Sabah 9.45'de fulya'dan arabayla çıktım 10.10'da fenerbahçe'deydim. Korkulan olmadı sanki.
Fulya'yı Florya gibi okudum; bir an dedim ki, adam ışınlanmayı keşfetti :D :D
İstanbuldan taşınma kararı almış bulunuyorum. Sonax ı devrettiğim anda direk Assos a otobüsle gidip tekneyi indiricem. Oradan İzmir urla marinaya inip bağliicam. Hanıma da söyledim izmirde kendine iş bak artık gidelim buradan diye. İnsan trafiğe girmemek için bir yere giderken sinir stres yaşar mı yaw. Şu yoldan mı gitsem yoksa şuraya girip aralardan mı gitsem acaba tıkalı mıdır çalışma varmıdır? Bu ne yaa. Yazın haftasonu Çanakkaleye yazlığa gitmek istesem Cuma akşamı karadeniz çatalca üzerinden gitmek zorundayım yoksa Mahmutbey e Tem e ulaşabilme şansın yok. Yalova her pazar akşam bloke zaten dönemiosun. Keşan a geldin elin telefonda trafik nereden başlayacak kendimi nereye atsamda karşıya eve varabilsem acaba diye.
Hahahahahahaa bir gün herkes dediğime gelecek :) Gel kardeşim bekliyorum. Özelden görüşelim yardımcı olayım buralarda ev vs konusunda. Ben 3 ayda 3 yaş genclestim :)
Bu arada trafik nasıl bir şey oluyor :) Sizin orda ki trafuck olmasın :)
Kısmetse bende kendi işlerimi düzene sokarsam ve Allah hayallerimi gerçekleştirmeyi nasip ederse Bodrum'a taşınacağım. İstanbul cinnete ramak bırakıyor insanı..özellikle bahçeşehirde oturmak..
Herkes İzmire gelsin sabahlarıda Mavişehirden çevreyoluna bağlansın :D
İzzet Göçmen
28-09-2015, 14:33
Manisanin canını seveyim be :D 500 Metre yere bile arabaya kontak acıyorum,Aman gelmeyin buralara
Trafik kilitlendi, aracı bırakıp yürüme gittim işyerime.. Üsküdar'da heryer kilitlendi 10:30'a kadar sürdü...
Cliosportve
28-09-2015, 14:42
Taşı toprağı altın denildiği için hep bunlar :)
Eğitimini güzel bir şekilde tamamlamış insanlar İstanbul'da daha rahat ve daha bol maaşlı iş bulma potansiyelini tartışacak değilim
İllaki artıları var ama eksileride var
Bu şehir bence artık çekilmez hal aldı
Maddi bakımdan kafam rahatladığı ilk fırsatta , İstanbul'dan uzaklaşma kararı alanlardanım.
Bugünkü trafikte cinnet geçirmeyip işlerine sağ salim gelenlerin allah yardımcısı olsun aminn
darkmoon
17-11-2015, 08:15
finlandiya başbakanımı bakanımı biri demiş geçen bir yerde okudum çok doğru harika bir analiz yapmış adam..
istanbulu türkler 1453 de aldılar ama bir türlü hala yerleşemediler.. bir laf bu kadarmı çuk diye oturur..
şu şehirde gözümü açdım doğduğumdan küçüklüğümden beri ne yol çalışması bitti ne kazıları bitti ne inşaatı bitti..
bizim zamanımızda efsane iski çukurları vardı bilenler bilir.. o çukurlara düşenler orasını burasını kıranlar o zamanki komedi programlarınada hep konu olurdu.. su borusu döşenirdi o biterdi doğalgaz borusu için çukurlar kazınırdı o biterdi giderler için çukur kazınırdı..
şimdide her yerde yeni residancelar yapılıyor hepside ne hikmetse bomboş oda ayrı mesele... şehir şantiye yeri gibi.. 1453 den beri hakkatten şu şehire yerleşemedik sanırım 562 senede yerleşemediysek bundan sonra hiç yerleşemeyiz..
elimde biraz imkan olsa bir dakka durmam şu şehirde.. boğaz boğaz diyorlar boğazıda doldurula doldurula dere oldu nerdeyse.. :)
Biz izmirde 20-30 tane araba görünce trafik var diye üzülüyoruz yazık valla size :)
Gerçi ara ara belli noktalarda trafik oluyor ama olur o kadarda
kelalper
17-11-2015, 08:42
izmire yerleşme kararı aldım diorum bütün arkadaşlar deli misin gidilir mi orada para yok ne iş yapacaksın orada sıkılırsın yapacak bişey yok falan diolar. Diorum para olmasa insanlar nasıl yaşıyorlar. Para var ama insanlar az kazanıolar diolar. Ya arkadaş sen burada 10 bin kazanıosun da biriktirebiliyor musun? Hayır. Orada da insanlar 6000 kazanıo ama senin benim gibi yaşıo. Çünkü hayat daha ucuz. Giriş katımdaki daire benim evden bayağı küçük 2300 liraya kiraladı. Ben evi 2600 e kiraya versem izmirde villa da otururum. Diorum burası bitti artık gidek diye.
sercanavcı
17-11-2015, 08:43
izmirde son zamanlarda trafik konusunda çok kötü karşıyaka tarafından gelenler bilir her sabah konvoy soğukkuyuda başlıyor naldökeni geçene kadar adım adım 24 km uzaklıktaki işyerime araçla geldiğim zaman 1 saatte varıyorum bir süredir araç kullanmıyorum izban daha işime geliyor en azından trafik stresi yok.
darkmoon
17-11-2015, 10:09
izmire yerleşme kararı aldım diorum bütün arkadaşlar deli misin gidilir mi orada para yok ne iş yapacaksın orada sıkılırsın yapacak bişey yok falan diolar. Diorum para olmasa insanlar nasıl yaşıyorlar. Para var ama insanlar az kazanıolar diolar. Ya arkadaş sen burada 10 bin kazanıosun da biriktirebiliyor musun? Hayır. Orada da insanlar 6000 kazanıo ama senin benim gibi yaşıo. Çünkü hayat daha ucuz. Giriş katımdaki daire benim evden bayağı küçük 2300 liraya kiraladı. Ben evi 2600 e kiraya versem izmirde villa da otururum. Diorum burası bitti artık gidek diye.
doğru analiz ben bir ayağımı ufak ufak kaydırdım.. izmirde zaten yazlık var eskiden bir hafta kalırdım artık her sene süreyi uzatıyorum elimden geldiğince.. izmirin içide bitik ama trafik var sağlam ben küçükyalından tabaçcılarmı mavi şehirmi öyle bir yere gidicekdim arkadaşı evine bırakıcakdım baya sağlam istanbul trafiği gibi trafiğe girdim. dur kalklı.. orda anladım izmirde içi trafikde bitmiş..
öyle 6 binliralara bile ihtiyacın yok.. ben altımda citoren c4 bir depo yakıt ile kuşadası çeşme ara sıra izmir şirince selçuk git gel depoyu bitiremedim 2 hafta üstüne toplasan o kadar gez toz ye iç cebimden 500-600 tl gitti gitmedi yani ara sıra dışarı çıksan evinde yiyip içsen uslu uslu.. 2-3 bin tl başından aşağı döksen yeter fazla fazla onu anladım.. tabi kirayı katmıyorum..
individual
17-11-2015, 10:46
1-2 senedir trafikde gördüklerim.Teknoloji ile çok haşır neşir olduk.
Telefonla konuşmak yasak ama trafikde herkezin elinde akıllı telefon var.Kimisi instagramda kimisi facebook'da kimiside kitap okuyor.
Boğaz köprüsünde özellikle 1-2 kez denk geldim cabrio arabası olanlar hızını 10km düşürüp selfie çekmeye çalışması.
Işık yeşil yanıyor bekliyoruz öndeki araba gitmiyor sorun mu oldu diye bi bakıyoruz elinde telefon takılmış biryerlere.
imprezaWRC
17-11-2015, 10:51
Ya arkadaş And. yakasından yer altından otomobil mi fışkırıyor nedir olay, sabah, öğle, akşam sürekli bir avr. yakasına geçiş trafiği var. Kamyonlar her daim trafikte geziniyor. Otomobilden fazla hafriyat kamyonu türedi, herifler hiç trafiğe çıkış saatlerini de takmıyor hele hele istedikleri gibi sol şeritten de gidiyorlar. Özellikle 1-2 aydır etrafta trafik polisi de yok. Trafik bildiğin çiftliğe döndü.
Sokak arasındaki inşaatlar hiç bitmiyor, herifler canlarının istediği gibi sokağı trafiğe kapatabiliyor. Belediye avantasını alıyor iş bitiyor, bir daha gelip bakan yok. Bazı yerlerde belediye otopark parasını alıyor ama otopark yapılacak yer yok adamlar zaten dar olan sokağa otomobillerini park ediyor sokak hepten işlemez kıvama geliyor.
Bunlar yetmiyor gibi yıl olmuş 2015, cayır cayır işleyen sokağı kapatıp pazar kuruyorlar. Geçen gün Kayaşehir'de işim vardı; navigasyona yazdım adresi, yazık garibim nereden bilsin dön dediği yerde komple pazar kurulduğunu, dön diyor ben dönemiyorum, mecbur yolu uzattım, sağ elimle sol kulağımı tuttum öyle vardım gideceğim yere, haliyle de lanet ettim.
Yol yaptık diyorlar; ben mevcut yollar dışında alternatif herhangi yeni yapılmış bir yol ile daha karşılaşamadım, bilen varsa yaptık dedikleri yeri göstersinler bende o yolu kullanayım. Hayır, sanki kaymak asfalt var, yol mükemmel, bildiğin uçak pisti, kimsede de yok, bas basabildiğin kadar kıvamda, düşe kalka ve her daim 80km/h'ı geçemediğin yola hız koridoru ekliyorlar, onu yapacağına çukurları, tümsekleri kapat, adam gibi asfalt dök. Belediye arkasını dönüyor ama düzenli vergisini alıyor, karayolları zaten ortada yok, muhattap olacağın biri de yok, şikayet edeceksin kime edeceksin belli değil.
Sanki birde anlaşmışlar gibi, aynı anda heryerde yol çalışması yapılıyor, kaçacak delik bulamıyorsun. O bitiyor, sokağına, caddene yeni asfalt dökülüyor seviniyorsun, 1 hafta geçmiyor doğalgazcısı, elektrikçisi, telekomcusu...vs'si geliyor yolu kazıyor, yolun içine ediyor kedi tuvaletini kapar gibi üstünü toprakla kapatıp cehennem olup gidiyor, unut artık bir daha asfaltı orası kaldı öyle.
Birde bizim insamız mazoşist, oturduğu yakada çalışmaz gider 50km ötede çalışır. Kozyatağında oturur İkitelli'de çalışır. Anlamadığım, memlekette herkes ceo, patron ya da serbest çalışan mı, 06:00 trafik var, 07:00 trafik var, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00...vs artık dur abi trafik gevşesin de çıkayım durumu da kalmadı.
Başa döneyim, sanırım kitaba el basıp yemin ettiler, gram yeşil alan bırakmayacağız her yere konut dikeceğiz. Bana kalırsa otobanlarda kavşak içlerinde kalan yeşilliklerede bina diksinler, oradan da insan ve otomobil fışkırsın, nefes alacak yerde bırakmasınlar. Sevimli gözükmek içinde duvarlara dikine bitki dikerler adı yeşil alan olur.
Daldan dala olacak ama, kusuruma bakmayın artık. Geçen gün koşuda bir aileyle koşu hakkında röportaj yapmak için çocuk mikrofon uzattı, kadının ilk dediği şey Sivas'ıma selam olsun, Sivas'ı çok seviyoruz, orayı çok özledik, çok affedersiniz de madem güzel biryer ne halt etmeye İstanbul'a geldin yerleştin, yakında orada adam kalmayacak herhalde. Hoş ekip biçen yok, ekmeyip biçmeyip parasını devletten peşin peşin aldıkları için şımarmış köylüler var, zaten ekmeye kalksada tohum tek sıkımlık yurt dışından geliyor, sarımsak bile Çin'den ithal oldu, demem şu ki, yakında Anadolu'da adam kalmayacak herkes İStanbul'a doluşacak.
Taşı toprağı shot crete betonarme İstanbul, altın kalmadı dönün geriye birader.
P.S : Adamlar dalga geçer gibi Çekmeköy-Üsküdar metrosu açılınca trafik rahatlayacak diyor, heee e-5'te metro var, trafik çok rahatladı ya kesin metro açılınca trafik düzelir. Adam anasının örekesindeki metroya gidebilmek için otomobili kullanacak bakınız Kozyatağı Carrefour otoparkı.
Metro var, metrobüs var hayat şok güzel diyeni alıp rutubetli Ünalan durağı içinde sabah akşam yürüteceksin bir daha o güzelliği soracaksın.
Maddi hasarlı kaza yapıp İstanbul'u felç edecek hale getirenlerden de sürücü başına 15-20.000 TL alacaksın, bak bakalım bir daha öküz gibi kullanıyor mu?
istanbuldaki trafiğin %50 sebebi net söylüyorum bütün şehrin şantiye alanı olmasından kaynaklı. Sabahtan akşama kadar ne harfiyat kamyonu bitiyor ne çimento arabası , Allah belasını versin bu şehri şantiye alanına çevirenlerin. Doğduğum büyüdüğüm şehirden nefret ediyorum artık.
i-vtec07
17-11-2015, 11:05
Yazın araba aldım, allah sabır versin insan katil olur orda .
Antalya nın bile biranda trafiği mahvoldu, tabi ipini koparan gelip yerleşince ..
imprezaWRC
17-11-2015, 11:23
istanbuldaki trafiğin %50 sebebi net söylüyorum bütün şehrin şantiye alanı olmasından kaynaklı. Sabahtan akşama kadar ne harfiyat kamyonu bitiyor ne çimento arabası , Allah belasını versin bu şehri şantiye alanına çevirenlerin. Doğduğum büyüdüğüm şehirden nefret ediyorum artık.
Ek olarak, otoban kenarına, e-5 kenarına hatta her ilçeye, mahalleye açılan avm'lerde bu trafiğin birer parçası. Utanmasalar adım başı avm açacaklar, en güzel örnek Levent'te var. Yan yana 3 tane avm var, hepsinde de aynı dükkanlar var. İçeri girmek için millet birbirini yiyor, %1 elinde alışveriş poşeti ile geziyor, geri kalanı karton bardakta satılan kahveye 15 TL verip elindeki koca ekranlı telefonla karşısındakinin yüzüne bakmadan sözde sohbet ediyor, bir grup Mc Donalds'da sözde hesaplı satılan plastik köfteyi yiyor, geri kalanda sanırım evde kışın kombi yazında klima açmasın diye sabahtan akşama kadar uydu gibi avm içinde geziniyor.
Keza, birde plazalar var. Herhalde bizim bilmediğimiz bir kanun var, Ümraniye, Levent..vs 1 plaza yetmez, 100 tane plaza yapın mı dediler ne dediler. İşin olsun, sıkıysa Ergo'nun olduğu yere git, hadi gittin sıkıysa akşam 18:00'de oradan çıkmayı dene. Aynı eşkilde, sıkıysa leventten akşam 18:00'de otomobil ile çıkmayı dene. Hadi onu geçtim, servisin içinde oturursun, hadi servisi kullanmadın, metrobüse yürüyecek halin yok taksi yada minibüs kullanayım diyorsun, o trafikte onlarda çakılıp kalıyor. Metrobüs'e varmayı başardın, artık insanlıktan çıkmışların arasında itiş kakış kendine yer bulup metrobüse girmeye çalışıyorsun. Eşim geçen hafta iş yerinden 1 saat erken çıktı yani 16:00'de çıktı. Toplantı sebebiyle Levent'e gitmişti, olduğu yerden metrobüse gidebilmek için akla karayı seçti metrobüsten metro'ya aktarmada da dünyanın yolunu yürüdü, kalabalıktan 3 tren durmayıp geçmiş. Sonunda 18:00'de kozyatağına varabildi. Ama lanet etti o ayrı.
Hafta sonu hava güzel olsun, sahil yolu kilit, mangalı eline alan sahile koşuyor. Ve kesin geldiği yerde sahile 50km uzakta bir yer, yani gıcıklık olsun diye sahili o hale getiriyor. Sen orada oturuyorsun, ben oturamıyorum al sana çöp al sana duman hesabı.
bi de şu salı pazarını koydular e5in yanına yapacaklar bir de yanyol oraya göztepeye girebilen girsin ondan sonra.
ALlahım ya rabbim ya valla oynatacam kafayı trafikte ben burda
Abi kusura bakmayın İstanbula dışardan adam geliyor İstanbul bitti diyorsunuz, İstanbuldan gelip İzmire yerleşiyor İzmiride İstanbula çeviriyorsunuz. Aynı bokun laciverti bizim için. E o zaman sizin ne farkınız kaldı?
Şu konuya yazanların kaçı gerçek İstanbullu 3 göbekten?
imprezaWRC
17-11-2015, 11:43
bi de şu salı pazarını koydular e5in yanına yapacaklar bir de yanyol oraya göztepeye girebilen girsin ondan sonra.
ALlahım ya rabbim ya valla oynatacam kafayı trafikte ben burda
Hasanpaşa tarafında metro ve metrobüs durağı nedeniyle de kendini uyanık sanan minibüs ve özel halk otobüsü şoförleri en sol şeritten gidip durağa girmeye çalışıyor haliyle sabah-öğle-akşam orada yarattıkları 15.sıra nedeniyle de trafik oluyor. Metro'nun olduğu güzergahta kaldır o minibüsü olsun bitsin. Aynı doğrultuda metro ile gitmek varken heryerde duran minibüse binmenin mantığı nedir ki. Keza Akasya tarafında köprü altında yaptıkları durakçık yüzünden de Pendik'e kadar trafik oluyor.
Anlamadığım, hiç bir işi bilen mühendise sormuyorlar, simulasyon yapmıyorlar, neden olanı daha da beter hale getirmek için uğraşıyorlar ki.
Koşuyolunda bir köprücük yaptılar, vallahi evlere şenlik kıvamda. Vallahi eski halinde orada trafik olmuyordu şimdi hep trafik var.
kelalper
17-11-2015, 12:15
Valla ben 8. ced olarak istanbulluyum. Anne tarafının esası Tunus. İzmir en azından beni kurtarır diye düşünüyorum yaş olarak. 40 yaşındayım 30 sene daha yaşamam. Benden gençler düşünsün ne mok yiyeceklerini. :D
-Murat Özcan-
17-11-2015, 12:15
Bu istanbul adamı erken yaşlandırır yemin ederim.Ne zaman gelsem bir stres insanların birbirine saygısı falan kalmamış hani yolda yere düşsen üzerinden çiğneyip geçerler kimsenin durmaya zamanı yok
Abi kusura bakmayın İstanbula dışardan adam geliyor İstanbul bitti diyorsunuz, İstanbuldan gelip İzmire yerleşiyor İzmiride İstanbula çeviriyorsunuz. Aynı bokun laciverti bizim için. E o zaman sizin ne farkınız kaldı?
Şu konuya yazanların kaçı gerçek İstanbullu 3 göbekten?
Olaya bu taraftan bakmanın anlamı yok , artık tüm dünya şehirleri bu şekilde , londraya gidiyorsun, ingilizden çok hintli, çinli , arap görüyorsun. Amerikaya git her yerde çin mahallesi , italyan mahallesi bilmem ne mahallesi. Yani herkes bir yerlere göçüyor bir şekilde. Benim babam da 18 yaşında gelmiş istanbula 50 yıldır burada yaşıyorlar. Yani böyle bakarsan 1 milyon bile istanbullu çıkartamassın. Üzülerek söylüyorum ama izmir'in de sonu istanbul zaten şimdi moda oldu istanbuldan kaçıp izmire sığınmak. Yani populasyonu durdurmak için insanlara dur demek çözüm değil. Sen her şeyi istanbulun göbeğine toplarsan insanlar da gelir. Yapılaşma kokuşmuş artık. Koca türkiyeyi istanbula sığdırdılar resmen. Finans merkezi istanbulda , limanlar istanbulda , sanayi istanbulda , o burda şu burda bizim de gidecek başka yerimiz kalmıyor. Ben istemezmiyim iş yerim istanbul da değilde çorluda olsun atıyorum. Ama her şey burada , iş gücü de burada. Balık baştan kokmuş kardeşim yani anlayacağın.
Ozan Özer
17-11-2015, 12:22
Acıbadem'de oturuyorum ama duacıyım ki annemler Ataköy'de halen..İş gereği Avcılar'a geçtiğimde direk ATaköy'e geçiyorum,akşam 21-22'den önce de yola çıkmıyorum.
Mutlu olduğum şeye bakıyorum da normal şartlarda,"eve erken varmak" bu hissi verecekken ;trafiğin normal zamanlara göre daha az olduğu saatlerde eve gitmekle kendimi şanslı görüyorum.
Trafiğin akacağı bir durum varsa bile elinden akıllı telefon düşmeyen ve tüm dikkatini bu alete verenler yüzünden zaten aradaki 10 arabalık boşlukta hiçbir zaman azalmıyor.
Son birkaç senedir ciddi anlamda soğudum zaten şehirden de,insanından da..Boşu boşuna kendimizi bitiriyoruz bu şehirde.
Tamam işte bende onu sölüyorum, bu şekilde dışarıdan gelen insanları boklamanın alemi yok sen ya da senin ailen zamanında nasıl göçtüyse ya da çalışmak için gittiyse millette o yüzden gidiyor. 10 sene sonra İzmir içinde aynı şeyi sölücekler, Ankara içinde, Antalya içinde. Homojen yaşam yok bizim ülkemizde.
Bodruma sığındı İstanbullu bodrum *** oldu, Çeşmeye el attı Çeşme *** oldu, Ayvalığa el atıyorlar Ayvalık *** olacak vs vs..
70 gündür hergün Halkalı-İstanbulPark yani Kurtköy gidip geliyordum.
Her sabah 6:30 yola çıkış 8:30 işe varış, her akşam 17:30 işten çıkış 20:30 eve varış şeklindeydi. İnanın 2 ayda yaşlandım diyebilirim bu trafiğin Allah belasını versin.
Ne arabamın sanzımanı kaldı, ne süspansiyonu, ne lastiği ne de bende benzine yatıracak güç enerji kaldı. Dün itibari ile bıraktım.
Bu şehirde yaşanmaz artık, aynı yolu 2 sene önce 1 saat git, 1.5 saat dön şeklinde geçiyordum. 2 sene sonra da herhalde sadece gidiş 5 saat olacak.
Bu şehirde yaşayacaksanız da iş ev mesafeniz yürüme mesafesinde olacak. Şuradan gece 3 dakika süren Havaalanına bile mesai saatlerinde 30-45dk sürede gidebiliyoruz. Gittiğimiz yol basın express tek 1 cadde görüyoruz ona rağmen.
Bu arada gelene gidene laf söyleyemezsiniz arkadaşlar, sonuçta herkes ekmeğinin peşine geliyor.
Kim ister mis gibi zerre stres olmayan, köyünü evini bırakıp burada kiralarda sürünsün, trafik çeksin, hor görülsün patron kahrı çeksin. Ama yok işte yaşadığı yerde geliri yok son bi umut buraya geliyorlar.
İstanbulu bırakın Tekirdağ bile yaşanmayacak hale geldi artık. İzmir, Antalya zaten düşünemiyorum.
O ne demekmiş ya, ben ankarada doğdum benim babam ankarada doğdu diye ben ankaraya gelen adamı gelme şehrime diye kovalayacak mıyım? Burası güneyden kuzeye doğudan batıya tek vatan kardeşim. Vatandaşımsan rizeden gelir ankarada yaşarsın, konyadan gider istanbulda yaşarsın. Bunu da kimse yasaklayamaz, kimse kontrol altına alamaz. Büyükşehirlere göç çok oluyorsa küçük şehirlere istihdam sağlarsın sanayileşirsin ya da hizmet sektörü geliştirirsin, millet iş bulabilir gönlünce yaşayabilir hiç ailesinden arkadaşından kopmaz, yaşar gider. O gelip benim şehrimde yaşayamazmış. Bal gibi yaşar kardeşim. Bunu söylemek bile gerizekalılık, iş bilmezlik.
Her sabah 6:30 yola çıkış 8:30 işe varış, her akşam 17:30 işten çıkış 20:30 eve varış şeklindeydi. İnanın 2 ayda yaşlandım diyebilirim bu trafiğin Allah belasını versin.
Ne arabamın sanzımanı kaldı, ne süspansiyonu, ne lastiği ne de bende benzine yatıracak güç enerji kaldı. Dün itibari ile bıraktım.
Bu şehirde yaşanmaz artık, aynı yolu 2 sene önce 1 saat git, 1.5 saat dön şeklinde geçiyordum. 2 sene sonra da herhalde sadece gidiş 5 saat olacak.
Bu şehirde yaşayacaksanız da iş ev mesafeniz yürüme mesafesinde olacak. Şuradan gece 3 dakika süren Havaalanına bile mesai saatlerinde 30-45dk sürede gidebiliyoruz. Gittiğimiz yol basın express tek 1 cadde görüyoruz ona rağmen.
Cidden çekilecek çile değilmiş ya, okurken ben yoruldum.
2 sene kadar ist da çalıştım. İş bulduktan sonra taşındığım ve o zamanlar bekar olduğu için yürüme mesafesi gidip geliyordum.
H.sonları sakarya dönüşü çileydi resmen. Daha kötü şartlara razı oldum memleketime döndüm, pişman mıyım ? Asla.
Allah orada yaşayanlara sabır versin.
26 Sında Şişliye gitmem lazım şimdiden stres bastı :S
ingiltere modeli daha doğrusu londra modeli zone/bölümlere ayırmak olabilir. tabi bunun için toplu taşımanın adam akıllı olmasıda lazım.
mesela
İngiltere'nin başkenti Londra, kent merkezine gitmek için ücret ödenen ilk şehir oldu. Ücret karşılığı Londra merkezine araçla giriş uygulaması 2003 yılında başladı.
Bununla amaç Londra merkezindeki trafiği azaltmak ve tıkalı yolları açmak. Ücretli bölge, merkezi ve kalabalık olan 21 kilometrelik bir alanı kapsıyor.
Burada Londra'nın finansal merkezi ile ticari ve eğlence bölgesi bulunuyor. Londra'nın ücretli bölgesine girmek isteyen sürücler günlük 10 sterlin ödemek zorunda. Bunu vermeyen 130 sterlin para cezası ödüyor.
Ücretli bölgeye giriş uygulaması hafta içi sabah 07.00 ile akşam 18.00 arasında geçerli. Hafta sonu ve resmi tatillerdeyse ücretli bölge uygulaması yapılmıyor.
Araçlar yerleştirilen kameralarla takip ediliyor. Ücretli bölgeden elde edilen gelir toplu ulaşım sisteminin gelişimi için kullanılıyor.
Ücretli bölge uygulamasının başlamasıyla Londralıların yüzde 82'si Londra merkezine gitmek için artık toplu ulaşımı kullanıyor.
Bu uygulamayla Londra'nın merkezindeki trafik yüze 30 oranında azaldı.
Bencede İstanbul ve büyük şehirler için başlıca çözüm bu olur.
Anlamadığım, memlekette herkes ceo, patron ya da serbest çalışan mı, 06:00 trafik var, 07:00 trafik var, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00...vs artık dur abi trafik gevşesin de çıkayım durumu da kalmadı.
Cidden bende özellikle saat 5 ten önce ve 9dan sonraki trafiğe akıl erdiremiyorum, Ne kadar boş adam var memlekette. Adam yolu kapatıyor beklesen ölür müsün diyor. Arkada yolu felç etmiş etmemiş umrunda değil. Ben arkamda araba olduğu zaman resmen mahçup oluyorum belli bir tempoda seyretmeye çalışırıyorum ama herkeste bir vurdumduymazlık kaba tabirle "öküz" lük daha şimdi ofise gelirken şantiyeden 5 dklık yolu 30 dkda geldi indi bindi yapan mı ararsın, müşteri aradığı için 5 km ile giden taksici mi.
Evim Fulya da iş yerim Kağıthane de normalde trafik olmasa maksimum 15 dk suren bir yol. Artık işe gidiş gelişim günde toplam 2 saati buluyor nerdeyse
Geçen gün Kağıthanede kavga ettim, Sağda yer olmasına rağmen adam yolun ortasında durdu sülalece indiler bi yandan muhabbet bi yandan arabadan bişeyler boşaltıyor, 5 dk laf etmedim ama baktım hiç umurlarında diil arkada 4-5 araba kuyruk oldu, indim sizi mi beklicez kardeşim dedim bide dayılanıyolar görmüyomusun eşya indiriyoruz diye
Böle şeyler artık o kadar günlük oldu ki yadırgamaz olduk
Artık umrumda diil trafik görünce beter olun diyorum, çünkü hak ediyoruz
Hahahahah ne yapıyorsunuz İstanbullular ya :) 10 bin kazansan ne olacak istanbul da maaşının çoğu benzine gidiyor. Burda iş imkanı ve maaşlar az olsada masrafın daha az stres yok hayat sakin. İzmirliler trafik var demeyin Allah çarpar :)
abi ciddi yol yapıyorsun günlük, iyi sabır var cidden.
Mart - Nisandan bu zamanlara kadar neden motor tercih etmiyorsun ?
Cidden gençliğin geri gelir ki gençsin de abi :)
şiddetle tavsiye ederim, güzel bir motor..
Yazilanlarin hepsi dogru yanlislar zinciri say say bitmez
Toplu tasima desek insan tasima amaci gudulmuyor
Bide bu sirket araclari patlamasina aklim ermiyor ben mi yanlis dusunuyorum sirkette herkeste araba var zart muduru zurt muduru o direktor bu yonetici derken sirkette nerdeyse adam basina 2 araba dusecek masabasi calisan adama niye araba veriyosun cok merakliysan para ver canli canli sirket havuzunda araba bulundur isi olan alsin adam mesaisinin tamamini ofiste geciriyor bilmem ne rent a cardan hemen araba sirkette servis yok tum sirket arabayla eve dagiliyor super sistem gercekten..
Say say bitmez ama artik trafik gunun her saati kilit..
Tek çözümü
http://www.siralio.com/bilim-ve-teknoloji/sirtina-jet-motorlu-kanat-takip-ucan-adam-jetman/
imprezaWRC
17-11-2015, 14:14
Londra ile İstanbul'u mu karşılaştırıyoruz, oldu olacak Tokyo'yu da katalım. Oralarda önce şehir alt yapısı büyüyor sonra şehir gelişiyor ki artık yayılacak yerleri de yok. Keza, orada otomobili bırakıp metro ile heryere gidebilirsiniz. O heriflerde minibüs, dolmuş yok. O heriflerde özellikle japonlarda inşaat malzemesinden çalıp çırpan yok. Londra'da veya Londra'ya yakın kasaba kılıklı yerlerde evler 100 yaşında, Japonların depreme karşı dayanıklı bina yapmasını bilmeyen bir sağır sultan kalmıştır.
Keza oralara havadan baktığınızda nerede ne var rahat rahat seçersiniz, herşey düzenlidir, herşey kurala tabidir, hatta zırt pırt sokak isimlerinin değiştiğini de sanmıyorum. Şehrin içinde insanların nefes alabileceği parklar bahçeler vardır. Otoban kenarlarında rezidanslar yoktur. Kırdı kaçtı müteahhitlerde olmadığından, bir tane dandik boru değişimi 6-7 ay sürmez, hatta herifler gece çalışırlar ki sabaha herşey bitmiş olur. Bizde, herşey plansız, alt yapı daire başkanlığına sor nerede ne geçiyor kendileri de bilmez. Boru hattı döşerken fiber optik kabloyu kopartmakla kalmazlar yolu da aşağı indirirler bir sabah bakarsın her zaman kullandığın yol kapalıdır niye kırdı kaçtı iş bilmez müteahhit vaktiyle kendisi gibi birinin doğru düzgün yapmadığı yolu aşağı indirmiştir. O yol herifin kendi projesi bitene kadarda öyle kalabilirde, nasılsa bir kepçe darbesiyle bir kez daha aşağı inme riski var.
Ayrıca, Londra'da taksi şoförü olabilmek için (ve bilimum diğer ülkelerde) türlü sınavlara girmen gerekir, giyimine, kuşamına özen gösterip, tüm yolları bilmen gerekir. Bizde ise aftan yeni yararlanmış kılıklı biri direksiyondadır, ne yol bilir ne de... neyse Yani orada bir iş yapabilmen için önce sınavı vermen lazım ehil olduğunu ispatlaman lazım ama bizde hiç öyle birşey yok. Herif tarla sürüyorken gelip hiçbir halt bilmeden müteahhit olabiliyor. O yüzden de iş beğenmeme durumu var, herif inşaatın i'sni okumamış gelip burada firma kurup mantolama işi yapabiliyor kimse de sen kimsin demiyor. Böyle bir potansiyeli de görünce memlekette kısa yoldan köşe dönme peşinde olan yamuk çarpık iş yapıp kürekle para götüren emmioğulları da olduğundan, herif tası tarağı toplayıp buraya geliyor.
Dallanıp budaklanıyor, Londra'da emisyon kuralları var, bizde kara tren kılıklı özel halk otobüsleri var, yani adamların amacı bir anlamda trafiği azaltmak, toplu taşımaya yönlendirmek ama aynı zamanda çevre kirliliğini de azaltmak veya en aza indirgemek ve oradan gelen geliri illaki faydalı yerlere harcıyorlardır, bizdeki gibi cebe indirmiyorlardır, yağmur yağdığında ayakkabılarım her iki şehirde de kirlenmediğine göre sanırım heriflerin bir bildikleri var ve dolayısıyla birşeyleri daha iyi yapmak içinde çabalıyorlar. Bizde de yürüken çamur olmayı geçtim her sağnak yağışta biryerler boğuluyor.
2008'de Tokyo'ya gitmiştim, adamlar kusura bakmayın şehir giriş-çıkışında trafik oluyor demişti, o trafiğe kurban olurum ben, yerim öyle trafiği, gelsin burada trafik görsünler, saçlarını başlarını yolsunlar.
Bizde şehir giriş-çıkışına para alsalar onu da bir karta bağlasalar yemin ediyorum millet birbirinden kart dilenir, tüm şehir günlerce çözülmeyecek kıvamda kilitlenir. İyi bir çözüm gibi gözüksede, en başta yol kenarlarına bina dikmeyi bırakmaları lazım, her boşluğu bina olarak değerlendirmekten vaz geçmeleri lazım. Yoksa yol yaptık ayağına çözüm olarak otoban parasına E-5'i daraltıp ortadan ters trafikte giden metrobüs koymak gibi cin fikirlerin benzerleni daha çok görürüz. Yol yapmak demek benim bildiğim kadarıyla mevcut yoldaki emniyet şeridini yok edip bariyer arasından yol filizlendirmek değil.
Kızacaksınız ve yanlış anlayacaksınız ama bir 7.göbek İstanbul'lu olarak çok affedersiniz ama nüfusun 3'te 1'nin İstanbul'da olması şartmıdır. Ben kimse gelmesin demiyorum ama gelen adamda ne halt etmeye stressiz ve daha az ile geçinebileceği hayatı bırakıp bu gereksizce pahallandırılan şehire gelmek istiyor. Sanki burada sonsuz iş imkanı var. Neredeyse bütün müteahhitler Karadeniz'li ama git adamın memleketinde yeni proje sayısı bizdekinin 100'de 1'i kadardır. (Keza fiyatlarda öyle)
Acıbadem'de oturuyorum ama duacıyım ki annemler Ataköy'de halen..İş gereği Avcılar'a geçtiğimde direk ATaköy'e geçiyorum,akşam 21-22'den önce de yola çıkmıyorum.
Mutlu olduğum şeye bakıyorum da normal şartlarda,"eve erken varmak" bu hissi verecekken ;trafiğin normal zamanlara göre daha az olduğu saatlerde eve gitmekle kendimi şanslı görüyorum.
Trafiğin akacağı bir durum varsa bile elinden akıllı telefon düşmeyen ve tüm dikkatini bu alete verenler yüzünden zaten aradaki 10 arabalık boşlukta hiçbir zaman azalmıyor.
Son birkaç senedir ciddi anlamda soğudum zaten şehirden de,insanından da..Boşu boşuna kendimizi bitiriyoruz bu şehirde.
akasya açıldıktan ve kentsel dönüşüm muhabbeti başladıktan sonra acıbadem de özellikle akşam trafiğinin içine edildi. Arka sokaklardaki trafik akışını değiştirmeleri pek düzgün olmadı tek yönler kimi sokakta sapıtıyor. Birde her sokak harfiyat kamyonu doldu resmen kaos oluyor Acıbadem'de akşamları.
Evlenmeden önce iş ev arası 2 km civarındaydı ama o yolu full dur kalk gidiyordum yol boşsa 6 7 dakika doluysa da yarım saate kadar sürüyordu. Şimdi 12 km civarında bir mesafeye taşındım ara sokaklardan dolanarak gidiyorum 20-25dk civarında trafiğe girmeden gidiyorum daha az stres oluyorum :D Aman nazar değmesin öyle hardcore bir trafiğe denk gelmedim bir denk gelirsem kafadan 1 saatte giderim gibime geliyor :D
Muharrem C.80
17-11-2015, 14:53
Yazıların oldukça güzel. Keyifle okuyorum. İyi bir toplum gözlemcisisin. Bunların düşünüp anlayabilen insan sayısı hergecen gün azalıyor.
Muharrem C.80
17-11-2015, 14:55
@İmprezaWRC
Keşke güzel şartlar Samsun'da olsa, mesleki açıdan konuşuyorum. Hemen bugün geri dönerim...
huseyinturk
17-11-2015, 15:24
Hafta içi 5 gün 1 saatte gelince sevindiğim yolu cumartesi günü 15 dakikada geliyorum. İstanbulun merkeziyle felanda uzaktan yakından alakam yok, beylikdüzü-halkalı arası gittiğim yol.
Bence sorunun kaynağı geçmişten bu güne uzun vadeli plan-program yapamayanlar.
Bu öngürüye sahip olmak için vizyon sahibi olmak gerekir, herkesin malumu bizim ülkemizde liyakat son sıralarda geliyor bir mevkii y işgal etmek için.
Özellikle mv lerine bakın çoğu sermayedardır. Maalesef biz kısa yoldan köşe dönme peşine düşmüşken geleceği köreltiyoruz farkında olmadan.
Konu siyasete kaymasın ama "milletin orasına koyan" insanların önü açık olduğu adaletin güçlü tarafından istediğine kepçe istemediğine kaşık ile dağıltıldığı bir ülkede çok ta farklı bir senaryo beklememek lazım.
Kara duman özel halk otobüslerini yarın kaldırıyorum deseniz infial çıkar o hat kim bilir kaç para bu gün alacak olsan.
O yüzden üzülerek çözümün kısa vadeli olmadığını düşünüyorum.
Diğer yandan da iş imkanları ( ki aha önce yazdım aynı gerekçe ile 2 sene kaldım ist da. ) diğer illerde de makul seviyede olsa göç kesinlikle azalır.
Çözüm olur mu bence olmaz ?
Hafta içi 5 gün 1 saatte gelince sevindiğim yolu cumartesi günü 15 dakikada geliyorum. İstanbulun merkeziyle felanda uzaktan yakından alakam yok, beylikdüzü-halkalı arası gittiğim yol.
butarafında boku çıktı bu sene özellikle her iş cıkısında eve güle oynaya giderdim simdi haramidere baglantı yolu kamyondan tırdan hafriyat kamyonundan geçilmiyor ben bıktım valla hergün ya biriyle kavga dalaş icine giriyoruz, ya biri sol seridi esir alıyor taa carrefourun ordan gişelere kadar, onunda önüne yanlıslıkta gecersem 80le cıkan tırı 30 40 a düsürüyorum :D yada egm'nin whatsappa yolluyorm bir umut belki birşey olur diye. 2- hat bahçeşehir otoban iş saatleri yogun olurdu sonra tertemizdi simdi ayrım yok her dakika tıkalı ya bayram tatili istanbul boş dedik orda bile tıkalıydı.
karşıya yada maslak vs. civarına giderken hiç üşenmiyorum arka taya kadın yolundan kapatıp gidiyorum yol belki 20 30 km en aşagı uzuyor ama gep geniş yolda araba nadirliğinden radarada denk gelmezsen yardır allah yardır bomboş .
Day Walker
17-11-2015, 15:38
Hergün Zeytinburnu - Ümraniye gidiyorum.
Genelde servis kullanıyorum ama haftada olmasa da 1 gün şirket arabası oluyo.
Servis şöförü adamcağız artık yorgunluktan vites kaçırdığı bile oluyor. Trafik büyük problem İstanbulda ama bunu yaratan yine bizim milletimiz hele ki 2 damla yağmur düşmesin trafik felç oluyo. Bide akşam köprülere yapılan ek şeritler büyük oranda karşı şeridin trafiğini arttırıyor.
3. köprü şarttı ve açılması çok iyi olacak en azından transit gidecek olan kamyonlar şehir içine veya tem yoluna girmemiş olacak.
butarafında boku çıktı bu sene özellikle her iş cıkısında eve güle oynaya giderdim simdi haramidere baglantı yolu kamyondan tırdan hafriyat kamyonundan geçilmiyor ben bıktım valla hergün ya biriyle kavga dalaş icine giriyoruz, ya biri sol seridi esir alıyor taa carrefourun ordan gişelere kadar, onunda önüne yanlıslıkta gecersem 80le cıkan tırı 30 40 a düsürüyorum :D yada egm'nin whatsappa yolluyorm bir umut belki birşey olur diye. 2- hat bahçeşehir otoban iş saatleri yogun olurdu sonra tertemizdi simdi ayrım yok her dakika tıkalı ya bayram tatili istanbul boş dedik orda bile tıkalıydı.
karşıya yada maslak vs. civarına giderken hiç üşenmiyorum arka taya kadın yolundan kapatıp gidiyorum yol belki 20 30 km en aşagı uzuyor ama gep geniş yolda araba nadirliğinden radarada denk gelmezsen yardır allah yardır bomboş .
Bayramda bomboştu valla ben 1 günde 2 kere beşiktaş düden yaptım :D
Hahahahah ne yapıyorsunuz İstanbullular ya :) 10 bin kazansan ne olacak istanbul da maaşının çoğu benzine gidiyor. Burda iş imkanı ve maaşlar az olsada masrafın daha az stres yok hayat sakin. İzmirliler trafik var demeyin Allah çarpar :)
Ayıp ayıp bu kadar can cektirilmez :D
abi ciddi yol yapıyorsun günlük, iyi sabır var cidden.
Mart - Nisandan bu zamanlara kadar neden motor tercih etmiyorsun ?
Cidden gençliğin geri gelir ki gençsin de abi :)
şiddetle tavsiye ederim, güzel bir motor..
Kardeşim arabayla bile can güvenliğin yok motorla hergün 150km tırların kamyonların içinde yapılmaz, emniyet şeridinde zaten sirenli çakarlı ayı dolu motorla gidebileceğin yer yok, saygı da sıfır motorculara malesef.
Temel problem insanlar birbirini sevmiyor/değer vermiyor, sevse insan olduğu için değer verse bu problemlerin hiçbiri olmaz, herkes bencil herkes açgözlü.
Para kazanmak için hizmet vermiceksin,hizmet verdiğin için insanlar sana para/saygı/değer vericek.Bu kadar dünyevi menfaatlerede önem verirsek zaten sonuçta böyle olur.
herkes önce ben gideyim acelesinde.
Trafik ışıkları yanmış yol kilit, adam hala gitmeye çalışıyor diğer ışıklardan geçicek araçların güzergahını kapatıyor.
Saygı olmadığı düzelmediği sürece 8 şeritli yolda yapılsa düzelmez.
Bugün, 1 saatliğine dışarı çıktım - önce ki işim sahadaydı hep iyi ki masa başı iş yapıyorum dedim cidden.
Olur olmaz yerlere park etmeler, yol vermemeler trafik ışıklarını ti ye almalar. Cidden Allah trafikte olanlara sabır versin.
Bring Out Gimp
17-11-2015, 17:03
[QUOTE=Day Walker;7980379] Bide akşam köprülere yapılan ek şeritler büyük oranda karşı şeridin trafiğini arttırıyor.
Bunu sadece ben mi görüyorum acaba diyordum neyse ki yalnız değilmişim.
Dünya üzerinde gösterilip dalga geçilecek bir uygulamadır bu.
Amerikan talk showlarında gösterip gösterip gülseler yeridir.
Matematikten, bilimden bu kadar habersiz olmanın getirdiği anlayıştır işte bu, akılsızlık tam anlamıyla.
3+3 şerit olan köprü yolunu 4+2 şekline çeviriyorsun ama 4 yaptığın kısım daha sonra tekrar 3'e düşüyor, bu sefer tıkanma orada oluyor ve yine kilit.
Tıkanmayı 500mt sonraya almış oluyorsun sadece. Sorsan hizmet ama gerçekte eziyet.
Bu arada olan şerit sayısı düşen yöne oluyor ve orası da tıkanıyor.
[QUOTE=Day Walker;7980379] Bide akşam köprülere yapılan ek şeritler büyük oranda karşı şeridin trafiğini arttırıyor.
Bunu sadece ben mi görüyorum acaba diyordum neyse ki yalnız değilmişim.
Dünya üzerinde gösterilip dalga geçilecek bir uygulamadır bu.
Amerikan talk showlarında gösterip gösterip gülseler yeridir.
Matematikten, bilimden bu kadar habersiz olmanın getirdiği anlayıştır işte bu, akılsızlık tam anlamıyla.
3+3 şerit olan köprü yolunu 4+2 şekline çeviriyorsun ama 4 yaptığın kısım daha sonra tekrar 3'e düşüyor, bu sefer tıkanma orada oluyor ve yine kilit.
Tıkanmayı 500mt sonraya almış oluyorsun sadece. Sorsan hizmet ama gerçekte eziyet.
Bu arada olan şerit sayısı düşen yöne oluyor ve orası da tıkanıyor.
abi aklımın ermediği en büyük konu, köprüyü Bayramlarda " BEDAVA " yapmalarına rağmen nasıl trafik oluyor onu çözmüş değilim ben.
Hele ki HGS ve OGS diye saçma sapan 2 tane geçiş sisteminin olması.
2. Köprü de ki sistemi 1. köprüye 2025 de falan yaparlar herhalde..
Wankel Batu
17-11-2015, 17:09
herkesin acesi var , herkes sinirli , millet pimi cekilmis bomba , yanlislikla bi insana carpma... Siktgm sehrinde ruh sagligim bozuldu
[QUOTE=Bring Out Gimp;7980460]
abi aklımın ermediği en büyük konu, köprüyü Bayramlarda " BEDAVA " yapmalarına rağmen nasıl trafik oluyor onu çözmüş değilim ben.
gişede trafiği yapanlar
son anda onundeki gişe boş olmasına rağmen başkalarının önüne atlayanlar bundan dolayı onune atladıgı kişi fren yapar fren etkisi arkaya doğru devam eder,
gişede 30 km hız sınırı saçma hiç bir zaman önüm boş iken 60-70 altına inmedim inmemde. okuyor okumasada otomatik düşer.
Hergün Zeytinburnu - Ümraniye gidiyorum.
Genelde servis kullanıyorum ama haftada olmasa da 1 gün şirket arabası oluyo.
Servis şöförü adamcağız artık yorgunluktan vites kaçırdığı bile oluyor. Trafik büyük problem İstanbulda ama bunu yaratan yine bizim milletimiz hele ki 2 damla yağmur düşmesin trafik felç oluyo. Bide akşam köprülere yapılan ek şeritler büyük oranda karşı şeridin trafiğini arttırıyor.
3. köprü şarttı ve açılması çok iyi olacak en azından transit gidecek olan kamyonlar şehir içine veya tem yoluna girmemiş olacak.
yağmur olayını bende anlamış değilim nasıl beceriyorlar acaba. bence sebebi trafikte aşırı acemi sürücü var ve aşırıda kendine güvenen sürücü var.
RedELite
17-11-2015, 17:27
2 Gün Önce Pazar günü Acıbademe Ablama Geçeyim yeğeni Seviyim Dedim (Kağıthane'de oturuyorum) Normalde trafik olmasa Kaptırsam 20 25 Dk Civarında Acıbademde Olurum.
Neyse Bağlandım E-5'e daha Çağlayanda Başladı Kilit Trafik Milim Milim İlerliyor (Saat Öğlen 14.00 Civarıydı) Size yemin ederim Çağlayandan Mecidiyeköy'e Tam 28 Dakikada Gelebildim. M.Köy Üst geçitte Durdu Trafik Meğer Ogün Bogaz Köprüsünde Koşu varmıs. Haaydaaa Trafik Kapandı Tam 33 Dakika Kontak Kapattık. Sayıp Sovenmi Dersin, Yolun ortasına oturup Sigara Tüttürenmi Dersin Çıldırdı Millet. 33 DK Sonra Açıldı Yol Gene Milim Milim Gidiyor Baktım Olacak gibi degil En Sonunda Köprüden Once Son Cıkısa geldim geri Döndüm Evime. Yani Sıfıra Sıfır Elde var SIFIR Gidemedigimemi Yanayım yoksa Dur Kalklarda Yaktığım mazot, Otomatik sanzımanı yorma,Sinir stres yaptıgımamı Yanayım bilemedim..
O Rezillikten Kendi Çektiğim bir kare
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/12208563_188416164830562_5781085561117813573_n.jpg ?oh=c124789a1c52c58e37a0d7823ec29616&oe=56F8D170&__gda__=1458795513_dd4a8cd8598ae34b3d08da7bbf8724c c
Mecidiyekoyden Bahcesehire gitmeye calisiyorum suan bildiginiz ibb trafik kirmiziyi gecti bordoya dondu uctan uca trafik yogunlugu yuzde 80.. halicten gecerken makam araclari gecti yolu kapattilar karsi seritte.
Yapacaginiz sehrin....
Mecidiyekoyden Bahcesehire gitmeye calisiyorum suan bildiginiz ibb trafik kirmiziyi gecti bordoya dondu uctan uca trafik yogunlugu yuzde 80.. halicten gecerken makam araclari gecti yolu kapattilar karsi seritte.
Yapacaginiz sehrin....
ibb yi sil bence. Yandex maps candır. Alternatif yolları cidden etkileyici işe yarıyor..
Istanbul b.ku yemiş an itibari ile istikrar sana helallllll
individual
17-11-2015, 17:51
ibb yoldaki kameralardan yoğunluğu ölcüyor tam doğru yansıtamıyor.
Yandex Map ve Navigasyon cep telefonlarında uygulamayı açtığınızda ilk 15 saniye sizden hız bilgisini alıyor ve nokta atışı yol bilgisi veriyor.
(Yandex Trafik ile bir çalışmamız oldu ondan biliyorum)
küçük hesap yapmayın, yok hızlı gitseymiş, yok sol şeridi kullanmasaymış, yok köprünün bir şeridiymiş
istanbulda 15 milyon insan var farkında değilsiniz
bayramda yarısı bak yarısı diyorum tatile gitse geriye 7.5 milyon insan kalıyor şaka gibi.
dolayısı ile bu saatten sonra ne yaparsan yap fayda etmez
hele birde insanlarda bu eziklik olduğu sürece!
yani adam kendini adam hissetmek için araba almak zorunda hissediyor kendini
o da yetmiyor, en son model almak için zorluyor çünkü o zaman daha büyük insan oluyor.
aynı asgari ücretle çalışan cebinde iphone 6 olan gibi!
dolayısı ile bir statü ezikliği var (ne aman tanrım araban 90 modelmi? öyyk)
o yüzden her gün xxx tane araba daha yollara çıkıyor, sürekli sürekli
şu 3 senede trafik anormal arttı ve dikkat ediyorum logaritmik artıyor
yani 2 sene sonra komple arabanın içinde yaşayabilirsiniz yolda :)
bunun çözümü toplu taşıma,raylı sistem metro ve motosiklet
tabi motosiklet tehlikeli ama düşünsenize tüm istanbulun yarısı motora binse?
o zaman tehlike çok minimum olur, şu an motosiklete binen o kadar azki
aaa ama pardon olmaz ya
sen koskoca istanbulda yaşa sonra ossuruktan motora bin
ya bir gören olursa karizma çizilir yaw
boşver bin son model arabana 3 saat 4 saat artık ömrün yollarda geçsin yeterki kendini iyi hisset :)))))
turbo&quattro
17-11-2015, 18:05
Surekli Ist a geliyorum arabayla sefakoyden yesilkoye hatta yesilkoyu birak eski otopazarinin altindaki kopru ( starcity e giden ) bile gecmemeye calisiyorum. En son geldigimde Duhan ( durango ) almist alandan starcity in orda bi kahve ictik. Sonrasinda sagolsun herzamanki gibi eve birakti ama 40dk mi ne surmustu, yurusen 6dk surmez. Ist cidden yasanmaz. Ev is arasi yurume mesafesi dahi olsa hepimiz sosyal insanlariz is harici bir sekilde o cileyi cekmek gerekiyor.
turbo&quattro
17-11-2015, 18:06
Edit geri gelsin... Iyi sabir varmis valla sende Yavuz, okurken ben yoruldum.
Sabah 8.5'ta Bostancıdan yola çıktım, 10:45'te esentepedeydim...
Küfürler kıfayetsiz kaldı..
Adamlar e.5 atakoy tarafina imari verdi o yerler bitince.
Topkapida imar verdi kalenin yeri onlarda bitince incirledeki kola fabrikasida imara açılmış oda bitsin o e.5 goruceksiniz istikrar nedir goruceksiniz.
aklıma geldi yazayım
geçen gün ümraniye sanayide bir işim vardı
işim bitti saat 17:30 falan oradan çıktım ümraniyenin içine girdim nasıl bir salaklık yaptıysam artık
bu arada scooter var
45 senedir istanbulda yaşıyorum, 10 küsür senedir scootera biniyorum ben böyle birşey görmedim
yahu o nasil bir trafik, hiç hareket yok, herkes olduğu yerde bekliyor
değil gidecek yer delik yok delik, hemde motorla kaldım arada
öyle bekle bekle yarım saatte falan zor attım kendimi bir ara sokağa
insanların tuvaleti falan gelmiyormu bu nasıl iş
yani 3 saat trafiktesin atıyorum, herşey olabilir dimi?
Suan tam 3.saatime girdim otobusun icinde mecidiyekoy bahcesehir arasi ve istoca bile gelemedim daha..toplu tasima kullaniyoruz ama ne fayda..
Bugun büyük bi kaza olmuş tır karşi şeride girmiş diye duydum ,heryer kilitdi çamlica gişelerden mahmutbey gişelere kadar trafik felç seyrantepe mahmutbey gişeleri 192 dakika gösteriyordu bi ara :O
vectra-tuner
17-11-2015, 19:06
Senede 1 kez İstanbul'dan geçmek zorunda kalıyorum ve 3 saat takıldığımı biliyorum, o süreye nerdeyse İstanbul Ankara yapılır.. Allah sabır versin size, bütün yatırımlar o bölgeye yapıldığı için arta arta devam edecek bu sorun, birde biliyorsunuz ülkemiz üretmeyi bıraktığı için hızlı bir göç var İstanbul'a.. Özellikle de köylerden
Mahmutbey giseler yonunde trafigin nedeni belli oldu..Polisler yollari kesmis makam arabalari geciyor tir la serit kapatmislar. Birileri yunanistan macina gidiyormus..Bizde perisan oluyoruz.
insanların tuvaleti falan gelmiyormu bu nasıl iş
yani 3 saat trafiktesin atıyorum, herşey olabilir dimi?
Ben en son benzer bir trafiğe 2011 mayıs sonu yada haziranın ilk haftası hatırlamıyorum, yakalandım abi.
3 tane finale girmişim, Edirne'den çıkıp gelmişim beyin mavi ekran vermek üzere artık tek şeritte ilerlemeye çalışıyorum bari düzgünce gideyim diye, 2. köprüyü geçtim derken sıkıştım dediğin gibi, aleti düzelteyim biraz daha idare etsin yan yola atar petrole girerim derken frene basamadım 15km/h hızla öndeki kamyonete vurdum :D sonuç mu, kaskodan değişen 2 far(ayaklar kırıldı), panjur ve tampon..
optimus_prime
17-11-2015, 19:10
noluo arkadas sabah kilit akşam kilit ulan trafik gördük de 2 haftadır ölümcül boyutta
bahçeşehir taksim bugun totalde tam 5 saatim gitti
istanbul harbi bitti artık trafikte okadar çok gereksz insan varki 4 sene pendikten atatürk e gidip geldim 2 sene servisle falandır ama maxi nin yukarda dediği gibi wc olayı var.çok şıkışmıştım fsm gişelerde gittim wc ye içeriye sonra o kalabalıkta servisi bulamadım :D 500t ye binmiştim ondan beridir akşamları servise binemez olmuştum piskolojik yol arkadaşlarımızla metrobüs. sonra marmaray yapıldı çok işimize yaradı onunlada açıldığından beri gittim eve akşamları. 2 aydır sabihaya geçtim huzur var dedim 15 dk servisle mis gibi oldu. aşırı kalabalık aşırı yoğun iş çıkışı saatlerinde yaşlı teyzeler alışverişlerden bilmem neler. her yerde şirket arabaları içinde 1 kişi. aşırı gereksiz şeylerle doldu bu şehir.
http://www.aksam.com.tr/yasam/mecidiyekoyde-surucu-dehseti/haber-462450
al işte bide bu sivil çakarlılar var. bu adam şimdi ceza alacakmı tabiki hayır ama cezayı bas bak bakalım nasıl akıllanırlar. nerdeeee
dursun81
17-11-2015, 19:22
Halkalı dan yola çıktım kartala üç buçuk saatte geldim.ne kafa kaldı ne de bacak.allah yardımcımız olsun bu şehirde yaşamak iyice zorlaşıyor...
Mahmutbey giseler yonunde trafigin nedeni belli oldu..Polisler yollari kesmis makam arabalari geciyor tir la serit kapatmislar. Birileri yunanistan macina gidiyormus..Bizde perisan oluyoruz.
Bu gun o yolda ne çektim. Sonra koruma polisleri görünce anladım ben de.
34btr1907
17-11-2015, 20:49
buyuk sırketlerı ,bu esentepe levent cıvarında olanlar,18:15 dedımı en az 500 servıs bır anda yola cıkıyor sadece bu mevkılerden,sabahıda aynı,bu holdıngler sırketler genelmudurlukler ıstanbul dısına tasınmalı,baska sehırler gelişsin,yok calısamam oralardamı dıyorlar adam çok ıllakı ınsan bulurlar cok zor degıl,ya ekmegının pesınden gıdecek konyasına bursasına bılmem neresıne yada istanbulda aç kalıcak yada memleketıne dönecek.
tek kişi özel araç ile saat 07:00 10:00 arası trafıge cıkamıcak densın,aynı sekılde 18:00 20:00 ıstanbul ozaman kurtulur.
optimus_prime
17-11-2015, 22:28
buyuk sırketlerı ,bu esentepe levent cıvarında olanlar,18:15 dedımı en az 500 servıs bır anda yola cıkıyor sadece bu mevkılerden,sabahıda aynı,bu holdıngler sırketler genelmudurlukler ıstanbul dısına tasınmalı,baska sehırler gelişsin,yok calısamam oralardamı dıyorlar adam çok ıllakı ınsan bulurlar cok zor degıl,ya ekmegının pesınden gıdecek konyasına bursasına bılmem neresıne yada istanbulda aç kalıcak yada memleketıne dönecek.
tek kişi özel araç ile saat 07:00 10:00 arası trafıge cıkamıcak densın,aynı sekılde 18:00 20:00 ıstanbul ozaman kurtulur.
aynen katılıyorum bankalar şekerpınara taşınmaya başladı hem personel daha ucuza ev kiralayıp 5 dk da işine gider hem de istanbul trafiği rahatlar
imprezaWRC
17-11-2015, 22:38
Tek kişi muhabbetini unutun, seyahat özgürlüğü var, serbest çalışanı var, çocuğu olan var, var oğlu var. Ha ama 100 tane plazayı aynı yere koymazsın, aynı anda da dışarı servisler fışkırmaz trafik biraz rahatlar. Bu servis muhabbeti sanırım sadece TR'de var (yanlışım varsa düzeltin). İş günü herhangi bir avrupa ülkesinde ve asyada ben böyle birşeye hiç denk gelmedim. Plazadan çıkan adam metroya biniyor evinin yolunu tutuyor. Tabi bizdeki gibi elin adamınad tek hat giden metro yok, örümcek ağı gibi metroları var ama onlar o metroyu 3 sene önce yapmadılar haliyle, bilen bilir Moskova ve St. Petersburg metroları bilmem kaç sene önce yapılmış ve nehrin altından dahi geçiyor.
Öyle biz belediyeciliği iyi biliriz diye tarzan gibi göğsüne göğsüne yumruklar vurup meydanlarda bas bas bağırmakla olmuyor bu işler. Cepler dolsun diye Allah'ın unuttuğu yerlere Toki konut yapıyor, kimse demiyor ki site içine cami, kreş, okul koydun ama iş yeri niye koymadın. Cepler dolsun diye olmadık yerlere konutlar dikiliyor, olmadık yerlere imar izinleri veriliyor. Otoparkı olmayan envayi çeşit konut var. Doymuyorlar, askeriyenin yerlerine de göz dikiyorlar, koskoca arsa kim istemez oraya konut dikip cebini doldursun değil mi?
Madem belediyeciliği, şehirciliği biliyorsun kimseden akıl almak istemiyorsun o zaman önce şehrin altyapısını geliştireceksin, ulaşım ağını genişleteceksin sonra ihtiyaç varsa konut dikersin. Metronun geçtiği ana arterden minibüsleri kaldıracaksın ki öyle her elini kaldıranı her canı isteyeni istediği yerden alıp indirmeyeceksin. 10m ötede biri iniyor adam 10mt sonra şoföre sesleniyor herif tam minibüsü kaldırmış gazlayacak hoop olmadık yerde bir daha duruyor.
Koskoca deniz şehrinde deniz yolu doğru düzgün işlemiyor, Beylikdüzü'ne gitmek istesen toplu taşımada tek hızlı yol metrobüs, koysana sahile bir iskele çalıştırsana deniz otobüsünü, sahilden de koy birkaç tane otobüs, isteyen istediği yere gitsin. Bilmem kaç milyon euro yokuş çıkmayan metrobüslere gömmek yerine daha akıllıca çözüm yolları da bulabilirler elbetteki ama söz konusu rant olunca kimse umursamıyor. İnançlı insanlar olduklarını bas bas söylüyorlar, kefenin cebi var mı yok mu bilirler, doymak bilmeden bu kadar para para diye geziniyorlar, ne yapacaklar öteki tarafta yatarım mı yapacaklar.
Kanal İstanbul diye yine sızlanmaya başlarlar, demiyorlar ki ya hakikaten deli saçması ve başka birinin işine yarayacak bir proje, biz bu deli saçması yerine İstanbul'un her yerine metro yapacağız. Hızlı tren diye tutturdular şu an sefer yok zaten şehrin içinde istasyonları dağıttılar, sığdıracaklar ya o treni... Adam istemez mi Pendik'ten binip Kadıköy'de inmeyi. İster çünkü istasyonlar metro ve metrobüs durakları gibi anasının öreksinde konumlanmamış. Eski evler, tren yolu ve deniz yolu etrafına konumlanmış. Rahmetli dedemi Altur kapısından alıp iş yerine götürmüyordu adamcağız biniyordu trene oradan vapura biniyordu işine gidiyordu, eve de aynı şekilde dönüyordu, saati şaşmazdı şak diye dakikasına eve gelirdi. Ha tabi evi de biriktirdiği maaşı ile almıştı, bakın bu da araya not olsun, şimdi kaçımız çalışarak biriktirdiği maaşı ile gidip şehrin içinde daire sahibi olabilir? Dolayısıyla kapının önünde yatan otomobil anca yazlığa giderken işe yarıyordu ya da acil durumlarda yani hastane postane işi çıktığında veya şehir dışında bir akrabaya gidileceği zaman işe yarıyordu. Şimdi maşallah herkesin altında otomobil, utanmasak köşedeki bakkala bile marş basacağız.
Vurdumduymaz olmaya, gereksiz tüketmeye, trafikte saatleri geçirmeye, avmlerde boş boş dolanmaya, fahiş daire fiyatlarına, bir anda köşeyi dönebilme fikrine yani ranta...vs vs alıştırdılar o yüzden bu işte hepimizin parmağı var, bu saatten sonrada feriştahı gelse bu iş düzelmez.
Sorarım size, hangi minibüs şoförü veya hat sahibi metronun geçtiği yerde senin işin yok dese kabullenir, hangi servis firması bundan sonra toplu taşıma kullanılacak dese kabullenir, hangi müteahhit yol kenarına avm veya plaza dikme fikrinden vazgeçebilir, yapı ruhsatı vermek için bizi de gör demeyen belediye var mı ya da olmayan otoparkın parasını peşin peşin hangi belediyeler alıyor...
Sabah seyrantepedeki kazadan dolayı daha Ataköy'de sitelerin içinden gitmek zorunda kaldım ,öğlen 3 gibi Bakırköy-Sirkeci scooterla 25dkda gittiğim yolu şeritte nasıl durulur bilmeyenlerden ve 3 araçlık kazadan dolayı 1saat 10dkda gittim. 22.00de mecidiyeköyden çıktım haliç köprüsünde yine kaza bu sefer 4 araç zincirleme.. 2 araç için çekici gelmişti.
15 milyonluk şehir böyle olmaz olmamalı.
Arkadaş bu Halkalı-Sirkeci (yeni adıyla Marmaray) tren hattı neden yapılmaz? Ülke mi battı? Katarlılar mı kaçtı gitti ne oldu arkadaş Limak Cengiz nerde gelsinde bi a'sına koysun şu hattın bitirsin a'sına koyim ya!
cabrioleter
18-11-2015, 00:36
Beyler bence fazla abartıyorsunuz iş çıkış saatleri hariç trafik fazla olmuyor ben sabah B.evler Şişli yarım saatte gidiyorum gayet normal akıyor fazla hız yapamasanda, eskiden haliçten geçmeye korkardık kokudan herşey zamanla oturacak çöpler bile toplanmıyordu eskiden
25 yaşındasın.. eskiden dediğin ne kadar eski mesela? o haliç'in koktuğu yıllar?? çöplerin bile toplanmadığı zamanlar??
aç da bir bak yaşadığın şehrin belediye başkanlığı kimler ne zamandır yapıyor?
onların metroları kaç sene önce yapılmış diyorsunuzda ozaman bize zamanında yapmayanlara söveceksin.he ozaman o günlerde ülkenin başı dertten kurtuluyormuydu hayır orasıda var
onların metroları kaç sene önce yapılmış diyorsunuzda ozaman bize zamanında yapmayanlara söveceksin.he ozaman o günlerde ülkenin başı dertten kurtuluyormuydu hayır orasıda var
Yapmayanlara söveceksin diyorsun da 1923 -1940 arası savaştan çıkan bir ülke olarak 3.208 kilometre demir yolu yapılmış bu ülkede.
Teknolojik imkanların kısıtlı olmasını saymıyorum bile.
13 yıldır tek başına iktidar olan bir parti var ve elinde her imkan mevcut çatır çatır yasaları geçirip at oynatacak mv vardı.
Bilim insanlarının bas bas bağırmasına rağmen karadeniz sahil yolu yaptılar ne oldu ?
Az tarafsız olun.
http://www.imo.org.tr/resimler/dosya_ekler/56b65cfe728a8aa_ek.pdf?dergi=154
Trafik rahatlayack diye hayal kuran ve istikrar için oy vermis kişilere duyurulur bu trafik rahatlamaz.
Boşuna avutma mesajlari atmayin.
Sehir planlamasindan bir haber bir baskan secmissiniz metrobus bas tacı etmissiniz.
Sehrin icine etmis bir toki varken o trafik her gecen gun b.ka saracak
Yazık valla size :D
İstanbuldan iş teklifi almıştım geçen yıl maddi olarak çok daha iyi bi teklifti ama kabul etmedim
Şimdi ne kadar doğru bi karar verdiğimi bir kez daha anlıyorum :D
çok sevgili padişahlara kadar gidelim ozaman:
Allah ünalan duragından metroya bindirmek zorunda bırakmasın :)
Londra metrosu 1863 yılında kullanıma giren metro, dünyanın en eski yeraltı ulaşım sistemi olarak bilinmektedir. Londra metrosu ayrıca dünyada elektrikli trenin kullanıldığı ilk hattır.
Ana demiryolu hatlarının yanı sıra, 1933 yılında toplu ulaşımın bir parçası olarak kullanılmaya başlandı. Metronun genelinde toplam 270 istasyon vardır. Tüm hatların toplam uzunluğu 400 kilometredir. Bu uzunlukla Şangay metrosu'ndan sonra dünyanın en uzun ikinci metrosudur. En çok sayıda istasyona sahip metrolardan biridir.
Paris metrosu dünyanın en eski ve büyük metrolarından biridir. İlk hatı 1900 yılında inşa edilen Paris metrosunda bugün 16 hat mevcuttur ve toplam 214km hat uzunluğuna sahiptir. Paris şehrin sembolü olarak gösterilir
İlk hatı 1900 yılında gerçekleşen Exposition universelle etkinliği için inşa edilmiştir.
Şangay metrosu hafif raylı sistemden oluşmaktadır. Sistem ilk kez 1993 yılında açılmıştır. Şangay Pekin ve Tianjin'in ardından Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki üçüncü metroya sahip olan şehir olmuştur. Bu tarihten sonra Şangay metrosu dünyada yeni ve en hızlı büyüyen metrolarından biri olmuştur. Bugün, 12 metro hattı, 289 istasyonu 439 kilometrelik uzunluğuyla dünyadaki en uzun metro ağı hâline gelmiştir. Günlük yolcu sayısı 6,7 milyon olarak hesaplanmıştır. Yolcu sayısında rekor 9 Mart 2013'da 8,486 milyon ile kırılmıştır
Josef Stalin tarafından 1931'de inşaası başlatılan Moskova Metrosu, Moskova Metrosu kuşkusuz dünyanın en çok yolcu taşıyan metrosudur. Her biri sanat harikası olarak kabul edilen 182 istasyonda her gün yaklaşık 9.2 milyon kadar kişi yolculuk etmektedir. Moskova Metrosu devlet tarafından işletilmektedir.
Saat sabah 05.30 ile gece 01.00 arasında toplam 19,5 saat aralıksız çalışan Moskova metrosu, yoğun saatlerde 90 saniye aralıklı seferler yapmaktadır
New York Metrosu, 468 istasyonuyla dünyanın en geniş metro ağıdır. Hizmet tarihi 27 Ekim 1904
kelalper
18-11-2015, 08:10
sabah sabah gene sinir stress. İs yerimle ev yürüyerek 20 dakika. Ama arabayla sabah 34 dakika sürdü. Neden? Çünkü sokak arasında 20 dakika hareket edemedik. Bir tane sığır ev taşıma kamyonu daracık sokağın köşesine kamyonu koymuş. Aynı apartmandan başka taşınanda var heralde başka bir kamyonda gelmiş karşısına koymuş. Aradan bir araba zor geçer ama az ileride ilkokul var yani okul servis güzergahı. Servis geldi kaldı. Arkamız Bayar Caddesi oradan da girenler oldu. Orasıda tıkandı. Öyle kaldık. 34 dakika sonra tükkana vardım. Kapıda tanımadığım bir araba bırakmış gitmiş. Bizim oto yıkamanın girişini kapamış. Genelde bu tip öküzler karşıdaki ATM ye para çekmeye gidio. ATM de insan yok. Herif 8:30 da geldi. Allahtan o gelene kadar araba gelmedi. Nereye koyduğuna bakmıo musun diosun? Noolcak ki bu saatte araba mı yıkıosun dio. Sana ne lan senin gibi öküzleri yıkıyorum içeride biraz sonra bi kamyon gelecek bir sürü sığır gelecek dedim. Aptal aptal suratıma bakıo. Dedim çek git başımı belaya sokma. Hala söylene söylene bindi gitti.
kelalper
18-11-2015, 08:16
Shangay daki Pekindeki metro sistemi buraya gelmeden burası adam olmaz arkadaşlar. Shangay da 12 hat var. Heryere istediğin gibi gidiosun. Yani istanbuldaki gibi taksim sarıyer hattı ya da kadıköy kartal hattı gibi değil. Lan banliyo trenleri vardı bu mallar onları da kaldırdı. Onu geçtim heriflerde yollarda motorbisiklet şeritlerine benzinli motor bile girmiyor bizde kamyonlar kapatır o yolu.
34btr1907
18-11-2015, 09:10
@ imprezaWRC dediği gibi deniz yolu mutlaka kullanılmalı,fahiş fıyatlar olmadan yuksek yolcu kapasıtelı ( turyolun araçları tarzında) 70 80 km hız yapabılıyorlar 150 ile 700 yolcu kapasıtelı olanları var bunların,sahılı boydan boya hatlar uzerınden kullanamıyorlar sene olmus 2016
http://www.adalardan.net/wp-content/uploads/2015/05/eminonu-adalar.jpg
hayat standardı ve refahı ne kadar artarsa o kadar daha fazla insan gelir , 15 sene once cekmekoy diye biryer yoktu şimdi trafikten ümraniyeye varamıyoruz.devlet bu şehri daha fazla büyütüp rant saglamaya calısacagına başka yerlere imkan götürsün , ankara sakarya arası otoyolda giderken sıkılıyorum kur yeni bi şehir oraya koy fabrikayı tesisleri harbiden kimse gelmesin artık bu şehre birbirimizi öldürecek hale geldik
çok sevgili padişahlara kadar gidelim ozaman:
Allah ünalan duragından metroya bindirmek zorunda bırakmasın :)
padişaha kadar gitsekte adamlar savaştan dolayı metro yapabilmeleri rüya gibi bir şey olurdu. bizim türk milletinde var bu kafa.
ayrıca karadeniz sahil yolu yapıldı ne oldu daha rahat memleketime gidiyor. eski halini bilmiyosun herhalde 2 otobüs yan yana zor geçerdi. bunları trafiği azalttı diye yazmıyorum bu ayrı olay. şehir planlaması ayrı olay.
istanbulda şehir planlaması yok olmamaya da devam edecek. büyük büyük binaları yaparken onların yolunuda düşüneceksin .düşünmedikleri için böyle devam eder
optimus_prime
18-11-2015, 09:54
ÇÖZÜMÜ BULDUM
5 de yola çıkın in cin top oynuyor :D
dünkü trafikten sonra 6.15 de avcılardan evden çıktım temden geldim 7 de harbiyedeydim. 1 saat arabada bekleyeceğime ofiste kahvaltı yaptım traş oldum mis :D
zaten 15 dakka yada 10 dakka geç kaldığında oluyor herşey. yoksa 15 dakka erken çıktığında trafikte hiç bir şey yok. millet bir anda çullanıyor.
bence çalışma saatlerinin esnetilmesi çözüm olabilir. herkes aynı anda mesai ye başlamıcak. ama bu seferde bir kurumun diğer kurumla işi varsa bekle babam bekle olur.yine güldürmedi :)
Day Walker
18-11-2015, 10:05
[QUOTE=Bring Out Gimp;7980460]
Kendi arabamda denedim test ettim 1. köprü OGS sini 170 le 2. köprü OGS ini 160 la 6 ay kada roldu geçeli ceza falanda gelmedi.
Bence şehir içi hızlı limitlerini yükseltmeleri lazım. Şehir için 120 şehir dışı 210 falan olsa süper olacak.
Hem trafik azalcak hemde nüfüs azalacak :D
yağmur olayını bende anlamış değilim nasıl beceriyorlar acaba. bence sebebi trafikte aşırı acemi sürücü var ve aşırıda kendine güvenen sürücü var.
bununla ilgili bi video vardı. en öndeki frene basında herkes basıyodu sonra böyle bi kaç kere tekrar edince arka taraf nerdeyse durma noktasına geliyodu :D
onun gibi bişey bu :D ayrıca adam yolda basıyo basıyo ama viraja görsen minnoş kedi düz yolda kullanmayı öğrenmiş ama yağmurda ve virajda napcağını bilmiyo oturuyo frene bunlara da ayrı ayarım :mad:
kelalper
18-11-2015, 10:05
padişaha kadar gitsekte adamlar savaştan dolayı metro yapabilmeleri rüya gibi bir şey olurdu. bizim türk milletinde var bu kafa.
ayrıca karadeniz sahil yolu yapıldı ne oldu daha rahat memleketime gidiyor. eski halini bilmiyosun herhalde 2 otobüs yan yana zor geçerdi. bunları trafiği azalttı diye yazmıyorum bu ayrı olay. şehir planlaması ayrı olay.
istanbulda şehir planlaması yok olmamaya da devam edecek. büyük büyük binaları yaparken onların yolunuda düşüneceksin .düşünmedikleri için böyle devam eder
Kadir dünyanın gelişmiş hiç bir ülkesinde insanlar şehirlerarası yollardan memleketime daha rahat gidiyorum diye sevinmezler tam tersine neden benim şehrime gerçek hızlı tren ya da uçak seferi yok diye tepki gösterirler. Gelişmişlik budur. Adamlar karayolundan sadece yük taşımacılığı yapıyorlar. İnsanlar yol gezisi yapmak istediği zaman o yolları kullanıyor kimse yazın tatile gitmek için uçaklara otel parası kadar uçak biletine ödemiyor o yüzden uçakla seyehat edio. Sen tatile gideceğin zaman uçak biletleri uçuk olduğu için 4 kişi bi arabaya doluşup oradan oraya gidiyorsun.
Mert Safa
18-11-2015, 12:10
[QUOTE=johnie;7980464]
Kendi arabamda denedim test ettim 1. köprü OGS sini 170 le 2. köprü OGS ini 160 la 6 ay kada roldu geçeli ceza falanda gelmedi.
Bence şehir içi hızlı limitlerini yükseltmeleri lazım. Şehir için 120 şehir dışı 210 falan olsa süper olacak.
Ahahahah abi kesinlikle :D en mantıklı öneri :D
[QUOTE=johnie;7980464]
bununla ilgili bi video vardı. en öndeki frene basında herkes basıyodu sonra böyle bi kaç kere tekrar edince arka taraf nerdeyse durma noktasına geliyodu :D
onun gibi bişey bu :D ayrıca adam yolda basıyo basıyo ama viraja görsen minnoş kedi düz yolda kullanmayı öğrenmiş ama yağmurda ve virajda napcağını bilmiyo oturuyo frene bunlara da ayrı ayarım :mad:
sonra niye 8 litre yakıyorm :hehe:
https://www.youtube.com/watch?v=Suugn-p5C1M
https://www.youtube.com/watch?v=Rryu85BtALM
http://www.milliyet.com.tr/150-gunluk-kabus-basliyor/ekonomi/detay/2149924/default.htm
eyvah :D
İstanbul trafiğinde çok önemli iki gelişme - Milliyet Haber (http://www.milliyet.com.tr/150-gunluk-kabus-basliyor/ekonomi/detay/2149924/default.htm)
Merhume Mecidiyeköy'ün cenaze merasimine hoşgeldiniz :D
Cimmeria
19-11-2015, 08:46
1860larda başladı dünyada metro inşaatı, padişahlar adam olsalardı da hacıya hocaya uyacaklarına bilime gelişime yatırım yapsalardı onlar da o zaman diğer ülkeler gibi teknolojik olarak gelişebilirlerdi.
darkmoon
19-11-2015, 08:53
bu istanbulun derdi çilesi bitermi eskiden iski boruları doğalgaz borusu kanalizasyon borusu bir çukur kapanır diğeri açılır sonra tekrar kapanır tekrar açılırdı..
şimdi de metrosu bina yapıyorlar residance falan onların kamyon harfiyat araçları .. bu şehrin kaderi bu galiba.. yarın metrosu bier bu sefer başka bir şey başlar..
kelalper
19-11-2015, 09:04
1860larda başladı dünyada metro inşaatı, padişahlar adam olsalardı da hacıya hocaya uyacaklarına bilime gelişime yatırım yapsalardı onlar da o zaman diğer ülkeler gibi teknolojik olarak gelişebilirlerdi.
Abi olaya bak adamlar yurtdışından geliyorlar paratoner getiriyorlar. Padişaha sunuyorlar ve diyorlar ki camilerin minareleri çok yüksek ve kubbesi bakırdan. O nedenle çok fazla yıldırım çekerler her hangi bi yıldırımda yangın riski çok yüksek çünkü sizin konakların hepsi ahşap diolar. Padişah vezirlere soruyor vezirlerde ne bilsinler soruyorlar hocalara camiye bunları koyarsak helal mi haram mı diye? Hocaların hepsi gavur icadıdır haramdır camiye konmaz dio. Camiye düşen ilk yıldırımda istanbulun çeyreği yanıo. Sen vezir diye git hıyarları seç onlarda gitsin bilimadamı yerine cami hocasına sorsun. Sonra Tubitak ın başına hayvanat bahçesi müdürünü ata. Çok yabancı gelmiyor bana.
[QUOTE=Day Walker;7981008]
sonra niye 8 litre yakıyorm :hehe:
şimdi anlaşıldı işte bu istanbulda çok mal sürücü olduğu kanıtı bu video :D
burkaykalyon
19-11-2015, 09:20
Siz araç bazında düşünüyorsunuz. Birde toplu taşıma rezilliği var. Evden-işe(Eyüp-Kozyatağı) 3 vesait yapmak zorundayım. Sırasıyla yazıyorum. Mesai başlangıcı 9.00
Evin oradan bindiğim otobüs izdiham. 7.10 otobüsü üstelik. İlk durak hemde. 7.20'deki otobüse binsem Silahtarağa trafiğinde kitleniyor kalıyorsun.
Perpa durağında olduğum saat 8.00-8.10 civarı. Abartısız söylüyorum ya 7. ya da 8. metrobüse anca binebiliyorum. Bindiğimde zaten tutunmadan havada gidiyorsun. Büyük hizmet :D
Uzunçayır'da iniyorum. İndiğim saat ortalama 8.30-8.40 civarı. Kozyatağı'na bir çok otobüs geçiyor aslında. Herhangi bir tanesine binip geliyorum dicem ancak Yenisahra trafiği karşılıyor. :D
Her gün ucu ucuna 9'a yetişiyorum. Bindiğim tüm toplu taşıma araçları full. Hepsinde havada gidiyorsun. Milyonlarca akrabam olmuştur belkide :D Nüfus çok arttı çok. Yetmiyor.
berkayoz
19-11-2015, 10:45
servisle işe gittiğim için bahçelievler atatürk havalimanı trafikten nasbimi neredeyse hiç almıyorm fakat izin günlerimde 8 slindir arabayla trafikte herhangi bir yere gitmek işkence oluyor ben belediye başkanı olsam önce istanbuldaki taksicileri lağvederim nefret ediyorum sarı dolmuş minbüs ve ticari taksilerden heryerden kaynak yapma çabaları insanların üstüne kırmalar para üstü vermemeleri yağmur yağdığı zaman götlerinin kalkması birgün birtanesini öldüresiye dövücem başımızı yakmasalar bari
İstanbul trafiğinde çok önemli iki gelişme - Milliyet Haber (http://www.milliyet.com.tr/150-gunluk-kabus-basliyor/ekonomi/detay/2149924/default.htm)
bahçeşehir le başakşehiri yine karıştırmışlar anlaşılan ?
Bahçeşehir-Mahmutbey 21 dakika
Bahçeşehir-Mecidiyeköy 47 dakika
Bahçeşehir-Beşiktaş 52,5 dakika
[QUOTE=Berkan;7981150]
şimdi anlaşıldı işte bu istanbulda çok mal sürücü olduğu kanıtı bu video :D
bunun dışnda en çok merak ettiğim en önce o trafiği yapan mal kim kim bu trafiği yavaşlatan diye:D
karşı şeritte bişi olur yavaşlayıp ona bakarlar, elinde telefon olur ani frene basar bişiler yapar yine ırzına geçer trafiğin, takip mesafesini korumaz hafif bişi olunca bile direk frene asılır vs vs. bide kaynak yapmaya çalışan yavşaklar var. çoğuna yol vermiyorum. geçen çakarlı adam diğerine silah sıktı bigün bizimde başımızı yakacaklar ama ne zaman.
Cimmeria
19-11-2015, 12:00
Abi olaya bak adamlar yurtdışından geliyorlar paratoner getiriyorlar. Padişaha sunuyorlar ve diyorlar ki camilerin minareleri çok yüksek ve kubbesi bakırdan. O nedenle çok fazla yıldırım çekerler her hangi bi yıldırımda yangın riski çok yüksek çünkü sizin konakların hepsi ahşap diolar. Padişah vezirlere soruyor vezirlerde ne bilsinler soruyorlar hocalara camiye bunları koyarsak helal mi haram mı diye? Hocaların hepsi gavur icadıdır haramdır camiye konmaz dio. Camiye düşen ilk yıldırımda istanbulun çeyreği yanıo. Sen vezir diye git hıyarları seç onlarda gitsin bilimadamı yerine cami hocasına sorsun. Sonra Tubitak ın başına hayvanat bahçesi müdürünü ata. Çok yabancı gelmiyor bana.
cehalet ve bağnazlık her devirde ve zamanda her topluma büyük zararlar vermiş, avrupa ve hristiyan toplumu bunu ortaçağda bırakıp rönesans ve reform hareketiyle yürümüş gitmiş, ne yazık ki bizim ve etrafımızın coğrafyası ki ağırlıklı müslüman toplumlar, bu aydınlanmayı ve bilime inanmayı hala gerçekleştirebilmiş değiliz.
Ekşide alıntı :)
İş başvurusu için gelmem gerekiyordu. Sene 2013 ölmüş hala iş başvurusu için gidip elden kayıt mı yapılır amına koyım diye söylene söylene geldim. Dİni bütün bir adam olsam şükür namazı kılıp "iyi ki gelmişim de görmüşüm" diyerek ayrılacaktım. bunu zorunlu tutan kurum görevlisi adammış adam. tam bir yönetici. Akıl küpü. Helal olsun.
Uçakla İzmir'den İstanbul'a gelmek 35-40 dakika. İndik. Bekliyoruz öyle uçakta. 5 dakika oldu yok, 10 dakika oldu yok. pilot anons yaptı. Yer trafiği olduğu için park edemiyormuş 10 dakika içinde park edecekmiş. Uçakta bile trafiğe yakalanıyorsun. Pilotların kornası olsa basacaklardı. Var mı lan acaba bunların kornaları. Neyse.
Şimdi hazır o kadar gelmişim bari dedim bir göreyim Taksim'i Beşiktaş'ı. Taksim'den dolmuşa bindim. 1 saatte Beşiktaş'a gittim. İş saatinde, hafta içi. Ben İstanbul'u falan da bilmem bunlar arasındaki mesafeyi de bilmem. Dolmuşa binmeden "abi yakın mı?" dedim. "Yakın yakın atla" dedi. Atladım. Yavşak herif. Yakınmış ama gidilemiyormuş. Adama "hani yakındı lan" da diyemiyorum. Yalan değil yakın. Bilsem koşarak giderdim. Dolmuş benzinle gitmiyor arkadan birileri ittiriyor sanki. O hızda gittik, bazen de gidemedik. uçaktaki yer trafiğini görünce anlamıştım ben zaten başıma geleceği.
Maceralarım bununla sınırlı değil. Metrobüsünüze de bindim. daha doğrusu önceleri baya bir binemedim. Bir yere gitmeye çalışıyorum yer altından gitmem gerek görüyorum orayı, yerin altına dalıyorum bir çıkıyorum farklı bir yerdeyim. Bir tane teyze merdivenlere oturmuş "ben eskiden burdan dümdüz girip gidiyordum şimdi gidemiyorum.
Değiştirmişler alt geçit yapmışlar niye gidemiyorum" diye ağlıyor. gerçekten ağlıyordu. Simitçiye 2'li bilet alicam nerden alırım diyorum. Ben satıyım sana diyor. Kaç para dedim 10 lira dedi. 2 tane bileti 10 liraya verecek bana metropol çocuğu. Yer miyiz lan biz. Biz de kendi çapımızda büyük şehirden geliyoruz ölüm. Her yerden insan çıkıyor sanki hepsi seni sikmeye çalışıyor. Sırtımda sırt çantası var diye böyle oldu heralde.
Sonra gittim kendim buldum gişe gibi bir şey. 2 tane bilet 7 tl yazıyor. arkadaşı aradım, "Olm adamlar gişenin bile fake'ini yapmışlar 2 tane bilet 7 lira diyo baya da resmi bi yere benzetmişler, içine üniformalı adam bile koymuşlar." dedim. O gerçek lan al ordan dedi. Vay amina koyim 1 bileti 3.5 tl'ye de alınca iyice sinirlendim ben. izmir'de 2 tl'ye bir ucundan bir ucuna gidebiliyorsun, azcık yol gitçem lan burda. Ama sıktır edin izmir *** gibi gelmeyin sakin. Zaten Kemeraltı'nda bile yalnız hissedersiniz kendinizi bu saçmalığa alıştıktan sonra. Neyse metrobüs bekliyorum. geldi böyle. Bazı insanlar bindi bazıları binmedi önümdekilerin. Yer de vardı içerde. Beni bıraksalar binerdim ben ama binemedim. Hayır numaraların da hepsi 34 numara. Başka metrobüs bekliyorlar öyle bir şey mi var desem değil noluyor anlamadım yani. Arkadaşı aradım yine, ölüm hep aynı numara geliyor içerde yer var bu insanlar binmiyor noluyor burda diye sordum. Oturmak için yenisini bekliyorlar onlar dedi.
Sizin dedim ben yapacağınız işi, ilk 34 numara geldiğinde "çekilin lan ben İzmirliyim ne bekliyorsunuz burda, Yer var içerde" diyerek daldım içeri. Ayakta gidiyorum yaklaşık 10 durak sonra tost yaptılar beni. Hafta içi, iş saati. Bu kısma cidden ınanamıyorum. Bir de sırt çantam var diye rahatsız oldular, tam randımanlı dayayamadılar tabii. Onu indirmemi rica ettiler, tam sıkışamıyoruz ya çünkü. İndirdim artık Allah ne verdiyse girdiler. Abi ben İzmirliyim çok dayamayın dedimse de "nerde bulacaz seni bir daha hazır bulmuşken dayayalım, sonra İzmir'e dönünce bana metrobüste dayamadılar deme" dediler heralde.
Annem uçaktan indikten sonra haber ver merak ederim demişti. Asıl merak edilecek şey metrobüsten inip inemeyeceğim imiş, uçak falan hikaye. Vallaha çocuğum olsa koymam bunun içine. Anam bunun içine girerken görseydi beni "gitti gitti gitti çocuk" diye ağıt yakardı. Metrobüsün kendi yolu var güzel gidiyor tamam eyvallah da içeride neler yaşanıyor amina koyim. Yan yoldaki arabalar falan ise hiç gitmiyor zaten. Benim İstanbul'dan anladığım şu:
Ya kendi arabanda rahat bir şekilde mahsur kalıp hiçbir yere gidemiyorsun, ya da götüne dayamalarına izin vererek, ona buna vererek mesafe kat edebiliyorsun. O gün canın sevişerek bir yerlere mi gitmek istiyor, yoksa kalabalıklar içinde kendi arabanda yalnız mı kalmak istiyor. tercih senin artık.
Başvurmak için belgeleri kuruma götürdüğümde perişan bir haldeydim. O gün mülakat olsa "neden istanbul'da çalışmak istiyorsunuz" diye sorsalar verebileceğim tek mantıklı cevap "deli sıktı beni metrobüste." olurdu. Şimdi ben oraya girmek istemiyorum almasalar bari. Ama belgeleri vermeden de edemedim, gelmişim o kadar. adam puanınız da yükselmiş deyip göz kırptı bana. Yapma lan deyip geri alacaktım elinden. Hayır Beşiktaş'ta terası deniz manzarası gören cafe'ye girip, kimsenin olmadığı arka bahçesinde tek başıma oturup duvarı seyreden adamım. Ne işim var istanbul'da benim onu da anlamıyorum. git kırşehir'de yasa, çoluğa çocuğa karış. mal.
İstanbul'dakilerin birbirlerine bela okumasına gerek yok Allah hepinizin belasını vermiş. Birisi size bela okuduğunda ellerinizi yana açıp kafanızla sağı solu göstermeniz yeterli "bu şehirde yaşıyoruz daha ne olacak lan" gibisinden. kesin bilgi bunu vücut dilinde yayalım.
Edit: Çok fazla mesaj geldi "iş noldu" diye. Bu yazıyı yazdıktan 3 hafta sonra mülakata çağrıldım ama gitmedim. Şaka mı yapıyorum sanıyorsunuz ölüm. Zaten İstanbul aşıklarından da tehdit mesajları alıyorum. Tehdit mesajı değil de, "gelme zaten seni bi daha buralarda görmeyelim delikanlı" diyorlar. Gelmiyorum ölüm zaten. Yerleşmek için değil ama gezmek için gelirim belki de şu saatten sonra beni oraya alırlar mı bilmiyorum. İzmir üzerinden gelenlere kimlik kontrolü yapıyorlarmış, Beni arıyorlarmış. Yakalarlarsa mesai bitimindeki bir metrobüsün içindeki direğe bağlayıp gideceklermiş beni. İstanbul'a gelirsem Kırşehir üzerinden aktarmayla gelcem. Kolay yakalanacak adam değilim bunları hep düşündüm. Sevgiler.
IbizaFR150
19-11-2015, 15:24
Daha önce yazmış olabilirim,tekrar yazayım. Anadolu yakasında oturup,Avrupa yakasında çalışan ve işe arabayla yalnız seyahat eden kişiler bu trafiğin baş aktörü. Köprü trafiği tüm İstanbul'un trafiğini oluşturuyor.
Adam ve eşi Levent'te çalışıyor, hergün yavserviste ya arabada 3 saat yol çekiyorlar, sonra 300-500TL az kira veriyorum diye akşam 8de gittiği evinde çok mutlu olduğunu iddia ediyorlar.
Bu arkadaşlar basit bir maliyet hesabı yapmaktan aciz malesef.
1)Arabayla gidiyorsan benzin ve aracın yıpranma maliyeti vereceğin kira farkından daha fazla.
2)Servisle gidiyorsan,günde 3,haftada 15,ayda 60 saatin trafikte geçiyor, haftada 40 saat çalıştığını düşünürsen maaşın 1/4ünden fazlasını yola bırakıyorsun (trafikte geçen saat çalışma saati içinde sayılabilir)
3)Anadolu yakasında oturduğun ev senin veya ailenin olabilir, işin Avrupa yakasındaysa o evi kiraya ver, bu tarafta kiraya çık. Akşam 8'de evde olup sabah 7de o evden çıktığında ha Moda'da oturmuşsun ha Şişli'nin arka sokaklarında,ne farkeder?
Özetle, araba alım satımında ne kadar saçmalık varsa günlük hayatta yine aynı insanların saçma karar ve zevkleri doğrultusunda bir toplum şekilleniyor. 5 yaşındaki arabanın tamponunda boya var diye laf eden adam,günde 3 saat trafikte kalırım,yine o evde otururum diyor. Otur kardeşim otur...
Haftaiçi bir akşam,18:30 gibi Leventten Beşiktaşa minibüsle falan gitmeye çalışın,Zincirlikuyu'yu geçene kadar(30-40dk sürebilir) yolda araçlarında tek başına köprü kavşağındaki araç sahiplerine saydırırken bu yazdıklarımı hatırlayan olur belki.
Bende önümüzdeki ay Ümraniyede işe başlayacagım kısmetse hergün Sultangazi-Ümraniye yapacagım
Allahtan servis var diye kendimi avutuyorum
Gecmis olsun diyelim sana simdiden umraniye trafigi yillardir var.
Bugün öğlen saat 2 de. Teorik.olarak herkes işte ve okulda oldugu saatler. trafiksiz 14dk süren rotayi (Eyüp acibadem) 2 saat.41 dk sürede aldım. Eve girince okula 5 dk.mesafede olan arkadaşım aradı.
adam evini supurmus, yemek yapmış yemiş bide üstüne 1 bölüm dizi izlemiş. Bende eve geldim işte..
SerkanYazgan.
19-11-2015, 16:37
Yazar belli ki kırşehirli :) O değil bizim kırşehir bile bozuldu, saçma sapan konutlar yaptılar her yere ve hepsinin otoparkı olması gerekirken ne hikmetse hiçbirinin yok. 30 sene önceki yapıların otoparkı var otoparkı.
İstanbulda yaşayanlara gerçekten Allah sabır versin. Burda heryer yürüyerek 10 dk. ama burda iş yok, misal ben işsizim. Şimdi herkes İstanbula git diyor, birkaç arkadaş gel yanımda çalış gözümüz kapalı güveneceğimiz biri lazım diyo meğersem yanlarında çalışan geçen ay 30-40 bincik takmış. Tabi farklı sebeplerden dolayı gidemem, gitmekte istemiyorum. Çünkü herkes birbirini tanıyor, ben burda açta olsam karnım doyar. Ama hayat boğazımıza sarılırsa bizede istanbul yolları taştan.
Yazar belli ki kırşehirli :) O değil bizim kırşehir bile bozuldu, saçma sapan konutlar yaptılar her yere ve hepsinin otoparkı olması gerekirken ne hikmetse hiçbirinin yok. 30 sene önceki yapıların otoparkı var otoparkı.
İstanbulda yaşayanlara gerçekten Allah sabır versin. Burda heryer yürüyerek 10 dk. ama burda iş yok, misal ben işsizim. Şimdi herkes İstanbula git diyor, birkaç arkadaş gel yanımda çalış gözümüz kapalı güveneceğimiz biri lazım diyo meğersem yanlarında çalışan geçen ay 30-40 bincik takmış. Tabi farklı sebeplerden dolayı gidemem, gitmekte istemiyorum. Çünkü herkes birbirini tanıyor, ben burda açta olsam karnım doyar. Ama hayat boğazımıza sarılırsa bizede istanbul yolları taştan.
işte bu yüzden istanbulun boku çıktı. neymiş taşı toprağı altınmış he altın.
Bunda gelenlerin suçu yok her seyi istanbulda birleştirenlerin suçu var. İstanbul yerine izmir eskişehir bursa izmit vs gidin oralarda buyuk ve imkanlı şehir dicem ama oralarında cılkı cıkmasın. günden güne hepsi boka sarıyo zaten.
imprezaWRC
20-11-2015, 10:27
Bende önümüzdeki ay Ümraniyede işe başlayacagım kısmetse hergün Sultangazi-Ümraniye yapacagım
Allahtan servis var diye kendimi avutuyorum
Hayırlı olsun, sabah giderken uyumak için yanına yastık al, en azından kafanı yumuşak yere yaslarsın diğer türlü boynunda acır zor olur. Dönüşte uykun gelmeze bir sezon diziyi sığdıracak kadar hafızası olan bir tablet falan al, izlersin en azından sıkılmazsın. Arada bir servisten inip kan dolaşımını sağlayacak hareketler yap, merak etme servis bir yere gitmez, gidemez, saatlerce aynı yerde çakılıp kalacaksın. Yanına bir kap yemekte al, eve vardığında eşine 3 saat önce ısıttığı akşam yemeğini bir kez daha ısıttırma.
Ümraniye'de şimdiden ev bakmaya başla derim, bu yazdıklarım senaryo değil, hergün çekeceğin işkencenin bir kısmı.
imprezaWRC
20-11-2015, 10:45
Asıl 3.köprü açılsın siz o zaman mokokoyu göreceksiniz. Şimdi Kurtköy'den başlayan trafik İzmit'ten başlar hale gelecek. Çünkü 3.köprünün kendine has bir yolu yok, 2.köprüden çıkıp 2.köprüye bağlanıyor, ne kadar zekice değil mi?
Birde 3.köprüde kamyonların trafiğe çıkış saatlerine sınır koymazlarsa, oradan çıkan adam olmaması gereken saatte 2.köprü yoluna veya otobana bağlanacak, sonuç daha beter trafik olacak. Hatta, 3.köprü güzergahında da yapılaşmalar başlayınca sonuç daha da harika olacak.
Kanalizasyonu, elektriği, doğalgazı...vs komple çöksün de hepimiz ne yapacaklarını görelim. O zamanda biz biliyoruz diye ortalıkta gezinirler mi merak ediyorum. Şehir çok yakında trafik dışındaki etkenlerden ötürüde çözümsüzlüğe doğru gidecek, izleyin görün.
P.S : Ulan artık evin içinde bile trafik var, geçen gün misafirlerle beraber aynı anda mutfağa gitmeye kalkıştık, dur kalk dur kalk anca buzdolabına varabildim. Hayır, kapıdan çıkıp gitsem, komşuya geçip oradan zıplayarak balkona oradan da mutfağa geçsem mi dedim ama olmadı. Eşim sağolsun parkeleri yeni silmiş, yol kaygan, oğlan da gitmiş oyuncaklarını banyo kapısı önüne yere yığmış, hani dedim bari o sıkışıklıkta banyoya kaçıp duş alayım çıktığımda kesin trafik açılır ama işte o da olmadı; koridorda halının üstünde bekledim. Kayınvalide de mutfakta yere birşey dökmüş, viledayı alacağım diye mutfaktan geri çıkmaya kalkış, ev iyice kilit oldu. Hanıma dedim, bu ev 5 kişiden fazla misafiri kaldırmıyor, hele kayınvalideyi hiç kaldırmıyor. Herkes evine gitsin, evinde yesin içsin, bundan sonra dışarıda buluşalım dedim. (dedikten sonrada etrafta bir kararma oldu, çok şükür bugün bir nebze olsun görebiliyorum :D :D :D )
Hakan abi valla seviyorum seni :D
Hayırlı olsun, sabah giderken uyumak için yanına yastık al, en azından kafanı yumuşak yere yaslarsın diğer türlü boynunda acır zor olur. Dönüşte uykun gelmeze bir sezon diziyi sığdıracak kadar hafızası olan bir tablet falan al, izlersin en azından sıkılmazsın. Arada bir servisten inip kan dolaşımını sağlayacak hareketler yap, merak etme servis bir yere gitmez, gidemez, saatlerce aynı yerde çakılıp kalacaksın. Yanına bir kap yemekte al, eve vardığında eşine 3 saat önce ısıttığı akşam yemeğini bir kez daha ısıttırma.
Ümraniye'de şimdiden ev bakmaya başla derim, bu yazdıklarım senaryo değil, hergün çekeceğin işkencenin bir kısmı.
Abi süper özetlemişsin ÜMraniyeden evi buldumda şu sayısaldan parayı bulamadım :)
imprezaWRC
20-11-2015, 10:49
Hakan abi valla seviyorum seni :D
Ne yalan söyleyeyim bende seni (ne oluyor lan :D :D )
harbiden böyle anlattıkça istanbuldan korkuyor insan :D bu kadar kalabalık olur mu nasıl çözecekler vallahi çözen tariha adını kazır
Ne yalan söyleyeyim bende seni (ne oluyor lan :D :D )
Mart gibi taşınıyorum bende heralde Beşiktaşa:D
darkmoon
20-11-2015, 10:56
benim son on yıldır artık her aracımda kesin multimedia var yol çekilmiyor yoksa.. özellikle büyük bir kaza varsa bir saat iki saat yol kilit oluyor dinlenme alanına çekiyorum açıyorum tv yi yada kliplerim var onu yada baya arabada bir filmlerim zeki-metin kemal sunal serileri yabancı filmler .. iyi geliyor arabada kettleda var hazır üçü bir arada çay falanda var.... :) corvette imde bile vardı kettle :D
Dün saat 15:00 Bomonti'den çıktım normalde 15:35-45 Ataşehirde oluyorum. Ne olduysa dün bilmiyorum her yer duruyordu 17:15'de ancak eve girebildim.
Yandex üzerinden yürüyenler efsane :D adam plaka yazıp sizden çok hoşlandım demiş bir bayana yuhhh! Altına işeyen uyarı balonu 5 falandı :D
Dün saat 15:00 Bomonti'den çıktım normalde 15:35-45 Ataşehirde oluyorum. Ne olduysa dün bilmiyorum her yer duruyordu 17:15'de ancak eve girebildim.
Yandex üzerinden yürüyenler efsane :D adam plaka yazıp sizden çok hoşlandım demiş bir bayana yuhhh! Altına işeyen uyarı balonu 5 falandı :D
Bunun gibi bir sürü örnek oluyor :D
http://img-2.onedio.com/img/719/bound/2r0/55ae1b9ea66336713f4c9fae.webp
imprezaWRC
20-11-2015, 11:15
Mart gibi taşınıyorum bende heralde Beşiktaşa:D
Filmin adı, İzmir'linin beşiktaş Macerası. O güne kadar trafik görmemiş, herkesi kendi gibi gören İzmir'li, İstanbul'da da deniz var diyerek Beşiktaş'a taşınır. İlk hafta Beşiktaş-Kadıköy vapur hattını kullanır ve lan ne trafiği bak martılara simit atarak güle oynaya gidiyorum der. Birgün deniz trafiği sis nedeniyle çalışmaz, kahramanımız o gün otomobiliyle Beşiktaş'tan Kadıköy'e gitmeyi tercih eder ve herşey o anda başlar. Vapur ile 30dk, otomobil ile nasıl 3 saat laaaaan, Kadıköy'de de park yeri bulamaz ve otomobili elinde patlar :D :D
Asıl 3.köprü açılsın siz o zaman mokokoyu göreceksiniz. Şimdi Kurtköy'den başlayan trafik İzmit'ten başlar hale gelecek. Çünkü 3.köprünün kendine has bir yolu yok, 2.köprüden çıkıp 2.köprüye bağlanıyor, ne kadar zekice değil mi?
Birde 3.köprüde kamyonların trafiğe çıkış saatlerine sınır koymazlarsa, oradan çıkan adam olmaması gereken saatte 2.köprü yoluna veya otobana bağlanacak, sonuç daha beter trafik olacak. Hatta, 3.köprü güzergahında da yapılaşmalar başlayınca sonuç daha da harika olacak.
Kanalizasyonu, elektriği, doğalgazı...vs komple çöksün de hepimiz ne yapacaklarını görelim. O zamanda biz biliyoruz diye ortalıkta gezinirler mi merak ediyorum. Şehir çok yakında trafik dışındaki etkenlerden ötürüde çözümsüzlüğe doğru gidecek, izleyin görün.
P.S : Ulan artık evin içinde bile trafik var, geçen gün misafirlerle beraber aynı anda mutfağa gitmeye kalkıştık, dur kalk dur kalk anca buzdolabına varabildim. Hayır, kapıdan çıkıp gitsem, komşuya geçip oradan zıplayarak balkona oradan da mutfağa geçsem mi dedim ama olmadı. Eşim sağolsun parkeleri yeni silmiş, yol kaygan, oğlan da gitmiş oyuncaklarını banyo kapısı önüne yere yığmış, hani dedim bari o sıkışıklıkta banyoya kaçıp duş alayım çıktığımda kesin trafik açılır ama işte o da olmadı; koridorda halının üstünde bekledim. Kayınvalide de mutfakta yere birşey dökmüş, viledayı alacağım diye mutfaktan geri çıkmaya kalkış, ev iyice kilit oldu. Hanıma dedim, bu ev 5 kişiden fazla misafiri kaldırmıyor, hele kayınvalideyi hiç kaldırmıyor. Herkes evine gitsin, evinde yesin içsin, bundan sonra dışarıda buluşalım dedim. (dedikten sonrada etrafta bir kararma oldu, çok şükür bugün bir nebze olsun görebiliyorum :D :D :D )
Iste bunlar hep agaoglu spec 70m2 ev yuzunden :D
Filmin adı, İzmir'linin beşiktaş Macerası. O güne kadar trafik görmemiş, herkesi kendi gibi gören İzmir'li, İstanbul'da da deniz var diyerek Beşiktaş'a taşınır. İlk hafta Beşiktaş-Kadıköy vapur hattını kullanır ve lan ne trafiği bak martılara simit atarak güle oynaya gidiyorum der. Birgün deniz trafiği sis nedeniyle çalışmaz, kahramanımız o gün otomobiliyle Beşiktaş'tan Kadıköy'e gitmeyi tercih eder ve herşey o anda başlar. Vapur ile 30dk, otomobil ile nasıl 3 saat laaaaan, Kadıköy'de de park yeri bulamaz ve otomobili elinde patlar :D :D
Abi 2.haftada bir Beşiktaştayım zaten :D Trafiğide ulaşımıda gayet iyi biliyorum. İş-ev lokasyon gidiş güzergahını ayarlamak önemli. Ben tıkır tıkır her yere gidiyiorum valla hatta İzmirden hızlı gidiyorum.
İzmirde İzban ve Aktarma komboları gibi efsaneler var ki sizin metrobüsünüze 5 çeker :D
Abi bunu okuyunca şu geldi aklıma ;
http://bloghaberci.blogcu.com/kanada-ya-yerlesen-izmir-linin-yazdigi-gunluk-lutfen-okuyu/9908388
darkmoon
20-11-2015, 11:22
en güzel kesin çözüm karavan almak iş yerinin yakınına park etmek .. :D iş dağılış vakti trafik sakinleşene kadar karavanda takılıcan bakdın sonu gelmiyor içinde yatıcan :) artık evdekiler sorarsa mesaiye kaldık falan diyiceksin :)
İzmirde İzban ve Aktarma komboları gibi efsaneler var ki sizin metrobüsünüze 5 çeker :D
günde kaç milyon insan biniyor IZBAN a ? :)
akşam Zincirlikuyu - Mecidiyeköy sizin günlük Izban' a eşittir :)
imprezaWRC
20-11-2015, 11:26
Abi 2.haftada bir Beşiktaştayım zaten :D Trafiğide ulaşımıda gayet iyi biliyorum. İş-ev lokasyon gidiş güzergahını ayarlamak önemli. Ben tıkır tıkır her yere gidiyiorum valla hatta İzmirden hızlı gidiyorum.
Ev Beşiktaş'ta, iş nerede Fulya'da mı? Bu kadar dert edinmediğine göre ya yürüyüş mesafesinde ya da vapurla geçebileceğin bir mesafede ? Beşiktaş'ta oturup Üsküdar'a veya Kadıköy'e çalışmayada gidersin. :soru:
Sorun kaç milyon kişinin bindiği değil, mecbur binmek zorunda olman. Hergün ayrı saatte geliyor beyfendi, sattleri hesaplaman lazım. Bazen bi bakıyorsun aa gelmedi 30dk bekledin mal gibi soğukta yağmurda, duraklar açıkta. Neyse geldi bindin,
tostsun ki bazen binemiyorsun dolu oluyor oda ayrı konu. Oh dedin gidicem, aa yolun ortasında durdu tren bekliyor 10dk açıklama yok vs. Hah diyosun hareket etti durağa geliyor durakta kapılar 10 kere açılıp kapanıyor, makinist düzeltmek için treni açıp kapatıyor vs.
Bi bakmışsın arabayla 10dk lık Alsancak-Mavişehir hattını 1.5 saatte TRENLE gitmişsin :D
Ev Beşiktaş'ta, iş nerede Fulya'da mı? Bu kadar dert edinmediğine göre ya yürüyüş mesafesinde ya da vapurla geçebileceğin bir mesafede ? Beşiktaş'ta oturup Üsküdar'a veya Kadıköy'e çalışmayada gidersin. :soru:
Benim hatun Kavacıkta çalışıyor ev Beşiktaşta barbarosun başında, hop biniyor duraktan servise 40dk sonra Kavacıkta. Akşamda levent traiği ve köprü dönüş trafiğine takıldığı için genelde 45-1saat arasında geliyor.
Benim iş belli değil yeri bakacağuk ama geneli Maslakta. Taksim den metroyla öperim :D
imprezaWRC
20-11-2015, 11:37
Benim hatun Kavacıkta çalışıyor ev Beşiktaşta barbarosun başında, hop biniyor duraktan servise 40dk sonra Kavacıkta. Akşamda levent traiği ve köprü dönüş trafiğine takıldığı için genelde 45-1saat arasında geliyor.
Benim iş belli değil yeri bakacağuk ama geneli Maslakta. Taksim den metroyla öperim :D
Olm hatun ertesi akşam geliyorda sen 1 saatte geldi diye hesap yapıyor olma :D :D
Kavacık'tan akşam kendini mancınıkla fırlatsan 1 saatte anca gidersin Barbaros'a.
Senin hatun özel havayolunda mı çalışıyor, servis diye dediğin zımbırtı muhtemelen ve en iyi ihtimalle zeplin olması lazım. :D :D
P.S : Olm hatun eve vardığında aynı anda saatleri 1 saat geri alsanız anca o dediğin dilim tutar :D :D :D
Olm hatun ertesi akşam geliyorda sen 1 saatte geldi diye hesap yapıyor olma :D :D
Kavacık'tan akşam kendini mancınıkla fırlatsan 1 saatte anca gidersin Barbaros'a.
Senin hatun özel havayolunda mı çalışıyor, servis diye dediğin zımbırtı muhtemelen ve en iyi ihtimalle zeplin olması lazım. :D :D
P.S : Olm hatun eve vardığında aynı anda saatleri 1 saat geri alsanız anca o dediğin dilim tutar :D :D :D
Ben mesai cikislarinda 1,5 saatte alemdag-sisli gidebiliyorum.
(Cekmekoy--Cavusbasi-Kavacik-Gultepe-Sisli)
1,45 dkda ise
Cekmekoy-Nevzat Demir-Altunizade-Capitol-Bogazici-Sisli.
trafik kopru baglantilarinda oluyor, kopru baglantilarini kolay atlatabilirseniz( fsm icin cavusbasi ustunden gitmek- Altunizade de Baglarbasi tarafindan gelis yolundan baglanmak gibi)
Cok sikinti-trafik yasamiyorum, biraz istanbullular abartiyoruz gibime geliyor.(Ankara-Istanbul-Izmir'de minimum 3 er sene yasayan birisi olarak soyliyorum)
imprezaWRC
20-11-2015, 12:03
Ben mesai cikislarinda 1,5 saatte alemdag-sisli gidebiliyorum.
(Cekmekoy--Cavusbasi-Kavacik-Gultepe-Sisli)
1,45 dkda ise
Cekmekoy-Nevzat Demir-Altunizade-Capitol-Bogazici-Sisli.
trafik kopru baglantilarinda oluyor, kopru baglantilarini kolay atlatabilirseniz( fsm icin cavusbasi ustunden gitmek- Altunizade de Baglarbasi tarafindan gelis yolundan baglanmak gibi)
Cok sikinti-trafik yasamiyorum, biraz istanbullular abartiyoruz gibime geliyor.(Ankara-Istanbul-Izmir'de minimum 3 er sene yasayan birisi olarak soyliyorum)
Hergün minimum 3 saatinin yolda geçmesi abartı birşey değil mi?
SerkanYazgan.
20-11-2015, 12:13
ahahahahah :D Abi sen kaç senedir bu stresi yaşıyorsun, bu konuya sırf senin yorumlarını okumaya giriyorum:) Eğer son 5 senedir bu stresteysen gözüken yaşı 35 değil 45 yap :) Bu kadar sinir adamı yaşlandırır.:)
imprezaWRC
20-11-2015, 12:26
ahahahahah :D Abi sen kaç senedir bu stresi yaşıyorsun, bu konuya sırf senin yorumlarını okumaya giriyorum:) Eğer son 5 senedir bu stresteysen gözüken yaşı 35 değil 45 yap :) Bu kadar sinir adamı yaşlandırır.:)
Yanyana başka bir 35 ile gelsem sanırım saçımdaki beyazlar nedeniyle dede diye elimi öper :D
Sende öyle bir yazmışsın ki, İstanbul trafiğinde bir tek ben dertliyim, geri kalan herkes mokokadan memnun :) Ben doğma büyüme İstanbul'luyum, 25 yıldır And. yakasında oturuyorum. İşyerim ve oturduğum semt arasında toplasan 15 km ya vardır ya yoktur. Ama 15 yıl önce o mesafiyi frene basmadan ve gazlamadan 15dk'da gidebiliyordum. Şimdi ise 45 dk'da eve varabildiğimde şükür ediyorum. Kimi zaman 1 saatte vardığım oluyor. Eşimin de çalıştığı işyeri ile ev arası mesafe 10km ama o da 45dk hatta çok nadiren 2 saatte gelebildiği günler oluyor. Bazen erken çıktığında beni işyerinden alırmısın diyor; 3 kere olur dedim, o 3 kere de 3 defa ömrümden ömür gitti. Tövbe ettim, acil durum söz konusu olmadığında lütfen servisi bekle onunla gel diyorum.
Bahçeşehirde ikamet eden arkadaşlarımızla da artık telefonda görüşüyoruz. :D
GoPro takıp video çekeyim istersen :D Valla her akşam fix dış projeye gitmiyorsa kavacık-beşiktaş dediğim süre. Sadece leventte bazen ekstrem bekleme olabiliyor oda bi 15dk sarkıtıyor.
Karşıyada Taksim-Marmaray-Kadiköy yapıyorum vapur yoksa. Araba kullanamayarak huzuru buldum İstanbulda.
Bahçeşehirde de ev var orada kalırsam sabah 5 te kalkmam lazım rahat gidebilmek için :D
SerkanYazgan.
20-11-2015, 12:43
Yanyana başka bir 35 ile gelsem sanırım saçımdaki beyazlar nedeniyle dede diye elimi öper :D
Bahçeşehirde ikamet eden arkadaşlarımızla da artık telefonda görüşüyoruz. :D
Duyarlı birisin bu yüzden daha çok sinir oluyorsun abi:) Üstte 1.45 dk yı normal bulan arkadaş gibi kabullenmek lazım. :)
İstanbula gittiğimde binlerce insan iş saatinde nereye gidiyor diye düşünüyordum, arabalar hep boş her yer trafik. Ferrariye bile binsen o trafiğe çakılıp kalıyorsun, şanslıysan hararet ya da arıza yapmaz :) Koskoca ülkenin tüm yükünü taşıyan bir şehire yapılan yatırımlar ise 3. köprü gibi. Herkes birbirinden bağımsız gibi çalışıyor ama el birliğiyle içine ediyorlar. Yol yapıyor etrafı 2 sene içinde binalarla doluyor, binlerce araç aynı anda o binalardan yola fışkırıyor. Yol trafiği rahatlatmak için yapılmıyor, yerleşim yeri için yapılıyor. Bak ben ta burdan sinirlendim :D
Şu yorum beni benden aldı gülmekten karnım ağrıdı bizim burda trafik sadece 3 dakika bilemedin en fazla 5 dakika kitlendimi kızıyoruz orada olsak sıyırırdık
Babam avcılarda iş yeri açtığında evide çok yakınından almıştı ozaman çok kızmıştım daha iyi semtler varken burası ne diye adamın bildiği varmış
Ben 50.000 nufuslu küçük bir ilçede yaşıyorum arabaya binerken zevk alıyorum eşimle çocuğumla sitressiz dolaşıyorum bunlara şükür ediyorum ama gel gelelimki iş imkanları sürekliliğide istanbulda çok fazla
Ağustos ayında arabamla ist. mal almaya geldim babamın evi avcılardan mertere gitmem gerekiyordu 8 gibi çıktım tam arabaya binince burdan bir arkadaşım aradı (niğde) adanaya gidecem isteğin varmı diye ist olduğumu söyledim kapattık mertere ulaştığımda tekrar aradım (2 saat 40 dakika sonra) adam çoktan adanaya ulaşmış işini halletmiş kahvaltı yapıyor ozamanlar dedim buranın trafiği adamı sinir hastası yapar diye
Allah kolaylık versin sizlere
imprezaWRC
20-11-2015, 13:16
GoPro takıp video çekeyim istersen :D Valla her akşam fix dış projeye gitmiyorsa kavacık-beşiktaş dediğim süre. Sadece leventte bazen ekstrem bekleme olabiliyor oda bi 15dk sarkıtıyor.
Karşıyada Taksim-Marmaray-Kadiköy yapıyorum vapur yoksa. Araba kullanamayarak huzuru buldum İstanbulda.
Bahçeşehirde de ev var orada kalırsam sabah 5 te kalkmam lazım rahat gidebilmek için :D
Olm harbiden merak ettim imkan varsa GoPro ile çekim yapıp paylaşırmısın. :) Hangi yoldan gidiyorsa işim düştüğünde bende aynısını yapayım. Yanlız, servis şoförü nerede boşluk bulup emniyet şeridine giriyorsa o kısımlarda net olsun.
Bahçeşehirde ikamet edersen yakındaki camiye müezzin olursun :D :D (Zaten artık sabah 05:00'te yola dökülenlere din adamı gözüyle bakıyorum :D )
Dayımın Düzce-Bahçeşehir güzergahını anlatmayım ben sana ahahahaah :D
Nisantasi'nda oturup Levent te calisiyodum (sanayi mh yakin ofis) simdi Kavacik Cubuklu Vadi Konaklari'na tasindim.... Ulan Nisantasi ne guzeldi be, adim attimmi bi arkadasin dukkani vs mekanindaydim, simdi trafik vs var ama ev cok daha guzel o ayri :D.
Nisantasi'nda oturup Levent te calisiyodum (sanayi mh yakin ofis) simdi Kavacik Cubuklu Vadi Konaklari'na tasindim.... Ulan Nisantasi ne guzeldi be, adim attimmi bi arkadasin dukkani vs mekanindaydim, simdi trafik vs var ama ev cok daha guzel o ayri :D.
Kavacık ile Kavacık Çubuklu Vadi Konakları arasında kaydadeğer bir trafik farkı olduğu için mi özellikle çok daha güzel evinizi belirttiniz.
SULTANOGLU
20-11-2015, 14:28
ya en güzeli sabah 8 de iş yerinde olmaktansa 9 da olmak ve akşam 1 saat geç çıkmak. Açıkcası bu bana süper uyuyor hiç öyle ahım şahım trafik çekmiyorum. tabi gidilen mesafeye göre harcanan süre normale göre fazla olabilir ama önemli değil o kadar da olsun. Evim Esentpe işim Dudullu keyap ta.
hakotech
20-11-2015, 14:38
Yarın e5 şirinevler havalımanı istikameti 1 seneliğine kapatılıp çalışma başlatılacak,gidişat yanyola yığılacak.. 400 küsür araçlık otopark ve minübüs terminali yapılıyo.. trafiği rahatlatıcağına ınanılan bir proje imiş.. 1 sene boyunca Allah c.c yardımcımız olsun.. sonrasın da inşallah e5 i tıkayan o nokta hallolur..İNŞALLAH tabi..
emresener
20-11-2015, 14:45
her akşam 5.45 te nişantaşından çıkığ 8de yeşilköyde oluyorum. bazı günler şişhaneden yeşilköy hava harp okuluna kadar dur kalk gelmek var bunların içinde alternatif yok. neymiş arabalı tüp geçit yapıyorlarmış ve 2017'ye kadar böyle devam edicekmiş. Tren olayını da bu tüp geçit bitene kadar askıya almışlar şuan çalışmaları durma noktasında gidiyormuş ıvır zıvır.
her taraf şantiye oldu.
ayrıca dip not aksaray İski binasınıda yıkıp ordaki trafği yerin altına alacaklarmış ,daha biri bitmeden diğerine başlayıp hiçbirini bitirememekte üstümüze yok sanırım.
Son 1 bucuk haftadir Tarabya otelinde gerceklestirdigimiz organizasyon icin mutemadiyen havalimani-tarabya yapmamiz gerekti ve gercekten Istanbul'dan daha dogrusu trafiginden igrenmeye basladigima ilk defa bu kadar sahit oldum. Gelen misafirlerimizin cogu ozel jetleriyle bikac saatte Istanbula varirken, havalimanindan otele gecisimizin 2 ila 3 saat arasinda belki biraz daha fazla surmesi de trajikomik oldu..
imprezaWRC
20-11-2015, 15:55
Son 1 bucuk haftadir Tarabya otelinde gerceklestirdigimiz organizasyon icin mutemadiyen havalimani-tarabya yapmamiz gerekti ve gercekten Istanbul'dan daha dogrusu trafiginden igrenmeye basladigima ilk defa bu kadar sahit oldum. Gelen misafirlerimizin cogu ozel jetleriyle bikac saatte Istanbula varirken, havalimanindan otele gecisimizin 2 ila 3 saat arasinda belki biraz daha fazla surmesi de trajikomik oldu..
Oha rezilliğe bak ya, 3 saatte ben Kütahya'ya varıyorum, 3 saatte Havaalanından Tarabya'ya anca varıyorsun. Havaalanından Bakırköy'e geçin, oradan Deniz Taksi'ye binip gidin diyeceğim, astarı yüzünden pahallıya gelecektir.
Yazıyı göndermeden şuradan baktım, 46dk sürüyormuş, 340 TL ücreti varmış. (oha) Ondan sonra insanlar neden deniz yolunu kullanmıyor, bu ücretlerden olabilir mi caba?
http://www.denizbank.com/kartlar/_pdf/deniztaksiucrettarifesi_r2.pdf
Edit
Bu adreste de süre 64dk ve fiyat 650 TL (duble oha)
http://www.deniztaxi.org
Esasinda misafirlere deniz taksi secenegini de, ozel yat ile tarabyaya ulasim secenegini de sunduk fakat genel musteri profilimiz bakan, diplomat vesaire oldugu icin kara yolunu tercih ettiler. Bi cogunda escortlar eslik etmesine ragmen yine de ilerleyemedigimiz anlar oldu. Ha otelde keske denizden gelseymisiz diyeni de gordum tabii..
Abi, ben degil 3 saat trafikte gecen 10 dkya acidigim icin ailemden ayri eve ciktim. Yurume mesafesinde yasiyorum okuluma.
Sadece bu trafikle yasaniyor, bunun cozumu yok kabullenince daha az rahatsiz oluyorsun onu soylemeye calisiyorum.
Ailede 5 kisiyiz 3 ayri evimiz var Istanbul'da trafik illetinden dolayi.
turbo&quattro
20-11-2015, 17:51
Calistigim isi sabit tutarak 3 ay baska bir sehirde yasadim. Tek yon yaklasik 60km. Ise gidis, gece donus trafigin tam aksi istikametinde olmasina ragmen en erken 1 saat, bir kazaya fln yakalanirsam 2.5 saat fln suruyordu. Ev, sehir vs cok cok guzeldi ama dayanamadim trafige daha fazla ve isime yuruyerek 4dk mesafede olan baska biryere tasindim, huzuru buldum.
Kizkardesimde hergun ayni cileyi cekiyor. isyeri anadolu yakasi Maltepe ev ise Avr yakasi sefakoy. Servisle gidip geliyor ama en erken 2 saat bazen 4 saat civari. Isten cikip daha az maasla yakinlarda biryerlerde calismasini tavsiye ediyorum ama tabiki sallamiyor. Bu trafigi hergun boyle cekenlerde durum nedir? Neden o cileye katlaniyorsunuz? Herkesin tabiki kendi hayati ama merak ediyorum neden?
Calistigim isi sabit tutarak 3 ay baska bir sehirde yasadim. Tek yon yaklasik 60km. Ise gidis, gece donus trafigin tam aksi istikametinde olmasina ragmen en erken 1 saat, bir kazaya fln yakalanirsam 2.5 saat fln suruyordu. Ev, sehir vs cok cok guzeldi ama dayanamadim trafige daha fazla ve isime yuruyerek 4dk mesafede olan baska biryere tasindim, huzuru buldum.
Kizkardesimde hergun ayni cileyi cekiyor. isyeri anadolu yakasi Maltepe ev ise Avr yakasi sefakoy. Servisle gidip geliyor ama en erken 2 saat bazen 4 saat civari. Isten cikip daha az maasla yakinlarda biryerlerde calismasini tavsiye ediyorum ama tabiki sallamiyor. Bu trafigi hergun boyle cekenlerde durum nedir? Neden o cileye katlaniyorsunuz? Herkesin tabiki kendi hayati ama merak ediyorum neden?
hepsi ruh hastası ;)
kelalper
20-11-2015, 19:31
arkadaş kozyatağında oturuyorum ama Ankara bana Yeşilköyden daha yakın. Nasıl iş anlamadım ya?
bir örnek vermek gerekirse ben sarıyerden edirneye,evime, 2-2.30 saat arasında gidiyorum cuma sabah 10 gibi çıkınca
hddsheriff
20-11-2015, 20:11
Ev Bahçeşehir'de iş tekstilkentte. Hafta içi sabahları Ispartakule gişelerden tem e çıkmak 40-45 dk sürüyor kaza bela yoksa. TEM altınşehirden sonra şanslıysam 25-30 dk da işyerinde oluyorum. Akşam saat 5 ten sonra çıkarsam en erken 1 saatte varıyorum eve. Toplamda gidiş geliş 30-35 km civarı.
ev iş 40km. servisim olmasına rağmen motorla gidip geliyorum. kışın da devam edecegım. acıkcası her allahın gunu kopru trafıgını cekemem. kusasım gelıyor durkalk trafıgınde. hatta bugun maxiyi satıp 125lik aldım. ımkan varsa ufak kıvrak az yakan bir motor bahsedılen rezıllıge bırebır.
https://i.ytimg.com/vi/UtxdJuZAYgg/hqdefault.jpg
emresener
21-11-2015, 09:37
ev iş 40km. servisim olmasına rağmen motorla gidip geliyorum. kışın da devam edecegım. acıkcası her allahın gunu kopru trafıgını cekemem. kusasım gelıyor durkalk trafıgınde. hatta bugun maxiyi satıp 125lik aldım. ımkan varsa ufak kıvrak az yakan bir motor bahsedılen rezıllıge bırebır.
https://i.ytimg.com/vi/UtxdJuZAYgg/hqdefault.jpg
Tricity isteyen olursa veririm uygun fiyata ehehhe istanbul trafigine coxum
İş yerim bahçeşehir'de evim küçükyalıda. Her akşam 17.30'da işten çıkıp 20.15-35 arası küçükyalıda servisten iniyorum. İğrendim resmen, insanlıktan çıkıyoruz yahu..
10 seneden fazla bahçeşehirde oturduk ama artık orası bitti herkes kabul etsin. bundan sonra anca ya evden çalışırsam yada işim o taraftaysa otururum orda. binlerce saçma sapan yerleşim yeri yapıp üstüne sabah akşam kamyon trafiğinin aktığı yeri 3 şerit yol ile doldurup boşaltmaya çalışmak manyaklık..
evim üsküdar çamlıca tepesinde, işyerim maslak'ta. haftanın altı günü köprüyü kullanıyorum. 125 lik motosikletimle gidiş yada dönüş kasmadan 35 dk sürüyor.
arasıra arabayla gidip gelmek zorunda olduğumda, sabahları işe giderken 2 saatte zor gidiyorum. özellikle altunizade köprü girişi çok berbat. çok ağır kış şartları olmadığı sürece motosiklet ile devam edeceğim.
trafikte tercih edebileceğiniz en güzel motosiklet honda pcx. az yakar çok kaçar. tavsiye ederim :icon_tup:
kelalper
21-11-2015, 12:45
montofollar anadolu yakasının en işlek caddelerinden biri olan İnönü caddesini taradılar yeni asfalt yapmak için ve 3 haftadır öyle duruyor. Akşamları trafik göztepeden başlıyor oranın trafiği yüzünden. Bunlar gerçekten beyinsiz.
darkmoon
21-11-2015, 18:52
motorsikler tek çözüm istanbul trafiğinde.. 2 tekerlekden korkanlar 3 tekerleklilerden alsınlar.. onlar daha arabamsı sürüşü denge sorunu yok..
onursumer
21-11-2015, 19:25
iş yerim yakın olmasa, şimdiye çoktan motora geçmiştim ki yakınlığa rağmen bazen 30-40dk yı buluyor eve gitmem akşam trafiğinde çıkarsam eğer
Ya geçen Bahçeşehir'den dönüyorum ayıptır söylemesi çok sıkıştım. Baktım benzinlik falanda yok çektim kenara verdim bariyerin dibine. 1 tane kamyoncu abimizden kornayla selamlastik. Buradansa selam olsun.
imprezaWRC
23-11-2015, 09:52
Herifçioğlu ara sokakta kamyonu yolun ortasına bırakmış. Tesadüfen sürücüsü ile göz göze geldik; baktı ve umursamadı haliyle kornaya bastım, el hareketiylede düzgün park et şu kamyonu ya da al götür demeye getirdim. Otomobilin geçebileceğini umduğu 1mt enindeki boşluğa bakıp bana buradan geç işareti yaptı. Herifin umursamazlığının ceremesini ben çekeceğim, lastiği kaldırıma çıkartacağım, lastiğin ve taşıyıcıların anası ağlanacak herifin dediği olacak. Milim oynatmadım, açtım camı, senin dediğin değil benim dediğim olacak kaldır o kamyonu oradan dedim. İnşaattan'da lemur ailesi gibi 10 tane herif kafa çıkardı bana bakıyor.
İnşaat ruhsatını alınca sokağın veya mahallenin efendisi mi oluyorlar. Ara sokaktada bu densizler yüzünden trafik oluyor. Beyimizin keyfini bekliyoruz. Rahat ve geniş hareketlerle 1 dk bekle ölürmüsün demeye getiriyor ama beklersen orada 1 gün beklersin.
arkadaş kozyatağında oturuyorum ama Ankara bana Yeşilköyden daha yakın. Nasıl iş anlamadım ya?
Kuzen Florya'dan çıkıyor , ben Ankaradan..Ben Sakarya'ya daha erken geliyorum :D
Herifçioğlu ara sokakta kamyonu yolun ortasına bırakmış. Tesadüfen sürücüsü ile göz göze geldik; baktı ve umursamadı haliyle kornaya bastım, el hareketiylede düzgün park et şu kamyonu ya da al götür demeye getirdim. Otomobilin geçebileceğini umduğu 1mt enindeki boşluğa bakıp bana buradan geç işareti yaptı. Herifin umursamazlığının ceremesini ben çekeceğim, lastiği kaldırıma çıkartacağım, lastiğin ve taşıyıcıların anası ağlanacak herifin dediği olacak. Milim oynatmadım, açtım camı, senin dediğin değil benim dediğim olacak kaldır o kamyonu oradan dedim. İnşaattan'da lemur ailesi gibi 10 tane herif kafa çıkardı bana bakıyor.
İnşaat ruhsatını alınca sokağın veya mahallenin efendisi mi oluyorlar. Ara sokaktada bu densizler yüzünden trafik oluyor. Beyimizin keyfini bekliyoruz. Rahat ve geniş hareketlerle 1 dk bekle ölürmüsün demeye getiriyor ama beklersen orada 1 gün beklersin.
Bu olay mesela ceza yazmakla falan olacak iş değil
Bunun direkt eğitimle alakası var küçük yaşta insanlara saygıyı öğrenemediği için ömrünün tamamını işlenmemiş kütük olarak geçiriyor
Halbuki eğitimle o kütüğün çıtaya dönmesi lazım ama aileden alamıyor e eğitim varmı yokmu belli değil hadi oldu diyelim TR deki bu eğitim şekliyle eğitim-öğretim hayatında toplum içinde nasıl yaşanır insanlara nasıl saygı gösterilir trafikte kurallara nasıl uyulur vb konularda fikri olmayınca bizde bunlarla aynı toplumda yaşamaya devam ederiz düzelmesini de boş boş bekleriz..
Bu kısır döngü böyle devam eder işte..
imprezaWRC
23-11-2015, 10:19
Bu olay mesela ceza yazmakla falan olacak iş değil
Bunun direkt eğitimle alakası var küçük yaşta insanlara saygıyı öğrenemediği için ömrünün tamamını işlenmemiş kütük olarak geçiriyor
Halbuki eğitimle o kütüğün çıtaya dönmesi lazım ama aileden alamıyor e eğitim varmı yokmu belli değil hadi oldu diyelim TR deki bu eğitim şekliyle eğitim-öğretim hayatında toplum içinde nasıl yaşanır insanlara nasıl saygı gösterilir trafikte kurallara nasıl uyulur vb konularda fikri olmayınca bizde bunlarla aynı toplumda yaşamaya devam ederiz düzelmesini de boş boş bekleriz..
Bu kısır döngü böyle devam eder işte..
Herif kütük, şantiye şefi ve proje müdürü de mi kütük, +10 tane adam lemur gibi dikilip bakıyor. Bunları bu saatten sonra 1 hafta su içinde bıraksan yine bükemezsin. Yontmaya kalkışsan makinanın bıçağı eğrilir.
Herif kütük, şantiye şefi ve proje müdürü de mi kütük, +10 tane adam lemur gibi dikilip bakıyor. Bunları bu saatten sonra 1 hafta su içinde bıraksan yine bükemezsin. Yontmaya kalkışsan makinanın bıçağı eğrilir.
Sokak arasinda ki santiyenin sefi imzayi atmis, santiyeye ugramayan "diploma kiralayan" yeni muhendistir, o ustalardan daha mantikli kararlar alabilecegini sanmiyorum.
Proje muduru, abi beni guldurdun allahta seni guldursun laz mutehhait varken napsinlar proje mudurunu.
Artık kafayı yicek durumdayım şu istanbul trafiği ve dengesizler yüzünden.2 gün önce bayrampaşadan çıkıp fatih sultan üzerinden ataşehire 2saat 20dk da gittim.İş imkanım başka yerde olsa 1dk beklersem şerefsizim.Trafiği ayrı dert, suratsız anlayışsız insanları ayrı dert vallahi 2senedir burdayım nefret sebebi oldu istanbula.
Dün anneme malesef kahvaltıya gittim :D
13:00'de çıktım Merter'den saat 14:50 ancak mecidiyeköy'e geldim. 15:45 civarı Ataşehir evdeydim :D
onursumer
23-11-2015, 12:12
Dün anneme malesef kahvaltıya gittim :D
13:00'de çıktım Merter'den saat 14:50 ancak mecidiyeköy'e geldim. 15:45 civarı Ataşehir evdeydim :D
nerdeyse akşam yemeği olmuş :D
nerdeyse akşam yemeği olmuş :D
Eve girdik salatayı hazırladım yemeğe oturduk zaten :D
imprezaWRC
24-11-2015, 09:44
Bir zamanlar Çamlıca Tepesi'nden İstanbul'un hali,
https://pbs.twimg.com/media/CUfSwzNWoAApWyT.jpg
Sen bulduğun her yeşilliğe beton dikilmesine izin verip, alt yapıyı, üst yapıyı hiç ellemezsen sonuç gayet normal. Yol yaptık, biz biliriz, yol yapıyoruz, hehe tabi tabi, mevcut yolun üzerine yeni yaptıkları bir yol gösterebilirmisiniz bana. 3.köprü demeyin, onu 2.köprü yolundan çıkarıp tekrar 2.köprü yoluna bağlıyorlar, müthiş zeka, müthiş öngörü ve mühendislik, ayakta alkışlamak lazım.
Eve girdik salatayı hazırladım yemeğe oturduk zaten :D
Ne kdr Maxima bi irkekk yarebbim :D
imprezaWRC
26-11-2015, 19:23
Yaklaşık 2 saat 30dk'dır Dudullu-Küçükbakkalköy-İmes-Keyap-Modoko-Nato Yolu koyu kırmızı ve Yandex'teki oklarda iç içe geçmiş durumda. Artık ne olduysa halen çözülemedi.
Neyse biraz düzelmiş.
http://s24.postimg.org/r6mlz7n8l/trafik.gif
http://s24.postimg.org/r6mlz7n8l/trafik.gif