PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul trafik "şu rezilliğe bak"

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6

imprezaWRC
03-10-2014, 08:36
Trafik tamda olması gerektiği gibi olmuş. Bayramda memleketine gidenler, rica edersem İstanbul'a geri dönmesinler. Evden çıkarken yandex'e bakmaya bile tenezzül etmedim, frene basmadan ofise geldim, oh be ya. 1 günde olsa trafiksiz yolların keyfi bambaşka be.

SekoLive
03-10-2014, 08:44
Trafik tamda olması gerektiği gibi olmuş. Bayramda memleketine gidenler, rica edersem İstanbul'a geri dönmesinler. Evden çıkarken yandex'e bakmaya bile tenezzül etmedim, frene basmadan ofise geldim, oh be ya. 1 günde olsa trafiksiz yolların keyfi bambaşka be.

aksam dönüs yogun olur diye arabasız geçtim sabah, yollar bom boştu hatta 500T bile boştu yer seçemedim oturacak :D

Sezgin
03-10-2014, 08:52
Bahçeşehirden Avcılara 1 saatte geldim. Oradan zeytinburnuna da 40 dakikada varabildim. O da ancak sahilden gidince oldu. Totalde 2 saatim yolda geçti 35 kmlik yol için. Dün bayramcılar yoldaydı akşam saati sanırım ondan dolayı cok trafık oldu

erhanarici18
03-10-2014, 08:59
bayram trafiği ile ilgili konu vardı noldu o
birazdan yola çıkıcam sakarya ya acaba otoban mı E-5 mi daha iyidir.

XoR
03-10-2014, 08:59
Dün ve bugün inanılmazdı trafik...

Hadi dün cumaydı öğlenden itibaren yoğundu da bugün ne vardı anlam veremedim.

Halkalıdan Mecidiyeköye 2 saatte gittim, e5 tem bitikti aksaray unkapanı taksim yaptım ona rağmen 2 saat öncesi varamadım.

Yeni rekorada imza attın dün :hehe: Halkalı Mecidiyeköy 3,5 saat :D :D

MTK
03-10-2014, 09:03
Dün güneşliden 18:30 da çıkan servis aracı ümraniyeye 22:00 de vardı her taraf kilit, ama sabah her taraf bomboş ne hikmetse bakalım öğlen nasıl olacak .

KA®ANLIK
03-10-2014, 09:04
Gazlaya gazlaya işe gelmenin keyfi,
paha biçilemez :D

XSi
03-10-2014, 09:19
Dun aksam hadimkoy giselerden ispartakule giseler 1 saat 15 dk. (7-8 km yol)

Sorsalar sehir disi diyoruz :)

turbo&quattro
03-10-2014, 09:25
Metrobus candir :D

metehancihangir
03-10-2014, 09:59
bayram trafiği ile ilgili konu vardı noldu o
birazdan yola çıkıcam sakarya ya acaba otoban mı E-5 mi daha iyidir.

sabah 8 işe giderken e5 i kullandım istanbuldan ankara yönüne gidişte 30 km hızı geçemedik otoban nasıldır bilmiyorum

orhan_guney
03-10-2014, 10:02
akşam üstü ankaraya gidilirmi, 3-5 arası ? otobandan.

optimus_prime
03-10-2014, 10:03
bu sabah ne güzeldi ya avcılar-şirinevler 10dk :D

normalde tam 1 saat

yusuf yılmaz
03-10-2014, 10:32
sabah 4 te yola çıkanlar izmit -boluda yine feci trafik dikkat....

CoSA
03-10-2014, 17:11
abi Allah size kolaylık versin ya ben denizlide olmama ragmen arefe günü trafik delirtti beni tek gidiş tek geliş yönde karşı şeritten yardıranlar kafa kafaya gelenler mi ararsın deyin yerindeyse öküz araç şöförleri mi ararsın istanbulu düşünemiyorum bile heralde arefe günü cıksak memlekete diye bayram sonu anca varırırız :)

Frid
03-10-2014, 17:21
göçmen kuşlara bir hal çare bulmalı bu kesinleşti :D

Onurkk06
03-10-2014, 17:25
bu bayram bi yere gitmiyoruz Allahtan istanbulun keyfini çıkaralım bari :)

Ko®ay
03-10-2014, 23:51
İlk defa bayram arefesi öncesi yola çıkıyim dedim ama son olur herhalde :)
18:30 da maskodan çıktım tam 22:00 da köprüdeydim, ordan sonra 01:30 gibi de hendek parkshopa anca gelebildim 03:30 da geredede yine tıkanınca ,küfür etmekten dini değiştiriyordum az daha :D
Gerededen karadenize ayrıldıktan sonra arabanın ciğerini söktüm zaten 3,5 saatlik yolu 2 saatte aldım uyuyup devam ettim

Ferhat_V
04-10-2014, 18:49
bugünde 1. köprü girişi trafik vardı..üsküdara gidicektim e5 den gidiyim dedim..e5 ne kadar sakinse köprü girişide o kadar kalabalıktı.

imprezaWRC
21-10-2014, 09:28
Dün 17:30 gibi Ataşehir'in içinden çıkıp Kozyatağına gitme gafletinde bulundum; tam 1 saat 30dk sürdü, yan yol, üst yol, alt yol her yer duruyordu. Çıldırmama ramak kalmıştı; durumu bu hale getiren yetkili veya yetkisiz kişileri Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, yetkili kişilersede varsa bir hakkım onu da helal etmiyorum.

Ne kıta değiştirebiliyorsun, ne aynı kıtada birbirlerine yakın 2 semte gidemiyorsun, bu ne ya. O finans park mıdır ne zıkkımsa o açılsın o zaman göreceğim o Ataşehir'i, girsen çıkamaz, çıksan bir daha giremez kıvama gelecek. Kalkıp yol yaptık demiyorlar mı harbiden katil olasım geliyor, ayrıca bunlar yeşil bırakmamak içinde kesin yemin ettiler. Ve adım gibi eminim, AKP'nin elinde olmayan Belediye'lere de her türlü eziyet yapılıyor; dolayısıyla da orada oturanlarada eziyet ediliyor.

DD'1907
21-10-2014, 10:33
aracımı sadece akşamları 10dan sonra kullanıyorum. ev ile iş arası 10km ama 8de iş başı olmasına rağmen 6:10 geçe çıkıyorum evden köprü trafiğini düşünün artık.

SekoLive
21-10-2014, 10:35
aracımı sadece akşamları 10dan sonra kullanıyorum. ev ile iş arası 10km ama 8de iş başı olmasına rağmen 6:10 geçe çıkıyorum evden köprü trafiğini düşünün artık.

arabayla çıkmam gerekiyosa aynı sekildeyiz.

iş bakırköyde ev idealtepede...

sabah 6:10 aksamda trafiğe göre 21 sonrası

Shadow_Dancer
21-10-2014, 10:52
Çare maxi scooter

Patisever
16-11-2014, 12:09
Ya Bu memleket lanetlendimi arkadas iki saatd maltepeden altunizadaye gidilmezmi

SekoLive
16-11-2014, 12:26
Ya Bu memleket lanetlendimi arkadas iki saatd maltepeden altunizadaye gidilmezmi

Maraton var bitsin diye bekliyorum avrupa yakasına geçmek için. bugün böyle olması normal birçok yol kapalı

Dodoo
16-11-2014, 12:29
Trafiği çok düzgün ya zaten İstanbulun, bir de köprü trafiğini kapatıyorlar. Böyle lüzumsuzluk yok vallahi ya. İnsanlara çile çektirmekten ötesi değil.

cihan
17-11-2014, 00:37
Trafiği çok düzgün ya zaten İstanbulun, bir de köprü trafiğini kapatıyorlar. Böyle lüzumsuzluk yok vallahi ya. İnsanlara çile çektirmekten ötesi değil.

36 yıldır yapılan maratona isyan etmekten ise, maratonun yaratacağı trafik sıkışıklığını 35 yıllık tecrübeyle hala tahmin edemeyip trafikle ilgili gözle görünür bir düzenleme yapmayanları eleştirmek gerekli diye düşünüyorum. bugün o trafiği dibine kadar yaşadım.

aslan
12-08-2015, 09:16
İstanbul trafiği daha çekilmez bir hal alacak arkadaşlar bu sabah gördüm dün akşam yoktu çünkü
mecidiyeköy'de e5 üzerinde, havalimanı istikametine giderken e5 üzerinne kasis koymuşlar.Bilmeyen ve hızla giren biri için tuzak gibidir.Dikkat etmenizi öneririm amacını anlamadım ama büyük oranda trafik yaratacagı kesin

HaKo
12-08-2015, 09:22
İstanbul trafiği daha çekilmez bir hal alacak arkadaşlar bu sabah gördüm dün akşam yoktu çünkü
mecidiyeköy'de e5 üzerinde, havalimanı istikametine giderken e5 üzerinne kasis koymuşlar.Bilmeyen ve hızla giren biri için tuzak gibidir.Dikkat etmenizi öneririm amacını anlamadım ama büyük oranda trafik yaratacagı kesin
el
yok artık ya ben bunu görmeden inanmam bu kadar olmaz artık.

Berkan
12-08-2015, 09:24

ataköy sahil yolunda vardır bir ara calısma yapılırken hayvani birşeydi hatta ucuyodum ondekiyle son anda fark ettik. o tarz bişeymi ne iş acaba :soru:

can2k
12-08-2015, 09:28
bir haftadır amansız bi trafik var, resmen sabahın 6:30unda trafikte bekliyoruz beylikdüzü-havaalanı istikameti

aslan
12-08-2015, 09:35
ataköy sahil yolunda vardır bir ara calısma yapılırken hayvani birşeydi hatta ucuyodum ondekiyle son anda fark ettik. o tarz bişeymi ne iş acaba :soru:

bunlardan
http://www.tr.all.biz/img/tr/catalog/127438.jpeg

free-hifi
12-08-2015, 09:37
geçen cumartesi 16 da maltepeden metroya bindim sonra metrobüs ile yenibosna oradan da silivri arabalarına bindim 4 saatte silivriye geldik yazıklar olsun o yolda yeni bir çalışma olmuş düşün toplu taşıma ile araç olsaydı kaç saatte giderdim acaba

arabasızadam
12-08-2015, 09:46
Ben ist.dan kurtuldum çok şükür ,bir yıldır bodrumda yaşıyorum huzurluyum .;) sizlerede tavsiye ederim.

kelalper
12-08-2015, 10:02
hanım sürekli trafikten şikayetçi. Sonax ı devralmasaydım tası tarağı satıp izmire yerleşecektik. Hala diyorum geç kalmış değiliz diye.

HaKo
12-08-2015, 10:04
Ben ist.dan kurtuldum çok şükür ,bir yıldır bodrumda yaşıyorum huzurluyum .;) sizlerede tavsiye ederim.

Yazın bodrumun da istanbuldan farkı yokki. Hatta daha beter. Gerçi senede taş çatlasın 2 ay dır. geriye kalan 10 ay hep huzur :)

enesy
12-08-2015, 10:09
Eskiden istanbul da trafigi etkileyen kriterler belli idi.
Sabah köprü de genelde anadolu - avrupa geçişi yoğun olurdu.Çevreyolu köprüler 06:30 - 09:00 arası ve 17:00 de sonra tıkanırdı. Pazartesi sabah ve Cuma çok trafik olurdu vs vs.
Şu an hiç sağı solu belli değil hergün her an trafik kilitlenebliyor.
Çekmeköy - Etiler yapıyorum her sabah aynı saatte. Dün tepeüstüne 30 dk da giremezken bugün 6 dk sürdü. Ben de bunu çözemiyorum tüm şartlar aynı yol aynı , resmi tatil vs gibi bir durum yok ama bir gün bir günü tutmuyor.

onursumer
12-08-2015, 10:10

bodrumda satılık ev tavsiyesi alınır :D

EvO 86
12-08-2015, 10:12
Eskiden istanbul da trafigi etkileyen kriterler belli idi.
Sabah köprü de genelde anadolu - avrupa geçişi yoğun olurdu.Çevreyolu köprüler 06:30 - 09:00 arası ve 17:00 de sonra tıkanırdı. Pazartesi sabah ve Cuma çok trafik olurdu vs vs.
Şu an hiç sağı solu belli değil hergün her an trafik kilitlenebliyor.
Çekmeköy - Etiler yapıyorum her sabah aynı saatte. Dün tepeüstüne 30 dk da giremezken bugün 6 dk sürdü. Ben de bunu çözemiyorum tüm şartlar aynı yol aynı , resmi tatil vs gibi bir durum yok ama bir gün bir günü tutmuyor.

Kış gelince her gün 30 dk oluyor :) sırf tepeüstü yüzünden çekmeköyden kaçtım. İstanbul açık, ama tepeüstüne gidiş kilit sürekli.

Çöllü
12-08-2015, 10:18
allah yardımcısı olsun istanbulluların. son yıllarda antalyadada arttı trafik.

Antalyanında farkı kalmamış hatta her kavşağa konulan ışıklı kontrollerle kolaycı ve neticesinde işkenceye dönen dur kalk trafiği yaratılmış..

Halbuki son 10-15 yılda gelişen bir şehir antalya nerde kaldı üst geçit, battıçıktı.. Kazamı oluyor koy trafik lambasını beklesinler.. Bir yerden bir yere 3-4 km gidene kadar 8-10 tane ışık da duruluyor bazen geçen bile olmuyor beklerken.. İve ne yazıkki istanbul sürücüsü daha toleranslı ve saygılı, burda kafada hala küçük şehri yaşayanlar insanın üzerinden geçecek neredeyse üstelikte 100 mt sonraki kırmızı ışıkta duracakken.. Allah yardımcısı olsun antalyalıların ben tatilde 15-20 gün katlanamıyorum burda yaşatanların işi zor vallahi..

enesy
12-08-2015, 10:21
Kış gelince her gün 30 dk oluyor :) sırf tepeüstü yüzünden çekmeköyden kaçtım. İstanbul açık, ama tepeüstüne gidiş kilit sürekli.

Şu an ofset tarama eds takıldı nevzat demirin oradaki ümraniye ayrımına. EDS ye gelmeden sağdan girmeye çalışan Halk Otobüsleri , kamyonetler vs daha da berbat oldu çekmeköy - tepeüstü güzergahı

IbizaFR150
12-08-2015, 10:26
Vatandaşlara da görev düşüyor bu cehennem gibi ortamda.

Öncelikle ev-iş mümkünse farklı yakalarda olmamalı. Ya işi ya da evi değiştirmek gerekiyor bu durumda ama hergün 2-3 saat yolda geçirmenin savunulacak bir tarafı bulunmuyor. Sabah 6da evden çıkıp akşam 8de varmak inanılmaz birşey. Kirada oturanlar 200-300 fazla verip bu dertten kurtulmalı. Ev sahibi olanlar da gerekirse evini kiraya verip işine yakın semtlerde oturmalı. Hatta bu şekilde trafik yaratan kişilerden ekstra vergi alınmalı (Fransa'da farklı bir versiyonu vardı)

Köprü bağlantı yolları şehir merkezinde (beşiktaş-levent) olmamalı. Ama bu saatten sonra geçmiş olsun zaten.

Kamyon ve tırlar binek araçların kullandığı yolları kullanamamalı, hatta bunun için uygun yol yoksa radikal davranıp karayolu taşımacılığını kaldırıp demiryolu,denizyolu ve havayolu ile taşımacılık yapılmalı.

Bunlar yapılabilse bir nebze çözülür ama yapılması imkansız.Trafikte millet birbirini öldürmeye başlayınca düşünürler belki.

AliGizda
12-08-2015, 10:30

O kalıcı bir şeymi acaba? Bu sabah bende gördüm ve gerçekten saçmalığın en büyüğü. Mantığı nedir onu oraya koymanın? Çok kaza olur gibime geliyor.

GökhanO
12-08-2015, 10:42
O kalıcı bir şeymi acaba? Bu sabah bende gördüm ve gerçekten saçmalığın en büyüğü. Mantığı nedir onu oraya koymanın? Çok kaza olur gibime geliyor.

Radyodan dinledim, oradaki calısma nedeniyle gecici bir seymis o.

arabasızadam
12-08-2015, 10:57
bodrumda satýlýk ev tavsiyesi alýnýr :D

Ev çok kardeşim, gelmeyi düşünen varsa elimden gelen yardımı yaparım.

enesy
12-08-2015, 11:03
Vatandaşlara da görev düşüyor bu cehennem gibi ortamda.

Öncelikle ev-iş mümkünse farklı yakalarda olmamalı. Ya işi ya da evi değiştirmek gerekiyor bu durumda ama hergün 2-3 saat yolda geçirmenin savunulacak bir tarafı bulunmuyor. Sabah 6da evden çıkıp akşam 8de varmak inanılmaz birşey. Kirada oturanlar 200-300 fazla verip bu dertten kurtulmalı. Ev sahibi olanlar da gerekirse evini kiraya verip işine yakın semtlerde oturmalı. Hatta bu şekilde trafik yaratan kişilerden ekstra vergi alınmalı (Fransa'da farklı bir versiyonu vardı)

Köprü bağlantı yolları şehir merkezinde (beşiktaş-levent) olmamalı. Ama bu saatten sonra geçmiş olsun zaten.

Kamyon ve tırlar binek araçların kullandığı yolları kullanamamalı, hatta bunun için uygun yol yoksa radikal davranıp karayolu taşımacılığını kaldırıp demiryolu,denizyolu ve havayolu ile taşımacılık yapılmalı.

Bunlar yapılabilse bir nebze çözülür ama yapılması imkansız.Trafikte millet birbirini öldürmeye başlayınca düşünürler belki.

Ben dahil bir çok insanda da şu mantık var ne yazıkki . Merkezi yerde 1500 Tl verip yıkık evde oturacağıma uzakta iyi evde otururum mantığı var.

Örneğin Mecidiyeköyde 1250 TL ye sıradan 50 yıllık bir apartmanda ev tutabilirsiniz ama uzak bir lokasyonda çok daha güzel imkanları olan bir sitede 1000 Tl kira ile oturabilirsiniz. Bu biraz tercih meselesi. Yolda geçirdiğim vakit + yeni ev mi yoksa yolla uğraşmayayım ev çok da önemli değil mi tercihi.

atituti
12-08-2015, 11:10
ev iş farkli yakalarda olmasi disinda en onemli etken sirket arabalari ve servislerin artmasi.2005te ehliyetimi aldigimda sadece marketlere giden standart kamyonetler olurdu simdi yok jti yok o firma yok bu firma en az 5 arabasi var hepsi yollarda.her sirket en az 10 araba aldi sonrada neden trafik var.ben is cikis saatinde 3000 araba arasinda 10 yada 20 tane coluk cocuklu alisveristen donen kisi goruyorum , geri kalan hepsi servis ve sirket arabasi kullanan kisiler.

Kadyr
12-08-2015, 11:15
ınsanların bılınclenmesı lazım bırcok konuda. bır konuda ıs cıkıs saatlerınde keyfı olarak toplu taşımayı kullananlar ve dışarı cıkanlar. ben aıleme hep soyluyorum ya işinizi 4 e kadar bitirin yada 8 e kadar oyalanın... iş çıkışı bakıyorum yaşlı amcalar teyzeler metrobuste marmarayda yahu amca ben işten çıktım senın ne işin var bu saatte burada okadar kalabalığın içinde. kimisi doktora vs gidiyor ama hepside doktora gitmiyordur herhalde

kelalper
12-08-2015, 11:26
valla bu sene evi mütahite verirsem direk kiraya adalara yerleşicem bu gidişle. haftasonu oraya mı gitsek yok trafik vardır. Şileye mi gitsek? yok dönüşü tıkalıdır. Sahilde mi yürüsek? kömür dumanından zehirleniriz. Piknik mi? Abi deli misin? İnsanlar akıllı uslu araba kullansa motorsiklete bin git istediğin yere. Ama o da mümkün değil. Tek çare ada valla.

Er34
12-08-2015, 11:31
Burdan varsa kusura bakmayın ama şu emniyet şeridine gereksiz yere girenlerin Allah belasını versin. Hadi girdin emniyet şeridine annene acımadın bari yolu tıkama. Arkasında ambulans var adam polis var ilerde zannetti durdu emniyet şeridinde. Arkada ambulans ciyak ciyak.. Bak abiler söylüyorum arkanızdan beddua ediyoruz. Ananız , babanızda binebilir o ambulansa. Benim bindi ordan biliyorum. Allah size yaşatmasın diyorum bir yandan. Emniyet şeridi biten yerde birde fazladan şerit oluşturup trafiği p.ç ediyorlar. Sonra gel de sakin kal. O yol benim de hakkım arkadaş , ben de hakkımı helal etmiyorum.
Oh rahatladım.

Muharrem C.80
12-08-2015, 11:44
İnsanlardaki mutsuzluğun temel sebeplerinden biri trafik. İşe git 1-2 saat işten gel 1-2 saat yani ortalama 2ila 4 saat trafikte adam. zaten 10-12 saat çalışıyor kalanındada malak gibi yatıyor kendine ailesine ayırabileceği zamanı hiç yok. Birikir birikir patlar.

Ortalama günün 3 saatini işe gidip gelmek için trafikte ziyan ederek geçiren bir kişi yılın 45 gününü yani yılın aşşa yukarı 8/1 trafikte geçiyor ömrün sekizde biri. Bu bedel benim gözümde fazlasıyla değerli.

Bir çok kez baya fazla ücret tekliflerini geri çevirdim şuanki günlük yol sürem gidiş dönüş 30-40dk. Bu sebepten evimde 50 yıllık kirasıda çok. Belediye parklarına muhtaç değilim heryer yemyeşil mis gibi. Gayette mutluyum. Dağın başından şehre inmek için eziyet çekmeyi tercih etmiyorum. Paramı hayatımı güzelleştirmek kendime zaman ayırabilmek için harcıyorum.

Er34
12-08-2015, 11:52
İnsanlardaki mutsuzluğun temel sebeplerinden biri trafik. İşe git 1-2 saat işten gel 1-2 saat yani ortalama 2ila 4 saat trafikte adam. zaten 10-12 saat çalışıyor kalanındada malak gibi yatıyor kendine ailesine ayırabileceği zamanı hiç yok. Birikir birikir patlar.

Ortalama günün 3 saatini işe gidip gelmek için trafikte ziyan ederek geçiren bir kişi yılın 45 gününü yani yılın aşşa yukarı 8/1 trafikte geçiyor ömrün sekizde biri. Bu bedel benim gözümde fazlasıyla değerli.

Bir çok kez baya fazla ücret tekliflerini geri çevirdim şuanki günlük yol sürem gidiş dönüş 30-40dk. Bu sebepten evimde 50 yıllık kirasıda çok. Belediye parklarına muhtaç değilim heryer yemyeşil mis gibi. Gayette mutluyum. Dağın başından şehre inmek için eziyet çekmeyi tercih etmiyorum. Paramı hayatımı güzelleştirmek kendime zaman ayırabilmek için harcıyorum.

Nerede yaşıyorsunuz özel değilse ?

kunteper
12-08-2015, 11:52
Servislerin artmasi lazim.

Bi servis 15 kisi goturse, servis iptal oldugunda 15kisinin yarisi araba ile gitmeye baslar.

Yollardan 1 servis gider 7-8 araba gelir yerine, daha da kotu olur

Bide toplu tasima cok kotu istanbulda, mesafeler uzun, toplu tasima standarti dusuk, metrobus otobus hergun kavga gurultu

Muharrem C.80
12-08-2015, 12:02
Nerede yaşıyorsunuz özel değilse ?

Bakırköy---

IbizaFR150
12-08-2015, 12:09
Ben dahil bir çok insanda da şu mantık var ne yazıkki . Merkezi yerde 1500 Tl verip yıkık evde oturacağıma uzakta iyi evde otururum mantığı var.

Örneğin Mecidiyeköyde 1250 TL ye sıradan 50 yıllık bir apartmanda ev tutabilirsiniz ama uzak bir lokasyonda çok daha güzel imkanları olan bir sitede 1000 Tl kira ile oturabilirsiniz. Bu biraz tercih meselesi. Yolda geçirdiğim vakit + yeni ev mi yoksa yolla uğraşmayayım ev çok da önemli değil mi tercihi.

Ben de şöyle bir hesap yaptırayım...
Günde 2 saat yola gitse (eminim daha fazla gider) haftada 10, ayda 40 saat yapar ki bu 1 haftalık mesai süresine eşittir.
Yani maaşın 1/4'ünü yola bırakıyorsunuz diye hesaplıyorum. Atıyorum 4000TL maaşınız var, 1000TL kazandığınız süre yolda geçiyor. Bu farkın yarısını mevcut kiranıza ekleseniz, işe yakın ve döküntü olmayan bir ev bulduğunuz gibi, yaşam kalitenizdeki artış (sabah 1 saat fazla uyumak, akşam 1 saat erken evde olmak) bence paha biçilemez. Tercih meselesi...

enesy
12-08-2015, 12:39
Ben de şöyle bir hesap yaptırayım...
Günde 2 saat yola gitse (eminim daha fazla gider) haftada 10, ayda 40 saat yapar ki bu 1 haftalık mesai süresine eşittir.
Yani maaşın 1/4'ünü yola bırakıyorsunuz diye hesaplıyorum. Atıyorum 4000TL maaşınız var, 1000TL kazandığınız süre yolda geçiyor. Bu farkın yarısını mevcut kiranıza ekleseniz, işe yakın ve döküntü olmayan bir ev bulduğunuz gibi, yaşam kalitenizdeki artış (sabah 1 saat fazla uyumak, akşam 1 saat erken evde olmak) bence paha biçilemez. Tercih meselesi...

Yok haklısınız zaten , dediğim gibi biri birisinden iyi demek için söylemedim tercih meselesi.

artıları eksileri var ikisininde . Sizinki çok güzel lokasyon yeşil , otoparklı vs geneli. Ama merkezi yerlerde yaşanan otopark sıkıntısı heryerin bina olması gibi durumlarda söz konusu merkezi yerde.

Tamamen kişisel tercih durumu.

arm
12-08-2015, 12:41
Sahilyolu en kısa zamanda biticekmiş.

Ne zaman bitiyor diye şöyle bi araştırma yaptım. 2020 Aralık.
:welcome:

BarKing
12-08-2015, 13:17
Eeee bazı angtlar oy almak için metrobüs gibi dandik sistemi koyarsa... tabiki trafik olur. Ulan eşşoğlueşşek emniyet şeridi olmayan karayolu nerde görülmüş dünyada?, Daralttılar E5 i tabi trafik olur. Bir haber vardı okumuşunzdur adamın e5 te aracı arıza yapıyo en sağ şeritte dururken araba çarpıyo eşşek cennetini boyluyo. E neden?. çünkü metrobüs için emniyet şeridi...

Şimdi otobüslere falanda şerit vermişler. İyice davarların totosu kalkcak trafikte anlaşıldı. Sanki çok az trafik varda şerit daraltıyolar!. Yok oraya park etme yok şunu yapma e dürzü adam gibi otopark yap o zaman?.. Herşey lüke herşey vergi. yol yapıyoruz diyolarda nerde ulan? Yolu kazıyolar asfalt yenilemek için iki hafta sonra totosunu yalayana şakşakçı kankası müteahhiti zengin etmek için yeniden kazılıyor.. E onun bunun çocuğu hazır kazılıyken ne ipime yapmadınız doğal gaz çalışmasını?...

Tamam derin nefes alcam.... sakin

BarKing
12-08-2015, 13:22
Ha bu arada o e5-teki eşşek kadar düşük hız liiti nedir. otoyol orası krdeşim sırf milleti tokmaklamak ceplerine elini atmak için radar koyuyolar.. ya bela okuycak çok şey var ama sığmaz buraya.

O zincirlikuyuda solu tıkayıpta sonra uyanık gibi sağa atlıyan hıyarlarımı dersin ulan totoş köprüye gitceksen en sağdan neden solu tıkıyosun? bırak geçsin millet ama yok uyanıkspor millet... illaki aradan gircek gasp etcek hakkını milletin Bide şu ortaköyde beşiktas istikametien giderkenki ışıklarda sağdan kaynak yapan şerro taksiciler... neyse bitmez buraya yaz yaz..

MTZ
12-08-2015, 14:59
Ha bu arada o e5-teki eşşek kadar düşük hız liiti nedir. otoyol orası krdeşim sırf milleti tokmaklamak ceplerine elini atmak için radar koyuyolar.. ya bela okuycak çok şey var ama sığmaz buraya.

O zincirlikuyuda solu tıkayıpta sonra uyanık gibi sağa atlıyan hıyarlarımı dersin ulan totoş köprüye gitceksen en sağdan neden solu tıkıyosun? bırak geçsin millet ama yok uyanıkspor millet... illaki aradan gircek gasp etcek hakkını milletin Bide şu ortaköyde beşiktas istikametien giderkenki ışıklarda sağdan kaynak yapan şerro taksiciler... neyse bitmez buraya yaz yaz..

Zincirlikuyu gunluk sovme mekanim, ya adamlar en soldan zorluyo utanmasa tersten gelip baglanicak ordan kopruye bide bazen orda otobusler minibuslerde en solun bi saginda yolcu indiriyo iyice deliriyorum tam ordan kurtuluyorum bu sefer yola parketmis servisler yolu daraltmis barbarosa inis kilit orayida geciyorum, akaretlere sapma mucadelesi taksiler kumelesiyo orda sapmak mumkun diil, zaten eve gidene kadar sinir hastasi oluyo insan

Yigit-Y
12-08-2015, 15:05
İsanbul Trafik Çözümü Çok Kolay:)

Nufusu 8.000.000 'a sabitlerse, e-5 ve TEM sabah 7 Akşam 9 arası günlük kullanım bedeli 5 TL olursa.

Şunu söylüyorum trafik biter gelecek olan paraylada bedava kentsel dönüşüm yaparım. :D

Kadyr
12-08-2015, 15:09
göçün önüne geçmek lazım yiğt. daha göç almıcan bu şehire. ipsiz sapsız boşuna yaşayanlarıda şutlican adalet olmaz ama yapacan başka yolu yok.

MTZ
12-08-2015, 15:17
Evet tümsek mi demiştik

https://imageshack.com/i/idCZX01Jj

GKS
12-08-2015, 15:27
istanbul trafiğin sebebi d100 için metrobüs yolu yüzünden şerit daralması, şirket ve servis aracı fazlalığı, temde ise ağır vasıta ve harfiyat kamyonlarının fazlalığıdır. trafiğin çözümü vardır ancak bizde çözülemez her geçen gün dahada içinden çıkılmaz bir hal alıcak genelde az gelişmiş tüm 3.dünya ülkelerinde böyle yani klasik durum. en iyi çözüm şehir yada ülke değiştirmek.

GökhanO
12-08-2015, 15:34
Nüfus ciddi sorun, alt yapı bunu kaldırmıyor bu bir gerçek ama şuda bir gerçek ki burası hala ne yazik ki bir cazibe merkezi. Tüm firmaların merkezleri burada, iş olanakları ne yazik ki burada, insanlar akın akın geliyorlar çünkü iş burada. İstanbul'un sorunu aslında Türkiye'nin sorunu, yani İstanbul'u yerel olarak düzeltme gibi bir imkanımız yok. Sadece daha iyi bir yönetim ile biraz daha yaşanabilir yapabiliriz ama daha ötesi İstanbul özelinde bence imkansız, önce ülkeyi düzeltmemiz lazım :)

35AB
12-08-2015, 16:55
Gelin İzmire bekleriz ne trafik sorununuz var ne bişey :) hem İstanbulu aratmaz

Yigit-Y
12-08-2015, 17:06
Gelin İzmire bekleriz ne trafik sorununuz var ne bişey :) hem İstanbulu aratmaz

az kaldı bi 20 yıl kadar klasik ama ben uygulamaya koyucam ne zaman trafiğe çıkmaz saçımı başımı yoluyorum.

yolda trafik yok kamyonetler soldan gider mal gibi yolda kalırlar 80 90 model arabasıyla yine trafik yaparlar.

Herkese zamanında bedava ehliyet dağıtmışlar.

70 lik dayıya sözdüm camı açtırdım evinde otur artık bizi rahat bırak dedim yaa valla çıldırıcam birgün :)

BARR
12-08-2015, 17:14
İzmirin trafiği İstanbuldan daha boktan iş çıkış saatleri özellikle 2 şeritli Alsancak, Altınyol ve çevre yolu resmen duruyor + kaçacak gidecek muadil yolda mevcut değil.

TheAce
12-08-2015, 17:28
istanbul trafiğinin çözümü belli, daha önceden de stockholm bu şekilde çözdü.

köprüün yoğun olduğu saatlerde , binek otomobillere köprü geçiş ücretini 50 tl yapıcaksın iki yönlü böylece trafiğe tek başına çıkan insanlar başka formüllere yönelecek.

tahmin ettiğinizden çok daha az araç (misal akıcı trafiğin yüzde 20 fazlası) trafiğe neden oluyor. o kadar aracı caydırırsanız trafikten kurtulmuş olursunuz.

Sezgin
12-08-2015, 17:50

Tam ben yazacaktim ki erken davranmissiniz. Olm bildigin kasis yapmis herifler ya :D 60-70 le geliyosun hooop 10 a dusup geciyosun ve bu yol e-5 hem de mecidiyekoy hemde 1.koprunun hemen cikisi

*MERT
12-08-2015, 18:28
Metrobusten oncr E5 de onceden emniyet seridi varmiydi? Benmi yanlis hatirliyorum.
http://wowturkey.com/t.php?p=/tr118/Burc_sirinevler_4903.jpg

*MERT
12-08-2015, 18:29
Birde bunu buldum, +
http://wowturkey.com/t.php?p=/tr99/Faruk_trafik_merter_2.jpg

Low-Rider
12-08-2015, 20:23
Metrobusten oncr E5 de onceden emniyet seridi varmiydi? Benmi yanlis hatirliyorum.
http://wowturkey.com/t.php?p=/tr118/Burc_sirinevler_4903.jpg

Yan yol olmadığı için minibüs ve otobüsler trafğin ırzına geçiyordu, en sağdan en sola çıkmak için yol kesmeler falan.

Yan yol yapıldıktan sonra bir nebze rahatlamıştı trafik.

Tamam nufüs falan çok yoğun ama bu kadar trafiğin başlıca sebebi bence şirket araçları. Hergün bahçelievler haramidere gidiyorum 10 arabadan 5i net kiralık.

Bizim şirkette 60a yakın araç var, bunun 30u satışçıların. Hepsi gün içinde aktif olarak trafikte. Böyle binlercesi var.

Hele de birinin arabası bozulsun, lastik patlasın, kaza olsun yol anında kilit

Yigit-Y
12-08-2015, 20:32
İstanbul hep ayni b.kmus yaw bildiğin. :)

Ahmet Bby
13-08-2015, 09:13
Bende kayseri'de trafik var sanıyorum :d

altima
13-08-2015, 14:57
istanbul trafiğinin çözümü belli, daha önceden de stockholm bu şekilde çözdü.

köprüün yoğun olduğu saatlerde , binek otomobillere köprü geçiş ücretini 50 tl yapıcaksın iki yönlü böylece trafiğe tek başına çıkan insanlar başka formüllere yönelecek.

tahmin ettiğinizden çok daha az araç (misal akıcı trafiğin yüzde 20 fazlası) trafiğe neden oluyor. o kadar aracı caydırırsanız trafikten kurtulmuş olursunuz.

kesinlikle yanlış bir çözüm !!
7 senedir (metrobüs 2007' de açıldı) metrobüs kullanan biriyim. tıklım tıklım kavga-dövüş gidiyoruz,,, her binen ""az ilerleyelim beyler"" diyip küfür eder gibi yüzüne bakıyor,,, millet ter içinde klimalar yetişmiyor, havada çok sıcak insan çıldırıyor..

birde bu tip bir uygulama yapılırsa tam anlamıyla çekilmez ÖTESİ olur istanbul..

evet bir trafik problemi var ancak,, bunu maalesef ki çözemiyorlar. çözemezlerde..

herşey burda kardeşim, para kazanma burda, firmaların iş merkezleri burda, iş fırsatları burda, herşeyi istanbula yığdıkları için artık kaldırmıyor şehir..

imkanın olsa DAKKA DURMAM !!

tşk
Rıdvan..

Mr.K
13-08-2015, 15:22
7 senedir (metrobüs 2007' de açıldı) metrobüs kullanan biriyim. tıklım tıklım kavga-dövüş gidiyoruz,,, her binen ""az ilerleyelim beyler"" diyip küfür eder gibi yüzüne bakıyor,,, millet ter içinde klimalar yetişmiyor, havada çok sıcak insan çıldırıyor..

birde bu tip bir uygulama yapılırsa tam anlamıyla çekilmez ÖTESİ olur istanbul..

evet bir trafik problemi var ancak,, bunu maalesef ki çözemiyorlar. çözemezlerde..

herşey burda kardeşim, para kazanma burda, firmaların iş merkezleri burda, iş fırsatları burda, herşeyi istanbula yığdıkları için artık kaldırmıyor şehir..

tşk
Rıdvan..

Alakası bile yok hacı abi istenildiği zaman okkalı beyabilerimiz amcalarımız geçiceği zaman normal şartlarda 2.5-3 saat süren yol birden ne hikmetse açık oluyo.Herköprü üstünde polis,her kavşakta polis olunca.O zaman açan adam herzaman açabilir.

İst trafiğindeki düzensizlikte bu yüzden zaten,bigünle öbürgün birdiğerini tutmuyo .

tşk
Rıdvan..

Maxi
13-08-2015, 16:50
ne yaparsanız yapın 15 milyonluk bir şehirde trafik olur, motosiklete geçmediğiniz sürece :)
angut gibi her sabah-akşam köprüde dur-kalk yapın siz

haa tabi tabi motor çok tehlikeli pardon
her akşam 2-3 tane ölümlü otomobil-otobüs kazası sayılmaz
4 gün bayram tatilinde 65 kişi ölünce sayılmaz
her sene ~3000 kişinin araç kazalarında ölmesi sayılmaz
40 yılda bir motosiklet kazası olunca tehlikeli! (hiç olmasa keşke)

darkmoon
13-08-2015, 17:13
istanbul trafiğinin tek çözümü motorsiklettir.. hep avrupa avrupa deniyorda biz avrupalımıyızki çözümlerde o yönde tutsun tutmaz.. asyada adamlar trafiği motorsikletle çözdüler.. çin dahil bütün asya uzak doğu ülkelerinde insanlar motorsiklete biniyorlar niye fakir olduklarındanmı tabiki hayır..
hindistan gene öyle.. trafiğin keşmekeş arapsaçı olduğu ülkelerde motorsiklet her zaman en iyi çözümdür.

sen bir ingiltere almanya fransa değilsinki amerika gibi o kadar obezleşmedikde.. kıta avrupasında olsa olsa italyanlara biraz kültür yaşam tarzı olarak bennzeriz olsa olsa onlarada bakdınmı alayı motorsiklet kullanıyorlar..

ali_utku
13-08-2015, 17:18
Benim kullandığım güzergahlarda mı durum böyle yoksa genel durum mu bu bilmiyorum ama,2014 başından beri trafik çok daha tuhaf bir hal aldı.

Bazı güzergahları örnek vereyim.Gayrettepe'den Okmeydanı'na E-5 den saat 23:00-00:30 gibi gittiğinizde akıcı fakat yogun bir trafik oluyor.2012 yada 2013 de yarısı kadar yoğunluk oluyordu mesela.

Cevizlibag - Haliç istikameti 13:00-16:00 arası.Burası bahsettigim saatlerde gayet rahat oluyordu mesela.Simdi 2 yıl öncesine göre 4 kat yoğunluk var nerdeyse.

2011 yılından beri aynı saatlerde aynı güzergahları kullanıyorum.Aracım da aynı.O zamanlar Istanbul içi ortalamam 6.5 lt idi.Suanda 7.8 lt civarında geziyorum.aracın çok yakmasina neden olacak bir arıza yok.Bu şekilde devam ederse 2 yıl sonra trafikte olduğumuz yerde duracaz herhalde.

johnie
13-08-2015, 18:17
Aktif olarak motor ve araç kullanan biriyim.
Bugün araba ile çıktım, karşıya gittim geldim.
Gidiş saat ' im 12:30 civarıydı, 15 dakikada k.yalıya gittim dedim ki hep böyle olsa..
Dönüşte 14:15 civarları, acıbadem den ara yollardan yukarı çıkarak köprünün son bağlantı noktasından bağlandım.
Öncelikle, her ara yolu her yeri kazmaya başlamışlar.
Her tarafta inşaat makinaları/araçları trafiği pert ediyor.
Hele hele, köprüden sonra m.köy çıkışını geçtikten sonra " tümsek/set " koymuşlar, trafiği deli gibi aksatıyor ve kuyruk oluşturuyor.
Çevre yolunda tümsek nedir yahu? Hangi ülkede görülmüş böyle bir şey.
Şişlide bir ara sokağa girdim dik bir yokuş yine kocaman bir tümsek, oha dedim..
Motor a kötü diyenler;
Motorun kötü olmasının tek nedeni " kuryeler,mc,burger,pizza dağıtıcıları ve apaçi gibi ara sokaklarda binenler vs vs .
Ceza katı olmadığı sürece, kasksız olsun motor a bindiği anda alıcaksın ehliyetini yada iyi bir ceza keseceksin, böyle yapılmadığı sürece " motor " hep Türk insanı için kötü olacak, iyi bir ulaşım aracı olarak asla kullanılmayacak.
Motor olunca gitmek istediğim yere gitmek " 15 dakika " dediysem 15 dakika sonra oradayım.. Haberlerde söyledi bu hafta, 2015 de 950 bin araç girmiş trafiğe buyrun tehlikeyi siz düşünün..

huseyinturk
13-08-2015, 18:37
Motor çok tehlikeli sayılmaz istanbulda, zaten araçlar gıdım gıdım gidiyor sağ bariyerin ordan temkinli gitmenin ne kadar riski olabilirki. Evimle iş arası 25km 1 saat - 1,5 saat arası varış sürem var sabah 8den sonra evden çıkarsam. Motor alıp saatte ortalama 50km ile gitsem yarım saat sürüyor. ciddi ciddi düşünüyorum araştırıyorum

johnie
13-08-2015, 18:41
bunu yıla böldüğünde ciddi rakamlar çıkıyor. sen 1.5 diyosun - bunun daha uzağı var vsvs ortalama 12 ayın 1,5 2 ayını sadece yollarda geçirenler var mlsf..
yahu al bir tane scooter, 2-3k ya fıtı fıtı git

M3CSL
13-08-2015, 19:27
şile yolu nevzat demir aynı şekilde 2 yıl önce bu kadar tıkanmazdı şimdi sabahları ev akşamları girilecek gibi değil. her yıl gözle görülür artış oluyor.

TheAce
15-08-2015, 11:06

tşk
Rıdvan..

araç trafiği için olması gereken çözüm bu, metrobüs zaten dünyanın en saçma taşıdı. raylı sistem olmadan bir seferde 2000+ kişi taşıyamayan taşıtlarla o yoğunluğu ister istemez kaldıramazsınız. raylı sistem şart.

araç trafiği için de dediğim gibi ücretin yoğun saatlerde arttırılması lazım. insanları toplu taşımaya veya servislere yönlendirmek lazım.

darkmoon
15-08-2015, 12:01
araç trafiği için olması gereken çözüm bu, metrobüs zaten dünyanın en saçma taşıdı. raylı sistem olmadan bir seferde 2000+ kişi taşıyamayan taşıtlarla o yoğunluğu ister istemez kaldıramazsınız. raylı sistem şart.

araç trafiği için de dediğim gibi ücretin yoğun saatlerde arttırılması lazım. insanları toplu taşımaya veya servislere yönlendirmek lazım.

o olaylrın hiç biri türkiyede tutmaz.. tek plaka çift plaka yada başka bu tip yöntem. bizde kimse umursamaz yola çıkar polisde bir iki cezalar keser onlarda baş edemezler vatandaşlarlada devamlı uğraşıp kavga etmek istemezler bırakırlar.. yada vatandaş gider gene işin pratikliklerine kaçar uydurma plaka takar bir şeyler yapar..

türkiyede bu tip zorlama sistemler tutmaz ne kadar bir tarafımız batılı olsada bir tarafımız ortadoğulu .. Avrupada insanlar korktuklarından kurallara uymuyor değiller o insanlar bizde daha saf değiller onlarda işin pratikliklerine kaça bilirler onlar istedikleri için sevdikleri için kurallara uyuyorlar bizle onlar arasındaki belki en büyük fark bu.. bizde genelde kurallar zorunlulukdan dayatma şeklinde oluyor birde uyulması için aba altından sopa gösterir gibi cezalar sıkı denetlemeler yapıldımı vatandaşda işin arka kapılarına kaçıyor

TheAce
15-08-2015, 12:32
o olaylrın hiç biri türkiyede tutmaz.. tek plaka çift plaka yada başka bu tip yöntem. bizde kimse umursamaz yola çıkar polisde bir iki cezalar keser onlarda baş edemezler vatandaşlarlada devamlı uğraşıp kavga etmek istemezler bırakırlar.. yada vatandaş gider gene işin pratikliklerine kaçar uydurma plaka takar bir şeyler yapar..

türkiyede bu tip zorlama sistemler tutmaz ne kadar bir tarafımız batılı olsada bir tarafımız ortadoğulu .. Avrupada insanlar korktuklarından kurallara uymuyor değiller o insanlar bizde daha saf değiller onlarda işin pratikliklerine kaça bilirler onlar istedikleri için sevdikleri için kurallara uyuyorlar bizle onlar arasındaki belki en büyük fark bu.. bizde genelde kurallar zorunlulukdan dayatma şeklinde oluyor birde uyulması için aba altından sopa gösterir gibi cezalar sıkı denetlemeler yapıldımı vatandaşda işin arka kapılarına kaçıyor

tabi ki avrupalıların mantığı böyle çalışıyor ama buradan oraya gidenler de uyuyor bu kurallara. sebebi belli, yaptırım gücü. burada nede olsa af gelir yırtarım diye devletin cezaları ödenmediği sürece bu konularda başarıya ulaşmak bayağı zor.

Maxi
16-08-2015, 09:11
https://lh3.googleusercontent.com/-wX7zvELVxGo/VdA26tcbWdI/AAAAAAAAB0E/_URLhEJrxIw/s800-Ic42/moto.jpg

ronay
16-08-2015, 10:06
Bağcılarda oturuyorum iş yerim Sefaköyde trafikten bezdim saatler sürüyor bazen yıldım gerçekten sonra Bende sizin gibi düsündüm motor tek çözüm diyerekten bi motor aldım onuda çaldılar :D şimdi dur kalk takılıyoruz.

Eriador
16-08-2015, 11:30
Istanbul resmen bitmis . Eskiden Atakoy - Celaliye 1 saat te geldigiiz zaman miy miy ederdik , gecen tam 2.5 saatte geldim ! Yuh artik.Mumkun oldugu kadar deniz kullanilmaya baslanmali atiyorum Bakirkoy'den silivri'ye kadar uzanmali hazir deniz var sadece liman i yap bitir cok zor birsey degil.

darkmoon
16-08-2015, 13:07
trafiğin tek çözümü motor.. devletin motora teşviki attırması belediyelerin motorlulara özel park yerleri ayırması trafiğinde biraz motorlulara yasalar önündede torpil geçmesi lazım.. mesela motorlular şu anda emniyet şeridine giriyorlar bu normalde yasak.. ama bir yasa çıksa emniyet şeridini motorlularda kullabilir diye.. motora teşvik misli misli artar..

birazda motordan korkanlar için 2 tekerlek şeytan işi gözüyle bakanlar için motor firmalarıda 3 tekerlekli daha denge sorunu olmayan piaggionun vardı mp3 gibi motorları getirtmesi gerekir..

GökhanO
16-08-2015, 13:16
trafiğin tek çözümü motor.. devletin motora teşviki attırması belediyelerin motorlulara özel park yerleri ayırması trafiğinde biraz motorlulara yasalar önündede torpil geçmesi lazım.. mesela motorlular şu anda emniyet şeridine giriyorlar bu normalde yasak.. ama bir yasa çıksa emniyet şeridini motorlularda kullabilir diye.. motora teşvik misli misli artar..

birazda motordan korkanlar için 2 tekerlek şeytan işi gözüyle bakanlar için motor firmalarıda 3 tekerlekli daha denge sorunu olmayan piaggionun vardı mp3 gibi motorları getirtmesi gerekir..
yamaha tricity var o sekilde fiyatıda italyanlara gore makul duzeyde

Ufuk
16-08-2015, 13:22
Aktif olarak motor ve araç kullanan biriyim.
Bugün araba ile çıktım, karşıya gittim geldim.
Gidiş saat ' im 12:30 civarıydı, 15 dakikada k.yalıya gittim dedim ki hep böyle olsa..
Dönüşte 14:15 civarları, acıbadem den ara yollardan yukarı çıkarak köprünün son bağlantı noktasından bağlandım.
Öncelikle, her ara yolu her yeri kazmaya başlamışlar.
Her tarafta inşaat makinaları/araçları trafiği pert ediyor.
Hele hele, köprüden sonra m.köy çıkışını geçtikten sonra " tümsek/set " koymuşlar, trafiği deli gibi aksatıyor ve kuyruk oluşturuyor.
Çevre yolunda tümsek nedir yahu? Hangi ülkede görülmüş böyle bir şey.
Şişlide bir ara sokağa girdim dik bir yokuş yine kocaman bir tümsek, oha dedim..
Motor a kötü diyenler;
Motorun kötü olmasının tek nedeni " kuryeler,mc,burger,pizza dağıtıcıları ve apaçi gibi ara sokaklarda binenler vs vs .
Ceza katı olmadığı sürece, kasksız olsun motor a bindiği anda alıcaksın ehliyetini yada iyi bir ceza keseceksin, böyle yapılmadığı sürece " motor " hep Türk insanı için kötü olacak, iyi bir ulaşım aracı olarak asla kullanılmayacak.
Motor olunca gitmek istediğim yere gitmek " 15 dakika " dediysem 15 dakika sonra oradayım.. Haberlerde söyledi bu hafta, 2015 de 950 bin araç girmiş trafiğe buyrun tehlikeyi siz düşünün..

Bu hız kesici tümsegin tam fotosu var mı ? Merak ettim. Çağlayana doğru giderken E5 te mi ?

SekoLive
29-08-2015, 13:06
Avrupa yakasında çılgın bi trafik var haliç köprüsünün bir tanesini bakıma almışlar.

planı programı olup bundan haberi olmayanlar hazırlıklı olsun.

bide alternatif güzergah bulan varsa paylassnda bizde yararlanalım

omerce
29-08-2015, 13:49
Suan iki tarafta fena sisti bende yenibosna istikametinden geldim yola cikacaklar iki defa dusunmeli

Lanuit
29-08-2015, 14:01
Haftaici isim geregi merter - basaksehir arasi gidip geliyorum , sabah 8 de trafik , oglen 1 de trafik , aksam ustu 4 de cikiyim diyorum yine trafik , tem uzerinden gidiyorum mahmutbey giselerinin bence fsm koprusunu gibi bir sisteme gecmesi gerekiyor ve yan yoldan teme cikarken 5 serit 1 seritten cikmaya calisiyor yemin ederim yollarda yaslaniyoruz

Kadyr
29-08-2015, 14:11
bir gün evde oturun arkadaşlar şuan ha arabada oturmuşlar ha evde:) ben işe geldim mecburen bakalım gece 11 de trafik nasıl olacak.

SekoLive
29-08-2015, 14:16
Suan iki tarafta fena sisti bende yenibosna istikametinden geldim yola cikacaklar iki defa dusunmeli

arabayla geldim ve arabayla geçmem lazım... zorunluluk olmasa toplu tasıma en temizi ...

kötü denk geldi

Kadyr
29-08-2015, 14:43
valla imkan varsa arabayı bırakıp git serkan. yarın alırsın arabayı.yada otoban bıraz daha akıcı

Sezgin
29-08-2015, 18:23
Halicten kacan TEM e giriyor ama bu tarafta cok kotu.
18.00 de maslaktan ciktim 19.30 oldu daha mahmutbey giseleri goremedim.

Shadow_Dancer
29-08-2015, 18:39
Bugün resmen bitikti, hanımı alıp bogaza bi yerlere gideyim dedim, solugu galleriada aldım.. Şaka gibi.

Yigit-Y
29-08-2015, 19:59
İstanbul bitmiş resmen . :(

by.gkn
29-08-2015, 21:26
Libadiye göbekten kısıklı yönüne giderken geçilen alt geçitte kapatılmış orada da biraz kaos oluyor. Yolu oradan geçenlerin bilgisi olsun.

Muhtemelen uzunca da bir süre kapalı olur gibime geliyor. Oradan kirazlıtepe taraflarına tünel yapılıyor onu oraya bağlıyacaklar sanırım.

SekoLive
29-08-2015, 21:36
valla imkan varsa arabayı bırakıp git serkan. yarın alırsın arabayı.yada otoban bıraz daha akıcı
Yandex bi guzellik yapti
Bakirkoy marmara parkin ordan Gungoren Merter davutpasa rami eyup ordan halice 30dk da falan geldim

Yarin calsma devam ederse bu guzergahi kullanin cok rahat edersinz

2.50dk da bakirkoyden halice gelen arkadaslarm oldu e5den

Kadyr
29-08-2015, 21:59
yarında devam edecekmiş. şimdi işten çıkıcam yine trafik var ama daha az.milletimiz biraz duyarlı olsa aciliyeti yoksa gezmeyi ertelese bukadar sıkıntı olmazdı...

brs852
30-08-2015, 07:58
havaalanından nişantaşına 75 Lira yazdı taksimetre normalde 55 falan yazıyor.

drago
30-08-2015, 09:45
İşim gereği cuma edirneden ankaraya geçtim. Cuma trafiğine takılmamak için de işimin çoğunu çarşamba perşembe günleri hallettim. Resmen öğle saatlerinde İstanbula girip ikindi vakti çıktık, iş çıkışı olsaydı düşünemiyorum bile. Allah sabır versin.

Bence İstanbuldaki büyük şirketlerin taşınması lazım, böylece küçük şirketler de arkasından gelir ki , şu an büyük şirketlerin bazıları merkez ofis istanbul, fabrika bursa karacabey şeklinde taşınmış durumda. Hem trafiğe, hem trafikte uçup gide milli servete yazık.

AdoneuS
30-08-2015, 10:32
Haliç köprüsündeki tadilat sayesinde zeytinburnundan 2de çıktım 5.30da köprünün üstünden geçtim

Onurkk06
30-08-2015, 11:23
Dün bakırköy den Zeytinburnuna 1 bucuk saatte gittim baktım olacak gibi değil geri döndüm

Alper D.
30-08-2015, 12:13
Allahima cok şükür ki motor ile cikmistim dün floryadan bayrampasaya kadar duruyordu tum trafik böyle bisey görmedim ben yazik valla insanlara motosiklet ile bile zor gittim.keske su devlet biraz akli basinda olsada motosiklet kullanimi daha yayginlasip insanlar bilinclendirilse yollarda kucuk oynamalar yapilip ustesinden gelinebilir saniyorum bircok insan korkudan alip binemiyor ve bilinc zayif

kelalper
30-08-2015, 12:26
dün akşamüstü 5 gibi avrupa yakasına geçiim dedim. Gerçekten boştu 20 dakikada geçtim ama anadolu yakasında tem çamlıca gişelere doğru bir trafik vardı ki kozyatağı çıkış tıkalıydı ve aynen avrupa yakasından gelişte anadolu yakasında tem girişine kadar trafik levent öncesinde başlıodu ben oradan saptım. Gece 2 de de bayağı trafik vardı anadolu yakasına doğru. 2 polis arabası köprü üzerinde yan yana 10 ile gidip trafik yaratıolardı.

Berkan
30-08-2015, 13:37
bahçeşehirden tarabayay gidicektim dün taa bahçeşehirden kıpkırmızı baslayan e5 ve tem trafiği görünce seri sekilde taya kadın 3.köprü yoluna kactım.bahçeşehir-kemerburgaz maslak istinye parkın ordan tarabya 1 saat sürdü. bu iki güzergah arasında gidecek olan varsa mesafe biraz uzatıyor ama yolun bombos olmasından dolayı cok daha cabuk varıyorsunuz

aslan
02-09-2015, 08:13
İstanbulun bugunkü trafiğinden haberi olan varmı?

SerkanKurt
02-09-2015, 08:20
İstanbulun bugunkü trafiğinden haberi olan varmı?

anadolu yakasında dudullu - imes yolunu ki bu yol 4-5km lik bir yol 55DK da geçebildim ! ben artık anlamıyorum bu trafiğin nedenini.

XoR
02-09-2015, 08:21
İstanbulun yine yaprağı yediği bir sabahla karşı karşıyayız :)

Özellikle boğaz köprülerindeki geçişlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu-Avrupa yönünde, TEM'de devam eden yol çalışması nedeniyle her iki yönde trafik adeta durma noktasına geldi

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29966811.asp

http://img.hurriyet.com.tr/_np/0273/31110273.jpg

kelalper
02-09-2015, 08:32
Sabah tem köprü trafiği bizim kozyatağı yan yoldan başlıodu. O yüzden minibüs yoluna indim tükkana gelmek için.

KA®ANLIK
02-09-2015, 08:32
bu sabah sahil trafiği nerdeyse kandilli den başlıyordu, çengelköy full dur kalk,
çok uzun zamandır böyle olmamıştı trafik.
her yerde bir yol yapımı, bir çalışma,
okullar açılınca ne olacak bakalım...

ice
02-09-2015, 08:33
Sabah tem köprü trafiği bizim kozyatağı yan yoldan başlıodu. O yüzden minibüs yoluna indim tükkana gelmek için.

Vat is trafik :)

Ne işiniz var istanbul da ya?

XoR
02-09-2015, 08:51
merter - bomonti 12 dk sürdü. Hangi trafik yahu ben hiç görmedim :D (sabah 05:50 Merter çıkışlı :hehe: )

Yogi
02-09-2015, 08:54
tek çare motosiklet

AliGizda
02-09-2015, 08:58
tek çare motosiklet

+1 diyorum, kış geliyor. Yoksa hiç düşünmeden alıcaktım vallahi.

Yogi
02-09-2015, 09:06
ben kışında motosikletimle gitmeyi planlıyorum

tucano urbano diz örtüsü
kuryelerin elciklere taktığı koruma
guzel bir yağmurluk alınca kar hariç her havada gidilir.

trafikte her gün 2-2.5 saat arabada geçireceğime motorla 40-50 dakika azıcık çile çekerim daha iyi

serhat_R
02-09-2015, 09:28
Bahçeşehir-Bayrampaşa 1saat 30 dk sürüyor araçla yaz başından beri motorla gidip geliyorum trafikte kıyamet kopsa 30 dk sürüyor. iki teker güzel ama dikkat etmek lazım.

Orhan
02-09-2015, 09:38
Vat is trafik :)

Ne işiniz var istanbul da ya?

Kaşınma valla hepsi izmirde sahil kasabası hayali kuruyor bitersiniz :)

Wankel Batu
02-09-2015, 09:41
son 1 senedir trafikte asiri artma var eskiden sadece sabah ve aksam is cikis saatlerinde trafik oluyordu simdi 7/24 trafik var neden boyle oldu ?

Berkan
02-09-2015, 09:46
son 1 senedir trafikte asiri artma var eskiden sadece sabah ve aksam is cikis saatlerinde trafik oluyordu simdi 7/24 trafik var neden boyle oldu ?

yeterli sebeb diye düşünüyorum

Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, kurdaki artışların ağustos ve eylül aylarında fiyatlara tam yansımayacağını belirterek, "Eylülden itibaren fiyat artışları ufak ufak başlar, ekim sonrası daha da artar. Bu doğrultuda otomobil fiyatlarında yüzde 5-6 civarında artış beklemek doğru olur" dedi.

Otomotiv sektöründeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anaç, sektörün ilk yarıda geçen yıla göre yüzde 40'ın üzerinde bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Anaç, geçen yılın ilk yarısında daralan bir pazar bulunduğunu, bu nedenle 2013'e göre kıyaslamanın daha doğru olduğunu belirterek, 2013 yılına göre sektörün yüzde 20'nin üzerinde büyüdüğünü dile getirdi.

Söz konusu büyüme trendinin devam etmesi durumunda pazarın 1 milyonlu rakamları görebileceğine işaret eden Anaç, "Şu anda 950 binin üzerinde bir pazar öngörüsü herkesin hemen hemen üzerinde mutabık kaldığı bir tahmin. Ancak ikinci yarı için son dönemde seçim sonrası gelişmeleri dikkate aldığımızda trendin aşağı doğru seyredeceğini öngörüyoruz. Yeni yaptığımız tahminler 875-900 bin civarında. Rakamın 1 milyona ulaşamayacağı kesin olmakla birlikte, 875 bin düzeyinde gerçekleşmesi daha büyük olasılık" diye konuştu.
Anaç, öngörülerinin talebin 850 bin civarında gerçekleşeceği yönünde olduğunu aktararak, firmaların yıl sonunda bütçede taahhüt ettikleri hedeflerini gerçekleştirmek için yılın kalan diliminde biraz daha agresif olabileceğini ifade etti.
Ağustos ve eylülün, kurdaki artışların fiyatlara tam yansımadığı aylar olar

G_TT_I
02-09-2015, 09:49
ben kışında motosikletimle gitmeyi planlıyorum

tucano urbano diz örtüsü
kuryelerin elciklere taktığı koruma
guzel bir yağmurluk alınca kar hariç her havada gidilir.

trafikte her gün 2-2.5 saat arabada geçireceğime motorla 40-50 dakika azıcık çile çekerim daha iyi
El morumada tucano urbano, universal elcik ısıtma, xmax ile karda dur duraksız heryere gittim citygrip ile kar lastiksiz tavisye ederim eğlence boyutu sınırsız :)

Yogi
02-09-2015, 10:22
el koruması guzelmiş ama elcik ısıtma almam heralde. bunlardan başka ne almak gerekir kış için

imprezaWRC
02-09-2015, 10:42
Yine okulların açılmasına ramak kala yol, altyapı ve kaldırım yenileme çalışmalarına hız verdiler. Şimdi bu rezillik 1 hafta mı sürecekmiş. Peki birader bu planlı bir çalışma ise ne *** yemeye bayramda bu işleri yapmıyorsunuz alerjiniz mi var amk.

Anayollar rezalet ama ara sokaklarda rezalet. Canı isteyen hiçbir haber ve uyarı vermeden istediği anda herhangi bir sokağı kapatabiliyor. İski, elektrik, igdaş, telekom...vs canı istediği zaman bakım yapabiliyor ama sen o sokağa girdikten sonra bundan haberin oluyor.

Elin gavuru 1930'dan kalma evde ikamet ediyor; bizde boyuna rantsal pardon kentsel dönüşüm yapıyoruz; bir inşaat bitmeden aynı sokakta başka inşaat başlıyor. Heryerden kamyon fışkırıyor. Canı isteyen anayolda bile istediği yere gelişi güzel kamyonu bırakıp gidebiliyor. Bir Allah'ın kulu da gelip denetlemiyor. Baştan herkes avantasını veriyor/alıyor işlem tamam.

Bugün başlayan ve sözüm ona 1 hafta sürecek dedikleri otoyoldaki çalışmayı 1 hafta önceden veya 1 gün önceden öğrenen oldu mu? Sırf bu çalışma yüzünden abartmıyorum, trafik evin önünden başlamıştı.

Eşim normalde 15dk'da gidebildiği iş yerine bugün 2 saatte varabildi. O iş yerine vardığında halen yolda olanlar vardı. Ofise gelebilmek için ne kadar ters trafik varsa hepsini kullandım sonuç olarak 20km yerine totalde 45 km yol yaptım.

Cesaret edipte İstanbul'u terk edenleri tebrik ediyorum. Doğma büyüme bilmem kaç göbek İstanbul'lu olmamıza rağmen benim ve ailemin artık canına tak etti. Bir cesarette ben edebilsem bırak İzmir'i falan komple başka ülkeye geçeceğim. Zaten elin adamlarının ülkelerinin fotoğraflarına baktıkça kendimi gurbette hissediyorum.

P.S: Ama metro var, metrobüs var, marmaray var. Metro ve metrobüs zaten anayoldan geçiyor ki bakınız E-5'te metro var ama trafik namına değişen hiçbirşey olmadı.
Bana motorsiklet al demeyin; oğlanı neremle taşıyacağım diye cevap veririm.

mmtrıza
02-09-2015, 10:44
motosiklet en iyi çözüm

SekoLive
02-09-2015, 10:49
motor iyi cozumde

dün gözümün önünde adam en soldan hıc beklenmedik anda direksiyonu kırıp en sağa geçip motorlulara sürttü ve inanın sallamadan gitti. çocuklar çok şanslıydı Azrail bi makas alıp geçti resmen.

yollarda bilincsiz kural tanımaz ve vicdansız hayvanı cok istanbulu. Motor eve ve ecele hızlı gitmeyi sağlıyor İstanbul da dünden sonra bende motor fikrini askıya aldım yoksa günlük git gel 80km yolum var bu sıra hep arabayla gelmem gerekiyor işe.

mmtrıza
02-09-2015, 10:56
Maalesef bilinçsiz sürücüler çok motosiklet sürücüsü dahil halbuki tasitlar karsilikli saygi gösterseler ve kurallara uysalar problem kalmayacak.

Denizlide çok asiri trafik olmamasina rağmen cok dikkatli kullanmak zorunda kaliyoruz ana yolda olmamiza rağmen tali yoldaki adam direk yola çikiyor korna basıyorsun ne var ne olduki diye cevap duyuyoruz ama büyük rahatlık ve keyif verdiği için bunlari görmezden geliyoruz

imprezaWRC
02-09-2015, 10:56
yeterli sebeb diye düşünüyorum

Belediye imar, inşaat izni verirken peşin peşin otopark parasını da alıyor. Ama bakıyorsun o inşaatın zaten otoparkı olmasına imkanı yok. O blokta kaç aile varsa x2 otomobil sokağa dökülüyor.

Keza, rantsal pardon kentsel dönüşüm ayakları ile eskiden 10 hanenin yaşadığı blokta şimdi en az 20 hane var. O blokta eskiden bir gözü toprağa bakan ve otomobilsiz ihtiyarlar varken şimdi her hanede 2 otomobili olan genç nüfus var, ama yine otopark yok. Hadi siktiret otoparkı eskiden o sokaktan otomobil çıkmazken şimdi en az 40 otomobil sokağa dökülüyor.

Bildiğim kadarıyla Japonya'da özellikle 2.otomobili alabilmek için park yeri göstermen gerekiyor. Park yerin yoksa hadi oradan diyorlar. Zaten orada da her türlü toplu taşıma imkanı var. Adamlarda dert edinmiyorlar kendilerine.
Bizde bu kadar otomobil olmasının sebepleri çok fazla;
1-Ego tatmini ve baak benimde otomobil var diyebilmek,
2-Bırak altyapıyı doğru düzgün toplu taşıma imkanı yok
3-Adam Avrupa yakasında oturup And. yakasında çalışıyor veya tam tersi. Servis imkanı varsada yoksada adam özel otomobil tercih ediyor.
4-Satış, pazarlama...vs işi ile uğraşan herkesin altında şirket otomobili var ve hepside otomobilde tek başına seyahat ediyor.
5-Bilmem nereye metro getirdik huloooğğğ diyorlar, metro durağı anasının örekesinde, keza metro durağı içinde de (özellikle Ünalan durağı) dünyanın yolunu yürüyorsun, ne anladım o işten.
6-Bu millet aşırı tembel. 100mt ötedeki bakkala bile yürümeye eriniyor otomobile biniyor.
7-İşsiz çok ama her ne *** ise bütün işsizlerde yollarda geziniyor.
8-Gezmeye çok meraklıyız, emeklisi yine ne *** var ise sabah işe gidiş saatinde gezmeye çıkıyor, kır kıçını otur yerinde.
9-Sanırım serbest çalışanda çok, çünkü sabah 6,7,8,9,10 hatta 11'de bile halen işe gitmeye çalışanlar var, anasını satıyım nerede çalışıyorsun söyle bende başlayayım orada, 11'de başlayan iş mi var amk. Keza yine nasıl oluyorsa erkenden paydos eden işyerleri de var ki öğleden sonra 3,4,5,6 millet yollarda.

Neyse benim tespit edebildiklerim ve sabah sabah sinir ile aklıma gelenler bunlar, liste elbetteki uzatılabilir.

Kubilay
02-09-2015, 10:57
Dün akşam da felaketti bugün de öyle saat 10du hala yollar full millet hep işe gecikti heralde

63owen63
02-09-2015, 11:01
Tatilden yeni geldim, ya benim direncim düştü ya da istanbul un trafik daha bi berbat olmuş. temmuzda böyle degildi ya..

imprezaWRC
02-09-2015, 11:04
Madem İstanbul'u kaos edecek bir çalışmayı hiç simulasyonunu bile yapmadan ve hatta haber vermeden yapıyorsun, bari 1 hafta resmi tatil yap, işe gideceğiz diye anamız ağlamasın. (Bilmem nerenin para babası kralı ölünce bilmem kaç gün yas ilan etmeyi biliyorlar, eminim canları istese pardon ağzınıza ettik diyerek resmi tatilde yapabilirler nasılsa ekonomi bombok, doğru düzgün işte yok)

Bu kadar insanı yollarda sefil etmek; vakit ve nakit tükettirmek sanırım sağa sola kırmızı plaka ile bir ordu adam ile yolları kapattırarak gidenlere çok basit, kolay ve telafisi yapılabilir gibi gözüküyor.

-Haşmetlim ne zaman trafiğin ağzına edelim?
-2 Eylül uygun, ama kimseye de haber vermeyin, haber verirsenizde 1 saat öncesinden verin.
- Emredersiniz

P.S : Madem yol yaptılar, biri bana o yolları göstersinde bende en azından kendime alternatif rota edinmiş olurum.

johnie
02-09-2015, 11:05
el koruması guzelmiş ama elcik ısıtma almam heralde. bunlardan başka ne almak gerekir kış için

Dizlik kesinlikle şart, su geçirmeye eldiven o elciklerin altına.
Birde, revit in falan yağmurluklarından alırsan alt üst takım şeklinde senden kralı olmaz. Gören imrenir :)
Lastikleri de kontr etmeyi unutma.

Batum
02-09-2015, 12:08
8-9 saatlik yolu geçenlerde 20 saatte geldim artık şehir içi değil şehirler arasıda trafik var.
bir ışık 60 saniye geçiş bilemedin 10san.
şehirler arasında luzumsuz yerlerde ışıklar..
bakım onarımda pazar tatili yolu açmadan giderler..
daha neler neler..

Maxi
02-09-2015, 13:19
siz pazar gezişkenlerini biliyormusunuz?
neden her pazar ist bogazi sahil trafigi kilit olur?
iste onlar yuzunden, aylak aylak sahilde turalar ve trafik yaratirlar.

pazar gezişkenleri bu sinemada!

2jz
02-09-2015, 14:18

El becerine güveniyorsan koltuk ısıtma yap yada artcar cem abiye rica et basit ama çok gerekli. Diz örtüsü kötü gözüküyor ama yaz harici kesinlikle kullanılması gerekiyor. El için rüzgar kesici hatta motorun uygunsa ön cam şeklinde rüzgarlık.

TheAce
02-09-2015, 14:25
köprü yolunda 2 şeridin kapanması ile trafik altüst oluyor İstanbul'da, büyük bir deprem olasılığında değil İstanbul'un, Türkye'nin halini düşünemiyorum.

Er34
02-09-2015, 15:38
köprü yolunda 2 şeridin kapanması ile trafik altüst oluyor İstanbul'da, büyük bir deprem olasılığında değil İstanbul'un, Türkye'nin halini düşünemiyorum.

Depreme gerek bile yok. Cuma günü iş çıkış saati 5 farklı yere boş valiz bırakın sonra izleyin İstanbul'u ..

imprezaWRC
03-09-2015, 10:03
Dün akşam bir kıyak geçeyim eşimi işten 10dk erken alayım dedim ve normalde 30dk'da varabildiğim yere 2 saat 10dk'da anca varabildim. Gerçi neredeyse hiç trafik çekmedim, sırf trafiğe bulaşmamak için sağ elimle sol kulağımı tuttum ama Sıtkı'da beni bıraktı gitti.

Terazinin git artık dediği taraf ağır basmaya başladı ama cesaret yok. Dün ilk defa ve bu sabah ağzımdan daha doğrusu beynimden taşınmak lazım kelimeleri döküldü, tamamen otomatikten söyledim aslında düşünüyordum ama sesli düşünmüşüm. Pedere bizde mi İzmir'e taşınsak dedim, ne güzel olur cevabı geldi. Güzel olurda, orada neresi Suadiye, Kozyatağı gibi bilmiyorsun. Tabi halen büzükte yemiyor ama gördüm ki ailede herkesin sıtkı sıyrılmış. Trafik belki 2. veya 3. sırada ama sırf bu yüzden de artık hafta sonlarını evde geçirmek geliyor. Tüm vakti yollarda harcamaktan da bıktım.

Cüneyt'i tekrar tebrik ediyorum, adam önce Çekmeköy'den kurtuldu sonrada İstanbul'dan kurtuldu. Ben İstanbul'u, İstanbul'un rahat yaşanabilir semtlerini (And. yakası) çok seviyorum ama diyorum ya, dün totalde harcadığım zaman 3 saat 30dk oldu ve tek yaptığım evden işe , işten eve gitmekti. Eve gelince oğluma ayıracak vakit kalmadı, uykusu geldi garibimin bende pert olduğumdan bende yanına kıvrıldım, sızdım.

Bu sabahta yine aynı görüntü, yarın sabahta aynı görüntü, ne o 3.köprü bitsin, trafik rahatlayacakmış. Birşey rahatlamaz, rahatlamayacağı gibi bu seferde yeni yerleşim birimleri oluşacak, yine bir kamyon adam gelecek.

Neyse, gırtlağa kadar doluyum, gerginim, stresten sürekli başım ağrıyor.

BarKing
03-09-2015, 10:18
Yazıcak çok şey varda... Ya afedersinde kapıcı bile araba alıyor krediyle, sonra ödeyemeyince devlete sövüyor ok bende sevmem ama s.çmaya bile arabayla giden görgüsüzler topluluğuyuz, dün maslakdan beşiktaşa 130 saatten uzun sürede , statü sembolu olcak diye herkes biniyo arabaya.vede işin gıcık yani 100 metre sonra sol şeritte tek araba yok zincirlikyuda ama g.v.t zorluyo soldan sonra sağa atlıyo köprü girişine uyanık felç ediyorlar trafiği... kanyonun önüde rezalet...

Berkan
03-09-2015, 10:20
3.köprü yolu daha dogrusu koprunun kendisi bitsede ne degisecek hiç. o güzelim kilyosun anası bellenmiş durumda toz toprak içinde tüm yesillikler obur tarafa arka yola taya kadın kısmına geleyim avrupa kısmında 3.köprüye ulasan cıkan tüm yollar 3 seritli kemerburgaza kadar cokta güzel ama baglantı yollarını napıcaz tek gidiş tek geliş kimse demiyorki aga buraları nolacak hadımkoy taya kadın vs. hattı. köylerin kahvenin cami vs. arasından deresinden 10-20 ile geciyorsun tümsek gırla inegi koyunu kuzusu kopegi cocugu atlayıp duruyor falan filan

BARR
03-09-2015, 10:28
İzmir İzmir diyorsunuz da;

1-İzmirde iş yok, olanın parası da komik ötesi.

2-İzmirin trafiğide *** olmaya başladı hatta oldu, buyrun gelin 5.30-7 arası Alsancak içinden geçin bakalım geçebilecekmisiniz, çevreyolu bornova çıkışı, mavişehir girişi akşam kilit yürümüyor.

3-İstanbulda alternatifi olan yol güzergahlarının İzmirde alternatifi yok.

4-Yazın Çeşme dönüşü, foça dönüşü, ayvalık dönüşü pazarları pazartesi sabahları istanbulun bayram trafiğini aratmaz rahatlamış tatilden sinir olup dönersin.

Kısacası İzmirde Urlada, Çeşmede, Seferihisarda, Güzelbahçede vs oturup otobandan 45dk uzaklığa katlanırım diyorsanız ancak İstanbula kıyasla rahat bir hayatın olur.

İzmirde rahat yaşaman için istanbula göre aylık gelirinin 10.000 üstü, ya da ranti yaşaman lazım gerisi hikaye.

ozan gülle
03-09-2015, 10:44

2-İzmirin trafiğide *** olmaya başladı hatta oldu, buyrun gelin 5.30-7 arası Alsancak içinden geçin bakalım geçebilecekmisiniz, çevreyolu bornova çıkışı, mavişehir girişi akşam kilit yürümüyor.

4-Yazın Çeşme dönüşü, foça dönüşü, ayvalık dönüşü pazarları pazartesi sabahları istanbulun bayram trafiğini aratmaz rahatlamış tatilden sinir olup dönersin.

Kısacası İzmirde Urlada, Çeşmede, Seferihisarda, Güzelbahçede vs oturup otobandan 45dk uzaklığa katlanırım diyorsanız ancak İstanbula kıyasla rahat bir hayatın olur.

İzmirde rahat yaşaman için istanbula göre aylık gelirinin 10.000 üstü, ya da ranti yaşaman lazım gerisi hikaye.

Hocam izmiri yerde yere vurmussun :) izmirde alsancakta en fazla yarim saat beklersin burda saatlerce 1 ay oldu istanbula yerleseli bu trafik cekilmez gecen yil umraniyeden bi arkadasa araba aldik 5 te ayrilip ben basaksehire eve oda izmire dogru yola cikti saat 20:30 arkadas bursadayim diye aradi ben kopruyu yeni gecmistim burda antisosyal olucam sanirim trafikten dolayi disari cikmak istemiyorum İs imkani istanbula gore cok zayif ama pahali degil 3000 ila 4000 arasi maas aliyordum izmirde rahat rahat yetiyordu burda is bulamadim daha ama eminim yetmez

Shadow_Dancer
03-09-2015, 10:46

Kardeşim inan Anadolunun herhangi bir bölgesindeki trafik, İstanbullu için tüy siklet kalır.. :) Az çok tecrübe etmişsindir.

İstihdam konusunda felan haklısın elbette.

imprezaWRC
03-09-2015, 10:48

Olm yemişim sizin trafiğinizi, o artık benim bünyeme çerez olur. İzmir'de nereleri tavsiye edersin, güvenlikli kapalı otoparklı nezih bir semt nerelerde var.

R.I.P
03-09-2015, 10:55
izmirde 6 yıl yaşadım 2005-2011 arası, 3 yıldırda aydındayım okul için ve gezmeye geliyorum fakat şu son 2 yıldır gördüğüm trafiği istisna durumlar dışında görmemiştim hiç. ne olduda bu halde geldi izmir çözebilmiş değilim

BARR
03-09-2015, 11:02
Beyler ben haftaiçi İzmirde, haftasonuda İstanbuldayım o yüzden gayet iyi kıyaslayabiliyorum.

İstabulda Beşiktaşta, İzmirde Mavişehirdeyim.

İzmirin Trafiği 2 senedir *** olmuş durumda ve alternatifiniz yok. Özellikle yaz aylarında Çeşme dönüşü (pazarları), bayram dönüşleri, Ayvalık Foça dönüşleri eziyet niteliğinde.

Ayrıca en büyük problem aynı sektörde aynı şirkette çalışşanız dahi İstanbulda size 5 verirken İzmirde 2.5 veriyorlar. Ama gittiğin yazın mekan İstanbui fiyatlandırması yapıyor, Midpoint vs gibi zincirlerde zaten fiyat fiks ve fiyatları İstanbula göre ayarlıyor yine sana kaçıyor. Yani dediğim koşullar geçerli aylık 10.000+ ki bunun için İstanbulda şuanda 20 kazanman gerekiyor, ranti bir yaşam, tamam o zaman rahat edersin.

-----

Bu arada İstanbuldaki toplu taşımaya alışmış birisi İzmirde tökezler çünkü doğru dürüst toplu taşıma da yok.

----

Hakan abi özelden yaz sen herşeyi.

SekoLive
03-09-2015, 11:02
istanbulda trafik var ama Anadolu da bi cok ilde gördüğüm bizim İstanbul trafiğinden beter can sıkan şöförler var araç sürmeyi zorlaştıran sıkıntı yaratan.
bunları görünce bazen trafiğe şükrediyosn cunku boş yolda böyle adamlar insanı ölüme götürürler.

EM-RE
03-09-2015, 11:06
Bin kere yazdım yine yazıyorum özellikle hafta içi işe gidip gelirken yada gün içi işlerinizi halletmek için,kendinizi biraz sıkıp kredi kartına taksitle yada başka bir yolla bir scooter alıp çözseniz hayattan zevk alacaksınız.Sonra parayı ve motoru çözdükten sonra çok güzel motorlar var.Saçma sapan racing değilde yüksek enduro,şimdi ctxler çıkmış traction kontrol kombine abs elcik ısıtma koltuk ısıtma ne ararsanız var.İstanbulun her yeri yarım saat...
Not:2 sene öncesine kadar tam 8 sene her sabah 6 da kalmış bir adamım trafige girmemek için.Şimdi uyanma saatim 8.30 kahvaltı duş en geç ikitelli varış 9,30 sallana sallana..İbb trafigi açmayalı aylar oldu belkide,1 ay önce m5 i filanda sattım zaten basamıyorsun birşey yapamıyorsun araba sırf trafikte kalıyor vergisi benzinide cabası,gittim sıfır araba aldım ufak motorlu heves edip kullanmada içinde dahil araba daha 100 km de pişman bile olmaya başladım lan kullandığımız yok niye gidip 0 araba aldık suratına bile bakmıyorum.Kapı eşikteki naylonlarını bile sökmeye üşendim.Uzun lafın kısası bence biraz düşünün araştırın ekipmanınıza bir kere para verin mont eldiven ayakkabı kask güzelce giyinin it gibi kullanmayın efendi efendi gidin gelin.Hayatta size kalsın.İstanbulda diğer türlü çalışan bir erkeğin sosyal hayatı cumartesi saat 5ten sonra başlar pazar gece 10 da biter.

imprezaWRC
03-09-2015, 11:32
Bin kere yazdım yine yazıyorum özellikle hafta içi işe gidip gelirken yada gün içi işlerinizi halletmek için,kendinizi biraz sıkıp kredi kartına taksitle yada başka bir yolla bir scooter alıp çözseniz hayattan zevk alacaksınız.Sonra parayı ve motoru çözdükten sonra çok güzel motorlar var.Saçma sapan racing değilde yüksek enduro,şimdi ctxler çıkmış traction kontrol kombine abs elcik ısıtma koltuk ısıtma ne ararsanız var.İstanbulun her yeri yarım saat...
Not:2 sene öncesine kadar tam 8 sene her sabah 6 da kalmış bir adamım trafige girmemek için.Şimdi uyanma saatim 8.30 kahvaltı duş en geç ikitelli varış 9,30 sallana sallana..İbb trafigi açmayalı aylar oldu belkide,1 ay önce m5 i filanda sattım zaten basamıyorsun birşey yapamıyorsun araba sırf trafikte kalıyor vergisi benzinide cabası,gittim sıfır araba aldım ufak motorlu heves edip kullanmada içinde dahil araba daha 100 km de pişman bile olmaya başladım lan kullandığımız yok niye gidip 0 araba aldık suratına bile bakmıyorum.Kapı eşikteki naylonlarını bile sökmeye üşendim.Uzun lafın kısası bence biraz düşünün araştırın ekipmanınıza bir kere para verin mont eldiven ayakkabı kask güzelce giyinin it gibi kullanmayın efendi efendi gidin gelin.Hayatta size kalsın.İstanbulda diğer türlü çalışan bir erkeğin sosyal hayatı cumartesi saat 5ten sonra başlar pazar gece 10 da biter.

Emre, iyi güzel diyorsunda, ben her sabah 2 yaşındaki oğlumu alıp, eşimi iş yeri servisinin geçtiği durağa bırakıyorum sonrada oğlanı anneme bırakıp ofisin yolunu tutuyorum. Dönüşte de bu işleri tersten yapıp evin yolunu tutuyoruz.
Var mı 3 kişilik, üstü kapalı, çocuk koltuğunu isofix ile bağlayabileceğim motorsiklet :D :D

Ben ibb'yi hiç kullanmıyorum, yalan dolan bilgi veriyor. Yandex'e bakıyorum alternatif bulamayınca kırmızı gözüken yollara gözlerimi şaşı yapıp bakıyorum ama henüz süpriz yumurtayı bulamadım :D :D

EM-RE
03-09-2015, 11:42
Ben bilmem abi yanları sepetli motorlar var :D
Çözüm üretmek lazım.
Ben ne mahalleden vazgeçebiliyorum ne iş yerimi taşıyabiliyorum.Eee kanser olucam araba ile de kendi kendime çözüm ürettim.Anlayacağın bu şehire ayak uydurabilmek için çözüm üretmek gerekiyor.

imprezaWRC
03-09-2015, 11:54
Ben bilmem abi yanları sepetli motorlar var :D
Çözüm üretmek lazım.
Ben ne mahalleden vazgeçebiliyorum ne iş yerimi taşıyabiliyorum.Eee kanser olucam araba ile de kendi kendime çözüm ürettim.Anlayacağın bu şehire ayak uydurabilmek için çözüm üretmek gerekiyor.

Valla peder iş yerini taşımak istiyor ben engel oluyorum, çünkü taşımak istediği yerlerde otomobili sokağa bırakmak lazım, ayrıca pek insan profilide cana yakın değil. Kargosu, bankası ...vs'de anasının dininde kalıyor ve yine bölgenin insan profili pek ipe sapa gelir olmadığından da banka şubesindeki elemana da güvenemiyorum. Çok faktör var, durum seninle aynı ama ben çözüm bulamıyorum.

Ome_RS
03-09-2015, 14:32
Trafikten uzak bir bölgede oturuyorum ama iş yerime ulaşmak için maalesef trafiğe girmek zorunda kalıyorum. Esasında işe geliş gidişim için toplu taşıma kullanıyorum. (Kurtköy-Ataşehir) 1 haftadır şirket aracı olduğu için araçla gidip geliyorum. Kurtköyden tem e bağlanıyorum ve gümrük çıkışından temden çıkıyorum. sakin durumlarda 20dk olan yolu 3 gündür 1 saat 15 dk da zor almaya başladım. çok gereksiz trafik var. araçlara bakıyorum hepsi tek kişi ile yol alıyor ve hepsi de trafikten şikayetçi.
2 aracım olduğu dönemde bile işe toplu taşıma ile gidip geliyordum. şuan ise aracımı sadece hafta sonları ve işim oldukca kullanıyorum.
insanların toplu taşımaya alışması sart. metro gibi hızlı ulaşım araçları ile ulaşım imkanı olanların araç kullanmaları çok gereksiz ve hem maddi hem manevi ciddi zarar bence.
Not: İstanbul'dan gitmeyi ve Bursa'ya yerleşmeyi düşünüyorum.

YALIM
03-09-2015, 15:28
Olm yemişim sizin trafiğinizi, o artık benim bünyeme çerez olur. İzmir'de nereleri tavsiye edersin, güvenlikli kapalı otoparklı nezih bir semt nerelerde var.

Hakanım senin gibi her tepesi atan İzmir'e gelmeye kalkarsa ohooooo... :D

Biz naapacaz peki İzmir'liler olarak? Nerelere kaçacaz?

Şaka bir yana, hep denir ya, İzmir Istanbul'un yanında köy diye... Cidden öyle.. İstanbul'a kıyasla altyapı sıfır...

OK tabii ki bir İstanbul gibi olmuyor ama burada da trafik berbat artık belli semtlerde, belli saatlerde... İnan oraları aratmaz....

Sizin bu göç durumunun bir demosu yazın Çeşme'de oluyor mesela... Sadece 1,5-2 aylığına bir geliyor İstanbullu... Çeşme felç, bitiyor....

İzmir kaldırmaz abicim bu yükü, en iyisi herkes evinde otursun... :)

Haa, buradan hökümete oy da çıkmayacağına göre, altyapı da düzelmez, yeni yollar da yapılmaz...Bu iş böyle gider....

Yine de gelip yerleşmeye karar verirsen ara, yardımcı olurum , fikir veririm...

GökhanO
03-09-2015, 15:43
Hakanım senin gibi her tepesi atan İzmir'e gelmeye kalkarsa ohooooo... :D

Biz naapacaz peki İzmir'liler olarak? Nerelere kaçacaz?

Şaka bir yana, hep denir ya, İzmir Istanbul'un yanında köy diye... Cidden öyle.. İstanbul'a kıyasla altyapı sıfır...

OK tabii ki bir İstanbul gibi olmuyor ama burada da trafik berbat artık belli semtlerde, belli saatlerde... İnan oraları aratmaz....

Sizin bu göç durumunun bir demosu yazın Çeşme'de oluyor mesela... Sadece 1,5-2 aylığına bir geliyor İstanbullu... Çeşme felç, bitiyor....

İzmir kaldırmaz abicim bu yükü, en iyisi herkes evinde otursun... :)

Haa, buradan hökümete oy da çıkmayacağına göre, altyapı da düzelmez, yeni yollar da yapılmaz...Bu iş böyle gider....

Yine de gelip yerleşmeye karar verirsen ara, yardımcı olurum , fikir veririm...

Abi sen diyorsun ya izmirde belli yerlerde belli zamanlar trafik felç oluyor diye, misal sen o felç dedigin yeri 20 dk da geciyorsun, biz istanbulda felç yerde aynı mesafeyi 1 saat 20 dk da geciyoruz :D o yuzden ben izmirin trafigine de razıyım :)

YALIM
03-09-2015, 15:47
Orası öyle ne diyim... :)

BarKing
03-09-2015, 16:20
Trafikten fakir gibi şikayet edeceğinize alın bir helikopter, Ben her gün holdinge helikopterle gidiyorum hem fakirler için trafiği rahatlatıyorum, Daha ne yapabilirim?!?!

BARR
03-09-2015, 16:26
Trafikten fakir gibi şikayet edeceğinize alın bir helikopter, Ben her gün holdinge helikopterle gidiyorum hem fakirler için trafiği rahatlatıyorum, Daha ne yapabilirim?!?!

Benim gibi fakirlere bi G500 alırmısın, toprak yoldan gidip siz zenginlere trafikte yer açıcam :)

turbo&quattro
03-09-2015, 16:39
Bugune kadar yasadigim yerleri hep isyerime yurume mesafesinde tercih ettim is oncesi ve sonrasi araba kesinlikle kullanamam diye ( toplu tasima yok burada ) . Birkac ay once washington Dc ye tasindim isyerim ise Baltimore, tek yon yaklasik 55 km. Trafik ist trafiginin yarisi kadar bile yok ama artik illallah ettirdi hergun o trafige girmek, hayatimi ona gore planlamak. Ist da yasayanlarin allah yardimcisi olsun cidden cekilir dert degil.

Berkan
03-09-2015, 17:41
zaten berbat olan köprü trafginin anasını belleyen söyle dallamalarda var :ofk:

https://twitter.com/MuratKazanasmaz/status/639457580331466752

Suleyman
03-09-2015, 17:48

Foto var sanırım, koyabilirsen iyi olur

Berkan
03-09-2015, 17:49
Video var azcık bekleyince gözükmesi lazım

Er34
03-09-2015, 18:55
Videoda nasıl küfür ettim anlatamam.

Kadyr
03-09-2015, 19:33
trafıgın cogunu bu tur hayvanlar olusturuyor. adam atlıyor sen ani fren yapmak zorunda kalıyorsun sonra dongu seklınde uzuyor. ınsanlar bilinclense trafık epey azalır

ckrc
03-09-2015, 19:39
Istanbulda oturup evi-isi-okulu arasina trafik koyan insanlari asla anlamiyorum.
zamaniniz bu kadar mi kiymetsiz sizin yada ben cocukken 8-9 sehirde yasadigim icin tasinmak cok kolay geliyor bana.

Asla ama asla trafik cekecegim yerde oturmam. Istanbulda ailemizin 3 evi var, ben ve kardesim cekmekoyde ablam modada ailem sislide inanin daha az masrafi var her gun trafik cekmektense.

emir91
04-09-2015, 07:45

Hangisine daha çok sövsem bilemedim sağdan gazlayıp önüne araba çıkınca korkup dağa taşa kırana mı yoksa önü boşken dudruk yere adama kaza yaptıranamı...

ice
04-09-2015, 08:01

1- İş imkanı için bir şey diyemem. 2- Trafik mi var izmirde ??? Şaka yapıyorsun :) 3- 2 ayda ben çok alternatif yol buldum :) 4- sahil girişindeki ışıklarda trafik oluyor oda ennnnn fazla 5 dakika. Evet ben güzelbahçe de oturuyorum izmirle alakam yok ama 45 dakikada ben Manisa'ya gidiyorum :) 100 km sabit hızla 20 dakika da alsancanga gidiyorum. Söylemesi ayıp 4 kişilik ailemle geçen ay 5100 tl harcamisim ne 10 bini :)

ice
04-09-2015, 08:08

Hakan yer çok çık gel :)

Maxi
04-09-2015, 08:17

al işte aynı hikaye
2005 yılında topkapıda işe başladım (ev maltepede anadolu yakası)
ilk 6 ay sabah 6 da kalkarak işe gittim, akşam 10 da işten çıktım
1 hafta güneş görmediğim oluyordu (güneşi görünce askerlik arkadaşın gibi seviniyorsun)
sonra baktım maaşın yarısı benzine gidiyor, saçma sapan vakit harcamalar falan.

3000 tl param vardı onunla scooter aldım çin malı
ondan sonra yavaş yavaş ve dikkatli kullanarak öğrendik 10 sene olmuş motora geçeli
araba garajda uykuda... gazlamak için yada mecbur kalırsam binerim

bakın şimdi bu cumartesi maslak sanayiye gidicem motorla
saat 9-10 arası 2. köprü trafiğini size yazıyorum
kozyatağından taaaaa 4. levente kadar dur-kalk
benim gidiş sürem sanırım 20-25dk
hayırlı işler

motor çok tehlikeli diyen kültürsüz arkadaşlar için yazıyorum
(bir zamanlar bende aynı düşünüyordum)
bu bir algı hatasıdır
1 ay boyunca akşam haberlerde gördüğünüz araç ve motorsiklet kazalarında ölenlerin sayılarını alt alta not edin.
allah göstermesin, hatta ben bir başlık açacaktım ama vazgeçtim hoş olmaz diye.

1 ay sonunda göreceksinizki (kafadan sallıyorum, hoş bir yazı olmadı biliyorum)
otomobil-kamyon-otobüs= 300?
motorsiklet= belki 1 belki 2

yani demek istiyorumki "o arabanızın içinde kendinizi fazla güvende hissetmeyin türkiyede"
kırmızıda beklerken birisi arka bagajdan içeri girebilir
yada karşı şeritten uçarak gelen başka biri üzerinizede düşebilir

Kadyr
04-09-2015, 08:38
abi bazen bende motora yoneleyım dıyorum ama iş yerinde arkadaşlarımın başına kazalar denk geldi suçlarıda yoktu araç önlerine atladı direk kaza ondan oldu bi tarafları kırıldı... motorun kazası az ama kaza yapıncada sakat kalma riskin çok. en ufak kazada belkide aylarda yatakta kalmak durumunda kalıyorsun.bunları göze almak lazım.

Ufuk
04-09-2015, 09:27
Hahaha izmirdekine trafik demişler. En uzun kaldiginiz trafik 40 dk siz neden bahsediyorsunuz. Çeşme'den Manisa'ya 1 saatte gidiliyor. Izmirin bi ucundan diğer ucu arabayla en baba trafikte 1.5 saat. Beşiktaş'tan Mahmutbey Giseler 2.5 saat sürüyor trafikte. Aynı yaka içinde diyorum. Pendikten Beylikdüzü demiyorum. Hergün köprü geçen adam dur kalk trafikte 2 saat minimum, git gel 4 saat yolda kalıyor. Ben beylikduzune giderken yolda bi avmde durup yemek ihtiyaç molası verdiğimi biliyorum. Izmir mis gibi valla. Bende mezun olunca is bulabilirsem izmirden bulmak istiyorum.

Maxi
04-09-2015, 09:32
doğru valla
hele kartaldan beylikdüzüne falan gideceksen (araba ile) yanına çadır madır alman lazım
insan kendini tatile çıkmış gibi hissediyor

HaKo
04-09-2015, 09:55
izmirlilerin trafik dediği şey istanbulda yolun açık hali maalesef :)

istanbula istedikleri kadar yol kavşak yapsınlar. göç durmadığı sürece bu şehir düzelmez.

imprezaWRC
04-09-2015, 09:59
Kırklareline gitmem gerekiyor nasıl gitsem diye kara kara düşünüyorum. Uçakla gitmek mümkün mü ? :D :D

Arenimo
04-09-2015, 10:28
doğru valla
hele kartaldan beylikdüzüne falan gideceksen (araba ile) yanına çadır madır alman lazım
insan kendini tatile çıkmış gibi hissediyor

kartal beylikdüzü için vize kalktı mı ? pasaport yetiyor mu ?

İzmirli arkadaşlar trafik görmemişler dün bomonti etiler arası abimi dinlediğim için 45 dakikada gittim saat akşam 22:30 da

Bu şehirde herkes potansiyel katil suçlu potansiyel herşey

imprezaWRC
04-09-2015, 10:40

İzmirli arkadaşlar trafik görmemişler dün bomonti etiler arası abimi dinlediğim için 45 dakikada gittim saat akşam 22:30 da

Beylikdüzü için sadece nüfus cüzdanı yeterli oluyor :D :D
Ama Kırklareli için konsolosluğa başvurdum, 10 günlük vize verecekler; Sabiha Gökçen'den de bir helikopter ayarladım mı iş tamamdır :D :D

Yogi
04-09-2015, 10:43
http://i57.tinypic.com/25s4llw.jpg

Day Walker
04-09-2015, 10:58
http://i57.tinypic.com/25s4llw.jpg

tam ben yüklüyordum :D

BARR
04-09-2015, 10:58
Tamam tamam en kral trafikçi sizsiniz :)

Yigit-Y
04-09-2015, 11:01
Valla k.cekmece umraniye bir daireye alalım daireye girmek isteyenlerden giriste para kesersek trafik azalır bence :)

johnie
04-09-2015, 11:03
Sabah, yenibosna tarafına gittim motorla. Gidişte pek sıkıntı yoktu da dönüşte havalimanının oradan döndüm. Abi çevreye bağlanışta bir trafik var akıllara zarar, arabayla olsaydım sanırım kafayı yerdim. Motor fan açmaya falan başladı, neyse bir çıktım açığa trafiği yapan Ataköy sapağıymış meğer.. İnsanlar da cidden saygı 0 kalmamış. Adam en soldan en sağda ki cep e girmeye çalışıyor pes vallahi. 15 Dakika orada kaldım, 10 dakika da şişliye geldim.. Kaybedilen zamana yazık

PiscocuK
04-09-2015, 11:18
çarşamba günü 2 sefer tuzla yeşilköy yeşilköy tuzla yaptım.müşteriler vardı onları alıp bıraktım.
bundan sonrasının yorumunu yapmim :D

johnie
04-09-2015, 11:20

kanka, bu şehirde artık ara sokak falan diye bir şey kalmadı. Oraları da keşfetmişler inan motorla bile giremiyorum :D
Eziyet çekiyoruz resmen. 10 Dakikalık yolu 45 dakika da gitmek hemde akşam 22:30 da püff..

johnie
04-09-2015, 11:21
çarşamba günü 2 sefer tuzla yeşilköy yeşilköy tuzla yaptım.müşteriler vardı onları alıp bıraktım.

Saygı ile eğiliyorum abi önünde :)

BARR
04-09-2015, 11:28
Araba kullanmayın metro-vapur kullanın kafanız rahat olsun :D Beşiktaştan her yere tıkır tıkır gidiyorum kafam rahat mis.

Yigit-Y
04-09-2015, 11:33

Hala nefes alman mucize :)

johnie
04-09-2015, 11:38
Araba kullanmayın metro-vapur kullanın kafanız rahat olsun :D Beşiktaştan her yere tıkır tıkır gidiyorum kafam rahat mis.

Geçen gün otobüse bindim, 2-3 duraklık mesafede otobüs şoförü klimayı açmamış içerisi hamam fosilleşiyorduk az kalsın. Neyse ki dayanamadım indim, vapur iyidir de sonrası iyi değil :) Kapalı alanlar sıkıntılı

BARR
04-09-2015, 11:44
Trafiğe girmeyen herşeyi kullanabilirsin. Metro, Tramvay, Finüküler, Vapur vs. Kısa mesafede de dolmuş veya taksi kilit trafik yoksa.

Kafanız rahat eder ben bir İzmirli olarak istanbulda rahat rahat dolaşabiliyorsam sizde yapabilirsiniz, zira aynı rahatlıkla İzmirde dolaşamıyorum.

Oznsrl
04-09-2015, 11:45
hiç unutmam okmeydanı mecidiyeköy arası 1 saat 15 dk sürmüştü. maltepe kağıthane 3.5 saat halkalı göztepe 4 saat istanbulda trafik olmadan biyerden biyere gidilen tek saat aralığı gece 2 ile sabah arası ki taksimden dönerken gece 3 te dur kalk trafiğe girmişliğim bile oldu

Ozan.E
04-09-2015, 11:54
Beylikdüzü için sadece nüfus cüzdanı yeterli oluyor :D :D
Ama Kırklareli için konsolosluğa başvurdum, 10 günlük vize verecekler; Sabiha Gökçen'den de bir helikopter ayarladım mı iş tamamdır :D :D

https://www.facebook.com/video.php?v=383667378410225

imprezaWRC
04-09-2015, 12:42

Bin vapura Beşiktaş'tan Kurtköy'e git mesela :D :D :D
Bak hiç unutmam, Dudullu'dan İkitelli'ye gideceğim, dediler yollar kilit, İmes'in önünden İkitelli Organize Sanayi'ye kadar vapur var dediler, o gün rüzgar yok, asfalt dalgasız, martılara simit ata ata gitmiştim. :D :D :D :D

Kıl paçino :D :D

Cem.B
04-09-2015, 12:47
Bak hiç unutmam, Dudullu'dan İkitelli'ye gideceğim, dediler yollar kilit, İmes'in önünden İkitelli Organize Sanayi'ye kadar vapur var dediler, o gün rüzgar yok, asfalt dalgasız, martılara simit ata ata gitmiştim. :D :D :D :D

HAHAHAHAHA çok iyi

Ramcho®
04-09-2015, 12:49
dün 18.15 te iş yerimden çiktim ( otocenter ) ikinci köprü yolunu kullanarak göztepe köprüsüne 20.45 te varabildim.motorum olmasına ragmen arabayla gitmem gerekiyordu ve 2.30 dakika trafikte kaldım çok sınır bozucu bir durum artık yaşanmaz oldu istanbul gerçekten.

BARR
04-09-2015, 13:39

Dayı ne işin var Kurtköy'de :D

Nişantaşı 10dk, Bebek 20dk, Ortaköy 15dk, Kadıköy 20dk, Cadde 40dk, İstinye 30dk, Maslak 25dk, Levent 15dk kafam rahat geri kalanıyla işim yok :D

BARR
04-09-2015, 13:43
Sabah Taksimden Havataşla Sabiha 40dk çok temiz 8 uçağına da biniyorum, tık İzmirdeyim direk işe :D

cabriolet
04-09-2015, 13:56
istanbulda gezene hayat güzel zaten burda trafikten dert yananlar çalışanlar :D

Suleyman
04-09-2015, 14:06
istanbulda gezene hayat güzel zaten burda trafikten dert yananlar çalışanlar :D

Kesinlikle öyle he bir de aklı olan c.tesi gezmeye falan aracıyla gitmesin :)

imprezaWRC
04-09-2015, 14:20
Dayı ne işin var Kurtköy'de :D

Nişantaşı 10dk, Bebek 20dk, Ortaköy 15dk, Kadıköy 20dk, Cadde 40dk, İstinye 30dk, Maslak 25dk, Levent 15dk kafam rahat geri kalanıyla işim yok :D

Aaa ne güzel yerler, ne güzel süreler. Valla benimde buralarda malesef işim düşmediği için ne kadar saçma sapan yer varsa oralara gitmek durumunda kaldığımdan zaar 15dk'da ancak 2 üst sokağa gidebiliyorum :D :D :D

BARR
04-09-2015, 14:21
Valla kız arkadaşım Kavacıkta çalışıyor servisle 40dk sonra Kavacıkta :D Akşam biraz Leventte bekliyor trafikte o kadar.

BARR
04-09-2015, 14:22
Aaa ne güzel yerler, ne güzel süreler. Valla benimde buralarda malesef işim düşmediği için ne kadar saçma sapan yer varsa oralara gitmek durumunda kaldığımdan zaar 15dk'da ancak 2 üst sokağa gidebiliyorum :D :D :D

Sen bana takıl boşver :D Home office detailing filan ayarlarız sana bişeyler müşteri sana gelsin ahahaha.

imprezaWRC
04-09-2015, 14:32
Sen bana takıl boşver :D Home office detailing filan ayarlarız sana bişeyler müşteri sana gelsin ahahaha.
Olm ben sigorta eksperiyim, hasar olunca tutup kolundan bana getirseler o dediğini yapabilirdim. (Ulan yoksa detailing mi yapsam öfff )

BARR
04-09-2015, 15:14
Aklını kullan cilala capon capon parlat üstüne 10 koy sat. :D

Kahn23
04-09-2015, 15:16
Akşam 22:20 uçağım var sabihadan. 19da Mecidiyeköyden çıksam 2 saatte gidermiyim?
Kendime 2 saat avans verdim:D

aslan
04-09-2015, 15:17
Akşam 22:20 uçağım var sabihadan. 19da Mecidiyeköyden çıksam 2 saatte gidermiyim?
Kendime 2 saat avans verdim:D

Gidersin
Ama nasıl?

Kahn23
04-09-2015, 15:18
Gidersin
Ama nasıl?

Arabayla gidicem. Havaş'ta 1,5saatte gidiyor ama yük var bu sefer

mimarsertac
04-09-2015, 15:30
Bence İzmir'liler İstanbul'lular gelmesin diye uğraşıyor :) İstanbul'lular nereye gitse orayı küçük İstanbul yapıyor.

aslan
04-09-2015, 15:31

Bugün cuma oldugunu var sayarsak o biraz zor olur oraya gitmen 2 saatte tahminimce

Berkan
04-09-2015, 15:36
Çık birazdan 5-6 arası heralde 2- saat sürer hatta geçer, takıl viaportta trafikte cocukla cekicegin cileye sinire değmez :)

johnie
04-09-2015, 15:37

6,30 6,45 gibi çıkarız der etme. Çıtır çıtır gideriz. Hayırlısı artık :)

johnie
04-09-2015, 19:42
18:45 mecidiyeköy çıkış
20:42 Sabiha Gökçen

2jz
04-09-2015, 20:21
18:45 mecidiyeköy çıkış
20:42 Sabiha Gökçen

2 saat bile değil :D

Kahn23
04-09-2015, 20:35
2 saat bile değil :D

Onun nerden baksan 40dakkası mecidiyeköyden çıkışa gitti. Ataşehir biraz kalabalıktı sonrası yol açık

Mutu
04-09-2015, 20:57

Almam o yükleri kabine haberin olsun... :D

optimus_prime
04-09-2015, 21:24
harbiye avcılar yapmak için normalde e5den gitmem gerekirken tem'e çıktım kilitti, ordan da yine kuzeye kemerburgaz yoluna çıkıp hadımkoyden bahcesehıre ordan avcılara indim :D

Frid
04-09-2015, 21:36
plansız planlanma yüzünden kayaşehir ışıklarından trafiğe kalmaya başladık 40 dk yol 1.5 saat olmaya başladı. 3. köprü ve hava alanı yine bizim bölgeyi patlatacak.

cabrioleter
04-09-2015, 22:14
Bence İzmir'liler İstanbul'lular gelmesin diye uğraşıyor :) İstanbul'lular nereye gitse orayı küçük İstanbul yapıyor.

valla gelmesinler. İstanbullusu, Ankaralısı bu memlekete gelmesin mümkünse. Alaçatı gibi bir yerin içine nasıl edilir bize buna gösterdiler. Yanlış anlamayın ama geldikleri yere godamanlık bulaştırıyorlar -ki bu- bu memlekete hiç yakışmıyor.,
çeşme'de o kadar salaş o kadar güzel mekanlar öyle bir müdavimcilik vardı ki anlatamam. şu an millet parasıyla birbirini ezmenin derdinde yerel esnaf diye bir şey kalmadı herkes kime ne geçirirsem peşinde..

onursumer
04-09-2015, 22:39
bende sıkı bodrumcuyum ama tadı kalmadı , bu sene bodrum merkeze inmedim bile, merkez-yalıkavak 45-50dk en az boyle bir trafik yok ışıklar beni benden alıyor 81sn kırmızımı olur ya :D

bence artık büyük şehir düzenlemesi gelmesi lazım yetmiyor :)

MK8800
04-09-2015, 22:45
Istanbul içi yoğun saatlerde çıkacaksam yalvar yakar babamın arabayla çıkmaya çalışıyorum , Emniyet Şeridi + Çakar kesin çözüm :D ha belki doğru değil ama zaten tıkanık trafikte bide duyarsız nereye gideceğini bilmeyen şöförlerin arkasına takılmaktan sinir hastası oldum .

burak_2885
05-09-2015, 09:50
Istanbul içi yoğun saatlerde çıkacaksam yalvar yakar babamın arabayla çıkmaya çalışıyorum , Emniyet Şeridi + Çakar kesin çözüm :D ha belki doğru değil ama zaten tıkanık trafikte bide duyarsız nereye gideceğini bilmeyen şöförlerin arkasına takılmaktan sinir hastası oldum .

Dikkatli ol kavşak çıkışı polis çevirmesi affetmiyor çakarları :D

johnie
05-09-2015, 10:22
bende sıkı bodrumcuyum ama tadı kalmadı , bu sene bodrum merkeze inmedim bile, merkez-yalıkavak 45-50dk en az boyle bir trafik yok ışıklar beni benden alıyor 81sn kırmızımı olur ya :D

bence artık büyük şehir düzenlemesi gelmesi lazım yetmiyor :)

O yüzden en güzeli Ramazan semaları :) Alkol içmiceksen yada çok umrunda değilse Ramazan da Türkbükündeydim sessiz sakin elit bir o kadar da iyiydi.. Ama kesinlikle iyileştirme yapılması gerek. Bayram da bütün İstanbul oradaydı neredeyse.

valla gelmesinler. İstanbullusu, Ankaralısı bu memlekete gelmesin mümkünse. Alaçatı gibi bir yerin içine nasıl edilir bize buna gösterdiler. Yanlış anlamayın ama geldikleri yere godamanlık bulaştırıyorlar -ki bu- bu memlekete hiç yakışmıyor.,
çeşme'de o kadar salaş o kadar güzel mekanlar öyle bir müdavimcilik vardı ki anlatamam. şu an millet parasıyla birbirini ezmenin derdinde yerel esnaf diye bir şey kalmadı herkes kime ne geçirirsem peşinde..

Dostum bu dediğine kesinlikle katılıyorum. İnsanlar lüx araba kiralayıp büyük havalarla dolaşmaları elit sessiz yeri canlandırıp 5₺ olan bir şeyin fiyatını 10₺ yapsalar ses çıkamıyorlar neden " lix " oldu artık. O yüzden görgü olayı bitirmeden insanlar böyle şeyler bitmez :)

Ufuk
05-09-2015, 11:47
Kanka sıkı tutun sosyal mesaj geliyor birazdan. Kesin biri yazar bekle az :D

ozan gülle
05-09-2015, 11:55
Birazdan basaksehirden cikip kutahyaya gidicem umarim istanbuldan cikmam 3 saat sürmez
Nick:Masum izmirli :)

johnie
05-09-2015, 11:59
Birazdan basaksehirden cikip kutahyaya gidicem umarim istanbuldan cikmam 3 saat sürmez
Nick:Masum izmirli :)

Kendine bu zulm ü yaşatma. Yenikapı arabalı feribot un trafiğine bak oradan geç derim..

aybarsdnr
05-09-2015, 12:36

İstanbulluyum ama bu konuda kesinlikle haklısın. Yıllardır çeşmeye tatile gidiyordum ilk defa bu sene gitmedim. Çünkü son 2 gidişimde nefret ettim resmen. Alaçatıda göz lounge diye bir yer vardı. ufak, müzikleri şahane, müdavimleri olan hoş bir yerdi. Bu sene arkadaşım gitmiş, şampanya patlatanlar, kavga çıkaranlar vs. ve bunları hep istanbullu görgüsüz tipler yapıyor.

Dragger
05-09-2015, 12:51
Malesef son günlerde trafik felaket. Okullar açılınca düşünemiyorum.

Dün sabah 2 saatte karşıya gittim, dönüşte yine 2 saatte maslağa gidebildim.

imprezaWRC
08-09-2015, 09:21
Malesef son günlerde trafik felaket. Okullar açılınca düşünemiyorum.

Dün sabah 2 saatte karşıya gittim, dönüşte yine 2 saatte maslağa gidebildim.

3 saatte Kırklareli'ne gidebildim. Kozyatağı-Kavacık arasını geçebilmek için dünyanın yolunu geçtim. Durmadım, beklemedim ama abuk sabuk yol yaptım. Dönüşte'de saat 16:30'da Kavacık'tan itibaren pertti. Ne gireceğim trafiğe diyerek aralardan derelerden geze geze ve yine durmadan eve varmıştım.

Kırklareli'nde Bulgaristan 50km yazan tabela ile de az kaldı Ülke değiştiriyordum, daha doğrusu hanımı aradım oğlanı al bin otobüse gel ben sınırdayım bekliyorum dedim; fırsat bu fırsat, ama işte gerekli evraklar yoktu.

XoR
08-09-2015, 09:38
Öğlen saaatide farkı yokmuş trafiğin.

Dün 12:00 Ataşehirden çıktım 14:10'da ancak Bomontiye gelebildim.

Yigit-Y
08-09-2015, 09:46
Kurban dönüşü okulun açıldığı gün ne yapacaz asıl. :)

Yogi
08-09-2015, 09:47
bende bugun yağmur var diye arabayla geldim işe 70 dakika sürdü yol, motorla 20-25 dakida gidebiliyorum

aslan
08-09-2015, 09:50
bende bugun yağmur var diye arabayla geldim işe 70 dakika sürdü yol, motorla 20-25 dakida gidebiliyorum

Akşam sizin oradan çıkabilirsen yazarsın foruma

Yogi
08-09-2015, 09:56
Akşam sizin oradan çıkabilirsen yazarsın foruma

sırf bu yuzden ya erken çıkıcam yada 7 den sonra çıkmayı planlıyorum. köprü trafiği leventin içine kadar geliyo malesef

Berkan
08-09-2015, 09:57

Gezdiklerine say :D

Yogi
08-09-2015, 10:02
Gezdiklerine say :D

http://www.gastechproducts.com/gasconverter.html

:D

imprezaWRC
08-09-2015, 10:02
sırf bu yuzden ya erken çıkıcam yada 7 den sonra çıkmayı planlıyorum. köprü trafiği leventin içine kadar geliyo malesef

Levent'te plazadakiler akşam trafiğe katılabilmek için önce plaza otoparkından çıkabilmeleri gerekiyor.

Levent'i bilmemde Silivri'de oturup Ümraniye'de işe gelenler var ve bunu hergün yapıyorlar. Sabah 05:00'te servis alıyormuş; 09:00'da Ümraniye'ye geliyor. Böyle manyaklık olabilir mi, ya Silivri'de oturma ya da Ümraniye'de çalışma. Ümraniye'deki işyerinin de Silivri'de oturanı işe almasıda ayrı bir manyaklık. Canına da mı acımıyorsun.

Okullar açıldığında trafikte bir yere gidemeyeceğiz. Muhtemelen home office çalışmaya başlarız.

Yogi
08-09-2015, 10:06
aynen bizimde bazen şirketin otoparkından çıkmak için beklediğimiz oluyor ana cadde veya plazaların olduğu bir yerdede değiliz.

silivri-ümraniye nasıl gidilir gelinir ya motosiklet ile bile hergün gidilmez. bu insanlar sabah 9 da işyerinde oluyorlar da akşam kaçta eve varıyolar acaba?

Berkan
08-09-2015, 10:14
Levent'te plazadakiler akşam trafiğe katılabilmek için önce plaza otoparkından çıkabilmeleri gerekiyor.

Levent'i bilmemde Silivri'de oturup Ümraniye'de işe gelenler var ve bunu hergün yapıyorlar. Sabah 05:00'te servis alıyormuş; 09:00'da Ümraniye'ye geliyor. Böyle manyaklık olabilir mi, ya Silivri'de oturma ya da Ümraniye'de çalışma. Ümraniye'deki işyerinin de Silivri'de oturanı işe almasıda ayrı bir manyaklık. Canına da mı acımıyorsun.

Okullar açıldığında trafikte bir yere gidemeyeceğiz. Muhtemelen home office çalışmaya başlarız.

abi arkadasımın terfi alınca işyeri şekerpınarın oraya gitti esentepeden - ev bahçeşehir:D 5.30da servise biniyordu lan dedim manyakmısın ev tut falan diye(ki motorla gidiyordu cogu zaman) çözümü 3-5 ay sonra komple işi değiştirmekte buldu cekilcek cile degil. benim uni.de kurtkoydeydi (eve gidiş geliş 180-200 km civarı) pazar gidip persembe donerdim ona bile üsenirdim trafikten milletteki akıl hakkaten enterasan

imprezaWRC
08-09-2015, 10:30
aynen bizimde bazen şirketin otoparkından çıkmak için beklediğimiz oluyor ana cadde veya plazaların olduğu bir yerdede değiliz.

silivri-ümraniye nasıl gidilir gelinir ya motosiklet ile bile hergün gidilmez. bu insanlar sabah 9 da işyerinde oluyorlar da akşam kaçta eve varıyolar acaba?

abi arkadasımın terfi alınca işyeri şekerpınarın oraya gitti esentepeden - ev bahçeşehir:D 5.30da servise biniyordu lan dedim manyakmısın ev tut falan diye(ki motorla gidiyordu cogu zaman) çözümü 3-5 ay sonra komple işi değiştirmekte buldu cekilcek cile degil. benim uni.de kurtkoydeydi (eve gidiş geliş 180-200 km civarı) pazar gidip persembe donerdim ona bile üsenirdim trafikten milletteki akıl hakkaten enterasan

Valla bende onu anlamıyorum. Sabah 05:00'te servise biniyorsun, 09:00'da mesai başlıyor. 18:00'de çıkıyorsun, rezalet bir trafikte Silivri'ye gidiyorsun. Eve herhalde 21:00'den önce varamaz. Yemek yedikten sonra herhalde hadi iyi geceler diyerek yatıyordur. Evliysen boşanma sebebi bile olabilir. Eşinin yüzünü hafta içi göremiyorsun.

Bahçeşehir'den Şekerpınar'a motorsiklet ile bile gidilmez. Yahu can mı dayanır, ne o işe gidiyorsun. Şunu herhangi bir Avrupalıya söylesen herif sana delimisin der.

3 saat yol gidip neredeyse ülke değiştiriyorum, yeri geliyor 3 saatte anca kıta değiştiriyorum. Avrupa yakasında bir iş çıkınca sinir stres oluyorum, hiç gitmek istemiyorum.

Haftasonu Avrupa yakasında düğüne gideceğim diye daha şimdiden stres vaziyetteyim. Kaç saat sürer, park yeri var mı, oradan kaçta çıkmak lazım. *** mu var o salonda düğün yapıyorsun...vs vs

onursumer
08-09-2015, 11:53
http://www.gastechproducts.com/gasconverter.html

:D

oha gaz ve scooter ikisilini düşünemiyorum ekonomi bu olsa gerek :D

atituti
08-09-2015, 12:06
akşam iş çıkışı buyakanın otoparkında trafik oluyor , geçen hafta 2 alt katta trafiğe kalmıştık :) benim gözlemlediğim en büyük unsur yine söylüyorum şirket arabaları..bir şirkette 20 araba var 20 elemanda eve gitmek için yola cıkıyor ki kactane sirket var siz hesaplayın

hkkcn
08-09-2015, 14:13
silivride yaşıyorum ara sıra istanbula geliyorum işlerim için nasıl kaçıcağımı bilmiyorum bizim oralarda hiç trafik yok trafiğin t si bile yok .. korkuyorum bizim buralarda dolacak diye..beni silivriden hergün ümraniyeye işe götürmeleri için çok ama çok sağlam maaş vermeleri lazım yoksa çekilecek çile değil :) dün saat 6 da gaziosmanpaşa karayolları mahallesinden avcılara gidene kadar 3.5 saaat geçti trafikte... böyle manyakça bir iş olabilirmi lanet olsun böyle şehire toplu taşıma kullanmak bile sıkıntı ana baba günü . resmen kaos oluyor toplu taşımalarda mesai saati.. yok artık istanbul yaşanılacak şehir değil gerçekten değil... birde bu son şehiit olaylarından sonra göç başladı tekrardan iyice kalabalıklaşıyor allah sonumuzu hayır etsin...

MTZ
16-09-2015, 13:03
Ya son günlerde yaklaşık 5 gündür fln aşırı bir trafik mi var bana mı öyle geliyor. Nereye gitsem hep bi yoğunluk özellikle 2 hafta önce 15 dk süren yol 45 dk sürüyor artık. Şişli Mecidiyeköy fln kabus gibi, e5 ten kaçiim dedim burasıda bitmiş

Berkan
16-09-2015, 13:09
2 seneye yakındır dur kalkı bırakın tıkanmayan 10km'lik ev-iş yolum anlamsızca şişmeye hatta durmaya bile başladı son 1-2 aydır ve daha okullar açılmadı. tünelin ucu b.mb.k biyere gidiyor

Mivec_4G63
16-09-2015, 13:50
bugün boğaziçi köprüsü saçma sapandı, levent ayrımında oluşan kuyruk bildiğin köprüde trafik yaptı. Ek şerit kullananlar kurtardı paçayı. 5 dakikada geçtiğim yerde 30 dakika bekledim.

johnie
16-09-2015, 13:55
Sabah 6 da bisiklete binmek için sahile indim, tarabya dan döndüm.
Bjk den çıkarken saat 7-20 falandı, köprünün trafiği o saatte bjk ayrımına kadar gelmişti. Sabah o saatte ise, 1-2 saat sonra ne olmuştur düşünmek istemiyorum :)

emir91
16-09-2015, 14:09
Geçen hafta başlayan ve sebepsiz yere oluşan bir trafik var 1.5 senedir iş günleri etiler-Nişantaşı yapıyorum normalde 20 dakikada arka yol vs. kaçardım ama bir haftadır 40 dakikadan önce gidemiyorum böyle giderse arabamı satıp 1.2 dizel alıcam zaten 2. vitesi geçemiyorum ...

Ranthor
16-09-2015, 14:18
gebze kavacik yapiyorum bu hafta, olecem trafikten sinirlerim alt ust oldu,
okullar da acik degil, anlamiyorum ikinci kopru hep tikali ama hep tikali!

istanbulun nufusunu azaltmak zorundayiz

aslan
16-09-2015, 14:27
Trafiğin tek çözümü

https://www.blablacar.com.tr/