PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başaran Amortisör Coilover Systems

Sayfa : 1 [2]

By_C
15-05-2015, 09:07
Benim bi arkadaşımda megane 3 için namda yapılmış coil var, bizim arabalar da yay amortisör farklı, amortisörü ayrı yayı ayrı ama ona yapılmış durumda.

Başaran neden yapmıyor acaba?

Bana söyledikleri, beceremiyorlar demeyim ayıp olur ama cevap olarak performans alamıyoruz dediler. Bende başka çözümler ürettim.

Peki megane 3 sahibi arkadaşınız ne kadar süredir kullanıyor memnunmu? Acaba arkalarda herhangi deformasyon, oturma, pusma vs. oldumu yaylarda?

serkanaygün
15-05-2015, 12:04
Bana söyledikleri, beceremiyorlar demeyim ayıp olur ama cevap olarak performans alamıyoruz dediler. Bende başka çözümler ürettim.

Peki megane 3 sahibi arkadaşınız ne kadar süredir kullanıyor memnunmu? Acaba arkalarda herhangi deformasyon, oturma, pusma vs. oldumu yaylarda?

Problemsiz kullanılıyor coiloverlar. 1 seneden fazla oldu sanırım. Ben de arabama yaptırmayı düşünüyorum hatta, ön arka yaptırıcam ben de.

By_C
15-05-2015, 15:07
Problemsiz kullanılıyor coiloverlar. 1 seneden fazla oldu sanırım. Ben de arabama yaptırmayı düşünüyorum hatta, ön arka yaptırıcam ben de.
Maşallah diyelim o zaman, sizede hayırlı olsun şimdiden.

-Murat Özcan-
15-05-2015, 22:45
Bende bugün yaptırdım başaran'a önler coil arkalar press oldu.Çok memnununm şuan esnaflıkları işçilikleri on numara çok narin davranıyorlar arabanıza Kadir usta öncülüğünde hepsi güler yüzlü ne sorulursa cevaplıyorlar sıkılmadan herkese tavsiye ederim Başaran Coilover gayet Başarılı..

By_C
16-05-2015, 09:03
Bende bugün yaptırdım başaran'a önler coil arkalar press oldu.Çok memnununm şuan esnaflıkları işçilikleri on numara çok narin davranıyorlar arabanıza Kadir usta öncülüğünde hepsi güler yüzlü ne sorulursa cevaplıyorlar sıkılmadan herkese tavsiye ederim Başaran Coilover gayet Başarılı..

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Özelden cevap yazdım size ama ulaştımı bilmiyorum 3-4 defa deneme yaptım fakat hata verdi.

-Murat Özcan-
16-05-2015, 10:08
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Özelden cevap yazdım size ama ulaştımı bilmiyorum 3-4 defa deneme yaptım fakat hata verdi.

Teşekkürler Pm attım hocam

chatlaxs
16-05-2015, 10:59
yaklaşık 3 haftalık facebook üzerinden soru sorup cevap bekleme aşamasından sonra elimizde yok araçtakini gönderin oldu,bunu en başından da söyleyebilirlerdi foto gönder vs demesine gerek yoktu sanırım.Benimkiler patlaktı zaten almışken coil yaptıralım dedim 600-700 yenisine 1100 başarana söktür taktır kargola 2bini geçecek ebayda zaten 350 dolar civarı markasızlar bulunuyor, benim açımdan başaran işi başlamadan bitti :D

okn84
16-05-2015, 10:59
bende gecen haftalarda fluence dekı vogtland 3.5 yaylarımı preslettım gercekten ıslerını hakkıyla yapıyolar bı cok kısı sspor yaya pres olmaz demıstım ama suanda eskısınden bıle daha konforlu oldu ama hafta sonu cok asırı yogunluk oluyor kesınlıkle hafta ıcı gıtmenızı tawsıye ederım

-Murat Özcan-
16-05-2015, 14:42
bende gecen haftalarda fluence dekı vogtland 3.5 yaylarımı preslettım gercekten ıslerını hakkıyla yapıyolar bı cok kısı sspor yaya pres olmaz demıstım ama suanda eskısınden bıle daha konforlu oldu ama hafta sonu cok asırı yogunluk oluyor kesınlıkle hafta ıcı gıtmenızı tawsıye ederım

Bencede hafta içi gidilmesi gerek bende hafta içi gittim cuma günü fakat alt ve üst dükkan yineden gelen gidenden yoğundu.İşlerine gelecek olursak tertemiz işçilik yapıp her şeyi izah edebiliyorlar temiz ve ailecek çalışan düzgün esnaf kendileri..

memincbn
27-05-2015, 22:21
Bugün facebookdan mesaj gönderdim kendilerine. Daha geri dönüş olmadı ama daha önce civic si modeli için yaptıran arkadaşların fikirlerini almak isterim. Ve tahmini olarak fiyatlar nedir bu model için?

huseyinturk
31-05-2015, 15:29
Yüksek hızlarda güven veriyormu yapma coiler? Clioma soğuk pres yaptırdım araba denizde seken taş misali yüksek hızlarda, coil düşünüyorum ama aynı hüsranı yaşamak istemiyorum

painkller
31-05-2015, 19:34
Yüksek hızlarda güven veriyormu yapma coiler? Clioma soğuk pres yaptırdım araba denizde seken taş misali yüksek hızlarda, coil düşünüyorum ama aynı hüsranı yaşamak istemiyorum

Ben sakir abiden cikip yalovaya donerken 180 civarina ciktim eskisinden daha guven veriyordu ve bahsettiginiz sey yoktu ki, virajlarda bunu hissediyorsunuz. Benim aracim magrus gibi duruyordu onceden yol tutusun artmasi cok normal bu yuzden.

huseyinturk
31-05-2015, 19:44
Ben sakir abiden cikip yalovaya donerken 180 civarina ciktim eskisinden daha guven veriyordu ve bahsettiginiz sey yoktu ki, virajlarda bunu hissediyorsunuz. Benim aracim magrus gibi duruyordu onceden yol tutusun artmasi cok normal bu yuzden.

Coilden sonra iyimi oldu kötümü oldu anlamadım?

serkanaygün
01-06-2015, 13:03
Coilden sonra iyimi oldu kötümü oldu anlamadım?

İyi oldu demek istemiş sanırım arkadaş. Eskiden aracım çok yüksek olduğu için alçalınca yol tutuşunun artması doğal demiş. :)

AliGizda
01-06-2015, 13:30

Ben bu hafta sonu Hyundai İ20 aracımın ön yaylarına coil yaptırdım bundan 1 ay kadar önce 4 yaya pres yaptırmıştım ve aracın kimliği değişti diyebilirim deyimi yerindeyse. En dipte kullanıyorum şu anda ve hafta sonu 200 KM yol yaptım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bozuk yolda sekme yapıyor ama çok değil ve rahatsız edici değil :) Yol tutuşu çok güzel oldu aracın. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum 10 numara esnaflar.

huseyinturk
11-06-2015, 14:26
Ben bu hafta sonu Hyundai İ20 aracımın ön yaylarına coil yaptırdım bundan 1 ay kadar önce 4 yaya pres yaptırmıştım ve aracın kimliği değişti diyebilirim deyimi yerindeyse. En dipte kullanıyorum şu anda ve hafta sonu 200 KM yol yaptım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bozuk yolda sekme yapıyor ama çok değil ve rahatsız edici değil :) Yol tutuşu çok güzel oldu aracın. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum 10 numara esnaflar.

Soğuk pres pişmanlık deneyerek öğrenmiş olduk. Bazen inip arabayı tekmeleyesim geliyor o derece gına geldi.

İyi oldu demek istemiş sanırım arkadaş. Eskiden aracım çok yüksek olduğu için alçalınca yol tutuşunun artması doğal demiş. :)

Eskisindeni eskiden okuyunca anlam karmaşası olmuş bende :)

HellRot06
11-06-2015, 14:49
yaklaşık 3 haftalık facebook üzerinden soru sorup cevap bekleme aşamasından sonra elimizde yok araçtakini gönderin oldu,bunu en başından da söyleyebilirlerdi foto gönder vs demesine gerek yoktu sanırım.Benimkiler patlaktı zaten almışken coil yaptıralım dedim 600-700 yenisine 1100 başarana söktür taktır kargola 2bini geçecek ebayda zaten 350 dolar civarı markasızlar bulunuyor, benim açımdan başaran işi başlamadan bitti :D

Bugün facebookdan mesaj gönderdim kendilerine. Daha geri dönüş olmadı ama daha önce civic si modeli için yaptıran arkadaşların fikirlerini almak isterim. Ve tahmini olarak fiyatlar nedir bu model için?

Sanırsam yoğunluktan dolayı Facebook'tan iletişim kurmak sorun oluyor. Bende aynı şekilde ulaştım aracın fotosunu istediler gönderdim 1 haftadır ses yok :D :D Telefonla iletişim kurmak en mantıklısı.

berkay_aydin
11-06-2015, 14:56
4 adet konıme coılover yaptırcam olurmuki

Hem custom coilover hemde koni ve marka yay kullandım abi bozma sakın amortisörlerini aynı konforu ve tutuşu birdaha alamazsın :)

Sezgin
11-06-2015, 16:04
Bizde yaptırdık orjinalinden daha güvenli ve konforlu oldu. AR-GE falan hikaye custom coil şahane.

huseyinturk
14-06-2015, 21:40
Bu gün bende yaptırdım aracıma, presli yaya göre hatta orjinaline göre araç çok çok iyi oldu. Lastik davlumbaza sürttü sürtecek basıklıkta kullanıyorum şuan çok memnunum. Esnaflık olarakta on numara insanlar kıta değiştirmeye fazlasıyla değiyor.

rene54
22-07-2015, 09:18
Arkadaşlar Golf mk4 arabama Vogtland 3,5 yay taktım görüntü ve tutunma tam isteğim gibi oldu fakat ön tarafta çukurlarda falan oem konforunu ailece mumla arıyoruz.

Konı sarı amortisör sadece ön takım satılmıyor komple ise epey pahalı 1.560 TL.

Başaran amortisör de sarı konı lerin ayarında custom bi ürün bulunur mu ?

ümitech
06-12-2015, 02:26
Bi güncel çekelim
Kullananların hiçbir şikayeti yok görünen o ki
Önleri anladık hersey iyi hos ama arkalara bu adamların hala ürettiği bi sistem yokmu pres dısında?
Aracım polo gazlı amortisör var oem olarak ve daha dandik olamazmış belki 5 defa söktürüp taktırdım farklı yay denemelerinden dolayı
Arkalara kendi ürettikleri yada pazarladıkları bir sistem yokmudur ön taraf gibi?
Oem amortisörler dısında coil mantıgı ile yükseklik sağlayan amortisor+yay 2 lisi geliştirdiler mi?

huseyinturk
06-12-2015, 10:38
Bi güncel çekelim
Kullananların hiçbir şikayeti yok görünen o ki
Önleri anladık hersey iyi hos ama arkalara bu adamların hala ürettiği bi sistem yokmu pres dısında?
Aracım polo gazlı amortisör var oem olarak ve daha dandik olamazmış belki 5 defa söktürüp taktırdım farklı yay denemelerinden dolayı
Arkalara kendi ürettikleri yada pazarladıkları bir sistem yokmudur ön taraf gibi?
Oem amortisörler dısında coil mantıgı ile yükseklik sağlayan amortisor+yay 2 lisi geliştirdiler mi?

Bazı araçlara arkalar içinde coil yapıyorlar, hatta illa istersen yapıyorlar ama parana yazık gerek yok diye yönlendiriyolar genelde. En güzeli öne coil arkaya spor yay aslında. Ben 7000de felan yaptırdım diye hatırlıyorum, herhangi bir sıkıntı yaşamadım, aracım 25000de şuan

Arda_7
03-06-2016, 20:57
Arkadaşlar fiyat alamadım. Ben spor yayları ne kadar fiyata takiyorlar.ayrıca ne kadar sürüyor

AliGizda
07-06-2016, 07:21
Başaranın hidro süspansiyonu konusunda bilgisi olan var mı ?

Kendi araçlarında vardı sökmüşlerdi en son, gidip sorduğunda çok detaylı bir şekilde ilgileniyorlar ve tüm sorularını cevaplıyorlar. Air gibi hava kaçırmadığını ve kesip biçmediklerini söylemişlerdi bana. Ve bu sistemin muayeneden sıkıntısız geçtiğini söylemişlerdi.

by.gkn
07-06-2016, 09:23
Arkadaşlar fiyat alamadım. Ben spor yayları ne kadar fiyata takiyorlar.ayrıca ne kadar sürüyor

ben geçen sene orada taktırdım 100 mü 120 mi öyle birşey vermiştim. Yarım saat civarı sürmüştü işlem.

CanSaR
07-06-2016, 11:49
Bizzat Başaran a gittim ve sordum , Sekme problemi var dedim ve bana verdiği cvp ' Bir şey olmaz. Sekme olur ' dedi. Bu işi bilen birileri değil. Gerçek coilover hem yol tutuş hem konfor hem de darbe emme özelliğine sahiptir. Siz var olan sistemi sertleştiriyor, arabayı düşürüyorsunuz. Bu da demek oluyor ki araç yola biraz daha yapışıypr ve agırlık dağılımı yere yaklaştıkca yol ttutuş iyileşiyor. Fakat gerçek bu şekilde değil... Eibach Coilover Koni Coilover gibi sistemlere sahip bir araca binin görün farkı. Bizim sanayidekiler sahte cocacola üretiyorlar o kadar.

Arda_7
08-06-2016, 11:48
ben geçen sene orada taktırdım 100 mü 120 mi öyle birşey vermiştim. Yarım saat civarı sürmüştü işlem.

Bende bugün fiyat aldım takma işlemi 1 2 saat sürüyorum us . 150 tl takma fiyati yardimci olabilecek var mı fiyat konusunda

serkanaygün
08-06-2016, 15:16
Ne tarafta oturuyorsun? Avrupa Yakası ise yardımcı olabilirim.

Arda_7
08-06-2016, 17:52
Ne tarafta oturuyorsun? Avrupa Yakası ise yardımcı olabilirim.

Üsküdar Çengelköy de

Anıl E.
27-06-2016, 10:59
Bizzat Başaran a gittim ve sordum , Sekme problemi var dedim ve bana verdiği cvp ' Bir şey olmaz. Sekme olur ' dedi. Bu işi bilen birileri değil. Gerçek coilover hem yol tutuş hem konfor hem de darbe emme özelliğine sahiptir. Siz var olan sistemi sertleştiriyor, arabayı düşürüyorsunuz. Bu da demek oluyor ki araç yola biraz daha yapışıypr ve agırlık dağılımı yere yaklaştıkca yol ttutuş iyileşiyor. Fakat gerçek bu şekilde değil... Eibach Coilover Koni Coilover gibi sistemlere sahip bir araca binin görün farkı. Bizim sanayidekiler sahte cocacola üretiyorlar o kadar.

Para çokomel ilişkisi abi,ben başarana çok coilover yaptırdım kendi araçlarıma ve arkadaşlarımın araçlarına. Spor yay'dan bile iyi geldi bize konforu ama tabii marka isimlerin yanından bile geçemez . Adam 550 liraya 2.500 liralık coil ruhu sunmuyor zaten :)

mbquart417
04-07-2016, 13:00
Merhabalar
99 Civic Sedan aracım için düşünüyorum ama iki şık arasında kararsız kaldım
5 lik Eibach yay takımı mı taksam yoksa sadece önlere başaran coil mi taktırsam acaba yardımcı olursanız sevinirim.
Başaran için 450 tlye yaptıran da var aradığımda 600tl fiyatda veriyorlar bu da ayrı bir durum anlamadım

AliGizda
18-07-2016, 14:50
Merhabalar
99 Civic Sedan aracım için düşünüyorum ama iki şık arasında kararsız kaldım
5 lik Eibach yay takımı mı taksam yoksa sadece önlere başaran coil mi taktırsam acaba yardımcı olursanız sevinirim.
Başaran için 450 tlye yaptıran da var aradığımda 600tl fiyatda veriyorlar bu da ayrı bir durum anlamadım

450' ye yaptıran kim var? Ben ilk aracıma 500 TL' ye yaptırdım, geçen hafta 3. kez kendi arabama yaptırdım 550 TL' ye. Kayınçomun Polo' ya yaptırdım 550 TL 100 TL' de ön denge kolları değişti 650 TL tuttu. Polo zıpzıpın kralıydı şimdi iyi ki yaptırmışız diyo :D Benim son aracımda 5' lik Maxtrax yay vardı sekmiyodu hiç ama sertti şimdi daha yumuşak bi ufak sekiyo ama arabanın ön takım rahatladı. Tavsiye ederim.

onurc
18-07-2016, 15:10
Hazır al-tak yapanlar belki küfür edecek ama bende de custom coilover var.Aşırı derecede memnunum,elimden geldiğince zorluyorum virajlarda arabayı ama sonuç gayet iyi diyebilirim..Konfor da çok üst düzeyde sekme yok birşey yok.Ama kıçı doğrultunca tabi ki marka bir coil alırım.İdareten yaptırdık mecbur.Araç 98 polo.

Grimlord
07-10-2016, 14:06
Arkadaşlar selam, ikinci el coilover aldım ben de yalnız anahtarı yok, onu nerden bulabilirim acaba? Yada başka bir aletle indirme şansımız var mıdır?

AliGizda
24-11-2016, 11:54
Arkadaşlar selam, ikinci el coilover aldım ben de yalnız anahtarı yok, onu nerden bulabilirim acaba? Yada başka bir aletle indirme şansımız var mıdır?

WD 40 sık, eğer coiloverların Başaran yapımıysa Başaran Amortisörü arayıp isteyebilirsin. Ben yaptırdığımda coilover anahtarını vermemişlerdi gidip istediğimde kaybetsende sıkıntı yok, veririz demişlerdi :) Sattığım aracın coil anahtarı arabada olabilir bir bakayım duruyorsa göndereyim.

Diyadin
24-11-2016, 12:09
Arkadaşlar evde boşta duran coil anahtarı var isteyen adresini pm atsın ücretsiz göndereyim

Grimlord
24-11-2016, 15:21
WD 40 sık, eğer coiloverların Başaran yapımıysa Başaran Amortisörü arayıp isteyebilirsin. Ben yaptırdığımda coilover anahtarını vermemişlerdi gidip istediğimde kaybetsende sıkıntı yok, veririz demişlerdi :) Sattığım aracın coil anahtarı arabada olabilir bir bakayım duruyorsa göndereyim.

Çok teşekkür ederim abi, dediğin gibi zaten anahtarsız takmıştım ben de :)

Diyadin
28-11-2016, 07:56
Arkadaşlar evde boşta duran coil anahtarı var isteyen adresini pm atsın ücretsiz göndereyim

Pm atan arkadaşlar oldu anahtar murat arkadaşımıza kargoya verildi kusura bakmayın bi tane vardı :D

tayfun.gulmez
16-12-2016, 08:33
Merhaba,

İlk arabamı aldım acemiliğimize geldi. Aracın ön tarafı fazla yakın ve amortisör neredeyse yok gibi. Bu başlığı gördüğüm iyi oldu. Cumartesi gidip görüşüceğim.

İnşallah çok tutmaz :)

http://i.hizliresim.com/VPYYgR.jpg (http://hizliresim.com/VPYYgR)

http://i.hizliresim.com/yN44M0.jpg (http://hizliresim.com/yN44M0)

http://i.hizliresim.com/bkbb2Y.jpg (http://hizliresim.com/bkbb2Y)

wekoo
16-12-2016, 11:22
Pm atan arkadaşlar oldu anahtar murat arkadaşımıza kargoya verildi kusura bakmayın bi tane vardı :D

anahtar duruyorsa ben alabilirim..

Diyadin
16-12-2016, 12:50
anahtar duruyorsa ben alabilirim..

Anahtarı @mur84 kardeşime gönderdim başka yok malesef :)

AliGizda
16-12-2016, 12:52
Merhaba,

İlk arabamı aldım acemiliğimize geldi. Aracın ön tarafı fazla yakın ve amortisör neredeyse yok gibi. Bu başlığı gördüğüm iyi oldu. Cumartesi gidip görüşüceğim.

İnşallah çok tutmaz :)

[url=http://hizliresim.com/VPYYgR][img]http://i.hizliresim.com/VPYYgR.jpg

[url=http://hizliresim.com/yN44M0][img]http://i.hizliresim.com/yN44M0

[url=http://hizliresim.com/bkbb2Y][img]http://i.hizliresim.com/bkbb2Y.jpg]

Ön amortisörlerde patlak vs varsa tamir olmuş oluyor zaten. Fiyatları sabit diye biliyorum. 550 TL' ye yapıyorlardı en son. Üst takozların falan bitikse onlarıda sana aldırırlar.

tayfun.gulmez
16-12-2016, 17:27
Ön amortisörlerde patlak vs varsa tamir olmuş oluyor zaten. Fiyatları sabit diye biliyorum. 550 TL' ye yapıyorlardı en son. Üst takozların falan bitikse onlarıda sana aldırırlar.

Zaten yay dediğin sökme takma 500 tl oluyor 50 100 fazla vericez artık

wekoo
17-12-2016, 16:20
Anahtarı @mur84 kardeşime gönderdim başka yok malesef :)

eywallh ustamm

ÜSTÜNERC
24-03-2019, 20:18
Tüm üyelere öncelikle selamlar. Başaran coiloverin yeni nesil olanı yani şuanda yapılanlarda konfor nasıl acaba sekme yapar mı spor yay gibi? Birde orjinale göre konfor cok gidiyor mu? Bilen üyelerimize sormak istedim.

AliGizda
25-03-2019, 06:41
Tüm üyelere öncelikle selamlar. Başaran coiloverin yeni nesil olanı yani şuanda yapılanlarda konfor nasıl acaba sekme yapar mı spor yay gibi? Birde orjinale göre konfor cok gidiyor mu? Bilen üyelerimize sormak istedim.

Hangi araca yaptıracaksın?

Ben 7 farklı aracıma yaptırdım. Eski nesilde, yeni nesil olanını da kullandım. Konfor kaybı yaşamadım. Sürekli en dipte kullandığım aracım oldu sadece çok az sekme oldu.

Forum ahalisi pek tasvip etmese de ben yaptıkları işçilikten de yaptıları malzemeden de memnun kaldım.

Anıl E.
25-03-2019, 15:30

kw tak diyenler olacaktır,aldırma başaran tak geç :) :)

senelerdir her arabamda kullandım memnunum. Güncelde de kullanıyorum

ÜSTÜNERC
25-03-2019, 17:25
Hangi araca yaptıracaksın?

Ben 7 farklı aracıma yaptırdım. Eski nesilde, yeni nesil olanını da kullandım. Konfor kaybı yaşamadım. Sürekli en dipte kullandığım aracım oldu sadece çok az sekme oldu.

Forum ahalisi pek tasvip etmese de ben yaptıkları işçilikten de yaptıları malzemeden de memnun kaldım.
çok tesekkur ederım sekme nasıl spor yay gibimi acaba

ÜSTÜNERC
25-03-2019, 17:26
kw tak diyenler olacaktır,aldırma başaran tak geç :) :)

senelerdir her arabamda kullandım memnunum. Güncelde de kullanıyorum
cok tesekkurler :) kw alabılsek keske.Mecbur basaran ile devam edicem gibi gorunuyor.

akko
28-03-2019, 11:48
polo için jom blue coil kullanan bi arkadaş vardı. 20 BEE plaka siyah GTI' dı sanırım.
pm bilen etiketleyebilir mi :)

Vw Polo 6r Coilover Kit 2009+ - Jom Blueline - GittiGidiyor (https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/vw-polo-6r-coilover-kit-2009-jom-blueline-401694983)

bu ürünü düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? ST istiyorum aslında ama nereden bulacağım.

şimdi şu sitede buldum daha uygun. alış veriş yapan oldu mu daha önce?
Jom Blueline Coilover Volkswagen Polo 6R 2009 Sonrası (https://www.eliftuning.com/Jom-Blueline-Coilover-Volkswagen-Polo-6R-2009-Sonras%C4%B1_67929.html)

AliGizda
28-03-2019, 12:01
polo için jom blue coil kullanan bi arkadaş vardı. 20 BEE plaka siyah GTI' dı sanırım.
pm bilen etiketleyebilir mi :)

Vw Polo 6r Coilover Kit 2009+ - Jom Blueline - GittiGidiyor (https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/vw-polo-6r-coilover-kit-2009-jom-blueline-401694983)

bu ürünü düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? ST istiyorum aslında ama nereden bulacağım.

şimdi şu sitede buldum daha uygun. alış veriş yapan oldu mu daha önce?
Jom Blueline Coilover Volkswagen Polo 6R 2009 Sonrası (https://www.eliftuning.com/Jom-Blueline-Coilover-Volkswagen-Polo-6R-2009-Sonras%C4%B1_67929.html)

Hey beee 1250 liraydı bir zamanlar. Sert diye biliyorum. Melih-Ö ' de Polo' da kullandı diye hatırlıyorum.

emoro
28-03-2019, 12:15
Ben A3 de kullandım JOM biraz sert bilgin olsun dostum.

akko
28-03-2019, 12:25
Hey beee 1250 liraydı bir zamanlar. Sert diye biliyorum. Melih-Ö ' de Polo' da kullandı diye hatırlıyorum.

teşekkür ederim :) vallahi fiyatlar da st' den çok farkı yok gibi.
araştırma aşamasındayım şuan.

Ben A3 de kullandım JOM biraz sert bilgin olsun dostum.

çok teşekkür ederim bilgi için. sekme sıkıntısı var mıydı çok fazla?
başka önerebileceğiniz coil markası var mıdır?

s1nanozk
28-03-2019, 18:32
O kadar parayı jom a yatırmayın derim ben de, evet şimdi gördüm fiyatı bu arada bi ara 1350 gibi hatırlıyorum. Ne kadar fark vardır bilmiyorum ama vogtland falan alın en azından. Sonra ön takım-arka takım masrafları açılabilir başınıza. Tabi kullandığınız yol kalitesi de önemli, Türkiye'de yollar *****... O yüzden böyle parçaları kaliteli kullanmak lazım.

Melih-Ö
28-03-2019, 23:11

Evet kardeşim doğru hatırlıyorsun. Benm poloda vardı. Fiyatına göre iyi, marka coile göre güzelde düşürüyor ama gerçekten çok sert bir coil.

akko
29-03-2019, 09:32
O kadar parayı jom a yatırmayın derim ben de, evet şimdi gördüm fiyatı bu arada bi ara 1350 gibi hatırlıyorum. Ne kadar fark vardır bilmiyorum ama vogtland falan alın en azından. Sonra ön takım-arka takım masrafları açılabilir başınıza. Tabi kullandığınız yol kalitesi de önemli, Türkiye'de yollar *****... O yüzden böyle parçaları kaliteli kullanmak lazım.

Ben de bu yüzden araştırma içindeyim açıkçası :) şuan Eibach-pro kit yay seti var memnunum aslında ama biraz daha basmak istiyorum zaman zaman :)

Evet kardeşim doğru hatırlıyorsun. Benm poloda vardı. Fiyatına göre iyi, marka coile göre güzelde düşürüyor ama gerçekten çok sert bir coil.

teşekkür ederim Melih :)

wolkanku
29-03-2019, 10:08
Ben de bu yüzden araştırma içindeyim açıkçası :) şuan Eibach-pro kit yay seti var memnunum aslında ama biraz daha basmak istiyorum zaman zaman :)

teşekkür ederim Melih :)

arkadaşım e46 da jom kullanıyor, sert olduğunu söylüyor.
ben kw coilover kullanıyorum, sert asla denilemez, yumuşak da değil, arası bişey , ki araba cidden basık.

ama bugün sıfır bir araba alsam bir daha coilover takar mıyım? takmam. -3eibach prokit, tatlı tatlı devam.

akko
29-03-2019, 11:19
arkadaşım e46 da jom kullanıyor, sert olduğunu söylüyor.
ben kw coilover kullanıyorum, sert asla denilemez, yumuşak da değil, arası bişey , ki araba cidden basık.

ama bugün sıfır bir araba alsam bir daha coilover takar mıyım? takmam. -3eibach prokit, tatlı tatlı devam.

abi o zaman diyorsun ki hiç elleme pro-kit ile devam et :D

wolkanku
29-03-2019, 12:05
abi o zaman diyorsun ki hiç elleme pro-kit ile devam et :D

kesinlikle.
pist vs. kastırmayacaksan , şehir içi şehirler arası kullanımlarda yaydan sonra belirgin bir fark yaratmıyor, yüksek hızlar daha stabil sadece.
yaysız arabaya yay taktıktan sonraki ilk hissiyat gibi bir etkisi yok.

ayarı öyle sanıldığı gibi evin bahçesinde yapabileceğin bir şey değil, lifte çıkman gerekiyor. sanayide tanıdığın ve elinde coil anahtarın yoksa, amortisörcüler bu işi 100 liraya yapıyor. ( basık kullandığın durumda 100 kaldırmaya, 100 de muayeneden sonra indirmeye vereceğini düşün, çünkü o basıklıktan sonra gözün yüksek haline alışamıyor , illa ki indiriyorsun.)

ve arkadaşımın jom coili, en dip basmadığı sürece hep bir yerlerden ses yaptı. o sesler de insana kafayı yedirtir.
benim kw 'nin de sağ arka taraftaki ayar yeri, arabanın şasesine oturduğu yerden bazen oynama yapabiliyor, sesini biliyorum, oynadığı zaman lifte çıkarıp 30 saniyede yerine oturtup düzelttiriyorum.

yani kısaca kw da alsan jom da alsan ufak tefek külfeti oluyor coilin, oem amort + eibach 'ı leon,159,audi tt, giulietta,tekrar 159, ve a5 de test etmiş biri olarak bunun en huzurlu spec olduğunu düşünüyorum.

akko
29-03-2019, 12:19
kesinlikle.
pist vs. kastırmayacaksan , şehir içi şehirler arası kullanımlarda yaydan sonra belirgin bir fark yaratmıyor, yüksek hızlar daha stabil sadece.

ayarı öyle sanıldığı gibi evin bahçesinde yapabileceğin bir şey değil, lifte çıkman gerekiyor. sanayide tanıdığın ve elinde coil anahtarın yoksa, amortisörcüler bu işi 100 liraya yapıyor. ( basık kullandığın durumda 100 kaldırmaya, 100 de muayeneden sonra indirmeye vereceğini düşün, çünkü o basıklıktan sonra gözün yüksek haline alışamıyor , illa ki indiriyorsun.)

ve arkadaşımın jom coili, en dip basmadığı sürece hep bir yerlerden ses yaptı. o sesler de insana kafayı yedirtir.
benim kw 'nin de sağ arka taraftaki ayar yeri, arabanın şasesine oturduğu yerden bazen oynama yapabiliyor, sesini biliyorum, oynadığı zaman lifte çıkarıp 30 saniyede yerine oturtup düzelttiriyorum.

yani kısaca kw da alsan jom da alsan ufak tefek külfeti oluyor coilin, oem amort + eibach 'ı leon,159,audi tt, giulietta,tekrar 159, ve a5 de test etmiş biri olarak bunun en huzurlu spec olduğunu düşünüyorum.

abi zaten aracım stok 1.4 tdi pist vs. gibi bir düşüncem yok. Bazı arkadaşlar sadece daha konforlu dediği için almak istemiştim aslında.
Ama bu kadar açıklamandan sonra (çok teşekkür ederim uğraşıp yazdığın için) büyük masraftan kurtarmış oldun beni :D
çok çok teşekkür ederim cevap veren herkese de.

wolkanku
29-03-2019, 12:22
abi zaten aracım stok 1.4 tdi pist vs. gibi bir düşüncem yok. Bazı arkadaşlar sadece daha konforlu dediği için almak istemiştim aslında.
Ama bu kadar açıklamandan sonra (çok teşekkür ederim uğraşıp yazdığın için) büyük masraftan kurtarmış oldun beni :D
çok çok teşekkür ederim cevap veren herkese de.

bana da böyle detaylı tecrübe anlatan olsaydı muhtemelen ben de girmezdim coilover işine :) ama öyle bir anlatılıyor ki, kw takınca araban 800km hızda virajdan çıkmaz, S class konforunda olur , hiç sekmez vb.
coilover işi resmen umut tacirliği :D

başaran için bişey diyemem tecrübem yok, kw ve jom için yazdım bunları.

akko
29-03-2019, 12:28
bana da böyle detaylı tecrübe anlatan olsaydı muhtemelen ben de girmezdim coilover işine :) ama öyle bir anlatılıyor ki, kw takınca araban 800km hızda virajdan çıkmaz, S class konforunda olur , hiç sekmez vb.
coilover işi resmen umut tacirliği :D

başaran için bişey diyemem tecrübem yok, kw ve jom için yazdım bunları.

İşte aynen öyle abi :) benim birazda lastik ebatı kötü aslında uzun yoldaki lanet olası çukurlarda bam bam vuruyor bazen canımı sıkıyordu. Anlatınlardan sonra coil almak istemiştim bende.
jant + lastik almıştım (lastikler sıfır gibi 1000km kullanılmamıştı) 205/40/17 kormoran.
orjinal ebat 215/40/17 olması lazım belki de bundan dolayı birazda aslında.
şimdi bi baktım aracıma da ön taraf güzel düştü pro-kit lede :D :D (senin anlattıklarından sonra kendimi motive ediyorum abi :) )

https://i.imgyukle.com/2019/03/29/9SrpR.jpg (https://imgyukle.com/i/9SrpR)

wolkanku
29-03-2019, 12:44
İşte aynen öyle abi :) benim birazda lastik ebatı kötü aslında uzun yoldaki lanet olası çukurlarda bam bam vuruyor bazen canımı sıkıyordu. Anlatınlardan sonra coil almak istemiştim bende.
jant + lastik almıştım (lastikler sıfır gibi 1000km kullanılmamıştı) 205/40/17 kormoran.
orjinal ebat 215/40/17 olması lazım belki de bundan dolayı birazda aslında.
şimdi bi baktım aracıma da ön taraf güzel düştü pro-kit lede :D :D (senin anlattıklarından sonra kendimi motive ediyorum abi :) )

https://i.imgyukle.com/2019/03/29/9SrpR.jpg (https://imgyukle.com/i/9SrpR)

ön bence fazla bile düşük prokitle.
coil alsan önü maksimum basmak isteyeceğin bu olacak, çünkü bundan fazlası zaten sürtüyor dik otoparklarda iniş çıkışlarda. arka yükseklik için şunu yapabilirsin, ön lastiği şu an kullandığından 1-2 psi fazla basıp, arka tarafı 2psi düşürürsen şu anki görüntüye göre daha dengeli bi görünüş olur :) yani en azından a5in gövde ağırlığında lastik psi ayarlarıyla oynayarak görüntüyü değiştirmek mümkün oluyor , bir dene.

akko
29-03-2019, 13:04
ön bence fazla bile düşük prokitle.
coil alsan önü maksimum basmak isteyeceğin bu olacak, çünkü bundan fazlası zaten sürtüyor dik otoparklarda iniş çıkışlarda. arka yükseklik için şunu yapabilirsin, ön lastiği şu an kullandığından 1-2 psi fazla basıp, arka tarafı 2psi düşürürsen şu anki görüntüye göre daha dengeli bi görünüş olur :) yani en azından a5in gövde ağırlığında lastik psi ayarlarıyla oynayarak görüntüyü değiştirmek mümkün oluyor , bir dene.

abi konu daha fazla dağılmasın diye pm attım :)

Oguzhan.Ozturk
01-04-2019, 20:26
Custom coilover , yay presleme , yay kesme vb işlemleri kesinlikle tavsiye etmiyorum..

1) Zamanın berkinde paramız yok arabamzın yayları preslettik X ustaya ( kayseri ) oo süper oldu dedik 6 ay kullandık sonra spor yay almak için X bir firma ile test yaptık arabamın durmadığını yol tutuşu olmadığını söyledi ve spor yay'a geçtim resmen güzelim e46 bmw'mi mahvettiğimi anladım..

2) Yine bir bmw vakası e36 coupe aracımda arka taraftan kasislerde saçma bir ses geliyordu sanayide baktık ettik arka yayın 1.5 baklasının kırıldığını gördüm ne işlem yaptıklarını bilmiyordum Eibach Pro kit'e geçtim arabamın dünyası değişti daha sonra Jom Blueline Coilover'a geçiş yaptım yol tutuşu mükemmeldi konfor güzeldi ancak sert bir coilover

3) Şuanki aracımda ( e36 coupe ) Raceland marka coilover var ve eski sahipleriyle iletişimimiz sonucu 4-5 yıldır üzerinde olduğunu biliyoruz.. Sertmi ? fazlasıyla , ancak yol tutuş mükemmel virajlara gaz basıp tek parça girip çıkma zevkini yaşatıyor..

bu kadar yazıyı neden yazdım ?? Zamanında kendiminde çokca yapmış olduğu yanlışlar oldu paramız olmadı durum el vermedi vb vb durumlar ancak süspansiyon konusunda kesinlikle Alman firmaları ( eibach - vogtland - H&R ) ya da ST-KW gibi markaları tercih etmenizi öneririm.. Bu aracımda bir sonraki kombinimiz Vogtlandın komple spor süspansiyon kiti olacak.. İnşallah kısa sürede takıp yine bu konuya post atarım..

EREN34
02-04-2019, 10:24
kesinlikle.

Bu olayın yaşandığı arabanın marka modeli neydi?

Giu için Oem amortisör ile kullanmak üzere H&R ve Eibach pro-kit arasında kalan birine hangisini tavsiye edersin?

wolkanku
02-04-2019, 10:30
Bu olayın yaşandığı arabanın marka modeli neydi?

Giu için Oem amortisör ile kullanmak üzere H&R ve Eibach pro-kit arasında kalan birine hangisini tavsiye edersin?

a5'de yaşıyorum. neden olduğunu da biliyorum, iş yerimizin otoparkında eğimi çok dik ve dönerek çıkan bir çıkış var, orada arka sağ taraf bazen boşta kalıo neredeyse lastik boşa düşecek şekilde.. o noktada amortisörün oturduğu yer milimetrik kayıyor ve kw'nin üst takozu ses yapıyor..yani o takozu tornacıda 0,5mm daha kalın yaptırsam sorun tamamen çözülebilir, ancak her seferinde olmadığı için de çok dert etmiyorum.

giu'da ben eibach prokit kullanmıştım, hiç beğenmedim.
h&r kullanan tüm arkadaşlarım memnundu.

EREN34
02-04-2019, 14:37
a5'de yaşıyorum. neden olduğunu da biliyorum, iş yerimizin otoparkında eğimi çok dik ve dönerek çıkan bir çıkış var, orada arka sağ taraf bazen boşta kalıo neredeyse lastik boşa düşecek şekilde.. o noktada amortisörün oturduğu yer milimetrik kayıyor ve kw'nin üst takozu ses yapıyor..yani o takozu tornacıda 0,5mm daha kalın yaptırsam sorun tamamen çözülebilir, ancak her seferinde olmadığı için de çok dert etmiyorum.

Kendini sektöründe kanıtlamış 2 markanın bu denli uyumsuzluğu şaşkınlık yaratacak cinsten. Nadiren başa gelen olaylarda genelde aksiyon almıyoruz :)

Giu bilgileri için teşekkürler

Tayfun-E30
02-04-2019, 14:48
giu nedir?

ben grande puntoda hr kullanıyodum güzel düşürüyo, yol tutuşu çok iyi ama eibach daha komforluydu.. f30umda eibach pro-kit kullanıyorum komfor ve yol tutuşundan çok memlunum ama orantısız düşürüyodu bana göre sonradan arkasını kaldırdım biraz..

akko
02-04-2019, 22:38
giu nedir?

ben grande puntoda hr kullanıyodum güzel düşürüyo, yol tutuşu çok iyi ama eibach daha komforluydu.. f30umda eibach pro-kit kullanıyorum komfor ve yol tutuşundan çok memlunum ama orantısız düşürüyodu bana göre sonradan arkasını kaldırdım biraz..

Her aracımda eibach kullanıyorum konfor + yol tutuşu gerçekten çok iyi. Benimde pro kitle bu aracımda ön taraf güzel düştü arka bir tık yukarda ama biraz yumuşak yay olduğundan arkaya 1 kişi binince iyi oluyor :) o yüzden takmıyorum ben :)

BlackMamba
03-04-2019, 23:59
Her aracımda eibach kullanıyorum konfor + yol tutuşu gerçekten çok iyi. Benimde pro kitle bu aracımda ön taraf güzel düştü arka bir tık yukarda ama biraz yumuşak yay olduğundan arkaya 1 kişi binince iyi oluyor :) o yüzden takmıyorum ben :)
gönül tabiki marka coilover kullanmak istiyor ama bizimkiler gibi gündelik binilen, hardcore viraj kasılmayan araçlar için ben gereksiz olduğunu düşünüyorum marka coilin
sizin arabayı prokit gerçekten tam kıvamında düşürmüş, benim arabada custom coil var önler neredeyse aynı basıklıkta belki yarım santim daha basıktır benimki. ayrıca istediğim yüksekliği ayarlamam tek başıma 10-15dk mı alıyor sanayiye gitmeye gerek yok
biraz daha basabilmek için eibachdan vazgeçmeyin bence :D

EREN34
04-04-2019, 07:08
giu nedir?

ben grande puntoda hr kullanıyodum güzel düşürüyo, yol tutuşu çok iyi ama eibach daha komforluydu.. f30umda eibach pro-kit kullanıyorum komfor ve yol tutuşundan çok memlunum ama orantısız düşürüAlfa yodu bana göre sonradan arkasını kaldırdım biraz..

Alfa Romeo Giulietta

akko
04-04-2019, 08:01
gönül tabiki marka coilover kullanmak istiyor ama bizimkiler gibi gündelik binilen, hardcore viraj kasılmayan araçlar için ben gereksiz olduğunu düşünüyorum marka coilin
sizin arabayı prokit gerçekten tam kıvamında düşürmüş, benim arabada custom coil var önler neredeyse aynı basıklıkta belki yarım santim daha basıktır benimki. ayrıca istediğim yüksekliği ayarlamam tek başıma 10-15dk mı alıyor sanayiye gitmeye gerek yok
biraz daha basabilmek için eibachdan vazgeçmeyin bence :D

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim :) haklısın ya, ben de vazgeçtim yorumlardan sonra :)

mikelazi
04-04-2019, 10:37
Alfa Romeo Giulietta

gui mi aldın.

EREN34
04-04-2019, 11:36
gui mi aldın.

Evet abi.

206 ile yollarımızı ayırdık

mikelazi
04-04-2019, 13:03
Evet abi.

206 ile yollarımızı ayırdık

vay çok sevindim hayırlı olsun
levent yay konusunu danışabilirsin bence

hr ciddi sert oluyor çünkü

EREN34
04-04-2019, 13:38
vay çok sevindim hayırlı olsun
levent yay konusunu danışabilirsin bence

hr ciddi sert oluyor çünkü

Teşekkürler :)

Yay konusunda şu an bir ön araştırma havasındayım abi.

Arabayı yeni aldım. Alım, sigorta, kasko, bakım vs nefes alacak halim kalmadı şimdilik :)

mikelazi
04-04-2019, 14:04
Teşekkürler :)

Yay konusunda şu an bir ön araştırma havasındayım abi.

Arabayı yeni aldım. Alım, sigorta, kasko, bakım vs nefes alacak halim kalmadı şimdilik :)

çok iyi anlıyorum.konu açarsan foto.larını görürüz ;)

ahmetakbayir
21-05-2019, 02:25
Başaran yapımı 2.el coilover satın aldım fakat coilover anahtarım yok nasıl buluruz ederiz ?

EREN34
21-05-2019, 06:06
Başaran yapımı 2.el coilover satın aldım fakat coilover anahtarım yok nasıl buluruz ederiz ?

Başaran dahil coilover yapan herhangi bir esnaftan bulabilirsin

CenKeR
21-05-2019, 09:54
başaranın rakamları ciddi yüksek ama polo 6R kendi amortisörüne coil yaptı 900 tl aldı . 4 coil icin ciddi rakamlar isteniyor .
aracımda jom blue var 4 tane çok sert vs diyenler vardı gayet çok güzel menmnunum

AlwaysFast
22-05-2019, 09:19
İşyerinde kullandığımız Doblo'ya kuzenim Başaran'da coil yaptırmıştı. Uzun süre kullandık. Çok sertti, bir o kadar da iyi yol tutuyordu. Herhangi bir ses, tıkırtı vs problemimiz olmadı.

Şakirde bir sefer coil yaptırdım. Ses gelmesi, amortisörün takılı kalması vs acayip problemler yaşadım. Verdiğim parayı da talep etmeden aynen bıraktım dükkana coilleri.

ardicli2000
31-05-2019, 11:34
Orjinal amortisör üzerine Coil in avantajı / esprisi nedir?

Bilmediğimden soruyorum saçma olabilir kusura bakmayın :)

Leonardo
31-05-2019, 11:39
Orjinal amortisör üzerine Coil in avantajı / esprisi nedir?

Bilmediğimden soruyorum saçma olabilir kusura bakmayın :)

Sadece inip kalkması olabilir:D

ardicli2000
05-06-2019, 13:09
Sadece inip kalkması olabilir:D

yol tutuşu, konfor vs hiç mi etkisi yok :D

Leonardo
05-06-2019, 16:56
yol tutuşu, konfor vs hiç mi etkisi yok :D

Cok sert bence buda yol tutusunu bozuyor

axcel
17-07-2019, 12:54
arkadaşlar merhaba golf mk2 aracıma set halinde coil düşünüyorum..piyasada hazır fabrikasyon jom blue veya ta technic gibi markalar var ama kısa araştırmalarımda çok sert olduğu yazılıyor daha önce civic aracımıza önlere başaran yaptık herhangi bir problem yaşamadık ama bu aracımda hazır alıp takmakla başaran arasında kaldım tavsiyeleriniz alabilirmiyim ?(bu arada araç swap olucak 1.8t )

CloudGrey
20-05-2020, 21:36
güncel durum nedir?
kullananlar ne diyor konu hakkında?
fiyatlar ne alemde bilen varmı ?
4 tekerede yaptırmak istiyorum

Yiğit G.
20-05-2020, 21:46
güncel durum nedir?

aynısını yazmaya geldim güncel fiyat öğrenen var mıdır ? R56 Cooper S için düşünüyorum bende

CloudGrey
20-05-2020, 21:51
aynısını yazmaya geldim güncel fiyat öğrenen var mıdır ? R56 Cooper S için düşünüyorum bende

abicim r56 için ne olur kw d2 şu bu kendini kanıtlamış birşey bakarmısın lütfen , yazıktır günahtır :)

Yiğit G.
20-05-2020, 22:28
abicim r56 için ne olur kw d2 şu bu kendini kanıtlamış birşey bakarmısın lütfen , yazıktır günahtır :)

13.500 tl dediğin :) Kendi yay ve amortisörümü kullanacak ne olacak aynı kalite sadece ayarlı olacak

TarikS
21-05-2020, 01:42
güncel durum nedir?

aks başı 1000 TL

ya da teker başı 500 TL

olarak düşünebilirsin :)

13.500 tl dediğin :) Kendi yay ve amortisörümü kullanacak ne olacak aynı kalite sadece ayarlı olacak

amortisörü açıp yağ basıp kapattıktan sonra aynısı olduğunu düşünmek pek doğru olmaz

yaptıkları işe *** atmam, atamam, zamanında bir dönem Cantürk modayken Polo'ya yaptırp 30bin km sorunsuz kullanmışlığım vardı sanayi tipi coil

ama R56'mı basmak istesem spor yay seçeneğine yönelirim veya 2.el marka coilover kovalarım az kullanılmış. ilanlarda bir XYZ var mesela ama paslanmış falan ömrünü bitirmiş artık, onun gibiler değil

Yiğit G.
21-05-2020, 13:49
aks başı 1000 TL

ya da teker başı 500 TL

amortisörü açıp yağ basıp kapattıktan sonra aynısı olduğunu düşünmek pek doğru olmaz

yaptıkları işe *** atmam, atamam, zamanında bir dönem Cantürk modayken Polo'ya yaptırp 30bin km sorunsuz kullanmışlığım vardı sanayi tipi coil

ama R56'mı basmak istesem spor yay seçeneğine yönelirim veya 2.el marka coilover kovalarım az kullanılmış. ilanlarda bir XYZ var mesela ama paslanmış falan ömrünü bitirmiş artık, onun gibiler değil

amortisörü dağıtıp topladığını bilmiyordum ben üstüne yapabiliyor sandım. Öyle ise yaptırmam tabi ki. H/R yayım var zaten ama hani o coilover da 1 tık daha düşüyor ya yaya göre onu istedim.

onurc
21-05-2020, 16:51
bindigim polo için konusuyorum , custom yaptıranların hepsi abi cok sekiyo cok rahatsız vs vs diyor , bla bla bla Yiğit G. abi aman uzak dur bu tür işlerden , en azından bence senin cooper'a yakışmaz kesinlikle =)

CloudGrey
21-05-2020, 17:38
aks başı 1000 TL

ya da teker başı 500 TL

2 bine çıkıyoruz yani :D
aslında benim sekme hoplama derdim olcanı sanmıyorum zaten araba gitmiyor.
ben güzel dursun diye yaptıracağım.

şurda fotoşopla yaptılar bunu , aklımda çıkmıyor kafayı yicem :D

https://i.hizliresim.com/GxNKhr.jpg (https://hizliresim.com/GxNKhr)

Leonardo
21-05-2020, 18:38
Yaklasik 2 sene oldu kullaniyorum bir sorun yasatmadi ancak eskidende dedigim gibi urunde muhendislik olmadigi icin beklentiniz cok olmasin. Urun sert , ama bu arabadan arabaya degisebilir corsa c de kullaniyorum sert ama vurma falan yasamadim oyle sekmede yok

TarikS
21-05-2020, 23:30
amortisörü dağıtıp topladığını bilmiyordum ben üstüne yapabiliyor sandım. Öyle ise yaptırmam tabi ki. H/R yayım var zaten ama hani o coilover da 1 tık daha düşüyor ya yaya göre onu istedim.

Biraz deli cesareti olan benzer arzularda direk press işlemini uyguluyor :D Orijinal yayları pressli R56 çok rastladım. Spor yaya 1-2 cm press yapan da çok

Tavsiye eder miyim? Hayır çünkü tecrübem yok :) Sanayi işi coilde en azından denemişliğim var :D

bindigim polo için konusuyorum , custom yaptıranların hepsi abi cok sekiyo cok rahatsız vs vs diyor , bla bla bla Yiğit G. abi aman uzak dur bu tür işlerden , en azından bence senin cooper'a yakışmaz kesinlikle =)

FB'taki Polo büyüksün grubunda kafayı yiyordum, preslii yaylarla kesik yaylarla sahiplerine göre arabalar köpek gibi yol tutup kuğu gibi süzülüyor yolda, inanmazsın :hahaha:

H&R Coille sanayi iişini aynı araçta karşılaştırırsam sertlikleri çok benzerdi, sertlik ayarı yoktu aynı mesafeye indirdikçe aynı derece sertleşiyordu ikisi de. ama darbelerde H&R 1 kere kapanıp açılıp eski yerinde kalıyorsa customda bu süre biraz daha uzayabliyordu. aynı stabilite hissiyatı yok o yüzden

Öne sanayi işi yapıp arkaya yaptırmayıp yay kesme veya pressleme işine hiç girmiyorum zaten. askıda kalsan yay düşer, köprüde gitsin pinpon topu gibi sekersin, evlerden ırak

Senin yerinde olsam direk yaptırırım, şehir dışına çıkmıyosun, gazlamıyosun, araban elin ayağın da değil galiba, yap dursun arada baktıkça için açılır :D Orijinalleri de ayır kenara tamam

onurc
22-05-2020, 08:20
Biraz deli cesareti olan benzer arzularda direk press işlemini uyguluyor :D Orijinal yayları pressli R56 çok rastladım. Spor yaya 1-2 cm press yapan da çok

Tavsiye eder miyim? Hayır çünkü tecrübem yok :) Sanayi işi coilde en azından denemişliğim var :D

FB'taki Polo büyüksün grubunda kafayı yiyordum, preslii yaylarla kesik yaylarla sahiplerine göre arabalar köpek gibi yol tutup kuğu gibi süzülüyor yolda, inanmazsın :hahaha:

H&R Coille sanayi iişini aynı araçta karşılaştırırsam sertlikleri çok benzerdi, sertlik ayarı yoktu aynı mesafeye indirdikçe aynı derece sertleşiyordu ikisi de. ama darbelerde H&R 1 kere kapanıp açılıp eski yerinde kalıyorsa customda bu süre biraz daha uzayabliyordu. aynı stabilite hissiyatı yok o yüzden

Öne sanayi işi yapıp arkaya yaptırmayıp yay kesme veya pressleme işine hiç girmiyorum zaten. askıda kalsan yay düşer, köprüde gitsin pinpon topu gibi sekersin, evlerden ırak

Senin yerinde olsam direk yaptırırım, şehir dışına çıkmıyosun, gazlamıyosun, araban elin ayağın da değil galiba, yap dursun arada baktıkça için açılır :D Orijinalleri de ayır kenara tamam

adam son model denecek bmw ye biniyor önlerde el yapımı coilover var.O mahlukatın sadece parası var işte,bilgisi yok.Bilgi fakiri,bilgi yoksunu.Ben bu arbayı aldım ama acaba doğru bir hareket mi yaptım diye sormuyor kendine.Yakarsa dünyayı cahiller yakacak zaten.Sabah sabah gerildim hehe :D

BARR
22-05-2020, 10:16

https://i.hizliresim.com/GxNKhr.jpg (https://hizliresim.com/GxNKhr)

Bastıktan sonra ilanlarda:

150.000TL Bebekler BEBEĞİ

CloudGrey
22-05-2020, 12:51

Aynen durumu öyle :) basaran orjinallerin üzerindenmi yapiyor sifirdanmi imal ediyor?

onurc
22-05-2020, 13:03
Aynen durumu öyle :) basaran orjinallerin üzerindenmi yapiyor sifirdanmi imal ediyor?

Hacım senin araba kaç model ?

CloudGrey
22-05-2020, 15:40
Hacım senin araba kaç model ?

2009 faz 2 megane cc

Bastıktan sonra ilanlarda:

150.000TL Bebekler BEBEĞİ

ahaah TEDAvi 150bin TL

onurc
22-05-2020, 15:46
2009 faz 2 megane cc

ahaah TEDAvi 150bin TL

ta technix de megane 2 cc için uygun coilover görünüyor.İstersen bir fiyat isteyelim, bütçeyi bilmiyorum tabi ama.Şu anda indirimde var hali hazırda.

alttada şöyle bir acıklama var.(translate)

"kabul:Incl. Parça sertifikası (§19.3).
Tekerleklerin / lastiklerin amortisöre açıklığı en az 5 mm olmalıdır. Mesafe boyutu daha küçükse, minimum mesafe uygun bir önlemle belirlenmelidir.
Standart tekerlek / lastik kombinasyonları kullanılırken, piyasada satılan ara parçalar (tekerlek ara parçaları) gereklidir.
Satış ekibimiz bu konuyla ilgili sorularınızı yanıtlamaktan veya info@tatechnix.de adresine e-posta göndermekten mutluluk duyacaktır.

Üretici firma:Renault için uygun
Model:Megane II - Salon, - Salon, -Grandtour, -CC, Manzara II, Büyük Manzara II
Tür:Megane II, Tip BM, CM, Megane II Sedan, Tip LM, Megane II Grandtour, Tip KM, Megane II Coupe Cabriolet, Tip EM, Scenic II, Tip JM, Grand Scenic II, Tip JM
Inşaat yılı:2002 -
VA yükü:1130 kilo
HA yükü:1010 kilo"

https://i.resimyukle.xyz/dbSbaV.jpg

CloudGrey
22-05-2020, 15:58
ta technix de megan...

öncelikle ilgin alakan için çok teşekkür ederim.
yanlız hayatımda böyle bir marka duymadım.
nedir ne değildir , hiçbir bilgim yok.
birde gümrük şu bu derken bu iş gene 5 binlik halemi gelir ?

onurc
22-05-2020, 16:02
öncelikle ilgin alakan için çok teşekkür ederim.
yanlız hayatımda böyle bir marka duymadım.
nedir ne değildir , hiçbir bilgim yok.
birde gümrük şu bu derken bu iş gene 5 binlik halemi gelir ?

genelde vag grubu kullanıyor,bendede mevcut.Yakın çevremde bir abimin 2013 jettaya aldık,golf 3 te kullanan arkadaşlar çoğunlukta.Fiyat performans ürünü diyeyim.Ucuz değil tabi ki ama nispeten diğer kendini kanıtlamış markalara göre uygun sayılır.Kötü bir malzeme değil.Bayağı geniş ürün yelpazesi var aslında.Ürün fiyatına ekstra kargo ücreti ve fatura tutarına oranla gümrük vergisi ödüyorsunuz.Ürünü pazarlamıyorum yanlış anlaşılmayayım bir komisyonum vs de yok :) İşinize yarar belki diye söyledim.Ben cok memnunum.

CloudGrey
22-05-2020, 16:16
genelde vag grubu kullanıyor,bendede mevcut.Yakın çevremde bir abimin 2013 jettaya aldık,golf 3 te kullanan arkadaşlar çoğunlukta.Fiyat performans ürünü diyeyim.Ucuz değil tabi ki ama nispeten diğer kendini kanıtlamış markalara göre uygun sayılır.Kötü bir malzeme değil.Bayağı geniş ürün yelpazesi var aslında.Ürün fiyatına ekstra kargo ücreti ve fatura tutarına oranla gümrük vergisi ödüyorsunuz.Ürünü pazarlamıyorum yanlış anlaşılmayayım bir komisyonum vs de yok :) İşinize yarar belki diye söyledim.Ben cok memnunum.

hahaha est. olurmu öyle şey :)
rakamı gayet güzel lakim gümrük hesabı aşşağıda ;

https://i.hizliresim.com/Ys95QW.jpg (https://hizliresim.com/Ys95QW)

bu kadarına değeceğeni sanmıyorum.
birde söylediğim gibi benim araba kıcını kaldırıpta gidemiyor.

başaranda eğerki ortalama bir ürün yapabiliyorsa başaran benim açımdam daha mantıklı

TarikS
23-05-2020, 00:24

Customcılar orijinalleri eline verip gönderiyor :) Amortisör takozlarını kullanıyor sadece, amortisör yaylar sende. İstediğinde tekrar orijinale dönmek basit

Yani gün sonunda hepsi aynı mal, bağlantı yerleri, girintisi, çıkıntısı, boyu vs arabaya göre uyarlanıp takılıyor.

ahmetakbayir
24-05-2020, 18:31
Ben sorun yaşamadım ama güvenemedim de sallanması çoktu sert gelmemişti bana

ahmet3425
24-05-2020, 19:41
aracıma ST giris seviyesi coil aldım. isteğim dısında ön tarafı dibine kadar basmıslar :S ona rağmen ne sekme var ne vurma var ne zıplama var hic birsey hissetmedim.

mertgurel
31-05-2020, 14:27

Giu'da prokiti neden beğenmemiştiniz yabancı forumlarda blistein b6 ve prokit için epey iyi şeyler okumuştum bende uygulamayı düşünüyordum

ama sizin yorumdan sonra H&R lara da bakacağım açıkcası

Oznsrl
24-09-2021, 20:39
Hortlatalım konuyu :) Aldığım araçta maslak amortisör yapılı coil var burayı bilen duyan varmıdır ben hiç duymamıştım.

Konfor olarak güzel ama direksiyon tepkileri çok kötü yıllardır basık araç kullanıyorum hiç biri böyle değildi bunda virajda gaza basınca falan direksiyon sanki sabit kalıyor düşük hızlarda tam toplamıyor el yapımı coillerde böylemi oluyor yoksa benimkiler mi dandik

golgeoyunu03
25-09-2021, 09:30
Hortlatalım konuyu :) Aldığım araçta maslak amortisör yapılı coil var burayı bilen duyan varmıdır ben hiç duymamıştım.

Konfor olarak güzel ama direksiyon tepkileri çok kötü yıllardır basık araç kullanıyorum hiç biri böyle değildi bunda virajda gaza basınca falan direksiyon sanki sabit kalıyor düşük hızlarda tam toplamıyor el yapımı coillerde böylemi oluyor yoksa benimkiler mi dandik

Rottan kaynaklı da bir sorun olabilir

Oznsrl
25-09-2021, 12:09
Rottan kaynaklı da bir sorun olabilir

aklıma geldide biraz daha basarım diye yaptırmamıştım ama bi gariplik var yolda tutmuyor araba eski arabada clio 4 tü buna göre çok iyiydi bu ota boka esp yi devreye sokuyor arka yaylara bi bakcam gerçi arkadan çok kayıyor

Oznsrl
26-09-2021, 11:36
Rot ayarını yaptırdım. Biraz düzelti ama istediğim gibi değil. Sol ön sağa göre 2 mm alçak. Sağ arkada sola göre 4mm alcak arka yaylar kesik :(

Vogtlant yay alıp arkalara onu takiyim coillerede bi baktıriyim diyorum düzelirse devam düzelmezse yayları takarım önlerede diye düşündüm

mikelazi
27-09-2021, 12:05
Rot ayarını yaptırdım. Biraz düzelti ama istediğim gibi değil. Sol ön sağa göre 2 mm alçak. Sağ arkada sola göre 4mm alcak arka yaylar kesik :(

Vogtlant yay alıp arkalara onu takiyim coillerede bi baktıriyim diyorum düzelirse devam düzelmezse yayları takarım önlerede diye düşündüm

yay iyidirde,alçaklığı senin tatmin edermi???

Oznsrl
27-09-2021, 15:51
yay iyidirde,alçaklığı senin tatmin edermi???

abi vogtland sipariş verdim arkalara takcam coili ayarlayıp rot a giricem bakcam düzelirse devam düzelmezse ya öne iyi biyerde coil yada yayları takarım milleri kısaltıp. Yetmicek ama yol tutması daha önemli :)

mikelazi
28-09-2021, 07:35
abi vogtland sipariş verdim arkalara takcam coili ayarlayıp rot a giricem bakcam düzelirse devam düzelmezse ya öne iyi biyerde coil yada yayları takarım milleri kısaltıp. Yetmicek ama yol tutması daha önemli :)

kesinlikle :))))