PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passolig kartı nedir?

naci
15-04-2014, 16:16
14 Nisan'dan itibaren stadyumlara girebilmek için bu karttan almak lazımmış. Bu kart hakkında bilgisi olan var mı? Ücreti üyelik ücreti kesinti vs vs.

Kahn23
15-04-2014, 16:30
Kart başvurusu yapmak için > https://www.passolig.com.tr/anasayfa
Bilet almak için bu kez adres > https://www.passo.com.tr/

14 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak yeni yasal düzenleme ile kağıt biletler tamamen ortadan kalkacak, maçlara artık sadece PASSOLİG Kart ile girilecek. Kartlandırmanın başlamasıyla basılı bilet derdi sona erecek, maçlar elektronik biletlere tanımlanarak müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden girmek mümkün olacak.

PASSOLİG Kart sahibi olan sporseverlerin maç biletleri, kartlarına otomatik olarak yüklenecek. Kombine biletler de artık PASSOLİG Kartlar'ına tanımlanacak. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresine ve cep telefonuna gönderilecek. Ayrıca kart sahipleri maç günleri stadyumlarda konumlandırılacak el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısını alabilecek. Kısacası, kart sahipleri yükledikleri maça ilişkin her türlü detaylı bilgiye rahatlıkla ulaşabilecek.

Taraftarların PASSOLİG Kart ile kazandıkları avantajlar yalnızca futbol müsabakaları ile sınırlı kalmıyor. Anlaşmalı şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ulaşım kartı olarak kullanılabilen PASSOLİG Kartlar'la kişiye özel kampanyalardan da yararlanılabiliyor. Ayrıca isteyen taraftarlar PASSOLİG Kart’larını kredi kartı olarak da tercih edebiliyor.

rebelh
15-04-2014, 16:54
wala ben sonuna kadar boykot taraftarıyım o yüzden bu hafta sonu derbiye gitmicem çarşı da boykot kararı aldı
aynı uygulama italyada da yapılmak istendi boykottan dolayı vazgeçildi

yılda ztn 3-5 maça giden adamım onun için aktif banktan kart alıp çalık holdingi zengin etmem

ufuksaracci
15-04-2014, 16:54
Birileri yine cebi dolduracak yani.

ggtoker
15-04-2014, 16:56
önce taraftar kart

sonra passolig

boykot ediyorum......

Berkan
15-04-2014, 17:05
en başta ismi bile antipatik gerizekalıca passo neymiş , gereksz uygulama bir daha güvenligin onune gecemedikleri için cep doldurmak için fişleme.

3 büyük için 25 digerlerine 15 tl olması lazım. hersene / sezon birde bu ücret.

mesela sevgilinizle/eş dost vs maca gitmek istiyosunuz ama artık n.h gdersiniz bu aptal kart olmadan :) .yada kart var ama atıyorm beşiktaş kartı siz TT arenaya gidiceksiniz yine gidemiyosunuz bu durumda bidaha gs kart lazım :) bildigmiz kredi yada para kart kıvamında gelmeside vardır heralde 3-5 gün

fenerbahçe katılmadı şuan kendi kartımı yaparım diyor .bide çaykur rizeydi galiba oda aynı

Kahn23
15-04-2014, 17:08
Dün haberlerde vardı. Derbi maça Bjk 60bin bilet satmayı düşünürken uygulamaya konan kart yüzünden sadece 2500kişi bilet almış. O yüzden erteleme talebinde bulunmuş Bjk..

Tunahan Dülek
15-04-2014, 17:09
taraftar değil seyirci lazım diyen bi zihniyet, ligi toptan boykot ediyorum, etmek lazım

Berkan
15-04-2014, 17:14
Dün haberlerde vardı. Derbi maça Bjk 60bin bilet satmayı düşünürken uygulamaya konan kart yüzünden sadece 2500kişi bilet almış. O yüzden erteleme talebinde bulunmuş Bjk..

Fenerbahçe maçı, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım yolunda Beşiktaş için hayati anlam taşıyor. Ancak e-bilet uygulamasına denk gelen derbi, Kartal’ı tam destekten mahrum bırakabilir. Bir çok taraftar grubu e-bileti protesto etmek için maça girmemeyi tartışıyor.

PASSOLİG TBMM'NİN GÜNDEMİNDE

BEŞİKTAŞ, pazar günü ligin son derbisinde e-bilet uygulaması nedeniyle Atatürk Olimpiyat’ı dolduramama tehlikesiyle karşı karşıya. Biletler cuma satışa çıktı ama ilk gün sadece 2 bin 500 kişi ilgi gösterdi.
G.Saray derbisinde 80 bine yakın rekor taraftara oynayan Kartal, Devler Ligi’ne doğrudan katılım için kazanmak zorunda olduğu F.Bahçe maçında ilk defa uygulanacak e-bilet nedeniyle taraftarının desteğinden mahrum kabalilir. Uygulamanın yeni başlaması, taraftarların kafasında cevaplanmayan sorular olması ve bazı taraftar gruplarının da e-bilet’e karşı olmasından ötürü satışlar yavaş gidiyor. Şu ana kadar toplam 50 bin Passolig kartı satıldı ve bunların 15 binini Beşiktaşlılar aldı. Ancak kart alan siyah beyazlıların henüz 3 bin 500’ü derbi biletini yükledi. Maça 18 bin kişi ise kombine ile girecek.

TRİBÜN GRUPLARI DAĞILACAK MI?
Çarşı dahil siyah beyazlı bir çok taraftar grubu uygulamayı protesto için derbiye gitmemeyi tartışıyor. E-bilet ile kulüplerin eli özellikle kemikleşmiş taraftar gruplarına karşı güçleniyor. Kulüpler istemezse örneğin Çarşı, Ultraslan ve Genç Fenerbahçeliler gruplarının mensupları aynı tribünde yer alamayacaklar.
Kulüpler isterse bazı tribünlerin kime satılacağını kendileri belirleyecek. Kulüpler önemli taraftar gruplarını aynı tirbünde toplanmalarını isterlerse gruplar dağılmayacak. Ancak herkesin TC’sine kadar tüm bilgilerine sahip olacakları için özellikle olası protestolarda taraftarlara karşı e-bileti bir koz olarak kullanabilecekler.

‘FİŞLENİYORUZ’ ENDİŞESİ GİDERİLEMEDİ
E-biletle birlikte tüm taraftarlar kişisel bilgilerini kulüpler ve TFF’ye veriyor. Bu verilere İçişleri ve Maliye Bakanlıkları erişebilecek. Söz konusu bilgilerin saklanması konusunda da bir sınır yok. Bu bilgiler Passolig hizmetini veren banka tarafından da kullanılacak. Passolig’in sahibi banka esasen bu işe kendisine kredi kartı müşterisi elde etmek için giriyor. Anlaşma 10 yıllık. Bir çok Anadolu kulübü Passolig ile birlikte pazarlama haklarını da devretti. Taraftarlar gözbebeğine kadar okuyabilen kameralarla da gözetim altında olacak. Kendi kartını başkasına veren de onu alan da özellikle bir olay esnasında yakalandığında ceza alacak.

E-biletiyle koltuğunun olmadığı tribüne giden taraftar kapıda “Yanlış kapıdasınız” diye uyarılıyor.

Kaçaklara karşı veya yanında Passolig’i olmayan ve şarjı da bitenlenlere seyyar gişe yetişiyor.

haberin devamı burda baya ayrıntı yazıyor

Ligin son derbisinde e-bilet paniği - Hürriyet Futbol (http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26222113.asp)

efef
15-04-2014, 18:07
sezonluk para haricinde bide her maç için 2 tl para alınacakmış bilet fiyatına ekstara olarak,zaten ufak takımların bilet paraları 2,3 lira bazıları hiç almıyor bide bunun istenmesi çok anlamsız,soygunculuğun değişik bi yüzü :))

rebelh
15-04-2014, 18:33
valla passolig almam alanada saygı duymam arkadaşlar açık açık söyleyim
ona boyun eğ buna boyun eğ ayda yılda izliceğin 3 maç var onun içinde sana kart itelesinler ücret alsınlar hesap açsınlar birilerinin damatlarını zengin etsinler öyle mi?

passo kart alıp derbiye giden beşiktaşlıda beşiktaşlılığından utansın ztn onu yapan adam ruha saygı duymayan çekirdekçi taraftardır beşiktaş ruhu bir karar almışsa beşiktaşlılık uymayı gerektirir

bırakın 3 bin kişiye oynasınlar zarar etsinler taraftarız biz bankaların müşterisi değiliz ...... yerinde

edit: şimdi tvde gördüm kart sahibi tuttuğu takımı belirtmek zorundaymış başka takımın maçına gidemiyormuş
lan ben ankaragücü maçınada gidiyorum sokmicak mısın beni maça?
sokmazsın bekle..

yan53
15-04-2014, 19:07
Akbil gibi bişey işte :)

BAR22
15-04-2014, 19:29
Fenerbahçeliyseniz passolig kartınızın olmasına gerek yok...

Bizim kulüp kendi taraftarına bu uygulamayı getirmedi.Hemde maç başına 100bin tl ceza ödeme pahasına...çünkü taraftar kart uygulaması var...kulüp kendi taraftar kartını geliştirerek kendi ebilet sistemini kuracağını açıkladı..Sezon sonuna kadar passolig sorunumuz yok sezon sonu taraftar kartlarda resim tc falan gibi değişiklikler yapılacak...

ghibli06
15-04-2014, 20:06
neden alınmıyor? tribün liderlerinin, taraftar gruplarının çoğunun ya yakalaması ya da gitmediği davalar olduğundan olabilir mi? tribünleri bu hale getirenler onlar değil mi? itiraz etmeden önce daha mantıklı düşünelim bence, TT Arenada 2 yıldır konuşulan o şişeyi kimin attığı belli olacaksa, laser tutan hemen alınacaksa, maçlarda olay çıkartanlara caydırıcı olacaksa bence desteklenmeli...

jr1905
15-04-2014, 20:22
neden alınmıyor? tribün liderlerinin, taraftar gruplarının çoğunun ya yakalaması ya da gitmediği davalar olduğundan olabilir mi? tribünleri bu hale getirenler onlar değil mi? itiraz etmeden önce daha mantıklı düşünelim bence, TT Arenada 2 yıldır konuşulan o şişeyi kimin attığı belli olacaksa, laser tutan hemen alınacaksa, maçlarda olay çıkartanlara caydırıcı olacaksa bence desteklenmeli...

Bence bu saydıklarınız özel güvenlikle ve kamera ile izleme yoluyla gayet kolay tespit edilebilir yeter ki istensin.

Bu e bilet olayında farklı hesaplar var bence, basit bi mantıkla Galatasaray ortalama 40.000 kişiye oynuyor senelik kafadan 1 milyon tl para çalık grubunun bankası aktif bankın kasasına gidecek, artı maç başıda bilet fiyatından belli bi pay alacak bu banka.
Maddi boyutun yanında fişleme kısmıda var ki asıl sıkıntıda bu bence.

BAR22
15-04-2014, 20:35

yaşınız benden büyük ama bu tribün işlerine küçük yaşta başladım ve o tribün lideri dediğiniz adamların peşindende gittim münferit olarakta gittim...
Tribünün çok içinde olmadan yada tribüncü diye tabir edilen kemik tayfanın yaşadıklarını bilmeden konuşan insanlar yüzünden çıktı bu e bilet olayı...
Herkes herşeyi haberlerde gördüğü gibi konuşur.Tribün liderleri kavga etmiş der bıçaklamış adam öldürmüş der...

Ben genç fenerbahçeliler grubu üyesiyim Sefa Kalya'nın kardeşlerinden biriyim.
Bu grup bizim takım otobüsümüz taşlandığında tt arenada arabalarından inip polisin koruyamadığı otobüsü korumak için 10binlerce gsliyi kovalamış,bu grup kendisiyle hiç alakası olmayan inönüye münferit olarak taksiyle giden 3 fenerbahçeliyi korumak için o taksiye saldıranlarla kavga edip grup üyelerinden 2 tanesi bıçaklanmış,trabzon deplasmanına giderken daha şehir girişinde kafasına gelen taşla 1 kardeşimiz 2 ay yoğun bakımda uyutuldu (çok şükür yaşıyor)..
eskiler bilir bu olaylar 90larda daha kötüydü polis bile korkuyordu tribüne çıkmaya...

şimdi olayların en az yaşanmaya başladığı senelerde bile deplasman yasağı ve ebilet gibi saçmalıklarla tribün kültürü bitirilip tiyatro seyircisine dönüştürülmeye çalışıyor.

Yıllarca bu tribünlerde olan olaylar sizin dediğiniz gibi o şişeyi atanlada olmadı,tribün lideri dediğiniz adamlarla da olmadı.bu işlere sebep olan yöneticiler ve medyadır!

Örneğin 3 sene önce müze kapısını kırıp içeri girdiğimiz inönüdeki bjk maçından önce çarşı grubu ve gfb olarak yemek yedik.gayet güldük makara yaptık dostane bir ortam oluştu.
Ertesi gün için olay ve küfür olmayacağı konusunda anlaşıldı.Ancak maç günü saatlerce kapıda bekletilen,her 30 dakikada 1 fenerbahçe taraftarının turnikeden geçirildiği ve sadece tek turnikenin çalıştığı bir ortamla karşılaştık.
Onuda boşverdim sadece yuhalayarak ve ıslıklayarak tepki verdiğimiz için üzerimize polisler saldırdı.Ve bu talimatları bjk yöneticisi Mete Düren denen haysiyetsiz adamın verdiğini stat müdürünün telsizinden duyduk.

Sonra ne oldu Fenerbahçeli holiganlar kapı kırdı.O adamların tek amacı ellerindeki biletlerle maça girmekti ama maç başlamış 5ci dakika olmuş bu adamlar neden dışarıda tutuldu diye kimse sormadı.

kısacası ebilet denince hemen tribün lideri gruplar onlar bunlar diyeceğinize bu ortamı yaratanlar kim ona bakmak lazım! Bugün dünya da en iyi tribün grupları arasında gfb çarşı ve ua yer alıyor herşeye kötü yönden değilde iyi yöndende bakmak lazım...Bu gruplar büyük sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. mesela gfb doğuda köy okulu inşaa etti kim konuştu? 6 ayda bir darülaceze ve kimsesiz çocukları maça götürüyoruz kim konuşuyor?

herşeyi başkasına yüklemek kolay hakemin hatalı kararında küfür etmeyen bir insan görmedim bugüne kadar. ebiletten sonra o küfürü edende holigan bunu biliyormusunuz?

ghibli06
15-04-2014, 20:51
yaşınız benden büyük ama bu tribün işlerine küçük yaşta başladım ve o tribün lideri dediğiniz adamların peşindende gittim münferit olarakta gittim...
Tribünün çok içinde olmadan yada tribüncü diye tabir edilen kemik tayfanın yaşadıklarını bilmeden konuşan insanlar yüzünden çıktı bu e bilet olayı...
Herkes herşeyi haberlerde gördüğü gibi konuşur.Tribün liderleri kavga etmiş der bıçaklamış adam öldürmüş der...

Ben genç fenerbahçeliler grubu üyesiyim Sefa Kalya'nın kardeşlerinden biriyim.
Bu grup bizim takım otobüsümüz taşlandığında tt arenada arabalarından inip polisin koruyamadığı otobüsü korumak için 10binlerce gsliyi kovalamış,bu grup kendisiyle hiç alakası olmayan inönüye münferit olarak taksiyle giden 3 fenerbahçeliyi korumak için o taksiye saldıranlarla kavga edip grup üyelerinden 2 tanesi bıçaklanmış,trabzon deplasmanına giderken daha şehir girişinde kafasına gelen taşla 1 kardeşimiz 2 ay yoğun bakımda uyutuldu (çok şükür yaşıyor)..
eskiler bilir bu olaylar 90larda daha kötüydü polis bile korkuyordu tribüne çıkmaya...

şimdi olayların en az yaşanmaya başladığı senelerde bile deplasman yasağı ve ebilet gibi saçmalıklarla tribün kültürü bitirilip tiyatro seyircisine dönüştürülmeye çalışıyor.

Yıllarca bu tribünlerde olan olaylar sizin dediğiniz gibi o şişeyi atanlada olmadı,tribün lideri dediğiniz adamlarla da olmadı.bu işlere sebep olan yöneticiler ve medyadır!

Örneğin 3 sene önce müze kapısını kırıp içeri girdiğimiz inönüdeki bjk maçından önce çarşı grubu ve gfb olarak yemek yedik.gayet güldük makara yaptık dostane bir ortam oluştu.
Ertesi gün için olay ve küfür olmayacağı konusunda anlaşıldı.Ancak maç günü saatlerce kapıda bekletilen,her 30 dakikada 1 fenerbahçe taraftarının turnikeden geçirildiği ve sadece tek turnikenin çalıştığı bir ortamla karşılaştık.
Onuda boşverdim sadece yuhalayarak ve ıslıklayarak tepki verdiğimiz için üzerimize polisler saldırdı.Ve bu talimatları bjk yöneticisi Mete Düren denen haysiyetsiz adamın verdiğini stat müdürünün telsizinden duyduk.

Sonra ne oldu Fenerbahçeli holiganlar kapı kırdı.O adamların tek amacı ellerindeki biletlerle maça girmekti ama maç başlamış 5ci dakika olmuş bu adamlar neden dışarıda tutuldu diye kimse sormadı.

kısacası ebilet denince hemen tribün lideri gruplar onlar bunlar diyeceğinize bu ortamı yaratanlar kim ona bakmak lazım! Bugün dünya da en iyi tribün grupları arasında gfb çarşı ve ua yer alıyor herşeye kötü yönden değilde iyi yöndende bakmak lazım...Bu gruplar büyük sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. mesela gfb doğuda köy okulu inşaa etti kim konuştu? 6 ayda bir darülaceze ve kimsesiz çocukları maça götürüyoruz kim konuşuyor?

herşeyi başkasına yüklemek kolay hakemin hatalı kararında küfür etmeyen bir insan görmedim bugüne kadar. ebiletten sonra o küfürü edende holigan bunu biliyormusunuz?

sırf şu yazdıkların e-bilete geçişin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor... Sefa'nın yakalaması yok muydu? ama patır patır maçlara geliyordu, etrafında da bu tarz kişiler vardı, aynı şey UA'da da bir grup için geçerli... ceplerde bıçak, hatta silah... tribünde adam bile ölmedi mi tabanca kurşunuyla? yazdığın örnekler devam mı etsin onu mu istiyorsunuz? 1 kişi 10bin GS liyi kovalamış, diğeri yaralanmış, yani biz takımların cefasını çekiyoruz kimse bize bulaşmasın... sonuç ne oldu peki? Trabzon'da artık FB maçı yapılamaz hale gelindi, Kadıköy'de polis otoları ateşe verildi, TT Arena'da maç değil FB tekme tokat edilsin diye izleniyor... devlet direk el koymak yerine e-bilet getirdi, TC ni verirsin, adresin kimliğin belli olur, gider maçını izlersin, bunun nesini anlamadınız?

AdemAr
15-04-2014, 21:01
ayrıca bu kadar iyilik timsali olan bu grup yakın zamanda arabasında galatasaray atkısı var diye arabayı parçalayıp arabadaki 1 erkek 1 bayana saldırdılar. kart olayı iyi güzel ama bu şekilde başkalarının nemalanacağı bi sistem yanlış. kulüpler birliği basit benzinci kartları gibi bi kart oluştursun bilgileri felanda alsın ama öyle aylık aidat vs. saçma

ghibli06
15-04-2014, 21:06
ayrıca bu kadar iyilik timsali olan bu grup yakın zamanda arabasında galatasaray atkısı var diye arabayı parçalayıp arabadaki 1 erkek 1 bayana saldırdılar. kart olayı iyi güzel ama bu şekilde başkalarının nemalanacağı bi sistem yanlış. kulüpler birliği basit benzinci kartları gibi bi kart oluştursun bilgileri felanda alsın ama öyle aylık aidat vs. saçma

bu olay bütün taraftarları kapsıyor o nedenle o takım şu takım demek yanlış... kartlar mecburen devlet elinden çıkacak, yoksa TC ler kimlikler ikametler vs suistimal edilmemiş olacak... kombine kart satışları yüksek olan takımları hiç bir şekilde etkilemez, suçu olan, aranan, suç işleme potansiyeli yüksek kişileri stadlardan uzak tutar, izleyici de sahaya madde attığında, futbolcuya şişe attığında, küfür ettiğinde hemen bulunacağını bilerek davranacak bundan sonra... yöneticiler de taraftar gruplarına balya balya bilet veremeyecek, biriniz çıkın da bunlar kötü şeyler diyin...

jr1905
15-04-2014, 21:24
bu olay bütün taraftarları kapsıyor o nedenle o takım şu takım demek yanlış... kartlar mecburen devlet elinden çıkacak, yoksa TC ler kimlikler ikametler vs suistimal edilmemiş olacak... kombine kart satışları yüksek olan takımları hiç bir şekilde etkilemez, suçu olan, aranan, suç işleme potansiyeli yüksek kişileri stadlardan uzak tutar, izleyici de sahaya madde attığında, futbolcuya şişe attığında, küfür ettiğinde hemen bulunacağını bilerek davranacak bundan sonra... yöneticiler de taraftar gruplarına balya balya bilet veremeyecek, biriniz çıkın da bunlar kötü şeyler diyin...
Abi bu saydıklarında haklısın sonuna kadar, bi çözüm getirilmesi gerekiyordu ama bu sekilde olmamalı. Yanlış tarafi daha fazla bu uygulamanin. Mesela ben senede 2-3 maca gidebiliyorum bunun icin neden her sene aidat ödeyeyim?
Kartın üzerinde kulüp logosu olacak bu uygulamada çok sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Mesele benim kartımın üzerinde Adana demirspor logosu var ben Adanaspor maçına gittigimde o kartı okuturken güvenliğimi kim sağlayacak ?

BAR22
15-04-2014, 21:29
sırf şu yazdıkların e-bilete geçişin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor... Sefa'nın yakalaması yok muydu? ama patır patır maçlara geliyordu, etrafında da bu tarz kişiler vardı, aynı şey UA'da da bir grup için geçerli... ceplerde bıçak, hatta silah... tribünde adam bile ölmedi mi tabanca kurşunuyla? yazdığın örnekler devam mı etsin onu mu istiyorsunuz? 1 kişi 10bin GS liyi kovalamış, diğeri yaralanmış, yani biz takımların cefasını çekiyoruz kimse bize bulaşmasın... sonuç ne oldu peki? Trabzon'da artık FB maçı yapılamaz hale gelindi, Kadıköy'de polis otoları ateşe verildi, TT Arena'da maç değil FB tekme tokat edilsin diye izleniyor... devlet direk el koymak yerine e-bilet getirdi, TC ni verirsin, adresin kimliğin belli olur, gider maçını izlersin, bunun nesini anlamadınız?

bu söylediklerini ne kadar biliyorsun?

Sefa'nın aranması diyorsun ama hiçbir şekilde Sefa abinin aranması yoktu.Vurulduğu için ifadeye çağırdılar ve 1 sene statlardan men cezası verdiler. Zaten o dönemde de gelemedi maçlara.

e bilet olayına bütün dünyanın karşı olması ve birçok ülkede uygulanamamasının sebebini biliyormusunuz?

Olay şu şekilde: Hadi diyelim gruplar holigan tribün liderleri katil..Siz münferit olarak maça gidiyorsunuz.Hakem hatalı bi karar verdi yada melo gibi bi adam geldi senin olduğun tribüne hareket yaptı sende heyecanına yenik düşüp küfür ettin.Stada kurulan yüz tanıma kameralarından passolig bilgilerine ulaşılıp sana cezayı kesicekler.

1ci ceza para olucak sicilin temizse. 2ci ceza 6 ay stadlardan men ve 2000tl
3cüsünde 1 sene ve 5-6bin tl 4te ömür boyu men ve hapis cezasına kadar gidiyor...

e-5 te hız sınırının 70 olması ve 73le radar cezası olarak 319tl yemek gibi bir olay bu.

Dünyanın birçok ülkesinde bu yüzden uygulanamadı. Maça gidip küfür etmedim diyen varsa buyursun alsın ebiletini.

Tribünlere siyaset ve yöneticiler karışmasaydı bu kadar kaos ortamı olmazdı. 3 gündür gs-fb arasındaki olaylar bunun en güzel örneğidir.

AdemAr
15-04-2014, 21:31
Bence cok güzel bi olay ama benim gibi senede 3-4 maca gidebilen vveya şehirdışından aradabir gelecekler ıcın kötu olacak

mannerboy
15-04-2014, 21:33
susma haykırr e bilete hayır :)

ghibli06
15-04-2014, 21:35
Bence cok güzel bi olay ama benim gibi senede 3-4 maca gidebilen vveya şehirdışından aradabir gelecekler ıcın kötu olacak

bunun cezasını biri çekecekti, şu ortamda lig oynanması bile mucize gibi... bir maç izlemeye mekana gidiyorsunuz yedin içtin minimum 50 lira ile çıkıyoruz, ligTV ye dünya para veriyoruz, bir kereye mahsus katlanacağız bu külfete... ben tribüne gittiğimde, 'orası XXX grubunun yer arkaya git' diye kovamayacak kimse o bile olumlu tarafı...

BAR22
15-04-2014, 21:35

kardeş yaşın 22 çok bilmezsin bu olayları burda tribün mevzusu yapmak istemiyorum yasak zaten ama herşeyin bir başlangıcı ve bir sebebi vardır...
Sen o haberi sadece görüntüsünden dolayı konuşuyorsun ama altını okumamışsın anlaşılan.Tesislerin önünden 3 kere geçip her geçtiğinde kornaya basarak etrafı kışkırtıp uyarılara aldırış etmeyen baba kendi çocuğunu düşünmüyodur. Son geçişinde hiç saldırı yokken taraftarların üstüne araba sürdü o şerefsiz devamında da olan oldu zaten...

Bu iyilik timsali örneklerden biridir belki hatırlamazsın 4 sene önceydi çünkü

Futbol teröristleri baba ile çocuğu linç edecekti - Timsah.com (http://www.timsah.com/Futbol-teroristleri-baba-ile-cocugu-linc-edecekti/q0MVT6C8vWQ)

AdemAr
15-04-2014, 21:38
kardeş yaşın 22 çok bilmezsin bu olayları burda tribün mevzusu yapmak istemiyorum yasak zaten ama herşeyin bir başlangıcı ve bir sebebi vardır...
Sen o haberi sadece görüntüsünden dolayı konuşuyorsun ama altını okumamışsın anlaşılan.Tesislerin önünden 3 kere geçip her geçtiğinde kornaya basarak etrafı kışkırtıp uyarılara aldırış etmeyen baba kendi çocuğunu düşünmüyodur. Son geçişinde hiç saldırı yokken taraftarların üstüne araba sürdü o şerefsiz devamında da olan oldu zaten...

Bu iyilik timsali örneklerden biridir belki hatırlamazsın 4 sene önceydi çünkü

Futbol teröristleri baba ile çocuğu linç edecekti - Timsah.com (http://www.timsah.com/Futbol-teroristleri-baba-ile-cocugu-linc-edecekti/q0MVT6C8vWQ)

kimseyle polemiğe girmeye niyetim yok doğru 22 yasındayım ama selamsızda cok vakit gecirdiğimdende bilirim trübün liderlerini ne yaptıklarını ne ettiklerini

ben bu olayları tasvip etmıyorumkı zaten. internette baksan fenerdende galatasaraydanda besıktastanda yüzlerce bu tarz video bulursun..

ghibli06
15-04-2014, 21:38
bu söylediklerini ne kadar biliyorsun?

Sefa'nın aranması diyorsun ama hiçbir şekilde Sefa abinin aranması yoktu.Vurulduğu için ifadeye çağırdılar ve 1 sene statlardan men cezası verdiler. Zaten o dönemde de gelemedi maçlara.

e bilet olayına bütün dünyanın karşı olması ve birçok ülkede uygulanamamasının sebebini biliyormusunuz?

Olay şu şekilde: Hadi diyelim gruplar holigan tribün liderleri katil..Siz münferit olarak maça gidiyorsunuz.Hakem hatalı bi karar verdi yada melo gibi bi adam geldi senin olduğun tribüne hareket yaptı sende heyecanına yenik düşüp küfür ettin.Stada kurulan yüz tanıma kameralarından passolig bilgilerine ulaşılıp sana cezayı kesicekler.

1ci ceza para olucak sicilin temizse. 2ci ceza 6 ay stadlardan men ve 2000tl
3cüsünde 1 sene ve 5-6bin tl 4te ömür boyu men ve hapis cezasına kadar gidiyor...

e-5 te hız sınırının 70 olması ve 73le radar cezası olarak 319tl yemek gibi bir olay bu.

Dünyanın birçok ülkesinde bu yüzden uygulanamadı. Maça gidip küfür etmedim diyen varsa buyursun alsın ebiletini.

Tribünlere siyaset ve yöneticiler karışmasaydı bu kadar kaos ortamı olmazdı. 3 gündür gs-fb arasındaki olaylar bunun en güzel örneğidir.

gelmesin küfür eden olay çıkartan maça, adam gibi spor yapılsın seyirci de izlesin... seyirci küfür edecek sahadaki topçu da aynı mantıkla insan değil mi? Arda için Sinem marşı söyleyen taraftar grubu utanmıyorsa utanmasın, bundan sonra maça gelmesin yeter...

ersandeniz
15-04-2014, 22:02
Oglunun macini izlemeye gelen babayla tanistirildigi halde, adamin yaninda mac sirasinda o futbolcuya ana avrat kufreden insan musvettesi maca giremeyecekse sonuna kadar destekliyorum, heysel sonrasi tavrin turkiyede gerceklestirilmesi dusuncesindeyim, bu olusumda tek hosuma gitmeyen sey, bir yandas sermaye grubuna peskes cekilmesi okur

brv
15-04-2014, 23:29
Birileri yine cebi dolduracak yani.

Aktif Bank,yabancı değil bizim Çalık'ın bankası :)

ontheair
15-04-2014, 23:42
e-Bilet uygulamasının tek amacı statları temizlemekse eyvallah. Peki ya diğer tarafı?
Ben Galatasaraylıyım ama öyle fanatiklerden değil. Sadece derbi ve Avrupa maçlarını seyrederim. Eğer iyi bir maçsa kimin oynadığı ilgilendirmez yine de seyrederim. İnönü'de Manchester maçı da seyrettim Kadıköy'de Bayern maçı da.
E-bilet ile artık bu zevkimden mahrum kalıcam veya üç farklı kart alacağım. Eğer illa TC kimlik numarası ile alınması gerekiyorsa bunu biletix gibi var olan bir sistemle de sağlayabilirsiniz. Bilet satışları sadece online olur ve TC kimlik numarasını girmeyen bilet alamaz. Ayrıca aranması olan adamı statta yakalamayı ummak ne kadar acizce bir düşüncedir. Yani adam şehirde istediği gibi gezebilecek bulunamayacak eğer canı sıkılırda maça gelirse mi yakalanacak?

Peki illa kredi kartı benzeri bir kartla bilet alınabilecek bu da kabul. Neden tek banka ve neden aktif bank gibi çoğu kimsenin adını bile bilmediği bir banka. Niye bir tekel oluşturma çabası var? Tamam tekel olsun. Neden Ziraat, Halk, Vakıf gibi devlet bankası değil de özel bir banka.

Sistem neresinden tutsan elinde kalıyorken kimse bana iyi yönünden bak demesin lütfen.

fkocak
16-04-2014, 00:05
olması gereken bişeydi. ama uygulama çok yanlış olmuş. her takım için ayrı alınacak olması hata, senelik mi neyse artık aidatının olması hata, olacaksa da hakkaten neden devlet bankası değil. ankaradayım, trabzonsporluyum senede 1 maça gidebiliyorum bi de kupa maçı milli maç olursa falan. böyle bişey olursa muhtemelen o 1 maça da gidemem tek maç için aidat vermek saçma olacak

Dodoo
16-04-2014, 00:26
Sıkıntı yok, zulaları doldurmaya devam..

BAR22
16-04-2014, 00:45
gelmesin küfür eden olay çıkartan maça, adam gibi spor yapılsın seyirci de izlesin... seyirci küfür edecek sahadaki topçu da aynı mantıkla insan değil mi? Arda için Sinem marşı söyleyen taraftar grubu utanmıyorsa utanmasın, bundan sonra maça gelmesin yeter...

Yok ya sen ebiletin amacını çok iyi anlayamamışındır...
Neyse ozaman senin dediklerine karşılık şöyle söyliyim tribün kültürünü bitirmek öyle kolay değil. Haftaya bunu herkes görücek passoligten dolayı sadece 3bin bilet satılan stada en az 30 bin kişi giricek kapıları kırarak turnike patlatarak...
Senin gibi düşünenler yüzünden millet taraftar üzerinden cevini dolduracak sizde buna temiz spor diyeceksiniz..geçin bu işleri gidin tiyatro yada tenis maçı izleyin oda spor. türkiyede tribün ebiletle bitirilemez rahat olun...

Çok şükür Fenerbahçe kabul etmedi öyle bi derdimiz yok olursada yapıcak bişey yok çalık grubu para kazanmasın diye turnike patlatır gireriz sıkıntı yok.

Tüm iyi niyetli anlatımıma karşı böyle yapmasın gelmesin etmesin diyorsan senin düşüncene karşılık benimkide bu şekilde hayırlı olsun passoliginiz..

BAR22
16-04-2014, 00:47
Kombinesi olan adam gidemediği maça bir tanıdığını yollayamayacak mesela.

F4R
16-04-2014, 06:17
Ben isin en cok buyuk (?) takimlar kart basina 25tl, diger takimkar 15 tl alacak kismina tilt oldum. Neden bu ayrim var kardesim? Malesef ulkemizde futbol bu 3 klub uzerine kurulu.... diger takimlar sadece basamak. Kimse kusura bakmasin ama bu sekilde hayatta gelisemez bizim turk futbolu. Acikcasi gelismesinde....

ghibli06
16-04-2014, 08:09
Yok ya sen ebiletin amacını çok iyi anlayamamışındır...
Neyse ozaman senin dediklerine karşılık şöyle söyliyim tribün kültürünü bitirmek öyle kolay değil. Haftaya bunu herkes görücek passoligten dolayı sadece 3bin bilet satılan stada en az 30 bin kişi giricek kapıları kırarak turnike patlatarak...
Senin gibi düşünenler yüzünden millet taraftar üzerinden cevini dolduracak sizde buna temiz spor diyeceksiniz..geçin bu işleri gidin tiyatro yada tenis maçı izleyin oda spor. türkiyede tribün ebiletle bitirilemez rahat olun...

Çok şükür Fenerbahçe kabul etmedi öyle bi derdimiz yok olursada yapıcak bişey yok çalık grubu para kazanmasın diye turnike patlatır gireriz sıkıntı yok.

Tüm iyi niyetli anlatımıma karşı böyle yapmasın gelmesin etmesin diyorsan senin düşüncene karşılık benimkide bu şekilde hayırlı olsun passoliginiz..

pardon da burası gfb forumu falan değil, seni ya da başka birini ikna etmek gibi bir derdim yok, öyle -ya lı -yo lu cümlelere gerek yok, tenis maçına da giderim TT Arenaya da , hiç bir korkum çekindiğim durum yok, veririm TC mi alırım kartımı, ben çok iyi anlıyorum bu itirazların sebebini, FB kabul etmedi diye de saptırmayın, sezon sonuna kadar o durum, yeni sezonda bilet de satamaz kombine de aksi halde...

rebelh
16-04-2014, 08:21
wala müşteriler alsın kartlarını girsin statlara uzatsınlar boş koltuklara ayaklarını lay lay lay bağırarak izlesinler maçı

biz müşteri değiliz taraftarız o yüzden e bilete boykot !!

sanki dünya da bir tek türkiyede yaşanıyormuş gibi anlatıyorsunuz olaylarıda futbolun keşfedildiği ülkede her maç küfür ediliyor mu? duyanda yurt dışında maç izlemeye takım elbiseyle gidiliyor sanar.. hadi onu da geçtim diğer ciddi olaylar ingilterede italyada bizden daha sık yaşanıyor
ama kimse yandaşı zengin ediyimde tiribünleri bitireyim derdinde değil

neyse siz alın passolig kartınızı

ghibli06
16-04-2014, 08:28
senede verilecek 15 liraya mı itirazınız? yoksa o taraftar gruplarının adli sebeplerden dolayı maça gelemeyecek olması mı açıkça söyleyin de bilelim... Bursaspor kale arkası misafir tribünü 800 lira yapmış siz kart parasından bahsediyorsunuz...

SekoLive
16-04-2014, 08:52
galatasraylıyım kombinem var bu ebilet ile yanls anlamadıysam herekse tek kombine v.s. olacak.

stadnın %80i kombine ben eşimi arkadaşımı götürürken arkadaşlardan alırdım kombineyi yada başkasına verirdim bu ihtimal ortadan kalkıyor gibi.

salak saçma bi uygulama olarak değerlendiriyorm daha detaylar cıkınca umarım yanılırım

Kahn23
16-04-2014, 08:54
e-bilet nedir? - Video Galeri - NTVSpor.net (http://www.ntvspor.net/video-galeri/ebilet-nedir)

F4R
16-04-2014, 08:57
senede verilecek 15 liraya mı itirazınız? yoksa o taraftar gruplarının adli sebeplerden dolayı maça gelemeyecek olması mı açıkça söyleyin de bilelim... Bursaspor kale arkası misafir tribünü 800 lira yapmış siz kart parasından bahsediyorsunuz...

Abi misafir tribunu degil, misafir tribunun oldugu acik kale arkasi komple 800 tl yapildi. Sadece GS taraftarina degil yani, bursa taraftarinada ayni sekilde. Amac ise bu passolig olayindaki dengesiz gelir dagilimi... bursa yonetimi bunu protesto ediyor.

facia
16-04-2014, 09:16
Daha da kombine yenilemem ... Böyle salakça işler olmaz...

rebelh
16-04-2014, 09:24
galatasraylıyım kombinem var bu ebilet ile yanls anlamadıysam herekse tek kombine v.s. olacak.

stadnın %80i kombine ben eşimi arkadaşımı götürürken arkadaşlardan alırdım kombineyi yada başkasına verirdim bu ihtimal ortadan kalkıyor gibi.

salak saçma bi uygulama olarak değerlendiriyorm daha detaylar cıkınca umarım yanılırım

yahu onu bırak ben beşiktaşlıyım ankaraya gittiğimde ankaragücü maçlarına giderim beni o maça almıyor
ayda yılda 1 eşimle maça gideriz biraz stres atarız onunda kart çıkarması gerek

avrupa maçlarına extra 2-3 tl ücret ödüyorsun
gibi bi sürü saçmalığı var

amaç stada holiganı sokmamaksa stadın her yerinde kamera var istenilen herkesi alıyorlar ztn

bi arkadaşım fb maçında su şişesi attı diye daha maç devam ederken siviller geldi aldı inönüde karakola götürdü 6 ay men ve para cezası aldı

passoligin en büyük amacı yeterli sermaye bulamayan aktifbankı piyasada var etmektir
banka müşteri sayısını çok gösterip yurt dışından kredi kopartıcaklar

kaldı ki bjk fb maçı öncesine denk getirilmeside federasyonun puştluğudur !!

Emre Ekrem
16-04-2014, 09:35
wala ben sonuna kadar boykot taraftarıyım o yüzden bu hafta sonu derbiye gitmicem çarşı da boykot kararı aldı
aynı uygulama italyada da yapılmak istendi boykottan dolayı vazgeçildi

yılda ztn 3-5 maça giden adamım onun için aktif banktan kart alıp çalık holdingi zengin etmem

Yaşa, duygularıma tercüman oldun, umarım Çarşı sadece başlangıç olur ve diğer gruplarda bu boykotu destekler.

alp1903
16-04-2014, 09:36
Sırf şu derbi için yapmadılarsa adam degilim.

SekoLive
16-04-2014, 09:47
galatasray kasımpaşa macında bayanlara bile passolig zorunlu tutulmuş işe bak :) simdi açıklama geldi.

seyircisiz mac o kadınların bi cogu belki hayatında tek maça giden tipler

BAR22
16-04-2014, 10:19
pardon da burası gfb forumu falan değil, seni ya da başka birini ikna etmek gibi bir derdim yok, öyle -ya lı -yo lu cümlelere gerek yok, tenis maçına da giderim TT Arenaya da , hiç bir korkum çekindiğim durum yok, veririm TC mi alırım kartımı, ben çok iyi anlıyorum bu itirazların sebebini, FB kabul etmedi diye de saptırmayın, sezon sonuna kadar o durum, yeni sezonda bilet de satamaz kombine de aksi halde...

Buranın ne forumu olduğunu gayet iyi biliyorum..Konu ebilet olduğu için örneklendirerek ve senin laflarına göre konuşuyorum.
Senede 15 lirayamı itirazınız falan demişsinde başlangıç olarak deneme amaçlı 15 tl yapıldı tam uygulama başladığında 40tl olarak belirlendi fiyatı.
ayrıca bursa 800 yapmış demişsin kuluplerin bilet fiyatlarına bir etkisi olmayacak bu kartın passolig+kulübün belirlediği bilet fiyatı...
15tl yi bile veremeyen insanlar var bazıları için bu paralar büyük para itarazı olanlar o yüzden tepki veriyor olabilir.

Fenerbahçe konusunuda yanlış araştırmışsın..Sezon sonuna kadar maç başına 100bin tl ceza ödeyerek uygulamayı gerçekleştimeyecek.Sezon sonundan sonra kendi taraftar kartını geliştirecek passolig olmayacak..

Ayrıca passolige bu kadar ısrar ediyorsun insanlar temizlenecek falan diyorsun bilmediğin bir şey daha var. Derbilere bilet alırken kimlik fotokopinle alıyorsun.

sezonluk kombine ve taraftar kart alırkende aynı şekilde.yani aldığın koltuk sana zimmetleniyor o koltukta olay çıkarsa kulüp direk kombineni iptal edip emniyete bildiriyor.Sezonluk kombinelerin kimlik ve koltuk bilgileri sezon başlamadan emniyete veriliyor.Bunun passoligten bir farkı var mı?

ghibli06
16-04-2014, 10:38
Buranın ne forumu olduğunu gayet iyi biliyorum..Konu ebilet olduğu için örneklendirerek ve senin laflarına göre konuşuyorum.
Senede 15 lirayamı itirazınız falan demişsinde başlangıç olarak deneme amaçlı 15 tl yapıldı tam uygulama başladığında 40tl olarak belirlendi fiyatı.
ayrıca bursa 800 yapmış demişsin kuluplerin bilet fiyatlarına bir etkisi olmayacak bu kartın passolig+kulübün belirlediği bilet fiyatı...
15tl yi bile veremeyen insanlar var bazıları için bu paralar büyük para itarazı olanlar o yüzden tepki veriyor olabilir.

Fenerbahçe konusunuda yanlış araştırmışsın..Sezon sonuna kadar maç başına 100bin tl ceza ödeyerek uygulamayı gerçekleştimeyecek.Sezon sonundan sonra kendi taraftar kartını geliştirecek passolig olmayacak..

Ayrıca passolige bu kadar ısrar ediyorsun insanlar temizlenecek falan diyorsun bilmediğin bir şey daha var. Derbilere bilet alırken kimlik fotokopinle alıyorsun.

sezonluk kombine ve taraftar kart alırkende aynı şekilde.yani aldığın koltuk sana zimmetleniyor o koltukta olay çıkarsa kulüp direk kombineni iptal edip emniyete bildiriyor.Sezonluk kombinelerin kimlik ve koltuk bilgileri sezon başlamadan emniyete veriliyor.Bunun passoligten bir farkı var mı?

kombine satanlarda bir değişiklik olmaz dedim okumadın sanırım, kombine-loca hangi şartlarla alınır iyi bilirim... ayrıca hiç bir takımın ben bunu uygulamıyorum deme lüksüne sahip olmadığını hatırlatırım, sadece uyum süresini kullanan ya da belli bir süre ceza ödeyecekler var eninde sonunda formatı ne olursa olsun e-bilete geçecek, haa taraftar kartı passolig li mi olur, chipli olur özellik mi yüklenir o sadece şekilseldir, içerik olarak değişecek bir şey yok...

ayrıca BJK li olup AG maçına isteyen girebilir, kim diyor giremez diye? sadece rakip takım alınmayan maçlarda başka takımlara bilet satılmayacak, rakip takım kontenjanlı maçlarda ise kontenjana göre bilet alınacak...

15 lira olmasın 40 lira olsun hadi senelik, asıl amacın para olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz...

rebelh
16-04-2014, 10:46
kombine satanlarda bir değişiklik olmaz dedim okumadın sanırım, kombine-loca hangi şartlarla alınır iyi bilirim... ayrıca hiç bir takımın ben bunu uygulamıyorum deme lüksüne sahip olmadığını hatırlatırım, sadece uyum süresini kullanan ya da belli bir süre ceza ödeyecekler var eninde sonunda formatı ne olursa olsun e-bilete geçecek, haa taraftar kartı passolig li mi olur, chipli olur özellik mi yüklenir o sadece şekilseldir, içerik olarak değişecek bir şey yok...

ayrıca BJK li olup AG maçına isteyen girebilir, kim diyor giremez diye? sadece rakip takım alınmayan maçlarda başka takımlara bilet satılmayacak, rakip takım kontenjanlı maçlarda ise kontenjana göre bilet alınacak...

15 lira olmasın 40 lira olsun hadi senelik, asıl amacın para olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz...

passoligi alırken tuttuğunuz takımı belirtmek zorundasınız ve o kartla başka takımların maçlarına bilet alamıyorsunuz

yani siz gs haricinde herhangi bir takımın maçına gidemezsiniz
size potansiyel suçlu başka takımın maçında ne işi var mantığyla bakıyorlar

ha ankaragücü öper yinede girer o stada o ayrı

ghibli06
16-04-2014, 10:56
passoligi alırken tuttuğunuz takımı belirtmek zorundasınız ve o kartla başka takımların maçlarına bilet alamıyorsunuz

yani siz gs haricinde herhangi bir takımın maçına gidemezsiniz
size potansiyel suçlu başka takımın maçında ne işi var mantığyla bakıyorlar

ha ankaragücü öper yinede girer o stada o ayrı

PASSOLİG Kart'ımın üzerindeki kulubün maçları dışındaki farklı takımların maçlarına da giriş yapabilir miyim?

Maçlara hangi kart tiplerinin giriş yapabileceği, karşılaşmanın oynandığı ev sahibi takımın ve TFF’nin vereceği kararlara bağlı olarak belirlenecektir.

yukarıdaki açıklama resmi siteden...

rebelh
16-04-2014, 10:58
PASSOLİG Kart'ımın üzerindeki kulubün maçları dışındaki farklı takımların maçlarına da giriş yapabilir miyim?

Maçlara hangi kart tiplerinin giriş yapabileceği, karşılaşmanın oynandığı ev sahibi takımın ve TFF’nin vereceği kararlara bağlı olarak belirlenecektir.

yukarıdaki açıklama resmi siteden...

ha abi sen diosun ki ''türkiye çok özgür bir ülke demirören de çok iyi bir 'adam' sen istediğin takımın maçına gidersin''

peki..

ghibli06
16-04-2014, 11:01
ha abi sen diosun ki ''türkiye çok özgür bir ülke demirören de çok iyi bir 'adam' sen istediğin takımın maçına gidersin''

peki..

Demirören'i sevmem ama o adam gelip geçici, ben hiç bir kulübün başka takım taraftarı benim maçıma gelmesin diyeceğini sanmıyorum, para kazanılıyor sonuçta...

SGTI
16-04-2014, 11:07
yahu onu bırak ben beşiktaşlıyım ankaraya gittiğimde ankaragücü maçlarına giderim beni o maça almıyor
ayda yılda 1 eşimle maça gideriz biraz stres atarız onunda kart çıkarması gerek

avrupa maçlarına extra 2-3 tl ücret ödüyorsun
gibi bi sürü saçmalığı var

amaç stada holiganı sokmamaksa stadın her yerinde kamera var istenilen herkesi alıyorlar ztn

bi arkadaşım fb maçında su şişesi attı diye daha maç devam ederken siviller geldi aldı inönüde karakola götürdü 6 ay men ve para cezası aldı

passoligin en büyük amacı yeterli sermaye bulamayan aktifbankı piyasada var etmektir
banka müşteri sayısını çok gösterip yurt dışından kredi kopartıcaklar

kaldı ki bjk fb maçı öncesine denk getirilmeside federasyonun puştluğudur !!

+1907
Birseyler yapmak icin hep bi bahanenin arkasina saklanilmadimi zaten.Asil amac hic bi zaman futbolu temizlemek degil.
Pasoligi aldin diyelim eee nasil tespit ediyolar seni? aldigi koltuga oturan oldumu hic aranizda zaten?Her zamab karisiktir kale arkasi.kamerayla yapacaklari isi simdide yaparlar.Ben kombine alicaktim bu uygulama girerse almiyorum arkadas.gitmiyorum macada.Gitsinler cocuk kandirsinlar.

mmustu
16-04-2014, 11:13
şimdiii eşim Beşiktaşlı ben fenerbahçeliyim gittik ayrı ayrı bu karttan aldık diyelim

ben eşimle inönüye o benimle kadıköye gelemeyecek mi ?

coastguard
16-04-2014, 11:19
@mmustu abi sana dur diego ortalık zaten karışık demek istiyorum :)

Hiç sanmıyorum ekşide okumuştum biri passolig çağrı merkezine sormuştu bu soruyu klubün insiyatifinde gibi birşey demişler.

Ayrıca şöyle düşünelim

Ben gs başkanıyım bilet satışında ilginin yoğun olduğu bir maçta gerçek galatasaraylı mı gelsin diye öncelik tanırım yoksa ts,fbli mi?

Yani sen olsan izin verirmisin? Başka takım taraftarının girmesine

mmustu
16-04-2014, 11:22
bu soktumun zımbırtısına bitek Fenerbahçe mi itiraz etmiş amk :D

Kahn23
16-04-2014, 11:24
şimdiii eşim Beşiktaşlı ben fenerbahçeliyim gittik ayrı ayrı bu karttan aldık diyelim

Maçlara ailemle gidiyorum, tek bir PASSOLİG Kart ile tüm ailemi maçlara götürebilir miyim?

Maça girecek herkesin bir PASSOLİG kartı olması ve bu karta tanımlanmış bir bileti olması gerekmektedir. Ancak ev sahibi kulübün belirleyeceği yaş sınırı içerisinde kalan çocukların bilet sahibi olması gerekmemektedir.

PASSOLİG kartımı başkasına vererek maça girişini sağlayabilir miyim?

PASSOLİG kartı sizin adınız, soyadınız, TC Kimlik numaranız ve fotoğrafınızın bulunduğu ve size özel bir karttır. Bu kart ile başka bir kişinin stadyuma girmesi kanunen yasaktır.

Ancak www.passo.com.tr adresine girerek veya Çağrı Merkezini arayarak ilgili maç için hakkınızı dilediğiniz kişinin PASSOLİG kartına transfer edebilirsiniz. Biletinizi transfer ettiğiniz kişi PASSOLİG Kart'ı ile tanımlı maça başka hiçbir işlem yapmadan girebilir.

BAR22
16-04-2014, 11:26

yok öyle birşey eşin inönüye sen kadıköye :D

beraber gitmek istiyorsanız 2şer tane kart alıcaksınız...

bunun kararını kulupler vericek ve hiçbir büyük kulüpte bjk ve gs liler gelip izleyebilir demeyecek bu bir gerçek..

yani ailece 120 tl masrafın olucak önümüzdeki sezon maç bileti yada kombine hariç.

mmustu
16-04-2014, 11:28
yok öyle birşey eşin inönüye sen kadıköye :D

beraber gitmek istiyorsanız 2şer tane kart alıcaksınız...

bunun kararını kulupler vericek ve hiçbir büyük kulüpte bjk ve gs liler gelip izleyebilir demeyecek bu bir gerçek..

yani ailece 120 tl masrafın olucak önümüzdeki sezon maç bileti yada kombine hariç.

illaki çılgınlar vardır ama bu iş kulüplerin baya canını yakar gibime geliyor

şahsen bu şekilde olursa ben gitmem biraz daha ekler alırım lig tv mi paşalar gibi evimde izlerim :D

MCN21
16-04-2014, 11:29
en başta ismi bile antipatik gerizekalıca passo neymiş , gereksz uygulama bir daha güvenligin onune gecemedikleri için cep doldurmak için fişleme.

3 büyük için 25 digerlerine 15 tl olması lazım. hersene / sezon birde bu ücret.

mesela sevgilinizle/eş dost vs maca gitmek istiyosunuz ama artık n.h gdersiniz bu aptal kart olmadan :) .yada kart var ama atıyorm beşiktaş kartı siz TT arenaya gidiceksiniz yine gidemiyosunuz bu durumda bidaha gs kart lazım :) bildigmiz kredi yada para kart kıvamında gelmeside vardır heralde 3-5 gün

fenerbahçe katılmadı şuan kendi kartımı yaparım diyor .bide çaykur rizeydi galiba oda aynı

pek maç izleyen biri değilim ama resmen sacmalamıslar , cepleri doldurmaktan baska birsey değil

Mutu
16-04-2014, 11:38
Çare digiturkplay. En uygun ve de en mantıklı mobil lig izleme formülü sanırım.

Çok baştan salma biriş gibi duruyor. Şimdi ablam maça gitmek istiyor, ırakta çalışıyor. Bir maça gitmek istedi diye, kart almak zorunda kalmamız saçmalığın daniskası. Geçen sene maçlarımıza bilet almak için gs bonus aldım. 3-4 maça da gittim, ama bu sene 44bin kombine satınca, kalan biletler beni aşınca, maça da gidemedim, gs bonusu da kapatmak zorunda kaldım.

Takımlar zaten tribünleri normal maçlarda doldurmakta zorlanıyor. Bir de + kart için masraf olunca, insanlar iyice 5 tl veririm kahvede izlerim moduna geçecektir bence. :)

Kahn23
16-04-2014, 11:38

şahsen bu şekilde olursa ben gitmem biraz daha ekler alırım lig tv mi paşalar gibi evimde izlerim :D

Şubatta yeniden üye oldum. Keşke olmasaydım dedim kendi kendime ama bu kart olayından sonra iyi ki aldım dedim.

Digiturk'ün de işine yarayacak bu olay..

free-hifi
16-04-2014, 11:45
Allah bunu çıkaranların cezasını versin bu uygulama ile taraftar değil seyirci gelecektir maçlara,

çok basit bu hafta butün tribünler org olacak maça gitmeyecekler bakın geri adım atıyorlar mı atmıyorlar mı

BAR22
16-04-2014, 11:46

Şubatta yeniden üye oldum. Keşke olmasaydım dedim kendi kendime ama bu kart olayından sonra iyi ki aldım dedim.

Digiturk'ün de işine yarayacak bu olay..

bütün tribün grupları önümüzdeki sezon başından itibaren maçlara gitmeyerek boykot edecek...yarısı bile dolmayacak stadların..o yüzden kulüplerde kazan kaldırıp passoligi iptal ettirecekler bu kadar basit...:icon_tup:

Mutu
16-04-2014, 11:50
Boykot edenler olsa dahi, 5 milyon kişi ortalama 20 tl den kitleseler.

100 m tl cukka. Güzel iş. :) Ki bu rakam çok daha fazla olacağından ötürü yolunu buldular yine.

Seneye kaldırırlar, yine bize kaçan kaçtığıyla kalır. :D

Burak K.
16-04-2014, 12:08
Futbol şiddettir,futbol holiganlıktır,futbol adam bıçaklamaktır.

Desem ? :D Gömersiniz beni heralde... :)

Maça gidipte küfür etmeyen yoktur. Normal hayatında hiç küfür etmeyen bi insan bile oranın atmosferinden etkilenip küfür edebilir,doğaldır. Bursasporluyum,küfürden dolayı ceza aldık bayan ve çocuklar gitti izledi maçı. O maçta onlarda küfür etti. :D Sonra tekrar ceza aldık üst üste 3-4 maç ceza aldık,şimdi bu akşamki ZTK Yarı Final maçında kalktı ceza. Tribünde küfür engellenemez. EBilet falan çare olmaz yani o işe.

rebelh
16-04-2014, 12:20
bütün tribün grupları önümüzdeki sezon başından itibaren maçlara gitmeyerek boykot edecek...yarısı bile dolmayacak stadların..o yüzden kulüplerde kazan kaldırıp passoligi iptal ettirecekler bu kadar basit...:icon_tup:

:icon_tup:

gitmeyin abi gidenede mani olun seni beni hepimizi ilgilendiriyor bu
çarşı hafta sonu stat önünde siyah flamalarla olacak şu an 3700 bilet satılmış diye duymuştum inş onlarda giremez..

clioGT
16-04-2014, 12:27
Fenerbahçe, ‘Passolig’ yerine uzun süredir kullandığı ‘Taraftar Kart’ uygulamasını geliştirecek.

2013-2014 sezon sonuna dek Şükrü Saracoğlu Stadı’nda iki maça çıkacak Fenerbahçe bu karşılaşmalarda zorunlu ‘e-bilet’ sistemini uygulamadığı için federasyona 100'er bin TL ceza ödeyecek.

2014-2015 sezonunda bilet ve kombine satışlarını yalnızca ‘Taraftar Kart’ sistemi üzerinden yapacak kulüp yaklaşık 20 milyon TL gelir sağlamayı hesaplıyor. Kendi veri bankasını oluşturacak Fenerbahçe sattığı her bileti, federasyonun merkezi e-bilet sistemine girmek zorunda.

valla bravo adamlara

free-hifi
16-04-2014, 12:30
geçin,iz beyler :

E-Bilet sistemine kulüplerin neden karşı çıkmadığı ortaya çıktı. 3Puan.com'un haberine göre; Aktifbank, Kulüpler Birliği ile yaptığı anlaşma gereği Süper Lig ve PTT 1.Lig kulüplerine 1,5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında ödeme yaptı. Bazı kulüplere de kredi kolaylığı tanındı.

rebelh
16-04-2014, 12:39
geçin,iz beyler :

E-Bilet sistemine kulüplerin neden karşı çıkmadığı ortaya çıktı. 3Puan.com'un haberine göre; Aktifbank, Kulüpler Birliği ile yaptığı anlaşma gereği Süper Lig ve PTT 1.Lig kulüplerine 1,5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında ödeme yaptı. Bazı kulüplere de kredi kolaylığı tanındı.

kulüpler taraftarın desteği olmadan tepki gösteremezdi ztn abi illaki bu sponsorluktan dolayı kulüplere gerekli ödemeleri yapaacklardı
dananın kuyruğu derbide kopacak

free-hifi
16-04-2014, 12:40
KUSURSUZ FİŞLEME

Yasa uyarınca, e-bilet sistemine geçiş yapan futbolseverler kimlik bilgilerini PASSO Lig’le paylaşmak zorunda. PASSO Lig de bu bilgileri başta Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere devlet kurumlarıyla paylaşacak.

E-Bilet’e yöneltilen eleştirilerden birisi bu uygulamanın “fişleme” kabiliyetine dair. Esasında hükümet, 6222 Sayılı Yasa düzenlenirken de sezon başında kendisine muhalif tezahüratları “siyasi tezahürata ceza” tehdidiyle engellemeye çalışırken de bu arzusunu gizlemiyordu. Kamera sistemleri vs.’nin yanına artık çok daha etkili bir enstrüman eklendi.

Artık 34.dakikada Gezi tezahüratları yapanın, Berkin Elvan’a selam gönderenin, “Hırsız var” diyenin bir daha maç izleme özgürlüğü tehdit altında.

Hükümete kötü bir haber verelim, küfrü önleyemezsiniz çünkü toplumsal dinamikleri dışarıda demiştik ya bu konuda da aynısı geçerli. Ancak küfrün aksine bu uygulamanın çok daha sert bir şekilde uygulanacağı ve caydırıcı olma etkisinin de daha fazla olacağını tahmin etmek zor değil.

clioGT
16-04-2014, 12:42
tek passolig kartıyla istediğiniz her maça girebiliyormuşsunuz eğer adınıza bir yasak yoksa.

şuan bestfmde anlatıyor yetkili adamın adı herneyse o
+
bu sezon değil de seneye kombine alanlarda alacakmış aynı şekilde
+
fenerbahçe ve kasımpaşa dahil olmamış

37 kulupten 35i onaylamış.
+
her sezon yenileme var 4 büyükler için 25tl
diğer klüpler için 15tl

7,95TL lik kısmı kartlası basan firmaya, aktifbanka gidecekmiş:)
rıza zarraba aracılık ettiği söylenen banka olarak bildiğimiz bankadır kendisi de.

free-hifi
16-04-2014, 12:49
ya yurt dışında bizim pislik tribünler gibi dakikalarca adamlar küfür mü ediyor başka bir şey bulunmalı bunları engellemek için bu karttan alsa bile adam gider küfür eder yine

Berkan
08-05-2014, 08:17
ANKARA 16. Tüketici Mahkemesi, büyük tepki toplayan Passolig uygulamasına ilişkin, “Tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak için” uygulamanın durdurulmasına kararı verdi. Mahkeme verdiği kararın tüketicilere duyurulması için Basın İlam Kurumu’na talimat yazısı yazdı. Bu karar ışığında kulüpler, normal bilet satışı yapabilecekler.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) avukatları Ertuğrul Cem Cihan ve Kemal Ulusoy, büyük tepki toplayan e- bilet uygulamasının tüketiciyi mağdur ettiği gerekçesiyle Ankara 16. Tüketici Mahkemesine başvurarak, tedbir kararı verilmesi talebinde bulundu. Dava dilekçesinde, “Mahkemece karar verilinceye kadar Passolig adı verilen elektronik bilet uygulamasının daha fazla mağduriyete yol açmaması amacıyla tedbir kararı verilmesini talep etme zarureti doğmuştur. Passolig uygulamasından kaynaklı ihlal edilen haklarının tespitini, hukuka aykırılıkların giderilmesini ve taraftarların (tüketicilerin) gelecekteki haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesi için zorla imzalanan sözleşmelerin geçersizliğine karar verilmesini talep ederiz” denilmişti.

PASSOLİG’E DURDURMA KARARI

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Taraf-Der’in tedbir talebinin kabulüne karar verdi. Kararda, “Davacının temsil ettiği tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak için teminat alınmaksızın ihtiyati tedbir talebinin kabulüne ve Passolig uygulamasının durdurulmasına karar verildi” denildi.

GAZETELERDE İLAN EDİLECEK

Mahkeme, verilen kararın gazetelerde yayınlanması için Basın İlan Kurumuna talimat yazısı yazdı. Talimat yazısında mahkemece Passolig uygulamasına durdurulma kararı verildiği hatırlatılarak, “Passolig uygulamasının durdurulması şeklindeki tedbir kararımızın ülke düzeyinde yayınlanan gazetelerden birinden derhal ilan edilmesi rica olunur” denildi.

ARTIK SATIŞI YAPILAMAZ

Taraf-Derneği avukatlarından Ertuğrul Cem Cihan, mahkemenin verdiği tedbir kararını Hürriyete değerlendirerek, “Tüketici mahkemesi talep ettiğimiz tedbir kararını verdi. Şu anda Passolig satışı yapılamaz. Yapılırsa suç işlenmiş olur. Taraftarlar sakın e-bilet almasınlar. Taraf-Der olarak haklı hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Tribünlerin kimsenin rant alanı olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Tüketici mahkemesinde flaş e-bilet kararı - Hürriyet Futbol (http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26374611.asp)

SekoLive
08-05-2014, 08:29
inşallah durdurma kararı kalıcı olur.

tribunlerde şiddete karşıyım bu kart şiddet falan çözemez.

ToyGun
08-05-2014, 09:03
Çok güzel bir haber. yılda gittiğim iki tane maç var zaten. bundan da zıttırık bir kart yüzünden mahrum kalmak istemiyorum.

naci
08-05-2014, 10:10
Şiddet, küfür ve passolig e hayır. Umarım karar kalıcı olur ve seneye Gençlerbirliği kombinesi alırım.

ghibli06
08-05-2014, 10:48
itiraz ve durdurma, passolig in tek banka üzerinden yürüyecek olmasından kaynaklanıyor, içerikle ilgili bir itiraz yok...

darkmoon
14-08-2014, 19:40
bu passo lig kart hakkında 3 farklı seçenek var banka kartı , cüzdan ön ödemeli ve kredi kartı ..

anlamadığım kredi kartı nasıl oluyor yani hangi banka kredi veriyor.. yoksa bizmi yüklüyoruz kendi paramızımı harcıyoruz kredi gibi..

birde normal kart ile cüzdan ön ödemeli kartın farkı nedir..

zübeyir
14-08-2014, 19:42
Allah kahretsin bu sistemi ayın 1inde aldım kartımı hala elime ulaşmadı. Beşiktaş feyenoord maçında b uyuzden passcarla 40. dakikada girebildim. salıya kadar gelmez ise eğer yine 1-2 saat kuyrukta bekleyip passcard alıp anca oylke maça gırıcem. passcardlarında bazıları maalesef okumuyo. gırdıgımdede okumadı maça adamın ınsıyatıfınde gırebıldık

Kahn23
14-08-2014, 20:18
bu passo lig kart hakkında 3 farklı seçenek var banka kartı , cüzdan ön ödemeli ve kredi kartı ..

anlamadığım kredi kartı nasıl oluyor yani hangi banka kredi veriyor.. yoksa bizmi yüklüyoruz kendi paramızımı harcıyoruz kredi gibi..

birde normal kart ile cüzdan ön ödemeli kartın farkı nedir..

Passolig'i sağlayıcı banka "AktifBank". Kart onlardan geliyor.
Ön ödemeli kart yani prepaid kart dediğin gibi kendi paranı yükleyerek harcıyorsun.

Bu arada maça gidecek arkadaşlara tavsiyem olacak.
Feyenord maçında bileti olmayanlara stad çevresinde bilet satıyorlardı. Bileti alacağınız kişi karaborsacı ise çok dikkat edin, çünkü size satmak istediği bilet daha önce okutulmuş olabilir. Arkadaşlar bunu bizzat görmüşler.

darkmoon
14-08-2014, 23:53
peki normal kart ile ön ödemelinin farkı nedir..

mannerboy
16-02-2015, 10:02
arkadaşlar passolig hakkında yardım ?? sadece maçlara gitmek istiyorum 3 tane kart çeşidi var otobüse binebilirsin nakit avans çekebilirsin vs vs durumları var sadece maç amaçlı kullanıcam hangisini almam gerek

free-hifi
16-02-2015, 10:04
bende alacaktım senelik 25 lira birde ilk alış ücreti 30 lira var dediler vaz geçtim

mannerboy
16-02-2015, 10:06
bide onlardamı vardı

Thracian
16-02-2015, 10:53
Pasaloig, iett kart, banka matik kart, kredi kartı ye benzer 3 modeli var.

Amacı bankalara maaş hesabı gibi standart hesap açtırmak. Yok küfür önleme, yok taşkınlık önleme adı altında sponsor parası ezme şeysi

SieRRa
16-02-2015, 11:37
Bende sadece maça gitme amaçlı aldım. Passolig cüzdan olanından. İçine para atıyosun ve onunla bilet alıyosun. En son Fenerbahçe - Trabzonspor maçına gittim stada girerken görevlilerin elindeki telefonda fotoğrafın cıkıyo falan güvenlik olarak iyi gibi karaborsanın da bayağı önüne geçtiler sanırım, stat çevresine bilet satmaya çalışana hiç rastlamadım.

mannerboy
23-02-2015, 13:17
bugün başvurdum ortalama teslimat süresi nedir bunun fb 6s maçına kadar elimde olurmuki

anıl turan
23-02-2015, 13:28
bugün başvurdum ortalama teslimat süresi nedir bunun fb 6s maçına kadar elimde olurmuki

bende cincon maci icin 13 subatta basvurdum, bugun elime ulasti.

mannerboy
23-02-2015, 13:30
1 hafta ile 10 gün arası ozaman haftaya çarşamba elimde olsa bilet satışı ozaman olur zaten tam denk gelir gerçi kart gelmesede bilet alabiliyomuşuk

Mutu
23-02-2015, 13:51
Ödeme kısmına kadar geldim, ödemeden çıktım. HAftada bi mesaj atıyolar. :D

cgnozdmr
23-02-2015, 14:09
1 hafta ile 10 gün arası ozaman haftaya çarşamba elimde olsa bilet satışı ozaman olur zaten tam denk gelir gerçi kart gelmesede bilet alabiliyomuşuk

kartınız elinize ulaşmasa bile biletinizi aldıktan sonra TC kimliğinizle tek geçişlik kart alabiliyorsunuz.Ben oyle yapmıstım maca yetısmemıstı kartım.Zaten teslimat çok sıkıntılı banka kartı oldugu ıcın sızden baskasına kesınlıkle vermıyorlar.Daha sonra sızı bulamazlarsa bıraktıkları bı yer yok vs vs bı suru sıkıntı olmustu benımde teslımat surecı.En son kartımı dagıtan kuryecının sahsı cep numarasını bulmustum oradan adama ulasıp teslım aldım.

-Murat Özcan-
07-08-2024, 13:23
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Tarafsız paso lige başvursam istediğim takımın maçına gidebilir miyim ?

AliGizda
07-08-2024, 14:37
Bende bir soru sorayım, passolig passo.com harici başka nereden çıkartabilirim. Tarafsız paso lig alsam Kocaelispor' dan kombine alabilir miyim?

Mutu
07-08-2024, 15:17
Bende bir soru sorayım, passolig passo.com harici başka nereden çıkartabilirim. Tarafsız paso lig alsam Kocaelispor' dan kombine alabilir miyim?

bir diğer olayı da taraftarı dışında insanları tribüne sokmamak tarafsız pasolig ürettiklerini düşünmüyorum.

AliGizda
07-08-2024, 17:00
bir diğer olayı da taraftarı dışında insanları tribüne sokmamak tarafsız pasolig ürettiklerini düşünmüyorum.

kocaelispor passolig' i çıkarabilirim o problem değil de siteden alırsam kart ücretinden pahalı kargo ücreti çıkıyor. O saçmalığı atlamak için soruyorum :)

-Murat Özcan-
08-08-2024, 08:22

kocaelispor passolig' i çıkarabilirim o problem değil de siteden alırsam kart ücretinden pahalı kargo ücreti çıkıyor. O saçmalığı atlamak için soruyorum :)

Bende genel olarak her şeye cevap bulmaya çalışıyorum arkadaşlar.

Tarafsız alsam tüm maçlara rahat rahat bilet alamaz mıyım ?

2jz
08-08-2024, 09:32
Eskişehirspor'un deplasman maçları dahil hiç bir maçını kaçırmamaya çalışan ben 10 yıldır stadyumdan içeri girmedim. Passolig'e karşıyım, kararlıyım. Ligi Tv'den bile takip etmiyorum o zamandan beri. En azından bir kısmımız kararlı durabilse bir çok şey dayatılmayacaktı ama...

Konu dışı oldu biraz ama kusura bakmayın.

brv
08-08-2024, 09:48
Bende genel olarak her şeye cevap bulmaya çalışıyorum arkadaşlar.

Tarafsız alsam tüm maçlara rahat rahat bilet alamaz mıyım ?

Herhangi bir kısıtlama olmadığı sürece alabilirsin.
Takımlar zaman zaman özellikle derbi maçlarda biletleri sadece kendi takım taraftarlarına açıyor, o tarz durumlarda alamazsın.

brv
08-08-2024, 09:52
Eskişehirspor'un deplasman maçları dahil hiç bir maçını kaçırmamaya çalışan ben 10 yıldır stadyumdan içeri girmedim. Passolig'e karşıyım, kararlıyım. Ligi Tv'den bile takip etmiyorum o zamandan beri. En azından bir kısmımız kararlı durabilse bir çok şey dayatılmayacaktı ama...

Tribün kapatma olmayacak, sahalar kapanmayacak, bireysel cezalar olacak söylemleriyle ortaya çıkartılan, kendi çalışanlarının dahi kredi kartlarını, banka kartlarını kullanmak istemediği, ***** camianın ***** holdinglerinden birine bağlı bir işi ihalesiz/ısmarlama usulü teslim ettiler. Klüplerde her sene eşşek yüküyle para ödemeye devam ediyorlar. Nereden baksan saçma!

ChuckBartowsKi
08-08-2024, 10:40
Tribün kapatma olmayacak, sahalar kapanmayacak, bireysel cezalar olacak söylemleriyle ortaya çıkartılan, kendi çalışanlarının dahi kredi kartlarını, banka kartlarını kullanmak istemediği, ***** camianın ***** holdinglerinden birine bağlı bir işi ihalesiz/ısmarlama usulü teslim ettiler. Klüplerde her sene eşşek yüküyle para ödemeye devam ediyorlar. Nereden baksan saçma!

İhalenin verildiği kurum veya aracının siyasi kısımları saçmalık ötesi mide bulandırıcı buna katılırım ama dünyanın hiçbir yerinde kağıt bilet uygulaması kalmadı neredeyse bütün büyük organizasyonlarda mobil bilet kullanabiliyoruz. Biletix zamanı bu yine yapılabilirdi ne kulüpler ne de dağıtımcı biletix buna yanaşmadı bu sene passolig anlaşması bitti ve birçok kulüp yine aynı firma ile anlaştı tabii bunda ekstra yatırım yapmama isteği denenmiş çalışanı bozmama isteği var ama yine de passolig mide bulandırıcı kısımları hariç bence güzel çalışan bir sistem mobil bilet transfer vbg. akıcı sistemler ayrıca yazdığınızın aksine kulüpler passolige para ödemiyor aksine para alıyor 4 büyükler harici anadolu kulüpleri de güzel paralar aldılar alıyorlar ayrıca stad giriş turnike vbg. sistemlerini de passo takip ediyor ödüyor yani ekstra bir külfeti yok sistemin.

Tabii alınan kart paraları şu an 500 TL civarına geldi herhalde 500 TL % kaçı kulübe kalıyor % kaçı aracı kuruma kalıyor aracı kurum ilk yıllarında inanılmaz bocaladı hazır değildi ihaleyi ne şartlarda aldılar vbg. şeyler mide bulandırıcı olabilir yapacak bir şey yok ama komple sistemi eleştirmemeliyiz bence Türkiye de bankacılık ve e-devlet sistemi gibi hacklenmeler hariç nadir düzgün ve iyi çalışan sistemlerden birisi kurucu yöneticilerinden birisi de şu sıralar 5 büyük ligden birine daha benzer bir sistem kurulmasında öncülük ediyor...

-Murat Özcan-
08-08-2024, 12:32

Bunu tüm taraftarlar protesto etmesi lazım ama işte nerede biz de o dik duruş..

Herhangi bir kısıtlama olmadığı sürece alabilirsin.
Takımlar zaman zaman özellikle derbi maçlarda biletleri sadece kendi takım taraftarlarına açıyor, o tarz durumlarda alamazsın.

Onu da şöyle araştırdım, son 24 saat kala tarafsız takımlara açılıyormuş, detayları özelden yazıyorum hocam..

Bu yanını mesela ben bu kadar bilmiyordum hocam..

-Murat Özcan-
29-08-2024, 15:21
Passo lig aldım, bazen bilet bulmakta zorluk çekiyorum, şöyle içimizde kombinesi olup da maçlara pek gitmeyen arkadaşlar yok mudur ? :D

Kahn23
30-08-2024, 11:38
Passo lig aldım, bazen bilet bulmakta zorluk çekiyorum, şöyle içimizde kombinesi olup da maçlara pek gitmeyen arkadaşlar yok mudur ? :D

Fenerbahçe için konuşayım sezon başında belirlenen 3 kişiye sınırsız devir yapabiliyoruz. Onun harici sadece kulübe devri yapılıyor.

Diğer takımlarda nasıldır bilmem ama böyle değilse aktarım yapabilirler

-Murat Özcan-
30-08-2024, 22:46
Bende Fenerbahçe için arıyorum, arada bana da devir yapacak bir arkadaş bulabilir miyiz?

Kahn23
31-08-2024, 08:35
Bende Fenerbahçe için arıyorum, arada bana da devir yapacak bir arkadaş bulabilir miyiz?

Devir için Tc belirtme süresi doldu galiba. Onun haricinde artık birisi seni eklemediyse devir imkansız. Sadece maçlara biletle girebilirsin

-Murat Özcan-
02-09-2024, 07:10
Ben onunda süresi olduğunu bilmiyordum hocam, bittiyse sıkıntı artık işimiz şansa kalır..

Kahn23
02-09-2024, 16:02
Ben onunda süresi olduğunu bilmiyordum hocam, bittiyse sıkıntı artık işimiz şansa kalır..

Etrafında Fb kombinesi olup transfer hakkı yeri olan varsa 4 Eylül'e kadar uzatıldı.

-Murat Özcan-
03-09-2024, 07:32
Etrafında Fb kombinesi olup transfer hakkı yeri olan varsa 4 Eylül'e kadar uzatıldı.

Bir bakayım bulurum belki çevrede..