Orijinalini görmek için tıklayınız : polis şikayet ile ilgili
yaklaşık 4-5 ay önce yunus polislerin çevirmesinde yaşadığım sıkıntıdan dolayı polisler ile ilgili olara iem ve bimer'e şikayet maili attım. olaydan 1 ay sonra iem'den bir memur arayarak bir kaç soru sordu ve yaklaşık 2-3 haftadır da ısrarla arnavutköy polis karakoluna ifade vermem için çağırıyor. son olaylar ***** ve pek gitmek istemiyorum telefonda da söyledim herhangi bir sorun yok detaylı ifadeni almam lazım dedi. herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım pek gitmek istemiyorum açıkçası yol gösterebilecek birileri var mı ?
M_PROJECT
18-03-2014, 16:31
al yanına bir avukat ve git , korktuğun şey nedir ?
akucukdogan
18-03-2014, 16:35
Dedikleri gibi polis karakoluna gidip ifade vericeksin. Ayrıca en doğru bilgiyide oradan alıcaksın. Neden sorun yaşayasın ki ?
al yanına bir avukat ve git , korktuğun şey nedir ?
karakolda millete neler yaptıkları ortada yok nereden bulacağım avukatı avukat masrafları falan ?
Onur Fatih
18-03-2014, 16:39
Karakolda ne yapicaklar neden cekiniyosunuz o kadar da degil ..... gitmekte fayda var
M_PROJECT
18-03-2014, 16:39
karakolda millete neler yaptıkları ortada yok nereden bulacağım avukatı avukat masrafları falan ?
:) sokağa adımını atma ozaman , geçmiş olsun .
SekoLive
18-03-2014, 16:43
bir arkadaşımızın başka bi dava ile ilgili ifade vermesi gerekiyormuş oda gitmemiş.
belirli bi süre geçmiş bunu ankarada iş için gittiğimz otelde sabah göz altına aldılar emniyeti suistimalden kendisi aranır duruma düşmüş 1 gün nezarette kaldı.
sendede böyle bi durum olmaması adına araştır derim.
birşey yapacak olsalar gelirler kapıya alırlar zaten. Gitmekten çekinme bence şikayetinin arkasında durmak istiyorsan gidip yüzyüze ifade vermen gerekiyor bu durumlar için.
kaçış yok yarın kesin gidicem çünkü bıktım artık sürekli aramalarından... herhangi bir aranmam falan olabilecek bir durumum'da hiç olmadı
Valla burası Türkiye ben olsam bende soru işaretleriyle giderim ama mecburen gitmen gerekicek.
Korktuğunuz şey sanırım diğer polislerin size polis şikayet ettiniz diye tavır alması değil mi?
:) sokağa adımını atma ozaman , geçmiş olsun .
En son karakolun önünde otobüs durağının arkasından değil de önünden geçtiğimiz için joplarla saldırdı polisler..
Valla burası Türkiye ben olsam bende soru işaretleriyle giderim ama mecburen gitmen gerekicek.
Korktuğunuz şey sanırım diğer polislerin size polis şikayet ettiniz diye tavır alması değil mi?
evet polislere son olaylardan sonra güvenim kalmadı yani
Risendark
18-03-2014, 17:40
nolcak abi git napcak içeri mi atacak sanki hiç te taviz verme sert çıkış saçma sapan konuşurlarsa.zaten eğer şikayetini dile getirmek istiyorsan polisle yüz yüze gelip yazılı ifade vermen ve imzalaman gerekiyor.
SerkanYazgan.
18-03-2014, 17:49
Gidip ifadeni vereceksin, onlarda sana kanıtla diyecek ya da olayın içinde olan polislerin daha önceden bu tarz sıkıntıları olmuşsa soruşturma açılacak bu kadar. Polislerden korkma ne kadar dişini gösterirsen onlarda o kadar geri vitese takar.
Aslında olayı tam olarak anlatsan ne gibi bir sonuç çıkar ya da nasıl bir yol izlemen gerektiği hakkında bilenler yazacaktır.
korkacak bişi yok onlar senden korksun sen bu memleketin bir vatandaşısın
hakkımızda hayırlısı olsun o zaman :)
Polis : Bireylerin güvenliğini sağlayan, kamu düzenini koruyan ve düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir.
Eger cekiniyorsan yanina bir kac kisi daha al ve git. Polis vatandas icin vardir.
badmast3r
18-03-2014, 19:34
İşleyiş şu şekilde;
Bimer'e yaptığınız başvuru duruma göre ilgili kuruma gönderilir. Bimer'de hakaret etti, kasten yaralama eyleminde bulundu, görevi kötüye kullandı gibi ceza soruşturması gerektiren bir durum ise Adalet Bakanlığı vasıtası ile ilgili Başsavcılığa gönderir.
İEM'e yaptığınız başvuru ise görevinden dolayı olduğundan dolayı disiplin soruşturması açısından işler kendi mevzuatları gereği.
Gerek görülürse idari soruşturma yapılır.
Polislerin çağırma nedeni size detaylı olarak olayları sormak açısındandır, tanığınız varmı sorulur vs vs.
Savcılık tarafından yapılan soruşturma neticesi verilen karar ise Devlet Memurları Kanunu gereği zaten çalıştığı kuruma gönderilir.
Karakolda yada savcılıkta verdiğiniz ifadelerde tanık harici müşteki yada şüpheli olmanız durumunda ifade tutanağından bir suretini alma hakkınız vardır ki alın sizde de bulunsun. Bimer'e yaptığınız başvurunun akıbeti hakkında zaten size bilgi gelir nereye yönlendirildiğine dair.
İşleyiş şu şekilde;
Bimer'e yaptığınız başvuru duruma göre ilgili kuruma gönderilir. Bimer'de hakaret etti, kasten yaralama eyleminde bulundu, görevi kötüye kullandı gibi ceza soruşturması gerektiren bir durum ise Adalet Bakanlığı vasıtası ile ilgili Başsavcılığa gönderir.
İEM'e yaptığınız başvuru ise görevinden dolayı olduğundan dolayı disiplin soruşturması açısından işler kendi mevzuatları gereği.
Gerek görülürse idari soruşturma yapılır.
Polislerin çağırma nedeni size detaylı olarak olayları sormak açısındandır, tanığınız varmı sorulur vs vs.
Savcılık tarafından yapılan soruşturma neticesi verilen karar ise Devlet Memurları Kanunu gereği zaten çalıştığı kuruma gönderilir.
Karakolda yada savcılıkta verdiğiniz ifadelerde tanık harici müşteki yada şüpheli olmanız durumunda ifade tutanağından bir suretini alma hakkınız vardır ki alın sizde de bulunsun. Bimer'e yaptığınız başvurunun akıbeti hakkında zaten size bilgi gelir nereye yönlendirildiğine dair.
ifadem şartmış tebligat gönderilecekmiş artık adresime yarın ya levent yada arnavutköy karakoluna gitmem lazımmış hatta görsen tanır mısın diye bile sormuştu telefonda...
Karakolun bagli olduğu bolge savcısının yanina git sikintini arz et yardimci olur diye düşünüyorum. Savcı da adliyededir.
badmast3r
18-03-2014, 21:18
Karakolun bagli olduğu bolge savcısının yanina git sikintini arz et yardimci olur diye düşünüyorum. Savcı da adliyededir.
aynı konuları her yere iletmesine gerek yok. Adliye Müracaat Savcılığı'na da başvursa, karakola'da başvursa aynı evrak da birleşerek işlem görecek. hepsi ayrı işlem yaparak yürütmez. Savcılığa gittiği zamanda savcılık polise yazı yazacak konuyla ilgili olarak.
Görgü tespit tutanağı açısından sormuşlardır eşgal bilgilerini. Kısacası korkacak - çekinecek - abartacak bir durum yok normal prosedürü işliyorlar. Şikayetiniz nedir bilmiyorum ancak konunuzla ilgili deliliniz yada tanığınız vardır inşallah, yaptılar ettiler ama delilim tanığım yok derseniz soyut iddiadan öteye gitmez.
aynı konuları her yere iletmesine gerek yok. Adliye Müracaat Savcılığı'na da başvursa, karakola'da başvursa aynı evrak da birleşerek işlem görecek. hepsi ayrı işlem yaparak yürütmez. Savcılığa gittiği zamanda savcılık polise yazı yazacak konuyla ilgili olarak.
Görgü tespit tutanağı açısından sormuşlardır eşgal bilgilerini. Kısacası korkacak - çekinecek - abartacak bir durum yok normal prosedürü işliyorlar. Şikayetiniz nedir bilmiyorum ancak konunuzla ilgili deliliniz yada tanığınız vardır inşallah, yaptılar ettiler ama delilim tanığım yok derseniz soyut iddiadan öteye gitmez.
Sen ne iş yapıyorsun
badmast3r
18-03-2014, 21:47
adliye işi
adliye işi
Iyi bende öyle sayilirim
Bolge savcısı isterse ifadeyi kendi alabilir
badmast3r
18-03-2014, 21:53
cahilliğime verin bölge savcısı kimdir ne iş yapar
cahilliğime verin bölge savcısı kimdir ne iş yapar
Boşver. ..
Arkadaşın konusu hiç olmasın
badmast3r
18-03-2014, 21:56
eyalet sistemine geçmedik daha bölge savcımız olsun :) Müracaat Savcısı olucak o . Müracaat Savcısı bakar yazılı dilekçe ile başvurulduğu zaman. Neyse konu dağılmasın. Diğer arkadaşıma ise ben kafamdan yazarak uydurdum kusura bakma bilen arkadaşlara danış en iyisi daha iyi olucak ;)
eyalet sistemine geçmedik daha bölge savcımız olsun :) Müracaat Savcısı olucak o . Müracaat Savcısı bakar yazılı dilekçe ile başvurulduğu zaman. Neyse konu dağılmasın. Diğer arkadaşıma ise ben kafamdan yazarak uydurdum kusura bakma bilen arkadaşlara danış en iyisi daha iyi olucak ;)
Bizim burda karakol ların yetki bölgeleri var onlarinda belli savcilari ayrı ayrı.
Sizinkini bilemem dostum
Muracaat baska bir is yapiyor bizim eyalette
Istanbuldaki savcilarin yuzde doksanini taniyorum ilk defa bolge savcisi duydu. Uskudar savcisi kartal savcisi gibi bir sifat mi bahsettiginiz ?
arkadaşlar şimdi adam haklı ama bende bir polis memurunu karakola şikayet ettim beni çağırdılar ifade için kuzu kuzu gittim dövüceklerde eğer tanıdığım infaz amiri gelmeseydi bunlar başımıza gelmeyen şeyler değil işini doğru yapan memurlara saygı duyuyorum ama içini yapmayan memur polis oranı daha fazla olduğu için gram güvenmiyorum hiçbirine
arkadaşlar şimdi adam haklı ama bende bir polis memurunu karakola şikayet ettim beni çağırdılar ifade için kuzu kuzu gittim dövüceklerde eğer tanıdığım infaz amiri gelmeseydi bunlar başımıza gelmeyen şeyler değil işini doğru yapan memurlara saygı duyuyorum ama içini yapmayan memur polis oranı daha fazla olduğu için gram güvenmiyorum hiçbirine
tamda anlatmak istediğim olay buydu yapacak bir şey yok deneyeceğiz şansımızı yapacak bir şey yok..
yaklaşık 4-5 ay önce yunus polislerin çevirmesinde yaşadığım sıkıntıdan dolayı polisler ile ilgili olara iem ve bimer'e şikayet maili attım. olaydan 1 ay sonra iem'den bir memur arayarak bir kaç soru sordu ve yaklaşık 2-3 haftadır da ısrarla arnavutköy polis karakoluna ifade vermem için çağırıyor. son olaylar ***** ve pek gitmek istemiyorum telefonda da söyledim herhangi bir sorun yok detaylı ifadeni almam lazım dedi. herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım pek gitmek istemiyorum açıkçası yol gösterebilecek birileri var mı ?
kardeşim herhangi bi sıkıntı yaşar mıyım ne demek ? yaşamazsın tabiki. seni karakola çağırıp dövecek halleri yok. türkiye polislik konusunda dünyada en gelişmiş teşkilatlardan biri. inan avrupada yada türkmenistan kazakistan gibi yerlerde rüşvetsiz iş yaptıramazsn. neyse sadete geliyorum. eğer polislerin sicil numaralarını , hangi motora bindiğini , hangi saatte nerede olduğunu biliyorsan bişeyler yakalayabilirsin. yoksa boşa uğraşırsın. ayrıca bimere flan yazdıysan karakola gidip ifade vermen gerek. yoksa kafana göre bimere yazp iş somut hal alınca vazgeçtim demek olmuyor. en kısa zamanda git. karakolda bi çay iç derm.
senin üslubun tavırların öenmli bunda kardeşm. sen artis artis davranırsan polis üste çıkmaya çalışır. emin ol günlük 100 tane ipne puşt çar çakal kaşar ile muhattap oluyor. bizim meslekte malesef olumlu bişeyle karşılaşılmıyor. ufak tefek şeyleri görmezden gelir herkez. ciddi bişey varsa gidip insan gibi anlatıp şikayet edebilirsin. ben karşı taraf ters davranmadıkça polislerin insan terslediğini ne gördüm ne duydum. binde 1 çıkar öylesi
kardeşim herhangi bi sıkıntı yaşar mıyım ne demek ? yaşamazsın tabiki. seni karakola çağırıp dövecek halleri yok. türkiye polislik konusunda dünyada en gelişmiş teşkilatlardan biri. inan avrupada yada türkmenistan kazakistan gibi yerlerde rüşvetsiz iş yaptıramazsn. neyse sadete geliyorum. eğer polislerin sicil numaralarını , hangi motora bindiğini , hangi saatte nerede olduğunu biliyorsan bişeyler yakalayabilirsin. yoksa boşa uğraşırsın. ayrıca bimere flan yazdıysan karakola gidip ifade vermen gerek. yoksa kafana göre bimere yazp iş somut hal alınca vazgeçtim demek olmuyor. en kısa zamanda git. karakolda bi çay iç derm.
6 polis 3 motor vardı azılı suçlu gibi 4 tanesi çok iyi muhabbet süper ama 2 tanesi bir şey demicem allah içimden geçeni biliyor.. arayan poliste gel çayımı iç dedi artık çay mı içeriz bilemiyorum :hahaha:
Polise bak polise ne hale geldiniz milletin gozunde yaziklar olsun. Insan karakola giderken 5 kere dusunur mu acaba tartaklanicak miyim vs diye. Artisler ordusu. Bence karakola giderken 5 degil 15 kere dusunun gercekten sagi solu belli olmaz hic. Eryamanda ki evimin yaninda sehit osman avci karakolu var bu yaz polis polisi sikayet icin gitmisti polis adami oyle bir dovmuslerdi ki ya gozu cikmisti ya da gozunde kalici bir hasar olusmustu, haberlere de cikti zaten. Meslektasina bunu yapan sivile kim bilir ne yapar.
6 polis 3 motor vardı azılı suçlu gibi 4 tanesi çok iyi muhabbet süper ama 2 tanesi bir şey demicem allah içimden geçeni biliyor.. arayan poliste gel çayımı iç dedi artık çay mı içeriz bilemiyorum :hahaha:
emin ol sadece çay içersin. herkes ön yargı ile yaklaşıyor ama sen sıkıntı çıkartıcak hareketler tavırlar sergilemezsen 2. çayı bile içersin :) sen bana güven yarın git kardeşim
emin ol sadece çay içersin. herkes ön yargı ile yaklaşıyor ama sen sıkıntı çıkartıcak hareketler tavırlar sergilemezsen 2. çayı bile içersin :) sen bana güven yarın git kardeşim
gideceğim zaten sıkıntı çıkaracak bir durum yok sonuçta onlar bana yardımcı olmaya çalışıyorlar onlarla hiç bir sıkıntım yok ki
Polise bak polise ne hale geldiniz milletin gozunde yaziklar olsun. Insan karakola giderken 5 kere dusunur mu acaba tartaklanicak miyim vs diye. Artisler ordusu. Bence karakola giderken 5 degil 15 kere dusunun gercekten sagi solu belli olmaz hic. Eryamanda ki evimin yaninda sehit osman avci karakolu var bu yaz polis polisi sikayet icin gitmisti polis adami oyle bir dovmuslerdi ki ya gozu cikmisti ya da gozunde kalici bir hasar olusmustu, haberlere de cikti zaten. Meslektasina bunu yapan sivile kim bilir ne yapar.
o işin içinde başka bi iş vardır emin ol. türkiyede hiç bir polis başka bir polisi dövmez. yıllardır bu mesleğin içindeyim 1 kere gereksiz yere adama öte git demedim. kardeşm rahat duran insana kim ne der ki ? o kadar karakolda çalştm 1 kere karakol içinde birine vuran polis görmedm. artk heryerde kamera var. döveni şikayet edersin. kim vurduysa meslekten atılır. bu kadar kolay bu iş.
gideceğim zaten sıkıntı çıkaracak bir durum yok sonuçta onlar bana yardımcı olmaya çalışıyorlar onlarla hiç bir sıkıntım yok ki
kardeşm biz bu teşkilatta 250k kişiyiz. büyük bir aile. 5 kardeşin 5i de farklı iken 250k kişi nin hepsi iyi yada kötü olamaz. orda bi polisin yaptığını başkasına mal etmek haksızlık olur. ben egzoza bayılırım mesela. beni gören egzoz kapatıyor. rica ediyorum ilerde açıp bas, ses dinleyelim diye :) başka polis de serseriye bak diyor. yani kimseyi 1 kalıba sokamazsın. polis robot değil ki.
Bir şeyler olup yaşandıktan sonra meslekten atılsa ne fark eder Allah aşkına? Ben durduk yere sokak ortasında tartaklanan arkadaşlarımdan biliyorum. iki araba önlü arkalı gidiyoruz motorlu ekip gelip indirip tartaklamaya başlıyo biz araya girmesek başbakanlık korumaları dalıp o çakalları arkadaşımızın üstünden almasalar neler olacak kim bilir. Kesin altında bişey mi vardır bu olayın? 5 sene öncesinde yaşadık biz bu olayı 18 yaşında çocuk dedi daldı resmen herifler. Kendim yaşadım canlı canlı. Dersten çıkmışız eve gidiyoruz. Tekrar soruyorum, bunun da mı arkasında başka birşey vardı acaba?
Ben karakola gitmeyi geçtim yolda polis gördüğümde bile aklıma geliyo acaba bi iş gelir mi başıma diye. Elbet her polis böyle değil, ama ne yazık ki büyük çoğunluk böyle.
Bir şeyler olup yaşandıktan sonra meslekten atılsa ne fark eder Allah aşkına? Ben durduk yere sokak ortasında tartaklanan arkadaşlarımdan biliyorum. iki araba önlü arkalı gidiyoruz motorlu ekip gelip indirip tartaklamaya başlıyo biz araya girmesek başbakanlık korumaları dalıp o çakalları arkadaşımızın üstünden almasalar neler olacak kim bilir. Kesin altında bişey mi vardır bu olayın? 5 sene öncesinde yaşadık biz bu olayı 18 yaşında çocuk dedi daldı resmen herifler. Kendim yaşadım canlı canlı. Dersten çıkmışız eve gidiyoruz. Tekrar soruyorum, bunun da mı arkasında başka birşey vardı acaba?
Ben karakola gitmeyi geçtim yolda polis gördüğümde bile aklıma geliyo acaba bi iş gelir mi başıma diye. Elbet her polis böyle değil, ama ne yazık ki büyük çoğunluk böyle.
Aynen öyle. Durduk yere yolda hayırdır "LAN!" bu saatte ne ayaksınız diyen sokak serserisi kılıklı heriflerden her şey beklenir.
birileri yaptığının cezasını çekicek ki olaylar azalacak. sen ses çıkarma ben çıkarmayım tabi herkes topunu koşturur çöplüğünde. ama hiç biyer hiç kimsenin çöplüğü değil. burası türkiye ve gittikçe saydamlaşıyoruz. 5 yıl önce ile bugün arasında tüm kamu kurumlarında büyük değişmeler oldu. fazla değil 20 yıl önce 2 ay nezarette yatan insanlar vardı. şimdi yasalara uymakla mükellef tüm polisler. çünkü denetleme çok fazla. eskiden denetleme yoktu. polis savcılıkta yapıyordu hakimlikte . artık bitti o eski günler. dediğim gibi 1000 de 1 çıkar.
f1 çakar, egzoz ,sis açıp gazlıyorum arada. benm de önüme polis kırıyor bir hışımla iniyor aşağı. ama ben alttan alıyorum abi etme eyleme tamam kapatıyorum flan diyorum yumuşuyor. polis olduğumu söylemiyorum bile. inan bana eski polislik bitti. bitmesi de gerekiyor. sana öyle davrananlar o bahsettiğim 20 yıl önceki polisler
Aynen öyle. Durduk yere yolda hayırdır "LAN!" bu saatte ne ayaksınız diyen sokak serserisi kılıklı heriflerden her şey beklenir.
suçlular ile o kadar içli dışlı oluyosun ki bi süre sonra arkadaşn bile olsa ters konuşuyosun.. ben çorumluyum. bzm oralarda '' az öte çekil heri '' cümlesi samimilikle söylenmiş bi cümledir. burda adliye de adama böyle ssöyledim olay çıkardı. kimisi '' lan'' kelimesini eşine dostuna söyler. Ha bu demek olmuyor ki sana '' lan '' demesini savunuyorum. söylememesi lazm tabi. ama biraz anlayş istiyor polis.
o polisin adına senden özür diliyorum
Arkadaşımın başına geldi.. Arabasına tekme atmıştı polisin biri yol verme mevzusuna.
Sonra karakola gidip şikayetçi oldu... Çayını çorbasını içti gayet güzel güzel polisi de gördü
Mevzuyu da çözdü. Ama insan geriliyor yaşananları gördükçe, duydukça... Açıkçası haklı buluyorum endişenizi.Ne günlere geldik be.
Istanbuldaki savcilarin yuzde doksanini taniyorum ilk defa bolge savcisi duydu. Uskudar savcisi kartal savcisi gibi bir sifat mi bahsettiginiz ?
Karakollarin vesayet denetimi anlaminda sorumluluk sinirlari için de kisim kisim belli savcilar var ankarada bir sey olunca ona müracaat edilebiliyor.icra müdürlüğünün hakimi gibi düşün
akacak kan damarda durmaz çık git bigün
rahatsız
19-03-2014, 07:28
sorun olmaz, git ifadeni ver. ben polislerle kavga ettim(durup dururken bana küfür etti, akli dengesi bozuk), 3-5 kişi üzerime çullandılar, karsılıklı sikayetci olduk. onun dudagı patladı, benim suratımda cizikler vardı. sokaktan gecen teyzeler vs, herkes benden yana oldu. kıyamet koptu. bi de arkadaşlar tesadüf yoldan geciyorlardı, bakırköy ana baba gününe döndü.
savcıya cıktık, bıraktı.
sonra gittim, başbakanlığa sikayet ettim. personelden sorumlu emniyet amiri, 5 gün pesimde kosup ifade vermemi istedi. merter'de çocuk karakolunun arkasında bir yer var, sarı bir bina, personel islerine bakıyor zannediyorum. orda ifade verdim, kamera görüntüleri ile her sey ortada. geri hizmete aldılar ikisini.
bu kavga esnasında pskiolojik siddet uygulayan, karakteri bozuk bir başkomser vardı, onu da özellikle sikayet ettim. çok zorluk çıkardı.
artık kimsenin kimseye "sen" diyemediği devirdeyiz. takip et işlerini. sonuç alırsın. hele secim vss öncesi ilgilenirler.
Throttle
19-03-2014, 08:32
aman gitme döver öldürürler seni :D
yahu başınıza bir şey gelse koşa koşa gidersiniz polis kurtar bizi diye ozaman polis poliste içlerinden biri hırlayınca size polis kötü polis kaka döverler öldürürler ifade verirken falan.. Bu ne yaw hangi yüzyılda yaşıonuz siz kolaymı öle karakola vatandaşı alıp hırpalamak ? Biz kanun dışı araca işlemler yapalım aslında suçun farkında olup sonra polis 2 laf söleyince polis vatandaşa böle davranıo olsun davrancak tabi adam senin işin neyse onunda o yasal olmayan bişi yapıosan seni bu yoldan döndürmek onun görevi ha çokmu kötü bişi yaptı Sen sokakta 3 polisten bile şikayetçi olabiliosun polisler bunu görüyorda karakolda başına böyle birşey gelse neler olabileceğinin hepsi biliyor farkında adam karakol komplekameralarla kayıt altında nie senin gibi tanımadığı biri için başını belaya soksun salakmı bu polis ?
Yaw cocuk kuruntu yapmis iste gitmeyin fazla ustune.
Kardesim korkma git Polisler ocu degildir. Gerekirse yanina aile buyuklerinden birini al oyle git. Emin ol ifadeni alirlar caylarini icersin mutlu mesut evine donersin. Rahat ol.
Valla bizim yan dükkan komşumuz dükkan-miras meselesinden dolayı haberimiz olmadan Kasa'da para var bilmem zart zurt diye bizi şahit göstermiş.
İş yerimize bir polis geldi 3 ortağız bir davet kağıdı bıraktı, emniyete gittik çay kahve eşliğinde ifademizi verdik çıktık gittik.
Ama gitmeseydik adamlar karar çıkarıp gelip dükkandan alacaklardı.
Olaylardan dolayı korkmayın.
Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin.
senin üslubun tavırların öenmli bunda kardeşm. sen artis artis davranırsan polis üste çıkmaya çalışır. emin ol günlük 100 tane ipne puşt çar çakal kaşar ile muhattap oluyor. bizim meslekte malesef olumlu bişeyle karşılaşılmıyor. ufak tefek şeyleri görmezden gelir herkez. ciddi bişey varsa gidip insan gibi anlatıp şikayet edebilirsin. ben karşı taraf ters davranmadıkça polislerin insan terslediğini ne gördüm ne duydum. binde 1 çıkar öylesi
ne yazık ki sizinle aynı düşüncede değilim çoğu polis memur ben polisim herşey benim elimde nasıl olsa diye havalarda takılıyorlar ve emin olun karakollarda ne dayaklar gördüm hee beni ilgilendirir mi hayır ben karşımdaki kişi bana ters konuşmadan uslübümü yada terbiyemi bozmam ama şikayet ettim oda o karakoldaymış dövüceklerde bunları yaşıyoruz görüyoruz bu olayların dışında daha farklı olaylarda var inanın işini doğru yapan sayısı çok az yaşı geçmiş memur ve amirler biraz daha saygılı efendi ve daha anlayışlı insanlar ama hele ki şuan bizim yaşımızda olanlar genç olanlar ne yazık ki aynı değiller allah hepimizi bu tür insanlardan uzak tutsun .
hem şikayet ediyosun adamlar ifadenize başvuralım diyince de yusuf yusuf ediyosun. bende bunu anlamıyorum ya şikayet etme milleti meşgul etme ettiysende adam gibi takip et şikayetini.
GökhanAkdeniz
19-03-2014, 12:31
Binde 300 diyelim ona.
Bana en az 300 tane denk gelmiştir çünkü insan gibi davrandığım halde esip gürleyen.
bugün sabahtan çıktım gittim. çok iyi orta yaşlarda bir memur denk geldi. olayı anlat birde senden dinleyeyim dedi. ben onların adına özür diliyorum bunların beline silahı takıyorlar 2-3 bin maaş veriyorlar hayatlarında ki ezikliklerini bu şekilde bastırıyorlar dedi olayın üzerinden çok geçmiş kamera görüntüsü bulamayız hakikatten polisler arama yaparken bende etrafı kolaçan ettim birde sürekli gidip geldiğim yol kamera falan yoktu. istersen çağırıp getirtirim karşına kuzu gibi de oturturum ama inkar ederler yetkimiz dahilinde yaptık herşeyi derler dedi. sen nasıl istersen ben öyle yaparım dedi. güzelde bir ifade yazdı imzaladım. böyle şeylerde şikayet edin ki içimiz dekiler temizlensin dedi. o ne olacak ne olacak deyip duran arkadaşlarda polislere şu dönemde kim ön yargılı bakmıyor ki insanın kafasında soru işareti kaldığı için dile getirdim bu kadar.
hem şikayet ediyosun adamlar ifadenize başvuralım diyince de yusuf yusuf ediyosun. bende bunu anlamıyorum ya şikayet etme milleti meşgul etme ettiysende adam gibi takip et şikayetini.
konuya ortadan dalma büyüğümsün başından oku algıla saygısızlık etmek istemiyorum gideceğimi her seferinde söyledim zaten. bir şeyi takip etmediğimiz falanda yok.
bugün sabahtan çıktım gittim. çok iyi orta yaşlarda bir memur denk geldi. olayı anlat birde senden dinleyeyim dedi. ben onların adına özür diliyorum bunların beline silahı takıyorlar 2-3 bin maaş veriyorlar hayatlarında ki ezikliklerini bu şekilde bastırıyorlar dedi olayın üzerinden çok geçmiş kamera görüntüsü bulamayız hakikatten polisler arama yaparken bende etrafı kolaçan ettim birde sürekli gidip geldiğim yol kamera falan yoktu. istersen çağırıp getirtirim karşına kuzu gibi de oturturum ama inkar ederler yetkimiz dahilinde yaptık herşeyi derler dedi. sen nasıl istersen ben öyle yaparım dedi. güzelde bir ifade yazdı imzaladım. böyle şeylerde şikayet edin ki içimiz dekiler temizlensin dedi. o ne olacak ne olacak deyip duran arkadaşlarda polislere şu dönemde kim ön yargılı bakmıyor ki insanın kafasında soru işareti kaldığı için dile getirdim bu kadar.
istediklerini almışlar bence , bi güzel oynayıp senden şikayetini geri aldırmışlar öyle anladım ben.
Çok merak ettiğim birşey var farzedelim bir polis saldırmaya başladı bize durduk yere tokattı tekmeydi gibilerinden bizde bostan korkuluğu gibi durmayıp bi güzel karşılık versek ne tür bir ceza alırız ? Veya alır mıyız ? Sonuçta eşşek değiliz ya o bize vuracak biz sap gibi durucaz.. Merak ediyorum ?
GökhanAkdeniz
19-03-2014, 13:48
istediklerini almışlar bence , bi güzel oynayıp senden şikayetini geri aldırmışlar öyle anladım ben.
tam da onu diyecektim !
olayın üzerinden 5 ay geçmiş aynı yerde olmuş bir şikayet gösterdi kamera görüntüsü istedim yok yazısı geldi dedi görüntü vs olmadan nasıl ispat edeceksin var mı kanıtın dedi
Yok değil var öyle insanlar. Beline silahı takınca artiz oluyorlar. Ama sen işini bilirsen kimse sana bişey diyemez. Neyse bununla geçmiş olsun.
thedevil
20-03-2014, 00:40
Arkadaşım aracımla bi arabaya çarptı ve kaçtı e-5 üzerinde, lan niye kaçıyorsun demeye fırsat kalmadı kaçtık... 15 dakika içerisinde karakola gittim olayı anlattım arkadaşım araca çarptı kaçtık o anki heyecanla diye... Plakamı adresimi telefonumu verdim kolay bulunmam için içerideki polislerden 1 tanesi terso yapmadı her zaman derim üslup üslup üslup mimikler çooooook önemli... 18-24 yaşlar genelde sıkıntı Yaşar polislerden hatta ben askerim polis bana karışamaz diyen bile olur :D
Daha 2 ay önce Muayne yok renk işli değil bide emniyet Şeridinde yakaladı yunus yalakalık yapmadım sadece üslubum ve davranışım ile kurtuldum....
Anlayacağın bu işler boş işler 10000 tane domatesin içinden 1-10 çürük çıktı diye velvele yapmayın sıkıntı yok polis durduk yere bişey yapmaz / durduk yere çok çok çok çok nadir çıkar... Caner var foruma üye yeşil kunduranın orada yunusla diyaloğuma canlı şahit mesajımı görsede anlatsa....
Çok merak ettiğim birşey var farzedelim bir polis saldırmaya başladı bize durduk yere tokattı tekmeydi gibilerinden bizde bostan korkuluğu gibi durmayıp bi güzel karşılık versek ne tür bir ceza alırız ? Veya alır mıyız ? Sonuçta eşşek değiliz ya o bize vuracak biz sap gibi durucaz.. Merak ediyorum ?
kanıtın yoksa eğer görevli memura mukavetten TCK 265 e göre 6 aydan 3 yıla kadar ceza alabilirsin.
kanıtın varsa ve ilk o vurdu ise tck 456 e göre ceza alır .
tabi işi haksız tahrik vb konulara girerse polis ceza almaz.
Başbakanımızın söylemi ile Yara'nı bulursun kardeşim öyle bir durumda aman diyim.
kanıtın yoksa eğer görevli memura mukavetten TCK 265 e göre 6 aydan 3 yıla kadar ceza alabilirsin.
kanıtın varsa ve ilk o vurdu ise tck 456 e göre ceza alır .
tabi işi haksız tahrik vb konulara girerse polis ceza almaz.
Bu işler bu ülkede yürümez hocam,millet neden cahil ego sahibi ezik memurlara karşı sessiz kalıyor?
Çünkü bi kavga çıksa bişey olsa neyi nasıl kanıtlıcaksın? Ne olursa olsun yine memur haklı olucak...
Bu işler bu ülkede yürümez hocam,millet neden cahil ego sahibi ezik memurlara karşı sessiz kalıyor?
Çünkü bi kavga çıksa bişey olsa neyi nasıl kanıtlıcaksın? Ne olursa olsun yine memur haklı olucak...
polis resmi üniformalı iken kolay kolay kmseyi dövmez. artık heryerde kamera var. kolay kanıtlanıyor bu tarz darp olayları.
dövülecek biri varsa da polis cebinden gazı çıkarıp sıkıyor. uğraşmıyor dövüyüm diye.
ha eğer sivil iken yakalarsanz polisi o zaman paylaşırsınız kozunuzu. eğer niyeti varsa polis de girer tekme yumruk.
ben lise yıllarından polis olana kadar uzun süre box yaptım. sayısız burun kırdım. sayısız burnum kırıldı. ama polis oldktan sonra kimseye yumruk atmadım.
sivil vatandaşın yumruk atnca alacağı ceza 1 yıl ise polisin alacağı ceza 3 yıl. bunun bilincinde herkes. o sebepten polisler resmi iken kimseye dalaşmaz ( zurnanın zırt dediği yere gelene kadar )
bugün tekrar Gayrettepe'den aradılar gasp büro amirliğine gelmemi ve tekrar ifade vermemi söylediler iyice kafam karıştı benim bu işten ya
sen hala polise guveniyor musun ? yanina avukat tanidik vs. kim varsa al gotur bunlarin ne yapacaklari belli olmaz.
sen hala polise guveniyor musun ? yanina avukat tanidik vs. kim varsa al gotur bunlarin ne yapacaklari belli olmaz.
cins cins konuşup hala insanın canını sıkıyorsunuz boşuna değil buraya yazmıyorum , konu sahibine pm attım çevrimdışı ona açıkladım buraya da istisna olsun bir post yazayım
çağırdıkları yer gasp büro amirliği bünyesindeki memur suçlarına bakan birim, burası suç üstü de yapar şikayetlere de bakar işlemini yapıp savcısına verir yani milletin yazdığı gibi konu kapatılmaya çalışılmıyor. Buradan kaç tane memurun ceza evine gittiğinide biliyorum kaç kişininde idari ceza aldığını da biliyorum, bilip bilmeden boş boş konuşmayın.
SekoLive
02-04-2014, 14:59
faruk abi illa olaymı olsn yazman için arada yaz :)
cins cins konuşup hala insanın canını sıkıyorsunuz boşuna değil buraya yazmıyorum , konu sahibine pm attım çevrimdışı ona açıkladım buraya da istisna olsun bir post yazayım
çağırdıkları yer gasp büro amirliği bünyesindeki memur suçlarına bakan birim, burası suç üstü de yapar şikayetlere de bakar işlemini yapıp savcısına verir yani milletin yazdığı gibi konu kapatılmaya çalışılmıyor. Buradan kaç tane memurun ceza evine gittiğinide biliyorum kaç kişininde idari ceza aldığını da biliyorum, bilip bilmeden boş boş konuşmayın.
:) ulan faruk ne adamsın
cins cins konusursak ne olacak ? ben güvenmiyorum kardeşim hiç bir polise , eline taşı alan 5 yaşındaki cocugun götü nasıl mahallede kalkıyorsa beline silahı takıp burnu 12985 metre havada dolaşan poliste benim için aynı yhiç birfarkı yok.aradan 3 tane düzgünü çıktı diye geri kalan %97 yi temizmiş gibi göstermeye calısmayın
cins cins konusursak ne olacak ? ben güvenmiyorum kardeşim hiç bir polise , eline taşı alan 5 yaşındaki cocugun götü nasıl mahallede kalkıyorsa beline silahı takıp burnu 12985 metre havada dolaşan poliste benim için aynı yhiç birfarkı yok.aradan 3 tane düzgünü çıktı diye geri kalan %97 yi temizmiş gibi göstermeye calısmayın
Bişey olmaz sen güvenme zorla sevdirecek halim yok. Senin bir tarafın sıkışırsa şerifi yada yardımcısını ararsın bu kibirle yada buranın polisini ararsan özel istek yap telefonda götü iniklerden istersin.
Ben şimdi Dağdaki bağ evime dinlenmeye gidiyorum bundan sonraki yazılanlara cevap vermeyi düşünmüyorum.
bir birimizden bilgi alışverişinde bulunmak için burada bulunuyoruz kırmaya kötü konuşmaya hiç gerek yok Faruk abide işimi halletti allah razı olsun
Bişey olmaz sen güvenme zorla sevdirecek halim yok. Senin bir tarafın sıkışırsa şerifi yada yardımcısını ararsın bu kibirle yada buranın polisini ararsan özel istek yap telefonda götü iniklerden istersin.
Ben şimdi Dağdaki bağ evime dinlenmeye gidiyorum bundan sonraki yazılanlara cevap vermeyi düşünmüyorum.
Yaşınıza hürmetim var saygısızlık gibi algılamayın ama bence çok yanlış konuşuyosunuz.
Hayatımda muhattap olmak istemeyeceğim tek insan bi polis memurudur Allah düşürmesin.
Zorda kalınca polisi aramakla bu yazılanların ne alakası var? Polis memurundan gelip masaj yapması istenmiyor,görevini yapması isteniyor.
Ama Polisten ziyade zaten ülkemiz insanlarının konuşma tarzi,eğitim seviyesi ortada.
Kalkıpta bi polis memurundan düzgün konuşmasını beklemek asıl mantıksız olandır bana göre.
Herkes yaşıyor gidiyor işte bu ülkede kafasına göre...
ersandeniz
02-04-2014, 21:37
arkadaşlar, her kurumda olduğu gibi polislerde de kötüleri çıkıyor, ülkemiz şartlarından dolayı bazı polisler işsiz kalmamak için bu mesleği seçtiği için kötü örnekler çok oluyor,
bazı polisler siyasileştiği için güven sarsılmış olabilir ama unutmayalım ki güvenliğimiz polise emanet