PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar Cezası

sky clio
06-03-2014, 14:44
Her zaman gittiğim yola radar koymuşlar hiç fark etmedim 100 ile falan geçtim. Saat sabah 8 gibi falandı. Sanki yeni yeni yerleşiyor gibi geldi o yüzden mesai saati başlamadığı için açmamışlardır belki diye düşündüm kendimi öyle rahatlatmaya çalıştım :) Sabah sabah ters duran beyaz hyundai accent era canımı sıktı :ofk: Araçlı olan radarlarda böyle bir durum söz konusu mudur mesai saati olayı ?
Her zaman okula oradan gidiyordum ilk defa gördüm radarı

Turboğuz54
06-03-2014, 14:46
Ceze geldiğine göre demekki öyle bi durum söz konudu değilmiş demi ?

Jem89
06-03-2014, 14:46
Bazen yeni yerleşirken almıyor.. Bende geçen bodruma giderken tam radar aracı yanaşıyordu.. Yavaşladım her ihtimale karşı gelmedi ceza falan..

Bekleyip göreceksin kimse net bir şey diyemez :)

dqn
06-03-2014, 16:25
Neresi söyleyinde bizde hızlı geçmeyelim:)

TigeR
06-03-2014, 16:48
Gezici radarlar bagaj tarafindan mi cekiyorlar on tarafdan mi?

Burak
06-03-2014, 16:52
Ben de bugun radara girdim galiba izmitte. En çabuk ne zaman öğrenebilirim ceza yiyip yemediğimi?

Jem89
06-03-2014, 17:00

Bütün radar araçları ön taraftan alır.. Duranı da geziciside aynı..

evolution_9
06-03-2014, 18:10
Her zaman gittiğim yola radar koymuşlar hiç fark etmedim 100 ile falan geçtim. Saat sabah 8 gibi falandı. Sanki yeni yeni yerleşiyor gibi geldi o yüzden mesai saati başlamadığı için açmamışlardır belki diye düşündüm kendimi öyle rahatlatmaya çalıştım :) Sabah sabah ters duran beyaz hyundai accent era canımı sıktı :ofk: Araçlı olan radarlarda böyle bir durum söz konusu mudur mesai saati olayı ?
Her zaman okula oradan gidiyordum ilk defa gördüm radarı

eskiden saat 5 ten sonra radar olmuyordu fakat geçen seneden beri 24 saat radar uygulaması var.

son bi kaç aydır arkadan çeken radarlarda var özellikle geceleri görüyorum hatta gündüz hiç görmedim arkadan çekeni. adam yolun kenarında müsait bir cebe giriyor aracın 4lü flaşörleri yakıyor adam durmuş falan sanıyosun ama öyle olmuyor arkandan çakıp peşinden yolluyor. çanakkale lapsekide bu şekilde ceza geldi arkadan çekilmiş bi dahaki geçişimde özllikle dikkat ederek geçtim bakyım abi çekmiş kenara pusuda bekliyor yine aracın iç ışıklarınıda yakmış. aynı şekilde bursa çevre yolundada var özellikle gece geçenler dikkat etsin.

sky clio
06-03-2014, 18:24
Ceze geldiğine göre demekki öyle bi durum söz konudu değilmiş demi ?

Ceza geldi gibi bir cümle kurmadım. Gelir mi diye görüş almak istedim.

Bazen yeni yerleşirken almıyor.. Bende geçen bodruma giderken tam radar aracı yanaşıyordu.. Yavaşladım her ihtimale karşı gelmedi ceza falan..

Bekleyip göreceksin kimse net bir şey diyemez :)

İnşallah öyledir tam yerleşmeye çalışıyordu aracın içindeki kamerayla uğraşıyordu :)

Neresi söyleyinde bizde hızlı geçmeyelim:)

Yeni açılan Ankara bulvarında açıldı açılalı okula oradan gidiyorum ilk defa gördüm marşandiz köprüsünü geçtikten 4-5 km sonra

Radar aracın ön tarafındaydı. Her zamanki gibide araç beyaz hyundai accent era

lnd_samet
06-03-2014, 18:31
karşıyaka otobanda beyaz clio tur atıyor ve bagaj da radar sistemi kurulu, bagaj derken arka cam önü yani. çatır çatır şip şak yapıyor :)

asot
06-03-2014, 18:52

Cok emin konusmussun, arka plakayi goren de var, motorlar da radar cezasi yer, ön tarafta plaka olan motor gordun mu? Ben gormedim

Burak
06-03-2014, 19:11
son bi kaç aydır arkadan çeken radarlarda var özellikle geceleri görüyorum hatta gündüz hiç görmedim arkadan çekeni. adam yolun kenarında müsait bir cebe giriyor aracın 4lü flaşörleri yakıyor adam durmuş falan sanıyosun ama öyle olmuyor arkandan çakıp peşinden yolluyor. çanakkale lapsekide bu şekilde ceza geldi arkadan çekilmiş bi dahaki geçişimde özllikle dikkat ederek geçtim bakyım abi çekmiş kenara pusuda bekliyor yine aracın iç ışıklarınıda yakmış. aynı şekilde bursa çevre yolundada var özellikle gece geçenler dikkat etsin.

Bugun izmitte geçtiğim radar harici, otobanda Sapanca tarafında tam da bu tarife uyan bir otoyol polisi vardı, megane 2. Dörtlülerini yakmış uslu uslu duruyordu :) Millet yavasliyordu dedim bunun da radar olacak halı yok herkes iyice paranoyak olmus :D Demek ki o da radardi. Ama bu sefer hızlı değildim :)

levent
06-03-2014, 19:24

Arkandan gelse de yasal sınırın üzerindeysen alır seni kara listeye, kısacası yazar cezayı..

Cok emin konusmussun, arka plakayi goren de var, motorlar da radar cezasi yer, ön tarafta plaka olan motor gordun mu? Ben gormedim

Önden çekerler.. Yani ön camdan, Cem yanlış bir şey söylememiş..

Gidiş geliş yolda karşıdan gelene önden, önünde gidene arkadan yazar.

sky clio
06-03-2014, 19:30
Arkadan çekeni duymuştum fakat hiç görmedim. Var yok demeden kaptırıp gitmemek lazım aslında

ham
06-03-2014, 19:42
bende 2 gün önce 8.30 da doğukent caddesinde 78 le girdim ceza gelirmi bilmiyorum ilk kez o saatte radar kurulduğunu gördüm yarı uykulu farketmedim bile radarı inşallah acıyıp yazmazlar 1 km yüzünden :D

pasha34
06-03-2014, 20:56
ben en son kurtkoyden cıktım camlica giselere girerken sagda mirkelam cebinin orda vardı saat gece 0115.. 182 ile caktılar bana acımadılar.:)))
o saatte radar olacagını cidden dusunmemıstım senelerdir orda gormuyordum ...

metehancihangir
06-03-2014, 21:05
Gebze'de minibüs var siyah renkli üstünde radar olduğu yazıyo heryerinde kameralar var gezici valla çatır çutur geçiriyolar millete

TigeR
06-03-2014, 21:42
Arac benim onumdeydi hizliydim camlar filan film vardi ama radar ekraninin isigini gorunce farkettim hemen yavasladim arkasina gectim iki ekran oldugunu gordum acaba arkada da mi kamera var diye dusundum ama buyuk ekran on tarafi cekiyordu eminim.Insallah yazmamistir cevaplayanlar icin tesekkurler

xplod
07-03-2014, 07:10
bende 2 gün önce 8.30 da doğukent caddesinde 78 le girdim ceza gelirmi bilmiyorum ilk kez o saatte radar kurulduğunu gördüm yarı uykulu farketmedim bile radarı inşallah acıyıp yazmazlar 1 km yüzünden :D
Gerçek hızın 75 civarıdır gösterge 78 yazıyorduysa. Limit 70 ise sıkıntı yapmaya gerek yok. ,)

Jem89
07-03-2014, 07:40

Benim bildiğim şu anda TR'de hiç bir radar cihazı arkadan hız tespiti yapamıyor.. Pilot bölge Denizli.. Türkiye'de ilk defa gece radarı Denizli'de kuruldu.. Çok şükür ilk ceza yiyenlerdenim :)

Normal bir radar aracını ters çevirip radar aracının yanından 150 ile geçtikten sonra evet benim plakamı görebilir fakat hızımı algılayamaz.. Çünkü radar cihazları Geliş istikametine göre çevrilip, belirli bir mesafeden kaç km/h hızla geldiğini ölçmeye programlıdır.. Yani arkadan çekim yapamaz..