PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tsi Cupra / Cooper S 163 / 207 RC / Megane RS

Sayfa : [1] 2

'Burak'
19-02-2014, 18:22
Herkese selamlar. Araç almak istiyorum fakat kararsızım,siteye üye oldum ve sizden yorumlarınızı rica ediyorum.

40.000 TL bütçem var ve bu arabalar arasında kararsızım. Karar verdiğim aracı uzun zaman kullanmak istiyorum herhangi bi değişim düşünmüyorum.

İlk aklımdaki araç 2011 Cupra fakat zayıf malzeme kalitesi,yağ eksiltmesi,şanzıman problemleri,duman atması,distribütör firmanın sorunlarını düşündüğüm zaman uzaklaşıyorum.

Supercharger Cooper S 2003-2004 düşünüyorum ancak onunda km'si yüksek biraz eski kaçıyor. Ama şeklini beğendiğimden ve charger keyfinden ötürü tercihim olabilir.

207 RC'ye bindim çok çok keyifli bi araç. Muazzam yol tutuş ve frenleri var. Koltukları,malzeme kalitesi çok iyi. Fakat onunda 5 vites olması beni düşündürüyor.

Megane RS zaten yol tutuş ve frenlerine söylenecek söz yok ama 2.000 cc olması,km'lerin yüksek olması,ağır olması ve parçalarının pahalı olması beni soğutuyor.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Bunlar sadece benim düşüncelerim. Siz nasıl düşünüyorsunuz? hatalı,yanlış düşündüğüm kısımlar var mı?

Gko
19-02-2014, 18:35
cuprada yağ eksiltme şanzuman duman atma gibi bi sorun duymadım ben hiç. cooperın yakıtı cupraya göre fazla olur ama egzos ve charger sesi mükemmel cooperın bikaç dokunuşla çok zevkli bi araba olur. keza yol tutuşu da çok iyi

yusuf yılmaz
19-02-2014, 18:52
megane rs benim kayinço satıyor düşük km ve kazasız cilllop gibi araba sahibinden de hala olması gerek Zafer ismi
ama ben elbette Cupra derim

bkaraca
19-02-2014, 18:56
bence listeye corsa opc eklenebilir, çok çekici bir araç...Tamam belki rakiplerine oranla yavaş olabilir ama sürekli roll vs. kovalanmayacaksa gayet iyi bir araç benim gözümde.

kalipson
19-02-2014, 18:56
İçlerinde en iyi ve kullanışlısı, genel anlamdaki tüm maliyetler olarak bakıldığında Megane RS açık ara önde çıkar...

O rakamlara hatasızını bulmak zor ama bi araştırın.

Merthan
19-02-2014, 19:37
İçlerinde en iyi ve kullanışlısı, genel anlamdaki tüm maliyetler olarak bakıldığında Megane RS açık ara önde çıkar...

Genel anlamdaki tüm maliyetler olarak derken neyi kastediyorsunuz,üstelik açık ara demişsiniz merak ettim?

levent
19-02-2014, 19:47
Genel anlamdaki tüm maliyetler olarak derken neyi kastediyorsunuz,üstelik açık ara demişsiniz merak ettim?

Vergi ve modlama hariç, standart şartlarda kullanım anladım ben Merthan :)
Ki bana da öyle geliyor, Megane daha makul kullanım giderlerine sahip olur diye düşünüyorum, servis vs olarak. Yakıt olarak cupra hariç hepsi yakın tüketiyor zaten.

Ama bu denklem içinde oopS der 2005 170 lik bakarım :)

kalipson
19-02-2014, 19:52
Evet... vergi ve modlama hariç çoğu performans aracı içinde(süper sporlar hariç tabii ki) maliyetler olarak bakarsanız çok iyi rakamlar...

Aynı bakıma(10.000 km atıyorum) Yetkili serviste 250 TL iken Doğuş grubunda 500 civarı... Ki bu en basitlerinden biri.

Merthan
19-02-2014, 19:57
Vergi ve modlama hariç, standart şartlarda kullanım anladım ben Merthan :)
Ki bana da öyle geliyor, Megane daha makul kullanım giderlerine sahip olur diye düşünüyorum, servis vs olarak. Yakıt olarak cupra hariç hepsi yakın tüketiyor zaten.

Ama bu denklem içinde oopS der 2005 170 lik bakarım :)
Cupra'nın periyodik bakımı 400 tl civarındaydı. 207 ve Cooper'ı bilmiyorum ama 500 olucağını zannetmiyorum açıkcası :) Megane'ın periyodik bakım ücreti ne kadar?

speed_emre
19-02-2014, 19:58
oraya bencede sen golf gtı da ekle olmazsa :D astra gtc de düşünebilirsin. üzerine 2 3 lıra daha koy polo gti alabilirsin.

kalipson
19-02-2014, 19:59
Renault senede iki defa bakım kampanyası yapar... %20-30 arasında değişir indirimler.

250'ye de genellikle biter.

Falmor
19-02-2014, 19:59
İç hacim,bagaj gibi beklentilerin yoksa ben Mini Cooper ı tercih ederdim.

kalipson
19-02-2014, 20:01
Arabamı övmek ya da marka fanatikliği yapmak gibi algılanmasın ama Megane RS, dünyada fenomen olmuş bir araçtır sınıfında.. Beğenirsiniz beğenmezsiniz; zevk meselesi...

Ama Renault'un bu başarısına inanmamaktan kaynaklanan onlarca test vardır. Sonuç ta hep aynıdır...

ARZ1
19-02-2014, 22:46
Görünüş ve motor olarak direk Cupra 1.4 tsi diyorum ben.

Mpower
19-02-2014, 23:16
Hemen hemen aynı yaştayız ben olsam Cupra alırdım Görünüş performans yakıt üstelik yeni bir araç +DSG şanzumanın zevki egzoz taktığında ki patırdaması vs vs

emrekuzdere
19-02-2014, 23:34
Araçların hemen hemen hiç birine binmedim, sadece forumlardan ve kullanıcılardan edindiğim bilgiye dayanarak;
Görünüm, performans ve model olarak Cupra önde ancak, Cupra'larda kavrama problemi olduğunu herkes biliyor. Bu araçlar arasında en mantıklı megane Rs gibi duruyor.

Caner B.
20-02-2014, 00:14
40k TL ye 05 cooper s bulabilirsin düşük km li.Yazdığın araçlar arasında en ideali cooper s.

Tuncay
20-02-2014, 00:21
Tsi guzel motor secenegi sanzimana gelince problem yasayanlar olabiliyor evet ama dsg devamli gelisiyor en guzel otomatik vites secenegi
Araci tek kisi kullaniyosa arti dikkat edilmesi gereken kurallara rivayet ediliyorsa otomatik sanzimanda problem cikmaz buna emin olun

SGTI
20-02-2014, 00:31
Cupranin nesi kalitesiz yahu :) seatdan bahsediyoruz...poloya gore kalitesiz dersen eyvallah ama cupranin ici oyle kalitesiz falan degil yani.buna ek olarak duman atmasi sadece katalizoru iptal edersen yani dp yaparsan arabaya atar.ben stok hic bir 1.4 180 in duman attigini gormedim.yag olayida niye bu kadar dert ediliyor anlamadim.verdigin listedeki arabalardan 1 litre daha az yakicak cupra maliyet olarak yinede ucuza gelir..ha ama sunu soylim dsg avantaj oldugu kadar dezavantaj alabilecegin gucler belli en babasi nosla 290 hp.

Ben efendi gezer arada sikarim deesen cupra 2-3 k tl verip 220 hp alirim bana yeter diyorsan.ve goruntusu gercekten beni kiskandiriyor yolda.

Ben pist severim araba viraja girdimi yola yapissin.Onumu kesen elektronik sistem.olmasin kapatabileyim.mod imkani bol olsun,koydummu tam verim alabileyim (2.0 olmasindan) kupon ve gercekten hos bir arac olsun dersen meggy rs derim.

uTku^
20-02-2014, 01:15
ds3 al ;) şu saydığın hiç bir eksik yok.herşeyden optimum seviyede var

Alpero
20-02-2014, 04:56
Cupra o listedekilere göre kalitesiz bir arac degil
Bu araclar ıcınden benım tercihim cupra olurdu kolay yüklenebilir olması yakıt olarak sakın kullanımda 5-6 litreleri görebilmesi ve listedekilerden prestij olarak en iyisi

CooperS r53 cok keyifli bir aractır ancak temizini bulmak zordur

İşin zor valla ama listeye corsa opc de ekleyebilirsin oda cok keyiflidir

Merthan
20-02-2014, 09:16
Cupranin nesi kalitesiz yahu :) seatdan bahsediyoruz...poloya gore kalitesiz dersen eyvallah ama cupranin ici oyle kalitesiz falan degil yani
Kanka ibiza cupra malzeme kalitesi iyi olan bi araba değil. Bindinmi inceledinmi bilmiyorum ama kullanılan plastik kalitesi çok zayıf. 2013 de bazı plastikleri kumaş yapıp bi nebze düzeltmişler. Ben polo almak için yola çıkmıştım ama o zaman herkes alma yağ yakıyor diyodu,o zaman aralarında 1.000 tl fiyat farkı vardı bu kadar bilgim yoktu tsi yeniydi daha bende cupra'da bu yok diye biliyodum gittim cupra aldım. Şimdi olsa kesinlikle polo alırdım.

M3CSL
20-02-2014, 09:20
İç kalitesi filanda önemli sanırsam, o zaman polo gtı tek secenek olur, meganda 207de bu konuda cok tatmın etmez.
suspansıyon konforu önemlıyse yalnız iyi araştırın derim.

SGTI
20-02-2014, 10:12
Kanka ibiza cupra malzeme kalitesi iyi olan bi araba değil. Bindinmi inceledinmi bilmiyorum ama kullanılan plastik kalitesi çok zayıf. 2013 de bazı plastikleri kumaş yapıp bi nebze düzeltmişler. Ben polo almak için yola çıkmıştım ama o zaman herkes alma yağ yakıyor diyodu,o zaman aralarında 1.000 tl fiyat farkı vardı bu kadar bilgim yoktu tsi yeniydi daha bende cupra'da bu yok diye biliyodum gittim cupra aldım. Şimdi olsa kesinlikle polo alırdım.

abi bindim baktım içine hane sağına soluna bakmaktan malzeme kalitesine aşırı derecede yoğunlaşmadım ama bana normal geldi? bilmiyorum ben dikkat etmedim heralde.Ama herşeye rağmen şu liste içerisinde günlük kullanıma en yatkın arabanın cupra olduğu konusunda ısrarcıyım yeri geldi gazla yeri geldi ekonomi yap...cooper ları bir türlü sevemedim niyese.

kalipson
20-02-2014, 10:40
Maceraya gerek var mi?? Ya eski model cooper ya da daha genc megane rs almak, dalgana bakmak varken neden basinizi agritasiniz ki anlamadim??
Ayrica o bahsettiginiz araclar B segmenti...

Merthan
20-02-2014, 10:47
Maceraya gerek var mi?? Ya eski model cooper ya da daha genc megane rs almak, dalgana bakmak varken neden basinizi agritasiniz ki anlamadim??
207 RC alınca başımız mı ağrıyor abi? Megane Rs'in ne kadar iyi ve özel bi araba olduğunu iyi biliyorum ben ama bence siz binmediğiniz dokunmadığınız araba hakkında yorum yapıyorsunuz.

mrtysn
20-02-2014, 11:10
Yakit derdi yoksa Mini derim, yok normal yaksin guzel de dursun derseniz Cupra ya da RC alirim. Meg kullanmadim bilmedigim araba hakkinda yorum yapmam.

Daha genc ? Megane RS'ler '05 falan o paraya, Mini de oyle ? R53'in bas agrittigini ilk defa duydum bu arada.

kalipson
20-02-2014, 11:22
Ben yukarida sorunlarindan bahsedilmis olan dogus grubu araclardan bahsetmek istedim kardesim.. :)

Diger yandan, Megane RS'in avantajlari o kadar cok ki...

- Arac bi kere "C" segmenti ve harbi baya genis..
- Yedek parcasi hem kaliteli, hem ucuz, hem de TR'de her yerde yetkili servisi var..
- Dunya capinda kendini ispatlamis bi spor arac..
- Renault'ta aracla alakali bi sıkıntı oldugu zaman sallamazlar.. Tok saticiyiz ayagi hic yapilmaz(Ailecek Renocuyuz ve turlu turlu sehirlerdeki hizmetleri de iyi bilirim. Zaten marka ya da grup olarak kimi kastettigimi yasayanlar anlamistir)
- Ozellikle Megane 2 RS'in aynisini TR'deki kasalar itibariyle hic bi yerde taklidini bulamazsin, 1.000 metre oteden de herkes ahan da bu RS der zaten.. Arac zaten tek kapi olarak girmistir TR'ye hep.
- Kolay ulasirsin, temiz ise zor vazgecersin...
- Polemik ciksin istemem ama gercekler acidir... 1.4ler gibi 220den sonra araba astım hastası olmaz.. Yani nefesi kesilmez. Akar gider; 280 de yapar..

Amacim sadece bilgilendirmektir... :)

Merthan
20-02-2014, 11:34
Ben yukarida sorunlarindan bahsedilmis olan dogus grubu araclardan bahsetmek istedim kardesim.. :)

Diger yandan, Megane RS'in avantajlari o kadar cok ki...

- Arac bi kere "C" segmenti ve harbi baya genis..
- Yedek parcasi hem kaliteli, hem ucuz, hem de TR'de her yerde yetkili servisi var..
- Dunya capinda kendini ispatlamis bi spor arac..
- Renault'ta aracla alakali bi sıkıntı oldugu zaman sallamazlar.. Tok saticiyiz ayagi hic yapilmaz(Ailecek Renocuyuz ve turlu turlu sehirlerdeki hizmetleri de iyi bilirim. Zaten marka ya da grup olarak kimi kastettigimi yasayanlar anlamistir)
- Ozellikle Megane 2 RS'in aynisini TR'deki kasalar itibariyle hic bi yerde taklidini bulamazsin, 1.000 metre oteden de herkes ahan da bu RS der zaten.. Arac zaten tek kapi olarak girmistir TR'ye hep.
- Kolay ulasirsin, temiz ise zor vazgecersin...
- Polemik ciksin istemem ama gercekler acidir... 1.4ler gibi 220den sonra araba astım hastası olmaz.. Yani nefesi kesilmez. Akar gider; 280 de yapar..

Amacim sadece bilgilendirmektir... :)
Zorla RS aldırıcaksınız bize abi :)

kalipson
20-02-2014, 16:02
Herkes bi gun RS'ci olacak... :p

O degil de, ben sahsen ilanlarinda "yag yakmayan ....." diye ibareli araclara bakmazdim...

M3CSL
20-02-2014, 16:31
RS ıyı hosta her aracın olumsuz yanları var illakı, model yılı itibarıyla km nın yuksek olması, ıc mekanın ortalamanın altında kalması, tasarım olarakda göreceli tabi ama 'yeni' agresif görünüm isteyen gençlere hitap etmeyebilir.

yasindemir
20-02-2014, 16:46
KM'si 100k'yı geçmemiş araç alırdım ben sizin yerinize olsam. RS artık Meg III RS alınır o da sizin bütçenizi 2 katlar. Bu sebeple 1.4 TSI Cupra, Polo GTI vs. başınızı ağrıtmaz. Cooper'a benzin dayandırmak cidden zor olur, uzun süre bineceğim demişsiniz. Kullanım sırasında bütçeyi çok yorar... Hepsi kişisel görüşüm ve tüm önceki yorumlara saygım var.

kalipson
20-02-2014, 17:22
RS ıyı hosta her aracın olumsuz yanları var illakı, model yılı itibarıyla km nın yuksek olması, ıc mekanın ortalamanın altında kalması, tasarım olarakda göreceli tabi ama 'yeni' agresif görünüm isteyen gençlere hitap etmeyebilir.

RS, standart Megane'a göre baya agresif bakar aslında ama...:confused:

Bu arada, RS ile T.dağ-İzmir arası 500 km.yi yarım depo benzin ile gitmişliğim var...

Varsa böyle tüketim yakalayabilen, buyursun gelsin... Min. 200 hp olacak ama..;)

Merthan
20-02-2014, 17:48
http://i61.tinypic.com/30svevt.jpg

Eski arabam 220 hp civarlarında,yarım saatlik bi uzun yolda yakaladığım değer.

kalipson
20-02-2014, 18:00
İyi, güzel bi değer maşallah...

Ama bu değeri, en az 8 saat süren İzmir yolunda ve bunun 30 dk.sını da inişli-tırmanışlı Kaz dağlarında da yakalayabilir miyiz?

Merthan
20-02-2014, 18:55
İyi, güzel bi değer maşallah...

Ama bu değeri, en az 8 saat süren İzmir yolunda ve bunun 30 dk.sını da inişli-tırmanışlı Kaz dağlarında da yakalayabilir miyiz?
Megane Rs ile 1 gün boyunca düz yolda da gitsen bu değeri yakalamanız zor gibi geliyor bana.
Tsi bu konuda bulunmaz hint kumaşı. Hele cruise ile 90-100km gibi gidersen benzinciye çok zor uğrarsın :)

kalipson
20-02-2014, 19:02
500 km.yi 8 saat sonunda bugünün parası 145 TL'ye gidiyor RS. Ve de yol düz değil kardeşim. İniyon çıkıyon, ıvır zıvır.. vb. vb... Basarsan 6.45 saatte, basmazsan 8-8.50 saatte gidilen bi yoldan bahsediyorum. Yani İstanbul-Ankara otobanı değil. Bence rakam 2.0 bi araba için muhteşem ötesi...

Merthan haklısın.. Araba az yakar ama bastığın zaman da o şekilde giden bi araç mıdır?? 220-230'dan sonra kağnı gibi hızlanan araçlardan bahsediyorsun kardeşim...

Hem istediğin zaman ekonomi olsun, hem istediğin zaman aksın gitsin dersen Megane RS çıkıyor karşımıza yanlış mıyım??

Merthan
20-02-2014, 19:27
500 km.yi 8 saat sonunda bugünün parası 145 TL'ye gidiyor RS. Ve de yol düz değil kardeşim. İniyon çıkıyon, ıvır zıvır.. vb. vb... Basarsan 6.45 saatte, basmazsan 8-8.50 saatte gidilen bi yoldan bahsediyorum. Yani İstanbul-Ankara otobanı değil. Bence rakam 2.0 bi araba için muhteşem ötesi...

Merthan haklısın.. Araba az yakar ama bastığın zaman da o şekilde giden bi araç mıdır?? 220-230'dan sonra kağnı gibi hızlanan araçlardan bahsediyorsun kardeşim...

Hem istediğin zaman ekonomi olsun, hem istediğin zaman aksın gitsin dersen Megane RS çıkıyor karşımıza yanlış mıyım??
Gaza bastığın zaman aynı hızda gidermidir diyorsunuz ama şöyle söleyim.
Sizin bahsettiğiniz km hızlara kadar Cupra ve Polo Gti'ı (stock vs. stock olarak) geçemez Megane Rs buna adım gibi eminim.

Bunun dışında Golf 5 Gti hem yakıt olarak hemde bahsettiğiniz hız olarak bu konuda RS e rakip olabilir.

Peki aracınızı genellikle 230 ve üstü hızlarda mı kullanıyorsunuz? Yani 230 kmden sonra kağnı gibi hızlanan bi aracın günümüz şartlarında çok bi önemi var mı? Ya da kaç kişi sizin gibi düşünüyor?

kalipson
20-02-2014, 19:35
Yağ yakan arabalarla daha fazla kıyaslamasak?? Zaten bu arabalar benzin yakıyor.. bi de başımıza yağ çıkaran araçlarla işimiz olmamalı... :D

Aracı tabii ki 230larda kullanmıyoruz ama yeri geldiğinde gücü hissetmek güzel bişey... ;)

Tuncay
20-02-2014, 19:56
Megane rs mi kaldi artik ikinci eli sifir olan satilmayan bir arac uvey evlat misali :)
Tipide tip degil ayriyetten 2.0 turbo ama stage 2 cupraya don lastigi oluyor yuklusu

kalipson
20-02-2014, 20:01
Megane RS'in ne olduğunu dünya kabul etti, bi siz edemediniz...

Fabrikası bile apayrı bi araca bile laf söylenebiliyor ya, ne diyeyim... :)

individual
20-02-2014, 21:23
Magane RS
Tsi Cupra
cooper s
207rc

Benim öncelik sıralamam bu şekilde olurdu.

Megane RS listedeki araçlardan bir beden büyük ve daha iyi bence.

kalipson
20-02-2014, 21:30
Megane RS, Type-R, Golf GTI, Leon Cupra vb. ile değerlendirilse anlarım da arkadaşın mukayese ettiği araçlar hep bi alt segment araçlar...

Bu arada, canı alınmamış RS'leri kimse 40'ın aşağısına vermiyor. ;)

onur_S
20-02-2014, 21:34
145 e 500 km iyiymis ya hic gulecegim yoktu :D

kalipson
20-02-2014, 21:43
Kaç defa RS kullandın ya da uzun yola çıktın ki gülüyosun birader..??

speed_emre
20-02-2014, 22:49
kımse astra gtc dememiş hayret araba değilmi oda :D görkem abinin neler yaptığı belli :)

levent
20-02-2014, 23:13
GTC 2.0 Turbo olur ayrıca Leon 1M Cupra R da olur en 1.8T olanından aslında bu listeye alternatif, Megane'a rakip :)

mehmetelt
21-02-2014, 00:43
2.0 tfsi leon FR alırdım ben olsam

Jeandan-R
21-02-2014, 02:18
Megane rs mi kaldi artik ikinci eli sifir olan satilmayan bir arac uvey evlat misali :)
Tipide tip degil ayriyetten 2.0 turbo ama stage 2 cupraya don lastigi oluyor yuklusu

Abi yazdığın ayıptır. Ne çabuk vtecleri bırakıp don lastiği ettin bizim araçları. 1420kg bir araçtan bahsediyorsun, frenleri brembo yol tutuşu çok iyi. Pistte saygı duyulan bir araç, sen her ne kadar duymasanda.

Yüklü kaç tane rsle denedin bilmiyorum ama dv megane rs'ten methanolü felan sökmeseydim denerdim senle. Ama inancın araba piyasaya çıksın bi denersiniz olmadı

levent
21-02-2014, 02:42
Abi yazdığın ayıptır. Ne çabuk vtecleri bırakıp don lastiği ettin bizim araçları. 1420kg bir araçtan bahsediyorsun, frenleri brembo yol tutuşu çok iyi. Pistte saygı duyulan bir araç, sen her ne kadar duymasanda.

Yüklü kaç tane rsle denedin bilmiyorum ama dv megane rs'ten methanolü felan sökmeseydim denerdim senle. Ama inancın araba piyasaya çıksın bi denersiniz olmadı

Aynen katılıyorum. 12 yıllık tasarıma sahip olsa bile rs; stg2 tsi, rs'i don lastiği etmeye çalışırken rs viraj döner, frene basınca durur en azından ki bize de öylesi lazım. Her araba düz gidiyo elbet, çarpık bacaklı Skoda kamyonetler bile :rolleyes:

Keza kendisinin de aldığı ilk sıfırı halen olan araç İbiza. Gerisi hep vti, delsol tarzı araçlardı yanılmıyorsam. Allah sıfırını da nasip etsin inşallah.

F4R
21-02-2014, 05:59
Bazilari icin hothach sanirim sadece roll yapmaktan ibaret. Sokun bence cupranin icini daha iyi gider, biraz daha artar fark.

Cuprayi kotulemiyorum ama koru korune elestirmek de bu olsa gerek

Tuncay
21-02-2014, 07:57
Yağ yakan arabalarla daha fazla kıyaslamasak?? Zaten bu arabalar benzin yakıyor.. bi de başımıza yağ çıkaran araçlarla işimiz olmamalı... :D

Aracı tabii ki 230larda kullanmıyoruz ama yeri geldiğinde gücü hissetmek güzel bişey... ;)

Aynen katılıyorum. 12 yıllık tasarıma sahip olsa bile rs; stg2 tsi, rs'i don lastiği etmeye çalışırken rs viraj döner, frene basınca durur en azından ki bize de öylesi lazım. Her araba düz gidiyo elbet, çarpık bacaklı Skoda kamyonetler bile :rolleyes:

Keza kendisinin de aldığı ilk sıfırı halen olan araç İbiza. Gerisi hep vti, delsol tarzı araçlardı yanılmıyorsam. Allah sıfırını da nasip etsin inşallah.

Kalipson nick li arkadaşın yaptığı yoruma istinaden yaptım yorumumu en üstteki yorum
bu tarz yorumlar yapan biri değilim ama körükörünede boklamak olmazki öyle yatağa böyle yorgan misali bilmem anlatabildimmi

Octavia RS
21-02-2014, 10:19
Burak kardes yasina gore agir gelebilir belki ama git octavia rs al :D kimse soylememis ben soyliyim bari :D

Cansın
21-02-2014, 12:02

Olm Merthan konuyu terk et :D:D
Type_r a cupraya karşısın zaten :D
Ne 207miş bee :D:D

TSI pavaaaa :D:D

Jeandan-R
21-02-2014, 12:39
Kalipson nick li arkadaşın yaptığı yoruma istinaden yaptım yorumumu en üstteki yorum
bu tarz yorumlar yapan biri değilim ama körükörünede boklamak olmazki öyle yatağa böyle yorgan misali bilmem anlatabildimmi

O arkadaşa hiç takılma abi sen :)

Emre Akçay
21-02-2014, 12:48
Megane RS diğer araçların içinde bir tık öndedir bence. Segment olarak da farklı zaten. Ama ben Cupra tercih ederdim ayrı mesele. :)

Gry
21-02-2014, 13:07
Cupra Tsi alınacaksa şayet bildiğin birisinden almak gerekir. Dsg yi ve aracı ne şekilde kullandığı çok ama çok önemli.
stage2 cupra nın gunumuzde neler yapabildiğini de herkes az cok biliyordur.

tüm bunlara rağmen ben spor bir araç istiyorsam eğer bu kesinlikle manuel olmalıdır.

ve bu araçların arasına Golf mk5 gti manuel olanı dahil ederim.

megan için benimde hep içimde uhtedir bu zamana kadar da öyle kaldı kalacakta :)

orhan_guney
21-02-2014, 13:21
207 RC candır gerisi hikaye benim için.R56 miniyide eklemeni isterim lsiteye.

Merthan
21-02-2014, 14:07
Olm Merthan konuyu terk et :D:D
Type_r a cupraya karşısın zaten :D
Ne 207miş bee :D:D

TSI pavaaaa :D:D
207 ile ne alakası var abi :D
Type r'a sende karşı değilmisin :D

kalipson
21-02-2014, 17:21
Ya gencler neyin pesindesiniz anlamiyorum.. :)

O yerlere goklere sigdiramadiginiz araclarin cogu ciddi manada yag yakiyor ve şanzımanlarinda da sorun var cogunda. Hala bana yok soyle yapar yok soyle ucar diyorsunuz... Kabul etseniz de etmeseniz de o araclar sorunlu ayipli... Siz boyle arkasinda durmaya devam edin dogus grubunun araclarinin. Daha cok gezersiniz mobylette gibi bagajda yag sisesiyle.

Kimisi de demis ki stage-2 cupra/polo ne yaparmis.. Siz peki siz stage-2 Megane RS'in elinin armut topladigini mi saniyorsunuz?? Bi tek sizin arabalar ucuyor kaciyor.. hey Allahim yaa..

Bakiniz ben dogrunun yanindayim. Ucana kacana b.k atmiyorum. Pejo ya da cooper'a laf etmiyorum. Iyi mala lafimiz yok...

Sacma sapan mesajlar atmayin lutfen. Herkesin bildigi gercekleri duydugunuz icin gaza gelmeyin hic...

Tuncay
21-02-2014, 17:45
Ya gencler neyin pesindesiniz anlamiyorum.. :)

O yerlere goklere sigdiramadiginiz araclarin cogu ciddi manada yag yakiyor ve şanzımanlarinda da sorun var cogunda. Hala bana yok soyle yapar yok soyle ucar diyorsunuz... Kabul etseniz de etmeseniz de o araclar sorunlu ayipli... Siz boyle arkasinda durmaya devam edin dogus grubunun araclarinin. Daha cok gezersiniz mobylette gibi bagajda yag sisesiyle.

Kimisi de demis ki stage-2 cupra/polo ne yaparmis.. Siz peki siz stage-2 Megane RS'in elinin armut topladigini mi saniyorsunuz?? Bi tek sizin arabalar ucuyor kaciyor.. hey Allahim yaa..

Bakiniz ben dogrunun yanindayim. Ucana kacana b.k atmiyorum. Pejo ya da cooper'a laf etmiyorum. Iyi mala lafimiz yok...

Sacma sapan mesajlar atmayin lutfen. Herkesin bildigi gercekleri duydugunuz icin gaza gelmeyin hic...

:) sadece guluyorum
Megane rs isteyen musteride yokki yonlendireyim sana :)
Sadece tartisma donsun muhabbetindesin

kalipson
21-02-2014, 17:52
Gulmeye devam kardes.. Allah ağlatmasin... ;)

Ben de sizlere guluyorum.. Siz gidin abiniz(Leon Cupra) gelsin... ;)

RS'in dengi degil sizin araclar; kusura bakmayin... :)

Tuncay
21-02-2014, 17:56
Gulmeye devam kardes.. Allah ağlatmasin... ;)

Ben de sizlere guluyorum.. Siz gidin abiniz(Leon Cupra) gelsin... ;)

RS'in dengi degil sizin araclar; kusura bakmayin... :)

Leon cupra biraz agir gelmesin :)

kalipson
21-02-2014, 18:03
Gelmez gelmez.. sen gönder. .. :)

2005'ten beri gelmedi.. Bu saatten sonra gelmez...

'Burak'
21-02-2014, 18:57
cuprada yağ eksiltme şanzuman duman atma gibi bi sorun duymadım ben hiç. cooperın yakıtı cupraya göre fazla olur ama egzos ve charger sesi mükemmel cooperın bikaç dokunuşla çok zevkli bi araba olur. keza yol tutuşu da çok iyi
Üstad eğer cuprada yağ eksiltme,duman atma ve şanzıman sorununu duymadıysan bence biraz daha araştırma yapmalısın.Önerin içinde teşekkür ederim.

megane rs benim kayinço satıyor düşük km ve kazasız cilllop gibi araba sahibinden de hala olması gerek Zafer ismi
ama ben elbette Cupra derim
Daha tam karar veremedikki öle bi durumda sizinle irtibata geçeceğim çok teşekkürler.

bence listeye corsa opc eklenebilir, çok çekici bir araç...Tamam belki rakiplerine oranla yavaş olabilir ama sürekli roll vs. kovalanmayacaksa gayet iyi bir araç benim gözümde.
Corsa OPC tip olarak hiç beğenmiyorum dayanıksız ve güven vermiyen motoru var.

Şuana kadar cooper s ve 207 rcde sorun yaşayan kimseyi görmedim.Aksine heryerde megane rs'in çok maliyetli,pek yürümeyen ve 2.eli çok zayıf olduğu konuşuluyor.

oraya bencede sen golf gtı da ekle olmazsa :D astra gtc de düşünebilirsin. üzerine 2 3 lıra daha koy polo gti alabilirsin.
Opel pek sevmem opel düşünmüyorum ama Golf gti olabilir evet onlarada baktım fakat işte 2.0 olması yakıt anlamında içimi huzursuz ediyor.Bide 40.000 tl'ye içimi rahat ettiricek bi Gti yok maalesef.Öbürlerininde kmler baya yüksek.
Üstüne koyma durumum şimdilik yok ama koyabilsem temiz bi golf gti alırım.Polonun görüntüde dizelden farkı yok bide dediğim gibi problemleri çok düşündürüyor.

İç hacim,bagaj gibi beklentilerin yoksa ben Mini Cooper ı tercih ederdim.
Tek beklentim gazlamak:DTeşekkür ederim.

Görünüş ve motor olarak direk Cupra 1.4 tsi diyorum ben.
Motor olarak derken yakıtı mı kastediyorsunuz orayı anlamadım?

Hemen hemen aynı yaştayız ben olsam Cupra alırdım Görünüş performans yakıt üstelik yeni bir araç +DSG şanzumanın zevki egzoz taktığında ki patırdaması vs vs
Cupra kafamdaki ilk araba ama konu başındada belirttiğim gibi yüklediğin zaman duman atması,dsg problemleri,yağ eksiltmesi,bagajda yağ ile gezmek,herhangi bi arıza olursa doğuşun kitleme politikaları falan neresinden baksan sorun.

Tsi guzel motor secenegi sanzimana gelince problem yasayanlar olabiliyor evet ama dsg devamli gelisiyor en guzel otomatik vites secenegi
Araci tek kisi kullaniyosa arti dikkat edilmesi gereken kurallara rivayet ediliyorsa otomatik sanzimanda problem cikmaz buna emin olun
Dsg gelişiyor evet ama benim alacağım araç en fazla 2011 olucak,kmler tahmini 40-50-60 bin arası olucak. Bu araçta dsg problem çıkarıyor heryerde okuyoruz çoğu kişi mahkemelik oluyor.
Ayrıca gazlamak için araba alıyorum,şanzımanın kurlları olması ve her an bozulucakmış gibi kullanmak ne kadar mantıklı ki?Yeri gelse babam kullanır,yeri gelir annem kullanır ama bende hep soru işareti olacak.

Cupranin nesi kalitesiz yahu :) seatdan bahsediyoruz...poloya gore kalitesiz dersen eyvallah ama cupranin ici oyle kalitesiz falan degil yani.buna ek olarak duman atmasi sadece katalizoru iptal edersen yani dp yaparsan arabaya atar.ben stok hic bir 1.4 180 in duman attigini gormedim.yag olayida niye bu kadar dert ediliyor anlamadim.verdigin listedeki arabalardan 1 litre daha az yakicak cupra maliyet olarak yinede ucuza gelir..ha ama sunu soylim dsg avantaj oldugu kadar dezavantaj alabilecegin gucler belli en babasi nosla 290 hp.

Ben efendi gezer arada sikarim deesen cupra 2-3 k tl verip 220 hp alirim bana yeter diyorsan.ve goruntusu gercekten beni kiskandiriyor yolda.

Ben pist severim araba viraja girdimi yola yapissin.Onumu kesen elektronik sistem.olmasin kapatabileyim.mod imkani bol olsun,koydummu tam verim alabileyim (2.0 olmasindan) kupon ve gercekten hos bir arac olsun dersen meggy rs derim.
Kullandınızmı bilmiyorum ama dodda falan baktım heryerine ama gerçekten kalitesiz geldi bna.Pist ile işim yok ben kendim için gazlamak için istiyrum başka düşüncem yok:D Yagı neden dert ediyosunuz demissiniz ama sizdede polo var sanırım bu yuzden boyle demeniz cok normal.Sureklı yag eksılten bı ara sızce normal bısey olabılır ama bence pekte normal bısey degıl.Ornek olarak 1 ay boyunca ablama anneme verdım arabamı onlar kullanıyor,ben sureklı dıken ustunde olucam yag bıttı mı var mı falan bu yastan sonra kadına yag bakıp yag eklemeyımı ogretıcem:D

ds3 al ;) şu saydığın hiç bir eksik yok.herşeyden optimum seviyede var
207 Rc almak daha mantıklı değil mi:D

Cupra o listedekilere göre kalitesiz bir arac degil
Bu araclar ıcınden benım tercihim cupra olurdu kolay yüklenebilir olması yakıt olarak sakın kullanımda 5-6 litreleri görebilmesi ve listedekilerden prestij olarak en iyisi

CooperS r53 cok keyifli bir aractır ancak temizini bulmak zordur

İşin zor valla ama listeye corsa opc de ekleyebilirsin oda cok keyiflidir
Haklısınız işim çok zor,internette gezdıgım zaman hıcbı sekılde temız 163 luk cooper bulamıyorum yanı ıcıme sınen.Tabıkı 30 bınde aramıyorum ama hepsı boyalı degısenlı temız carpmıyor gozume.

İç kalitesi filanda önemli sanırsam, o zaman polo gtı tek secenek olur, meganda 207de bu konuda cok tatmın etmez.
suspansıyon konforu önemlıyse yalnız iyi araştırın derim.
Tesekkur edrım sagolun.

Acıkcası bu lısteye megane rs eklemek benım bıraz yaptıgım yanlıs.Tabıkı burdakı alınacak araba Megane Rs dır her kosulda ve her kulvarda ama yınede fıkır almak ıstedım.2.000 cc olması falan yakıtta uzermı dıye dusunuyorum

KM'si 100k'yı geçmemiş araç alırdım ben sizin yerinize olsam. RS artık Meg III RS alınır o da sizin bütçenizi 2 katlar. Bu sebeple 1.4 TSI Cupra, Polo GTI vs. başınızı ağrıtmaz. Cooper'a benzin dayandırmak cidden zor olur, uzun süre bineceğim demişsiniz. Kullanım sırasında bütçeyi çok yorar... Hepsi kişisel görüşüm ve tüm önceki yorumlara saygım var.
Megane 3 rs konuya koymak sacmalık olur,megane 3 rs alıcak durumum olsa zaten ılk ben alırdım sanırım turkıyede:D Cooper evet yakıtı fazla ama ıste kafa cok karısık.

Hayatımda hıc 230 ustu yapmadım yapmayada gerek yok yanı:D 200 e kadar zevk vermesidir benim ıcın onemlı olan.

Megane rs mi kaldı derken 2005 bı megane rs dekı marıfet suan pıyasadakı cogu arabada yok.Bence pek bı bılgınız yok sanırım Megane rs hakkında:D

Magane RS
Tsi Cupra
cooper s
207rc

Benim öncelik sıralamam bu şekilde olurdu.

Megane RS listedeki araçlardan bir beden büyük ve daha iyi bence.
Benımde kafamdakı sıralama bu sekılde ama suan ıcıme sınen ne megane rs var neden cooper s.

Megane RS, Type-R, Golf GTI, Leon Cupra vb. ile değerlendirilse anlarım da arkadaşın mukayese ettiği araçlar hep bi alt segment araçlar...

Bu arada, canı alınmamış RS'leri kimse 40'ın aşağısına vermiyor. ;)
Komple araba olarak suanda kendı segmentınde kıyaslanacak baska bı araba yok.

2.0 tfsi leon FR alırdım ben olsam
Aynı motorda golf5 gtı daha mantıklı degılmı abı hemde 2.el acısından.

Pıstte derken sadece pıstte degıl tum dunyada saygı duyulan bı arac ama turkıyede frenın yol tutusun kısacası komple araba olmasının bı onemı yokkı,onemlı olan ne kadar cok ses cıkardıgı duz yolda gıtmesı :D

Burak kardes yasina gore agir gelebilir belki ama git octavia rs al :D kimse soylememis ben soyliyim bari :D
Volswagen grubu bıraz dusunruyor benı abıde o segment bana hakaten agır ya:D

207 RC candır gerisi hikaye benim için.R56 miniyide eklemeni isterim lsiteye.
207 rc cok kalıtelı malzemeye sahıp frenlerı ve yol tutusu cok ıyı olan bı araba ama nedense kımse onermemıs.

Octavia RS
21-02-2014, 19:03
Volswagen grubu bıraz dusunruyor benı abıde o segment bana hakaten agır ya:D

.

Yok dostum şaka amaçlı yazdım zaten onu.Aynı motor golf 5 gti veya leon fr düşünülebilir ama octavia rs büyük gelir gerek yok zaten :D Neyse fazla saptırmıyım konuyu ben :D

kalipson
21-02-2014, 19:04
Sahibinden'deki kırmızı RS'i gördünüz mü??

@rd@
21-02-2014, 19:23
Kusura bakma ama sen başlığı cok yanlış açmışsın cupra dıyorsun cevap olarak volkswavgen grubu düşündürüyor diyorsun dsg sorunlu yağ yakıyor dıyorsun
Megane dıyorsun 2.0 lt yakıtı düşündürüyor dıyorsun
207 mını cupra b segmentı megane c
Mını ıstedıgın gıbısı o paraya zaten yok
Gerıye kalan 207 rc al bın temiz temız
Dip not 67.000 km de 2010 model ıbıza cupra kullanıcısıyım ilk sahıbıyim aracım stok suana kadar ortalama 5000 km de 500 gr yağ ekleme dışında hıcbırsey yapmadım hiç sorun yasamadım , iyide gazlarım kendıme gore .

rebeloghy
21-02-2014, 20:18
Kardesim performansı önünün açıklığı açısından , golf V gti manuel - mrs arasında hangisinde temiz bulursam tabi öncelik golf 5 gti olarak alırdım. Ancak 2lt araç şehir içi vs dolaşmak külfet olabilir bir süre sonra. Genç insan çok km yapıyor..

Hacim düşürünce en güzel tertemiz bi 207 rc derim. Bırak düzde geçen tsi geçsin de yol tutuşu frenleri koltukları iç mekan ferahlığı olarak çok keyif alırsın satmazsın 207 rc yi.
5 ileri olmasından çekinmişsin evet 5 kısa 220 gibi bitiyor diyorlar. Ancak 207 cilerin konuyu oku istersen. Son dişli ile her vitesi biraz daha uzatmış oluyorsun. Stock araca takınca hemen şimdi hızlanmayı olumsuz etkiler diyenler olur da. Alırsın stock biner eğlenirsin. Yazılım , intercooler , dp , egzoz vs yüklerken bir de son dişli değiştirirsin. Hem ivme kaybetmez hem istediğinde daha düşük devirde seyahat edebilmiş olursun :)

MCS r53 de çok keyifli olur ancak yakıt konusunda 207 kadar düşmez diye düşünüyorum yakıtı. İçi de aynı oranda ferah değil. Yine de temiz bir araç bulup düşünülebilir tabii.

APO
21-02-2014, 20:39
cooper iyidir...hem gazlarsın...hemde her ortama gidebilirsin...

Merthan
22-02-2014, 00:16
Burak baya abartmışsın Cupra'yı kardeşim :)
Binerken gayette seviyordun lan :D

Jeandan-R
22-02-2014, 11:20
Vag'ın motor içi sağlamlığı f4r makineli megane rs'de yok malesef. Stock motor stock enjektör 280hp civarı sınır, üzeri için çok uğraşmak lazım. O hp'lerle belki revo2'li cupra ile yürür o da zor. Rolling koşturulacaksa megane Rs zaten mantıklı bir makine değil, fazla ağır.

Önemli olan rollingde koşsun bana bir kaç boy önemli diyorsanız, megane rs'i eleyin.

braga26
22-02-2014, 11:34
Gelmez gelmez.. sen gönder. .. :)

2005'ten beri gelmedi.. Bu saatten sonra gelmez...
yanlısım varsa duzeltın abı ama ben hıc 300 hp bı megane rs gormedım kı cupraya bı duz boru bı yazılım 300 hp ustu alınıyor sızce megane rs cupraya nasıl rakıp olabılır kendı sınıfında megane rs tabıkı tartısmasız bı arac ancak cupra bıraz asar gıbı gelıyor

kalipson
22-02-2014, 11:40
500 hp megane rs var birader... ;)

Gko
22-02-2014, 12:53
500 hp megane rs var birader... ;)

yurt dışında evet bikaç örneği mevcut ülkemizde varsa bilmek isteriz bizde ?

MDeniz
22-02-2014, 13:02
eskiden 6 vites mi vardı ya al rc gitsin usta

levent
22-02-2014, 13:18
yanlısım varsa duzeltın abı ama ben hıc 300 hp bı megane rs gormedım kı cupraya bı duz boru bı yazılım 300 hp ustu alınıyor sızce megane rs cupraya nasıl rakıp olabılır kendı sınıfında megane rs tabıkı tartısmasız bı arac ancak cupra bıraz asar gıbı gelıyor

GokhanRS nickli üyenin eski aracı sanırım 300hp nin üzerindeydi.

onur_S
23-02-2014, 17:17
Kaç defa RS kullandın ya da uzun yola çıktın ki gülüyosun birader..??

:D
Ben dizel arabayla o kadar gidiyodum da şaşırdım biraz , rs az yaksa da bi polo gti gibi de az yakmaz fazla uçmaya gerek yok çevremde kimse benzinli 1.2-1.4-1.6 aracıyla o kmleri yapamıyor ? 3-4 sene önce yapıyorduk ama..
ne megane mış iyi hoş gidiyor ee yapınca noluyor ? ne enjektörü ne motorun iç yapısı ıvır zıvırı vag grubuyla aşık atacak düzeyde değil fiyatına göre iyi araba derseniz anlarım da uçarmış kaçarmış cupraymış gerek yok bakın beğenmediğiniz 1.4 cupranın motoru da rs kadar dayanıklı..
2.0 tfsi çok ağır gelir zamanında rste yazılımla 280 hp alana inanmıyorlardı artık 1.4 cupradan o güçler çıkıyor, ne enjektör limitte ne de motor içi.
ben genç olduğum için cupra alırdım arasında en yenisi o , cooper r56 olsaydı cooper alırdım. stok olarak megane en hızlıdır ona lafım yok ama diğer açılardan cupra tercih ederdim. Kafam rahat olsun yağ yakar midem bulanır görüntü çok önemli değil diyorsan rs tercih edebilirsin, yada dsg bozmayan yağ yakmayan nadide bi cupra bulmalısın :)
kısacası kalipson abimiz baya bi fanatik :)

Falmor
23-02-2014, 17:37
Megane RS e 2.0TFSI swaplayalim herkesin gonlu olsun.

braga26
23-02-2014, 18:31
Megane RS e 2.0TFSI swaplayalim herkesin gonlu olsun.
mantıklı abı pekı bı rs sahıbı olarak rs leon cupraya rakıp olabılır mı swaplamadan tabıkı :)

kalipson
23-02-2014, 18:39
Ya tamam arkadaş... Megane RS kötü, çok kötü... :)

İyi ki varsın TSi...

Gönlünüz olduysa ne mutlu... :)

Depoyu fulleyelim. Ankaradan İstanbul'a girelim. 500 km.den fazla çıkmaz sanırım. Hatta km.den de 500 km. menzil geçtiğimizi de görelim, öyle fulleyelim. Ya da tam denk geliyorsa Harem'de fulleriz. 145 TL'yi 1 TL geçsin, arabayı satıp Polo GTi almazsam adam değilim. Varsa iddaasına buyurun. Kaybedersem deponuzu da fullerim; kazanırsam benzin parası sizden... ;)

Falmor
23-02-2014, 18:58
mantıklı abı pekı bı rs sahıbı olarak rs leon cupraya rakıp olabılır mı swaplamadan tabıkı :)

Iki arac karsilastirilirken modifiyeli olarak degil stock olarak karsilastirilir.Isin icine modifikasyonu soktugun vakit para konusur.Rakip olmasi derken pist sartlarinda Leon Cupra hicbir testte Megane RS in karsisina cikarilmadi yanilmiyorsam.Hothatch testlerinde rolling kistaslardan biridir ancak en iyi hothatch secilirken sadece duz yolda ne kadar hizli gidildigine bakilmaz.

braga26
24-02-2014, 12:03
Iki arac karsilastirilirken modifiyeli olarak degil stock olarak karsilastirilir.Isin icine modifikasyonu soktugun vakit para konusur.Rakip olmasi derken pist sartlarinda Leon Cupra hicbir testte Megane RS in karsisina cikarilmadi yanilmiyorsam.Hothatch testlerinde rolling kistaslardan biridir ancak en iyi hothatch secilirken sadece duz yolda ne kadar hizli gidildigine bakilmaz.

anladım abı tesekkur ederım bılgılerın ıcın

dragon07
24-02-2014, 12:09
meganeler 2005-06 model araçlar 2012 2013 model tsilarla karsılastırılıyor.

7-8 yıl sonra tsilar yag tenekesine dönmüş bi vaziyette olurlar hatta yag tenekesinede dönüşemezler yagları olmadıgı için :D

Doğa977
24-02-2014, 22:01
Megane RS.

bkaraca
24-02-2014, 22:09
f1 teknolojisinin kullanıldığı bir araç megane rs, kocadı diye öyle maskara olacak hali yok yeni yetme hothach'lere :)

Merthan
04-03-2014, 01:16
meganeler 2005-06 model araçlar 2012 2013 model tsilarla karsılastırılıyor.

7-8 yıl sonra tsilar yag tenekesine dönmüş bi vaziyette olurlar hatta yag tenekesinede dönüşemezler yagları olmadıgı için :D
Ya bu ne nefret böyle kuzen :D
Yağ mağ tenekesi ama işte güzel gidiyor 1.4 motorla :D

Merthan
04-03-2014, 01:18

İyi ki varsın TSi...

Depoyu fulleyelim. Ankaradan İstanbul'a girelim. 500 km.den fazla çıkmaz sanırım. Hatta km.den de 500 km. menzil geçtiğimizi de görelim, öyle fulleyelim. Ya da tam denk geliyorsa Harem'de fulleriz. 145 TL'yi 1 TL geçsin, arabayı satıp Polo GTi almazsam adam değilim. Varsa iddaasına buyurun. Kaybedersem deponuzu da fullerim; kazanırsam benzin parası sizden... ;)
Bence böyle bir iddaya girme Kalipson abi, çok net kaybedersin bak benden söylemesi :)
Bu seçeneklerde en iyisi RS bence en ufak bir kuşkum yok ama yakıt tüketimi konusunda burda RS'den aynı yolda aynı hızda daha fazla yakıt tüketicek araba yok.
Hele Tsi mümkün değil,bu yazdığınız ciddi anlamda fanatiklik olmuş.

MertSerhanÖ.
04-03-2014, 09:06

İyi ki varsın TSi...

Uzun yolda megane rs ortalama yakiti kac litreye dusuyor?

LnchCntrl
04-03-2014, 14:18
Genç adamsın sen boşver uçanları kaçanları, 207 RC kırmızı düşün. Oem jantına bas yap amerikan parkını filmini egzozunu zaten sistemide güzel ak caddelerde 2. vites sağdan sağdan arasıra yıkarsın ortalığı kafana göre .

Gittiğin yerlerde şeklinde olur kafan rahat binersin. paranda cebinde kalır. megan efsanedir benim gözümde ama kasa olarak güncel olmayışı beni düşündürürdü yerinde olsam. ıbızada güzel onuda düşün, dsg ve yağ problemleri dediğin gibi kullanıcılardan duyuyoruz kafanda bu ıkısını ölç tart biç bi sonuca var.

hee şahsi fikrimi sorarsan 207 rc kırmızı veya füme almandır.

focus musty35
04-03-2014, 16:27
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-turkiyede-tek-en-dolu-jcw-cooper-s-154390599/detay)

kendı aracım john coper works cabrıo s yardımcı olurum tr dekı en dolu r53 mını

kalipson
04-03-2014, 17:44
Bence böyle bir iddaya girme Kalipson abi, çok net kaybedersin bak benden söylemesi :)
Bu seçeneklerde en iyisi RS bence en ufak bir kuşkum yok ama yakıt tüketimi konusunda burda RS'den aynı yolda aynı hızda daha fazla yakıt tüketicek araba yok.
Hele Tsi mümkün değil,bu yazdığınız ciddi anlamda fanatiklik olmuş.

Kardeşim, iddaam halen geçerlidir. Hodri meydan. Kabul ediyorsanız buyurun lütfen; yoksa boş yere iddaalaşmayın.

145 TL'yi kuruş geçsin, yazdıklarımın arkasındayım.

ham
05-03-2014, 17:17
hem modeli yüksek olup hem günlük kullanımda az yakıcak basmak istediğinde de üzmicek tek araç cupra burdaki. ben olsam coopers alırdım ama benimki tamamen duygusal :D

efe_
05-03-2014, 23:52
200+ spor arabayla yakıt tartışılır hale gelmiş ekonomik düşünen insanın bu araçlarla gerçekten işi olmamalı hiçbiri az yakmıyor

btu06
01-04-2014, 12:30
Megane rs kullanıyorum aracımdan gayet memnunum fiyata göre alınabilecek en iyi araç bundan önce 207 gt vardı ve o kadar çok yakıyoduki şuan megane daha az yakıyor.ama o kadar fiyata çıktıktan sonra temiz bir polo gti bakardım hem ici hem dışı çok iyi tek kapı olcak tabiki :)

kelalper
03-04-2014, 17:25
Megane ı benden daha uzun km kullanan adam yoktur heralde. Şöyle söyliim iş için uzun yol aracı olarak kullandım yaklasık 4 senede 90 bin km yaptım. Abartı yaksaydı heralde iş için kullanmazdım. Uzun yolda kayınpederin Vtec2 Civicten az yakıyor. Buradan kastamonuya kadar denedim. Kayınpeder önde ben arkada. Onun hızına göre gittik. Tünel yapacak hızlarda değildik. Ataşehir Shellden beraber doldurduk. Kastamonuda tekrar full ledik. Civic toplamda 38 lt yaktı megane 32 lt yaktı. Civicle yolda bi daha almak zorunda kaldık çeyrek depoya düştüğü için. Deposu 40 lt. Ben almadım. 1.4 TSI daha mı fazla yakıyordur onu da sanmıyorum aralarında 1 lt oynar en fazla aynı kullanım hızlarında.

Leon Cupra olayına gelince Leon evet megane dan güçlü ve mod a daha uygun. Motor teknolojisi olarak çok önde. Ama 1.4 TSI ın Megane kadar hızlanması için çok fırın ekmek yemesi gerek. Ben stock a yakın yazılımda cansın ın yüklü polosu yanımda gidiyordu ki kilo farkı cartı curtu çok fazla aramızda. 207 lerin zaten şansı yok. Megane ben ilgilenene kadar fazla duyulmuyordu. Herkes alma yürütemezsin dedi. Allaha şükür araştırdık ettik kırmadan yürüttük. Oem turbo oem enjektörle dyno dynamıcs üzerinde 266 hp aldık. Yüksek sıkıştırmalı hiç bir type R o güçlere gelemedi aynı dyno üzerinde bu zamana kadar.

kalipson
03-04-2014, 18:19
Eski mavi RS'imle 500 km.yi tam yarim depoyla katetmistim... 2 kisi ve araba full doluydu. T.dag'dan Izmir'e donuyorduk... Daha ne olsun... :)

Fiyat ve performansina gore, Megane RS candir; gerisi heyecandir...

ardaydn
03-04-2014, 18:34
Şuan malûm sitede alınabilcek uzun zaman binilebilcek 2 tane RS var biri Faz 2 makyajlı kasası bildiğim kadarı ile Türkiye'de rengi ile tek kırmızı Megane RS km 60 bin küsürdeydi daha 2 saat önce falan baktım bi tanede Faz 1 vardı siyah renk onun km daha düşüktü. Keyifle binicekseniz uzun yıllarca benim de tercihim Megane RS'ten yana olur sonuç olarak zamanında aldığı pist ödülleri vs kendini fazlaca kanıtladı ki SAA Megane RS Ozan abideyken Hereke'de sürüp keyfine bakma fırsatım olmuştu gerçekten zevkli bir araç

kalipson
03-04-2014, 18:39
Karsilastirilan araclarin cogu B sinifi bi kere... Clio 4'umu satip Megane RS'imi aldigimda esim bu daha genismis, daha iiyiymis bu be diye sasirdigini bilirim... :D

Falmor
03-04-2014, 18:59
İşin içine maliyet girdiği zaman Megane dan daha mantıklısı yok.
Artıları:hız,konfor,yakıt,genişlik,tasarım,fiyat.
Eksileri:trim kalitesi,parça fiyatları,tasarım,yaş.

kalipson
03-04-2014, 19:07
İşin içine maliyet girdiği zaman Megane dan daha mantıklısı yok.
Artıları:hız,konfor,yakıt,genişlik,tasarım,fiyat.
Eksileri:trim kalitesi,parça fiyatları,tasarım,yaş.

Katiliyorum... bir de megane rs her zaman megane rs'tir TR'de
Kiyaslamaya calisilan arabalarin cogunun en baz modellleri bile vardir TR'de ve biraz mod ile hothatch abisine benzetebilirsin. Ama Megane RS sadece tek kapi versiyonuyla TR'ye girdigi icin durum ezelden farklidir digerlerine gorr bu acidan bakildiginda....;)

ardaydn
03-04-2014, 22:24
47 Bin KM (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-r-s-225-153647289/detay)
Faz II 62 bin KM (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-renault-sport-tekrar-satista-153479201/detay)
Benim favorilerimde bu ikisi ekli ama fiyatları fazla şişirilmiş işte

kalipson
03-04-2014, 22:36
47 Bin KM (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-r-s-225-153647289/detay)
Faz II 62 bin KM (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-renault-sport-tekrar-satista-153479201/detay)
Benim favorilerimde bu ikisi ekli ama fiyatları fazla şişirilmiş işte

İyi mal, iyi para... :)

BARR
03-04-2014, 22:47
İyi mal iyi para da şişirilmiş fiyat ayrı konu. İkisini karıştırmamak lazım bence gayet yüksek fiyatlar.

kalipson
03-04-2014, 22:49
Bence değil... Sıfırı 180küsür bin TL'lerde olan araçlar bunlar ve temizi de neredeyse yok denecek kadar az.... ;)

BARR
03-04-2014, 22:54
Sizin aracınızın sıfırı 180.000TL değil, sizin arabanız ile alakası da yok o aracın. Yeni Cupranın fiyatı yüksek diye temiz Cupralara 80.000TL yazmak lazım o zaman bu mantıkla.

Ben aracımı 51.500'e aldım 51.000'e sattığımda(8000tl ekstra ile) sıfır aynı donanım 80 üstü idi. Bu mantıkla 65'e satmam lazımdı.

Bu saçma mantık ta sadece TR'de var zaten. Bu arada arabanız çok güzel o ayrı konu, yine her satıcı istediği fiyatı ister/yazar o da ayrı konu. Ama bana göre fiyat şişirmedir.

kalipson
03-04-2014, 23:01
Siz öyle diyorsanız öyle olsun... :)

Ama ben hala öyle olmadığına inanıyorum... Kuruş masraf bulunamayacak faz-2 RS, tramer ve boya bile yoksa kaç istenecekti ki?? Sıkıntı şu ki, salatalarla beraber aynı platformda kıyaslanıyor olması. :)

BARR
04-04-2014, 08:49
Salataların fiyatı yüksek olunca sizde o bu kadarsa benimki de bu kadar diyorsunuz mantıklı. Ama onlarda o fiyatlardan satılmıyor, sahibinden de laf olsun diye duruyor.

Benim gözümde aracınızın hakkı 45'tir çokta güzel bir araçtır. kazasız boyasız Tramersiz bir Clio 1 Williams olsaydı işte o zaman 55 verirdim. Ancak o araç limited edition ve bir kilasik olarak sayılıyor.

kalipson
04-04-2014, 16:15
Kusura bakmayin da showroom ayarinda, kazasiz, boyasiz, bakim namina kurus masrafsiz ve de en onemlisi kurcalanmamis RS'i kimse o rakamlara vermez bu zamanda... Hele hele faz-2 ise. Zaten bu modellerde 4-5 tane ya var ya yok. Veren varsa kimse kacirmasin cebinde parasi kafasinda niyeti olan varsa....

Falmor
04-04-2014, 16:21
Faz 2 den bahsediyorsak piyasada olmayan arabanın piyasa fiyatından da bahsedemeyiz.Fiyatı satıcı ve alıcı arasındaki anlaşma belirler.İşine gelen alır yada satar.

kalipson
04-04-2014, 16:25
Faz 2 den bahsediyorsak piyasada olmayan arabanın piyasa fiyatından da bahsedemeyiz.Fiyatı satıcı ve alıcı arasındaki anlaşma belirler.İşine gelen alır yada satar.

Aynen... Degerini bilen birine verme arzusundayim. Satilmasa da olur... 48bine bile biraksaydim simdiye kadar net 6 kere satmistim.

kelalper
04-04-2014, 16:48
Bırakın allah aşkına şu 48 bine 6 kere satmıştım laflarını. Kimse megane a o paraları vermiyor vermezde. Etmediğinden değil eder ama Türkiyede vermez. En hızlı kazasız tek parçası boyalı ve türkiyedeki en hızlı meganelardan birini 36 ya sattım.

kalipson
04-04-2014, 16:53
Alper abi kimseye yalan borcumuz yok, paraya pula da ihtiyacimiz yok cok sukur.

Hosuna gidenler veriyor. Heee size gore vermiyorsa vermiyordur. Ne diyeyim....

Bir de Allah askina faz-1 ile faz-2'yi kiyaslamayin...

RedSun
04-04-2014, 17:52
faz 1 le faz 2 arasındaki farkı biri bana açıklasın :D

Allahım :D :D

kalipson
04-04-2014, 18:11
Faz 1 ile Faz 2 arasindaki farki en iyi siz bilirsiniz...

Ben bilmiyorum sahsen.

RedSun
04-04-2014, 18:32
bak demekki fark edilecek bir farkı yokmuş :D

Faz2 nin faz 1 den kozmetik dışında eksiği bile var donanım olarak. Recaro koltuklarında airbag yok mesela.

Yani faz2 çığır açmayı bırak faz1 den hiç bir artıs olmayan makyajlanmış kasa megane II. Bugün istesem 3000~4000TL ye faz2 ye çeviririm ama bu değerini yükseltmez. -bende 60.000TL isticem-

bugün faz1ler ortalama 30.000Liradan satılıyorken kimse altı üstü bir makyaj için fazladan 25000 vermez sanırım :D

Allah aşkına far ampülünü değiştirmek için tampon indirdiğin aracın nesini bu kadar çok beğeniyosun anlamadım. Belliki hiç ampül bile değiştirmemişsin. Aynı segmentte Golf V GTI ın dış kapı sacını bile (dışardan) çıkartabiliyorken bu araçta bi vida sökmeye 30 yer deşiyorsun.

Yani demek istediğim aslında senin sandığın gibi mükemmel bir araç değil ve faz2 ile faz1 i karıştırmamaya gerek yok. Hani desenki bana faz2'de ilk kasanın tüm handikaplarını çözmüşler eyvallah diyecemde yine aynı hıyarlıklarının devamı olarak piyasaya sürmüş mükemmel fransız mühendisleri.

bende ibiza cupra varken ortlamam 5.1lt(karışık)'di. aynı yolda megane bu değerlerin yanına bile yaklaşamaz. 1.6 16V'de VVT var o bile bu kadar az yakmıyorken RS'de VVT yok hayli hayli fazla yakar. kimse yakmıyor demesin bana.

kalipson
04-04-2014, 18:51
Ya birader... Faz-2'nin Faz-1'den en basit farki direksiyon kutusu iyilestirilmistir. Yeni nesil kutu vardir ve cok bariz hissedilir bu. Bunun gibi daha bircok sey var... Gecmiste Faz-1 aracim da oldugu icin bunu gayet net gorebiliyorum kullanirken de.

Diger yandan, o sumuk atmadigin Recarolarin tane fiyati su an 3500-4000 TL. Hersey airbag degildir bu tarz araclarda. Icine oturdugunda kendini sinif atlamis hissettirir... Tabii hissiyat meselesi. Sen kendi koltuklarini daha cok begenirsin; zevk meselesi. Millet Recaro dusururum diye yemiyo icmiyo kenarda para biriktiriyo...

Bu yazdiklarini Fransiz muhendisleri duysa nereleriyle guler az cok tahmin edebiliyorum. Faz-1 daha iyiymis.... Hey Allahim yaaa.... :D

RedSun
04-04-2014, 19:00
faz1 daha iyimi demişim oku bakayım bi ilk önce :D

artısı yok dedim.

direksiyon kutusu 400 lira? 400 liralık farkımı sölüyosun bana?

bana çığır açan o mükemmel artılarını bi desene faz2 nin.. ne fazlası var?

sümük atmıyorum bende severim recaro koltukları ama airbag yok işte, keşke olaydı :rolleyes:

sen git okadar mükemmel ötesi faz2 al ama koltuklarında airbag olmasın. fransız aklı :cool:

valla ben daha recaro koltuğu olupta (yarış) sınıf atlamış gibi hisseden görmedim. Recaro olduğundan o hissiyata kapılmış olmayasın, hani bi adı var ya "RE CA RO" :rolleyes:

sıfırı 180.000tl demişin ya megane 3, senin arabanla uzaktan yakından alaksı yok o MRSIII'ün. gereksiz bir karşılaştırma sonucunda gereksiz bir fiyat politikası çıkartmışın ortaya. tabi beni ilgilendirmez yani istersen kendi aracına 75000tl de isteyebilirsin :rolleyes:

Valla bi fransız mühendizz beni duysa gülmek yerine kaçmayı tercih ederdi. Baya baya sövüyorum çünkü kendilerine arada bi.

kalipson
04-04-2014, 19:07
2009 yilinda faz1 direksiyon kutusunu 2750 tlye degistiriyordu Reno. O zamanki euro nerde simdi nerde. Nerde var 400 tlye kutu soyler misin? O dedigin normal megane kutusu

RedSun
04-04-2014, 19:09
2009 yilinda faz1 direksiyon kutusunu 2750 tlye degistiriyordu Reno. O zamanki euro nerde simdi nerde. Nerde var 400 tlye kutu soyler misin? O dedigin normal megane kutusu

megane 2 lerde hepsi aynı elektrohidrolik kutu, servise en son sorduğumda6 ay evvel) 425tl gibi rakamı vardı. yine gidersem resmini çeker koyarım buraya.

kalipson
04-04-2014, 19:23
Ben de daha gecen ozel serviste sordum.. 1800 kusur tl. Montaj haric tabii ki.

Bi yerde yanlisin var... eminim.

Falmor
04-04-2014, 19:34
Meganeların tüm modellerinde kutu ve rot başları aynı,rot kolları farklıdır.Zaten fiyat farkını da rot kollarından çıkarıyor.Tanesi 361 TL güncel fiyat.İki rot kolu 722 TL,rot başı tanesi 200 den 400 TL,1941 TL komple direksiyon kutusunun 1122 TL si kutuya ait değil.TRW kutu dışarda 275 Tl ye bulunuyor.Kutunuz arıza yaparsa revize etmeyede aynı parayı alırlar ki bu fiyata rot başları ve normal megane rot kolları dahil :D

kalipson
04-04-2014, 19:49
Bi yerde haklisin ama ayni seyden bahsetmiyoruz. Sonucta sen direksiyon kutusu degistirecegin zaman set olarak alman lazim eger o saydiginiz diger parcalar da eski ise. Yine ayni kapiya cikiliyo o zaman.

Ben daha gecen haftalarda komple on takimi kontrol ettirdim ve hatasiz cikti ama bi sorun var deseler kutuda, komple set taktirirdim. Benim bildigim ve icime sinen de bu yonde. Ustalarin da dedigi bu yonde zaten ve firma bile bunun onune gecmek icin komple set olarak gonderiyor degisimlerde. Hee sen ayri ayri alirsin bisey diyemem ama bunun adabi bu sekilde. En azindan direksiyon kutusu ile ilgili boyle... bilmem anlatabildim mi?

RedSun
04-04-2014, 19:56
Bi yerde haklisin ama ayni seyden bahsetmiyoruz. Sonucta sen direksiyon kutusu degistirecegin zaman set olarak alman lazim eger o saydiginiz diger parcalar da eski ise. Yine ayni kapiya cikiliyo o zaman.

Ben daha gecen haftalarda komple on takimi kontrol ettirdim ve hatasiz cikti ama bi sorun var deseler kutuda, komple set taktirirdim. Benim bildigim ve icime sinen de bu yonde. Ustalarin da dedigi bu yonde zaten ve firma bile bunun onune gecmek icin komple set olarak gonderiyor degisimlerde. Hee sen ayri ayri alirsin bisey diyemem ama bunun adabi bu sekilde. En azindan direksiyon kutusu ile ilgili boyle... bilmem anlatabildim mi?

maisten set istersen set gelir, sadece direksiyon kutusu istersen kutu gelir.

kutuda sorun varken komple set değiştirmek, faz2 nin özelleklerinden olsa gerek.

yani seninki, bujide sorun varken komple motoru değiştirmek gibi bişi olmuş..

Low-Rider
04-04-2014, 20:01
fanatiklik honda'ya özel değilmiş demek, her markanın fanatiği baymaya başlıyor bir yerden sonra

ne megan mış arkadaş

Falmor
04-04-2014, 20:05
Renault ta daha doğrusu dialogys te sadece kutu olarak referans yok.Öpe öpe set halinde veriyolar 1941 TL ye.Yine tanesi 200 TL olan rot başlarının takımı orjinal TRW olarak 75-80 di en son.Rot kolları sıkıntı sadece.

RedSun
04-04-2014, 20:08
Renault ta daha doğrusu dialogys te sadece kutu olarak referans yok.Öpe öpe set halinde veriyolar 1941 TL ye.Yine tanesi 200 TL olan rot başlarının takımı orjinal TRW olarak 75-80 di en son.Rot kolları sıkıntı sadece.

lazım olursa sadece kutu haber ver :)

Falmor
04-04-2014, 20:09
lazım olursa sadece kutu haber ver :)

Yeni değiştirdim sayılır 270 TL ye :D

RedSun
04-04-2014, 20:15
Yeni değiştirdim sayılır 270 TL ye :D

hayırlı olusn :D

volkan abi şu bobinler için bi düşüncen varmı?

Falmor
04-04-2014, 20:17
hayırlı olusn :D

volkan abi şu bobinler için bi düşüncen varmı?

Anlamadığım bi konu.Ayrıca hiçbir megane rs projesinde görmedim daha farklı bir bobin kullanıldığını.Ateşleme yetmiyosa 24V kamyon aküsü tak :D

RedSun
04-04-2014, 20:19
Anlamadığım bi konu.Ayrıca hiçbir megane rs projesinde görmedim daha farklı bir bobin kullanıldığını.Ateşleme yetmiyosa 24V kamyon aküsü tak :D

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10247433_745552728811897_1901685301_n.jpg

Falmor
04-04-2014, 20:24
İhtiyaç duyulursa yapılabiliyor demek.Sana lazım mı peki?

RedSun
04-04-2014, 20:32
İhtiyaç duyulursa yapılabiliyor demek.Sana lazım mı peki?

şuan belki lazım değil ama bu aydan sonra lazım olur sanki :)

şimdi kafamı duvarlara vuruyorum keşke zamanında usa vizesine başvursaydım diye. 6 ay sonra veriyorlar usa vizesini. gidebilseydim çantayı doldurcaktım.

kalipson
04-04-2014, 20:35
Laf ola beri gele....

Bi tane bobinin arizalandiginda sadece onu degistiriyorsun di mi?

Falmor
04-04-2014, 20:37
şuan belki lazım değil ama bu aydan sonra lazım olur sanki :)

şimdi kafamı duvarlara vuruyorum keşke zamanında usa vizesine başvursaydım diye. 6 ay sonra veriyorlar usa vizesini. gidebilseydim çantayı doldurcaktım.

Bende direk Dieppeye fabrikaya mı gitsem diyorum :D

Efekan
05-04-2014, 00:21
Bence cooper s ve megane rs arasında tercih yapmalısın ,ikiside özel araçlar

Merthan
05-04-2014, 00:56
Aynen... Degerini bilen birine verme arzusundayim. Satilmasa da olur... 48bine bile biraksaydim simdiye kadar net 6 kere satmistim.
Abicim bişeyleri zorla insanlara kabul ettirmeye çalışıyorsun. Sen ne kadar konuşsanda,anlatsanda,zorlasanda Türkiye'de insanlar 'neticede Renault' diyerek o paraları vermiyor.
Saçma sapan arabalar dünya kadar para ederken bunlar etmiyor mrs yi mrs yapan özellikler çoğu kişinin umrunda değil.
Benim gözümde temiz nokta hatasız düşük km'li bi faz2 mrs 50-55 bin arası satılmalı ama yok yani satılmıyor. Emin olun siz ilan fiyatını 40.000 tl'ye çekin yine sizi 1 ay boyunca 1 kişi bile aramaz bu maalesef böyle.

Türkiye'de araba alıcak çoğu kişi için faz1 miş,faz2 miş,yol tutuş,frenler ,sağlamlık,güvenlik vs. falan umrunda bile değil,adam sadece düz yolda gitmesini ve bağırmasını istiyor çoğu insan için bu böyle.
Siz zorla bişeyleri insanlara kabul ettirmeye çalışıyosunuz ama boşa yapıyosunuz.
48 falan değil 45 veren varsa tutun elini sakın bırakmayın derim.

kalipson
05-04-2014, 01:10
Kardesim, iyi diyosun guzel soyluyosun.. TR'deki algi cok farkli. Ona eyvallah. Yalniz, burada akla karayi ayirt etmek lazim. Burada ne idugu belirsiz bi zihniyet faz-1 ile faz-2'yi kiyasliyor. Hee arada daglar kadar fark olmadigini ben de biliyorum ama geri plandaki detay su ki faz-1'lerin yuzde 90'i artik salata kivamina geldi. 1-2 tane duzgun var ve onlari da camia(!) biliyor zaten. Faz-2'ler de hem daha genc hem de cogu (ki topi topu 4-5 tane var) temiz.

Kusura bakmayin da essege biner gibi kullanilan arabayla temiz araba arasinda da bi zahmet essek kadar da fark olsun. Sonucta sinifinda ozel bi arac. Olay bundan ibaret; yani dikte etme derdinde degilim. En basit binek araclarda bile les-temiz fiyat farki 5bin TL'den baslar..

Su da var... Bu arabaya ben ne kadar sunu veren cikti bunu eden cikti desem de onemli degil. Ister inanin ister inanmayin; umrumda da degil. Yanlis anlama; lafim sana degil ama temiz RS kovalayan ciddi bi sayi da var TR'de...

RedSun
05-04-2014, 12:47
faz1 ile faz 2 arasındaki fark sanırım senin görüşünle aşağıdaki gibi :D

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10155941_10152725518313502_6118724794048014217_n.j pg
Merhaba Dünyalı :D

ne idüğü belirsiz zihniyet derken bi araştır bakayım benden daha çok reno sahibi olmuş biri varmı etrafında :D

yazmiim yazmiim dedim ya sabrımı taşırdın..

35 liraya alıpda sağda solda parçalarını taktırdığın araban sezar salatamı? çoban salatamı?

millet neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, sen almadan önce o arabanın durumunu, neler yapıldığını hatta servise bile doğru düzgün girmediğini, değişmesi gereken parçaların vidasın lsitesine kadar herkes biliyor. Sen anca kendini kandır dur.

eğer sendeki mrs benimkinden iyi olsaydı zaten şuanda o araç sende değil bende olurdu. işkembeden sallamak kolay tabi. herkesin arabası kendine güzel ama sürdüğün araba 35 liralık teneke yığını. olayı kişiselleştirme, sonuçta dünya malı dünyada kalır, kalp kırmaya gerek yok.

kalipson
05-04-2014, 13:06
Heeeehhh... iste bu. Fark bu... Eline saglik. Ben de bi turlu bu farki anlatamamistim...

Asil sorun kac kez reno sahibi , faz2 , faz 67 , faz bilmem kac sahibi olmak degil; karakter sahibi olmaktir. Bosbos atar yapicagina buna bi çare bulabilir misin onu arastir bence... Bilmiyorum bu saatten sonra cikar mi senden bu saatten sonra.... mechul.

RedSun
05-04-2014, 13:13
Heeeehhh... iste bu. Fark bu... Eline saglik. Ben de bi turlu bu farki anlatamamistim...

Asil sorun kac kez reno sahibi , faz2 , faz 67 , faz bilmem kac sahibi olmak degil; karakter sahibi olmaktir. Bosbos atar yapicagina buna bi çare bulabilir misin onu arastir bence... Bilmiyorum bu saatten sonra cikar mi senden bu saatten sonra.... mechul.

kaç kere yüzüme baktında benim hakkımda yorum yapıyon mübarek insan?

megane'dan karakter meselesine geldik. kıçı kırık 35 liralık arabanın 180.000 lıralık muhabbetini döndürdün. ne arabaymış aq. tamam tamam sen 1 numarasın, sen megane cıları kralsın, fransada bile yok senin arabandan hacı. arabanda sende müzeliksiz şerefsizim :D resmin olsa tshirtime bastırıp gezicem valla bak :D

kalipson
05-04-2014, 13:18
Allah sana kat kat daha iyilerini nasip etsin de dusun milletin yakasindan... Bi iki kisi haric Ist tayfasinin da sifresini cozduk burdaki dostlarla. Derdiniz baska sizin; farkinda herkes :cool:

B.k attigin araba sendekinden 2 tane cikarir... Neyse bosver..

Teneke parcasi icin irtifa kaybetmek istemiyorum...

Merthan
05-04-2014, 13:18
Kardesim, iyi diyosun guzel soyluyosun.. TR'deki algi cok farkli. Ona eyvallah. Yalniz, burada akla karayi ayirt etmek lazim. Burada ne idugu belirsiz bi zihniyet faz-1 ile faz-2'yi kiyasliyor. Hee arada daglar kadar fark olmadigini ben de biliyorum ama geri plandaki detay su ki faz-1'lerin yuzde 90'i artik salata kivamina geldi. 1-2 tane duzgun var ve onlari da camia(!) biliyor zaten. Faz-2'ler de hem daha genc hem de cogu (ki topi topu 4-5 tane var) temiz.

Kusura bakmayin da essege biner gibi kullanilan arabayla temiz araba arasinda da bi zahmet essek kadar da fark olsun. Sonucta sinifinda ozel bi arac. Olay bundan ibaret; yani dikte etme derdinde degilim. En basit binek araclarda bile les-temiz fiyat farki 5bin TL'den baslar..

Su da var... Bu arabaya ben ne kadar sunu veren cikti bunu eden cikti desem de onemli degil. Ister inanin ister inanmayin; umrumda da degil. Yanlis anlama; lafim sana degil ama temiz RS kovalayan ciddi bi sayi da var TR'de...
Bu kadar iyi bi arabaysa neden satmak istiyosunuz o zaman? 48 değil 58 verseler de satmayın. Madem bu kadar özel bi araba,madem faz2 megane rs bulunmaz hint kumaşı,madem megane rs kendisini dünyada kanıtlamış bi araba,madem dizel araba gibi yakıt tüketiyor neden satıyorsunuz?

RedSun
05-04-2014, 13:24
Allah sana kat kat daha iyilerini nasip etsin de dusun milletin yakasindan... Bi iki kisi haric Ist tayfasinin da sifresini cozduk burdaki dostlarla. Derdiniz baska sizin; farkinda herkes :cool:

B.k attigin araba sendekinden 2 tane cikarir... Neyse bosver..

Teneke parcasi icin irtifa kaybetmek istemiyorum...

kat kat iyisinin zaten olmadığını nerden biliyosun?

banane milletin yakasından? senin şu bağlama olaylarının hastasıyım yeminlen. nerden nereleri bağlıyorsun. Ist tayfasının şifresi senin %90'nı salata lafında gizli aslında. kimin niyeti ne bayağı bi açıkladın.

hangi parçası fazla benim arabamdanda iki tane çıkarıyor?

irtifa kaybetmek? çok yüksekten uçuyosun :D dikkat sonun MH370 gibi olmasın...

kalipson
05-04-2014, 13:27
Bu kadar iyi bi arabaysa neden satmak istiyosunuz o zaman? 48 değil 58 verseler de satmayın. Madem bu kadar özel bi araba,madem faz2 megane rs bulunmaz hint kumaşı,madem megane rs kendisini dünyada kanıtlamış bi araba,madem dizel araba gibi yakıt tüketiyor neden satıyorsunuz?

Kardeş...bak kardeş diyorumm... :)

Clio 4 RS almak için satıyorum. 4 kapı ve eşim küçük kızım ile rahat gezebilsin diye... Oldu mu?:cool:

kalipson
05-04-2014, 13:29
kat kat iyisinin zaten olmadığını nerden biliyosun?

banane milletin yakasından? senin şu bağlama olaylarının hastasıyım yeminlen. nerden nereleri bağlıyorsun. Ist tayfasının şifresi senin %90'nı salata lafında gizli aslında. kimin niyeti ne bayağı bi açıkladın.

hangi parçası fazla benim arabamdanda iki tane çıkarıyor?

irtifa kaybetmek? çok yüksekten uçuyosun :D dikkat sonun MH370 gibi olmasın...

Birader, sen ne kadar Renocuysan biz de o kadarız... Herkesin kendine göre çevresi var kim kimin ne olduğunu artık çok iyi biliyor. Sen yorma kafanı....

Salata ile de neyi kasttetiğimi anladın sen.

Bırakın bu işleri artık. Bakın işinize...

RedSun
05-04-2014, 13:34
Birader, sen ne kadar Renocuysan biz de o kadarız... Herkesin kendine göre çevresi var kim kimin ne olduğunu artık çok iyi biliyor. Sen yorma kafanı....

Salata ile de neyi kasttetiğimi anladın sen.

Bırakın bu işleri artık. Bakın işinize...

ben renocu değilimki, renocu olan sensin. sadece benim kadar çok reno sahibi olmamışındır dedim ben renocuyum diye bişi demedim.
benim için farketmez bugün reno yarın başka bişi.
herkesin çevresi kendisine göre. sen çevrene oynarsın ben kendime. kimin kim olduğunu kimse bilemez, benim kafam yorulmaz sen rahat ol.
ben bi iş peşinde değilimde ortaya salatayı getiren sensin, neyse sen salatanla idare et biz ciğer yeriz :D

kalipson
05-04-2014, 13:41
ben renocu değilimki, renocu olan sensin. sadece benim kadar çok reno sahibi olmamışındır dedim ben renocuyum diye bişi demedim.
benim için farketmez bugün reno yarın başka bişi.
herkesin çevresi kendisine göre. sen çevrene oynarsın ben kendime. kimin kim olduğunu kimse bilemez, benim kafam yorulmaz sen rahat ol.

Yorulmuş yorulmuş senin kafan... RSS 28'i aldıktan sonra baya bi kişinin kafası yorulmuş.;) İsim olarak bile kimlerin kafasının yorulduğunu ben çok ** çok iyi biliyorum.

Kulağıma neler geliyor neler.... Ferrrari alsam bu kadar kulağıma laf gelmezdi herhalde.

Allah hakkımda kim ne düşünüyorsa 10 mislini versin. Biz anamızdan RS'çi doğmadık keza.

Ama inan kimseye arabamın ne olduğunu, nasıl bakım gördüğünü ispatlama gibi bi derdim yok. Ama dünya denen gezegende yaşadığımız için ve etki-tepki denen olayın varlığından mütevellid atar yapanlara da cevap vermeye çalışıyorum. Versem ne vermesem ne; o da ayrı bi konu.

kalipson
05-04-2014, 13:45
Hasetlik ne biçim şey yahu... :hahaha:

RedSun
05-04-2014, 13:47
faz2 porno yapar hardcore yapar ezer gömer dograr tır sokar uçak indirir parçalar içinden geçer ezer boy boy atar en az 20 boy atar.. yapar evet bunların hepsini yapar

Sonerim lafını çaldım :D

kalipson
05-04-2014, 13:49
Faz 2 var huzur var :D

CUB
05-04-2014, 14:59
Yapmayin arkadaşlar siz niye her konuda böyle tartisir oldunuz ? Biriniz ak diyorsa digeri hemen kara diyor , üzmeyin birbirinizi.

kelalper
05-04-2014, 15:09
Kalipson nickli arkadaş senin arabanın burada konusu bile açıldı sen almadan önce ve ne durumda olduğunu satan hıyarların neler istediklerini burunlarından kıl aldırmadıklarını çok iyi biliyoruz. Haa direksiyon kutusu olayına gelince ikisi de aynı kutu sadece voltaj değerleri farklı. Rstuner cihazın varsa isterden R26R direksiyon kutusuna dahi sahip olabiliosun. Tek bahsettiğin şey recaro koltuksa ve makyajsa hemen yapılır. Ki O recaro yerine orjinal bride takarım çok daha iyidir. Faz1 ler jant farklılığı yüzünden faz2 lerden hızlıdır ayrıca intercooler a faz1 deki kadar fazla hava gitmez tampon farklılığından dolayı ve daha çabuk şişer. Senin gibi arkadaşlarda aboooov ph2 kesin almalıyım diye arabaya atlarlar. Ama ingilterede genelde yüklemeye herkes ph1 alır. Istersen benimle bu konuyu tartışma hangisi daha iyi diye okuduğum forum sayfa sayısını yaptığım araştırmanın haddi hesabı yok. Ph1 de de hala bir sürü tertemiz araba var. Alperin arabası izmirde. İnançın arabası benim eski arabam. İzmitte benim yaptığım İlkerin eski arabası daha 15000 km de. Bu arabaların hepside senin arabandan çok daha iyi durumdadır ve çok daha hızlıdır.

kalipson
05-04-2014, 16:14
Ya birakin Allah askina... Arabalari hizlandircam ayagina butun civatalari gevseyene kadar suyunu siktiniz, laboratuvar faresi gibi uzerinde denemediginiz sey kalmadi; simdi kalkip bana daha iyi diyorsunuz... Gecin bu ayaklari...:p

Salatanizi ana menü gibi lanse etmeye calisip ta guldurmeyin kendinizi....

Hey Allahim ya.. Muhabbetin de konunun da b.ku cikti. Alper hoca(izmir) haric diger araclari cok iyi takip ettim ve biliyorum. Beni degil baskasini yemeye calisin. Bu benim ikinci RS'im ve bunu daha icime sinerek aldim ve ne nedir ne degildir az cok biliyorum. Ingilizcem de iyidir; birakalim bu yabanci site islerini. Biz de okuyoruz ediyoruz. Eline uc kurus para gecip te ilk defa RS almis cocuk muamelesi yapmayin. :cool:

Bu arada, satin aldigim insanlari tanimadan etmeden bu tarz sozler sarfetmeyin. Sacmalamayin. Anlatilanlarla uzaktan yakindan alakasi yok okuduklarinizin. Adamlar yedek anahtari bulamadilar da satisi yptiktn irkac gun sonra kartin parasini bile yollayan delikanli insanlar. Hem de satis oncesinde kartin muhabbetini bile ben acmamisken ve sormamisken. Bi de benim arabayi aldigim insanlara bi soralim bakalim ne diyorlar. Ukelalikta son nokta gormeye giden insanlar.. hadi buna da bi yorum yapsaniza isinize geliyorsa. Isiniz gucunuz b.k atmak baska da bi b.k bildiginiz yok. Kimileri gibi bozuk volani itelemeye calisacak kadar karakter yoksunu tipler hic degiller...

Diger yandan , inanc'in araba mi daha iyi. Yahu adamin(!) arabasinin motor bitti gitti yardirmaktan. Siz neyin kafasini yasiyosunuz?? Sizin iyi anlayisiniz motorun icine edip sonra motor toplayip ahan da ne iyi RS'mis, ne guzel yuruyor demek mi?? Hey Allahim ya.... Adama coban muamelesi yapcam diye koyun moduna sokmayin kendinizi yok yere...

kelalper
05-04-2014, 16:50
Hahahah ağır güldüm gerçekten. Neyin kafasını yaşıosun kardeşim sen. Gerçekten ne içiosun merak ettim. Belli ki kafası iyi. Motor kırılır motor kırmakta utanılacak bişey yok ki. Motor arıza yapınca ayıplı mal mı oluyor. O zaman Bmw de bu işten anlamıyor. 08 öncesi M6 ların çoğu motor yatak sardı. Hem de mod lu olmadıkları halde. Nedenide yağ pompası. Arabayı yüklersin aman kırmiim kısık ayarda geziim dersin sonra bi yerden benzin alırsın hooop motor kırılır. Motor kırmanın ayıbı olmaz. Formulada da adamlar motor kırıyor. Ama doğru haklısın ph2 daha iyi araba yukarıda saydıklarımdan. Hey allahım hey

kalipson
05-04-2014, 17:32
Allah ağlatmasın... Kronik ya da hatalı üretim sonucu ne lüks arabalarda sorun çıktığını biz de duyuyoruz. Dağda yaşamıyoruz. Ama kimin arabası neden yağ yakıyor, kimin arabasının motorunun neden bitik olduğunu çok iyi biliyoruz ve duyuyoruz.
Yormayın siz kendinizi boşuna....

Yardır yardır, sonra parçaya b.k at, benzine b.k at, hatta pompacıya b.k at... Ustaya b.k at. At oğlu at... Ya bırakın bu işleri, fırçalayın dişleri. Hiç bi Megane RS'te o dediğiniz M6'lar, E320'ler, Volvo XC'lerdeki gibi sorun yok ve duyulmamıştır. Ne olduysa, cebi üç kuruş para görüp te kurcalayıp kurcalayıp, o olmadı bunu deneyeyim diyerekten yardırıp yardırıp ve içine eden tiplere olan oluyor nedense. Bırakın bu işleri... Kimse saf değil. Hele hele bahsedilen araç piyasaya çıktığından beri neredeyse 10 yıl olacak. Bi siz anlamıyorsunuz bu işlerden; merak etmeyin.

Kapısını kapattığında Iveco kamyonetlerin kapısından bile daha fazla ses çıkaran Megane RS gördüm. O da temiz diye satıyordu.. Taklası da vardı ama chip mip her bi zımbırtı da vardı. O da süperdi size göre. TR'de kimse temiz arabadan bi b.k anlamıyor; bi siz olaya hakimsiniz... Bi kendinize gelin bence. Benim arabamın ya da şahsımın övgüye de ihtiyacı yok. Malı alan ben, kullanan ben, satan ben... B.k atarak atar yapmaya çalışan tiplemelere alet olmayın..

Arabanın inciğinden boncuğundan çoğu kişiye göre açık ara anlıyor olabilirsiniz ama şu yukarıda yazdıklarınız saçmalık; kusura bakmayın...

Yok İngiltere'de faz-1 makbulmüşmüş te... Ondandır zaten top gear, vb. vb.. en ciddi testlerinde faz-2'yi kullandılar. Araba piyasaya çıkalı kaç sene oldu ve Megane RS tüm dünyada konuşulur olmasına rağmen adamlar mal ya ondan yıllar sonra faz-2'yi kullandılar testte di mi?? Adamların ellerine her seferinde neredeyse trilyonluk arabalar geliyor teste ama adamlar mal ya faz-2'yi tercih etmiş. Onların hatası desenize; Allah affetsin. Bunca RS meraklısını da yanlış yönlendirmiş ve hak yemişler desenize. Faz-1 malbulken sen ne ayaksın da Faz-2'yi test ediyorsun birader.. ?? Sizin bu garip yorumunuzu okusa Dieppe'deki mühendis muhtemelen ya işi bırakırdı gururna yediremeyip ya da bi tarafıyla gülerdi herhalde...

Cliosportve
05-04-2014, 17:43
Bu ne ya
Fena karışmış ortalık
Biraz bende karıştırıyım öyleyse
Faz 1 Megane Rs gözümde 20bn TL
Faz 2 Megane Rs gözümde 22bn TL

:D:D

RedSun
05-04-2014, 17:44
Ya birakin Allah askina... Arabalari hizlandircam ayagina butun civatalari gevseyene kadar suyunu siktiniz, laboratuvar faresi gibi uzerinde denemediginiz sey kalmadi; simdi kalkip bana daha iyi diyorsunuz... Gecin bu ayaklari...:p

Salatanizi ana menü gibi lanse etmeye calisip ta guldurmeyin kendinizi....

Hey Allahim ya.. Muhabbetin de konunun da b.ku cikti. Alper hoca(izmir) haric diger araclari cok iyi takip ettim ve biliyorum. Beni degil baskasini yemeye calisin. Bu benim ikinci RS'im ve bunu daha icime sinerek aldim ve ne nedir ne degildir az cok biliyorum. Ingilizcem de iyidir; birakalim bu yabanci site islerini. Biz de okuyoruz ediyoruz. Eline uc kurus para gecip te ilk defa RS almis cocuk muamelesi yapmayin. :cool:

Bu arada, satin aldigim insanlari tanimadan etmeden bu tarz sozler sarfetmeyin. Sacmalamayin. Anlatilanlarla uzaktan yakindan alakasi yok okuduklarinizin. Adamlar yedek anahtari bulamadilar da satisi yptiktn irkac gun sonra kartin parasini bile yollayan delikanli insanlar. Hem de satis oncesinde kartin muhabbetini bile ben acmamisken ve sormamisken. Bi de benim arabayi aldigim insanlara bi soralim bakalim ne diyorlar. Ukelalikta son nokta gormeye giden insanlar.. hadi buna da bi yorum yapsaniza isinize geliyorsa. Isiniz gucunuz b.k atmak baska da bi b.k bildiginiz yok. Kimileri gibi bozuk volani itelemeye calisacak kadar karakter yoksunu tipler hic degiller...

Diger yandan , inanc'in araba mi daha iyi. Yahu adamin(!) arabasinin motor bitti gitti yardirmaktan. Siz neyin kafasini yasiyosunuz?? Sizin iyi anlayisiniz motorun icine edip sonra motor toplayip ahan da ne iyi RS'mis, ne guzel yuruyor demek mi?? Hey Allahim ya.... Adama coban muamelesi yapcam diye koyun moduna sokmayin kendinizi yok yere...

bitmeyen motor buldunda bizdenmi saklıyosun? yahu sen hala volan mevzusunda kalmışın hacı, eğer ben senin itham ettiğin gibi bi adam(!) olaydım arabama 2 segman 2 piston takar kimsenin haberi olmadan yaptırır satardım ve kimsenin ruhu bile duymazdı.

ulan volanı sana çakacak olsam çakardım parasını geri yollamazdım ne halin varsa görürdün. insanlık bende aldım anasını siktiğin volanımı geriye. neyse bu volan mevzusunu kapat cidden bu sefer ağır konuşcam. kaldıramıcaksın, insanın sabrını zorlama daha fazla.

türkiyede yapılmamış bir aracı yaptım ve yapmaya devam ediyorum gayem bu ister uçurumdan atarım ister üzerine çıkar her gece ırzına geçerim sanane?

aracım satılcak diye senin gibi şekilden şekile girmiyorum benim aracımın alıcısıda hazır ama ben satmıyorum böyle bi derdim yok. senin proje araçlarından gram anladığın yok car car car konuşuyosun boş yere tatava yapma burda he şunuda anladım sana laf maf anlatılmaz ben senden ümidi kestim.

daha benimle kişisel bir derdin varsa ara birader telefonum belli yerim yurdum belli her derdi itinayla çözerim, benim gibi sakin bi adamın limitlerini zorluyosun bunuda bil.

kalipson
05-04-2014, 18:15
Ya birader tedaviye ihtiyacin mi var? 6. Sayfada 114. Posta bi bak bakalim kim kime atar yapmis... kasiniyosun lafini yiyince bozuluyosun...

Cliosportve
05-04-2014, 18:20
Kalipson pampa asker misin sen ?

kalipson
05-04-2014, 18:22
Hayirdir? Neden sordunuz?

Cliosportve
05-04-2014, 18:25
Öyle birşey hissediyorumda
Bu aralar denetlemeler hem bedenen hemde ruhen yordu sanırım diycektim

RedSun
05-04-2014, 18:44
Ya birader tedaviye ihtiyacin mi var? 6. Sayfada 114. Posta bi bak bakalim kim kime atar yapmis... kasiniyosun lafini yiyince bozuluyosun...

de yürü git amq senlemi uğraşcam.

kalipson
05-04-2014, 18:46
:) Kalitenin tesadufi olmadigina bi kez daha sahit olduk...

kelalper
06-04-2014, 10:20
araba dünyasından haberi olmayan adama ne anlatsan boş. Adamlar testi yapıo 2008 de renault fabrika onlara ph1 mi verecek. Elinde ne varsa test arabası onu verecek. Ya duvara laf anlatmaya çalışıoruz boşu boşuna. Tamam kardeşim senin araban stock süper gidio. Ben 90 bin modifiyeli kullandım alanda hala kullanıo.

Ha benzine ya benzine *** atarsınız falan diosun ya. Kötü benzinden dolayı kırılan stock impreza gt var dünya kadar. Bi boktan haberin yok modifiye nedir haberin yok motor nasıl kırılır haberin yok anla laf salatası burada benim arabam süper 48 bine vermiyorum diye hava atarsın. Haaa oldu kardeşim.

kalipson
06-04-2014, 12:23
Oylarınız damlaya damlaya, dağdan kestim kereste....
Artık bu frekanstan konuşacaz anlaşılan...

Adamlar testi 2008'de yapıyo da neden bi tane faz-1 bulup teste getirmiyorlar?? Madem burada bi hathatch çatışması varsa ve büyük bi iddaa varsa.. O firmalar, Renault'tan icazet alacak firmalar değiller. Fabrikanın test için vermediği milyon dolarlık arabaların ne olduğunu insanlara gösterebilmek için gıcıklık yapıp sırf 1 haftalığına milyon dolar verip satın alan ve ipliğini pazara döken 1 hafta sonra da satan firmalar bunlar.... Renault bunu vermiş, n'apsın ayağını bırakın artık.

Garip bi yorum da şu ki faz-1'de 17" jant varmış.. dolayısıyla daha iyiymiş. Moment denen bişey var. Sen 15" tak da fabrika da senden feyz alsın.... Araba nasıl daha da yürür hale gelirmiş; görsün Fransızlar.

48'e vermiyorum diye hava atan yok... Hava atmayı siz bilirsiniz. Ben anlamıyorum o işlerden. Arabaya sticker yapıştırsanız konu açan insanlar sizlersiniz. Ben bu arabayı aldım, üzerinden aylar geçti hiçbir forumda konu açıp da bahsetmedim bile. Megane RS diye nedense google'a yazınca genelde hep sizin konular / yazılar çıkıyor.

kelalper
06-04-2014, 12:38
Benim arabamla alakalı bak bakalım bir tane konu var mı aslan parçası. Çok uçuosun.

2008 deki teste adam tabii ki ph1 i bulupta koymaz. o zaman piyasada 0 ne araba varsa o kullanılır. Fabrikadan istenır fabrikada aa dur elimizde ph1 onu verelim demez. ph2 yi sattığı için teste ph1 vermez. Verirse test edenler bi taraflarıyla güler. Yaw aralarında fark yok iki arabanın. Tampon far ve iç göstergeler dışında. Recaro ların opsiyon olduğundan haberin yok heralde. Parasını verirsen Recaro geliyor vermezsen normal koltuk. Recarosuz Ph2 de var merak ediyorsan. Her firma belli bir süre sonra facelift yapar eğer kasa yenilemiyorsa. Bazılarında iyi olur bazılarında kötü. Örnek mi istiyorsun. Volvo S60 larda facelift ve güncelleme sonrası multimedya üzerindeki karakterlerle dashboard üzerindeki karakterler farklı olmaya başladı. Nedeni de Volvo Blaupunkt ile anlaşmasını bırakıp Fordun çalıştığı farklı bir firmadan almaya başladı. Sana daha bu şekilde yüzlerce örnek veririm. Facelift artı ve eksileri ile alakalı. Ama sen anlamak istemeyebilirsin o ayrı çünkü işine gelmez.

kalipson
06-04-2014, 12:43
Konu / yazılar dedim... Sadece konu demedim...

Ben faz-2 uzay mekiği, faz-1 de ilk çıkan "teneke edition" demiyorum. Ama siz hangi tarafınızdan anlamak istiyorsanız oranızdan anlıyorsunuz. Hiç bişey olmasa bu araba daha genç mantığında yazıyorum.

İyi ki hatırlattınız.. Benim aklımda da Recaro'lar arabanın şasisine monteli geliyodu zannediyordum....

Hey Allahım yaa.. Ne de çok şey biliyormuşsunuz bizim bilmediğimiz. Allah razı olsun; yazın yazın da dağarcığımız genişlesin...

Volkann
06-04-2014, 12:46
Tercihim cupra yada 207 olurdu.

kalipson
06-04-2014, 12:56
Sevgili "Volkann"... Tercihim RS FAZ-1 diye yazıver de rahatlasınlar.... :D

Cliosportve
08-04-2014, 20:46
Bu arada, satin aldigim insanlari tanimadan etmeden bu tarz sozler sarfetmeyin. Sacmalamayin. Anlatilanlarla uzaktan yakindan alakasi yok okuduklarinizin. Bi de benim arabayi aldigim insanlara bi soralim bakalim ne diyorlar. Ukelalikta son nokta gormeye giden insanlar.. hadi buna da bi yorum yapsaniza isinize geliyorsa. Isiniz gucunuz b.k atmak baska da bi b.k bildiginiz yok. Kimileri gibi bozuk volani itelemeye calisacak kadar karakter yoksunu tipler hic degiller...

işime geldi cevap yazıyorum
bizmi ukalayız? adam telefonda senin gibi 50 muhendis calısıyor diyor yanımda bana ahkam kesiyor
arabayı 6 ay evvel terketmişler garaja aracın ekmegini yeyip. lastikler bitmiş bir lastikte nerdeyse 10psi hava kalmıs nerdeyse jant uzerinde hava basmaya gittik 3-4 km
baskı balata bitik, triger agır bakım gecmiş amortisorler gitmiş, ön taraftan sesler boyanın uzerinde kuslar koloni halde ebru calısması yapmıs heryer kus boku, en son yag ne zaman degişti diyorum ona bile cevap veremiyolar, faz 2 faz 2 demişşin arabanın ustunde clio 3 rs jantları var (ne alaka)
gittik orda bir bayanla muhattap olduk diyorki arabanın fiyatı 39 minimum 38.500 e olur ben kimseye gelin anlasırız demedim diyor yalan söylüyor, daha once halil telde konusmus gelin anlasalım sıkıntı yok demiş, nasılsa kucaga dustukya
ordan arac sahibi ile canlı tel baglantısı kuruldu fiyat soruyorum aracın bubakımları var deyip, onlarıda benmi karsılıcam diyor, yahu diyorum ben sizden pazarlık istemiyorum sadece birikmiş masrafları dusun yeter, bu aracı sizde kullansanız bu masrafı yapacaksınız
burası sirket diyor(içimden diyorumki orasını anladık zaten sirkete gelicez:D) ne gerekiyorsa yapılır demekki gerekmemiştir diyor:D kısıtlı zamanımdan size vakit ayırıp konusuyorum diyor bu nasıl bir pazarlık anlamadım bu aracın fiyatı belli diyor
lastikler gayet iyi diyor:D bir yandan sirkette 50 mühendis calısıyor:D kısacası ver parayı selamı kes diyor :D
birde diyorki siz ne veriyorsunuz o bayanla ve aykut beyle biz bir istisare edelim siz bekleyin diyor
bende dondum halille istisare ettim dedim halil isin içinde istepne var, istepnen saglamsa lastik patlatmaktan korkmassın
aklın sıra bizi patlatacaklardı uymadı o halde 36.5 bucuk verdik laf arasında asagıladılar sözde, nasılsa 35 e hazırda istepne var onuda ordan birine 2 zarf attım ogrendim, bunlardaki hesap 35 üstü acaba ne koparabiliriz bu enayiler hazır aracı satıp gelmiş nasılsa mecbur alcaklar:D
ilk gittigimde soktular kapalı garaja bak dediler, arabanın rengini goremiyorum o derece karanlık, lütfende olsa dısarı cıkartabildim aracı. 2005 mutevazi aracımla sofore bir buna bir kırmızıya bak dedim hangisi daha duzgun duruyor 38.5 rakam istiyorlar, kafayı one egdi, cıktık gittik ne hikmetsede 4 gun sonra bayan beni arıyor lütfen gelin anlasalım sirketin odemesi var demezmi
hanfendi dedim 36.5 bucuk verdik almadınız para ceketin ic cebindeydi ordan donduk maslak dogustan seat cupra aldık 36.5 nakit verdik kalanıda 3 gun sonra havael ettik
su an potansiel musteriniz olmayarak cok rahat konusuyorum 32 33 e dusunurseniz birilerini yonlendireyim ama zannedersem yedek talihli varmıs degerlendirin dedim
ık mık yaptı kapadık
simdi yani biz ukalayız dimi? enayi olmadıgımız için
bu arada volan demişşin geri gonderdigin volanı canlı gordum
o volanı o hale getirebilmek için kac gun suda beklettinizde o kadar paslandı
sahsen 1.5 senedir duran volanım okadar paslanmadı daha dogrusu hiç paslanmadı
gonderdigin volanın disli tarafı bile pas içindeydi ne alakysa
yapılırda bukadar goz gore yapılmaz
o volanı gorene kadar art niyetli bakmadıydım olaya ama gorunce olayı anladım
aytug

gespenster
08-04-2014, 21:41
r53 kasa s dusunebılırsın

kalipson
08-04-2014, 23:09
Sahane volaniniz durdugu yerde kendi kendine pas oldu... Ben de beni serefsiz ve sahtekar yerine koydugunuz icin ben de hic ama hic dokunmadim.
Oylece gonderdim. Volanin da ne oldugu Ankara'da ortaya cikti zaten.

Bu volanla ilgili daha da yazmayi dusunmuyorum. Bana durustluk ve delikanlilik ogretmek icin bi gemi ekmek yemen lazim Aytug beyefendi.:)

O kadar cig degiliz suda bekletcek kadar. Bu zirvalik icin de daha uzun yazmiycam... Marine de etmisin demedin bi.. Allah akil fikir versin

Bu arada, nedense bana durustluk dersi vermeye calisan sen kazik atmadigin adam kalmamis... Ben, su yasadigim hadiseler ve diyologlar dogrultusunda kendimi Kadir gecesi dogdum zannettim bi ara. Eeee bi zahmet de benim arabama b.k at yani.... Arabanin ne oldugunu bilen biliyor; seni tatmin etmeye ugrasamam. Kendinizi RS camiasinin fenomeni saniyorsunuz. Anca b.k atin. Herkes enayi bi siz akillisiniz. Birak arabaya bakim yaptirmayi benzin bile koymadan Merdan ustaya gitti bu arac ve ustam da sasirdi bu temizlikte bi arabayi bulduguma. Merak edenler varsa Kemal Tepretogullari'na tel acsin ve sorsun. Birakin bu isleri, buyuyun artik. Herkes coban bi siz profesorsunuz. Isim isim kime ne kaziklar attiniz, ne menfaatler ugruna taklalar attiniz , hangi sitelerden(......fan club) atildiniz, kimlerin pruvasindasiniz hepsini daha dogrusu baya cogunu ogrendim. Isim gucum var; sizinle ugrasamiyacagim. Kendimi ayiplamaya basladim.
Benden uzak Allaha yakin olun.

RedSun
09-04-2014, 04:48
Aynindan kaynimda da var, ayniiii

kalipson
09-04-2014, 07:45
Birileri arkandan konusuyorsa, onlardan öndesin demektir...

Devam genclik... :)

Cansın
09-04-2014, 11:39
Abooovv konu karışmış :D:D:D
En hızlı megane 2 gelsin şu konu burada kapansın :D:D
201 bg iken Alper abi ile denedim sonuç güzeldi :)
Son yaptıklarımla bakalım sonuç ne olacak???
İnanç ayarını bitir gel :D:D
Atar yapıyorum uleeeeyyyn :D:D:D

emretorlak
09-04-2014, 12:39
207 RC
2006 Cooper S
olabilir bence

megane rs dünyanın en verimli motoru bile olsa almazdım tipini beğenmiyorum
cupra da dsg arızası yüzünden tercih etmezdim(başımıza geldi ve sattık 10.000 km de)

Cliosportve
09-04-2014, 20:32
aynen kazıklamadıgım adam kalmadı o yuzden gunde en az 2 rs ci arıyor:D
sana akıl verenler önce hırsızlıgı bıraksın sonra ona buna kulp taksın anladın sen onu
aramayın kardesim beni bende sizi kazıklamayayım madem ole
türlü türlü ustaların kucagına oturup kalkıp follos olup abi yandık kurtar bizi demeyin:D
benmiyim aga bu kentin zaptiyesi
yetkili servis cotechi bile beni arıyor nasıl yapacaz bu işi diye, cebime paramı koyuyorsunuz
gidin servis servis usta usta cıkmacı cıkmacı domalın
yanlız bu piyasa cok iyi bilir bilendigim adamı illa kucaga oturturum farkında bile olmaz
ben kazıklamam 50 liraya aldıgım malı 1000 liradan itelerim gözleri fal tası gibi acılır o zaman anlar anyayı konyayı
sevdigim adamada cebimden para harcar işini gorurum
akıl hocaların bunu iyi bilir
merdan usta zaten hep sasırıyor:D, bana merdan ustayı anlatma istersen
benim adamımı bana koz gosteriyor sadece gülerim buna:D
araban cok temizdide bugune kadar kac para harcadında topladın arabayı
kusura bakma kardesim ben halile al desem 40a da alırdı o arabayı
ama demem cunku enayi degilim istepne hic degilim, megane clioya doymusum
arkadasımında olsa tanıdıgımında olsa envayi cesidine binmisin
her işin bir piyasası var 50li rakamlar yazmıssınız sizi baglar ama
piyasa size guluyor bunuda bilin, reklam yapıyorsanız o baska
kimsede km sine guvenmesin 40binde motor kıran orjinal meganeda var bu ulkede 60 70 bindede
dıs gorunusle empoze yapıp kimse aldanmasın
senin o yere goge sıgdıramadın aarabayı biz alsaydık ilk iş arabaya faz 2 jantı takmak olucaktı
o bana ornek verdigin merdan ustadan siparis ederek
faz 2 empozesi yapıyosan empozen saglam olsun clio rs jantıyla yapma bu işleri

son olarak volan işine girme zaten, kendi kendine paslanmısmıs:D
cok uyanıktınya o iştende 400-500 birilerine ekmek yedirdin kendinide mafettin:D
neyse benim için hava okadar hoski cünkü işin makarası ve keyfindeyim
sizin gibi ne empoze derdindeyim nede dedigin gibi adam kazıklama derdindeyim
ole olsa hala piyasadan 7-8 lira alacagım olmaz hala biri dara dustumu yeri geldimi 4-5ay vadeli yeri geldimi karsılıksız yeri geldimide cebimden para verip parca alıp vermem
dedigim gibi bole sıkıntıları olan aramasın beni kendi basının caresine baksın
varsada sıkıntı yasadıgım kişiler arasın beni halledelim bakalım kimmiş onlar
bir zamanlar bir laf solemiştim 100 milyarında olsa rs e binemessin cunku rs adamı bozar sadece parayı basıp almakla olmuyor
ne yazıkki söhreti kaldıramadın bozdun kendini kalipson
saglıgına dikkat et bunları dusundukce hasta olursun

kalipson
09-04-2014, 21:23
Şöhret...?? RS'e binince şöhret olunuyorsa bu yaz Reina'ya felan takılalım.. güzel de ağırlarlar artık. Ne de olsa zirkonyum şasi RS'e biniyoruz... :) Hem de ikinci RS'im. Aboooovvv... şöhrete bak !!!

Bu benim ikinci RS'im. Bozulmadık çok şükür.

Merdan Usta cahil... T.dağ Buhari Renault Yılmaz Usta(cotech) cahil... Ankara Mais cahil... Ankara Çelik Renault cahil... Ankara Başkent Kurtay Oto(Cotech) cahil... Ankara Dr.Renault(Cotech) cahil... Şaşmaz OtoReno Mustafa Usta zır cahil(volanı iteleyen var ya...) Bu arabaya tam not veren herkes nedense cahil; bi sen herşeyi tam biliyorsun. Ama nedense arabayı istediğiniz rakamı kabul etseler almaya gitmiştiniz. Hayrola?? Araba hani leşti?? 500-1000 TL düşmediler ve sizi gıcık ettiler diye mi vazgeçtiniz? Yoksa araba leş olduğu için mi? Leş ise neden adamların kafasını ütülediniz? Eni konu kendi RS'iniz ile kapılarına dayandınız? Biz piyasayı biliyoruz diye neden adamlara ayar çekmeye çalıştınız? Biz bunları duymadık bilmiyoruz değil mi?? Arabanın üzerinde kuşlar ebru yapmıştı ya... Sanatçı ruhunuz da var anlaşılan. Dünya kadar kuş pisliksiz araba varken ayaklarına kadar gittiniz adamların. Bırakın bunları yaa....

Ama harbi takdir ettim. Yıllarca Renault'ta çalışmış ustaları çoban etmişsin. Vallaha da billaha da helal sana. Fransa'ya mail atsan ya. Gruba seni de katsınlar. Harcanma TR'de... Yetişirsen o zamana belki Megane IV RS'te senin de imzanı görürüz.

Sen, K-TEC'ten aldığın ve İnanc'a verip te paranı tam alamama ihtimali hasıl olduğu için korktun; İnanc da muhtemelen evdeki hesap çarşıya uymadığı için. Olay bundan ibaret. Sizin üç kuruşluk volanınızı bozacak, çeşme suyunda bekletecek kadar çiğ değiliz. Bizi bilen biliyo, sizi de keza... Herkes sizle alakalı bi anekdot paylaşıyor ne hikmetse. :)

Bu arada, faz-2 RS'te 17" jant vardır ve benim arabamın üzerindeki janttır. 18" de vardır ama o biraz daha değişiktir. Bilgisayarımda showroom'da resmi çekilmiş kırmız bi RS'in fotoğrafı da var ve 17" benim jantlarımdan. Bulduğum anda yapıştıracağım buraya.
BURADAN TÜM SİTEYE SESLENİYORUM. YAZILI ve BELGELİ OLARAK, BENİM DEDİĞİM GİBİ OLMADIĞINI İSPATLAYANIN 3.000 TL'ye KADAR OLAN TÜM JANT-LASTİK FANTEZİLERİNİ BİZZAT CEBİMDEN KARŞILAYACAĞIM. BUYRUN ARKADAŞLAR....

PULAT
09-04-2014, 21:34
kalipson sana akıl veren zerzavatlara selamımı söyle. azda akıllan yaptığın muhabbetleri taze ergenler yapmaz. rs görmemişliği yapıyorsun anladık reklam empoze kar etmek güzel şeylerde suyunu çıkartma be. bunlar zaten sayılı arabalar herkes neyin ne olduğunu biliyor. sen totonuda yırtsan ne fışkı olduğu belli bütün arabaların. ha yandım anam durumları varsa geçmiş olsun zevk almaya çalış. ha yoksa tadında bırak valla taksim helasına çevirdin forumu...

kalipson
09-04-2014, 21:41
kalipson sana akıl veren zerzavatlara selamımı söyle. azda akıllan yaptığın muhabbetleri taze ergenler yapmaz. rs görmemişliği yapıyorsun anladık reklam empoze kar etmek güzel şeylerde suyunu çıkartma be. bunlar zaten sayılı arabalar herkes neyin ne olduğunu biliyor. sen totonuda yırtsan ne fışkı olduğu belli bütün arabaların. ha yandım anam durumları varsa geçmiş olsun zevk almaya çalış. ha yoksa tadında bırak valla taksim helasına çevirdin forumu...

Kardeş... Senin sıkıntın ne?

Bilmediğin durumlar var; sen de buna alış. Ya da okuma birader. Kimsenin arabasını olduğundan değerli göstermeye çalıştığı yok. Laf ola beri gele mantığıyla yazmayın beee...

Cliosportve
09-04-2014, 22:03
merdan usta cahil degil merdan usta gozumde türkiyenin en iyi cotechi
ben onu orda servis mudurunede soyledim hayır dedi biz buyuguz bilmem kac trilyona yapıldı bu servis
hayır dedim merdan usta olmasa sen gözümde hicsin
yanlız su varki merdan usta kimseyi kırmayı sevmez araba yansada hallederiz kanka der sıkıntı yok
diger adamlarıda tanımam beni ilgilendirmez sole bir arabanın etrafında dolasıpta yag kapagını acıp bakıpta araba degerlendiren adamları bana anlatmayın
güzel kardesim biz ogun clio 3 rs sattık halil satıstaydı avcılarda
ben onden zaman kaybı olmasın diye gittim, yolda artis artis tutumu telde anlattım halile senin hatırna burda duruyorum yoksa cıkar giderdim dedim
abi dedi su saatten sonra 10liraya verselerde bitti benim için ama sen bekle bide biz gorelim
biz gene efendiliği bozmadık cunku umrumuzda degil ogun bir araba alıncaktı ve 3 aternatif vardı döndük aldık
senin gibi istepnede beklemedik aman fiyatı dussunlerde alayım diye
madem oleydi neden 4 gun sonra yana yana aradılar :D neden gelin anlasalım dediler:D
bayana jantları soleyince, bizorjinal jantlarını bulursak istedigimiz parayı vercekmisiniz dedi aynen kelime bu
eski sahiplerine kadar aradılar orda bir telasla:D
he he alıcaz bulursan:D
kardesim aynı gun o jantlı araba satmısız neyin ispatındasın
renonun online servis programı var bende 2 adet yetkili servisin
o arabanın jantları o degil
ama burda biri takaslamıstır ama reno mais takaslamıstır
o jantlar clio 3 rs jantı kendini istersen yerden yere vur:D
lazımsa elimde bir tane var o janttan kırarsan falan sole hallederiz
bana belgeyi falan bırak belgeye bogarım seni
al buda jantın referansı 8200667039 sıfırı 641 lira su an su dakka itibariyle:D
yurtdısında tonlarca megane rs clio rs var
gir googleda bak jant neyin jantıymıs
5x108 diye o jantı megane a takabiliyosun diye megane jantı olmuyor
al buda koyu gri kolları krom olanın 8200731242
al buda koyu fume 8200739299
al buda hicbir yerde gorulmemis siyah kol krom iç 403003424R
al buda gordinideki mavi kollu 403000643R
bunların hepsi clio rs te cıkan degişik renkli jantlar

benim hakkımda konusanlar belli hacı onlara selam sole zamanında iyi kaydım onlara gene kayarım aynen ole sole
r26r daki sınırlı kaymaya izin veren difransiyel gibi kayarım bizzat ilet
konuyla alakalı olsun diye bole bir benzetme yaptım

he bu arada sözünün eriysen hesap nosu istersin faz 2 jant alıp bir arkadasa hediye edicem
büyük konustun işi kumara döktün, KAYBETTİN

kalipson
09-04-2014, 22:07
Ben fotoyu koyayım da ondan sonra kaybedelim...

Sen, çok iyi Renocusun ya... Söylesene, showroom'a giren hangi sıfır ve müşterisini bekleyen arabanın jantını lastiğini değiştiriyorlar?? Hele ki bu, direkt Fransa'dan gelen ve Bursa gibi yerlerde kurcalanmayan RS ise??

Falmor
09-04-2014, 22:10
Bahçelievlerde bi lastikçide vardı bi takım Clio 3 RS jantı.850 Tl istiyodu takımına.İsteyen olursa baksın sahibindende ilanı vardı.

GokhanRS
09-04-2014, 22:12
kavgaya girip arada harcanmak istemem ama faz2 nin faz1den üstün olduğu konusuna bende gülerim.

bende faz2 yi daha çok seviyorum ama tek sebebi hem modeli daha yeni hem recaro varsa koltuklarınada hayranım. onun dışında hiç bir artısı olduğunu sanmıyorum çünkü hem faz2 çok kullandım hemde tamirinide yaptım, akıllı fransız arkadaşlar faz1 e kocaman turbo soğutucu su motoru koymuşken (o bile antifirizsiz kalırsa bozulabiliyorken) gitmişler faz 2 ye çük kadar minicik plastik turbo soğutucu su motoru koymuşlar :D

yoksa benimde faz2 yi çok seviyor olmam artısı filan olduğundan değil tamponu daha çok hoşuma gidiyor recarolarına hayranım (orjinalinden kesinlikle daha rahat değil yinede seviyorum). yoksa şuan alıp orjinal takılıyım desem faz2 alırım kesinlikle. yükliyim desem salak değilim mutlaka faz1 alırım.

konuyu açan arkadaşada diyorumki ben olsam rs alırdım ama sana cupra tavsiye ederim. modifiyesi daha garanti ve daha kolay.

kalipson
09-04-2014, 22:18
kavgaya girip arada harcanmak istemem ama faz2 nin faz1den üstün olduğu konusuna bende gülerim.

bende faz2 yi daha çok seviyorum ama tek sebebi hem modeli daha yeni hem recaro varsa koltuklarınada hayranım. onun dışında hiç bir artısı olduğunu sanmıyorum çünkü hem faz2 çok kullandım hemde tamirinide yaptım, akıllı fransız arkadaşlar faz1 e kocaman turbo soğutucu su motoru koymuşken (o bile antifirizsiz kalırsa bozulabiliyorken) gitmişler faz 2 ye çük kadar minicik plastik turbo soğutucu su motoru koymuşlar :D

yoksa benimde faz2 yi çok seviyor olmam artısı filan olduğundan değil tamponu daha çok hoşuma gidiyor recarolarına hayranım (orjinalinden kesinlikle daha rahat değil yinede seviyorum). yoksa şuan alıp orjinal takılıyım desem faz2 alırım kesinlikle. yükliyim desem salak değilim mutlaka faz1 alırım.

konuyu açan arkadaşada diyorumki ben olsam rs alırdım ama sana cupra tavsiye ederim. modifiyesi daha garanti ve daha kolay.

Kardeşim... Haklısın. Ama insanlar benim bi türlü faz-2 daha iyi derken neyi kastettiğimi anlamıyor.
Ben, faz-2;
- daha hızlıdır...
- daha güçlüdür...
- ikinci eli kıyas bile mukayese etmez...
- faz-1 gibi b.ktan değildir...
- .....
- .......

dedim mi? Faz-2 faz-2 'dir... Faz-2 daha yenidir dedim. Ama yarası olan ve aklı sıra kafa bulmaya çalışan zatlar yüzünden konu coştu gitti.

Hee bu arada, gayet sakin yazıyorum hee... Yazdıklarımdan beni klavye başında serumla beraber yazıyorum, sinirliyim ve deliriyorum sanıyor... :D

Cliosportve
09-04-2014, 22:23
sen resimle konus ben referansla
güzel kardesim bursadan cok rs buraya geldi direk showrooma inmiyor arabalar
yurtdısında varmı bu jant meganeda
biraz internet kullanmayı bilen girer google bakar numarayı koydum
bu tip takaslar her markada oluyor
ben peugeota neler gordum
quicksilver jantlı gti
eski direksiyonlu gti
aksaraydan gelmedi bu arabalar
yeri geliyor adamlar kazalı arabaları satıyorlar tırdan dusme bir jantımı degisemicek 5 tane vida tutan
sonra sen arabanın 3. sahibisin nerden biliyosun daha evvel takaslamadılar
o jantı o arabaya ister tak ister sök o jant megane rs jantı degil clio 3 rs jantı
sen resimlerle avun dur (neyin ispatıysa ) googleda 500 tane clio var aynı jantlı
yada delikanlı ol hesap nosu iste
parayı kendimde yemicem bir arkadasa faz 2 jant alcam ciddiyim
hatta istersen ankarada bilo var satıyor direk al yolla 2000 istiyor takımına 1000 lirada sende kalsın
yada git renoya tanıdık bir coteche kagıt doldurttur dümenden bu aracın jantı budur diye
YERSEN:D
cünkü sasene o jant cıkmıyor
hadi simdi hayırlı surusler faz 2 ci arkadasım

GokhanRS
09-04-2014, 22:25

ben bir düz boru chip 310 hp dynosu olan cupra ile o gün dynoda 273 hp alarak denedim ve 3 denemenin 2sinde 1-2boy arkadaydı 1inde yanımda geldi onda da ben 2 kişiydim. leon cuprada sandığınız kadar hafif bir araç değil.

şunu desen stage2 ve stage2+ bir leon cupra megane a hardcore porno yapar işte o zaman haklısın derim. stage2+ lı bir abimizle denedik hardcore yaptı 10 tır soktu araya ve o günden bu günede şu foruma 1kere bunu yazmadı.

stoğa stokda yiğit le denedik. ahmet3425 nickli arkadaşda yanımızdaydı. stoğa stok gittiğimizde de rs öndeydi. hatta yiğit totoşluk yaptı ertesi gün geldi kanka gel bidaha deneyek sente atıkmış hallettim dedi. sonra araya tır soktu. birkaç gün sonrada itiraf etti üzülme hacı ya chip yaptırdıydım o kadar fark senteyle olurmu diyerek itiraf etti. zaten bende yememiştim :D

kalipson
09-04-2014, 22:32
Senin demene göre de o showroom artık hangisiyse şerefsiz...

Sen öylece itele müşteriye öyle mi?? Tırdan, damdan düşsün. Arabada hata yok ama jant gidik. İliştirmişler bi şekilde Clio jantını haaa?? Bırak Allah aşkına...

Merthan
09-04-2014, 22:46
Abooovv konu karışmış :D:D:D
En hızlı megane 2 gelsin şu konu burada kapansın :D:D
201 bg iken Alper abi ile denedim sonuç güzeldi :)
Son yaptıklarımla bakalım sonuç ne olacak???
İnanç ayarını bitir gel :D:D
Atar yapıyorum uleeeeyyyn :D:D:D
Oo konu karışmış yine :D
İnanç abinin son haliyle denemeniz harika olur diye düşünüyorum.
Kazanana söz ben marmariste yemek ısmarlıcam :D

Cliosportve
09-04-2014, 22:50
ispat istedin ispat koydum ben illa showroom demedim olabilir dedim veya daha önce takaslamıslardır veya baska bisey olmustur aracının bekcisi ben degilim
sen bu tip seyleri ilk defa duyuyosan o senin problemin
kazalı boyalı tırdan dusme aracı alan kac kişinin canı yandı
serkan diye bir arkdasın aldıgı clio rs zamanında ilk sahibi 2 sene kullanmıs arabanın komple boyalı oldugunu ogrenmiş mahkemeye vermiş renoyu davada 1 seneye yakın surmus ve adam faiziyle sıfır parasını alıp arabayı iade etmiş ordanda bogaziçi maisten biri alıp serkana sattı arabayı aracta su an pert olan bm rs tir biz aracı bizzat gittik o sekilde aldık ve satıcı kişide acıkca bunları dogruladı
ilk defamı duyuyorsun bu tip seyleri?
aracının üstündeki jant CLİO 3 FAZ 1 RS jantı MEgane RS FAZ 1ve 2 Jantı degil
kafa ütüleme, delikanlıysan lafının eri ol
büyük lokma ye büyük konusma, konusuyosanda geregini yap
seninkisi typr jantını s2000 e takmak gibi birsey
senin keyfini bekleyemicem resim bulcakta subu
gir googleda 500 tane resim var
delikanlı ol sözünü tut bir fakirinde işi gorulsun faz 2 jantla gezsin garip
millette desinki helal olsunkalipsona lafını tuttu
evet ne zaman alcan hesap nosunu nasıl yapalım veya neyi bekliyoruz, daha nasıl bir ispat yapabiliriz?

GokhanRS
09-04-2014, 22:54
bu arada şu 180bini yeni gördüm :D megane 3 rs bile o fiyatlara satılmadı vay arkadaş harbi güldüm ya :D

tabiki malına istediğin fiyatı istersinde konuyu daha yeni başından sonuna okudum kalipson her mesajında diğer arabaları iti g.tüne sokmuşsun. sonrasında da arabanın reklamını yapmışsın. maaşallah araban çok güzel duruyor ama konuyu baştan sonra objektif birine okut hatta arkadaşlarından birine okut yazdıkların için sana b.kunu çıkarmışsın dicektir.

aytuğun çok eski arkadaşıyım hatta bir dönemde ortaktık yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiştir. hatta şuanki rs ininde eski sahibiyim ona rağmen aranızdaki mevzu beni ilgilendirmez diyip tek laf etmedim etmemde. söylediklerimin kesinlikle o konuyla alakası yoktur.

tek dediğim harbiden suyunu çıkarmışsın rsleri övücem derken.

kalipson
09-04-2014, 22:59
Hahahahahahaaaa....

Delikanlılık?? Bana son yazdığın "delikanlılık"la alakalı kitabını imzalayıp yollar mısın üstad??

Ya ben kafama s.çyım... Neden yazıyorum ki sana... He he hü hüü..

kalipson
09-04-2014, 23:03
bu arada şu 180bini yeni gördüm :D megane 3 rs bile o fiyatlara satılmadı vay arkadaş harbi güldüm ya :D

tabiki malına istediğin fiyatı istersinde konuyu daha yeni başından sonuna okudum kalipson her mesajında diğer arabaları iti g.tüne sokmuşsun. sonrasında da arabanın reklamını yapmışsın. maaşallah araban çok güzel duruyor ama konuyu baştan sonra objektif birine okut hatta arkadaşlarından birine okut yazdıkların için sana b.kunu çıkarmışsın dicektir.

aytuğun çok eski arkadaşıyım hatta bir dönemde ortaktık yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiştir. hatta şuanki rs ininde eski sahibiyim ona rağmen aranızdaki mevzu beni ilgilendirmez diyip tek laf etmedim etmemde. söylediklerimin kesinlikle o konuyla alakası yoktur.

tek dediğim harbiden suyunu çıkarmışsın rsleri övücem derken.

Adamlar g.tü b.klu Cuprayla, bol yağlı fritözlü Polo GTI ile ıvırla zıvırla(B Segmenti olduklarından ) kıyaslıyor RS'i...

Keşke siz de biraz cesaretli olup da RS'i savunabilseniz...

Benim yaptığım b.k çıkartmak değil. Edilen laflara cevap vermek. Dolayısıyla dünya kadar post oluyor. Sonra da ben b.kunu çıkarmış oluyorum öyle mi??
Varsın öyle olsun...

Cliosportve
09-04-2014, 23:13
kalipson pampa aynen ole laf kalabalıgı yap olayı hasır altı et
sen zaten gondermessinki o parayı gondersen evlat acısı gibi koyar
sayende takviyeli geri vitesi bu aksam ogrendik
ama sana bisey diyeyimmi hani olurda cukura falan girersin jantı mantı kırarsın renodan alamassın getirmezler stok yoktur vs vs
ben sana elimdeki FAZ 1 CLİO RS jantını seve seve uzerinde continental lastigiyle bedelsiz yollarım maksat iş gorulsun
yollamassam sözümü tutmassam senin gibi olayım

kalipson
09-04-2014, 23:24
kalipson pampa aynen ole laf kalabalıgı yap olayı hasır altı et
sen zaten gondermessinki o parayı gondersen evlat acısı gibi koyar
sayende takviyeli geri vitesi bu aksam ogrendik
ama sana bisey diyeyimmi hani olurda cukura falan girersin jantı mantı kırarsın renodan alamassın getirmezler stok yoktur vs vs
ben sana elimdeki FAZ 1 CLİO RS jantını seve seve uzerinde continental lastigiyle bedelsiz yollarım maksat iş gorulsun
yollamassam sözümü tutmassam senin gibi olayım

Allah razi olsun ama muhtac da etmesin...

Benim gibi olmayin aman siz. Allah dusurmesin zat-i alinizi...

Merthan
09-04-2014, 23:35
Adamlar g.tü b.klu Cuprayla, bol yağlı fritözlü Polo GTI ile ıvırla zıvırla(B Segmenti olduklarından ) kıyaslıyor RS'i...

Keşke siz de biraz cesaretli olup da RS'i savunabilseniz...

Benim yaptığım b.k çıkartmak değil. Edilen laflara cevap vermek. Dolayısıyla dünya kadar post oluyor. Sonra da ben b.kunu çıkarmış oluyorum öyle mi??
Varsın öyle olsun...
Peki siz b segmenti Clio 4 RS alınca götü boklu olmuyorda b segmenti Cupra ve Gti gibi araçlar mı götü boklu oluyor?
Ben böyle bişey görmedim,götü boklu dediğiniz arabaların segmentinde araba almak için 10 sayfadır övdüğünüz FAZ2 Megane RS inizi satıyorsunuz...
Mais müdürü yada RS departmanı sorumlusu olduğunuzu düşünüyorum artık gerçekten.

Jeandan-R
10-04-2014, 03:33
Selçuk abi, kusura bakma hata sende. Bu arkadaşa neden laf anlatmaya çalışıyorsun, bırak nasıl biliyorsa öyle yapsın. İstanbul tayfasının şifresini çözdük diyor, neyi gördün de neyi gördün be adam yaşını başını almışsın. Kurcalanmamış araç diye tutturmuşsun, benim aracımı aldığımda kutu içi filtresini ben sökmüştüm. Aynı şekilde alper abinin turuncu rs'i aldığımızda orda filtre ve oil catch vardı. Şimdii benim arabam iyi, alper abinin turuncu rs kötü mü oldu. Saçmalamayın ya.

Sahi, benim çöp rs'im hakkında ne biliyorsunuz bi anlatsanıza. Sanırım tek sizinki temiz bu piyasada, bir de faz2 doğru ya.

Düzeltme: Selçuk abi sen haklıymışsın, bazen çileden çıkıyormuş insan.

kalipson
10-04-2014, 07:24
Arkadasim.. idrak yollari enfeksiyonu mu var sende anlamadim ki?

Clio RS'i Megane RS ile kiyaslarsan o da g.tu b.klu olur merak etme. Nerenden anlamak istiyorsaniz ya da anlayabiliyorsaniz oyle yorumluyorsunuz
anlasilan... Dunyada ben hicbir Allahin kulunu ya da test sirketini B sinifi ile C sinifini karsilastirdigini gormedim. Bi burada var... Bunu hakli goren akli selim(!) ne cok adam varmis.

Uzerine alinan ve yarasi olan gocunuyo zaten. Siz az bi kenarda durun. Radyasyona maruz kalmayin yok yere. Size laf atan, laf sokan yok; rahat olun. Adana!! Cik aradan...
Lafi yiyen ve yemesi gereken adam(!)lar belli zaten. Lutfen araya girmeyin yok yere... Onlar da bi b.k bilmeden arabaya b.k atan tipler zaten.

Laf nokta atisi gidiyo gidecegi yere. Temmuz sonu Paris'te is icabi bulunabilirim. Gidersem ve bos bi vaktimde Fabrikaya( simdi buna da sarmaya calisan yuksek IQ'lu tipler cikacaktir o fabrika Paris'te degil diye) ugrayip Mr.Aytug'dan bahsedicem. Gozunuzu acin bu adami kacirmayin demeyi dusunuyorum....
Bakarsiniz Ar'geye sokarlar da biz de gurur duyariz.... Ama sadece arge. Satis, vb. olmaz. Basimiza is almayalim....

Bu arada, aklima gelmisken... arabamizi kimileri gibi millete iteleme derdimiz yok. Niyetine giren adam, yetkili serviste ekspertiz yaptirip alacak. Belgenin bi nushasini da ben alacam. Sende iyi bende iyi olayi olmayacak. Istenilen yekili servise(sehir ici-disi farketmez)gidilebilecek. Siz rahat olun.... Hee bu arada, arabami keyfe keder ilana koydugum icin keyfe keder de kaldirdim 3 gun once. Harala gurele elden cikarma gayretinde degilim... :)

PULAT
10-04-2014, 07:57
Şöhret...?? RS'e binince şöhret olunuyorsa bu yaz Reina'ya felan takılalım.. güzel de ağırlarlar artık. Ne de olsa zirkonyum şasi RS'e biniyoruz... :) Hem de ikinci RS'im. Aboooovvv... şöhrete bak !!!

Merdan Usta cahil... T.dağ Buhari Renault Yılmaz Usta(cotech) cahil... Ankara Mais cahil... Ankara Çelik Renault cahil... Ankara Başkent Kurtay Oto(Cotech) cahil... Ankara Dr.Renault(Cotech) cahil... Şaşmaz OtoReno Mustafa Usta zır cahil(volanı iteleyen var ya...) Bu arabaya tam not veren herkes nedense cahil; bi sen herşeyi tam biliyorsun. Ama nedense arabayı istediğiniz rakamı kabul etseler almaya gitmiştiniz. Hayrola?? Araba hani leşti?? 500-1000 TL düşmediler ve sizi gıcık ettiler diye mi vazgeçtiniz? Yoksa araba leş olduğu için mi? Leş ise neden adamların kafasını ütülediniz? Eni konu kendi RS'iniz ile kapılarına dayandınız? Biz piyasayı biliyoruz diye neden adamlara ayar çekmeye çalıştınız? Biz bunları duymadık bilmiyoruz değil mi?? Arabanın üzerinde kuşlar ebru yapmıştı ya... Sanatçı ruhunuz da var anlaşılan. Dünya kadar kuş pisliksiz araba varken ayaklarına kadar gittiniz adamların. Bırakın bunları yaa....

Ama harbi takdir ettim. Yıllarca Renault'ta çalışmış ustaları çoban etmişsin. Vallaha da billaha da helal sana. Fransa'ya mail atsan ya. Gruba seni de katsınlar. Harcanma TR'de... Yetişirsen o zamana belki Megane IV RS'te senin de imzanı görürüz.

Sen, K-TEC'ten aldığın ve İnanc'a verip te paranı tam alamama ihtimali hasıl olduğu için korktun; İnanc da muhtemelen evdeki hesap çarşıya uymadığı için. Olay bundan ibaret. Sizin üç kuruşluk volanınızı bozacak, çeşme suyunda bekletecek kadar çiğ değiliz. Bizi bilen biliyo, sizi de keza... Herkes sizle alakalı bi anekdot paylaşıyor ne hikmetse. :)

Bu arada, faz-2 RS'te 17" jant vardır ve benim arabamın üzerindeki janttır. 18" de vardır ama o biraz daha değişiktir. Bilgisayarımda showroom'da resmi çekilmiş kırmız bi RS'in fotoğrafı da var ve 17" benim jantlarımdan. Bulduğum anda yapıştıracağım buraya.
BURADAN TÜM SİTEYE SESLENİYORUM. YAZILI ve BELGELİ OLARAK, BENİM DEDİĞİM GİBİ OLMADIĞINI İSPATLAYANIN 3.000 TL'ye KADAR OLAN TÜM JANT-LASTİK FANTEZİLERİNİ BİZZAT CEBİMDEN KARŞILAYACAĞIM. BUYRUN ARKADAŞLAR....
konuyu takip eden forum cemaatinden bir birey olarak bu kadar atardan sonra;
1- hani nerde yapıştıracağın fotoğraf?
2- niye R yapıyorsun şase nodan her aracın ciğeri çıkar adam dökmüş önünde herşey nerde 3000 tl?

konu çekirdeklik olmuş zevkle izliyoruz devam ediniz lütfen :D

kalipson
10-04-2014, 08:44
Fotoyu koysan montaj derler... Montaj degilse de o jant 17 degil derlerMontaj degilse tirdan dusmustur derler... Bi jantta boya atmistir, aynindan bulamamislardir derler... Der oglu derler..
Giciklik bu yaa.. bekleyin biraz bakam.. :)

Sasmaz'da volan dolastirdik bi zamanlar. Bu volan bozuk diyen ne kadar usta varsa hepsine coban diyen bi zihniyetle karsi karsiyayiz... islerine gelmeyince de bunu sen bizduna yok suda beklettine getiriyorlar. Icimden oyle bi sektiriyorum ki ben bile daga gun isigi gormemis kufurler aratmaya badladim.Yaraticiligim gelisti yemin ediyorum.Ben boyle canlilarla ilk defa karsilasiyorum. Bana atar yapmayin hic... Ben bunlarin cigerini biliyorum

dragon07
10-04-2014, 09:09
bence kabak tadı verdi boşverin birbirinizi kırmayın :)

PULAT
10-04-2014, 10:38
Fotoyu koysan montaj derler... Montaj degilse de o jant 17 degil derlerMontaj degilse tirdan dusmustur derler... Bi jantta boya atmistir, aynindan bulamamislardir derler... Der oglu derler..
Giciklik bu yaa.. bekleyin biraz bakam.. :)

Sasmaz'da volan dolastirdik bi zamanlar. Bu volan bozuk diyen ne kadar usta varsa hepsine coban diyen bi zihniyetle karsi karsiyayiz... islerine gelmeyince de bunu sen bizduna yok suda beklettine getiriyorlar. Icimden oyle bi sektiriyorum ki ben bile daga gun isigi gormemis kufurler aratmaya badladim.Yaraticiligim gelisti yemin ediyorum.Ben boyle canlilarla ilk defa karsilasiyorum. Bana atar yapmayin hic... Ben bunlarin cigerini biliyorum

kuru *** duvara yapışmaz sen istediğin kadar say dur ;)
adam sana şase numarandan girip tek tek referans numarası çıkarttı. belgeledi yani. niye hala lafı dolandırıyonki sağından solundan? neyse aytuğ başkanın dediği gibi geri vitesin bir çeşidini görmüş olduk sayenizde. o 3000 tl dinen artık sana haram sayılır bi yerde ezilmesi lazım jant alınarak :D:D:D

BARR
10-04-2014, 10:42
O değil de Leon Cupra, Polo GTI gibi bir araca g.tü boklu diyip Megane 2 RS'i öven biriyle zaten kendi arabası hakkında konuşulmaz bırakın Alice harikalar diyarında yaşamaya devam etsin.

kalipson
10-04-2014, 12:53
O değil de Leon Cupra, Polo GTI gibi bir araca g.tü boklu diyip Megane 2 RS'i öven biriyle zaten kendi arabası hakkında konuşulmaz bırakın Alice harikalar diyarında yaşamaya devam etsin.

Cupraya eyvallah da yag yakan fritoz misali Polo GTI ne yaa...
Kimi ustun zekali arkadas da 180 bine takmis. Ya arkadas..mezuniyet ne? Ben, benim arabam 180bin mi dedim?? Yeni kasadan bahsettim.
Ah su klavye ah... yardir baba yardir...

Amaaaann... heee hheee.. huuu huuu...
Oylariniz damlaya damlaya..dagdan kestim kereste...

Ayrica geri vites eden de yok... Akilli akilli konusurken gerisin geri zirvalayan cok!!!

Durumdan vazife cikaran arkadaslari da takdir ettim... Adini sanini bilmedigim insanlar da sagdan soldan atliyoya mevzuya.. harbi guluyorum. Zorla pas atiyorsunuz; gol olunca da kusuyorsunuz... :D

PULAT
10-04-2014, 13:15
gol oldu hee :D

ahmet_xy
10-04-2014, 13:21
polo gti'da bi patates kızartalım bakalım tadı lezzetli olacak mı? :D

Falmor
10-04-2014, 13:26
Patatesleri kuru atın patlamasın :D

CLIORS
10-04-2014, 13:34
Konuya bakan adam araba almaktan vazgeçer.

alper1001
10-04-2014, 13:59
vag grubu araçlar bana da daha mantıklı geliyor, sonuçta uzun süre binecekmişsiniz, öyle arabanın çok canını alıp, gırtlak yüklemeyi düşündüğünüzü sanmıyorum, biraz sorunsuzluk, performans , yol tutuş konuları sizin için önem taşıyor sanırım. Megane ın iç tasarımı, maalesef çok demode kaldı , daha eski olmasına rağmen cooper bence daha başarılı ona göre, dizel 80 lik megane ile tamamen aynı iç mekana sahipsiniz, bu da can sıkıcı.

PULAT
10-04-2014, 14:15
leon cupra ise kastınız direk o derim değilse ibiza cupranın malzeme kalitesi vasatın altında (diğerlerine kıyasla) polo gti deseniz normal polodan pek bi tasarım farkı yok. ben birazda renault hayranı olduğumdan rs derim :)

kalipson
10-04-2014, 14:53
RS'i satarsam Polo GTI almayi dusunuyorum...

Biraz da bu post ile oynayalim... :)

OrcunInce
10-04-2014, 14:55
Cupraya eyvallah da yag yakan fritoz misali Polo GTI ne yaa...
Kimi ustun zekali arkadas da 180 bine takmis. Ya arkadas..mezuniyet ne? Ben, benim arabam 180bin mi dedim?? Yeni kasadan bahsettim.
Ah su klavye ah... yardir baba yardir...

Amaaaann... heee hheee.. huuu huuu...
Oylariniz damlaya damlaya..dagdan kestim kereste...

Ayrica geri vites eden de yok... Akilli akilli konusurken gerisin geri zirvalayan cok!!!

Durumdan vazife cikaran arkadaslari da takdir ettim... Adini sanini bilmedigim insanlar da sagdan soldan atliyoya mevzuya.. harbi guluyorum. Zorla pas atiyorsunuz; gol olunca da kusuyorsunuz... :D

Benim fritöz gibi yağ yakan bir Cupra'm var. Sizi İstanbul Park'a davet ediyorum. 5 saniyeden az fark atarsam tüm masraflarınızı karşılar üstüne *** gibi olan otomobilimi de size hediye ederim. Uyar mı?

kalipson
10-04-2014, 15:09
bi sen eksiktin... Hosgeldin... :)

Kardes, kac posttur konusuyoruz... Biz arabalar hizli diye bi iddaa mi attik ortaya?? Yarisalim, yuvarlanalim, ucalim, vb vb mi dedik??

Hee cok istiyorsan Ist.e geldigimde arayayim. Boyle iddaalar hic sim olmaz ama maksat gonlun olsun... :)

Ayni zamanda saglikli bi RS'i de gormus olur insanlar..

Arabaya mala mulke de ihtiyacim yok cok sukur. Nasil bi karaktersin bilmiyorum ama aracin stoksa ve duzgun adam gibi sagda solda konysurum diyorsan her turlu varim... iddaam gecmek gecilmek degil zaten.

Berkan
10-04-2014, 15:14

Kardes, kac posttur konusuyoruz... Biz arabalar hizli diye bi iddaa mi attik ortaya?? Yarisalim, yuvarlanalim, ucalim, vb vb mi dedik??

Hee cok istiyorsan Ist.e geldigimde arayayim. Boyle iddaalar hic sim olmaz ama maksat gonlun olsun... :)

Arabaya mala mulke de ihtiyacim yok cok sukur. Nasil bi karaktersin bilmiyorum ama aracin stoksa ve duzgun adam gibi sagda solda konysurum diyorsan her turlu varim... iddaam gecmek gecilmek degil zaten.

:welcome::hmmm::nokta:

OrcunInce
10-04-2014, 15:33

arabamın motoru komple stock. Ben hiç bir güruhtan değilim, sadece tarzınız hoşuma gitmediği için bunları söyledim.:heyoo:

kalipson
10-04-2014, 15:41
Yazilardan tarzim sert gozukuyor muhtemelen. Ama basimizdan bazi hadiseler gecti ve buna sebep olanlardan bazilarinin arsizligi yuzunden biraz hard kaliyor biliyorum. Ama sagdan soldan atlayanlari anlamiyorum..

Sen bizim arabaya b.k at sonra eyvallah bekle... Bizde kalmadi o pasta naalesef. Lafim sana degil kardesim...

RedSun
10-04-2014, 16:24
http://saraysactava.com.tr/gida/wp-content/uploads/2014/01/meze-2891.jpg

kalipson
10-04-2014, 16:27
Inanc sana yazmiyorum bro. Seni yakinen taniyana kadar olumsuz bisey yazmiycam.

Alet olma bunlara...

RedSun
10-04-2014, 16:29

haplandımı sen? :D

yemin ediyorum bak sana bu volanı hediye edicem, sen belki o jantları alamazsın sözünde duramazsın ama bak vallahi billahi tillahi sana o volanı hediye edicem.

sana yazmıyorum ne demek ya? ortaya laf atıyosunucu boklu deyneği bana değiyor sonra sana demiyorum diyosun, yok böle bişi hacı.

senle ben yüzyüze geldiğimizde şunu bil sonu hayırlı bitmez. ben senin dediğin tüm lafları yazdım bi köşeye, unutmam.

ayrıca bunlar dediğin insanların suratını gördüğüm kimi zaman aynı uçağın içinde olduğum kimi zaman bilgi alış verişinde bulunduğum ve saygı duyduğum insanlar.

seni ne tanırım ne bilirim sadece hakkında hayırlı düşünmüyorum hepsi bu.

kalipson
10-04-2014, 17:13
:) Ya guzel kardesim... Ben bu postu sana whatsup'tan da atabilirdim degil mu? Atar yapinca ne oldu yani merak ettim...

:)

Ya havle vela kuvvete... Yuzyuze gelince ne olcak yani... :)
Ya birakin haci bu klavye kabadayiligini ya... :)

Cliosportve
10-04-2014, 17:59
seni güzel doldurmuslar bir avuc hırsızın lafıyla millete laf atma basın sonra derde girer
yeni maşa sensin galiba, senin gibi kac tazeyi yaktı bunlar dikkatli ol
cok akıllısınızya hepiniz o yuzden guzel beyninizi yıkıyorlar onun bununhakkında
bu arada aracını boklamak derken aracın guzeldir veya degildir o seni ilgilendirir
aracı toplamak için lastigi agır bakımı kapıda ve arka camurluktaki vurukların duzeltilmesi boya koruması ön takımı amortisoru baskı balata volanı
5 milyarın ustunde para harcamıssın hala konusuyosun bos bos
ben 38.5 a alıp bu masrafı yapıp enayi gibi kanmadım diye aracımı bokluyor oldum
35 e almıssın aracı bizden fazlaya mal etmissin seviniyosun 50lere satıcam diye
sunu anlayın artık bu aracı alacakların yuzde 90ı boyasına bakmaz cigerine genel durumuna bakar
sizin gibilerde anca piyasada empoze yapar

2si ben volanı ktecten almadım inancada para almadan gonderdim
keyfine gorede ode dedim ne zaman isterse istedigi kadar para gonderdi
o yuzden fantezilerinin kurbanı olma
bunlarıda cok düsünme biz aramızda birsekilde hallederiz
sana guvenipte kimse yola cıkmadı merak etme

adamın arabası yag yakar motor kırar fritoz olur patates kızartır
sanane adam ondan zevk alıyosa o arabaya biner
bizde gittik senin o sahaser aracını ALAMAYINCA cupra aldık
millet dedi cok yag yakmıyormu evet yakıyor dedik sıkıntı yok seat 16 lık tenekede yag verdi bagajda ekeleye ekelye devam ederiz dedik makarasına
araba oldu 8000km 3te 2 si tapagaz 200ml yag eksiltti sattık
bırak bu bos işleri herkes zevk aldıgı araca binsin
senin yuzunden megandan sogudu insanlar
insanlarında arkasından birebir bilmiyorsan konusma birileriyle
yarın öbür gün daha önce yaptıkları gibi seni öne koşarlar sıkıntı yasarsın
devlet calısanısın
sonra sahte avukatları gibi sıkıntı yasarsın ağlatırlar adamı telefonda:D

su adamın arabasını bir enayi alsın 50dende herkes rahatlasın aga

kalipson
10-04-2014, 18:04
Herkes kendine gore hakli... Daha uzatmiycam agalar...

Allah herkese iyileri karsilastirsin...

:)

hitech
10-04-2014, 19:04
Bu marka fanatikliği niye herkez görüş bildirmiş ama kimse tutup karşısındaki markaya b*k atmamış ama bi arkadaşın üslubu hiç uygun değil direkman siviriliyor bence hiç hoş değil .

CLIORS
10-04-2014, 21:51
Şükür duruldunuz.

gfb01
10-04-2014, 22:07
İstediğin araçlara 1.8t de ekleyebilirsin düşünürsen ibiza 1.8t var ilanı mevcut

kalipson
10-04-2014, 22:09
Valla Alper hocam.. Herkes birbirine laf sokar, atar yapar oldu...

Boyle uzamasina da gerek yoktu ama herkes kendine gore hakli bi yerden tuttu ucundan.

Neyse.. kulliyen ben haksiz olayim; sorun yok.. nema problema :)

CUB
10-04-2014, 22:30
Megane Rs ten soğudum şu konu yüzünden :(

Merthan
10-04-2014, 22:49
Arkadasim.. idrak yollari enfeksiyonu mu var sende anlamadim ki?

Clio RS'i Megane RS ile kiyaslarsan o da g.tu b.klu olur merak etme. Nerenden anlamak istiyorsaniz ya da anlayabiliyorsaniz oyle yorumluyorsunuz
anlasilan... Dunyada ben hicbir Allahin kulunu ya da test sirketini B sinifi ile C sinifini karsilastirdigini gormedim. Bi burada var... Bunu hakli goren akli selim(!) ne cok adam varmis.
Hocam yaşından ötürü saygılı konuşuyoruz,'siz' diye hitap ediyoruz diye böyle artist artist konuşma. Bi enfeksiyon varsa sende var belli ki bütün milleti nefret ettirdin megane Rs'den. Forumda bu gidişle fenomen olucaksın...
Sen clio RS alınca bakalım onu hangi uzay mekiği olarak göreceksin öve öve bitiremeyeceksin.
Senin gibi adamlar Tata 4x4 kamyonet alsa Range Rover'dan üstün görür.
Otomobil ile ilgili anladığın hiçbişey yok burda boşa zaman harcıyosun.
163 lük cooper s ve 207 RC ye eski araba başın ağrır diyosun,RC nin 2009 model olduğunu dahi bilmeden sallayıp duruyosun.
Burda atıp tutuyosun yok FAZ2 öledir böyledir,yok 1.4 TSİ lar fritöz müş 200'de duvara çarparmış,yok araba dediğin 260 görücekmiş falan mış filanmış. Görende her gece 260 görüyosun sanacak. Bakalım Clio 4 Rs al da bakalım o kaç km'de duvara çarpıyor. İnşallah oda 260'ı görür yoksa hemen satarsın sen onu.
Sen kendi arabanı dağın tepesinde görmeye devam et,ulan o arabaya 48 milyar veren adam her türlü o arabayı alır zaten. Sen sallamaya devam et kalipson.

kalipson
10-04-2014, 22:59
Abisi.. uzatma artik ne dersin??

Klavyeden kabadayi olma.

Merthan
10-04-2014, 23:03
Abisi.. uzatma artik ne dersin??

Klavyeden kabadayi olma.
Bırak bu abisi ayaklarını. Efendi gibi konuşucaksın,klavyeden kabadayılık yapan postları sen kendin gönderiyosun.

Tuncay
10-04-2014, 23:14
Kapipson hala devam ediyorsun okudukca guluyorum sana yazik insallah satarsin nir an once arabani

kalipson
10-04-2014, 23:18
Once duzgun yaz nicki... kapipson... :D:D

Heee heee.. huuu..huuu....

Klavye kabadayilari sizi.... :D

Tuncay
10-04-2014, 23:20
Once duzgun yaz nicki... kapipson... :D:D

Heee heee.. huuu..huuu....

Klavye kabadayilari sizi.... :D

Sen anlayamazsin anlayan anladi :) yaziyi :)

kalipson
10-04-2014, 23:22
Haci... IQ kacti??

OrcunInce
10-04-2014, 23:23
Troll bu bence, uğraşmayın derim.

GokhanRS
10-04-2014, 23:26
Sen anlayamazsin anlayan anladi :) yaziyi :)

:) :)

13 Yaşındaki Çocuğun 100 Bin Euroluk Teknesi - Anlayamazsınız - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=H3hskbuFtVI)

youtube açamayanlar için
Google Çeviri (http://translate.google.com.tr/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DH3hsk buFtVI&edit-text=&act=url)

kalipson
10-04-2014, 23:27
Orcuuunn... tehlikeli sularda yuzuyorsuuun... ;)

Tuncay
10-04-2014, 23:29
Hayirli satislar sana diyecegim ama ters tepki yapiyor senin buradaki konusmalarin adamlari meganeden soguttu :)
Sussan daha iyi bence :)

kalipson
10-04-2014, 23:30
Saldirin... hucuuuum!!! :)

Anca internette otersiniz... :)

PULAT
11-04-2014, 08:41
Saldirin... hucuuuum!!! :)

Anca internette otersiniz... :)

yav yazmayayım diyorumda sen harbiden ne gereksiz ne yüzsüz bişesin ya? ulan millet yüzüne sıçtı burda resmen halen daha Ya Rabbim şükür havasındasın. az bi bak aynaya kendine yazdıklarına bu millet bana niye bu kadar uyuz oldu de bi suçu ara kendinde be adam. yav hiçbişey yapma az yaşının başının adamı ol yahu. tamam sensin şampiyonsun araban tr de eşi bulunmaz bir nimet he he hu hu senin gibi anlayacağın dilden yazdım bak. bi düş şurdan ya git arabanla 260 yap. sonra gel bide madalya takak sana. yav ciddiyim bi ölç tart kendini kurban olayım mahsus yapıyorsun sanki.

hitech
11-04-2014, 08:47
Arkadaş verilen tepkilerden hoşlanıyor herhalde !

kalipson
11-04-2014, 08:49
yav yazmayayım diyorumda sen harbiden ne gereksiz ne yüzsüz bişesin ya? ulan millet yüzüne sıçtı burda resmen halen daha Ya Rabbim şükür havasındasın. az bi bak aynaya kendine yazdıklarına bu millet bana niye bu kadar uyuz oldu de bi suçu ara kendinde be adam. yav hiçbişey yapma az yaşının başının adamı ol yahu. tamam sensin şampiyonsun araban tr de eşi bulunmaz bir nimet he he hu hu senin gibi anlayacağın dilden yazdım bak. bi düş şurdan ya git arabanla 260 yap. sonra gel bide madalya takak sana. yav ciddiyim bi ölç tart kendini kurban olayım mahsus yapıyorsun sanki.

Ya arkadasim... sacmalama sictin mictin...
Ben susuyorum ama senin gibi arsizlar yazmaya devam ediyor... Gormuyor musun??

kalipson
11-04-2014, 08:50
Arkadaş verilen tepkilerden hoşlanıyor herhalde !

Sabani getirin bana... hee.... :)

Berkan
11-04-2014, 08:56
yaşın 30 olmuş hala , haa huuu ooo uuuv değişik değişik laflar kendince özlü sözler. bu yaştan sonra zor gbi ama tarzına biraz bak bence uslup terk

kalipson
11-04-2014, 09:03
yaşın 30 olmuş hala , haa huuu ooo uuuv değişik değişik laflar kendince özlü sözler. bu yaştan sonra zor gbi ama tarzına biraz bak bence uslup terk

Kardes.. oyle yaziyoz olmuyo boyle soyluyoz olmuyo...
Herkesin anladigi bi dil var :)

Herkes atar yapma derdine dusmus... vah vahh.. :)

dragon07
11-04-2014, 09:22
birtane aklı selim adam yokmu ankarada şunu dövebilicek?gerçektede bakın böyle dayat yedim ben diye bi görsek içim ferahlıcak.

CLIORS
11-04-2014, 10:27
RS-2 vs RS-1 konusunda Kelalper + 225

dragon07
11-04-2014, 10:29
kelalpır abimiz artık eski günlerini geride bıraktı :D kalipsonu onun bitirmesini isterdim ama yapmadı.

CLIORS
11-04-2014, 10:31
Evet RS i sattı, sakin sessiz bir hayat sürüyor kendileri :D Özlettin kendini adaşım :D