PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra J ve insignia da LPG olagına açıklık getirebilirmisiniz?

Ahmet Saraçoğlu
11-02-2014, 08:21
Kimi forumlarda sübaplar magnezyum olduğu için eriyor deniyor ,
kimi forumlarda yağlamalı kit gerekiyor deniyor (artık o neyse) ,
kimi forumlarda ben taktırdım memnunum deniyor,
kimi forumlarda ben haftada 10 tane takıyorum diyen dükkan sahipleri sorunsuz uyguladığını , servisin kendine yönlendirdiğini , o önyargının astraj ve insignia nın ilk zamanlarında kaldığını söylüyor ,
kimi forumlarda lpg ile birlikte birazda benzin verdiği söyleniyor...

Açıkçası çok farklı yorumlar var bu konuda.
1.4T , 1.6T astra ve insignia motorlarına ; LPG ile aynı anda benzin vermemek koşulu ile sağlam sağlıklı sorunsuz montaj yapılabiliyor mu?

TSI - GDI da LPG takmaya imkan vermeyen etken enkejsiyon sistemi , 1.4T 1.6T Opel motorda ise üst kapak içi sübapların ısıya dayanıklılığı yla alakalı bir durum var sanırım.Sübaplar magnezyum , gerçekten lpg bunu eritir mi?Evet se baştan değişim mi yapılıyor?Kullanan , uygulayan kimse var mı?

Alpero
11-02-2014, 08:37
Çelik subab taktırıp sorunsuz kullanan arkadaşlarım var

XSi
11-02-2014, 08:46
Bence hatali enjeksiyon ayari bu probleme neden oluyor..

Sorunsuz takiyorum diyen dukkan sahiplerinin hangisi otomatik kalibrasyon disinda ayarlara bir "nokta" ekleme yapiyor merak ediyorum acikcasi..

oguz
11-02-2014, 09:48
Lpdi sistemler çıktı , gdi motorlara taktıran sorunsuz kullanan ama lpg -benzın makası daraldıgından karlı olmadıgını dusunen cok , ayrıca lpdi sistemler 2000k avro buda bı etken olabılır , bu sıstemde benzın hıc kullanılmıyor ...

Ahmet Saraçoğlu
11-02-2014, 10:01
Çelik subab taktırıp sorunsuz kullanan arkadaşlarım var
Astra , insignia , 1.4 , 1.6 hangi motor?çelik sübap olayını bende duydum ama dediğim gibi çok fazla yazı olduğu için tam bi çıkarım yapamıyorum.Lpg kiti arada bi benzin veren o değişik sistem mi normal kit mi?

Bence hatali enjeksiyon ayari bu probleme neden oluyor..

Sorunsuz takiyorum diyen dukkan sahiplerinin hangisi otomatik kalibrasyon disinda ayarlara bir "nokta" ekleme yapiyor merak ediyorum acikcasi..
Misal subaru boxer montajında isim olabilecek tavsiye edilecek bikaç yer var.Aynı şekilde opelin yeni motorluları için de ayarını map ini , montajını bu bilinçle yapan yerler varsa ona göre ciddi ciddi düşünüyorum astra.
Leondan memnunum ama o zaman leonun rakamına dahi kılı kılına çıkmıştım.Şimdi üzerine birazdaha ekleyebilirsem otomatik 1.4 yada 1.6 astralara bakıyorum.

XSi
11-02-2014, 11:45
Astra , insignia , 1.4 , 1.6 hangi motor?çelik sübap olayını bende duydum ama dediğim gibi çok fazla yazı olduğu için tam bi çıkarım yapamıyorum.Lpg kiti arada bi benzin veren o değişik sistem mi normal kit mi?

Misal subaru boxer montajında isim olabilecek tavsiye edilecek bikaç yer var.Aynı şekilde opelin yeni motorluları için de ayarını map ini , montajını bu bilinçle yapan yerler varsa ona göre ciddi ciddi düşünüyorum astra.
Leondan memnunum ama o zaman leonun rakamına dahi kılı kılına çıkmıştım.Şimdi üzerine birazdaha ekleyebilirsem otomatik 1.4 yada 1.6 astralara bakıyorum.

Montaj konusu mekanik islem, herkes 3 assagi 5 yukari dogruyu yapiyor, ayar konusunda ben montaji yapan servisle muhattap bile olmadim konuyu baya arastirmistim..

Montajda klasik diyebilecegim hatayi yapti benim servis, uyguj olmayan olcude nozzle takti.. Hatayi duzeltip uygun donanimda olunca (araca ozel diagnostik cihazi opcom + lpg interface kablosu) ayari kendim yapabildim problemsiz biniyorum..

Sende konuyu iyi arastir bence , ayarini kendin yapabilecegine inanirsan gir bu ise.. Yoksa bu hassas motorda (subaplardan sikinti yasayan cok) problem yasayabilirsin..

Serhat
11-02-2014, 11:54
Yeni sistem lpdi çok güzel ama brc 5000'lerde fiyat çekmişti ilk başlarda, şimdi nasıldır bilmiyorum. Hesabınızı yaptığınızda kaliteli bi lpg kitine vereceğiniz para + ilerde oluşacak sorunlarla beraber oluşan masraflarınız ile birleşirse lpdi sisteminin maliyetine ulaşabilir. Evet magnezyum alaşım sübabları normal lpg sistemlerinin erittiği ve çelik sübap takarak sorunlarını çözüldüğünü bende çok okudum, eğer bu kadar kişi yaptıysa demekki doğru olan birşey var.

alihan_27
11-02-2014, 15:14
1.4t'lerde kullanılan supaplar sodyum dolgulu tiplerden. Yani 1.6t'deki gibi magnezyum alaşım değil. Dolayısıyla sorun yapmaz doğru uygulamada.
Esasında 1.6tlerdede sorun olmaz ama bilinçsiz lpg uygulamaları nedeniyle motor sorun çıkarıyor, supapları dandik vb. damgaları vuruldu. Doğru uygulama konusunda detayları merak edenler olursa beraber tartışırız.

gurcell
11-02-2014, 15:37
Bu motorların sübapları sorunlu. Kuru LPG ile kullanırsanız zamanla sıkıyor. İki çözüm var, birincisi Prins Valve Care ile kullanmak. 800 lira ürün maliyeti var. Her 10.000 km de 80 lira solüsyonunu ödersiniz.

İkinci opsiyon bir kere kapak açıp , sübapları çekil sübap ile değiştirmek. Böylelikle kuru lpg ile sorunsuz kullanabilirsiniz.

sıvı lpg vs sistemlere paranıza yazık , şu an 5000-5500 lira altında bulmanız zor.

Biz geçen sene 15 kadar 1.4T ve 1.6T yaptık, çoğunluk Prins oldu.

Ahmet Saraçoğlu
11-02-2014, 21:32
tek sıkıntı sübapsa , ve sübap değişimi ile sorunsuz , standart işleyişli bir lpg kiti uygulanabiliyorsa büyük bi engel yok o zaman.Beklediğimden çok daha olumluymuş durum.
Arayışım 1.6 da da1.4 te de max 30 35ooo km de bir araç olacak.O km lerde herhangi bir zarar istedesede veremez o zaman.Öncelik taibiki benzinli alıp LPG yi kendim takmak ama LPG li temiz bir araç denk gelirse de alıp sadece sübapları çelik ile değiştirip yola devam edilebilir.
Ortalama ne kadara mal olur bi takım çelik sübap?

cagri-35
11-02-2014, 21:44
1.4 t al lpg uyumlu hıc bır sıkıntı yasamazsın.

onn_dear
11-02-2014, 21:53
Arkadasim aldi o da cok arastirdi yetkili servis dahil taktirma dendi. Erime olayi yuzunden sikinti olmamasi icon celik onerildi ama sifir aracin kapagini acmak ve masraf etmek istemedi. Bence farkli motorlara yonelin. Ben olsam en iyi ihtimal benzinli alip lpg takip sorun bas gosterdiginde celige gecerdim.

alihan_27
12-02-2014, 00:23
tek sıkıntı sübapsa , ve sübap değişimi ile sorunsuz , standart işleyişli bir lpg kiti uygulanabiliyorsa büyük bi engel yok o zaman.Beklediğimden çok daha olumluymuş durum.
Arayışım 1.6 da da1.4 te de max 30 35ooo km de bir araç olacak.O km lerde herhangi bir zarar istedesede veremez o zaman.Öncelik taibiki benzinli alıp LPG yi kendim takmak ama LPG li temiz bir araç denk gelirse de alıp sadece sübapları çelik ile değiştirip yola devam edilebilir.
Ortalama ne kadara mal olur bi takım çelik sübap?

Ahmet 1.6t alıp çelik supapa geçeceksen zaten prins,teleflex filan okadar para dökmeye gerek yok. Atiker taktırıp, lpg regülatörünüde sr06max (220kw) olandan taktırırsan düzgün ayarla sorunsuz binersin. 8 adet egzoz supabıda tanesi 50-60 tlden yaklaşık 400-500 arası, 100-150 lirada işçilik gider tahminen, 600 civarı tutuyor işte kabaca.

Ahmet Saraçoğlu
12-02-2014, 06:53
bilmediğim için soruyorum , sadece egzost sübabı mı çelikle değişiyor , emme orjinali mi kalıyor?

Ahmet Saraçoğlu
12-02-2014, 13:27
bilmediğim için soruyorum , sadece egzost sübabı mı çelikle değişiyor , emme orjinali mi kalıyor?

Güncel?????

alihan_27
12-02-2014, 15:19
Evet egzoz supapları.

XSi
12-02-2014, 16:26
Ahmet 1.6t alıp çelik supapa geçeceksen zaten prins,teleflex filan okadar para dökmeye gerek yok. Atiker taktırıp, lpg regülatörünüde sr06max (220kw) olandan taktırırsan düzgün ayarla sorunsuz binersin. 8 adet egzoz supabıda tanesi 50-60 tlden yaklaşık 400-500 arası, 100-150 lirada işçilik gider tahminen, 600 civarı tutuyor işte kabaca.

Elm327 ile fuel trim ve oksijen sensor voltaji gorulebiliyor mu 1.6t lerde..

XSi
12-02-2014, 16:27
Evet egzoz supapları.

Emme subaplarinda sorun olmuyormu?

By_emre
12-02-2014, 16:30
Sibop değişimide kesin sonuç değil deniliyor cruze'de hakkındada bu konuyu ustam ile görüşmüştük doğruları söylemişti
Lpg ayarları doğru yapıldığı taktirde araç sıkıştırılmadığı sürece uzun bir süre kullanabilirsiniz
Valve care ile 20.000 km gibi ömrünü uzatıyor

ahmetbaha-drs
12-02-2014, 18:46
Leon'u neden değiştiriyorsun Ahmet? +Lpg uyumu vs hakkında yorum yapamam ama eğer Astra alacak olursan Cosmo bak derim. Ve Megane 3 1.4tce eğer lpg uyumluysa fiyatları normaldi onlarında.

Ahmet Saraçoğlu
12-02-2014, 21:33
kanka otomatik istiyorum + o zaman bütçenin son noktasıydı leon , şimdi 45 lere çıkabilecek imkan oluştu.Bide sanki bi tık daha kaliteli gibi astra iç melzeme olarak.Kokpit harici kapı içleri , vites konsolu falan boş.
Yoksa tüketim ve performansından memnunum , astra da kafa kafayadır diye düşünüyorum.Yarın fırsat olursa teste çıkıcam

multispace
12-02-2014, 22:18
astra 1.4 t cosmoları bende araştırıyorum ama fiyatlar cok pahalı. bekliyorum hala.

test sonuclarını paylaşırsan sevinirim

ahmetbaha-drs
13-02-2014, 02:04
Anladım hayırlısı kardesim, Citroen C4 1.6 thp Exclusive'de bir bak donanımı çok çok iyi 45'e de rahatça alırsın şanzımanınada alışıksın zaten, Thp motorun lpg uyumunu ve ya benzinde yakıtını araştır derim.

Ahmet Saraçoğlu
13-02-2014, 11:16
daha fransıza girmem kanka bi süre almanda devam :D , astra baha hoşuma gitti , lpgde sorunsuzluğa emin olabilirsem niyetlitim.

ahmetbaha-drs
13-02-2014, 13:25
Ehehe, bende Astra Sedan Cosmo 1.6T bakmıştım sıfır km gayet güzeldi HB'e göre. Kesinlikle Cosmo donanımlı olanlarına bak o zaman. ActiveSelect mi bakacaksın?

Ahmet Saraçoğlu
14-12-2014, 22:15
Güncel diyelim , şubatta konuşmuşuz en son , aralık olmuş.Varmı j kasa atmo ve turbo lpg leme olayıyla ilgili olumlu - olumsuz gelişme?

emre.ates
14-12-2014, 22:25
insignia 1.4t kullanıyor abim prins marka yağlamalı sistem galiba sıfır aldı aracını ve hemen taktırmıstı şu an 60.000 binde hiç bir sorun yasamadı ne yakıtında nede gidişinde .

rodya
14-12-2014, 22:25
bu arada salça oluyor gibi olucam ama istandabulda lpg ayarı yaptırabileceğimiz bi yer var mı?
kitmtm marka lpg var ve otomatik ayar yapıyorlar sürekli. ancak performans düşüşü kim ne derse desin var. bunu minimuma indirgemek için araca özel ayar yapan yer var mıdır?

Ahmet Saraçoğlu
14-12-2014, 22:29
insignia 1.4t kullanıyor abim prins marka yağlamalı sistem galiba sıfır aldı aracını ve hemen taktırmıstı şu an 60.000 binde hiç bir sorun yasamadı ne yakıtında nede gidişinde .
güncel tüketim öğrenebilir misiniz?

ysn_erl
14-12-2014, 22:41
Güncel diyelim , şubatta konuşmuşuz en son , aralık olmuş.Varmı j kasa atmo ve turbo lpg leme olayıyla ilgili olumlu - olumsuz gelişme?

insignia 1.4t'ler fabrikasyon lpg'li gelmeye başladı. Opel almanya sitesinde fabrikasyon lpg'li 1.4t astralar da satışta.

Burada kilit iki soru var;

1- 1.4t motorların üretiminde bir değişikliğe gidildi mi? yoksa halen civatasına kadar aynı mı?

2- Almanyada kullanılan lpg kiti türkiye'de bulunabilir mi?

Şu an gelmesini beklediğimiz 1.4t astra aracımızı almaya gittiğimizde bunu bayiye sormayı düşünüyorum.

emre.ates
14-12-2014, 22:49

k.maras -istanbul arası uzun yol tüketimi şu an ki lpg fiyatıyla 17 kurus falan demişti 120km ara gazlamalı siz onu 4.5-5.5 arası düşünün şehir içide k.maras ufak ve trafik pek olmasa yokus asagı yokus yukarı bır yer 7.5-8.5 arası yakıyordu benim hatırladığım yarın tekrar sorar size net bir bilgi veririm tabi bu degerler sürücü ve sürüşle alakalı ben aynı aracla 9lt altına inemiıyorum şehir içi istanbul trafıgınde :)

Le10ur
14-12-2014, 22:49

ahmet ne yaptın leon u sattın mı yoksa

Ahmet Saraçoğlu
14-12-2014, 22:53
leon gitti 6 ay önce :D , beetle var şuan.Araç sayısını azaltıp değişik bişeyler yapmak var aklımda , onun ön araştırmasını yapıyorum.

snan1910
14-12-2014, 22:54
Astra j 1.4t ve 1.6 larda düzgün montaj ve iyi ayarla problem olmuyor. İlk üretim yani 2010 model felan astra j lerde benzin hattıyla alakalı arıza ışığı yakıyor onuda çözen yerler var. İnternette araştırırsaniz montaj yerinizi bulursunuz. Donanımhaberde bir çok yazı var

İbrahim33
15-12-2014, 00:30
bende buradan bir soru sorayım bari 2012 astra j 1.3 sport donanımda esp var mı ?

Le10ur
15-12-2014, 02:33
leon gitti 6 ay önce :D , beetle var şuan.Araç sayısını azaltıp değişik bişeyler yapmak var aklımda , onun ön araştırmasını yapıyorum.

Memnuuydun Yakıt durumu nasildi

R.I.P
15-12-2014, 08:06
bende buradan bir soru sorayım bari 2012 astra j 1.3 sport donanımda esp var mı ?

esp ve tc tüm modellerde var

Sezgin
15-12-2014, 08:58
T Motorlara bildiğim kadarıyla artık LPD takıyorlar.

Molev
15-12-2014, 09:25
Aracım 2012 Model 15k km de BRC LPG taktırdım. Bu arada Araç 1.6 Otom.

Şu an 65k km'de yağını suyunu bakımını zamanında yaptırdık filtreleri vs. son 1-2 aydır soğuk motor çalıştırıldığında titreme yapıyor devir düşürüyordu arac.
Götürdük servise sorunun subaplardan olduğunu söylediler magnezyum alaşım olduğu için bu sorunu yaşıyan kişilerle danıştım. Almanyada bizim araçlara tüp takılıyor
gayette güzel kullanılıyor ancak bir püf noktası var almanyadaki astraların subapları magnezyum alaşımlı değil çelik! Çelik subaplarımızın siparişini verdik hazır subaplar değişirken
bujiler şanzıman yağı filtresini değiştirdim 1750 TL gibi bir rakam tuttu. Hesabı kitabı yapıyorum gene karlıyım gene karlı dizel araba bakımı vs. 60 tl lik gazla kırklareline haftasonu gittim geldim ordada gezdim benim için çok hesaplı. ( bu arada eğer aracı sıkıştırırsanız benzine geçiyor buda benim açımdan çok iyi birşey performans istediğimde lpg yi kapatıyım açıyım filan derdim olmuyor.

Ahmet Saraçoğlu
15-12-2014, 09:32
Aracım 2012 Model 15k km de BRC LPG taktırdım. Bu arada Araç 1.6 Otom.

Şu an 65k km'de yağını suyunu bakımını zamanında yaptırdık filtreleri vs. son 1-2 aydır soğuk motor çalıştırıldığında titreme yapıyor devir düşürüyordu arac.
Götürdük servise sorunun subaplardan olduğunu söylediler magnezyum alaşım olduğu için bu sorunu yaşıyan kişilerle danıştım. Almanyada bizim araçlara tüp takılıyor
gayette güzel kullanılıyor ancak bir püf noktası var almanyadaki astraların subapları magnezyum alaşımlı değil çelik! Çelik subaplarımızın siparişini verdik hazır subaplar değişirken
bujiler şanzıman yağı filtresini değiştirdim 1750 TL gibi bir rakam tuttu. Hesabı kitabı yapıyorum gene karlıyım gene karlı dizel araba bakımı vs. 60 tl lik gazla kırklareline haftasonu gittim geldim ordada gezdim benim için çok hesaplı. ( bu arada eğer aracı sıkıştırırsanız benzine geçiyor buda benim açımdan çok iyi birşey performans istediğimde lpg yi kapatıyım açıyım filan derdim olmuyor.

hocam sizin ne kadar tüketiminiz?özellikle şehir içi.
bu arada benzine geçme olayı astra ile ilgili değil ama lpg ile ilgili bir sorun.Geçen hafta mercedes 560 sel e sıralı lpg yaptırdık.Enjektöre giren nozzle lar küçük ölçülü olduğu için tapagazda yetiştiremiyor lpgyi.(Bendeki 2.4 tü , 3lükle deldik misal , sonrasında ayar yaptık ve çömzdük o olayı)Magnezyum sübaptan dolayı küçük nozzle takılmış olabilir.Çelikle değiştirdikten sonra o nozzle larıda ayarlatabilirsiniz.

Ahmet Saraçoğlu
15-12-2014, 09:34
Memnuuydun Yakıt durumu nasildi

Memnundum , şuanda da memnunum buda 1.2 tsi , + chip yaptık.Gidişi tükeitmi benzinli bi araca göre çok güzel.Ama geriye dönüp baktığımda 6 ayda 17000 km yapmışım :D , onun için hem daha az yakan hemde ele nakit bırakacak bi araç arıyorum.

lnd_samet
15-12-2014, 09:54
prins in valve bilmem bişeyi ile, landirenzonun yağlamalı kitinin farkı varmıdır peki? lpg ci yorumlarını alalım :)

Molev
15-12-2014, 10:45
hocam sizin ne kadar tüketiminiz?özellikle şehir içi.
bu arada benzine geçme olayı astra ile ilgili değil ama lpg ile ilgili bir sorun.Geçen hafta mercedes 560 sel e sıralı lpg yaptırdık.Enjektöre giren nozzle lar küçük ölçülü olduğu için tapagazda yetiştiremiyor lpgyi.(Bendeki 2.4 tü , 3lükle deldik misal , sonrasında ayar yaptık ve çömzdük o olayı)Magnezyum sübaptan dolayı küçük nozzle takılmış olabilir.Çelikle değiştirdikten sonra o nozzle larıda ayarlatabilirsiniz.

Böyle soruna can kurban diyim o zman aracı zorladığımda gaz kullanmasın zaten :) Tüketim olarak uzun yolda 6-7 litre arası ama sehir içinde yakıyo bu araç ağırlığıda var ama gidişi duruşu yol tutuşu şöle yandan cafcaflı bakışı :P :D:D hani bu yakmıcakta hangi araç yakçak dedirttiriyo insana ama yakıttan yanada çok üzmüyo.

Ahmet Saraçoğlu
15-12-2014, 15:38
6 7 lpg de mi benzindemi?
Şehir içi ne yakar ort.lpg de?
Misal beetle la 7 7.7 şehiriçi dikkatsizde.şuan benzini po dan indirimli 4.1 den alıyorum , 29 32 krş arası geziniyor.1.6 lpg bunun aşağısında olur mu?taktışımıza değermi?

Molev
15-12-2014, 16:01
6 7 lpg de mi benzindemi?
Şehir içi ne yakar ort.lpg de?
Misal beetle la 7 7.7 şehiriçi dikkatsizde.şuan benzini po dan indirimli 4.1 den alıyorum , 29 32 krş arası geziniyor.1.6 lpg bunun aşağısında olur mu?taktışımıza değermi?

LPG de şehir dışı 6-7.5 / Şehir içinde 8-9 ( arada benzinden de kullanıyor 100 km de lpg 6.5 litre yakıyorsa benzinde 1 litre yakıyor. )
Benzin şehir dışı 6-7 / Şehir içi 8-9

Ahmet Saraçoğlu
16-12-2014, 09:19
kesinlikle değer değişime.Bu uyum ve tüketim durumu 1.6t ve 1.4t lerde nasıl peki?

KingoAtmo
27-12-2014, 08:22
1.4t şehirler arası 5.5 civarı yakabiliyor

dqn
27-12-2014, 08:40
Çelik subapsız yağlamalı lpgli 1.4t cruze sahibi bir arkadaşım var.Sorunsuz kullanıyor.İlerisini bende merak ediyordum ama artık insignia 1.4t fabrika çıkışı lpg ile geldi.O zaman çelik subap ve yağlama olayı yalan mı?

Ahmet Saraçoğlu
27-12-2014, 08:43
yağlama olayı nasıl ?ayrıca bi yağ deposu falan mı var , motorun karter yağı mı dolaşıyor orda?onun mantığı ne tam olarak?

A.Kepez
27-12-2014, 13:58
prins in yağlamalı sisteminde kutu kolanın biraz daha büyüğünü düşün (en boy olarak) içerisinde özel yağı dolum falan olmuyor yenisini alıyorsun bittikçe. 90 lira civarı fiyatı var 10 15000 km arası kullanılıyor aracı kullanıma göre tabi. benim astra h prins lpg li su ana kadar iki kere sanayiye gittim. birinde kötü yakıttan filtre değişti diğerinde enjektör kablosu çıkmış genel olarak memnunum.