PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kombi kullanim teknikleri hakkinda

STP
29-01-2014, 12:15
Uzun yillar merkezi isitmali binada oturdum, bu hafta kombili sifir bir daireye tasindim. Dogalgaz bu hafta baglandi kombi aktif oldu ve calistirmaya basladim.Daire 180 m2 3+1 .yeni sistem oldugu icin mantolamasi ve izolasyonu mevcut 16. Kat. Katta tek daire ,bir yani bos diger yaninda ve ustte daire mevcut. Salonda 2, mutfakta 1,diger odalarda 1 er petek ve toplamda 2 tane havlupan var.2 oda ve bir banyoyu aktif kullanmiyorum.sorum su , ideal kombi kullanimi nasil olmalidir? Tum gun belli ayarda yakmakmi, evde yokken kapatmakmi ? Aktif olmayan odalari kapatmalimi? Termostatik vana kullanmalimi ? Ay sonu fatura ucmasin mumkunse :) kac derecede nasil yakalim bu isin detayi nedir ? Techturkey bu iside cozer :)

ilker_yusuf
29-01-2014, 12:18
Bu sorunun doğru bir yanıtı var mı bilmiyorum. Benim evimin ölçüleri daha küçük altta ve üstte daire var... diğerleri açık cephe.
Gündüzleri yakmıyorum akşamları 19:30 gibi yakıp gece kapatıyorum. 75 M2 bu süre yeterli oluyor hatta gece 02:00 gibi kapatıp sabaha kadar yetiyor

fore
29-01-2014, 12:18
Hayırlı olsun öncelikle.. Bende soruların cevaplarını merak ediyorum ama arşatırdım biraz.

Bir kere termostat işe yarıyor takılıysa. En azındna kendisi ince ayar yapıyor devamlı..

Sorup soruşturup vardığım en önemli konu, kombiyi devamlı kısıkta yakın demeleri her durum için geçerli değilmiş mesela. Akıl aldığım arkadaşlarımız hepsi evli ve eşleride çalışıyor. Gündüz ev boş.. Akşam geldiklerinde 45-50 derece civarı yakıp, yatmaya yakın kapatıyorlarmış.

Termostatlı kullananlarda fatura aylık 100-120 civarı.
Termostatsız da 130-140 gibi oluyormuş.

Binalar izolasyonlu, kombiler yoğuşmalı değil, alt ve üst katlar dolu yazdığım rakamlardaki.

slowmotion
29-01-2014, 12:32
hayırlı olsun. bizede bağlandı. bende merak ediyorum. termostatik vana şart diyorlar. bizde yok. 50 derece gece, 35derece gündüz bırakıyoruz. bakalım fatura nekadar gelecek

mmustu
29-01-2014, 13:41
Evimi satiyon olum :)

Haci termostatik vana takabilirsin kullanmadigin odalarin vanalarini kapatabilirsin ortak bir noktaya antre yada salona termostat taktirabilirsin ve bizim gurseli arayabilirsin :) adam bu isi cozmus

Octane
29-01-2014, 13:42
Kombiyi gece gündüz sabah akşam 40 derecede bırakın. 4-5 ay havalar ısınana kadar sürekli yansın. Aylık 200 civarı fatura gelir, evin içi sürekli 25 derece olur. Banyo yaparken ekstra elektrik sobası o buna da gerek kalmaz. Yapacak bir şey yok...

gurcell
29-01-2014, 13:43
Termostatik vana takacaksın , koridora termostat , 24 derecede kapanmaya ayarlı , kombiyi de 60 derecede yakacaksın , hiç kapatmayacaksın.

Ben 180 metrekare 4+1 eve günlük 8 metreküp ödüyorum.

By_HaNNibaLL
29-01-2014, 13:50
Cok fazla bilgim yok bi kere tatile cıktik 4 gün kombiyi de kapamiş bizimkiler.

Eve geldik normal kullandiğimiz gibi açtik yok yükselt yükselt en yüksekte kombi 2 gün çalişti anca ısındı ev araştirdim sonra doğruymuş.

Kombiyi kapatmak yerine ısıkta birakmak fayda var hem maddi hem manevi 570 lira ödemiştik o ay.

Termostat yada termostatik vana mis gibi

XSi
29-01-2014, 13:53
Aynen termostatik vana sart, faydasi evi gereksiz isitmiyorsun..

Oda termostatinida ben su anda balkonda tutuyorum 15 derece altina dusunce kombi isitmaya basliyor, butun peteklerde termostatik vana var, ayarli dereceye ulasirsa vanalar kapaniyor..

Benim ideal kombinasyonum bu oldu..

Gecen ay havalar guzeldi bu ay fatura kabaracak :)

Bu arada benim sagim solum altim ustum dolu, butun camlara ve evin kapisina izolasyon bandi ekledim gecen kis..

makif84
29-01-2014, 14:02
Yeni ev hayırlı olsun Selçuk.Sorunun cevabına gelince hiç kullanmadığın odanın peteğini kapat,kullanıcağın oda ve yatak odasındaki peteklere termostatik vana taktır ve kombini kışın hiç kapatma,evde yokuz nasıl olsa mantığını geç,denemiş biri olarak evin normal ısısına gelene dek daha fazla gaz harcıyorsun,o yüzden ideal bir ısıda (ben devamlı 45 derecede) açık bırakırım.Günde 6-7 metre küp gaz harcıyorum.Bu arada yeni evde Allah ağız tadıyla oturmayı nasip eder İnşallah.

eleanor
29-01-2014, 14:03
Ben oyakkentte oturuyorum 2. kattayım altım üstüm dolu. sabah 8:30 da evden çıkarken kapatıp akşam 19:00 da açıyoruz sürekli 35 derece.geçen ay 164 tl geldi fatura.şöylede bir şey var akşam eve geldiğimizde ev sıcaklığını kormuş oluyor.

Anıl E.
29-01-2014, 14:04
Bu konuda annem çok bilgili abi :) . Kendine göre bir sistem oluşturdu ve öyle devam ediyor, çoğu dost akraba annemden fikir alır :) . Akşam detaylıca yazarım

Ers
29-01-2014, 14:05
Petek suyu sıcaklığını da 60 derece gibi olmalı.

kablosuz oda termostatı (forumda herkes bi haber sanırım) alınır, hangi saatlerde ne sıcaklık isteniyorsa ayar yapılır. saat 08:00-22:00 24 derece, 22:00-08:00 19 derece gibi.

Kahn23
29-01-2014, 14:06
Termostatik vana fiyatları nedir ? Bilen var mı?

By_HaNNibaLL
29-01-2014, 14:09

ECA TERMOSTATİK VANA 1 2 KÖŞE 20,75 TL Sanalpazar.com'da 7166154 (http://www.sanalpazar.com/Eca-Termostatik-Vana-12-Kose__isp7166154)

Yeni ev için 24 tane aldik ertesi gün geldi fiyatta makul düzeyde

STP
29-01-2014, 14:18
Termostatik vana takacaksın , koridora termostat , 24 derecede kapanmaya ayarlı , kombiyi de 60 derecede yakacaksın , hiç kapatmayacaksın.

Ben 180 metrekare 4+1 eve günlük 8 metreküp ödüyorum.

Simdi netten bakarken evdeki vanalarin termostatik oldugunu gordum adamlar takmis megerse kanka. Koridora termostat takma isi nasil yapiliyor? Delme kesme birsey varmi ? Vanalarin ayarlari ne olacak ?

emp:)
29-01-2014, 14:24
Vanalarin markasi nedir?Derece farkliliklari olabilir. Genel olarak ayarindan bahsedersek oturma odasi ve cocuk odasi 4. Diger odalar 3. Mutfak 2 yada 1 olur. Sistemde mutlaka normal vanada vardir onlari kapatmamak lazim(banyo vanalari muhtemelen) kombide 50-55 derecede calissin yeterli gelir. Termostatik vana varsa bence oda termostati cokta sart degil.

STP
29-01-2014, 14:35
Banyodaki havlupanlardaki vanalar normal evet. Ozaman onlari hep acik birakicaz, termo vanalardanda ayarlamalari yapip kullanmadigim odalarinkini kapatacakmiyim ?

By_emre
29-01-2014, 14:36
Normal bir derecede sabit yakmak en iyisi , aç kapa yapınca daha çok tüketim artıyor sık kullanılmayan kısımlarıda kapatın

TolgaEsentepe
29-01-2014, 14:40
açıkcası çok bir fikrim yok ancak şunu söyleyebilirim ki, akşam işten geldikten sonra soğuk bir eve girmekle sıcak bir eve girmek arasında çok fark var.. Psikolojik olarak direk rahatlatıyor sıcak bir ev.. Bu arada hayırlı olsun, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin..

STP
29-01-2014, 14:42
Bu termostat termo vana varken sartmidir ? Montaj konumu cok onemliymis yoksa dezavantaj sagliyormus deniyor? Ve kablolu kablosuz olarak var hangisi daha iyi

İyi dilekler icinde ayrica tesekkurler arkadaslar :)

Tekos
29-01-2014, 14:44
Merhaba ,
Ben bu işi çok araştırdım bir ara beyni çiziyordum az kaldı :D
Evin yalıtımı,pencere,kapı çatı yalıtımları iyi ve tam ise ;
Odaların kapı altları açık olmayacak ,peteği çalıştırmayacağınız hiç kullanmadığınız bir oda var ise kesinlikle dikkat edin kapı altları ve yanlarıdan hava giriş çıkışı olmasın , ev giriş kapısında açıklık vs. varsa kapılar için çift taraflı silikonlar oluyor onlardan alıp yapıştırın. Bunların dışında en önemli nokta en çok tasarruf ettiren şey oda içi termostat (kablolu veya kablosuz farketmez ama kablosuzlarda arada bağlantı kopması olabiliyor) derece aralıkları 0,5 olursa daha iyi ve kombiniz destekliyorsa alev modülasyonu olanını alırsanız daha da iyi olur.Kombilerde ev geç ısınıyor,geç soğuyor o yüzden kombiyi asla tam kapatmayın.Kombi ilk önce boruları,sonra duvarı ve petekleri en son evi ısıtmaya başlar kısabilirsiniz ama tam kapatmak mantıklı değil.Ben size şöyle anlatayım oda içi dijital termostat'tan evin sıcaklığını gece 23,5 yapıyorum.Yatarken 22,5'a getiriyorum sabah saat 6 gibi evin için 22,5'a ancak düşmüş oluyor arada 6 saat neredeyse hiç çalışmıyor veya çok az çalışıyor.Sabah oda içi sıcaklık 22,5 olduğu zaman çalışmaya başlıyor.Sonra evden çıkarken vs. 21 dereceye düşürüyorum.Bu şekilde evin içi tam soğumuyor.Bunları oda termostatın da proğramlama imkanınız var kendisi açıp kapar veya derecesini düşürür.Detaylı anlatmaya çalıştım bildiklerimi kolay gelsin .
Son olarak bizimle aynı tip kombiyi kullanan aynı saatlerde yakan alt kat komşumuz var onda oda içi termostat yok her ay faturalara bakıyoruz neredeyse arada 80tl. fark oluyor.

29-01-2014, 14:44
Banyodaki havlupanlardaki vanalar normal evet. Ozaman onlari hep acik birakicaz, termo vanalardanda ayarlamalari yapip kullanmadigim odalarinkini kapatacakmiyim ?

Kullanmadığınız oda varsa kapatın, kapsını ve kapı altından da hava gelmeyecek şekilde önlem alırsanız iyi olur, diğer kısımlar soğutmamış olur.

Termo vana ile hem evin içi dengeli ısınmış oluyor, yaklaşık %20 civarıda tasarruf yaptırıyor.

despe
29-01-2014, 14:51
merkezi sistemin gözünü seveyim :D

By_HaNNibaLL
29-01-2014, 14:53
Bu termostat termo vana varken sartmidir ? Montaj konumu cok onemliymis yoksa dezavantaj sagliyormus deniyor? Ve kablolu kablosuz olarak var hangisi daha iyi

Abi neyi önemliymiş ki onu anlamadim termostat kombiyi devreye sokmak için kullanilan bi sıcaklık olcer ve kombiye bilgi verir.

Kombi de bağlanti yerleri hazir zaten farkli bi yere takman vs ssöz konusu olmaz.

STP
29-01-2014, 15:20
Abi neyi önemliymiş ki onu anlamadim termostat kombiyi devreye sokmak için kullanilan bi sıcaklık olcer ve kombiye bilgi verir.

Kombi de bağlanti yerleri hazir zaten farkli bi yere takman vs ssöz konusu olmaz.

Kablosuz icin soyluyorum kardesim :)

Gry
29-01-2014, 15:24
akşam 19:30 gibi 50C de yakıyorum gece 12 gibi kapatıyorum 60 lirayı geçmiyorum :D

hatta bazı akşamlar hiç açmıyorum :D

imprezaWRC
29-01-2014, 15:26
Yeri gelmişken bende konuyla ilgili bir soru sorayım.

Aluminyum radyatörler var; ısıyı üzerinde uzun süre tutabiliyor, daha çabuk ısınıyor...vs
Biraz fiyatları tuzlu ama değer mi ?

ilker_yusuf
29-01-2014, 15:29
M2 önemli heralde Ümraniyede 75 kare daireme evde olmadığım sürece yakmıyorum.
Evde olduğumda ise max 45 derecede yakıyorum. son iki ay faturam sırasıyla 81 ve 57 TL :)

STP
29-01-2014, 15:33
akşam 19:30 gibi 50C de yakıyorum gece 12 gibi kapatıyorum 60 lirayı geçmiyorum :D

hatta bazı akşamlar hiç açmıyorum :D

Eskimoluk varmi kardesim ? :)

Gry
29-01-2014, 15:40
Eskimoluk varmi kardesim ? :)

alt üst polar eşofman aldım hanımla ikimize o tarihten sonra doğalgaz faturasının 60 ı geçtiğini görmedim :D

zaten yakacak gibi bir iklim olmuyorki istanbulda özelikle montolama falan varsa binada gerek kalmıyor. :)

kar yağınca psikolojik olarak yakıyoruz ama :D

STP
29-01-2014, 15:41
Hadimkoy alkent yaninda ev :) biraz soguk oluyoda :D

wastra
29-01-2014, 16:06
Tüm bu yöntemlerin dışında kombinin özelliği de önemli , gündüz hava 5-10 derecelerde iken gündüzleri kapanması tasarruf açısından önemli

XSi
29-01-2014, 17:16

Karakoyde 15 tl ye danfoss marka aldirmistim kayinpedere..

Danfoss dunyaca unlu markadir, koctasta 30 tlden satiliyordu takimi. (Vana ve kafa)

Kisaca karakoyden al ne alacaksan :)

XSi
29-01-2014, 17:19

Vanalar varken oda termostati sadece ac kapayi otomatik hale getirmende ise yarar.. Faturayi dusuremezsin

Ev yeni dedin anliyorsan sen anlamiyorsan bi pimapenci getir canlarin ayarina baksin.. En cok soguk ayarsiz pencereden ve evin kapisindan giriyor oralara izolasyon yap gerekirse..

ama apartman bossa faturan artar dolu haline gore

XSi
29-01-2014, 17:23
Tüm bu yöntemlerin dışında kombinin özelliği de önemli , gündüz hava 5-10 derecelerde iken gündüzleri kapanması tasarruf açısından önemli

Bunu her kombide yapabilirsin.. En ucuz kablolu oda termostatini evin disinda olacak sekilde baglayip sicakligi 10 dereceye ayarlaman yeterli...

Ben 15 dereceye ayarladim otomatik kapaniyor hava isininca

STP
29-01-2014, 17:26
Vanalar varken oda termostati sadece ac kapayi otomatik hale getirmende ise yarar.. Faturayi dusuremezsin

Ev yeni dedin anliyorsan sen anlamiyorsan bi pimapenci getir canlarin ayarina baksin.. En cok soguk ayarsiz pencereden ve evin kapisindan giriyor oralara izolasyon yap gerekirse..

Kardesim evi teslim ederlerken pimapenci gelip ayarlarini yaptilar o konuda sikinti yok. Bu baglamda termostata gerek yok diye anliyorum ozaman.

XSi
29-01-2014, 17:26

Bu arada havlupanlarada takabilirsin eger kombinde basinc koruma sistemi varsa..

Kombi calisirken peteklere giden sicak soguk borularin vanasini kapat ikisini birden.. Ariza vermeden calisiyorsa havlupanlarada termostatik vana tak..

Ben hepsine taktim..

Bu arada ev hayirli olsun gule gule oturun

orkuteren
29-01-2014, 17:40
bende konuya dahil olcam selçuk kusura bakmazsan bi kaç soru sormak için ...

son zaman kombide bi anormallik hissediyorum petek sıcaklığını 55 dereceye ayarlıyorum kombi su sıcaklığını 57 ye kadar getiriyor ve kapatıyor ama su sıcaklığı hemen düşmeye başlıyor ve kombi tekrar yanmaya başlıyor kısa sürede ısıtıp tekrar kapatıyor sanırım sorun ar kombide

2. olarakta peteklerin ısısını kontrol ettiğimde petekların alt kısımları üste göre daha soğuk bu normal midir ?

Tekos
29-01-2014, 19:37
Peteklerin alt kısımları üstü kısımlarına göre daha soğuk olur ama petek havası almak denilen bir şey var , petek zamanla içinde hava yapar ve yaptığı yerlerde soğuk kalır ısınmaz.İşte bu yüzden peteğin yan tarafından bir tane özel anahtar yardımıyla havası alınır su sürekli net bir şekilde akıncaya kadar beklenir sonra kapatılır.Anahtarı sizde var ise kendinizde yapabilirsiniz ama ilk önce bir servise yaptırın görün ilerde siz kendinizde yapabilirsiniz.

son zaman kombide bi anormallik hissediyorum petek sıcaklığını 55 dereceye ayarlıyorum kombi su sıcaklığını 57 ye kadar getiriyor ve kapatıyor ama su sıcaklığı hemen düşmeye başlıyor ve kombi tekrar yanmaya başlıyor kısa sürede ısıtıp tekrar kapatıyor sanırım sorun ar kombide

2. olarakta peteklerin ısısını kontrol ettiğimde petekların alt kısımları üste göre daha soğuk bu normal midir ?

rodya
29-01-2014, 19:51
merkezi sistemdeki gibi ısınmayı unut:)
hayırlı olsun

coolvtec
29-01-2014, 20:26
saat ve derece ayarlı wireless oda termsotadı ve sürekli açık birakmak çok mantıklı.

örneğin bizimki;
gece 11 den öleden sonra 2 ye kadar 20 derece,
2 den 5e kadar kademe kademe her saat 22 lere yükseltiyor.
akşam 5 den gece 11 e kadar ayne devam 22 derece. geri yukardaki devam.

bu hafta içi. hafta sonu için ayrı program var. termostad chipping on :)

STP
29-01-2014, 21:48
Kproya ayarmi yapiosun o ne yaw hoca :)

mami_makinen
29-01-2014, 21:55
En hesaplısı iki tane kalın battaniye al sıkı sıkı sarıl kombiyi yakmana gerek yok :)

sercanışık
29-01-2014, 21:59
abı bızım evde kombı sureklı acık ve dıs cephe koruması yenı yapıldı yapılmadan once 300 kusurlerde oduyorduk bu sene en soguk zamanda 200 kusur odedık ve kısık derecede kesınlıkle ac kapa yapma daha cok yanar tasaruf etcem derken abı en kısıkta bıraktınmı yeterlıdır

thedevil
29-01-2014, 22:19
Elektrikli battaniye

yilmazcatalbas
30-01-2014, 10:37
bugün gelen fatura ile şok oldum 400tl yi bulmayan fatura 500 tl olarak gelmiş (29 günlük). ev 220 m2 termostatlı vana yok sürekli 40ta akşamları 1-2 saat 50 de çalışıyor tasarruf etmenin bir yolu var mı?(kombi yoğuşmalı)

Ers
30-01-2014, 10:50

Bunu her kombide yapabilirsin.. En ucuz kablolu oda termostatini evin disinda olacak sekilde baglayip sicakligi 10 dereceye ayarlaman yeterli...

Ben 15 dereceye ayarladim otomatik kapaniyor hava isininca

termostanın kullanım amacı bu değildir.

gece yatarken oda sıcaklığının 18 19 dan fazla olamsına gerek yoktur. vanalar ile bunu sağlayamzsınız.

Ers
30-01-2014, 10:52
saat ve derece ayarlı wireless oda termsotadı ve sürekli açık birakmak çok mantıklı.

örneğin bizimki;

söyledik abi anlayan yok, balkona kablolu termostat bağlıyo adamlar.

Ers
30-01-2014, 10:53
bugün gelen fatura ile şok oldum 400tl yi bulmayan fatura 500 tl olarak gelmiş (29 günlük). ev 220 m2 termostatlı vana yok sürekli 40ta akşamları 1-2 saat 50 de çalışıyor tasarruf etmenin bir yolu var mı?(kombi yoğuşmalı)

sürekli 40 ta olan ne oda termostatımı ?

edit: oda termostatı olsa max. 30 olur sıcaklık. petek suyu sıcaklığımı acaba ?

XSi
30-01-2014, 14:34
termostanın kullanım amacı bu değildir.

gece yatarken oda sıcaklığının 18 19 dan fazla olamsına gerek yoktur. vanalar ile bunu sağlayamzsınız.

Termostat genel kullanimi evin ici icin ama ben icerde ihtiyac duymuyorum cunku sen aksini iddia etsende tetmostatok vana ile 10-28 derece arasi ayar yaparsin, ben yapiyorumda..
Disarda da kombiyi ac kapa icin kullaniyorum

Bebegin olsunda gorelum 18 19 derecede tutabiliyormusun :) odalar 24 derece ayarli

XSi
30-01-2014, 14:41
söyledik abi anlayan yok, balkona kablolu termostat bağlıyo adamlar.

Arkadasim sen tek noktanin sicakligi ile ac kapa yapiyorsun ben istedigim odayi istedigim sicaklikta sabit tutuyorum ve kombim hava isininca otomatik kapaniyor.. Bu ozelliklerin nesini begenmedin bana anlatirmisin?

Benim salonum butun gun isik aliyor ve arada kaliyor kendinden sicak yatak odasi kuzeye bakiyor ve soguk..

Oda termostatini salona koysam oda isinmaz gece, odaya koysam salon fazla isinir.. Ben ternostatik vana ile her yeri 24 derecede tutabiliyorum.. İhtiyac halinde kombi surekli calisiyor hava isininca otomatik kapaniyor.. Tekrar soruyorum bu sistemin nesi kotu?

Neyi anlamamisim ben merak ettim..

XSi
30-01-2014, 14:44

örneğin bizimki;

Cogu kombi ile sadece ac kapa yapiliyor termostatla..

DOHC
30-01-2014, 15:17
Kombide malesef her dairenin kullanım alışkanlığı değişik olduğu için ısı kayıpları daha fazladır. Örneğin sizin salona göre alt ve üst katınızda salondur ve hesaplamalarda kullanılan sıcaklık değeri aynıdır dolayısıyla alt ve üst kata ısı kaybı yoktur. Ama kombide adam salonda oturmuyor, kapatıyor radyatörü, senin ısı oraya da gidiyor.
Oda termostatı ise tam çözüm değil çünkü o termostatı bulunduğu odanın sıcaklığını kontrol ederi kombiye sinyal gönderir. Salon ısınabilir ama o esnada arka oda ısınmamış olabilir.
Mantıklısı termostatik radyatör vanası kullanılmasıdır bu durumda. Bu sayede her odanın sıcaklığı istenildiği gibi ayarlanır ve aşırı ısınma olmadan yakıt tasarrufu sağlanır.......

serkan demir
30-01-2014, 16:18
Arkadasim sen tek noktanin sicakligi ile ac kapa yapiyorsun ben istedigim odayi istedigim sicaklikta sabit tutuyorum ve kombim hava isininca otomatik kapaniyor.. Bu ozelliklerin nesini begenmedin bana anlatirmisin?

Benim salonum butun gun isik aliyor ve arada kaliyor kendinden sicak yatak odasi kuzeye bakiyor ve soguk..

Oda termostatini salona koysam oda isinmaz gece, odaya koysam salon fazla isinir.. Ben ternostatik vana ile her yeri 24 derecede tutabiliyorum.. İhtiyac halinde kombi surekli calisiyor hava isininca otomatik kapaniyor.. Tekrar soruyorum bu sistemin nesi kotu?

ben çok beğendim :)
sanırım benimde tam bu sisteme ihtiyacım var. ben oda sıcaklığına göre kombiyi kapatan alet sanırım termostat oluyor, 22 dereceye ayarlıyorum kombiyi de 50 dereceye (kablolu sanırım yatak odasının duvarında monteli) oda gayet güzel ısınıyor ve petekler oda ısındığında çalışmıyor fakat böyle olunca odanın sıcaklığı tutturduğunda salondaki petekleri kapattığı için haliyle soğuk oluyor. bunu nasıl düzene sokabilirim.
odadaki petekleri kıstım salon ısınsın diye salonum kuzey cephesi
12.ay faturam 300 lira geldi.

fdoganb
30-01-2014, 16:21
Bir ay boyunca yaklaşık 50 derece ayarda sürekli açık tutmayı denedik. Geceleri kapatıp sabah açtığımız sistemden yaklaşık 80 lira fazla gelmişti geçen sene. Bir daha o şekilde kullanmadık

coolvtec
30-01-2014, 18:20
termostad yoksa

gece yatarken/evden çıkarken düşür 40 dereceye, eve gelince yükselt 45 derece. 24 saat yak. en mantıklısı bu bence. hava şartlarına göre bu dereceler azaltılıp artırılır.

barracuda
30-01-2014, 21:14

Aynı problem bendede vardı . Servis geldi kombiye girişteki vananın içindeki filtreyi temizledi ve sorun çözüldü

MiaMi
30-01-2014, 21:17
Evim yerden ısıtmalı merkezi sıcak su sistemli böyle bir rahatlık yok işten gelip bastığın zeminin sıcak olması ayrı bi huzur veriyor. Ocak ayı toplam gelen rakam 375 tl diyelim aidat 120 lira bu ay 250 tl civarı rakam ödeyeceğim ısınma ve sıcak suya petekleri sürekli %20 açıklıkta bırakıyorum hiç kapatmadım.Zemin altı betonun ısınması uzun sürdüğünden en mantıkılısı bu.

Eski evde petek kullanırken ne yaparsam yapayım evin bi bölümü mutlaka soğuk kalırdı termostat petek üstü djital sayaç allah ne verdiyse taktım sonuç aynıydı ev alırken göz ününde bulundurun yerden ısıtma=huzur

Ers
31-01-2014, 15:47
Termostat genel kullanimi evin ici icin ama ben icerde ihtiyac duymuyorum cunku sen aksini iddia etsende tetmostatok vana ile 10-28 derece arasi ayar yaparsin, ben yapiyorumda..
Disarda da kombiyi ac kapa icin kullaniyorum

Bebegin olsunda gorelum 18 19 derecede tutabiliyormusun :) odalar 24 derece ayarli

Kısadan hisse anlatınca yalnlış anlamalar olmuş , sizde de bende de.

Benim bahsettiğim de şu, sürekli durulan odaya konur oda termostatı , salonununda vanası normal vana olsun, 8 tur döner normalde ,salonu 3 tur çevirdin mi fazladan ısınmaz güneşden de istifade edersiniz, oda termostatının olduğu vana 5 tur çevrilir, yatak odası da yatmadan önce 8 tur çevrilir tamamdır, yatak odasına girilmeyen saatlerde 3 turda yeter sanırım, tabi tesisat sırasıda önemli

termostatik vana dediğiniz ısıya duyarlı yaydır. 2 seneden sonra 24 dereceye ayarlı vana kim bilir hangi sıcaklıkta atar kim bilir.

asıl sorunuza gelim bu sistemin kötü değilde eksik yanı, sürekli her odanın 24 e ayarlı olması , ve az kullanılan yerlerin ve , sıcaklığa az ihtiyaç olan zamanlarda fazladan gaz yakılması.

bebek odasında ayar o oda baz alınarak yapılır ve ayarlanır. Her ev ve durum için ayar kendine özgüdür.

Amacım sizin siteminizi kötülemek değil di, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermek istemem.

volkan_gs
31-01-2014, 17:12
Bu termostatik vanaların hangi markasını ve nereden almak gerekir?

31-01-2014, 17:24
Bu termostatik vanaların hangi markasını ve nereden almak gerekir?

Nerden bulabilirsin bilmiyorum ama bu olayın icadını yapan ve mercedesi olan marka danfoss.

volkan_gs
31-01-2014, 17:37
Nerden bulabilirsin bilmiyorum ama bu olayın icadını yapan ve mercedesi olan marka danfoss.

Sağolasın, o zaman şu alınır :)

Danfoss 013G5016 - 013G0004 Termostatik Düz Radyatör Vana Seti Düz Tip - Koçtaş (http://www.koctas.com.tr/tesisat-malzemeleri/danfoss-013g5016--013g0004-termostatik-duz-radyator-vana-seti-duz-tip/9535-15163/)

XSi
31-01-2014, 21:32
Kısadan hisse anlatınca yalnlış anlamalar olmuş , sizde de bende de.

Benim bahsettiğim de şu, sürekli durulan odaya konur oda termostatı , salonununda vanası normal vana olsun, 8 tur döner normalde ,salonu 3 tur çevirdin mi fazladan ısınmaz güneşden de istifade edersiniz, oda termostatının olduğu vana 5 tur çevrilir, yatak odası da yatmadan önce 8 tur çevrilir tamamdır, yatak odasına girilmeyen saatlerde 3 turda yeter sanırım, tabi tesisat sırasıda önemli

termostatik vana dediğiniz ısıya duyarlı yaydır. 2 seneden sonra 24 dereceye ayarlı vana kim bilir hangi sıcaklıkta atar kim bilir.

asıl sorunuza gelim bu sistemin kötü değilde eksik yanı, sürekli her odanın 24 e ayarlı olması , ve az kullanılan yerlerin ve , sıcaklığa az ihtiyaç olan zamanlarda fazladan gaz yakılması.

bebek odasında ayar o oda baz alınarak yapılır ve ayarlanır. Her ev ve durum için ayar kendine özgüdür.

Amacım sizin siteminizi kötülemek değil di, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermek istemem.

Estafurullah :) bende en iyisi budur iddiam yok.. Sadece benim beklentimi karsiladi dusuk maliyetle..

Kablolu ac kapa termostat 35 tl, termostatik vanalar 15x7=105 tl

Bu arada hepsini ben 24 e ayarladim ama farkli farkli ayarlayabilme imkanida var.. 10-28 derece arasi ayar imkani var tamamen de kapatilabiliyor.. Dedigim gibi ufak bebek var evin her kosesine girip cikiyor o yuzden 24 derecede butun ev..

Yoksa mutfak ve banyolari 1-2 odayi kapatma imkanim var..

Dediginin tam tersi oda termostati evin farkli isi ihtiyaci olan noktalarina ihtiyac kadar isi gitmesini sagliyor..

Benim evde salonun petegi genelde serin olur cunku konum geregi isik alir ve sicak olur termostatik vana sayesinde bu petek kapali olur.. Ozellikle bizim oda kuzeye bakar ve petegi kucuktur bu petek ise geceleri sicak olur.. Oda isinma sorunu yasadigi icin vana hep acik kalarak kombiden sicak su gelmesini saglar..

Evin hicbir yerine gerektiginden fazla isi gitmez..

O nedenle tek noktadan termostata gore avantajlidir.

Termostatik vanalar danfoss bu arada degil iki sene 20 sene gecsin bisey olmaz..

XSi
31-01-2014, 21:34

Danfoss 013G5016 - 013G0004 Termostatik Düz Radyatör Vana Seti Düz Tip - Koçtaş (http://www.koctas.com.tr/tesisat-malzemeleri/danfoss-013g5016--013g0004-termostatik-duz-radyator-vana-seti-duz-tip/9535-15163/)

Danfoss un karakoyde bayisi var gecen kista koctasta bu fiyatti karakoyden 15 tl civarina almistik..

STP
31-01-2014, 21:56
Burada yazanlara gore vana ayarini ve kombi sicakliklarini ayarladim suan gunde 7 m3 yakiyorum gayet iyi oldu bu. İsinmada guzel seviyede suan. Techturkey sayesinde bunuda cozduk :)

DOHC
03-02-2014, 12:44

Gövde yapısına dikkat edin alırken. Bu linkteki düz gövde, inşaatlarda normalde köşe gövde kullanılır. Bu biraz daha pahalıdır.....

deniz
10-02-2014, 21:25
kanka her gun 7 -24 acık çocuk var : ) 50 derecede 340 cıvarı oduyorum : )

free-hifi
29-05-2014, 15:44
yENİ bir konu açmak istemedim

eve kombi alacağım

Protherm Lynx 24
Demirdöküm Atron 24

görüşlerinizi alabilirmiyim

Blackbird
29-05-2014, 17:59
Eca Confeo Premix 24 2 yıl dır kullanıyoruz memnum.

Absyrtos
30-05-2014, 01:14
Kombiden verim almak için evin içindeki peteklerin konumu ve kombiye uzaklığı ayrıca metrekaresi çok önemlidir. Öncelikle oto termostatı tasarruf isteyen biri için kesinlikle gerekli bu araç sayesinde eve girip çıkma saatlerinize göre ve uyanıp kalkma saatinize göre ısıtma ayarlarınızı rahatça yapabilirsiniz. Tabii termostatın yeri çok önemli ve bunun yanında kombiye çok yakın olan radyatörleri kapatmanıza da gerek yok.

Termostatik vanalar ise bilindiği gibi odanın sıcaklığına göre vanayı ayarlıyor. Zaten iki çeşiti var. Ben gazlı olanları tavsiye ediyorum. Gazlı vanalar yeni nesil tepkime süresini 20 dakikadan 13 dakikaya düşürüyor. Gazı sensörlüler sıvı sensörlüye göre tepkime süreleri daha kısa bu yüzden gaz sensörlüyü tavsiye ediyorum.

Ayrıca oda termostatları ve termostatik vanalar aynı odaya takılmamak koşuluyla ev içinde farklı odalarda kullanılabilirler. Aynı odada kullanılırsa oda termostatını 24 dereceye ye ayarladınız. Aynı zamanda, aynı odada bulunan termostatik vana ise 23 derece de ayarlı olsun. Bu durumda Odanız 23 derece olduğunda termostatik vana petek girişindeki suyu kesecek ve odanız yavaş yavaş soğumaya başlayacak. Ancak oda termostatınız halen kombiyi çalıştırmaya devam edecek çünkü odanızın 24 derece olması için bekliyor. Ve kombiniz hiçbir zaman durmaz etmez. Ayrıca oda termostatının bulunduğu odayı ısıtmaya çalışan termostat diğer odalarında aşırı derecede ısınmasına neden olmuş olur.

Bunlara dikkat edildiğinde gereken tasarrufu elde etmiş olacaksınız. Bide dış hava sıcaklık sensörü var. Bunu oto termostatı ile kullanırsanız yine gereken tasarrufu karşılık olarak alırsınız.

KÖROĞLU
30-05-2014, 08:15
Şunu öğrendim ev alırken / ya da taşınıken ısınma işi çok önemli.

Bahçeli olsun diye bir tarafı kör duvar olan dublex bir eve taşındık,

ev 3+1 ve 110 m2 civarı var yok. Bina 0 ve ilk biz oturduk, Isı yalıtımı var, yani 4- 5 cm lik siyah köpük bir malzeme var pek anladığı bir konu değil. Evin tabanında sadace ufak bir kısım garaj için ayrılmış ve kapısı yok, ayrıca tavanda da ısı yalıtımı yok (cam yünü vs)

gel gelelim, 110 m2 ev de vaillant kombi var, saatte 1 m3 evet yanlış okumadınız saatte 1m3 tüketiyoruz. Dışarının sıcaklığı + 5- 8 derece iken.

İlk ay 700 TL fatura geldi şok olduk.

envai çeşit usta geldi, kombi değişti sorun yok dediler. Sayaç değişti yine sorun yok dediler. Ama çözümü yok, sırf bu yüzden dünya masraf ettik , etmee devam ediyoruz. Çözebilen de yok, sıfır ev için yeniden tesisat çekelim diyeni bile duyuk.

Allah kimseye yaşatmasın, mümkünse önceden test edebileceğiniz bir ev alın/kiralayın.

Allahtan satın almadık yoksa uğraş dur.

free-hifi
27-11-2014, 08:42
ARkadaşlar demirdöküm atron h24 kombi aldım eco modunda 45 dereceye ayarladım 47 de devreden çıkıyor 33 de devreye giriyor ama bu süre 5 dakikada 1 dakika oluyor bu süre normal mi? birde 47 de kapanınca direk 36 ya düşüyor servisi çağırdım parametre ayarı yaptırdım eski ayar 45 - 35 di ama oda 5 dakikaydi bu normal mi? takıntı yaptım

Evrenoz
27-11-2014, 09:29
Kombili eve geçince konu benim de ilgi alanıma girdi..

Kombim her daim açık, daire içi termostatı da 20 derecede tutuyorum.. Ev çok soğuk geldiğinde ise 22-23 civarına getiriyorum. Ayrıca petekler üzerinde 5 kademeli bir derecelendirme sistemi var, onu da 3. seviyede ( üzerinde eco yazıyor ) tutuyorum.

Bu kullanım şekli doğru mudur acaba?

DOHC
27-11-2014, 10:46
Kombili eve geçince konu benim de ilgi alanıma girdi..

Kombim her daim açık, daire içi termostatı da 20 derecede tutuyorum.. Ev çok soğuk geldiğinde ise 22-23 civarına getiriyorum. Ayrıca petekler üzerinde 5 kademeli bir derecelendirme sistemi var, onu da 3. seviyede ( üzerinde eco yazıyor ) tutuyorum.

Bu kullanım şekli doğru mudur acaba?

Petekler üzerindeki vana termostatik radyatör vanasıdır (TRV). 3. konum 20 C'ye denk gelir genelde. Yani oda sıcaklığı 20 C olduğu zaman radyatöre su girişini kapatır, o da biraz soğuyunca tekrar su yolunu açar ve odanın sıcaklığı sabit kalır.
Oda termostatı ile birlikte kullanılması bence doğru değil çünkü oda termostatının bulunduğu oda 20 C olduğu zaman termostat kombiyi kapatır, odalar ısınmadıysa soğuk kalır. Oda termostatının bulunduğu oda da TRV var mı bilmiyorum ama ben olsam oda termostatını 25-26 C yaparım, odanın sıcaklık kontrolünü TRV'ye bırakırım.

DOHC
27-11-2014, 10:48
ARkadaşlar demirdöküm atron h24 kombi aldım eco modunda 45 dereceye ayarladım 47 de devreden çıkıyor 33 de devreye giriyor ama bu süre 5 dakikada 1 dakika oluyor bu süre normal mi? birde 47 de kapanınca direk 36 ya düşüyor servisi çağırdım parametre ayarı yaptırdım eski ayar 45 - 35 di ama oda 5 dakikaydi bu normal mi? takıntı yaptım

Normal, her cihazın histerirsiz değeri vardır. Sen 45 ayarlıyorsun 47'de durup 33'de devreye giriyorsa histerisiz değerin +2 -8 demektir.
Cihaz termostat yaptıktan sonra, yani durduktan sonra, bir süre çalışmaz. Bu süre 3-5 dk arasıdır default olarak. Bu süre dolunca su sıcaklığına bakar, histerisis kadar soğudu ise çalışır. Cihazın normal yani.

free-hifi
27-11-2014, 11:06
Normal, her cihazın histerirsiz değeri vardır. Sen 45 ayarlıyorsun 47'de durup 33'de devreye giriyorsa histerisiz değerin +2 -8 demektir.
Cihaz termostat yaptıktan sonra, yani durduktan sonra, bir süre çalışmaz. Bu süre 3-5 dk arasıdır default olarak. Bu süre dolunca su sıcaklığına bakar, histerisis kadar soğudu ise çalışır. Cihazın normal yani.

Eyvallah çok sağolasın böyle yorumlar duyunca rahatlıyorum takıntılıyım biraz.

Birde evim brüt 90m 3 petek 1 tane havlupan var termostatik vana yada oda termostatına ihtiyacımız var mıdır? Biz sabah 7:30 da evden çıkıp 18 de eve geliyoruz sabah kapatıp akşam geldiğimde bir saat eco 60 yapıyorum sonra 45 e indirip sabaha kadar 45 .

DOHC
27-11-2014, 12:05
Eyvallah çok sağolasın böyle yorumlar duyunca rahatlıyorum takıntılıyım biraz.

Birde evim brüt 90m 3 petek 1 tane havlupan var termostatik vana yada oda termostatına ihtiyacımız var mıdır? Biz sabah 7:30 da evden çıkıp 18 de eve geliyoruz sabah kapatıp akşam geldiğimde bir saat eco 60 yapıyorum sonra 45 e indirip sabaha kadar 45 .

Eğer gündüz kimse yoksa evde ben olsam program saati alırdım direkt.
Örneğin sabah 7'de kalkıyorsan, saat 6'da çalış derim kombiye ki uyanınca sıcak eve uyan diye, sabah 8 gibi kapan derdim evden çıkarken yani.
Eve 19'da geliyorsam 18'de yan derim ki sıcak eve geleyim, akşam da 22'de kapan derim, ben uyuyunca kapansın.

Evrenoz
27-11-2014, 16:28
Petekler üzerindeki vana termostatik radyatör vanasıdır (TRV). 3. konum 20 C'ye denk gelir genelde. Yani oda sıcaklığı 20 C olduğu zaman radyatöre su girişini kapatır, o da biraz soğuyunca tekrar su yolunu açar ve odanın sıcaklığı sabit kalır.
Oda termostatı ile birlikte kullanılması bence doğru değil çünkü oda termostatının bulunduğu oda 20 C olduğu zaman termostat kombiyi kapatır, odalar ısınmadıysa soğuk kalır. Oda termostatının bulunduğu oda da TRV var mı bilmiyorum ama ben olsam oda termostatını 25-26 C yaparım, odanın sıcaklık kontrolünü TRV'ye bırakırım.

Anlamam gereken,

Oda peteklerini 4'e, termostatı da istediğim seviyeye ( 22 - 23 vs ) getirmem gerektiği midir?

DOHC
27-11-2014, 18:13
Anlamam gereken,

Oda peteklerini 4'e, termostatı da istediğim seviyeye ( 22 - 23 vs ) getirmem gerektiği midir?

Oda petekleri 4 demek oda sıcaklığı yaklaşık 24 C olsun demektir ki bence yüksek bir sıcaklık. 3-3.5 (0-22 C) gibi yap, oda termostatını da 22 yap dene bakalım. Eğer odaların sıcaklığından memnun kalırsan bu ayar iyidir.

STP
27-11-2014, 18:18
Ben isi cozdum, gunduz 35 derece en kisikta, aksam 55 derece stabil, gece yatarken 35 derece bu ay fatura 120 geldi

free-hifi
28-11-2014, 08:31
Ben isi cozdum, gunduz 35 derece en kisikta, aksam 55 derece stabil, gece yatarken 35 derece bu ay fatura 120 geldi

benim kombinin en kısığı 38 derece onuda önermiyorlar çünkü bir model sırf bu yüzden yandı demişti dd servisi tam orada bırakmayın diyordu bende senin 35 i 39 la deneyeyim bakayım :D

birde sizden de merak ediyorum kombiniz kaç dakikada bir devreye giriyor ?

free-hifi
11-03-2015, 15:03
Demirdöküm exacontrol 7r kablosuz termostat aldım ama çoğu kişiden şikayet duydum demirdöküm servisi var mı aramızda yardımcı olur mu kurulum yapılamadı 2 gündür sıkıntı var ama cihaz iyi değil diyorlar araştırmadan atladım sanırım

Schumi
11-03-2015, 15:27
Evet hangi oda termostatını öneriyorsunuz. Özellikle kablosuz olarak.

fthdrn
11-03-2015, 15:36
Bir sorum olacak,
kombide en kısık kademeye getirdiğimde bile peteklere el değmiyor sıcaklıktan. Genel bakımını yaptırdım, Komple su devir daimini de yaptırdım geçen. Sorun nerede olabilir ?

Ers
11-03-2015, 15:43

marka model önermicem ama, 24 saat kombi açık ise modülasyon lu olsun.

Bir sorum olacak,
kombide en kısık kademeye getirdiğimde bile peteklere el değmiyor sıcaklıktan. Genel bakımını yaptırdım, Komple su devir daimini de yaptırdım geçen. Sorun nerede olabilir ?

en kısık kademeye nerden alıyorsunuz, oda termostatındanmı, kombinin petek suyu sıcaklığı ayar düğmesinden mi ?

Ers
11-03-2015, 15:58
internet oda termostatlarıda çıktı artık.

uygun fiyatlı türk malı örmek http://www.cosa.com.tr/

fthdrn
11-03-2015, 16:16
marka model önermicem ama, 24 saat kombi açık ise modülasyon lu olsun.

en kısık kademeye nerden alıyorsunuz, oda termostatındanmı, kombinin petek suyu sıcaklığı ayar düğmesinden mi ?

oda termostatı dediğiniz peteğin üzerindeki vanaysa eğer onu bakıma gelen ekip ayarladı siz ellemeyin dedi.
ben Kombi üzerinden en kısık kademeye getirmeme rağmen peteklerde sıcaklık düşüşü sağlanmıyor.

Ers
11-03-2015, 19:18
kombi üzerinde iki tane ayar düğmesi vardır.

musluk suyu sıcaklığı.

petek suyu sıcaklığı.

kısmanız gereken petek suyu sıcaklığı. eğer ki doğru düğmeden kıstı iseniz düğme bozuk olabilir.

ayku82
11-03-2015, 19:56
Eğer gündüz kimse yoksa evde ben olsam program saati alırdım direkt.
Örneğin sabah 7'de kalkıyorsan, saat 6'da çalış derim kombiye ki uyanınca sıcak eve uyan diye, sabah 8 gibi kapan derdim evden çıkarken yani.
Eve 19'da geliyorsam 18'de yan derim ki sıcak eve geleyim, akşam da 22'de kapan derim, ben uyuyunca kapansın.

Bu komutlari kombiye nasil verdiriyoruz ? Benim kombimde 2 tane yuvarlak dugme var, biri sicak su digeri kaloriferler icin. Kendim manuel ayarliyorum sicakligi, dediginiz tip kombiler daha gelismis versiyon mudur ?

Ers
11-03-2015, 20:00
kombiye oda termostatı bağlayarak.

cabrioleter
11-03-2015, 20:54

vaillant vrt 40..
gece yatarken, evden çıkarken 19 dereceye, evdeyken havalara göre 23-24-25 derece, kombi 60 derecede ev ısıtmada çok hızlı ve pratik oluyor..

cabrioleter
11-03-2015, 20:55

kablosuz ise kesinlikle bu.
http://www.cosa.com.tr/

free-hifi
14-03-2015, 08:19
DD yetkili servisin montaj rezilliği

Böyle bir şey var mı Allah aşkına?

http://img.donanimhaber.com/upfiles/978564/54bb8a7d-f501-43b8-8e11-ddf1cf8e5c1d.jpg

http://img.donanimhaber.com/upfiles/978564/7ea3ea57-bf0c-4e5f-bd97-7039e89db6fd.jpg

free-hifi
14-03-2015, 08:22
http://img.donanimhaber.com/upfiles/978564/54bb8a7d-f501-43b8-8e11-ddf1cf8e5c1d.jpg

]http://img.donanimhaber.com/upfiles/978564/7ea3ea57-bf0c-4e5f-bd97-7039e89db6fd.jpg

free-hifi
14-03-2015, 08:23
http://i.hizliresim.com/ZLRjyA.jpg

http://i.hizliresim.com/Lp08q1.jpg

free-hifi
16-03-2015, 07:57
Benim termsotatta 5 tane program var bu mecburi hangi dilimlerde nasıl kullanıyor sunuz acaba

Runo
10-01-2021, 12:33
Tekrar konu açmak istemedim. İstanbul avrupa yakasında güvenebileceğim bir kombi bakım ustası var mıdır ? Youtube’da bir adam var fatih diye onun gibisini bulsam direk çağırıcam :)

Fan motorundan gelen sesi temizleterek çözmek istiyorum. Kombiyi sabit 37-40 arası yakıyorum 24 saat boyunca. İki tane tanıdığım ortalama 45 derecede tutarak 24 saat kullanıyor yine. Bana 430-480 bandında fatura gelirken onlara maksimum 250-270 tl geliyor. (Ocak kullanma süreli vs kısmen aynı)

Kısacası kime güvenebilirim kime bakım yaptırabilirim ? Petek temizletmeyide düşünüyorum. Önerebileceğiniz memnun kaldığınız ustalar varsa paylaşırsanız sevinirim. Bu arada kombi markam ferroli f24

EREN34
10-01-2021, 12:38
İki evin ısı izolasyonu aynı seviyede mi?

Isı izolasyonu iyi olan evde petekten dönen su daha sıcak olacağından ısıtması için de daha az enerjiye ihtiyaç olacaktır.

Bu arada ocak kullanımı çok ucuz. Ben merkezi sistem pay ölçerli evde oturuyorum. Doğalgaz sadece ocağa bağlı. 2 kişilik aile İzmit’te 4-5₺ ödüyoruz. İstanbul’da olsun 7-8 lira:)

Temizlik bakım konusunda son derece haklısın bence. Ciddi fark ediyor. Bir de 2 kombi de yoğuşmalı ve yoğuşma performansı aynı mı?

Runo
10-01-2021, 12:46
İki evin ısı izolasyonu aynı seviyede mi?

Isı izolasyonu iyi olan evde petekten dönen su daha sıcak olacağından ısıtması için de daha az enerjiye ihtiyaç olacaktır.

Bu arada ocak kullanımı çok ucuz. Ben merkezi sistem pay ölçerli evde oturuyorum. Doğalgaz sadece ocağa bağlı. 2 kişilik aile İzmit’te 4-5₺ ödüyoruz. İstanbul’da olsun 7-8 lira:)

Temizlik bakım konusunda son derece haklısın bence. Ciddi fark ediyor. Bir de 2 kombi de yoğuşmalı ve yoğuşma performansı aynı mı?

Dış cephe olarak birisiyle aynıyız söveler dahil, diğeri ise standart boya. Diğer iki kombinin biri baymak diğeri yine ferroli :) iki kombide yoğuşmalı evet ama performans kısmını malesef bilmiyorum. Sadece bakım ve temizlikten sonra az da olsa ödeyeceğim fatura düşer diye tahmin ediyorum, umarım yanılmıyorumdur :)

EREN34
10-01-2021, 13:12
Dış cephe olarak birisiyle aynıyız söveler dahil, diğeri ise standart boya. Diğer iki kombinin biri baymak diğeri yine ferroli :) iki kombide yoğuşmalı evet ama performans kısmını malesef bilmiyorum. Sadece bakım ve temizlikten sonra az da olsa ödeyeceğim fatura düşer diye tahmin ediyorum, umarım yanılmıyorumdur :)

İlla ki etki eder. Özellikle kombi bakım sonrası ancak arkadaşının faturasını yakalamayı hedeflememeli :)

Bir de evlerin hacim aynı mı? Metrekareleri ve tavan yükseklikleri. Cephe vs işleri de var. Çok dallanıyor bu konu :)

Runo
10-01-2021, 13:29
İlla ki etki eder. Özellikle kombi bakım sonrası ancak arkadaşının faturasını yakalamayı hedeflememeli :)

Bir de evlerin hacim aynı mı? Metrekareleri ve tavan yükseklikleri. Cephe vs işleri de var. Çok dallanıyor bu konu :)

Abi bu iş çok teferruatlıymış :) maksimum 10m2 bandında küçüktür diğerleri. Ve ikiside bitişik binalar yanlarındakiyle, benimkinin 4 tarafı açık, muhtemelen bu bile büyük etken senin yönlendirmelerine göre abi :D

KÖROĞLU
10-01-2021, 13:41
Modülasyon ayarı gerekli olabilir sizin kombiye onun için manometre ve cihazın değerlerini bilen biri lazım.

Fan kısmının bakımı zor değil aslında kendiniz de yapabilirsiniz.
Sadece bacayı düzgün oturtmak lazım, atla deve bir iş değil lastik değiştirmek kadar kolay diyeyim.

Benim fan da ötüyordu sıvı gres ile yağladım. Pervane içindeki tozu pisliği yıkadım temizledim şuan eskisi kadar ses yok.

Runo
10-01-2021, 15:17
Modülasyon ayarı gerekli olabilir sizin kombiye onun için manometre ve cihazın değerlerini bilen biri lazım.

Fan kısmının bakımı zor değil aslında kendiniz de yapabilirsiniz.
Sadece bacayı düzgün oturtmak lazım, atla deve bir iş değil lastik değiştirmek kadar kolay diyeyim.

Benim fan da ötüyordu sıvı gres ile yağladım. Pervane içindeki tozu pisliği yıkadım temizledim şuan eskisi kadar ses yok.

Fan motorunu kendim sökücektim tam o aşamaya geldim kapakları söküp motora ulaştım. Elimde olan tornavida, motora dayanan vidayı sökmek için o bölüme sığmadı, iş yarıda kaldı :) geri topladım. Dediğiniz gibi basit bir işlem aslında. Bende en azından genel bakım için güvenilir yolmayacak bi usta buliyim onu da o aradan çıkartsın diyip arayışa girdim. Sağolasın bilgilendirmen için abi