PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiyat/Performans orani yüksek urunler

Ranthor
27-01-2014, 19:48
Arkadaşlar bu tam bir para harcama hobisi;

Bazi urunler iyi bazi urunler kotu, fakat fiyatina gore uygun ürünler nelerdir

Lutfen sadece ama sadece para verip aldiginiz, kullandiginiz urunleri yazin, sempatizani oldugunuz urunleri degil.

Ayrica son kullanicilar fikirlerini belirtse iyi olur.

Benim listem. Bizzat denedigim urunlerdir

- Glassguard ( cam kaydirici)
- Atas vinet ( genel temizlik )
- Atas Hydrorep ( hizli cila-quick detailer diyen de var)
- Atas Plak2 ( plastik lastik parlatici/ ureticisi UV korumasi oldugunun teyidini de aldi, ayrica antistatik)
- Turtle wax glass guard yada yeni adiyla sealer ( tek basina yada koruma ustune surulen ekstra koruma, kullandigim en kolay silinen lsp, ortalama 2-3 ay koruma saglar, şisesi 19 tl. 15-20 araba rahat cikar)
- Carlack NanoSiegelung NSC ( temizleyici, hare kapatici ve ayrica koruma. DW de cok populer bir urundur. Silmesi cok rahat olmasa da litrelik kutusu ucuz. 3-4 ay koruma sagladigi oldu)
- AutoGlym VRC ve SRP ( plastik patlarici ve temizleyici/kapatici polish. SRP inanilmaz bir boya temizleyicidir. Icinde asindirici yoktur rahat rahat kullanin. tek basina korumasi cok azdir.
- Kati waxlar [Collinite,fk vb.)
- Chemical Guys Citrus Wash ( asiri yogun sampuan, klasik yikamada favorim)
- Adam's quick detailer cok guzel kokuyor eheheh
- Bilt Hammer Kil (33TL idi sanirim, cin islerini 5 e katlar uce boler)

KOSEREN
27-01-2014, 20:03
Meguiars nxt wax.
2-3 yıkamada yenilemek gerekiyor fakat koyu renk araçlar için olmazsa olmaz bir ürün.Yüzey durumu iyiyse,tabiri caizse ayna gibi yapar.
Fiyatı 57 lira idi en son.Döviz artışından etkilenmiş midir bilmiyorum.
İnternet üzerinden sipariş verebilirsiniz.5 lira kargo ücreti var.
Adet fiyatı olarak biraz yüksek olabilir fakat ürün nano olduğu için aracı wax a boğmaya gerek yok.1 kutu ile 25-30 uygulama çıkar.Bu açıdan fiyat fayda oranı yüksek denilebilir.

imprezaWRC
27-01-2014, 20:06
- Naviwax
- Chemical Guys Cherry Wet Wax
- Chemical Guys Glossworkz Glaze
- Chemical Guys InstaWax
- Chemical Guys Extreme Synthetic Detailer
- Chemical Guys Speed Wipe
- Chemical Guys Leather Cleaner
- Chemical Guys Leather Care
- Bilt Hamber Autobalm
- Nanolex Washcoat
- Gtechniq C2V3
- Gtechniq C6
- Sonax turuncu Şampuan
- Arexons Aqua Zero
- Sonax Jant Temizleyici

Fiyatına karşılık karşılığını dibine kadar veren ürünlerden (kullanıpta aklıma gelenleri) yazdım :)

onn_dear
27-01-2014, 20:07
Meguiars nxt wax.
2-3 yıkamada yenilemek gerekiyor fakat koyu renk araçlar için olmazsa olmaz bir ürün.Yüzey durumu iyiyse,tabiri caizse ayna gibi yapar.
Fiyatı 57 lira idi en son.Döviz artışından etkilenmiş midir bilmiyorum.
İnternet üzerinden sipariş verebilirsiniz.5 lira kargo ücreti var.

Ben meg quick wax kullaniyorum her 2 yikamada bir el ile uyguluyorum. Cok ahim sahim olmada da anlik cok guzel parlatiyor fiyatida uygun tavsiye ederim. Birde meg nxt el ile uygulanabiliyor mu?

KOSEREN
27-01-2014, 20:08
Uygulama pedi çıkıyor kutu içinden,yani evet:)

onn_dear
27-01-2014, 20:10
Uygulama pedi çıkıyor kutu içinden,yani evet:)

Bilgi ocin tesekkurler sanirim nxt ustune quick wax gecersek on numara olur.

Kadyr
27-01-2014, 20:11
Bazi urunlerin isimleri bana yabanci geliyor ne ise yaradiklarini bilmiyorum kisaca karsiliginada bir aciklama yazarmisiniz

KOSEREN
27-01-2014, 20:14
Bilgi ocin tesekkurler sanirim nxt ustune quick wax gecersek on numara olur.
İki ürün de aynı amaca hizmet ettiği için ikisini üstüste kullanmak yanlış olur bence.Nxt nano wax daha etkili olduğu için sadece onu kullanmanız daha îyi olur diye düşünüyorum

Antalyalogy
27-01-2014, 20:20
Meguiar's Endurance Tyre Gel

OmeR-FE
27-01-2014, 20:43
Fiyati uygun olupta fiyatinin fazlasi karsiligini veren urunler ;

Atas vinet
Atas hyrodrep
Atas plak2
Nanolex Washcoat
Sarp silikon jel

samet59
27-01-2014, 20:52
çok basit olacak ama şuan bu vereceğim örneği geçen bir ürün görmedim

bimdeki gardener + nozul = 10 lira harika köpük elde ediyorum ve çok kolay araç yıkıyorum ve araca ne sıktığımı biliyorum her köpük 1 liradan dersek fiyatını belki 10 a katlamıştır bu set

Ranthor
27-01-2014, 22:03
nozulu nerden aldin? bende 5 lt lik var nozzle takarsam isime yarayacak ondan sordum?
(daha sonra bu mesajlari temizleriz)

i-vtec07
27-01-2014, 22:17
edittt.

birazdan editlerim konunun amacı sapmasın

Ufuk
27-01-2014, 22:20
Sonax moraran jant temizleyici
Sarp lastik parlatıcı (şuanda enduranceda var sarpta ben sarp kullanıyorum daha memnunum )

i-vtec07
27-01-2014, 22:20
edit: jokerin lastik temizleyicisi ve parlatıcı köpüğü 5tl mat bi görünüm veriyor lastik sıfır mış gibi..dayanıklılığı çok iyi geldi bana tavsiye edilir

Faruk_Vtec
28-01-2014, 02:51
ılk aklıma gelen 10 urun..

- Atas Vınet (Genel Temızlık)
- Atas Hıdrolak (Hızlı Cıla - Su Kaydırıcı)
- Atas Plak2 (Torpıdo vb Plastık Temızleyıcı ve Koruyucu)
- Atas Forlega (Jant Temızleyıcı)
- Meguiar's Endurance (Lastık Jelı)
- Meguiar's APC (Genel Temızlık)
- Meguiar's Hyper Dressing (Motor Koruma)
- Sonax Hızlı Cıla (Kırmızı Sprey)
- Sonax Jant Temızleyıcı (Grı Sprey)
- Nanolex Washcoat (Hızlı Cıla - Su Kaydırıcı)

Sercan AKCAN
28-01-2014, 03:26
birde faruk vtec gibi karşısına ne işe yaradıgını yazsanız benim gibi bu işi bilmeyenler için iyi olabilir :)

vtec26
28-01-2014, 06:41
Atas vinetin şöyle birşeyi var
ATAS VİNET ÇOK AMAÇLI TEMİZLEYİCİ 750 ML 11 TL ERDEM BOYA OTO BAKIM'den (http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinetcok-Amacli-Temizleyici750-Ml__isp6893483#imgd)
bunu sulandırmak gerekir mi ?
tavan koltuk ve aracn plastikleri için(yani komple aracın içi için :D ) kullanmayı düşünüyorum , direk fıslatayımmı beze mı fıslatıp sileyim?
Aracın ön göğsünü de temizler mi ? ilan açıklamasında heryeri temizler yazıyor :D
göğüse plastik koruyucu almak gerekir mi ? gerekirse öneridiğiniz var mı :) sanrım plak2 diye birşey varmış bu şekilde doğrumudur ?

koltukları evdeki sulu yıkama makınesi ilemi yıkayayım :D

edit: Turtle wax ın cilası cladic olan yeşil kaplı , 20 lira en az 20 kere atmışımdır ve hepsinden sonra çok memnun kalmıştım , atması silmesi kolay :)

aslan
28-01-2014, 06:56
Turtle wax zip wash

sagi
28-01-2014, 08:54
Atas ürünleri derim çok hoşuma gitti hem ucuz hem çok kalıcı

ilker_yusuf
28-01-2014, 10:42
Atas vinet
atas hydrorep
carpex lastİk parlatici ( spray)

Ranthor
29-01-2014, 09:09
açıklamaları yazdım.

enes28
04-02-2014, 23:48
Turtle wax gloss guard camlara uygulanabilir mi ? Birde parlaklığı nasıl ?

Ranthor
06-02-2014, 09:11
parlaklik son kat cila/korumadan cok altindaki ciziklere baglidir.
Parlaklik diger urunler ne kadarsa bu da o kadar.

cama uygulayabilirsin, ama onun yerine glassguard filan alabilirsin o da cok ucuz guzel bir urun

enes28
06-02-2014, 13:02
parlaklik son kat cila/korumadan cok altindaki ciziklere baglidir.
Parlaklik diger urunler ne kadarsa bu da o kadar.

cama uygulayabilirsin, ama onun yerine glassguard filan alabilirsin o da cok ucuz guzel bir urun

Teşekkürler, NXT'den sonra birde bu ürünü deneyelim

Ranthor
13-01-2015, 21:38
arkadaslar kisin tembellikten hic birsey surmedim, sadece hydrorep suruyorum.
fiyatina gore cok cok cok iyi urun, hem camdan su kaydiriyor, hem de araca acaip zor kirleniyor...

10 TL ye daha iyisi olamaz heralde... 1 seneden fazla idare ediyor..

Bu arada boncuk performansi herkesi otturur...

Ranthor
20-01-2015, 11:03
Dün aracı tuzlardan arındırmak için yıkadım ve reload sürdüm.
10 TL ye inanılmaz parlaklık:)

Bulabilirseniz şiddetle tavsiye olunur. Silika bazlı su ile sıkıntısı olmayan bir ürün..

Ranthor
20-01-2015, 14:59
http://instagram.com/p/yFADrfP_fi/

Sezgin
21-01-2015, 11:10
- Turtle wax glass guard yada yeni adiyla sealer ( tek basina yada koruma ustune surulen ekstra koruma, kullandigim en kolay silinen lsp, ortalama 2-3 ay koruma saglar, şisesi 19 tl. 15-20 araba rahat cikar)

bugüne kadar kulandığım en kötü ürün. ama ciddi olarak en kötü ürün. araba kırmızı uygulayıp sildikten sonra bez kırmızı oluyor. artık boyayımı yakıyor ne *** ediyorsa. rezalet bir ürün bende var hala çöp niyetine bagajda duruyor olması lazım.
heleki aman diyim uyguladıktan sonra biyerleri silmeyi unutmayın, kalırda kurursa boya üzerinde garip etkileri var. zaten bildiğin alkol gibi bişi kokuyor.

Eren G.
21-01-2015, 11:30
Atas dls150 sampuan bu mevsimde kullanilacak en guzel f/p urunu bence. Hic ugrastirmadan tertemiz yapiyor arabayi. Srp+fk1000p var uzerinde boyanin bir bucuk aydir kullaniyorum haftada en az bir kez dls150yi hala su kaydiricilim devam ediyor.

Ranthor
21-01-2015, 12:27
turtle wax glass guard senelerce kullandim, sendeki sise bozuk olmasin? temizlik becerisi bile yok ki?

d.berkay
21-01-2015, 13:35
Turtle Wax Gloss Guard ürünü kısa ömürlü ama yine de parlaklık olarak güzel bir ürün. Tek kat yerine 2 kat olarak uygulanınca daha güzel sonuç veriyor.

Ben de wax olarak Soft99 Fusso12'yi tavsiye ederim. Şu ana kadar kullandığım waxlar içinde en iyisi diyebilirim..

Sezgin
22-01-2015, 11:44
turtle wax glass guard senelerce kullandim, sendeki sise bozuk olmasin? temizlik becerisi bile yok ki?

abi hiç bilmiyorum, ama inan aklım çıktı onu arabaya sürünce. Boya rengine bulandı bez, koku zaten bildiğin saf alkol kokusu. Boya üzerinde silmeyi unuttum bi noktada rengi bi garipleşti tırnak kadar biyerin. oyuzden bi daha tövbe ettim, belkide ürün yapısal olarak bozuktu o da bana denk geldi.

Ranthor
22-01-2015, 11:46
boyanda oksitlenme olmasın? yada kötü bir boya geçmişi?
araç opel mi?

ygtkrmdnz
22-01-2015, 12:05
Kullandiginiz hizli cilalardan memnun musunuz? Ben basit sekilde normal yikamadan sonra sonax hizli cila kullaniyorum aracima 1 sene once 2 defa pasta yapildi ve o gunden sonra parlakligini kaybetmedi

Cok memnunum diyebilirim metrodan 26 liraya aldim sanirim 7-8 defa kullanmisimdir daha 4-5 yikama goturur beni diye tahmin ediyorum. Eminim cok daha iyi urunler vardir ama simdilik bitene kadar fiyat performans urunum bu :)

Bu cila yaptiktan sonraki durum;

http://i.hizliresim.com/6lvna0.jpg (http://hizliresim.com/6lvna0)

Bu da 4 gun sonra tek dis yikama ve cila yok;

http://i.hizliresim.com/D85Jmm.jpg (http://hizliresim.com/D85Jmm)

naci
22-01-2015, 12:06
Buğu çözücü olarak ne önerirsiniz?

Erdem K.
23-01-2015, 07:33
yine süper bir topic olmuş, emeği geçenlere teşekkürler. basitçe bir sorum olucak, arabayı sonaxta cilasız yıkatmak için kendim hangi marka/model şampuanı, hangi marka/model bezi aracın dışını, hangi marka/model bezi aracın içini silmesi için alıp sonaxa yıkama öncesi teslim etmeliyim.

yerim müsait, kapalı garajım da var, aracımı bu şekilde yıkattıktan sonra kapalı garajda basitçe hangi marka/model ürün ile parlaklığını koruyabilir, su itici vb. ürünler kullanabilirim? Ozan bey sağolsun, hala onun kullandığı ürünlerin etkisi devam ediyor :) bu konulardaki cahilliğimden, cesaret edip ürün alıp kafama göre uygulayamıyorum, araca zarar vermekten çekiniyorum :confused:

şimdiden teşekkürler ...

Ranthor
23-01-2015, 09:46
selam Erdem,

fusso coat al bir tane koyu renkler icin (sanalpazarda var), arabayi bir guzel yika, hatta pril ile yika.
Sonra cok ince sur sil, hem biraz cizik kapatir hem parlar hem cok iyi korur..

Sezgin
23-01-2015, 09:57
boyanda oksitlenme olmasın? yada kötü bir boya geçmişi?
araç opel mi?

Hayır abi 2013 vw, tamamen orjinal boya.

i-vtec07
23-01-2015, 10:12
ygtkrmdnz @ sonax bittikten sonra wetcoat al derim ay da bikere uygulasın ki daha dayanıklığı oldu söyleniyor rahat 4-5 ay götürür seni. bende de daha önce sonax ın hızlı cilası var dı parlaklık ları karşılaştırılamaz bile :)

i-vtec07
23-01-2015, 10:20
meg hyper dressing tam olarak ne işe yarıyor ? almaya değer bi ürün mü :)

Erdem K.
23-01-2015, 10:32
selam Erdem,

fusso coat al bir tane koyu renkler icin (sanalpazarda var), arabayi bir guzel yika, hatta pril ile yika.

merhaba Ozan bey,

derhal bir adet fusso coat (koyu renk) tedarik edeceğim, içinden sürme bezi çıkıyor sanırım, dairesel sürüyoruz değil mi? silme işlemini ne tarz bir bez ile yapmak uygun olur?

teşekkürler...

Ranthor
23-01-2015, 11:20
Cok ince sureceksin, dairesel surebilirsin, 5 dakika bekle, hafif pusu olsun, sonra bir mikrofiber bezle siliver.
Ne oldugunun cok onemi yok bezin, pis olmasin yeter.

imprezaWRC
23-01-2015, 12:02
selam Erdem,

Fusso için +1
Biraz fantazi için soft99 prism shield veya triz premium da önerilir.

Erdem K.
23-01-2015, 13:16
yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler

o zaman konuyu dağıtmadan f/p oranı en yüksek kil ? f/p oranı en yüksek yıkama eldiveni ? f/p oranı en yüksek mikrofiber bez? ( araç içine ve araç dışına ayrı olursa süper olur)

sipariş ederken hepsini birden ediyim de kullanımı daha keyifli olsun bari :)

Berkan
23-01-2015, 14:01
yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürler

o zaman konuyu dağıtmadan f/p oranı en yüksek kil ? f/p oranı en yüksek yıkama eldiveni ? f/p oranı en yüksek mikrofiber bez? ( araç içine ve araç dışına ayrı olursa süper olur)

sipariş ederken hepsini birden ediyim de kullanımı daha keyifli olsun bari :)

diğer maddeleri bilmiyorm ama bez için uber blue bence gayet mantıklı hem büyük hem güzel siliyor

tool
10-08-2015, 11:08
bu sekilde hepsi birarada urunler elle uygulandiginda işe yarar mi?

http://www.3dproducts.com/detailing-chemicals/polishes-compounds/hd-speed-all-in-one-polish-wax/