Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondeo-Jetta
1.6 TDCI Trend Mondeo-1.6 TDI Jetta Comfortline veya 1.6 TDI Trendline
İki araçta manuel olacak.
İkisinin sınıfı farklı diyeceksiniz evet doğrudur fakat fiyatları yakın.
İkinci el,sorunsuzluk,konfor ve tüketim olarak hangisi daha mantıklı ? 3-4 yıl binilecek.
Sizce hangisi?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-model-boyasiz-hatasiz-1-6-tdi-celik-jantli-servis-bakimli-148114999/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-oto-nun-carsi-sinda-mondeo-2-0-tdci-trend-pweshift-163hp-2012-147950636/detay)
İlanlardaki araçları karşılaştırmıyoruz sadece örnek teşkil etsin diye linklerini verdim.
LnchCntrl
25-12-2013, 19:35
Saydığınız kriterlerin hiç birini bilmiyorum uzun vadede kullanmadım araçları fakat, jetta görünüş olarak bence harika.. Daha iyi değerlendirmeler yapılacaktır.
trendline jetta almak bence hata olur, en azından comfortline olmalı jetta..
bu karşılaştırmada ise mondeo bence galip olan taraf, tek dezavantajı bir miktar daha fazla olan tüketimi.
Purmol35
25-12-2013, 20:12
Arkadaşın trendline jettasını 53 bin e sattık yazın . Araçta kılcal çizik dahi yoktu km si 20 bin de idi . Titanium mondeo var aynı arkadaşta benzinli 26 kuruş yakıyordu en son prins lpg var araçta . Gerçekten binilecek bir araç konfor olsun güvenlik olsun . Titanium alıp ıvırına zıvırına dikkat ettikten sonra satmak istemeyeceğiniz bir araçtır mondeo .
tredline olan hiçbir vw alınmaz aracım daha oturaklı olsun dersen ford daha ekonomik olsun ve kullanımı rahat olsun dersen ferahlık olarak vw derim ama en aşağı comfort olma şartıyla
63owen63
26-12-2013, 07:54
Corfortline olsa bile mondeo :)
Jetta'nın tasarımı daha güzel (kişisel) + tüketimi 1-1.5 litre daha az (maksimum) + bir miktar da vergi.
Bunlar dışında üstünlügü yok.
ersandeniz
27-12-2013, 10:31
bence mondeo, aynı paraya niye bir alt sınıf olsun ki?
Her türlü Mondeo. Sadece genç birisi kullanıp üstünde oynayacak ise Jetta mantıklı olur onun dışında bence hiçbir avantajı yok.
Jetta biraz daha yakışıklı :D
Ama iç mekan ve ferahlık açısından Mondeo önde. Ben olsam Mondeo'yu seçerdim.
Bir de özellikle Ford'lardaki ses sistemi çok iyi..
Mondeo 2.0 tdci lar için ne diyosunuz ? Denk gelmişken sorayım.
Eyvallah dolu, konforlu araba ancak, yakıtı ve satışı ne durumda ? Can sıkar mı ?
trendline jetta almak bence hata olur, en azından comfortline olmalı jetta..
aynen katılıyorum
İbrahim33
27-12-2013, 10:58
Arada sınıf farkı var , o yüzden mondeo direk 1-0 galip bence.yazın 1.6 benzinlisini kullandım 2 ay.günde 300 km'ye yakın yol yapıyordum.yol tutuşu kesinlikle harika.genişlik ferahlık hepsi güzel iyi hoşta , konfor olarak çokta iyi değil bence.araba 16 jantla bile bütün darbeleri hissettiriyor.citroen c5'te 18 jantla giderken bile daha az rahatsız oluyorsun bozuk yolda.tek handikapı d sınıfının konforunu verememesi bence.onun dışında sınıfına ve sunduklarına göre fiyatı makul bence.
Görüşleriniz,düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
darkmoon
27-12-2013, 19:49
mondeo....
Onur Fatih
27-12-2013, 19:53
Mondeo her anlamda önde olur performans dışında. Ben olsam jetta alırdım. 40 yaşında bu soruyu bana sorsalar mondeo derdim. aradaki fark gayet basit :)
2. el piyasası düşünüldüğü zaman kesinlikle jetta. Ancak comfortline olmalı. Mondeo'ya gelince de yol daha güven verici ve daha kaslı duruyor ancak 1.6 olarak biraz zayıf kalır diye düşünüyorum eğer mondeo'ysa 2.0 olmalı bence.
Bence karşılaştırma biraz tuhaf gibi biri fordun sedanda onda sonrasi olmayan araci mondeo oteki yanda vw jetta passati cc si olsun devami var bunu zaten demişsiniz takilmayalim o noktaya diye :) bana kalirsa 1.6 mondeo agir kalir bide alindimi ttitanium x falan alinirsa memnun kalinir jettaya gelince trendline alma karmaşık bi durum 1.6si satiliyosa mondeonun al sıkıntılıysa jetta comf. derim :)
MURAT_HLX
28-12-2013, 00:22
Zaten kendinizde demişsiniz sınıflar farklı öncesinde.Tercihim mondeo yana olurdu
bence jetta daha güzel dururuyor,daha sportif
Kesinlikle jetta, mondeo ne ki zaten.
oturgaçlı götürgeç
brs_odbs
03-01-2014, 12:18
ben sizin yerinizde olsam jetta alırdım .
elma ile armut kıyaslanmış
jetta c mondeo d segmenti
fakat yinede düşünülürse
mondeo yakın zamanda kasa yenileyecek
ve mondeoda ne ki zaten diyen arkadaşları görürüz ; ayrıca şu an içinde hala çok güzel bir araç makyajıyla
bakınız selective donanım :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-iste-aradigin-bu-148471435/detay)
edit : eğer 60binli rakamları gözden çıkardıysanız ikinci el bir araç için d segmenti bakın bence