PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Satışını vermeden sattığım aracı nasıl bulabilirim?

nostra
26-11-2013, 16:58
Yaklaşık 6-7 sene önce 150 cclik motorumu birine sattım. fakat satışı vermemek gibi büyük bi hata yaptım.bunun sebebi de , motoru satması için akrabama vermiştim. oda kaza yaptı ve ruhsat sahibi olarak banada ceza kestiler. hemen ertesi günü de müşteri buldu motora. bana dediği , satışı vermeyelim şimdi. ben 1 ay içinde yediğin cezayı öderim. alan kişiyi ararız ve üstüne veririz satışı.tabi ödemedi ve kendiside uzun bisüre ortadan kayboldu..daha sonrasında alan kişiyle irtibatım tamamen kesildi. bu yıllar içinde birçok cezasını ödedim.vergilerinin hepsini ben ödedim. binen arkadaşın hiçbişey umrunda olmadı. bugünde korktuğum başıma geldi. ehliyetsiz yakalanmış. bana cezası geldi. 1400 küsür lira.

Ben bu kişiyi nasıl bulabilirim ? isim yok , telefon no yok , adres yok. ehliyetsizlikten yediği cezadan daha büyük bişeyde olabilirdi. daha kötüsü olmadan kendimi kurtarmam lazım.

Ahmet Saraçoğlu
26-11-2013, 17:00
keşke en başından çalıntı ihbarı verseydiniz.

nostra
26-11-2013, 17:02
keşke en başından çalıntı ihbarı verseydiniz.

Keşkelerim çok fazla ama bundan sonrasına bakmak lazım artık. bu işten kendimi nasıl kurtarcam bilmiyorum.

AdemAr
26-11-2013, 17:02
Aynı olay yakınımın başına geldi. Oda vergi borcundan dolayı satışı verememişti satışı verdiği kişi alkollü yakalanmış cezayı göndermişler. Bence Kayıp/çalıntı ilanı ver polise başvur

powERS
26-11-2013, 17:03
şimdi ver çalıntı ihbarını bari bundan sonra yeme.

nostra
26-11-2013, 17:07
Yıllar önce sattığım motora nasıl çalıntı ihbarı verebilirim ? yalanın kuyruklusu olmaz mı ?

HaKo
26-11-2013, 17:11
daha önce gelen cezada sürücünün belge numarası falan yazmıyor mu ? Hep mi plakaya geliyor bu cezalar ? Ehliyetsizlik cezası şahısa kesilir benim bildiğim yanlış mı biliyorum ?

darkmoon
26-11-2013, 17:12
Yıllar önce sattığım motora nasıl çalıntı ihbarı verebilirim ? yalanın kuyruklusu olmaz mı ?

motor senin üstüne kayıtlı değilmi ... sattığına dair bir yasal belge varmı yok satışını vermemişin çünkü.. bunun nesi yalan..

Gunes G.
26-11-2013, 17:13
Sen o motoru hic satmadin, alan adamda nasil olsa almadim e vergilerini cezalarini odeyen biri de var, ekmek elden su golden motor kullaniyoruz diyor.

Simdi polise gidip durumu burada anlattigin gibi anlat, onlar bir care bulur.

Bu arada yalan ihbarda suctur, insanlari bu sekilde yonlendirmeyin...

Maxiboost
26-11-2013, 17:13
Satışını almadıysa kusura bakma cezaları ödemesi gerek? ödemediyse niye vicdan yapıyosun? bu kafayla ceza ödemeye devam edersin...

MatraX_07
26-11-2013, 17:15
bizimde öyle basımıza bırsey geldı
kac yıl öncesı satılan bır motorun vergısı bızı buldu bızde motoru bulamadık
Trafıkten motoru cektırdık sıstemden düşürttün yani

nostra
26-11-2013, 17:15
motor senin üstüne kayıtlı değilmi ... sattığına dair bir yasal belge varmı yok satışını vermemişin çünkü.. bunun nesi yalan..

Aradan çok zaman geçti abi. çalıntı ihbarı verirken 5-6 sene oldu diyemem.

BerkayKamaci
26-11-2013, 17:16
Emniyete git yeni ruhsat çıkar sonra hurdaya ayır kafan rahat olsun.
Ondan sonra rahat gezen arkadaş düşünsün ilk çevirmede bağlarlar. Ama şöyle bir şey var ehliyetsiz yakalandıysa motor şu an bir yedieminde bağlı olabilir. Ruhsat sahibi olmadan çıkartmayabilirler.

darkmoon
26-11-2013, 17:16
trafikden düşürtmesi için o 1400 tl yi ödemesi gerekir.. muhtemelen tahminim doğruysa çin malı bir motordu 150cc lik şimdi fiyatı satsa 1400 tl etmez..

nostra
26-11-2013, 17:17
Sen o motoru hic satmadin, alan adamda nasil olsa almadim e vergilerini cezalarini odeyen biri de var, ekmek elden su golden motor kullaniyoruz diyor.

Simdi polise gidip durumu burada anlattigin gibi anlat, onlar bir care bulur.

Bu arada yalan ihbarda suctur, insanlari bu sekilde yonlendirmeyin...

İşte bende bir polis memuruna gittim danıştım , durumu anlattım. çalıntı ihbarı verebilirsin ama dün gece çalındı v.s demen lazım dedi. yalan ihbar vermekte suç ama bilgin olsun dedi. hepten kilitlendim bende.

BerkayKamaci
26-11-2013, 17:20
trafikden düşürtmesi için o 1400 tl yi ödemesi gerekir.. muhtemelen tahminim doğruysa çin malı bir motordu 150cc lik şimdi fiyatı satsa 1400 tl etmez..

Mecbur ödeyecek nereden bilelim belki bir 1400 daha gelecek veya ehliyetsiz bir yayaya çarpıp öldürücek.. o zaman çok ağır yaralar alır ruhsat sahibi :(

nostra
26-11-2013, 17:21
Trafikten düşürcektim bende ama lanet olası motorun borcu bir türlü bitmek bilmedi.

darkmoon
26-11-2013, 17:26
Aradan çok zaman geçti abi. çalıntı ihbarı verirken 5-6 sene oldu diyemem.

ben sana yalan söyle demiyorumki polise git olayı aynen anlat.. sana diyicekleri aranızda yasal bir sözleşme mevzuat yapıldımı yapmamışsınızdır yüksek ihtimal tahmin etmiyorum yapsanız zaten satışı verirdin..

yasal bir mevzuat yoksa istersen 10 sene önce ver motoru motor senindir..
ben tek bunu diyorum yani zaman faktörünün bir önemi yok motor devlet yasalar resmiyette kimin senin olay bitmişdir.. üstüne birde vergilerini her bir şeyini yıllarcana sen ödemişsinki buda büyük kanıttır..

kısaca ister arkadaşına ödünç ver istersen akrabana ödünç ver neticede motor senin üstüne.. tüm hakları sende .. bunun zamanla bir ilgisi yok onu demeye çalışıyorum..

İzzet Göçmen
26-11-2013, 17:33
Calıntı ihbari ver veya git trafikten düşür olsun bitsin.Bu olay içinde motorsiklet sitelerden cok olay var oralara göz gezdir.

xILuciferIx
26-11-2013, 17:42
Geçen bir tanıdığımda yakalandı 1400 ehliyetsizlikten kendine 1400'de ruhsat sahibine kestiler. İlk yakalanmasıyla ehliyetli birine teslim ediyorlar aracı 2. ise direkt bağlıyorlar diye biliyorum. Cezayı kesen memuru bulursanız belki bir faydası olur. Aracı teslim alan kişi yada yakalanan kişiyle ilgili bir bilgiye ulaşabilirsiniz.

darkmoon
26-11-2013, 17:53
6-7 sene öncesiyse o motor zaten büyük ihtimal 6-7 sene önce sizin sattığınız adamda değildir allah bilir kaçıncı sahibindedir.. yani 6-7 sene önce sattığınız adamı bulsanda o işden pek bir şey çıkışıcağını sanmıyorum.

nostra
26-11-2013, 17:56
Karakola gidip durumu anlatayım ben en iyisi.

İstanbul
26-11-2013, 18:08
Belki motoru senden alan da başkasına veya başkalarına sattı geçen yıllar içinde satış olmadan veya kiralıyor,bilemezsin..Motoru alan arkadaş sana hiç acımamış bunca yıldır,bir sürü ceza ve vergileri de ödetmiş sana..bundan sonra başına ne geleceğide meçhul,peki motoru kapkaçta veya bir terör eyleminde kullansalar nolcak? direk senin hayatın kayar,kimseye derdini anlatamazsın öyle oldu böyle oldu diye..o yüzden en kısa zamanda mutlaka bir çözüm yolu bulun derim

arsenikli
26-11-2013, 18:37
Çalıntı diye ihpar ettiğinizde sanık madur oluyosunuz , araç yakalandığında karakola götürüyolar ve sizi çağırıyolar artık orda anlaşırmısınız yoksa şikayetçimi olursunuz onu bilemem

nostra
26-11-2013, 18:49
Çalıntı diye ihpar ettiğinizde sanık madur oluyosunuz , araç yakalandığında karakola götürüyolar ve sizi çağırıyolar artık orda anlaşırmısınız yoksa şikayetçimi olursunuz onu bilemem

Ben olaya o şekilde yaklaşmak istemiyorum. sonuçta motor çalınmadı. adam karakola gelip yıllar önce parasını verdim aldım derse bu sefer al başa belayı. inkar etmem lazım o saatten sonra. yalan söyleyerek onu yalancı çıkarmam gerekir. motoru bulmanın başka bi yolu olmadı. birisi bigün senet yap kendini borçlandır , motora yakalama çıksın gibi bişeyler söylemişti ama onuda tam anlayamadım.

onursumer
26-11-2013, 19:10
Ben olaya o şekilde yaklaşmak istemiyorum. sonuçta motor çalınmadı. adam karakola gelip yıllar önce parasını verdim aldım derse bu sefer al başa belayı. inkar etmem lazım o saatten sonra. yalan söyleyerek onu yalancı çıkarmam gerekir. motoru bulmanın başka bi yolu olmadı. birisi bigün senet yap kendini borçlandır , motora yakalama çıksın gibi bişeyler söylemişti ama onuda tam anlayamadım.

senet olayını başka bir konuda bahsetmişlerdi sanırım

bir tanıdığınıza borcunuz varmış gibi gosteriyorsunuz oda haciz vs koyuyor yakalama cıkarıyor motora diye biliyorum aslında boyle olursa bişekilde sahibi sizi bulmak zorunda kalır gibi gozukuyor

avukat arkadaşlar yazarsa daha doğru olur aslında yanlış yonlendirmeyelim

EEE
26-11-2013, 19:26
Polise yalan beyanla hirsizlik gibi ifade verirsen savci sonra olayi ogrendiginde hem sana suc tashihinden ceza davasi acar hemde hırsızlık la yada uydurdugun sucun isnat ettigin kisiler sana tazminat davasi acar
Baska cozumler var

nostra
26-11-2013, 20:01
Polise yalan beyanla hirsizlik gibi ifade verirsen savci sonra olayi ogrendiginde hem sana suc tashihinden ceza davasi acar hemde hırsızlık la yada uydurdugun sucun isnat ettigin kisiler sana tazminat davasi acar
Baska cozumler var

Bende başka çözümler arıyorum işte. bildiğiniz bir yol var galiba?

EEE
26-11-2013, 21:01
Bende başka çözümler arıyorum işte. bildiğiniz bir yol var galiba?

Avukat ım...
Çözüm için yarın ara beni
532 255 64 35

nostra
26-11-2013, 21:35
Avukat ım...
Çözüm için yarın ara beni
532 255 64 35

Tamam teşekkür ederim.

aTaBeY
26-11-2013, 22:17
Tamam teşekkür ederim.

Ancak gerçekten ısrarla çalıntı ihbarı ver denmesine rağmen (ki bende ilk okudum öyle yazıcaktım) çalınmadı ki benim hatam dediğiniz ve dürüstlükten ödün vermediğiniz için sizi hiç tanımasam da tebrik ederim. İçimden geldi yazmak istedim.

s2kfreak
27-11-2013, 00:27
Yaklaşık 6-7 sene önce 150 cclik motorumu birine sattım. fakat satışı vermemek gibi büyük bi hata yaptım.bunun sebebi de , motoru satması için akrabama vermiştim. oda kaza yaptı ve ruhsat sahibi olarak banada ceza kestiler. hemen ertesi günü de müşteri buldu motora. bana dediği , satışı vermeyelim şimdi. ben 1 ay içinde yediğin cezayı öderim. alan kişiyi ararız ve üstüne veririz satışı.tabi ödemedi ve kendiside uzun bisüre ortadan kayboldu..daha sonrasında alan kişiyle irtibatım tamamen kesildi. bu yıllar içinde birçok cezasını ödedim.vergilerinin hepsini ben ödedim. binen arkadaşın hiçbişey umrunda olmadı. bugünde korktuğum başıma geldi. ehliyetsiz yakalanmış. bana cezası geldi. 1400 küsür lira.

Ben bu kişiyi nasıl bulabilirim ? isim yok , telefon no yok , adres yok. ehliyetsizlikten yediği cezadan daha büyük bişeyde olabilirdi. daha kötüsü olmadan kendimi kurtarmam lazım.

Aynısı Asagı Yukari Arkadasimin Basina Geldi. Ve

Kaza Yapmis Ehliyetsiz Sigartoda Odemis Sora Haciz Gonderdi Baya Bi Urasti 2 Sene

Oldu Hala Parasini Adamdan Alamadi Bile (10bin) tl ye yakin bir Paraydi

Bence Satisi Bir An Once Verip Sigorta İptalini Yaptirmanizda Fayda Var