Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından Fedex ile Ürün Getirme Hakkında ?
Gokhan43
12-11-2013, 23:37
Bir çift far 950 Dolar, 200 Dolar da kargosu var ürünün. Başlıkta da belirttiğim gibi kargo şirketi Fedex ve Meksika'dan gelecek.
Şimdi bu özel kargo şirketi olduğundan ordino vergi vs bu fiyatlarla ödeyeceğim extra ücretler neler olacaktır maksimum şekilde güncel olarak ?
Satıcı, ürün bedelini fatura ederken daha düşük gösterebiliyor, bu konuda 950 Dolarlık fara ne kadar yazdırmak bana fayda sağlar ? Gidip 100 Dolar da yazdırmayı düşünmüyorum o kadar ucuz olduğunu düşündürüp kıllandırmamak için görevli memurları.
Şimdiden teşekkürler. :icon_tup:
max 300 tl odersiniz 90 dolar da yazsanız ürünü araştırıyorlar fiyati nedir ne degildir diye :)
Gokhan43
13-11-2013, 00:09
Max 300 TL olup daha fazla ücret alamazlarsa kâfi :)
Bu arada Fedexin sitesinde şöyle bir cümle var;
İstanbul dışındaki noktalarda gümrükten geçmeyi gerektiren sevkiyatlar söz konusu olduğunda veya gümrüklenmiş transferin gerektiği durumlarda, Ankara ve İzmir illeri haricinde ek ücretler söz konusudur.
Ben şimdi ürünü Eskişehir adresli alsam, ürün gümrükte kalacak %100, bu durumda transfer ücreti vs dediği tam olarak ne olmakta acaba ? Yoksa maceraya gerek yok deyip, İstanbul'a mı göndertmekte fayda var ?
Max 300 TL olup daha fazla ücret alamazlarsa kâfi :)
Bu arada Fedexin sitesinde şöyle bir cümle var;
Ben şimdi ürünü Eskişehir adresli alsam, ürün gümrükte kalacak %100, bu durumda transfer ücreti vs dediği tam olarak ne olmakta acaba ? Yoksa maceraya gerek yok deyip, İstanbul'a mı göndertmekte fayda var ?
gokhan acıkcası soyle solım.
yuzde 20 vergı odıceksın.
950 dolaryanı 1900tl yazsan 380tl
300tl yazsan 60tl odıceksın.
dıger masraflar bıreysel kullanıcı oldugun ıcın degısmıyor ordınosu vs sı.
300 dolar yazdır ortalama 100 tl vergı normaldır bnce.
Ben de onu diyecektim 100 $ a ikna olmazlar ama 300 $ a fit olabilir gümrükteki abiler Gökhan.
Diğer konu hakkında ise bilgim yok benim de, atmasyon olur ne desem
Gokhan43
13-11-2013, 00:27
Gönderi adresi olayına ne diyorsun Rıdvan ? Eskişehir mi İstanbul mu ?
300 Dolar yazsın madem, 120 130 TL vergi ödenir sorunsuzca sanırım, gidip 300 doları da eşeleyip didiklemezler inşallah. :)
pampa o iş değişik tamamen şansına kalmıs mala bakar icine sinmesse bu bukdr etmez daha fazla diyebilir ozamanda yorar beyanname ıvır zıvıra kadar gidebilir iş ;)
Gokhan43
13-11-2013, 00:44
Berkan 300 değil 500 mü yazdır diyosun :D
gokhan bak sana ne dıyım.
bn bı gun dusuk yazdırdım.
gumrue gıtmek zorunda kaldım.
adam bana odeme fısını cıktını goster dedı tamam gıdıp getıreyım dedım . onume bılgısayarı dondurdu. al burdan goster yeter dedı.
..........
noktalı kısım pm le gelıyor.
yoksa vergısı sorun deıl . ugrasması sıkıntı devlete verılen vergıden kımse dert yanmıyor ozel kargo sırketlerının aldıkları paralar bu duruma dusuruyor mılletı sosyal msj mod off :D
Gokhan43
13-11-2013, 00:56
Anlaşıldı :)
M U R A T
13-11-2013, 08:04
fedex senin tercihin mi satıcının mı ucuz kargo ile gelse takip numarasıyla birlikte
Ücreti düşük yazdırsanız da sizden gümrükçü hem malın faturasını hem de yaptığınız ödemenin dekontunu istiyor, hiç fiyatı düşük yazdırıp macera aramayın :)
Kargo hariç 1500€'ya kadar sıkıntısız gelir malınız.
Gokhan43
13-11-2013, 10:14
fedex senin tercihin mi satıcının mı ucuz kargo ile gelse takip numarasıyla birlikte
Malesef satici tek fedex ile gonderiyor, ems ile gonderebilirdim dedi ama o da meksika turkiye ems problem varmis gondremiyormus sonuc olarak fedexe mahkumuz :o
Gunes G.
13-11-2013, 11:11
Gumrukte kurallar bellidir ve kurallari bilmeyen insana sikinti cikartmayi cok severler gumrukte. O yuzden ne nedir bilip ona gore muhatap olmak gerekiyor gumrukte sorun ciktigi zaman.
1- Urun kisinin kendi ya da ailesinin kullanimina mahsus ise,
2- Toplam degeri 1500 euro altinda ise,
3- Toplam agirligi 30KG'yi gecmiyor ise,
4- Gonderide ayni urunden 2 adetten fazla yoksa,
5- Urun yasakli urunler listesinde yer almiyorsa,
6- Sahsin son iki herhangi bir gonderi almamis ise ve yil icerisinde 5 seferden daha az gonderi almis ise,
7- Urun kullanilmamis ise,
Urunu sabit bir oranda ucret odeyerek gumrukten alabilirsiniz. Bu oran AB ulkeleri icin %18, diger ulkeler icin %20'dir. Odeyeceginiz gumruk vergisi sadece urunun fiyati uzerinden hesaplanir, kargolama paketleme gibi ucretleri icermez ancak gumrukte zorla toplam rakamdan odeyeceksin diye direten olursa siz yine de zorlamayin, verin 3-5 fazladan gecin, isiniz gorulsun.
En onemli konu urun sifir olsun, ikinci el getirirseniz sokamazsin gumrukten. Ha yine sokulur ama sacma paralar vermek zorunda kalirsiniz, rusvet filan degil yanlis anlasilmasin resmi olarak sokmak mumkun ikinci el parcayi ama bunu genelde bilen pek yok acikcasi.
Gumrukte isler killandikca iyice problem yasamaya baslarsiniz, polisle tartismak nasil fayda getirmiyorsa gumruk memuru ile de munakasa etmenin bir yarari genelde olmaz, islerinizi yumusak yumusak halletmeyi tercih edin.
P.S Urun 75 euro altinda ise zaten kapiniza kadar herhangi bir vergiye maruz kalmadan gelir eger bir yasagi yoksa. Tabi yine yukaridaki kurallar gecerli.
150 euroya çıkartıldı diye biliyorum birde fedexin kendi gümrüklemesi varmış nasıl oluyo tam bilmiyorum.
Özel şirket olduğu için kendi depolarında tutuyorlar malı abi
cabrioleter
13-11-2013, 14:08
Gumrukte kurallar bellidir ve kurallari bilmeyen insana sikinti cikartmayi cok severler gumrukte. O yuzden ne nedir bilip ona gore muhatap olmak gerekiyor gumrukte sorun ciktigi zaman.
6- Sahsin son iki herhangi bir gonderi almamis ise ve yil icerisinde 5 seferden daha az gonderi almis ise,
Urunu sabit bir oranda ucret odeyerek gumrukten alabilirsiniz. Bu oran AB ulkeleri icin %18, diger ulkeler icin %20'dir. Odeyeceginiz gumruk vergisi sadece urunun fiyati uzerinden hesaplanir, kargolama paketleme gibi ucretleri icermez ancak gumrukte zorla toplam rakamdan odeyeceksin diye direten olursa siz yine de zorlamayin, verin 3-5 fazladan gecin, isiniz gorulsun.
En onemli konu urun sifir olsun, ikinci el getirirseniz sokamazsin gumrukten. Ha yine sokulur ama sacma paralar vermek zorunda kalirsiniz, rusvet filan degil yanlis anlasilmasin resmi olarak sokmak mumkun ikinci el parcayi ama bunu genelde bilen pek yok acikcasi.
Gumrukte isler killandikca iyice problem yasamaya baslarsiniz, polisle tartismak nasil fayda getirmiyorsa gumruk memuru ile de munakasa etmenin bir yarari genelde olmaz, islerinizi yumusak yumusak halletmeyi tercih edin.
P.S Urun 75 euro altinda ise zaten kapiniza kadar herhangi bir vergiye maruz kalmadan gelir eger bir yasagi yoksa. Tabi yine yukaridaki kurallar gecerli.
vergisiz gümrük sınırı 150 avro oldu..
Peki fiyati 1500 avronun altinda ama agirligi 30kg uzerinde ise ne oluyor?
Gokhan43
13-11-2013, 15:54
Fedexle ilk alışveriş, ürün bedeli 1500 euro altında, ağırlığı iki farın 30 kg yapması imkansız zaten, far çiftli takım olarak sanırım o sıkıntı yaratmaz.
900 Dolar far ücreti, 200 Dolar kargo.
Ben 350 + 800 Dolar paypal ödemesi olarak ödemeyi yapsam,adam faturayı 350 dolardan kesse; gümrük işlemlerinde olası bir durumda ödeme dekontu vs istediklerinde 350 Dolarlık ödemenin dekontunu çıkartıp göstersem sanırım sıkıntı olmaz. %20'den 70 Dolar vergi veririm + ardiye bedeli olacak sanırım. Ama link vs isterlerse, ürünün linki yok cidden. Meksikadan çok önceden alışveriş yaptığım adamla özel mesajlaşma ile elinde olduğunu öğrendiğim bir ürün. Yani link olarak gösterme şansım da yok,
350 Dolarlık fatura üzerinden, 70 dolar gümrük vergisi + ardiye bedelinden başka bir durum çıkmaz ise, alacağım :)
Mesela 50 pound luk bir kullanılmış tamponu sokmak istesek sıkıntı yaşarmıyız?
okanturan
13-11-2013, 17:26
ürün tr geldiğinde fedex çalışanları tarafından kontrol ediliyor fatura bedeli inandırıcı gelmez ise 90$ altında ise tespite yolluyor sana tebligat geliyor sonra gidip ordino alip havalimanı gümrükten havale alıp fedex te gümrük memuru tarafından muayene yaptırıyorsun fiyat belirleniyor ve belirlenen fiyat üzerinden %20 vergi ve ordino 125 tl alıyorlar
fiyT 100 $ ÜZERİNDE İSE DİREK BİLDİRİYORLAR AYNI ŞEKİLDE İŞLEMLER YAPILIP FATURA BEDELİNİN %20 VERGİSİ VE 125 TL ORDİNOSU ÖDENİYOR
AKRABA OLDUM KENDİLERİ İLE
ptt ile amerikadan gelen kargo hariç $1200 tutan ürün için sadece %20 gümrük ödeyip ürünü alabilirmiyiz? ayrıca bir ücret çıkarmı?
Gokhan43
13-11-2013, 17:34
ürün tr geldiğinde fedex çalışanları tarafından kontrol ediliyor fatura bedeli inandırıcı gelmez ise 90$ altında ise tespite yolluyor sana tebligat geliyor sonra gidip ordino alip havalimanı gümrükten havale alıp fedex te gümrük memuru tarafından muayene yaptırıyorsun fiyat belirleniyor ve belirlenen fiyat üzerinden %20 vergi ve ordino 125 tl alıyorlar
fiyT 100 $ ÜZERİNDE İSE DİREK BİLDİRİYORLAR AYNI ŞEKİLDE İŞLEMLER YAPILIP FATURA BEDELİNİN %20 VERGİSİ VE 125 TL ORDİNOSU ÖDENİYOR
AKRABA OLDUM KENDİLERİ İLE
O zaman 300 Dolar herşeyi garanti altına almak için faturalandırılıp, ödeme kısmını da 300 + 850 dolar olarak yaparak paypaldan, 300 Dolar üzerinden %20 vergi + 125 TL ordino ödeyerek bitecek bizim iş.
Çok teşekkürler.
::ZaFeR::
09-04-2014, 15:12
Yeni konu açmayım buradan sorayim.E-bay'dan uyguna bi spoiler düşürdüm.30 dolara eğer bi aksilik olmazsa arttırma bana kalacak gibi.Satıcı Fedex'le yollayabileceğini yazıyor.Kargo ücreti ise 83 dolar civarı şu an.Adres olarak Batman'ı göstereceğim.Takılma ihtimali var biliyorum.Eğer takılırsa gümrükte nerede takılacak ? İstanbul mu ?
Alacağım ürün bu
Honda Civic JDM EG EG9 4DOORS Sedan Sir vtec Trunk Spoiler 1992 1995' | eBay (http://www.ebay.com/itm/281304720743?_trksid=p2050601.m570.l4451&_trkparms=gh1g%3DI281304720743.N5.S2.M3811.R1.TR3)
cok büyük ihtimalle istanbula gelip istanbuldan birdaha türkiye içine dagılacagı için .posta gümrügünde fedexin kendi antreposnda takılır takılırsada
09-04-2014, 18:10
cok büyük ihtimalle istanbula gelip istanbuldan birdaha türkiye içine dagılacagı için .posta gümrügünde fedexin kendi antreposnda takılır takılırsada
Hımm.Daha yakın bi ile gelse iyi olur aslında.Olmadı iptal ettirecez artık : )
20-04-2014, 06:16
https://www.fedex.com/fedextrack/index.html?tracknumbers=592881786130&locale=tr_TR&cntry_code=tr
son durum böyle.Sanırsam gümrükte takılmadı ? Terimlerden serbest bırakıldı diyor ama pazartesi ya da salı görürüz artık : ) Bu arada Malezya'dan gelene kadar amma çok yere uğramış paket :D