Orijinalini görmek için tıklayınız : Stock motorda ethanol, methanol, taloen
HardCore
12-11-2013, 22:09
Abilerim, soruda mantık aramaksızın cevaplarsanız sevinirim. Merakımdan soruyorum ya da deneyeceğimden... :)
Sadece filtre, egzoz ve headeslı, beyne müdahale edilmemiş bir motorun yakıtına ethanol, methanol ve ya taloen karıştırılır mı?
En kötü ihtimali değerlendirirsek, sağlıklı bir motorda ne gibi sorunlar ortaya çıkartır?
Dene sorun olmaz derseniz, oranlama nasıl olmalı kaç litre benzine ne kadar sözü geçen yakıtlardan karıştırabiliriz?
131mirafiori
12-11-2013, 22:26
10 litre benzine 1 litre olacak şekilde koyabilirsin benim gibi 10 litre benzine 5 litre methanol koyarsan duman lastiklerini ve benzin borularını bitirirsin :D
speed_blue
12-11-2013, 22:28
arada sırada tolyen kullanıom 50 litre benzine 5lt tolyen
Takipteyim,bende merak ediyorum :)
ChtArdARSL
12-11-2013, 23:43
Tollen nerden bulabılırız? Kendımızmı yapıyoruz? Oz ıle konusalım faydası olursa bnde denemek ısterım
isacicek28
12-11-2013, 23:52
toluen nı abı kımya sanayı olan yerlerde bulabılırsın lıtresı 2 dolardı bızım arkadasın boya fabrıkasına alırken gormustum :)
ErayCerit
12-11-2013, 23:58
peki bu karışım sonrasında ortalama bir araç kaç boy fark ediyor ? ya da üç aşşağı beş yukarı getirisi nedir ?
saf alkol koysak peki bi yararı olurmu ?
Ben yaklaşık %20 oranında depoya methanol ekledim ne olacak diye....
Sonuç: Ortalama 1 boy önden koştu araba diyebilirim. 2.0 175hp bir araç.
stock araçda afr düşürür. gaz tepkisi iyileşir yanıcı olduğu için ateşlemeye yada düz mantık benzini kaliteleştriyor diyelim. (kendi yorumum)
boy hesabı yapılması imkansız aracına göre değişir. benim gözlemlememe göre az da olsa fark ediyor.
tollen dediğiniz toluen ise 50 tl ye 5 lt çok fazla. 50tl 10lt desek 1.5lt ideal bence
saf alkol dediğiniz ztn etanol(etil alkol) metanol(metil alkol) vs
By_HaNNibaLL
13-11-2013, 00:29
Depodaki yakiti kalitelileştirir yanmayi iyileştirir miktar konusunda deneyenler yazarsa daha iyi olur fazlasi detenasyona sebep olur düşüncesindeyim.
Depoda fazla süre kaldiğinda suya dönüştüğü de yazildi.
İyi araştirmak lazim
Geneli yazılmış ama aracın bilgiler kısmındaki ae101 olduğunu varsayarak yorumluyorum ben de,
bence %5 i geçme, 16 yaşında araba yakıt hattın, depon ne durumda bilmiyoruz, zarar verebilirsin. hatta çeyrek depodan yola çıkarak hesapla ona göre koy içinde kalmasın uzun süre.
ki bence hiç koyma, neden dersen bir çok yeni model arabaya konulabiliyor hatta şöyle örneklendirmem gerekirse toyotada vvti lar fabrikadan uyumlu çıkıyor e85 e bile. Ama öncesinde ne aracının beyni o yakıtı algılayacak kadar akıllı, ne de yakacak kadar verimli malesef. Daha fazla yakıt tüketiminden başka kayda değer bir faydası olacağını düşünmüyorum OEM beyinli bir 4afe motorda.
HardCore
13-11-2013, 10:59
Yorumlara göre ortalama 1/10 şekilde istatistik yaptım doğru mudur :soru: e10 yani
peki bu karışım sonrasında ortalama bir araç kaç boy fark ediyor ? ya da üç aşşağı beş yukarı getirisi nedir ?
Videolar bölümünde 207 rc ve cupra denemesinde fark görülebiliyor, tabi aşırı beslemeli araçla atmosferik aracın yakıta verdiği tepki aynımıdır bilemem :) Denersem yazarım veya denerseniz yazın sevinirim.
saf alkol koysak peki bi yararı olurmu ?
Saf alkol dediğin şey etil alkol yani ethanol, methanol; metil alkolse sahte rakılara vs. konulan kör eden türden.
Geneli yazılmış ama aracın bilgiler kısmındaki ae101 olduğunu varsayarak yorumluyorum ben de,
bence %5 i geçme, 16 yaşında araba yakıt hattın, depon ne durumda bilmiyoruz, zarar verebilirsin. hatta çeyrek depodan yola çıkarak hesapla ona göre koy içinde kalmasın uzun süre.
ki bence hiç koyma, neden dersen bir çok yeni model arabaya konulabiliyor hatta şöyle örneklendirmem gerekirse toyotada vvti lar fabrikadan uyumlu çıkıyor e85 e bile. Ama öncesinde ne aracının beyni o yakıtı algılayacak kadar akıllı, ne de yakacak kadar verimli malesef. Daha fazla yakıt tüketiminden başka kayda değer bir faydası olacağını düşünmüyorum OEM beyinli bir 4afe motorda.
Teşekkür ederim abi, 4afe için bende aşağı yukaru bu yorumu bekliyordum. Öte yandan arkadaşımın 110 luk corollasına %85 ethanol koyarsak sorun yok yani :) ?
Motor olarak uyumludur deniliyor ama TR pazarı için gelenlerde kıllık olabilir, belli olmaz Toyota'nın işi açıkçası :)
%5-%10 iyidir derim :D E85 koyunca yakıtı %30 civarı artar bir de :D
Benzine Metanol karıştırılması ile ilgili YTÜ de bir tez hazırlamışlardı. Bütün ölçümlemeleri yaparak. Performans ve ekonomi için konulması gereken miktarlar hakkında çok detaylı bir çalışma idi.
Oranlar için şunu söyleyeyim.
10 a 1 değil 9 +1 olacak şekilde veya 85% değil 85 e 15 şeklinde yapılması daha doğru oluyordu.
o tezden notlar almıştım. şimdi araki bulasın durumu var ama bakacağım.
Sıkıştırmayı yükseltmedikçe ve avansla oynamadıkça ne anlamı varki ? Uğraşına beklentisine değmez bence.
HardCore
13-11-2013, 11:33
Motor olarak uyumludur deniliyor ama TR pazarı için gelenlerde kıllık olabilir, belli olmaz Toyota'nın işi açıkçası :)
%5-%10 iyidir derim :D E85 koyunca yakıtı %30 civarı artar bir de :D
Aynen abi riske etmeyelim, eksın ararken ele güne madara olmayalım 5-10 iyidir :D
Benzine Metanol karıştırılması ile ilgili YTÜ de bir tez hazırlamışlardı. Bütün ölçümlemeleri yaparak. Performans ve ekonomi için konulması gereken miktarlar hakkında çok detaylı bir çalışma idi.
Oranlar için şunu söyleyeyim.
10 a 1 değil 9 +1 olacak şekilde veya 85% değil 85 e 15 şeklinde yapılması daha doğru oluyordu.
o tezden notlar almıştım. şimdi araki bulasın durumu var ama bakacağım.
Örnek veriyorum %85 zaten; 85cc ye 15cc değil mi abi ben mi yanlış biliyorum. Yüzde mevzusunda hatalı değilsem kullanmamız gereken yakıt e10 yani 10cc meth e karsılık 90cc benzin :) Teşekkür ediyorum.
Mevcut benzin kalitemizin rezalet olduğunu düşünürsek. 1 e 10 oranında katılabilir. Hiç değilse araç gitmesi gerektiği gibi gider düşüncesindeyim. Zira kullandığımız 97 oktan bile kötü kalitede bir benzin..
yakıt konusunda çogunu denedim ama stok motora yakıt bence çok anlamsız ve buji eritebiliyor dikkat etmeni tavsiye ederim
Aynen abi riske etmeyelim, eksın ararken ele güne madara olmayalım 5-10 iyidir :D
Örnek veriyorum %85 zaten; 85cc ye 15cc değil mi abi ben mi yanlış biliyorum. Yüzde mevzusunda hatalı değilsem kullanmamız gereken yakıt e10 yani 10cc meth e karsılık 90cc benzin :) Teşekkür ediyorum.
örn: 10 lt yakıta 1 lt metanol koyarsan 10% olur ama elindeki miktar 11 litre olur.
9 lt yakıta 1lt metanol koyarsan elindeki toplam miktar 10 lt olur ama yüde olarak 10% den fazla karıştırmış olursun. Bu tipte bir karışım oranı ile çalışma yapmışlardı. Bildiğimden değil adamların yazdığını söyledim. Yanlış da olabilir.
YTÜ deki tezde metanol kullanan bu ölçülerde yapmış ve belli karışımların dışına çıkıldığında performans düşmesi ve yakıt sarfiyatının arttığını gözlemlemişler.
Ne kadar metanol o kadar iyi demek olmuyor.
Şu tez den aldığım notlar vardı zamanında ilgimi çekmişti. Arayıp bulayım. Orada egzos gaz değerleride vardı. Çok detaylı bir çalışma idi.
Gunes G.
13-11-2013, 11:46
Hesabin dogru ama aldigin benzinde de ethanol var, gercekten E10 yapmak istiyosan onuda hesaba katman lazim :)
Bu alternatif yakitlari destekleyecek sistem olmadan bu tarz yakitlari kullanmaktan kayda deger bir kazanc saglayamazsiniz. Ugrastiginiza deymez kisaca alin pompadan benzininizi gecin...
Bu %10 lar filan inanilmaz ufak rakamlar, %10 icin koymayin, bosuna risk almayin. Ethanol diye alacaginiz sivinin ne oldugunu bilemiyorsunuz cunku, illa test etmek gerekiyor onceden acaba hakikaten ethanolmu, yoksa iso propil alkol mu ya da baska birsey mi diye...
Gunes G.
13-11-2013, 11:48
örn: 10 lt yakıta 1 lt metanol koyarsan 10% olur ama elindeki miktar 11 litre olur.
9 lt yakıta 1lt metanol koyarsan elindeki toplam miktar 10 lt olur ama yüde olarak 10% den fazla karıştırmış olursun. Bu tipte bir karışım oranı ile çalışma yapmışlardı. Bildiğimden değil adamların yazdığını söyledim. Yanlış da olabilir.
YTÜ deki tezde metanol kullanan bu ölçülerde yapmış ve belli karışımların dışına çıkıldığında performans düşmesi ve yakıt sarfiyatının arttığını gözlemlemişler.
Ne kadar metanol o kadar iyi demek olmuyor.
Şu tez den aldığım notlar vardı zamanında ilgimi çekmişti. Arayıp bulayım. Orada egzos gaz değerleride vardı. Çok detaylı bir çalışma idi.
Yanlis anlamissin dostum, 10lt yakita 1lt methanol koyarsan %10 olmaz %9.09 olur.
%10 Ethanol %90 benzin = 1 litre ethanol + 9 litre benzin = E10
Hesabin dogru ama aldigin benzinde de ethanol var, gercekten E10 yapmak istiyosan onuda hesaba katman lazim :)
Bu alternatif yakitlari destekleyecek sistem olmadan bu tarz yakitlari kullanmaktan kayda deger bir kazanc saglayamazsiniz. Ugrastiginiza deymez kisaca alin pompadan benzininizi gecin...
Bu %10 lar filan inanilmaz ufak rakamlar, %10 icin koymayin, bosuna risk almayin. Ethanol diye alacaginiz sivinin ne oldugunu bilemiyorsunuz cunku, illa test etmek gerekiyor onceden acaba hakikaten ethanolmu, yoksa iso propil alkol mu ya da baska birsey mi diye...
HENKEL:D
Merdiven altı değil herhalde..
Gunes G.
13-11-2013, 11:56
HENKEL:D
Merdiven altı değil herhalde..
Henkel ethanol mu satiyor? Kaca litresi?
Henkel ethanol mu satiyor? Kaca litresi?
lt olarak alamazsın. etonol mü metanol mü?? bireylere satışı yok. Taahütname falan vermen gerekiyor. iş uzun. ne istediğini söyle ben yardım etmeye gayret edeyim.
Gunes G.
13-11-2013, 12:09
lt olarak alamazsın. etonol mü metanol mü?? bireylere satışı yok. Taahütname falan vermen gerekiyor. iş uzun. ne istediğini söyle ben yardım etmeye gayret edeyim.
Ethanol lazim ama tabi detaylari bilmem lazim, %kac saflikta ve litresi ne kadar gibi.
Ne kadar alabiliriz en az, olcusu nedir?
Pm.den devam :)
Bazen yakıtsız calısmayan arabalar bıle olabılıyor :D :D
HardCore
13-11-2013, 13:31
alışmış kudurmuş mevzusu mu abi :D
suprolla
13-11-2013, 14:29
levonun bahettiği corollalar brezilya ve bi kaç ülkeyen giden 1zzfbe kodlular etanol uyumlu...
burdaki vvti için konuşalım...her oranda etanol metanol denedim....ben bi zarar görmedim...halla kullanıyorum zarar hala yok...depoda 2 ay bekleyen metanol bile oldu marş basmadan yine bişi olmad...1 aydır e90 duruyo depoda yine sonuç güzel...sanırım malzeme kalitesinden kaynaklanıyo...kalitesiz kullandık bekletmediğim halde zarar verdi...yani aldığın ürüne dikkat et...
ben corollada ne yakıt hattı ne kütük ne regülatör kullanıyorum....
afr tutturmak için baya büyük enjektör ve pompa kullanıyorum sadece...e manage çalıştıramadığım için avans falan ayarlayamadım :) ben ekonomik olsun diye kullanıyorum...
bu halde bile benzine göre altlarda sanki hissiyat daha iyi...filtre düz boru egzoz var sadece...
ayarla falan kullananlarda kendi deneyimlerini yazarlar...ben orjinal beyinle olan deneyimimi yazdım...aynı şekilde saabta kullandım benzine göre ciddi fark oldu basınç gelince...ama onu günlük kullandığımız için sorun oluyodu sistemi söktüm tüp daha mantıklı günlük
arkadaşlar bende yakın zamanda denedim hatta radara düşüp 343 tl cezada yedim.rölantiyi az güzelleitiriyor başkada bir boka yaramıyor haa 2nm de fazladan güç veriyor.bencede uğraşmaya değmez.birde benim motor aşırı besleme.egt yi düşürdüğüde fasa fiso kit alıp kullanırsanız o çok başka şey tabi.
burakteke
14-03-2014, 13:12
Bende bu kimyasallar var isteyen olursa satış yaparım...
Vtec_boy
16-03-2014, 10:32
karbıratörlu motorlarda denıyen varmı arkadaşlar:)