Orijinalini görmek için tıklayınız : Çakarlı normal plakalı araçlar ?
Yiğit G.
05-11-2013, 10:55
Birkaç hafta önce maltepe/kartal sahilde arkama dayandı birtanesi laci mondeo çakarlı ama sivil plaka.. yol vermedim.. deli oldu... Sonunda en sagdaki boş şeride girdi ordan devam etti... Ceza yazmamıştır herlade değilmi , sonuçta plakası sivil , herhangi önüne gelen biride çakarı takmış olabilir böylelerine yol verme zorunluluğumuz yok değil mi ?
İstersen bakalım sistemden
Bende yol vermiyorum oylelerine
Ama aynadan gozukuyosa bagaji anten varsa makam arabasi olabilir
Ceza yazamaz cunku polis degiller
ChtArdARSL
05-11-2013, 11:15
Son 1 yılda okadar cok arttıkı bu olay sasırmamak elde degıl hangısı gercek hangısı degıl anlasılmıyor
Polisi arayıp şikayet edebilirsin plakayla beraber. Yol üstünde trafik ekibi varsa çeviriyolar uyanıkları hemen :) Sivil plakayla , Ambulans/Itfaiye olmadığı sürece hiçbir hakkı yok
crazydog
05-11-2013, 11:30
Sivil polis yada istihbarat aracı olabilir bilemezsin içinden ne çıkacağını bende bi kere havaalanında bi transportlerla öle inatlaştım sağ camı indirdiginde bir minibüs dolusu özel harekatçıyla karşılaştım :D baba büyüksünüz dedim güldüler gittiler :D
sivil veya resmi ne farkeder?
herkes trafikte aynı haklara sahip ( eğer adam can kurtarmaya gitmiyorsa) !!
Sivil polis yada istihbarat aracı olabilir bilemezsin içinden ne çıkacağını bende bi kere havaalanında bi transportlerla öle inatlaştım sağ camı indirdiginde bir minibüs dolusu özel harekatçıyla karşılaştım :D baba büyüksünüz dedim güldüler gittiler :D
sen bıçağı yicen bi gün kıçına da bakalım ne zaman. bırak şu inatlaşma huyunu;)
bende hiç vermiyorum, verene de gıcık oluyorum. trafikte 100 kere dur kalk arabanın da benimde anam ağlıyor, içindeki her kimse ampülü yakıp trafiği açıyor.
insanlar da ambulans gelse bu kadar canla başla yol vermeye çalışmaz ama görünce ampülü birbirini eziyor resmen. insanların kendisine saygısı yok ki, sen niye bekliyosun o zaman trafikte sende tak lambayı ampülü neyse sende geç.
ama geçen sene eskişehir yolu/ sayıştayın karşı şerinde konsoloslar toplantısı tarzınde birşeyler vardı, o zamanda yine sağıma soluma doluştular vermedim biri arkadan dokundu bana, hemen sağa çektim inenleri görünce arabaya nasıl bindiğimi hatırlamıyorum, götünden kan alır bazıları adamın orası ayrı
Plakası normalse ne emniyetten geçerken ne de solda selektör yaparken hayatta yol vermem.. Hatta bir kaç defa 155'e şikayet ettim bu şekilde sağımdan solumdan geçenleri..
Plakası normalse ne emniyetten geçerken ne de solda selektör yaparken hayatta yol vermem.. Hatta bir kaç defa 155'e şikayet ettim bu şekilde sağımdan solumdan geçenleri..
bazilari sivil polis koruma araci vs.. olabiliyor, sakat birine rastlama aman dikkat et.
Çevirip Kimlik ruhsat sorgulasaydınız :D
Yiğit G.
05-11-2013, 13:36
""Çakar ve tepe lambalarıyla ilgili bilgi veren üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Koruma ve korunan araçlar bu lambaları kullanabilir. Ancak kullanılacağına da oradaki polis karar verecek. Gereksiz yere trafik kurallarını ihlal etmesi için o yetki verilmiyor. Trafik olan bir yerde, eğer korunan araç için risk varsa kullanılabilir. Ancak bir yere yetişmek için yapılıyorsa bu yanlış” dedi. ""
:) :) :) iyiymiş :D
İbrahim33
05-11-2013, 14:20
arabanın mondeo olması soru işareti ? çünkü mondeolar emniyet müdürlerine , komiserlere ve özelliklede yoğun bir şekilde tbmm görevlilerine veriliyor.
bi kez ben de denk gelmiştim fakat konvoydu. S500 ve 2 tane Vectra OPC yara yara gidiyorlardı :)
Başbakan konvoyuna makas attım mondeoların birine birşey olmadı
Şans bu işler.
Yiğit G.
05-11-2013, 14:31
arabanın mondeo olması soru işareti ? çünkü mondeolar emniyet müdürlerine , komiserlere ve özelliklede yoğun bir şekilde tbmm görevlilerine veriliyor.
yoo normal devlet dairelerinede veriliyor mondeolar ama siyah veya daha farklı plaka oluyor.polislerinkide öyle.
http://golcukmedya.com/wp-content/themes/wpmedyahaber//resim/timthumb.php?src=http://golcukmedya.com/wp-content/uploads/FORD.jpg
http://d.haber3.com/other/belediye-baskanina-yeni-makam-araci-IHA-20111214AY495993-2-t.jpg
yok abi valla ben de vermiyorum yol falan.. hatta geçen ay sahrayıceditte tersten kaptırıp geldi bir tane beyaz accent vermedim yol, yaktı ışıkları elini çıkardı camdan geri git geri yapıyor. yine tınlamadım indi yanındaki kimlik soruyor bana.. aynısını ben sorunca uğraştırma beni ekip çağırmakla dedi. sen zahmet etme ben arıyorum şimdi diyince "senle mi uğraşıcaz akşam akşam" diyip tıpış tıpış yol da verdi, gitmesi gereken sokağa da girdi :D gerçi plakayı alıp 155 e ilettim durumu ama bişi çıkacağını sanmam :)
ilker_yusuf
05-11-2013, 16:36
Valla ben geçenlerde denk geldi... aracımın bir iki işlem yapıyordum... o sırada sivil plakalı linea arabaya çakar ve siren taktırıyordu... Sordum polis aracı falan mı yok dedi belediyede çalışıyor abi onun için takıyoruz. O sırada yunus polislerinden biri aracının ses tesisatı için geldi ( züerinde ki t shirtten ve adamla sohbetlerinden anladım ) çakar ve siren takıldığını görmesine rağmen hiç ses çıkarmadı... neden takıyorsunuz yetkinizx ne diye sorgulamadı.
Eskort ve koruma subelerde sivil plakali olarak mevcut.il ozel idaresi,valiliklerdede bolca mondeo (2.0 tdci) mevcut
Valla pek şeyimde olmaz ambulans, itfaiye, resmi polis v.b araçlar halinde.. Geçenlerde eskortlu bir land cruiser yol istiyor nereye gidecekse pzvnk kilit trafikte bi FBI havaları fln tövbe yarabbi ya.. İyi sinirlenmiştim pıçaklıycaktım valla :D
İbrahim33
05-11-2013, 17:08
yoo normal devlet dairelerinede veriliyor mondeolar ama siyah veya daha farklı plaka oluyor.polislerinkide öyle.
http://golcukmedya.com/wp-content/themes/wpmedyahaber//resim/timthumb.php?src=http://golcukmedya.com/wp-content/uploads/FORD.jpg
http://d.haber3.com/other/belediye-baskanina-yeni-makam-araci-IHA-20111214AY495993-2-t.jpg
dediklerinin dışında sivil araçlardada gördüm ben abi , plaka normal araba baya hırpalanmış belli , ön camda emniyet müdürlüğü kartı vardı.
Ben takmiyorum pek bigun birine cami actim laf soylicektim basti kacti:) bu gibi durumlarda polisi arayip plakasini verin sorgulatin durumu anlatin.
Aslında sivil yada polis farketmez. Çakarlı araca yol vermeye mecburuz
Yol verdıkten sonra 155 e plakayı bıldırmek gerekıyor
Normal yada polıs aracı. Bu polisi ilgilendirir
burakcan
05-11-2013, 17:27
malesef halkımızın art niyeti hiçbir polis helede sesli ve ışıklı işaret araçlarını kullanıp biryere yetişmeye çalışan durdurup sizinle uğraşmaz en yakıp trafik ekibine plakanızı verir o yüzden trafikte ki bir çok araç malesef sahtekar.
Mikrop_Ali
05-11-2013, 17:33
geçenlerde çayyolunda bi clio'yu şikayet ettim ama ilgilendilermi bilmiyorum
bi kez ben de denk gelmiştim fakat konvoydu. S500 ve 2 tane Vectra OPC yara yara gidiyorlardı :)
Kadir Topbaş olması lazım.OPC koruma araçları onundu:)
Yiğit G.
05-11-2013, 17:39
şimdi trafik bölge müdürlüğünü aradım , orda görevli ile konuştum , başıma gelen olayı anlattım , kim olursa olsun dedi devlet memurları dahil , başbakan , cumhurbaşkanı , özel polis eskortları , polis aracı , ambulans , itfaiye ve askeriye bunlar harici sizden kimse yol isteyemez.Diğerlerine yol vermenize gerek yok öyle bir hakları yok öyle birşey olursa haber verin 560 tl+ aracı hizmetten almaya kadar cezası var dedi.Ceza falanda asla kesemezler dedi.
şimdi trafik bölge müdürlüğünü aradım , orda görevli ile konuştum , başıma gelen olayı anlattım , kim olursa olsun dedi devlet memurları dahil , başbakan , cumhurbaşkanı , özel polis eskortları , polis aracı , ambulans , itfaiye ve askeriye bunlar harici sizden kimse yol isteyemez.Diğerlerine yol vermenize gerek yok öyle bir hakları yok öyle birşey olursa haber verin 560 tl+ aracı hizmetten almaya kadar cezası var dedi.Ceza falanda asla kesemezler dedi.
Özel Polis Eskort larını nasıl anlıyacaz ?
Ailemde vekil ve basbakanlik mustesarivar arabada onlarin karti var ama hic cakar takmak aklima gelmedi...
Ozel eskortlar bagajdaki kocaman telsiz antenlerinden belli oluyor
Ceza kendisi kesmez de arar devrem bu adamı bir silkeleyin der sonra uğraş dur.
Aciliyeti yokken emniyetten giden herkes benim gözümde kul hakkı yiyordur.
Başbakanın konvoyunda zibliyon tane passat ve mondeo var.Çoğu sivil plaka ve çakarlı.Keza diğer parti başkanlarında, bakanlarda da böyle.
morgy_drag
05-11-2013, 18:38
Sivil koruma araçları,koruma yaptıkları makam ın konvoyundayken sizden yol isteyebilir..
Konvoy da ki aracı tanımanız kolay..
Makam yoksa orta da dolayısıyla,koruma yapılacak durumda yoktur..Bu durumda o aracın vasfı da yoktur..
Tek başınayken,bilsem ki sivil koruma aracı yine yol vermem..İçi boş,sirenleri tepe lambaları yanmayan ambulansa yol vermek gibi bir durum sanırım..
son zamanlarda fluencelerdede çakar çok fazla mevcut keza lineada öyle genede inatlaşmamak lazım yol verince bişey kaybetmeyiz heralde eğer durum uygunsa, sonrada şikayet etmek en mantıklısı
araç o an sivil plakalı olabilir ama aslını bilemezsiniz.
bazı devlet dairelerine ve/ya kurumlara ait araçlarda 3-4 plaka oluyor.
Sikayet icin 154 mu ariyicagiz ?
Abi artik 154 yokki baya oldu sadece 155
ankarada cakarli yuzlerce mondeo passat ve audi var
mercedeste az gordum ama bu ucunden surusune bereket var
İşte bu yuzden sağ seritten gitmemeye calışıyorum. Sağdan gidersem mutlaka bir çakarlı ile papaz oluyorum. O cakarlarını selektörlerini patlatıyor arkamdan ben de 4 lü yakıyorum cevap olarak, sonra seyreyle cümbüşü
Okula giderken temde her sabah görüyorum direk 155'i arayıp plakayı veriyorum resmi olup olmadığı için. Eğer resmi araç değilse geçmiş olsun, ki çoğu değil :)
Fluence'lerin çoğu savcılara veriliyor. Bizim sokakta bir savcı oturuyor. Onun aracında da çakarlar var. Yasal mı bilmiyorum tabi :)
SekoLive
06-11-2013, 08:18
geçen bir transit gidiyordu önümde beyaz camlar zifiri siyah arka camda cakar ve ledden polis yazısı vardı :) gerçek polis ise bile o polis yazısıyla direkt uyanıklardan olarak değerlendirdim komik geldi :)
valla o mevzular değişik biraz ya da bana öyle denk geliyor.
ben geçenlerde en sağdan önüme geçmeye çalışana selektör yakarak yol vermedim almadım önüme, arkama düştü. önüm de dolu 1 2 kere slektör yaktı yine yol vermedim, önüm açılınca kapadım gittim. yine geldi sonra sağımdan geçti gitti mesela:)
ahmetuygur
06-11-2013, 12:02
Bi milletvekilinin özel kendi kullandığı chaynne i almıştık üzerinde Çakar vardı rica ettik sökme etme kalsın diye ağladık vermişti üzerinde megafonda vardı pıffsss pıffsss ticari değaam ed
Ahmet Saraçoğlu
06-11-2013, 12:08
burda konusu vardı , ankara havaalanı yolu dönüşünde sanırım bizdne birini konvoydaki kişiye risk olarak gördükleri için arka çaprazdan tıklayıp döndürmüşlerdi.Ne olur ne olmaz dikkat etmek lazım.
geçen bir transit gidiyordu önümde beyaz camlar zifiri siyah arka camda cakar ve ledden polis yazısı vardı :) gerçek polis ise bile o polis yazısıyla direkt uyanıklardan olarak değerlendirdim komik geldi :)
rıza baba ve ekibi :D
Ferhat_V
06-11-2013, 20:00
Bizim sokaktada boyle bir mondeo var yeni kasa..camlar zift ama ustunde ne polis nede baska bisey yazmiyo..kullananda surekli takim elbse ve belde silahla geziyor hic karisani yok..buyuk ihtimal korumalardir yol veririm gider..
Bir benzeri 2009 yılında, Eskişehir'e 40 km kala benim başıma geldi. 140 km/h ile sollama yaparken gri renkte, çakarlı sivil plaka bir mondeo arka arkaya sellektör yapınca bende gaza geldim, yapıştırdım:D biraz ilerde gazdan çektim, yanımdan bir geçtiler önde 2 tane, arkada 4-5 tane mondeo ile ortada S serisi, şok oldum resmen. Tbmm plakalıydı S serisi. Ama Allah'tan bir ceza falan gelmedi. Ondan sonra da her zaman yol verdim çakarlı araçlara:) kim olursa olsun, geçsin gitsin mantığı oluştu bende