PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gürcistandan araç satın almak

Can's
29-10-2013, 13:37
başlık biraz kaba oldu kusura bakmayın.Çok yakın bir akrabam orada lojistik işine başladı bende onun vasıtasıyla oradan araç getirmek istiyorum sorum şu o ülkenin araç satış sitesinde bir araç buldum bu aracın fiyatı cok uygun ama yokohoma japonya gumrukte dıyor yardımcı olabılecek arkadaslar yazarsa sevinirim fiyat düşük

http://www.autopapa.ge/tr/mazda/rx-7/267126?search_hash=aae378e127439fb58dcadaa45a523be 3&offset=1

AEAlmas
29-10-2013, 13:59
Emsalleri 16 bin dolar demekki masraflari ile o fiyatlara geliyor tasimasi gümrük vs vs :)

Sert@ç
29-10-2013, 13:59
Dikkat edin araba calinti cikabilir gumrukten cikarken el konabilir

Can's
29-10-2013, 14:05
benım merak ettiğim neden bu fiyat eger gürcüstandaysa arac hemen alınır nakliye sıkıntısı yok zaten biz getiricez tırla ama dediğiniz gibi emsallerinden 10 bin dolar neden düşük :D

atituti
29-10-2013, 14:05
1000 dolar dünya üzerinde herhangi bir yerde imkansız fiyar bu araba için , sembolik vermişlerdir büyük ihtimal ya da yurt dışından çalıntı gelmiştir

Can's
29-10-2013, 14:21
1000 dolar dünya üzerinde herhangi bir yerde imkansız fiyar bu araba için , sembolik vermişlerdir büyük ihtimal ya da yurt dışından çalıntı gelmiştir
mail attım simdi cevap bekliyorum kesın dediğin gibi sembolik

ENGean
29-10-2013, 14:31
arkdsm gurcıstandan 8 bıne m3 aldı. burdakı yazan sembolık olabılır ama cokta ucuk bı fıyat olcagını sanmıyorum.

chatlaxs
29-10-2013, 14:44
sembolik diğer ilanlarıda 1000 $ hep

0M42
29-10-2013, 15:00
Gürcistanda araç fiyatları cidden komik, şaşırmamak elde değil.Fakat bu aracı kimse kimseye 1000 dolara vermez ya bir yanlışlık var yada bir çakallık.

Can's
29-10-2013, 15:09
Gürcistanda araç fiyatları cidden komik, şaşırmamak elde değil.Fakat bu aracı kimse kimseye 1000 dolara vermez ya bir yanlışlık var yada bir çakallık.

fiyat sembolik olduğu kesinleşti ama yinede biraz araştırmak gerek bu aracı farklı ülkelerden tedarik ediyorlarmış orada olan araçların fıyatı da ***** suan ilgilendiğim bir diğer araç toyota celica gts onunda fiyatı 1500 2500 dolar arası

yaşar
29-10-2013, 15:13
Fiyat sembolik georgia da iyi bir m3 12.000 $ .
O fiyata bile razıyım lakin işler ciddiyete başladığı anda her şey değişiyor, sizin adınıza olmuyor,başka birinin adına alman gerek georgia vatandaşı olması lazim, farz ı misal başka birnin üzerine aldın kime nasıl güveneceksin? 6 ay kullanabiliyorsun türkiye de sonra tekrar georgia ya gitmesi gerekiyor, gümrük işleri vs vs vs vs uzayıp gidiyor astarı yüzünü geçer diye düşünüyorum.

Gürhan
29-10-2013, 15:17
Amcamın oğlu Gürcistandan gürcü plakalı cls500'ü 18.000$'a almıştı. Fiyatlar gerçekten çok düşük. Artvinde oturduğu için benzin de sıkıntı olmuyor karşıya geçip ucuza benzinini de alıyor. Tek sıkıntısı Türkiye'de sadece 6 ay kalabilmesi.

Can's
29-10-2013, 15:24
Fiyat sembolik georgia da iyi bir m3 12.000 $ .
O fiyata bile razıyım lakin işler ciddiyete başladığı anda her şey değişiyor, sizin adınıza olmuyor,başka birinin adına alman gerek georgia vatandaşı olması lazim, farz ı misal başka birnin üzerine aldın kime nasıl güveneceksin? 6 ay kullanabiliyorsun türkiye de sonra tekrar georgia ya gitmesi gerekiyor, gümrük işleri vs vs vs vs uzayıp gidiyor astarı yüzünü geçer diye düşünüyorum.

Bana astarı yüzünü geçmiyor ben araca burada plakasız olarak sadece ilerleyen zamanda pistlerde yada bu tarz organizasyonlarda kullanmak için bakıyorum neden gürcistan derseniz istediğim araçlar burada yok orada var ve oradaki fiyatlar çok güzel.

12000 $ m3 için çok yüksek benim gönlümdeki araç (Celica GTS) 2000-3000 dolar arasi güven meselesine gelince şirkette şoförlük yapan bir çalışanimızın üzerine almayı düşünüyorum sorun olucağını düşünmüyorum konuya bu açıdan bakınca benim düşüncemin mantıklı olduğunu anlasılacak

BthnKrkt
29-10-2013, 15:29
plaksız olarak onu buraya nasıl sokmayı düşünüyorsun?

Can's
29-10-2013, 15:30
plaksız olarak onu buraya nasıl sokmayı düşünüyorsun?

plakasız olarak derken 6 ay gıbı bır sure var değil mi ? o sure zarfında karakolda bile kesici yapabılırım sanıyorsam :soru:

BthnKrkt
29-10-2013, 15:34
Bana astarı yüzünü geçmiyor ben araca burada plakasız olarak sadece ilerleyen zamanda pistlerde yada bu tarz organizasyonlarda kullanmak için bakıyorum neden gürcistan derseniz istediğim araçlar burada yok orada var ve oradaki fiyatlar çok güzel.

Aslında benim bildiğim yasal olarak aracı buraya geçirme hakkı olan ve geçiren kişiden başkası kullanamıyor. Vekalet vs de işe yaramıyormuş ama çoğu polis bunu bilmediğinden kullanılıyormuş. Birde plakasız olarak kullanmk için yazmışsın ondan sordum.

Can's
29-10-2013, 15:39
kısaca gürcistan tbilisden edindiğim bilgi şuan oradan araç getirtmekte sıkıntımız yok tek sıkıntı 6 ay mevzusu orada araç satışta da uzun bir belge trafiği yok istediğin araca sahip olup burada ilk 6 ay kullanabiliyorsun o 1000 dolar sembolik fiyatlı araçlarda bir kaç firma tarafından gürcistana tedarik edilebilen plakasız sembolik fiyatlı araçlarmıs vs vs
bilgilerini paylaşan arkadaslara tesekkurler

Bad-Fast
29-10-2013, 15:39
peki bu gelen araç burda pert olsa misal nolucak o zaman , perti geriye gitmiyceğine göre hurda ya mı ayrılıyor :)

BthnKrkt
29-10-2013, 15:41
peki bu gelen araç burda pert olsa misal nolucak o zaman , perti geriye gitmiyceğine göre hurda ya mı ayrılıyor :)

gümrüğe gidiyor eger hurda olduysa hurda olarak tasişten satılıyor

Hakan Burak
29-10-2013, 16:14
Gürcistan'dan araba getirmek o kadar kolay olsaydı, ilk başta ben getirirdim ki şu an resmi Gürcistan vatandaşıyım. (Çift vatandaş olarak.)

Evdeki hesap çarşıya uymuyor, astarı yüzünü geçiyor işin 6 ay git gel çok masraflı. Ucuz olsa bile zaman kaybı.

Can's
29-10-2013, 16:23
Gürcistan'dan araba getirmek o kadar kolay olsaydı, ilk başta ben getirirdim ki şu an resmi Gürcistan vatandaşıyım. (Çift vatandaş olarak.)

Evdeki hesap çarşıya uymuyor, astarı yüzünü geçiyor işin 6 ay git gel çok masraflı. Ucuz olsa bile zaman kaybı.

:icon_tup:

Kahn23
29-10-2013, 16:34

Ki, bildiğim kadarıyla öyle 6 ay'da bi gel-git değil. Aracın 6 ay burada 6 ay orada kalması lazım.

AdemAr
29-10-2013, 16:48
2 adet araç alsak nasıl olur :) ilk 6 ay birini diğer altı ayda diğerini kullansak :)))

HondatugraL
29-10-2013, 16:50
2 adet araç alsak nasıl olur :) ilk 6 ay birini diğer altı ayda diğerini kullansak :)))

gözün doysun :hahaha:

fkocak
29-10-2013, 17:03
bende böyle düşünüyorum en mantıklısı bu heralde :)

coolvtec
29-10-2013, 17:04
fiyatlar o kadar düşükse 2 araç mantıklı. nakliyeci ile gönderirsin birini bırakır, sınırdan diğerini alır getirir, ohhh mis :) 6 ay m3 binersin, 6 ay rx7 :)

coolvtec
29-10-2013, 17:06
gtr varmıymış, kaç paraymış? :)
edit / alıntıdır

Aşağıdaki yazdıklarım güncel olup T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesinden ALINTIDIR. Umarım bir çoğunuzun sorularına cevap olur.

Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?

Kişinin bir yıl içerisinde 185 günden uzun bir süre Türkiye dışında bulunması halinde yurtdışında yerleşik olduğu kabul edilir ve turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirmesi mümkündür.

Turistik kolaylıklar kapsamında girişi yapılacak taşıtlara ne kadar süre verilmektedir?

Kişinin taşıtı ile birlikte Türkiye’de kalabileceği azami süre 180 gündür. Emekliler için özel bir düzenleme yapılarak 360 gün süre verilmektedir. Bu süreler, kişinin ve taşıtının kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunması halinde verilir.

Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Sınır kapısından giriş çıkış yapsam tekrar 180 gün süre verilir mi?

Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Tekrar ne zaman araç getirebilirim?

Kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunmanız halinde yeniden taşıt getirebilirsiniz. Aksi halde taşıt getirmeniz mümkün değildir.

Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Belirli bir süre yurtdışında kalmadan adıma kayıtlı başka bir taşıt ile giriş yapabilir miyim?

Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan başka bir taşıt da olsa yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

Türkiye’de taşıtım ile birlikte 180 gün kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Aracımı orada bir başkasına satsam, aracımı satın alan kişi bu aracı Türkiye’ye getirebilir mi?

Satın alan kişinin, yurtdışında kaldığı sürelere bakılarak işlem yapılır. Satın alan kişi eğer yurtdışında kesintisiz 185 gün kalarak yurtdışında yerleşik hale gelmiş ise taşıt getirmesine izin verilir.

srkn
29-10-2013, 17:06
her türkün hayali yutr dışından araç getirmek :)

ÜSTÜNERC
29-10-2013, 22:18
önceden 6 ayda bir giriş yapıp cıksan oluyordu.Şimdi malesef 6 ay türkiye 6 ay gürcistanda durması gerekiyor.Kimisi cok rahat bi şekilde alıp kullanıyor kimisininde basına türlü türlü sıkıntılar belalar geliyor.Çok yakınımızın arabasına uyuşturucu basmıslardı.Bu tür sorunlara dikkat etmek lazım.

HkN
29-10-2013, 22:43
GGeçenlerde bir müşteri geldi Q7 ile;

Aracın plaka BUlgar ama adam Fransadan geldim diyordu. Nasıl oluyor dediğimde ise yanımda çalışan Türk Asıllı bir Bulgar personelin üzerine aracıalmış. TÜrkiyeye gekirken onu kullanıyorum daha rahat oluyor demişti.. Detayını alamadığıma üzülüyorum :(

fastchild
30-10-2013, 00:00
"Emekliler için özel bir düzenleme yapılarak 360 gün süre verilmektedir"
yazıyor emeklilikten kasıt Türkiyede emekli olmuş çifte vatandaş 360 gün kullanabilirmi yani aracını

benimde annemden dolayı çifte vatandaşlığa geçme hakkım var 2 araba alıp 6 ay biri 6 ay diğeri şeklinde ama bu emeklilere 360 gün işi kafamı karıştırdı babam emekli annemin emekli olmasınada az kaldı annem veya babam gürcüden araba getirse 360gün burada kullanabilecekmi eğer böyle ise ben sedan M3 bakmaya başlayayım :D

ilovedrifting
30-10-2013, 12:09
Gürcistan dan düzgün RX7 FD yi alabileceğin minimum fiyat 7000 $ dır. O araçtan gürcistanda yok. Japonyadan siparişle gelir gürcistana . 1 - 2 ay beklemen gerek. Gürcü tanıdığın yoksa TR ye sokamassın o aracı.

ilovedrifting
30-10-2013, 12:11

Araç tr de pert oldu ister bedavaya gümrüğe bırakırsın. İster çekiciyle tr den çıkış yapıp gürcistanda pert aracı değerlendirebilirsin.

M_PROJECT
30-10-2013, 12:24

farketmez , senin de 6 ay yurt disinda kalman lazim .

Gokmen Erbas
30-10-2013, 12:28
Avtomobil növü : idman maşını
Vəziyyəti: yaxşı

ben buna bayıldım :D

Can's
30-10-2013, 12:31
Gürcistan dan düzgün RX7 FD yi alabileceğin minimum fiyat 7000 $ dır. O araçtan gürcistanda yok. Japonyadan siparişle gelir gürcistana . 1 - 2 ay beklemen gerek. Gürcü tanıdığın yoksa TR ye sokamassın o aracı.

cok dogru bılgıler ben yaza dogru bakıcam eger hayırlısı ıse dusunuyorum

Berkan
30-10-2013, 12:38

cakallık yapmaya luzum yok yemezler :D

X bir kişi üstüne aracı sadece 6 ay sokabilir 2. bir araç sokamaz 6 ay bittikten sonra kısaca senede 6 ay burda durabilir bir kisi üstüne

ilovedrifting
30-10-2013, 13:16
Geriye dönük 1 yıl içerisinde 185 gün yurt dışında kalmamış tr vatandaşının araç sokma hakkı yoktur. Bu günü doldurmuş olan 6 ay kullanabilir. Günü olmayan gürcünün üzerine aracı alır girişi gürcü yapar vekaletle 6 ay kullanılır.

Karakuş
30-10-2013, 13:33
Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama benimde bu konu hakkında merak ettiğim bir kaç şey var.

Şu an kıbrısta öğrenciyim. Okul bittiğinde beraberimde bir tane dc5 integra typeR getirsem, 6 ay sonrada onu geri götürmesem:) yani garaja kapatsam vs. Plakasiz sadece pistlerde, yarışlarda kullanabilir miyim? Tosfed'in bu konuyla alakalı bir yönetmeliği var mıdır? Çünkü eskiden rallilerde hayalet yani plakasız evolar - s2000'ler yarışıyordu diye hatırlıyorum.

Biraz uzun oldu ama, bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

aliburma
30-10-2013, 15:14
peki yabancıdan yabancıya satışı yapılabilen araçlar da bu bahsedilen araçlar ile aynı kategoride mi değerlendiriliyor? yani iki kişi 6 ayda bir aynı aracı birbirine satsa oluyor mu? (bu epey bi kurnazlık oldu galiba yemezler :D )

eğer böyle bir şey mümkün değilse; en iyi seçenek kallavi bir araç getirip blok harici boşaltmak olur galiba...

ilovedrifting
30-10-2013, 15:21
peki yabancıdan yabancıya satışı yapılabilen araçlar da bu bahsedilen araçlar ile aynı kategoride mi değerlendiriliyor? yani iki kişi 6 ayda bir aynı aracı birbirine satsa oluyor mu? (bu epey bi kurnazlık oldu galiba yemezler :D )

eğer böyle bir şey mümkün değilse; en iyi seçenek kallavi bir araç getirip blok harici boşaltmak olur galiba...

6 ay sonra o aracı satıp başka araç alsan da sokamassın. İsme bakılıyor.

ef186
30-10-2013, 16:10
Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama benimde bu konu hakkında merak ettiğim bir kaç şey var.

Şu an kıbrısta öğrenciyim. Okul bittiğinde beraberimde bir tane dc5 integra typeR getirsem, 6 ay sonrada onu geri götürmesem:) yani garaja kapatsam vs. Plakasiz sadece pistlerde, yarışlarda kullanabilir miyim? Tosfed'in bu konuyla alakalı bir yönetmeliği var mıdır? Çünkü eskiden rallilerde hayalet yani plakasız evolar - s2000'ler yarışıyordu diye hatırlıyorum.

Biraz uzun oldu ama, bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

Federasyon tarafında birsürü prosedür var okadar kolay değil neyazıkki ...

AdemAr
30-10-2013, 17:13
cakallık yapmaya luzum yok yemezler :D

X bir kişi üstüne aracı sadece 6 ay sokabilir 2. bir araç sokamaz 6 ay bittikten sonra kısaca senede 6 ay burda durabilir bir kisi üstüne

adamlar her yolu kapamışlar :D

Mert_bulgaria
02-11-2013, 11:34
Herkese slm..oncelikle sunu belirtmek isterim.gurcistan yada farkli bir ulkeden arac satin almak icin oncelikle ogrenci yada calisma izninizin ywni oturumun olmasi gerekmektedir...aksi taktirde ruhsati ustunuze alamaz haliyle trye gecis yapamazsiniz..ben isin geregi japonya ingiltere almanya gurcistan vs vs bu gibi bircok ulkeden arac ve arac parcasi satin aliyor ve satiyorum..affiniza siginarak sunu belirtmek isterim ..ticaret konusunda enson tercih ettigim ulke gurcistandir..bu ulkeyle olan ticaretinizde cok dikkatli olmanizi oneririm..arkadasimizin koydugu linkdeki site herkese acik bir site degildir..hesap gerektirmektedir...fiyatlar kapali teklif usulu hesaptan yollanan tekliflerle verilmektedir..ortalama buaracin japonya fiyati 3000-3500$ arasi dir..ben aldim elimde patladi..iade hakkiniz yok..oyuzden butarz araclari ihaleden almak cok dogru degildir..sozu biraz fazla uzattim ozurdilerim..kimsenin yapacagi ticarette zarar gormesini istemem..iyi firumlar

CTG
15-07-2014, 11:19
beyler misal gürcü ya da bulgar tanıdığımız var

bi türlü arabayı buraya getirdik

bunu tr plaka yapmanın yolu var mı?

atıyorum 50 bin cebimizden gitsin ama 34 plaka gtr arabamız olsun yok mu bi yolu

M_PROJECT
15-07-2014, 11:20

atıyorum 50 bin cebimizden gitsin ama 34 plaka gtr arabamız olsun yok mu bi yolu

cebinden 200,000 harcansan olur

cenkr1
15-07-2014, 11:33
Merak ettim nasıl olacak gümrüğe bırakıp mı alınacak

M_PROJECT
15-07-2014, 11:37
Merak ettim nasıl olacak gümrüğe bırakıp mı alınacak

o paralara olmaz mayetinde yazdım , ***** gümrük vergileri . ama gümrükte bir seçenek tabi .

altima
15-07-2014, 13:17

ICE nickli Cüneyt bey bu konuda bilgi sahibi.
hatta yazmıştı ""cebininizde 500 milyar warsa, sölerim nasıl olduğunu"" diye..

o kadar harcamıcağına göre (şahsi düşüncem)......

tşk
Rıdvan :icon_tup:

blumenberg
16-07-2014, 20:47
bu aralar gürcü plakalar çoğaldı, hatta özel isme geliyor xxx - 000 şeklinde. bu konu hakkında bilgisi olan vardır muhakkak.

halilayhan
16-07-2014, 21:30
bu aralar gürcü plakalar çoğaldı, hatta özel isme geliyor xxx - 000 şeklinde. bu konu hakkında bilgisi olan vardır muhakkak.

sistem çok basit aslında gürcü biri arabayı alıyor tabi parasını siz veriyorsunuz gümrükten çıkmadan önce size bir vekalet veriyor 6 ay o vekalet ile aracı burda kullanıyorsunuz sonra tekrardan gürcüye yollanıyor araç ;) ama burda kime nasıl güvenir parayı verir üzerine araba alırsınız o size kalmış :D

Victiz
17-07-2014, 09:00
@halilayhan +1

aynen, araç gürcü birinin üzerine oluyor. adam aracı alıyor ve size vekalet veriyor. 6 ay sorunsuzca kullanabilirsiniz. aracı alacağınız kişi tanıdık olursa tadından yenmez. 6 ayda bir araç değiştirirsiniz. hem de burdakinin 4'te 1 fiyatına :)

cerkez_kral
17-07-2014, 15:07
benim duydugumda gürcüden araç alınıp türkiyeye geçtikten bikaç gün sonra ordaki vatandaş aracını trafikten çekiyormuş yada hurdaya ayırıyormuş sonrasında türkiyede parça parça dagıtıyorlar misal tavan başka arabaya kapılar koltuklar başka araca geçiyor benim duydugum baya bi change araç dolaşıyomuş piyasada

free-hifi
17-07-2014, 15:17
benim duydugumda gürcüden araç alınıp türkiyeye geçtikten bikaç gün sonra ordaki vatandaş aracını trafikten çekiyormuş yada hurdaya ayırıyormuş sonrasında türkiyede parça parça dagıtıyorlar misal tavan başka arabaya kapılar koltuklar başka araca geçiyor benim duydugum baya bi change araç dolaşıyomuş piyasada

YOK onu yemez türkiye ye girdiğinden itibaren bir şekilde araç takipte süre geçince başlıyorlarmış aramaya

lethaldoze
17-07-2014, 16:16
Araba değilde dslr makinalar kaç paradır acaba orda :)

Ferhat_V
17-07-2014, 16:43
Araba değilde dslr makinalar kaç paradır acaba orda :)

arkadaşım 2 tane iphone5 s aldı türkiyeden daha ucuza aldı ama net rakamları hatırlamıyorum vallahi :)

CTG
17-07-2014, 16:56

küfür yok hulyo

SinanAdalı
18-07-2014, 17:15

Bende çok görüyorum 350Z'ler Supra'lar Mercedes'ler falan, ya sırf bu iş için facebook'ta grup açmışlar. Adamların sitesi var. Aracın 6 ay orda kalmasına gerek yok giriş cıkıs yapmanız yeterli diyorlar. Nasıl bir kanalları varsa artık...
Anlamadığım şey bizmi enayiyiz bu kadar çok para veriyoruz arabalarımıza yoksa bu adamlarmı çok akıllı istediği model arabalara biniyorlar ? :D

S.Özeren
18-07-2014, 17:24
oturma izni , çalışma izni ve gürcü vatandaşı üzerine almanızada gerek yok kendi kimliğiniz ile alabiliyorsunuz

sürede 11 ay bu konudan sonra yakın bi kardeşim baya araştırdı

girip ruhsat ve plaka değiştirip geri getirebiliyorsunuz orda kalmasınada gerek yok

5 bin dolarlık bi aracın 2 binde satış ve plaka masrafı tutuyor bazı ilandaki arabalar gümrükte yatıyor onlar 5 bin dolar ise bir 5 bin dolarda dosya masrafı oluyor

uzun lafın kısası baya bi karışık s2000'ler 9 10 bin dolar ancak satmak istediğinizde gürcüde bildiğiniz evlat satılmıyor

blumenberg
19-07-2014, 11:45
Bende çok görüyorum 350Z'ler Supra'lar Mercedes'ler falan, ya sırf bu iş için facebook'ta grup açmışlar. Adamların sitesi var. Aracın 6 ay orda kalmasına gerek yok giriş cıkıs yapmanız yeterli diyorlar. Nasıl bir kanalları varsa artık...
Anlamadığım şey bizmi enayiyiz bu kadar çok para veriyoruz arabalarımıza yoksa bu adamlarmı çok akıllı istediği model arabalara biniyorlar ? :D

oturma izni , çalışma izni ve gürcü vatandaşı üzerine almanızada gerek yok kendi kimliğiniz ile alabiliyorsunuz

girip ruhsat ve plaka değiştirip geri getirebiliyorsunuz orda kalmasınada gerek yok

5 bin dolarlık bi aracın 2 binde satış ve plaka masrafı tutuyor bazı ilandaki arabalar gümrükte yatıyor onlar 5 bin dolar ise bir 5 bin dolarda dosya masrafı oluyor

uzun lafın kısası baya bi karışık s2000'ler 9 10 bin dolar ancak satmak istediğinizde gürcüde bildiğiniz evlat satılmıyor

bana da bu işten nemalananlar bigün patlayacak gibime geliyor

jr1905
19-07-2014, 12:31
Harbiden boku çıkmaya başladı bu olayın Osmaniyede bile gittikçe çoğalıyor Gürcü plakalı araçlar. Bana patlaması yakınmış gibi geliyor. Birde anlamadığım olay neden Bulgaristan, Yunanistan değilde Gürcistan? Diğer komşularımızda da araç fiyatları bizden çok çok aşağıda benim aklıma; Sarp sınır kapısındaki memurların bi dolap çevirme ihtimali bile geliyor :D

cerkez_kral
19-07-2014, 12:35
arkadaşlar abartmayın suriye plaka binlerce araç var devlet hepsini geri sınır dışımı edecek sadece gürcü plaka degil biçok yabancı plaka araç geziyor t.c de hiçbi sorun sıkıntı yok herşey yasal bi şekilde işliyor 6 ayda bir gitmek gerekiyor tek sorun o buna t.c hükümeti karışamaz yasa çıkaramaz gürcistan hükümeti engel olursa olur

tibet
19-07-2014, 13:21

Plaka ve ruhsat her ayda bir değişip 2bin lira verecek getirenler pek mantıklı değil .

SinanAdalı
19-07-2014, 14:12
Araba ucuz, satış pahalı ? :) nasıl iştir bu. Napsak arabaları satıp ordanmı alsak anlamadım ki... Bilmem kaç ayda bir gider geliriz bişey olmaz ya. Maksat gezmek olur :D

ChuckBartowsKi
03-08-2014, 13:51
Benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla sistem şöyle

1.000$ giriş 1.000$ çıkış parası harcanıyor bu gümrük veya plaka değiştirme masrafı olabilir şifreli konuştular çünkü bilen kişiler :D

Araca istediğiniz plaka içinde 300-400$ verirsin dedi mesela

EMR
MST gibi

Araç 5 ay 10 gün falan olunca gidin 1 hafta gürcistanda tatil yapın orada ufak değişiklikler ve masraf yapıyorsunuz geri geliyorsunuz.

Yani en baba araç 20-30 bin $ civarı olduğu için aracı alın baktınız iş patlıyor olacak gibi değil plakayı sökün evladiyeye ayırın :D

Ogulcan.O
03-08-2014, 14:38
Peki aldık ordan diyelim 6 ay sonra götürmesek trafiğede çıkmasak ama koysak garajda dursa olmuyor mu :D

aykutsafakyaman
03-08-2014, 15:57
Peki aldık ordan diyelim 6 ay sonra götürmesek trafiğede çıkmasak ama koysak garajda dursa olmuyor mu :D

Gürcistan aracı geri çağırıyor ve sana vekalet verildiği için ilk senin yanına geliyolar .

srdralc
07-08-2014, 11:25
Selamun Aleyküm,

Bu Gürcistan'dan, Engelli raporlarıyla ötv'siz vs. araç satın almak için prosedürler mevcut mudur ?

İkinci el/Sıfır Almaya değer mi ?

ice
14-08-2014, 16:02
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/01/2010 01 23 - 34 html

8 ve 15. Maddeleri okuyun. Türkçesi belirtilen kişiler dışında aracı vekalet ile kullanan biri dahi olsa araç bağlanır trafikten men edilir. Bu hikayenin de sonuna geldik :)

arda-m
14-08-2014, 16:08
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/01/2010 01 23 - 34 html

8 ve 15. Maddeleri okuyun. Türkçesi belirtilen kişiler dışında aracı vekalet ile kullanan biri dahi olsa araç bağlanır trafikten men edilir. Bu hikayenin de sonuna geldik :)

linki düzeltsen ne güzel olur :)

ice
14-08-2014, 16:10
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/01/20100123-3.htm)

Yeni link ...

aslanneron
14-08-2014, 16:42
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/01/20100123-3.htm)

Yeni link ...

Abi hangi kısımları okucaz yada bi özetlerseniz sevinirim :p:icon_tup:

Ek.Civic_Spoon
14-08-2014, 16:52

6 ay orda 6 ay burda olman gerekli aracı senden başkasıda kullanamıyor sadece sen yanında olduğun sürece 2 . şahıslar kullanabiliyor..

ice
14-08-2014, 17:10

Yukarıda yazdım 8 ve 15. Maddeler ...

ice
14-08-2014, 17:12
6 ay orda 6 ay burda olman gerekli aracı senden başkasıda kullanamıyor sadece sen yanında olduğun sürece 2 . şahıslar kullanabiliyor..

Vekaletle dahi olsa kullanamaz artık çifte vatandaşlık yoksa. ..

atituti
14-08-2014, 18:16
bu istemo patladi yani simdi ?

MK8800
14-08-2014, 20:50

Yeni link ...

Yalnız abi paylaştığın link 2010 yılına ait gözüküyor

Leader01
19-08-2014, 02:32
Geçen biriyle konuştum bu gürcistan'dan araç alınca 6 ay olan süreyi Gürcistan'a 2.000 $ ödeyerek 2 yıla çıkarılabiliyormuş ne kadar doğru bilmiyorum.

Firat.M3
19-08-2014, 02:39
Olayın b*ku çıkmış durumda. getiren getirene..

SerkanYazgan.
19-08-2014, 03:57
Aynen, yarın birgün yasayı değiştirip yaptırım uygulanır ve hepsi toplanır gibi.. Hiç değilse değerli araç getirip donanımları, parçaları değiştirselerde bi işe yarasa :)

cerkez_kral
19-08-2014, 15:40
isteyen varsa yardımcı olabilirim sorun sıkıntı yaşamadan getirtebiliriz yeni bi yasa cıktı 6 ay degil 1 sene kalabiliyor artık araçlar ama 1 senede gürcistanda kalmak zorunda biraz rüşvetle onuda hallediyolarmış

jumpeR
19-08-2014, 15:47
başlık biraz kaba oldu kusura bakmayın.Çok yakın bir akrabam orada lojistik işine başladı bende onun vasıtasıyla oradan araç getirmek istiyorum sorum şu o ülkenin araç satış sitesinde bir araç buldum bu aracın fiyatı cok uygun ama yokohoma japonya gumrukte dıyor yardımcı olabılecek arkadaslar yazarsa sevinirim fiyat düşük

http://www.autopapa.ge/tr/mazda/rx-7/267126?search_hash=aae378e127439fb58dcadaa45a523be 3&offset=1

ben o işle çok uğraştım arkadaşım, araba alıyorsun gümrüğe geliyor gürcistana orada gümrüğe ödeme yapıyorsun o arada şase numarası geldiği ülkede sorgulanıyor. çalıntı çıkarsa ki yüksek ihtimal çalıntı çıkıyor... umarım cüzdanında 20000$ civarı para vardır... gürcistanda kanunlar biraz radikal bu konuda... o kadar kolay ve ucuz olsa bu işler her yerde gürcü plaka araba olurdu... eşim gürcü her yıl gidip geliyoruz yani bunu ben söylüyorum.

saygılar

atituti
19-08-2014, 15:48
1 sene burda kullansam gidip orda satip baska birsey alip donsem olmuyor degilmi ?

atituti
19-08-2014, 15:49
1 sene burda kullansam gidip orda satip baska birsey alip donsem olmuyor degilmi ?

Ve nasil alacagim kesin olan tek aciklama vekalet ama kimin ustune ? Tanidikmi olmasi gerekiyo illaki ?

jumpeR
19-08-2014, 15:50
Aynen, yarın birgün yasayı değiştirip yaptırım uygulanır ve hepsi toplanır gibi.. Hiç değilse değerli araç getirip donanımları, parçaları değiştirselerde bi işe yarasa :)

gümrüklerden geçerken araçlar resimleniyor... görünmeyen şeyler ancak ki onlarda gereksiz. değmez

jumpeR
19-08-2014, 15:52
türkiyede yabancı bir firma ile anlaşarak ancak 6 aydan fazla kalabilir. araç o firma üzerine oluyor. sana vekalet veriyorlar aracı kullanmak için... adamın kafası bozulursa çeker alır altından arabasını.

Onurkk06
04-09-2014, 09:19
https://www.facebook.com/pages/Gürcistan-ARABA-ALIM-SATIM/813844018628415

ilginç arabalar var arada :)

individual
04-09-2014, 09:24
https://www.facebook.com/pages/Gürcistan-ARABA-ALIM-SATIM/813844018628415

ilginç arabalar var arada :)

Facebook sayfası yapılmış ve 11.209 kişi beğenmiş :)

Amazing
04-09-2014, 10:07
2 arkadaşımda gürciden araç getirdi. Ve hiç bir sıkıntı yok diyor. muayne yok sigorta yok diyor.

araç kendi üzerine oluyormuş. cezasını ödeyip burda istedigin kadar tutabiliyormussun.

türkten türke satış yapılabiliyormus . Bilgisi olan varmı ?

aykutsafakyaman
04-09-2014, 22:32
Biri bu isten fena patliycak da hadi hayirlisi

SinanAdalı
05-09-2014, 01:05
Zaten bi alanlar akıllı, bizde emsallerine 2 katı para veriyoruz. Çok uzun sürmez bu olayda...

ERTAN
05-09-2014, 01:22
iyice ısındı ortam :)

Draniela
05-09-2014, 01:29
takipteyim :)

ATLAS38
19-09-2014, 08:00
face sayfalarına baktımda baya bı araba satmıslar bu işi bi net ogrensekde bızde gıtsek getırsek :)

HaKo
19-09-2014, 08:08
inşallah bi son verirler şu muhabbete , cebinde 3-5 lirası olan gidip araba getiriyor trafikte terör estiriyor sonra buldumcuklar.

halilcakir
19-09-2014, 09:34
Bildiğin kanundaki açıktan dolayı vergi kaçırmak temelinde...

TaGo
04-11-2014, 20:26
Arkadaşlar gerçekten getiren ve yapan güvenilir bir arkadaş benimle irtibata geçebilirmi?

punto_multijet
04-11-2014, 20:53
Tako Hakanı ara ;)

Tahir
04-11-2014, 21:18
Bu aralar ***** sitede Ankarada da birçok gürcü plakalı araç satışı var sonu hayrolsun bakalım..

y.güner
05-11-2014, 08:59
Şu an gürcüde araç almak fazlasıyla mantıklı bi çok arkadaşım aldı çokta memnunlar her 6 ayda bi giriş çıkış yapmadığın taktirde geçen her 1 aya 100 dolar ceza yazıyolar bence hiç bişey sonuçta arabaya vergi ödemiyosun trafik cezası yeme gibi bi durumun yok anlaşmalı galeriden aldığın taktirdede 6 ay sonra değiştrmek istedin diyelim aynı galeri her zaman 1000 dolar altına geri alıyo 65 mlyara e46 cabrio bi m3 sahibi olunuyo rahatlıkla

alpbodrum
05-11-2014, 09:02
Yakında Gürcüler' de uyanır bu duruma fiyatlar aynı olur zaten , Rahat olun.

Yigit-Y
05-11-2014, 09:13
Ordan araba alinip buraya getirip dagitinca nasıl bir yol.izleniyor.?

MK8800
05-11-2014, 09:15
Gurculerin uyanmasina gerek yok zaten devletimiz ve polis uyandi vekalet sistemi ile gelen ( devri gurcunun uzerine olan ) butun araclari tek tek bagliyorlar ve gurcistandaki sahibi gelmeden kimse cikaramiyor . Devri kendi ustune olan da 6 ayda 1 giris cikisi yapmazsa 100 dolar cezaya kalmadan cevirmede yine baglaniyor . Ayrica e46 m3 cabrio nun en krali 10 13 dolar arasi degisiyor . 65 milyara gurcistandan alinacaksa s63 amgler var

mr.korhan
05-11-2014, 10:11
türkiyede vekaletle kullanmak diye birşey zaten hiç olmadı arkadaşlar , araç sizin üzerinize ise sadece kullanabilirsiniz, ondada çifte vatandaş olmanız gereklidir. gürcistan vatandaşı yada çifte vatandaş olmadan ,gürcüye gidio üstünüze ruhsat alma gibi birşey söz konusu olamaz. bunu iddia eden mutlak galerici yada kanun dışı yapanlardır,,varsa gürcistan vatandaşlığı olmayıp ruhsatında kendi adına olan lütfen göstersin bizde görelim :) işin aslı vekalettir, vekalet ile gümrükten türkiyeye geçebilirsiniz. amaaaaaaa tr sınırları içinde vekaletle o arabayı kullanmanız standartda zaten mevzuatlar gereği yasaktır, yani siz vekaletle aracı kullanabileceğinizi sadece SANARSINIZ , bir polis (ki mevzuat artık yavaş yavaş tüm polisler tarafından öğreniliyor) ruhsata bakar sizin adınız yok ve kenara alalım der aracınızı , ardından gürcüdeki ruhsat sahibi buraya gelmediği şekilde o araç otoparktan çıkamaz.
vekalet işide 6 aylıkdır, hatta vekalet ile kapıdan , yani gürcü kapısından geçemezsiniz, gürcü kapısından o aracın ruhsat sahibi sizi dışarıya geçirir, ve ardından o vekalet ile siz tr kapısından geçersiniz, 6 ay sonra gürcü ye girecekken yine ruhsat sahibi sizin aracınızı gürcüye sokar.bunlar işin legal olan kısımlarıdır, illegal sahtecilik dolandırıcılık yöntemleri zaten bizi ilgilendirmez :)

TaGo
05-11-2014, 10:37
oouuuwwww şit :D sağol başkan çifte vatandaş dahi olmadığımıza göre iş sakat yani.

free-hifi
05-11-2014, 10:40
bu kadar araç alan bunları birebir uygulamıyor sanırım

blow07
05-11-2014, 10:41
Evet aracı ruhsat sahibi dışında kullanmak kesinlikle yasak. Ayrıca bir üstteki posta denk getirmek için ya Gürcistan'da çalışan ya da öğrenci olmanız gerekiyor buraya sıkıntısız araba getirebilmek için ( 6 aylığına ) . Yanlışım varsa kusura bakmayın.

Molev
05-11-2014, 10:44
O arabalar alınmıcak tabi birşekilde ihaleye çıkar en azından zamanında alınmayıpta tr de olmıyan aracları burda görebilme şansımız olabilir hiç gürcüden nsx sokan gördünüzmü bağlatak hemen :D:D:D:D

mr.korhan
05-11-2014, 10:58
Evet aracı ruhsat sahibi dışında kullanmak kesinlikle yasak. Ayrıca bir üstteki posta denk getirmek için ya Gürcistan'da çalışan ya da öğrenci olmanız gerekiyor buraya sıkıntısız araba getirebilmek için ( 6 aylığına ) . Yanlışım varsa kusura bakmayın.

Şimdi bu post ile bir şehir efsanesini daha yok edeyim ;
Sorunsuz olarak getirebilmeniz için, yani ruhsat sizin adınıza olacak öncelikle onu bildiriyim, buraya gelirsiniz aracınızla gümrükten alabildiğiniz kadar süre aracınızla kalırsınız, daha sonra oraya gidip ARAÇ KADAR SİZDE KALMAK ZORUNDASINIZ.. yani bu söylediğimi yanlış anlamayalım, siz aracınızla 6 ayın ardından buradan gidersiniz, diğer ülkede araç değiştirp tekrar buraya geldiğinizde sizin orada ne kadar kaldığınıza bakılır ve altınızda ki değiştirmiş olduğunuz aracınıza gün verilmez kapıdan geri çevrilirsiniz, 2013 yılından itibaren bu şekilde arkadaşlar, he eğer aracınızla geri diğer ülkeye gider 4-5 ay kalırsınız ondan sonra ister yeni araç ister sizin aracınız hangisi ile isterseniz gelirsiniz tr kapısına, memur bakarki sizin o diğer ülkede bir yaşamınız var , işiniz çakallık değil, verir sizin aracınıza 4-5 ay girersiniz tr ye.. bu konuda kesin ve nettir,, kulakdan dolmalara kanmayın :)

altima
05-11-2014, 12:04
millet slm.

bu işin aslını toyota sewer bir arkadaşımız DETAYLI!! bir şekilde anlatmış.

link veriyorum yazı çok uzun isteyen inceleyebilir.

Tşkler

GURCISTANDAN ARABA GETIRTMEK (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?PHPSESSID=stt9hsof6mvl21aqouadhj3hn3&topic=60258.260)

aykutsafakyaman
05-11-2014, 12:22
türkiyede vekaletle kullanmak diye birşey zaten hiç olmadı arkadaşlar , araç sizin üzerinize ise sadece kullanabilirsiniz, ondada çifte vatandaş olmanız gereklidir. gürcistan vatandaşı yada çifte vatandaş olmadan ,gürcüye gidio üstünüze ruhsat alma gibi birşey söz konusu olamaz. bunu iddia eden mutlak galerici yada kanun dışı yapanlardır,,varsa gürcistan vatandaşlığı olmayıp ruhsatında kendi adına olan lütfen göstersin bizde görelim :) işin aslı vekalettir, vekalet ile gümrükten türkiyeye geçebilirsiniz. amaaaaaaa tr sınırları içinde vekaletle o arabayı kullanmanız standartda zaten mevzuatlar gereği yasaktır, yani siz vekaletle aracı kullanabileceğinizi sadece SANARSINIZ , bir polis (ki mevzuat artık yavaş yavaş tüm polisler tarafından öğreniliyor) ruhsata bakar sizin adınız yok ve kenara alalım der aracınızı , ardından gürcüdeki ruhsat sahibi buraya gelmediği şekilde o araç otoparktan çıkamaz.
vekalet işide 6 aylıkdır, hatta vekalet ile kapıdan , yani gürcü kapısından geçemezsiniz, gürcü kapısından o aracın ruhsat sahibi sizi dışarıya geçirir, ve ardından o vekalet ile siz tr kapısından geçersiniz, 6 ay sonra gürcü ye girecekken yine ruhsat sahibi sizin aracınızı gürcüye sokar.bunlar işin legal olan kısımlarıdır, illegal sahtecilik dolandırıcılık yöntemleri zaten bizi ilgilendirmez :)

Benim anlamadigim bisey var o zaman bu kadar insan getirdi bu arabalari ve hala devam ediyor bu furya . Hepsi illegal o zaman

driftboy
05-11-2014, 12:26
millet slm.

bu işin aslını toyota sewer bir arkadaşımız DETAYLI!! bir şekilde anlatmış.

link veriyorum yazı çok uzun isteyen inceleyebilir.

Tşkler

GURCISTANDAN ARABA GETIRTMEK (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?PHPSESSID=stt9hsof6mvl21aqouadhj3hn3&topic=60258.260)

gayet açıklayıcı bi yazı. konunun uzamasına gerek yok. bu iş sadece Türkiye Vatandaşı isen İMKANSIZ.

rebelh
21-06-2015, 17:57
süre 2 yıla çıkacaktı o ne oldu?

Mr.K
21-06-2015, 18:30
o tam bir sansasyon yıllardır (min 2-3 yıldır) çıkartçaklar da halen daha resmi gazetede yyınlanan birşey yok..

ResuscitateR
22-06-2015, 17:30
Süre 2 yıla çıktı.

MK8800
22-06-2015, 17:38
Süre 2 yıla çıktı.

Var mı haber resmi yayımlanan bişey ya da link ?

panthera
18-11-2015, 15:49
Var mı haber resmi yayımlanan bişey ya da link ?

https://img.ie/images/2015/11/18/08d73faa1d635356aa788f996b2eb482.jpg

bkaraca
19-12-2015, 19:43
Bu gürcistan plakalı araçlar baya bir artmaya başladı lakin evrakta oynama vs diye bir riski yok mu?

blumenberg
19-12-2015, 19:48
Bu gürcistan plakalı araçlar baya bir artmaya başladı lakin evrakta oynama vs diye bir riski yok mu?

siz, aracı alacağınız adama TR'ye kendim sokabilir miyim diye sorun, evet derse bir riski yok. Hayır derse o iş sıkıntılı. Kökten çözüm ise yabancı biriyle evlenmek

Tahir
20-12-2015, 13:08
Benim dikkatimi çeken nokta araç sizin adınıza oluyor diyorlar bunu anlamış değilim.Aracı alacağım ülkenin vatandaşı değilsem yada oturum hakkım yoksa bu nasıl olabilir ki??

pejoemre07
20-12-2015, 15:24
yeşil kart sigortası denen bişey var bu çok vatandaşımız almanyaya gitdiği zaman bu sigortadan yararlanıyor araç türkiye sınırları içerisindeyken bu sigortayı yaptırmanız yetiyor. aracı bıraktıktan sonra sigortayıda ödemenize gerek kalmıyor...

dRhkn
23-12-2015, 13:45
Çok çok yakın bir arkadaşım gürcistan'a gitti. e92 cabrio 320d aldı. 2009 model arac 100.000 de full ekranlı m paket falan.
70.000tl ye maloldu ama bu işi yapan adamlar vasıtasıyla soktu yoksa autopapa da falan bu araclar daha ucuz. olay şöyle gelişmiş.

gürcistan'a gitmiş.
arabayı noterde üstüne almış. (tercüman noter parası falan var)
sonra gürcü birisine vekalet vererek tr'ye geçirmiş. (o adama para veriyorsun tabi)
sonra kendisi direksiyona geçip izmire kadar gelmiş..
arabayla çıkış yapan gürcü vatandaşı geri nasıl gürcistana dönüyor napıyor onu tam anlamadım arkadaş çok yorgundu uyusun diye çok yormadım.
sizin de bildikleriniz tecrübeleriniz varsa duymak isterim. yazımı güncelleyeceğim tam öğrenip :)

türkiye'de sadece sigorta yaptırması gerekiyormuş.

dRhkn
23-12-2015, 13:46
pardon araç 330d idi.

oknist
23-12-2015, 15:00
Bundan 2-3 yıl önce eniştem 3,25i getirmişti çok temizdi makina basık felan toplam 9.000tl ye gelmişti araç ve araç başkasının üstüneydi 100 usd ödemiş bu işi yapan firmalar varmış tanıdık vasıtasıyla yardımcı olmuşlar süre 6 aydı 8 ay felan kaldı samsunda çıkışta ufak bir cezası oluyormuş onu ödemiş dünya kadar radara girmiştik polisler durdurmuyordu gümrükte onlar çıkar diyorduk ama çıkmamış gitti 2 bin tl zararına satıp gelmişti :)

oknist
23-12-2015, 15:05
Bu arada araç 2001 model e46 kasa sunroof deri döşeme 19" jantlı ve m paketdi km de düşüktü, 2 yıla çıktı muhabbetinden sonra bende pis gaza gelmiştim :)

ozmert
23-12-2015, 15:56
yazılmış fakat ucuz araba herkesin hayallerini süslemiş tekrar hatırlatiyim bir gürcü kökenli türk olarak ve ailemde gürcü vatandaşlığı bulunan biri olarak söylüyorum bu prosedürü çok inceledik çok baktık ettik gittik konuştuk ilk olarak o arabaların hepsi toplama yani misal adam almnyadan patlak bişekilde alıp gürcüde topluyor işçilik kötü ve ucuz olduğu için bu arabalar oyuzden bukadar ucuz. Vekalet konusuna gelince öyle birşey yok neyazıkki ilk çevirmede arabaya el sallarsınız sakın bu tarz aracılara galericilere vs paranızı kaptırmayın tamamen hayali iş plastik fatura.

panthera
11-01-2016, 16:25
yazılmış fakat ucuz araba herkesin hayallerini süslemiş tekrar hatırlatiyim bir gürcü kökenli türk olarak ve ailemde gürcü vatandaşlığı bulunan biri olarak söylüyorum bu prosedürü çok inceledik çok baktık ettik gittik konuştuk ilk olarak o arabaların hepsi toplama yani misal adam almnyadan patlak bişekilde alıp gürcüde topluyor işçilik kötü ve ucuz olduğu için bu arabalar oyuzden bukadar ucuz. Vekalet konusuna gelince öyle birşey yok neyazıkki ilk çevirmede arabaya el sallarsınız sakın bu tarz aracılara galericilere vs paranızı kaptırmayın tamamen hayali iş plastik fatura.

Birazıcık yanlış araştırmışsınız, düzeltmekte fayda var. Yaklaşık 1 milyon aracın satışta olduğu Gürcistan'daki arabaların tamamına çürük, kırık, bozuk, toplama, hasarlı, pert yakıştırması yapmanız çok yanlış olmuş. Bizim insanımız marka model seçtikten sonra "ucuzdan pahalıya" kriterinde sıralayıp piyasaya böyle baktığı için, hep genelde kötü arabaları bulmaktadır elbet. Ankara'da 2010 model VW Golf 1.6 TDI araç arayan bir kişi, en ucuza göre sıraladığında ilk gördüğü araba pert kayıtlı kazalı ve epey masraflı olduğu doğru değil midir? Bu durum Türkiye'deki tüm arabaların kötü olduğu anlamına mı gelir? Elbette hayır. Bu mesele Gürcistan'da da böyledir. Piyasa fiyatı belli olan bir araba gayet güzel kondisyonda bulunabilmektedir. Gürcistan'daki araçların Türkiye'ye oranla ucuz olma sebebi Gürcistan'daki araçların kötü olmasından değil, vergi oranındandır. İlanları biraz daha incelemenizi tavsiye ederim.

Vekalet konusuna gelince, vekaletle araç kullanmak yasak deniyor. Doğrudur ama bu yasağın ne ölçüde uygulanabilirliği şu ana kadar ülkemize giriş yapan 100bin adet yabancı plakalı araç kullanıcısına sormak lazım, acaba yakalanan ne kadar? yılda 50 mi? yoksa 100 mü ? evet. oran 10bin'de 5. Hyundai accent alacağına yabancı plaka BMW 530d almak isteyen, hayali olan insanlar için çok ama çok düşük bir risk. Veya Türkiye'de BMW 530d'i olup da bunu yabancı plaka Mercedes CLS500 ile değiştirmek için de güzel bir risk oranı.

Vekalet ile kullanmanın yasak olması ise ayrı bir davalık konu, vekalet demek "ben yokken o yapsın, benim haklarım bundadır" demek. Vekalet ile yapamayacağınız şeyler kanunen bellidir, mesela milletvekili seçilmek, mesela evlenmek, mesela cezaevine girmek. Bu bu listede yabancı plakalı araç kullanmak yoktur. Vekalet ile araba kullananlar genelde suç işledikleri hissine aşırı kapıldığından nedense mahkemeye hatta AİHM'e gitmemektedir. Gidilse yargıtay bu durumu bence kullanıcı lehine çevirecektir. Hukukçulara sormak gerekir.

Yabancı plakalı araç almak isteyenlere, bu işin doğruluğu, nasıl yapıldığı, nasıl dolandırılmadan sahip olunurluğu, kanunen bir yabancı plakalı araç kullanabilir mi ? kullanamaz mı ? bu anlatılmalı. Ülkemizde habersiz binlerce gerçekten yabancı plakalı araçları kullanma hakkı olan yurtdışı yerleşik insanlar var.

Bu işten vazgeçin, çok sakat bunlar demek yerine, doğru düzgün anlatmak en güzelidir.

panthera
11-01-2016, 16:26
Bundan 2-3 yıl önce eniştem 3,25i getirmişti çok temizdi makina basık felan toplam 9.000tl ye gelmişti araç ve araç başkasının üstüneydi 100 usd ödemiş bu işi yapan firmalar varmış tanıdık vasıtasıyla yardımcı olmuşlar süre 6 aydı 8 ay felan kaldı samsunda çıkışta ufak bir cezası oluyormuş onu ödemiş dünya kadar radara girmiştik polisler durdurmuyordu gümrükte onlar çıkar diyorduk ama çıkmamış gitti 2 bin tl zararına satıp gelmişti :)

Eniştenizin o vermiş olduğu 100 dolarlık komisyon şu an 1500 dolarlara yükselmiş durumda :)

panthera
11-01-2016, 16:28
Çok çok yakın bir arkadaşım gürcistan'a gitti. e92 cabrio 320d aldı. 2009 model arac 100.000 de full ekranlı m paket falan.
70.000tl ye maloldu ama bu işi yapan adamlar vasıtasıyla soktu yoksa autopapa da falan bu araclar daha ucuz. olay şöyle gelişmiş.

gürcistan'a gitmiş.
arabayı noterde üstüne almış. (tercüman noter parası falan var)
sonra gürcü birisine vekalet vererek tr'ye geçirmiş. (o adama para veriyorsun tabi)
sonra kendisi direksiyona geçip izmire kadar gelmiş..
arabayla çıkış yapan gürcü vatandaşı geri nasıl gürcistana dönüyor napıyor onu tam anlamadım arkadaş çok yorgundu uyusun diye çok yormadım.
sizin de bildikleriniz tecrübeleriniz varsa duymak isterim. yazımı güncelleyeceğim tam öğrenip :)

türkiye'de sadece sigorta yaptırması gerekiyormuş.

İzlediği yol doğru ama kendi üzerine olan arabayı başkasına (gerçirme hakkı olan) vekalet verse bile Türk Gümrüğü'nden geçmez. Türk gümrüğü aracın sahibi konusunda da inceleme yapar ve oraya TC kimlik girdiğinde bu kişinin yurtdışı yerleşik olmadığı görür. Ve geçmesine izin vermez.