Orijinalini görmek için tıklayınız : DJMag Top 100 2013
Sitenin uzun zamandır müzik kulağını takip ediyorum. Güzel sound'a sahip olan arkadaşlar da var. Buyrun bu senelik burdan devam edelim.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/10/29/BsT7k.png
Here it is. Dj Mag Top 100
01. Hardwell
02. Armin van Buuren
03. Avicii
04. Tiesto
05. David Guetta
06. Dimitri Vegas & Like Mike
07. Nicky Romero
08. Skrillex
09. Afrojack
10. Dash Berlin
12. Deadmau5
14. W&W
28. Andrew Rayel
40. Martin Garrix
41. Porter Robinson
42. Ferry Corsten
43. Chuckie
44. Krewella
45. Coone
46. Carl Cox
47. Bobina
48. Omnia
49. Orjan Nielsen
50. Zatox
51. Gareth Emery
52. Bingo Players
53. Infected Mushroom
54. Eric Prydz
55. Tommy Trash
56. Wildstylez
57. Arty
58. R3hab
59. Madeon
60. Vicetone
61. Brennan Heart
62. DJ Feel
63. Gunz For Hire
64. Diplo
65. Tenishia
66. Noisecontrollers
67. Mike Candys
68. DJ Antoine
69. Quentin Mosimann
70. Project 46
71. Blasterjaxx
72. D Block and S Te Fan
73. Dillon Francis
74. Dannic
75. Adaro
76. Richie Hawtin
77. Martin Solveig
78. Felguk
79. Myon and Shane 54
80. Cosmic Gate
81. Heatbeat
82. John O’Callaghan
83. Wasted Penguinz
84. Tiddey
85. Skazi
86. Da Tweekaz
87. Tenashar
88. Bob Sinclar
89. Benny Benassi
90. Stafford Brothers
91. Bl3nd
92. Paul Oakenfold
93. Mat Zo
94. Diego Miranda
95. DJs From Mars
96. Matt Darey
97. Umek
98. Solar Stone
99. Ummet Ozcan
100. Ran D
Not: Yıllarca müzik dinledim ve hatta amatör olarak parçalarda yaptım ve şunu anladım ki; kendinden olmayan kişilere müziğini dinletebilirsen, yani kendinden daha alt seviyedeki kültüre kendini beğendirebilirsen -ki bu "çoğunluktur"- günümüz dünyasında "en iyisi sensindir". Hardwell ve Tiesto bu yazdığımın en sağlam örnekleridir. ( Alıntıdır )
Benim gönlümde zirvede hep AVB vardır.Hardwellde iyide yani 1. olacak kadar iyi değil yani..Ayrıca son dediğinizede katılıyorum. :)
muratburunce
29-10-2013, 16:09
bunları toplu indirme link yokmu?
bunları toplu indirme link yokmu?
Ne indiriceksin ki ?
Küçük bi fail olmuş :D
Herkes Hardwell e laf ediyor ama, adamın 1 numara olacağı zaten açıkça belliydi. :)
Çok da kafaya takılmaması gereken bir liste. :)
Bu arada; 17 Mayıs 2014 Hardwell İstanbul, Küçükçiftlikpark
Ayrıca etkinliğin Türkiye ayağındaki sorumlusu ''Sensation White 2012'' tanıdığınız ''One Colony'' organizasyon şirketi bilginize.!
Normal Bilet, Limitli sayıda indirimli bilet fiyatıdır.
Deluxe Lounge ve Sahne Önü bilet fiyatları değişmeyecektir.
Deluxe Lounge - 585.00 TL
Sahne Önü - 385.00 TL
Normal - 99.00 TL
muratburunce
29-10-2013, 17:10
Ne indiriceksin ki ?
pardon kardeşiim ben mp3 sandım bunları :D
kim ne derse desin hardwell iyi fakat en iyisi değil :)
carl cox , richie hawtin benim için 1 ve 2..
Redfish16V
29-10-2013, 21:45
"Not: Yıllarca müzik dinledim ve hatta amatör olarak parçalarda yaptım ve şunu anladım ki; kendinden olmayan kişilere müziğini dinletebilirsen, yani kendinden daha alt seviyedeki kültüre kendini beğendirebilirsen -ki bu "çoğunluktur"- günümüz dünyasında "en iyisi sensindir". Hardwell ve Tiesto bu yazdığımın en sağlam örnekleridir. " yoksa şu trance forumundaki bu yorumu yapan siz misiniz ? :D Açıkçası dj mag ve djlerin hayatındaki politika yarışı için yazılacak çok şey var.özetle ; Hardwell yaşına göre çok çok iyi.yaptığı sound'tan çok politikası gayet iyi,sahne tutumuna bakılırsa bir Avb kadar olmasa da gelecekte gelişiceğini düşünürsek armin efsanesi 2 olabilir.Bu listeye de fazla takmamak lazım.popüler kültürün,sırf müzik olsun diye parça yapan djlere oy verdiği bir liste artık.Trancecıyım ancak dünya soundu değişiyor bunu kabullenmek lazım.. Onlar kitlenin isteğine oynar,soundlar değişir,uçaklar,yatlar gelir gider.. benim için 2 efsane vardır ; Armin Van Buuren & Paul Oakenfold. Carl Cox'unda 6 deck çalmasıda ayrı bi efsane tabi :)
Trance dan +1 de burda :)
ceratoniaorg
30-10-2013, 00:35
Hardwell i hardwell yapan tomorrowland dır gerisi yalan. Etkinliğin resmi dj i adam sonuçta oyların ağa babasını bu sayede aldı. Keza Aviciimve Armin de aynı şekilde.
Redfish16V
30-10-2013, 00:52
Zaten garip olanda bu.sadece tomorrowland ile 1.almak kadar saçma bişey yok bence.Dj MAG ; yani dünya çağında mixing,production,single,album vb. bir DJ'in etkinliğine göre olması gereken sıralama şu an oldukça saçma biçimde sıralandı.Örneğin Martin Garrix "Animals"'i 4 günde yapıyor ve spinnin records armada'nın etkinliğini kırmak için onca release olacak parça varken anında animals'i release ediyor.ve bi bakıyorsun parça hit yapmış.halbuki bir kaç sampledan oluşan ve oldukça tek düze bir sound.. ve bunu yapan martin o kadar kişi 100lerce single yaparken 1 parça ile 40.sıradan giriyor listeye.Zaten genel olarak bakılırsa da trans müziği kırma çabaları halen devam ediyor :D
amma cahıl kalmısız, hardwell denen elemanı ılk defa bu konuda duydum ıyımı
Hardwell i hardwell yapan tomorrowland dır gerisi yalan. Etkinliğin resmi dj i adam sonuçta oyların ağa babasını bu sayede aldı. Keza Aviciimve Armin de aynı şekilde.
Tomorrowland in tek resident dj' i yvesv, o da bu cuma istanbul maslakta. :)
kelalper
30-10-2013, 06:33
carl cox 46 mı. Bi tarafımla gülerim. Adam ibizayı sallıo bütün yaz boyunca. Çaldığı her yer full. Listede sweedish house mafia yok. Sasha yok. Ki bence birol bile girebilir listeye.
kelalper
30-10-2013, 07:58
https://soundcloud.com/tags/birol%20giray
üstten 2. set muhteşem bence. 24. dakikadan sonra arabada dinlemeyin zaten.
carl cox 46 mı. Bi tarafımla gülerim. Adam ibizayı sallıo bütün yaz boyunca. Çaldığı her yer full. Listede sweedish house mafia yok. Sasha yok. Ki bence birol bile girebilir listeye.
Aynen, ama olay popülerlik işte..
Bu iş bile bizdeki Eurovision olayını döndü. Zaten artık kimse takmıyor DjMag oylamalarını. En azından dinleyici olarak.
Mesela burada 2013 yılının en çok kazanan Dj sıralamasında Calvin Harris en çok kazanan ama listede bile yok !!
1. Calvin Harris ($46 million)
2. Tiesto ($32 million)
3. David Guetta ($30 million)
4. Swedish House Mafia ($25 million)
5. Deadmau5 ($21 million)
6. Avicii ($20 million)
7. Afrojack ($18 million)
8. Armin van Buuren ($17 million)
9 (tie). Skrillex ($16 million)
9 (tie). Kaskade ($16 million)
11. Steve Aoki ($14 million)
12. DJ Pauly D ($13 million)
13. Diplo ($13 million)
swdeish house mafia şahıs değil gruptur. Grup Steve Angello,Sebastian Ingrosso ve Axwell den oluşuyordu ve grup dağılma kararı aldı. Gruptan Steve Angello 38. Sebastian Ingrosso 18. axwell 19. sırayı almıştır. eski üyesi Eric Prydz ise 54. sıradadır
Bu iş bile bizdeki Eurovision olayını döndü. Zaten artık kimse takmıyor DjMag oylamalarını. En azından dinleyici olarak.
Mesela burada 2013 yılının en çok kazanan Dj sıralamasında Calvin Harris en çok kazanan ama listede bile yok !!
1. Calvin Harris ($46 million)
2. Tiesto ($32 million)
3. David Guetta ($30 million)
4. Swedish House Mafia ($25 million)
5. Deadmau5 ($21 million)
6. Avicii ($20 million)
7. Afrojack ($18 million)
8. Armin van Buuren ($17 million)
9 (tie). Skrillex ($16 million)
9 (tie). Kaskade ($16 million)
11. Steve Aoki ($14 million)
12. DJ Pauly D ($13 million)
13. Diplo ($13 million)
birinciliği hak edenlerden biriydi zaten calvin harris.
Redfish16V
30-10-2013, 23:15
Birol abiyi gayet sever,dinlerdim ki ta ki o arminin parçasını birebir kopyalayıp mangaya remix yapana kadar.. Benim için Faruk Sabancı,Nurettin Çolak,Levent Lodos,Emrah İş var artık :)
92. Paul Oakenfold
en komiğide bu :D benim için her zaman arminden sonra 2. sıradadır değişmez :)
Resident advisor Top 100 oylama zamanı geldi.
En iyileri oylayın bakalım :)
2012 Best Resident Dj's > RA Poll: Top DJs of 2012 (http://www.residentadvisor.net/feature.aspx?1700)
2013 vote > RA: Vote for your top DJs and live acts (http://www.residentadvisor.net/dj-vote.aspx)
Sasha
Murat Uncuoğlu
27 Aralık 2013, Cuma
indigo Istanbul
23:30
Sasha indigo-istanbul.com (http://indigo-istanbul.com/?event=sasha)
Efsaneyi emekli olmadan belki de son kez İstanbul'da dinleme şansına sahip olabiliriz.
Sasha
Murat Uncuoğlu
27 Aralık 2013, Cuma
indigo Istanbul
Efsaneyi emekli olmadan belki de son kez İstanbul'da dinleme şansına sahip olabiliriz.
Fiyat hakkında bi bilgi varmı acaba ?
Fiyat hakkında bi bilgi varmı acaba ?
Henüz belli değil. Muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanacak..
Henüz belli değil. Muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanacak..
Teşekkürler.
6 Aralikta roxy de caliyoruz kimse tinlamadi, yok neymis efenim this is sasha geliyomuşmuş :D peh :D
Hollanda'da yaşayan Türk DJ Ümmet Özcan en iyi 100 DJ arasında gösterildi. Özcan, Doğu ve Batı sentezinin kendisi için zenginlik olduğunu söylüyor
DJMAG dergisi tarafından 2013'ün en iyi 100 DJ'i arasında gösterilen Türk asıllı Hollandalı DJ Ümmet Özcan yolculuğunu SABAH'a anlattı. Dünyaca ünlü bir DJ olmak çocukluk hayalimdi diyen Özcan, ilk 100'e girmesiyle ilgili ise "Bu sadece bir başlangıç" diyor.
'KENDİ KİTLEM VAR'
- Hollanda ve özellikle Avrupa'da yakından tanınıyorsunuz. Fakat Türk müzikseverlerin sizi yakından tanıdığını söylemek mümkün değil. Elektronik müzik maceranıza nasıl başladığınızı anlatabilir misiniz?
- Sadece Hollanda ve Avrupa'da değil, Amerika ve Asya'da da kendi dinleyici kitlem olduğuna inanıyorum. Çocukluğumdan beri müzikle uğraşıyorum ve dünyaca ünlü bir DJ olmak benim çocukluk hayalimdi. Şu an sevdiğim işi yaptığım ve bu sene hayalimdeki hedefe bir adım daha yaklaştığım için çok mutluyum.
- Dünyanın en iyi 100 DJ'i arasında gösterilmek nasıl bir duygu? Bu listede yer almayı bekliyor muydunuz?
- Tabii ki. Ne işle uğraşırsanız uğraşın, o işin dünya çapındaki ilk 100 isminden biri olmak sizi çok mutlu eder ve büyük bir gurur verir. Bence bu sadece bir başlangıç.
DOĞU ZENGİNLİK
- Hem Doğu hem de Batı'dan etkilenmiş biri olmak müzik kariyerinizi nasıl şekillendiriyor?
- Hem Doğu hem de Batı'dan gelen köklere sahip olmak benim için kültürel bir zenginlik. Bunu da en iyi şekilde müziğime yansıtmaya çalışıyorum.
- Türk müziğinden etkilendiniz mi? Sizi şekillendiren Türk sanatçılar var mı?
- Tabii ki. Doğal olarak Türk müziğinden etkilendim. Türk müziğini de yakından takip ediyorum. Belki de Türk müziği bilinç altıma yerleşmiştir.
DANS MÜZİĞİ PATLAYACAK
- Elektronik müzik birçok farklı alt türü de bünyesinde barındırıyor. Sizin Trance'a yönelmenizin nedenini öğrenebilir miyiz?
- Trance benim jenerasyonumun müziğiydi. Doğal olarak müzik yapmaya da sevdiğim tarzla başladım. Aslında sadece tek bir tarza da odaklanmıyorum. Ben her zaman farkli tarzlardan öğeler kullanarak kendi müziğimi yaratıyorum.
- Dünyanın birçok yerinde performans sergiliyorsunuz. Elektronik müziğin bu denli popüler olmasının nedeni sizce nedir?
- Elektronik müziğin insanları birbirlerine yakınlaştırıcı bir özelliği olduğuna inaniyorum. Elektronik müziği sevenler bir araya geldiklerinde ortaya çıkan sevgi ve birlikteliğin enerjisi paha biçilemez bir duygu.
- Türkiye'deki gelişmeleri takip ediyor musunuz? Avrupa'ya oranla Türkiye'de elektronik müzik nasıl değerlendirilmeli?
- Avrupa'daki kadar bilinçli bir dinleyici kitlesine sahip değiliz maalesef. Fakat bu oranın gün geçtikçe arttığına şahit oluyorum ben. Ve inanıyorum ki Türkiye'de de tıpkı şu an Amerika'da olduğu gibi yakın zamanda bir elektronik dans müziği patlaması olacak.
Sasha
Murat Uncuoğlu
27 Aralık 2013, Cuma
indigo Istanbul
Ben yeteri kadar aldım. Sınırlı sayıda bilet için elinizi çabuk tutun.
Foruma kıyağım olsun :icon_tup:
SASHA FALL & WINTER TOUR 2013 biletleri SOSYOTIX'te! (http://www.sosyotix.com/etkinlik/152/sasha-fall-and-winter-tour-2013)
John Digweed 14 Şubat'ta İstanbul'da.
Şimdiden söyliyim :D
John Digweed'i anlatmaya kelimeler ne yazık ki yetmiyor. Onu anlamak için yapılabilecek en doğru şey, Digweed, 14 Şubat 2014 Cuma gecesi indigo kabinine geçtiğinde, orada olup tarihi bir geceye tanıklık etmek ve sabahın ilk ışıklarına kadar dans etmek!
Her ne kadar konu başlığına denk gelmese de New Age elektronik müziğe öncülük etmiştir.
Ve bu konuda Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi New Age müzik dehalarından Kitaro ülkemize geliyor. Eğer kulağı bu adama yakın olanlar varsa bu şansı kaçırmasın..
New age ve dünya müziğinin öncü isimlerinden Kitaro dev orkestrası eşliğinde 4 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde!
Altın Küre ve Grammy ödüllü Kitaro, kariyerinin ilk Doğu Avrupa turu kapsamında Türkiye’ye uğruyor!
Etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren yenilikçi müziğiyle dünyanın dört bir yanında dinleyenleri derin ve ruhani yolculuklara çıkaracan efsanevi müzisyen Kitaro, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konser için bu özel akşamda Haliç Kongre Merkezi sahnesine konuk olacak.
Pozitif Live tarafından gerçekleşecek bu özel gecede, 30 yılı aşkın kariyeri boyunca müziğiyle milyonları peşinden sürükleyen Kitaro’ya 36 kişilik dev bir orkestra eşlik edecek.
1. Kategori - 375.00 TL
2. Kategori - 275.00 TL
3. Kategori - 250.00 TL
4. Kategori - 225.00 TL
5. Kategori - 200.00 TL
:D Las Vegas’ta commercial müziğe ve tembel DJ’lere tepki olarak doğdu: AFTER
Muhtemelen oldukça başarılı bir PR projesi olarak sosyal medyaya sürülen ama en azından pek çok DJ’in ve elektronik müzik severin düşüncelerini ve tepkilerini ortaya koymasını, bu düzlemde bir tartışma ortamı yaratılmasını sağlayan “DJ kuralları”yla bu haftanın dans müziği dünyasındaki gündemi AFTER LAS VEGAS
http://hizliresimyukle.com/images/2014/02/13/1nKd.jpg
Deep Dish geri mi dönüyor? :rolleyes:
Dubfire ve Sharam olarak ikiye ayrılan ve kariyerlerine bu şekilde devam eden Deep Dish, yıllardır kapalı olan web sitelerini aktive etti. Bir loop ve geri sayımdan başka bir şey olmayan web sitesi, geri sayım bittiği zaman yeni Deep Dish çalışmalarının yayınlanacağını düşündürtüyor.
DEEP >>>> DISH (http://deepdish.com/)
Rest In Peace GodFather of House Music :(
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/04/01/frankie-knuckles-by-jim-newberry.jpg
28 Ağustos’ta "Off To Tokyo" Diyoruz! - TR-ance.com (http://www.tr-ance.com/forum/28-Agustosve8217ta-Off-To-Tokyo-Diyoruz-t1893374.html)