Orijinalini görmek için tıklayınız : 307 bas belası elektrik arızaları acıl yardım
potter744
22-10-2013, 09:14
arkadaslarım sahıp oldugum 2003 model 307 sw aracım aldıgımdan 4-5 yıl sonra baslayan bas belası elektrık arızaları usandırdı. Suankı elektrık arızamız arac calısır haldeyken yolda seyır halındeyken tum ısıklar kanıyor sonra gerı gelıyordu. suan bu arıza ılerledı ısıklar gıdıp gelıyor abs bı nevı butun arıza ısıklarını yakıyor ve kalıcı olmaya basladı ankara tanıdıgınız ıyı bır elektrık ustası peouget yardımcı olabılecek bırısı varmı??? benım tahmın beyınden yapıyor yada bunların elektrık tesısatları asırı zayıf oldugu ıcın oksıtlenmeden kaynaklı olabılırmı ??? bılgısı olan arkadaslar bana yardımcı olsun
Akü durumuna bakmakta fayda var. Zayıflamış olabilir..
potter744
22-10-2013, 09:54
Akü durumuna bakmakta fayda var. Zayıflamış olabilir..
yok akuden degıl artık peouget konusunda pro oldum bu sorun kronık fakat cozumunu bulamadım bilenı yok cozecek adam yok yuksek ıhtımal ıle beyın gıbı duruyor
Allah yardımcın olsun ....
bsi beyni değişicek 1000 tl olması lazım serviste
playhard
22-10-2013, 12:49
Bende c4 varken benimde elektriksel sıkıntılarım olmuştu şaşmaZ da mehmet abi çözdü elinde sigorta tablasıda vardı çıkma.dilerseniz ona bi gösterebilirsiniz.
yok akuden degıl artık peouget konusunda pro oldum bu sorun kronık fakat cozumunu bulamadım bilenı yok cozecek adam yok yuksek ıhtımal ıle beyın gıbı duruyor
Simge Peugeotdan Elektrikci Mehmet'i bul yardımcı olur..
huseyinturk
22-10-2013, 13:01
araca tesisat yapıldımı daha önce hiç? Genelde tesisat akü kablosunun geçirildiği yerden kaynaklanıyor bu sıkıntılar iyi kapatılmıyor o delik, sonra iç sigorta kutusunun üstüne su alıyor araç ve sapıtıyor
onn_dear
22-10-2013, 13:21
Kronik bir ariza arkadasimda vardi 307 ayni problemi yasamisti sonra tum tesisat yenilenmisti sattik sonrada.
potter744
22-10-2013, 15:44
ya valla arkadaslar bu arızalar kronık mekanıkte herseyıne kefılım peouget fakat elektronık arızaları 5 yıldan sonra basladı helekı tup takıldıktan sonra dengesı bozuldu kelebek arızası verdı sureklı olarak.
neyse gostergeler sıkıntı sureklı gıdıp duruyor uzun yolda yapıyor ama genel arastırmam beyınden bsi diyorlardı adını hatırlıyamamıştım arkadas yazmıstı saolsun bır arastırayım daha fazla bılgıye acıgım her turlu
ALPER-VNS
22-10-2013, 16:37
tam da 307 almayı düşünüyoduk :S
bsi hocam daha fazla araştırmanıza gerek yok değiştirin kurtulun bazen silecekler falanda hareket eder araba marş basmaz vs vs vs vs vs vs :)
alın abicim problem yokk sadece bilinçsiz kullanıcı hatalarından dolayı 2nci elde olan sorunlar
bsi beyni
com2000 ( silecek kolları olan bölüm )
bunlara dikkat edin gerisi birşey değil
6 sene 307 kullandık bsi bilinçsiz tesisatcı yüzünden su aldı ve değişti com 2000 servisin bize yanlıs bilgilendirmesi sonucu değişimi oldu kronik olarak bozuk arabalar değilde bizim halkımızın bozup kronikleştirmeye calıstıgı arızalar diyelim :)
Ek.Civic_Spoon
22-10-2013, 17:37
kardeşim aynı sorunu bende yaşadım yakın arkadaşım elektrikçi direksiyonun altında sol tarafta bi sigorta kutusu gibi bişi var, ön camın altından bunu üstüne su alıyor bu 307 ler bu sorunda ön cam değiştiği zaman başlıyor genelde, biz o kutuyu çıkartık bi sigorta su almış oksit yapmıştı benim araç stop edip kalmıştı yolda farlar kendi yanıyor silecekler kendi çalışıyodu, onu çıkarıp temizledik oksidini galan kontak spreyinle, sonra arkadşım güzel bi şekilde poşet ile sardı su almayacak gibi birdaha hiçbi sorun yaşamadım, iyi bi elektrikçi bul tarif et dediğimi söksün o sigorta kutusunu temizlesin ..
huseyinturk
22-10-2013, 18:15
Orjinal adam gibi kullanılmış 307den yaşıyabileceğiniz sıkıntılar çok basit sıkıntılardır temizini bulursanız düşünmeden alın.
rebeloghy
22-10-2013, 20:40
2 ay oluyor 1.6 dizel 110luk 307 aldım. İnanın 2005 model çok daha fazla paralar istenen çok ama çok araçtan daha iyi. Civic ten sonra 2 sınıf yukarı çıkmış gibi hissettiriyor. Freni , yol tutuşu , direksiyonu , dizellere oranla sessizliği ve çok çok başarılı koltukları var :)
Bakımlısını bulun gözünüz kapalı alinn
psikolojikdeli
22-10-2013, 22:08
2004 model 307 sw araca sahibim elektrik problemleri sağ olsun adamı çıldırtır, yolda bu model pejolara bakarsanız genelde sağ veya sol arka park lambalarının birinin yanmadığını görürüsünüz , benim sürekli karşılaştığım sorun şanzıman beyninin sapıtmasıydı su alıyormus birde bu tarz araç alınacaksa bence kışın alınmalı özellikle yağmurlu havalarda tüm sorunları ortaya çıkıyor
alihan_27
23-10-2013, 17:38
Elektronik özürlü ustalar yüzünden 307ler tü kaka oldu. Aslında iyide oldu bu sayede 15-20bin lira civarında donanımlı,ferah araç sahibi olduk.
Seninki bsi(body control unit diyorlar) problemidir. Müzik sistemi, lpg, xenon ıvırzıvır montajından sonra olur genelde. Su alıp oksitlendiğinden veya başka arabadan takviye yapıldığında cortlar.
Yukarıdada söylenmiş reklam gibi olmasın ama Simge peugeot'da Mehmet ustayı bul halleder. İşinin ehlidir.
potter744
24-10-2013, 16:54
alın abicim problem yokk sadece bilinçsiz kullanıcı hatalarından dolayı 2nci elde olan sorunlar
bsi beyni
com2000 ( silecek kolları olan bölüm )
bunlara dikkat edin gerisi birşey değil
6 sene 307 kullandık bsi bilinçsiz tesisatcı yüzünden su aldı ve değişti com 2000 servisin bize yanlıs bilgilendirmesi sonucu değişimi oldu kronik olarak bozuk arabalar değilde bizim halkımızın bozup kronikleştirmeye calıstıgı arızalar diyelim :)
kardesım bılınc sız yazmıssın ama sana soyle soyle soyleyım bu arabada makanık arza gorulmedı arac suan 220 bın km oldu elektronık olarak peouget arastırırsan bu arızalar sadece 2003 2004 kasalarda cıkar.. fazlasıyla bılgılıyız bılgılendırmen ıcın saol ama bunlar peouget zayıf oldugunu noktalar yoksa motor yuruyen mekanık 10 numara arac ama elektronık arızaları var cunkı elektrık tesısatları zayıf. bu arızalar genelde benzınlı ve lpg takılmıs araclarda mevcut cunkı sıstemde harıcı bır eklentıyı cok seven bır sısteme sahıp degıller. Bende senı boyle bılgılendıreyım marka model ne olursa olsun takılan lpg modelı peouget sıstemıne ve beyne zarar verıyor yardımlar ıcın saolun beyler .. Genel olarak cok memnunuz fakat bırde bu kasaların otomatıklerınde sanzımanlar sıkıntılır kullanıma gore 170 bın cıvarlarında su koyuyor pıstonlar pompası vs.. suan bende ufak ufak basladı dever saatı 800 1000 devır kadar fazla bır cok ustaya gosderdım sonuc sıfır sanzıman gıbı oda 2.5 ıla 3 bın tl arası bır fıyat
potter744
30-10-2013, 20:04
Bende c4 varken benimde elektriksel sıkıntılarım olmuştu şaşmaZ da mehmet abi çözdü elinde sigorta tablasıda vardı çıkma.dilerseniz ona bi gösterebilirsiniz.
kardesım bu mehmet abıye nasıl ulasırım acaba bana ıletısım numaralarını ata bılırmısın
potter744
30-10-2013, 20:13
bu oz sımgeye baktım bu arkadaslar eskıden sasmazda ıdı sanırsam oyle hatırlıyorum bır ara tasındılar ben bulamamıstım sımdı bakınca tanıdım resımlerden sanırım dgru tahmın edıyorum arkadasr ama
mad_max1978
31-10-2013, 01:30
ivedik tüvün karşısında kariyer pejo var.ordaki elektrikçi nusret ustaya göster birde.baya sağlam bir ustadır
potter744
02-11-2013, 10:51
Beyler tekrardan bılgılendırme yapayım dedım:
Büyük araştırmalarım sonucu sorunu cozdum.Bu arıza ve benzerı bır nevı arızanın en buyuk sebebi sarj dınoması konjonktür kaynaklanıyor. Bu arıza fark edılemıyor cunkı ben sureklı olcum bakıyordum fakat voltaj cıkısı sabıt gozkuyordu 10 dk ıcerısınde fakat dun arabayı bılgısayara bagladım kendı yaptıgım gosterge ılede sureklı kayıt altına aldıgımda konjonktür verıler 15.7 kadar cıktıgını gordum hemen sarj dınomasını sokup konjonktür soktum orjınal fıyatı 120 tl ben kendım alıp degıstırdım.
Fakat sokerken dıkkat edın kılıma motoruna yakın bır noktada bır cıvata var onu gevesmeyı unutmayın bır dıger bılgıde bu konjonktür uzerınde butun komurler ve bı nevı butun ekıpman toplu tanı eger komurlerınız bıle bıtse konjonktür degıstırmenız gereklı. Eger aracınızda sureklı olarak ampuller patlıyor ve arıza ısıkları sureklı yanıyorsa bunun sebebı buyuk oranda bu BSI beynı konjonktür yuzunden zarar goruyor bılgılendırmek ısdedım sızlerıde
NOT:Bu ışlemden sonra aracınız tekrardan bılgısayara baglayıp mevcut olan butun arızaları sılıp reset atmanız gereklı arıza ısıklarının sonmesı ıcın bunu unutmayın
IYI GUNLER....
Beyler tekrardan bılgılendırme yapayım dedım:
Büyük araştırmalarım sonucu sorunu cozdum.Bu arıza ve benzerı bır nevı arızanın en buyuk sebebi sarj dınoması konjonktür kaynaklanıyor. Bu arıza fark edılemıyor cunkı ben sureklı olcum bakıyordum fakat voltaj cıkısı sabıt gozkuyordu 10 dk ıcerısınde fakat dun arabayı bılgısayara bagladım kendı yaptıgım gosterge ılede sureklı kayıt altına aldıgımda konjonktür verıler 15.7 kadar cıktıgını gordum hemen sarj dınomasını sokup konjonktür soktum orjınal fıyatı 120 tl ben kendım alıp degıstırdım.
Fakat sokerken dıkkat edın kılıma motoruna yakın bır noktada bır cıvata var onu gevesmeyı unutmayın bır dıger bılgıde bu konjonktür uzerınde butun komurler ve bı nevı butun ekıpman toplu tanı eger komurlerınız bıle bıtse konjonktür degıstırmenız gereklı. Eger aracınızda sureklı olarak ampuller patlıyor ve arıza ısıkları sureklı yanıyorsa bunun sebebı buyuk oranda bu BSI beynı konjonktür yuzunden zarar goruyor bılgılendırmek ısdedım sızlerıde
NOT:Bu ışlemden sonra aracınız tekrardan bılgısayara baglayıp mevcut olan butun arızaları sılıp reset atmanız gereklı arıza ısıklarının sonmesı ıcın bunu unutmayın
IYI GUNLER....
İlk sayfa da yazılanları okuyunca aklıma xsara vtr'ımda yaşadığım çıldırtan arıza geldi, çözümü de yukarıdaki gibi şarj dinamosunda bulduk. Geçmiş olsun, tekrarlamaz umarım.
Yurt Motor Harun abinin kardeşine gidin derim. Harun abiye gidin o çağırır zaten kardeşini. Sanayide takılıyor...
edit: Tavsiye İstanbul için.
potter744
06-11-2013, 06:11
Yurt Motor Harun abinin kardeşine gidin derim. Harun abiye gidin o çağırır zaten kardeşini. Sanayide takılıyor...
edit: Tavsiye İstanbul için.
Cok saol kardesım suan ıcın cozdum sorunu sıkıntım suan omrunu tamamlamıs olan ve ufaktan su koymaya baslayan bır sanzımanım var otomatık onu arastırıyorum bakalım ne olacak