PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınız hakkında eş dost, aile, komşu yorumları

Sayfa : [1] 2 3 4

Mutlu Değerli
20-09-2013, 01:26
Aileniz aracınız hakkında ne düşünüyor ? Onlarla yolculuk yaparken çatara pat sıkınca ne diyolar ? (özellikle Type-R yada Turbo spec araç sürücülerinden görüş istiyorum) Aracınızı dip basık, egzozlu gören babanız ne tepki veriyor ? :D Kasiste terazi gibi kaldıgınız oldumu ?

GÖKTÜRK
20-09-2013, 01:38
benzer bi konu vardı yanlış hatırlamıyosam , 206 gti varken babamın sürmesi çok komik oluyodu annemle markete falan gidiyolardı egzozu falan açık hoş olmuyodu bu yüzden satıldı denilebilir

OnurGTI
20-09-2013, 04:22
Valla basıklığına falan bişey demiyolarda, işin içine egzoz girdimi sıkıntı büyük :D

En son bağlandığımda bir trip attılar, akıllara zarar :D Aracımda 51 düz boru var, geçen gün yine taktım magnex son susturucuyu, babayla bi yere gidiyoruz ben kompresöre verdikçe çatır çutur suratıma bir bakışı var ki görmeyin :D ahahah

ALPER-VNS
20-09-2013, 04:54
bunu yapan mühendis bilememiş düşünememiş sen daha iyisini biliyosun da yaptın he? derlerdi.. yaşlandıkça demiyolar ama..

GuneyOnur
20-09-2013, 06:36
bunu yapan mühendis bilememiş düşünememiş sen daha iyisini biliyosun da yaptın he? derlerdi.. yaşlandıkça demiyolar ama..

+1 Haklısın Abi.Bu arabaya niye yazılım yapıyosunuz bunu yapan mühendisler niye düşünememiş ? En çok karşılaşan sorunlardan biri

Yogi
20-09-2013, 06:40
Ne zaman akillanacaksin? Ne zevk aliyosun bundan? Otomatik dizel birsey ne zaman alirsin? Sorulari her evoya binildiinde kesin 1 kere sorulur

ondertopcu
20-09-2013, 06:44
Babamin klasik lafi Ne gerek var :D

Zorbey
20-09-2013, 06:52
Babama ben eksoz alıcam dediğimde baştan engel olur. Gidip yaptırdıktan sonra beğenmezse Meşhur lafını söyler ( üstüne çıkıyosan s.. yoksa inip başkasına izin vercen :D ) git adam gibi eksoz yap bu ne der :D

RIDVAN
20-09-2013, 07:26
Baba - Esnaf ol esnaf :D

Anne - Leylanın oğlu jip almış bak bizimkinede ne zaman baksak çökük yerde gidiyo :D

onn_dear
20-09-2013, 07:38
Klasik baha sozu: Ne gerek var oglum?

yavuz364
20-09-2013, 07:38
Bizimkiler bu konuda çok iyi galiba :D

Babam bunun ne yararı oluyo ?. yada yorum yapıyo neden böyle yapmadınız ? siz mi ürettiniz gibi sorular :D , mak. müh. tabi.

Annem sadece içine bakar ne kadar ses yada güç olduğunu anlar ama sever :D

Rec.O
20-09-2013, 07:41
Bbam arabaya bindğinde ilk lafları şu arabanın takozlarını taktır bak (yay) vuruyo altı yazık günah, bazen wooferı acık bırakıyorum arabaya bineceğinde unutuyorum baya baya düz gidiyo bana bi müzik zevkimiz bile yok ne anlıyosunuz diye bide bazen şikayet geliyo senin oğlan müziğin sesini acıp geziyo diye genellikle şikayet geldiğinde yanına gittiğimde oooo hoşgeldiniz dımtıs recep bey der :))

Etrafdakilern yorumuna gelecek olursak,
-bu araba bu lastiklerle cok yakmıyormu?
-cukura girdiğinde cok vuruyordur bu şimdi tak tuk
-zibidimisiniz bu koskoca hoparlör ne
-esnafa yakısmıyor bence bu araba
-şuna harcıyacağınız parayı başka bişeye yatırın

iyi söyleyenlerde oluyor tabi, ooo güzel olmus arabada temizmiş vs :)

mustafa sancak
20-09-2013, 08:30
Aracımda 5 cm. Eibach yaylar var.Ailece giderken araba setlere takılınca babam,Allah belanı versin senin gibi evlat olmaz olsun diyor :D ne yapalım baba atsan atılmaz satsan satılmaz :heyoo:

muratburunce
20-09-2013, 08:43
hondamı dip basmıştım ailemden gelen otak yorum evli barklı admasın baba oldun akıllan artık bırak şu serseri işlerini düzgün bir aile arabası al bin :D şimdi 4x4 mod'da geziyorum hondamla leylek gibi oldu ama bigtube ve son susturucum takılı onları sökmem bi egzozumla hava filtrem var ona karışmayın bari dedim :D

Maxi
20-09-2013, 08:46
babamı dinleseydim şu an reno9 a biniyor olurdum :D

aliburma
20-09-2013, 08:54
babamı dinleseydim şu an reno9 a biniyor olurdum :D

abi gerçekse çok fena. ben babamın hem fiziksel hem de mental bir kopyasıyım. geçen gitmiş 91 golf almış, "tek far kurbağa gibi bakıyordu, çift far yaptık, almanyadan pompa düzeneğini getirip direksiyonu hidrolik yaptık, jant lastik yaptık..." diye anlatıyordu. ama hep der "olum tamam araban gitsin de bu kadar ses çıkartmasa olmuyor mu?"... annem ise hep safe mode'da "aman oğlum yavaş, bak yine şekerim yükseliyor" :D

yusufiii
20-09-2013, 08:57
1990'lı yıllarda Tofaş'tan emekli olan eniştem gördü geçen. Enseme bir tokat ve müthiş söz.

" Yıllarca bu arabaları nasıl sessiz yapalım diye uğraştık , senin şu yaptığına bak (!) "

Burak Mehmet
20-09-2013, 09:05
Annem Eski Leonumdan inip Jeepe bindiği bir gün şunu demişti
"oğlum bu arabaların bi ortası yokmu birinde yerde otutturuyon öbüründe gökte."

Kekuti*
20-09-2013, 09:07
Şu arabaya biniyorsun ya, aklına sıçayım :D

bide senin gibi evlad olmaz olsun, mahalleye rezil ettin bizi pis apaçi :D

MatraX_07
20-09-2013, 09:08
coupe varken araçları değişmiştik
dönüşte aracı teslim ederken ''al lan şu arabanı araban düşük kafam sallanıyor herkes selam veriyor sanıp el kaldırıyor '' demişti o anda kopmuıştum :D

BosphorusBoys
20-09-2013, 09:09
bu arabayı düşüreninde ....
bu arabaya egsoz takanında ...
bu arabaya bineninde ... durdur birz düşündü ben mecbur bindim dedi ve film koptu :)

TünayK
20-09-2013, 09:10
peder: tatile gidicem ibizayi bana ver.

abla: ben arabamdan sıkıldım biraz değişelim mi??

hanım: sen bugün a3'le gitsen olur mu?

valide: deden geldi biliyosun sever o böyle arabaları bi ara getir bırak:)

sülale tam gaz ama fakiriz amk:) yoksa gelsin amg ler gitsim evolar subarular:D

Kekuti*
20-09-2013, 09:16

yıkıldım yaaa :hahaha: :hahaha: :hahaha:

fakir ölsün The K :D

Anti
20-09-2013, 09:17
Pederin Pejo 5008'le yazlığa gidip, henüz Varex'i takılmamış komple 70mm iskender spec. egzoslu, arka koltuklar sökük, komple headers yazılım allah ne verdiyse spec. TypeR'ı ona bırakmıştım bir kaç günlüğüne :rolleyes: :D

Bir de bu arabayla her gün Ankara Gölbaşı'ndan Tunalı Akay tarafına gidecek bu adam (git-gel rahat 50-60 km mesafe demek, yarısı da trafikte geçiyor)

2. günün sabahında bir aradı ahizeden küfürler, köpükler patlıyor yüzüme :D öyle böyle delirmemiş

Sakinleşince söylediği laf "eşşoleşşek bari patlak egzozlu bi dolmuş alsaydık en azından ekonomine faydası olurdu" :)

Anti
20-09-2013, 09:20

hahahah aile çok iyiymiş :D

benim valide de simota filtrenin sesini beğenip bu neyse benim arabaya da taktıralım diyordu bi ara :)

HaKo
20-09-2013, 09:23
Annemle babamın RS5 tamponuna güncel yorumu.

'' Arabanın önünü niye kar küreme aracına çevirdin ''

'' iş yerine giderken senin arabayla gideriz aça aça gidersin millete yolu''

tylan
20-09-2013, 09:24

aynısını kendı babam dediği için e46 ı sattım sadece 17' jant 3.5 yay koydum almanlar salakmı gitmiş bu jantı koymuslar araba yerı opuyor dedi adam :) onun bokuna sımdı memur spec toyota corollaya bınıyorum

alperkirman
20-09-2013, 09:29
baba- ne gerek var bu kadar para harcıyosun hemde binemiyosun( benzin ) al dizel bin gez toz ne güzel küçük arabalar var ( getzi göstererek )
ben - doğru söylüyosun baba tamam baba peki baba
3senedir aynı muhabbet dönüyo :D ne benim arabayı satıp dizel almaya niyetim var nede babamın dizel al bin demekten vazgeçmeye :D

arsenikli
20-09-2013, 09:38
Benim arabayı peder bey aldı , arabama binmez ama bişeyde demez gerçi annemde binmiyo

MECOO
20-09-2013, 09:39
baba- ne gerek var bu kadar para harcıyosun hemde binemiyosun( benzin ) al dizel bin gez toz ne güzel küçük arabalar var ( getzi göstererek )
ben - doğru söylüyosun baba tamam baba peki baba
3senedir aynı muhabbet dönüyo :D ne benim arabayı satıp dizel almaya niyetim var nede babamın dizel al bin demekten vazgeçmeye :D

babaların fix cümlesi - ne gerek var :D

rahmetli babamda benim aracın intercooler ını büyültüp öne aldığımda bu soba borularını niye bağladın buraya demişti, biraz anlatmaya çalıştım sonrasında fix cümle gelmişti ( ne gerek var )

turbo&quattro
20-09-2013, 09:47
Daha dun aksam gecenin bi yarisi dolasmak icin evden cikarken yarisa gitmiyosun degilmi dedi :) genel olarak araclarima laf sokmalari biraktilar ama diecastlarima hala cok laf ederler yok 30 kusur oldun hala oyuncaklarla oynuyon yok senin yasindakiler cocuklariyla oynuyor falan filan. Heleki birkac gun once diecastlarimi silip foto cekerken annem gordu cildirdi kadincagiz :D. Hatta birazcik kavga ettik eve gelen cocuklara arabalari veriyorsunuz kanatlari aynalari fln kiriyorlar diye :D

http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/ED51EC5F-7EC0-4771-865B-3564A40B742B-357-0000001A1AAA60D1_zps4cfda7de.jpg

http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/650C0D7F-0515-49EB-B80D-18CDF48DEEFF-357-0000001CF2E1B67E_zpsf051003d.jpg

MCN21
20-09-2013, 09:54
Scirocco varken en cok karsilastigim soru , bu araba ne kadar alcakmis :D babamin laflari yine ne yaptirdin arabaya - jant difizor vs. once ufak bir soylenme sonra neyse guzel omus gule gule kullan :D
Edit : birde sabahlari evin altindaki otoparktan cikarken cold start ta sesi duyup uyanip essek sipasi arabayi bagirttirmadan cik butun bina uyandi demesi :D bende her seferinde baba zaten sadece debriyajla cikiyorum gaz vermiyorum ki demem :D

İbrahim Erdem
Evdeki araca 3cm yay ve jant bakıyorum. Almaya da baya niyetlenmiştim. Tabi peder laf etti.En son son sözü söyledi ben de eyvallah çektim.

Şu okulu bitir parasını vereyim neye binersen bin ama benim arabama bulaşma :)

Bir ara detailing seti topluyorum babam o kadar malzemeyi görünce panikledi "naapcan arabaya bak bişey edersin uğraşma" bir sürü şey söyledi. En son aracı cam gibi yapıp kapının önüne koydum. O günden beridir gel de şu araca bi cila at der :)

Jön Türk
Arkadaşım Connecti düşürdüğünde babası: Onu yapan pezev.. öyle olması gerekseydi öyle yapardı oğlum :D
Golfü düşürdüğümde annem: Oğlum bizim araba neden yerde gidiyor ?
Bmw ye kız arkaşımla beraber bindiğimizde : Sakın dtc yok basma :D Kendisinde micra var 'tabi bizim arabamız ezik basarsın gitmiyoya' :))

tibet
20-09-2013, 09:57
arabanın orjinalliğini bozma :) (bizim pederin yıllardır kullandıgı laf )

Onur Fatih
20-09-2013, 09:58
annem çok uğraşma araba kurtarmayacak seni diyo sadece :D
babamda pek kızmıyor yaptığım bazı şeyler hoşuna gidiyor . arada bi ne gerek var o kadar mühendis bunu düşünememiş mi falan diyor :D zaten arabaya bindiği yok adamın anca annemi pazara götürüyor :)

FIRFIR
20-09-2013, 10:08
egzoza baba yorumu : Çıkar o soba borusunu ordan kafa kalmadı ... :)

volume81
20-09-2013, 10:18
o kadar para harcadın araba hala 82 model :D

alperkirman
20-09-2013, 10:20
babaların fix cümlesi - ne gerek var :D

rahmetli babamda benim aracın intercooler ını büyültüp öne aldığımda bu soba borularını niye bağladın buraya demişti, biraz anlatmaya çalıştım sonrasında fix cümle gelmişti ( ne gerek var )

ne gerek var etkili bi soru cevabı yok :D sanane lan dötüm kaşınıyoda diyemiyonki baba var karşında amk :D :D

ANIL ERCAN
20-09-2013, 10:22
Valla yorumları okurken vay be dedim demekki herkezin babası aynı :D Benim babamda ne yaptırsam ne gerek var bu arabaya yaptıgın masrafla şahin alırsın diyip duruyor :D

Blow off'u ilk taktırdıgımda 200 tl mntaja verdigimi duyunca cıldırdı bi depo mazot parasınımı yatırdın sende hiç kafa yok vs. ama sonra annemden ogrendimki yolda annemle giderlerken blowu acıp cafur cufur gidiyormus peder bey :D

İlk arabayı bastıgımda ve 17 jant koydugumda kıyameti kopardı alt takımlar gidecek bunu yapan mühendis düsünmüyormu vs. diye sölendi durdu Ama binmektente zevk alıyor kendi arabası var ver biraz gezeyim sunla diyor :D

Arabaya chip yaptıgımdada kıyameti kopardı vay efendim bunu fabrika bilmiyormu motoru yicez cok masraf cıkıcak vs. simdi arabayı kullanınca aslan bu aslan ne bicim gidiyo biliyomusun diyor bana :D

Arabanın Ön camında benim Designed by anıl ercan yazıyor o yazıyı sok sok diye kafamı ütülüyor utanıyormus mesela arkadaslarının yanına yada işe gittiginde benim arabayla millet soruyormus bu ne araba piç arabası olmus diye :D

Aslında babamında hosuna gidiyor ama yaptırdıklarım bakmayın eski kafalıgına b.k sürdürmemek için bıdı bıdı ediyor :D Annem öyle karısmaz yaptırdıklarıma hatta hosuna gider benle birlikte iner arabayı siler :)

Gelelim benim çevremin yorumlarına..

Araba yıkarken gelen yorumlar ; Yeter artık sile sile arabanın boyası cıktı, arabayı cürüttün, her hafta 2 kere arabamı yıkanır yeter yeter bunlar baslıca yorumlar..

Yolda giderken durdurup soranlar yada benzinciden benzin alırken yada park halinde bi yerde arabanın basına beklerken gelen yorumlar ; Araban cok guzel maasallah, piyasası ne bunların, Ha bire jant değiştirip duruyorsun para bol galiba (halbuki jantları takasa verip takıyorum:D)

Bunlar baslıca yorumlar gorusler :D

Sert@ç
20-09-2013, 10:28
Annem cok seviyo leonumu egzoz iptalini anneme denetmistim :D

Moms Checks Exhaust - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7A7-47uINWg)

cusse
20-09-2013, 10:40
Benim pederde 106 aldığımı duyunca çıldırmıştı aslında araç stock'tu ilk aldığımda sonra bir araba laf söyledi kavga gürültü satacaksın o arabayı satmassan eve gelme felan acayip canım sıkıldı arabayı komple söktüm 2-3 ay sanayide yattı tabi bu seviniyor sattı bizimki p*ç arabasını diye bense hırsımdan 7k gömdüm arabaya 1-2 ay sonra bi gördü benim fare yanıyor subaru gibi seste var küfürün bini bin para neyse yanıma geldi durdu ışıkta tsi jettayla bense hala görmemiş numarası yapıyorum doldura doldura bi kalktım ışıkta arkamdan baka kaldı sonra sırf 1-2 ay inadımdan mahallede full kesici gezdim sonara bırakıverdi yakamı....
Kafama koyduğumu yaparım...:D

Birde bazen ananemi kontrole felan götürüyordum;
-''Yavrucum bu senin arabanı çok seviyorum inip binmesi çok rahat diyodu'' basıkya araba kadın ayağını kolayca atabiliyordu çok seviniyordum onun dualarıyla arabaya binerken hiç çevirmeye girmemiştim...:)

Patisever
20-09-2013, 10:46
white rsi aldıgımda mahalledeki teyze gelip baktı içi sokuk aa yavrum bu yarım arabayı neden aldınn :))

ToNy
20-09-2013, 10:49
İşyerinde ki abim; Mühendisten daha iyi biliyorsunuz ya...

Babam; Bu arabanın amortisörlerimi patlak neden böyle yere çok yakın...

Annem; Ben tek kapı araba sevmiyorum...

:D

Sercan K.
20-09-2013, 10:59

:D:D Bu iyiymiş :D

tunceR
20-09-2013, 11:00
ne zaman egsozlu araba alsam babam " tam çakal olmuşsun" :)

Oznsrl
20-09-2013, 11:08
Annem ön boş olsa dahi hep arkaya oturur bigün kızdım ya dedim bu arabanın arkası çok rahatsız zıpzıp zıplıyor hiç mi fark etmedin biraz bişeyler fark ettim ama ses etmedim dior :D

Rizeli olduğumu söylesem babamın söylediklerini az çok herkes tahmin edebilir heralde hahah :D

EmrahERKAN
20-09-2013, 11:10
Genel yorumlar hep aynı ya :D Oğlum yaşıtların evlendi çocuk sahibi oldu sen hala arabanın orasını mı söksem burasını mı söksem derdindesin. Bir araba parası döktün bu araya yeter artık akıllan :D mühendisler hiç mi bilmiyor bunu böyle yapmayı vs felan hep aynı laflar :D

Arkadaşlarım arasındaki yorum ise Zalım ies ten sonra Polo Tdi aldım. Olm bunu bari zalım gibi yapma lan :D ama ARtık koltuklarını söktüm ve Tamam artık 3 ay takmazsın sen bu arabanın koltuklarını :D

Jön Türk osman pampam iyi bilir :D Arkadaşımın biri der ki : Gaz pedalını bitek sana mı takmışlar kardeşş :D

Bad-Fast
20-09-2013, 11:14
Si varken annemde sölerdi tek kapı araba sevmiyorum falan diye , babamda egsoz takınca ya ne gerek var falan der ama arada veririm baya baya gazlar :) içten içe seviyor aslında ama hazıra konacak illa :)

16EC813
20-09-2013, 11:23
yazın müfettişler geldi bankaya ,şube müdürümüzle bankanın garajını gezerken benim arabayı sormuşlar ? ne bu araba markası ne filan diye de
şube müdürü aynen şöle demiş
-bu arabayı 5 e aldı 15 harcadı 2 sefer motor yaptı ama sadece tamir için garajdan çıkıyo :D 1.si
-2.side bu araba sayesinde çince ve japoncayı ögrendi japonya ve çinden parça ala ala :D

emre55
20-09-2013, 11:36
reno servisinde usta olan babamın lafları, en son r19 u bastığımızda geldi karşısına geçti; -Heh şimdi tam p1ç arabası gibi olmuş, bu .... mühendisleri düşünemiyormu bunu yaparken yüksek yapıyolar ? -Kasislere gelince dansöz gibi kıvırıyosunuz bi sağa bi sola, - bu arabanın önü top gibi sekiyo :D

Oznsrl
20-09-2013, 11:41
yazın müfettişler geldi bankaya ,şube müdürümüzle bankanın garajını gezerken benim arabayı sormuşlar ? ne bu araba markası ne filan diye de
-bu arabayı 5 e aldı 15 harcadı 2 sefer motor yaptı ama sadece tamir için garajdan çıkıyo :D 1.si
-2.side bu araba sayesinde çince ve japoncayı ögrendi japonya ve çinden parça ala ala :D

ahahah bu çok iyiymiş güldüm baya :D müdürde az piç deilmiş :)

Omak
20-09-2013, 12:06
babam 56 yaşında,
sene 2005 o kadar yapma etme dememe rağmen gitti sıfır fabia vrs aldı 2. araç olarak.
arkasından yazılım,kat iptali, 5lik yay ...
hafta sonlarıda pınarbaşı draglarda

annemde mb a160 vardı dediği: arabamı çok seviyorum güzel ama gitmiyor diyordu sonra polo 1.6tdi dsg aldı. sonrasında 17 jant ve 5 lik yay var.

bazen arabam yokken annemin aracını alıyorum da çok rahatsız ediyor beni.

flexamin
20-09-2013, 12:12
peder bey bıktım arabandan spor gazetesi diyor :) ama hadi baba dükkana gidekte şunu yapalım diyince benden önce arabanın yanına gidiyor. egzoz falan yapınca tatile giderken sökcen yoksa kafa mafa kalmaz diyor.

valide : yeter lan evleniyon bırak şu arabayla uğraşmayı diyor

hanım : kovalakmısın oğlum sen diyip gülüyor ( balıkesirli hanım orda kovalak derlermiş:) )

mert_can 41
20-09-2013, 12:18
Bizim aile nedense gazcı rahatım o konuda babam ne araba alırsa alsın ilk işi cant takmaktır sonra cam filimiyle yola devam eder bende araba bakıyorum dizel megane coupe annemin dediği laf gitmez bu araba dizel rcz bak sen başka araba gösteririm cantları kötü cant alırız buna diye söyler annem rahatım bu konularda :D tek sorunum babamın model takıntısı :D

Chn53
20-09-2013, 12:19
eski corollama çamurluğa hellaflush yaptırmıştım düzboru egzoz taktırmıştım babam azını açıp bi laf bile etmemişti :D

bi önceki arabayada çok laf ediyodu binip inerken çok basık diye :D binilmiyo inilmiyo bu nebiçim araba diye :D

crazydog
20-09-2013, 12:40
Benimki laf etmez valla hoşuna gider yıllarca clioyu birlikte kullandık jant yay egzoz falan hatta yarış koltuklarını o kadar seviyorki hala clionun üstündeler 205 e geçirecem geçiremiyorum vermiyor koltuklarımı :D

Tugral
20-09-2013, 13:54
Sene 1980 lerden bir yıl. Babam evin salonunda motorunun motorunu toplamakla meşgul, annem ise koltukta tv izlemekte. Böyle bir evde dünyaya geldim. Çocukluğum babamın 07 SE 650 plakalı eski kasa doğanını modifiye etmesine eşlik etmekle geçirdim. Dönemindeyeni olan aracını mercedeste gördüğü içerden düğmeyle bagaj açma sistemini beğenip aracına uygulama ile başladı. Ama sadece açmak babam için yeterli değildi, düğmeyle kapanmalıydıda. Kapattı. Düğmeyle açılıp kapanan bagaj kapağımız 86-87 senelerinde doğanımızda mevcuttu artık. Boş durmadı BMW 'nin elektrikli arka cam perde sisteminide kendisi üretip doğanına bağladı. Ama gene yetmedi. Bu seferde Açık kalan kapıları gösteren sisteme taktı kafayı. Onuda yaptı. Hangi kapısı açıksa aracın göstergesinde ışıklı gösteriyordu. Ama ne yazıkki dönem safrane devrydi ve renaul safranelar sesli uyarıda vermekteydi. Ve bizim doğanımız belkide TR'nin ilk türkçe konuşan arabsıydı... Eğer sıkılıp yazıyı bırakmadıysanız bu araçla oynama sıralarında benimde kendime ait el yapımı bir akülü arabam olduğunu belirtmek isterim. Babam sanayiden arkadaşları sacdan ve profilden CJ5 jipin bire bir küçültülmüşünü yapmışlardı. Koltuklar döşemecide döşetilmiş, jantları tornacıda yaptırılmıştı. İçeride bir adet kasetli teybi , kornası, farları, sinyalleri ve silecek sistemi bulunmaktaydı. Ön cam yatabiliyordu. Koltuklarda geri yatabiliyordu. Şimdi ben böyle bir ailede büyüyünce babam hiç sormadı "ne gerek var" gibi sorular. Sadece ben arabayı sökmeye başladığımda hep yanımda oldu...

Sezgin
20-09-2013, 14:06

Tabı alman muhendısler dusunemedı, sizin sanayideki hasan ustanız cok bılıyor dımı? gibi :)

leventrc
20-09-2013, 14:12
Sene 1980 lerden bir yıl. Babam evin salonunda motorunun motorunu toplamakla meşgul, annem ise koltukta tv izlemekte. Böyle bir evde dünyaya geldim. Çocukluğum babamın 07 SE 650 plakalı eski kasa doğanını modifiye etmesine eşlik etmekle geçirdim. Dönemindeyeni olan aracını mercedeste gördüğü içerden düğmeyle bagaj açma sistemini beğenip aracına uygulama ile başladı. Ama sadece açmak babam için yeterli değildi, düğmeyle kapanmalıydıda. Kapattı. Düğmeyle açılıp kapanan bagaj kapağımız 86-87 senelerinde doğanımızda mevcuttu artık. Boş durmadı BMW 'nin elektrikli arka cam perde sisteminide kendisi üretip doğanına bağladı. Ama gene yetmedi. Bu seferde Açık kalan kapıları gösteren sisteme taktı kafayı. Onuda yaptı. Hangi kapısı açıksa aracın göstergesinde ışıklı gösteriyordu. Ama ne yazıkki dönem safrane devrydi ve renaul safranelar sesli uyarıda vermekteydi. Ve bizim doğanımız belkide TR'nin ilk türkçe konuşan arabsıydı... Eğer sıkılıp yazıyı bırakmadıysanız bu araçla oynama sıralarında benimde kendime ait el yapımı bir akülü arabam olduğunu belirtmek isterim. Babam sanayiden arkadaşları sacdan ve profilden CJ5 jipin bire bir küçültülmüşünü yapmışlardı. Koltuklar döşemecide döşetilmiş, jantları tornacıda yaptırılmıştı. İçeride bir adet kasetli teybi , kornası, farları, sinyalleri ve silecek sistemi bulunmaktaydı. Ön cam yatabiliyordu. Koltuklarda geri yatabiliyordu. Şimdi ben böyle bir ailede büyüyünce babam hiç sormadı "ne gerek var" gibi sorular. Sadece ben arabayı sökmeye başladığımda hep yanımda oldu...

Harika!!! Tebrik ederim babanızı :) Hep imrenmişimdir... Benim babam '' Araba zamanında bakıma girsin ve kapının önünde acil durumlar için mutlaka depo dolu olsun. Yarın alırım benzini diye düşünmek yasak'' demiştir. Biz kural olarak onu öğrendik babamızdan :) Şanslısınız...

Mr.K
20-09-2013, 14:13
Kimsenin i dedigi yokta uzluyorum inip inerken zorlaniolar sadece,keske azcik karissalardi bersey saha zevkli olurdu..
Bizde genelde yapmissin yapicavinj oluuo is,zevki kaciyo sora.
C yi alcalttim vaay oldu tepkiler direk,z4te yemiyo ama :o annem daha n kdr alctlxn ztn yerde diyo,onlarada yazik haklilar yaslari ilerledi artik. Keyif icin bazen binjolar uzuluyorum vordukce duydukca alcaltasim gelmiyo..

Diyadin
20-09-2013, 14:17
Genel olarak babamın yorumları;

Yine taktın soba borusunu = eksoz için yorumu
G.tünü yere indirmişsin = Yay takınca
Camlar neden siyah kızlarla araba sevişmek için mi = Filmli camlar için
Müzik sistemlerine bayılır çok açar sesini:D

MertSerhanÖ.
20-09-2013, 14:19
yıllardır her arabama coil yapıp yerle bir yaptıktan sonra Cupra'ya standart 4cm yay aldım.Geldi dalga geçti bu basıkmı benim araba bile daha basık duruyo diye:D:D

ErkanChevy
20-09-2013, 14:26
Arabayı görenlerden tepkiler şöyle

bir çift evlenicekler herhalde kızın tepki şu(aaa aşkım gelin arabamız böyle olsun mu???)
kardeşimin ve annemin tepkisi ya oğlum herkez bize bakıyor gibime geliyor diyor ki bakıyor =) kardeşimde anne zaten 10 kişiden 9 u bakıyor diğeride kör zaten
babam ise ya oğlum şunun sesini kıstır biraz evin camları sallanıyor (ev 3. kat) =) baba teyp mi bu nasıl kısıym

Daha sayamadığım bir sürü olay ya gören zaten garip tepkiler veriyor gören varsa siz de söyleyin öğreneyim =)

Met
20-09-2013, 14:35

imrendim yemin ederim.

yusufiii
20-09-2013, 14:39

Çok çok güzel. :icon_tup: 86 Doğan candır...

SGTI
20-09-2013, 14:42
Benimki pek sevmez gazlama modlama işlerini her seferinde milletin içinde 220 beygir olmuş benim oğlumun arabası herkese makas atıcak ferrarilerle kapışacak diyor :)

blow07
20-09-2013, 15:11
saxo vts 2 ' me babam protesto amaçlı hiç binmemişti oraya buraya giderken hep kendi aracını kullanırdı.

Melih-Ö
20-09-2013, 15:27
Parayla arabaları bozuyorsunuz, Kaportacı Metinin lafı :D

Anu
20-09-2013, 15:27
Valla ilk egzos taktırdığımda babam ne zevk alıyorsun, ne biçim şey, kafa şişirir diyordu. Sonraki haftasonları alışverişe hep benim arabayla gitti :D Söyleyememişti ama hoşuna gittiğini yüzünden anlıyordum kullanırken :)

Melih-Ö
20-09-2013, 15:30

Bizimkide mesleğinden ötürü arabalara çok meraklıymış, çocukluğum 89 doğumluyum çakal kasa bmwlerde geçmiş hep fotograflarım var hepsi aksesuarlı, ama biz yapınca ters tepiyor :) Sizinkisi harikaymış harbiden imrendim :)

Ers
20-09-2013, 15:33

çevirmede polisler czt için ne demişti müdür :)

Ko®ay
20-09-2013, 15:34
Dalgalı yollarda ufak sekmelerde; araçta valide de varsa kulağıma eğilip arabanın tekerine sokayım :D der bizim peder..

onurdestan
20-09-2013, 15:34
egzozu bende babamda sevmediğimizden geri kalan hiçbişeye karışmaz TT yi bana kendisi git al demişti mesela bayada kullandı severdi hala çok güzel arabaydı diyor :)

TigeR
20-09-2013, 15:38
arabayı alçaltacam baba dedim hiç akıl yok bu çocukta dedi :D

-Ata-
20-09-2013, 15:43
kasislerle uğraşmamak için farklı yollara girince paranla rezil oluyorsun kendine işkence der babam genelde onun harici olumsuz yorum yok kpro sonrası otobana çıktığımızda hacmen büyük ve lüx arabalarla oynayınca yüzündeki gülümsemeyi unutamam :D

KMR2-GT
20-09-2013, 15:52
babam :D spy shot bişi dememe gerek yok heralde :D

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/19827_10151383979673999_1673018175_n.jpg

teyzem type r a ne bu zibidi arabalarına biniyon demişti.onun dışında olumsuz bişi diyen olmadı :D

turci
20-09-2013, 16:36
Kimsenin i dedigi yokta uzluyorum inip inerken zorlaniolar sadece,keske azcik karissalardi bersey saha zevkli olurdu..
Bizde genelde yapmissin yapicavinj oluuo is,zevki kaciyo sora.
C yi alcalttim vaay oldu tepkiler direk,z4te yemiyo ama :o annem daha n kdr alctlxn ztn yerde diyo,onlarada yazik haklilar yaslari ilerledi artik. Keyif icin bazen binjolar uzuluyorum vordukce duydukca alcaltasim gelmiyo..

Türkçe tercümesini de alabilir miyiz lütfen?

Schumi
20-09-2013, 16:46
Ne zaman kapılara kanat takıyorsun. Hazır uçak alsaydın daha ucuza gelir. Bu en komiğime giden valla ama bazen olay hiç komik olmuyordu bekar iken. :D

Aranel Ciryatan
20-09-2013, 16:47
bizimkiler allahtan hiç karışmazlar. hatta babama yaw kullansana şu arabayı bi derim paso. şimdiye kadar hiç bir arabamı kullanmadı :D

sadece annem bi yere giderken foursquare'de falan check-in görünce. "ne o uçmuşsun" diye yorum yazar :D

ege_c
20-09-2013, 16:52
coupe varken araçları değişmiştik
dönüşte aracı teslim ederken ''al lan şu arabanı araban düşük kafam sallanıyor herkes selam veriyor sanıp el kaldırıyor '' demişti o anda kopmuıştum :D

Belki uzun süredir,okuduğum birşeye bu kadar gülmemişimdir.. :D:D:D

blumenberg
20-09-2013, 17:01
Valla ben arabama 15 bin lira harcadım olm nereye harcadın paraları, hani arabanın neresi değişmiş dedi :)

ANIL ERCAN
20-09-2013, 17:09
arabayı alçaltacam baba dedim hiç akıl yok bu çocukta dedi :D

Aynısını benim pederde söyledi 17 jantları taktıgımda araba biraz daha yükseldi dedim basıcam arabayı yere sende hiç akıl yok bunu yapan mühendis düşünmemişmi bunu sakın bak arabanın bütün civataları gevşer alt takım gider dedi, Bende gittim bastım 2 gün sonra arabayı basık gorunce hafif bi gülümsedi hosuna gitti aslında ama işte namınna b.k sürdürmücek ya en kısa sürede kaldır arabayı ben kullanamam dedi :D

Gta1994
20-09-2013, 17:17
bbk 97 yi geldik almaya remus + 51 lik düz boru vardı
ümit abi bi kullan dedi 2 makastan sonra pederden gelen laftan sonra cevap veremedim :D

cookies
20-09-2013, 17:31
Cant, far alacağna bi garı al.. (!)

blumenberg
20-09-2013, 17:41
Ha bir de şey diyolar bana, bastın da ne oldu şimdi, ne oldu yani, çok yaktın o kadar :) ne zevk aldın hadi söyle hadi vs.. :)

Le10ur
20-09-2013, 19:29
babam ne gerek var der babam ugrasma yarın bırgun satacan der:)
bızım hatunda benle bulusmazsın o kadar yolu gelmezsın sonra mazot kac para sen bılıyon mu dersın kendın anca gezersın:) der

Mr.K
20-09-2013, 19:30
Türkçe tercümesini de alabilir miyiz lütfen?

Tabi,cep telefonundan alal acele yazdığım için biraz harfler karışmış.

Kimsenin birşey dedigi yokta uzuluyorum inip binerken zorlaniyorlar sadece,keske azcik karissalardi hersey daha zevkli olurdu.

Bizde genelde yapmissin yapicagını oluyor is,zevki kaciyor sonra.

C'yi alcalttim vaay oldu tepkiler direk,z4te yemiyo ama :o annem daha ne kadar alçaltıcan zaten yerde diyor,onlarada yazik haklilar yaslari ilerledi artik.
Keyif icin bazen biniyorlar uzuluyorum gordukce,duydukca alcaltasim gelmiyor..

anlaşılır olmuştur umarım selamlar:)

mkerim
20-09-2013, 19:38
1983 yılında evdekilerin arabalarını kurcalamamam için bir şahin alıp artık bunu kullanacaksın dediler. O zaman mahallede yarış arabası olan ağabeyleri (şimdinin emekli rallicileri) görünce şahine ne yaparım diye onlardan birine sormuşrum. İyi birşey olsun istiyorsam weber karbüratör egzantrik mili ve forget piston almamı söylemişti. Dergilerden falan nerede satıldığını bulup kalkıp gidip almıştım. çift weber egzanterik mili ve mahle pistonlar.Arabayı O zamanki en becerikli ve bilgili ustaya yaptırdım. Araba güzel oldu. Sesi acaip çıkıyordu. Evdekilerin ilk ve tek tepkisi. Sen arabayı bu hale getirmek içinmi o kadar yere gittin. Bir daha arabayı evin yakınına park etme. 1990 lı yılların başında da 205 GTİ almıştım arabayı çok küçük bulup parasınıda duyunca BEBEK PUSETİ gibi şeye ne para vermişsin demişlerdi.

BLuEBoY
20-09-2013, 19:47
yazılımlı dizel araca biniyorsanız eğer; anneniz, babanız, komşunuz, işyerinizdeki bütün çalışanlar ve hatta kırmızı ışıkda yanından uzadığın taksici amca bile ilerdeki ışıklarda olum araban çok duman atıyor bi baktır istersen diyeceklerdir :D millete anlatmaktan bıktım ben..

Blowoff'uma sülalede kimse bi anlam veremedi bide ee noldu şimdi diyolar çuffladıktan sonra :D

fatihcakin
20-09-2013, 19:57

Kahkaha attık :D

sweatcaptain
20-09-2013, 21:05
karsı komsum cıddı cıddı teklıf ettı bunu uyanabılmek ıcın hatta benzın bıle almaya kararlıydı abımızın asırı uyanamama sorunu var vucudunda bır hormon az salgılandıgı ıcın :D :D :D

eger her sabah 7 de arabayı calıstırır 500 metre sokagın basına gıder gerı gelırsen sana aylık 500 lıra para :D

Low-Rider
20-09-2013, 21:26
Valla hiç karışmaz benimkiler ne yaptın neden yaptın ne gerek var falan demediler bugüne kadar aksine beğeniyorlardı ama r9'un son halini gören rahmetli dedemin 30 senelik arkadaşı bu ne lan pezevenk arabası olmuş dediydi :D

ibrahimsnr46
20-09-2013, 23:21
Babam'ın tepkileri net Ne bu p*ç arabası bu arabalardan yollarda hep riskli hareketler yapıyorlar sen yapmıyorsun demi sakın ha dukkana getirme bu arabayı :hahaha:e

can_gnr
20-09-2013, 23:22
önceden cok laf ederdi ama
en son s2000 i almaya gittiğimizde satın aldığım kişiye bızım cocuklar bunu alçaltırlar eksozu değiştirirler falan filan demeye başladı , bu aralarda s2000 le gezmeye başladı :)

Erim
20-09-2013, 23:53
Keşke hepinizin yerinde olsamda babam lafta sölese küfürde etse.Arabama hiç bir şey yapamıyorum babam sayesinde .

Oznsrl
21-09-2013, 00:15
Arkadaşmn babasının bi hareketi aklıam geldi anlatmadan geçemicem :D

rover almştı hb önde 14 arkada 15 jant dip basık almş babası demiş ver biyere gidiym gitmiş 5 dk sonra gelmiş al demiş şu anasını avradını ..... arabasını böyle arabamı olur atmış anahtarı kendi arabasına binmiş gitmiş hahahaha :D

Mr.K
21-09-2013, 00:20
Arkadaşmn babasının bi hareketi aklıam geldi anlatmadan geçemicem :D

rover almştı hb önde 14 arkada 15 jant dip basık almş babası demiş ver biyere gidiym gitmiş 5 dk sonra gelmiş al demiş şu anasını avradını ..... arabasını böyle arabamı olur atmış anahtarı kendi arabasına binmiş gitmiş hahahaha :D

hahahahahaha :D

SerhatA.
21-09-2013, 00:20
Valla şu an aile spec duruyor kimsenin bişe dediği yok, iki haftaya dip basık olacak :D O zaman aileden gelen yorumları tahmin edebiliyosunuzdur ..

cgnozdmr
21-09-2013, 00:32
'' Şu yaptıkların doğru bişey olsa fabrika bunu böyle yapardı ''

timucintt
21-09-2013, 00:33
"Bugün kaç lira gömdün" derler hep...

bayerische_M52
21-09-2013, 00:36
en son açık eksoz taktığım da babamın arabanın içindeki ilk tepkisi..

orası olamamış oğlum direk kucağıma koysaydın olmuştu

Mikrop_Ali
21-09-2013, 00:36
bir japon ata sözü derki hiroşima nakata bu nebiçim bi erabaaa mikrop ali merhabaaaa
bizimkiler japan göçmeni

Burak K.
21-09-2013, 00:39
BMW'yi aldık daha görmedim bile arabayı yazılım falan var,kullanmış bugün biraz hızlıymış araba. Telefon açtı,ben bu arabayı alıyorum ama seni nereden toplarım onu bilmiyorum,tahmin bile edemiyorum o yüzden kusura bakma bursaya gelince ben bu arabayı sana vermem dedi. :D

ilker_yusuf
21-09-2013, 00:46
Benim arabada bodykitten başka bir şey olmadığından modifiye anlamında pek laf duymuyorum...
alçaltmayı düşünüyorum...
HANIM: BEN kullanamayayım diye dimi? stres olayım diye?
BABAM: Olum zaten zımbırtılar takılı ne gerek var?

Her hafta 2 kere yıkanır paklanır silerim...
HANIM: Evi sil desem yardım et desem yapmassın.
BABAM: Boyası eskidi birazda kirli kalsın.
KOMŞUM: Anahtarı atıyorum benimkinede el atsana..

Tüm bu olaylarda ANNEM: Aferin oğluma siz karışmayın çocuğa o bilir ne yapacağını.
Kız Kardeşim ve Eşim: Yine laf söyletmedi oğluna...

Araç kullanımıma babam: oğlum neden o kadar devirli kullanıyorsun sakin biraz...
Annem : aferin oğluma ohh bas oğlum ben seviyorum hızı.
Eşim: Sakin biraz p*ç gibi araba kullanma...

EmreS13
21-09-2013, 00:51
Babam: arabanın orjinalini bozmayın!! Der durur sürekli. :D
Annem: gene napacan oğlum arabaya bide düzgün bin
Arkadaşlarım: bugün ne yaptın gene, egzos yapıldığından beri nabıyon dolmuşçu olduk :D
Abim dışında bi onaylayan yok :D

psikolojikdeli
21-09-2013, 00:58
kız arkadaşım: Zavallı ne yapıyo iyimi ne çekti be senden

Hondata300
21-09-2013, 01:52
Honda olduğu zamanlar kafayı dip basmıştım ve eve geldiğimde babamla aramızda ki diyalog.

- Bu ne ?
+Bastık baba nasıl olmus.
-Bunu koskoca fabrika niye düşünmemiş sen daha mı akıllısın ?
+Fabrika sana göre çıkarıyor baba ben kendime göre yapıyorum ;)

2. Gün sabah uyandıgımda dip basık araç normal oldugundan yüksekti :D

KMR2-GT
21-09-2013, 08:34
gölgenin üzerinden geçiyorum araba sekiyor demişti bi defa :D

turci
21-09-2013, 08:54
Tabi,cep telefonundan alal acele yazdığım için biraz harfler karışmış.

Kimsenin birşey dedigi yokta uzuluyorum inip binerken zorlaniyorlar sadece,keske azcik karissalardi hersey daha zevkli olurdu.

Bizde genelde yapmissin yapicagını oluyor is,zevki kaciyor sonra.

C'yi alcalttim vaay oldu tepkiler direk,z4te yemiyo ama :o annem daha ne kadar alçaltıcan zaten yerde diyor,onlarada yazik haklilar yaslari ilerledi artik.
Keyif icin bazen biniyorlar uzuluyorum gordukce,duydukca alcaltasim gelmiyor..

anlaşılır olmuştur umarım selamlar:)

teşekkür ederim,böyle daha iyi :)

_Emre_
21-09-2013, 10:20
Her şeye karşı ne yapsam sökmüştür bugüne kadar.
- Baba, araba yay ta...
+ Yoooook orjinalliğini bozma.

Amcam da 5cm yaylı 3.30ci kullanıyor. İki kardeş anca bu kadar zıt olur :)

Trance-R
21-09-2013, 11:04
Apartmana tahsis garaj ve çardak var, ayrıca kuyu suyu ile beleşten bahçe sulama hortumu ile fırsatımız mevcut çokkk şükür...

- ne zaman aracımı yıkasam, apartmanadaki hatunlar teyzeler toplanır. Araç yıkarken bana hem bakarlar :D hemde, şurayı da şöyle yap şeklinde direktif verirler :)

- gelen geçen abilerim büyüklerimde, maşallah aracına iyi bakıyosun helal vallahi şeklinde tepki alırım :D

fakat, 6 aydır aracım yok :(

Aktaş61
21-09-2013, 12:54
peder bey 65 yaşında,arabayı ilk aldığımda buna chip yapalım diodu önceki arabadan bildiği için
geçen jant kovalıyorum 19" takıcaktım bi sıkıntı oldu 18" spyder denedik foto gönderdim 19" lardan niye vazgeçtin onlar güzeldi diyo bunlar ne antika araba gibi dedi hoşuna gitmedi diye çıkarttım bende :)
body kitin parçaları evde duruyo taktırmaya fırsat bulamıodum bigün indirdim aşağı gidip taktırıyım dedim annem zaten araba yerde sürünüo bide o zımbırtıları takarsan kendine yatacak yer bul dedi ertesi gün annemin yanında peder bey ekleri sordu taktırmadınmı diye git taktır onları gel dedi :)
arabayı ilk bastığım zaman da annemin tepkisi; yine arabnın g.tünü indirmişsin yere

aklıma gelenler bunlar, bitmez bu diyaloglar :)

Ferhat_V
21-09-2013, 14:44
Yeni birsey alinca " ee neye benzedi bu simdi " :D birak su zibidi islerini efendi ol der :D

yusufiii
21-09-2013, 14:50

Güzelmiş... :icon_tup:

oğuz
21-09-2013, 14:50
BMW'yi aldık daha görmedim bile arabayı yazılım falan var,kullanmış bugün biraz hızlıymış araba. Telefon açtı,ben bu arabayı alıyorum ama seni nereden toplarım onu bilmiyorum,tahmin bile edemiyorum o yüzden kusura bakma bursaya gelince ben bu arabayı sana vermem dedi. :D

bak çabuk alışmış baban arabaya :D gece markete diye göbek dönmeye gitmesin ? :D:D

Mutlu Değerli
21-09-2013, 22:42

Ahahahaha :hahaha:

Nokta atışı yapmış :icon_tup:

Abi kumandalıya laf yapıyomu şimdi ?? :D

Tabı alman muhendısler dusunemedı, sizin sanayideki hasan ustanız cok bılıyor dımı? gibi :)

Ahahahaha :D

babam :D spy shot bişi dememe gerek yok heralde :D

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/19827_10151383979673999_1673018175_n.jpg

Amcamız çok düşünceli, tehlikeyi seziyor gibi :D

Off bu iptal etti beni :cokgreen:

Burak K.
21-09-2013, 23:04
bak çabuk alışmış baban arabaya :D gece markete diye göbek dönmeye gitmesin ? :D:D

Gider mi gider roll gecelerinde karşılaşırız artık babamla. :D

ghibli06
21-09-2013, 23:11
hatun: ben mi araban mi?
baldız: yenisini alsana onlar daha güzel...
kayınço: babama ver ilk turda çaksın arabayı sıfırını alsın, sen de kurtul araba da
hatun: bugün ben kullanıcam, sen napıyorsun, basıncı mı kıstın?

Oznsrl
21-09-2013, 23:21
Kuzenime kanka arabayı biraz daha basıcam demiştim

ne ak tokyoda yaşıyoruzda benim mi haberim yok demişti onada çok gülmüştüm şmdi hatırladım :D :D :D

AEAlmas
22-09-2013, 01:42
Hanimla gazlarken ilk besmele ceker

Peder le gazlarken ilk yazik bu paraya sonra keyfine bak yerinde dikkatli bas gaza der valide ise bildiginden 60 i gecme der :)

Kakus
22-09-2013, 02:08
Bugün itibari ile "Hurda yasası çıkmış, ver hemen".

: )))

ggtoker
22-09-2013, 02:11
arabayı her calıştırdıgımda annem hiç üşenmeden balkona çıkıp o egzoz .otune girsin der... babamda suratını eksıtır ama laf soylemez.. ama sonradan ogrendm kı bnm arabayı aldıgında devır kesıcıde gıdıomus....kayınvalidemde onun arabası 2 kişilik 3. kişiyi almıyor deyip dalga gecer....dayımda sat lan şu .ezevenk arabasını der....

ykavcioglu
22-09-2013, 02:22
Ne kadar derler, 15 der geçerim

Firat.M3
22-09-2013, 02:24
arabayı her çalıştırdığımda "ey yavrum ey", "aslan parçası", "sesine kurban" gibi laflar ediyorum. bu tür şeyler söylediğimi de, "şuna ettiğin lafların 10'da birini bana etmiyorsun" diyen eşim sayesinde farkediyorum.

EREN34
22-09-2013, 02:34
Baba: Oğlum ne gerek var? Bu işlere neden paranı harcıyorsun yazık değilmi?
Ben: (Gençlik fotosunu gösterip) Bana bu pontiac'ın yanındaki adam kim?
Baba: Tamam lan haydi .iktir git ama dikkat et:)

Anne: Oğlum bir kerede araban normal olsun. Azıcık altı yüksek birşey olsun. Deki annemde kullansın
Ben: Oda olacak anne inşallah :)

Abla:Oğlum tam cadde piçi oldun lan başımıza
Ben: Zaten caddeye yakınız kızım :)

aTaBeY
22-09-2013, 03:08
Turbo 106 gti varken motordan çıkan seslere annem bozdun mu hemen yeni aldın daha diye yorum yapmıştı tabiiki turbo olduğunu bilmiyordu :) Artı arka bagajdaki ek yakıt deposundan gelen kokudan canım anneciğimin başı dönmüştü bu niye benzin kokuyo kaçakmı var ne var derdi :)

Aveo'ya binen babam geçen gün arabanı aldım 2dk seke seke bir hal oldum *** var bukadar oynuyorsun 2012 araba ne hale geldi dedi :)

doush
22-09-2013, 03:44
babam yaşasaydı da bir şey deseydi...

en son accordu satıp ibizayı alınca, honda güzeldi be oğlum çok rahattı çok genişti ben bunu hiç beğenmedim demişti..

Burak K.
22-09-2013, 04:06
Bugün aradı babam,whatsapptan arabanın fotoğrafını yolla bakayım dedi bakayım yüksekliği normal mi,egzosu falan söküp yerine soba borusu takmadın inşallah dedi. :D i.neliğine arabayı photoshopta bastım öyle yolladım geri aradığında etmediği küfür kalmadı gelmiş geçmiş şimdiki zaman maşallah adam hepsini saydı daha sonra şaka olduğuna inandırmak için arabanın videosunu çekip yollamak zorunda kaldım. :D

ByShaGGy
22-09-2013, 09:20
oglum artık bi 4 kapak araba alsana yaaaw.. şu eksozuda sök zarıl zarıl ötüo. yerede yapıştırmışın kasislerden nası geçion olum bunla:D

Ufuk
22-09-2013, 09:24
Biz sürekli kavga ettiğimizden bişey demiyor.Dün yıkattım.5dk bağırdı 12dk söylendi(saate baktım) yok kapıda yatıyorda vs. Bu sabah yağmuru gösterip 1 tur daha söylendi.
Heralde yay taksam falan alır pıçağı kovalar. :D

dirk
22-09-2013, 09:32
Oğlum şu arabaları sat ;( arabam olmasa bile bunu diyeceğini bildiğimden ses etmiyorum

OZİRON
22-09-2013, 10:40
Dün akşam arabayı siliyordum peder geçerken laf sokuyor. Fazla bastırma içine göçücek :D

bLackModeL
22-09-2013, 10:59
babam ıkı kere bındı yogun ılgıden sıkılınca bı daha bınmedi :D kendıme yenı araba alacam dıyo :D
celal amcam (babamın arkadası ) sızın arkadakı davullardan cok guzel ses gelıyo :D davul = bas kabını

DoganSuper
22-09-2013, 11:58
Babam: Oğlum 1~2 cm kaldırt şu arabayı. :D

painkller
22-09-2013, 12:05
babam klasik olarak ne gerek varlarla başlar, sonradan bunun şiddeti artar iyi düşün, boşuna uğraşıyorsun satıcam bunu, yapıncada hmm yapar ama hoşuna gittiğine eminim :) ama en ufak bir sorunda naptın bu arabaya?

civardakiler genelde ya arabada boya yaparken yada temizlerken denk geliyorlar.
giderken yıkıyordun maşAllah çok güzel olmuş, biliyorsun sen bu işi, kaç model bu, kaça satarsın, arabayı boyamayasın?, ne çok uğraşıyorsun bunla. en sinir olduğum ise altındaki bmw olsa neler yapıcaksın kim bilir? bi mikim yapmam binmem bile diyorum. özellikle arabayla konuşurken insanların napıyor bu sersem bakışlarına çok rast geliyorum :D

sagi
22-09-2013, 12:12
annem-oğlum yolda giderken kendimi sıkıyorum biyere vurucak altı diye
babam-işim olduğu için araca yayları kendisi taktırmıştı telefon açtı küfrediyo bu araba yolda nasıl gidicek sürmeden sürtüyo diye :D
sokaktaki komşularım- eksozu sök,yıkaya yıkaya eskiticen,yağmurlu havada arabamı yıkanır vs

atituti
22-09-2013, 12:42
Dün babam hayatinda ilk defa aldigimiz bir arabanin yuksekliginden rahatsiz olmus şuna yaymi taksak ne yapsak dedi :D bence ya emekli oldu cani sıkiliyo yada antropoza yaklaşti farklilik aramaya başladi

ANIL ERCAN
22-09-2013, 12:49
Özellikle Evin önünde haftada 2 kez kirli yada temiz fark etmez araba yıkadıgımı gören komsular, tanıdık eş dostun dedigi '' YETER ARABA ESKİDİ, YETER ARABANIN BOYASI ÇIKACAK, YAĞMUR YAĞCAK YIKAMA '' bu 3 lafa uyuz oluyorum..

Schumi
22-09-2013, 13:59
Heh aklıma geldi. Eşimin ailesi ile tanışmaya götürmüştüm babamı. Kayınpedere beni şikayet etti. "Bakın emin misiniz ?" dedi. Ben Bahçelievlerden "Eşhedu" diyorum bitmeden Kartal'a varıyoruz haberiniz olsun.

Kayınpederde "Biliyoruz zaten haberleri geliyor ama şimdi genç onlar evlenince akıllanır yavaşlar dimi." diyip bana dönmüştü. :D

abdullahçöllü
22-09-2013, 14:27
arabaya takacagın parçalarla modeliini yükseltirsin ^^NE GEREK VAR^^ diyen babam arabayı yaptıktan sonra oo arabayı mı yeniledin sen; bayada yakışmış dedi.. sonra içine bindi yolda giderken baktı sert sert gidiyoz at arabası gibi olum bu NE GEREK VAR dedi yine..:))) 106 ya da büyük abimi bindirmiştim bi ısıklardan çıkışta bi gazladım ohaa bunlar bu kadar gidiyomu ben boşa para saydım benim arabaya dedi.. :)

pirasa
22-09-2013, 15:11
sevabına bi yıkat tozunu al diyolar genelde :D arabaya binmeden koltukları silkeliyolar bi tozu kalksın diye :D

freedige
22-09-2013, 15:41
bu konuda en şanslısı benim sanırım.... neden mi?

babamın arabası
http://imageshack.com/a/img194/5353/riwt.jpg (http://imageshack.com/i/5eriwtj)

benim arabam

http://imageshack.com/a/img835/6937/ki3a.jpg (http://imageshack.com/i/n7ki3aj)

Yigit-Y
22-09-2013, 15:56
sadece gözleri değiyor.

birdaha kırmızı hiçbirşey almayacağım :(

Hakan Burak
22-09-2013, 16:14
Esnaf arabayla da gezdim (Albea), Eksozlu, jantlı, basık arabayla da (Tigra) azar işitmek, fırça yemek aynı boyutta benim için. O yüzden saldım gitti. :D

Aykut106
22-09-2013, 17:06
hevesini alamadın mı hala diyolar yok diyom devam ediyoruz:D

atii
22-09-2013, 17:10
aile meslegi olarak marketciyiz babam - dedem - dedemin babası falan hep ticaretle ugrasmıs esnaf adamlar.hayatta mod'lamayla işi olmamış zamanın orj en iyisi hangisi ise alıp onu binmiş adamlar. tempra slx gibi. babam askerden gelene kadar ehliyet almamış ehliyet alıdıgnda 22 yaşındayms.ve dedem arabasını 27 yaşına kadar babama vermemiş(babam 26 yaşında evleniyor ona ragmen vermemiş..) sonra zamanla bizm arabalar değişe değişe vectra c'2002 , passat 1.8t'2003 , passat 2.0 tdi'2006 ve en son olarak e220 cdi(2012)=araçların hepsi dedemin.(peder dedemin sozunden hiç cıkmazmış hep baskı hep baskı altında ..
babam 40 yaşında ilk passat ini alıyor.sonra zaman icinde dedemle iyi sürtüşüyolar ve kopuyolar koptukdan sonra 1 sene icinde 3 adet 2011 3,20d alıp sattı f10 5,20 yeni cıkar cıkmaz gidip aldı.ve dedeme soyledigi tek laf buymuş.ben öldükten sonra parayı ne yapıyım baba 60 yaşımdamı biniyim bu arabalara.o laftan sonra dedemin dunyaya bakış acısı değişiyor.gidip e220 alıyolar. suan gül gibi gecinmeselerde arada konusurlar.haa bu arada peder f30 3,20xDrive Sport aldı dahada satmam diyor soranlarada bol bol öneriyor :D bana kalan tepkilerine gelince 63luk komple krom iskender ve iskender son susturuculu downpipe lı cut-outlu bmc filtre kitli bi rc lemans a nedenirse oda aynısını diyo.O arabayınnn amuhagoyim one oyle tartartar.ucuna bıçkı takta tarla sür dürzü dedi.şimdi tarladan yazıyom.

kasırqa
22-09-2013, 17:38
astra g yi satıp corsa d sport aldığımda ailenin genel yorumu kocaman arabayı sattın üstüne bi de para ekledin ufacık araba aldın oldu ama gün geçtikçe o kadar da küçük değilmiş, ne güzel araba işte niye küçük dar diyolar anlamıyorum gibi yorumlar duydum. :D
babam cam filmi çektirdikten sonra başka bişey yaptırmazsın heralde dedi.
annem arabayı ilk gördüğünde şunun arkasına bi rüzgarlık taktır güzel durur dedi ve opc rüzgarlığı aklıma soktu.
abim her gördüğünde alçaltma bak sakın gezemezsin diyo :D

ne zaman arabayı yıkamaya gidiyorum desem bu çocuk araba sapığı diyolar alıştım artık :D

edit: bir de her binen bunun ön kapısı ne kadar büyüüüük ! diyo

h.savas
22-09-2013, 19:23
komşuların yorumu;oğlum git artık evlen bırak şu arabayı...
babam;arabanızın spor gazetesi,ne gerek var,biz bununla nasıl tatile gidicez...
annem;şu egsozu söktürün ve şu arabayı kaldırın artık...
akrabalar;bu nasıl bi araba spor gazetesi....

tayreep_john
22-09-2013, 19:57
honda vti 'ımı babama kavga dövüş aldırmıştım hergün arabaya laf atıyodu kavga ediyoduk bidün alıp kullalana kadar :D otobanda x5 3.0d dizeli canından bezdirmiş o gün bugündür bıdı bıdı yapmıyo :D eve geldiğinde nasıl gidiyo olm bu araba dediğinde surat ifadesi aklımdan gitmiyo :)

tunceR
22-09-2013, 20:29
çevirmede polisler czt için ne demişti müdür :)

konuşuyo lan bu araba diyo asfasfasf:D bende ne anlatıyo abi dedim ? :D surat düştü sen şu evraklarını ver bakim tribi hemen :D

fastchild
22-09-2013, 20:52
Biz sürekli kavga ettiğimizden bişey demiyor.Dün yıkattım.5dk bağırdı 12dk söylendi(saate baktım) yok kapıda yatıyorda vs. Bu sabah yağmuru gösterip 1 tur daha söylendi.
Heralde yay taksam falan alır pıçağı kovalar. :D

senin yüzünden arada kaynayacaz

omerfaruk_ua
23-09-2013, 11:54
Geçenlerde yay taktıktan sonra binmişti senin arabanın ... Sigara içecem, ağzımı bulamıyorum gibi tepkiler verdi, O gün bugündür binmez arabama.
Annem hep der ki oğlum pedalları çok sert bu arabanın sat istersen benim arabayı vereyim sana b kadar sert arabayla her gün o kadar yol gidilmez yazık der. Lip i görünce oğlum karda kapının önünü açmak içinmi taktın bunu der dalga geçer. :D
Arkadaşlarım genelde binmezler hem arkası çok dar hemde aşırı konforsuz olduğu için birde kemer takmayı zorunlu tutunca 1 kişiden fazla binmemeye çalışırlar. :)

SekoLive
23-09-2013, 12:00
Lagunayı cok severlerdi, nezaman kasisden 5 kişiyle geçsem egsoz kafası falan illa cız ederdi arabada bi hüzün oluşurdu, devamında şu arabayı yükselt bizde oda rahat etsin diye sölenirlerdi :) İbiza için cok fazla yorumları yok evlenip göçtüğümüzden ötürü :)

SGTI
23-09-2013, 12:11
Abimle amcam arabaya biniyorlar abimin eski arabası s3 klima yerlerinde defiler var
Amcam : Bunlar ne işe yarıyo
Abim : Amca işte turbo basıncı eksoz gazı sıcaklığını görüyosun
Amcam : Görünce noluyo :D

HardCore
23-09-2013, 12:19
Ben forumda video izlerken yanıma otutur sonra "ne oldu şimdi yani?" der :D :D

Utku
23-09-2013, 14:36
Araba koyu renk ve surekli pasta cila ister oldugundan babam kaputa takmis durumda.sokakta bi c2 var ondan gormus dun yolda giderken kaputu karbon kaplatalim dedi arabadan atlicaktim :D bide sormus ogrenmis :D

elpadre
23-09-2013, 14:39
eşimde yok dostumda yok o yuzden kımseden yorum almıyorum :)

eren_rc
23-09-2013, 14:48
Megane rsime downpipe yaptıktan 1 gün sonra aracım satılığa çıktı sanırım ne kadar sevdiği buradan belli olur :(

doush
23-09-2013, 15:05
eşimde yok dostumda yok o yuzden kımseden yorum almıyorum :)

biz dostun deeel miyik abi :D hemen yorum yapayım maşallah mal demir

Eyüp
23-09-2013, 15:13
Temizlik konusunda araç içine özellikle dikkat ettiğimden (sigara cips vs yasak)genelde senmi arabaya biniyorsun arabamı sana biniyor diyorlar..

Ali Burak Şık
23-09-2013, 15:16
yorumların hepsini okudum yeni mesaj geldikçe de bakıyorum :D bakalım biz araç alınca ne diyecekler :D

FATİH
23-09-2013, 15:27
araç yüzünden benim en çok duyduğum laf: "sen adam olmazsın."

Absinthé
23-09-2013, 15:34
Yan verdiğimi görürse,

Lastiklerin ağzına sıçtın. Parçaladın?!

Burak E.
23-09-2013, 15:59
ben: baba yay alıcam 5 lik ne dersin.
babam: olum onu alma biraz daha bekle bu tıss pıss yapandan al (aır rıde ) :)

ben baba baksana arabayı temizledim nası olmuş cila felan attım.
babam: kendi araban hep temiz bi kerede babamın arabasını yıkatıyım demedin hayırsız evlat. :D

burkaykalyon
23-09-2013, 16:12
Önceden de böyle bir konu var mıydı yanlış mı hatırlıyorum? Oraya da yazmıştım buraya da yazayım.

Anne dedim ben 5 serisi BMW bakıyorum. İyi oğlum hesabını kitabını yap isteğine göre bir araba al.

Benim öküzü alıp getirince e birde toplamalık olduğunu görünce ilk yorumu:

-Keşke araba alaydın be oğlum! Hiç değilse binip gezerdin. :D :D :D

FATİH
23-09-2013, 16:29
-baba araba aldım, hiç hayırlı olsun demiyosun.
-hayırlı olsun oğlum, ne aldın?
-jaguar.
-hayvanoğluhayvan, araba mı kalmadı piyasada?

:D :D :D

Ufuk
23-09-2013, 16:31
senin yüzünden arada kaynayacaz

Acımam,kim yaptı diye sorarsa direk söylerim. :D

Afat
23-09-2013, 16:49
Aracı bastık peder beyin yorumu,aferin oğlum kışın belediye yerine sen kürürsün artık karları :D
Araba yolda sekerken meşhur lafı AZER BÜLBÜL gibi kafa sallıyo aferin paramızla rezil oluyoruz :)
Sattı şimdi ae101 i vectra c aldı jip gibi ha şöyle araba dediğin yüksek olcak diyo :D

sanctuary35
23-09-2013, 20:21
twi ilk gördüklerinde bunun içine nası sığcan sen? şeklinde oldu
şimdi ailece seviyoruz biniyoruz :)

Mutlu Değerli
23-09-2013, 22:01
honda vti 'ımı babama kavga dövüş aldırmıştım hergün arabaya laf atıyodu kavga ediyoduk bidün alıp kullalana kadar :D otobanda x5 3.0d dizeli canından bezdirmiş o gün bugündür bıdı bıdı yapmıyo :D eve geldiğinde nasıl gidiyo olm bu araba dediğinde surat ifadesi aklımdan gitmiyo :)

:icon_tup:

Önceden de böyle bir konu var mıydı yanlış mı hatırlıyorum? Oraya da yazmıştım buraya da yazayım.

Anne dedim ben 5 serisi BMW bakıyorum. İyi oğlum hesabını kitabını yap isteğine göre bir araba al.

Benim öküzü alıp getirince e birde toplamalık olduğunu görünce ilk yorumu:

-Keşke araba alaydın be oğlum! Hiç değilse binip gezerdin. :D :D :D

Usta o konuyu sel aldı götürdü, onuda ben açmıştım :) sohbette amaç bu, otomobille ilgili, konu hit bu arada. Gül gül ağladım bazı yorumlara :D :hahaha:

arabaya takacagın parçalarla modeliini yükseltirsin ^^NE GEREK VAR^^ diyen babam arabayı yaptıktan sonra oo arabayı mı yeniledin sen; bayada yakışmış dedi.. sonra içine bindi yolda giderken baktı sert sert gidiyoz at arabası gibi olum bu NE GEREK VAR dedi yine..:))) 106 ya da büyük abimi bindirmiştim bi ısıklardan çıkışta bi gazladım ohaa bunlar bu kadar gidiyomu ben boşa para saydım benim arabaya dedi.. :)

hahaha :D arabası ne merak ettim ?

Gimifayf
23-09-2013, 23:18
Yılbasında nasipse abime araç alıcaz.
Babam da sıfır olmasını şart koşunca abim çocukluk hayalimiz olan Impreza Wrx Sti seçti.
Babama gösterdim 'Bu ne böyle her an uçacakmış gibi duruyo kanat falan var bunu işyerinin önüne park etmeye utanmıcak mısınız oğlum siz?'
'Arka garaja koyarız baba.' deyince de 'Her lafa da bi cevabın var!' deniliyo sonra yav. :D

Bi1ReD
24-09-2013, 01:55
Baba: Kopek kulubesi
Anne: Tavuk kumesi

ERDO
24-09-2013, 03:43
"e noldu yani böyle olunca?"

"ne gerek vardı?"

"aferin"

genelde şu 3 cümle oluyor :)

wiesmann
24-09-2013, 08:45
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/46913_10151661120292670_97923863_n.jpg

::ZaFeR::
24-09-2013, 08:45
EG'i evdekilerden habersiz alıp Batman'da 3 ay kullandıktan sonra memlekete götürdüm.Pek bi tepki vermediler.Hayırlı olsun deyip geçtiler.

Babam 15" jantları görünce : Yarış arabası mı bu ?
Arkadaşlar - araba stock halde olmasına rağmen : Yerde gidiyoruz,tırların altından kolayca geçeriz vs yorumlar.

Ama bi keresinde,evin önünde gaza gelip kaptırmıştım,düz boru olunca baya bi ses çıktı.Eve geri gelince babamdan baya bi fırça yemişliğim var.

Bu yaz askere giderken,araba evdeydi.İyice kabullendiler artık.Boyatacam diyorum sen bilirsin diyorlar : )

mechanic
24-09-2013, 09:16
bunun arka kapıları olanından niye almadın?

Met
24-09-2013, 09:50
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/46913_10151661120292670_97923863_n.jpg

çok iyimiş ya :D ahahah

Centilmen
24-09-2013, 10:47
Banada aynı yorumlar geliyordu bir önceki aracımda :) Cam filmi ve egsoz konusunda çok azar işitmişliğim var babamdan. Ama benimde klasik cevabım ;

-İçki,sigara,gece hayatı,eroin vs ile mı uğraşayım ? Yoksa bununla mı uğraşayım ?

dediğim zaman susuyorlardı :) Ama suankı aracımız dizel oldugu için zaten ses konusunda çok sıkıntımız yok :)

Ali Burak Şık
30-09-2013, 22:50
bi güncel çakalım şuralara :D

BlackGetz
30-09-2013, 23:04
Olum sat şu arabayı herkes bize bakıo amk :)

sercanışık
30-09-2013, 23:27
sabah sabah sanayıde 80 lıra bayılınca dedıgı tek sey naptn dedım egzost ucu aldm uflettırdm brazda cam ruzgaarlık aldm. aksam eve gelınce dedgı tek sey naptın lan boyle 1. vtesı gecemıyom arkası ıslık calıyo dedım sakın kullan bıse olmuyo :D ddıgı tek sey gule gule kullanama bısede dıyemıyon baba nede olsa :mad:

1lker
01-10-2013, 00:35
Babamdan seçmeler : Daha ne kadar para harcayacaksın Subaru yolunda ?
Satalım şunu bizde destek olalım alalım normal bir araba( annem lafa girer genelde onuda kurcuklar bu )
Bunu yapan mühendisten iyi mi biliyorsun ? Baba bende mühendisim -- Sen daha öğrencisin!
Okula gelip gidiyorsun yazık günah ekonomik mi sence ?
Yakında motor kırar rahatlarsın çekersin brandayı yatar öyle bana gelme.
ama benden çok sever arabamı benden çok ilgilenir babam herşeyiyle birlikte uğraşırız çokta keyif alır gezerken.

Annemden seçmeler :D : Allah seni nası biliyorsa öyle yapsın kaydırma şu arabayı babana söyleyeceğim sattıracağım bunu...
Satalım bunu jeep subaru alalım.
tartar koymuşlar senin arabanın adını mahallede hacı teyzen tartar dıyor (yakında ölür sıkıntı yapma anne :) )

Dedem :) Benim araç dedim garajında duruyor oda yaşlı olduğu için korkuyormuş çalıştırınca geç saate.
Akşam geç geleceksen arka sokağa bırak arabayı komşular korkuyor şikayet ediyor der hep :)

İnsanlar kulp bulsalarda hep içlerinde ukte bunu iyi biliyorum ve söylenen her kelimenin altında istek var bence :D Buda rahatlama metodum ^^

_driver_
01-10-2013, 00:44
eski araçlarımdan birinde camlar komple film
babadan tek yorum : esnaf kimliğimizi kaçakçıya bağla sen rahat et ben de seni ..... :D

BlackGetz
01-10-2013, 00:47
Babamdan seçmeler : Daha ne kadar para harcayacaksın Subaru yolunda ?
Satalım şunu bizde destek olalım alalım normal bir araba( annem lafa girer genelde onuda kurcuklar bu )
Bunu yapan mühendisten iyi mi biliyorsun ? Baba bende mühendisim -- Sen daha öğrencisin!
Okula gelip gidiyorsun yazık günah ekonomik mi sence ?
Yakında motor kırar rahatlarsın çekersin brandayı yatar öyle bana gelme.
ama benden çok sever arabamı benden çok ilgilenir babam herşeyiyle birlikte uğraşırız çokta keyif alır gezerken.

Annemden seçmeler :D : Allah seni nası biliyorsa öyle yapsın kaydırma şu arabayı babana söyleyeceğim sattıracağım bunu...
Satalım bunu jeep subaru alalım.
tartar koymuşlar senin arabanın adını mahallede hacı teyzen tartar dıyor (yakında ölür sıkıntı yapma anne :) )

Dedem :) Benim araç dedim garajında duruyor oda yaşlı olduğu için korkuyormuş çalıştırınca geç saate.
Akşam geç geleceksen arka sokağa bırak arabayı komşular korkuyor şikayet ediyor der hep :)

İnsanlar kulp bulsalarda hep içlerinde ukte bunu iyi biliyorum ve söylenen her kelimenin altında istek var bence :D Buda rahatlama metodum ^^

ellerinden öpüyorum süpermiş :)

Burak K.
01-10-2013, 00:52
Sen hala arabanın anasını s........ysen senin psikoloji baya bozuk demek ki dedi bugün. :D

civelek
01-10-2013, 00:55
Ben en kibarini soyliyeyim bari agir kacmasin :D mahalleye rolantide gorerim akitarak yanasirken ufaktan geri yaparim babam balkona cikar ; geldi egzosuna soktuumm :D
Annem ; oglum senin yuzunden hep beni sovuyo bak!
Ben ; sikinti yok anne ztn yillardir ne halt yedigini biliyorum sana :D
Gene annem; tovbe tovbe pok yiyenun sebisi ;D

coder
01-10-2013, 00:57
VTEC2'yi ortak kullanıyoruz.
Bastım iyice sonra bbs felan var seke seke gidiyoruz.

Tek dediği şu: "Bülent seni skrm sktgmi kimseye söylemem kim sktiye gidersin pezevnk ben binmeyeyim diye mi böyle yapıyorsun "

BlackGetz
01-10-2013, 01:06
Bgn En Son Arkadaş Yorumu ;

Belim Koptu Amk Sekmekten Bu Ne Yaaaa!

akucukdogan
01-10-2013, 01:13
Araba yazılımlı komple 60lık düz boru falan var işte yeni yaptırdım. Babam ses etmezde annemin yorumu bu ne olm böyle ele güne rezil oluyoruz gemi bacası gibi sesler çıkıyor. Ayrıca o arabada çıkan duman ne git yaptır şunu vallahi bak rezil ediyosun bizi :D ahahhaha kopuyorum ya :D

yiğit205
01-10-2013, 02:05
ne zaman araba konusu açılsa sen bu aklına sahıp ol napacan tek kapı arabayı kım alır bunu 5 para etmez.yaw dıyorum sen almazsın alacak olana engel olma derım.yok o ses ne arkandan küfür ettırıyosun.en son dayanamadım dedım anneee bısey oldu mu dedım.az once bana kufur etmısler dedım.valla 30 yasında az daha dayagı yıyecektım..

emrah-58
01-10-2013, 02:07
Komşular eş dost : Sen bu işi biliyosun ,şunu nasıl yaptın bunu nasıl ettin.
Aile : Sat başka araba al buna kafamıza göre binemiyoruz

ALPER-VNS
01-10-2013, 02:22
ne zaman araba konusu açılsa sen bu aklına sahıp ol napacan tek kapı arabayı kım alır bunu 5 para etmez.yaw dıyorum sen almazsın alacak olana engel olma derım.yok o ses ne arkandan küfür ettırıyosun.en son dayanamadım dedım anneee bısey oldu mu dedım.az once bana kufur etmısler dedım.valla 30 yasında az daha dayagı yıyecektım..

turan güneşte dükkanımız.. vanessa pastanesi 2 ay kadar önce kapının önündeydi araban.. telefonla konuşuyodum bahçede ki araba çalıştı.. valla konuşamadım içeri kaçtım :) hadi biz halden anlıyoruz bizim de hevesimiz var da senin ses ciddi abartılı :icon_tup:

yiğit205
01-10-2013, 02:28
turan güneşte dükkanımız.. vanessa pastanesi 2 ay kadar önce kapının önündeydi araban.. telefonla konuşuyodum bahçede ki araba çalıştı.. valla konuşamadım içeri kaçtım :) hadi biz halden anlıyoruz bizim de hevesimiz var da senin ses ciddi abartılı :icon_tup:

evet 1 kac gun orda bı pastane vardı oraya gelıyodum..valla haklısın ınan bende cogu zaman rahatsız oluyorum orj halıylede kullandım zamanında ama araba kasıyo kendını.bıde bahanem vardı ben sadece hafta sonu kullanıyodum.sımdı ısten dolayı gunluk yenımahalleden kulelı sokağa gıdıyorum.dun hacettepede kavsakta polıs ben taa ılerden gordum basladım dua okumaya tam onunden gectım actım camı el salladım polıse.polıste mal oldu sasırdı araba spor camlar 3 numara fılm ses desen cayır cayır bıde benı gordu baktı bıyıklı bı adam el sallıyo :heyoo: valla hele bı de kopru altından gecerken allahım düşman basına vermesın ondekı adam kacacak yer arıyo:D:D

tylan
01-10-2013, 03:25
Babam 5 serisi alıcağımı biliyordu e39 bakıyorduk sürekli bi türlü beğenemiyorduk babamın da benım de km takıntımız var her neyse bi arkadaşımın akrabası 7.40 il sattıgını öğrendim orj 97.000 de her neyse baktım ettim kaporayı verdim babama göstermek için dukkana götürdüm babam o arabadan ındıgımı görunce ilk cevabı bu oldu oğlum sende bu arabaya binecek g.t yok :D :D :D

weST.27
01-10-2013, 03:37
Peder bey : Adam akıllı bin şuna şebeğe çevirme yine dedi corsayı alınca hayırlı olsundan önce :)

Jeandan-R
01-10-2013, 04:04
-Oğlum sende hiç akıl yok millet 2.0 motor araba satıp 1.4 alır, sen 1.4 satıp 2.0 alıyorsun. Hadi aldın 2000 motor clio mu olur?

-(Otoparka girme sırasında anneme söylenir) Geldi yine vecihi.

ALPER-VNS
01-10-2013, 04:30
evet 1 kac gun orda bı pastane vardı oraya gelıyodum..valla haklısın ınan bende cogu zaman rahatsız oluyorum orj halıylede kullandım zamanında ama araba kasıyo kendını.bıde bahanem vardı ben sadece hafta sonu kullanıyodum.sımdı ısten dolayı gunluk yenımahalleden kulelı sokağa gıdıyorum.dun hacettepede kavsakta polıs ben taa ılerden gordum basladım dua okumaya tam onunden gectım actım camı el salladım polıse.polıste mal oldu sasırdı araba spor camlar 3 numara fılm ses desen cayır cayır bıde benı gordu baktı bıyıklı bı adam el sallıyo :heyoo: valla hele bı de kopru altından gecerken allahım düşman basına vermesın ondekı adam kacacak yer arıyo:D:D

bidahakine bize bekleriz o zaman :D reklamlar

zübeyir
01-10-2013, 04:43
Eniştemin s2000 için yaptığı yorum (peze..k arabası :) )

ProdriveSTI
01-10-2013, 05:06
106 gti'ı pederden izinsiz aldım.Toplamak için almıştım ben oysa ki.Ne zaman evin önüne getirsem (Bana kızamaz anneme söyler,annem'de bana söyler.) O yüzden hep dükkanın önünde durdu aracım,ta ki sanayiye toplamak için bırakana kadar...

Neyse,Ne diye almış şunu gitsin atsın çöpe.Bu araba için 5 kuruş para vermem ona,şuna araba diyipte binmem vs. bir sürü saydırıyormuş.Bana da arada sırada sat şunu iyi bişey alıyım sana der hep.Bende toplayıp tadını almadan satmam derim.Annem zaten karışmaz,arada sırada aldığın arabaya da binemedim daha der gülerek canım benim. :D Gerçi bende binemedim daha... :(

yiğit205
01-10-2013, 07:14
bidahakine bize bekleriz o zaman :D reklamlar

insallah ugrarım mutlaka ;)

yakuza
01-10-2013, 07:47
bana söyledikleri ilk şey 92 civic i aldığımda gittin hurdayı aldın bide gittin bi sürü para harcadın kaç yasında araba televizyonda işte 20 yaşındaki araçları alacaklarmış fln dediler annem arabayı sattı şimdi bana işleri düşüyor bindiklerinde ya güzelmiş aslında fln diyorlarlar ah işte böyle bana mecbur kalırsınız

TünayK
01-10-2013, 07:48
dün gece çayyolunda gazlayan s2000 kim ise bende kendisine sevgilerimi gönderiyorum...yeter lan 2 gündür... go home yankee!!!

ilker_yusuf
01-10-2013, 11:21
Babam 5 serisi alıcağımı biliyordu e39 bakıyorduk sürekli bi türlü beğenemiyorduk babamın da benım de km takıntımız var her neyse bi arkadaşımın akrabası 7.40 il sattıgını öğrendim orj 97.000 de her neyse baktım ettim kaporayı verdim babama göstermek için dukkana götürdüm babam o arabadan ındıgımı görunce ilk cevabı bu oldu oğlum sende bu arabaya binecek g.t yok :D :D :D
hahaha süpermiş yaaaa...

kickboxer
01-10-2013, 12:09
Anneme her kargo geldiğinde
"Bu ayı gibi parçaları takıcan önüne arabanın önü çökücek kırılcak bozuldumu bana gelme":D

TigeR
01-10-2013, 18:51
-Oğlum sende hiç akıl yok millet 2.0 motor araba satıp 1.4 alır, sen 1.4 satıp 2.0 alıyorsun. Hadi aldın 2000 motor clio mu olur?

-(Otoparka girme sırasında anneme söylenir) Geldi yine vecihi.

:hahaha::hahaha:

dün gece çayyolunda gazlayan s2000 kim ise bende kendisine sevgilerimi gönderiyorum...yeter lan 2 gündür... go home yankee!!!

beyaz mı abi?

metin_1989
02-10-2013, 16:55
konuyla fazla bır alakası yok fakat ılk aracım cıtroen saxo du 1,5 sx modelı ne zaman dukkana gıtsem babam derdı geldı bızım saxocu dıye o aklıma geldıı :D :D :D

TünayK
02-10-2013, 16:57
:hahaha::hahaha:

beyaz mı abi?

evden duyuyorum sadece rengini bilemiyorum:)

Ferhat_V
02-10-2013, 18:20
Eniştemin s2000 için yaptığı yorum (peze..k arabası :) )

aynı yorumu babamda yapardı arabayı inceleyene kadar..hatta çoğu cabrio arabaya o gözle bakardı ne gerek var üstünü açıp kendini göstericen diye :D

fevzi
02-10-2013, 19:43
Audi yi aldıgımızda ; babam aman bunu rahat bırak elleşme rahat rahat bineyim dedi peki dedim APP ve cam filmi yaptım bıraktım
Navara da ; AS 950 alsaydın bu ufak kalmış dedi , annem binemiyorum bu arabaya sat biran önce şu kamyonu diyo bunların dışında pek bi laf işitmiyoruz

cabrioleter
02-10-2013, 19:50
twi ilk gördüklerinde bunun içine nası sığcan sen? şeklinde oldu
şimdi ailece seviyoruz biniyoruz :)

halbuki 190 E den daha fazla iç hacmi var :D

Burak Demirci
03-10-2013, 01:55
eski hızlılardan bizim peder sorun olmuyor bu tarz arabalara bınmekde yınede tek evlat olunca hep laf oluyor buneki evladım nasıl araba bu , az ses çıkarsa daha iyi der hep :) nadirdir biner arabama vtiye typera sonra kankisiyle gezer birkaçdefa arkadan çektim foto alın size amcadan vtec typer reklamı :D

http://img489.yukle.tc/thumbs/8819bfgbfgbfg.jpg (http://img489.yukle.tc/image.php?id=8819bfgbfgbfg.jpg)

MBuğra
03-10-2013, 02:55
Allah hepinize daha iyilerini versin de, kıskanıyorum lan bu konuyu. Ne hakkında yorum yapacakları bir arabam, ne de arabalara olduğundan farklı gözle bakan ailem var. onlar için araba=araba.

sanctuary35
03-10-2013, 11:43
halbuki 190 E den daha fazla iç hacmi var :D

ilk defa binenlerin tepkisi komik oluo
geçenlerde 80 yaşında ananemi bindirdim ön koltuğa, koltuğuda geri aldm iyice ooo buneymiş böyle diye tepki verdi :D

Mutlu Değerli
03-10-2013, 13:11
eski hızlılardan bizim peder sorun olmuyor bu tarz arabalara bınmekde yınede tek evlat olunca hep laf oluyor buneki evladım nasıl araba bu , az ses çıkarsa daha iyi der hep :) nadirdir biner arabama vtiye typera sonra kankisiyle gezer birkaçdefa arkadan çektim foto alın size amcadan vtec typer reklamı :D

http://img489.yukle.tc/thumbs/8819bfgbfgbfg.jpg (http://img489.yukle.tc/image.php?id=8819bfgbfgbfg.jpg)

:hahaha: Amcam beni bitiryo ya :D Hatırlıyonmu 2012 Civic'i yıkıyoduk geldi şöle bi baktı ''Ulaa arabayı yıkaya yıkaya çürütceniz lan'' dediydi :D :D

Allah hepinize daha iyilerini versin de, kıskanıyorum lan bu konuyu. Ne hakkında yorum yapacakları bir arabam, ne de arabalara olduğundan farklı gözle bakan ailem var. onlar için araba=araba.

Hacı bende de araba yok, kıskanma degilde görüşlere bakarak ailemin neler diyebilcegini tahmin ediyorum. Bende de durum aynı, onlar için Araba=Araba
Şahin=Bugatti bi fark yok :)

GokhanG
03-10-2013, 13:26
benim araca binenin ilk cümlesi ( aracım 2.4 V6 A4 B6 Avant)
-çok yakar bu be...
-ikinci cümle kaç krş yakıyor bu

:)))

YasinTEMUR
03-10-2013, 13:33
Scirocco : - Bunun 4 kapısı yok muydu ?
- 1.4 mü ? gitmez bu ama ya :) :)

Aktaş61
03-10-2013, 13:46
daha bugün annemle bi yere gidiyoruz, annem: ordan girme şu ilerden gir orası düzgün set filan yok :D

setnogrom
03-10-2013, 14:01
Taksi çıkmasımı bu araç?
:D:D

xx

TigeR
03-10-2013, 15:03
evden duyuyorum sadece rengini bilemiyorum:)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151941436349357&set=a.10150626724364357.412795.584289356&type=1&theater büyük ihtimal bu olabilir

c20let
03-10-2013, 15:06
"azcın yükselt" herkes aynısını söylüyordu dayanamadım 2 cm kadar yükselttim :D konfor 3 katına çıktı :D

Mutlu Değerli
05-10-2013, 11:01
benim araca binenin ilk cümlesi ( aracım 2.4 V6 A4 B6 Avant)
-çok yakar bu be...
-ikinci cümle kaç krş yakıyor bu

:)))

sanki onlar dolduruyoda depoyu :D sanane yav yakıtından :hahaha:

Mutlu Değerli
16-10-2013, 13:10
Bayram günceli çekeyim, okuyup neşelenelim :)

sinanbaysal
16-10-2013, 13:24
Ne bu araba portif gibi su yaylari soktur baska ne istersen yap der bizimkisi diger seylere karismaz :)

Onur Fatih
16-10-2013, 13:34
hehe :) gçen babam arabayı aldı çalıştırdı güür dedi komple düz boru var susturucu namına hiçbişey yok :D geldi hemen yanıma bu arabanın çalışmasında bi gariplik var lan ne bu ses dedi bilmiyorum baba bakarım dedim bindi az gazladı gitti. akşam eve geldim arabayı eski haline çevir ne bu böyle bmc kamyon gibi diyor :) geçende gelmiş yanıma yeter arabanın iptal etmediğin büyütmediğin yeri kalmadı yakında camdan elini çıkarıp uçuşa geçicen diyor bunu yaparkende kolları açarak yapıyor kanat misali :D

Risendark
16-10-2013, 14:04
Babam eskilerden ama artık çok farklı önceden hani düz boru yaptıralım falan diyordum onlara ne gerek var derdi şimdi cila çekecem diyorum ona bile ne gerek var demeye başladı :D komşuların yarısı çok güzel maşallah diyor yarısı çakal gözüyle bakıyor...akrabalar yorumsuz :)

Bluttbeton
16-10-2013, 22:52
fx tamponu ve jdm reflektörü aldığımda
babam:gösterdiğin resimde ki gibi olacaksa hemen takalım sonra da arabayı komple boyatırız :D
annem : okulu bırakıp ticarete mi başladın ?
plakayı idareten cama alınca
akrabalar: ne oldu plakaya kaza mı yaptın bak tamponda boyasız kesin kaza yapmıştır bu.

cix boy
16-10-2013, 22:59
çoğu arkadaşım ve ailelim dediği tek laf : arabayı garajda saklamak için mi aldın.annemin sürekli lafı sürmiyeceksen neden aldın sat gitsin :):):)

Oznsrl
17-10-2013, 01:13
geçenlerde air megane ın videosunu izliyodum tam o sırada annem geldi anne bak tıs yapan araba tıs yapıosun yere yapışıo tıs yapıyosun jip gibi oluyo tam bize göre dedim (evin tek arabası ve 10.5 cm basık :D :D )

heh diyo bi tıs yapan arabamız eksikti oda olsun :D :D :D

Bidahaki arabamı 2.el alırsam kesin yapıcam ama 0 olursa kıyamam :D

shumi
17-10-2013, 01:17
Anne baba destekcı onlarda sıkıntı yok,annem kırmızı araba cok guzeldı ondan al der hep (kırmızı araba fn2 type-r :D )

tanıdık es dost farklı tabı :) genel soru ve yorumları;

-nasıl bınıyorsun,sürtmüyormu bunun altı
-kaca aldın ? 90 bın..koltuk bası 45 bın verdın yanı :D :D
-senın arabalarının hepsı parlıyor arkadas,ıyıde bakıyorsun araba senden alınır
-bunda yan koltuk bos kalmaz :D
-gecen yanımdan bır gectıııın,altıma edıyordum abı resmen

berko
17-10-2013, 09:52
Napcan oğlum 180 hp lik arabayı normal bişey al diyen babam arada benim arabayı alıyo, millet şıkıştırıyo bi gazlıyorum nokta oluyo aynada, sonra yavaşlıyorum yanıma gelip bakınca bana şok oluyo diyo, kendisi 60 yaşında :)

CenKeR
17-10-2013, 11:11
bendede baya uzun maceralar var biraz uzun olacak ama yazayım :D

ilk unoda başladı laflar bu ne böyle bağrıyor arkayada koymuşssun bavulu güm gümm kapat yada sök at bunu o zaamanlar modaydı 11 binlik devir saati aldım koydum bu ne böyle çok mu lazımdu koydun kocaman saati oraya :D :D:D

corsada düz boru yay ses sistemi vs vardı baya laf söylerdi ev e5 in kenarında ne zaman geçsem telefon edr o egzozu sök sisleri kapat diye :D braaba 4 kişi bozuk yola girdim egzoz vurdu babamdaki tepki o egzoz daha kopmadımı a... :D :D

polo garantiden dolayı stock kaldığı için sıkıntı yok ama en büyük sorunları şuan c3 ile ne zaman eve gelsem heop bi sövme isteği bulunuyor :D

annem : oğlum kaldır o arabayı baban görmeden
babam : görülmeyecek gibi dğeilmi amk arabası yerde gidiyor kırsın tamponu sakın bana gelmesin :D

akraba ziraretine gidicez 3 gün önce yağmur vs var diye uğraşmadım kaldırmak için arabayı babam annem bindi tam sağ tam sol yapamıyorum mecbur yapttım ee doğal olarak sürrtü babamın o an bakışı sövmesi çok özel ve nadideydi :D

en klasik laflar ise
* mühendis var tasarlamış sen daha iyimi biliyorsun
* arabanın sökülmedik ellenmedik yeri kalmadı
* arabanın anasını......... :D
* taktığın parçalardan ceza yersen sakın bana gelme ( egzoz xenon vs ) :D
* senin yüzünden arabaya binemez oldum :D ::D

esmerhan
17-10-2013, 13:21
bu cocuk cok tıtız :D nasıl oluyoda yagmurda camurda senın araban temız kalıyor :D temızlık hastası bu v.s :D

Ufuk
17-10-2013, 13:37
Otoparka sürtmesin diye çapraz girip amerikan+sisler açık park ederken beni gördüklerinde ;

http://www.bikarikatur.com/wp-content/uploads/2012/06/ne-bicim-yetistirmissiniz-beni-geldi-yine-tipini-siktigimin-yigit-ozgur.jpg

ANIL ERCAN
17-10-2013, 15:01
* mühendis var tasarlamış sen daha iyimi biliyorsun
* arabanın sökülmedik ellenmedik yeri kalmadı
* arabanın anasını......... :D
* senin yüzünden arabaya binemez oldum :D ::D

Cengo bunların aynısını benim pederde sölüyor hergün :D sen mühendislerden dahamı iyi biliyosun, Arabanın .mına koydun, piç arabası yaptın, Utanıyorum binmekten herkez bakıyor bana gibisinden laflarda soluyor :D

Alpero
17-10-2013, 15:45
Annem telefonda bi arkadaşına : Bizim oglan arabasını sarı boyatmış. Valla rahat batıyor bu cocuğa

pasha34
17-10-2013, 15:58
Annem hala diyor .. ne zaman gececek senin bu hevesin diyorum anacım olduk 34 35 gecmedi artık hic gecmez :)

turbo&quattro
17-10-2013, 16:11
hahaha banada aynisini diyorlar. 30 kusur oldun senin yasindakiler evlendi barklandi sen hala araba dusun :D

Risendark
17-10-2013, 19:40
Annem hala diyor .. ne zaman gececek senin bu hevesin diyorum anacım olduk 34 35 gecmedi artık hic gecmez :)

Abi babamda öyleydi.İntegramız vardı arabayı soydular sonra bütün hevesi kaçtı 40 yaşında tamamen bitirdi herşeyi artık cila bile çekmiyor arabaya o derece yani.Sizinde sonunuz böyle olmaz inşallah :)

Mzc
18-10-2013, 02:19
Yanımızdan açık egzos lu biri mi geçti ;

-BABAM: Çakal çukal bunlar...
-ANNEM: İyi bi araban olacak takacan önüne demiri vuracan hepsine
:D :D

GreyGoose
19-10-2013, 21:08
Arabayı ilk gördüğünde abimin tepkisi;
- Ooo hurda lan bu, hmm kaç para verdin.. şu kadar.. kazıklanmışsın.. Kaputu açmalar gaz teline elle müdahaleler bağırtmalar fln baktı canavar gibi kükrüyo çok yakar yiaa bu moduna girdi :hahaha:
Not: Kendisinde Brodway var :D

Alacağımı öğrenince babamın tepkisi
-Oğlum işe gidip geliceksin birsürü masraf eskide zaten boşver alma fln..
Bir keresinde kuzenimle biyere gidicez evden çıkarken tembihliyor;
-Ortalık p*ç dolu yanında kızda var akıllı ol oğlum :rolleyes:

Bir arkadaşımı eve bırakıyorum kaldırıma sıfır yanaştım kapıyı biraz açtı... caart, o an verdiği tepki çok natureldi hay coilinin yayına *** :D

Resul911
19-10-2013, 21:35
babam:
senin arabaya binilmiyor oğlum arabaya iniyoruzz :D

GÖKTÜRK
19-10-2013, 21:44
artık yeni aracımızda bizimkiler çok memnun 1.3 dizel hem ekonomik hemde 4 kapı olunca hiç bi şikayetleri yok hatta annem cam filmi yaptıralım diyo :D

sanctuary35
19-10-2013, 23:34
bayramda kayınpederi namaza götürdüm. hakkat genişmiş bu ya benim arabadan (clio) daha ferah dio :D

_driver_
19-10-2013, 23:34
babam:

:D:D:icon_tup:

Mutlu Değerli
20-10-2013, 19:06
babam:

ahahahsdhalkjshdas :hahaha:

ERK_RS
20-10-2013, 19:21
önceki iş yerimde bir akşam bayan müdürümle beraber işten çıktık farklı araçlarla; önce ona yol verdim, ufak bir korna ile teşekkür etti geçti yanımdan. ardından gtx30 lu sti ile 1,7 barda westgate açarak yanından geçtim ve o günkü korkusundan bir daha hiç bir zaman önüme geçmedi :)

aynı araç ile 56 yaşındaki teyzeme de güzel bir şok yaşatmıştım. yorum yapabilecek bir durum değildi onun için :D

emrekuzdere
20-10-2013, 20:02
Lisedeyken sırf babam çakmasın diye 5lik değil 3lük yay taktım. Evin kapısından çıkıp otoparka doğru yürürken farketti arabanın alçaldığını :D Pis pis bakıp hiç bir şey demeden binip gitti :D

setnogrom
20-10-2013, 20:39
Taksi çıkmasımı bu :D

xx

S1NAN
20-10-2013, 22:38
Babamın basık arabalarıma klasik lafı : yarın kaldırıosun o arabayı yoksa yakarım evin önünde :D
annem : mahalleye rezil ediyosun bizi askerliğini yaptı geldi hala akıllanmadı derler :D:D