Orijinalini görmek için tıklayınız : Evin Önüne demir Köprü koyabilirmiyiz ??
ANIL ERCAN
19-09-2013, 22:48
İyi geceler TT Ailesi..
Oturduğum sokak işlek bi sokak Evimin önüne park ederim hep aracımı ama sürekli ya Komsularla yada yabancı araç sahipleriyle park sorunu yasıyoruz Her aksam mutlaka park yüzünden kapısıyoruz.
Bende evimin önüne aracımı hep park ettigim yere Köprü koymak istiyorum Kilitli köprü Çıktıgımda köprüyü koyucam oraya Geldigimde çıkartıcam koycam arabamı. asfalt felan deliniyor Haliylen bunun bi cezası varmıdır ?
Bilgili arkadaslar abiler yardımcı olabilir mi ?
o köprüyü koymaya hakkınız yok , ben böyle biliyorum
ilker_yusuf
19-09-2013, 22:55
Aynen belediyeden gerekli izinleri almadığınız sürece maalesef hakkınız yok diye biliyorum. Karşı apartmanımız haklı olarak bine girişine park olmasın diye yola koymuştu turuncu olanlarından ancak gelip söktüler.
İyi geceler TT Ailesi..
Oturduğum sokak işlek bi sokak Evimin önüne park ederim hep aracımı ama sürekli ya Komsularla yada yabancı araç sahipleriyle park sorunu yasıyoruz Her aksam mutlaka park yüzünden kapısıyoruz.
Bende evimin önüne aracımı hep park ettigim yere Köprü koymak istiyorum Kilitli köprü Çıktıgımda köprüyü koyucam oraya Geldigimde çıkartıcam koycam arabamı. asfalt felan deliniyor Haliylen bunun bi cezası varmıdır ?
Bilgili arkadaslar abiler yardımcı olabilir mi ?
Trafik zabıtası görürse ceza yazar tuttuğu zabıt ile onları söktürtür belediyeye.
Para cezasıda az buz değil bildiğim kadarıyla. Objektif bakıldığında o alan TR'de oturma yaşama hakkı olan her vatandaşa ait. Sen köprü vs. ile parsellemiş oluyorsun
edit: Zabıtanın görmesine gerek kalmadan şikayet olur zaten....
sonucta sokak orası herkes park edebilir demir veya herhangi bişeyler kapatmaya hakkınız yasal olarak yok.
ama atıyorum biri park ettiginde ev halkından biri park edene rica edebilir birazdan araba gelicek cekermisiniz vs.
Belediye'ye şikayet olursa izin vermezler...
Garaj önü olsa olabilir belediyeden gerekli izinleri alıp. Yani arabanın bahçeye girmesi lazım bi şekilde bu durumlarda garajın önüne parkedenleri çektirebilirsiniz bile. Ama sokak için bu durum nasıl gerçekleşir belediyeye danışın
Dükkanın dahi olsa önündeki yere köprü koyarak araç parkını engelleme yasal değil.
Bu konu hakkında 'Evrenoz' abinin yorumu bekliyorum asıl :)
crazydog
19-09-2013, 23:21
Belediyeden gerekli izin alınırsa o alanı kiralayıp kapatabilirsin diye biliyorum ben aylık mı yıllık mı ne bi ücreti oluyor sanırsam.
işgaliyesini ödersen belediyeden gerekli izni alırsan olur yoksa birinin gözüne çarpar şikayet ederse saatinde sökerler ve ceza yazarlar
Tapulu malınmı?
O kadar kişi düzgün düzgün olmaz yasal hakkın değil diye yapıcı şekilde konuyu açıklamaya çalışmışken senin gelip bunu yazman karşılıklı gereksiz 2li diyaloglar başlatmaz da ne yapar ?
ANIL ERCAN
20-09-2013, 00:14
Açıklayıcı ve bilgi verici Yorumlar için teşekkür ederim sanırım dediginiz gibi cezası olan bişey bi kac kendini bilmez içinde belediyeyle oyla buyla sıkıntı çıkarmaya gerek yok anlasılan.
Teşekkür ederim hepinize
Tapulu malınmı?
2 Dk Adam ol desem kaç dakikam kaldı diyecek (m)adamların başında geldigini sana hatırlatmalıyım :rolleyes:
Tapulu malınmı?
:eek::soru::icon13: ne gerek var bu çıkışa
O kadar kişi düzgün düzgün olmaz yasal hakkın değil diye yapıcı şekilde konuyu açıklamaya çalışmışken senin gelip bunu yazman karşılıklı gereksiz 2li diyaloglar başlatmaz da ne yapar ?
bu tarz kişilere hiç cevap vermeden konuya devam edeceksin bırak yazdığınla kalsın konu sahibinin yerinde olsam yokmuş gibi davranırım...
Açıklayıcı ve bilgi verici Yorumlar için teşekkür ederim sanırım dediginiz gibi cezası olan bişey bi kac kendini bilmez içinde belediyeyle oyla buyla sıkıntı çıkarmaya gerek yok anlasılan.
Teşekkür ederim hepinize
2 Dk Adam ol desem kaç dakikam kaldı diyecek (m)adamların başında geldigini sana hatırlatmalıyım :rolleyes:
Sen konuna devam et atarlı genç..in aşağıya komsularınla kapış ;)
Benim bildiğim belediyeye işgaliye ücreti ödeyip kiralamak mümkün... Çoğu taksi durakları vs ödüyor bu parayı..
ev ve dukkan onleri kamu malı oldugu için böyle bişey yapmak yasaktır ben dukkanımın onune 2 tane duba koydum dıye 400 tl ceza yedım 2 sene once hos yıne koyuyorum ama köpru gibi bişeyın cezası daha fazladır kesınlıkle
peki bu işgal ücreti ne kadar ?
atıorum semtten semte degısıyomu yada 1araclık yer dıyelı n kaadara maal oluyo bilginiz var mı ?
Burak K.
20-09-2013, 00:57
O yasaksa eğer park ettiğiniz yerin orada duvar kapı vs bir şey varsa oraya park yasaktır gibisinden bir yazı yazsanız biraz caydırıcı olmaz mı ?
Aynı sorun bizim mah.de de var , bizim evin önü korunaklı kalıyor diye hemen girmeye çalışıyorlar heryer dururken, tamam misafir çeker bilmez de mahalledekilere durumu anlatsan da durum tekrarlanıyor. Aynı şeyi bende düşünüyordum ama ben sadece bi tane kilitli dubalardan koymayı düşünüyorum ama yasal değilse askıya alıcam konuyu. Taş koymaya devam. :D
Dükkanın dahi olsa önündeki yere köprü koyarak araç parkını engelleme yasal değil.
Bu konu hakkında 'Evrenoz' abinin yorumu bekliyorum asıl :)
1000 defa söyledim, sıkıldım artık :)
Bireysel değil, genel olarak söylüyorum ki;
İnsan, apartmanda oturuyor diye apartmanın önündeki kamu malı olan kaldırımı / yol kenarını babasının malı zannetmeye devam ettiği sürece; yapacak bir şey yok.. Zihniyetin değişmesi lazım..
sakın öyle birşey yapmayın
ceza falan ayrı bir olay
belediye gelip oraya kocaman beton bloklardan koyabilir
hepten kaybedersiniz park bölgesini
Bizim evin yanındaki ev sahibide aynı şeyi yaptı demir çekti evin önüne bir telefonuma baktı kalkması
hayabusa
20-09-2013, 08:47
evimin karşisında kıraathane var her gun aynı eziyet mahalleli olarak yaşanıyor 1 liralık çay içmeye adam arabasıyla gelip senın evının onune park ediyor saatlerce hatta "günlerce" arabası orada kalıyor ( sabah iş için evden çıktıgımda kahveye giren ve eve geldiğimde halen kahvede olan tıplerden bahsedıyrum)kendı kapının onunu bırak mahallede sokakta ! yer bulamıyorsun bende çok düşündüm duba köprü vs yaptırmayı fakat çözüm değil mecburen çekiyoruz
Ahmet Saraçoğlu
20-09-2013, 08:51
köprü diyince ilk başta aklıma şu geldi :D:D
http://2.bp.blogspot.com/-WjKHHY5PtYY/UH_RcdfSYuI/AAAAAAABYLc/puohTxM7Xzc/s1600/4.jpg
İşin şakası ; apartman kapısından kaldırıma geçtiğiniz andan itibaren kaldırım , yol vss de hak iddianız olamıyor , kaldırım , yol sokak kamu malı.
apartman kapısından kaldırıma geçtiğiniz andan itibaren kaldırım , yol vss de hak iddianız olamıyor , kaldırım , yol sokak kamu malı
Bizim millet öğrenemiyor bunu Ahmet.. Mahalleden ev ya da dükkan alınca, evin veya dükkanın önündeki/sağındaki/solundaki kaldırım kenarının da tapuya dahil olduğunu, ona ait olduğunu, öncelikli hakkın kendisinde olduğunu zannediyor..
peki bu dükkanın önüne reklam amaçlı bayrak filan koyanlar ne olacak ? onlara nasıl bir yaptırım gerekiyor ?
peki bu işgal ücreti ne kadar ?
atıorum semtten semte degısıyomu yada 1araclık yer dıyelı n kaadara maal oluyo bilginiz var mı ?
cevabını merak ettiğim bir soru.
peki bu dükkanın önüne reklam amaçlı bayrak filan koyanlar ne olacak ? onlara nasıl bir yaptırım gerekiyor ?
belediyeye şikayet et en dusuk ceza 400 tl den baslıyor :) yedım ordan bılıyorum :D
Gunes G.
20-09-2013, 09:17
Bizim millet öğrenemiyor bunu Ahmet.. Mahalleden ev ya da dükkan alınca, evin veya dükkanın önündeki/sağındaki/solundaki kaldırım kenarının da tapuya dahil olduğunu, ona ait olduğunu, öncelikli hakkın kendisinde olduğunu zannediyor..
Millet egitimsiz, dusunemiyor, anlatinca da idrak etmiyor ya da cok zorlaniyor anlamak icin soylenen lafi. Fakat tek problem egitimsizlik degil. Gordukleri ornekler yuzunden birazda boyle durum. Onlerinde surekli kendi mali gibi memleketi "parselleyen" "satan" "istedigine istedigi hakki veren" "begenmedigine kanuni hakkini bile vermeyen" bir sistem var. Bu sistemin icinde yasiyoruz hepimiz. Esasen sistem global, adi da "gucu gucu yetene". O yuzden insanlar evlerinin onundeki yolun kendilerinin olmadigini anlamakta zorluk cekiyorlar birazda...
yol kamu malıdır. Herhangi bir vatandaştan farkın yoktur. O park yeri herkesin
Belediyeden gerekli izinleri almadıysa şikayet etmek kafi, cezasını alır bir daha da koymaz..
Millet egitimsiz, dusunemiyor, anlatinca da idrak etmiyor ya da cok zorlaniyor anlamak icin soylenen lafi. Fakat tek problem egitimsizlik degil. Gordukleri ornekler yuzunden birazda boyle durum. Onlerinde surekli kendi mali gibi memleketi "parselleyen" "satan" "istedigine istedigi hakki veren" "begenmedigine kanuni hakkini bile vermeyen" bir sistem var. Bu sistemin icinde yasiyoruz hepimiz. Esasen sistem global, adi da "gucu gucu yetene". O yuzden insanlar evlerinin onundeki yolun kendilerinin olmadigini anlamakta zorluk cekiyorlar birazda...
Sen de haklısın aslında, lâkin bu durumun sonu da 2 güçlü kafa kafaya geldiğinde Teksas gibi silahların patlaması..
Evin önüne değil köprü kuka bile koyamazsın.
Sırf bu yüzden biz karı-koca ile mahkemelik olduk ( tabi mahkemelik olmamızın içinde biraz da küfür yatıyor ) Karakola gittik şilk gelen haklıdır diyerek bizi suçlu buldular. Mahkemeye intikal etti durum. Hakim davayı cezasız sonuçlandırdı. Bi de tavsiye verdi. Sokaklar dahil belediyenin sorumluluğundadır. Bazı yerler Karayollarının sorumluluğundaymış. Biz de bunu o zaman öğrendik..
ANIL ERCAN
20-09-2013, 10:28
Yorumlar için teşekkür ederim bu işten vazgecmiş bulunmaktayım yasa dısı bişey yapmak istemem..
Bizim mahalledede kahve adamlar sabahtan arabalarıyla geliyor 2 adım öteden aksama kadar cıkmıyorlar koca koca minibüslerle gelenler bile var o yuzden hemen hemn hergün park kavgası ediyoruz burada canıma tak etti artık benim arabam kullanılan bi araba degil hergün evimin önünde yatar ama cıkınca sanki beni izliyo ibneler hemen koyuyorlar cıkmıyorlarda gelde sövme kavga etme..
Bu köprü koyma fikri geldi aklıma ama oda yasa dısı oluyormus. Teşekkürler herkeze.
free-hifi
20-09-2013, 10:32
sokağın başındaki adam sokağın sonunda oturduğum evin önüne servis minibüsü koyuyor lavukla kavga etmekten bıktım evi taşıdım
Suleyman
20-09-2013, 11:02
Zamanında araştırmıştım bu konuyu ancak mümkünatı yokmuş eğer ki engelli bir insan durumu yoksa, onun dışında isterseniz isparkların park yerinden bir yeri size kiralayabiliriz demiştiler onun aylık ücreti de saçma sapan hiç bulaşma bence..
su ispark fiyatlari biraz daha insancil olsa diyecemki her yer ispark olsun sikinti bitsin.
h.guroglu
20-09-2013, 17:49
şu park konusunda geçekten çok şanslıyım bizim mahallede kimse kimsenin yerine aracını parketmez herkesin yeri vardır gider orya koyar yeri geldi 7-8 ay arabasız kaldım bir allahın kulu gelip benim koyduğum yere aracını koymadı (tabiki misafir gelenler hariç) o yüzden şu park konusunda kendimi çok şanslı hissediorum
oturduğum yerde sokağa eksiksiz 80 küsür araba park edilebiliyor(düğün vardı o gün saymıştım o kadar arabayı insanı görünce :D) fakat sokakta sadece 2 araba var biri sürekli park halinde biride benim araba her gün farklı bir yerde farklı pozisyonda bırakıyom, hani bisikleti evin önüne atıp eve koşan çocuklar gibi :D
arkadaslar peki dukkan onune konan duba vs. yok mal gelecek yok şöyle yok böyle durumunda işgal edilen yolların esnafa yaptırım durumu nasıl ? Bazen gözüm çok kararıyor.dubayı kaldırıp park ediyorum sonra şöyle böyle tartışma çıkıyor. Bu tarz konularda nasıl daVranmak gerek araç sahibi olarak ?
arkadaslar peki dukkan onune konan duba vs. yok mal gelecek yok şöyle yok böyle durumunda işgal edilen yolların esnafa yaptırım durumu nasıl ? Bazen gözüm çok kararıyor.dubayı kaldırıp park ediyorum sonra şöyle böyle tartışma çıkıyor. Bu tarz konularda nasıl daVranmak gerek araç sahibi olarak ?
Belediyeden gerekli izinleri almadıysa esnafın da o bölgeyi işgal etme hakkı yok. Şikayet halinde cezası var.. Esnaf, dükkanına kira veriyor. O yol için herhangi bir bedel ödemiyor..
Eğer esnaf insan gibi rica ediyorsa halden anlayıp arabamı oraya parketmem, yok "buraya parkedemezsin" gibi emir kipli ve giderli konuşuyorsa inadına parkederim.
GokhanRS
20-09-2013, 19:55
aslında kendini esnafın yerine koyman daha kolay bir yöntem.
adamlara gerçekten mal v.s geldiğinde sorun oluyor. ben hiç bir zaman önüne duba koydu diye esnafa gıcık olmam.
hatta bizim burda caddede hiç bişey koymayan esnafın önüne park ediceğim zaman çıkarır kartımı telefonumu bişeye yazar v.s verir lazım olursa arayın abi der öyle park ederim.
yada kısa süreli park ediceksem adamlar hiç dert etmedikleri halde üstad 5 dk dursam sorun olurmu der öyle bırakırım. (hatta bunu yapıyorum diye aracıma göz kulak olan nöbet tutan esnaf bilirim)
bence hepimiz anlayışlı olmalıyız.
sweatcaptain
20-09-2013, 20:11
o köprüyü koymaya hakkınız yok , ben böyle biliyorum
kardesım/arkadasım ızah edıyım bılgı net ve kesın bıldıgım bır konudur...bınalar apartmanlar sıteler yapılırken soyle bır durum var...
dıyelım 5 katlı 2 daıre uzerıne bır apartman yapılacak...her daıre ıcın 1 arabadan 10 arac olarak hesap edılır. daha sonra bınanın m2 olarak alanının dısında otopark ıcın ayırılabılecek alana bakılır...dıyelım o alanada 5 arac sıgar...kalan her arac ıcın bugun 3 bın tl beledıyeye park parası odersın...o parayı odemeden ne ıskanını verırler nede baska bırsey yaparlar...
aracını cekmek ıstedıgın yerı belırle sıte yada apartman yonetıcı var ıse protokol anlasması yap.beledıyeye de gıdıp sadece onaylatman gerek zabıta trafık vs vs kım sorarsa ona o beledıyenın onayladıgı protokolu gosterdınmı kımse bırsey yapamaz...asfalt degısımınde vs soker atarlar yanlız...
protokol anlasmasıda soylekı apartman yada sıtedekı tum hak sahıbı tum kısılerın adına sıte yada apartman yonetısı tarafından ımzalanmıs ıste apartman onune su sekılde kapan koyulacaktır tum sorumlulugu bu kısıye aıttır vs vs ılgılı makamın yonetmelıgı geregınce mekanızmanın kaldırılacagı (yol bakımı durumunda)vs vs...
fazla ugrasmazsın kolay gelsın
Tapulu malınmı?
aynı zamanda... o parayı odedıgınızde sokaga cekılecek her aracın o yerlerde hakkı oluyor bılgınıze...
eyup kardesım bak burda buyugu var kucugu var..burda herkez bırbırıne saygılı olmaya calısıyor benım yasım 28 sana yınede ıyımser yaklasıyorum...bak ben bıseyı %99 bılıyorsam asla konusmam ama %100 bılıyorsamda kımseyı konusturmam ;) saglıcakla kal...
ANIL ERCAN
20-09-2013, 20:17
Peki söyle bi durum var, Bizim bina 9 daireli 4 daire bizim, Geri kalanlarlar baskalarının Bu 9 dairede toplam benimkiyle birlikte 3 araba var.
En çok koymak benim hakkım diye benim pederde cok kavga etti peki bu durumda kimin hakkıdır mesela burda benim 4 dairem var ben koyacam arabayı kapının onunde diye kavga etsek komsuyla oda sikayet etse bizi %100 suclu biz cıkarız dimi ?
GokhanRS
20-09-2013, 20:20
malesef 8 daire senin olsa, 1 daire komşunun olsa, onunda çekme hakkı var. yani ben daha zenginim benim hakkım olayı olmuyor anıl.
apartman yapılırken daire sayısı kadar park yeri şartı var bu doğru, otoparkı olmadan ev yapmak için daire başı ceza gibi para ödüyor binayı yapanlar, yani aslında her daire sahibi belediyeye park parası ödemiş demektir.
aslında kendini esnafın yerine koyman daha kolay bir yöntem.
adamlara gerçekten mal v.s geldiğinde sorun oluyor. ben hiç bir zaman önüne duba koydu diye esnafa gıcık olmam.
hatta bizim burda caddede hiç bişey koymayan esnafın önüne park ediceğim zaman çıkarır kartımı telefonumu bişeye yazar v.s verir lazım olursa arayın abi der öyle park ederim.
yada kısa süreli park ediceksem adamlar hiç dert etmedikleri halde üstad 5 dk dursam sorun olurmu der öyle bırakırım. (hatta bunu yapıyorum diye aracıma göz kulak olan nöbet tutan esnaf bilirim)
bence hepimiz anlayışlı olmalıyız.
abi haklısın muhakkak aynı davranış sergiliyorum bende daha öncede bu durumla alakalı konu açmıştım.Ancak bu gün başıma gelen bir olay.Bir mahalle bakkalı mahallede yer yok araç park edecek adam kaldırmı kendi dükkanının boyunca işgal etmiş onun yanı sıra yola bile sıçramış ki araç park etmek oraya imkansız. yaklaşık bi 2-3 metre.Sebzesi meyvesi buzdolabı falan. Yol tek şerit daracık bi mahalle arası.hemen karşı kaldırıma ise kendi aracını çıkarıp park ediyor.
Arkadaşım orada oturuyor sürekli gittiğim yer.Kendi aracı yoktu boş olduğu için ben gittim.Bana mal gelecek (karşı kaldırımda onun aracının olması gereken yerde) aracını oradan çekermisin dedi ne alakaysa. Tatsızlık olmasın diye aracımı çektim 10 dk park yeri aradım.Peki bu müstehak mı yani.
İnsanlarımız çok bencil.Karşılıklı olarak duyarlı olmak lazım.Her zaman her yede söylerim.Belediyeye her zaman mail atarım.Belediye başkanına tivit atarım.Ancak şu yol kenarına iki hatta üçüncü sıra park edenleri bir de kaldırımları işgal eden esnaflara karşı yaptırım uygulamaları için.Henüz bi görünen cevap yok.Elbet bir gün başarılı olacağımı ümit ediyorum, bakalım...
GokhanRS
20-09-2013, 21:27
özellikle banka önü 3 şerit park yapanlara deli oluyorum bende. hiç bir zaman banka önünde park alanı yoksa araç koymam. kul hakkıdır bu yoldan şerit çalmak. gider 3-5 sokak ileri araya park eder yürürüm.
ama bizim insanımız anasının mahremiyet bölgesinden arabayla doğduğu için yürüyemez, banka önüne 3ncü şerit park etmek kul hakkı yemek parası arabası olanın hakkı zannederler.
park yüzünden motor aldım dertler bitti :D
park yüzünden motor aldım dertler bitti :D
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/994347_10201481872701648_895069830_n.jpg
ANIL ERCAN
20-09-2013, 21:43
Valla en guzeli motor park sorunu yok trafik sorunu yok :D
Bu konuda Allah İstanbul'un bin belasını versin.. Trafik sorunu da %70 bu sorundan kaynaklı bence.. Bizin sokağın eni 5.5 m fln 2 şerit kapalı tek şeritten git gidebilirsen.. Rezalet.. Belediye diyecek herkes dükkanını boş alanını otopark yapacak.. Mantolama gibi yasal zorunluluk olacak başka çaresi yok..
arabanın yanına motor aldım .
akşam trafiği levent bahçelievler 20 dk sürdü mübarek bildiğin ışınladım toplu taşıma ile 1 saat
rahat sürüyor metrobüse tıkışırsak :P
arabaya haftasonu yüzüne bakar oldum :)