Orijinalini görmek için tıklayınız : A5 tam olarak nedir?
Arkadaşlar A5 Audi araçlar tam olarak hangi segmenttir. Basıkm tavanlı A4 müdür, yoksa a6 MIDIR? İç donanım olarak ben onları ayıramıyorum.
darkmoon
17-09-2013, 11:08
a5 in segmenti d segmentidir.. compact executive sınıfda geçer.. 4 kapısının kasasıda liftback tabir edilen hb sedan karışımı bir kasa.. bizde görüntüsünden sanırım 4 kapısına coupe sedanda diyorlar ..
Sinan'S2k
17-09-2013, 11:11
Arkadaşlar A5 Audi araçlar tam olarak hangi segmenttir. Basıkm tavanlı A4 müdür, yoksa a6 MIDIR? İç donanım olarak ben onları ayıramıyorum.
A5 aslında adındanda anlaşılabileceği gibi a4 ile a6 arasında konumlanmış ayrı bir sınıftır. Audi kendi yaratmıştır bu sınıfı. Ancak düşük tutulmaya çalışılan maliyetlerden dolayı Audi bu aracı a4 üstüne inşaa etmiştir. Aslında aracın altyapısı a4 tür o yüzdende içi aynıdır. Ama dışı hakikaten çok daha güzel :) A6 ise bir üst sınıftır.
Bence A4'ün coupe ve cabrio'su,çünkü sınıf olarak hep bmw 3 coupe,cabrio ve mercedec c serisi coupelerle karşılaştırılıyor otomobil mecrasında.
A6 abi ici
A5 aslında adındanda anlaşılabileceği gibi a4 ile a6 arasında konumlanmış ayrı bir sınıftır. Audi kendi yaratmıştır bu sınıfı. Ancak düşük tutulmaya çalışılan maliyetlerden dolayı Audi bu aracı a4 üstüne inşaa etmiştir. Aslında aracın altyapısı a4 tür o yüzdende içi aynıdır. Ama dışı hakikaten çok daha güzel :) A6 ise bir üst sınıftır.
Hangisi doğru :D:D:D
ghibli06
17-09-2013, 11:19
kankam RS 5 test ettim hala etkisindeyim :)
Burak Mehmet
17-09-2013, 11:20
Sinan beyin dediği gibi aynen..
Alt yapı A4..tıpkı CLK nın E ye benzeyip C altyapısı kullanması gibi ..
darkmoon
17-09-2013, 11:22
Rs5 çok ayrı ap ayrı bir dünya bende a5 coupe 1.8 tfsi sline vardı rs5 e bindim bildiğin iki ayrı araç alakaları yok görüntüleri dışında..
matthardy
17-09-2013, 11:26
birde arkadaş itişli olsaydı , sanırım oturduğum evi satar alırdım
a5 in içi a6 ile aynı değil a4 le benzer konsolları. Şasi olarak a4 şasisi üzerine oturtulmuş boyutları daha büyük dinamikleri ve teknolojileri aşağı yukarı aynı araçlar.
Bu segmentin öncüsü audi oldu. Bmw , mercedes şimdi aynı segment modeller çıkarmaya başladı.
Bmw gran coupe adıyla çıkarmaya başladı bu ara segmenti. Mercedeste CLA ile başladı bana göre.
Bana göre ne CLA ne de GrandCoupe rakipleri değil.
Cls desen A7 ve GC rakibidir. Belki CC de eklenebilir.
Bana göre ne CLA ne de GrandCoupe rakipleri değil.
Cls desen A7 ve GC rakibidir. Belki CC de eklenebilir.
rakip olduğunu kim söylüyor ki zaten ? Böyle bir segment oluşuyor dedim. CLA ile A5 ayrı dünyalar a5 parasına 2 tane cla alınıyor.
CLA - 2 grand coupe çıkacak - passat cc
a5 - 3 grand coupe ( ya da 4)
cls - a7 - 6 grand coupe
bu şekilde bir sınıf oluşuyor şu an.
Bu segmentin öncüsü audi oldu. Bmw , mercedes şimdi aynı segment modeller çıkarmaya başladı.
Bmw gran coupe adıyla çıkarmaya başladı bu ara segmenti. Mercedeste CLA ile başladı bana göre.
cla a serisinin sedanı, c segmenti bir araç. cla ya rakip olabilecekak araç a3 ün sedanı olabilir ancak. a5'in rakipleri 3 serisi coupe, yeni kasadada 4 serisidir mercedeste c serisi coupe dir. a5 sportback in mercedes ve bmw de tam olarak rakibi yok sanırım, passat cc ile aynı segment sayılabilir.
cla a serisinin sedanı, c segmenti bir araç. cla ya rakip olabilecekak araç a3 ün sedanı olabilir ancak. a5'in rakipleri 3 serisi coupe, yeni kasadada 4 serisidir mercedeste c serisi coupe dir. a5 sportback in mercedes ve bmw de tam olarak rakibi yok sanırım, passat cc ile aynı segment sayılabilir.
teşekkür ederim verdiğin engin bilgiler için , biz de dağdan yeni indik.
ARkadaşlar okumadan mı yazıyosunuz orada rakip olmuş mu yazmışım ? Bu yazdıklarınızı 15 yaşındaki çocuk bile biliyor açıklama yapmayın gereksiz.
ayrıca cla C segmenti araç değil , A serisinin sedanıdır. A5in rakibi de C coupe değil e Coupe dir boyutları nedeniyle.
teşekkür ederim verdiğin engin bilgiler için , biz de dağdan yeni indik.
ARkadaşlar okumadan mı yazıyosunuz orada rakip olmuş mu yazmışım ? Bu yazdıklarınızı 15 yaşındaki çocuk bile biliyor açıklama yapmayın gereksiz.
ayrıca cla C segmenti araç değil , A serisinin sedanıdır. A5in rakibi de C coupe değil e Coupe dir boyutları nedeniyle.
bence siz yazdıklarınızı bir okuyun hata kimde anlarsınız benim engin bilgilerime ihtiyacı olmayan saygın büyüğüm. Şimdi bana şunu açıklayın o zaman kendi engin bilgilerinizle, a serici c segmenti bir araçsa a serisinin sedanı hangi segmentte oluyor size göre? ayrıca e coupe yeni kasalarında e serisi şasisi üzerine üretiliyor, a5 ise a4 şasisi üzerine. a5 i a4 gibi d segmenti bir araç olarak kabul edersek a5 in rakibi c serisi coupe dir.
a5 in içi a6 ile aynı değil a4 le benzer konsolları. Şasi olarak a4 şasisi üzerine oturtulmuş boyutları daha büyük dinamikleri ve teknolojileri aşağı yukarı aynı araçlar.
bu mesajda anladığım kadarı ile şu şuna rakip denmemiş,
a5 bu segmentin öncüsü olmuş ve diğer markalarda buna benzer ara model çıkarma arayışına girmişler,çıkarmışlar.
buna örnekler vermiş ve dememiş ki,CLA A5e rakip oldu.
ara modeller için kimse zaten yeni platform kullanmaz,o maliyetin altına girmez.
aynı platform üzerine değişik markalar bile araç üretiyorken, a5in 4- C coupenin C platformunu kullanması çok normal.
Arkadaşlar ben cc kullanıcısıyım ve mükemmel memnunum. Ancak a5 benim aracımdan nispeten büyük. Sanki d segmentinden bir sınıf üst gibi. İç konsollarıda a4 e mi a6 yamı daha yakın karar veremedim.
a5 coupe ise bir 3 serisinden yada c serisi coupeden baya büyük. Zaten beni ikileme sokan noktada bu oldu.
bu mesajda anladığım kadarı ile şu şuna rakip denmemiş,
a5 bu segmentin öncüsü olmuş ve diğer markalarda buna benzer ara model çıkarma arayışına girmişler,çıkarmışlar.
buna örnekler vermiş ve dememiş ki,CLA A5e rakip oldu.
ara modeller için kimse zaten yeni platform kullanmaz,o maliyetin altına girmez.
aynı platform üzerine değişik markalar bile araç üretiyorken, a5in 4- C coupenin C platformunu kullanması çok normal.
a5 bu sınıfın öncüsü değil, clk modeli yıllardır aynı şekilde üretildi ve satıldı. c kasası platformunda, c ve e serisi arası sayılabilecek bir coupe. bu sınıfın öncüsü kimdir bilmiyorum ama a5 olmadığı kesin :) ara modele a5 ten daha önceki bir örnek daha üst segmentte cls de sayılabilir. oda bildiğim kadarıyla e serisi platformunda ama ondan daha büyük. yani a5 in hiç bir markaya ön ayak olduğu yok aslında.
İç mekana örnek verecek olursak
A6 > Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-inter-2013-audi-a6-2.0d-full-sline-5-bolge-vakum-tv-arka-klima-135223352/detay)
A5 > Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-inter-2013-audi-a5-2.0d-sportback-quattro-sline-navi-kamera-135222278/detay)
darkmoon
17-09-2013, 14:05
ikinizde doğru söylüyorsunuzda bence boşuna tartışıyorsunuz sadece bakdığınız noktalar farklı hako bir konuda haklı lift back d sınıfı 4 kapı bir araç yokdu a5 ile bu sınıfda ilk defa liftback ile tanışdı varsa birisi çıksın desinki d sınıfında şu araç lift backdi mercedesde yok vw de yok bmw de yok.. audi o sınıfda önü oldu hako o konuda haklı ..
yeşil arkadaşımda clk ve diğer mevzularda haklı ..
sanırım karıştırılan ilk yazımdada yazdığım şey coupe sedan araç ile liftback araç karıştırılıyor ve kargaşada bu nokdata doğuyor.. a5 liftbackdir.. ama türkiye piyasasında nedense coupe sedan diye ismi çıkdı..
passat c.c cla cla panemera compact coupe,comfort coupe,luxury coupe denilen sınıfda kısaca sedan coupe araçlardır..
ikinizde haklısınız bir açıdan ama karşılaştırdığınız klassmanlar farklı..
bence siz yazdıklarınızı bir okuyun hata kimde anlarsınız benim engin bilgilerime ihtiyacı olmayan saygın büyüğüm. Şimdi bana şunu açıklayın o zaman kendi engin bilgilerinizle, a serici c segmenti bir araçsa a serisinin sedanı hangi segmentte oluyor size göre? ayrıca e coupe yeni kasalarında e serisi şasisi üzerine üretiliyor, a5 ise a4 şasisi üzerine. a5 i a4 gibi d segmenti bir araç olarak kabul edersek a5 in rakibi c serisi coupe dir.
son cümlemi başka düşünüp başka yazmışım. C nin sedanı değildir yazacaktım CLA için. Neyse.
C coupe ve a5 farklı segmentlerde herşey şasi değil.
r8 i test etseydiniz abi, ;)
a5 bu sınıfın öncüsü değil, clk modeli yıllardır aynı şekilde üretildi ve satıldı. c kasası platformunda, c ve e serisi arası sayılabilecek bir coupe. bu sınıfın öncüsü kimdir bilmiyorum ama a5 olmadığı kesin :) ara modele a5 ten daha önceki bir örnek daha üst segmentte cls de sayılabilir. oda bildiğim kadarıyla e serisi platformunda ama ondan daha büyük. yani a5 in hiç bir markaya ön ayak olduğu yok aslında.
a5 sedandan bahsediyoruz yanlız biz. Sen coupeleri karşılaştırıyorsun. Coupe araçlar fi tarihinden beri üretiliyor kimse öncüsü değil zaten.
clk ile baslayan cupe sureci,(3 cup saymıyorum) zamanla biraz daha büyüdü e coupe halini aldı,
a5 te tam olarak onun rakibidir, boyut olarakta..
3 cupta zaten biraz küçük kaldığı için bunlara karşı 4 serisi çıktı ve sınıf tam oturdu.
lıft back versıyonıcın 4 grandcoupe cıkıyor zaten a5 karşısına, merso napıyor bilemem, cls ile uçurum var cla arasında...
darkmoon
17-09-2013, 14:55
grand coupe 4 kapı luxury coupe tarzı bir araç onun dengi panemera,cls Audide ise A7 dir..
a5 executice sınıfdır Luxury sınıfda Audinin zaten A7 si var..
grand coupe 4 kapı luxury coupe tarzı bir araç onun dengi panemera,cls Audide ise A7 dir..
a5 executice sınıfdır Luxury sınıfda Audinin zaten A7 si var..
grand coupe 4 a5 e rakip olur. grand coupe 6 nın sınıfı cls a7.
darkmoon
17-09-2013, 15:01
4 ü görmedim ben 6 yı söyledim.. 4 varmıki ?? çıkıcakdır herhalde..
hazır bu luxury coupe vb konu açılmışken sorayım. 3-5 serisi Gran Tourismo'lar hangi kategoride ? Yanılmıyorsam kendi sınıflarında tek'ler..
4 ü görmedim ben 6 yı söyledim.. 4 varmıki ?? çıkıcakdır herhalde..
çıkacak yolda , önceki yazılarımda da varsayım yaptım zaten bence 2 veya 3 grand coupe de çıkacak cla ya rakip.
darkmoon
17-09-2013, 15:07
hazır bu luxury coupe vb konu açılmışken sorayım. 3-5 serisi Gran Tourismo'lar hangi kategoride ? Yanılmıyorsam kendi sınıflarında tek'ler..
onun ne olduğunu ben bilmiyorum neye benzediğinide çözebilmiş değilim.. bir yandan bakıyorsun suvu andırıyor bir yandan bakıyorsun liftback gibi duruyor önden bakdınmı sedan dersin garip bir şey..
çıkacak yolda , önceki yazılarımda da varsayım yaptım zaten bence 2 veya 3 grand coupe de çıkacak cla ya rakip.
çıkar illa rekabet dünyası pazar payını kimse kimseye kaptırmaz zaten eskiden birbirlerinin pazarlarına saygıları vardı üretimler belliydi şimdi oda kalmadı kurtlar sofrası herkes pazardan ne koparırsam derdinde..
onun ne olduğunu ben bilmiyorum neye benzediğinide çözebilmiş değilim.. bir yandan bakıyorsun suvu andırıyor bir yandan bakıyorsun liftback gibi duruyor önden bakdınmı sedan dersin garip bir şey..
Aynı şeyleri bnde düşünüyorum. Hayır BMW ne'ye istinaden böyle bir sınıf çıkarttı anlamadım. Maksat araları doldurmaksa bence hiç gerek yoktu. Ne idüğü belirsiz bi araç ve sınıf :rolleyes:
bana göre bmw nin ürettiği en çirkin araçlar bunlar. x6 yada bir türlü alışamadım ama daha derli toplu duruyor en azından
http://www.themotorreport.com.au/content/image/2/0/2014_bmw_3_series_gt_leaked_02-0207.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-JLh9JY_v8pg/TgJuZxAV2BI/AAAAAAAEm0w/QL5ylTKp_8c/s1600/2012-BMW-5-GT-M-Sports-61.jpg
@darkmoon bu sınıf tam bmw ye has. başka hiçbir firmada emsali yok gibi.
5 GT bence dünyanın en çirkin arabalarından biri. 3 gt geçen canlı gördüm fena olmamış.
darkmoon
17-09-2013, 15:16
audi liftback ile atılım yapdı , mercedes zaten sedan couple ilk cls ile piyasayı kaldırdı cls nin ekmeğini panemerada yedi porsche marka kalitesinden , bmw sanırım atılım yapıcak bir şey bulamadı bu tip şeyler üretio duruyor hani biryerden tutarsa yakalarsak popülariteyi hesabı :)
tabi bu dediğim sadece espri geyiğine yazdım. :)
hatta bir ekleme daha yapıyım bu sedan coupe furyasından passat c.c bile çok güzel ekmek yedi vw zekice düşündü pahalı luxury sınıf sedan coupe yapıcağna halk işi ucuz comfort sınıfı sedan coupe yapdı yeni bir araç üretip satış riskinide göze almadı direk passatdan yürüdü o bile ekmeğini yedi :D
Tek kapi a4 idi sonra kurnaz audi muhendisleri bakti ki cls gibi kendi arabasini kullanmayi seven makam sahibi tipler var yeni bisey uretek 4 kapi Hatchback tipi bidey yapalim sportpach yapti kafa karisti hani tek kapi a4 idi diye.
Bi a6 olamaz,
Bnmde 3un tek kapisi 4 olsilun dedi sacmaladi sonra araya 2 koydular audi sedan a3 yapti filan para kazanmak icin her turlu sacmaligi yapiyorlar maksat arabayi ucuz uretsinler ama alan a6 almis sansin sag sola hava yapsin.
Mercedes gibi onlarda bakti 1 ve a3 bunları ezdi gecti a dedi sonra cla a dedi ama ikiside bi c etmez fakat cla daha çekici :)
Iste kafa karistirip ne sokarsak mantigi. Ucuza lüks duskunu insanlara araba.
1.8t 150-180 hp onden cekisli a5 nedir gani neresi spor luks araba :)
Yani konuyu özetlersek a5 hibrit bir araçmı? yoksa a4 ün lüx coupe sedanımı?
Tek kapi a4 idi sonra kurnaz audi muhendisleri bakti ki cls gibi kendi arabasini kullanmayi seven makam sahibi tipler var yeni bisey uretek 4 kapi Hatchback tipi bidey yapalim sportpach yapti kafa karisti hani tek kapi a4 idi diye.
Bi a6 olamaz,
Bnmde 3un tek kapisi 4 olsilun dedi sacmaladi sonra araya 2 koydular audi sedan a3 yapti filan para kazanmak icin her turlu sacmaligi yapiyorlar maksat arabayi ucuz uretsinler ama alan a6 almis sansin sag sola hava yapsin.
Mercedes gibi onlarda bakti 1 ve a3 bunları ezdi gecti a dedi sonra cla a dedi ama ikiside bi c etmez fakat cla daha çekici :)
Iste kafa karistirip ne sokarsak mantigi. Ucuza lüks duskunu insanlara araba.
1.8t 150-180 hp onden cekisli a5 nedir gani neresi spor luks araba :)
evet konuyu muhteşem özetlemişsiniz. Daha fazla saçmalanamazdı.
GokhanRS
17-09-2013, 15:30
birde arkadaş itişli olsaydı , sanırım oturduğum evi satar alırdım
bana audi verin çok iyi arkadaş olurum onunla :D yolda kalırsa arkadaşca iterim onu, arkadaş itişli olur :D haha
darkmoon
17-09-2013, 15:44
audinin yapdığı yeni bir şey değil.. sadece audi ismi popülaritesiyle birleşince çok tutdu..
liftback yıllardan beri var corollada vardı opel vectrada vardı ama hiç tutmadı ne zaman audi liftbacki sahiplenip a5, a7 serisini üretti birazda liftbacke tasarım tarz verdi kalite ekledi liftback yeniden doğdu.. buda audinin marka kalitesi ve mühendislik başarısıdır.
tebrik etmek lazım adamlar ucuz kopyacılığa kaçmadılar ..
bmw de ucuz kopyacılığa kaçmamak için bir sürü garip garip araçlar üretiyor işde nerden ne tutturursak hesabı.. tutarsada bu kasayı biz tasarladık sıfırdan tamamen concept diyicek..
tek sıkıntı bu 3 lü bir yandan kendi içlerinde bir yandan japon kore fransız pazarıyla rekabet edelim derken kaliteyi düşürdükçe düşürüyorlar.. gerçi onlarında elinden pek ibr şey gelmez ama bizim gibi eski kafalıların hoşuna gitmiyor yakıştıramıyoruz :)
Aslında A5 ve A7'nin atası bu. Audi80
İlk çıktığı zaman bi motorsporları dergisinde okumuştum yeniden 80 kasa ruhunu geri getirmek istiyoruz demişti Audi yetkilileri. Çünkü zamanında ralli parkurlarında ciddi anlamda efsane olmuşlardı.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-3-tane-1986-audi-coupe-2.2-plusquattro-pluscoupe-1.6-108697322/detay)
Aslında bu sınıf cıkarken temel amaç yeni ürün geliştirme süreci gibi yeni birşeyer tasarlayıp pazar payıkapmak, diğeride çoluklu çocuklu olupta ama sportif babalara yönelik bir araç yaratmak.
ilk çıkaran audi a5 ve cls tabıkıde kaymağını yedi, passatda başarılı
ancak bmwnin bu sınıfta yani sportiflikle konforu dengelemekte uzmanlığıvar, ondan dolayı 4 grancoupe 2015e gelecek deniyor kesinlikle çok işyapar
4te çok iş yapacak neden çünkü 3 e göre isim farklı 3 ün spor versiyonu değil, başka araç gibi lanse edilince imaj olarakta iyi yerlere gelicek boyutta büyüdü vs..
6 nın çok satamama nedeni fazla yüksek fiyat çok iyi olmasına rağmen panamera furyası ve isiminden dolayı herkes onu tercih ediyor..
Audıde aslında1- 2 coupe serisi boyutlarında agresif bir coupe çıkarsa, oda iş yapar, a5 i fazla pahalı ve büyük ve yeterince sportif bulmayan kitle de hiç az değil.
darkmoon
17-09-2013, 16:24
mercedes cls yi çıkardı 2004 de audi a5 çıkardı 2007 de mercedesden 11 sene audiden 8 sene sonra bmw bu klassmanlara rakip araç çıkartıcak .. arada onca yıl yapılmış satışlar var müşteri kesmi oluşmuş artık mercedesdede audi dede v.b .. bunları kestirip atıp sırf aynı segmentte araç üreticek diye bmw çok satar demek bana uzak geliyor..
mercedes cls yi çıkardı 2004 de audi a5 çıkardı 2007 de mercedesden 11 sene audiden 8 sene sonra bmw bu klassmanlara rakip araç çıkartıcak .. arada onca yıl yapılmış satışlar var müşteri kesmi oluşmuş artık mercedesdede audi dede v.b .. bunları kestirip atıp sırf aynı segmentte araç üreticek diye bmw çok satar demek bana uzak geliyor..
Haklısın ama temel hedef kitleleri aynı değil, merso ile bmwnin audi biraz daha farklı,
birde bu sınıfta gerçi otomobilde marka bağımlılığı normal bir ürüne göre daha fazla yani mersocu yıllarca mersocu yada bmwcı yıllarca bmw, kemikleşmiş kitlede var eskisi kadar olmasada, onunetkisi olacaktır birde sırf sportif tatlar arayan kişiler zaten tercih edecektir.
A5 liftback bi arac degildir. A5 coupe ve 4 kapili sedan olmak uzere 2 kasa tipindedir. Liftback denilen kasa turunde arka bagaj kapagiyla birlikte arka cam da kalkar ki boyle bir a5 uretilmemistir. Kavram karmasasi yaratmayin.
A5, alt yapi ve ic olarak a4 le aynidir. A4 ten daha genis goruntusuyle a6 nin coupesi izlenimi verir.
niye bu kadar kastınız beyler? ikisinin ortası işte; adı üstünde a5. yani: a4<a5<a6. :) zeka küpü müyüm neyim birader... :D
Burak K.
18-09-2013, 00:17
A4'e yakın içi. MMi ekran yazılımı vs fakat A5'ler daha dolu geldi Türkiyeye mesela Bose ses sistemli A4'ler az fakat A5'lerde daha fazla mevcut A5'ler A4 alt yapısına kurulmuş bi araç fakat daha donanımlısı bulunabiliyor bana kalırsa makyajlı kasa yerine makyajsız kasa alınıp yazılım yapılmalı çünkü 143 HP A4'e yetmiyordu A5'e de yetmez yeni motorları 177 HP yaptılar ama yeni A5 çokta hoş durmuyor.
darkmoon
18-09-2013, 01:10
A5 liftback bi arac degildir. A5 coupe ve 4 kapili sedan olmak uzere 2 kasa tipindedir. Liftback denilen kasa turunde arka bagaj kapagiyla birlikte arka cam da kalkar ki boyle bir a5 uretilmemistir. Kavram karmasasi yaratmayin.
A5, alt yapi ve ic olarak a4 le aynidir. A4 ten daha genis goruntusuyle a6 nin coupesi izlenimi verir.
A5 liftback dir.. tam aksine delilsiz belgesiz kesin konuşmayalım buyrun wikipedia..
Audi A5 - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A5)
Body style
2-door coupé
2-door convertible
5-door liftback
darkmoon
18-09-2013, 01:27
hatta daha detaylı paylaşıyım
It is the coupé, cabriolet, and "Sportback" (a four-door hatchback featuring a roof line with a steeply raked rear window with integrated trunk lid) versions of the fourth generation (B8) Audi A4 saloon and estate models.
Türkçesi
Sportback : bagaj kapağına entegreli dik eğimli tavan penceresi ve arka hatları ile dört kapılı hatcback dir diyor.. yani klasik bir liftback tanımı yapıyor burda.. zaten body type kısmındada Liftback yazıyor..
4 kapili A5'lerin sizin bu dediginize gore bagaji acilirken arka buyuk cam acilmiyor oylemi ? Acildigindan eminimde ben yinede sorim dedim.
b.ustaoglu
18-09-2013, 02:25
konu ne kadar da karışmış :)
A5 denilen araç A4'ün coupe ve liftback kasasıdır. yani aynı segment araç tam olarak. sadece kasa tipleri farklı. nasıl ki e90-e91-e92-e93 aynı segment araçlar ise her ne kadar kasa tipleri farklı olsa da a4 ve a5 te aynı segment araçlar. A5 liftback rakibi ise 3 serisi gt'dir. ancak mercedeste bu segmentte model yok. a5 coupe ise tam olcak c coupe rakibidir. aynı şekilde 4 serisi coupede bu ikisine rakip.
ayrıca boyutlara aldanmayın. boyutlarla segment sınıflandırılmaz. şimdi boyut olarak bakarsak alfa romeo 156 ve volvo s40 ile c segment araçlar aynı ebatlarda ancak bu iki model d segment ile premium d segment araçların arasındadır. bir de c4 sedan var ki boyutuna bakarsak d segment araçlar bile küçük kalır yanında :)
ve şunu da ekliyim. gulietta ve delta premium c segment ancak std. c segment bravo ile aynı şaseye sahip. aynı şekilde güncel v40'tan önce ki kasa volvo s40 ford focus ile ve ilk s40 ise carisma ile aynı şaseye sahip ancak aynı segment değiller.
bir de konudan ayrı mesela 106-saxo var. bunları da geçen ben düşündüm de. bu ikisi de a segment araçlar sanıyorum. lupo, twingo ve agila gibi araçlar sanırım rakibi. çünkü b segmentte 205-206-207 ve 208 var :)
evet konuyu muhteşem özetlemişsiniz. Daha fazla saçmalanamazdı.
Şaçma olan kısımlara senin mantıklı olan yorumlarını alalım doğruları öğrenelim, ama sen çok mantıklıysan bana doküman ve resmi destek ile açıklama yap.
Hatta şuradan başla Spor bir otomobil düşünelim A5 coupe kasası ama önden çekişli ve 150 yada 180 ortalama bir dizel getz'den yavaş, güneş gözlüklü çakma artist bir arkadaş sol şertten gidiyor ama getz, Accent selektör yapsa kaçamaz, yada viraj vs. her hangi bir performans yok.
sadece ucuz artistliğe alışveriş arabası olur.
Aptallara satış odaklı araba satışı.