Orijinalini görmek için tıklayınız : ComboFix Sorunsalı
Bilgisayarım da trojen vardı daha doğrusu virüs programı öyle gösteriyordu arkadaşımın önerisiyle ComboFix'i normal olarak çalıştırdım (güvenli modda çalıştırılıcağını bilmiyordum). Neyse iyi güzel temizliyeceğini temizledi belki de çok fazla şey sildi çok hardcore bi program sildi yani. Combofixi çalıştırmadan önce internetim vardı ama combofix işini bitirdikten sonra internetim /!\ simgesini çıkarttı şimdi teslim edeceğim bir iş var ve bunu halletmem gerekiyor. interneti hiç bir şekilde açamadım onar vs ip dns değişimi falan yemedi. Bilen biri varsa lütfen yardım etsin.
mr.korhan
03-09-2013, 13:51
combofixin temizlemediği standart kategoride gördüğü halbuki zararlı olan bir kayıt olabilir.
bu genelde internet hızlandırıcı onarıcı programların meydana getirdiği sorundur.
başlat çalıştır ,msconfig yazın , başlangıçtaki bilinmeyen uygulamaları kaldırın, yine msconfig üstünden servisler tabına geçin, üretici ye göre dizdirin, "bilinmeyen" olarak gösterilen servisleride bir kontrol edin şüphelendiğiniz varmı,
ardından cmd ekranında
ipconfig /flushdns yazın , sonrada yine ipconfig /registerdns yazın , en son olarakta wireless yada LAN olmak suretiyle hangi yapıyı kullanıyorsanız kaldırıp tekrar yükleyin, bu esnada ağ bağdaştırıcı dosyaları tekrar yüklenir çünki.
mannerboy
03-09-2013, 13:51
geri yükleme modundan geri yükle yada driverı yeniden tanıt
combofixin temizlemediği standart kategoride gördüğü halbuki zararlı olan bir kayıt olabilir.
bu genelde internet hızlandırıcı onarıcı programların meydana getirdiği sorundur.
başlat çalıştır ,msconfig yazın , başlangıçtaki bilinmeyen uygulamaları kaldırın, yine msconfig üstünden servisler tabına geçin, üretici ye göre dizdirin, "bilinmeyen" olarak gösterilen servisleride bir kontrol edin şüphelendiğiniz varmı,
ardından cmd ekranında
ipconfig /flushdns yazın , sonrada yine ipconfig /registerdns yazın , en son olarakta wireless yada LAN olmak suretiyle hangi yapıyı kullanıyorsanız kaldırıp tekrar yükleyin, bu esnada ağ bağdaştırıcı dosyaları tekrar yüklenir çünki.
Teşekkür ediyorum, söylediklerinizi deneyeceğim. Bir de başka bir arkadaşım comboFix'i bilgisayarından kaldır o zaman düzelebilir vs demişti. Bakalım hepsini deneyeceğim. Site de ben yaptıktan sonra internet kesilmiş sabah bi umutla kalktım baktım modem tam şekilde yanıyor ve çalışıyor bilgisayarı açtığımda yine "!" ünlem işareti ile baş başa kaldım.
geri yükleme modundan geri yükle yada driverı yeniden tanıt
Geri yükleme yaptım ancak sabahına yapıyor yani 3-4 gün öncesine atmıyor beni.
mr.korhan
03-09-2013, 14:06
combofix kurulan bir program değil, tek seferlik bir tool , combofix in kurduğu tek şey windows onarım araçları , haricinde birşey kurmaz. siz combofixden evvel advanced system care v.s. tarzında genel bakım programı kurduysanız ve tarattıysanız o yapmıştır sizdeki bu sorunu, geçmişe dönük sistem geri yükleme noktalarınıda silmiştir muhtemelen ve o yüzden görmüyorsunuzdur.
siz yukarda belirttiklerimi deneyin muhtemelen düzelecektir.
ben setup olarak indimiştim internetten o yüzden dedim ama ondan önce hiç bir program ile tarama yapmadım direk combofix ile başladım. dediklerini deneyeceğim. Teşekkür ederim.
mr.korhan
03-09-2013, 14:15
Downloading ComboFix (http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/)
bu linkten direk indirin ve bir kez daha çalıştırın bence.
güvenlik duvarını kontrol et.
Downloading ComboFix (http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/)
bu linkten direk indirin ve bir kez daha çalıştırın bence.
ComboFix İndir (http://www.gezginler.net/indir/combofix.html)
Ben buradan indirdim. Sizin verdiğiniz linktekini indirip güvenli modda mı açayım ?
güvenlik duvarını kontrol et.
Güvenlik durumu normal yani eskisi gibi. aktif çalışıyor "-" bir şey göremedim
ComboFix İndir (http://www.gezginler.net/indir/combofix.html)
Ben buradan indirdim. Sizin verdiğiniz linktekini indirip güvenli modda mı açayım ?
Güvenlik durumu normal yani eskisi gibi. aktif çalışıyor "-" bir şey göremedim
ayarlar sıfırlandığı için güvenlik dvarı wi-fi bağlanmana izin vermiyor olabilir.
Kablolu kullanıyorum ben yani wi-fi falan yok masaüstü benimkisi.
Onurkk06
03-09-2013, 15:01
Trojan önemli programlarınızada bulaştığı için silmiştir combofix
komut satırında şunu yazın ve enter yapın
netsh winsock reset
bilgisayarı tekrar başlatıp deneyin
komut derken ? anlamadım tam
başlat / çalıştır
cmd yazıp enter yap. açılan siyah pencereye yukarıdaki komutu yazabilirsin.
DoguErdogan
03-09-2013, 15:59
combofix tarmaa yaparken interneti keser sonra açılıp kapandıkdan sonra internetiniz geri gelir normalde böyledir ama sizde ekstra bi durum söz konusu sanırım
başlat / çalıştır
Tamamdır, Teşekkürler.
combofix tarmaa yaparken interneti keser sonra açılıp kapandıkdan sonra internetiniz geri gelir normalde böyledir ama sizde ekstra bi durum söz konusu sanırım
Evet öyleymiş internette gördüğüm okuduğum kadarıyla ama bende neden böyle oldu bilmiyorum, çok şey denedik yaptık ettik acaba güvenli modda açmadığımdan dolayı mı oldu böyle. Driverları tekrardan kurdum ama tık yok.
başlat / çalıştır
çok teşekkürler verdiğinizi yazdım ve herşey düzeldi.
CooLeqenD
03-09-2013, 18:49
komut satırında şunu yazın ve enter yapın
netsh winsock reset
bilgisayarı tekrar başlatıp deneyin
başlat / çalıştır
Merakımı mazur görün, bu komut neyi tetikliyor veya neye yarıyor merak ettim.?
Bazen sayfaların geç açılması, yüklemelerin işkenceye dönüşmesi, normalde çalışan online işlem programlarının ( messenger vs ) çökmeye başlaması gibi internet tabanlı sorunlar, aslında windows’un fazla da bilinmeyen bir özelliği ile ilgili olabiliyor; Winsock !
Winsock her web sitesi veya internet uygulamasını kontrol eden socket ( soket, port ) kontrol kataloğudur. Interneti aşırı kullanıyorsanız, bu kataloğun şişmesi ( fatique ) veya aşırı yükleme ( exceed ) gibi sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Peki ne yapmalı?
Windows tahminen bunu yaşayacağınızı bildiği için, kendi bünyesinde NetSh adında bir komut dizimi bulunduruyor. Network Service Hash ( ağ servisi karıştırıcısı ) adı verilen bu küçük temel yazılım, tüm internet ve ağ bağlantılarınızı yöneten çekirdek uygulama aslında. Temizlemek için sadece bir komut dizimine ihtiyacınız var.
Windows 7 İçin öncelikle administrator (yönetici) erişimine ihtiyacınız var. Başlat menüsüne tıklatın, alt kısımdaki arama çubuğuna şunu yazın;
Kod:cmd
Daha sonra hemen üst kısımda cmd ismindeki simgeyi göreceksiniz. Sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır deyin. Sonrasında açılacak olan siyah komut ekranına şunu yazın;
Kod:netsh winsock reset
Ve enter tuşuna basın. Bunu yaptıktan sonra, winsock kataloğunun başarıyla sıfırlandığına dair ileti alacaksınız. Bilgisayarınızı ve modeminizi kapatıp açın, farkı hissedeceksiniz.
alıntıdır.
Batu-R
rica ederim.
CooLeqenD,
Tcp/Ip protokolunu sifirliyor. Bozuldugunda ya da iceriginde degisiklik yapildiginda kullaniliyor.