PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : telefondan gonderilen sms lerin dokumunu alma acil ?

sweatcaptain
01-09-2013, 09:15
Arkadaslar bir avea hattim var benim uzerime hat nerde bilmiyorum ama kullanimda oldugunu ogrendim...ufak bir sikinti var o hat uzerinden gonderilen sms lerin dokumune nasil ulasabilirim...avea ile irtibata gecsem verirlermi yada hukuki bir yolmu izlemem gerek?

ygtrn
01-09-2013, 09:29
o haatı bi ara bakalım biri çıkıcakmı? :D

sweatcaptain
01-09-2013, 09:41
Kardes goy goy icin konu acmadim....bi skntimiz var varsa bi bilgisi olan arkadasimiz abimiz bilgi edinmek icin actim...

Hat acik kullanimda kim kullaniyor bilmiyorum...mevzu simde kayitli olan nolar benim nolar...

onursumer
01-09-2013, 09:43
direk avea ile goruşun

normal şartlarda şikayetlerde savcılık aracılığı ile verebilirler diye biliyorum hat sizin üzerinize ve sadece gonderilen dokumanları istediğiniz için bir ihtimal yardımcı olabilirler tabi bu tarz bi log tutuluyormu onuda bilmiyorum hangi numaraya nezaman mesaj atılmış tutuluyordurda ne yazdığı yoktur diye düşünüyorum

SGTI
01-09-2013, 09:45
Yanlis bilgi vermis olmim ama takip karar cikmadigi muddetce gizlilik hakkindan dolayi operatorlerde sms ve arama kayitlari saklanmiyor diye biliyorum.

semih
01-09-2013, 10:12
bana aveadan her ay geliyo döküman sms içeriği değil ama kiminle mesajlaşılmış kiminle kaç dakika konuşulmuş hepsinin dökümanı geliyo faturam yüksek geldiğinde yaptırmıştım

Victiz
01-09-2013, 11:16
Mesajij icerigi aslinda her operatorde var da cok saglam bi savci ve buyuk bir olay olursa belki verirler. Yani suanki sartlarda cok zor mesaj icerigine ulasmaniz. Ama arkadaslarin dedigi gibi hangi numaralara mesaj attigini ve aradigini online islemlerden gorebiliyorsunuz.

ygtrn
01-09-2013, 12:11
Kardes goy goy icin konu acmadim....bi skntimiz var varsa bi bilgisi olan arkadasimiz abimiz bilgi edinmek icin actim...

Hat acik kullanimda kim kullaniyor bilmiyorum...mevzu simde kayitli olan nolar benim nolar...

İyide bende goygoy yapmıyorum burada, dediğim gibi ara sor kimmiş nerden bulmuş ohattı, gerekirsede savcılığa ver bukadar basit

pirasa
01-09-2013, 12:37
simde kayıtlı noları unut bi kere onları almak için sime ulaşman lazım, yani hattı şuan kullanan kişiye. döküm almak istiyorsanda bir sonraki fatura tarihinde alabilirsin. bende telefonu kaybettiğimde telefonumu arıyordum yani çaldırıyordum meşgule atıyordu, sonra aradığımda telefon meşgul görünüyordu. bulan adam konuşuyor heralde diye aveayı aradım deidm telefon çalındı ve çalan adam şuan konuşuyor kimle konuşuyor bakabilirmiyiz dedim. yoooh anca bir sonraki fatura tarihinde dedi :D

Tekos
01-09-2013, 13:15
Avea'yı ara bu aya ait detaylı dokuman iste
*(sende açık açık yazmamışsın bu konuda ne soyliyeceğini sana anlatayım,hattın açık hatmı-yoksa eski bir arkadaşındamı,yoksa çalındımı vs. onuanlayamadım , ona göre savcılığa suç duyurusunda bulunman lazım)
Eğer hat senin üstüne ve başkası tarafından kullanılıyorsa sim kartı'nın çalındığını soyle ve yeni simcard isteyip hattını dondur hemen.Sim no'ları o sim ile beraber gider ve kullanamazlar.Son ihtimal git bir avea bayisine yeni yedek simcard almak istiyorum diye soyle durumu anlatıp rica edersen , onlar sana hemen yeni simcard verip aktivasyondan numaranı açarlar eski simcard bloke olur.

3rk4n
01-09-2013, 13:37
Hat senin üzerine ise kolayca kapattırabilirsin yada git başvur hattımı kaybettim diye o hattın yenisini cıkartıp sana verirler diğeride devre dışı kalır.

PROMINENT
01-09-2013, 14:29
hattan suç içeren mesajlarmı atılmış? hakaret tehdit şantaj taciz vs? sana adli sıkıntı yaşatacak şeylermi var ?
avea turkcell vadafone vs.. içerik veremez. sadece şu saatlerce şu boyutlarda sms ve mms atılmış diye verebilir.
eğer adli durum var ise ceza mahkemesinden çıkartılabilir içerikler.ceza mahkemesi direkt olarak telekominakasyon a başvurup içerik alabiliyor. herşey kayıtlı tüm konuşmalar içerikler vs. ama bunu almak için ciddi adli bir suç olması lazım.
yoksa sadece geçmişe dair sms mms gönderildiğine dair bilgi alırsınız ama mesajların ne olduğunu göremezsiniz.

Caesar
01-09-2013, 15:02
Bence arkadaş kız arkadaşına yada öyle birine zamanında hat çıkarmış. Şuan ayrılmışlar yada başka bişey acaba iş mi karıştırıyor diye smsleri okumak istiyor.

Çünkü kendi üstüne ait bir hattı başka birisi ve tanımadığın birisi kullansa mesajları napacan kardeşim başvur kapatsınlar:)

TOLGACANSAHIN
01-09-2013, 15:07
Hat sizin adınıza ise internet üzerinden kapatabiliyorsunuz. Eğer üzerinize değilse hiçbirşey yapamazsınız. Avea merkezlerinin dediğine göre eğer bir numarayı kapattırdıysanız en erken 2 sene içerisinde aynı numara tekrar satışa sunuluyormuş sizin hattınızda böyle bir işlem görmüş olabilir tekrar satılmış olabilir.

badmast3r
01-09-2013, 15:15
Telekomünikasyon sadece hangi saatte hangi baz istasyonundan hangi TC kimlik numarası ile görüşme yapıldığını ve mesaj atıldığını veyahut o numaraya kim ne zaman aramış veya mesaj atmış bunun bilgisini verir. Buda savcılık talimatıyla. Birde mesaj içeriğini ve konuşma içeriğini verme gibi bir durum yok bunlar saklanmıyor.
Tapeler vardır bunlarda organize suçlarda mahkeme kararı ile dinleme yapılan telefonlardan yada ortam dinlemelerinden elde edilen görüşmelerdir. Bunlar kayda geçirildikten sonra tapeler imha edilir zaten, yoksa şirketler mesaj içeriği ve konuşma içeriği bilgisi saklamazlar.

PROMINENT
01-09-2013, 15:50
Hayır emsal davalar var bakabilirsiniz.. çok ciddi suçlarda çıkıyor. internetten dahi emsal davalara bakabilirsiniz.iyi araştırın.dediğim gibi avea turkcell vadafonun vermesi imkansız.. ama telekomikasyonu iyi araştırın :)

Caesar
01-09-2013, 16:14
Abi turkcell ise sms+ diye bir servis var.

SMS Arşivleme - TURKCELL (http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/Sayfalar/SMSArsivleme.aspx)

Şu link ayda 0.99 tl ye size gelen ve telefondan çıkan smslerin hepsini aynı anda bir mail adresine yönlendiriyor.

Hat sizin ve turkcell se bu yapılabilir.

sweatcaptain
01-09-2013, 22:28
Bence arkadaş kız arkadaşına yada öyle birine zamanında hat çıkarmış. Şuan ayrılmışlar yada başka bişey acaba iş mi karıştırıyor diye smsleri okumak istiyor.

Çünkü kendi üstüne ait bir hattı başka birisi ve tanımadığın birisi kullansa mesajları napacan kardeşim başvur kapatsınlar:)

yok abı oyle bırsey...

benım bır hattım vardı bır arkadasa verdım gecıcı olarak sonra yurt dısına cıktım 8 9 ay gelmedım sonra o arkadasta telefonunu caldırıyor kayıp calıntı kaydı fılan var muhtemelen calanlar o hattan tutup ona buna yazıyo :) kımısı hatun kımısı bılmem ne sapıklık vs ee hat benım ustume avea dan benı buluyorlar dıyorlar bı numarası daha var...

ulan ben o hattı unuttum bıle hat benımdı ama ne yaptıgımı bılmıyorumkı :D sonra ısın aslı cıktı buyuk buyuk olaylar olaylar olaylar yanı :D

ıs geldı sen sunu yazdın bunu yazdın a sıkıntı olan elemanlarla bu tarafın arasında kaldım kımının karısına yazmıslar kımının anasına sıkıntı buyuk yanı

sımdı yapılması gereken yollara basvursak herkezın bası yancak ben dahıl dedım hanı bu sekılde cozebılırmıyım...derım kardes bak bu sms ı gondermıssın bu adama dıgerıne de derım al kardesım oldururmusun saklarmısın ne yaparsan yap bırakın yakamı...

GokhanRS
01-09-2013, 22:38
yok abı oyle bırsey...

benım bır hattım vardı bır arkadasa verdım gecıcı olarak sonra yurt dısına cıktım 8 9 ay gelmedım sonra o arkadasta telefonunu caldırıyor kayıp calıntı kaydı fılan var muhtemelen calanlar o hattan tutup ona buna yazıyo :) kımısı hatun kımısı bılmem ne sapıklık vs ee hat benım ustume avea dan benı buluyorlar dıyorlar bı numarası daha var...

ulan ben o hattı unuttum bıle hat benımdı ama ne yaptıgımı bılmıyorumkı :D sonra ısın aslı cıktı buyuk buyuk olaylar olaylar olaylar yanı :D

ıs geldı sen sunu yazdın bunu yazdın a sıkıntı olan elemanlarla bu tarafın arasında kaldım kımının karısına yazmıslar kımının anasına sıkıntı buyuk yanı

sımdı yapılması gereken yollara basvursak herkezın bası yancak ben dahıl dedım hanı bu sekılde cozebılırmıyım...derım kardes bak bu sms ı gondermıssın bu adama dıgerıne de derım al kardesım oldururmusun saklarmısın ne yaparsan yap bırakın yakamı...

işin doğrusu savcılığa gidip olanı biteni anlatmaktır. sonrada sana sıkıntı çıkaranlara savcılığa başvurduğun belgenin kopyasını gösterirsin.

sen bir an önce başvurmazsan senin başın yanacak. yol mol arama. önce savcılığa başvur, savcılıktada sorarsın hattı kapattırıyımmı yoksa takip yaptırıcakmısınız diye. ona göre gerekeni yaparsın. ama başvur bence.

A.Cem
01-09-2013, 22:48
Kardeşim şu an operatörlerden vs. yapabileceğin birşey yok. En fazla alacağın döküman, ne zaman kime sms / çağrı yapılmış bu bilgiyi içerir. Mesaj içeriklerini alman için savcılık kararı gerekir, direkt vermez operatörler.

onursumer
01-09-2013, 22:49
senin durum için sms kaydı falan çozum değil

direk savcılık şikayetçi olman gerek

Dragger
01-09-2013, 22:51
Savcılığa başvur veya direk uğraşmak istemiyorsan aveadan hattı kapattır.

Sms kaydına ulaşmak nedir anlam veremedim? Anlattığın şeyle pek uyuşmuyor bu.

sweatcaptain
01-09-2013, 22:56
Savcılığa başvur veya direk uğraşmak istemiyorsan aveadan hattı kapattır.

Sms kaydına ulaşmak nedir anlam veremedim? Anlattığın şeyle pek uyuşmuyor bu.

yok yavuz abı arada kaldım cozemedık...

aynen hattı kapattırdım bu arada ;)

individual
01-09-2013, 23:16
yok abı oyle bırsey...

Savcılığa başvurduğunuzda mesajların atıldığı tarihde yurt dışında olduğunuzu kantılarsanız ki mesajların atıldığı zaman konum'da yurtiçi çıkacaktır ve siz o tarihlerde yurt dışında olduğunuzu söylüyorsunuz size çok bir sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.