Orijinalini görmek için tıklayınız : MERCEDES BENZ e yaziklar olsun
team_k20
23-08-2013, 11:26
oncelikle basimiza gelen olayi anlatiyim 2013 model yeni a200 amg aldik araci teslim aldigimizda gozden kacan ufak bi detay vardi bunu daha sonra anladik kadranin iceriden cizik oldugunu fark ettik ve bunu mengerlere bildirdik garanti kapsamindan degistirilicegi soylendi buraya kadar hersey normal arac 5000 km geldiginde ise aracta toplam 5 adet kusur meydana cikti ve hepsi fabrikasyon hatasi 1. si sanruftan ses gelmesi servisin dedigi ayaklarinin degistirilicegi 2.si sag camurlugun icinde fitilin cikip kapiyi kastirmasi ve bunun camurlugu sokulmeden yerine takilabilicegini idda ediyolar boyle biseyin mumkun olamicagini resimlerden de sizde gorebilirsiniz 3.su direksiyon kutusunda ses var 4.su aktif motor kaput arzasi 5.si emniyet sistemi arzasi ve arzayida birturlu bulamadilar en son srs modulunun degisiceklerini soyledir bizde aracta hic bir sekilde degisen istemedigimizden araci degistirmelerini talep ettik fakat mengerler boyle biseyin mumkun olamicagini soyledi sizce degistirilmesi gerekmezmi sonucta daha 5000 km de bi arac :ofk:
http://imageshack.us/a/img13/9718/r6q5.jpg
http://imageshack.us/a/img202/2223/yn7r.jpg
http://imageshack.us/a/img96/6403/rmgi.jpg
uzerine gidin, dava acin, illa ki inceleme sonucu birsey cikacaktir. bir nakliye faciasi sizden saklaniyor olabilir.
Geçmiş olsun sıfır km alınan araçlarda bu hatalar çok cak sıkıyor.
Aracın değişmesi çok uzun bir süreç, benim bildiğim aynı arızadan 3 kere servise gidip sorunun çözülememiş olması lazım ayıplı mal olması için. Sonrasında da uzun bir dava maratonu başlıyor.
Servisle iletişimin iyi olup sorunların çözülmesini istemek bu bağlamda daha iyi olacaktır.
Tekrar geçmiş olsun..
a ve cla; bunları 60-65.000'e verseler almam. hayatımda hiçbir zaman maliyet ve satış için üretilen araçları sevemedim. şu da var ki a klasse'de bu kadar sorunu yaşayan belki de tek sizsinizdir. hepsi böyle diyemeyiz ama kalite, işçilik ve üretim nitelikleri zayıf modeller olduğu belli bunların.
geçmiş olsun arkadaşım. inşallah bi sonuca ulaşır ve mağduriyetini giderirsin.
ozgurluk
23-08-2013, 11:44
mercedes'in son dönemde çıkardığı araçlarda sıkıntılar baş göstermeye başladı.
çok fazla dillendirilmiyor ama bu işlerin içinde olduğumuz için şahit olduğumuz olaylar oluyor.
üstüne üstlük mercedes'in bazı problemlerinden yetkili servis de anlamıyor. yurt dışından çözüm bekleniyor falan filan.
bu abukluklar yüzünden herkes bmw ye abandı. bakalım ilerleyen günler ne gösterecek ...
Mercedes batı oto ya gidip genel müdür Feridun beye durumu anlatın AlpEren in arkadaşıyım deyin sadece sonuna kadar yardımcı olacaktır.
team_k20
23-08-2013, 11:47
Geçmiş olsun sıfır km alınan araçlarda bu hatalar çok cak sıkıyor.
Aracın değişmesi çok uzun bir süreç, benim bildiğim aynı arızadan 3 kere servise gidip sorunun çözülememiş olması lazım ayıplı mal olması için. Sonrasında da uzun bir dava maratonu başlıyor.
Servisle iletişimin iyi olup sorunların çözülmesini istemek bu bağlamda daha iyi olacaktır.
Tekrar geçmiş olsun..
daha 5000 de bu sorunlari cikartan arac ileride daha neler yasaticak belki mercedes hatasini anliyip araci geri almak yerine kalkmis birde garanti iste bu sepepler icin var demesi beni hepten deli etti. ustelik 2 gun boyunca arzayi cozemediler bile guya almanyaya yazi yazmislar almanya srs unitesinin degistirilmesini talep etmis bizde hic bir sekilde aracta degisim olmasini istemiyoruz diyip araci bugun servisten alip dava acmayi planliyoruz
GokhanRS
23-08-2013, 11:48
bence hepsi kolay giderebilecekleri sorunlar. bence kaporta aksamından bişey değişmeyeceği süre diğerlerini takıntı etmeyiniz.
sorunu çözsünler keyifle binmeye devam edin.
Daha 5.000de olan bir aracın 1 değil 5 kusur çıkarması kabul edilebilir birşey değil. Hukuki olarak sonuna gidin, mutlaka çözüme ulaşacaktır. Geçmiş olsun.
team_k20
23-08-2013, 11:49
Mercedes batı oto ya gidip genel müdür Feridun beye durumu anlatın AlpEren in arkadaşıyım deyin sadece sonuna kadar yardımcı olacaktır.
tskler ama almanya ilede gorustuk onlarinda arac degistirmenin mumkun olamicagini soyledirler bu olay mahkemede son bulucak gibi gorunuyor
team_k20
23-08-2013, 11:50
bence hepsi kolay giderebilecekleri sorunlar. bence kaporta aksamından bişey değişmeyeceği süre diğerlerini takıntı etmeyiniz.
sorunu çözsünler keyifle binmeye devam edin.
degisen her parca serviste kayit altina aliniyor bence buda deger kaybina yol acar
tskler ama almanya ilede gorustuk onlarinda arac degistirmenin mumkun olamicagini soyledirler bu olay mahkemede son bulucak gibi gorunuyor
Araç değişimini bilemiyorum ama diğer hersey için yardımcı olurlar.. Yetkili servis orasıda sonucta..
GokhanRS
23-08-2013, 11:53
kaporta olsa haklısınızda srs garantiden değişti diye bir aracın değeri benim gözümde düşmez. çünkü bir hasar değil kaza değil bela değil.
sadece bir arıza. ben komple motor sıfırlattım. aracın değeri düşeceğine aksine arttı :)
team_k20
23-08-2013, 11:53
birde araci goturdugumuzde mengerler satis sonrasi muduru araci teslim almiyodu neymis efendim saat 5 olmus o saatte araci teslim alamazlarmis dedik hanfendi aracta SrS arzasi var oldu ben burdan ciktim ve bi arac bize carpti ve airback acmadi ne olucak ? evet doru soyluyosunuz dedi oyle teslim aldi anlicaginiz mengerler bitmis...
team_k20
23-08-2013, 11:55
kaporta olsa haklısınızda srs garantiden değişti diye bir aracın değeri benim gözümde düşmez. çünkü bir hasar değil kaza değil bela değil.
sadece bir arıza. ben komple motor sıfırlattım. aracın değeri düşeceğine aksine arttı :)
camurluk sokulucek ?
sanruff ayalari sokulup degisicek
kadran sokulup degisicek
1 tane degilki degisen
Belki abartı gelicek ama
Kusurlu bir arabayı sıfır diyerek satmak dolandırıcılık değilmidir ?Sadece ufak birşey olsa sunroofun ayakları gibi çözülür eyvallahda emniyet sistemi gibi motor arızası gibi şeyler kabul edilemez.
Siz zaten kafam rahat olsun sıfır olsun benim olsun diye almışsınız.Böyle olacak olsaydı 2.el alırdınız ? Bilginiz olsun aynı sıkıntıdan servise 3 kere giderseniz araç değişimi isteme hakkınız var.Servis kayıtlarını mutlaka elinizde tutun.Gerisi zor iş değil zaten.
rekord2000
23-08-2013, 12:19
Araci servisten almadan once, Almanyaya ve mercedesin Turkiyedeki butun mudurluklerine aracin degisimini talep edin, servisede aractan sogudugunuzu bildirip tekrar kullanmak istemediginizi bildirin, arabayida servisten cekici ile aldirip, mahkemeden her turlu hakkimi savunacagim diye bildirin bence. Mercedes ole saka degil bu 5 kusur birden 0 km aracta olmamali.
Edit: imla :)
guwen_ar
23-08-2013, 12:27
Buna benzer bi konu basimiza geldi 2003 yilinda.ford tourneo connect almistik daha yeni cikmisti o sene. bi kac problem yasadik sikayet uzerine en fullunu hediye etmislerdi.bunu ford bile yapabiliosa bence mersonunda arabayi geri alip yenisini vermesini beklerim acikcasi.ki sonucta mercedes..
PiscocuK
23-08-2013, 12:42
Yunuuus araba mindar olmus 20 lira verim ugrasma bosyere :)
Cok uzucu bir durum ancak satilirken deger kaybi olacagini zannetmiyorum garantiden olacak cunku hersey acikcasi ikinci el arac alacak olsam ve dediginiz parcalar garantiden yapilmis olmus olsa cok umursamazdim. Motor sanziman gibi yuruyeninde sorun olmadikca basit cozulebilir seyler bana gore. Sifir araba icin cok can *****i bir durum anlayabiliyorum sizi. Zamaninda babamin s350 nin 2 kere sanziman degistikten sonra yine arizalanmisti ve sifir parasini almistik ama sizinki farkli bir durum..
kemal_koker
23-08-2013, 12:55
çamurluk dışında ki değişenler neden değer kaybettirsin ki ?
emniyet sistemi elektronik bir ünite , kul yapımı. arızalanmış,garantiden değişmiş.
sıfırı takılmış.bence bu bir (+)
geçmiş olsun. umarım en kısa sürede dilediğinizce çözümlenir.
sıfır bi araç alacam hemde bu mercedes olacak ,ve bu kadar sorun çıkacak inanılır gibi degil :(
Yaşananlar ilginç. Bu tür arızalarda MB arızalı araç onarılana kadar yeni araç vermekte. Hadımköydeki yerden dilediğini seç gibi birde güzellikleri vardı....
Yeni işleyiş ile aracı değiştirmeniz kolay. Tabiki iyi bir avukat bulusanız. Önce hangisini istediğinize karar verip ona göre hareket etmeniz daha doğru olur. İllaki değiştirmek istiyorsanız araç çok yeni test km leri içerisinde iken değişim yapmaları kolay olur. Değişimde israrcı olmakta fayda var. Bu arada servisin arabayı onarmaya çalışması aslında servis elemanlarının o modeli sizin arabada öğrenmesi demek bunu unutmayın. MB aracı o servise onartmak istiyorsa bilinki kolay yolla o sınıf ve o tip bir aracı servisin tanıması için yapılan bir çalışmadır. Sonunda araç değişebilir belki ama olan araç sahibine olur. Genede ılımlı yolla çözmenizde fayda vardır.
bir kiz arkadasimda da ayni sorun oldu yeni a200 un her dakika baska bir sorunu cikiyordu aracin dava acmakla tehtid ettiler yenisi verildi :)
Focus4171
23-08-2013, 13:44
Bir otomobil dergisi testinde Mercedes A serisinin A3, 1 serisi ve hatta Golf'e yaklaşması için çok yol katetmesi gerektiği yazıyordu. İlk başta çok inandırıcı gelmemişti. Ama bizzat inceleyip kendimde görünce kesinlikle haklı olduklarına karar verdim. A serisi kendine özgü bir araç değil.
Not: Lütfen konuyu başka yöne çekip, konunu içeriğini değiştirmeyelim.
team_k20
23-08-2013, 16:32
araci yarin cekiciyle mengerlerden aldirip otoparka cekiyoruz ve mercedesi mahkemeye veriyoruz boyle bi karar aldik bunu onlarada ilettik ve hala israrla araci yapmak istediklerini soyluyolar ama biz yaptirmicaz gerekirse otoparkta curusun. mercedes hatasini kabul etmeli !!!!
i-vtec07
23-08-2013, 16:45
sonuna kadar hakkınızı savunun bide bence fazla yumuşak davranmayın muhatab olduğunuz kişi ye çünkü güzel laftan anlamıyolar..
inş 0 ı ile değiştirir ler.
team_k20
23-08-2013, 16:47
Yaşananlar ilginç. Bu tür arızalarda MB arızalı araç onarılana kadar yeni araç vermekte. Hadımköydeki yerden dilediğini seç gibi birde güzellikleri vardı....
Yeni işleyiş ile aracı değiştirmeniz kolay. Tabiki iyi bir avukat bulusanız. Önce hangisini istediğinize karar verip ona göre hareket etmeniz daha doğru olur. İllaki değiştirmek istiyorsanız araç çok yeni test km leri içerisinde iken değişim yapmaları kolay olur. Değişimde israrcı olmakta fayda var. Bu arada servisin arabayı onarmaya çalışması aslında servis elemanlarının o modeli sizin arabada öğrenmesi demek bunu unutmayın. MB aracı o servise onartmak istiyorsa bilinki kolay yolla o sınıf ve o tip bir aracı servisin tanıması için yapılan bir çalışmadır. Sonunda araç değişebilir belki ama olan araç sahibine olur. Genede ılımlı yolla çözmenizde fayda vardır.
evet utanmadan mengerlerin verdigi aracta bu aracin heryeri vuruk birde 4 lastiktede balon var hepten cileden cikarttilar :ofk:
http://imageshack.us/a/img19/1699/5od0.jpg
http://imageshack.us/a/img198/5471/6n1s.jpg
dragon07
23-08-2013, 16:50
aynı arızadan 3 kere servise girmiş olmanız lazım 3 seferdede arızanın giderilememesi lazım.
dava açabilmeniz için bunlar öncelikli şart.davayı açtınız diyelim yaklaşık olarak 3 ayda davanız sürüyor.fakat davayı kazanırsanız 3 aylık araç kiralama bedeli vs bilmemne herşeyden dava açıp fazlasıyla alabiliyorsunuz.ama terletirler sizi
şaka gibi o üstteki araç sıfır aldıgınızda da aynı böylemiydi :( peki o zaman bunları alırken görmediniz mi ??
team_k20
23-08-2013, 16:54
aynı arızadan 3 kere servise girmiş olmanız lazım 3 seferdede arızanın giderilememesi lazım.
dava açabilmeniz için bunlar öncelikli şart.davayı açtınız diyelim yaklaşık olarak 3 ayda davanız sürüyor.fakat davayı kazanırsanız 3 aylık araç kiralama bedeli vs bilmemne herşeyden dava açıp fazlasıyla alabiliyorsunuz.ama terletirler sizi
valla gerekirse 1 sene sursun onemli degil insanlari enayi yerine koyuyolar 1 tane sorun olsa tamam ama tam 6 adet sorun var aracta sonucta sorunsuz basimiz agirmasin die sifir aldik 15000 tl daha az verip 2. elinide alabilirdik sonucta ondada garanti var :icon_tup:
team_k20
23-08-2013, 16:55
şaka gibi o üstteki araç sıfır aldıgınızda da aynı böylemiydi :( peki o zaman bunları alırken görmediniz mi ??
0 alindiginda sadece kadrani icten cizikti onu ertesi gun fark ettik diger sorunlar 5000 km de oldu
dragon07
23-08-2013, 16:55
size çözüm sundularsa ve çözümü kabul etmezseniz yine olmaz , yani her türlü kazanan merso oluyor . ilk etapta aynı arızayı farklı servislere götürerek çözün.hepsinden işemri açın dosyalayın bol bol.
dostum bn kazanman için gerekli olanları söyledim sana yetkili serviste calısıyorum bnde yardımcı olmak adına,istersen 15 yıl beklet degiştirseler bile çözülemeyecek olan bi arıza bulman lazım.trden başka hiçbir ülkede sökülüp takılması kimsenin umrunda degil almanlarında degil.
0 alindiginda sadece kadrani icten cizikti onu ertesi gun fark ettik diger sorunlar 5000 km de oldu
çok geçmiş olsun umarım sonuş lehinize olur
team_k20
23-08-2013, 16:59
size çözüm sundularsa ve çözümü kabul etmezseniz yine olmaz , yani her türlü kazanan merso oluyor . ilk etapta aynı arızayı farklı servislere götürerek çözün.hepsinden işemri açın dosyalayın bol bol
yilmazlara goturduk 3 saat urastilar ve yapamadiklarini soylediler daha sonrasinda mengerlere goturduk ve burda 2 gun urastilar gene yapamadilar sozde almanyaya yazi yazmislar almanya unitenin degistirilmesini soylemis oda 20 gun icerisinde gelicekmis degistiriceklermis ve ben srs unitesinin degistirilmesi sonucunda da arzanin giderilmiceginden eminim
Ertug_T.
23-08-2013, 17:10
resmen ayıplı mal satmışlar açıkça..Mercedes diyoruz birde..sonuna kadar hakkınızı arayın bence..
ya çok şanssızsınız ya da mercedes ucuza üreteyip pahalıya satayım çok satayım işini beceremedi.
SOMEONESPECIAL
23-08-2013, 17:19
Nakliye sırasında başına bi iş gelmesin o arabanın.....
team_k20
23-08-2013, 17:27
Nakliye sırasında başına bi iş gelmesin o arabanın.....
hersey olabilir bilir kisi incelemesini yapsin hersey ortaya cikicak bu ulkede artik 0 aracada guven kalmamis :ofk:
team_k20
23-08-2013, 17:30
Mercedes, A serisini geri çağırıyor - A Haber -29 Mayıs 2013 (http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2013/05/29/mercedes-a-serisini-geri-cagiriyor)
Yarım milyon dolarlık Maserati (http://www.cnbce.com/haberler/dis-haber/yarim-milyon-dolarlik-maserati-sini-parcalatti)
İmkan olucak,çağıracaksın bütün basını parçalatacaksın tüm Türkiye'nin önünde arabayı.Ya da böyle birşey yapacağınızı blöf yapın işe yarayabilir.
parçalamak deılde araca reklam gıbı bır yazı yazıp cagırıcaksın basını buyrun mercedesın yaptgı ıs dıye
buna ornek fıat doblo alan bır vatandas bnu gerceklestırmıs
ins sorununuz en kısa surede cozulur
hersey olabilir bilir kisi incelemesini yapsin hersey ortaya cikicak bu ulkede artik 0 aracada guven kalmamis :ofk:
bilirkişi kim yada kimler bu çok önemli
srs den tutturabilirsiniz. Arızalı ve bu bir güvenlik sisteminin parçası diye. Ancak bu yolla değişimi kabul edebilirler. Bence bir ihtar mektubu ile arabayı MB ye bırakın birde kiralık aracı bıraktığınız yerden teslim alın o zaman başlarlar düşünmeye.
Size kullanmanız için verilen araba tam bir talihsizlik olmuş. Ben sıradan balıp en lüksünü seçiyordum. bu size denk gelmiş. Aslında MB bu işleri çok sessiz ve hızlı halleder neden uzadı böyle acaba?
Siz merkeze hadımköye gittinizmi?
Mercedesin A ve CLA modeli beklenen kalite ve konforu , sorunsuzluğu barındırmıyorlar bünyelerinde. Bu sebebten seneye yeni kasasının çıkacağını bile bile C180 aldım.
Buarada geçmiş olsun abi. Umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. İnsanın büyük hayal ve beklentilerle sıfır araç alıp hele bizim gibi titiz ve arabalarına düşkün bi insanın böyle durumlarla karşılaşması çok kötü çok can sıkıcı bir durum.
Abi cok geçmis olsun bütün postları okudum umarım sonuç istediğin gibi olur hakkını sonuna kadar ara
overblack
24-08-2013, 02:17
hiç beklemeden mahkemeye verin. dava görülmeden size yeni araç teklifi sunacaklar zaten.
? ben buyuk sorunlar goremedim ayipli mal kapsamina girecek...
Yeni kasa ve yeni model araç almamak gerekiyor özelliklede ilk üretimleri...Bu Mercedeste olsa böyle Audide olsa böyle Bmw de olsa böyle...Gerçi bende ilk C Coupe saiplerinden biriyim çok şükür bi arıza çıkartmadı aracım ama yinede biraz beklemekte fayda var yeni kasa araçlarda.Ayrıca bi tanıdığımıza kazalı araç (konteynerde düşmüş) satıldığı halde direkt değişim yapmamıştı Volvo ve epeyce uzun bi mahkeme süreci yaşadılar.Eğer Almancanız var ise Almanya ile direkt temasa geçmenizi tavsiye ederim.Bu gibi içinden çıkılmaz durumlarda daha faydalı oluyor.
dragon07
24-08-2013, 07:02
yilmazlara goturduk 3 saat urastilar ve yapamadiklarini soylediler daha sonrasinda mengerlere goturduk ve burda 2 gun urastilar gene yapamadilar sozde almanyaya yazi yazmislar almanya unitenin degistirilmesini soylemis oda 20 gun icerisinde gelicekmis degistiriceklermis ve ben srs unitesinin degistirilmesi sonucunda da arzanin giderilmiceginden eminim
1.yılmazlar
2.mengerler
3.srs beyni degişsin çözülemezse yine dava yoluda açılır araç degişim yoluda açılır.
Bu duydugum kimbilir kacıncı A / CLA vakası :)
darkmoon
24-08-2013, 09:07
şaşırmadım okuduklarımada olanlara cla ya ilk bindiğim an dedim mercedes ne yapmış böyle diye..
mercedes kendi marka kalitesi altında bu işlere girmiycekdi bence..
dünyadan bir sürü ekonomik sıkıntılar içinde olan firmalar var birini satın alıp ekonomik halk işi araç projesini ordan yürütebilirdi.. yada ölü bir markayı ismini satın alıp ordan üretim yapabilirdi.. en basitinden kendi ülkesinde zor durumda olan bir opel var gm den gidip opeli alabilirdi almandır kendindendir en azından insanlarda yadırgamazdı..
Ama kendi marka değeri altında bu işlere girmiycekdi halk işi ekonomik araç üretmek başlı başlına ap ayrı zor bir olay premium araç üretmeye benzemez..
a ve cla da bu işi anlamadıklarını zaten gösterdiler bana göre her açıdan..
ozgurluk
24-08-2013, 09:16
şaşırmadım okuduklarımada olanlara cla ya ilk bindiğim an dedim mercedes ne yapmış böyle diye..
mercedes kendi marka kalitesi altında bu işlere girmiycekdi bence..
dünyadan bir sürü ekonomik sıkıntılar içinde olan firmalar var birini satın alıp ekonomik halk işi araç projesini ordan yürütebilirdi.. yada ölü bir markayı ismini satın alıp ordan üretim yapabilirdi.. en basitinden kendi ülkesinde zor durumda olan bir opel var gm den gidip opeli alabilirdi almandır kendindendir en azından insanlarda yadırgamazdı..
Ama kendi marka değeri altında bu işlere girmiycekdi halk işi ekonomik araç üretmek başlı başlına ap ayrı zor bir olay premium araç üretmeye benzemez..
a ve cla da bu işi anlamadıklarını zaten gösterdiler bana göre her açıdan..
Hocam şimdi arkadaşın bahsettiği problem, arızaları bir kenara bırakalım.
a ve cla da ney hoşunuza gitmedi.
cla yı üstün körü görme fırsatım oldu ama a serisini inceleyemedim. Açıkcası ikisi hakkında da çok inceleme fırsatım olmadı diyelim.
Sizi bu araçlar da rahatsız eden ne oldu ?
Bence görünüm olarak gayet hoş araçlar.
Kalitesiz mi geldi ? nedir yani sizi rahatsız eden ?
İyi forumlar.
darkmoon
24-08-2013, 09:30
Kalitesiz mi geldi ? nedir yani sizi rahatsız eden ?
İyi forumlar.
Görünüm olarak güzel araçlar..
cla nın arkası dar boyunuz 1.80 üstündeyse arkada boynu bükükler gibi oturursunuz.. bagaj eşiği dar valizi falan koyarken zorlanırsınız baya ön konsoldaki ekran sanki sonradan gidilip bir marketten naviasyon cihazı alınmışda takılmış gibi duruyor aracın orjinal parçası gibi durmuyor.. blind spot sensörleri tamponun yanına koymuşlar orda çok çirkin sırıtıyor çamurluk yada tampon içine alabilirlerdi ebayda satılan blind spot sensor kitleri ile aynı zihniyette kitler onlarda arka tamponların yanı delinip koyuluyor..
iç malzeme kalitesi kullanılan plastik ben beğenmedim..
ozgurluk
24-08-2013, 11:45
cla nın arkası dar boyunuz 1.80 üstündeyse arkada boynu bükükler gibi oturursunuz.. bagaj eşiği dar valizi falan koyarken zorlanırsınız baya ön konsoldaki ekran sanki sonradan gidilip bir marketten naviasyon cihazı alınmışda takılmış gibi duruyor aracın orjinal parçası gibi durmuyor.. blind spot sensörleri tamponun yanına koymuşlar orda çok çirkin sırıtıyor çamurluk yada tampon içine alabilirlerdi ebayda satılan blind spot sensor kitleri ile aynı zihniyette kitler onlarda arka tamponların yanı delinip koyuluyor..
yorumlar için teşekkürler.
ML'de sanziman sorunundan dolayi birebir degisim yaptirmistik ama o bile mahkemeyle cebellese cebellese olmustu. Kolay gelsin size yok yere ugras cikiyo boyle ilk parti araclarda.
Serkan_UR
24-08-2013, 12:25
Geçmiş olsun.
Şimdi değiştrilsin parçalar ne varki bunda gibi bakılabilir ama 5000 de bunlar çıkan araba 15000 de 50 000 de neler çıkarabilir bunuda düşünmek lazım belliki bir hatalı üretim var bunun sadece şu anki arızalarla olmama ihtimalide var...Araç garantili okey değşşiyorlar ama bu süreçteki gitmek gelmek beklemek hepsi sinir bozucu kayıplar...
Böyle bir durum fiat fiorinoda başına gelmişti bir arkadaşın pankart felan yaptı yalan olmasın tam km yi bilmiyorum belli bir kmye kadar bakım bedeli almayız dediler o şekilde ikna ettiler...
İnşallah çözülür...
brs_odbs
24-08-2013, 12:47
geçmiş olsun valla hakkınızı sonuna kadar arayın bence
Katılıyorum ancak araç sedan formatın da değil işlevsellik aramak yanlış bence. Tabi işlevsel de olabilirdi orası ayrı bir nokta. Bu araç A3 sedana rakip filanda değil benim gözümde tarz bir araç. A5 nasıl farklı duruyorsa onun gibi ya da CLS gibi.:) Ayrıca bu aracın halk projesi filan olduğunu da sanmıyorum en azından fiyatları(TR için) bunu göstermiyor. A serisi daha makul ancak CLA sadece tarzı olan bir araç olduğu için uçuk rakamlara satılabiliyor. Bu fiyatlarla bile satıldı baya araç ilginç gerçekten.:D
Kalite konusun da ise kesinlikle haklısınız. w204 C kasalarda ilk çıktığında sorunluydu bu konuda makyaj ile giderildi. Mercedes'in son yıllarda ki en büyük hatası bu oluyor ilk çıkan modeller biraz özensiz yapılmış hissi veriyor makyaj ile olması gereken noktaya getiriyorlar.
ceyhun737
24-08-2013, 13:20
a ve cla; bunları 60-65.000'e verseler almam. hayatımda hiçbir zaman maliyet ve satış için üretilen araçları sevemedim. şu da var ki a klasse'de bu kadar sorunu yaşayan belki de tek sizsinizdir. hepsi böyle diyemeyiz ama kalite, işçilik ve üretim nitelikleri zayıf modeller olduğu belli bunların.
geçmiş olsun arkadaşım. inşallah bi sonuca ulaşır ve mağduriyetini giderirsin.
Fatih abim tek bu değil emin ol bizim mercedes forumuna üye olan A serisi Cla serisinde çok sorun var yani forumdaki kullanicilardan hatirladiklarim ; Airbag arizasi , emniyet kemeri ünitesi sesleri , şanzuman arizasi , ve bu aralar en çok sorun rüzgar sesi şikayetleri , bir forum üyemiz bu sbepten araci satti çunku gittigi yetkili servisteki elemanlar da siz mercedesin en düşük modelini almissiniz bunlar normal demiş iyice soğudum araçtan dedi satti başka bir kullanicida da var ayni sorun onun haricinde iç trim sesleri de çok sikayet ediliyor , konuyu açan abim eğer bana ulaşabilirsen p.m den , her türlü yardimci olurum mengerlerdeki işi bilmeyen kişilerle uğraşmayin. Boşuna vakit kaybedersiniz
darkmoon
24-08-2013, 13:46
CLA sadece tarzı olan bir araç olduğu için uçuk rakamlara satılabiliyor. Bu fiyatlarla bile satıldı baya araç ilginç gerçekten.:D
uçuk rakam derken :) bu aracın ingiltere satış rakamı 24 bin sterlin amerika satış fiyatı 29 bin dolar almanya satış fiyatı 29 bin euro bunlar starting fiyatlar paket eklendikçe yada kişisel konfigürasyon yapıldıkça artabilir. ama pazardaki giriş rakamları bunlar..
türkiye pazarından bakmayın manzaraya :) bizim pazarda ucuz araba yok elin avrupalısının taksi yapmaya bile utanıcağı araçları bizim ülkede vergilerden ötürü kral yapıyoruz..
yani öyle uçuk rakamlarda ulaşılamıycak tarz bir araç değil..
c segmentinde bir aracın amacıda bellidir (small family car) yani çekirdek ufak aile aracı ..
bu segmentte araç üretiyorsan üretim amacın bellidir zaten fiyattanda belli..
bana göre mercedes bu segmentte dikkatleri üstüne çekicek farklı bir tasarımla giriyim dedi.. Güzelde yapdı ama hesaba katmayı unuttuğu bir şey varki C segmentinde o kesmin kullanımına el vermiycek bir araba üretmek.. :)
dbahadir
24-08-2013, 20:06
kötü olmuş :/
@ceyhun737; sağol kardeşim cevabın için. a serisini ve cla'yı aşırı derecede tavsiye ettiler bana. 100.000 lirayı a3'e vereceğine kaya gibi a var, cla var dediler; kulak asmadım. tereddütsüz a3 istedim. maliyetten kaçmanın da bi raconu olur...
Burhan Type R
24-08-2013, 22:43
benzer durum bir dostumuzun basına geldi 3 kere yolda kaldı farklı sebeplerden arabada çözülemeyen bir arıza vardı aracın yenısını talep etti vermediler dava açtı kazandı araba parasını avukat masraflarıyla geri aldı altındaki arabayıda yapıpo adama hediye verdiler.
lucky Jackal
24-08-2013, 23:02
Mart ayında a180 amg paket aldım,hiç bir problem yaşamadım,sadece bir kere emniyet kemerinden ses geliyor diye götürdüm sabah alıp akşam verdiler şu anda 8 bin kmde falanım. sizinki birazda denk gelmiş herhalde, bence peşini bırakma üst üste çok fazla can sıkıcı şeyler yaşamışsınız.
ayrıca sorusu olacak olan arkadaş varsa cevaplayabilirim a serisi ile ilgili
turbo&quattro
24-08-2013, 23:08
Darkmun son post herseyi cok iyi ozetlemis.
umarım sorunu en yakın zamanda çözerler eğer olmayacak gibiyse direkt olarak mahkemeye verin bence.
Nightfish
26-08-2013, 08:51
Sıfır km aldığım 2013 Clio 4'te buna benzer arıza mesajı sorunları yaşadım. Dava 1 ila 2 yıl arasında sürüyor. Bi arabaya o kadar uzun süre binemeyeceğim için 4 ay yani 10.000 km kullandıktan sonra sattım kurtuldum. Ciddi anlamda can sıkıcı oluyor bu durumlar.
değişim olmaz diye bişey yok kuzenim geçen sene sprinter minübüs aldı göstergelerde sürekli tüm ışıklar yanıyodu çözemediler 3 ay sonra sıfır araç ile değiştiler üstüne giderseniz değişim yaparlar ki onun aracında sadece gösterge problemi vardı
Boya ölçüm cihazı ile kaportaya da bakıverin bir ara...... Ne olur ne olmaz......
Yiğit Ş.
26-08-2013, 21:34
yunus naptın len arabaya :D geçmiş olsun moruk. bastırın değişim için. kişisel olmayan hatalar yüzünden değer kaybı yaşamak zorunda değilsiniz.
Hondafatih
26-08-2013, 21:42
"bugun böyle bir haber okudum ve mahkeme mağdur kişiyi haklı bulmuş örnek teşkil edebilir."
Mersin'de bir kişi, 4 yıl önce aldığı yeni otomobilin tavanından su sızması üzerine aracın yenisiyle değiştirilmesi için açtığı davayı kazandı. Aracı satan firmanın Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne yaptığı itiraz da reddedildi
Bir tüketici, 4 yıl önce satın aldığı yeni otomobilin tavanından su sızması üzerine aracın yenisiyle değiştirilmesi için tüketici mahkemesine açtığı davayı kazandı.
Güzin Koska, 2009'da aldığı yeni otomobilin şanzımanı bozulunca, şirkete tamir ettirdi. Bir süre sonra farlarda deformasyon olduğunu gören Koska, aracı şirkete götürüp, farların değiştirilmesini istedi. Şirketin, tüketici kullanımından kaynaklandığını öne sürmesi üzerine Koska, konuyu Tüketici Hakları Heyeti'ne götürdü.
Heyet, tüketici lehine karar verince farlar değiştirildi. Güzin Koska, bu kez de aracın tavanından su sızdığını öne sürerek, yenisiyle değiştirilmesi talebinde bulundu. Şirketten olumsuz yanıt alınca Tüketici Mahkemesi'ne başvuran Koska, açtığı davayı kazandı.
Şirketin, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne yaptığı itiraz da reddedildi.
"İKİNCİ EL OLSA BU KADAR SORUN OLMAZDI"
Güzin Koska'nın eşi Sıddık Koska, sıfır kilometre aldıkları araçla ilgili sorun yaşadıklarını söyledi.
Aracın yenisiyle değiştirilmesi için verdikleri hukuk savaşını kazandıktlarını anlatan Koska, şunları kaydetti:
"Yeni araç alalım dedik, başımıza gelmeyen kalmadı. Aracın şanzımanı ve farları sorunlu, içine su alıyor. İkinci el alsaydık bu kadar sorun yaşamazdık. Bizi en çok şaşırtan, arabanın tavanından su alması. Yeni araba tavanından su kaçırır mı? Mahkemenin lehimizde karar vermesi bizi bir nebze de olsa sevindirdi ama hala sonuca ulaşmış değiliz. En kısa sürede aracın sıfır kilometresiyle değiştilmesini bekliyoruz. Değiştirimezse tekrar hukuki yollara başvuracağız."
Haber Kaynağı Hürriyet.
Link : 'Su sızdıran otomobil' davasını tüketici kazandı (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=24592840)
Kesinlikle hakkınızı atayın.mahkemeye verin.1,5 yıl kadar sürer ama kesin kazanırsınız.yoksa bunlar sallamıyo.ama servis raporlarını mutlaka saklayın en iyi delil.
gecmis olsun, mercedes almanya ile cozmeye calisin, bayiler siyrilmaya calisacaktir
OrcunInce
26-08-2013, 22:26
A ve CLA Mercedes'in kötü çocukları oldu resmen. Ben sadece binip kısa bir süre test etmiştim, trim seslerinden kafayı yemek üzereydim 6k'da ki Cla'da. aynı sorun A serisinde de mevcutmuş..
hddsheriff
26-08-2013, 22:41
Mahkeme işi sabır gerektiriyor. Arkadaşım jetta aldı alturdan araç kusurlu çıktı bilirkişi vs her şey ispatlı. İlk mahkeme de hakim tebligatı alan kişiyi beğenmedi 3 ay sonraya attı. 2. Celsede hem arkadaşın avukatını hem de alturun avukatını çıldırırmış, sonuç olarak 4 ay sonrasına erteledi davayı ve bu araba rehinli bankaya borcunu kapatın demiş. Araba alındığının 2. Gününden beri alturda duruyor, kasko ve kredisi ödeniyor. Sonuçu merakla bekliyoruz.
ilker_yusuf
27-08-2013, 06:37
MAhkeme için geçekten sabir gerektiriyor ancak hakkinizi aramalisiniz. Opel forumdan bir abimiz 3 yil suren davayi kazandi ve aracin sifir bedel degisimi ile ucretini almayabhak kazanmisti. Benzer bir dava chevrolet ilede yasandi. Biz ize zamaninda vectrada dava tehditi ile aracimizi degerinde geri verip cok cok uygun fiyata corsa almistik enisteme. Gercekten talihsizlik cok gcmis olsun
rahatsız
27-08-2013, 18:18
yunus bu işi sen çözemezsen kim çözecek. hemen arızaya bağla, arabayı bırak, aradıkları zaman: sıfırıyla değiştirene kadar sizde kalsın. de
Mercedes eski prestijini kaybediyor
skyserhat
17-03-2014, 12:29
firma müdürüyle yazılı irtibatta ol bu arada almanya mercedes benz e merkeze konuyla ilgili mail at türkiye distribütör mercedes e direk mail at yazılı yap herşeyini baktın olmuyor haber ajnaslarına haber ver firmanın önünde konuyla ilgili olarak açıklama yap ver haberlere çıksınlar bak nasıl oluyor. yanlış anlama ama işi deliliğe vur.
ProdriveSTI
17-03-2014, 12:34
Konu eski yahu,birde anlamadığım nasıl buluyorsunuz bu konuları.
sonucu ne oldu bu ısın :confused:
Firat.M3
17-03-2014, 14:46
çok duyuyoruz mercedesten böyle şeyler. C, A, CLA modellerinde özellikle s*çmışlar servisde de sıvıyorlar. satın kurtulun. Mercedesin alınabilecek tek aracı S serisi bence.
darkmoon
17-03-2014, 15:25
cla hele tam felaket :) Bırak büyüğü arka koltuk çocuklar için bile felaket.. :D
http://blogs.cars.com/.a/6a00d83451b3c669e2019b02302191970c-800wi
http://blogs.cars.com/.a/6a00d83451b3c669e2019b0230914c970b-800wi
http://blogs.cars.com/.a/6a00d83451b3c669e2019b0230937a970b-800wi
buda usa todayin efsane yazısı cla yı yerden yere vurduğu yazı tam hayal kırıklığı deimşler :)
Test Drive: 'Bargain' Mercedes CLA disappoints (http://www.usatoday.com/story/money/columnist/healey/2013/09/28/test-drive-mercedes-benz-cla/2879843/)
kısaca gerçek mercedes olmadığını parasını haketmediğiniki amerika satış fiyatı 30 bin dolar.. hungary yani macaristanda üretildiği aracın ve iç trim plastik malzemelerinin uyumsuz kalitesiz olduğu içeri lastik sesi aldığı v.b bir sürü şey yazılmış..
bu tarz konularda markayı kötülemek anlamsız , yeni çıkan her seri araçta , elektronik cihazda ne alırsanız alın bu tarz problemler hep çıkar , kaldı ki giriş seviyesi aracından bahsediyoruz hata çıkma oranı çok daha yüksek , tüketici olarak bilinçli olup 2. parti ürün almak her zaman yüzleri güldürür.
Bence CLA ve A serisi mersedes kalitesi , konforu sunan araçlar değil. 1 serisi ile A ya yakın zamanlarda showroom da bindiğimde 1 biraz daha tok ve ağır gelmişti. Mercedesim olsun çamurdan olsun diye alınıp binilir , fiyatlar zaten komedi ama Türkiye de dacia duster bile 50 bin TL ye satılırken gayet normal.
Bu sınıf ve serideki araçlarda durum her zaman böyleki. Sorun anlamında demiyorum onu şanssızlık olarak görüyorum sadece kullanan herkez bu sorunları yaşamıyor sonuçta. Konfor ve markadan beklentiyi tam karşılama anlamında ne 1 serisi ne A serisi nede audi a1, 4 4 lük sürüş sunamaz
O yine iyi :) ya vw olaydi :)
Uretim amaclari sasti araclarin, artik hemen sorun ciksin arizalansin da yedek parca hatta yeni arac satilsin derdindeler. Japonlardan da toyotayla nissan fire verdi, yakinda butun araclar boyle ozensiz uretilen 1.xx litre turbo 15bin km sonra tat vermeyen araclara donusecekler. Iste o zaman 70lerin amerikanlari, 80lerin almanlari ve 90larin japonlarinin degerleri anlasilacak. Cok kotu durumdayiz.
kickbuttowski
17-03-2014, 18:04
Seksenlerde doksanlarda satılan araç sayısıyla şimdiki aynı mı? Otuz yıl önce kaç kişi mercedese bmwye biniyordu şimdi kaç kişi biniyor?
Kalite standardiniza uymuyorsa bentleye roycea binin aslan besleyen yemini düşünmez.
Bu paraya Mercedes alıyorsanız da Renault'nun 1.5 dci ina razı olacaksınız.
Mercedes 3 günlük marka değil, bu da yeni girdikleri ilk sınıf değil.
Çok ilginç, Mercedes yerden yere vurulmuş. Nedense yerden yere vuran bir çok kişinin dibinin düştüğü araçlar...
Diğer Premium markalarda yaşanmayan sorunlar mı bunlar ?
Tabi söz konusu Mercedes olunca beklenti dahada büyüyor fakat bu tarz konular her markada olabilecek durumlar.
CLA ya dar diyenler ne bekliyorlar acaba. Mutfağa yatak odasu takımı sığmıyorsa Coupe tarzı bir araçta da uzun boylu insanlar arka koltuğa sığmayabilirler doğal olarak.
Herkeste bir merak AMG olsun şöyle olsun böyle olsun. A Serisi ve CLA serisinin Amg paketlerinde standart olarak 18inç jant ve ince yanak Run Flat lastikler bulunuyor. Bozuk zeminde hızlı giderseniz trim sesi olur.
Sonuçta çok iyi bir yol tutuşuna sahip 2 araçtan bahsediyoruz. Tabi bu yol tutuşuda kanepe yayları ve kaput amortisörü ile sağlanmıyor!
Kimse kimseye zorla birşeyi beğendiremez ama insanlar beğendiği için bu şekilde Premium segment araç alıyor.
Mercedes'inde bu konudaki başarısı istatistik olarak mevcut. Bknz. Odd Rapoları.....
2013 yılında Audi 14.987 adet otomobil satmış. Bmw 20.705 adet otomobil satmış. Mercedes 20.023 adet otomobil satmış.
Audi ve Bmw de olduğu gibi 2.0 dizel bir aracı olsa Mercedes'in bu rakamlardaki durumu siz değerlendirin.
Mercedes 1.6 ve 2.2 cc nin üzerindeki motorlarla bu rakamları elde etmiş...
2.5 yıldır Mercedes Camiasındayım bugüne kadar kronik bir problemine rastlamadım Mercedes'in. Özellikle bazı markalarda yaşanan çift kavramalı şanzıman vs. sorunlarına...
Mesela A Serisi ilk çıktığında süspansiyonu fazla sert geldi kullanıcılarını, Mercedes şu şekilde bir güncelleme yaptı. Alçaltılmış konforlu süspansiyon. İsteğe bağlı opsiyonel ve ücretsiz bir seçenek olarakta spor süspansiyonu sundu. Vs...
=bE8oooxf31I
Sektör temsilcilerininde avukatlığını yapan biri olarak bir kac onemli nokta anlatacagim oncelikle tüketici kanunu geregi ayni yıl icinde 5 farklı arıza iade sebebidir hakkiniz var...
Ikinci önemli ve hak sahibi olmanızı belgeleyen olay ve nuansta servise her gittiğinizde aracın işlem formuna ne için müracaat ettiginize ve oraya ne yazdıklarına dikkat edin demek istediğim 5 farklı ariza kosulu olusmasin diye arizadan başka şeyler için gitmissiniz gibi işlem formu duzenliyorlar.
Dikkatli olun
valla servisleri çok sıkıntılı gülsoyda bagaj kapağını yamuk takıp arac teslım ettiler zamanında...
cabrioleter
18-03-2014, 02:59
Bu sınıf ve serideki araçlarda durum her zaman böyleki. Sorun anlamında demiyorum onu şanssızlık olarak görüyorum sadece kullanan herkez bu sorunları yaşamıyor sonuçta. Konfor ve markadan beklentiyi tam karşılama anlamında ne 1 serisi ne A serisi nede audi a1, 4 4 lük sürüş sunamaz
BMW 116d testi (http://oto-park.com/video_galeri_detay/oto-parkcom-istanbul-park-bmw-116d/847)
bu sadece 1.16 dizel. sürüş olarak bakalım neler sunuyormuş :soru:
bu segmente en iyi araç a kadar rezil bir işçiliğine malzeme kalitesi dandikliğine yer yok 1 serisinde..
Dostum kac sefer A serisi ve 1 serisi kullandin ki
darkmoon
18-03-2014, 07:47
Mercedesde alfabe E den başlar..
bukadar körü körüne baglanma tamam satısını yapıyosun ediyosun. bahsedilen a b cla nispeten c .kaliteleri ortada mercedese göre leş seviyede ,zahmet olmuş yaparlarken ama baska araca gore bir tık üstte okadar .
biraz araştırısan youtube falan gelen o konsoldan gacur gucur sesleri görürsün uzakta degilsin dene sattıgın arabalar ustunde. 100bin vercem orası burasndan trim sesleri gelcek hehe :)
@darkmoon makyaj olmayan 2001 2002 ye kadar gerçekten 2000cc olan c200 lerde harikaydı ondan sonra cılkı çıktı e den aşagı patatese döndü
Makyajsız w204 konsolundaki kalite faciasıdır aklıma ilk gelen. Sert plastikle beraber şeftali kabuğu hissiyatı veren konsolu. Daha yeni yeni toparlamaya çalışıyorlar.
2000'li yılların başından sonra kalite konusunda ciddi düşüş yaşandı, E serisi için bile bu geçerli. Eski mercedeslere binenler anlar ne demek istediğimi. Tabi bu dediklerim s-cl-sl serisi hariçtir.
A-CLA için Mercedes ortalamasına göre kalitesiz de olsa alınır diyorum, eski kasa A dan sonra arada gezegenler var. Geç bile kaldılar. Herhangi bir audi a3-bmw 1 den çokta kalitesiz sayılmaz.
darkmoon
18-03-2014, 08:11
@darkmoon makyaj olmayan 2001 2002 ye kadar gerçekten 2000cc olan c200 lerde harikaydı ondan sonra cılkı çıktı e den aşagı patatese döndü
şu anda sıfır üretilen mercedesler için dedim .. yoksa 2000 sonrası W203 lere kadar iyiydi..
şu anda alman alman diyenler bile bilmiyorki a kasa b kasa cla macaristan üretimi ..
bugün eski mercedes kalitesinin Alman işçiliğinin konuştuğu modeller güncel araçlarında e, s, ve cls e kasadada gerçi eski e lerdeki kalite yok kesinlikle ama girmeyelim o konulara..
burdaki mevzu kötü araç iyi araç mevzusu değil bunuda idrak etmek lazım..
mercedes belliki alt sınıflarda kendi bünyesinde böyle bir karar almış belli standartlarımızı düşeremessek satamıycaz bu kalite bu yüksek işçilik ve mühendislikle maliyetler pahalıya geliyor bizde halk sınıfı diğer firmalar gibi bazı şeyleri törpüleyip malzemeden kısıp bazı şeyleride görmezden gelip üretim yapalım mantığı gütmüşler bundada en ufak yanlış bir şey yok..
Neticede marka satıyorlar yapdıkları başka bir şey yok..
cla dan mercedesi amblemini sök geriye ne kalır kim alır yada opel astra j sedan on numara araç o klassmanda mercedes amblemi tak peynir ekmek su gibi satardı opel amblemi olunca belli bir noktada kaldı.. örnekler arttırıla bilinir..
neticede kurtlar sofrası ve firmaların para kazanması lazım..
ama yanlış üretim yapanda eleştiriyi ve ceremesini çeker buna yılların 100 yıllık firmasıda dahil mercedes üst segmentte iyidir alt segmentte adamlar ilk defa araç ürettiler ve ilk ürettikleri araçda hatırlayanlar bilir a kasayı tanıtımda tüm medya mensuplarının gözü önünde takla attı.. demek ki neymiş 1 asırlık firma bile bilmediği alanda acemilikler yapabiliyormuş..
tam zıttı halk sınıfı araç üretip premium alanına girmeye çalışan markalar içinde geçerli asırlık halk işi araç üreten markalar premium araç yaptılar araçlarda bir sürü sıkıntılar arızalar çıkdı
kısaca herkes uzman olduğu alanda araç ürettimiekle en güzelini yapıyor..
koraycano
18-03-2014, 08:11
Yeni nesil compact araçlar (A-CLA) o yüzden çok satıyor dimi kötü olduğu için ? Araçların hitap kesimi belli bu araçları beğenmediysen farklı model bakarsın. Bende müşteri sıfır araba satıyorum c180 ama 1 hafta sonra direksiyon kutusu arzalı çıkıyor bunlar olabilecek istisnayi durumlar. Bu arkadaşın başına da bu gelmiş bi talihsizlik yaşamış garantiden bütün sorununu çözebilir sıkıntı yok.Bu tek Mercedes için geçerli değil ki vw de seat da BMW de de olabilirdi. Ön yargılı olmayın araçlara karşı minunum rakiplerimizden kalite ve donanım farkımız var.
2008 yılında sıfır aldığım Leon da Local boya çıktı derdimi anlatasıya kadar akla karayı seçtim.. Bir daha sıfır araba almaya o zaman tövbe ettim.. Yetkili servisten sıfır araba almaya giderken elimizde boya makinesiylemi gidicez kaportacıylamı?
şu anda sıfır üretilen mercedesler için dedim .. yoksa 2000 sonrası W203 lere kadar iyiydi..
şu anda alman alman diyenler bile bilmiyorki a kasa b kasa cla macaristan üretimi ..
.......
katılıyorm onceki mesajada bunada ben sadece belirtmek için söylemiştim c kasayı
Yeni nesil compact araçlar (A-CLA) o yüzden çok satıyor dimi kötü olduğu için ? Araçların hitap kesimi belli bu araçları beğenmediysen farklı model bakarsın. Bende müşteri sıfır araba satıyorum c180 ama 1 hafta sonra direksiyon kutusu arzalı çıkıyor bunlar olabilecek istisnayi durumlar. Bu arkadaşın başına da bu gelmiş bi talihsizlik yaşamış garantiden bütün sorununu çözebilir sıkıntı yok.Bu tek Mercedes için geçerli değil ki vw de seat da BMW de de olabilirdi. Ön yargılı olmayın araçlara karşı minunum rakiplerimizden kalite ve donanım farkımız var.
çok satma = kalite ? mi
senin bu mantıgınla gideresk .senede satılan bentley aston martin vs satışı iki elin parmaklarını geçmez ve kalitesiz mi oluyor simdi bunlar .
2008 yılında sıfır aldığım Leon da Local boya çıktı derdimi anlatasıya kadar akla karayı seçtim.. Bir daha sıfır araba almaya o zaman tövbe ettim.. Yetkili servisten sıfır araba almaya giderken elimizde boya makinesiylemi gidicez kaportacıylamı?
İkinci el bölümü varsa boya makinasını isteyeceksin (ki %99.9 oluyor)
Kendin ruhsatı plakası çıkmadan bakacaksın her parçaya
Bu tip olaylar çok var, ben öyle yaptım, sizede öneririm.
koraycano
18-03-2014, 08:24
@Berkan Farkındaysan hayatta herşey değişiyor. Düşük CC yüksek BG araçlar üretiliyor artık. En basit örneği A45 yada CLA45 AMG. Mercedes yeni nesil araçlar ile birlikte eski kafalarda Mütehaait araba algısını kırdı. Eskisi gibi sadece S yada E satılmıyor. Artık sadece yaşlı insanlara değil her kesime hitap eden bir compact araçlar oldu. İnsanlar ne kadar aracı kötülesede plastik parça olmamış dese de dizeli gitmiyor desede bu araç satılıyor. Herkes 1.5 Renault motoru ne ya olmamış bu yakıştı mı falan ama alan müşteriler nedense çok memnunlar yakıttan ?? Şimdi yeni dizel otomatikler geldi kimi motoruna bakar , kimi conseptine bakar, kimi önde ki logoya bakar. İnsanlardaki alıgıyı anlamayzsın. Ama ben koltuğuma ceketimi de koysam bu CLA 1.000cc de koysalar bu araba satacaktır.
@Berkan Farkındaysan hayatta herşey değişiyor. Düşük CC yüksek BG araçlar üretiliyor artık. En basit örneği A45 yada CLA45 AMG. Mercedes yeni nesil araçlar ile birlikte eski kafalarda Mütehaait araba algısını kırdı. Eskisi gibi sadece S yada E satılmıyor. Artık sadece yaşlı insanlara değil her kesime hitap eden bir compact araçlar oldu. İnsanlar ne kadar aracı kötülesede plastik parça olmamış dese de dizeli gitmiyor desede bu araç satılıyor. Herkes 1.5 Renault motoru ne ya olmamış bu yakıştı mı falan ama alan müşteriler nedense çok memnunlar yakıttan ?? Şimdi yeni dizel otomatikler geldi kimi motoruna bakar , kimi conseptine bakar, kimi önde ki logoya bakar. İnsanlardaki alıgıyı anlamayzsın. Ama ben koltuğuma ceketimi de koysam bu CLA 1.000cc de koysalar bu araba satacaktır.
cogunda haklısın ama işte bu bizim milletimizin çoğunun görgüsüzlügünden vede statü simgesi olarak gördügünden kaynaklanıyor
darkmoon
18-03-2014, 08:39
satış = kalite ise o zaman fiat psa renault mercedes bmw den çok çok daha kaliteli elit araçlar..
mütehati aracı algısıda almanlar biliyomudur acaba mütehati aracı nedir :) almanyada e kasalar taksi olarak kullanılıyor ve avrupanın pek çok ükesinde hatta kıbrısda bile.. o zaman yıllardır taksiciler hobi olarak mütahitlik yapıyorlar..
türkiye zihniyetindende mercedes camiasına bakış açısını anlayamadım gitti..
mercedes her zaman gençlere hitap etti algı malgı yokdu sec kasa nedir ce kasalar nedir slk nedir slc nedir sls nedir sl nedir cl nedir Amg daha sayıyım mı :) bunlar 2000 öncesi araçları..
Sinan'S2k
18-03-2014, 08:53
Arkadaşlar bu beğenmediğiniz Mercedes modellerinin tüv raporlarına baktınız mı? Mesela W204'ün inanılmaz başarılı TÜV raporlarına ne diyeceksiniz? Kalitesiz araçlar ne zamandan beri en sorunsuz ve başarılı TÜV modellerinden biri oluyor?
Gören zannederki bu forumda herkes mercedes e serisine biniyor koltuk ısıtmasını açıp masaj yaptırıyor :)
Lütfen bu kadar ön yargılı olmayın. CLA ve A serisine kalitesiz diyendende şüphe ederim. Hani 1 serisinin direksiyonunun tutmasak, o derinin kalitesizliğini bilmesek neyse. Şu anda astra, golf sınıfındaki hangi aracın direksiyonunda nappa deri kullanılıyor? Opsiyon değil standart olarak? Cevabı A ve CLA serileri.
Klima kontrolleri, müzik kontrolleri SLS ile aynı. Cidden çok kalitesizmiş. Bu trim sesleri olayını da anlayamadım. Zannedersinki kalite şahin seviyesinde. Bozuk yolda kompakt sınıftaki her araçtan trim sesleri gelebilir. Azda olsa gelir ancak bu tüm sınıftaki araçlar için geçerli.
Ancak CLA yı gidip e serisi ile kıyaslayıp aaa Mercedes kalitesiz araç üretiyor derseniz, Bu yanlış bir yaklaşım olur.
Sinan'S2k
18-03-2014, 09:01
satış = kalite ise o zaman fiat psa renault mercedes bmw den çok çok daha kaliteli elit araçlar..
mütehati aracı algısıda almanlar biliyomudur acaba mütehati aracı nedir :) almanyada e kasalar taksi olarak kullanılıyor ve avrupanın pek çok ükesinde hatta kıbrısda bile.. o zaman yıllardır taksiciler hobi olarak mütahitlik yapıyorlar..
türkiye zihniyetindende mercedes camiasına bakış açısını anlayamadım gitti..
mercedes her zaman gençlere hitap etti algı malgı yokdu sec kasa nedir ce kasalar nedir slk nedir slc nedir sls nedir sl nedir cl nedir Amg daha sayıyım mı :) bunlar 2000 öncesi araçları..
O manda kasa s serileri, eski e serilerine fln koca popolu hosur hosur binen müteahhitler vardı ya. O zamanlardan öyle bi algı oluştu :D
Ancak eskiden hakkaten Mercedes'e ulaşılmazdı. Cidden pahalıydı bu bir gerçek. Ortalama fiyatların 2 katından başlardı aynı sınıf Mercedesler.
90 başlarında ayda 100-110 tane Mercedes,BMW satılırdı. Audi hiç satılmazdı. VW bilinmezdi. Şahin, Doğan 1000 küsür satılırdı ayda. :)
Arkadaşlar bu beğenmediğiniz Mercedes modellerinin tüv raporlarına baktınız mı? Mesela W204'ün inanılmaz başarılı TÜV raporlarına ne diyeceksiniz? Kalitesiz araçlar ne zamandan beri en sorunsuz ve başarılı TÜV modellerinden biri oluyor?
Gören zannederki bu forumda herkes mercedes e serisine biniyor koltuk ısıtmasını açıp masaj yaptırıyor :)
Lütfen bu kadar ön yargılı olmayın. CLA ve A serisine kalitesiz diyendende şüphe ederim. Hani 1 serisinin direksiyonunun tutmasak, o derinin kalitesizliğini bilmesek neyse. Şu anda astra, golf sınıfındaki hangi aracın direksiyonunda nappa deri kullanılıyor? Opsiyon değil standart olarak? Cevabı A ve CLA serileri.
Klima kontrolleri, müzik kontrolleri SLS ile aynı. Cidden çok kalitesizmiş. Bu trim sesleri olayını da anlayamadım. Zannedersinki kalite şahin seviyesinde. Bozuk yolda kompakt sınıftaki her araçtan trim sesleri gelebilir. Azda olsa gelir ancak bu tüm sınıftaki araçlar için geçerli.
Ancak CLA yı gidip e serisi ile kıyaslayıp aaa Mercedes kalitesiz araç üretiyor derseniz, Bu yanlış bir yaklaşım olur.
yine aynı araçta bulustuk :D vw gibi mercedeste herseyin hatta cogu marka aynısını kullanıyor radyoda oldugu gibi dış aynalarda 6x6 G63 de bile aynı.kalite ;)
samimi olarak soruyorm o enfes koltuklara kapı iclerine o teyp böglesi olmuşmu sırıtmamısmı
http://image.trucktrend.com/f/roadtests/pickup/163_1311_2014_mercedes_benz_g63_amg_6x6_first_driv e/62764836/2014-Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-cockpit.jpg
darkmoon
18-03-2014, 09:13
O manda kasa s serileri, eski e serilerine fln koca popolu hosur hosur binen müteahhitler vardı ya. O zamanlardan öyle bi algı oluştu :D
Ancak eskiden hakkaten Mercedes'e ulaşılmazdı. Cidden pahalıydı bu bir gerçek. Ortalama fiyatların 2 katından başlardı aynı sınıf Mercedesler.
90 başlarında ayda 100-110 tane Mercedes,BMW satılırdı. Audi hiç satılmazdı. VW bilinmezdi. Şahin, Doğan 1000 küsür satılırdı ayda. :)
öyle yazılsa anlarım.. algılama dedinmi ben bir türkiye çerçevesinden bakmam dünya genelinden bakarım.. dünya genelindede avrupa amerika hatta ortadoğuda bile mercedes gayet ulaşılabilir bir araç.. alt gelirli vatandaşları e kasaya biniyor..
mercedes on numara marka.. bunun ötesi berisi yok.. ama öncedende yazdım 1 asırlık marka bile hatırlarsın 2000 li yıllarsa ilk a kasa medyada tanıtıldığında tüm basın mensuplarının gözü önünde araba takla attı.. düşün mercedesin aracı kendi tanıtımında takla attı ..
bu yüzdende o zamanlar baya bir eleştirildi mercedes üretim sürecisini durdurup a kasayı sıfırdan elden geçirdi sanırım esp sistemi falan koydular yanlış hatırlamıyorsam sonrada fazla uzatmadan o kasayı üretimden kaldırdı..
Yani her markanın iyi olduğu yetenekli kabiliyetli olduğu alanlar var.. cla internete girin otorite olarak belirlenmiş dergileri gazeteler v.b eleştiriyor..
misal onuda önceki sayfada paylaşdım amerikanın çok satan gazetesi usatoday adamlar ağır eleştirmiş cla hayal kırıklığı demiş.. yani bunu burda vatandaş ali veli demiyorki otoriteler bile yazıyor çiziyor.. :)
Biryerde okumuşdum hatırlamıyorum şimdi tatlı bir espri ile bitiriyim Cla = atanamamış mercedes cls :D
yeni a'yı merak edip hiç incelemedim ama bahsedilen şeyler bir önce ki a için anormal şeyler.
Türkiye'nin aksine yeni a'ya kadar Almanya'da sevilen ve tutulan bir araç idi, bende sahibiyim çok rahatlıkla söyleyebilirim ki çok sorunsuz araçlar..
bahsedilen olayların büyük bir kısmı buna diğer firmalarda dahil okuduğum kadarı ile servis vurdum duymazlığı,ilgisizliği,sallamasyon iş yapmaları gibi gözüküyor.
İstisnalar kaideyi bozmaz.
Kul yapımı olan herşeyde kusur olması çok normal.Şanssızlık olayı başka birşsey değil.
A da CLA da istenilen paralara göre güzel araçlar.
Para Çokomel eğrisi beklentiyi karşılar :)
ghibli06
18-03-2014, 09:48
Cla nin fiyatlarina bakin bir daha yorumlayin. Mayis ayinda 98.500 e anlastik bize subata gun verdi su anda 145.000 tl fiyati var. E serisi 1.6 155.000 tl civarinda, simdi soyleyin hangi araba ucuz hangisi pahali? Ben luks markalarin ucuz seri uretmesine karsi degilim, yeter ki gercekten ucuz olsun...
Cla nin fiyatlarina bakin bir daha yorumlayin. Mayis ayinda 98.500 e anlastik bize subata gun verdi su anda 145.000 tl fiyati var. E serisi 1.6 155.000 tl civarinda, simdi soyleyin hangi araba ucuz hangisi pahali? Ben luks markalarin ucuz seri uretmesine karsi degilim, yeter ki gercekten ucuz olsun...
Yanlış bilgi aktarıp bilgi kirliği ve kaos yaratmayalım lütfen.
CLA 200 Style Paket 112.500 TL
CLA 200 Amg Paket 131.500 TL
E 180 Elite ise 166.650 TL
Burada A45 i pistte 3 gün kullanan bir üyemiz vardı, Keşke yorumlarını anlatsa size...
ghibli06
18-03-2014, 10:25
Bilgi kirliligi? 2 hafta once aldigim giyatlar bunlar yer de Eskisehir yolu Mengerler. Sen listeden bakmaya ve TR de olmayan arabanin 131 bin tl oldugunu zannet ben ellerindeki arabalarin fiyatini aldim E serisine aldigim fiyat 155-160 arasiydi evde atmadiysam koyarim kagidini, hadi ben 112 den aliyorum desem bana bayi ismini de verir misin o zaman kim bilgi kirliligi yaratiyor gorelim,7 ay sonra teslim edilecek aracin fiyatini yazmayin
Ben 1 serisi kullanıcısı olarak bu kadar laf uzerine a serisini ya da cla yı test edecegim, bana arka bas mesafesi cok battı yoksa gayet hos guzel bi arac. 1 serisinin direksiyonu denmiş ama 3-5 le aynı deri var eski kasadan mı bahsedilmiş acaba ?
Burada A45 i pistte 3 gün kullanan bir üyemiz vardı, Keşke yorumlarını anlatsa size...
a45 amg tamam hoş araç güzel araç ama vallahi her mercedes yada a konusuna sokusturup sokusturup duruyosun. ne alaka simdi bodoz a seriyle a amg
gelsin biride 3 le m 'i yada 106 4 kapıyla gti kıyaslasın
koraycano
18-03-2014, 10:59
Bilgi kirliligi? 2 hafta once aldigim giyatlar bunlar yer de Eskisehir yolu Mengerler. Sen listeden bakmaya ve TR de olmayan arabanin 131 bin tl oldugunu zannet ben ellerindeki arabalarin fiyatini aldim E serisine aldigim fiyat 155-160 arasiydi evde atmadiysam koyarim kagidini, hadi ben 112 den aliyorum desem bana bayi ismini de verir misin o zaman kim bilgi kirliligi yaratiyor gorelim,7 ay sonra teslim edilecek aracin fiyatini yazmayin
Benim elimde dediğiniz 2 araç var fiyatlarda @207_TR'nin dediğini gibi.
Dediğine göre çok satan araç çok iyi araç oluyor. Linea, symbol, accent era muhteşem araçlar çünkü. Niye mercedes satıyorsun ki o zaman?
Böyle mantıkları bırakın. Çok satan araç iyi araç demek nasıl bir genişliktir. Millet gerzekse, renaulta burun kıvırıp ' ayy bu bozulur ama aşkuoooom mercedes flan bakalıııımmm ' diyor, sonra da aynı motorlu araca 130 bin lira para veriyorsa biz ne yapalım?
S serisiyle bütün mercedesleri bir tutma. O işler eskidendi. Artık amblem satıyor. İnsanlar o kadar boş ki satın aldıkları şeylerle kendilerini daha özel göstermek istiyorlar. Herkes istediği özelliğe göre araç satın alsa, belli başlı bazı markalar aç kalır. Sadece makine gözüyle otomobillere bakıp, servisi ikinci el değeri sorunsuzluğu mekaniği şasi rijitliği gövde salınımını boşverip, boş işler peşinde koşulduğundan bütün bunlar. Tipi çok güzel evet, ama A45 için konuşuyorum, sen ilk ve ikinci viteste torkunu limitlemek zorundaysan şanzımanın kırılmasın diye, sen o aracı yapamamışsındır kardeşim. Yok patinaja düşmesin bilmemne bırakın bu ayakları. 800 hp evolar patinaja düşmüyor 360 hp 4 çeker araç mı otomatik vitesiyle patinaja düşecek.
Koyun olmak mükemmel bir şey. Hiç kimse 'ulan bu araçların ötvsi senelik vergisi cartı curtu niye bizde böyle saçma sapan yüksek biz keriz miyiz' demiyor, onun yerine herkes düşük hacim turbo araçlara yönelip kuzu kuzu, bir de bunu savunuyor. İnsanlar o paralara Amerikada Corvette alıp biniyor. Burada biz yok mercedes cla 1.xx motorlu mu yok audi a1 bilmemne mi. Milli gelirimiz 500 bin dolar sanki. Singapur gibi.
Alanlara müstehak. Ben ne de olsa öyle araçlara hiç bir zaman para vermedim çok şükür. Hep o bir araç parasına bir kaç tane çeşitli sınıftan kullanımıma göre aracım oldu. Köpek taşıyayım diye vaneo almıştım mesela. O derece yani.
koraycano
18-03-2014, 12:16
Dediğine göre çok satan araç çok iyi araç oluyor. Linea, symbol, accent era muhteşem araçlar çünkü. Niye mercedes satıyorsun ki o zaman?
Böyle mantıkları bırakın. Çok satan araç iyi araç demek nasıl bir genişliktir. Millet gerzekse, renaulta burun kıvırıp ' ayy bu bozulur ama aşkuoooom mercedes flan bakalıııımmm ' diyor, sonra da aynı motorlu araca 130 bin lira para veriyorsa biz ne yapalım?
S serisiyle bütün mercedesleri bir tutma. O işler eskidendi. Artık amblem satıyor. İnsanlar o kadar boş ki satın aldıkları şeylerle kendilerini daha özel göstermek istiyorlar. Herkes istediği özelliğe göre araç satın alsa, belli başlı bazı markalar aç kalır. Sadece makine gözüyle otomobillere bakıp, servisi ikinci el değeri sorunsuzluğu mekaniği şasi rijitliği gövde salınımını boşverip, boş işler peşinde koşulduğundan bütün bunlar. Tipi çok güzel evet, ama A45 için konuşuyorum, sen ilk ve ikinci viteste torkunu limitlemek zorundaysan şanzımanın kırılmasın diye, sen o aracı yapamamışsındır kardeşim. Yok patinaja düşmesin bilmemne bırakın bu ayakları. 800 hp evolar patinaja düşmüyor 360 hp 4 çeker araç mı otomatik vitesiyle patinaja düşecek.
Koyun olmak mükemmel bir şey. Hiç kimse 'ulan bu araçların ötvsi senelik vergisi cartı curtu niye bizde böyle saçma sapan yüksek biz keriz miyiz' demiyor, onun yerine herkes düşük hacim turbo araçlara yönelip kuzu kuzu, bir de bunu savunuyor. İnsanlar o paralara Amerikada Corvette alıp biniyor. Burada biz yok mercedes cla 1.xx motorlu mu yok audi a1 bilmemne mi. Milli gelirimiz 500 bin dolar sanki. Singapur gibi.
Alanlara müstehak. Ben ne de olsa öyle araçlara hiç bir zaman para vermedim çok şükür. Hep o bir araç parasına bir kaç tane çeşitli sınıftan kullanımıma göre aracım oldu. Köpek taşıyayım diye vaneo almıştım mesela. O derece yani.
Sen demek istediğim alıgıyı anlamamışsın. Herkes araçları kötülüyor karalıyor ama etrafına bakarsan bir sürü A ve CLA göreceksin. Beğenilmemesine rağmen Mercedes-benz e yakıştırılmamasına rağmen çok satılan bir araç diyorum(CLA).. Halen Haziran ayına kadar sıra var CLA da neden acaba ? O kadar kötü bir arabamı ki bu kadar tutulsun ??? Araç çıkalı 8 aydan fazla oldu halen sıra halen sıra. Sen o kadar para bağlamam diyorsun ama senin yerine o arabaya binmek isteyen çok insan var tamamen tercih meselesi .. Sen renault ile aynı motor diyorsun ama renaultta ki güvenlik donanım aksesuar A veya CLA da var mı ? Az öncede dediğim gibi Mercedes kendimi zaten ispatlamış ben ceketimi koysamda o arabalar satılacaktır. Sen bi arabayı ya gösteriş için ya yakıtı için ya performansı için alırsın. İşte burda CLA hem gösteriş hem yakıt hem performans hem güvenlik hepsi bir arada ve 131.000TL fiyatına. Şuan CLA nın rakibi bile yok diğer segmentlerde.Umarım doğru anlatabilmişimdir kendimi.
Sen demek istediğim alıgıyı anlamamışsın. Herkes araçları kötülüyor karalıyor ama etrafına bakarsan bir sürü A ve CLA göreceksin. Beğenilmemesine rağmen Mercedes-benz e yakıştırılmamasına rağmen çok satılan bir araç diyorum(CLA).. Halen Haziran ayına kadar sıra var CLA da neden acaba ? O kadar kötü bir arabamı ki bu kadar tutulsun ??? Araç çıkalı 8 aydan fazla oldu halen sıra halen sıra. Sen o kadar para bağlamam diyorsun ama senin yerine o arabaya binmek isteyen çok insan var tamamen tercih meselesi .. Sen renault ile aynı motor diyorsun ama renaultta ki güvenlik donanım aksesuar A veya CLA da var mı ? Az öncede dediğim gibi Mercedes kendimi zaten ispatlamış ben ceketimi koysamda o arabalar satılacaktır. Sen bi arabayı ya gösteriş için ya yakıtı için ya performansı için alırsın. İşte burda CLA hem gösteriş hem yakıt hem performans hem güvenlik hepsi bir arada ve 131.000TL fiyatına. Şuan CLA nın rakibi bile yok diğer segmentlerde.Umarım doğru anlatabilmişimdir kendimi.
Biz çok yanlış yapıyormuşuz. CLA ne mükemmel bir araçmış. Güvenlik renaulttan iyi, hatta kıyas kabul etmez (!), muhteşem performansı var ve çok gösterişli? Rakibi de yok diğer segmentlerde?
Tam da Aston Martin alacaktım. Çok teşekkür ederim hemen gidip bir 1.5 dci CLA alayım.
Bilmediğin bir şeyi yazmayı unutmuşum. Ben gösteriş için araç satın alacak kadar ezik olsaydım, sadece 2500 lira fark olmasına rağmen günlük kullanmaya auris dizel alırdım, yaris dizel değil. Gel gör ki aynı motor, aynı şanzıman. Niye yaris aldım, 250 kg daha hafif. Auris yokuş aşağı bile gitmezken ben yokuş yukarı klimam açık bir üst ve kendi segmentimde araç tanımıyorum. Ben çok daha rahat dönüyorum, yol müsaitse çok daha fazla eğleniyorum. Ayrıca daha az yük bindiği için hiç sorun yaşamadım daha.
Renault gibi bir firmaya güvenlik konusunda performans konusunda laf attın ya. İnanç apayrı bir şey. Sevgiler.
8 ay degil nerdeyse 1 sene olucak cla geleli .ilk türkiyeye gelen parti 50 idi geldigi gibi bitti tabi nisan ortası gibi agustosa sıra veriliyordu.sallıyorum 2 ayda 50 tane gelse çok satıyo dedigin 500 hadi 600 tanedir. bu çok degerli cla segmentin neydügü belirsiz karsındada yeni gelen a3 sedan var şuanda .
ayrıca ben 130 bin vericem onlarda bana kaput amortisoru bile olmayan (asla kotulemiyorm motoru ) reno motorlu - arka kol dayamayı indirince koltuk kafalık demirlerinin gozukutugu önden cekerli mercedesi vericekler ;)
a45 amg tamam hoş araç güzel araç ama vallahi her mercedes yada a konusuna sokusturup sokusturup duruyosun. ne alaka simdi bodoz a seriyle a amg
gelsin biride 3 le m 'i yada 106 4 kapıyla gti kıyaslasın
Sokoşturup dururum çünkü Mercedes Satıyorum.
A45 Amg ile A 180 Amg deki malzeme kalitesi ve malzemeler aynı,
Ben listeye bakmıyorum ben satıcısıyım ve istersen bahsettiğim fiyatlardan Nisan ayı teslim verebilirim.
7 ay sonra sen yaşayacağının garantisini verebilirmisin ki ben sana fiyat garantisi vereyim ?
Sinan'S2k
18-03-2014, 12:40
yine aynı araçta bulustuk :D vw gibi mercedeste herseyin hatta cogu marka aynısını kullanıyor radyoda oldugu gibi dış aynalarda 6x6 G63 de bile aynı.kalite ;)
samimi olarak soruyorm o enfes koltuklara kapı iclerine o teyp böglesi olmuşmu sırıtmamısmı
http://image.trucktrend.com/f/roadtests/pickup/163_1311_2014_mercedes_benz_g63_amg_6x6_first_driv e/62764836/2014-Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-cockpit.jpg
Evet :) G63 te de cls de de kullanıyorlar. Demekki kaliteli.
Ben hergün kullanıyorum. O gümüş tuş takımı ve teyp kontrolleri emin ol çok kaliteli. Sadece ekranın renklerini daha canlı yapabilirler o konuda eksiklikler var.
Evet :) G63 te de cls de de kullanıyorlar. Demekki kaliteli.
Ben hergün kullanıyorum. O gümüş tuş takımı ve teyp kontrolleri emin ol çok kaliteli. Sadece ekranın renklerini daha canlı yapabilirler o konuda eksiklikler var.
kaliteden yana bişey demedim zaten bende buna sadece bunda yada üst segmentlerde farklılassa daha hos olabilir aynı seyleri düsünüyorz :D
Sinan'S2k
18-03-2014, 12:46
öyle yazılsa anlarım.. algılama dedinmi ben bir türkiye çerçevesinden bakmam dünya genelinden bakarım.. dünya genelindede avrupa amerika hatta ortadoğuda bile mercedes gayet ulaşılabilir bir araç.. alt gelirli vatandaşları e kasaya biniyor..
mercedes on numara marka.. bunun ötesi berisi yok.. ama öncedende yazdım 1 asırlık marka bile hatırlarsın 2000 li yıllarsa ilk a kasa medyada tanıtıldığında tüm basın mensuplarının gözü önünde araba takla attı.. düşün mercedesin aracı kendi tanıtımında takla attı ..
bu yüzdende o zamanlar baya bir eleştirildi mercedes üretim sürecisini durdurup a kasayı sıfırdan elden geçirdi sanırım esp sistemi falan koydular yanlış hatırlamıyorsam sonrada fazla uzatmadan o kasayı üretimden kaldırdı..
Yani her markanın iyi olduğu yetenekli kabiliyetli olduğu alanlar var.. cla internete girin otorite olarak belirlenmiş dergileri gazeteler v.b eleştiriyor..
misal onuda önceki sayfada paylaşdım amerikanın çok satan gazetesi usatoday adamlar ağır eleştirmiş cla hayal kırıklığı demiş.. yani bunu burda vatandaş ali veli demiyorki otoriteler bile yazıyor çiziyor.. :)
Biryerde okumuşdum hatırlamıyorum şimdi tatlı bir espri ile bitiriyim Cla = atanamamış mercedes cls :D
Evet a'nın geyik testindeki taklasını dün gibi hatırlıyorum. 97 yılıydı galiba. Her markanın hatalı ya da başarısız modelleri olabilir elbette olabilir.
Ben düzenli olarak hep AutoShow okurum. Biliyorsundur AutoBild'in testlerini yayınlarlar. Mesela CLA ile a3 sedanı karşılaştırdılar. a3 1. oldu. Birinci olduğu konu açık ara iç mekan genişliği ama. Sürüş dinamiğinde mercedes iyi mesela. Kalite aynı gibiydi. Demek istediğim. CLA'yı a3 sedan ile karşılaştırmak lazım olduğu ve ona görede ne eskiği ne fazlası var. Sonuçta insanlar tasarıma ve markaya göre karar verecek. CLA ya eleştri elbette çok fazla var.
Mesela bir testte bir tasarımcı hayatımda bu kadar orantısız ve çirkin araba görmedim demiş. Bahsettiği araç amg paket cla. Sence öyle mi?
İnsandan insana çok değişiyor yorumlar.
Sinan cok doğru seyler yazdin.
Sinan'S2k
18-03-2014, 12:52
Ben 1 serisi kullanıcısı olarak bu kadar laf uzerine a serisini ya da cla yı test edecegim, bana arka bas mesafesi cok battı yoksa gayet hos guzel bi arac. 1 serisinin direksiyonu denmiş ama 3-5 le aynı deri var eski kasadan mı bahsedilmiş acaba ?
Yok mevcut 1 serisinden bahsettim. Direksiyonları tutunca anlarsınız deri kalite farkını. Birisi x deri diğeri nappa.
Sokoşturup dururum çünkü Mercedes Satıyorum.
A45 Amg ile A 180 Amg deki malzeme kalitesi ve malzemeler aynı,
ikiside a oldugu için aynı olmaları lazım zaten
kaplaması koltugu süspansiyonu ıvırı zıvırı aynımı degil
a45 i 3 gün test eden biri nası bir cıkarım yapması gerekir a dizele binerse peki ?
Sinan'S2k
18-03-2014, 12:59
Tipi çok güzel evet, ama A45 için konuşuyorum, sen ilk ve ikinci viteste torkunu limitlemek zorundaysan şanzımanın kırılmasın diye, sen o aracı yapamamışsındır kardeşim. Yok patinaja düşmesin bilmemne bırakın bu ayakları. 800 hp evolar patinaja düşmüyor 360 hp 4 çeker araç mı otomatik vitesiyle patinaja düşecek.
Hocam sen a45 amg'nin şu an sınıfında en iyi yol tutan aracı olduğunu biliyormusun? m135i'den hızlı pistte. 1 ve 2. vites için tork sınırlaması da sadece şanzıman korumak için yapılmaz. Pistte iyi süre yapmak için yapılır.
800 hp evoyla gir bakalım pistte viraj alabiliyormusun yoksa bariyerlere mi tosluyorsun?
360hp ile optimum noktayı tutturdularsa vardır bildikleri. Koskoca AMG'den iyi bilemezsin herhalde. AMG'nin a ya 400 hp de kırılacak aktarma koyacağını hiç sanmıyorum.
Sence nasıl bir çıkarım yapması gerekir;
Ben söyleyeyim birisi 1.5 cdi 109 hp önden çekişli ekonomi aracı
Diğeri 2.0 Benzinli 360 hp 4 matic bir performans aracı .
İç hacim aynı dış hacim aynı ama kime sorsan A 45 daha iyi der.
Ama kime göre neye göre daha iyi ?
fascination
18-03-2014, 13:06
Yeni CLA,A, serisi sadece Hyundai,renault,volkswagen kullanıcılarını tatmin eder. Zaten beğenen kitlede eski Mercedes Bmw kullanıcıları değil. Şahsen 2000 model bir w210 a değişmem.
Artık Mercedes in olayı the best or nothing değil bence her piyasada en çok satan aracı yapabilmek.
Buda kalitede ciddi düşüş,sürüş zevkinden kayıplar demek oluyor. Yeni Mercedesler satılıyor olabilir ama kesinlikle eski tadı yok. Bir eksiklik var sürekli. Bu söylediğimi Mercedes in en baba arabalarına binenler anlar w126,w140,w124 kesinlikle maliyet düşünülmeden en iyisini yapmak için yapılmış araçlar.
Zaten önceden Mercedes arabayı yapıyor sonra fiyatına karar veriyormuş. Şuanda fiyat sınırlaması konulup araçlar öyle tasarlanıyor..
Ayrıca 360 PS maksimum gücü ve 450 Nm’lik maksimum torku ile AMG 2.0 litre turbo beslemeli motoru, dünyanın en güçlü seri üretim dört silindirli güç ünitesi. Litre başına 181 PS’lik etkileyici güç yoğunluğu birçok spor otomobilden bile daha üstün.
Hocam sen a45 amg'nin şu an sınıfında en iyi yol tutan aracı olduğunu biliyormusun? m135i'den hızlı pistte. 1 ve 2. vites için tork sınırlaması da sadece şanzıman korumak için yapılmaz. Pistte iyi süre yapmak için yapılır.
800 hp evoyla gir bakalım pistte viraj alabiliyormusun yoksa bariyerlere mi tosluyorsun?
360hp ile optimum noktayı tutturdularsa vardır bildikleri. Koskoca AMG'den iyi bilemezsin herhalde. AMG'nin a ya 400 hp de kırılacak aktarma koyacağını hiç sanmıyorum.
Niye arkadaşıma KESİNLİKLE YAZILIM YAPTIRMA SON HIZ YAZILIMI DAHİL YAPTIRMA GEREKİRSE BİZ İPTAL EDERİZ SON HIZ LİMİTİNİ demişler ki o zaman.
Hadi bunları geçtim. Sizin söylediğinize göre tork limitörü olmasa düşük hızdan viraj çıkışında gaza basınca 4 çeker bir aracın kontrolü kaybedeceği mi çıkarılmalı? O daha da fena bir şey çünkü :) Hani optimumu yakalamıştık? Hani en iyi yol tutan bizdik? :)
Sinan'S2k
18-03-2014, 13:09
Biz çok yanlış yapıyormuşuz. CLA ne mükemmel bir araçmış. Güvenlik renaulttan iyi, hatta kıyas kabul etmez (!), muhteşem performansı var ve çok gösterişli? Rakibi de yok diğer segmentlerde?
Tam da Aston Martin alacaktım. Çok teşekkür ederim hemen gidip bir 1.5 dci CLA alayım.
Bilmediğin bir şeyi yazmayı unutmuşum. Ben gösteriş için araç satın alacak kadar ezik olsaydım, sadece 2500 lira fark olmasına rağmen günlük kullanmaya auris dizel alırdım, yaris dizel değil. Gel gör ki aynı motor, aynı şanzıman. Niye yaris aldım, 250 kg daha hafif. Auris yokuş aşağı bile gitmezken ben yokuş yukarı klimam açık bir üst ve kendi segmentimde araç tanımıyorum. Ben çok daha rahat dönüyorum, yol müsaitse çok daha fazla eğleniyorum. Ayrıca daha az yük bindiği için hiç sorun yaşamadım daha.
Renault gibi bir firmaya güvenlik konusunda performans konusunda laf attın ya. İnanç apayrı bir şey. Sevgiler.
İnsanlar renault motoru var diye burun kıvırıyorya. Arkadaşta diyorki motor zaten çok başarılı. Kaldıki aracın kalanı da renault değil. Herhalde mercedes, renault'dan her konuda üstün değil mi? Bunu tartışamayız herhalde.
İnsanlar gösteriş için araç satın alıyor bundan anormal bir durum yok. İnsanların farklı beklentileri olabilir arkadaşta onları açıklamış.
Son hızı artırmak isteyen arkadaşınıza 250 sipariş kodu ile Amg Sürücü Paketini sipariş etmesini söyleselerdi son hızı 270 e yükselirdi.
Niye arkadaşıma KESİNLİKLE YAZILIM YAPTIRMA SON HIZ YAZILIMI DAHİL YAPTIRMA GEREKİRSE BİZ İPTAL EDERİZ SON HIZ LİMİTİNİ demişler ki o zaman.
Hadi bunları geçtim. Sizin söylediğinize göre tork limitörü olmasa düşük hızdan viraj çıkışında gaza basınca 4 çeker bir aracın kontrolü kaybedeceği mi çıkarılmalı? O daha da fena bir şey çünkü :) Hani optimumu yakalamıştık? Hani en iyi yol tutan bizdik? :)
Sinan'S2k
18-03-2014, 13:13
8 ay degil nerdeyse 1 sene olucak cla geleli .ilk türkiyeye gelen parti 50 idi geldigi gibi bitti tabi nisan ortası gibi agustosa sıra veriliyordu.sallıyorum 2 ayda 50 tane gelse çok satıyo dedigin 500 hadi 600 tanedir. bu çok degerli cla segmentin neydügü belirsiz karsındada yeni gelen a3 sedan var şuanda .
ayrıca ben 130 bin vericem onlarda bana kaput amortisoru bile olmayan (asla kotulemiyorm motoru ) reno motorlu - arka kol dayamayı indirince koltuk kafalık demirlerinin gozukutugu önden cekerli mercedesi vericekler ;)
Berkan o zaman sen daha fazla verip Audi a3 sedan al :) Ya da daha az verip jetta al. Mercedes cla'nın fiyatları şu an piyasadaki diğer araçlara bakınca kesinlikle çok normal özellikle a3 sedana. Kaput amortisörü olmaması konusuna kesinlikle katılıyorum ama çok salak olmuş.
Son hızı artırmak isteyen arkadaşınıza 250 sipariş kodu ile Amg Sürücü Paketini sipariş etmesini söyleselerdi son hızı 270 e yükselirdi.
amg sürücü paketinin fiyatı nedir ?
amg sürücü paketinin fiyatı nedir ?
Vergiler Hariç Türkiye liste fiyatı 5320 TL,
Vergiler dahil (%90 ötv + %18 kdv ) =11.927 TL
Sinan'S2k
18-03-2014, 13:18
kaliteden yana bişey demedim zaten bende buna sadece bunda yada üst segmentlerde farklılassa daha hos olabilir aynı seyleri düsünüyorz :D
Berkan zaten kullanılan parçaların farklılaşması gerektiği konusunda hemfikiriz. Bütün araçlar birbirine benziyor. Ama sls in kumandalarını cla da kullanıyorsam mercedes'e teşekkür ederim. SLS kullanıyor olsa bozulurdum ama :D
Vergiler Hariç Türkiye liste fiyatı 5320 TL,
Vergiler dahil (%90 ötv + %18 kdv ) =11.927 TL
kusura bakmayın konuya son sayfayı okuyarak dahil oldum ama doğru anladıysam eğer arkadaş 250 km de hız kesici koymuşlar ve bu yazılım ile arttırılabilir olmasına rağmen, yetkililer kesinlikle arttırmayın demiş. sizde 1000 tl yazılım parası verilip yaptırılabilecekken 12 bin tl ver amg sürücü paketi mi al diyorsunuz ?
Söylemediler işte. Önceki aracı C63 amg, onda da öyle bir paket maket bir şey yokmuş sonra iptal edilmiş. Bu da böyle sanmış. İletişimsizlik yani. Biz de alındıktan sonra araştırıp öğrendik, evet paket varmış ve sadece son hız iptali de değilmiş içeriği.
Yurtdışında Hem limitör değişiyor hemde bir sürüş akademisine katılıyorsunuz fakat türkiyede sadece limitleri değişiyor.
kusura bakmayın konuya son sayfayı okuyarak dahil oldum ama doğru anladıysam eğer arkadaş 250 km de hız kesici koymuşlar ve bu yazılım ile arttırılabilir olmasına rağmen, yetkililer kesinlikle arttırmayın demiş. sizde 1000 tl yazılım parası verilip yaptırılabilecekken 12 bin tl ver amg sürücü paketi mi al diyorsunuz ?
Sence nasıl bir çıkarım yapması gerekir;
Ben söyleyeyim birisi 1.5 cdi 109 hp önden çekişli ekonomi aracı
Diğeri 2.0 Benzinli 360 hp 4 matic bir performans aracı .
İç hacim aynı dış hacim aynı ama kime sorsan A 45 daha iyi der.
Ama kime göre neye göre daha iyi ?
ben senin düsüncene erismedim bir türlü nedemek istedigni
kasa ve içi aynı heralde aynı olcak zaten oyle olmak zorunda.
golf 1.4 le golf r farklımı. birini iç/dışı hacimi birinden 10 cm dahamı büyük sankide .bunu ilk defa mercedes aynı yapmıs gibi hava veriyosun onu anlamaya calısıyorm
biri bassan gitmez biri bassan kopar gider
babama sorsan dizeli begenir bana sorsan 45 begenirim buyüzden birton motor secenegi var .amaca hizmet
Berkan işte benim başta söylediğimi sen sonda söylüyorsun Amaca Hizmet...
Berkan zaten kullanılan parçaların farklılaşması gerektiği konusunda hemfikiriz. Bütün araçlar birbirine benziyor. Ama sls in kumandalarını cla da kullanıyorsam mercedes'e teşekkür ederim. SLS kullanıyor olsa bozulurdum ama :D
:hahaha::hahaha:
buarada a3 sedanda clada nebiliyim sedan bozma hb yada hbden bozma sedanlara oldum olası sinir oluyorm hepsi benden uzak olsun :D
Sinan'S2k
18-03-2014, 13:30
Yeni CLA,A, serisi sadece Hyundai,renault,volkswagen kullanıcılarını tatmin eder. Zaten beğenen kitlede eski Mercedes Bmw kullanıcıları değil. Şahsen 2000 model bir w210 a değişmem.
Artık Mercedes in olayı the best or nothing değil bence her piyasada en çok satan aracı yapabilmek.
Buda kalitede ciddi düşüş,sürüş zevkinden kayıplar demek oluyor. Yeni Mercedesler satılıyor olabilir ama kesinlikle eski tadı yok. Bir eksiklik var sürekli. Bu söylediğimi Mercedes in en baba arabalarına binenler anlar w126,w140,w124 kesinlikle maliyet düşünülmeden en iyisini yapmak için yapılmış araçlar.
Zaten önceden Mercedes arabayı yapıyor sonra fiyatına karar veriyormuş. Şuanda fiyat sınırlaması konulup araçlar öyle tasarlanıyor..
Hocam hayatında hiç CLA ya bindinmi? O sınıfta başka hangi araca bindin? Ben A3 sedana bindim. CLA yı tercih ederim. Daha ucuz çünkü. Kimisi daha çok verir a3 sedanı tercih eder. Kimiside jetta tercih eder. Zaten Mercedes E'ye veya Bmw 5'e binen adam clayı beğenmez. Gayette normal zaten bu durum.
Mercedesin best or nothing kuramı devam ediyor ancak araçları ürettiği sınıflara göre değişiklik gösteriyor bu. 2000 model w210 a kıyaslamakta değişikmiş. 14 yıllık arabayla ne konuda kıyaslıyorsunki? A3 sedanı da w210 ile kıyaslarmısın alacak olsan?
Bir aracı konuşurken alakası araçlarla değil kendi sınıfındaki araçlarla kıyaslayın. CLA ile A3 sedanı kıyaslayın mesela.
Bende b8 a4 de, cla da var. Kıyaslamam mesela çünkü sınıf farkı var. A4 daha konforlu ve daha kaliteli. Hissettiriyor yani. CLA ve A3 sedan konusunda cla daha iyi ama.
İnsanlar renault motoru var diye burun kıvırıyorya. Arkadaşta diyorki motor zaten çok başarılı. Kaldıki aracın kalanı da renault değil. Herhalde mercedes, renault'dan her konuda üstün değil mi? Bunu tartışamayız herhalde.
İnsanlar gösteriş için araç satın alıyor bundan anormal bir durum yok. İnsanların farklı beklentileri olabilir arkadaşta onları açıklamış.
Doğrudur, ben gösterişe bakmadan araç alabilirim, adam sadece gösterişe bakıp alabilir. O onun parası, bu benim param. Benim dediğim bu durum sonucu çok satılan bir araç, yani çoğunluğa göre gösterişli olan bir araç her zaman en iyi araç olmayabilir.
Anlamadığım şey ise, niye mercedes renaulttan her konuda daha üstün oluyor? Bu sürekli her yere kanunmuş gibi yazılıp çiziliyor. Audi mercedes bmw dünyanın en güzel araçları, diğer araçlara göre üstünlüğü tartışılamaz bile. Niye?
HER KONUDA kısmı beni bitiriyor. Alın size tartışılamaz bir gerçek: Renault servis bakım ikinci el değeri koruma ve parça fiyatlarında Mercedesten daha üstün. Bunu da mı tartışamayacağız şimdi? 5 yıldız olayını 5 yıldız yapan firma hangisi? Renault. Yaya güvenliği ve küçük çarpmalarda ekonomi amaçlı kompozit çamurluk kullanan firma hangisi? Renault. Benim renaultum var mı? Oldu ama şu an yok. Niye renaultu savunuyorum? Renaultu savunmuyorum, olaylara ve firmalara objektif bakıyorum.
Zamanında özel okulda okurken çok muhabbeti döndü bunların. Benim bir megane 2m vardı, sıfır alınmıştı bana o zamanlar. Arkadaşım ise benim 4 katı parama, tam 4 katı parama A3 almıştı, 1.6 FSI. Sormuştum niye bak megane bundan daha iyi yol tutuyor daha güvenli daha hızlı daha ekonomik, niye böyle bir şey aldın? Demişti ki ben bunun tipini seviyorum, diğer özelliklerinin de daha kötü olduğunun farkındayım ama ben bu durumla barışığım, o yüzden bunu aldım. Demiştim ki kardeşim ağzına sağlık, ne güzel konuştun güle güle bin. Bu lafları söylemek çok zor olmamalı. Bir şey sırf piyasada tutuluyor diye alındıysa diğer özellikleri daha başarılı markalarla karşılaştırılarak komik duruma düşülmemeli.
Bu da ayrıca bir durum tabi. Aklın yolu bir, saygılar onat :)
Bu da ayrıca bir durum tabi. Aklın yolu bir, saygılar onat :)
Zorla alın denmiyor ki ?
Sinan'S2k
18-03-2014, 13:39
Mercedes'in böyle birşey demesi gayet normal çünkü kendileri yazılımı yaptırıp garantiyide devam ettirirler. Son hız konusunda ne sorun olabilirki zaten?
Siz yazılanları okumadan cevap veriyorsunuz herhalde. tork limitörü olmasa araç yoldan çıkar gibi birşeymi yazıldı? Demekki o tork verileriyle araç patinaja kalıp önden kayma eğilimine giriyordur o yüzdende süreleri iyileştirmek için tork limitörü kullanıyorlardır. Optimum nokta budur. 1. viteste 450nm yediniz mi hiç hayatınızda? Ben s2000 de 1. viteste birçok kez tahminim 450nm yemişimdir. Araç bildiğiniz sapıtıyor.
O torklarla 4 çekerde olsa aracın tutunması zorlaşır.
Ayrıyetten adamlar 2 yıl garantili araç satıyorlar. Kullanıcısına en az sorunu çıkartacak şekilde teslim etmeye gayret gösterirler değil mi?
2.el değerini koruma Mercedes çok iyidir,i Yıllanmış şarap misali yaşı arttıkça değer kaybı azalır.
5 yıldız olayını açıklar mısın ? Euroncap mi 5 yıldız dediğin durum.
Kompozit olayı yaya güvenliğimi yoksa maliyet ekonomisi mi ?
Renault servis bakım ikinci el değeri koruma ve parça fiyatlarında Mercedesten daha üstün. Bunu da mı tartışamayacağız şimdi? 5 yıldız olayını 5 yıldız yapan firma hangisi? Renault. Yaya güvenliği ve küçük çarpmalarda ekonomi amaçlı kompozit çamurluk kullanan firma hangisi? Renault. Benim renaultum var mı? Oldu ama şu an yok. Niye renaultu savunuyorum? Renaultu savunmuyorum, olaylara ve firmalara objektif bakıyorum.
Mercedes'in böyle birşey demesi gayet normal çünkü kendileri yazılımı yaptırıp garantiyide devam ettirirler. Son hız konusunda ne sorun olabilirki zaten?
Siz yazılanları okumadan cevap veriyorsunuz herhalde. tork limitörü olmasa araç yoldan çıkar gibi birşeymi yazıldı? Demekki o tork verileriyle araç patinaja kalıp önden kayma eğilimine giriyordur o yüzdende süreleri iyileştirmek için tork limitörü kullanıyorlardır. Optimum nokta budur. 1. viteste 450nm yediniz mi hiç hayatınızda? Ben s2000 de 1. viteste birçok kez tahminim 450nm yemişimdir. Araç bildiğiniz sapıtıyor.
O torklarla 4 çekerde olsa aracın tutunması zorlaşır.
Ayrıyetten adamlar 2 yıl garantili araç satıyorlar. Kullanıcısına en az sorunu çıkartacak şekilde teslim etmeye gayret gösterirler değil mi?
1. viteste 450 nm yediniz mi hayatınızda derken :) 450nmden fazla torku olan araçları toplamışlığım var benim, boş konuşmuyoruz burada :)
Sizin S2000 450nm değerdeyse kesinlikle turbolu olmak zorundadır. Önden motor arkadan itiş softtop bir araçtaki basınçla gelen 450 nm nin davranışı ile 4 çeker otomatik A'dan Z'ye alfabe şeklinde sürüş asistanı olan bir aracınki aynı mı olur? Sizin araçta insan sürücülüğü olmasa dönüverir olduğu yerde. Öyle kolay mı onu kontrol altına almak. Ama gelin görün ki yurtdışında R35le mesela, ya da bmw s drivelarla yapılan özel organizasyonlarda bebe bölük dayı amca teenager bindiği gibi gazlıyor. Kimse de bir sorun yaşamıyor. Bu araç da herkes binip gazlasın diye yapılmış. Daha güçlülerinde bile bir sorun yaşanmazken, bunda niye sorun yaşansın? C63ü kullanan hatunlar gayet fazlayken, A45i mi kontrol altına alamayacaklar?
Sorun garanti değildi, inanın. Sorun bambaşka bir şeydi, bu şekilde karşı çıkacaklarını hiç beklemezdim. Hem garanti olsa canına minnet zaten, yazılım yapmışınız kırılmış bize ne derler geçerler.
Sinan'S2k
18-03-2014, 13:49
Doğrudur, ben gösterişe bakmadan araç alabilirim, adam sadece gösterişe bakıp alabilir. O onun parası, bu benim param. Benim dediğim bu durum sonucu çok satılan bir araç, yani çoğunluğa göre gösterişli olan bir araç her zaman en iyi araç olmayabilir.
Anlamadığım şey ise, niye mercedes renaulttan her konuda daha üstün oluyor? Bu sürekli her yere kanunmuş gibi yazılıp çiziliyor. Audi mercedes bmw dünyanın en güzel araçları, diğer araçlara göre üstünlüğü tartışılamaz bile. Niye?
HER KONUDA kısmı beni bitiriyor. Alın size tartışılamaz bir gerçek: Renault servis bakım ikinci el değeri koruma ve parça fiyatlarında Mercedesten daha üstün. Bunu da mı tartışamayacağız şimdi? 5 yıldız olayını 5 yıldız yapan firma hangisi? Renault. Yaya güvenliği ve küçük çarpmalarda ekonomi amaçlı kompozit çamurluk kullanan firma hangisi? Renault. Benim renaultum var mı? Oldu ama şu an yok. Niye renaultu savunuyorum? Renaultu savunmuyorum, olaylara ve firmalara objektif bakıyorum.
Zamanında özel okulda okurken çok muhabbeti döndü bunların. Benim bir megane 2m vardı, sıfır alınmıştı bana o zamanlar. Arkadaşım ise benim 4 katı parama, tam 4 katı parama A3 almıştı, 1.6 FSI. Sormuştum niye bak megane bundan daha iyi yol tutuyor daha güvenli daha hızlı daha ekonomik, niye böyle bir şey aldın? Demişti ki ben bunun tipini seviyorum, diğer özelliklerinin de daha kötü olduğunun farkındayım ama ben bu durumla barışığım, o yüzden bunu aldım. Demiştim ki kardeşim ağzına sağlık, ne güzel konuştun güle güle bin. Bu lafları söylemek çok zor olmamalı. Bir şey sırf piyasada tutuluyor diye alındıysa diğer özellikleri daha başarılı markalarla karşılaştırılarak komik duruma düşülmemeli.
Mercedes çoğu konuda üstün diyoruz zaten. Ama tabii sınıf sınıf araçları kıyaslamak lazım. Mesela C mi latitude mu? Cevap belli değil mi? Ancak fiyat konusu işi değiştirir. Bedava verseler zaten kimse latitude u almaz.
2.el değerini koruma Mercedes çok iyidir,i Yıllanmış şarap misali yaşı arttıkça değer kaybı azalır.
5 yıldız olayını açıklar mısın ? Euroncap mi 5 yıldız dediğin durum.
Kompozit olayı yaya güvenliğimi yoksa maliyet ekonomisi mi ?
Evet, zamanında mercedes bmw vag grup 4 yıldızı zar zor alırken bütün modelleriyle 5 yıldız almış tek araç renaulttu. 2002 2003 seneleri. O zamanlar şimdiki gibi gay gay yok emniyet kemeri uyarısı yok esp olmaması gibi durumlardan puan da kırılmıyordu. Ncapin Ncap olduğu zamanlar. Şimdi tamam, mercedes A veya CLAnın güvenliğine de bir şey demiyorum onlar da gayet başarılı ama tövbe haşa Allah değil yani bu araçlar, dediğim tek şey bu.
Kompozit, yani Türk deyimiyle plastikh çamurluk, küçük darbelerde esneyip geri kendi konumuna dönüyor. Büyük darbelerde çatlayıp kırılıp enerji dağılımı sağlıyor. Yaya çarpmalarında ise yumuşak yüzey olması önem kazanıyor. Fakat muadil bir sac çamurluk atıyorum 100 lira iken, bu 150 liraydı, o yüzden araç sahibi için kötü. Renault bunu ilerletip kaput, tavan ve kapı da üretecekti ama autocar mı top gear mı birinde okuduğum kadarıyla sırf bu maliyet işi yüzünden vazgeçmişti.
İkinci el eskiden öyleydi. Eski mercedesler mercedesti çünkü. Kaya gibi araçlardı. Özellikleri veya tercih edilme sebebleri de oydu, ben yine sevmezdim ama alan adama saygım vardı. Adam 'benim totom rahat etsin, uzun yolda yüksek süratte düz yolda rahat gideyim, sorunum da olmasın' derse mercedes almak zorundaydı. Sonra saçmalıklar başladı, yok konfor beyni yok bir cam açma düğmesinden 50 yere kablo gitmesi yok kahve işaretleri yorgunluk sensörleri. Millet de bunlara kanıp aslolanı unuttu. O yüzden şimdi bir CLk 2005 2006 modeli 70 75 lirayken 2011 e coupe 100 lira küsür. bir 5-6 yıl sonra o araçlar 25 30 bin lira olacaklar, sorunlular çünkü. Bu malesef böyle.
Sinan'S2k
18-03-2014, 14:00
1. viteste 450 nm yediniz mi hayatınızda derken :) 450nmden fazla torku olan araçları toplamışlığım var benim, boş konuşmuyoruz burada :)
Sizin S2000 450nm değerdeyse kesinlikle turbolu olmak zorundadır. Önden motor arkadan itiş softtop bir araçtaki basınçla gelen 450 nm nin davranışı ile 4 çeker otomatik A'dan Z'ye alfabe şeklinde sürüş asistanı olan bir aracınki aynı mı olur? Sizin araçta insan sürücülüğü olmasa dönüverir olduğu yerde. Öyle kolay mı onu kontrol altına almak. Ama gelin görün ki yurtdışında R35le mesela, ya da bmw s drivelarla yapılan özel organizasyonlarda bebe bölük dayı amca teenager bindiği gibi gazlıyor. Kimse de bir sorun yaşamıyor. Bu araç da herkes binip gazlasın diye yapılmış. Daha güçlülerinde bile bir sorun yaşanmazken, bunda niye sorun yaşansın? C63ü kullanan hatunlar gayet fazlayken, A45i mi kontrol altına alamayacaklar?
Sorun garanti değildi, inanın. Sorun bambaşka bir şeydi, bu şekilde karşı çıkacaklarını hiç beklemezdim. Hem garanti olsa canına minnet zaten, yazılım yapmışınız kırılmış bize ne derler geçerler.
Ben torkun neler yaptığını açıkladım ve 450 torkla 4 çeker bir araçta 1. viteste sorun yaşabilir dedim.
Eğer bu torkta araç yaptıysanız tam tersine bu neden böyle diye sormazdınız. Sebebi belli çünkü. Sizin dediğiniz şeyler olsaydı Nissan r35'i 500 küsür değil 800 küsür hp lerde sunardı. Ama gücü düşük tutuyor değil mi? İşte tutmasında garantiden tutun, sürüş dinamiklerine, sürücü faktörüne kadar bir sürü şey rol alıyor.
Aynı şeyleri diyoruz. Üreticiler bu arabaları 18 yaşında da, 70 yaşında da, tecrübeli ya da acemi insanların kullanacağını göz önüne alarak üretiyor. Bu teknik altyapının bittiği anlamına gelmez. Nitekim şu an piyasada satılan tüm araçlar modifiye edilebiliyor ve çoğuda belli bir noktaya kadar başına birşey gelmeden idare edebiliyor.
Sorun tabii ki garantide değil. Servis para kazanmak için bizden yapın der onu demek istedim ben.
Sinan'S2k
18-03-2014, 14:04
Evet, zamanında mercedes bmw vag grup 4 yıldızı zar zor alırken bütün modelleriyle 5 yıldız almış tek araç renaulttu. 2002 2003 seneleri. O zamanlar şimdiki gibi gay gay yok emniyet kemeri uyarısı yok esp olmaması gibi durumlardan puan da kırılmıyordu. Ncapin Ncap olduğu zamanlar. Şimdi tamam, mercedes A veya CLAnın güvenliğine de bir şey demiyorum onlar da gayet başarılı ama tövbe haşa Allah değil yani bu araçlar, dediğim tek şey bu.
Kompozit, yani Türk deyimiyle plastikh çamurluk, küçük darbelerde esneyip geri kendi konumuna dönüyor. Büyük darbelerde çatlayıp kırılıp enerji dağılımı sağlıyor. Yaya çarpmalarında ise yumuşak yüzey olması önem kazanıyor. Fakat muadil bir sac çamurluk atıyorum 100 lira iken, bu 150 liraydı, o yüzden araç sahibi için kötü. Renault bunu ilerletip kaput, tavan ve kapı da üretecekti ama autocar mı top gear mı birinde okuduğum kadarıyla sırf bu maliyet işi yüzünden vazgeçmişti.
İkinci el eskiden öyleydi. Eski mercedesler mercedesti çünkü. Kaya gibi araçlardı. Özellikleri veya tercih edilme sebebleri de oydu, ben yine sevmezdim ama alan adama saygım vardı. Adam 'benim totom rahat etsin, uzun yolda yüksek süratte düz yolda rahat gideyim, sorunum da olmasın' derse mercedes almak zorundaydı. Sonra saçmalıklar başladı, yok konfor beyni yok bir cam açma düğmesinden 50 yere kablo gitmesi yok kahve işaretleri yorgunluk sensörleri. Millet de bunlara kanıp aslolanı unuttu. O yüzden şimdi bir CLk 2005 2006 modeli 70 75 lirayken 2011 e coupe 100 lira küsür. bir 5-6 yıl sonra o araçlar 25 30 bin lira olacaklar, sorunlular çünkü. Bu malesef böyle.
2 sayfa evvel kimsenin beğenmediği makyajsız C serisi ile ilgili TÜV raporundan bahsetmiştim.
300000km testinden tek bir ciddi problem yaşamadan geçmiş araç Hayran kalmış adamlar. Evet gerçekten mercedes artık kötü araba üretiyor.
Ha kokpit tasarımı dersiniz ona birşey diyemem ancak sorunsuzluk konusunda halen başlarda mercedes.
Mercedes çoğu konuda üstün diyoruz zaten. Ama tabii sınıf sınıf araçları kıyaslamak lazım. Mesela C mi latitude mu? Cevap belli değil mi? Ancak fiyat konusu işi değiştirir. Bedava verseler zaten kimse latitude u almaz.
Latitude'u ben de almam. Aynı CLA veya A gibi parasının aracı değil çünkü. Eskiden meganelar 35 lirayken laguna 42 43 liraydı o mantıklıydı belki. Ama latitude aynı sıralarda 70 liralardan piyasaya çıkmıştı. Ayıp demiştim. Renault'un, gösteriş meraklılarını avlama çabasıydı, başarısız oldu. Böyle şeyler olabilir.
Ama dediğim, eğer aynı araç aynı tiple mercedes amblemine sahip olsaydı, 100 liradan da satılırdı.
2 sayfa evvel kimsenin beğenmediği makyajsız C serisi ile ilgili TÜV raporundan bahsetmiştim.
300000km testinden tek bir ciddi problem yaşamadan geçmiş araç Hayran kalmış adamlar. Evet gerçekten mercedes artık kötü araba üretiyor.
Ha kokpit tasarımı dersiniz ona birşey diyemem ancak sorunsuzluk konusunda halen başlarda mercedes.
Mazda da rotary rx8le 211bin km sorunsuzluk testi başarmış bir markadır. Aradım biraz ama bulamadım, akşam evden bulurum historyden. Rotaryler sorunsuz mudur o zaman?
ya da hepimiz tvde görmüşüzdür, citroen c elyse 4 milyon km test edilmiş :) Hiç bir şey olmamış. C elyse undead bir araç o zaman.
Karşılık vermeye, uyuzluk etmeye çalışmıyorum. Sadece uzun dönem testlerinin çok gerçekçi olamayabileceklerini söylüyorum.
En iyi uzun dönem testini size sokaklarda hala aktif görebileceğiniz 80 model Mercedesler verebilir.
Büyük talihsizlik bu kadar sorun yeni arabada.
Mazda da rotary rx8le 211bin km sorunsuzluk testi başarmış bir markadır. Aradım biraz ama bulamadım, akşam evden bulurum historyden. Rotaryler sorunsuz mudur o zaman?
ya da hepimiz tvde görmüşüzdür, citroen c elyse 4 milyon km test edilmiş :) Hiç bir şey olmamış. C elyse undead bir araç o zaman.
Karşılık vermeye, uyuzluk etmeye çalışmıyorum. Sadece uzun dönem testlerinin çok gerçekçi olamayabileceklerini söylüyorum.
Dostum burada yazdıklarımız noterden onay alınıp dünya basınında görüşülmeyecek.
Yani rotaryler sorunsuzdur dememiz zor ama mazda rx8 de kullanılan motor kombinasyonu az sorunu diyebiliriz Senin yazına göre. Ki bana göre rx8 çabuk arıza veren bir araçtır.
Citroen in motorunun ortak kullanıldığı farklı markalar var. 4 milyon km testi silindir üzerine bazı matematiksel hesaplamalarla 4milyon km olarak hesap edilmiştir.
Şöyle diyebilirmiyiz DSG şanzıman ilk çıktığında çok sorunlu olduğu için kötü bir şanzımanmıdır ?
Hayır DSG başarılı bir şanzımandır son versiyonu ile daha az sorun çıkartıyor.
A Serisinde de mesela şuan alçaltılmış konforlu süspansiyon sunuluyor. Çünkü spor süspansiyon kullanıcıları rahatsız etti. Çünkü kullanım amaçlarında uymadı vs...
Süspansiyonu değiştirmiş olması bir önceki süspansiyonun hatalı olduğunu göstermiyor.
Premium bir marka da olsa geri dönüşler sayesinde güncellemeler yapabiliyor. Çünkü aslolan kullanıcı geri dönüşleridir.
Ben torkun neler yaptığını açıkladım ve 450 torkla 4 çeker bir araçta 1. viteste sorun yaşabilir dedim.
Eğer bu torkta araç yaptıysanız tam tersine bu neden böyle diye sormazdınız. Sebebi belli çünkü. Sizin dediğiniz şeyler olsaydı Nissan r35'i 500 küsür değil 800 küsür hp lerde sunardı. Ama gücü düşük tutuyor değil mi? İşte tutmasında garantiden tutun, sürüş dinamiklerine, sürücü faktörüne kadar bir sürü şey rol alıyor.
Aynı şeyleri diyoruz. Üreticiler bu arabaları 18 yaşında da, 70 yaşında da, tecrübeli ya da acemi insanların kullanacağını göz önüne alarak üretiyor. Bu teknik altyapının bittiği anlamına gelmez. Nitekim şu an piyasada satılan tüm araçlar modifiye edilebiliyor ve çoğuda belli bir noktaya kadar başına birşey gelmeden idare edebiliyor.
Sorun tabii ki garantide değil. Servis para kazanmak için bizden yapın der onu demek istedim ben.
90larda japonyada aracın beygir gücüne yönelik bir vergi sistemi vardı. Saçma sapan.
R34 skyline RB26DETT 286 hp.
Supra MKIV 2JZGTE 280 hp.
Evo VI 4g63 280 hp.
3000 GT VR4 3.0 twin turbo v6: 280 hp.
v.b.
Bunların hepsinin böyle olması, 4 silindir turbo, 6 silindir çift turbo, 6 silindir tek turbo, V6 çift turbodan aynı güçlerin alınması normal mi sizce :)
Söylemeye çalıştığım, çeşitli nedenlerden gücü kısılan araçların bu güçlerinin belli başlı bazı nedenleri var. Bunlar emisyon olabilir, vergi sistemi olabilir o ya da bu olabilir. Fakat Mercedes'in, C 63ünün, CLK 63ünün, E55inin, o amg nin bu amgnin böyle bir güç sınırlaması, sadece kozmetik amaçlı, satış amaçlı vardır. Kırılmaya karşı değil. C63 457 hp iken E63ün işte kaçsa artık, daha yüksek olması nedeni. Aynı olsalar E satışları baltalanır çünkü.
Ama mercedesin kendi içinde bile, böyle bu derece bir tork sınırlaması mevcut değil. Silindir kapatma ya da BMW gibi diğer firmaların eco pro modlarını falan saymıyorum. Onlar isteğe bağlı.
Sinan'S2k
18-03-2014, 14:33
AutoBild'in yaptığı uzun dönem testlerini 92 den beri okurum. Tutarsız tek bir yanını bulamamışımdır. TÜV onaylı testler zaten bunlar. Hiçbir markanın otoritenin gık diyemeyeceği testler. Mesela aynı testlerin 100000km sinde dacia duster'da pas gözlemlenmiş. Yalan mı söyleyecekler yani.
Adamlar aracı en küçük vidasına kadar söküp inceliyorlar. Ne var ne yok çıkıyor zaten.
Rx8'in böyle onaylı bir uzun dönem testi varsa okumak isterim. Tv deki c elyse için zaten birşey demiyorum. 2 seneye neyi var neyi yok çıkar ortaya. Araç gelişim aşamasında 4 milyon km yolları her firma her modeli için yapıyor. Adı üstünde aracı geliştiriyorlar.
Sorunsuzluk ayrı bir konu, konsol kalitesi ayrı bir konu. Ben sorunsuzlukla ilgili bir yorumda bulunmadım. TÜV teslerinin neler içerdiğini araştırmadım ama konsol kalitesi-malzemesi ile alakalı bir sonuç yoksa benim için bir şey ifade etmiyor. Sanırım konsolunun kalitesizliği ile alakalı hemfikiriz?
Makyajsız c serisinden bahseden tek kişi olarak yorumu üzerime alıyorum.
evlerine ateş düşsün üstlerine bloklar yıkılaaa
En iyi uzun dönem testini size sokaklarda hala aktif görebileceğiniz 80 model Mercedesler verebilir.
Benim de dediklerim buydu, eski mercedeslerle şimdikiler arasında çok fark var. 80 model şahin de var bir sürü aynı trafikte ama :)
Neyse konu çok uzadı, uzadıkça uzadı. Sonuçta insanlar bir sürü paraya 0 km bir mercedes satın almışlar. Ve araçları sorunlu çıkmış. Şirket tabi ki şirket olduğundan, değişim istemez, ve tüm gücüyle savaşır. Kişi tabi ki 0 km araç aldığından niye orası burası ellensin mıncıklansın ben yenisini istiyorum der. O da haklıdır. Daha haklıdır bana göre hatta.
Dediğim bu tarz bu marka araçlara ek olarak, yeni nesil bütün araçlarda bu şekilde sıkıntılar çıkması normaldir. Üretim kalitesi global olarak ciddi anlamda düşmüştür. Artık gerçekten hak eden, bozulsa bile seviyorum ulan ben bu aracı ne olursa olsun binerim denilen araçlara para vermek lazımdır. Şekli güzel, tipi güzel, vw reklamlarındaki gibi 'bana çok yakışır, krom dekorların ışıltısına bayıldım' cümleleri ile araç alınması yerine, bir araca bu kadar para vereceğiz, bize nasıl geri dönüşü olur cümleleri ile araç seçilmeli ve alınmalıdır. Geçmiş olsundur.
Sinan'S2k
18-03-2014, 14:44
Sorunsuzluk ayrı bir konu, konsol kalitesi ayrı bir konu. Ben sorunsuzlukla ilgili bir yorumda bulunmadım. TÜV teslerinin neler içerdiğini araştırmadım ama konsol kalitesi-malzemesi ile alakalı bir sonuç yoksa benim için bir şey ifade etmiyor. Sanırım konsolunun kalitesizliği ile alakalı hemfikiriz?
Makyajsız c serisinden bahseden tek kişi olarak yorumu üzerime alıyorum.
Makyajsız c'nin içini bende hiç beğenmiyorum. Ama bunda malzemeden çok tasarım rol oynuyor gibime geliyor. Malzemede herhangi bir kalitesizlik sorun vs olsa TÜV testinde muhakkak biyerden patlak veriyor. Bence sorun, malzemenin görsel olarak güzel gözükmemesi daha doğru olabilir. Çirkin duruyor hakkaten :)
AutoBild'in yaptığı uzun dönem testlerini 92 den beri okurum. Tutarsız tek bir yanını bulamamışımdır. TÜV onaylı testler zaten bunlar. Hiçbir markanın otoritenin gık diyemeyeceği testler. Mesela aynı testlerin 100000km sinde dacia duster'da pas gözlemlenmiş. Yalan mı söyleyecekler yani.
Adamlar aracı en küçük vidasına kadar söküp inceliyorlar. Ne var ne yok çıkıyor zaten.
Rx8'in böyle onaylı bir uzun dönem testi varsa okumak isterim. Tv deki c elyse için zaten birşey demiyorum. 2 seneye neyi var neyi yok çıkar ortaya. Araç gelişim aşamasında 4 milyon km yolları her firma her modeli için yapıyor. Adı üstünde aracı geliştiriyorlar.
Bir olay da, auto bild grubu dergilerin yanlılığıdır. Amerikalı ya da ingiliz otoriteler bununla sürekli dalga geçerler, en klasik lafları da top gearın aston martinin bir modelini test ederken 'Das almanlara pek yaklaşmayalım, yoksa astonumuzu bir golfle karşılaştırıp golfü kazanan ilan ederler' lafıdır.
Dacia dusterda pas gözlemlenmesi, ve bunun böyle açıkça deklare edilmesi tabi ki yalan değildir. Fakat aynı sorun kia sorentolarda da olmakta, ama ülkemizde peynir ekmek gibi sorento satılmaktadır :) Niye? JİP çünkü :D
Fakat golfü mazda 6dan daha iyi dedikleri gün benim için bitti auto bild ve alman otomobil dergileri grubu :) Ayıp yani o kadarı da. Uzun dönem testlerinde durum daha objektif tabii, ama sarsılan güven geri gelmiyor malesef.
Valla benim kendi görüşüm, özellikle 98-2010 yılları arasında binmiş ve 2006-2010 arası kullanmış biri olarak, özellikle makyajsız C ile başlayan ve makyajsız w212 ile devam eden konsol-malzeme kalitesinde düşüş olduğu yönünde. Daha yeni yeni çıtayı eski seviyeye getirmeye-yükseltmeye başladılar. Tabi üst model seviyelerinde bu geçerli değil, ama orta model seviyesinde (C ve E serileri) bu durum baya belirgindi. Eski A ve B serileri bana göre markanın imajına yapılmış bir suikastti :)
Yeni A-CLA serisi özellikle eski A faciasından sonra bence çok doğru, ama çok geç kalınmış bir karar. Yıllarca 1 ve A3 e rakip çıkartamadılar. A3 3. jenerasyona 1 serisi 2. jenerasyona geçti, daha yeni çıkartabildiler. Tabiki kalitesi üst modellere göre düşük olacaktır ama ben rakiplerine göre belirgin bir kalitesizlik göremedim. Burada A serisi yok ama CLA45 amg çok sayıda var ve bence başarılı bir araç.
Tabi malzeme kalitesi hissiyattan öteye gidemiyor, o yüzden subjektif yorumlar yapabiliyoruz :)
Esasen durum şuna dayanıyor.
Misal 2000 yılında 2000 model bir E serisi size her zaman uzay gemisi gelebilir çünkü bir çok marka Mercedesin teknolojilerini yakalayamamış ve kullandığı malzemeleri görmemişken Mercedes te mevcuttu.
Yani zamanında kıyasladığınız bir çok araçtan 3-4 gömlek üstündü.
Şuan bir çok marka çıtayı yükselttiği için şuan kıyas yapıyorsunuz hatta bazılarınız Mercedes e facia diyebiliyor sırf CLA daki Arka koltuk mesafesinden dolayı.
Bu şuna benziyor almış olmak için Iphone alıp e buna bilmem ne programı yüklenmiyor. Neden çünkü biz buna çok para verdik ama işimizi görmüyor. E sen alırken sormadın mı bu benim işimi görürmü ben bu telefonla şu işleri yapacaım vs.
fascination
18-03-2014, 15:20
Valla ben 1 serisi veya compact BMW ler kullanırken yine BMW sürüş makinası kullandığımı hissedebiliyorum.
CLA ve A kullanmadım bayide inceledim. Onları kullanırken Mercedes kullanıyorum hissine kapılacağımı düşünmüyorum. Bence Mercedes karakterinden bu denli ödün vermemeliydi.
Tabi herkesin tarzı farklı sevdiği sürüşünden tad aldığı arabalar farklı sevene alana saygı duyarım.
Mercedes karakterinden kastınız nedir acaba ?
Yani tüm serilerde aracın karakteri aynı mı olmalı ?
Ayrıca 20 yaşına kadar kaç adet compact Bmw kullandın acaba ?
Valla ben 1 serisi veya compact BMW ler kullanırken yine BMW sürüş makinası kullandığımı hissedebiliyorum.
CLA ve A kullanmadım bayide inceledim. Onları kullanırken Mercedes kullanıyorum hissine kapılacağımı düşünmüyorum. Bence Mercedes karakterinden bu denli ödün vermemeliydi.
Tabi herkesin tarzı farklı sevdiği sürüşünden tad aldığı arabalar farklı sevene alana saygı duyarım.
Günlerden bir gün Bmw 3.20 kullanan bir müşterime B 180 sattım.
Susurluk yolunu bilenler vardır virajı boldur. Virajlarda araç yerinden hiç oynamadan süzülüyor müşteri bana dönüyor ve şunu diyor Bmw çok hızlı ama bu kadar güven vermiyor vs...
Müşteri 3.20 ile Mercedes B Serisini eş tutarak kıyaslama yapıyor bu yanlış fakat müşteride uyandırdığı izlenim bu şekilde...
fascination
18-03-2014, 15:38
Mercedes karakterinden kastınız nedir acaba ?
Yani tüm serilerde aracın karakteri aynı mı olmalı ?
Ayrıca 20 yaşına kadar kaç adet compact Bmw kullandın acaba ?
Bir araca binmenin kullanmanın yaşla bağlantısını çözemedim.
Eski Mercedeslerin karakterlerinin aynı olduğunu düşünüyorum. Bence öyle olmalı. Eskisinin temizini bulur alır binerim keyfini sürerim. Bu benim kendi görüşüm. Birazda eski modellerine daha çok alışık olduğumuzdan galiba yenileri hoşuma gitmiyor.
İbrahim33
18-03-2014, 15:39
tek bir müşteri kıstas mı olur yahu :) bi ton test var video var , karşılaştırma var.
bende soliyim ozaman arkadasım 2008 320 sinden sonra 2012 c coupeye iki aracında icinde omrum gecti geciyo bayiden cıktıgı dakikadan beridir içindeyim..
yorumları bunlar
1-frenleri kesinlikle bmw gibi degil
2-aracı sert kullanır kıcı bası durmuyor aracın sürekli kadranda bir esp yanıp sonme cabasında mercedeste yagmurda kac kere bariyere gittim geldi dedi hatta .geldik :) tam tersi oda bu bana güven vermiyor dedi
tek bir müşteri kıstas mı olur yahu :) bi ton test var video var , karşılaştırma var.
Ben tek bir müşteri kıstas olsun diye mi yazdım ? Sadece müşteri ile aramda geçen bir dialogu paylaştım.
Yeni C Serisinin fiyatları belirlendi.
Standart paket 121.200
Amg paket 151.500 TL
Ama bir çoğunuz kalitesiz olmuş dersiniz...
ghibli06
18-03-2014, 17:58
http://img856.imageshack.us/img856/1550/bcqi.jpg (http://img856.imageshack.us/i/bcqi.jpg/)
buyurun aldığım teklif, Eskişehir Yolu Mengerler... kusura bakmayın 145bin değil 143bin TL imiş, E serisinin kağıdını bulamadın onun için aldığımız fiyat ise 158.500 TL imiş...
ghibli06
18-03-2014, 18:01
Ben listeye bakmıyorum ben satıcısıyım ve istersen bahsettiğim fiyatlardan Nisan ayı teslim verebilirim.
7 ay sonra sen yaşayacağının garantisini verebilirmisin ki ben sana fiyat garantisi vereyim ?
sen satıcısın sadece ben de alıcı, beni yalanlamadan önce doğru bilgiyi satıcı olarak siz verin! Mengerler ya da Koluman'ın sahibi kadar yetkin varsa ona göre konuşalım istersen, senede 30 civarı Mercedes kamyon alıyoruz, yani bazıları gibi geyiğine gelip de fiyat alanlardan değiliz...
Susurluk yolu değil de virajda test istiyorsa müşteri Kemer yoluna veya Anamur yoluna gidelim, veya Konya'dan Manavgat sapağına. Acaba hangisi daha çok güven verecek oralarda o müşteriye?
Ben nerden bileyim B ile 80 le 3 serisi ile 130 la aynı virajları dönmediğini?
Ben de aynı gün A - 1 test etmiş birisi olarak Nappa deri haricinde A nın 1 karşısında bir artısını göremedim, ne sürüşte ne kalitede. Tamam ikisi de kompakt sınıf ortalamasının üzerinde kaliteye sahip fakat şuan kompakt sınıftaki hiçbir aracın fiyatı, ederi değil kesinlikle. Ancak marka premium olunca en alınabilitesi olan aracı BMW yapıyor o sınıfta.
Yazın sport paket 1 , harman kardon, sunroof, bixenon için 86000
amg paket, bixenon, cam tavan a180 için 88500
bi-xenon, mmi paket, cam tavan a3 1.4 tsi 140 için 88000
fiyat aldım ben de bu arada.
darkmoon
18-03-2014, 18:38
ben her şeyi geçdimde bir marka için kendini kıran insaları anlamıyorum :) fikirler görüşler farklı olabilir alıgılar farklı olabilir :)
biraz hoşgörü empati ve iyi niyet ile bu kadar sinirleri germenin manası yok..
ghibli06
18-03-2014, 18:38
Susurluk yolu değil de virajda test istiyorsa müşteri Kemer yoluna veya Anamur yoluna gidelim, veya Konya'dan Manavgat sapağına. Acaba hangisi daha çok güven verecek oralarda o müşteriye?
Ben de aynı gün A - 1 test etmiş birisi olarak Nappa deri haricinde A nın 1 karşısında bir artısını göremedim, ne sürüşte ne kalitede. Tamam ikisi de kompakt sınıf ortalamasının üzerinde kaliteye sahip fakat şuan kompakt sınıftaki hiçbir aracın fiyatı, ederi değil kesinlikle. Ancak marka premium olunca en alınabilitesi olan aracı BMW yapıyor o sınıfta.
Anamur'luyum, eğer viraj test edilecekse Gazipaşa-Anamur yolunda denesin... B serisi nasıl yol tutar bilemem hiç kullanmadım da denemedim de, ama e46-e90-F30 hiç fark etmez bir 3 serisinin nası yol tuttuğunu çok iyi bilirim, çok talihsiz bir yorum olmuş...
ghibli06
18-03-2014, 18:41
ben her şeyi geçdimde bir marka için kendini kıran insaları anlamıyorum :) fikirler görüşler farklı olabilir alıgılar farklı olabilir :)
biraz hoşgörü empati ve iyi niyet ile bu kadar sinirleri germenin manası yok..
aynı fikirdeyim, aldığım fiyatı yazdım 'satıcı' arkadaşın yalancısın demediği kaldı, 3 kuruşluk teneke için yalancı olduk... nedir bu fanatiklik arkadaş, sanki mercedesi üreten kişi aramızda da o tartışıyor bizimle...
dizel CLA 143bin TL! yapın o zaman bunun izahını, C segmenti kalitesinde bile olmayan araba olmuş bu para, hala kalite konuşuyoruz... haa kime mi satılıyor? hatunlara satılıyor, benimkisi bile gördüğünde kendinden geçiyor nedense...
darkmoon
18-03-2014, 18:45
aynı fikirdeyim, aldığım fiyatı yazdım 'satıcı' arkadaşın yalancısın demediği kaldı, 3 kuruşluk teneke için yalancı olduk... nedir bu fanatiklik arkadaş, sanki mercedesi üreten kişi aramızda da o tartışıyor bizimle...
dizel CLA 143bin TL! yapın o zaman bunun izahını, C segmenti kalitesinde bile olmayan araba olmuş bu para, hala kalite konuşuyoruz... haa kime mi satılıyor? hatunlara satılıyor, benimkisi bile gördüğünde kendinden geçiyor nedense...
seni bilen biliyor burda ben sen 143bin tl dediğinde yok canım diye düşünmedim çünkü hatırlıyorum yengeye araba arıyordunuz o sıra cla yıda baya bir kafayı yormuşdun araştırmış ve fiyat alıcağından falan bahsetmişdin ordan hatırlıyorum..
Belki satıcı arkadaşda elindeki listeye göre fiyat söyledi oda eminim kendince haklıdır belki donanımsal belki aradaki bazi şeyleri katmamışdır yada siz full dolu özel cla sipariş fiyatı almışsınıdır vel hasıl anlaşılmıycak bir nokta yoksa iyi niyet önemli..
bu arada senli benli yazmışım kusura bakmayın :D
Günlerden bir gün Bmw 3.20 kullanan bir müşterime B 180 sattım.
Susurluk yolunu bilenler vardır virajı boldur. Virajlarda araç yerinden hiç oynamadan süzülüyor müşteri bana dönüyor ve şunu diyor Bmw çok hızlı ama bu kadar güven vermiyor vs...
Müşteri 3.20 ile Mercedes B Serisini eş tutarak kıyaslama yapıyor bu yanlış fakat müşteride uyandırdığı izlenim bu şekilde...
Bence çok talihsiz bir yorum olmuş, her sene Mercedes Benz Driving Exprience day e katılan ve BMW ninde birçok testine katılmış biri olarak söylüyorum, Hızlı kullanılan bir mercedes sağa sola çok esniyor, SLK sı olsun C coupesi olsun hepsini testlerde kullandım. BMW daha sert yapısı itibariyle çok daha çabuk toparlıyor kendini. Müşterinizin bunu söylemesinde ki sebep bence Mercedesin yumusak süspansiyonlarının verdiği histir, ve büyük olasılıkla orayı BMW ile olduğundan daha yavaş dönmüştür fark etmeden.
Yanlış anlaşılmasın ne mercedes düşmanıyım, ne de bmw yi yüceltme gibi bir niyetim var ancak üst segment spor araclar söz konusu olmadıkça mercedeste durum bu, her iki firmanında öne çıkan özellikleri var ama sürüş konusunda malesef mercedes bir bmw değil
kanka hiç düşünmeden davanı açıcaksın bak ondan sonra nasıl değişiyor bütün işler.
DAvayı geri çekin şunu yapalım bunu yapalım diye nasıl geliyorlar kapına...
Opel ile halam davalık olmuştu...davayı açana kadar her türlü zorluğu çıkartan servis dava açılınca kendisi aramaya başlamıştı.
ghibli06
18-03-2014, 18:58
seni bilen biliyor burda ben sen 143bin tl dediğinde yok canım diye düşünmedim çünkü hatırlıyorum yengeye araba arıyordunuz o sıra cla yıda baya bir kafayı yormuşdun araştırmış ve fiyat alıcağından falan bahsetmişdin ordan hatırlıyorum..
Belki satıcı arkadaşda elindeki listeye göre fiyat söyledi oda eminim kendince haklıdır belki donanımsal belki aradaki bazi şeyleri katmamışdır yada siz full dolu özel cla sipariş fiyatı almışsınıdır vel hasıl anlaşılmıycak bir nokta yoksa iyi niyet önemli..
bu arada senli benli yazmışım kusura bakmayın :D
evet konu bile açmıştım :) zaten ben bu CLA işini hiç anlamadım, bu arabalar geldi blok blok galericilere sattılar... geçen sene 100bin TL nin altında satılan araba bir anda 120bin TL oldu galerilerde, hem de bayi çıkışlı etiketiyle... benim için ucuz-pahalı araba yoktur, ederini hakediyorsa bazen 150bin euro ucuzdur bazen 80 bin TL pahalı... benim terazimde CLA bu parayı haketmiyor o kadar...
darkmoon
18-03-2014, 19:04
benim için ucuz-pahalı araba yoktur, ederini hakediyorsa bazen 150bin euro ucuzdur bazen 80 bin TL pahalı... benim terazimde CLA bu parayı haketmiyor o kadar...
Aynen üstüne fazla bir şey katmaya gerek yok..
Hep aynı şeyden bahsediyoruzda ne yazık ki bazı arkadaşlar hala mercedes lafını duyunca bütün mercedesleri s class konumuna sınıfına sokuyorlar. aslında o kafadan bir kurtulabilseler hepimiz çok iyi anlaşıcaz. :)
Anamur'luyum, eğer viraj test edilecekse Gazipaşa-Anamur yolunda denesin... B serisi nasıl yol tutar bilemem hiç kullanmadım da denemedim de, ama e46-e90-F30 hiç fark etmez bir 3 serisinin nası yol tuttuğunu çok iyi bilirim, çok talihsiz bir yorum olmuş...
Arkadaşın yorumunun talihsizliğine hem fikirim abi benimkine öyle demediysen ki ben de Anamur yolunu sayısız defa gittim geldim, o yolun zevkini de iyi bilirim :)
3 le B yi kıyaslamak bence saçma olur özellikle yol tutuş konusunda.
ghibli06
18-03-2014, 19:08
Arkadaşın yorumunun talihsizliğine hem fikirim abi benimkine öyle demediysen ki ben de Anamur yolunu sayısız defa gittim geldim, o yolun zevkini de iyi bilirim :)
arada Anamur lafı geçti değinmeden geçemedim :) bir de Anamur-Gülnar yolu vardır ki orası da es geçilmemeli :)
Merhaba
Ben kendi yorumumu değil kullanıcının yorumunu size aktardım.
ghibli06 Beyefendi
Sizin yazdıklarınız sırasıyla en alt kısımdaki alıntılardaki gibidir.
Nisan ayında CLA 200 Urban Paket 99.000 TL olarak lanse edildi ve uzunca bir süre hiç bir indirim uygulanmadan satıldı. Yani büyük ihtimal siz Mayıs ayında 99.000 TL olan Urban paket bir araç için 98.500TL ye anlaşmışsınız.
Şuan Mayıs ayında 99.000 TL olan Urban paket aracın 2014 fiyatı 120.100 TL
Mayıs ayında zaten dizel i olmadığı için zaten o gün size şuan 145.000 TL olarak güncellenen Amg paket dizel aracın fiyatını 98.500 TL olarak bildiremezler.
Şöyle bir örnekte bulunayım.
Misal 2013 mayıs ayında 99.000 TL Urban Paket CLA için konuşalım.
2 mayıs 2013 1 Euro 2.36 TL miş. 99.000\2.36 = 41.949 Euro. (ötv %40 ve aracın fiyatı 99.000TL)
18 Mart 2014 1 Euro 3.08TL 120.000\3.08 =38.961 Euro (ötv%45 ve aracn fiyatı 120.000TL)
Yani aslında aracın fiyatına yüksek seviyede yapılan bir zam yok, kur artışına bağlı fiyat iyileştirmesi var,Tabi bu iyileştirme kullanucı yönünde kötüleştirme olarak gözükebilir doğal olarak. Ama yukarıdaki hesaplamada Mercedes'ın hangi tarafta ve niyette olduğu aşikar.
Buyrun beyefendi size doğru bilgi.
Mayıs 2013'te 98.500 e anlaştığınız araç bugün 145.000 TL olamaz çünkü bugün 145.000 TL diye bahsettiğiniz dizel CLA mayıs 2013 te mevcut değildi.
darkmoon'un söylediği gibi paketlerde fiyat yanlışlığı olmuş yazınızda.
Mengerler yada Koluman'ın sahibi olmaya gerek yok araçların doğru fiyatını bilmek için. Zira bayi sahiplerinin CLA nın fiyatını akılda tutacak kadar zamanları kalmıyor.
Yılda 30 adet kamyon alıyor olmanız ne beni bilgisiz yapar nede sizi çok bilgili yapar.
darkmoon'un söylediği gibi kimsenin birbirini kırmasına ve düşüncesini eleştirmesine gerek yok.
Yeterki kişiler genelleme yapmadan kendi düşüncelerini dile getirsinler.
Selamlar, iyi akşamlar
http://img856.imageshack.us/img856/1550/bcqi.jpg (http://img856.imageshack.us/i/bcqi.jpg/)
buyurun aldığım teklif, Eskişehir Yolu Mengerler... kusura bakmayın 145bin değil 143bin TL imiş, E serisinin kağıdını bulamadın onun için aldığımız fiyat ise 158.500 TL imiş...
sen satıcısın sadece ben de alıcı, beni yalanlamadan önce doğru bilgiyi satıcı olarak siz verin! Mengerler ya da Koluman'ın sahibi kadar yetkin varsa ona göre konuşalım istersen, senede 30 civarı Mercedes kamyon alıyoruz, yani bazıları gibi geyiğine gelip de fiyat alanlardan değiliz...
ghibli06
18-03-2014, 21:42
sayın 'satıcı' arkadaş, önce elemanın olduğun kurumu iyi temsil et ki, kimseyi savunma yapmaya mecbur etmene gerek kalmasın!
sen başından beri anlamıyorsun, Mayıs ayında Mercedes'in elinde kaç tane satılık CLA vardı? çok bilmiş satıcı söyle bakalım bana mayısta mercedeste hiç satılık CLA var mıydı? Şubata gün verilmedi mi? mercedes elindeki CLA ları, nedense grup grup galerilere sattı mı? hatta şu anda filo satışlarında sıkıntı var mı? mayısta mercedesin elinde olmayan CLA lar, %30 daha pahalı olarak galerilerde satıldı mı hem de bayi çıkışlı?
adam bana fiyat verdi, pazarlık yaptı sonra da elinde olmadığını söyledi, şubatta dizelleri gelecek dedi... fiyat olarak da benzinli ve dizel arasında çok fark olmayacak dedi, şubatta gittiğimizde aldığımız fiyatlar yukarıda, ben sana hiç en alt paket boşun boşu araba alacağım dedim mi?
senede 20 tane kamyon almak beni hiç bir şey yapmaz, sadece firma sahibinin gözünde en azından ciddi alıcı olduğumuzu gösterir, mercedesi de zaten sokaktan geçen adama satıyorsunuz ya, müşteri kitlesini de ben mi anlatacağım?
son olarak: bu kadar fanatik olmayın, sonra sattığınız araçlar patlayınca, müşteri temsilcileri kaçacak yer arıyor... kem küm etmekten başka da bir şey yapamıyorsunuz...
Terbiyesizligin luzumu yok çok bilmiş falan demek size yakışmıyor.
Gereksiz uzatmaya gerek yok tatsizliga gidecek cunku.
Kimsenin kemkum ettigi yok bu arada.
hangi araba patlamış ta kim kem kum etmis.
ghibli06
18-03-2014, 22:25
Terbiyesizligin luzumu yok çok bilmiş falan demek size yakışmıyor.
Gereksiz uzatmaya gerek yok tatsizliga gidecek cunku.
Kimsenin kemkum ettigi yok bu arada.
hangi araba patlamış ta kim kem kum etmis.
terbiyesizliği yapan sensin, sen bana aldığım fiyat için yalancılıkla suçlayamazsın...
buyurun liste, elinizde var öyle mi bu araçlar? galericiler sizden almış ama sizden 20-25bin tl pahalıya satıyorlar öyle mi? asıl siz yanlış yönlendirmeyin, belki buraya yazan 'alıcılar' arasında dersine en iyi çalışmış adamım, sebebi de eşim çok istemesine rağmen, mercedesin elinde olmayan araçları vitrine koyup satmaya çalışması oldu... alın size liste, demogoji de yapmayın insanları yanlış da yönlendirmeyin!
Mercedes Benz Fiyat Listesi ve 2. El Mercedes Modelleri | sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/mercedes-benz?query_text=cla&sorting=price_desc)
ghibli06
18-03-2014, 22:28
al 156bin tl ye bayi çıkışlı dizel
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-prestij-motors-2014-cla-180-cdi-0-km-amg-bayii-kirmizi-157824640/detay)
Peki siz haklısınız, uzatmanin luzumu yok.
ghibli06
18-03-2014, 22:32
Peki siz haklısınız, uzatmanin luzumu yok.
sayfalardır yazan sensin şimdi uzatmanın lüzumu yok deme bence... yukarıdaki tabloyu açıklarsan, cahil bilgisiz bizim gibiler de öğrenmiş olur, yani insanlar salak, aslında bayiiden 143bin tl ye alabilecekleri aracı, uyanık galerici 156 bin den satmaya çalışıyor öyle mi? ya da 132bin liralık benzinli AMG yi 150binden okutma uğraşı içindeler... sizin aklınız alıyor mu peki bu durumu?
halilcakir
18-03-2014, 22:34
Yorumların çoğunu okumadımda arkadaşlar biz bu a serisini alırken gidip bmw ye audiye bakmadıkmı sanıyorsunuz ki zaten bir audide vardı mevcutta kullandığımız :)
Kapısını açtığında yada dururken baktığında bile ne a3 le ne 1 ile kıyaslanamaz bile benim araba bana göre ki,bunu almadan önce düşündüğüm için gittim a aldım.
E serisininde blok renault olmalı ve gel gelelim banane motorundan,kağnı gibi olmasın sorun çıkarmasın ve az yaksın yeter.Zaten servisden servise servisdeki eleman açsın kaputu,ben uğraşmayim diye sıfır araba alıyorsun günlük binmeye:) Millet renault motorlu dermi demezmi falan diye değil :)
İç tasarım olarak ise çoğu üst sınıf abisi ile aynı parçalar kullanıldığını araştırırsanız göreceksiniz.
Şu renault motoru muhabbetine bazen,senin renault motorlu mercedes kaç model diyince bozulan çok oluyor diye artık söylemiyorum mesela
Günlük cls ye binen adamda böyle bir muhabbet yapmıyor zaten oda ayrı bir mevzu :)
Her şeyi geçtim mercedes gibi bir markaya yeni clio tarzı ortaya navigasyon çok komik olmuş bence ve yakışmamış :) .
Beyefendi galericilerin satis politikasi yada onlardan almayi tercih edenlerin benimle ne ilgisi var.
bunu neyini aciklamami istiyorsunuz ?
Low-Rider
18-03-2014, 22:38
Geçenlerde arkadaşımın A serisine bindm, amg paket falan değil donanımıda bilmiyorum ama sroof vardı.
Hoşuma gitti genel olarak benim, tek kötü yanı sroof'tan gelen tıkırtılardı.
A serisinde en sevmediğim nokta, amg paket'te olsa en boşu da olsa hepsinde aynı ön koltuk kullanılıyor. amg paket olmasının bir farkı olmalı sonuçta
ghibli06
18-03-2014, 22:38
Beyefendi galericilerin satis politikasi yada onlardan almayi tercih edenlerin benimle ne ilgisi var.
bunu neyini aciklamami istiyorsunuz ?
şunu açıklamanızı istiyorum, bayilerin elinde var dedikleri araç aslında yok... galericiler CLA ları toplamış, mercedes reklamını yapıyor ama arabayı galeriler satıyor... Mengerlerin elinde 2 ya da 3 tane CLA var, Ankara toplamı Koluman'la 8 i geçmez... yok bir sonraki parti yok diğer ay diye insanları oyalayıp araba satmaya çalışırken birileri, aslında o araçların olmadığını bilen galeriler işte bu fiyatlara satıyor... birebir tanığıyım bu olayın o nedenle 'insanları doğru yönlendirin'...
O zaman kendi tarafimdan cevap vereyim asla galericilere ve al sat yapan kisilere arac satisi yapmiyoruz. Yani hiv bir yerde has susurluk cikisli galeride arac goremezsiniz. Nisan teslim dizel ve benzinli cla aracim kaldi 1er adet isterseniz verebilirim :)
Ama su varki galericiler bireysel kisiler üzerinden gizlice araci satin alip galerilere koyuyorlar bunun k une gecemiyoruz nasil ithal in onune gecemiyorsak buda bu şekilde.
ghibli06
18-03-2014, 22:54
O zaman kendi tarafimdan cevap vereyim asla galericilere ve al sat yapan kisilere arac satisi yapmiyoruz. Yani hiv bir yerde has susurluk cikisli galeride arac goremezsiniz. Nisan teslim dizel ve benzinli cla aracim kaldi 1er adet isterseniz verebilirim :)
Mercedes kaçırdı müşteriyi BMW ye...
koraycano
18-03-2014, 22:56
Mercedes kaçırdı müşteriyi BMW ye...
Yeni C ile geri alırız merak etmeyin :)
Olayı çarpıtmaya abartmaya gerek yok, kimin ne için en iyisi mercedes- bmw -audi dediği belli, araçlar daha üstün, 2.eli daha iyi diye bu üç marka iyi değil. İnternetten yazılana çok inanmayın megane fsi a3 ten sadece daha performanslı ve ekonomik olabilir onun dışında ne güvenlidir , hatta daha iyi yol tutma konusuna gülerim. Hiç bir 1.6 a3 hiçbir sıfır meganın 4 katı parası olmadı :) . Ncapten 5 yıldız almak farklı güvenli araç kavramı farklı, ncap herşey değil. Daha karda ittirirken meganın bagajı içine göçüyor yapmayın etmeyin, ncapte vurulan hız ve ne şekilde vurdukları belli, ben 3 sene a3 kullandım gerçekten araç fazlasıyla tok, direkleri, sac kalınlığı, kapıların ağırlığı vs o sınıfta başka araçta yok.
Ghibli06;
Abi yanlış anlama muhalefet değil de madem yılda 30 kamyon alıyorsunuz neden size direk liste veriyorlar,o internette de yazıyor hiç mi indirimleri yok? Ben fiyat aldığımda en azından indirimli bir fiyat yazıyorlar üzerine :) Bazı galericilerde aynen dediğiniz gibi bayide sıra olması gibi sebeplerden 140 lık araca 150 yazmakta. Ben geçtiğimiz yaz 115 bin tl cla amg için fiyat aldım ancak fiyat aldığım araçların geneli 2.elde 120-125 bin tl'di yalnız galeri değil bizim millette biraz akıllı olduğu için 3-5 bindeki araçları her zaman sıfırından daha fazla para eder :)
Yeni C Serisinin fiyatları belirlendi.
Standart paket 121.200
Amg paket 151.500 TL
Ama bir çoğunuz kalitesiz olmuş dersiniz...
Fiyatlar üzerinden ne kadar indirim olacak acaba ? Ne zaman türkiyeye gelir ?
ghibli06
18-03-2014, 22:59
Yeni C ile geri alırız merak etmeyin :)
ben BMW ci hanımsa Mercedesçiydi, bu son CLA fiyaskosundan sonra koşarak uzaklaştı Mercedesten...
Fiyatlar üzerinden ne kadar indirim olacak acaba ? Ne zaman türkiyeye gelir ?
nisan diye planlanıyor fakat satis mayis i bulur gibi geliyir bana
halilcakir
18-03-2014, 23:03
Koltuklar aynı değil
amgler de dikişler orta ve yan kısımlar farklı
genel şekil olarak aynı denebilir belki
ben kullanış tarzımı anlatim
3.5 ay oldu alalı 5500 ü geçti araba
camlar kapalı sunroof açık gezerim %90 oranda
sabah çalıştırıp şehiriçinde 17km yol yaparak 3.7 yaktığını bile gördüm
bana garip gelen tek ses depo fullken yokuş aşağı parkda yakıtın hareket sesini duydum bir kaç kere depoda ama sunroof vs gayet memnunum çok şükür
hı tek gıcık olduğum anahtarı basılı tutsanda kendi kendine kapatmıyor camları vs
ama yani bu paraya böyle keyifle kullanacağım başka araba yok bana göre
ghibli06
18-03-2014, 23:04
Ghibli06;
Abi yanlış anlama muhalefet değil de madem yılda 30 kamyon alıyorsunuz neden size direk liste veriyorlar,o internette de yazıyor hiç mi indirimleri yok? Ben fiyat aldığımda en azından indirimli bir fiyat yazıyorlar üzerine :) Bazı galericilerde aynen dediğiniz gibi bayide sıra olması gibi sebeplerden 140 lık araca 150 yazmakta. Ben geçtiğimiz yaz 115 bin tl cla amg için fiyat aldım ancak fiyat aldığım araçların geneli 2.elde 120-125 bin tl'di yalnız galeri değil bizim millette biraz akıllı olduğu için 3-5 bindeki araçları her zaman sıfırından daha fazla para eder :)
ben özel fiyat bile almadım zaten emin ol hiç niyetleri yoktu özel fiyat vermeye... E180 için yapabilecekleri dip fiyat da 158.500 tl oldu...
sonuç: 2 tane CLA için çıkılan yolda 1 adet Xdrive F30GT 2.0d 177bin tl ile BMW öne geçti, diğer araç içinse girişimler devam etmekte :)
Koltuklar aynı değil
bana garip gelen tek ses depo fullken yokuş aşağı parkda yakıtın hareket sesini duydum bir kaç kere depoda ama sunroof vs gayet memnunum çok şükür
hı tek gıcık olduğum anahtarı basılı tutsanda kendi kendine kapatmıyor camları vs
1 serisi o sınıfta en keyifli araç denemenizi tavsiye ederim :)
ben özel fiyat bile almadım zaten emin ol hiç niyetleri yoktu özel fiyat vermeye... E180 için yapabilecekleri dip fiyat da 158.500 tl oldu...
sonuç: 2 tane CLA için çıkılan yolda 1 adet Xdrive F30GT 2.0d 177bin tl ile BMW öne geçti, diğer araç içinse girişimler devam etmekte :)
hayırlı olsun bmw daha iyi bir seçim olmuş.
Hangi araci dusunuyorsaniz fiyati ve temini icin ozelden goruselim isterseniz.
Kamyonlarda da cok agresif fiyatlar sunabilirim.
abi daha önce bi abimizn başına gelmiş bana anlattı aynen şöyle. karşıdan bi mercedes geliyor. abimiz kaportacı o arabada boya var diyor. vardı yoktu derken aracın yanına gidiyorlar. adam sıfır almş 6 ay önce. sıfır hata diyor. kaportacı bakıyor boya var. adam daha sonra servise gitmiş boya çıkmş. sora bayiyeyle baya uğraşmş. 1 sene kadar sonra bayi aracı sıfırlamş.
insignia yeni çıktığnda çorumda bi abimiz lpg takp sıkıntı yaşayınca aracı baya kötülemişti. o adama da sıfır insignia verdilerdi.
Sinan'S2k
19-03-2014, 08:47
Selamlar e serisi ile net bilgim yok ancak CLA ile ilgili yazdığınız araç CLA200 yani benzinli model ve fiyattan anladığımda urban modeli. Arkadaşta haliyle yanlış yönlendirmeyelim diyor ***** boş urban paket şu a 120000 tl. Doğru söylemiş yani.
Sizin sonra fiyatı 145000 dediğiniz aracın dizel ve amg model olduğu çıkıyor. Yani 98500 olan bir cla'nın fiyatının 145000 olduğu falan yok. Şu an 145000 e en dolu paket amg cla200 alabilirsiniz.
Fiyatlar o kadar hızlı değişiyorki karışıklık yaşanması normal bencede. Ancak emin olun şu an Audi ve Bmw fiyatları Mercedes fiyatlarından fazla. Bence Mercedes'in pazarlama stratejisi çok başarılı. Özellikle sağladıkları kredi konusunda çok memnun kaldım ben.
ghibli06
19-03-2014, 09:06
Selamlar e serisi ile net bilgim yok ancak CLA ile ilgili yazdığınız araç CLA200 yani benzinli model ve fiyattan anladığımda urban modeli. Arkadaşta haliyle yanlış yönlendirmeyelim diyor ***** boş urban paket şu a 120000 tl. Doğru söylemiş yani.
Sizin sonra fiyatı 145000 dediğiniz aracın dizel ve amg model olduğu çıkıyor. Yani 98500 olan bir cla'nın fiyatının 145000 olduğu falan yok. Şu an 145000 e en dolu paket amg cla200 alabilirsiniz.
Fiyatlar o kadar hızlı değişiyorki karışıklık yaşanması normal bencede. Ancak emin olun şu an Audi ve Bmw fiyatları Mercedes fiyatlarından fazla. Bence Mercedes'in pazarlama stratejisi çok başarılı. Özellikle sağladıkları kredi konusunda çok memnun kaldım ben.
hocam ben derdimi anlatamıyorum sanırım, istenilen araçlar yok şu anda, geçen sene mayıs ayında da yoktu... sahibinden.com listesini yayınladım ki, galerilerin fiyatlarını görün diye, boş+boş CLA yı koyup onda da bayi başına 1 ya da 2 tane ya var ya yok, yok mayısta gelecek yok sonbaharda gelecek diye oyalıyorlar, mayısta bize verilen gün şubat ayı idi...
Mengerlerle bu yüzden tartıştım, nasıl oluyor peki galeriler bayii çıkışlı CLA kaynıyor fiyatları da sizin 20-25 bin tl üzerinizde dedim... verdikleri cevap 'artık filo satışlarında çok sıkı denetim oluyor bu sebepten dolayı' dedi...
Mercedes alıyorum diyorsun, renk seçeneği yok... elinde yok sadece beyaz var... dizel olsun diyorsun AMG olsun diyorsun sanırım şu anda sadece 14-15 tane sıfır araba var bayiilerde...
Borusan en azından dünya kadar seçenekle getiriyor araçları ve de grey markettekiler bayii fiyatlarından daha ucuz... ben ilk defa yaşadım bayiinin 143.000 TL dediği arabanın galeride 'bayii çıkışlı' sıfır olarak 156.000 TL ye satıldığını...
halilcakir
19-03-2014, 09:07
Neye göre daha keyifli işte konu bu.
1 e baktığımdada kapısını açıp içine bindiğimdede o kadar yavan gelmiştki gözüme,"bu ne be" demiştim a ya göre.
Herşey amaca ve beklentiye göre değişiyor. Günlük kullanım amacıyla aldığım bir araba diğerinden biraz daha yavaş olsa nolur olmasa nolur. Ama hergün baktığımda tipi,iç tasarımı hoşuma gitmezse işte o olmaz. Yoksa marşa basınca 1 de tırlıyor a3 de benimkide tırlıyor dizel yani işte:)
Özetle alın zevkle binersiniz arkadaşlar ben tavsiye ederim :)
Olayı çarpıtmaya abartmaya gerek yok, kimin ne için en iyisi mercedes- bmw -audi dediği belli, araçlar daha üstün, 2.eli daha iyi diye bu üç marka iyi değil. İnternetten yazılana çok inanmayın megane fsi a3 ten sadece daha performanslı ve ekonomik olabilir onun dışında ne güvenlidir , hatta daha iyi yol tutma konusuna gülerim. Hiç bir 1.6 a3 hiçbir sıfır meganın 4 katı parası olmadı :) . Ncapten 5 yıldız almak farklı güvenli araç kavramı farklı, ncap herşey değil. Daha karda ittirirken meganın bagajı içine göçüyor yapmayın etmeyin, ncapte vurulan hız ve ne şekilde vurdukları belli, ben 3 sene a3 kullandım gerçekten araç fazlasıyla tok, direkleri, sac kalınlığı, kapıların ağırlığı vs o sınıfta yok.
Kapi agirligina sac kalinligina carpisma guvenligini baglamissin, muhattap bile olmam. Kolay gelsin :)
arkadaşlar biraz önyargısız yaklaşırlarsa herkesin çamur attığı o ekran tarzını diğer markaların da kullandıklarını göreceklerdir, yani sadece bu araçlarda sonradan konmuş tarzında suçlamalar yersiz.
diğer yandan ben sadece Türkiye'de opsiyon düşkünlüğü görüyorum, ne kadar opsiyon az olursa o araç tü kaka mantığı hakim.
şu an Almanya'da ki sahibinden tarzı siteleri açıp baksanız ilanlarda ki çoğu aracın çıplak olduğunu görürsünüz, yıl olmuş bilmem kaç hala bmwlerde manuel çevirmeli klimalar mevcut gibi.
kısaca araçlarda ne olduğu taleplere bağlı, almanlar aracı binmek için alıyor tersine Türkiye'de hava atmak için alıyor denebilir.
araçlarda ki diğer kaporta boya ve diğer bayi kaynaklı sorunlar bayiyi ilgilendirir, bayinin yaptığı ahlaksızlıklardan dolayı markayı kötülemek anlamsız.
arkadaşlar biraz önyargısız yaklaşırlarsa herkesin çamur attığı o ekran tarzını diğer markaların da kullandıklarını göreceklerdir, yani sadece bu araçlarda sonradan konmuş tarzında suçlamalar yersiz.
diğer yandan ben sadece Türkiye'de opsiyon düşkünlüğü görüyorum, ne kadar opsiyon az olursa o araç tü kaka mantığı hakim.
şu an Almanya'da ki sahibinden tarzı siteleri açıp baksanız ilanlarda ki çoğu aracın çıplak olduğunu görürsünüz, yıl olmuş bilmem kaç hala bmwlerde manuel çevirmeli klimalar mevcut gibi.
kısaca araçlarda ne olduğu taleplere bağlı, almanlar aracı binmek için alıyor tersine Türkiye'de hava atmak için alıyor denebilir.
araçlarda ki diğer kaporta boya ve diğer bayi kaynaklı sorunlar bayiyi ilgilendirir, bayinin yaptığı ahlaksızlıklardan dolayı markayı kötülemek anlamsız.
türkiyede opsiyon düsüklügü yok çokta olması gereken ve fazlasıyla herşey var ozellikle üst segmentlere dogru. parasını verdikten sonra getirilecek nasılsa
burdaki mevzu paketlestirme sıkıntısı . atıyorum yurtdısında geri gorus kamerasını tek basına takarsın ama burda park sensörüyle birlikte takarsın ekstra fiyat biner +otv + kdv ucuk fiyatlar cıkar cogu kullanıcıda istemeyeceginden tercih etmezler .he isteyen 3-5 kişi olur tüm opsiyonları koyar getirir oda zevktir paradır
bayi kaynaklı dediginiz ahlaksızlık aracın servisinde ıvır zıvırında hata varsa boklarsın yada satıs danısmanı artistin tekidir begenmessin ondan memnun kalmassın (çogu esenyurt dogus vw satıscısı gibi)
ama ortada hatalı üretlimden ıvırdan zıvırdan kaynaklıysa tabi marka suclancak mengenler has borusan yada nebilim dogus üretmiyor sonucta otomobilleri
arada Anamur lafı geçti değinmeden geçemedim :) bir de Anamur-Gülnar yolu vardır ki orası da es geçilmemeli :)
Karaman yolunun başları sanırım abi yanılmıyorsam, oralar da güzeldir :)
Filo satışları şuan çok sıkı denetleniyor, Ve galerilerde yapılan satışlardan dolayı ilgili bayilere maddi olarak cezai işlemler olmuştur.
Filo kapsamında talep edilen satışlarda Mercedes Benz Türkiye çok ince eleyip sık dokuyor.
Ama şöyle bir örnek vereyim.
Bölgemizde gıda işiyle uğraşan bir müşterimize aracı normal liste fiyatından sattık. Aracın plakasını çıkarttık, Müşteri aracı bayiden teslim almadan aldığı fiyatın biraz üstüne galeriye sattı ve galeride bunu yüksek fiyatlara piyasada pazarladı.
Bu durumun önüne geçmek biraz zor.
Grey marketlerin neden ucuz olduğunu iyi biliyorsunuzdur.
Ama bu yeni çıkan aracın az sayıda olması sadece Mercedes'e özgü bir durum değil. Bir çok markada yeni ürün lansman aracı az sayıda bulunuyor. Honda'da da durum bu şekilde,Bmw'de de, Audi'de de. Hatta Vw de durum hep böyle :)
Renk konusuna gelince ise talep ne yöndeyse bayiler o renklere yönelir, Yani bu renk talebini kullanıcıllar belirliyor.
Şuan önümde 5 adet E 180 bulunuyor. Paladyum Gri - Beyaz - Dolomit Kahve- Kavansit Mavi - Siyah -Siyah
Yani renk çeşitliliği yaratmaya çalışıyoruz ve şuan Metalik renkleri Mercedes Benz de destekliyor.
Şuan bayideki A Serisinde renkler Şu şekilde Beyaz-Kırmızı-Mavi-Gri-Beyaz
Ama tabi hepsini beyaz yapmak işin kolayına kaçmak olur çünkü beyaz her zaman talep görüyor.
ortada hatalı üretim varsa ki olduğunda üreticiler sahipleniyor araçlarını,buna medya başta olmak üzere bizzat ta gördüm.
yine dediğim gibi bunu bayi yada yetkili servis görmezden geliyorsa üretici ne yapabilir?
müdahale etmesi için üreticinin haberi olması gerekiyor bu durumdan doğal olarak.
mesela eski model smartımda çıkan elektriksel bir problemden ötürü servise gitmiştim,araç yapıldı yeni parça takıldı vs faturayı ödeyeceğim zaman bana denen,
üretim hatası kaynaklı bir arıza borcunuz yok!!
ve araç 11 yaşında idi o zaman ve eski de olsa adamlar sahip çıktı araçlarına.
yeni model aldığım smartımda da arka cam çerçevesinde su birikme problemi var,açınca olduğu gibi aşağıya akıyor.
boş bir vaktimde yine gideceğim ve tahminimce bu da üretici kaynaklı hata olarak düzeltilir.
anlatabilmişimdir umarım.
Bayilerle probleminizi çözemediğiniz takdirde müşteri hizmetlerinden konuyla ilgili şikayetinizi dile getirdiğinizde emin olun sorun çözülür.
ghibli06
19-03-2014, 10:17
Filo satışları şuan çok sıkı denetleniyor, Ve galerilerde yapılan satışlardan dolayı ilgili bayilere maddi olarak cezai işlemler olmuştur.
Filo kapsamında talep edilen satışlarda Mercedes Benz Türkiye çok ince eleyip sık dokuyor.
benim dediğim tam olarak buydu işte, ben başımdan geçeni anlatıyorum, polemik de yapmıyorum yanlış da yönlendirmiyorum görüldüğü üzere...
Kapi agirligina sac kalinligina carpisma guvenligini baglamissin, muhattap bile olmam. Kolay gelsin :)
Haklısınız 1.6 a3 meganın 4 katı parası, daha iyi yol tutar ve daha guvenlidir yalnız sizin arkadas fsi a cok para vermiş s3 veriyolar 4 megane parasına :)
Bayilerle probleminizi çözemediğiniz takdirde müşteri hizmetlerinden konuyla ilgili şikayetinizi dile getirdiğinizde emin olun sorun çözülür.
Pm göndermiştim mesaj kutunuz dolu sanırım
Mercedes Benz allah belanı versinnn!!!! Servisine ateşler salsınn!!!
ghibli06
19-03-2014, 10:44
Mercedes Benz allah belanı versinnn!!!! Servisine ateşler salsınn!!!
gündelik hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama e39 530d in eline su dökemez yenilerin çoğu...
gündelik hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama e39 530d in eline su dökemez yenilerin çoğu...
Sadece elimde o kaldı zaten :p sen bakma listenin kalabalık olduğuna :D
İnanılmaz memnunum, oda 06 plaka :)
Babam tam bir MB fanatiğidir, o bile sulanıyor sanırım ona vericem arabayı :) 2003 E200 K. avantgarde var beğenmedi, binmiyor. Nerde o eski mercedesler diyor :p
Geri dönüş yaptım,
Pm göndermiştim mesaj kutunuz dolu sanırım
darkmoon
19-03-2014, 11:23
Babam tam bir MB fanatiğidir, o bile sulanıyor sanırım ona vericem arabayı :) 2003 E200 K. avantgarde var beğenmedi, binmiyor. Nerde o eski mercedesler diyor :p
w211 ler gene çok iyi benim amca e250 vardı w212 beğenmedi kaldıki adam hayatı boyu 80 lilerden beri benim bildiğim mercedescidir ve hep e kasa sürüyordu gitti cls aldı
bir eniştede w212 var eski e280cdi w211 ni geri almak istedi satmışlar.. o aracıda sattığına çok pişman oldu..
w211 adam gibi makyajlı dolu panoromik cam tavanlı bir şey almak istiyorumda şansıma ötv zammına denk geldik benim bakdığımda 60-70 olan araçlar şimdi olmuş 80-90 ...
Sinan'S2k
19-03-2014, 13:08
hocam ben derdimi anlatamıyorum sanırım, istenilen araçlar yok şu anda, geçen sene mayıs ayında da yoktu... sahibinden.com listesini yayınladım ki, galerilerin fiyatlarını görün diye, boş+boş CLA yı koyup onda da bayi başına 1 ya da 2 tane ya var ya yok, yok mayısta gelecek yok sonbaharda gelecek diye oyalıyorlar, mayısta bize verilen gün şubat ayı idi...
Mengerlerle bu yüzden tartıştım, nasıl oluyor peki galeriler bayii çıkışlı CLA kaynıyor fiyatları da sizin 20-25 bin tl üzerinizde dedim... verdikleri cevap 'artık filo satışlarında çok sıkı denetim oluyor bu sebepten dolayı' dedi...
Mercedes alıyorum diyorsun, renk seçeneği yok... elinde yok sadece beyaz var... dizel olsun diyorsun AMG olsun diyorsun sanırım şu anda sadece 14-15 tane sıfır araba var bayiilerde...
Borusan en azından dünya kadar seçenekle getiriyor araçları ve de grey markettekiler bayii fiyatlarından daha ucuz... ben ilk defa yaşadım bayiinin 143.000 TL dediği arabanın galeride 'bayii çıkışlı' sıfır olarak 156.000 TL ye satıldığını...
Anlıyorum siz tamamen başka bir konudan bahsediyorsunuz. Dediğiniz doğru Galeriler çok araç alıyorlar bayilerden. Mercedes'in elinde araç tutmaması gerçekten yanlış bir durum. Stokta tutmaları gerekiyor. Siz nasıl bir CLA istiyordunuz? AMG exclusive li hafıza paketli fln mı?
ghibli06
19-03-2014, 14:47
Anlıyorum siz tamamen başka bir konudan bahsediyorsunuz. Dediğiniz doğru Galeriler çok araç alıyorlar bayilerden. Mercedes'in elinde araç tutmaması gerçekten yanlış bir durum. Stokta tutmaları gerekiyor. Siz nasıl bir CLA istiyordunuz? AMG exclusive li hafıza paketli fln mı?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2013-mercedes-cla-200-amg-0-km-bayi-cikisli-hemen-teslim-155661820/detay)
ben bunun AMG sini istiyordum, siyah ve dizel olmalıydı ama geçen sene dizel seçeneği yoktu tamam benzinli olsun dedik... ama öğrendik ki araç yok!!! bakın ilandaki araç O km bayii çıkışlı 2013 model ve de arkadaşların 2014 modelini 131bin TL den sattıklarını söyledikleri araç, ilan fiyatı 135 bin TL... sizin mantığınız alıyor mu bu durumu?
ghibli06
19-03-2014, 16:06
Peki burada Suç kimin ?
kendi tespitlerim:
1- elinde olmayan arabayı vitrine koymayacaksın, vitrindeki arabaya bile satıldı demeyeceksin
2- elinde olmayan arabaya fiyat çıkartmayacaksın
3- teslim tarihin (tahmini) 2 ay kadar uzamayacak
4- galericilerin bayiiden aldığı araçları kontrol edemiyorsanız, daha fazla araç getirerek en azından ihtiyaçları karşılayıp, Mercedesin bedava reklamının kullanılmasını engelleyeksin
hayatımızda ilk defa araba almıyoruz bayiiden, büyük markalar grey marketle başa çıkmaya çalışırken, mercedes elindeki araçları galerilere satıyor ki, 1 ay sonra %25 fazlasına satılsın diye...
Low-Rider
19-03-2014, 16:32
hacı sen nabıyon her araba için gidip fiyat mı alıyorsun :D
Low-Rider
19-03-2014, 16:37
Koltuklar aynı değil
koltuk yapısından modelinden bahsediyorum döşemeden değil, döşemeler dışında koltuklar aynı değil mi yani ?
Sinan'S2k
19-03-2014, 16:41
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2013-mercedes-cla-200-amg-0-km-bayi-cikisli-hemen-teslim-155661820/detay)
ben bunun AMG sini istiyordum, siyah ve dizel olmalıydı ama geçen sene dizel seçeneği yoktu tamam benzinli olsun dedik... ama öğrendik ki araç yok!!! bakın ilandaki araç O km bayii çıkışlı 2013 model ve de arkadaşların 2014 modelini 131bin TL den sattıklarını söyledikleri araç, ilan fiyatı 135 bin TL... sizin mantığınız alıyor mu bu durumu?
Kötü bir durum ancak bu durumu oluşturanda halkımızın kendisi. 3-5 birilerine çakayım mantığı olduğu sürece sıkıntıda bu şekilde devam eder. Tutturabilirse yani.
Bayiye gidip adam 5000tl verip sıraya yazılıyor. 3-4 ay sonra alıp böyle ilana koyuyor. İlginç iş hakikaten.
ghibli06
19-03-2014, 16:45
Kötü bir durum ancak bu durumu oluşturanda halkımızın kendisi. 3-5 birilerine çakayım mantığı olduğu sürece sıkıntıda bu şekilde devam eder. Tutturabilirse yani.
Bayiye gidip adam 5000tl verip sıraya yazılıyor. 3-4 ay sonra alıp böyle ilana koyuyor. İlginç iş hakikaten.
yok hocam bak arkadaş da itiraf etti, CLA ların yarısından fazlası resmi olarak aracısız filo olarak galerilere satılmış... hatta yetmemiş adam parasını yatırmış yeni partilerden bile galerilere giden var...
yemin ederim hatun için uğraştım, yoksa mercedesle en ufak alakam olmaz hele bu tavırlarını gördükten sonra...
Gittim üsenmedim inceledim öyle videodaki gibi bastırınca çatırtı çuturtu, kadranın altındaki plastik filan çekince çıkmıyor içinde de 1 e göre öyle bi doluluk göremedim kalorifer petekleri yanıltıyor olabilir, direksiyon derisi bmwden kaliteli- kalitesiz gelmedi, kaliteli normal deri, bmwdeki kabartmalı bir deri simit daha kalın, kaput amortisörüne filan bakmadım yoksa kötü, a ve clayı ayrı inceledim test surusu yapmadım, a nın bagajıda 1 gibi ufak, dizelde otomatiği varsa a3 e tercih edebilirim , dizel olmazsa tercih bmw olur, bmwde otm. Dizel olsa yine dolusundan bmw alirim. Showroomda 2 aractada videodaki sıkıntılar yoktu sonuç olarak + mercedes su aracların kombinasyonuna dikkat etmeli showroomdaki bi aracın dışı ağır, kahverengi klasik bi havası var iç döşeme karbon gitmemişti :)
Olayı çarpıtmaya abartmaya gerek yok, kimin ne için en iyisi mercedes- bmw -audi dediği belli, araçlar daha üstün, 2.eli daha iyi diye bu üç marka iyi değil. İnternetten yazılana çok inanmayın megane fsi a3 ten sadece daha performanslı ve ekonomik olabilir onun dışında ne güvenlidir , hatta daha iyi yol tutma konusuna gülerim. Hiç bir 1.6 a3 hiçbir sıfır meganın 4 katı parası olmadı :) . Ncapten 5 yıldız almak farklı güvenli araç kavramı farklı, ncap herşey değil. Daha karda ittirirken meganın bagajı içine göçüyor yapmayın etmeyin, ncapte vurulan hız ve ne şekilde vurdukları belli, ben 3 sene a3 kullandım gerçekten araç fazlasıyla tok, direkleri, sac kalınlığı, kapıların ağırlığı vs o sınıfta başka araçta yok.
Her aracın belirli fiyat aralığı, hedef satış maliyeti varsa ona göre aracın malzemesi,kaportası daha kaliteli ve elit hal alıyor. Detaya girdikçe iş uzar her yönden. Bugün 130 bin tl'ye 1.4 A3 satılıyor, megane'nin en pahalısı 80 nin tl. Aradaki maliyet farkına göre kıyasladığında renonun ithal araçları sandığın kadarda plastik değil Onur ama yerlilerde doğru dediğin. Oturupda Audiyle Renault'u kıyaslayacak adam tanımıyorum o ayrı mesele. Birisi premium marka diğeri fransız otomobili :)
Neyi itiraf etmişim !
Mercedes Benz galerilere araba satmıyor!
Galericiler farklı yollardan bireysel kişileri kullanarak araçları alıyor!
yok hocam bak arkadaş da itiraf etti, CLA ların yarısından fazlası resmi olarak aracısız filo olarak galerilere satılmış... hatta yetmemiş adam parasını yatırmış yeni partilerden bile galerilere giden var...
yemin ederim hatun için uğraştım, yoksa mercedesle en ufak alakam olmaz hele bu tavırlarını gördükten sonra...
1- Hızlı davranan kazanır sonuçta yüzlerce insan şuan bayiden aldığı CLA ları kullanıyor.
2- Elimizde olmayan araca fiyat çıkartmazsak kişiler nasıl araç alacak?
3- Fabrikadan üretim talep ettiğin takdirde 1 aylık bir süreçte üretim sürüyor. ve 1 ay kadarda nakliyesi ve teslimatı sürüyor.
4- Daha fazla araç geliyor zaten şuan. Fakat lansman yılında fazla üretim olamıyor.
kendi tespitlerim:
1- elinde olmayan arabayı vitrine koymayacaksın, vitrindeki arabaya bile satıldı demeyeceksin
2- elinde olmayan arabaya fiyat çıkartmayacaksın
3- teslim tarihin (tahmini) 2 ay kadar uzamayacak
4- galericilerin bayiiden aldığı araçları kontrol edemiyorsanız, daha fazla araç getirerek en azından ihtiyaçları karşılayıp, Mercedesin bedava reklamının kullanılmasını engelleyeksin
hayatımızda ilk defa araba almıyoruz bayiiden, büyük markalar grey marketle başa çıkmaya çalışırken, mercedes elindeki araçları galerilere satıyor ki, 1 ay sonra %25 fazlasına satılsın diye...