Orijinalini görmek için tıklayınız : Genel Sağlık Sigortası Borcu
bu konu hakkında bize biraz bigi verebilecek birileri varmı ? devlet bana yine biyerlerden borç cıkarmış ben bu dönem boyunca zaten öğrenciyim ? nasıl olur anlam veremedim ?
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
GSS 13 ü seçip sizinde borcunuz var mı yok mu görebilirsiniz..
snan1910
18-07-2013, 18:19
Ramazan bendede 124tl gözüküyor şuan, geçen senede forumda konusu açılmış 118tl borcum çıkmıştı öğrenci belgesi götürmüştüm anlaşılan yine götürmek gerekiyor
Low-Rider
18-07-2013, 18:25
288TL çıktı benimde
nedir bu
Bende de kişi kaydı bulunamadı diyor :D
yuh bu ne bee bende 966 lira gözüküyo ne iş
mannerboy
18-07-2013, 18:34
borcum yok :)
SerkanYazgan.
18-07-2013, 18:39
Öğrenci belgesini alıp ssk ya gidip sildirebiliyorsunuz.
Öğrenci belgesini alıp ssk ya gidip sildirebiliyorsunuz.
ben bu öğrenci belgemle sgkya gitmiştim nerden çıktı bu şimdi acaba girilmedi mi sisteme ??
Cliosportve
18-07-2013, 18:42
Yaş limitinin üzerindeyseniz isterseniz çift anadal profluk okuyun GSS ye tabisiniz :)
Yaş limiti sanırım 25 idi
darkmoon
18-07-2013, 18:49
gss yani Genel Sağlık Sigortası borcudur o.. öğrenci olduğunuza dair ibr kağıt alıp giderseniz silerler sorun kalmaz büyük ihtimal.. bu gelir beyanı etmeyenlere çıkartılmış yada belli bir işi gücü olup gelirini beyan etmemişlere devletin belli kademelerden çıkardığı sağlık sigortası gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam... öğrenciyseniz öğrenci belgesi alıp sildire biliyordunuz.. borcu çıkmayanlarda büyük ihtimal zaten ya ssk lıdır yada bağkurlu yani zaten sisteme dahildirler..
1634,21 TL diyor. SGK'ya öğrenci belgesi götürmediğim için mi çıkıyor bu borç?
Cliosportve
18-07-2013, 18:57
Yaşın 20 ise ve üniversitede okuyorsan evet
Bazen böyle aksaklıklar yaşanıyor maalesef
Gidip kendin ilgilenmen gerek
Yalnız çok kısa sürüyor işlem
Gözünde büyümesin
5 dk nı almıyor sabahtan gidersen
darkmoon
18-07-2013, 18:58
Burda zamanında böyle bir konu daha açılmışdı yanlış hatırlamıyorsam bazı arkadaşlar okudukları ünv lerden öğrenci belgesi alıp sildirmişdi..
öğrenci belgesi ile gidersen çalışmadığın gelirin olmadığı için öğrenci olduğun için silmeleri gerekir..
bana niye kişi kaydı yoktur diyor bu
bizi adamdan saymıyore?
Yaşın 20 ise ve üniversitede okuyorsan evet
Bazen böyle aksaklıklar yaşanıyor maalesef
Gidip kendin ilgilenmen gerek
Yalnız çok kısa sürüyor işlem
Gözünde büyümesin
5 dk nı almıyor sabahtan gidersen
Evet üniversitede okuyorum, son sınıfa geçtim. Bir kaç dönemdir götürmüyordum sanırım ondan birikip bu kadar çok çıkmış. Geçen gün aklımdan da geçti bugün yarın giderim diyordum. Yarın sabah gidip halletmeli o halde :) Çok teşekkür ederim cevabınız için.
snan1910
18-07-2013, 19:01
Benim emekli sandığı sağlık güvencem var
Okuyorum
Bu ikinci gidip sildirişim olucak neye göre kime göre borç çıkartıyorlar anlamadım, gelir yok, sağlık güvencesi var neyin borcu bu?
darkmoon
18-07-2013, 19:01
bana niye kişi kaydı yoktur diyor bu
bizi adamdan saymıyore?
bağkur cari yada rpim 16/17 yada sgk kısmından sorgulatın sizin borç ayrı çıkar :D
Burda zamanında böyle bir konu daha açılmışdı yanlış hatırlamıyorsam bazı arkadaşlar okudukları ünv lerden öğrenci belgesi alıp sildirmişdi..
öğrenci belgesi ile gidersen çalışmadığın gelirin olmadığı için öğrenci olduğun için silmeleri gerekir..
Şu an elimde halihazırda ingilizce evraklar var, umarım bunu sorun etmezler çünkü şu sıralar memleketteyim.
yahu geçende 800 küsür tl çıkmıştı gidip dilekçe verdim şu tarihte işe girdim ve borçlarımın silinmesini istiyorum diye sonrasında silmişlerdi. şimdi çıkan 288tl neyin nesi anlamadım yaa, teşekkürler
cagri-35
18-07-2013, 19:15
Ne alaka bende anlamadım bu muabbet basaldıgında unıversıte ogrencısıydım sonra hemen bıter bıtmez askere gıttım ardındanda gelır gelmez ıse gırdım sımdı 480 tl borcu gözüküyor. ne yapmam lazım,? O donemde ogrencı olduğuma sonrasında asker olduğuma daır su andada çalıştığıma daır evrak vs mı ugrasıcam. Ya arkadaş bı ısıde duzgun vatandaşı yormadan yolmadan yapın be...
slowmotion
18-07-2013, 19:18
bu borç ilerde başınızı ağrıtabilir. çoğu kimse duyarsız...
lethaldoze
18-07-2013, 19:26
Konu vardı zeten ne dir bu gss diye galiba. Neyse Benim borçta 800 küsürlerde.
Kapıya haciz gelmediği sürece ödemem ödetmem.
BU kadar saçma sapan bir borcu asla kabul etmem. Bi ara taksitlendiridiler. Çou kişi gidip taksitlendirdi. Benim hiç işim olmadı. Takstilendiripte evet kabul ediyorum bu borcu dememek için... ne işe yarayacaksa... Allah bunu bulanın ortaya çıkaranın belasını versin.
Ben tc No ile sorguladım kişi kaydı bulamadı diyor adam değilmiyiz biz :D
imprezaWRC
18-07-2013, 19:34
İşsizsen veya öğrenciysen ne halt etmeye gss kilitler anlayamadım gitti. İşin daha ottan kısmı ise, ssk prim gününü doldurup emekli olan ancak emekli maaşını henüz almayanlarada bu borcu kilitliyorlar. O durumda olanlarda bir yerde işe girersede henüz alamadığı emekli maaşından her ay 2 TL kırpıyorlar.
Ne güzel icatlar değil mi ?
Bana da 1200e yaklaşık borç çıkmıştı. Öğrenci belgesi ile SGK'ya gidince düzeltiyorlar. Şimdi mezun olduk bakalım napıcaz :D
darkmoon
18-07-2013, 20:37
sanırım yıllık falan çıkartıyorlar ödenmesse her sene katlanıyor
Low-Rider
18-07-2013, 20:49
ee ben öğrenci değilim artık napacam neden geliyor bu borç?
Mezun oldum ben bir seneyi geçiyor, arada sigortam da oldu 4-5 ay ama şu anda yok ve 76x tl borç gözüküyor. Ne yapmam gerekiyor ben para kazanmıyorum şu anda bu borcu nasıl ödememi bekliyorlar böyle saçma sistem mi olur para kazanmayan insana borç mu çıkar. Bir Allahın kulu mantıklı açıklamasını yapsın bunun. Zaten 10 bin borçla işsiz güçsüz mezun olduk şimdi bir de bu çıkıyor. Nereye domalıyoruz?
Day Walker
18-07-2013, 20:58
Beni tanımıyolar :)
Güzelce anlatın, anladıklarından emin olduktan sonra belgenizi teslim edin. Benim 4. de tam olarak idrak ettiler çünkü. Gelir testi bile doldurttu, anlayışı tamamiyle kıt olan birisi. :D
darkmoon
18-07-2013, 21:02
ee ben öğrenci değilim artık napacam neden geliyor bu borç?
şu anda çalışıyormusun ??
banka üstünden yada resmi yollarla adına kira v.b türü düzenli bir gelir geliyormu ?? çünkü bunu tespit ediyorlar artık havuz sistemine geçdiler..
DH den alıntı..
1- Gelir tesbiti ve bankalar-kurumlar
5510 sayılı SS ve GSS Kanunu’nun 8 ve 100’üncü maddeleri gereğince, tüm bankalar ile tüm kurum-kuruluşlar her türlü kişisel bilgilerimizi SGK’ya vereceklerdir. Kimin hangi bankada kaç parası var, kimin hangi tapuda hangi evi, tarlası, bağı-bahçesi var, kimin hangi trafik müdürlüğünde hangi plakalı aracı var, kim hangi evde kiminle oturuyor, kimin vergi kaydı var, kimin kira geliri var, kimin sprorcu lisansı var, kimin atı-ineği-keçisi var, kimin şirkete ortaklığı var, kimin borsada hisse senedi var, kimin çek karnesi var, kim kaç kilo fındık sattı, kim kaç kilo çay üretti, kim kaç kilo üzüm üretti gibi bütün bilgilerimiz SGK’da olacaktır.
SGK bu bilgiler ile bizden alacağı beyana göre, “Harcamalarımıza” göre birlikte ikamet ettiğimiz ailenin tüm gelirini ortaya çıkaracak. Mesela hiç malınız-mülkünüz-paranız-arabanız olmasa bile ikamet ettiğiniz eve kira veriyorsanız kira bedeli geliriniz sayılacaktır. Ev kendinizin ise kira verseydiniz kaç para kira vereceğiniz belli edilip, bu rakam geliriniz sayılacaktır.
Öte yandan yeşil kart için kaymakamlıklara gidenler için de benzer şekilde gelir tesbiti ile karşılaşacaklar ve tesbit edilen gelire göre bu kişiler de SGK’ya gönderilecektir.
2- Tespit edilen gelire göre GSS primi
HarcamalarInIz da dikkate alınarak tespit edilecek ailenin geliri, ailenin kişi sayısına bölünecek ve ortaya çıkan rakam;
a-Asgari ücretin üçte biri (212,9) ile asgari ücret (638,7) arasında olması halinde her ay, 25.55
b-Asgari ücret (638,7) ile iki asgari ücret (1277,4) arasında olursa her ay 76,64,
c-İki asgari ücretten (1277,4) fazla ise 153,29, YTL genel sağlık sigortası (GSS) primi ödenecektir.
3- Prim borcu olan hastaneye cebinden gider
HastalanIp hastaneye gidildiği gün, şayet tek kuruş GSS prim borcunuz varsa ne siz ne de ailenize SGK sağlık yardımı vermez, cebinizden ödeme yapacaksınız. Prim borcunuz yok ama hiç SGK’ya kaydınız da yoksa hastane sizi SGK’ya gelir tesbiti için gönderecek. Bu arada ben SGK’ya GSS primi ödemem, hastaneye de gitmem diyebilirsiniz ama kaç yıl sonra olursa olsun ne zaman hastaneye gider ve SGK’dan yardım isterseniz geçmiş yıllarda ödemediklerinizi de gecikme zam ve faiziyle ödeyeceksiniz. Gecikme zam ve faizinden kurtulmanın, prim ödemeden GSS’den yararlanmanın yolu yok mu diye soruyorsanız var. Ne zaman genel seçimlere aday olarak girer ve seçildikten sonra TBMM’de yemin ederseniz ertesi gün sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlarsınız hem de tek kuruş ödemeden.
Low-Rider
18-07-2013, 21:10
şu anda çalışıyormusun ??
banka üstünden yada resmi yollarla adına kira v.b türü düzenli bir gelir geliyormu ?? çünkü bunu tespit ediyorlar artık havuz sistemine geçdiler..
2011'den beri çalışıyorum düzenli olarak maaş bankaya yatıyor her ay, 2011'de yüksek lisans yapmıştım en son öğrencilik o var
darkmoon
18-07-2013, 21:16
bence ünv de yüksek lisans yapdığına yani o sıra öğrenci olduğuna dair kağıt al vermeye çalış. :) büyük ihtimal halolur gibime geliyor..
Benim anlamadığım ben hastaneye gittiğimde sigortam yok görünüyor. Eee olmayan Sigorta'nın borcu nasıl çıkıyor bari faydalanabilsek ;((
amk ilk defa bi sorgulamada borcum çıkmadı
low bu arada bu kanun çıktığında sen çalışıyordun diye hatırlıyorum ben senlik bir şey olmaması lazım aslında
2379,54 Çıktı banada acaba benı devlet hastanelerınden bırıne ortak fln mı yaptılar bu nedır boyle ya şaka gibi
forumda uzun zaman önce konusu açılmıştı
belli bir yaşı geçmiş öürenci yada çalışmayan işsiz vatandaş direk bu sisteme giriyor ve aylık 30 ile 120 liraydı sanırım o civarda bir prim ödemesi gerekiyor gelir tespitine göre
öğrenciyken herşey beleş diye hastaneye gittin pastaneye gittin öğrenci dedin dolmuşa bindin ucuza öğrenciyim dedin balicilere para vermeden geçtin kızılayda tavuk döneri ucuza yedin sinemaya ucuza gittin.e gelsin tabi artık biraz da borç ha ha ha ha haaaa
Olmayan gelirin neyini tespit ediyorlar abi bunlar, ayrıca madem öyle ben gidiyim hastaneye rahat rahat.Borç çıkmış nasıl olsa ödeyeceğiz. Sigortam yok diye hasta olmuyodum ben :D
chatlaxs
19-07-2013, 17:45
1336 da benim olmuş bu kanunu hazırlayanınında çıkaranında taaa :mad2::alright:
forumda uzun zaman önce konusu açılmıştı
belli bir yaşı geçmiş öürenci yada çalışmayan işsiz vatandaş direk bu sisteme giriyor ve aylık 30 ile 120 liraydı sanırım o civarda bir prim ödemesi gerekiyor gelir tespitine göre
25 o yaş sınırı sanırım baylar için. 25ten sonra okusan da gssye bireysel olarak tabi oluyorsun. Gelir testi yaptırman gerekiyor vs.
844tl borcum çıkmış aradım askere gittiğim süre içinde çıkmış bu borç askerlik süresi ile ilgili
akşama doğru gidip sildiricem
güncel çekiyorum ki borcunuz varsa büyümeden hallettirin
Bad-Fast
09-09-2013, 14:54
teskereyle beraber gidilince hallediyorlar hemen benimde başıma geldi , ödemesi de sıkıntı ziraat bankasında hesabınız olması lazımmış , bankamatikden de oluyor dediler ama bakalım nasıl ödiyecez
teskereyle beraber gidilince hallediyorlar hemen benimde başıma geldi , ödemesi de sıkıntı ziraat bankasında hesabınız olması lazımmış , bankamatikden de oluyor dediler ama bakalım nasıl ödiyecez
wala ben ödemicem gidicem sildiricem o şekilde bilgi verdiler telefonda
edit: ''de'' bağlacını okumamışım pardon :)
Bad-Fast
09-09-2013, 15:59
siliyorlar aynen benim ilk geldiğimde 360 lira görünüyordu :)
252,93 lira :D
yarın sgkdan hallettireyim bari,daha yeni uzattık sgk şeyini belge ile ama adam bir şey demedi borç felan dıye.konu yararlı teşekkürler
ontheair
09-09-2013, 17:18
Vatandaşa sağlık hizmeti değil mi? Durmak yok yola devam. Sen Türkiyesin büyük düşün falan filan...
Ulan madem SGK'sız adam çalıştırmak yasak, SGK'sı olmayan adam çalışmıyor demektir. Çalışmayan adam bu primi nasıl ödesin? SGK'sız adam çalıştırılabildiğini kabul ediyorsan u da senin düştüğün aciz durumu gösterir. Elde etmen gereken primi kaçacak yeri olmayan garibandan çıkartırsın...
Mahallenin iri yarı ezik veledi gibi güçlünün karşısında susar zayıfın tepesine binersin...
Bana da borç çıkarmışlar iki bin küsür lira. Ödersem namussuzum... İster hacizle gelsin ister cezaevine koysun... Beni memleketimden de sürecek değil ya...
Mivec_4G63
10-09-2013, 13:40
Okuldan mezun olanlar için, geçici mezuniyet belgesi veya diploma ile, ikametinizin bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik kurumuna başvurarak gss borcunuzu sildirebilirsiniz. Bir yerde okuduğum kadarıyla, 25 yaştan sonraki öğrencilikleri sevgili kurum kabul etmiyormuş, 25'e kadar olan borçlar siliniyormuş.
GuneyOnur
10-09-2013, 19:09
Okuldan mezun olanlar için, geçici mezuniyet belgesi veya diploma ile, ikametiniz bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik kurumuna başvurarak gss borcunuzu sildirebilirsiniz. Bir yerde okuduğum kadarıyla, 25 yaştan sonraki öğrencilikleri sevgili kurum kabul etmiyormuş, 25'e kadar olan borçlar siliniyormuş.
Ben Diplomayı üniversiteye verdim ama renkli fotokopisini almıştım noterde tastiklettirmedim olurmu veya onun yerine üniversiteden öğrenci belgesi alsam olurmu ?
Şimdiki iş yerimden ayrılıyorum tekrar bu sağlık sigortasına kayıt mı yaptıracağım acaba yoksa muhasebeci hesabı kesince tekrar otomatikman GSS' ye mi düşüyorum?
İçimizde ki Ali Tezel'ler cevaplarsa sevinirim :)
Mivec_4G63
10-09-2013, 19:54
Şimdiki iş yerimden ayrılıyorum tekrar bu sağlık sigortasına kayıt mı yaptıracağım acaba yoksa muhasebeci hesabı kesince tekrar otomatikman GSS' ye mi düşüyorum?
İçimizde ki Ali Tezel'ler cevaplarsa sevinirim :)
Ali tezel kadar bilmiyorsak da şöyle açıklayayım, şuan 4/1-a kapsamında sigortalısınız sanırsam (işçi olduğunuzu varsayıyorum) işten ayrılma tarihiniz çalıştığınız şirket tarafından sgk'ya bildirilir ve bu tarihten sonra adresinize en yakın sgk'ya başvurarak gelir testi yaptırmanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra gelirinize göre size prim çıkarılacaktır. Gelir testi, resmi ikametgah adresiniz anne ve babanız ile aynı ise bu kişilerin gelirine göre çıkarılacaktır. Sizin bir gelirinizin olup olmaması önemli değildir.
Mivec_4G63
10-09-2013, 19:56
Ben Diplomayı üniversiteye verdim ama renkli fotokopisini almıştım noterde tastiklettirmedim olurmu veya onun yerine üniversiteden öğrenci belgesi alsam olurmu ?
Şuan öğrenci olarak okuduğunuz için, öğrenci belgesi ile başvuracaksınız. Ben üniversiteden mezun olduğum için, üniversite diploması ile başvuru yaptım. Diploma ve geçici mezuniyet belgesinden 1 fotokopi alıp, hemen işleminizi yapıyorlar, borç anında siliniyor. Bugün, 2300 küsür lira olan borcumu bu şekilde sildirdim.
GuneyOnur
10-09-2013, 20:01
Şuan öğrenci olarak okuduğunuz için, öğrenci belgesi ile başvuracaksınız. Ben üniversiteden mezun olduğum için, üniversite diploması ile başvuru yaptım. Diploma ve geçici mezuniyet belgesinden 1 fotokopi alıp, hemen işleminizi yapıyorlar, borç anında siliniyor. Bugün, 2300 küsür lira olan borcumu bu şekilde sildirdim.
Yarın direk üniversiteye gidip öğrenci belgesi alıp doğru kaynarca ssk'dan hallediyimde sıkıntı çıkmasın..
Mivec_4G63
10-09-2013, 20:02
Yarın direk üniversiteye gidip öğrenci belgesi alıp doğru kaynarca ssk'dan hallediyimde sıkıntı çıkmasın..
sen de borç görünüyor mu şu anda?
lise sonda ara vermeden direk üniversiteyi kazandım mezun oldum ve ara vermeden direk askere gideceğim , 384 lira borcum gözüküyor. hangi ara bu borcu bana itelediler :S bunu sildirmenin bi yolu varmı ? birde bu borç askerlik süresince katlanıcak mı ? :S
Ali tezel kadar bilmiyorsak da şöyle açıklayayım, şuan 4/1-a kapsamında sigortalısınız sanırsam (işçi olduğunuzu varsayıyorum) işten ayrılma tarihiniz çalıştığınız şirket tarafından sgk'ya bildirilir ve bu tarihten sonra adresinize en yakın sgk'ya başvurarak gelir testi yaptırmanız gerekiyor. Bu aşamadan sonra gelirinize göre size prim çıkarılacaktır. Gelir testi, resmi ikametgah adresiniz anne ve babanız ile aynı ise bu kişilerin gelirine göre çıkarılacaktır. Sizin bir gelirinizin olup olmaması önemli değildir.
Teşekkür ederim valla aşağı kalır yanın yok.. Şimdi şöyle ki benim daha önceden kaydım var GSS'nı da 4ay kadar yatırdım.. Aylık 38tl idi sanırım öyle bir şey ödüyordum.. Tekrar gidip gelir testimi yaptırmam gerekiyor acaba..?
GuneyOnur
11-09-2013, 08:09
sen de borç görünüyor mu şu anda?
Gözükmüyor abi şimdi baktım ama ilerde çıkartmasınlar işi sağlama alalım
sweatcaptain
11-09-2013, 09:36
kısı kaydı cıkmadı dıyor bu ne oluyor ?
Mivec_4G63
11-09-2013, 11:19
Gözükmüyor abi şimdi baktım ama ilerde çıkartmasınlar işi sağlama alalım
:)) zaten yakında evine bi kağıt yollarlar gelir testi yaptır diye ondan sonra da gideceksin öğrenci belgesi vereceksin. Dediğin gibi şimdiden hallet sen.
esmerhan
11-09-2013, 11:56
kişi kaydı bulunamadı dıyor:) normalmı?
1755 lira çıkıyor bende de bu nasıl saçmalıktır?
Mivec_4G63
11-09-2013, 16:38
Teşekkür ederim valla aşağı kalır yanın yok.. Şimdi şöyle ki benim daha önceden kaydım var GSS'nı da 4ay kadar yatırdım.. Aylık 38tl idi sanırım öyle bir şey ödüyordum.. Tekrar gidip gelir testimi yaptırmam gerekiyor acaba..?
Rica ederim. Aynen bir daha gelir testi yaptıracaksın, zaten aşağı yukarı aynı çıkar.
Gss değilde Gib den baktım şimdi trafik cezası ve vergi borcu çıktı 5.600 TL
Bad-Fast
18-09-2013, 17:04
ona nerden bakıyoruz ?
bide bu altdaki linkten para yatıran oldu mu , bende borç gözüküyor fakat bankamatikten falan yatıramıyorum , nasıl yatırcaz bunu
Daha önce ben gelir testi yaptırdım ve sorun olmadıgını dusundum bu sefer de işleme geçmemiş sizin sayenizde baktım sımdı. Halen okuyorum ve bu kadar borç çıktı 2674,02 Öğrenci belgesini alip sgk da iptal ettirebiliyormuyuz.?
Bad-Fast
18-09-2013, 21:08
evet bir kaç kişinin daha başına gelmişti önceki sayfalara bakarsan ayrıntı alırsın , ama sıkıntı olmuyormuş siliyorlarmış ;)
evet bir kaç kişinin daha başına gelmişti önceki sayfalara bakarsan ayrıntı alırsın , ama sıkıntı olmuyormuş siliyorlarmış ;)
Teşekkür ettim. :)
ziraat bankası Atm'lerinde ödemeler kısmında GSS ödemelerine tıklayıp t.c kimlik no yazıp ne akdar borcunuz olduğunu görebilirsiniz ve gelir testi yaptırdıysanız her ay düzenli olarak atm'lerden yatırabilirsiniz borcunuz çok yüklü ise kısım kısım belli miktarlarıda yatırarak ödeme yapabiliyorsunuz..
ilker_yusuf
19-09-2013, 12:56
Bende Kişi Bulunamadı diyor. İyi mi Kötü Mü?
Bad-Fast
19-09-2013, 13:07
ziraat bankası Atm'lerinde ödemeler kısmında GSS ödemelerine tıklayıp t.c kimlik no yazıp ne akdar borcunuz olduğunu görebilirsiniz ve gelir testi yaptırdıysanız her ay düzenli olarak atm'lerden yatırabilirsiniz borcunuz çok yüklü ise kısım kısım belli miktarlarıda yatırarak ödeme yapabiliyorsunuz..
benim 210 lira borcum var tamamını öde diyince borcunuz yoktur diyor atm de , bugun kısım kısım deniyim bakalım nasıl olcak , sinir oldum ödeyemiyoruz borcu böle bişey yok .
esmerhan
19-09-2013, 13:19
Kisi kaydi bulunamadi diyor ! Ne yapmam gerekiyor ? Ssk yam gitmeliyiz?????
benim 210 lira borcum var tamamını öde diyince borcunuz yoktur diyor atm de , bugun kısım kısım deniyim bakalım nasıl olcak , sinir oldum ödeyemiyoruz borcu böle bişey yok .
gişedende yatırılıyor vakıf ve ziraat bankası atmlerinden yatıyor ben yaptım başvurumu her ay 40 tl yatırıyorum kişi kaydı bulanamayanlar şuan sigorta falan varsa belki ondan gözükmüyordur bir araştırmak lazım her ay ödeyince sorun yok ama yüklü gelince adama koyuyor biriktirip senelik olarak gönderiliyor borç...
Bad-Fast
19-09-2013, 13:52
anladım saolasın çıkıcam bugun deniycem ;)
yusufiii
19-09-2013, 14:24
GSS 13 ü seçip sizinde borcunuz var mı yok mu görebilirsiniz..
07. GSS PRİM - 13 var onu seçtim o m u olacak. Eğer oysa zı*tım. :confused:
Bu önenen primim olması lazım bana göre :soru:
Ödemeler
Abone No Abone Adı Abone Soyadı Fatura No Tutar Öde
33****** YU***** KI***** 33****** 2674,66 Öde
07. GSS PRİM - 13 var onu seçtim o m u olacak. Eğer oysa zı*tım. :confused:
Bu önenen primim olması lazım bana göre :soru:
Ödemeler
Abone No Abone Adı Abone Soyadı Fatura No Tutar Öde
33****** YU***** KI***** 33****** 2674,66 Öde
malesef orada geçen rakam borcunuz Atmlerde GSS Prim olarak geçiyor evet
yusufiii
19-09-2013, 15:59
malesef orada geçen rakam borcunuz Atmlerde GSS Prim olarak geçiyor evet
Ben bir buçuk yıldır zaten sigortalıyım. Extra'dan şöyle de birşey var okulu bitirdiğim gibi SSK'ya bütün belgelerimi götürmüştüm.
Onur Fatih
19-09-2013, 16:19
Bende sorgulattım borcum yok gözüküyor ama ssk lıyım ben 24 yaşıma kadar babamdan dolayı
ondan borç gözükmüyor olabilir mi acaba
Beyler Merhaba bana 1079,80 TL borç gözüküyor.
Neyin borcu bu şimdi tam olarak ?
Öğrenciydim geçen ağustosa kadar da not düşeyim.
Beyler Merhaba bana 1079,80 TL borç gözüküyor.
Neyin borcu bu şimdi tam olarak ?
Öğrenciydim geçen ağustosa kadar da not düşeyim.
Öğrenciliğini bildirmediğinin borcu kardeşim. Ben anlayamıyorum bu durumu, üniversitelerin online olarak 1 belge göndermesi bu kadar zor mu da, öğrenciler o koca koca kuyruklara girip her sene belge teslim ediyor?
Şubatta belgelendirdim öğrenci olduğumu martta borç silindi, eylül yine borç çıktı.
Öğrenciliğini bildirmediğinin borcu kardeşim. Ben anlayamıyorum bu durumu, üniversitelerin online olarak 1 belge göndermesi bu kadar zor mu da, öğrenciler o koca koca kuyruklara girip her sene belge teslim ediyor?
Şubatta belgelendirdim öğrenci olduğumu martta borç silindi, eylül yine borç çıktı.
Suan diplomanın aldım göztepe skk müdürlüğüne gidiyorum kardeşim bakalım ne olacak
Yaa ben bu olaydan hiç bisey anlamadım..Bu borçlar nasıl tahsil edilecek yada borçluyken muayene olunduğunda herhangi bi engel cıkıyor mu ??
Benimde 1 hafta içinde öğrenci belgesi götürmediğimden 124 küsür lira borç cıktı gittim hemen düzelttirdim ögrenci belgesiyle..
Kuzenim liseyi daha yeni bitirdi sınavı kazanamadı bu sene tekrar hazırlanıyo.. Simdi bu cocuk napsın sigortalı işemi girecek !! Neymiş gelir testi yaptırcakmış gss'den yararlancakmış..Sacma sapan boş beleş işler
Bad-Fast
10-10-2013, 15:41
ödeme de ziraat de sıkıntı çeken arkadaşlar , halk bankasından ödeyebilirsiniz aklınızda olsun ;)
Umut_Akkuş
10-10-2013, 15:42
Geçen cuma öğrenci belgemi götürdüm bende bu borca ne olcak şimdi silincek mi ? Görevli adam gibi cevap vermedi.
Geçen cuma öğrenci belgemi götürdüm bende bu borca ne olcak şimdi silincek mi ? Görevli adam gibi cevap vermedi.
gelir tespiti yaptırım itiraz edebiliyorsunuz diye biliyorum..
Ögrenci belgesi götürdügünüz takdirde borcunuz silinir..
Burdan borcunuzun olup olmadığını kontrol edin;
Burdanda anne-babadan yada ne şekilde sgk'dan yararlanıyosanız ona bakın;
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/
2820,38 TL'de bana takmışlar.
Bu yasa Ocak ayında çıktı ben Nisan da sigortalı işe başladım halen de devam ediyorum.
Ocakla Nisan arasında da öğrenciydim. AÖF geçmişe yönelik öğrenci belgesi veriyor mu ki?
erdem325
10-10-2013, 17:38
yasa mi ne zikkimsa o ciktiginda gidip gelir beyan falan filan biseyler yaptirmistim. sonrada ne yatirdim ne baska bisey..
okuyorum ve 25i gectigim icin devlet "zorla" sigorta yapiyor.. ha gidip gelir beyaninda bulunmazsan da en ust mertebeye tabii ediyor falan filan..
yani kacamiyorsun hicbir sekilde..
beni cok dusunuyor devletcigim ya ondan..!
zorla sigorta nedir amk(sporgazetesi) ya..
istemiyorum lan istememek gibi bi hakkim yok..
son 6 yilda 1 kez hastaneye gittim, o da bi sinavdan yirtmak icin rapor almaya, o zamanda sigorta kaydim cikmadi..
neyse ya ceza puani almanin anlami yok simdi..
kardeşim ben yeni mezunum. Bugün gittim göztepeye boşuna gittim kaynarcaya bağlıymışım ben. Neyse gidilecek mezun oldugum yeniden girelecek ggsli olacakmışım eve geleceklermiş gelir testi filan.. bi *** anlamadım açıkcası.
yarın sabah 8 gibi kaynarcadayım gelin tech ssk meeting yaparız. :D
erdem325
10-10-2013, 17:48
ikinci likten nereye bakiyoruz tam olarak?
bende kayit falan bisey cikmiyor.
ama borc cikiyor ilk linkte.. 940 liracik..!
edit:
gss tescil sorgulama dan bakinca,
01.01.2012 tarihi itibariyle resen tescil işleminiz yapılmıştır. Genel sağlık sigortası kapsamında olmadığınız tespit edilmiştir. Bugüne kadar gelir testine başvurmamış ve kendi sigortalılığınız ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olarak genel sağlık sigortası kapsamına dahil olmamış iseniz; ikamet adresinizin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmanız gerekmektedir.
diyor..
e ben gelir beyani icin belge falan biseyler doldurup vermistim..
yani gelir beyani icin ne yapilmasi gerekiyorsa yaptirdim zamaninda..
bizim borç aldı başını gidiyor her baktığımda dahada artıyor , okul bitti hemen askere gidiyorum gelince halledecez artık.
Umut_Akkuş
10-10-2013, 18:01
belgeyi verdiğim gün 1.652 liraydi 1.655 olmus abi
yasa mi ne zikkimsa o ciktiginda gidip gelir beyan falan filan biseyler yaptirmistim. sonrada ne yatirdim ne baska bisey..
okuyorum ve 25i gectigim icin devlet "zorla" sigorta yapiyor.. ha gidip gelir beyaninda bulunmazsan da en ust mertebeye tabii ediyor falan filan..
yani kacamiyorsun hicbir sekilde..
beni cok dusunuyor devletcigim ya ondan..!
zorla sigorta nedir amk(sporgazetesi) ya..
istemiyorum lan istememek gibi bi hakkim yok..
son 6 yilda 1 kez hastaneye gittim, o da bi sinavdan yirtmak icin rapor almaya, o zamanda sigorta kaydim cikmadi..
neyse ya ceza puani almanin anlami yok simdi..
ben şimdi öğrenci değilim işletme lisans mezunu oldum yaşımda 25 altı. Şimdi ne oluyor ?
ben hiç bişe anlamadım bu işten ağustosta mezun oldum ve 124 lira borcum gözüküyor ne yapmam gerekiyo şimdi :)
erdem325
10-10-2013, 18:22
ben şimdi öğrenci değilim işletme lisans mezunu oldum yaşımda 25 altı. Şimdi ne oluyor ?
bildigim tek sey devletin evirip cevirip bir sekilde optugu..
bildigim tek sey devletin evirip cevirip bir sekilde optugu..
o Allah'ın emri de :D şimdi askere gideceğim kasımda geldiğimde daha da içeriden başlamak istemiyorum hayata millete gelmiş 300-500 bana bana 1078 TL ayıp ya.
ikinci likten nereye bakiyoruz tam olarak?
bende kayit falan bisey cikmiyor.
ama borc cikiyor ilk linkte.. 940 liracik..!
edit:
gss tescil sorgulama dan bakinca,
01.01.2012 tarihi itibariyle resen tescil işleminiz yapılmıştır. Genel sağlık sigortası kapsamında olmadığınız tespit edilmiştir. Bugüne kadar gelir testine başvurmamış ve kendi sigortalılığınız ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olarak genel sağlık sigortası kapsamına dahil olmamış iseniz; ikamet adresinizin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmanız gerekmektedir.
diyor..
e ben gelir beyani icin belge falan biseyler doldurup vermistim..
yani gelir beyani icin ne yapilmasi gerekiyorsa yaptirdim zamaninda..
Bu ay 1 Ekimde babamın üzerinden bakılırken 2 Ekimde gss'ye kaydımı yapmışlar 124 lira geçirmişler..Bahsettiğiniz sayfaya baktıgımda bendede gss kapsamında olmadığınız tespit edilmiştir yazıyor..Yani orayı dikkate almayın bence..
Provizyon sorgulamaya tıklayıp cıkan sayfada; mesela ben şuan babamın üzerinden yararlanıyorum orda babamın tc yazar altındada cocugu yazar...
Eger gss kapsamındaysanız yada sigortalı bi işte calısıyosanız orda kendisi yazar sizin tcniz falan yazar..
18 yaş üstü okuyanlar 25'e kadar
18 yaş üstü okumayan-çalışmayanlar ise mike mike gelir testi yaptırcak...Yaptırınca ne oluyo o borçlar nasıl ödeniyo en ufak bi bilgim yok :) anlam veremedigim noktada burda başlıyo zaten
Edit:
@Umut_Akkuş
Eğer o borç yazıldığı süre içinde senin okulla eğitimle ilgili bağların kopmamışsa gerekli belgeleri götür üstüne basa basa söle mutlaka..
Bad-Fast
10-10-2013, 18:54
askerdeki sürenizi sildirebiliyorsunuz eğer o dönemde borç yazarlarsa :)
Umut_Akkuş
10-10-2013, 20:16
Abi borç yazıldığı dönemde dershaneye gidiyordum ya sonradan öğrendim böyle bir şey olduğunu :/
2315,67tl Borç çıktı.. Ne yapmam gerekiyor? Öğrenciyim.
Abi borç yazıldığı dönemde dershaneye gidiyordum ya sonradan öğrendim böyle bir şey olduğunu :/
Diplomanı aldığın tarihten sonraki borçsa yapcak bisey yok ozaman..Seninle aynı durumda olan kuzenim var suan okulu bitirdiği için gelir testi yaptırması lazım dershane falan hiçbisey dinlemiyolar malesef..
ben hiç bişe anlamadım bu işten ağustosta mezun oldum ve 124 lira borcum gözüküyor ne yapmam gerekiyo şimdi :)
gelir tespiti yaptırırsan gelirim yok falan dersen aylık 40tl civarı gelir yoksa her ay 124tl ödersin
selam beyler. bugün kaynarca ssk ve kaymakamlık yaptım uykumu aldım işte borcunu sildirmek isteyen ama mezun olmuşlar için yol haritası.
1-İlk kez öğrenci belgesi verdiğin neresi ise o müdürlüğe git ben kaynarca mesela.
2-Giderken diploma+transkript+transkript fotokobisi 1 adet ve durumu düzgün şekilde ifade edin.
3-Sizin üni giriş ve üni ile ilişkiniz bitiş tarihini girecekler. Öğrenci olduğunuz dönemin borcu ödenmeyecek.
4-Kaymakamlığa gidiyorsunuz gelir testi yaptırıyorsunuz şimdi 14 sayfa verdiler bana onu doldurup götürün kaymakamlığa gelir testi sonucunuz çıkacak. artık aylık kaç para ödemeniz gerekiyorsa onu ödeyeceksinizz öğrenci olmadığınızdan bugüne kadar örnek aylık 40 lira ise 4 aydır öğrenci ve çalışan değilsin 160 TL ödeyeceksiniz ve borç kapanacak.
sonuç devlet sizi her koşulda sigortalı yapılıyor çalışan öğrenci işsiz ne olduğunuz önemli değil.
Umut_Akkuş
11-10-2013, 17:23
Bilgilendirmeler için teşekkürler.
gelir testi yaptırdıktan 1-2 hafta sonra eve sigortadan bir çalışan geliyor size geliriniz ile ilgili sorular soruyor öğrenciyim babam bakıyor ihtiyacım oldukça ondan alıyorum tarzında hoş sohbet olursa aylık 40tl gibi bir rakam ödüyorsunuz..
gelir tespiti yaptırırsan gelirim yok falan dersen aylık 40tl civarı gelir yoksa her ay 124tl ödersin
teşekkür ederim
PiscocuK
14-11-2013, 11:53
konuyu hort yapayım
eşim için 1550 TL borç çıktı
ssk ya gittik son çalıştığı işyerinde (kendi yerimiz ) yatırılan ssk primleri sistemde gözükmüyormuş.onları düzelttik işledik vs vs derken borç 43 TL ye kadar indi..az önce yatırdım kurtuldum.
sistemler henüz düzgün çalışmıyor bilginiz olsun. en sağlıklı bilgiyi gidip yerinde öğrenebilirsiniz
borcu olan arkadaşlar geçen gün haberlerde denk geldim af ve taksitlendirme tarzında bir şey olacakmış bir araştırın eğer borcunuz var ise yatırmadan önce..
sorgulama sayfası değiştimi ilk sayfadakinden sorgulayamıyorum ben
free-hifi
11-04-2014, 08:23
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
Herkese borç çıkmış diyorlar ben temizim kontrol etmekte fayda var.
Ahmetfikri
11-04-2014, 09:36
bu borca e-haciz uygulanırmı ki arabayı sattım parayı banka yatıramıyorum
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
Herkese borç çıkmış diyorlar ben temizim kontrol etmekte fayda var.
Ben sorguladım şimdi 1348 lira borç çıktı. 4 sene üniversite okudum hiç ara vermeden hemen askere gittim ve askerden geleli daha 1 hafta oluyor.bu borçta neyin nesi.
Shinigami
28-04-2014, 14:09
Toplam borcum 3744.24 TL :/
Şimdi soru bir: Ben Sigortalı olarak 3 er aydan ayrı ayrı toplam 6 ay çalıştım. Ancak herhangi bir sigorta hizmetinden yararlanmadım... Kalan çalışma sürem ise haliyle yurtdışı... Aralıklarla oda Ben hiç hizmet kullanmadığım halde bu neyin borcu? Yurtdışında çallıştığıma dair bir belge ile bunu sildirebilir miyim?
Soru iki: Ödemezsem ne olur? :D
Toplam borcum 3744.24 TL :/
Şimdi soru bir: Ben Sigortalı olarak 3 er aydan ayrı ayrı toplam 6 ay çalıştım. Ancak herhangi bir sigorta hizmetinden yararlanmadım... Kalan çalışma sürem ise haliyle yurtdışı... Aralıklarla oda Ben hiç hizmet kullanmadığım halde bu neyin borcu? Yurtdışında çallıştığıma dair bir belge ile bunu sildirebilir miyim?
Soru iki: Ödemezsem ne olur? :D
devletin tutturabildiğine tutturma borcu
fasterhan
28-04-2014, 16:11
bu faiz affı ve taksitlendirme ile ilgili detaylı bilgisi olan varsa buraya bizi bilgilendirme açısından 1-2 bişey yazsa çok iyi olur.... İnternetde bu af konusu ile ilgili adam akıllı bişey bulamadım bulduklarımıda okudum anlamadım :D
speed_emre
28-04-2014, 16:15
başbakanımız tatile girmeden evvel meclis halletçekmiş bu konuyu bende bekliyorum 2 ay var yani.
Torba yasa kapsamında yeniden yapılandırılma işlemi yapılcakmış, biraz beklemekte fayda var. Gelir testinden sonra borç yapılancak ve taksit halinde ödeme imkanı gelecek eğer kabul edilirse. CB seçiminden önce belli olur diye umuyorum.
Bende 3 aydır ödemiyorum. Bakalım ne olacak? :D
Onur Fatih
28-04-2014, 19:45
Ben yok borcum diye sevinirken banada cikti bu zimbirtidan. Babam uzerinden sgk dan yararlaniyordum hemde ogrenciyim. Daha sonra ben bagkura gectim aradan 2 ay gectikten sonra kontrol ettigimde bagkura gectigim tarihten itibaren borc yazmislar. Sgk dan bi kismini sildirdim fakat 3-5 gun sigortasiz kalmisim. Onu mecburen odedim ne berbat sistemdir
lethaldoze
28-04-2014, 22:42
Ben ilk günde dedim bugunde diyorum. Bu borcu kabul etmiyorum ödemicem. 3000 bin borç nedir yahu.
sanctuary35
28-04-2014, 23:06
benm 150 lira vardı en son durum ne bilmiyorum ama ödemicem
ersandeniz
28-04-2014, 23:14
ödemicem diyen arkadaşların üzerine para, otomobil, konut varsa dikkatli olsunlar, e-haciz gelebilir, bu aralar devlet(özellikle sgk) alacaklarını sıkı bir şekilde takip edip e-hacizle filan tahsil ediyor
Akın Sarıkaya
28-04-2014, 23:23
benimki de 1000 liraya yaklaşmıştır faize bine bine, bende ödemicem, gelsinler alsınlar. arabayı da evdekilerin üstüne yapıyorum yakında.
lethaldoze
29-04-2014, 23:45
ödemicem diyen arkadaşların üzerine para, otomobil, konut varsa dikkatli olsunlar, e-haciz gelebilir, bu aralar devlet(özellikle sgk) alacaklarını sıkı bir şekilde takip edip e-hacizle filan tahsil ediyor
Borçtan başka hiçbişey yok üzerime geldin alsınlar sıfır sıkıntı :D
Okan.A.A
26-03-2015, 11:06
Bi güncel çekelim. Geçen internetten sorgulattığımda bi borç gözüktü 270 liralık gss borcu. Sigortaya gittiğimde öğrenci belgemin şubat 29 una işlendiğini farkettik , o senede şubat 28 çekiyomuş :D Neyse gittim yanlışı düzeltim ancak ordaki memur , herkese bu ay borç çıkarmışlar yanlışlıkla çıkanlarda var dedi.Eğer yanlış düzeltilmesse martın sonuna kadar borcu ödemek zorunda kalıcaklarmış.
öğrenciyim bi 3.000 3.500 TL kadar da benim borcum gözüküyor. Kaymakamlığa veya SGK ye gitmeme rağmen ellerinden bi b.k gelmedi. Benim bu ülkeye gram güvenim kalmadı ki zaten. Öğrencisini bile s..en bi ülkede yaşamak hiç mutluluk vermiyor...
GuneyOnur
26-03-2015, 11:10
"Diğer Ödemeler" ardından "GSS PRİM" seçiyoruz değil mi ? Bu şekilde sorgulattığımda "Kayıtlı Borç Bulunamadı..." diyor.Lisedeyken Öğrenci Belgesi vermiştim bir kere.O gün bugündür dahada uğramadım.
Okan.A.A
26-03-2015, 11:13
Bu ay sonuna kadar öğrenci belgeni al sgkya git.Bide bu sene borç çıkarmasınlar o borcun üstüne .
Şuan öğrenciyim . ve hala sorguladığımda devam ediyor diyor bunun için SGK ya öğrenci belgem ile mi başvuru yapmam lazım bu devamın düşürülmesi için ?
Okan.A.A
26-03-2015, 11:51
Önceki dönemlerde gününde başvuru yapmadıysan o borç silinmez demişti bana memur. Ama bu senede ceza gelmemesi için güncel öğrenci belgenle sgk ya gidip bildirmen gerek.
Grimlord
26-03-2015, 11:54
ögrenci olduguna dair belgeyle sgkya gidilirse silinir diye biliyorum,2 3 arkadaşım o şekilde halletti.bende borç gözükmüyor ama fena kıllandım
ögrenci olduguna dair belgeyle sgkya gidilirse silinir diye biliyorum,2 3 arkadaşım o şekilde halletti.bende borç gözükmüyor ama fena kıllandım
okula ara verdiğim dönemde tekrar YGS LYS'ye çalıştım ve sadece yazları paket servis elemanı olarak çalıştım. 3600 kusur lira SGK borcu çok değil mi ? Hadi 6 -7 ay öğrenci olduğumu var sayarsak ve 600 TL nin düştüğünü de varsayalım. 3000 TL için benim günahım ne ?
Benim 6 bine yakın çıktı. Öğrencilik dönemlerimi sildirdim, 25 yaştan sonrası okuyo olsanız bile silinmiyor benim 1500 civarı 25+ için kaldı. Onun içinde gelir testine giriyorsunuz sonuçlanınca oda düşecek gelir durumunuza göre. Mart sonu yapılandırma bitiyor, gelir testine girip sgk'da yapılandırın. Yoksa haciz falan çıkmasın başınıza.
Düzeltme kalktığı için ekleyemedim. Şuan okulum devam ediyor ama 25 yaştan sonra ailenizin sigortası üzerinden faydalanamıyorsunuz. Kalan 1500 borcum ondan dolayı silinmeyecek. Gelir testine göre miktar yeniden düzenlenecek. O yüzden kaçırmayın ay sonuna kadar kaymakamlığa gidip gelir testine girin ve sgk'ya gidip borcu düzelttirin ve yapılandırın.
barakuda26
26-03-2015, 13:40
Gelir tespitini mart sonuna kadar yaptırdığınızda peşin ödemelerde borcun faizi ödenmiyo. Mayıs sonuna kadar ödeme imkanı var. Taksitlendirmede ise faizlerde ödeniyo malesef uzun vadede. Okul bittiğinde yada başka okula geçildiğinde bildirmek gerekiyo böyle böyle benim okulum bitti öğrenci değilim artık gibisine bildirilmediğinde borç çıkıyo malesef.
Benim merak ettiğim 25 yaş üstü öğrenci olunmasa ve çalışılmasa bana yine borçmu çıkıcak yoksa sadece sigortammı olmıcak ?
Gelir tespitini mart sonuna kadar yaptırdığınızda peşin ödemelerde borcun faizi ödenmiyo. Mayıs sonuna kadar ödeme imkanı var. Taksitlendirmede ise faizlerde ödeniyo malesef uzun vadede. Okul bittiğinde yada başka okula geçildiğinde bildirmek gerekiyo böyle böyle benim okulum bitti öğrenci değilim artık gibisine bildirilmediğinde borç çıkıyo malesef.
Benim merak ettiğim 25 yaş üstü öğrenci olunmasa ve çalışılmasa bana yine borçmu çıkıcak yoksa sadece sigortammı olmıcak ?
18 yaşından sonra okumuyorlarsa veya okulu devam edip 25 yaşı geçmişlerse, sigortalı bir işte çalışmıyor ise ve sigorta yatırmıyorsa gelir testine girecek. Aylık gelirine göre primi devlet ödüyor veya size prim çıkıyor. Eğerki gelir testine gitmezsen en üstün bir altından (130 lira) primin işlemeye başlar ve borçlu olursun. Zamanı gelince yani zaman aşımından 6 ay-1 yıl önce sgk alacakları için haciz başlatır
İlk dediğine gelirsek şimdiye kadar gelir testine girmeyenlerin eski döneme ait borçları düzeltmeye uğrayacak. Sadece faiz indirimi değil. Benim 1 yıla yakın eski borcum gelir testindeki dilimime göre düzenlenecek. G2 olan dilime geçeceğim 500 lira gibi bir rakama düşecek.
bir insan çalışmıyorsa sigortası yoktur geliride yoktur çalışıyorsa sigortası var buna ihtiyacı yoktur.Ne diye çalışmayan bir insanı ailesinin gelirine göre bir dünya borca sokarsın buna mecbur edersin ? benimde var biraz ödemedim ödemicemde.bunu ödemeye mecbur değilim rızam olan birşey değil.gitmediğim hastanenin nesine aylık 100 küsür lira borç ödeyeceğim.ben bunu unutalı 2 yıl olmuştu yine sinirlendim arkadaş ya...
Slipshod
26-03-2015, 15:27
25yaş üstü öğrencilik durumum var. benimde 11 dönemlik borç vardı. Geçenlerde hallettim 500 lira civarı bir miktara düştü. Ama bu parayı ne zamana kadar ödemem gerektiğini kimse söylemedi. Bilen var mıdır arkadaşlar?
25yaş üstü öğrencilik durumum var. benimde 11 dönemlik borç vardı. Geçenlerde hallettim 500 lira civarı bir miktara düştü. Ama bu parayı ne zamana kadar ödemem gerektiğini kimse söylemedi. Bilen var mıdır arkadaşlar?
Ay sonuna kadar sgk'ya gidip yapılandıracaksın. Faizi silip taksitlendirecekler
@utku devlet büyüklerimiz çalışmayanlardan nasıl para alırız diye oturup düşünmüşler bu akıllarına gelmiş. En kötü aylık 45 toplarız demişler :)
2012 de şirket ortağı idim 3 ay sonra şirket ortaklığından ayrıldım ancak ortak olduğum süreden bu süreye kadar borç yazmış bağkur 8.xxx TL gözüküyor ben eğer 2012de ayrıldığımı belgelersem bu borç düşecek mi?
barakuda26
26-03-2015, 16:36
2012 de şirket ortağı idim 3 ay sonra şirket ortaklığından ayrıldım ancak ortak olduğum süreden bu süreye kadar borç yazmış bağkur 8.xxx TL gözüküyor ben eğer 2012de ayrıldığımı belgelersem bu borç düşecek mi?
Yapılandırma olur muhtemelen düşer herhalde biranönce soruştur. Biz 1994 yılında kurulup kapatılan bi şirket için bildirim yapılmadı vsvs sebeplerden dolayı bağkura bi dünya para ödedik faizi katlanmışta katlanmış 20 yıl boyunca.
ssk bildirirseniz düşer muhtemelen
bir insan çalışmıyorsa sigortası yoktur geliride yoktur çalışıyorsa sigortası var buna ihtiyacı yoktur.Ne diye çalışmayan bir insanı ailesinin gelirine göre bir dünya borca sokarsın buna mecbur edersin ? benimde var biraz ödemedim ödemicemde.bunu ödemeye mecbur değilim rızam olan birşey değil.gitmediğim hastanenin nesine aylık 100 küsür lira borç ödeyeceğim.ben bunu unutalı 2 yıl olmuştu yine sinirlendim arkadaş ya...
tam beni anlatan durum bu işte.
Slipshod
26-03-2015, 19:00
Ay sonuna kadar sgk'ya gidip yapılandıracaksın. Faizi silip taksitlendirecekler
@utku devlet büyüklerimiz çalışmayanlardan nasıl para alırız diye oturup düşünmüşler bu akıllarına gelmiş. En kötü aylık 45 toplarız demişler :)
gelir testine girip yapılandırıldı zaten. yapılandırılmış hali 500 lira :D ordaki görevli bayan benim durumumda taksitlendirme yapılamadığını, 2014 nisan ayında başvurmuş olsaydın gibi bir şeyler söyledi. 500ü tek seferde yatırmana gerek yok, eline geçen miktar kadar yatır dedi. üstelemedim ben de.
Emre İlbi
28-03-2015, 22:56
Özellikle 18 yaşını doldurmuş sınava hazırlanan, 25 yaşını doldurmuş Üniversite okuyan, 18 yaşını doldurmuş bir yerde çalışan, ancak bir kaç ay işsiz gezen arkadaşlar, ve diğerleri, aşağıdaki siteden sorgulama yapmanızı tavsiye ederim,
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LoginT.action
2013 Eylül ayında gelir tespiti için başvurdum, yaklaşık 30-35 günde sonuçlandı, 40 küsür lira aylık ödeme çıkardılar, 2 ayın toplamı 90 küsür lira borcum olduğu söylendi,
ödemeyi hiç bir zaman düşünmedim, ve nitekim daha bir lira ödemedim, ancak son bir kaç aydır babam yoğun baskı yapıyordu, yine umursamadım, geçenlerde araştırmış ve şokkk!! 4 bin lira borcum çıkmış,
yukardaki siteden detaylı sorgulama yaptım, 2012 Ocak-2013 Eylül dönemi için bana hayali borç çıkarmışlar,
3 bin küsür lira! tamam gidip ilgilenince siliyorlar, ancak benim zamanımı çaldılar, ve bir sürü sinir-stres!
şuan net borcum 900 lira, babamın ısrarı ile yapılandırma yapmaya karar verdim, 31 mart son günmüş.
birde SGK'da şahit olduğum bir olay ;
adamın biri 30 küsür senedir Almanya'da yaşıyormuş,
adama borç çıkarmışlar, sebep? ikameti Türkiye gözüküyormuş,
nasıl olabiliyor böyle bir şey,onuda aklım almadı,
bu sebeple dikkat edin, sık sık kontrol edin,
benimde başıma geldiği gibi, sizede hayali borç çıkarmasınlar
https://scontent-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/11095362_875044245867835_6178979164632232615_n.jpg ?oh=44d71526ff9b47d10855e43e8e6409c4&oe=55B8C840
benim secirede bu dostlar. 11.ayda askere gittim sonra 6.ayda geldim direk iş güç başladım. Öncesinde çalışmıyordum. 11.aydan öncesini hesaplarsak 410,12 TL borcum var doğru mudur peki bunu nasıl öderim ?
Emre İlbi
29-03-2015, 00:32
Bilal ;
senide Genel sağlığa almışlar,
çalıştığın dönem borçları silinir muhtemelen, askerlik durumu nasıl oluyor bilgim yok,
Pazartesi en yakın SGK'ya git,
erteleme sakın, yapılandırma salı son gün, ondan yararlan
Özellikle 18 yaşını doldurmuş sınava hazırlanan, 25 yaşını doldurmuş Üniversite okuyan, 18 yaşını doldurmuş bir yerde çalışan, ancak bir kaç ay işsiz gezen arkadaşlar, ve diğerleri, aşağıdaki siteden sorgulama yapmanızı tavsiye ederim,
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LoginT.action
2013 Eylül ayında gelir tespiti için başvurdum, yaklaşık 30-35 günde sonuçlandı, 40 küsür lira aylık ödeme çıkardılar, 2 ayın toplamı 90 küsür lira borcum olduğu söylendi,
ödemeyi hiç bir zaman düşünmedim, ve nitekim daha bir lira ödemedim, ancak son bir kaç aydır babam yoğun baskı yapıyordu, yine umursamadım, geçenlerde araştırmış ve şokkk!! 4 bin lira borcum çıkmış,
yukardaki siteden detaylı sorgulama yaptım, 2012 Ocak-2013 Eylül dönemi için bana hayali borç çıkarmışlar,
3 bin küsür lira! tamam gidip ilgilenince siliyorlar, ancak benim zamanımı çaldılar, ve bir sürü sinir-stres!
şuan net borcum 900 lira, babamın ısrarı ile yapılandırma yapmaya karar verdim, 31 mart son günmüş.
birde SGK'da şahit olduğum bir olay ;
adamın biri 30 küsür senedir Almanya'da yaşıyormuş,
adama borç çıkarmışlar, sebep? ikameti Türkiye gözüküyormuş,
nasıl olabiliyor böyle bir şey,onuda aklım almadı,
bu sebeple dikkat edin, sık sık kontrol edin,
benimde başıma geldiği gibi, sizede hayali borç çıkarmasınlar
Resmen ta..ak geçiyorlar
LnchCntrl
29-03-2015, 09:54
Geçen ilaç almak için eczaneye gittim sistem görünmüyorsunuz sgk gidin dedi. dellendim
Geçen hafta gelir testine girdim 1 hafta sonra sgk'ya gidin denildi. 1500 civarı olan borcumu gelir testi sonucuna göre düzelteceklerdi. Bugün gittim sistem arızalı. Yarın son gün sistem açılmaz, senin gelir testinde sonuçlanmamıştır denildi. 31 mart son gündü. Eğerki böyle aksilikle karşılaşırsam son günü kaçırıp düzeltme işlemini kaçırmış mı olacağım? 1500 en yüksek ikinci dilime göre hesaplanmış hali eğerki 31 martı kaçırırsak, En yüksekten hesaplanır yazıyor yani 31 marttan sonra bocum 3000 civarına mı cıkacak?
Gelir testine girip de borcu yükselenler vardı ya... Başka bi ülkede olsa bu genel sağlık sigortası sonucu borçlar ,ayaklanma çıkardı
orhankkaya
30-03-2015, 22:04
31 Martın son gün olduğunu beyan eden yazılı kağıt 30 martta bana ulaşıyor. Daha önce gss olayı çıkıp borç çıkartıldığında öğrenci olduğumu bildirip borcu sildirmiştim. Hata bizdeki sülük gibi yapışan devletimizden şüphelenmedim. Tekrar sorgulama ihtiyacı duymamıştım. Kağıt bugün kapıya bırakılmış. Öğrenir öğrenmez hemen sgk ya gittim. Herkes kendi havasında. Güvenlikçisi ayrı bir havada, çalışan memuru ayrı mal. Anlatıyorsun anlatıyorsun anlamıyor. Sinir olup çıktım. Yarın bir daha gidicem. Eylül 2014e kadar öğrenciydim. Mezun olur olmazda göreve başladım. Yani eylül 2014ten beride sigortalı olarak çalışıyorum. Bir sorun çıkar mı acaba?
Slipshod
30-03-2015, 23:07
gelir testine girip sgk'ya verdim bir kağıt. kadın yarım saat sonra internetteki sorgulamadan bakabilirsin ne kadar olmuş dedi. yeni hesaplanan miktar orda düşmüştü. bu 1-2 hafta sonra uğrayın ne ola ki?
31 Martın son gün olduğunu beyan eden yazılı kağıt 30 martta bana ulaşıyor. Daha önce gss olayı çıkıp borç çıkartıldığında öğrenci olduğumu bildirip borcu sildirmiştim. Hata bizdeki sülük gibi yapışan devletimizden şüphelenmedim. Tekrar sorgulama ihtiyacı duymamıştım. Kağıt bugün kapıya bırakılmış. Öğrenir öğrenmez hemen sgk ya gittim. Herkes kendi havasında. Güvenlikçisi ayrı bir havada, çalışan memuru ayrı mal. Anlatıyorsun anlatıyorsun anlamıyor. Sinir olup çıktım. Yarın bir daha gidicem. Eylül 2014e kadar öğrenciydim. Mezun olur olmazda göreve başladım. Yani eylül 2014ten beride sigortalı olarak çalışıyorum. Bir sorun çıkar mı acaba?
aynen bana da bugün bildirdiler. ben 17 martta hallettim bana gelen bildirim kağıdı 19martta yazılmış. dediğin gibi bugün geldi. anlamak zor. bunu toplanıp ilgili mercilere, gereken yerlere şikayette bulunsak umut yok mudur? 25 yaşını doldurdun diye babandan bakılamazsın de ama gss testi yapılırken babanın maaşından hesaplanılsın. öğrenciyim aynı zamanda iş arıyorum. sen iş verme adama öğrenciliğini sayma bir de üstüne para iste. kaldı ki belki ben çok zenginim belki özel hastaneye gidiyorum, teyzelerin içine ettiği hastanelere gitmiyorum belki. mecburiyet niye? ya da ben bu borcu öyle de böyle de ödeyeceksem ve sen benden bu parayı faiziyle tahsil edeceksen borçlu durumdayken neden bakılamıyorum? daha çok söyleyecek şey var da forum ortamı müsait değil. orhan kardeşim bu arada sigortalı olarak göreve başladıysan silerler tahmin ediyorum borcunu sıkıntı olmaz bence.
monsterdriver
31-03-2015, 00:49
Arkadaslar ben bu dönem sonunda mezun olacağım ve babamdan yararlandıgım ssk dusecek ben gelir testi mi en son yarına kadar mı yaptırmalıyım? Yoksa okul bittikten sonramı?
mustiiiii
31-03-2015, 02:09
Okul bittikten sonra olması lazım.
ufak birşey de ben sorayım;
24 yaşındayım lisans öğrencisiyim. daha öncesinde 2 yıl kadar sigortalı olarak çalıştım fakat işten ayrıldıktan sonra öğrenci belgemle sgk ya gidip sigorta durumumu ailemin üzerine geçirdim. yani şuan onlardan faydalanıyorum. herhangi bir borç da gözükmüyor. ne zamana kadar ailemden yararlanabilirim? nette 25 yaş bitene kadar diyor ama o süre zarfında tekrar öğrenci belgesi götürmem gereklimidir sgk ya?
Benim de 2500 borc var dun gittim sgk ya gelir testi yaptir ya yariya duser yada silinir dedi. Gittim sosyal yardimlasma vakfina dedim memurum ailemden ayri yasiyorum, senin durum karisik dedi. Gelir testi surecinin basladigina dair bi kagit verdi 15 gun sonra sgk ya gotur dedi. Asamalar normal mi?
SekoLive
31-03-2015, 09:13
Genel Sa (http://www.dha.com.tr/genel-saglik-sigortasi-basvuru-suresi-alti-ay-uzatildi-_896563.html)
6 ay daha uzatılmıs
equinox senin durumda daha fazla ödeme cıkabilir gibi hatırlıyorum
aileden ayrı tek yaşıyosan tek gecincek kadar ii durumdasın daha fazla prim odersn gibi bi olay vardı
Hadi ya neyse 6 ay uzamis zaten sagliktan da faydalaniyorum su an odememeye devam sgk denetmeni arkadaslara soruyum gunahimiz ne olacak. Tesekkurler