PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mıknatısların manyetik alanını sönümlemek ?

0M42
24-06-2013, 13:33
Birbirine yakınlığı 1 cm olan iki adet neodium miknatisin arasındaki manyetik etkiyi sönümlemem, birbirinden etkilenmeyecek duruma getirmem gerekiyor.Öyle bir madde bulmalıyım ki iki mıknatısın arasına koydugumda miknatislar birbirlerini itmemeli yada çekmemeli bunu yapacak bir malzeme varmi ?

İnternette mu metal diye bir madde çıktı karşıma ama emin değilim bu madde ile olurmu olursa nerede bulurum bu mu metali ?

aslan
24-06-2013, 13:34
Alüminyum folyoyu denedinmi?

0M42
24-06-2013, 13:37
Alüminyüm,bakır,çinko bunları denedim işe yaramadılar mıknatıs bu maddelere yapışmıyor fakat manyetik alanı geçiriyorlar.

Manyetik korumalı tv hoparlörlerinin arkasındaki koruma sacını çıkarıp onunla denedim oda olmadı.O metaller de manyetik alanı geçirmiyor fakat mıknatısa yapışıyor.Yapışmamalı mıknatıs karşısında tamamen nötr olmalı.

Onamdar
24-06-2013, 13:55
mıknatıslardan birinin etrafına küçük bi faraday kafesi yapsan belki işe yarar ama çokda emin değilim.

Kurşun denedinmi radyoaktiviteyi izole etmek için sıkça kullanılır belki manyetik alanıda izole ediyordur.

atituti
24-06-2013, 13:55
Tahta çözum olabilir mi ?

s2k
24-06-2013, 14:21
Alüminyüm,bakır,çinko bunları denedim işe yaramadılar mıknatıs bu maddelere yapışmıyor fakat manyetik alanı geçiriyorlar.

Manyetik korumalı tv hoparlörlerinin arkasındaki koruma sacını çıkarıp onunla denedim oda olmadı.O metaller de manyetik alanı geçirmiyor fakat mıknatısa yapışıyor.Yapışmamalı mıknatıs karşısında tamamen nötr olmalı.

Çok saçma geldi vazgeçtim :D:D:D

0M42
24-06-2013, 14:32
Tahta da olmuyor arkadaşlar tahtayıda denedim aklıma ne geliyorsa bir parça bulup deniyorum şu ara :)

Faraday kafesi hakkında bir fikrim yok işe yararmı bilmiyorum ancak çok teferruatlı bir yapı o yüzden bu alternatifi değerlendirebilirmiyim onuda bilmiyorum.Ama kurşunu denemedim bir yerlerden kurşun bulup denemem lazım.

RottingChrist
24-06-2013, 14:35
geçen sene bu firmadan mıknatıs ile alakalı bir kaç iş yaptırmıştım. iletişime geçerseniz yardımcı olacaklardır. son derece ilgi ve alakalılar.

Anasayfa | Mıknatıs (http://www.miknatis.net/miknatis/tr/iletisim)

emrekuzdere
24-06-2013, 14:38
Bakır koyup, bakırı iyi bir şekilde topraklayabilirseniz manyetik alanı büyük ölçüde sönümleyebilir.

Onamdar
24-06-2013, 14:51
Abi tam olarak nasıl bi sistemde ne için kullanıcaksın

dorukky
24-06-2013, 15:01
kutbun etkısını yok etmek imkansız etkiyi azaltabilirsin bi miktar acaba yapmaya çalıştığın deney devirdaim dönergeci mi?

0M42
24-06-2013, 17:17
Yapmaya calistigim bir cesit manyetik motor aslinda youtube da tekil sahislar tarafindan yapilan bir suru cesitli projeler var ana iskeleti olusturdum su anda onumdeki tek engel manyetik alani sonumleyecek maddeyi tespit etmek boyle bir madde var ama nedir ne degildir kayda deger bir bilgiye ulasamadim.

alihan_27
24-06-2013, 17:30
İki mıknatıs arasına ters kutup olacak şekilde başka mıknatıs koysan olurmu? NSSNNS şeklinde.
Veya faraday kafesi olur. Mıknatısın sığabileceği küçüklükte bakır, gümüş vs kutu yap içine koy, kutuyuda toprakla tamamdır.

darkmoon
24-06-2013, 17:51
sanırım sorunun cevabı burda vermişler.

How can you shield a magnet? (http://my.execpc.com/~rhoadley/magshield.htm)

Sert@ç
25-06-2013, 00:47
Aracima ses sistemi yapicam ancak hoparlorun miknatisi kapi sacina yapisiyor acaba negatif bir etki yaratirmi ?
Yaratmamasi icin boyle birsey dusunuyorum

vatan78
25-06-2013, 01:06
Neodium mıknatıslar cok güçlüler.Boyle bır malzeme bulman zor olabılır.4 cm mdf altındakı demırı bıle cok rahat cekebılıyor.
En son bır ogrencının proje odevınde kullanmıstım.Ruzgar gulunden enerjı uretımı ıcın....

Ramiz
25-06-2013, 08:05
Yapmaya calistigim bir cesit manyetik motor aslinda youtube da tekil sahislar tarafindan yapilan bir suru cesitli projeler var ana iskeleti olusturdum su anda onumdeki tek engel manyetik alani sonumleyecek maddeyi tespit etmek boyle bir madde var ama nedir ne degildir kayda deger bir bilgiye ulasamadim.

şu emekli polisin uğraştığı manyetik monopol davasımı ? bizim akdadaşta sardıydı bi ara , aradığım malzemenin adı bismuts bu arada

dorukky
25-06-2013, 09:14
hayır manyetık alanı yok edıcek bı madde henuz yok yansıtmada yapamazsın , sadece manyetizmanın yönünü değiştirebilirsin.

iynn-RS
25-06-2013, 09:28
miknatislar sabit biyerde duruyorsa elektromiknatis kullananilirsin belki

63owen63
25-06-2013, 10:20
Araya başka bir mıknatıs koysan ? çekimi itecek aynı kutup ?

bason
25-06-2013, 10:22
Likit nitrojen...:D

0M42
25-06-2013, 14:00
şu emekli polisin uğraştığı manyetik monopol davasımı ? bizim akdadaşta sardıydı bi ara , aradığım malzemenin adı bismuts bu arada

Evet temelde ona benzer bir motor yapmaya çalışıyorum.Bu arada faraday kafesi yapamıyorum çünkü manyetik etkiyi tamamen ortadan kaldırırsam işime yaramaz aşağıdaki şemayı incelerseniz anlarsınız yuvarlak plakanın dönebilmesi için sol tarafın itme gücünü yok etmem gerekiyor.

Yani hareketli mıknatıslar ile sabit mıknatıs arasında sadece dönüş yönünde (sağ tarafa doğru) manyetik alanın oluşması gerekiyor.Şayet manyetik alanı tamamen yok edersem motor dönmeyecektir.

http://j1306.hizliresim.com/1b/t/pkqux.jpg

miknatislar sabit biyerde duruyorsa elektromiknatis kullananilirsin belki

Elektromıknatıs ile bu iş fevkalade güzel ve kontrollü olur ancak o zaman da pek bir anlamı kalmaz.Ben mıknatıslardaki elektromanyetik enerji dışında ekstra hiç bir enerjiye ihtiyaç duymadan bu motoru döndürmek istiyorum.

63owen63
25-06-2013, 14:03
karşı koyacak bir manyetik alan oluşturmayı denediniz mi ?

bugsyloony
25-06-2013, 14:07
kardeşim kurşunun işe yarama olasılığı çok yuksek ama manyetik alanın işin içinde oldugu için plaka şeklinde bişe düşünmen lazım

0M42
25-06-2013, 14:09
hayır manyetık alanı yok edıcek bı madde henuz yok yansıtmada yapamazsın , sadece manyetizmanın yönünü değiştirebilirsin.

İnternette araştırıyorum kimi insanlar böyle bir maddenin var olduğunu söylüyor ama kimileride senin söylediğin gibi böyle bir maddenin olmadığını böyle bir maddenin sadece süperiletkenler ile olabileceğini ama oda sıcaklığında çalışan superiletken olmadığı için bunun mümkün olamayacağını söylüyor.

Ama şöyle bir şey de var bu projenin çalışanı var yapan bir şekilde yapıyor ve döndürüyor motorunu.

0M42
25-06-2013, 14:16
karşı koyacak bir manyetik alan oluşturmayı denediniz mi ?

Hayır denemedim çünkü bunu yapabilmem için harici bir enerji kaynağı daha kullanmam gerekecek 22. postumda iynn-RS e yaptığım alıntıyı okuyun.

kardeşim kurşunun işe yarama olasılığı çok yuksek ama manyetik alanın işin içinde oldugu için plaka şeklinde bişe düşünmen lazım

Kurşunu henüz deneyemedim bu gün mutlaka temin edip deneyecem :icon_tup:

Onamdar
25-06-2013, 14:38
Amaç motoru çevirmek mi yoksa elektrik üretmek mi ?
Çünkü elektrik üretmek için ilk durumda izole etmeye çalıştığın manyetik enerjiyi kullanman gerekicek yani ekstra sürtünme olarak sana dönücektir. Gerçi çok düşük bi miktarda bile elektrik üretilebilse büyük bi başarıdır sonuçta devirdaim makinası bi nevi.
Güzel bi proje üzerine düşünülebilir.
Motorun göbeğinde rulman mı kullandın sürtünmeyi azaltmak için nasıl yaptın ?

Yekta
25-06-2013, 16:00
çok derin bir bilgim yok ama temelde bir şeyi yoktan var edemezsin yada var olanı yok edemezsin :) ancak formunu değiştirebilirsin.. enerji için de bu böyle.. herhangi bir potansiyel enerji kaynağı bile olsa kullanmadan ivme kazandıramazsın diye düşünüyorum, yani bu sistemde anca sabit bir hareket olur ki o da laboratuvar ortamında yani sürtünmesiz bir yatak bilya vs kullanıldığını varsayarsak.. bildiğim kadarıyla süperiletkenler haricinde de manyetik alanı yalıtabileceğin birşey yok ki bu da bir yerde potansiyel enerji kaynağı oluyor..
he şöyle farklı bir fikir de geldi aklıma, eğer herhangi bir tüketilebilir enerji kaynağı kullanmak istemiyorsan bir şekilde güneş enerjisi ile çalışabilecek bir motoru adapte edersin, mıknatısları da sistemde yatak rulman vs. olacak şekilde kullanırsın ve sürtünmeyi minimum düzeye indirirsin..
başarılı bir sistem yaparsan heralde tr nin sayılı zenginlerinden olursun :D umarım bi çözüm bulursun..

0M42
25-06-2013, 16:01
Amaç şimdilik sadece motoru döndürmek ama ilerde hareketli mıknatısların etrafına bobinler koyularak cep telefonu şarj edecek düzeyde elektrikte üretilebilir ki zaten bunu planlıyorum.Göbekte de harddisk motoru kullandım harddisk motorlarının oldukça hassas bilya yataklı göbekleri var.

0M42
25-06-2013, 16:19
çok derin bir bilgim yok ama temelde bir şeyi yoktan var edemezsin yada var olanı yok edemezsin :) ancak formunu değiştirebilirsin.. enerji için de bu böyle.. herhangi bir potansiyel enerji kaynağı bile olsa kullanmadan ivme kazandıramazsın diye düşünüyorum, yani bu sistemde anca sabit bir hareket olur ki o da laboratuvar ortamında yani sürtünmesiz bir yatak bilya vs kullanıldığını varsayarsak.. bildiğim kadarıyla süperiletkenler haricinde de manyetik alanı yalıtabileceğin birşey yok ki bu da bir yerde potansiyel enerji kaynağı oluyor..
he şöyle farklı bir fikir de geldi aklıma, eğer herhangi bir tüketilebilir enerji kaynağı kullanmak istemiyorsan bir şekilde güneş enerjisi ile çalışabilecek bir motoru adapte edersin, mıknatısları da sistemde yatak rulman vs. olacak şekilde kullanırsın ve sürtünmeyi minimum düzeye indirirsin..
başarılı bir sistem yaparsan heralde tr nin sayılı zenginlerinden olursun :D umarım bi çözüm bulursun..

Var olan bir enerjiyi kontrollü bir şekilde kullanmaya çalışıyorum dediğim gibi mıknatıstaki manyetik enerjiyi kullanarak hareket elde etmeye çalışmak bizimkisi.

Anu
25-06-2013, 18:34
Güzel fikir ama sanırım mıknatısın etkisini yarı olarak kesebilmek mümkün değil. Olsa bile tek kutup yaklaşan mıknatısı başta kendisine çeker ama uzaklaşırken tekrar geriye çekmeye çalışır. Döngü sağlanması zor bu şekilde. Onun yerine tasarımı değiştirip alttaki videodaki gibi yaparsanız, zamanla geliştirip verimli bir kaynak haline getirebilirsiniz.

MAGNET MOTOR L ENERGIA INFINITA GRATIS ESISTE!!!!LEGGI !! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=icTeEATQlDU)

Bu videoda da sizin yapmak istediğinize benzer bir tasarım var, eğer yapılabilirse gerçekten potansiyeli var gibi.

Magnet Motor concept and How magnetic shielding works - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vUcWn1x3Tss)

0M42
25-06-2013, 19:26
MAGNET MOTOR L ENERGIA INFINITA GRATIS ESISTE!!!!LEGGI !! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=icTeEATQlDU)

Bu videoyu biliyorum bu video da elektromıknatıs kullanılmış dönen rotorun her iki ucundaki mıknatıs sabit olan da elektromıknatıs hatta dikkat ederseniz sabit olandan iki tane kablo çıkıyor.

0M42
25-06-2013, 19:28
Temelde benim yapmak istediğim ile aynı fakat çok daha profosyoneli ve çalışan örneği ;

lBB8puMtwJM

Anu
25-06-2013, 19:50
Bu videoyu biliyorum bu video da elektromıknatıs kullanılmış dönen rotorun her iki ucundaki mıknatıs sabit olan da elektromıknatıs hatta dikkat ederseniz sabit olandan iki tane kablo çıkıyor.

Doğru diyorsunuz dikkat etmemiştim ona. Sizin araştırdığınız manyetik kalkan olmadan çalışması zor.

iynn-RS
25-06-2013, 23:00
Elektromıknatıs ile bu iş fevkalade güzel ve kontrollü olur ancak o zaman da pek bir anlamı kalmaz.Ben mıknatıslardaki elektromanyetik enerji dışında ekstra hiç bir enerjiye ihtiyaç duymadan bu motoru döndürmek istiyorum.

disardan enerji almana gerek yokki. senin dusundugun olayin reklam kismi. hic enerjiye ihtiyacim yok havasi vermek.

ama amac gercekten enerji uretmekse elektromiknatis kullanmalisin

e.miknatis dogal miknatistan cok daha gucludur

dogal miknatisla disaridan enerji kullaadan ornegin 1kw enerji elde edeceksen
elektromiknatisla 3kw enerji elde eder 1kw ini elektromiknatis icin kullanirsin 2 kw enerji elde etmis olursun.

ilk hareketide akü ile verirsin. otomobildeki sistemin aynisi

0M42
26-06-2013, 08:13
Manyetik alanı geçirmeyen yada ciddi oranda zayıflatan bir madde bulduğum takdirde bu motorun başka hiç bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan çalışacağını düşünüyorum ortada manyetik bir enerji var amaç bu manyetik enerjiyi mekanik enerjiye çevirmek zaten.

Ama senin söylediğin de mantıklı ürettiğin enerjinin üçte birini elektro mıknatıs için kullanırsın ancak bu durumda ürettiğin elektrik kapasitesi düşer neticede çok yüksek gerilimlerden akımlardan bahsetmiyoruz.Yukarıdaki videoya bakın adam koskoca bir motor yapmış ama sadece bir kaç tane led yakıyor.

yusufvozkan
26-06-2013, 09:08
Mıknatıs ta herhangi bir enerji yoktur dolayısı ile ondaki olmayan enejiyi kullamazsın.
bir nevi yay gibi düşün sen bir enerji verir itersin oda sana iterek o enerjiyi geri verir.
termodinamik kanunlarına aykırı.
bir ara erke projesi vardı hatırlatırım.

Sequental
26-06-2013, 09:58
Anladigim kadariyla sen rotoru donme baslaginci veya stop ettirmek icin bir duzenek kurmaya calisiyorsun..Yani elektrikli bir motor olasaydi ac kapa butonu meselesi gibi..

En efektif cozum: Sabit olan tek miknatisi (Doner plakananin karsisisndaki) mekanik bir duzenekle ileri geri getirmek.
Bunun icin 12v veya 6v ile calisan solonoid kullan; solonoidin ucuna monte edecegin sabit miknatis duzenek calismasin dedigin zaman, diger miknatislarin etki alanindan cekilsin. Boylece sirkulasyon deaktif olacak

Tek onemli detay, solonid montajinda, miknatisin gelecegi yer cok iyi monte edilmeli, hatta kucuk bir tolerans ayari yapabilecegin vida ile 2mm felan ayar vidasi ile son ayari yapip sabitlemelisin..

Haa pil tukenebilir enerji dersen, sarzli pil kullanirsin, enerjisini de yapacagin duzenekten alirsin. Yine %100 kendi enerjisi ile isler sistem..

Sequental
26-06-2013, 10:07

Muammer Yildiz idi galiba o motoru yapan. Adam Hollanda da Delf universitesinde sunumunu yapti (Delf uni teknik bir uni) Sunumda adamla dalga gecmeye calistilar.

Sonrasinda bizimkiler rotterdamda gunes enerjisi ile calisan araba yarisinda dereceye girince agizlarinin payini aldilar..

Uretmek iyidir, ama sahip olmak en iyisidir..Arkadasa basarilar diliyorum..

P.S: Muammer yildiz motora ilk hareketi mekanik el kuvvetiyle veriyordu. Yani bir vurus darbesi ile sistem donmeye basliyor. Ama sirri ona ait.

0M42
26-06-2013, 14:06
Sequental şayet motoru düşündüğüm şekilde çalıştıramassam ya eketromıknatıs yardımı ile yada senin söylediğin gibi hareketli mekanik bir sistem daha ekleyerek çalıştırmayı denicem o zaman bakalım ne olacak herşeyden önemlisi verim&tüketim ne olacak görecez

Onamdar
26-06-2013, 14:34
Biraz araştırma yaptım konu baya bi ilgimi çekti ekipmanları tedarik edip bende başlıcam çalışmalara
Düşünenler olursa ucuza mıknatıs için
110 pack super Powerful n35 NdFeB magnet Neodymium Magnets 8*1.5mm-in Magnetic Materials from Home Improvement on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/110-pack-super-Powerful-n35-NdFeB-magnet-Neodymium-Magnets-8-1-5mm/585605324.html)
300 pack super Powerful n35 NdFeB magnet Neodymium Magnets 5*1mm Free shipping-in Magnetic Materials from Home Improvement on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/300-pack-super-Powerful-n35-NdFeB-magnet-Neodymium-Magnets-5-1mm-Free-shipping/806396620.html)
Wholesale 20PCs Cylindrical Silver Tone Super Strong Neodymium Disc Magnets N35 20*10*2mm-in Magnetic Materials from Home Improvement on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-20PCs-Cylindrical-Silver-Tone-Super-Strong-Neodymium-Disc-Magnets-N35-20-10-2mm/768145417.html)
Freeshpping 216 Magnetic Bucky Cubes Rare Earth Neodymium 4mm Strong Magnets Desktoy N35 Craft Models-in Magnetic Materials from Home Improvement on Aliexpress.com (http://www.aliexpress.com/item/Freeshpping-216-Magnetic-Bucky-Cubes-Rare-Earth-Neodymium-4mm-Strong-Magnets-Desktoy-N35-Craft-Models/707222963.html)

Adamın biri yapmış patent filanda almış şuan almanyada bazı firmalar prototipin üzerinde çalışıyorlarmış verimini arttırabilmek için

Sistem ilk etapda 8 saniye kadar elektrik motoru ile denge hızına getiriliyormuş marş gibi sonrasında elektrik üretmeye başlıyormuş ama ürettiği elektriğin yüzde yirmisini motoru belli bi hızda sabit hızla döndürmek için harcıyormuş. Yine neticede yüzde 80 ciddi bi verim.

Sequental
26-06-2013, 20:50
Sequental şayet motoru düşündüğüm şekilde çalıştıramassam ya eketromıknatıs yardımı ile yada senin söylediğin gibi hareketli mekanik bir sistem daha ekleyerek çalıştırmayı denicem o zaman bakalım ne olacak herşeyden önemlisi verim&tüketim ne olacak görecez

Motoru calistirisin, hatta verimi de yukseltirsin:

O tasarimini yaptigin uzerinde esit araliklarla yaptigin plakadan 6-7 tane daha yap. Ust uste gelecek sekilde (Ama birbirine degmiyecek tabi :) ) Yani bir mil uzerinde esit araliklarla plakalari diz. multi bir rotor hazirla.

3 plakali Hard Disk canlandir kafanda..

Sonra diyelim ki 6 plaka kullandin..o zaman 6 tanede onlari aktive eden sabit miknatisa ihtiyacin olacak. Bunlari bir cubuk uzerine konusllandir.

Acma kapama mekanigi icin kullanacagin solonoidi bu cubugun ucuna monte et..

Cubuk ileri itilip plaka uzerindeki miknatislarin hizasina geldiginde 6 kat daha guclu bir motor donmeye baslayacaktir..