Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Corolla 2014
gencpower
23-06-2013, 21:15
http://imageshack.us/a/img27/6602/4dqb.jpg
http://imageshack.us/a/img4/1282/6q6w.jpg
http://imageshack.us/a/img713/8540/llbu.jpg
http://imageshack.us/a/img404/4445/y98x.jpg
http://imageshack.us/a/img593/4313/qawk.jpg
http://imageshack.us/a/img825/2852/fwdn.jpg
aZj81_6KuQQ
İşte Yeni Toyota Corolla'nın Detayları!
Yeni Toyota bugün İstanbul'da gün yüzüne çıktı. Türkiye'de üretilecek yeni Corolla'nın ilk açıklanan detayları:
Dünyanın En Çok Tercih Edilen Otomobili “Toyota Corolla” Yenilendi
Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bu yana 40 milyon satış adediyle dünyanın en çok tercih edilen otomobili ünvanına sahip olan“efsane” Toyota Corolla yenilendi. Türkiye’de üretilecek 11’nci nesil Corolla, Toyota’nın yeni tasarım anlayışının tüm özelliklerini bünyesinde topluyor. Bir önceki neslinden farklı olarak yeni dizayn anlayışındaki ayrıntılarıyla dikkat çeken Yeni Corolla, 47 yıllık Corolla DNA’sını taşırken müşteri beklentileri doğrultusunda baştan sona geliştirildi. Yeni dizaynı, genişliği, konforu, pratikliği ve düşük yakıt tüketiminin yanı sıra artırılangüvenlik donanımları ve sürüş dinamikleriyle şimdi çok daha iddialı bir otomobil olan Yeni Toyota Corolla, segmentinin çok üzerinde prestijli bir görünüm sergiliyor.
Türkiye ile birlikte 16 Toyota fabrikasında üretilecek olan Yeni Corolla dünya prömiyeri ile eşzamanlı olarak ilk kez İstanbul’da tanıtıldı. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yeni Corolla’nın Avrupa Prömiyerine, Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Michel Gardel,Toyota Avrupa Ürün İletişimi Direktörü Fabio Capano, Toyota Avrupa Ürün Planlaması Direktörü Augustin Martin, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer ile Avrupa’dan ve diğer ülkelerden yetkililer ve basın mensupları katıldı. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yeni tasarım anlayışının hayat bulduğu Yeni Corolla ile satışların ivme kazanacağını belirtti. Bozkurt, Yeni Corolla’nın Toyota’nın yükselen hedeflerinde anahtar rol oynayacağını da kaydederek şunları söyledi:
“Rekabet içindeki otomotiv pazarında Toyota, yeni tasarım anlayışıyla yerini alıyor. ‘KeenLook’ – Keskin Bakış ve ‘Under Priority’ - Öncelikli” tasarım felsefesinin yansıtıldığı yeni modellerinin satışa sunulmasıyla Toyota’nın çok daha güçlendiğini söyleyebilirim. Toyota’nın bu yeni yüzü ilk olarak Yeni Yaris’te ve onu takiben GT 86, Yeni Auris, Yeni Verso, Yeni RAV 4’te görüldü ve şimdi de bunu Yeni Corolla’da görüyoruz. Tüm yeni modellerimiz ile birlikte müşterilerinin beklentilerine cevap veren, dinamik, çekici, güçlü, güvenli ve çevreci otomobiller üretme felsefemiz devam edecektir.”
Prestij ilk bakışta hissediliyor
Yeni Corolla Toyota’nın yeni tasarım dilini en iyi yansıtan otomobillerden biri konumunda. Yeni Corolla’da Toyota’nın “Keen Look-Keskin Bakış” gündüz yanan LED farları ve “Under Priority – Öncelikli” dizaynı ile birlikte ön ızgaraya daha çok önem veren bir tasarım anlayışı bulunuyor. Böylelikle Yeni Corolla’nın ilk bakışta prestijli görünümü gözler önüne seriliyor. Yeni Corolla 4620 mm uzunluğunda, 1775 mm genişliğinde ve 1465 mm yüksekliğinde. Bir önceki nesile göre 80 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve tavan yüksekliği 5 mm daha alçak. Gövde yapısının bazı bölümlerinde daha hafif metal kullanımı ile sağlamlık artırılırken genel ağırlıkta bir miktar düşüş sağlandı.Optimize edilmiş daha hassas elektronik direksiyon sistemi ile direksiyon hakimiyeti ve duyarlılığı artırıldı. Yeni Corolla, İnci beyazı, Avangart Bronz, Koyu Mavi ve Koyu Gümüş olmak üzere 4 yeni renk ile birlikte 9 renk seçeneğine sahip olacak.
Aerodinamik sürtünme katsayısı 0,29 Cd’den 0,27 Cd’ye düşürülen Yeni Corolla, kabin sessizliği, yakıt tüketimi ve CO2 emisyon değerini minimum seviyelerde tutmak için tasarlandı. Aracın üzerindeki hava akımını yumuşatmak için geliştirilen tavan hattı yeni tasarımın ayrıntıları olarak öne çıkıyor. Ön sis farlarının konumu ile ön ve arka tamponların tasarımı “aero-corners” hava türbülansını engellemek için kombine edildi. Formula 1 teknolojisi “sakana aero” temel alınarak, dizayn edilen kanatçıklara, otomobilin dengesi ve kontrolünü sağlamak için yan aynalarda ve arka farlarda yer verilmiş. Ön spoiler ve düz alt zemin ile Yeni Corolla’nın altındaki hava akımının optimize edilmesi hedeflendi.
Konforlu iç mekan, keyif veren sürüş
Dingil mesafesinin 100 mm artırılarak 2700 mm’ye çıkarılması Yeni Corolla’da yolculara en konforlu ortamı sağlamak adına tasarlandı. Bu yeni tasarımdaki arka koltuk diz mesafesi de 92 mm artırılarak 706 mm’lik sınıf lideri pozisyonu elde edildi. Yeni Corolla’nın sürücü pozisyonu da kapsamlı bir şekilde revize edildi. Koltuk yükseklik ayarı 15 mm artılarak 60 mm’ye, koltuğun ileri geri kayma ayarı da 20 mm uzatılarak 260 mm’ye ulaştırıldı. Direksiyon simidinin açısı da 24 dereceden 22 dereceye indi. Böylelikle sürücünün daha ergonomik bir sürüş pozisyonuna sahip olması hedeflendi.
Yeni Corolla’nın bagaj kapasitesi 452 litreye çıkarıldı. Kaporta ile tampon arasına ekstra absorbe edici materyaller yerleştirilerek kabin içindeki ses asgariye indirildi.
Şıklık ve kalite Yeni Corolla’nın iç tasarımında da hemen göze çarpıyor. Fil dişi ve siyah olmak üzere iki farklı iç kabin renk seçeneği ile sunulan Yeni Corolla’da giriş, orta ve üst versiyon seçenekleri bulunuyor. Yeni Corolla’da iyileştirilen sürüş pozisyonunun yanı sıra, ergonomik ve kolay kullanım için direksiyon üzerine yerleştirilen düğmeler sürücüye büyük kolaylık sağlıyor. Çok amaçlı düğmeler ile vites değiştirme, telefon, müzik, hız limiti, ekran ayarı gibi birçok kontrol tek noktadan yapılabiliyor. Yeni Corolla, yeni dizayn anahtarıyla smart entry & start sistemine (akıllı giriş ve çalıştırma)ve otomobilin sağ ve sol bölgesinde ayrı sıcaklık kontrolü sağlayan dual zone-çift bölgeli klima sistemine de sahip bulunuyor. İçeriden bagaj açma düğmesi ve smart entry özelliğine sahip modellerdeki dışarıdan bagaj açma düğmesi rahatça yükleme ve boşaltma imkanı tanıyor.
Yeni Corolla’da Kolay - Akıllı Park Destek Sistemi olan SIPA (Simple – Intelligent Park Assist) ile, ön ve arka yan tamponlar üzerinde bulunan sensörler kullanılarak sürücü çok daha dar alanlara otomatik olarak paralel park edebiliyor. Yeni Corolla ayrıca otomobilin kitlenmesinden sonra 30 saniye süresince yanmaya devam edecek far sistemi Follow Me Home ile de donatıldı.
Yeni Corolla, Toyota’nın eşsiz ve erişilebilir fiyata sahip araç içindeki multimedya uygulamalarıyla eğlenceli bir sürüşü de garantiliyor. Kullanıcılar dokunmatik multimedya ekrana sahip Go navigasyon sistemli Toyota Touch 2 ile son teknolojik özelliklerden yararlanabilecekler. Toyota Touch 2’nin, 6,1 inç 800x 480 çözünürlüğe sahip WVGA dokunmatik ekranı bulunuyor. Bu sistem **/FM radyo, CD/***** çalar, Bluetooth, cep telefonu bağlantısı ile müzik dinleme imkanı USB vasıtasıyla müzikçalarlar ile bağlantı kurulması gibi özellikleri bir arada topluyor ve ayrıca geri görüş kamerası da bu sistemde standart olarak sunuluyor.
Toyota’nın Go navigasyon sistemli Touch 2 teknolojisi, Toyota Touch 2 teknolojisinin daha da geliştirilmiş hali. Go navigasyon sistemli Touch 2’de özellikleri arttırılmış bir multimedya sistemi bulunurken, çok özellikli ve ayrıntılı navigasyon da sunuluyor. Rahat görebilmek için otomatik yakınlaştırma, mirror link gibi son teknolojiler ile geliştirilen Go navigasyon sistemli Toyota Touch 2’de ayrıca aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 20 dil seçeneği mevcut.
En Üst Seviyede Güvenlik Donanımları Standart
Yeni Corolla aktif ve pasif standart güvenlik donanımları ile de dikkat çekiyor. Güvenlik donanımları arasında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere 7 hava yastığı, Elektronik Çekiş Kontrol sistemi (TRC) ve Araç Denge Kontrolü (VSC) ile Yokuş Kalkış Destek (HAC)sistemleri bulunuyor. Yeni Corolla’da çarpışma güvenliği performansı CAE (Bilgisayar Destekli Mühendislik) ile maksimize edildi ve defalarca yeniden teste tabi tutuldu. Enerji absorbe edici donanım ve sağlamlaştırılmış kabini sayesinde ön arka ve yan çarpma performansı da Yeni Corolla’yı çok daha sağlam kılıyor. Toyota Euro NCAP çarpışma test programında 5 yıldız almayı hedefliyor.
Biri dizel 3 Motor seçeneği
Yeni Corolla yola çıkarken en düşük emisyon ve sınıf lideri yakıt ekonomisini hedefliyor. Yeni Corolla’nın 6 ileri manuel şanzımanlı 1,33 lt benzinli versiyonunda 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 5,6 litre olarak gerçekleşirken, CO2 emisyonu da 129 gr/km olarak ölçümlendi. Manuel şanzıman seçeneğine oranla daha düşük yakıt tükemi sunan CVT şanzıman seçeneğine sahip 1,6 Valvematic benzinli Multidrive S versiyonda ortalama yakıt tüketimi de yüzde 27 azaltılarak 100 km/5,6 lt olurken, CO2 emisyonu da manuel şanzımanlı modele göre 9 gram daha düşürülerek 130 gr/km olarak hesaplandı. Yeni Corolla’nın 6 ileri manuel ya da 6 ileri multimode şanzıman seçeneği ile sunulan ve Euro 5 normlarına uyumlu 1,4 D-4D motora sahip dizel versiyonu tam bir yakıt cimrisi. 6 ileri manuel şanzıman Yeni Corolla 1,4 D-4D 100 km’de 4,1 litrelik yakıt tüketimi ve 106 gr/km’lik CO2 emisyonu ile dikkat çekiyor.
Gimifayf
23-06-2013, 21:30
Berbat bir tasarim olmus bence. Guncel kasayi bu kasadan pahali satsalar yine alirim.
Ahmet Saraçoğlu
23-06-2013, 21:31
Diştan güzel de şu auris ve corollanın içine bi türlü alışamadım.eski auris içi çok daha güzldi.
Sıctı cafer bez getir olmus
Ahmet Saraçoğlu
23-06-2013, 21:51
tekrar tekrar bakıyorum , o havalandırma yanı dijital saat , teyple konsolun aynı aksta olmaması falan... tam 90 lar.O yıllardan kalma bi konsepti direk uyarlamadan oturtmuşlar heralde :D
individual
23-06-2013, 21:54
Türkiyede yok satar ;)
mert_can 41
23-06-2013, 22:06
Geçen tırda gördüm sanırım dikkatli baktım hata toyotaydı çok hoş duruyo 4 sene bi önceki kasasını kullandık sanırım yine corolla alıcaz fiyatı normal olursa tabi :)
İbrahim33
23-06-2013, 22:11
Dıştan hyundai çakması olmuş , yeni aurisin içi ise çok güzel , kullanışlı ve ergonomik , hoşuma gitti benim.eskisi hoşuma gitmiyordu pek.
Ön kısım aşırı kaba ve itici duruyor
Harbiden o saat ve havaladırma nedir öyle ya:D arkasıda latitude'un biraz şişirilmişi gibi olmuş:)
onursumer
23-06-2013, 22:30
avensis gibi olmuş yeni civicten daha yakışıklı güzel satar :D
Nightfish
23-06-2013, 22:38
Beğenmedim ben pek. Ortaya karışık, devşirme arabalar yapıyorlar gibi geliyor bana. Auris Hyundai i30'a fazlasıyla yakındı, bu da önden Avensis, arkadan Latitude olmuş.
Ön tarafı beğendim ama arka tarafta biraz tereddütte kaldım. :) Ama yollarda görünce daha bi hoş gelecektir göze.
Toyotadaki mantiga bak ya hala anlamiyorum 1.4 90 bg dizel takiliyo adamlar rakipleri en az 105 bg
alihan_27
23-06-2013, 22:43
İçide, dışıda çirkin. Yeni Aurise bindiğimden içi özellikle berbat. Ama 1.4 d4d motorlusunu yinede alırım :).
Aykut_Gun
23-06-2013, 22:48
yine joponlar yapmış daha söze gerek yok
Boktan özellikle ön farlar ve ızgara tasarımı leş olmus aurisi begenmemıstım ama bunu gordukten sonra auris iyiymiş dedim toyota da batırdı kendını japonlarda iş yok bu sene
Levin ZR modeli daha güzel sanki bildiğin auris :)
http://i276.photobucket.com/albums/kk4/Charge_Speed/2013_Toyota_Corolla_Levin_ZR_zps54cd2f5d.jpg
JayVTEC!
24-06-2013, 00:29
biraz hantal duruyor.. ama güzel
sedat2626
24-06-2013, 01:15
bi önden oluru var arkadan elentra ya benzettim ben sanki biraz
Araç piyasaya çıktımı ? Sanki canlısını gördüm gibi geliyor da :) gündüz yolda yeni avensistir diyip geçmiştim ama çok benzettim ona :D
Araba ? :beuj:
Getçekten ilginç :D
gencpower
24-06-2013, 07:18
Araç piyasaya çıktımı ? Sanki canlısını gördüm gibi geliyor da :) gündüz yolda yeni avensistir diyip geçmiştim ama çok benzettim ona :D
Araç şu an bantlarda üretimde. Temmuz sonu bayilere gelecekmiş. Görmüşte olabilirsiniz ;)
gencpower
24-06-2013, 07:24
Levin ZR modeli daha güzel sanki bildiğin auris :)
http://i276.photobucket.com/albums/kk4/Charge_Speed/2013_Toyota_Corolla_Levin_ZR_zps54cd2f5d.jpg
Bu zaten türkiyedeki auris. corolla değil. Bu başlıktaki EURO COROLLA Pazarlara göre kasalar ve isimler değişiklik gösteriyor. Amerikadaki corolla bu değil mesela. daha sade...
USA Corolla
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2013/06/2014-toyota-corolla-628.jpg
i-vtec07
24-06-2013, 07:28
arka tampon olmamış iç mekanı beğendim ama
Gittikce yukseliyor mu yeni model arabalar , bana mi oyle geliyor :D
BurakYozgat.
24-06-2013, 08:46
Amerikan arabası gibi tamponları yere kadar uzatmıyolarmı illet oldum kutu gibi araba yapıyolar bu ne ya. Hiç bi çekiciliği yok bence.
mert_can 41
24-06-2013, 10:27
Hahaha bende gördüm ve aynısını söylemiştim kendimce sanırım bir kaç galeriye götürdüler :)
orhan_guney
24-06-2013, 10:37
sanki eski kasayı yandan gergi ye cekmişler gibi.
japon işi "Renault Fluence '' :D
İbrahim33
24-06-2013, 13:13
japon işi fuluence :D
aynen öyle , nerde eski corollalar , toyota iyice boka sardı.
Bence hem iç tasarımı hemde dış tasarımı gayet hoş olmuş fiyat olarak uçmazlarsa eğer Türkiye'de çok satar
çok iyi olmamış insan mercekli bir far koyar
DoganSuper
24-06-2013, 14:08
pek hoş olmamış. eski tasarımlar çok daha iyi.
Bluttbeton
24-06-2013, 14:23
Yeni Toyotaları görünce eski toyotalara olan sevgim daha da artıyor .
rebeloghy
24-06-2013, 14:25
Baya jip gibi , kim daha yüksek şasili araba yapacak yarışı için üretmişler sanki :D
bayide şuan deli gibi sıra var almak isteyenler için yok satacak toyotanın çok ayrı bi müşteri portföyü var çünkü
cagri-35
24-06-2013, 16:38
Önden bildiğin çirkin .
Canlısını görmek lazım.
m. ali öz
24-06-2013, 16:59
ön vasat, ama yok satar.
http://welcometaxi.ru/_ph/1/2/81163718.jpg
http://bilmodel.dk/images/cars/365_1.jpg
http://hertz.md/uploads/posts/1350737666_toyota-corolla-1.6.jpg
Tabiki çok satacak her zaman olduğu gibi. Bunun değişmesi için; Toyota tasarımları yerine büyüklerimizin otomobil anlayışını ve Toyota fanatizmini değiştirmek gerekir ki bu da çok mümkün değildir.
Her çıkan model için, bir önceki daha iyiydi bu tü kaka denir. Ama buna da alışılır.
Şu anki güncel kasada ne ses yalıtımı var ne donanım var, cep dostu olması hariç zayıf. Full olarak geçen elegant donanımda deri, xenon, sunroof, dizelde anahtarsız giriş ve cc yok. Bunları geçtim sesli park sensörü ve kapı çıtalarını bile opsiyon dahilinde itelediler. En azından bu kasada şu donanım işine bir el atsalar. Bu konuda rakiplerine göre aşırı zayıf. Ama ekonomi için alınır ki biz de güncel kasayı o amaçla tercih ettik. Bu kasanın da müşterisi hazır, ne kadar beğenilmese de biz dahil tipini, donanımını, motor hacmini vs. eleştirsek de bu aracın satacağını düşünüyorum.
Avensis daha şık bence.
Ancak önceki corolladan iç ve dış olarak kat be kat daha güzel bence.
Firat.M3
26-06-2013, 02:49
çok honda olmuş.
sansar34
26-06-2013, 11:13
iyice tansformers özentısı oldu bu japonlar :D test arabalarına benzemıs
dün sabah yeni rav-4'ü gördüm, akşama kadar hiçbir işim rast gitmedi.
Bu japonlar neyle besleniyor ya.. Dışı ayrı bi berbat, iiçi ayrı.. Ön yolcu tarafı Citroen Elysee olmuş resmen.
zaten çirkindi çirkinliğine bi kat daha çıkmışlar..
tasarım cidden göz zevkini bozuyor insanların , sene olmuş 2013 estetikten nasiplenmemiş bir coralla var karşımızda
motor şanz. mekanikti şuydu buydu gık diyemem TOYOTA herzam toyotadır :)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/946238_10151695338221066_2107860381_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1044727_10151695341681066_1050670936_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1014024_10151695285546066_1267188313_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1045060_10151695280146066_1339491471_n.jpg
yıl 2014 olacak niye japon üreticiler o boktan dijital saati ısrarla konsolun bir köşesine yerleştiriyorlar ? Bunun bir nedeni var mı bilen var mı ?
araç şuan derindere showrooma geldi
Emre nin paylaşımından anlaşılıyorki donanım gene tırt donanım gene tırt büyük ihtimal dizel de yıne 1.4 d4d motoru iteliyecekler nasipse yakın zaman da araç alıcam ama gorunen o ki bu toyota olmayacak anlaşılan. tipini de pek beğenmemiştim zaten
Low-Rider
09-07-2013, 11:57
cruise control neden sadece benzinli modelde var ki? önce ki kasada'da anahtarsız çalıştırma sırf benzinlideydi galiba
benzinlide boş paket dizelde orta paketi oluyor
cruise control neden sadece benzinli modelde var ki? önce ki kasada'da anahtarsız çalıştırma sırf benzinlideydi galiba
Aynen yine benzınlı de olur büyük ihtimal ben servise gidip cc taktırayım dedım servis çalısanları oyle bır ımkanımız yok dedi parayla bıle taktıramıyorsun :)
beğenen çok beğeniyor beğenmeyen yerden yere vuruyor
elinizin ayarı hiç yok la
Emre nin paylaşımından anlaşılıyorki donanım gene tırt donanım gene tırt büyük ihtimal dizel de yıne 1.4 d4d motoru iteliyecekler nasipse yakın zaman da araç alıcam ama gorunen o ki bu toyota olmayacak anlaşılan. tipini de pek beğenmemiştim zaten
Motorun şimdiki ile aynı olduğunu okumuştum. Tipine belki göz alışır zamanla, kısmetse yarın Samsun'da inceleyeceğim yorum yazarım bu konuda. Bizim de araç değiştirme niyetimiz var muhtemelen toyota olmaz ama yine de bir gidip bakacağım.
Abi bu sistem bu dizel motora uyumlu değilmiş entegre edilemiyormuş. Biz güncel kasayı satın alırken satış danışmanına sormuştum, bu şekilde cevap vermişti.
Ön ; Yeni Civic
Arka ; Hyundai elentra
İç ( Direksiyon ) ; F kasa bmw
gibi geldi bana :)
Low-Rider
09-07-2013, 13:19
Motorun şimdiki ile aynı olduğunu okumuştum. Tipine belki göz alışır zamanla, kısmetse yarın Samsun'da inceleyeceğim yorum yazarım bu konuda. Bizim de araç değiştirme niyetimiz var muhtemelen toyota olmaz ama yine de bir gidip bakacağım.
Abi bu sistem bu dizel motora uyumlu değilmiş entegre edilemiyormuş. Biz güncel kasayı satın alırken satış danışmanına sormuştum, bu şekilde cevap vermişti.
yaw geçsinler bunları Allah aşkına koskoca toyota dizel motora cc'mu entegre edemiyor :) klasik satış temsilcisi yalanları
dragon07
09-07-2013, 13:38
mercekli farlar yok
f1 vites yok benzinlilerde
cam tavan yada sunroof yok
bu arac filo müşterileri ve 40-45lik amcalar 50lik dedeler için imal edilmiştir.şirkerte gelen 20 kişiden 18i polis 2si ögretmen yani adamların hastalıgı toyota deger kaybetmiyor diye :))
yaw geçsinler bunları Allah aşkına koskoca toyota dizel motora cc'mu entegre edemiyor :) klasik satış temsilcisi yalanları
Bana da saçma geldi ama motor konusunda çok bilgim olmadığı için hmm ok diyip geçtik. Donanımlarına bakılacaksa en son alınacak araba toyotadır. Biz sorunsuz olmasından ve yakıtının az olmasından dolayı aldık, sağa sola gitmek için kullanıyoruz donanım olayına takılmadık pek fazla. Şu donanımla bile rakipleriyle kafa kafaya satış fiyatı varsa özellik arttıkça satma şansı pek kalmayacak. Arka sesli park sensörünü bile opsiyon dahilinde vermişlerdi :) Bence bu tarz özelliklerin eklenmemesinin tek sebebi bu. Ki yeni kasanın da şu haliyle dizelinin özelliğine göre 65-75 bin TL arasında değişeceğini düşünüyorum.
Fiyatları da açıklanmış.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1044055_10151695732991066_2054915585_n.jpg
Nightfish
10-07-2013, 10:26
Fiyatlar yüksek olmuş gibi bence. Octavia tercih ederim kesinlikle o fiyatlara.
Jetta gibi bir örnek varken önlerinde azıcık insan tasarım dersi alır
sinanbaysal
10-07-2013, 12:29
Yenı kıa cerato gıbı cok kaba olmus fazla satmaz bu kasa...
darkmoon
10-07-2013, 12:57
Araba için herkes yazmış zaten arkadan latitude anımsattı yandan genel hatlarına bakdınmı kasaya elantra havası var zaten hb auris'de bildiğin i30 kopyası olmuşdu..
Bir toyota vardı bağımsız kendine ait hatlara sahip olan oda bitmiş..
Gerçi brz gt86 ile bunun ayak sesleri geliyordu ama neyse.. Toyota özgün bağımsız kendine ait hatlarından iyicene kopmuş..
Genede bence güzel satar o başka.. bu aracı alan kesim genelde belli memur emekli v.b öyle detaylı araba süren araba meraklısı, arabaya düşkün kesim değil şahsi fikrim.
Toyota sağlamlığı sorunsuzluğu için alıyor ve geneldede kendi çevremdeki toyota kullanıcılarından izlenimim çok uzun süre kullanıyorlar öyle 2-3 sene al sat şeklinde değil en az 5-10 sene yada üstü biniyorlar..
servise az yolum düşsün başım ağrımasın yolda kalmıyım arıza çıkarmasın kapıda 10 sene dursun misali..
Araba için herkes yazmış zaten arkadan latitude anımsattı yandan genel hatlarına bakdınmı kasaya elantra havası var zaten hb auris'de bildiğin i30 kopyası olmuşdu..
Bir toyota vardı bağımsız kendine ait hatlara sahip olan oda bitmiş..
Gerçi brz gt86 ile bunun ayak sesleri geliyordu ama neyse.. Toyota özgün bağımsız kendine ait hatlarından iyicene kopmuş..
Genede bence güzel satar o başka.. bu aracı alan kesim genelde belli memur emekli v.b öyle detaylı araba süren araba meraklısı, arabaya düşkün kesim değil şahsi fikrim.
Toyota sağlamlığı sorunsuzluğu için alıyor ve geneldede kendi çevremdeki toyota kullanıcılarından izlenimim çok uzun süre kullanıyorlar öyle 2-3 sene al sat şeklinde değil en az 5-10 sene yada üstü biniyorlar..
servise az yolum düşsün başım ağrımasın yolda kalmıyım arıza çıkarmasın kapıda 10 sene dursun misali..
bende bu gibi sebeblerle yeterince çirkin olan aracın yine yeterince çok satacağını düşünüyorum :)
timucintt
10-07-2013, 14:24
şu dizellerin yanında hondanın dizeli daha uygun ve yeni. toyota halen 1.4 d4d ne diye inat eder nedir arkadaş 20 yıllık salak saçma dizeli satma çabası nedir anlamadım o motorlarla bu kasa harbi katliam olmuş... :) kasasına gelince bence kötü olmadı toparladı kendini asıl eski kasaları çirkindi bence hatları biraz sertleşti iyi oldu... ama içi halen aynı salak saçma toyota görüntüsünden uzaklaşmamış :)
71.600 ve corolla, gerçekten çok komik. vallahi gülerler adama. 80.000'e ds5 aldım, full'un full'u. :)
sıçmış batırmışlar tipini
şu dizellerin yanında hondanın dizeli daha uygun ve yeni. toyota halen 1.4 d4d ne diye inat eder nedir arkadaş 20 yıllık salak saçma dizeli satma çabası nedir anlamadım o motorlarla bu kasa harbi katliam olmuş... :) kasasına gelince bence kötü olmadı toparladı kendini asıl eski kasaları çirkindi bence hatları biraz sertleşti iyi oldu... ama içi halen aynı salak saçma toyota görüntüsünden uzaklaşmamış :)
Tam bilmediğim için soruyorum ne gibi dezavantajları var acaba d4d motorun arkadaşlarımda var hem ekonomik hemde sağlam olduğunu söylüyorlar
Honda Civic bitmistir bana göre.
Segmenttin lideri olur bu kasa.
71.600 ve corolla, gerçekten çok komik. vallahi gülerler adama. 80.000'e ds5 aldım, full'un full'u. :)
Birde bunun sorunsuzluğu var,marka kalitesi var..Citroendeki zengin donanım zaman geçtikçe sizin için umarım dert olmaz..:)
Nightfish
10-07-2013, 15:49
Birde bunun sorunsuzluğu var,marka kalitesi var..Citroendeki zengin donanım zaman geçtikçe sizin için umarım dert olmaz..:)
Sorunsuzluk ? Marka kalitesi ?
Toyota kadar araç geri çağıran bir firma var mı acaba dünya üzerinde ?
Amcam araba alicaksan fransizi evine sokma ocagina incir ağacı diker demişti.
Bende ya alman yada japon aliyorum bugine kadar hic sikinti cekmedim
Nightfish
10-07-2013, 15:54
Japon var, japon var. Honda, Suzuki ve Mazda'ya güvenim sonsuz. Gaz pedalı takılıyor, otomatik şanzıman vs olaylarını kendim de bizzat Corolla ile yaşadıktan sonra Toyota sorunsuzdur lafını duyunca pek inandırıcı gelmiyor.
Bu arada şu linkte bayağı detaylı fotoğrafları var aracın ; http://www.netcarshow.com/toyota/2014-corolla_eu-version/02.htm
yns_emre
10-07-2013, 16:09
valla toyota sakarya fabrikasında yaklaşık 3 ay çalıştım ve günde bu araçtan 300-350 adet ürettim toyotanın ilkesi şu 0 hatayla en doğru en hızlı şekilde araç üretmek. hitap ettiği kesim her zaman reklamlarındada kataloglarındada rahat rahat göre bilirsiniz tamamen aile üzerine kurulu müşteriyi ordan bi zehirliyorlar zaten ben hayatımda toyota arabasına hiç binmedim kullanmadımda ama fabrikada duyduklarım ve gördüklerimden sonra alırmıyım alırım oda sırf kalitesi yüzünden dolayı ama herkezinde dediği gibi ciddi anlamda bizlere hitap eden bir kasası yok berbatlar ötesi bir tasarım fiyatlar gereksiz yere yüksek 80 lira gibi bir rakama bunu almaktansa ikinci el mercedes c180 alır keyif yaparak binerim daha iyi
Shadow_Dancer
10-07-2013, 16:20
Boeing 737 kadar da düşen uçak yok :) Ama sektörde her zaman sorunsuzluguyla bilinir.. Geri çagırmanın çok olmasının önemi kadar neden çagırıldıgı da önemli..
Toyota Bir Kez Daha Dünyanın En Değerli Otomobil Markası - Şirket (http://www.arabam.com/haber/Sirketlerden-Haberler-Toyota-Bir-Kez-Daha-Dunyanin-En-Degerli-Otomobil-Markasi/Detay-297007) ;)
Nightfish
10-07-2013, 17:11
Toyota Bir Kez Daha Dünyanın En Değerli Otomobil Markası - Şirket (http://www.arabam.com/haber/Sirketlerden-Haberler-Toyota-Bir-Kez-Daha-Dunyanin-En-Degerli-Otomobil-Markasi/Detay-297007) ;)
Şu mantık nedir Allah aşkına ? Tamam 1. oldular, Bentley ve Rolls Royce siparişlerimizi iptal edip Corolla alabiliriz artık.
tasarım gittikçe çöpe benziyor....tam rezalet
Sorunsuzluk konusu tartisiliyor artik ama geri cagirmalar toyotanin hatasinin pesinden kostugunun aracina sahip ciktiginin gostergesi degil midir ?
Şu mantık nedir Allah aşkına ? Tamam 1. oldular, Bentley ve Rolls Royce siparişlerimizi iptal edip Corolla alabiliriz artık.
Peki , madem çok biliyorsunuz..Hangi mantıktan bakalım?Araştırma ve anketlerin önemi yoksa neyin önemi var? :heyoo:
Dunyada en çok satılan araç corolla idi sanırım.
Dunyada en çok satılan araç corolla idi sanırım.
Aynen , Corollaymış en çok satan araç..
32 milyonu aşkın üretim adediyle dünyanın en çok satan otomobili olma unvanını elinde tutmaktadır.
Toyota Corolla - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla)
Nightfish
10-07-2013, 17:29
Peki , madem çok biliyorsunuz..Hangi mantıktan bakalım?Araştırma ve anketlerin önemi yoksa neyin önemi var? :heyoo:
Çok bilmekle alakası nedir onu çözemedim. Ben gidip Toyota alma diye bir şey yazmıyorum ya da Toyota yerine şunu al vs gibi. Bu fiyata DS5 aldım diyen insanın mesajına Toyotanın şunu şöyle, bunu böyle bir de donanımı bozulmaz inşallah diye imalı yazmana tepki gösteriyorum.
Çok bilmekle alakası nedir onu çözemedim. Ben gidip Toyota alma diye bir şey yazmıyorum ya da Toyota yerine şunu al vs gibi. Bu fiyata DS5 aldım diyen insanın mesajına Toyotanın şunu şöyle, bunu böyle bir de donanımı bozulmaz inşallah diye imalı yazmana tepki gösteriyorum.
O mantığında sonu yok..O fiyata çok daha zengin donanıma sahip araçta alınabilir veya daha uygun daha sorunsuz araçta alınabilir..2001model çok daha donanımlı bir S serisi çok daha ucuza alınabilir ama alınmamış daha fazla ücret vererek "0"km bir araç tercih edilmiş neden?Sorunsuz diye..70 liraya Corolla alan insanlara gülünüyorsa bende o çok zengin donanımlı citroenlerin 2 veya 3 sene sonraki elektronik sorunlarına gülmem çokta anlamsız olmaz herhalde..:)
Nightfish
10-07-2013, 17:37
Heh tam olarak ben de bu dediğini diyorum. Citroende sorun var diye gülüyorsun ama Toyota da öyle eskisi gibi tank gibi bi araç değil. Adamlar otomatik şanzıman sorununu çözemediklerinden müşterilere aracı düz vitese ücretsiz çevirmeyi teklif ediyorlardı. Gaz pedalı takılı kaldığından şirket araçlarımızdan kaza yapan olmuştu. Ve nasıl Citroendeki donanım sorunları kronik, tek araca özel değilse bu sorunlar da Toyota'da kronik.
Şanzımanımın bozulması, gaz pedalının takılı kalıp duvara girmektense navigasyonumun bozulmasını tercih ederim ben.
Şu an aktif olarak 5toyota araca sahibiz..Ne şanzuman sorunu yaşadık nede gaz pedalı takılma..Gaz pedalı yüzündendir araçlar bildiğim kadarıyla geri çağırılmıştı..Navigasyon,koltuk ısıtma,hafızalı&elektrikli koltuk 2 sene sonra bozulacaksa hiç olmasın daha iyi..
Nightfish
10-07-2013, 17:44
Sen yaşamadın diye bu sorunlar ortada yok değil :)
Bu arada 2 seneye kalmıyor merak etme, benim Clio daha 10.000 kmdeyken 11 kere servise girdi çeşitli arızalardan :D
Tek anlatmaya çalıştığım marka fanatikliğine gerek yok. DS5le Corolla kıyaslanacak araçlar değil çünkü.
darkmoon
10-07-2013, 18:07
toyota hybrid araçlarının tümünüde priuslar ve lexus hybrid modelleride buna dahil fren sorunu nedeni ile geri çağırmışdı türkiyedekilerde buna dahil.. tabi türkiye ayağını bilmiyorum..
bu sağlamlık olayı yeni çağın markalar üstündeki kronik rekabet sorunu ve hastalığı bence.. daha ucuza daha dolu araç üretebilmek için premium markalarda buna dahil bmwsi mercedesi son bir kaç yıldır kaliteden ödün vermeye başladılar ve bu ödün verme çıtası git gidede düşüyor.. toyotanında bu kafileye uyması şaşılıcak bir şey değil..
tabi gene sağlamlık açısından markalar arasında genelleme yapılıcak olursa toyota iyi bir markadır.. gerçi japondaki tek favorim mazdadır şahsen o başka :) bana göre japonların mercedesidir..
toyotada eski toyotada değil bana göre bunu başka bu sohbettede yazmışdım daha geçen gün sanayide 87 model land cruiser vardı motoru 748 bindeydi ve rutin normal bakımları dışında motora anahtar değmemiş sanayide olma nedenide arıza falan değil araca ses sistemi yapılıyordu..
Aynen , Corollaymış en çok satan araç..
Toyota Corolla - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla)
Eee o zaman değil mi diye söylüyor insan...
Toyota markası bir fransiz markayla kiyaslamak kufur etmekle ayni şey
Sen yaşamadın diye bu sorunlar ortada yok değil :)
Bu arada 2 seneye kalmıyor merak etme, benim Clio daha 10.000 kmdeyken 11 kere servise girdi çeşitli arızalardan :D
Tek anlatmaya çalıştığım marka fanatikliğine gerek yok. DS5le Corolla kıyaslanacak araçlar değil çünkü.
Yeni araçların olmazsa olmazı..Bütün markalarda olabiliyor bu tip durumlar..
Nightfish
10-07-2013, 18:14
10 mesaj Toyota arızaları yazdım, konuyu başka markaya çektin. Corolla'nın gazı takıldı, duvara girdik diyorum ona cevap yok da Fransız aracındaki sıkıntıyı yazdım hemen bold yapıldı. Marka fanatikliğinle mutluluklar :)
10 mesaj Toyota arızaları yazdım, konuyu başka markaya çektin. Fransız aracındaki sıkıntıyı yazdım hemen bold yapıldı. Marka fanatikliğinle mutluluklar :)
Yeni araçların olmazsa olmazı demiştim ama , sıkıntı yok sen marka fanatikliği olarak nitelendir ;)
Toyotadada 1000kmde servise gidebiliyor , Mercedeste veya senin söylediğin gibi Renault da..
dragon07
10-07-2013, 18:22
d4d motor upgrade yedi,yağ yakma sorunu artık yok torkda daha yüksek. hakkaten kasası çok kötü vs ama inanın millet delirmişçesine toyota alıyor ve alanlar 40 yaş üstü :D bugün plazayı gezdim felaket satılıyor.
darkmoon
10-07-2013, 18:31
d4d motor upgrade yedi,yağ yakma sorunu artık yok torkda daha yüksek. hakkaten kasası çok kötü vs ama inanın millet delirmişçesine toyota alıyor ve alanlar 40 yaş üstü :D bugün plazayı gezdim felaket satılıyor.
emekli büyüğümüz abimiz var 2001 yılında sıfır aldığı corollası var sitenin kapalı garajında bir memlekete yada tatile giderken sürüyor onun dışında araç tüm yıl yatıyor görseniz sıfır gibi :) adamda aracından çok memnun..
şu uzun kullanma olayını genel olarak çevremde bir toyotacılarda birde vectracılarda gördüm vectrada çevremde iki abim var birinde 97 b kasa var ilk sahibi diğerinde a kasa var 93 model ilk sahibi adamlar gayet memnun sürüyorlar. :)
Toyotanın pazar payını hesaba katıyormusun? Dünyaya araç satıyor Toyota.Citroen sorunsuzluk konusunda toyotayla yarışması için çok zaman geçmesi lazım ama şuda var söylemeden geçemeyeceğim toyota elektronikten 1 adım geri durdu hep sorun yaşatmasın diye ama önemli olanda bu ikisini bir arada sunabilmek.
2004 E12 kasadan sonra tat vermiyor artık.Şişir uzat nereye kadar...
valla corollayı bilmem de, yeni aurisin kafa tasarımı çok vahşi olmus. keşke aynı başarıyı arkadada gösterebilselerdi ama
Low-Rider
10-07-2013, 22:33
Daha yeni çıkmadı mı bu araba ya da auris, kaç km yaptı alanlarda çözülmüş yağ yakma problemi
maxpower
10-07-2013, 22:44
tasarımı bu sefer kötü olmuş gibi yazılmış ama bu kasalardan hangisi güzel Allah aşkına? hep ruhsuz toyota. beğendiğim tek gli kasalar ki onlarda saçma sapan şekilde pahalı. arkadaşım ilk sahibi oldukları gli yi 17ye mi 18e mi ne sattı:D
http://welcometaxi.ru/_ph/1/2/81163718.jpg
http://bilmodel.dk/images/cars/365_1.jpg
http://hertz.md/uploads/posts/1350737666_toyota-corolla-1.6.jpg
cabrioleter
10-07-2013, 22:52
Şu an aktif olarak 5toyota araca sahibiz..Ne şanzuman sorunu yaşadık nede gaz pedalı takılma..Gaz pedalı yüzündendir araçlar bildiğim kadarıyla geri çağırılmıştı..Navigasyon,koltuk ısıtma,hafızalı&elektrikli koltuk 2 sene sonra bozulacaksa hiç olmasın daha iyi..
hastasıyım şu mantığın sanırım sadece Türklerde var. gözlemlediğim kadarıyla aldığımız bir ürünün yenisini alana kadar hiç bozulmayacağını yıpranmayacağını düşünüyoruz.
araca gelince tipi olmamış gibi, eski motor kullanıp fiyatı köklemekse ayrı bir güzellik(!)..
Bir de bunun sorunsuzluğu var, marka kalitesi var. Citroendeki zengin donanım zaman geçtikçe sizin için umarım dert olmaz. :)
marka kalitesi derken audi'den mi bahsettiniz yoksa mercedes'ten mi acaba? sorunsuzluk başka şey, kalite başka şey. yaris'lerde, auris'lerde kullanılan plastikle ve işçilikle kalite olacaksa biz bilmiyoruz bu işi demektir. ha sorun çıkarır çıkarmaz, o başka bir konu ama kalite değil asla. her neyse ki sonuçta 71.600'e corolla olayına gülerler ama alan güle güle binsin. bana da söylediler 80.000'e citroen olur mu canım diye; ds5 ise olur dedim. :)
timucintt
11-07-2013, 00:13
Bana göre en güzel corollalar...
http://horsepowers.ru/wp-content/uploads/2012/02/Toyota-Corolla-GT-S-Sport-Liftback-AE86-1985-1986-Photo-02.jpg
http://img7.autonavigator.ru/carsfoto/800/12829/187557/Toyota_Corolla%20Levin_Coupe_1987.jpg
http://img7.autonavigator.ru/carsfoto/800/12830/187564/Toyota_Corolla%20Levin_Coupe_1991.jpg
bu japonlar da birbirleriyle çelişiyor resmen. Bi auris'e bak bi de şuna. Çarpışan araba olsa binmem bu corollaya
lethaldoze
11-07-2013, 00:27
3. resimdeki kasa çok güzel gerçekten.
hastasıyım şu mantığın sanırım sadece Türklerde var. gözlemlediğim kadarıyla aldığımız bir ürünün yenisini alana kadar hiç bozulmayacağını yıpranmayacağını düşünüyoruz.
araca gelince tipi olmamış gibi, eski motor kullanıp fiyatı köklemekse ayrı bir güzellik(!)..
Hiç bozulmayacak diye birşey tabikii yok fakat donanım zengini aracımın 2-3 sene içerisinde donanımsal arızaları beni üzer..
kafayı biraz bassak ön güzel olurda o arkayı ne yapıcaz ya o ne öyle ?
bu japonlar da birbirleriyle çelişiyor resmen. Bi auris'e bak bi de şuna. Çarpışan araba olsa binmem bu corollaya
yorum budur :D
Civic hb'i düşünüyorum sonra yeni auris'e bakıyorum corolla sedana bakıyorum japon devri kapandı çoktan
birde bunu golfle kıyaslarlar ya ona çok gülüyorum
Emre Ekrem
11-07-2013, 08:23
melez olmuş, beğenmedim
tekerleğin icandından sonra en çok satan otomobil boşa tartışıyorsunuz beyler :D
dragon07
11-07-2013, 09:33
Daha yeni çıkmadı mı bu araba ya da auris, kaç km yaptı alanlarda çözülmüş yağ yakma problemi
morukcum bu problemi vatandaşlar çözmedi zaten :) toyota böyle bi problemin varlıgından haberdardı yeni çıkan d4d lerde problemi çözdügü dile getirildi.
Risendark
11-07-2013, 10:51
valla tipi güzel ama toyota motoru bi türlü yapamadı bizde verso var 2010 model 1.6 vallahi yerden kendini kaldırana kadar Allah canını alıyor böyle iğrenç zevksiz bi araba olamaz heralde eğer buda bizim verso gibiyse iğrenç :ofk::ofk:
Çarpışan araba olsa binmem bu corolla'ya.
hahahaha! :D
mevcut corolladan sonra çok iyi olmuş. hem iç hem de dış olarak.
bu kadar *** atmışsınız ama bu araç türkiyede çok satar.
GuneyOnur
11-07-2013, 11:39
mevcut corolladan sonra çok iyi olmuş. hem iç hem de dış olarak.
bu kadar *** atmışsınız ama bu araç türkiyede çok satar.
+1000 mevcut olanda zaten iç tasarım denilen bişey yoktu konsol comfort araçlarda boş sap gibi elegantta ise bir dijital klima var :cool:
Ailem olsa 4 kişilik filan 0 almasamda 2. El alırdım.
Aracın amacı aile.
Ben çok beğendim özellikle önden mükemmel olmuş araç.
Low-Rider
11-07-2013, 14:09
morukcum bu problemi vatandaşlar çözmedi zaten :) toyota böyle bi problemin varlıgından haberdardı yeni çıkan d4d lerde problemi çözdügü dile getirildi.
Hacı onu anladım zaten de:D firmalar genelde açıklama yapar ama son kullanıcıdan dönüş farklı olur. Yaşayıp görmek lazım bence.
Nasıl bi milletiz markalara bile kin besliyoruz ya :D
Eski auris ve corolla'nın konsolu kesinlikle şuankinden daha güzeldi. h100 konsolu gibi olmuş bu dümdüz
tekerleğin icandından sonra en çok satan otomobil boşa tartışıyorsunuz beyler :D
Bu yorumdan sonra yazıcak birşey kalmamış :)
.::EmrE::.
11-07-2013, 14:36
Toyota hiçbir zaman güzel görünümlü bir otomobil yapamayacak herhalde. Supra hariç... O saat nedir konsolda 90 yılında mıyız? ARaç dıştan zaten berbat. Arka Latitude.
toyota ciddi satış yapacak bu araçla.ancak ne güzel diyebiliyorum ne kötü
berbat duruyor.çatır çatır satacak adamlar.eskisinden çok daha fazla görücez özellikle dolusunu.
darkmoon
14-07-2013, 13:30
şimdi tv8 de 8.etap programında aracın testini yapıyorlardı aracın otomatiği çekim sırasında fazlada trafikde değillerdi akıcıydı sürüşleri ona rağmen aracı test eden sunucu 8.1 yakdığını söyledi demekki yerleşik istanbul trafiğinde rahat 9-10 litre yakarı var..
emrah-58
14-07-2013, 14:00
renault latitüd olmasın ? :) toyota tasarımı çok bozdu
Octavia RS
14-07-2013, 14:11
Güncel 1.4 dizel ile gelirse baya satar.. :) Ayrıca havalandırmasına bittim :D