PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fluence vites geçiş problemi

koluman
14-06-2013, 12:17
günlük kullandığım 1,5 otomatik fluence imde uzun süredir yaşadığım bi sıkıntıyı paylaşarak çözüm önerilerinizi almak istiyorum. araç 1nci vitesten 2 ye 2 den bire geçerken şanzıman vuruyo ve arabayı epey hissedilir derecede sarsıyo. 3-4-5-6 da hiç sorun yok. ayrıca seri bi şekilde 1 den 2 ye geçerken çok hissedilmiyo. yoğun trafikte bunu çok iyi hissediyorsunuz. her sabah birlikte işe gittiğim abim sabahları bu sarsıntılardan midesinin bulandığını dile getiriyor. servise gittiğinde cihaza bağlandı fakat bi arıza tespiti olmadı. servise kendim gidemiyorum işlerin yoğunluğundan. en son 40 bin bakımı yapıldı ve bu sarsıntı daha fazla arttı ayrıca gaza tepki verişide sağırlaştı. çok geç tepki veriyor ve şimdiye kadar 2 kez olan vites değiştirmeme sorunu oldu araç 5bin devirde vitesi değiştirmedi manuele alıp kendim yükselttim. servise tekrar göndereceğim fakat sizin değerli fikirlerinide almak isterim. teşekkürler.

XSi
14-06-2013, 12:47
araç kaç km de? sanırım içerdeki plakalardaki/balatalardaki aşınmalar limitlerin dışına çıkmış, dolayısıyla kavrama tam olmadan, motor devirleniyor ve kaçınılmaz son vuruntu..

benzer olarak bizim şirkette en son 1 ay önce kullandığım fluence EDC de bugün kullandım aynı tarif ettiğin vuruntuyu bende hissettim. ilk kalkarken ve 1-2 geçişi vuruntulu şu anda.

Sanırım çözüm açılıp balataların yenilenmesinde..

benzer durum yeni aldığımız tam otomatik 206 da ortaya çıktı, şehiriçinde şanzıman yağı çok ısınınca (100 derece üstüne çıkınca), incelen yağ plakalar arasını dolduramayıp kavramayı yaptıramıyor ve vuruntu oluyor, ısınmazsa sıkıntı yok.

koluman
14-06-2013, 13:02
araç 41 bin km oldu. renault servisi olan kankam (aynı zamanda tech üyesidir) ustalarından bu şekilde şikayetle giden araç olmadığını söylemişti. arabadan soğudum resmen bu yüzden

serkanaygün
14-06-2013, 15:15
Bende de 2012 EDC megane 3 var. araba sıfır kmden beri bende. İlk kullandığım zamanlardan beri 1-2 geçişi sarsıntılı oluyor. Birkaç yerde daha okumuştum bu sorunu. Ama bendeki sarsıntı öyle mide bulandıracak kadar değil.

Kahn23
14-06-2013, 15:18
Bu EDC'ler sorunsuz şanzıman olarak lanse edilmişti dimi ?
İnsanlar hangi otomatik vites araç alacağını şaşırdı artık..

Burak Mehmet
14-06-2013, 16:30
geçmiş olsun
DSG den korkuttular EDC dediler şimdide EDC başladı
Dizel otm station ne alıcaz biz ? sanırım sadece İ30sw kalıyor tam otomatik şanzımanlı dizel...

mr.korhan
14-06-2013, 16:33
valla bende megane sporturer 1.5 gtline edc düşünüyordum, ama test etmeden almiyim anlaşıldı :)

Burak Mehmet
14-06-2013, 16:50
valla bende megane sporturer 1.5 gtline edc düşünüyordum, ama test etmeden almiyim anlaşıldı :)

aynen bende siyah renk cam tavanlı için bayi çarpıştırıyordum şimdi ben çapışıp kaldım :(

efe_
14-06-2013, 18:24
Bu EDC'ler sorunsuz şanzıman olarak lanse edilmişti dimi ?
İnsanlar hangi otomatik vites araç alacağını şaşırdı artık..

Hocam hemen lekelemişsin :) Kaç tane Fluence var dışarıda dikkat ettinizmi hiç? Bu araçların hepsinin sorunsuz olma ihtimali kaç sizce ? Sınıfının en çok satan aracından bahsediyoruz.

EDC'de 5-6 arası ufak bir sürtünme sesi muhabbeti vardı benim bildiğim. Sizdeki gibi durum daha önce duymamıştım.
Aracınız garanti kapsamındaysa yapılacak tek şey var, çözüm serviste :)

Kahn23
14-06-2013, 18:37
Hocam hemen lekelemişsin :) Kaç tane Fluence var dışarıda dikkat ettinizmi hiç? Bu araçların hepsinin sorunsuz olma ihtimali kaç sizce ? Sınıfının en çok satan aracından bahsediyoruz.

EDC'de 5-6 arası ufak bir sürtünme sesi muhabbeti vardı benim bildiğim. Sizdeki gibi durum daha önce duymamıştım.

Yok ve be hocam lekeleme babinda demedim ben ;) kullanilan her otomatikler sorun gostermeye basladi. Dsg-easytronic vs vs. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi..

atituti
14-06-2013, 20:54
edc dsg karşılaştırması olarak değilde yeni eski olarak karşılaştırma yaparsam eski 90 91 model mazda 323 lerin kaya gibi otomatiklerini özledim ben, istersen tecavüz et istersen biber gazı sık ister portakal gazı yine sağlam yine sağlam

serkanaygün
15-06-2013, 08:19

Renault için servise ne sorunla gidersem olur bu renaulttur deyip geçiştiriyorlar :) Fren pedalı sallanıyor, olur abi bu renault, ses geliyor, olur abi bu renault :)

Bu sorun için gittiğimde de aynı şeyi söyleyeceklerini düşünüyorum. Bakıma 3 ay kaldı bakalım gidince göreceğiz :)

Ahmet.S
15-06-2013, 09:14
Kanka serviste çözersin işini Allahın izniyle şanzumanla ilgili bisorun varsa giderirler gerekirse değiştirirlerde.

efe_
15-06-2013, 16:21
Renault için servise ne sorunla gidersem olur bu renaulttur deyip geçiştiriyorlar :) Fren pedalı sallanıyor, olur abi bu renault, ses geliyor, olur abi bu renault :)

Bu sorun için gittiğimde de aynı şeyi söyleyeceklerini düşünüyorum. Bakıma 3 ay kaldı bakalım gidince göreceğiz :)

Servis kendi aracına forddur olur renodur olur diyorsa o eleman isteyerek orda durmuyordur :)

MatraX_07
15-06-2013, 17:20
abiler hemöen öyle EDC kötülemeyelim
Kendim Renault Servisinde Satış Danışmanıyım

EDC'lerden herhangi bi şikayet yaşamadık.Sadece Sanzumanlarda hafif yağ sızıntısı var diye iyileştirme yapıldı.Vurma,tepkime vs gibi bir sorun yaşamadık

rodya
15-06-2013, 17:30
EDC çıktığından beri bu sorun var. 1-2,2-1 ve 5-6
yeni bişey değil bu ve açıkcası servisle iç içe olan ya da renault'u takip eden kişilerin bunu duymadıklarını belirtmeleri bana samimi gelmiyor.
1,5 Gtl için sipariş iptal ettirdim ben bu sorun yüzünden. Çünkü servisler ya da Renault problem yok diyor ki bu aynı zamanda olasi bir sorunu kullanıcı hatası sayarız anlamına da gelmekte.

efe_
15-06-2013, 17:44
Son güncellenmiş dsg'ler en mantıklı olanı sanırım

koluman
15-06-2013, 23:20
Renault müşteri memnuniyetine önem veren bi şirket. Servis sorunumuzu çözsün diye uğraşacağız

serkanaygün
16-06-2013, 20:01
Servis kendi aracına forddur olur renodur olur diyorsa o eleman isteyerek orda durmuyordur :)

Arabam daha 300 kmde iken bir kere otobüse yol vermek için geri geri biraz yokuş çıkmak zorunda kaldım, 3 metre gittikten sonra yanık kokusu ve ekranda şanzıman hararet ikazı aldım :D Daha sonra servisle ve aramın iyi olduğu bir satış danışmanıyla bu konuyu görüştüğümde abi doğrudur ara sıra olur böyle şikayetler duyuyoruz cevabı aldım :D

Nightfish
16-06-2013, 20:48
Arabam daha 300 kmde iken bir kere otobüse yol vermek için geri geri biraz yokuş çıkmak zorunda kaldım, 3 metre gittikten sonra yanık kokusu ve ekranda şanzıman hararet ikazı aldım :D Daha sonra servisle ve aramın iyi olduğu bir satış danışmanıyla bu konuyu görüştüğümde abi doğrudur ara sıra olur böyle şikayetler duyuyoruz cevabı aldım :D

Benim Clioda çıkan sorunlarda da açıklama her zaman aynı, abi Renault bu yapar :D Babam bayinin genel müdürü, ona bile bu şekilde açıklama yapıyorlar.

serkanaygün
16-06-2013, 22:15
Benim Clioda çıkan sorunlarda da açıklama her zaman aynı, abi Renault bu yapar :D Babam bayinin genel müdürü, ona bile bu şekilde açıklama yapıyorlar.

Adamlara kardeşim fren pedalı sallanıyor buna bir çare bulmak gerek bozuk yolda araba parçalarına ayrılacakmış gibi hissediyorum sinir stress yapıyorum diyorum. Abi megane 3 ler hep böyle normal diyorlar :D Çok enteresanlar gerçekten :D

koluman
16-11-2013, 10:22
hortlasın konu. renault müşteri memnuniyeti sesimize kulak verdi bi kaç yazılım güncellemesi denemesi ardından şanzımanı komple değiştirdi. mutlu son :)

MUY37
16-11-2013, 10:33
Aynı aracı şirkette bizde kullanıyoruz , tarif ettiğiniz sorunun aynısı bizim araçtada var. Nede olsa fransızdır deyip geçiştiriyoruz , araba bu hafta servise giricek sorunu bizde bildirelim bakalım ne cevap vericekler.

h.guroglu
16-11-2013, 11:48
aynı olay bizim kurumun 2 adet fluance dede işin garibi otomatik tmm da manuel olandada aynı sıkıntı vites geçirdikten sonra debriyajı bırak 2 sn sonra araba bi silkeleme yapıyor ama öyle böyle değil baya hırpalarcasına serviste sorunu çözemedi bakalım her hafta gidiyor araçlar altından ne çıkacak

koluman
16-11-2013, 11:57
renault müşteri memnuniyeti hattını arayıp biraz sert yapın kaç tur geldi çözemediler gibi hemen değiştiriyolar.

Oznsrl
16-11-2013, 12:33
hayırlı olsun yeni şanzıman :)

2007 model clio 3 var bende de silecek kolum yanmıştı geçen yaz servis bakımlı olduğu için müşteri memnuniyetinden değişti bugün yine yandı kafayı yemek üzereyim pazrtesi gidicem bakalım ne olcak zaten değiştirmezlerse hır gür çıkarmayı düşünüyorum daha 2 senesi bile dolmadan yandı :D servis dioki ilkkez 2 kere yanan denk geliyo nasıl iş nasıl bi şans anlamadım