PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şirket logolu araç hakkında (acil)

m. ali öz
27-05-2013, 15:03
İnşaat ve mimarlık bürosu olarak hizmet vermekteyiz.

Şirket logomuzu ve ismini 1 adet binek araca ve 1 adet ticari (L200) aracın kapılarına yaptırdık.

Yarın ruhsata işleteceğiz. Binek araçta sıkıntı yok.

Fakat ticari araçta ruhsata işli olsa bile artı olarak K belgesi isteniyor diye birşey duydum. Ticari faaliyette kullanılıyor deniliyormuş 2900 tl ceza yazılıyormuş (o an yük taşınmasa bile)

Ne kadar doğrudur, bilenler başından geçenler paylaşabilirse seviniriz.

Teşekkürler şimdiden.

aslan
27-05-2013, 15:12
Neden binek araçta sıkıntı yok onunda işlenmesi gerekmiyormu?

MCN21
27-05-2013, 15:15

demek istedigi 2 aracada isleticek ama ticari araclarda isli olsa bile k belgesi istendigi ...

soruya gelince bir fikrim yok , ama birazzdan yardımcı olucaklardır

m. ali öz
27-05-2013, 15:16

abi ona işleteceğiz zaten. sonrasında kullanımda sıkıntı yok.

fakat ticari L200 araca işletmek de yetmiyor. sonrasında K belgesi isteniyormuş. ve şirket logosu olduğu için hususi binildiği de açıklanamıyormuş. normalde hususi binilen ticari araçlarda k belgesi istenmiyor. hususi binilen ticari bi aracın bagajına 2 çuval patatesle yakalansan K belgesi eksikliğinden ceza yazabiliyor polisler.

demek istedigi 2 aracada isleticek ama ticari araclarda isli olsa bile k belgesi istendigi ...

soruya gelince bir fikrim yok , ama birazzdan yardımcı olucaklardır

aynen öyle. teşekkürler

punto_multijet
27-05-2013, 15:17
k belgesi her kosulda lazım yoksa hoplatırlar. şirket olarak basvurmanız lazım

SOMEONESPECIAL
27-05-2013, 15:19
Valla bizim şirkete geçen ay sıfır ford alındı kapalı connect.
Sıfır araba yan iki kapıya göstermelik logo koyduk, o şekilde
ruhsata işlendi ve muayeneye girdi.

Ama bahsediler k belgesinden haberim yok. Gerçi araç sırf
şirket işleri için kullanılıyor. Akşamları garaj hep... Hususi
kullanımı yok.

m. ali öz
27-05-2013, 15:19
k belgesi her kosulda lazım yoksa hoplatırlar. şirket olarak basvurmanız lazım

şirket değil şahısım abi. araç da benim değil babamın üzerine. şahıs olmak farkeder mi ? ltd. şti. vesaire değilim.

FatihR.
27-05-2013, 15:21
bizimde aynı şirket mimarlık ve inşaat. 2010 dan beri bipper kullanıyoruz logolu kimse bi sıkıntı çıkarmadı :)
edit: ruhsata veya hiç bi yere işli degil

m. ali öz
27-05-2013, 15:21
Valla bizim şirkete geçen ay sıfır ford alındı kapalı connect.
Sıfır araba yan iki kapıya göstermelik logo koyduk, o şekilde
ruhsata işlendi ve muayeneye girdi.

Ama bahsediler k belgesinden haberim yok. Gerçi araç sırf
şirket işleri için kullanılıyor. Akşamları garaj hep... Hususi
kullanımı yok.

abi istanbul da denk gelmeyebilir belki yada ceza yeme süreniz uzayabilir yoğunluktan ama buralarda sıkıntı olur diye düşünüyorum.

m. ali öz
27-05-2013, 15:23
ceza ucuz olsa şansa bırakcam da, 2900 tl olunca kadere kısmet diyemiyorum :)

m. ali öz
27-05-2013, 15:26
bizimde aynı şirket mimarlık ve inşaat. 2010 dan beri bipper kullanıyoruz logolu kimse bi sıkıntı çıkarmadı :)
edit: ruhsata veya hiç bi yere işli degil

şans faktörü abi :) 1 haftadır bana da birşey diyen yok. ama 1 ay önce pazar günü sırf bu sebeple logolu araçlara kesmişler ceza.
Antalya da bi hafta filme sarıyorlar, bi hafta egzosa, bi hafta k belgesine. geçen hafta önüme atlayıp filmden ceza yazan memurun önünden bu hafta zindan spec geçiyorum durdurmuyor :)

işletmek 80 tl ye mal oluyor, cezası 177 tl. bence riske atmayın işletin.

arifba
27-05-2013, 15:26
mıknatıslı olanlarından yapsan ? kafana göre çıkarabilirsin

m. ali öz
27-05-2013, 15:27
mıknatıslı olanlarından yapsan ? kafana göre çıkarabilirsin

düşündüm ama park halinde de fotoğraf çekip ceza yazan oluyormuş, çevirme öncesinde sağ kapıya uzanıp çıkarabileceğimi de sanmıyorum :)

punto_multijet
27-05-2013, 15:29
şirket değil şahısım abi. araç da benim değil babamın üzerine. şahıs olmak farkeder mi ? ltd. şti. vesaire değilim.

arac ticari geciyosa logo olup olmasına bakmadan K belgesi sorabilirler. ama en kesin cvbı takipci varsa aramızda onlar verir gibi geliyor bana

arifba
27-05-2013, 15:31
düşündüm ama park halinde de fotoğraf çekip ceza yazan oluyormuş, çevirme öncesinde sağ kapıya uzanıp çıkarabileceğimi de sanmıyorum :)

Valla çevimede bizim polislerin yapacağı şey söküp atmak olur diye düşünüyorum çok kılına denk gelmediğin sürece.

SOMEONESPECIAL
27-05-2013, 15:33
şahıs üzerine olan araca, araç ticari olsa da
tic. Logo yapıştırman için a.ş. Ltd. Filan ünvanlı
bi şirket olması lazım benim bildiğim.

m. ali öz
27-05-2013, 15:33
arac ticari geciyosa logo olup olmasına bakmadan K belgesi sorabilirler. ama en kesin cvbı takipci varsa aramızda onlar verir gibi geliyor bana

:icon_tup: aynen öyle abi. ama taşıdığın yük yoksa hususi biniyorum deyip geçebiliyorsun. çok inat eden memur kantara yollayıp ağırlık ölçtürüyor, normal kilosundan 80 kg fazlasına kadar müsaade ediyorlar.

m. ali öz
27-05-2013, 15:35
şahıs üzerine olan araca, araç ticari olsa da
tic. Logo yapıştırman için a.ş. Ltd. Filan ünvanlı
bi şirket olması lazım benim bildiğim.

o zaman şirket olmayan bakkal aracına xxx bakkal yazamıyor mu acaba?

freelife
27-05-2013, 15:40
bir sürü şeyler deniyor bu konuyla ilgili bende anlamakta zorluk çekiyorum ,dükkanın minibüsü yaptırmadık kullanıyoruz .rent a carcılardaki minibüslerinde yok istanbul dışına çıkma bişey olmaz deniyor birkaç kere kiraladık ..şu kanunu hala anlayamadım hangilerine lazım hangilerine değil.

SOMEONESPECIAL
27-05-2013, 15:50
Bayada bi vergi durumu var o reklamın....belediyeye ödenen

aliaslanim
27-05-2013, 16:00
Bende reno traffic kapalı kasa panelvan araç vardı şirket kayıtlı. Bahsettiğin gibi hanımın üzerine şahıs firması. Zaten sahıs firmalarının k belgesi ucuz 900 lira bence çıkarttır. Ayrıca kapıya şirket logosu koymanda sakınca yok (ben komple giydirme yaptırmıştım). Resmi kayıtlı olduğun belediyeye vergisini yatır (50 tl civarı tutuyor+++++ 1 metreyi geçmiyor diye özellikle belirt). Logoyu yaptırdığın yer fatura kesmesi lazım (50 tl tutarında yeter) onu almayı unutma.!!!!! Ruhsatta 1 yaprak değişiyor 80 tl. yani 1080 tl ye bu işi halledebiliyorsun bu kadar kasmana gerek yok. yanlız belediyeden aldığın vergiyi makbuzunu her zaman ruhsatın arasında taşımayı ve her sene vergisini düzenli yaptırmayı unutma. aracı satarken bunun iptalini yaptırman lazım yoksa vergi borcu çıkıyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????

m. ali öz
27-05-2013, 16:36
Bende reno traffic kapalı kasa panelvan araç vardı şirket kayıtlı. Bahsettiğin gibi hanımın üzerine şahıs firması. Zaten sahıs firmalarının k belgesi ucuz 900 lira bence çıkarttır. Ayrıca kapıya şirket logosu koymanda sakınca yok (ben komple giydirme yaptırmıştım). Resmi kayıtlı olduğun belediyeye vergisini yatır (50 tl civarı tutuyor+++++ 1 metreyi geçmiyor diye özellikle belirt). Logoyu yaptırdığın yer fatura kesmesi lazım (50 tl tutarında yeter) onu almayı unutma.!!!!! Ruhsatta 1 yaprak değişiyor 80 tl. yani 1080 tl ye bu işi halledebiliyorsun bu kadar kasmana gerek yok. yanlız belediyeden aldığın vergiyi makbuzunu her zaman ruhsatın arasında taşımayı ve her sene vergisini düzenli yaptırmayı unutma. aracı satarken bunun iptalini yaptırman lazım yoksa vergi borcu çıkıyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????

faydalı bilgi oldu abi teşekkürler.

belediyeye ödenen vergiyi bilmiyordum. takipçiye yaptıracağım zaten o söyler sanırım gerekli olanları.

logo yaptırdığım yer fatura kesmedi arkadaşıma yaptırdım 20 tl ye. fatura nerede lazım ?

Mak_
27-05-2013, 16:42
Merhabalar Bende Pug partner van tipi araç kullanıyorum şirketim adına kayıtlı Bu tip araçlarda K belgesi mecburi biz aracı belge cıkana kadar kullanmamıstık bildiğim kadarı ile yakalırsan 2500 şoföre 5000 falanda şirkete cezası var ayrıca kapalı kasa komyonet van kullanan şoforlerde SRC belgesi alımı zorunlu bende bunlar var polis sordumu :) hayır

m. ali öz
27-05-2013, 17:12
Merhabalar Bende Pug partner van tipi araç kullanıyorum şirketim adına kayıtlı Bu tip araçlarda K belgesi mecburi biz aracı belge cıkana kadar kullanmamıstık bildiğim kadarı ile yakalırsan 2500 şoföre 5000 falanda şirkete cezası var ayrıca kapalı kasa komyonet van kullanan şoforlerde SRC belgesi alımı zorunlu bende bunlar var polis sordumu :) hayır

işte bizim araç şirket üstüne kayıtlı değil :) ne yapmamız gerekiyor bulana kadar ceza yemesek bari :D gidip polise sorcam az kaldı.

fevzi
27-05-2013, 18:28
evet ticari araçta K belgesi zorunluluğu var yük taşımasak bile ben yedim o cezayı 2,250 tl olarak samandıra gişelerde gişe çıkışındaki çevirmede özellikle çevirme yapıyorlar K belgesi ve SRC belgeleri v.s için

m. ali öz
29-05-2013, 09:34
Dün akşam bir polis arkadaşıma sordum.
Ticari araca logo yaptırınca ticari faaliyette kullanıldığı için yük taşınmasa bile K belgesi almak gerekiyormuş.
Binek araçta logoyu ruhsata işletmek yeterli 80 tl gibi bir masrafı var.

5500
29-05-2013, 09:42
K belgesinin logo ile bir alakası yok.
Logon olmasa bile ticari aracın varsa yaptırmak zorundasın. yaptırmadığın takdirde ciddi cezaları var.

fore
29-05-2013, 09:48
K Belgesinin logoyla alakası yok ki?
Logo yapıştırmasanızda K belgesini almanız gerekiyor.

Ben 2500-2500 toplam 5000 TL ceza yedim hiç haberim olmadan.

K belgesi ticari taşıma belgesi. Logo ayrı bir olay

Logo işletmek için, hangi reklamcı yaptıysa kaç m2 olduğuna dair bir fatura kesiyor, o fatura üzerinden bağlı olduğnuz belediyeye reklam vergisi yatıyor, ondan sonra ruhsata işleniyordu? Ben öyle yaptırmıştım sanki

hddsheriff
29-05-2013, 09:49
Şahıs firmalarında K belgesi zorunluluğu yok. Logoyu işletirseniz K belgesi zorunlu oluyor, o zaman şahıs veya şirket üstüne olduğu önemli olmuyor.

fore
29-05-2013, 09:50
Şahıs firmalarında K belgesi zorunluluğu yok. Logoyu işletirseniz K belgesi zorunlu oluyor, o zaman şahıs veya şirket üstüne olduğu önemli olmuyor.

Anladım, bunu yeni öğrendim mesela..
Ama bişey sorucam, bu durumda herkes şahıs mükellefiyetiyle alır kamyonet taşımacılık yapar?

m. ali öz
29-05-2013, 09:52
Anladım, bunu yeni öğrendim mesela..
Ama bişey sorucam, bu durumda herkes şahıs mükellefiyetiyle alır kamyonet taşımacılık yapar?

yükle yakalanırsan kantara yolluyorlar araç ağırlığından 80kg daha fazla gelirsen K belgesi bulundurmamaktan ceza yazıyorlar

m. ali öz
29-05-2013, 09:54
K belgesinin logo ile bir alakası yok.
Logon olmasa bile ticari aracın varsa yaptırmak zorundasın. yaptırmadığın takdirde ciddi cezaları var.

K belgesinin logo ile alakası şöyle.
Ticari araca sahip her kişiye K belgesinden ceza yazılıyor mu ? hayır.
Hususi binen binlerce insan var.
Fakat ben hususi bindiğim L200 aracıma logo yaptırırsam, çevirmede hususi biniyorum yük taşımıyorum diyemiyorum. O an araçta yük olmasa dahi şirket logosu bulunduğu için ticari faaliyette kullanıyor görünüyorum.

tremx
29-05-2013, 10:12
benimde bildiğim kadarıyla K belgesi gerekiyor + o aracı kullananlar için SRC belgesi şart.

hddsheriff
29-05-2013, 11:35
yükle yakalanırsan kantara yolluyorlar araç ağırlığından 80kg daha fazla gelirsen K belgesi bulundurmamaktan ceza yazıyorlar

görünen büyük bir yük yoksa kantara yollamıyorlar. 2007 den beri doblo var babamda bugüne kadar sadece ruhsat kontrolüne girdim otoban giriş ve çıkışlarında.

BKaya35i
29-05-2013, 11:45
Şirkette kullandığımız kamyonet şahıs üzerineydi ve logo yoktu.
K belgesi olmadığı için 2500 TL ceza yedi...?!

m. ali öz
29-05-2013, 14:04
Şirkette kullandığımız kamyonet şahıs üzerineydi ve logo yoktu.
K belgesi olmadığı için 2500 TL ceza yedi...?!

Evet yaşadığınız durumun örnekleri mevcut. Ticari araca hususi olarak K belgesiz binmek zaten literatürde açıklanamaz, sadece çevirmelerde polis vicdanlıysa yazmaz. O kadar yani.

ALPER-VNS
29-05-2013, 17:10
k belgesi araç için mi yoksa sürücü için mi oluyo? yani her şöför için ayrı bi belge mi almak lazım

Oconner
29-05-2013, 17:21
siz yük falan taşıyacaksanız k belgesi almak zorunludur
yük vs taşımayacaksanız sadece logoysa logoyu ruhsata işletmeniz yeterli olur

lncdlt
29-05-2013, 17:28
arka cam yada tampona yapsaniz?
hem reklam icin daha iyi hem cevirmede sikinti olmaz

GörkemT.
29-05-2013, 20:07
sehir içinde fazla sıkıntı olmuyor ama sehir dısı yollarda maliye durduruyo arcelık bekoda servıs elemanıyım bende gecen iş arkadasım K belgsı yuzunden dedıgınız mıktarda bı ceza yedı.

stan
29-05-2013, 20:18
k belgesi araç için mi yoksa sürücü için mi oluyo? yani her şöför için ayrı bi belge mi almak lazım

Her şöförün src belgesi alması lazım.K belgesi araç için ayrı alınıyor.Sıkıntı olmaması için her ikisinin de bulunması lazım.

ALPER-VNS
29-05-2013, 20:23
Her şöförün src belgesi alması lazım.K belgesi araç için ayrı alınıyor.Sıkıntı olmaması için her ikisinin de bulunması lazım.

yani k belgesi + reklam ruhsata işletme 1100 civarı bi de src var o ne kadar? arabayı satıcam hususi şirin bişey alıcam sanırım:icon_wack

stan
29-05-2013, 20:31
yani k belgesi + reklam ruhsata işletme 1100 civarı bi de src var o ne kadar? arabayı satıcam hususi şirin bişey alıcam sanırım:icon_wack

Ehliyetin 2002 den önceyse sınava girmeden alıyorsun.Bu belge için aracı olanlar 350 tl kadar ücret alıyorlar .2002 den sonraysa sınava girmen gerekiyor.

ALPER-VNS
30-05-2013, 06:34
Ehliyetin 2002 den önceyse sınava girmeden alıyorsun.Bu belge için aracı olanlar 350 tl kadar ücret alıyorlar .2002 den sonraysa sınava girmen gerekiyor.

2003 :( bi de arabayı 3 4 kişi kullanıyo hepsine alalım desek elemanlar sürekli değil zaten.. biri ayrılıyo biri başlıyo.. en mantıklısı arabayı satmak hakkaten..