Orijinalini görmek için tıklayınız : plastik aksam parlaklık
Aracımdakı dış plastık aksamlardaki siyah bolgeler soluk gozukuyor bu lastik-plastik lerin parlaması icin ne onerirsiniz ? aynı urunu lastık parlatmadada kullanabılırmıyız ?
darkmoon
02-05-2013, 12:17
ben normalde araçda kaplamaya pek sıcak bakmıyorum ama dış trim ince ufak siyah plastik malzemeler zaten boyasız ve siyah o yüzden kaplama yapılabilinir güzelde duruyor mat siyah yada parlak siyah türevi kaplamalar yada aracın renginde..
arap sabunu spec :)
lastik parlatıcılar plastik aksam (kapı çıtası tampon çıtası vs.) iyi sonuçlar veriyor tamponları full plastik olan bir araç tecrübesidir :D
Aradıgın şey bu
http://www.techturkey.com/forum/oldschool-garaj-plastidip-satis-uygulama-merkezi/151877-nanolex-trim-rejuvenator.html
http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/149487-lastik-parlatici-kalici-parlaklik-10-tl.html
Herkesin begendigi soyle bir urun var elimde, tampon lipleri marspiyerler gibi yerlerde parlaklikta saglar, lastik parlatici ayni zamanda.
d.berkay
03-05-2013, 09:44
Nanolex Trim Rejuvenator kullanıyorum.. Gayet güzel sonuç veriyor.
http://i1256.photobucket.com/albums/ii498/dberkayy/FBK/31_03_2013/IMG_3688.jpg
http://i1256.photobucket.com/albums/ii498/dberkayy/FBK/31_03_2013/IMG_3678.jpg
http://i1256.photobucket.com/albums/ii498/dberkayy/FBK/31_03_2013/IMG_3682.jpg
Trimler siyahlığını en az bir ay koruyor. Ayrıca su itici etkisi de çok başarılı..
berkay,
biraktigi doku nasil, misal autoglym in plastik parlaticisi acaip guzel bir urun,hem de ucuz, ama yapis yapis, deli ediyor beni.
Ozan abi bende biraz var nanolexden istersen deneriz senin araçta
wd40, yağlama ürünü, acayip toz toplari hiç tavsiye etmiyorum.
nanolex iyi giib duruyor, ama hem 1 ay dayanıyorsa ve küçük miktarı pahalıysa işime gelmez.
1 litre AutoGlym'i 30 TL ye mi ne aldım, o da 1 ay dayanıyor
Elimde siyah aksamlar icin urun var
Toz tutmaz
Asiri derecede parlaklik saglar
Urunun sisesi 10 tl dir
Bu yazi bitireblirsiniz tabi kullaniminiza bagli
nanolex iyi giib duruyor, ama hem 1 ay dayanıyorsa ve küçük miktarı pahalıysa işime gelmez.
1 litre AutoGlym'i 30 TL ye mi ne aldım, o da 1 ay dayanıyor
Minimum 1 ay max 3 ay. miktari 30ml fakat sarfiyati cok cok az, s2000 in silecek altina 5-6 damla yetiyor . Biraktigi yuzey kesinlikle yapis yapis olmaz.
Yağlama ürünü evet abi ancak araç dışında kullanıyorum aşırı toz toplama gibi bi problemi olmadi herkes bu şekilde söylüyor fakat memnunum kesinlikle daha profesyonel ürünler vardır belkide onları kullanmadığım için wd40 güzel geliyordur.
Elimde siyah aksamlar icin urun var
Toz tutmaz
Asiri derecede parlaklik saglar
Urunun sisesi 10 tl dir
Bu yazi bitireblirsiniz tabi kullaniminiza bagli
urunu gordum, fiyat/performans orani muazzam fakat yag/silikon/gliserin bazli urunleri kullanmak istemiyorum. Elimde atasin mavi urunu de var, onu da kullanmiyorum.
Minimum 1 ay max 3 ay. miktari 30ml fakat sarfiyati cok cok az, s2000 in silecek altina 5-6 damla yetiyor . Biraktigi yuzey kesinlikle yapis yapis olmaz.
6 damla 6 ml harcasan, ortalama 2 ay gitse 5 x 2 = 10 ay yeter gibi gozukuyor
urunu gordum, fiyat/performans orani muazzam fakat yag/silikon/gliserin bazli urunleri kullanmak istemiyorum. Elimde atasin mavi urunu de var, onu da kullanmiyorum.
6 damla 6 ml harcasan, ortalama 2 ay gitse 5 x 2 = 10 ay yeter gibi gozukuyor
Cok begenilen bir urun, elimde kalmadi su anda(numune var sadece), siparisler tamamlanmak uzere. 2 haftaya tekrar elimizde olur ;)
AhmetYılmaz
03-05-2013, 12:10
Meg ultimate protactant sanırım. Ben arabanın içinde plastik aksamlarda kullanıyorum. Çok çok iyi. Orjinal duruyor böyle yağlı durmuyo. Tozların yapışmasıda sözkonusu değil.
ceratoniaorg
03-05-2013, 22:09
Bu Nanolex Trim Rejuvenator hafif beyazlamış matlaşmış siyah plastik aksamları kendine getirirmi yoksa ısı tabancası ile önce matlığını alıp sonramı bu ürünü kullanalım?
[QUOTE=Ranthor;6805932]urunu gordum, fiyat/performans orani muazzam fakat yag/silikon/gliserin bazli urunleri kullanmak istemiyorum. Elimde atasin mavi urunu de var, onu da kullanmiyorum.
Postunuzu yeni gordum
Yag ve gliserin bazli urun kullanmak istemiyorum demissiniz en dogrusu ama benim urunde icinde bi madde vardi acaip ismi vardi suan hatirlamiyorum.siyah aksamlara zarar verme soz konusu deildir aksine koruyucu ozelligi vardir
Bu Nanolex Trim Rejuvenator hafif beyazlamış matlaşmış siyah plastik aksamları kendine getirirmi yoksa ısı tabancası ile önce matlığını alıp sonramı bu ürünü kullanalım?
Guzelce temizlemek yeterli olacaktir, kendine getirir ;)
http://nanolex.de/sites/default/files/IMG00314-20120822-1546.jpg
Low-Rider
03-05-2013, 22:28
Aynı görüntüyü yıllardır kullandığım 2üründe veriyor ama sık sık yenilemek gerekiyordu,bu ürün nano olduğu için ömrü çok daha uzundur diye tahmin ediyorum
imprezaWRC
03-05-2013, 22:55
Aynı görüntüyü yıllardır kullandığım 2üründe veriyor ama sık sık yenilemek gerekiyordu,bu ürün nano olduğu için ömrü çok daha uzundur diye tahmin ediyorum
Nano ürünün uygulandığı yer daha geç toz tutuyor, daha az kirleniyor, kirlenince de basınçlı su temizlik için yeterli oluyor.
Diğer ürünler geçici güzellik veriyor, her yıkama sonrasında tazelemek gerektiriyor.
Nano öncesi, boyasız plastiklerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. APC ve ardından ipa ile silmek yetmiyor, tavsiyem scotch brite'ın susuzda kullanılabilen beyaz sünger silgisidir. Bu sünger silgi ile beyazlık yaratan cila kalıntılarınıda temizliyor. :)
Bu konuda en iddialı ürün gtechniq in plastik ürünü,hem eski haline getiriyor hem de 1 sene kadar dayanıyor. Ama pahalıydı.
[QUOTE=Ranthor;6805932]urunu gordum, fiyat/performans orani muazzam fakat yag/silikon/gliserin bazli urunleri kullanmak istemiyorum. Elimde atasin mavi urunu de var, onu da kullanmiyorum.
Postunuzu yeni gordum
Yag ve gliserin bazli urun kullanmak istemiyorum demissiniz en dogrusu ama benim urunde icinde bi madde vardi acaip ismi vardi suan hatirlamiyorum.siyah aksamlara zarar verme soz konusu deildir aksine koruyucu ozelligi vardir
yok o anlamda demedim. silikon dahi hiç bir aksama zarar vermez ama bıraktığı dokuyu begenmiyorum. Ayrıca bu ürünlerde UV ışınlarına karşı koruma da bulunmuyor.
Dediğim gibi fiyatı acaip uygun ama ben başka tarz ürünleri kullanmak istiyorum artık.
emirreis
03-05-2013, 23:16
Parladiklarinda guzel sonuc oluyor
Bu konuda en iddialı ürün gtechniq in plastik ürünü,hem eski haline getiriyor hem de 1 sene kadar dayanıyor. Ama pahalıydı.
yok o anlamda demedim. silikon dahi hiç bir aksama zarar vermez ama bıraktığı dokuyu begenmiyorum. Ayrıca bu ürünlerde UV ışınlarına karşı koruma da bulunmuyor.
Dediğim gibi fiyatı acaip uygun ama ben başka tarz ürünleri kullanmak istiyorum artık.
Plastik aksamlarda 1 sene demek garip birsey, her aracin plastigi farkli, dokusu farkli, esnekligi farkli. Her plastikte ayni sonucu ne Nanolex ile ne Gtechniq le alabilirsiniz. Araci hangi sampuanla yikadiginiz da cok onemli bir unsur. Nanolex Trim R. i araci devamli Nanolex Reactivating sampuanla yikarsaniz cok farkli sonuc alirsiniz mesela.
d.berkay
04-05-2013, 09:46
Trim Rejuvenator uygularken yağlı gibi hissettiriyor ama uyguladıktan sonra hiç yağ kalmıyor. Hoş bir dokusu var. Uyguladıktan bir süre sonra parmak izi vs kalmıyor üzerinde. Ayrıca ciddi bir su ve kir itici yüzey oluşturuyor. Sarfiyat az aslında.
Gtechniq C4 daha kalıcı ama 30ml ürün 35.5£ vat hariç. Bence biraz pahalı..
Aradığın ürün aşağıda ;
Badem Yağı Deri Vinil Torpido Parlatıcı Koruyucu GittiGidiyor'da 52003076 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/badem-yagi-deri-vinil-torpido-parlatici-koruyucu-52003076)
Aynı zamanda plastik aksamıda inanılmaz güzel parlatıyor ve uzun bir müddet toz yapışmasını önlüyor.
Aradığın ürün aşağıda ;
Badem Yağı Deri Vinil Torpido Parlatıcı Koruyucu GittiGidiyor'da 52003076 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/badem-yagi-deri-vinil-torpido-parlatici-koruyucu-52003076)
Aynı zamanda plastik aksamıda inanılmaz güzel parlatıyor ve uzun bir müddet toz yapışmasını önlüyor.
Yuksek performansli silikon formulu yazdigini gordugumde beni benden alan urun.
iyimi kötümü anlamadım bu son ürünü ayrıca satışta bir yer bulamadım ilanlar kalkmış
Trim Rejuvenator benimde alacağım ilk ürün. İlk SP siparişimde onuda geçeceğim. Şuan Plak2R sürüyorum dış trimlere, çok aşırı kalıcı değil tabik, bir sonraki yıkamada çıkıyor ancak en azından çok toz tutan bir ürün değil. elinizde varsa geçici olarak kullanabilirsiniz Plak2R'ı benim gibi. Ama fiyat performans açısından banada en uygunu Nanolex Trim Rejuvenator gibi geliyor.
imprezaWRC
04-05-2013, 17:10
Aradığın ürün aşağıda ;
Ben bunu anca ayakkabımın siyah yerlerine sürerim.
Yağlama ürünü evet abi ancak araç dışında kullanıyorum aşırı toz toplama gibi bi problemi olmadi herkes bu şekilde söylüyor fakat memnunum kesinlikle daha profesyonel ürünler vardır belkide onları kullanmadığım için wd40 güzel geliyordur.
bende wd 40 kullanıyorum
eğer bez ile üzerinde geçerseniz toz tutma problemi olmuyor 1 yıldır kullanıyorum hem motora hem de plastik borular trim aksamları vs
özellikle hortumların hali beni çok şaşırtmıştı
sıfır gibi yapıyor motor içini
Her turlu petrol urunu misal silikon,sicaga ve gunes isinlarina karsi cok dayaniksizdir. Catlar.
Badem yagi, deri icin doğal ve çok güzel bir ürün fakat diş plastiklerde randiman alabileceğinizi sanmam.
DetailEF
04-05-2013, 20:37
Eğer eski görüntüsünü istiyorsanız eskiler iyi bilir, sök o parçayı daya pürmüzü, tabi daha önce yapan birinde yaptırmakta fayda var, sıcaklık gören yerler yenilenmiş gibi oluyor, arkadaşımın aracına yapmıştık onunki grileşmişti artık, eski aracımın tamponları siyahtı boyasızdı ona da yapmıştım öneririm, yeni gibi oluyor :)
Low-Rider
04-05-2013, 20:55
Nano ürünün uygulandığı yer daha geç toz tutuyor, daha az kirleniyor, kirlenince de basınçlı su temizlik için yeterli oluyor.
Diğer ürünler geçici güzellik veriyor, her yıkama sonrasında tazelemek gerektiriyor.
Nano öncesi, boyasız plastiklerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. APC ve ardından ipa ile silmek yetmiyor, tavsiyem scotch brite'ın susuzda kullanılabilen beyaz sünger silgisidir. Bu sünger silgi ile beyazlık yaratan cila kalıntılarınıda temizliyor. :)
Bahsettiğin özellikler uzun süredir kullandığım rex ve meguiars'ın plastik parlatıcısında da var, her yıkama sonrası değilde 2haftada bir uyguluyordum ben 2 yıkamada bir diyebiliriz
Burda fiyat performans cok onemli bir faktor.
Gtechniq, nanolex vb iyi olabilir fakat 30 ml sine o kadar para vermek mantıklı değil. ( Ben aliyorum o ayri :) )
1 Kutu autoglym / megUiars alirsaniz her yönden kârda olursunuz. Nano teknoloji olsa ne olur olmasa ne olur.
Ben hep boyle dusunuyorum ama gidip gidip satin aliyorum. Neren bilinmez...
mstfcn28
04-05-2013, 21:31
Badem yağı kullanıyorum dış plastik aksamında.
Lastiğide güzel parlatıyor ve kalıcı.
meguiars Vinil ve kauçuk yüzey temizleyici : M-4001 kodlu ürünü kullanabilirsiniz.4 litre galonda satılıyor.ben boş bi sprey şişesine doldurttum.99 model passatın dış plastik aksamlarında kullandım.plastikler gri renkti. ilk kullanımda sıfır gibi simsiyah oldu.yağlanma,toz tutma yapmıyor.kokusu çok kötü fakat mükemmel bi ürün.
imprezaWRC
04-05-2013, 23:31
Burda fiyat performans cok onemli bir faktor.
Gtechniq, nanolex vb iyi olabilir fakat 30 ml sine o kadar para vermek mantıklı değil. ( Ben aliyorum o ayri :) )
1 Kutu autoglym / megUiars alirsaniz her yönden kârda olursunuz. Nano teknoloji olsa ne olur olmasa ne olur.
Ben hep boyle dusunuyorum ama gidip gidip satin aliyorum. Neren bilinmez...
Valla ben o yağlı, silikon...vs ürünleri çok denedim, doğru düzgün randıman alamadım. Ne zaman nanoya geçtim, huzura erdim.
Nano olmazsa olmaz, geçen ağustos başında camlara japon menşeeli bir ürün sürdüm, bir daha da ellemedim, evet çok para verdim ama yapı marketlerde satılan ve haftada 1 uygulanan 10TL'lik dandik ötesi ürünlerden almış olsaydım da aynı parayı vermiş olacaktım. Üstelik neredeyse her hafta ürünü tazelemek, vakit ayırmak, bezleri kirletmek, cam temizleyicisi harcamak durumunda kalacaktım.
Bilinen markaların nano ürünlerini, talimatlara uygun uyguladığında, ve yıkama sırasında da uygun şampuanı kullandığında, nanoyu ne zaman uyguladığını unutur oluyorsun.
Arkadaşlar kullanmadığınız ürünler hakkında yorum yapmayın ben o silikon bazlı badem yağını kullanıyorum ve gayet başarılı bir ürün fiyatıda çok uygun.
plastik aksamda Rex markasını kullanıyorum,ben memnun kaldım tavsiye ederim
Rex U.V Korumalı Plastik Tampon Yenileyici Krem GittiGidiyor'da 46950030 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/rex-u-v-korumali-plastik-tampon-yenileyici-krem-46950030)
Valla ben o yağlı, silikon...vs ürünleri çok denedim, doğru düzgün randıman alamadım. Ne zaman nanoya geçtim, huzura erdim.
Nano olmazsa olmaz, geçen ağustos başında camlara japon menşeeli bir ürün sürdüm, bir daha da ellemedim, evet çok para verdim ama yapı marketlerde satılan ve haftada 1 uygulanan 10TL'lik dandik ötesi ürünlerden almış olsaydım da aynı parayı vermiş olacaktım. Üstelik neredeyse her hafta ürünü tazelemek, vakit ayırmak, bezleri kirletmek, cam temizleyicisi harcamak durumunda kalacaktım.
Bilinen markaların nano ürünlerini, talimatlara uygun uyguladığında, ve yıkama sırasında da uygun şampuanı kullandığında, nanoyu ne zaman uyguladığını unutur oluyorsun.
Hakanben 10 tl lik silikon urunlerden bahsetmiyorum. Meg in autoglym in urunlerinden bahsediyorum. Fiyatlari hala 7-8 kat daha uygun.
Nano urun diye bi urun yok ki, pazarlama taktigi hepsi. Santimetre desimetre urun diye birsey mi olur? Detailingworld, autogeeke e bak , nano diye bolum var mi? Bizden baska bu terimi kullanan var mi?
Hepsinin adi sealant, nano teknoloji kullandigini iddia edenler var, ki bu daha ispatlanabilecek birsey degil. Sertifika,iso belgesi gibi seyler cikmadi daha.
Uretim teknigi degil sonuc onemli, turtle wax in , bor katkisinin dA nano teknoloji olani var, ama hic bir ise yaradiklari yok.
Ornek vereyim bmw de gtechniq c1 var, picanto da yerli glass guard var. Biri 1 sene oteki 6 ay dayaniyor, ama fiyati 5-6 kati. Gtechniq nano t. urunler yapti diye neden 6 kat faxlasini odiyim?
Bu arada diger arkadas icin yaziyorum. 10 yasindan beri belco pastasindan arap sabununa kadar herseyi kullandim. O yagli seffaf urunler iyi degil.
imprezaWRC
05-05-2013, 09:50
Arkadaşlar kullanmadığınız ürünler hakkında yorum yapmayın ben o silikon bazlı badem yağını kullanıyorum ve gayet başarılı bir ürün fiyatıda çok uygun.
Kullanmadığımızı nereden biliyorsun, o kanıya nereden vardın. Neyse, sen o ürünle mutluysan yapacak birşey yok.
imprezaWRC
05-05-2013, 10:56
Hakanben 10 tl lik silikon urunlerden bahsetmiyorum. Meg in autoglym in urunlerinden bahsediyorum. Fiyatlari hala 7-8 kat daha uygun.
Nano urun diye bi urun yok ki, pazarlama taktigi hepsi. Santimetre desimetre urun diye birsey mi olur? Detailingworld, autogeeke e bak , nano diye bolum var mi? Bizden baska bu terimi kullanan var mi?
Hepsinin adi sealant, nano teknoloji kullandigini iddia edenler var, ki bu daha ispatlanabilecek birsey degil. Sertifika,iso belgesi gibi seyler cikmadi daha.
Uretim teknigi degil sonuc onemli, turtle wax in , bor katkisinin dA nano teknoloji olani var, ama hic bir ise yaradiklari yok.
Ornek vereyim bmw de gtechniq c1 var, picanto da yerli glass guard var. Biri 1 sene oteki 6 ay dayaniyor, ama fiyati 5-6 kati. Gtechniq nano t. urunler yapti diye neden 6 kat faxlasini odiyim?
Bu arada diger arkadas icin yaziyorum. 10 yasindan beri belco pastasindan arap sabununa kadar herseyi kullandim. O yagli seffaf urunler iyi degil.
Turtle wax demişsin, onunda güya nano ürünleri var, 3 tanesini kullandım, biri döşeme için, biri boya için biride plastik aksamlar içindi, hiçbirinden memnun kalmamıştım. Tam tabiriyle hiçbir moka yaramıyorlardı, çünkü bunların adları nano. Her sakallı babam değil misali :D :D
Bu arada, bir tanesinin sertifikası yok, ödülü yok diye tüm üreticileride silmemek lazım, telefonu su geçirmez yapan firma/lar var haliyle çalıştığı markalar ve ödüller var, web sayafsında yok diye sertifikası olmadığı anlamını çıkartmamak lazım. Demekki kendini ispatlamışki, baba firmalarla çalışıyorlar.
C1 ile glass guard karşılaştırmak biraz elma ile armut karşılaştırmak gibi olmuş. C1'in çizik dayanımı var, keza düzgün yıkama ile minimum1 sene dayanıyor.
Herşeyden önce yeni çıkan ürünlerede bakarsan birisi kürleşince cam gibi oluyor, birisi film tabakası oluyor, birisi membrane gibi oluyor. Keza, nano diye bir bölümün DW'de olmaması, bu terimi sırf bizim kullandığımız anlamına da gelmiyor, bu terimi veya sınıflandırmayı başka ülkelerde kullanıyor. Tabi bazı ürünlerin adı quartz, silica, glass...vs gibide sınıflandırılıyor. Hatta 5 yıldır testleri süren uygulandığında ppf formunu alan ürünler var, şimdi ürünün verdiği sonuçtan önce, bu ürün pahallı ben gider carnauba sürerim, nxt sürerim denildiğinde de, ppf gibi form alan ürün için harcanmış emeğe, çabaya...vs'ye ayıp olur. Müsade et biraz pahallı olsun çünkü bitkiden yapılan ve markette satılanla arada dağlar kadar fark var.
Neyse, sonuç olarak, ben verdiğim paraların karşılığını aldım, alıyorumda, dediğim gibi neredeyse 1 senedir camlarda japon menşeeli ürün var, apc ile camları yıkadım, ipa ile sildim, silecekleri kullandım (test için) halen ilk günkü gibi camda duruyor, şimdi sorarım, pazar malı ürünlerin kaçı apc'ye, ipa'ya, silecek darbelerine dayanabiliyor.
Ha birde yıl oldu 2013, kusura bakılmasında halen otomobilini prille yıkayan, jantlara ne olduğu belirsiz zımbırtılar sıkan, omo ile koltuk silen... vs kullanıcılar var. Kullanım kitapçığında bile, adam gibi ürünlerle otomobilinizin bakımını yapın yazar, nedir bu inad anlamam.
P.S :Bauhaus'da sonax'ın kampanyası vardı, 1lt turuncu şampuan 5TL'ye falan satılmıştı, keza lastik ve dış trim plastik parlatıcısıda 24 TL'ye gelmişti.
Detailingworld de Nano teknoliji diye bir bolum acilmasina pek gerek yok, nitekim butun ureticilerin kendi basligi var neredeyse.
Diger urunlerden evet 1 sise alip bir yil kullanabilirsiniz, daha ucuza da gelebilir. Peki vaktin bu kadar ucuz mu? Asil soru bu.. Benim vaktim ucuz degil, pazar gunu hala sirketteyim kalkip arabanin trimlerini yada camlarinda 2-3 yikamada bir uygulama yapamam. Nanolex i uyguladik ve her yikama Nanolex Sampuanla yapiliyor, su ve kir asiri kaydigindan dolayi duzgun bir yikama neredeyse 15 dakika suruyor.
Urunlerin amaci zaten bu; daha az vakit harcamak, daha az kimyasal harcamak, daha uzun sure cizilmemesi. Yoksa bende bu urunleri getirtmez her yikama meguiars silikon basardim araca.
imprezaWRC
05-05-2013, 11:31
Benimde, bu uzun ömürlü ürünlere geçmemdeki ana sebep, her hafta sonu otomobile deli gibi vakit harcamak istememiş olmamdır.
Cama suruleni hangisiydi ya c4 muydu ondan var, camda :) c1 kaportaya surulendi sanirim.
GlassGuard dan omrunun uzun olmasi disinda hic bir farki yok. 0.. Sadece fazla para istiyor o kadar. Nano teknoloji kullandigini iddia eden firmalar var, ama sadece nano teknoloji kullaniyor diye, sadece adi var diye, bunu kullanmayan urunlerden daha iyi olacagi iddia edilemez.
Titanium kaplama, yada quartz olanlar benim gozumde daha iyi, cunku belirli oranlarda cizik dayanimi sagliyorlar. Baska hic bir artilari yok gozumde, cizik dayanimi saglamayani da almam zaten. 2 sene koruyacak urunu araba surmem zaten, sursem bile ilk senesinde sıkılıp polisaj yaparım. 70 senelık collinite 6 ay dayandı subaruda daha da dayanası vardı, sıkılıp sildim.
Ben ayda 1 hafta sonu zaman harcamak istiyorum zaten, bu isin dogasi bu bence. O yuzden kendi garajim var, o yuzden polisaj yapiyorum. Gece calismaktan tepem attiginda o yuzden gidip araba yikiyorum.
Bu isle ugrasmayacak olsam zaten gidip benzincide 1 TL attigin aletle yikatirdim arabayi. Umrumda olmazdi.
Zaten maximum 3-4 seneye satiyorsun arbayi, boyasina bakim yapsan ne olur yapmasan ne olur.
P.S. : Dünyanın en büyük araba cila vb firması hala turtle wax sanıyorum. 90 ülkede faaliyet, en büyük iş hacmi vb vb. (2011 de 200 milyon dolar revenue)
kaynak http://www.answers.com/topic/turtle-wax-inc
Cama suruleni hangisiydi ya c4 muydu ondan var, camda :) c1 kaportaya surulendi sanirim.
GlassGuard dan omrunun uzun olmasi disinda hic bir farki yok. 0.. Sadece fazla para istiyor o kadar. Nano teknoloji kullandigini iddia eden firmalar var, ama sadece nano teknoloji kullaniyor diye, sadece adi var diye, bunu kullanmayan urunlerden daha iyi olacagi iddia edilemez.
Titanium kaplama, yada quartz olanlar benim gozumde daha iyi, cunku belirli oranlarda cizik dayanimi sagliyorlar. Baska hic bir artilari yok gozumde, cizik dayanimi saglamayani da almam zaten. 2 sene koruyacak urunu araba surmem zaten, sursem bile ilk senesinde sıkılıp polisaj yaparım. 70 senelık collinite 6 ay dayandı subaruda daha da dayanası vardı, sıkılıp sildim.
Ben ayda 1 hafta sonu zaman harcamak istiyorum zaten, bu isin dogasi bu bence. O yuzden kendi garajim var, o yuzden polisaj yapiyorum. Gece calismaktan tepem attiginda o yuzden gidip araba yikiyorum.
Bu isle ugrasmayacak olsam zaten gidip benzincide 1 TL attigin aletle yikatirdim arabayi. Umrumda olmazdi.
Zaten maximum 3-4 seneye satiyorsun arbayi, boyasina bakim yapsan ne olur yapmasan ne olur.
P.S. : Dünyanın en büyük araba cila vb firması hala turtle wax sanıyorum. 90 ülkede faaliyet, en büyük iş hacmi vb vb. (2011 de 200 milyon dolar revenue)
kaynak Turtle Wax, Inc.: Information from Answers.com (http://www.answers.com/topic/turtle-wax-inc)
Ozgur sen simdi turtle wax la devam et o zaman. FK 6 ay gitti diyorsun, 6 ay boncuklanma mi yapti su ve kir iticilik mi yapti ? Baska hic mi birsey surmedin araca? Nanolex Ultra yi her yikamada R.Shampoo ile yika 5 sene de gider, wash wax la yikarsan FK nin da 6 ay gittigini sadece sanirsin.
Nano teknoloji olanlar, olmayanlardan daha iyi bu net birsey yani. Kimse bana FK yada zart zurt cilasi Nanolex Ultra dan , Gtechniq ten iyi oldugunu falan iddia etmesin kalp kirarim, ha belki az birsey daha parlaktir ona birsey diyemem.
p.s : Nanolex ultra glass 80tl, 3 arac cok rahat cikiyor duzgun kullanimda 4 arac cikar. Arac basi 20tl ( Vallahi feci pahaliymis, cok para istiyorlar ). Senede bir kat atsan 4 sene eder ama urunun raf omru o kadar degil. 2 sene.
Oglum cok gaza geldin:)
Ben Özgür değil - Ozan , kullandığım collinite - FK değil, turtle wax ise kullanmıyorum.
Collinite 6 ay gidiyor zaten, detailing world deki biggest wax test ever e bakabilirsin, bu tartışılan birşey değil ki, ben de örneklerden sadece biriyim.
Biggest Wax Test Ever - Detailing World (http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=76435)
Her nano teknoloji her standartdan daha iyi değil, örnek turtle wax nano zımbırtı.
Gtechniq collinite'den çok daha iyi, ama 40 kat filan pahalıya geliyor, kırk kat iyi değil.
Fiyat/performans olarak daha kötü. Ben satın ım aldım mı gtechniq, aldım o ayrı, benim param benim arabam. Aquartz da aldım, carlack nano siegelung da aldım, nanolex de alırım, şu japon akrilik sealantı da alırım. Ben araba kaportası ile zaman geçirmeyi seviyorum napiyim.
Oglum cok gaza geldin:)
Ben Özgür değil - Ozan , kullandığım collinite - FK değil, turtle wax ise kullanmıyorum.
Collinite 6 ay gidiyor zaten, detailing world deki biggest wax test ever e bakabilirsin, bu tartışılan birşey değil ki, ben de örneklerden sadece biriyim.
Biggest Wax Test Ever - Detailing World (http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=76435)
Her nano teknoloji her standartdan daha iyi değil, örnek turtle wax nano zımbırtı.
Gtechniq collinite'den çok daha iyi, ama 40 kat filan pahalıya geliyor, kırk kat iyi değil.
Fiyat/performans olarak daha kötü. Ben satın ım aldım mı gtechniq, aldım o ayrı, benim param benim arabam. Aquartz da aldım, carlack nano siegelung da aldım, nanolex de alırım, şu japon akrilik sealantı da alırım. Ben araba kaportası ile zaman geçirmeyi seviyorum napiyim.
Ya pazar gunu calisiyorum isim hatasi normal :)
Turtle nano falan onlari gectim zaten konusmuyorum bile onlar hakkinda. Harcanan vakit adina ben 40 kat daha iyi oldugunu ve yikarkende 40 kat daha zevkli geliyor o suyun direk akmasi ; ) Uzun uzun yazarim bir ara ; )
sonucta secim bunlar, ben de adam saati hesapladigimda cok pahaliya geliyorum ( sonucta IBM de danismanim:) ) , ama araba yikama isini seviyorum. 1995 de turtle wax suruyorduk, belco suruyorduk, ustubu filan kullaniyorduk, simdi bunlari suruyoruz.
Zaman harcamak istemeyenler, ileri teknoloji urunleri alsinlar, harcamak isteyenler eskileri, butik waxlari..
bu arada turtle in is yapan tek urunu gloss guard bulursaniz alin. Cok *** attik turtle wax a kendimi kotu hissettim.
2-3 ay dayanimi var. Zuzu zamaninda, cilasiz sampuanla yikayarak yapilan bir test/ kis mevsimi.
http://ranthor.uzun.biz.tr/2011/09/07/turtle-wax-2-ay-sonra/
http://ranthor.uzun.biz.tr/2011/09/24/sadece-su-ile-yikama/
imprezaWRC
05-05-2013, 17:59
sonucta secim bunlar, ben de adam saati hesapladigimda cok pahaliya geliyorum ( sonucta IBM de danismanim:) ) , ama araba yikama isini seviyorum. 1995 de turtle wax suruyorduk, belco suruyorduk, ustubu filan kullaniyorduk, simdi bunlari suruyoruz.
Zaman harcamak istemeyenler, ileri teknoloji urunleri alsinlar, harcamak isteyenler eskileri, butik waxlari..
bu arada turtle in is yapan tek urunu gloss guard bulursaniz alin. Cok *** attik turtle wax a kendimi kotu hissettim.
2-3 ay dayanimi var. Zuzu zamaninda, cilasiz sampuanla yikayarak yapilan bir test/ kis mevsimi.
turtle wax 2 ay sonra | Ranthor's Tower (http://ranthor.uzun.biz.tr/2011/09/07/turtle-wax-2-ay-sonra/)
Sadece su ile yikama | Ranthor's Tower (http://ranthor.uzun.biz.tr/2011/09/24/sadece-su-ile-yikama/)
O fotoğraflarda Turtle wax'ın kontakt derecesi oldukça kötü gözüküyor, muhtemelen cila son demlerindeydi.
O fotoğraflarda Turtle wax'ın kontakt derecesi oldukça kötü gözüküyor, muhtemelen cila son demlerindeydi.
aynen 10 gun sonra eser kalmamıştı.( yan yüzeylerde..)
turtle wax 2 ay sonra | Ranthor's Tower (http://ranthor.uzun.biz.tr/2011/09/07/turtle-wax-2-ay-sonra/)
Sadece su ile yikama | Ranthor's Tower (http://ranthor.uzun.biz.tr/2011/09/24/sadece-su-ile-yikama/)
Zaman harcamak istersen yine kaliteli urun alabilirsin ki.. Nanolex Range inden bilgi vermek gerekirse premium paint spray alabilirsin mesela. 100ml bile cok cok uzun zaman kullanilabiliyor, washcoat var cok kolay kullaniliyor ama ugrasmak istersen ugrasabilirsin vs vs. Bu urunler de NXT den pahali olmayan urunler. NXT i de her yikamada atsan anca 1 sene gider, bunlari kullanirsan hem aracina daha iyi bir koruma kullanmis olursun hemde yikamak cok daha zevkli olacaktir.
Simdi bu kullandigin wax larin kimyasal dayanimi nedir ? Uzerine boya tozu vb geldi mi cikartabiliyor musun ne kadar kolay cikiyor ? Asit yagmurlarinda seni koruyabiliyor mu ?
Istanbul da o camur ve asit yagdigi 2 gun Nanolex ultra tam kurlesmemis haliyle butun gun yagmur camur yedi yikadik, su kaydirmasi gitmisti eyvah ne oluyor falan sok gecirdim. Hemen firmayi aradik, korkma uzerini birsey kaplamistir 3-5 yikamaya kendine gelir dedi ve geldi. O gun icinde bir cok arabanin uzerindeki cilalarin ve dandik su kaydiricilarin 0 landigini cok net gorduk ; ) Aracina normalden cok deger veriyorsan, normalden cok para harcayacaksin yapacak birsey yok.
Bir arkadasimiz ultra uyguladi, sonra her yikama sonucu spray sealant sikmis arabaya.. Sonra zimpara yapmaya calistilar ve araba zimparalanmadi. 1000-1200 le girmeleri gerekti ; )
Isin ozu bu yani, ne kadar ekmek o kadar kofte ;)