Orijinalini görmek için tıklayınız : E5 Radar - 70 Km Sınırı ?
Low-Rider
09-05-2013, 20:35
abi 98 km hizla yemisim cezayi..
Geçmiş olsun valla, gezici radar gözlemek lazım artık yolda
Öyle bir yol var ve yapımı devam ediyor. Dün Çatalca'dan girdim o yola ve Karadeniz şeridini takiben, 3. Havalimanı güzergahından geçerek, Kemerburgaz üzerinden, Kağıthane'ye ulaştım. Yolda gezici radara rastladım ama yemedim :) Mükemmel bir yol tavsiye ederim. Yer yer yapım aşamasında olsa da... Özellikle Çatalca'ya 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş efsane bir otoyol yapılıyor.
o yol aslında çok eski bir proje, kırklareline doğru planlanan bir yol..
seneler önce başlandı göktürk köyüden öteye gidememişti.. 2010 da devam etmeye başladı.. o zamanlar Pendikte işe gidip gelirken, trafik fena olunca, hasdal kavşağından çıkıp kemerburgaz yolu üzerinden arnavautköyün arkasından hadımköye giderdim eski yollardan.. hadımköyden dönüp bahçeşehire..
45 dk sürerdi ama keyifli olurdu
şimdi 3 cü havaalanına ve yeni kurulması planlanan bölgelere hizmet edecek o yol
GuneyOnur
09-05-2013, 21:24
Anadolu Yakasın'Da belki bilenler vardır Uğurmumcu-Samandıra Bağlantı Yolun'da 93 KM/H ile radara girmişiz geçen hafta geldi cezası Siyah-Beyaz İstanbul Hatırası çekip göndermişler 343-TL erken ödeme ile 250-TL olarak ödedik mecbur..
Bizim bu çile bitmicek anlaşılan. Şu il trafik komisyonuna bir yazı yazsak sonuç çıkar mı ?
dün akşam en sag şeritten 80 le giderken arkama giren kocaman okul taşıtı sellektör kolunu koparttı solum boş olmasına ragmen en son sabit bıraktı arabanın kapısını açıp küfür ettikten sonra gitti hala e5de bi tek bizim haberimiz varmış gibi davranıo insanlar anlamadım gittim :S
dün akşam en sag şeritten 80 le giderken arkama giren kocaman okul taşıtı sellektör kolunu koparttı solum boş olmasına ragmen en son sabit bıraktı arabanın kapısını açıp küfür ettikten sonra gitti hala e5de bi tek bizim haberimiz varmış gibi davranıo insanlar anlamadım gittim :S
Bende buna uyuz oluyorum işte. Gel kavga et direk. Sol boş ortadan veya sağdan gidiyorum niye beni taciz ediyorsun? Konuyu açma sebebimde bu yüzdendi kanka.
imprezaWRC
09-05-2013, 23:07
Bu gibi durumdalarda keşke arka camımda projektör olsada yakıp sellektör o değil bu diye cevap versem diye iç geçirmişimdir. Gerçi bu zihni sinir projesini elin Japonu yapmıştı, o projeyi bir yere kaydettim ama bir türlü bulamıyorum, bulursam bende yapacağım.
imprezaWRC
09-05-2013, 23:14
Anadolu Yakasın'Da belki bilenler vardır Uğurmumcu-Samandıra Bağlantı Yolun'da 93 KM/H ile radara girmişiz geçen hafta geldi cezası Siyah-Beyaz İstanbul Hatırası çekip göndermişler 343-TL erken ödeme ile 250-TL olarak ödedik mecbur..
Orada arada bir radar oluyor, hız sınırıda oldukça düşük, hele sabah körü feribota yetişmek için o yolu kullanıyorsan tam bir işkence oluyor. Yolda bir tek benim olduğum bir sabah, radar korkusuna 70km/h ile gidiyorum, bir ara baktım sağ ve soldaki manzara hep aynı, kendi kendime o an şunu dedim, oğlum sen galiba büyük boy koşubandı üzerinde araç sürüyorsun o yüzden görüntü değişmiyor :D :D :D
Keza Kurtköy-Pendik bağlantısında da radar olabiliyor.
snaphanar
10-05-2013, 00:54
cok gereksız bencede
E5 te kendim 70 le gidip millet yanımdan basa basa geçtikçe acaba biz mi takıntılı olduk bu konuda, yoksa hiç kimsenin haberi mi yok ya da kimse takmıyor mu çözemedim gitti :)
Bu gibi durumdalarda keşke arka camımda projektör olsada yakıp sellektör o değil bu diye cevap versem diye iç geçirmişimdir. Gerçi bu zihni sinir projesini elin Japonu yapmıştı, o projeyi bir yere kaydettim ama bir türlü bulamıyorum, bulursam bende yapacağım.
bu hep aklımda, mümkün olursa çok güzel olur :D
darkmoon
10-05-2013, 10:12
yeni çıkıcak mercedes gla ların ön farlarında projektör var.
Benim bacanak Almanya'da yaşıyor. Orada böyle bir olay olduğunda eğer yanınızda bir şahit varsa polisi arayıp plakayı ilettiğinizde (örn: Şu anda falanca yerde filanca plakalı araç beni taciz ediyor) foto video istemeden çeviriyorlar adamı. Hatta şöyle demişti (Kendisi tır sürücüsü) Biz sağ şeritten sollama amaçlı bile orta yada sol şeride geçemiyoruz. Bazen taksiciler önümüzde 70le gidiyor ses edemiyoruz, sollayamıyoruz. Sellektör yapsak bildirseler ceza yiyoruz. Paşa paşa arkasından 70le gidiyoruz. Ayrıca takip mesafesini korumak zorundayız 70le gidiyorsan minimum 35mt. Yaklaşırsan yiyorsun cezayı diyordu. Oradaki sistem takip mesafesi kontrolüde yapabiliyormuş.
Amaç üzüm yemekse üzüm yenir, ama buradaki amaç bağcıyı dövmek ( bağcı biziz bu arada ;) )
emirreis
10-05-2013, 10:56
Gecen sayfalarda bır arkadas bahsetmıstı bulamadım avcılar - k. Cekmece arasında kı kameraların baglantısı henuz yok demıstı ama son durum ne?
PiscocuK
10-05-2013, 11:08
birgün 70 le giderken ölmekten korkuyorum.yakında araba falan kullanmayıda unuturum zaten..reflekslerim zayıfladı.çoğu zaman arabayı şeritte bile tutamıyorum :) sebebim olacaksın 70kmh sebebim
Bugün İMÇ'ye girmem gerekti vallahi girmekten korktum otobüs şeridinden geçmem gerekeceği için :) Sonra yaramaz çocuklar gibi kameranın olmadığı tenha bir noktada aniden geçtim girdim işparka :) Harbi şizoya bağlıyoruz yavaş yavaş. Aman gezici radar, aman sabit radar, hoop otobüs şeridine kaydırma ceza yersin. Hay....
turbo&quattro
10-05-2013, 13:42
Ilaciniz bu :D
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/6D729F5E-B501-4121-A9BD-38FC6D594B8E-6557-000003D89EA50597_zps8f5fe146.jpg
PiscocuK
10-05-2013, 13:48
buda nedir ki :)
turbo&quattro
10-05-2013, 13:49
Radar dedektoru :) tum radarlari, kirmizi isik kameralarini vs okuyor ama yasal olarak yasak Tr de . Gizli sakli kullanirim sonucuna katlanirim diyen varsa alsin cok ise yariyor :)
PiscocuK
10-05-2013, 13:51
nereden nasıl alıcaz peki ;) uzun yolda işe yarayabilir şehir içinde ezberledik artık yerlerini e5 zaten full :)
turbo&quattro
10-05-2013, 13:54
Ebayde bulunabilir ama yasal olmadigi icin kargo ile ulkeye sokulamaz. Amerikaya gelip gidenlerden rica edebilirsin .
Edit
Foruma uye bir arkadas satiyordu ismini buradan vermiyim . Eger cidden boyle birsey dusunuyorsan pm den atarim ismini irtibata gecersin hala satiyormu diye .
PiscocuK
10-05-2013, 13:56
fiyatı hakkında bir fikrim olsa karar verirdim :)
turbo&quattro
10-05-2013, 13:57
350-500 tl arasi birseydi galiba.
PiscocuK
10-05-2013, 13:59
çok para..senede iki kere uzun yola çıktığımı düşünürsem pahallı oluyor.çünkü şehir içinde her yolda kamera var artık çalışsada çalışmasada 70i geçemiyorum kaba et korkusundan :)
turbo&quattro
10-05-2013, 14:05
Pahalimi ucuzmu goreceli tabiki . Ben arabami alirken satici arkadas arabada birakmisti dedektoru ( ~$250) ki birakmasaydi zaten alacaktim. Benim mantigima gore beni 1 kere bile radardan korusa parasini cikaririm ki belkide yuzlerce kez korudu. Ben burada yasal oldugu icin bin dolarda olsa o parayi baglayabilirim ama Tr de yasal olmayan birseyi senede 1-2 kez risk alarak kullanmak dedigin gibi pek mantikli degil gibi .
Cliosportve
10-05-2013, 14:12
Gezici radarları tespit edebiliyor mu bu peki ?
turbo&quattro
10-05-2013, 14:17
Ben burada gorebiliyorum .
1000 tl bile olsa mantıklı bence denildiği gibi göreceli.
İstanbul şehiriçindeki kameralar ortalama hız asıl alıyor ve herkes yerini biliyor apaçık yukarıda onlara yapcak birşey yok ama 20 kere şehir dışı yolculuğu yapsanız ve sizi 4 defa korusa kafadan 312 lira kar etmiş oluyorsunuz.343 lira diye biliyorum en yüksek ceza
imprezaWRC
10-05-2013, 15:25
yeni çıkıcak mercedes gla ların ön farlarında projektör var.
Onları söküp arka cama koyacaksın, anlamsızca taciz edene bir kere yaksan yeter, gerisini o düşünsün.
Onları söküp arka cama koyacaksın, anlamsızca taciz edene bir kere yaksan yeter, gerisini o düşünsün.
Su an arabada semi slick var, frene asilsam mi diye dusunuyorum :D sonra arabama kiyamayip vaz geciyorum :)
Tuyap - haramidere arasi 80 km ile gittigim icin 166 tl ceza geldi gecen gun eve.. sokarim boyle ise arkadas 3 km icin gelen paraya bak.. var midir bi itiraz yolu falan? Bi fikir verseniz :)
Bahcesehirden silivri istikametine e6 otobanda her an her saniye gezici radar var. Yine ceza geldi 343 tl. Aman dikkat beyler
Yazın kumburgaz selimpasa yolunda 70 le 350 tl ceza yedim. Hız sınırı 50 imis aq yerinde
Tuyap - haramidere arasi 80 km ile gittigim icin 166 tl ceza geldi gecen gun eve.. sokarim boyle ise arkadas 3 km icin gelen paraya bak.. var midir bi itiraz yolu falan? Bi fikir verseniz :)
Sınırın üstündesiniz , itiraz edebileciğiniz birşey yok maalesef , fotoğraflı mı geldi ceza ? Bende her gün o yolu kullanıyorum ama tuyapı 70 ile geçtikten sonra normal seyirde devam ve migrosa gelmeden yanyola giriyorum ve teme bağlanıyorum . Böylece çıkış yapmamış oluyorum .
By_Carizma
10-11-2013, 17:54
trafik denetimine bence acilen el atılmalı izmitten istanbula girdim akşam 8-9 civarı tırlar orta şeritte tamponuma kadar dayanıyor önümdeki trafiğin gitmemesine rağmen sellektör yapıyor ondan sonra en sol şeride geçip en sol şeridi kapatıyor. daha geçenlerde haberlerde gösteriyordu tır ve kamyonlara göz açtırılmayacak artık en sağdan gidecek diye demekki ülkemizdeki kurallar bu kadar...
Sınırın üstündesiniz , itiraz edebileciğiniz birşey yok maalesef , fotoğraflı mı geldi ceza ? Bende her gün o yolu kullanıyorum ama tuyapı 70 ile geçtikten sonra normal seyirde devam ve migrosa gelmeden yanyola giriyorum ve teme bağlanıyorum . Böylece çıkış yapmamış oluyorum .
Yok fotografsiz olarak geldi ceza bununla ilgili bi yaptirimim olabilir mi acaba diye merak ediyorum.. benim de 40 yilda bi kullandigm yol onda da ceza yedik
Yok fotografsiz olarak geldi ceza bununla ilgili bi yaptirimim olabilir mi acaba diye merak ediyorum.. benim de 40 yilda bi kullandigm yol onda da ceza yedik
Fotoğrafsız cezalara itiraz ediliyor benim bildiğim. Ben sahilyolundaki kameralarda ceza yemiştim. Ceza geldiğinde giriş , çıkış fotoğrafları , hızları , tarihleri yazıyordu. Belki siz kameralardan değil , gezici radara yakalanmış olabilirsiniz.
tüyap haramıdere arası 166 yedim
+ olarak bakırköy sahil yolu yıne 166 yedim
yine + olarak ön plakayı söktüm bu yuzden
halilkarakas
11-11-2013, 12:35
arkadaşın delsol le yakalanmışım 355 lira ceza 110 km hız haramiderede fotoğraf yok gezici radar a yakalanmışım galiba da 110 km hıza nasıl 355 lira ceza geliyor onu anlamadım
80 ile giderken %30 hız sınırı asımı dedıgıne gore sen heralde %60 aştın
ben e5 te (anadolu-avrupa karışık) hızdan hiç ceza yemedim genelde 100-120 arası giderim. bende mi bi terslik var?
70 çok komik bi sınır
ilker_yusuf
11-11-2013, 12:49
Bende 78 km hız ile E-5 Sefaköy yanyolda yemiştim ceza.
turbo&quattro
29-11-2013, 04:12
AŞIRI?SÜRAT YAPANLAR 700 lira ödeyecek - Milliyet Haber (http://gundem.milliyet.com.tr/asiri-surat-yapanlara-agir-cezalar/gundem/detay/1799418/default.htm)
orda 70le gideni odunla doverler, sirf para koparmak icin cep doldurmak icin nerden tokatlicaklarini sasirdi hirsizlar, kurusuna kadar haram olsun verdigim tum vergiler, cezalar vs, insallah son kurusuna kadar kendilerinin colugunun cocuklugunun kanser tedavilerine harcarlar!! haram zikkim olsun
Dun denedim 70 i orta seritte yemedigim kufur selektor korna kalmadi.en sag seritte kamyondan selektor deyinnce ne kadar komik bir karar oldugunu anladim
dün kartal köprüsünden maltepye kadar arkamda trafik ekip otosu var diye 70 le geldim ne olur ne olmaz diye :D
anlamadıgım e5 e 70 diye tabela niye koyarsın 5.vites araba zorlanmıcak şekilde iken 70 i her türlü geçiyor 4.vites yüksek devirmi gidelim mazot düşmanları haha :D
edit:bide tek farı yanmıodu biz öyle gezsek hemen dur mur :D
Low-Rider
16-12-2013, 19:56
Nur topu gibi bir cezam oldu, kasım ayında kesmişler arkası gelmez inşallah.
bu ceza kesilen güzergah neresi anlamadım ben, fotoğraf yok birşey yok.Fotoğraf göndermiyorlar mıydı?
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q74/s720x720/1483185_10151968901058241_762266754_n.jpg
emresener
16-12-2013, 20:02
haliç yönü dediğine göre (topkapı yönü) e5te yazmışlar cezayı...gibi görünüyor. ama orda kameralı sistem yokmudur ?
Low-Rider
16-12-2013, 20:04
Tarihi görünce hatırladım, 3 kasım 01.53'te yazılmış, o saatte eve dönüyordum bdüzünden
o arada bir yerde yemişim, fotoğraf yok birşey yok ama
önden mi çekiyo acaba kamera
darkmoon
16-12-2013, 21:52
bu ceza kesilen güzergah neresi anlamadım ben, fotoğraf yok birşey yok.Fotoğraf göndermiyorlar mıydı?
D 100 güney yolu yazmış.. haritaya bakılırsa haliçden gelen bakırköy ataköy istikametindeki yan yol..
D-100 Güney Yanyolu Haritası Bakırköy Istanbul (http://www.haritamap.com/yer/143584/d-100-guney-yanyolu.html)
ontheair
16-12-2013, 21:57
İyi de cezayı elle kestiyse seni durdurması lazım değil mi?
Bu arada fotoğraf istenilirse gönderiliyor.
bende hergün okula gidip geliyorum 22-23 arası 120-150 ama henüz bi ceza gelmedi.
Low-Rider
16-12-2013, 22:12
itiraz etsem sonuç çıkar mı acaba
okanturan
17-12-2013, 00:13
Ozgur gecmis olsun vallah daha hic 70 le gitmedim e5 te bos oldumu da hep 4 vitesi bitiriyorum fakat onde plakam yok allah hakkimizda hayir eylesin 70 le giden kimse yok e5 te neye gore geliyor cozemedim bir cok cevremdeki kisiye de gelmedi
huseyinturk
17-12-2013, 00:20
Ozgur gecmis olsun vallah daha hic 70 le gitmedim e5 te bos oldumu da hep 4 vitesi bitiriyorum fakat onde plakam yok allah hakkimizda hayir eylesin 70 le giden kimse yok e5 te neye gore geliyor cozemedim bir cok cevremdeki kisiye de gelmedi
ford connect geziyor EDS yazılı tepesinde iki kamerası olan, gelen cezalar onlardan geliyor sanırım yoksa bizim otonbüsün günde 5 10 ceza yemesi lazım heralde
florya-beylıkduzu arası gıdıp gelıyorum daha hıc uymadım bu 70sınırına bakalım ne zaman ceza gelıcek...
secmece yapıyorlar heralde kafasına göre
gecenin korunde taa caglayan civarlarından baslayıp merterden 150+ üstüyle gectigmide biliyorm arkadasımla enaz 4-5 ay oluyo ve birkac kez hiç bişiy.
yok ben sirket aracları dahil gittim geldim subattan beri ses seda yok
bitek patron beylikdüzünde yedi 2 kere genelede herkesde orda yiyor ordan tırsıyorm kestiremedimde tam nerde
sanırım gecelerı okumuyor
RickPierOneiL
17-12-2013, 08:28
bu 70 km sınırına uyan bir tane adam yok ki ben bazen 70i geçmeyeyim diyorum ama bu sefer diğer araçlar hızlı oldukları için her gelen selektör korna çeşitli tacizler felan kafam bozuluyo basıyorum yine :D
E5'de 69'a sabitliyorum kimse umurumda değil yakıyorum sigarayı paf küf devam :) Nerde kamera var yok belli değil. 343 bana kalp krizi geçirtir :)
Day Walker
17-12-2013, 09:03
Bu radar bi bana denk gelmedi arkadaş çok aradım bulamadım :D
son 4 aydır S2000 ile 160'lı hızlarda gidiyorum beylikdüzü - sefaköy arasında. daha denk gelmedi :)
itiraz etsem sonuç çıkar mı acaba
15 gün içerisinde gönderilmeyen cezalar'ın ödememe gibi bi seçeneği sunuluyordu . taaki bugün radyoda süreç ne olursa olsun arkadan gelen cezayı ödemek zorunda oldugumuzu duyana kadar . Sanıyorum ki hiçbir sonuç çıkmaz. Yada biz böyle çıkmaz olmaz diye diye hep kitliyorlar bize :cool:
turbo&quattro
17-12-2013, 23:04
Benim sokagada koymuslar birseyler yeni farkettim :D
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/B29441EC-3F47-4FCF-BA86-972E37C0D788-3186-00000240E1B5C118_zpsa5f8afe9.jpg
15 gün içerisinde gönderilmeyen cezalar'ın ödememe gibi bi seçeneği sunuluyordu . taaki bugün radyoda süreç ne olursa olsun arkadan gelen cezayı ödemek zorunda oldugumuzu duyana kadar . Sanıyorum ki hiçbir sonuç çıkmaz. Yada biz böyle çıkmaz olmaz diye diye hep kitliyorlar bize :cool:
önceden bir kulağımızın arkası kaldı s....dik derdik şimdi oda kalmadı kulağımın arkasını bile s.....tiler artık...
kameraların yerlerini ezberledik artık kameraya gelmeden 1km önce yakıyorum sigarayı altından geçene kadar 69-70 cruise control :) geçtikten snra sigarayı at camı kapat ve gazlamaya devam et :D
Benimde doğru dürüst uyduğum,banada gemedi hiç..Sadece bildiğim kameraların altından 70 le geçiyorum bazende trafik nasıl akıyorsa onlara ayak uyduruyorum 90-100 falan herneyse de, bu e5 teki olay hız koridorumu yoksa sadece kameraların altı içinmi geçerli onu çözmüş değilim açıkçası :)
tehlikeli birşeye benziyor :) kaçarı yok gibi
Benim sokagada koymuslar birseyler yeni farkettim :D
http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/B29441EC-3F47-4FCF-BA86-972E37C0D788-3186-00000240E1B5C118_zpsa5f8afe9.jpg
halilkarakas
18-12-2013, 14:05
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1477980_479041818873720_588403455_n.jpg
ontheair
18-12-2013, 15:05
EDS kamerasının altında yavaşlamanız bir şey ifade etmiyor çünkü hız koridoru var. İki kamera arasında ortalama hızınızın 70 km/s olması gerekiyor. Yüzde 10 toleransı ile birlikte 77 km/s'e kadar serbest.
Suleyman
18-12-2013, 15:08
Hız koridoru sistemi var denildi ancak o sistemin tr de olduğuna inanmıyorum.
ontheair
18-12-2013, 15:09
Bakırköy sahil yolunda bir dene istersen :) Cayır cayır geliyor ceza :D
halilkarakas
18-12-2013, 15:23
bende bütün tanıdığım elektronik delisi olan arkadaşlarıma sordum hız koridoru dediğiniz şey kadar daha teknoloji gelişmemiş :D + olarak her plakayı hafızaya alması lazım kameraların eee ? 2. radara girmeden sağdan yanyola girip kaçışlar var ? + ben kameraların önünden geçerken 70 le aralarda 140 150 yapıyorum mesela ama bana kaç aydır ceza gelmedi ? aynştayn vaz hiyır
Suleyman
18-12-2013, 16:07
Ayrıca bütün kameralar aktif bile değil en azından çoğu zaman öyle olduğunu düşünüyorum o nedenle dediğimiz koridor sistemi olsa dahi sağlıklı çalışamaz sonuçta 2 ve 3. sıradaki kameralar birbirleriyle bağlantılı olacak şekilde programlanmış olsa gerek 2.sıradaki kameralarla 4.sıradaki veya 5.sıradaki kameraları programlayacak şekilde düzenlememişlerdir diye düşünüyorum neyse yahu fazla kafa yormasak daha iyi :D
bende bütün tanıdığım elektronik delisi olan arkadaşlarıma sordum hız koridoru dediğiniz şey kadar daha teknoloji gelişmemiş :D + olarak her plakayı hafızaya alması lazım kameraların eee ? 2. radara girmeden sağdan yanyola girip kaçışlar var ? + ben kameraların önünden geçerken 70 le aralarda 140 150 yapıyorum mesela ama bana kaç aydır ceza gelmedi ? aynştayn vaz hiyır
yan yoldan kaçışlar var haklısın ama mesela bahçelievler'deki kameralara girmemek için ömür'ün oradan girdim eski JFK hastanesinin orada kameralar var yada mecidiyeköy istikametine giderken haliçi geçtikten sonra okmeydanından yanyola girildiğinde dolapdere istikametine ayrılırken kameralar var aynı şekilde çağlayan memorial hastanesi yolunda kameralar var bence şuan aktif değiller ama aktif olduklarında kaçış imkansız olacak ama hız koridoru falan böyle bir sistem sahil yolunda uygulanıyor teknolojiyi çok geliştirdiler imkansız olmaz hız koridoru devlet için..
Low-Rider
18-12-2013, 21:28
Bakırköy sahil yolunda bir dene istersen :) Cayır cayır geliyor ceza :D
Dolmabahçe tünelini de deneyebilir :)
Hız koridoru sistemi var denildi ancak o sistemin tr de olduğuna inanmıyorum.
Hız Koridoru sistemi çok basit bir sistem. Öyle yüksek teknoloji gerektiren birşey değil. Ve Türkiye'de gayet güzel uygulanıyor. Hatta o neki çok daha karışık ve gelişmiş olanları bile kullanılıyor. Ayrıca Hız Koridoru olan tüm yollar üzerindeki çıkışlardada kamera var. Yani bir çıkıştan çıkarsanız bu sefer ilk girdiğiniz kamera ile çıktığınız yerdeki kameraya kadar olan mesafe hesaplanıyor gene ceza geliyor. :)
Hız Koridoru sistemi çok basit bir sistem. Öyle yüksek teknoloji gerektiren birşey değil. Ve Türkiye'de gayet güzel uygulanıyor. Hatta o neki çok daha karışık ve gelişmiş olanları bile kullanılıyor. Ayrıca Hız Koridoru olan tüm yollar üzerindeki çıkışlardada kamera var. Yani bir çıkıştan çıkarsanız bu sefer ilk girdiğiniz kamera ile çıktığınız yerdeki kameraya kadar olan mesafe hesaplanıyor gene ceza geliyor. :)
Bir nebze otobandaki giriş çıkış gişeleri gibi düşünülebilir, daha baside indirgemek adına :D
florya-beylıkduzu arası gıdıp gelıyorum daha hıc uymadım bu 70sınırına bakalım ne zaman ceza gelıcek...
kuzen de b.düzü - havaalanı arası her gün gidip geliyor nur topu gibi 3 cezası var , hala ödemedi :D
Dolmabahçe tünelini de deneyebilir :)
o tünelde 274 görmüştüm :beuj: çok büyük sorunlarım varmış :D
toplum bilinci cezalar ile gelişir ama bu yavşakların amacı toplumun bilinci fln değil! o nedenle plakasız gezmenin cezası hala en düşük limitte die biliyorum söküp plakaları öyle gezmek lazım ;)
Trafik Cezası Madde 23
—
23 Plaka takılı olmadan Plakasız araç kullanma cezası
Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmak,
Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)
77,00 TL ( Peşin 57,75 TL)
10 Ceza Puanı (Sürücüler için)
76km ile 343 tl ceza ödedik.
ogünden beri arabamda siyah rolling bandı var ön harfleri kapatıyorum. tabi polis görürse sıkıntı ama yapıcak bişey yok.
Konuyu açan biri olaraktan malesef el mahkum 70 sınırına uyuyorum. İsteyen istediği kadar korna çalsın sellktör atsın hiç umrumda olmuyor. Şuana kadar ceza yemedim inşallah yemem. Kumburgaz-Selimpaşa arasından ise geçtiğim her arabaya dikkat ediyorum genelde Z ile başlayan doblo veya connect oluyor radar arabası ön tarafında kamera oluyor.
bu sabah eve gelmiş
99 km/h hızla 356 TL giydirmişler
e5 tüyapta
ne diyelim yetmez ama evet :)
daha dubleks yol bölünmüş yol kavramından bir habeler yok yol yaptım yok köprü yaptım
al o yolu...
https://imagizer.imageshack.us/v2/451x526q90/194/myco.png
Haramidere'de 80'le yedim ceza..
Şaka maka alıştımda 70 sınırıa.. Başta çok eziyet geliyordu..
Büyük çoğunlukta uyuyor kurala benim sık kullandığım güzergahta(Beylikdüzü-Bakırköy)
tüyabın oraya dikkat.benim patronda yemiş ki mülayim mülayim kullanır. 88le senin yedigin yerde yemiş alt dilimde kalmıs ama galiba 170 küsür lira
edit:haramiderede nerde buarada :D
tüyabın oraya dikkat.benim patronda yemiş ki mülayim mülayim kullanır. 88le senin yedigin yerde yemiş alt dilimde kalmıs ama galiba 170 küsür lira
şimdi mi söylüyosun bunu :)
ortalama her hafta ordayım ilk defa başıma geldi
bundan sonra temde bile 60 la gidicem :D
Torium'un orası. Avcılar-Yakuplu arası..
Tüyap mimli yer zaten, bir de haliç. 60la geçiyorum neredeyse :)
Tuyapta gezici radarda var , beyaz eski accent . Bagajda uzun anten , on tarafta kamera aynı aracı temde hadımköy catalca arasında görmüştüm yine.
Gelen cezalar fotoğraflı ve giriş çıkış gözüküyor hızı zamanı vs gözüküyor mu ?
Ben 1 sene önce falan florya sahilde girmiştim 78 ile , giriş çıkış tarihi ve fotoğrafları vardı .
ikigün önce bir arkadaş haramidere tüyap arası yemiş 93km ile. forograf gelmediği için ikigündür mahmutbey gişelerinin oradaki şubeye gidiyoruz kamera kaydını seyretmeye ama bilgisayarları bozukmuş. dün gittiğimizde akşam gelir dedi. bugün konuştuğumuz memur da bu sabah gitti akşam gelir dedi. yese yese toriumun oradaki kameradan yemiştir diye düşündük ve sorduk memura ama oradaki kamera çalışmıyormuş. mobil araçlarla tespit yapıyorlarmış. yanışlıkta olmuş olabilir diye. mobil araçlarda gözle plaka tespiti yapıyorlarmış.
70 hız sınırı ise %10'una kadar töleransı yokmu ya ? 76 ile nasıl ceza yeniyor ? 70in töleransı 77 , bende dijital gösterge var 77 ile gidiyom hep :D
şimdi mi söylüyosun bunu :)
ortalama her hafta ordayım ilk defa başıma geldi
bundan sonra temde bile 60 la gidicem :D
valla cezası sabah geldi sirkete simdi sekreterden isteyince anladm aynı oldugnu :o
Torium'un orası. Avcılar-Yakuplu arası..
70e baglıyorm orda boyuna ama emin degilim sıkıntı :).bundan sora töbe gecmem
isterse kuyruk olsun arkamda
70 hız sınırı ise %10'una kadar töleransı yokmu ya ? 76 ile nasıl ceza yeniyor ? 70in töleransı 77 , bende dijital gösterge var 77 ile gidiyom hep :D
7 km için riske girmeye değmez 70-72 yeter :D
evet toleranslı 77km.
7 km için riske girmeye değmez 70-72 yeter :D
öyle deme 75 ile giden aracı 77 ile tıngır mıngır geçmek çok zevkli, yanından geçerken dönüp bakmak paha biçilemez :D
extreme__
04-02-2014, 14:32
bende 78 le yemiştim ulan dedim 78 lede cezamı yenir :D
-Benim gördüğüm : 78 km/h
-Devletin gördüğü : 280 km/h :D
valla cezası sabah geldi sirkete simdi sekreterden isteyince anladm aynı oldugnu :o
e5 te hız yavaşlatma eylemi yapalım 30 km/h ile öyle yavaş gidilmez böyle gidilir diye :D
geçen bir kaç kez aksarayda subaru gördüm senin sandım :)
Bende geçenlerde 78km ile beylikdüzü avcılar arasında yedim :@ Tam nerede bilmiyorum ama muhasebeci arayıp söyledi şirket aracıyla yemişim :(
bende de dıjıtal ama hocam yapma ole rıske atma kendını :)
Bu arada yenıbosnada neredesın bı ara gorusmek ısterım bende yenıbosnada oturuyorum :heyoo:
ilk başlarda bende çok dikkat ediyordum lakin sonradan avcılar beylikdüzü arasına gelmediğim sürece çok tıkadığım oldu herhangi bi ceza gelmedi
bir aralar 90'a çıkacaktı haberlerde vardı yalan oldu galiba..
Taze taze geldi bir tane daha...
Habipler-Mahmutbey Yolu Sultangazi
Hız: 79km/h
Ceza : 172TL
Ölçüm mesafesi : 3997m
Oooooof of....
Taze taze geldi bir tane daha...
Habipler-Mahmutbey Yolu Sultangazi
Hız: 79km/h
Ceza : 172TL
Ölçüm mesafesi : 3997m
Oooooof of....
4km mesafeden plaka okunabiliyorsa bu radarlardan kaçışımız yok demediktir.
4km mesafeden plaka okunabiliyorsa bu radarlardan kaçışımız yok demediktir.
o yolda 2 köprü arasında gecilen mesafeyi hesaplayarak radara girmis.
o yolda 2 köprü arasında gecilen mesafeyi hesaplayarak radara girmis.
Aynen öyle, bende yanlış ifade etmişim..
İki ölçüm noktası arası 3997m
emresener
06-02-2014, 11:13
Habibler yolunda kitlemişler banada 79 ile.
Galeriadan yeşilköye giderken olan halen çalışmakta.
Ama yeşilköyden galeria yönüne olan sökülü şuanda.
e5ten hiç yemeedim ama unkapanı köprüsünden kasımpaşa yokuşuna vururken yeni koydular. dolmuşculara gelmiş ordan sanırım orası viraj olduğu için 50kmh dikkat edin.
Ozgu_Akcan
06-02-2014, 11:37
uygulama bence daha baslamadi altunuzade deki kameralardan taksiler yardirarak geciyo. ceza yazilsa herkesten once onlar yavaslar :)
altunızade dekılerde hız sınırlaması yok hız sınırlaması olanlarda ısıklı tabela ıle 70 yazıyo ;)
anadolu yakası bu konuda bırazdaha şanslıyız sanırım bızım e-5 de öyle sıkıntılarımız yok yapıstır gıtsınnnn emnıyete gırmedıgınız surece problem olmaz
önde plakam yok deli gibi gazlayarak geçiyorum yazdıklarına saysınlar :)
tuner faruk
06-02-2014, 12:03
önde plakam yok deli gibi gazlayarak geçiyorum yazdıklarına saysınlar :)
Kanka Delsolde benimde önde plaka yoktu ama 135 ile Torium önünden geçmişim ceza geldi :D 2 şeyden şüpheleniyorum ya gezen radar aracı yada HGS den okuma :)
Kanka Delsolde benimde önde plaka yoktu ama 135 ile Torium önünden geçmişim ceza geldi :D 2 şeyden şüpheleniyorum ya gezen radar aracı yada HGS den okuma :)
önden çekilmiş resim varmı ki
yeni konu açmamak için konuyu hortlatıyorum.
eds istanbulda çoğu yerde çalışmıyor diye biliyorum bana en azından bi ceza gelmedi şimdiye kadar. yalnız avcılardan tüyapa doğru olan kısım hakkında bir bilgim yok o yüzden sürekli 80le gitmeye çalışıyorum. Burayla ilgili tecrübesi ya da bilgisi olan varmı?
Low-Rider
12-06-2015, 18:17
yeni konu açmamak için konuyu hortlatıyorum.
eds istanbulda çoğu yerde çalışmıyor diye biliyorum bana en azından bi ceza gelmedi şimdiye kadar. yalnız avcılardan tüyapa doğru olan kısım hakkında bir bilgim yok o yüzden sürekli 80le gitmeye çalışıyorum. Burayla ilgili tecrübesi ya da bilgisi olan varmı?
2 senedir hergün geçiyorum o güzergahtan ve bir sürü çalıştığım şirket aracı da geçiyor
daha ceza gelen görmedim
dragstar
12-06-2015, 19:01
bana okmeydanı civarlarında e5 de EDS tarafından kesilmiş ceza geldi 3-4 ay önce ama sonrada gelmedi tekrardan
huseyinturk
12-06-2015, 21:42
Üzerinde kocaman eds yazan tavanında vs öne arkaya bakan kameralar olan hareketli connect araçlar oluyor gelen cezalar onlara denk gelene geliyor sanırım. Hergün beylükdüzü sefaköy gidip geliyorum 2 kere denk geldim akşam saati. Yol genelde tıkalı oluyor ama aççık bulunca basıyorum hiç ceza gelmedi.
Ayrıca igsde yanyola girişten geri geri e5e çıkanlar içinde kamera koymuşlar, o da çalışmıyor bilginize.
Kameralar baya artmaya başladı, göz korkutmak için koymuyorlardır herhalde ama çoğu da çalışmıyor. Acaba daha altyapıları falan mı tam olarak hazır değil
Her gün avcılar b.düzü arası gidip geliyorum banada daha bişey gelmedi. Aman toplu gelmesinde :D
Anadolu yakası şile yoluna dikkat edin hem gezici radardan hem de sabit radardan gelen cezalar oldu arkadaşlarıma ve hiç birinde mevki yazmıyor neresinde sabit radar var belli değil :D
temde kameralar konuluyor emniyet şeritleri için şükür.
Şekil A Ben::D Lanet olsun o kameraya elimde 390tl lik ceza duruyo sinirimden ödemiyorum.Daha ağır söyleyemiyorum anyalın beni
e5'de 70'in üzerinde gidince ceza alan var mı ki?
huseyinturk
14-06-2015, 22:01
Kameraların sabit olup olmaması değilde sol şeritte kameranın altında ölümüne fren yapan birine keyfi olarak arkadan girecek bir gün frensiz
Kartal Maltepe istikameti hertürlü kitliyorlar haberin olsun
altunızade dekılerde hız sınırlaması yok hız sınırlaması olanlarda ısıklı tabela ıle 70 yazıyo ;)
anadolu yakası bu konuda bırazdaha şanslıyız sanırım bızım e-5 de öyle sıkıntılarımız yok yapıstır gıtsınnnn emnıyete gırmedıgınız surece problem olmaz
Anadolu yakası şile yoluna dikkat edin hem gezici radardan hem de sabit radardan gelen cezalar oldu arkadaşlarıma ve hiç birinde mevki yazmıyor neresinde sabit radar var belli değil :D
Evet banada yazmış motorla giderken gezici radar 102 km. Sadece şile yolu mevkii yazıyor.
Onurkk06
15-06-2015, 00:14
Beyler şimdi Avrupa yakasında e5 de Avcıların oraya kadar yapıştırıyorum orda 80 e bağlıyorum ceza gelmez dimi bu arada fly inn önüne de 70 hız sınırı yeni dikildi haberiniz olsun
S.Özeren
15-06-2015, 01:14
valla ben hepsini denedim ceza gelmedi :D Türk mantığı hahaha
volkan_gs
15-06-2015, 01:54
Bu arada hala 70 üzerinden konuşuyoruz ama tabelalarda 80 yazıyor en azından kadıköy göztepe tarafında e5in, aradan seçip yolluyorlar dikkat çeken araçlara valla çevremde 1-2km ile gelen çok var ben dahil, yoksa millet 100+ devam ediyor çatır çatır herkese ceza gelmesi imkansız.
ticariler taciz edip delirtmezse ben 90a sabitliyorum orta yada sağ şeritte, 80km+ %10 tolerans 8km + 2 benim kadran hatalı gösterse hahahah lan ne hallere düşürdüler ya :D
kimbubye
15-06-2015, 08:42
E5 Boğaziçi'nden Torium'a kadar çıkmadığım hız kalmadı her hangi bir sorun yaşamadım :D
Ama, Torium'dan sonra Beylikdüzü'ne giderken bir kere yedim artık bu ikisi arasında efendi gidiyorum :D
Tam ters istikamette de Torium'a kadar efendi, Torium'dan sonra yol neye izin verirse gidiyorum.
Her hangi bir sıkıntı yaşamadım.
E5 Boğaziçi'nden Torium'a kadar çıkmadığım hız kalmadı her hangi bir sorun yaşamadım :D
Ama, Torium'dan sonra Beylikdüzü'ne giderken bir kere yedim artık bu ikisi arasında efendi gidiyorum :D
Tam ters istikamette de Torium'a kadar efendi, Torium'dan sonra yol neye izin verirse gidiyorum.
Her hangi bir sıkıntı yaşamadım.
Toruim değilde gelmeden karsı seritteki koska fabrikasının oralarda yokus asagı inmeye basladan 80 i gecmeyin beylikdüzü migros alt gecite inip cıkarken devamında Tüyapın oraya kadar geçmeyin hız sınırını anında kilitlerler valla
valla ben hepsini denedim ceza gelmedi :D Türk mantığı hahaha
gaz kaçağını çakmakla kontrol eden bize de yakışan budur zaten :D
mikelazi
15-06-2015, 09:11
gece 11:30 da 74 le ceza yedim maltepe e-5 te bir hafta sonra hız sınırı 80 e çıkarıldı.
şansımı sevim
Aranel Ciryatan
15-06-2015, 09:21
2. köprü anadolu girişine kamera koyuyorlar dün gördüm. büyük ihtimalle carrefour - köprü arası süreli radar olabilir orada da var çünkü kamera.
Kültür uni onu topkapi istikameti yol genisledi emniyet seridi var yok arasi
5,6 seritten 3 e düşüyor orada emniyet şeridini ceken eds filan varmi gençler
Beyler şimdi Avrupa yakasında e5 de Avcıların oraya kadar yapıştırıyorum orda 80 e bağlıyorum ceza gelmez dimi bu arada fly inn önüne de 70 hız sınırı yeni dikildi haberiniz olsun
e5 istikametinde hız koridoru vardı zaten başka bi yeredemi koydular hergün geçiyorum halbuki
Toruim değilde gelmeden karsı seritteki koska fabrikasının oralarda yokus asagı inmeye basladan 80 i gecmeyin beylikdüzü migros alt gecite inip cıkarken devamında Tüyapın oraya kadar geçmeyin hız sınırını anında kilitlerler valla
herkes radar yok diyo siz aksini söylüyosunuz.konuyla ilgili bi tecrübeniz varsa ona göre hareket edelim ceza yemeyelim yoktan yere
Valla 2 senedir şu radarlar var, bugüne kadar hiç uymadım hiç ceza da gelmedi şükür :)
Sadece Ataköy sahildekilerde yavaşlıyorum.
Halıc gırısındekınde ne avcılar ıstıkametınde var ne mecıdıyekoy ıstıkametınde 3 yıldır bana orda var der arkadaslarım falan ama hıc daha yavaslamadım bır tane dahı gelmedı. Edırnekapı ayrımından O-3 'e gırdıkten bayrampara sapagından sonrada emnıyette Kameralar cekmıyor he ben gırın dıye demıyorum ama hastanız olur bıseyınız olur ***** o yol hep trafıklı suıstımal dısı gırılır. Halıc koprusunden yenıbosnaya kadar kameralar var ama cekıyormu hıc denk gelmedı bana sureklı hızlı gecıyorum aklıma şu soru gelıyor acaba bu kameralar Yandex - Google maps gıbı sırketlerın trafıgı gormek hızını olcup bılgılendırmek ıcın ozel olarak koydugu kameralarmı sorusu gelıyor aklıma
e5 istikametinde hız koridoru vardı zaten başka bi yeredemi koydular hergün geçiyorum halbuki
herkes radar yok diyo siz aksini söylüyosunuz.konuyla ilgili bi tecrübeniz varsa ona göre hareket edelim ceza yemeyelim yoktan yere
valla dedigim bölümde ozellikle tüyapın orda patronum dahil cok arkadasım yedi ondan saglama alıyorm toriumun ordan tüyapın oraya mesafe 10dk degil 85'e baglasan zarar gelmez
Haramidere'de yedim ben ceza..
turbo&quattro
16-06-2015, 00:45
Haramidere'de yedim ben ceza..
Koca forumda tek ceza yiyen adamsin tebrikler :D
S.Özeren
16-06-2015, 03:17
o taraftaki kameralar da çekmiyor gelen cezalar gezici radardan geliyor tecrübeyle sabit
e-5 e giderken en fazla 10 15 dakka ara ile 2 araba geçmişliğimiz vardır bana gelmedi arkamdan gelen arkadaşa yapıştırdılar :D
Her sabah 05:45 evden çıkıp Bomontiye geliyorum cevizlibağdan sonraki kameradan ve haliç çıkışındaki kameradan ortalama 150 ile geçiyorum 2 senedir kimse gelmedi :D toplanıp düğün alayı şeklinde gelirlerse zaten kredi falan çekmek zorunda kalırım :D
Her sabah 05:45 evden çıkıp Bomontiye geliyorum cevizlibağdan sonraki kameradan ve haliç çıkışındaki kameradan ortalama 150 ile geçiyorum 2 senedir kimse gelmedi :D toplanıp düğün alayı şeklinde gelirlerse zaten kredi falan çekmek zorunda kalırım :D
dediydim sana onlar pattiz yapıştır geç diye :D sende gelirse sana yollarım demiştin yemin ederim toptan bir gelirse bayıltırsın beni :hehe:
dediydim sana onlar pattiz yapıştır geç diye :D sende gelirse sana yollarım demiştin yemin ederim toptan bir gelirse bayıltırsın beni :hehe:
Sen söylediğin günden beri hiç sallamadan geçiyorum henüz tık demedi :D derse vazelinle gelirim Bahçeşehire :hehe:
Sen söylediğin günden beri hiç sallamadan geçiyorum henüz tık demedi :D derse vazelinle gelirim Bahçeşehire :hehe:
Boğazım düğüm düğüm oldu valla :hehe:
Merhaba beyler
Tekrar konu kirliliği olmaması acisindan burdan soriyim.
bu sabah araçın mtv'sini ödemeye girdiğimde adıma kesilen 2 tane trafik cezasi gördüm.
İkiside ayni gün 13.03.2015 tarihli 189 TL Tebliğ tarihleri ise 30.04.2015 ve 06.05.2015 Ama hangi maddeden yedim bilgim yok yazmiyor da Eve de teblig kağıdı gelmedi nasıl bir yol izlemem gerekiyor nerden öğrenebilirim bilgisi olan yardımcı olabilirmi..
Koca forumda tek ceza yiyen adamsin tebrikler :D
Hem de yokuş yukarı Avcılar istikametinde yedim hız da 90 gibi birşeylerdi:)
hız limiti 70 miş 80 ile gitmişim 189lira geldi ak
yusuf yılmaz
17-06-2015, 11:49
Merhaba beyler
bu sabah araçın mtv'sini ödemeye girdiğimde adıma kesilen 2 tane trafik cezasi gördüm.
İkiside ayni gün 13.03.2015 tarihli 189 TL Tebliğ tarihleri ise 30.04.2015 ve 06.05.2015 Ama hangi maddeden yedim bilgim yok yazmiyor da Eve de teblig kağıdı gelmedi nasıl bir yol izlemem gerekiyor nerden öğrenebilirim bilgisi olan yardımcı olabilirmi..
kayıtlara geçmiş ödemeniz gerekiyor veya mahkeme yoluna gideceksiniz
Hem de yokuş yukarı Avcılar istikametinde yedim hız da 90 gibi birşeylerdi:)
hatta tam o esnada haramidere sanayi yan yoldan ana yola katılım olan nokta var değil mi ?
E-5 Mecidiyeköyden itibaren kamera üzerindeki radarlar bu yılbaşında aktif oldu arkadaşlar, ibb deki tanıdıktan bilgi aldım.
Merhaba beyler
Plaka ney?
Arkadaslar ben 80 le gidiyorumda millet yardiriyor okadar insana ceza geliyormu yoksa kameralar aktif degilmi.zaten bi aksamlari bos oluyor yol
Yeni konu açmadan buradan sorayım dedim.
Geçen hafta uzun zaman sonra uzunçayırdan köprü yoluna girdim. Orada uzun zamandır duran kameraların yanına hız koridoru başlangıcı yazmışlar. Burada gerçekten bir hız koridoru uygulaması başladımı? Sonu nerede bitiyor bileniniz var mı?
Geçen hafta uzun zaman sonra uzunçayırdan köprü yoluna girdim. Orada uzun zamandır duran kameraların yanına hız koridoru başlangıcı yazmışlar. Burada gerçekten bir hız koridoru uygulaması başladımı? Sonu nerede bitiyor bileniniz var mı?
bende aynısını gördüm, artık 80 üzerine çıkmamaya gayret ediyorum.
Tabela yeni eklendi, insan kıllanmıyor değil. :)
Size bize ceza geliyor radar var çalışıyor da
Bu kamyonlara ve otobüslere ceza kesilmiyormu bi ayarlama falan mı yapılıyor özel anlaşmaları mı var açıktan ?
70 km limitli yerde min 100 km ortalama hızları var 70-80 km ile gidenini henüz göremedimde olayın aslı astarı nedir ?
Valla bizim ticari taksiyede hususi araçlarada e-5 teki kameralardan daha 1 tane ceza gelmedi
imprezaWRC
19-10-2016, 11:04
Size bize ceza geliyor radar var çalışıyor da
Bu kamyonlara ve otobüslere ceza kesilmiyormu bi ayarlama falan mı yapılıyor özel anlaşmaları mı var açıktan ?
70 km limitli yerde min 100 km ortalama hızları var 70-80 km ile gidenini henüz göremedimde olayın aslı astarı nedir ?
Daha ben bugüne kadar o hız koridorlarından nizami geçen kamyon, otobüs, dolmuş...vs görmedim. Hepsi ralli stil gidiyor. Hatta arkanda gidiyorlarsa da sellektör kolunu koparırcasına taciz ediyorlar. Ben birgün bir tanesine tepedeki kameraları göstermiştim, sellektörü kesmişti, hoş kesmeseydi de bende iplemeyecektim ilk boşluk bolduğu yerden geçebiliyorsa geçerdi. Denyonun biri radarı iplemiyor diye durduk yere bana ceza mı gelsin. Bunlara gelmez, gelir beni bulur aq.
plakayı göstermeyen şeffaf boya mı yapıyorlar acaba :)
imprezaWRC
19-10-2016, 12:37
plakayı göstermeyen şeffaf boya mı yapıyorlar acaba :)
Hafriyat kamyonları tertemiz gezmiyorlar ki plakaları okunsun, o yüzden özel bir kimyasala ihtiyaçları yok, çamur o işi hallediyor :D
P.S :Radarda gözükmeyen uçakların her yeri ayrı telden çalıyor ya, hafriyat kamyonlarının da heryeri göçük olunca haliyle radara yakalanmıyorlar :D :D
emresener
19-10-2016, 12:41
okmeydanından tem'e giriş yerindeki taralı bölge kamerası çalışıyormuş haziran ayından bir ceza geldi.
Daha ben bugüne kadar o hız koridorlarından nizami geçen kamyon, otobüs, dolmuş...vs görmedim. Hepsi ralli stil gidiyor. Hatta arkanda gidiyorlarsa da sellektör kolunu koparırcasına taciz ediyorlar. Ben birgün bir tanesine tepedeki kameraları göstermiştim, sellektörü kesmişti, hoş kesmeseydi de bende iplemeyecektim ilk boşluk bolduğu yerden geçebiliyorsa geçerdi. Denyonun biri radarı iplemiyor diye durduk yere bana ceza mı gelsin. Bunlara gelmez, gelir beni bulur aq.
Abi her gün sabah akşam başıma gelen şeyler anlattıkların
Kamyonlar yetmedi bide şehirlerarası otobüsler çıktı 120-130 km giden kamyonlar tek tük çıkıyor hadi neysede istisnasız hepsi 90-100 km hız ortalamasıyla gidiyor koridorda
Benim bi kaç tane cezam var etrafımdakilere bol bol geliyor yani kesin çalışıyorda bunlardaki rahatlığın kaynağını çözemedim..
darkmoon
19-10-2016, 14:40
çalşıyor arkadaşlar yakalanmamışsanız çalışmıyor anlamına gelmez.. yıl sonuna kadar uzun zamandır test te olan teds mi ne gelicek eds lerde kalkıyor ..
istanbulda büyük para havuzu E-5 ve Tem .. sadece burda hata yapanları kurallara uymayanlara ceza kesseler Yıllık iç borç Dış borçlar komple kapanır .. Adamlarda bunu görmüş :) ..
ben adamların yerinde olsam yüksek hacimdeki ötv yi kaldırır insanları yüksek hacimlere yöneltirdim :) .. ne kadar hacim yüksek o kadar gaz pedalına bassamassan bile basasın gelir.. :))
imprezaWRC
19-10-2016, 15:06
Abi her gün sabah akşam başıma gelen şeyler anlattıkların
Kamyonlar yetmedi bide şehirlerarası otobüsler çıktı 120-130 km giden kamyonlar tek tük çıkıyor hadi neysede istisnasız hepsi 90-100 km hız ortalamasıyla gidiyor koridorda
Benim bi kaç tane cezam var etrafımdakilere bol bol geliyor yani kesin çalışıyorda bunlardaki rahatlığın kaynağını çözemedim..
Firmanın sahibi badem bulunduran kuruyemişçi tanıyordur o yüzden de görünmez olmayı başarabiliyordur. Bu memlekette doğru dürüst işleyen birşey olmadığından ben artık umudumu ve inancımı tamamen yitirdim. Şikayet ettiğinde birşey değişmiyorsa mutlaka bir tanıdık vardır.
Zaten cezaların bir caydırıcılığı yok ki, polis balosuna yardım gibi bedeller var. Bak halen herifler biçer döver kullanır gibi kamyon kullanıyor, ölümlü kazlara neden oluyorlar ama herkesin abooov diyeceği birşey oluyor mu, olmuyor. Keşke bende ölseydim diyecekleri cezalar olsa gör bak nasıl beyefendi gibi kullanırlar. Canını öyle bir yakacaksın ki o acıyı hiçbir zaman unutmayacak, hiç aklından çıkmayacak, her fırsatta da herkese anlatacak, bak beni öyle böyle yapmadılar diyecek. Sen fizik okuyorsun trafiğe çıkıyorsun herif ilkokul mezunu ne sürtünme bilir ne yanal kuvvet bilir, ne yaw bilir, ne pitch bilir öyle dümdüz kullanıyor. O da trafikte sen de trafiktesin işte ne yapacaksın. Trafiğin içine eden de oy verip ülkenin geleceğinin içine eden de aynı zararlı iki ayaklı işte.
Ben daha geçen gün polise gürültü..vs ile ilgili şikayette bulundum, ekip otosundan iki kanka pardon iki memur kol kola yürüyüp şikayet ettiklerimin yanına gitti, birbirlerinin sırtlarını sıvazladılar aynı gürültü devam etti.
Dün akşam Murat kazanasmaza twitterdan sordum bu işi henüz aktif değil dedi. Bilginiz olsun.
Sabit radarla ilgili pilot bölge vardı sanırım Ordu da. O kadar çok ceza kesilmiş ki. Sonrasında uygulama kaldırıldı diye biliyorum. Yani ceza kesmek çok kolay da o kadar cezayı tahsil edemezsiniz muhtemelen. Ödemez insanlar.
KoramiraL
22-10-2016, 09:09
Göktürk yolunda denedikleri sistemi kuracaklar istanbul geneline fakat oradaki sistemde belli yerlerde başlangıç ve sonu diye yazıyor genede ihtimal vermeden sabit 90 la devam yokuş aşağıya inerken 99 oluyor sonra gene 90 vs. otobüsler kamyonlar bunları görüyor fakat otobüsler umursamıyor ki servis araçlarıda dahil buna sarı damperlilerdede adam kantardan bir çıkıyor yarış atı mübarek düz yokuşu bir iniyor birde onlarda sol şeritte eğer o TEDES den geçerse herhalde ceza yiyorlar sağa geçme yarışı var kameraya gelmeden geçmeye çalışıyor sağda arabamı var kim var önemi yok kır gitsin aynı yolda birde radar test ediyorlar araç yanına koymuşlardı Tripod üzerinde duruyordu farklı bir sistemdi ön taraftaki algılayıcı ilginçti o sistemi E5 koyduklarında olacak kazaları düşünüyorum kaldıki otoyoldada öyle aldırmadan giden sol şeridi kullanan birde o sol şeridin tapusunu üzerine alanlar arasında
huseyinturk
22-10-2016, 09:54
E5te yıllardır yardırıyorum bir ceza gelmedi, iettye bağlı otobüslerde kendi içindeki gps ile takip edilen bir sistem var, 80i geçtiğiniz anda yapıştırıyor iett, yazılmama ihtimali çok badir oluyor
Konuyu horlatıyım :) bu istanbul e 5 de avrupa yakasında z.kuyu-haliç arasında ve uzunçayır-altunizade arasında tabelada hız koridoru başlangıcı yazıyor. Bu sistem devreye girdimi bilen var mı? Bide bu bazı şehirlerdeki sabit tedes ler çalışmıyor sanırım millet 70 olan yerden 90 100 le geçiyor çakmıyor?
1 Temmuzda devreye girecek diye bir söylenti duydum evet e5 karayolunda hız koridoru olacak hatta İstanbul-Ankara arası 4 saat bilmem kaç dakika altında gidenlere ceza yazılacakmış süreler hesaplanmış dün radyoda süreler ile birlikte şehirleride söylüyordu. Aynı sistem İzmir Çeşme Urfa hatırlayamağım bir kaç şehirde daha şehirler arası hız koridoru olacakmış.
İzmir-Çeşme olursa güzel para kazanırlar. Ama çok sıkıntı olacağı için bence İzmir-Çeşme'ye koymazlar.