PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aramızda muhabbet kuşu üreticisi var mı?

Ranthor
19-04-2013, 18:05
Merhaba,
benim iki muhabbet kuşum vardı. Erkek olanı kaybettik.
Şimdi kızımıza bir adet daha koca arıyoruz.

Yavru olması tercih sebebi, alıp eğiteceğim, sonra kızımızın yanına koyacağım.

Zamanında kuşlar yavrularken iyi bakacak aile arardık, tam aradığınız adam benim:)

erhanarici18
19-04-2013, 18:12
şansa bak yaa konu açsam mı diye düşünüyodum arananlara :D
konunu kirletmiş olmayayım ama kırmızı kuyruk jako arıyorum bende

Ranthor
19-04-2013, 18:19
sahibinden.com dakiler hep yamyam çıktı

erhanarici18
19-04-2013, 18:25
sahibinden.com dakiler hep yamyam çıktı

aynen öyle yaa :D :D
halamda var bi tane muhabbet bakamıyo gördükçe üzülüyom çalıp sana getiriyim en iyisi
bi kaç petshop'u aradım ama bütçeyi biraz aştı
daha uygununu bilen gören varsa haberdar etsin beni

ta_one
19-04-2013, 18:26
EGER ESLESTIRMEK ISTIYORSAN eyitme olayini unutcaksin cunki seni kiskanir ve ese gelmez ha egitecem buyutcem diosanda baba olmayı unut derim :) burnu kararmıs bı erkek bul dişinin yanina sal bence ve aldıgın yavruları eyitmeyi dusun bence

Time-R
19-04-2013, 18:27
Bir sure ureticilik yaptim, 3 donem yavru aldim, cok keyifli ve surpriz dolu. Belirli araliklarla yuvayi yavasca kontrol edip orada yumurtalari gormenin verdigi haz anlatilamaz. Acayip mutlu oluyor insan heleki uzun ugraslar sonunda bir yere varmissa.

Ben yavru alip egitip ciftlemeniz taraftari degilim. Ciftler zaten ilgiyi sevmezler. Siz cok ilgilenirseniz bu sefer esiyle ilgilenmezler, bundan haz almazlar. Cift olamazlar bu durumda.

En iyi es adayini, ancak bir petshop'a gidip muhabbet kusunuzu onlarin kafesinin icine salip, kusunuzun kendi esini bularak edinebilirsiniz. Orda anlasirlarsa emin olun evinizde daima anlasacaklardir. Eger kendi kusunuzu goturmeyip, petshoptan bir kus alip evinizdeki kafese atarsaniz anlasamayabilirler, kavgali olumle dahi sonuclanabilir. Keten tohumuyla kuslarinizi kizistirip ciftlesme donemi icin daha saglikli yavrulara sahip olabilirler.

Eger dusunurseniz "IMEYD dernegi" baskanlarindan uretici tanidigim var, 500 - 1000 tane muhabbet kusu gorebilirsiniz, petshoptakilerden %100 daha saglikli.

Birde yasli kuslari dusunmeyin, en az 6-8 aylik olmali bir kus ciftlesmek icin.

bhb
19-04-2013, 18:28
Merhaba,
benim iki muhabbet kuşum vardı. Erkek olanı kaybettik.
Şimdi kızımıza bir adet daha koca arıyoruz.

Yavru olması tercih sebebi, alıp eğiteceğim, sonra kızımızın yanına koyacağım.

Zamanında kuşlar yavrularken iyi bakacak aile arardık, tam aradığınız adam benim:)

Geçmiş olsun size ve dul kalan kuşunuza. Ancak yavruyu eğitip diğerinin yanına koyunca eğitiminiz boşa gitmiş olmayacak mı?

Edit benden önceki postlarda sormuşlar geç kaldık...

131mirafiori
19-04-2013, 18:28
Abi geçen gün bizim erkek te öldü yeni gelin almıştık oysaki :) Kız tek başına kaldı ama evde 5 tane cennet papağanı var 2 si 20 günlük falan onlardan istersen vereyim diyeceğim de nasıl olacak o iş :)

Ranthor
19-04-2013, 18:31
Benim için çiftleşmesi önemli değil. mutlu olsunlar yeter.

daha önce tamamen evcil olan bir çiftim yumurtlamıştı.
Eğiteceğim dediğim insana alışsın yeter.

Rahmetli oğlum da kızımda ele gelir, insandan korkmaz, evde dolaşır sultanla didişirlerdi.
şimdi kız hep sultanın yanında olmak istiyor ama sultan onu sevmiyor.

Time-R
19-04-2013, 18:33
Benim için çiftleşmesi önemli değil. mutlu olsunlar yeter.

daha önce tamamen evcil olan bir çiftim yumurtlamıştı.
Eğiteceğim dediğim insana alışsın yeter.

Rahmetli oğlum da kızımda ele gelir, insandan korkmaz, evde dolaşır sultanla didişirlerdi.
şimdi kız hep sultanın yanında olmak istiyor ama sultan onu sevmiyor.

Mutlu olduktan sonra ciftlesmemeleri imkansiz, ayni bizlerin gercek hayatta oldugu gibi dusunmeliyiz. :)

Ranthor
19-04-2013, 18:34
valla o kadarını kendi bilirler:)
kız yanlız kalmasın , arkadaş olsunlar bana yeter. Birbirlerinin kafalarını filan seviyorlar çok şirinler.

bhb
19-04-2013, 18:35
Abi geçen gün bizim erkek te öldü yeni gelin almıştık oysaki :) Kız tek başına kaldı ama evde 5 tane cennet papağanı var 2 si 20 günlük falan onlardan istersen vereyim diyeceğim de nasıl olacak o iş :)

5 tane cennet 1 evde, helal olsun sağı solu kemirmiyolar mı? Benim 1 çiftim vardı en son kartonpiyerleri kemirdiler sonra ayrıldık kendileriyle :)

Time-R
19-04-2013, 18:46
valla o kadarını kendi bilirler:)
kız yanlız kalmasın , arkadaş olsunlar bana yeter. Birbirlerinin kafalarını filan seviyorlar çok şirinler.

Ya iste bunlar hep ciftlesme belirtileri, bunlari yapip ciftlesmiyorlarsa ya cok yaslidirlar yada disi henuz kendine guvenli bir yuva bulamadigi icin ciftlesmeyi kabul etmeyeceklerdir.

Ciftlesmemeleri onlarin kendilerini koreltmeleri demek, siz yuvayi koyun sonra onlara birakin, isterlerse ciftlesip yavrulasinlar, isterlerse ozel yatak odalarinda yada guvende hissedecek bir oda gibi kullansinlar. Onlarda canli oldugu icin eger cift aliyorsaniz, bir tanede yuva almalisiniz. Yoksa hayvanlar strese girip tuy dokebilirler, ne kadar vitamin destegi yapsanizda ciddi sagliksiz gozukebilirler.

Arkadas ariyorum ciftlesmesinler diyorsaniz ayni cinste alip koyabilirsiniz, eger anlasiyor, kavga etmiyorlarsa sorun olmaz.

TayfunS
19-04-2013, 19:05
Muhabbet kuşunun tüyü hasta ediyor diye duydum, doğru mu yoksa sallamasyon mu. Çok severim muhabbet kuşunu, eskiden saka da besledim ondan da. Ama muhabbet kuşu ayrı bi sempatik oluyo

Ranthor
19-04-2013, 19:07
30 yasindayim 27 senedir muhabbet kusum var.
ilk kusumuz benden buyuktu.

kerkenez,kirlangic,karga,tavuk,guvercin, jako papagani, sultan besledim

hic biri hasta etmedi.

131mirafiori
19-04-2013, 19:14
5 tane cennet 1 evde, helal olsun sağı solu kemirmiyolar mı? Benim 1 çiftim vardı en son kartonpiyerleri kemirdiler sonra ayrıldık kendileriyle :)

Ayda 2 kere 1cm çapında tahta çubuk alıyoruz kafesten çıkmadıkları için onunla yetiniyorlar :D

2 kafes var birisi baya büyük zaten :)

Bayrampaşalı
19-04-2013, 20:04
ozan abi benim bi tanıdıgım var dırek uretıyo ıstedıgın kadar var fıyatıda uygun eger almadıysa pm at ayırtıyım sana biraz fazla satıyoda her zaman bulunmuyo elinde :)

Ranthor
19-04-2013, 20:10
valla bekliyorum iste, bir arkadas daha pm atti sagolsun.

pzt sali carsamba alabilirim yada bir sonraki hafta ( gene ankaraya gidecegim)

TayfunS
19-04-2013, 20:17
30 yasindayim 27 senedir muhabbet kusum var.
ilk kusumuz benden buyuktu.

kerkenez,kirlangic,karga,tavuk,guvercin, jako papagani, sultan besledim

hic biri hasta etmedi.

O zaman bulursam beyaz ve sarı alayım çünkü yıllardır öyle biliyodum kimseye de sormamıştım

Şöyle bi güzellik sevilmez mi ya

http://2.bp.blogspot.com/-NgrE9-7tMgw/UP3ml8mkHsI/AAAAAAAAG-M/RnfPsyh2IEI/s1600/muhabbet-ku%C5%9Fu-egitimi.jpg

mert_can 41
19-04-2013, 20:27
Ben de vardı muhabbet kuşu yanına seneler sonra bir dişi getirdim di dişiyi öldürdü veya eceliyle öldü kavga ediyolar diye ayırmıştım altlı üstü sabah yanlarına gittiğimde altan bizimki hayvanın ayaklarını kemiriyodu :( benim gözümde en zor eş seçilen hayvan kanarya da baktım hangi dişinin yanına koyarsam koyim yumurta yapıyolardı :D

///KDrÖZER
19-04-2013, 20:56
ozan abi bende üretim yapıyorum 35 civarı yavru ve eş kuşum mevcut 8 takımı yumurtluyor ufak çaplı bir üretimhanem var kışa 50 ila 70 takım arası hedefim mevcut. Şimdi amaç eşe atmaksa ve kuşu yavru alırsanız kuşu ekeleşene kadar beklersiniz. Ama yavru alıyım eğitiyim yan yana alıştırıyım diyorsanız olmaz kuşlar eşe düşünce zamanla hırçınlaşıyor misal benimde üretimhanem de eğitilmiş konuşan kapı zili sesi çıkartan bir kuşum var kuş ele alınca artık ıstırıyor kanatana kadar. Kuşunuza eş alıcaksanız salma ortamına bırakarak anlaştığı kuşu alın veya aldığınız kuşu anlaşmaları için ayrı kafeslerde yan yana tutarak belli bir müddet takip edin.

///KDrÖZER
19-04-2013, 21:02
Muhabbet kuşunun tüyü hasta ediyor diye duydum, doğru mu yoksa sallamasyon mu. Çok severim muhabbet kuşunu, eskiden saka da besledim ondan da. Ama muhabbet kuşu ayrı bi sempatik oluyo

Muhabbet kuşunun tüyü değilde kafese kalamar taşı vs takarsanız kuş gagaladıkça ince ince toz çıkartıyor o kis yapıyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum kafesi temizlerken maske kullanırsanız bir nebze önlem almış olursunuz.

///KDrÖZER
19-04-2013, 21:06
Kuşlarımdan bir kaçı
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/165044_152403111574605_2104168748_n.jpg
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/317963_152402061574710_184186013_n.jpg
https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-snc7/577939_148975565250693_1248822132_n.jpg
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/424638_120842131397370_221856006_n.jpg
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/480696_120841904730726_1012828552_n.jpg
https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/734075_176687882479461_1609731862_n.jpg

bu fotoğrafta mesela bir show jumbo kırığı erkekle bir çekoslavak dişi arasında ki farkı görebilirsiniz
https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1697_177156542432595_1163336048_n.jpg

Ranthor
19-04-2013, 22:05
Benim daha oncede ciftlerim oldu, ilk basta tek tek alistirdim sonra yanyana koydum.

Erkek konusmayi filan kesiyor ama hala insana alisik oluyorlar, en azindain benimkiler oyleydi.
Omzumda ikisi de beraber takilirdi saatlerce, beni de koloniden saniyorlardi.

Uretim hedefim filan yok, tum hayvanlarla aram dogustan iyidir. Muhabbetlerleden de iyi anlarim, iyi anlasirim.

Bir tane oglan ariyorum kendime, su an iki kizim var.
Bir sene sonra sultana da es alacagim.

free-hifi
20-04-2013, 08:17
Benim konuşan muhabbete bir eş beğendiremiyorum adam küsüyor ya 10 sene öncede konuşan muhabbetim vardı oysa ondan baya yavru almıştık o öldükten sonra beslemem dedim şimdi 2 senedir bu maviş hayvanı bende :D

STP
20-04-2013, 09:11
Cok seneler once yesilokoy sahilde yagmurda bulmustum bi muhabbet. Yakaladim bakmaya basladim, bi hayvan onun kadar akilli olamazdi yaw. Kafesi sadece yemek yerken su icerken kullaniyodu yemlik suluk var diye diger herzaman disarda aileyleydi. Gel gelir uc ucar op oper efsaneydi, bi aksam kafes degistirmeye gitmistik akrabamiza ozamanda sona ustunde su kaynatilirdi guyumle 20 sene evvel nerdeyse dedigim, biz kanaryalarla ilgilenirken bu birden bagirmaya basladi kiskandi direk kalkti kaynar guyum icine daldi orda oldu :( bidaha almayada cesaret edemedim. Oyle olmaz yenisi diyorum herzaman...

free-hifi
20-04-2013, 09:32
Cok seneler once yesilokoy sahilde yagmurda bulmustum bi muhabbet. Yakaladim bakmaya basladim, bi hayvan onun kadar akilli olamazdi yaw. Kafesi sadece yemek yerken su icerken kullaniyodu yemlik suluk var diye diger herzaman disarda aileyleydi. Gel gelir uc ucar op oper efsaneydi, bi aksam kafes degistirmeye gitmistik akrabamiza ozamanda sona ustunde su kaynatilirdi guyumle 20 sene evvel nerdeyse dedigim, biz kanaryalarla ilgilenirken bu birden bagirmaya basladi kiskandi direk kalkti kaynar guyum icine daldi orda oldu :( bidaha almayada cesaret edemedim. Oyle olmaz yenisi diyorum herzaman...

Bunlar çok ilgi isteyen kuşlar aga kıskançlık var intihar mevzusu bende daha önce duymuştum bir kaç farklı şekilde

Ahmet Saraçoğlu
20-04-2013, 09:52
Çok güzel bi konu olmuş benim de bi sıkıntım var...
2002 de elime doğan bi oğlum var.Arada bir dişi aldık ama genelde tekti.mantık olarak son demleri ama dıştan sağlıklı duruyo.Reflexler kuvvetli , istemediği sürece yakalayamıyorsun.Dönemsel sıkıntıları oldu ama uçuşu falan iyi.Yaşı söylemezsen belli etmiyor.

Bundan bi iki sene önce annem dışarıda bi kuş buluyor , bizimki mi değilmi emin olamasada yakalamazsa kedi köpek halleder diye can havliyle yakalayıp eve getiriyor...O da dişiymiş şansa.Birazdaha irice.Jumbo dediklerinden sanırım.

Bunlar iyi geçiniyorlardı ama bikaç aydır çok kavga ediyolar.Dişi sürekli hır çıkarıp yanından itiyo.Erkeğin kuyruk tüyünü çekiyo.O da garibim viyaklıyo ama biz şşşşşşşşt diyip kızmadığımız sürece kurtulamıyo...hele bide ayna aldık.Dişi aynanın tepesini taht yaptı kendine , erkeği yanaştırmıyo:D
bide geçen elime gelince farkettiğim ve çok üzüldiğüm olay ; erkeğin bi ayağının iki pençesi düşmüş.Bu neden olur , kavgadan mı????

Erkek direk bizim yavrumuz olduğu için çok ayrı yeri.ve öyle böyle bu bikaç senede öleceğini bildiğim için son zamanlarında huzurlu yaşasın istiyorum.dişiden ayırıp yeni bi kafesle tekrar baba evine yollayabilirim orda çok seviyolar.Ama dişiden ayrıldığı için tribe girer mi?Yoksa daha mı iyi olur??

mert_can 41
20-04-2013, 12:46
Benim durumda aynıydı bende de kendi kuşum sonradan gelen dişiye zarar vermeye başladı aynı kafese altlı üstlü bölme yaptım bu seferde hayvanın ayağını parçaladı sizin kuşada zarar gelmeden ayırın bence

BERKİN
20-04-2013, 14:38
Bizde yavruyken almıştık daha üstünde tüy yoktu cici bebeyle beslerdi annem şırınga içine ezip sütle birlikte verirdik yıllar oldu hala bizimle 14 yaşında şuan herkes yakındır ölümü diyor ama yıllara meydan okuyor :D babacığım aşkım aşkım diyor adı barış kendi adını söylüyor cici barış diye ıslık çalıyor ilgilenmediğimiz zaman onunla ilgilenmemiz için şaklabanlıklar yapıyor yırtıyor kendini bi süre kendisiyle ilgilenmeyince küsüyor :) bildiğiniz aileden birisi oda heralde ölse çok üzülürüz az değil 14 senedir bizimle :)

free-hifi
20-04-2013, 14:45
Bizde yavruyken almıştık daha üstünde tüy yoktu cici bebeyle beslerdik şırınga içine ezip sütle birlikte verirdik yıllar oldu hala bizimle 14 yaşında şuan herkes yakındır ölümü diyor ama yıllara meydan okuyor :D babacığım aşkım aşkım diyor adı barış kendi adını söylüyor cici barış diye ıslık çalıyor ilgilenmediğimiz zaman onunla ilgilenmemiz için şaklabanlıklar yapıyor yırtıyor kendini bi süre kendisiyle ilgilenmeyince küsüyor :) bildiğiniz aileden birisi oda heralde ölse çok üzülürüz az değil 14 senedir bizimle :)

MAAŞALLAH sadece

Ahmet Saraçoğlu
20-04-2013, 18:53
Benim tek derdim erkek dişiden ayrılınca üzülürmü?Yada ne bilim sağlığına bi zarar gelirmi.Psikolojisi dengesiz hayvanlar çünkü.Burda okuduklarımdan da anlaşılana göre.

Dişi çok derdim değil , ona bi erkek alır biz bakarız , erkeği yeni kafesle babaya göndeririz , kafası rahat olur.Tabi tekrar yanlız kalmada bi etkilenme vss durum söz konusu olmuyorsa.

///KDrÖZER
24-04-2013, 15:45
Etkilenmeyi bilmemde abi ben düzen tutmayan muhabbetlerimi ayrı ayrı salmalara atıyorum dinlendiriyorum şimdi kızıştırıp ayrı ayrı kafeslere eşe attım biri yuva kızdırıyor. Ama gözlemlerime göre erkeği ölen bir çiftim vardı dişisini salmaya aldım yem yerken ve özellikle mama koyduğumda çok asabi oluyordu diğer kuşlara çok sert davranıyordu şimdi hala öyle erkeği öleli 35 gün civari oldu

VolkanErler
24-04-2013, 17:04
Üretici falan değilim ama alabilirsen jumbo boy muhabbet almanı tercih ederim :)

edemirbas
25-04-2014, 21:20
Yeni bir konu açmak istemedim, kocaeli içi muhabbet kuşu arıyorum, 2,5 yaşında erkek bir muhabbetim var insana alışık, ben okuldayken günün 8-9 saati yalnız kalıyor, hem ona arkadaş olsun hemde eve tekrar bir neşe gelsin, ufaklıktan beri beslediğim bi kuşum olsun istiyorum. çiftleştirme amacım yok, o yüzden erkek dişi farketmez. Önemli olan genç olması, eğitilebilecek yaşta olması. Bilezikli olması şart değil. Sahiplendirme ya da satış size kalmış. Yetiştiren ya da tanıdığı olan birisi bana ulaşabilirmi?

Ranthor
25-04-2014, 22:41
jumbo erkek de aldım o da öldü
Tavsiyem,ureticiden alman pet shopdann aldiklarim hep oldu

oğuz
25-04-2014, 22:48
pet shopdaki ortamdan sonra eve alışamadığı için mi acaba sıkıntı oldu

edemirbas
25-04-2014, 23:13
jumbo erkek de aldım o da öldü
Tavsiyem,ureticiden alman pet shopdann aldiklarim hep oldu

Mümkün oldukça petshop'tan almamaya çalışıyorum zaten, bugüne kadar petshoptan sadece balık aldım, onun dışında oyuncak falan almaya giderim onun dışında adımımı atmam. İzmit'te benim bildiğim düzgün petshop yok zaten

R.I.P
26-04-2014, 00:49
bizde de bir dede var 6 yılı aşkın süredir bizle beraber. kendisini ailenin bireyi sanıyor gerçi bizde öyle görüyoruz onu. aslında tam damızlık genlerinden midir nedir tam muhabbet kuşu ve inanılmaz cana yakın ayrıca akıllı bu yaşına rağmen hala daha eğitilebiliyor. Birazda libidosu yüksek kumandayla başbaşa bırakmaya gelmiyor. Ama şehirler farklı bizimki aydında

edemirbas
26-04-2014, 00:52
bizde de bir dede var 6 yılı aşkın süredir bizle beraber. kendisini ailenin bireyi sanıyor gerçi bizde öyle görüyoruz onu. aslında tam damızlık genlerinden midir nedir tam muhabbet kuşu ve inanılmaz cana yakın ayrıca akıllı bu yaşına rağmen hala daha eğitilebiliyor. Birazda libidosu yüksek kumandayla başbaşa bırakmaya gelmiyor. Ama şehirler farklı bizimki aydında

Bizimkininde yanında yemek yenilmiyor makarnamı çalıp masanın köşesine çekip tırtıklıyor :D Yalnız bizim maviş biraz garip uçuyor, tavana doğru yükselip kanat çırpmayı bırakıp aşağıya doğru düşüyor sonra tekrar kanat çırparak devam ediyor. Benzin pahalımı geldi nedir yukarı çıktıktan sonra peygamber vitesine mi atıyor manyak :D

edemirbas
26-04-2014, 21:17
Güncel, arkadaşlar yokmu tanıdığı olan kocaelinde?