Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocukluğunuza dair güzel anılar olaylar...
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 10:41
Hadi gelin biraz eğlenelim, gülelim... Kasvet bastı ya ZAM ZAM ZAM!...
Geçmişte çocukluğumuzda yaşadığımız, anılarımızda kalan, o dönemlerde
yaşanmış, beynimize yer etmiş hoşumuza giden, hoşlandığımız,
zevk aldığımız olayları yazalım mı ?
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 10:42
Hadi ben başlıyorum...
Yazlık üstü açık sinemalar ve ANKARA Gazozu :D:D:D
Misket taso saklambaç alman kale daha birsürü war güzel olmuş teşkürler
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 10:42
Dallas, Esem Sport ayakkabıları...
Misket taso saklambaç alman kale daha birsürü war güzel olmuş teşkürler
+ simit,yakar top:D
sokakta futbol oynarken alman kale apartmanin camindan beliren anne yada baba HADI OGLUM GEC OLDU YEMEK HAZIR EVE GEL :Deli: hep boyle olurdu oyunun en guzel yerlerinde :)
+ kar yaginca okullarin tatil olup mahalleler arasi kar topu savasi vs.vs.vs. :)
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 10:46
Marmaraya tekne ile açılıp, mikrop kapma korkusundan uzak
yüzmek, balık tutmak ve teknede kızartıp yemek...
Bizim kuşak son kuşak bazı güzellikleri yaşamış olan bizden sonrakiler ne yazikki mahrum kalacak.Teknoloji masumken oynadığım ilk fifa 98 unutulmazdı benim için:D
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 10:49
+ simit,yakar top:D
sokakta futbol oynarken alman kale apartmanin camindan beliren anne yada baba HADI OGLUM GEC OLDU YEMEK HAZIR EVE GEL :Deli: hep boyle olurdu oyunun en guzel yerlerinde :)
+ kar yaginca okullarin tatil olup mahalleler arasi kar topu savasi vs.vs.vs. :)
Offf o mahalle savaşları ))))
Bizde feciydi valla... Sapanlarla esir alır kömürlüklere kilitlerdik çocukları,
bi de yetmezmiş gibi zincirlerdik. Akşam olur eve gidince bizde bi temiz dayak
yerdik evde babadan... Çünkü o esirin annesi gelmiştir eve şikayete ))))
Bizim kuşak son kuşak bazı güzellikleri yaşamış olan bizden sonrakiler ne yazikki mahrum kalacak.Teknoloji masumken oynadığım ilk fifa 98 unutulmazdı benim için:D
haha ii oldu yazdiin:D kaleciyi dovup topu alip gol falanda oluyodu:D goruntu kalitesi superdi en ii oyundu oo dur aksama yuklicem:D haha:hahaha:
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 10:50
Şey vardı hah COMMODORE 64 bizde ilk (Yanlış yazmış olabilirim!)
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 10:51
Benim kafam 7 8 yerinden yarılmış dikiş atılmıştır haaaaaa
Commodore doğru abi elektrik kesilinceye kadar oynardık oda güzeldi.Abi keşke çocuk kalsaymışız ne güzel tek dert üstünün pislenmesi maçı kazanmaktı:D
Sheyhzade
24-05-2008, 11:00
Amiga'm vardı küçükken , kasetçi Şakir Şakır'a ( adı soyadı aynen böyleydi :) ) gidip amiral battı kasetini kopyalatırdım. Soora bizim takoğraf-taksimetre dükkanının alt tarafından Aktan ayran fabrikası vardı , elime para geçtimi hemen ayran içmeye giderdim , dolma tekerli bisikletim vardı sarı off fenaydı :D az daha büyüyünce bianchi aspid aldıydım amortisörlü unutmam hiç onu , mahallede otobüs sesi çıkararak gezerdik çıs çıs haha. ne güzel olmuş bu konu böyle :D
Sheyhzade
24-05-2008, 11:01
soora tostçu çetin vardı üçgen çarşısında , yumurtalı tost yerdik hergün :D kuzene babası murat 124 aldıydı , onunla gezerken dorsenin altından geçmiştik , onu da hiç unutmam :D
Çok özendim :)
Biz hiç böyle şeyler yaşamadık yahu :s
Mahalleler arası kar topu falan vay be,tek oynadığım oyun aylıktı onu bile özler oldum.. :(
Tek eğlencem galerimize gitmek olurdu :D Her cuma ordaydım be ahh ahh :o
hahah benim cocuklugum sanayide geçti vede geçiyo anlatsam kitap olur fırsat buldukça yazarım
commodore 64 ve amiga 500 . hayatı durduran 2 alet ...
onun dışında uzun eşşek :D
Micro Genius kasetli atariler, mario,street fighter,mortal kombat, vb...
Tsubasa'nın oyunu vardı ataride çincemi arapcamı ne garip bişeydi, O lanet atarinin kollarıda hep bozulurdu bende hep açar tamir etmeye çalışırdım bütün atariyi sökerdim :D merak işte..
İnşaatların önündeki kumları yükseltip rampa yapıp bisikletle üzerlerinden uçardık :) Ön teker kaldırımda arka teker yerde bisiklet sürerdik, Mermer taşı bulup yolun ortasına atıp üzerinde arka freni sıkarak bisikletle hayatımızın ilk drift denemelerini yapardık , her seferinde düşsek bile her denemeden sonra taş dahada kayganlaşırdı Ön fren sıkıp arka tekeri tepemize kadar kaldırabilip şekil yapmak içn sırf ön fren pabuçlarını sıkılaştırıp binmek.. birçoğunda takla atmış oluruz
Mahallenin çocukları harçlıklarından para toplayıp futbol topu alırdık aynı gün o top patlardı her hafta yapılan mahalle maçları, mahalle kavgaları :) geceleri geç saatlere kadar oynanan saklambaçlar.. sonra kaldırıma oturup ettiğimiz komik muhabbetler.
Daha bir sürü şey var aslında çocukluğum hep sokaklarda bu tür anılarla geçti çok güzel günlerdi gerçekten.. Çocuk olmak....
zamanında babamla pantolon almaya gıderdık beach pantolon yerıne peder piç pantolon demişti ozman modaydı yandan ceplı renlkı pantolonlar ..
benım aklıma tasolar felan gelıyor ...atari salonları
ben 15 16 yaslarımda dayı oğlunun arkadaşına kız kacırmaya gitmiştım cerkezköye babamın kartaLı vardı o zaman siyah bmv e 30 jantLı:)bırak ehlıyetı kımlık yok ahuahuahuah
ben 15 16 yaslarımda dayı oğlunun arkadaşına kız kacırmaya gitmiştım cerkezköye babamın kartaLı vardı o zaman siyah bmv e 30 jantLı:)bırak ehlıyetı kımlık yok ahuahuahuah
hauhahua adam noktayi koydu :D aduahduahdaudhassduhas:hahaha::hahaha: yarildim:D
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 11:53
Leblebi tozu vardı... Bi dönem videolar moda oldu... Tabi apartmanda bi evde...
Bütün apartman o evde... Betamax ve VHS kasetler... Bi gün videosu olan
rahmetli hüseyin amca biz çocuklara "MİKİ FİLM" almış çizgi film diye...
Kaseti taktık bi de ne görelim... Cıbıkdak cıbıldak ablalar abiler üstüste çıkmış
bağrışıp duruyorlar )))))))))))))))))))))))))
:(:(:(:(:(:( arkadaşlar ben liseye giderken arabama 150 lira ya benzın aldığımı biLiyorum:(
Serencebey
24-05-2008, 11:58
comodore a kafa ayarı vardı yapardım cok deli...
Frigo vardı bayılırdım bole sana margarın gıbı cıkarır yerdım...
Ankara gazozu vardı hala mersınde vardır ehr gıttıgımde ıcerım...
parlament sinema kulubu vardı A tkaımı vardı gorevımız tehlıke vardı...
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:01
Harbi arkadaş ölümüne kadar seni yarı yolda satmayacak arkadaşlarım vardı 13-15
yaşlarında... Şimdiki gibi arkadaşlıklar dostluklar menfaate dönüşmemişti...Neyse
biz 3 4 kafadar giderdik Küçükçekmece Gölü'nden sandal kiralardık. Biralar ve
dürbünümüzde eksik olmazdı tabi. Ama kesinlikle sigara YOKTU! Sonra inanırmısınız
kürek ile menekşeyi geçip Florya'ya Turist Kampına kadar giderdik denizden.
Neden biliyormusunuz? 2 tane çıplak meme görcez diye :):):)
Çünkü o zamanlar kampa gelen turistler üstsüz güneşlenirdi.
Heman, Yogis' Ark, Lovalympics, Tsubasa, Huckleberry Finn, Looney Tunes. Yazlıkk :D
Hayat çocukken daha basitti ya. Şimdi dertler Derya. Alacak-Verecek. Para...
Nefret ya hiç büyümemek lazım...
Ama bugünlerimize şükür...
Çok güzel konu teşekkürler... :D
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:02
Harbi arkadaş ölümüne kadar seni yarı yolda satmayacak arkadaşlarım vardı 13-15
yaşlarında... Şimdiki gibi arkadaşlıklar dostluklar menfaate dönüşmemişti...Neyse
biz 3 4 kafadar giderdik Küçükçekmece Gölü'nden sandal kiralardık. Biralar ve
dürbünümüzde eksik olmazdı tabi. Ama kesinlikle sigara YOKTU! Sonra inanırmısınız
kürek ile menekşeyi geçip Florya'ya Turist Kampına kadar giderdik denizden.
Neden biliyormusunuz? 2 tane çıplak meme görcez diye :):):)
Çünkü o zamanlar kampa gelen turistler üstsüz güneşlenirdi.
Yuhhhhhhhhh amma ayıymışız haaaaaa :):):):)
eskiden bayramları yaz tatillerinde memleketlere sülalecene gidilip evin içinde 30 kişi olurdu ben en çok onu özledim çocukları ortaya battaniye serilip güreştirirlerdi ben kuzeni yerden yere çarpardım hep :D ama artık eskisi gibi olmuyor herkesin bi işi oluyo gelemeiyor zaten bayramlarda eski tadında değil büyüdük diyemi bilmiyorum ama bence tadı yok artık
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:05
comodore a kafa ayarı vardı yapardım cok deli...
Frigo vardı bayılırdım bole sana margarın gıbı cıkarır yerdım...
Ankara gazozu vardı hala mersınde vardır ehr gıttıgımde ıcerım...
parlament sinema kulubu vardı A tkaımı vardı gorevımız tehlıke vardı...
Sen hatırlarmısın ya ANKARA GAZOZunu ? Çok eskidir o...
Bu arada havale tamam....
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:06
eskiden bayramları yaz tatillerinde memleketlere sülalecene gidilip evin içinde 30 kişi olurdu ben en çok onu özledim çocukları ortaya battaniye serilip güreştirirlerdi ben kuzeni yerden yere çarpardım hep :D ama artık eskisi gibi olmuyor herkesin bi işi oluyo gelemeiyor zaten bayramlarda eski tadında değil büyüdük diyemi bilmiyorum ama bence tadı yok artık
Nerdeeeeeeeee o eski bayramlar...
Nerdeeeeeeeee o eski ramazanlar... :mad::confused::(
Serencebey
24-05-2008, 12:11
Sen hatırlarmısın ya ANKARA GAZOZunu ? Çok eskidir o...
Bu arada havale tamam....
hatırlarım tabı sana yazın mersıne gıttımde bı kasa kargolayam ozlemıssındır sen paşam :)
Aldım havaleyı optum ellerınden :D
bide yuh olcak ama ufakken babamın kucagından inmezdim yeniden çocuk olsamda babamın kucağından inmesem o zamanki güveni bi daha yaşayabilsem
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:14
Uzay Yolu, Küçük Ev, Dallas, Flamingo Yolu, Komiser Colombo, Uykudan Önce/ Adile
Naşit, Alman Kale, Japon Kale, Kukalı Saklambaç, Laura Brinagan, Sabrina, İlhan İrem,
Pet Shop Boys, Duran Duran, Apphaville/Big in Japan, Samantha Fox, Eurovizyon/ Çetin Alp, Bülent Ersoy (Erkekken):D:D:D, Murat 124, Anadol Böcek, Boğaz/Tarabya Oteli,
Kumburgaz, Yeşilköy Çınar, Bebek Tepesi, İlkokulda Siyah Önlük, Beyaz Yaka, 100-250 Kuruş, Emlak Bankasının Leyleği, Amerikan Dolmuşlar, Treleybüs, Taksilerde sağda
camın önünde Taksimetre, FACIT..................
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:17
hatırlarım tabı sana yazın mersıne gıttımde bı kasa kargolayam ozlemıssındır sen paşam :)
Aldım havaleyı optum ellerınden :D
Şişesi hala öyle delikli delikli mi ? Ya pardon
Ben ELVANla karıştırdım... Elvan sade ve meyvalı :D:D:D
http://img131.imageshack.us/img131/8781/elvanvf9im6.jpg (http://imageshack.us)
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:19
İtiraf Ediyorum...
Filiz Akın ve Gülşen Bubikoğlu'na aşığım ve hala
onların eski filmlerini eşimle seyrediyorum...
Serencebey
24-05-2008, 12:24
http://images.gittigidiyor.com/334/3340739_2.jpg
Bunun gıbı deılde bıraz daha modern tabi.
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:27
Hatırladım Burak bunudaaaa. Vay be
Piknik bisküvi ile ne giderdi haaaaaaa
Maxiboost
24-05-2008, 12:39
eheh hep babamın kucağında direksiyon tutardım, anadolumuz vardı seneler önce pick up :) hep platini arızalanırdı :D sabahın köründe sucuklu tostla yeşil bursa rallisini izlerdik uludağda her sene :D eheh bir kere grubunda tek olan bi abimiz vardı onlarada çay vermiştik yarışta durmuşlardı eüheüh :D Onun harici eniştemin galerisine giderdim her hafta sonu araba yıkardım fln, oto pazarlarına giderdim, leblebi tozuna hiç alışamadım :D kader kısmet miydi ne vardı ondan sattım bi ara girişimci velet olarak :Dtabi hep gofretler indregandi :D BMX im vardı bi kere düşmüştüm biri kafamın üstünden geçmişti eheh o pedalın dişlisi hala slow-mo olarak geçer aklımdan değmedi allahtan :D arkadaş bir ara bisiklet için km saati almış 70 e çıkmıştım :D
atarideki sacma sapan silahla kus vurma vardı ve tank la oynanan bi oyun vardı ortada kartal vardı onu vurdurmamaya calısodk :D onlarla ugrasmısımdır sora gameboy a transfer olmustum:D
kafayı gozu az yarmazdı bahceden bahceye atlicam die :D
sora saklambac dokuztas mıydı ceylanmıdı neydi(8-10 tası ust ust koyup uzaktan bi kisinin devirmesiyle kacmaya ve toplayama basladımız sey :) )
ilkokuldayken gidip gidip meybuz alırdım ankarada okul cıkısında hocalar cıldırıdı :D
sora 920158108018 kat kamez ler vardı patlamaz die alrdık hepside patlardı:D
http://www.trgamer.com/img/112006/cocuk/kames.jpg
topkapıda cırakken sürekli parcacılara giserdim parçacılarla abi kardeş omuştum 3liralık parcayı alır fişini 5 lira kestiriri 2 lira cebe kalırdı .tabi parçacıların en büyük serveti cıraklardı .aliko vardır dinamocu o hep sallardı ermeniydi zaten bu hep hafta sonu gel derdi .gittim hafta sonu para fln yok babana sölicem dedi tehditi etti.dısarı cıktım a....... koycam senin basıyom küfürürü ozman elimdede marş dişilsi vardı camına bir fırlattım bunun cam tuzla buz o günden sonra bütün cırakların foyası meydana cıktı bütün ustalar toplandı sanayideki cırakları toplayıp takviye kabloları ile dövmüşlerdi ogünden sonra artık parca paralarını hafta sonu kendileri topluyolardı
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:43
BEnde de kontra bisiklet vardı. Pedalı geriye bastırarak arka lastiği kilitler
kim daha uzun lastik izi çıkartmaca oynardık... Yuf bee:D:D
Sefa_vts
24-05-2008, 12:43
Leblebi tozu alıp paso yusuf yusuf die gezerdik ortalarda ahhaha :D
auhauhau o makineden benm dedemdede vardı deli gibi cevirirdim kolunu
önümüze gelene bir tekme die igrenc bişi de yapardım auhuauha
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:47
İlkokulda rahmetli öğretmenim sordu...
-Büyüyence ne olacaksın Kerem?
Herkes ya doktor ya pilot kızlarda doktor, öğretmen filan diyor...
Ben ne dersem beğenirsiniz?
KAÇAK TAKSİ ŞÖFORÜ...
(Babam o zamanlar Bakırköy İncirli Çamlık Takside
Kaçak Mavi Damalı ANADOL çalıştırıyordu)
_cAgdAsH_
24-05-2008, 12:52
pazar sabahLarı aLf wardı cok sewerdim şerefsizi =) 250bın tL'Lik benzinLe hacı muro'nun deposunu babamın doLdurup akşama kadar gezdiğimizi kadıköy'den ortaköy'e sarıyere faLan gittiimizi unutmam hiç..
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:55
Sene 1989........
Ehliyet aldım şimdi babamda hediye olarak yeni toplanmış 1978 model 131 aldı.
Ama ne 131! 1600cc Motor ve defransiyel var üzerinde 150-160 basıyo...
Bi de ona bi takım CMS jant almıştım harçlıklarımla... Aciko eko... Arkayada 4 tane
Paynır 6080 kafalı kolon:D:D:D Neyse bi gün hava yağmurlu gidim Yeşilköy'e piyasa
yapim dedim. Florya Beyti'nin orada siyah bi merso 190 içinde de bi Sarışın Afet-i
Devran... Tabi biz 131 le 190 kovalıyoruz... Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt girip çıkmadığımız sokak kalmadı. En son Ataköy Atrium'un göbeklerinde ani bi durdu kız
tabi ben duramadım...:icon_wack:icon_wack:icon_wack hiç unutmam!.. O kızla
3 sene çıkmıştık. Ahhh ah... Bunları hanım okumaz inşallah :D:D:D
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 12:56
pazar sabahLarı aLf wardı cok sewerdim şerefsizi =) 250bın tL'Lik benzinLe hacı muro'nun deposunu babamın doLdurup akşama kadar gezdiğimizi kadıköy'den ortaköy'e sarıyere faLan gittiimizi unutmam hiç..
Ha şu evin kedisini yiyen yaratık di mi ?
kimse pokemon fln dememiş :) Ben ağır fanatiğiydim bu saçma fantezi dünyasının :)
Bazen pokemon isimleriyle hitap ederdim o dönemdeki (ilkokul 3-4 galiba :D)) kankalarıma :)
TAbi çağ modernleşince sapan taş yerine "boncuklu silah" diye birşey keşfetmiştik :)
Her savaşın sonu mutlaka kötü birşekilde biterdi. Kediler köpekler kazan biz kepçe misali bütün civarda onları kovalardık :) Hiç unutmuyorum bir arkadaşımla tartışmıştım ve bana küfür etmişti , gururuma yediremeyip namus meselesi haline getirdim:) Akşam topladım ekibimi , hepimizde 10ar paket mermi . Bütün mermileri bitirene kadar evine camına sıkmadığımız yer kalmadı :):) O bile çok ayrı bir heyecandı, keşke hep aynı kalabilsek...
SOMEONESPECIAL
24-05-2008, 13:00
kimse pokemon fln dememiş :) Ben ağır fanatiğiydim bu saçma fantezi dünyasının :)
Bazen pokemon isimleriyle hitap ederdim o dönemdeki (ilkokul 3-4 galiba :D)) kankalarıma :)
TAbi çağ modernleşince sapan taş yerine "boncuklu silah" diye birşey keşfetmiştik :)
Her savaşın sonu mutlaka kötü birşekilde biterdi. Kediler köpekler kazan biz kepçe misali bütün civarda onları kovalardık :) Hiç unutmuyorum bir arkadaşımla tartışmıştım ve bana küfür etmişti , gururuma yediremeyip namus meselesi haline getirdim:) Akşam topladım ekibimi , hepimizde 10ar paket mermi . Bütün mermileri bitirene kadar evine camına sıkmadığımız yer kalmadı :):) O bile çok ayrı bir heyecandı, keşke hep aynı kalabilsek...
Pokemon ne? ben bilmiyorum valla ?
_cAgdAsH_
24-05-2008, 13:02
Kediyi yiyip yemediğini hatırlamıorum ama eleman bu =))
http://img126.imageshack.us/img126/3355/alftelefonoxz9.jpg
Maxiboost
24-05-2008, 13:03
auheuh pokemondan magandalığa.... bir gencin hikayesi AHAHahAHa :D
Low-Rider
24-05-2008, 13:03
alf yaa :) bende çok severdim izlemesini
FACITTT =) Muhahah Küçüklüğümün eylencesi =)
Annem murakıp'tı vergi dairesinde.Okuldan sonra gider onunla oynardım her tarafını kurcalardım.Bütün düğmelerne basardım bde hpsne brden basınca tutukluk yapardı bizimki ağlardım =) ilkokul 2.3 sınıfta okul yolunda küçük bakkallar vardı unutmuyorum arkadaşlarla iddiaya girerdik kim çaktırmadan daha fazla indiregandi yapıcak diye meyva çalardk =) Mortal kombat'lar street fighter'lar =) Taso oynardık dik atmak yasak falan =) Alman kale oynardık mahallemizde kale çoktu =) Ondan önce hooop güm ypardk şu el açık kapalı eleme misali şimdi yaptırsalar hatırlamam :) Okul yolunda milletten para alır derste okuyacaz diye bulvar alırdık :D kızların bacaklarnı ellerdik :D Çok haylazdık çok :) Babam her hafta sonu beni lunaparka götürürdü.Her gidişimde vukaat yapardm.Bikere cocuun birine yandan bi girmiştim takla atmıştı :D
Şu adapazarı yolu üzerinde sağlu sollu benzinci vardır ortada köprü mc'donalds.Eski ismini unuttun oranın bişey taş tı yanlışta hatırlıyor olabilirim.Orda bahçe salıncağı vardı.İlk okuldaydım o zamanlar 2 tane benden büyük kızı sallıyorum :)Ne miskin ne kötü bi cocukmuşum yaa o kadar hızlı sallamştm ki düşsünler diye olaya bak önden sallıyorum bide kurnaza bak :D geriyo doru sonuçta başarılı olmuştu :D Fethiyeye tatile giderdik aqua park'lar falan meşhur değildi turist kızların arkalarndan kayardm havuza beraber düşerdk su altnda 2 saniye elleşicez diye :)
Güzel günlerdi o zaman ya oyuncaımız kırılnca yada azar yeyince ağlardık sadece...
Low-Rider
24-05-2008, 13:11
Hatırlayan vardır belki,plastik bir küre içinde basketbol ve futbol oyunları vardı.Bİr tuşa basarak şut çeker/basket atılırdı acaip eğlenirdim onla.Ama elektriklerin kesik olduğu bir gece babam görmeyip üstüne basınca bütün eğlencesi bitmişti:D
Birde tahta üstüne 50 100 tane çivi çakardık.Karşı karşıya kale.Parada top =) 3 vuruş hakkınız var.Öyle oynardık Kaybeden tahtasını verirdi ki ben hiç vermezdm :) Hepte yenilir kafa göz girerdim çocuklara :)
bu arada pokemonda tamam ama Power RAngersLarı unutmuşsunuz millet :)
_cAgdAsH_
24-05-2008, 13:16
tahta üzerine çivi çakardık oyuncu nıyetine sonra uygun boyutta madeni parayla maç yapardık ekoldür hatırlayan varmı :)
tahta üzerine çivi çakardık oyuncu nıyetine sonra uygun boyutta madeni parayla maç yapardık ekoldür hatırlayan varmı :)
Ehehe önce biz oynadık :p
_cAgdAsH_
24-05-2008, 13:20
farkettim =)
Bizim kale filelernin hatırasıda güzel olurdu =) Manava hesapta meyva almaya giderdik.Bu soğan limon fileleri falan vardı.kale yapcaz diye onlardan yürütürdük :D
Valla herkez yapmıştır heralde oyuncak arabanın içindeki motoru söküp kağıtdan pervane yapmak :) bunu unutamıyorum :) ,leblebi tozu yazılmış o zaman bende öteki efsaneyi yazayım http://img522.imageshack.us/img522/4397/adszpt0.png (http://imageshack.us)
meybuz :D of ya canım meybuz istedi valla :)
sanyici olmaının diger bi avantajı ise mahallde fln bisiklet bozulunca direk seni buluyolar .ama ne parayı vuruyodum ozman kimin zincir atar kiminin fren ayarı bozulur hemen süleymen .hatta ikiz kızlar vardı hep bilerek zincirini emaneten takardım gelsinler diye onlardan para almazdım şimdi yüüzüme bakmıyolar :) bide bilyalı yapardık dükkandan cıkma bilyaları toplar satardım heyt be nerde ogünler :(:( özlüyorum şimdiiii
Otobüsün körüğünde durup sağa sola kaymak, PIYAM yemek :), turşu suyu içmek okul çıkışlarında, hocalara silgi atmak :), walkman'leri bozmak :) daha yüzlercesi vardı ya hey gidi hey :)
Low-Rider
24-05-2008, 13:46
Gameboy'u mu hiç unutamam. Amigalar artık bitme devresindeydi , babam japonyadan getirmişti. Hergün 10-15kişi bize gelirdi gameboy oynamaya:)
Ehuehehueu Ben PIYAM' satardım okulda :D ticarete dökmüştüm işi... :P
Sefa_vts
24-05-2008, 14:02
merdiven tutamaklarından kayarak aşağı inmekte güzeldi ilkokulda :)
yusufbatırel
24-05-2008, 14:27
ehlıyetı yenı almısım.pazar gunu kızla sozlesmısım buluscam geldım babamın yanına ben gıdıyorum baba ıyı olum al anahtarları verıyor bılıyor param yok baba para dedım.cıkardı cekmeceden omer seyfettının kasagı kıtabını okuda ole gıt olum demezmı.ya baba etme eyleme.gırdım odaya 15 dakka sonra cıktım okudum dedım ver hadı gıdım dedım okuduysan gıt dedı.delı olcam kız arıyor bı yandan evde kalmısım bıyandan aksam saat 5 oldu gıdemedımde.dedım hay kasagısına baslım dedım.gırdım odaya okumaya basladım bı bakarımki 40 sayfadan para cıktı.dınk dıe kaldım:)))))))ogun bugundur ne zaman kıtap verse once sallarım havada bı.hıc unutmam:)
Serkan.S
24-05-2008, 14:27
Biz kaymayalım die tahta çakmışlardı merdivenin üstüne ilkokulda.İnşaat tuğlalarıyla oynardık onlarla bizde ev yapardık :D.Geceleri kukalı saklambaç oynardık.Ve tabi mahalle maçları,leblebi tozu çok severim keşke gene olsa.Ayrıca Voltran tek geçerim hiçbir şeye değişmem power ranger filan yalan özenti :D
Tasolar vardı bi ara..İlhan irem vardı.. :) Mahalledeki bütün çocuklar toplanıp ''simit'' adlı salak oyun oynanırdı..Artık nası bi manyaklıksa..En yakın arkadaşını gözün kırpmadan dövüyodun.. :D
Futbolcu kartları..Süper Mario..Zamanında o tsubasanın atarideki versiyonunu iyi oynayanlar şimdi pes ve eleven'ıda çok iyi oynuyo :D
Mahallede sinir olduğumuz adamların evlerine önce ufak bi taş atardık..Cama çıktığı zaman kafamızda maskelerle yumurta atardık..Çok eğlenceliydi çok.. :)
The Furious
24-05-2008, 17:53
RED KİT;) sonra POKEMOON:DGüzel günlerdi:)
Doğan,şahin,ford taunus,toros,manager,broadway,vosvos ,audi 80 ....önceden neredeyse istanbul trafiğinin yarısını bu arabalar oluştururdu..Nereye gitti bu kadar araba hep merak etmişimdir..
ulen kımse tornet yapmadımı hayatında :d benım resmen araba modunda yaptıgım bı tane vardı. arka bılyaları buyuktu kocamandı ne mantıkda daha hızlı gıdecegını dusunurdum hep :D mılletınkı sadece bı kalastan ıbarettı benımkı kasalıydı resmen ıcıne bınerek kullanılıyordu tanı olan senı ıtene oluyodu o ayrı bı konu :D ılk normal bısıkletım belden kırmalı olımpıa ydı :D sarachane koprusununun altındakı bısıkletcılerden almıstık :D kullanmada proflasınca o kaldırımdan atla burdan atla derken bı gun bıraz fazla yuksekten atlamıstımda ortadan kırılmıstı katlama yerınden :D muahahaha . sonrasında baktıkkı bunnar kesmıyo bızı waimanly marka 9 vıteslı yarıs bızıkletı almıstı peder :D 18 vıteslı dag bısıkletlerıne toz attırıyodum zuhahaha ulen ozamandan berı hız manyaklıgı varmıs :D
Sega falan wardı onu oynardım :d
Kaldırım taşlarından ew yapmaya çalışırdık.binada zillere basıp kaçardık yoldan taxi çevirip kaçardık hauahuah:D
bilye oynardık, mahalle maçları vardı bitmez tükenmez. okuldayken tenefüslerde basket oynardık , terimizide perdelere silerdik :D (iğrençmişiz).
Aramızda bir tane bile sağlıklı büyüyen yokmuş be :)
Hersey o zamanlar cok güzeldi :)
Arkadaslık vardı, dostluk vardı, mutluluk vardı, ask vardı...
Simdi ne var, hicbir b*k yok...
şimdi satışlar patlama yaptı.
walla ozamanlar hem maddıyat hem yasdan dolayı bılgısayarım yokdu ama amcamınkını qorup bırerbır kartondan bılgısayar yapmısdım klavyesı ve yazıcısı da wardı :D kasa monıtor vs . full :D ıbm qorunumlu karton bılgısayar klavye tusları harfden :D sora sıkılınca sobada yakmısdım :D
hatirlayanlar vardir belki...:)
http://images.gittigidiyor.com/632/6326456_0.jpg
hatirlayanlar vardir belki...:)
http://images.gittigidiyor.com/632/6326456_0.jpg
olmazmi yaa :D
Tornet ya, ustune tanimam. Ne gurultu yapiyodu ama :D
http://i173.photobucket.com/albums/w59/KevSerSeri/Bike-O%20-1/IMG_1410.jpg
susam sokağı derim başkada bişey demem :) bide duck ın çizgi filmi turtles murtles yalan :D
+ mek gayvır :) kibrit kutusuyla harikalar yaratan adam
DaRkNeSs-
24-05-2008, 20:34
ne günlerdi yaw
arka mahallenin çocuklarıyla mahalle maçı ve mahalle kavgaları
bide mahallenin ortasında bi duvar vardı berlin duvarı gibi :D arka mahalle ile aramızda,arka mahalledeki bi evin bahçesindeki bi duvardı
o duvardan tırmanır öyle geçerdik arka mahalleye,yürüyerek gitmek aklımıza mı gelmezdi ne :D:D öylesi eğlenceli olmuyodu tabi...
tüh tüh oynayanınız yokmu yaw? herkes kendi dizaynını yapardı silah niyetine :D gri plasik su borularından keser yapardık,3-4 namlulu nişangahı olanları vardı :D
saklambaçlar tek kale maçlar bisiklet yarışları :D bide bisikletin arka çatalına karton sıkıştırırdık o karton jant tellerine değdikçe motorsiklet gibi ses çıkarırdı
bisikletle arkasını kaydırarak köşelerden dönerdim drift yanlama o zamanlardan merakmış demek euheuh :D:D
oyuncak arabalarımı modifiye ederdim oyun hamurundan body kit falan:hahaha::hahaha:
tüh tüh yokmu ucuna igne takar uyuz oldugum adamların götüne tühlerdim :D:D:D:
abi o oyunun adi tuf tuf diilmiydi ya:D bende oynardimda tuh tuh diil tuftuf tu o :D
ya nebilim benimde aklımöda öle bişiler kaldı:) darkın yüzünden oldu benim bi suçum yok :)oyanlış sölemiş
yusufcan_k
24-05-2008, 21:12
benim kücüklügümde tabi simdide fazla büyük sayılmam ama futbol kartları pokemon =) bisikletim :D her ne kadar perte cıkmıs olsada tabi bende perttim =) sonra ilk bilgisayarda oynadıgım oyun gta 1 di kus bakısı futbol hayatımada fifa 2ooo le basladım :D
The Furious
24-05-2008, 21:22
susam sokağı;)borunun içine iğneyi koyup üfleme(çok severdim ya):):D
Ferhat_V
24-05-2008, 21:46
futbol kartları, pokemon, atari, tetris, mahalle maçları , saklambaç , simiitttttt :D
hiç unutmam simiti sınıfta yanımda oturan adamı tenefüste yerden yere vururdum bi oyun için :D:D:D
sonra sanal bebekk vardı 2 3 tane kırmıştım bakamayınca :)
hepimiz aynıymışız yaa :D özledim ilk okulu liseyi o dönemleri...:(
Bisikletin arka tekerine plastik şişe sıkıştırınca motor sesi gibi ses çıkardı, arkadaşlarla hep beraber şişe toplayıp lastiklere sıkıştırıp milletin kafalarını şişirirdik.. :D
Bisikletin arka freni yokken arka tekere ayağımı sürterek durmaya çalışırdım.. Öyle bir ayakkabımın tabanını eritip deldiğimi iyi hatırlıyorum.. :D
Mahalle maçlarında hep çok iyi oynayan bir "abi" olurdu.. Onun çalımlarını hayranlıkla izlerdik..Ondan pas alınca kendimizi bi b.k sanırdık.. :D
Hava kararınca saklambaç oynamak çok zevkli olurdu.. Mahallede benim en sevdiğim oyundu.. İyi de oynardım.. :) (şimdi 3 yaşındaki yeğenimle oynuyorum :D ) şimdi yazınca çok özledim o mahalle oyunlarını.. :(
Arkadaşlarla mahallede veya okulda toplanıp "şişe çevirmece" oynardık.. Bazılarımız bunu "doğruluk-cesaret" diye de biliyor olabilir.. Eğer oyunun kızlı erkekli oynuyorsak, bir erkek "cesaret" seçtiği zaman ilk sınavı her zaman oradaki bir kızı öpmek olmuştur.. :D
Yine mahalledeki abilerden hava karardığında bize anlatılan hayalet, öcü hikayeleri.. Onları dinledikten sonra korkudan eve gidemezdim.. :D
Ayrıca batıl inançlar daha fazlaydı o zaman.. Şimdi hatırladığım bir tanesi; kara kedi gördüünde saçını çek, yoksa gece evine hırsız girer.. :D :D euheuhue ne "keko"ymuşum ya :D :D
SerkanKurt
24-05-2008, 23:36
13 yaşındayken denizde çok dalga vardı o ara işte bizimkiler toplandı gidicektik... tabi kızlar geçiyodu :D bende gaza geldim bi atlıyım dedim denize kıyıdan balıklama dalganın içine bir atladım bir anda dimdik olarak dibe çakıldım kafamın tepesinden kanlar fışkırıyodu kesin öldüm dedim :D kıyıya çıktım ağlıya ağlıya beni tanımadı babam falan suratım kan içindeymiş şortumdan tanıdılarda geldiler aldılar valla çok kötüydü ama gülüyorum hatırladıkça :d
Antalya'da Antalyaspor'un büyük takımlarla olan maçlarını sahanın içinde futbolcularla beraber izlemek..
Ankara'da apartman çocukları olarak çevre apartmanların bahçelerindeki ağaçlara tırmanıp torbolarca meyve çalmak, farkedilince arkadan elinde sopa ile kovalayan teyze ve amcalardan kaçmak..
Mersin'de gecenin 2-3lerine kadar iddaalı çekişmeli basketbol maçları..
Tabi bu olaylar olurken oluşan muhabbetler, şakalar vs.
Hahahahaha, aklıma geldi yazmadan edemeyeceğim..
Polis arabalarının içinden sirenlerine basıp kaçmak, yolda giderken megafondan sağa sola seslenmek :D:D hobilerim arasındaydı :D
DaRkNeSs-
25-05-2008, 00:55
abi o oyunun adi tuf tuf diilmiydi ya:D bende oynardimda tuh tuh diil tuftuf tu o :D
abicim ne farkeder işte ha tüh tüh ha tüf tüf
üfleme şekline göre değişir oyunun ismi ben tüh diye üflüodum sen tüf die üflüyomuşsun:hahaha::hahaha:
bu arada berk sanırım sen polis çocuğu falansın arabanın içinden nası çalıodun sireni megafonu falan :D
VeNoM_35
25-05-2008, 01:06
Benzinin ucuz olduğu zamanlar... güzel bir anı oldu bize artık.
abicim ne farkeder işte ha tüh tüh ha tüf tüf
üfleme şekline göre değişir oyunun ismi ben tüh diye üflüodum sen tüf die üflüyomuşsun:hahaha::hahaha:
bu arada berk sanırım sen polis çocuğu falansın arabanın içinden nası çalıodun sireni megafonu falan :D
alayinin cocugu:D
bu arada berk sanırım sen polis çocuğu falansın arabanın içinden nası çalıodun sireni megafonu falan :D:) baba polis, amca polis :icon_tup:
Berk sen küçükken şantiyeye girdinmi :D ashuahsuasa
Berk sen küçükken şantiyeye girdinmi :D ashuahsuasaHahaha..
yok girmedim :) ama senin topun kaçmış ya anlattığında içim parçalanmıştı :hahaha:
Serkan.S
25-05-2008, 01:29
arabadan belli olmuyomu ahhaha rahat biraz arkadaş :D
FACITTT =) Muhahah Küçüklüğümün eylencesi =)
Annem murakıp'tı vergi dairesinde.Okuldan sonra gider onunla oynardım her tarafını kurcalardım.Bütün düğmelerne basardım bde hpsne brden basınca tutukluk yapardı bizimki ağlardım =) ilkokul 2.3 sınıfta okul yolunda küçük bakkallar vardı unutmuyorum arkadaşlarla iddiaya girerdik kim çaktırmadan daha fazla indiregandi yapıcak diye meyva çalardk =) Mortal kombat'lar street fighter'lar =) Taso oynardık dik atmak yasak falan =) Alman kale oynardık mahallemizde kale çoktu =) Ondan önce hooop güm ypardk şu el açık kapalı eleme misali şimdi yaptırsalar hatırlamam :) Okul yolunda milletten para alır derste okuyacaz diye bulvar alırdık :D kızların bacaklarnı ellerdik :D Çok haylazdık çok :) Babam her hafta sonu beni lunaparka götürürdü.Her gidişimde vukaat yapardm.Bikere cocuun birine yandan bi girmiştim takla atmıştı :D
Şu adapazarı yolu üzerinde sağlu sollu benzinci vardır ortada köprü mc'donalds.Eski ismini unuttun oranın bişey taş tı yanlışta hatırlıyor olabilirim.Orda bahçe salıncağı vardı.İlk okuldaydım o zamanlar 2 tane benden büyük kızı sallıyorum :)Ne miskin ne kötü bi cocukmuşum yaa o kadar hızlı sallamştm ki düşsünler diye olaya bak önden sallıyorum bide kurnaza bak :D geriyo doru sonuçta başarılı olmuştu :D Fethiyeye tatile giderdik aqua park'lar falan meşhur değildi turist kızların arkalarndan kayardm havuza beraber düşerdk su altnda 2 saniye elleşicez diye :)
Güzel günlerdi o zaman ya oyuncaımız kırılnca yada azar yeyince ağlardık sadece...
Ben çok serseriymişim canıııım :eek:Kendi kendime gülüyorum hala :)
tüh tüh de bi acayip biz ona tüf tüf derdik =) Haaaaa bide şu varr...Bahçelerde gezmek =) Macunculuk :) Saatler geçtikçe dökülüyo eskilerim :)
Bide şu şişeçevirmece olayı :) Söylendiği gibi oyunda kız varsa doğruluk diyen bi insan oğlu olmazdı yaw :D İlk sınav öpmektir =) Bu en güzel tatilde oluyo (: Kendi arkadaş grubunla o gün tanıştığın kızlarsa sahile inersin =) Öyle muhabbetler geçer ki artık şezlong'lar aşka gelir :eek:
Hahaha..
yok girmedim :) ama senin topun kaçmış ya anlattığında içim parçalanmıştı :hahaha:
Bu arada aklıma geldi cok pis Simiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitt oynardık. Bilen varmı o oyunu :D Elimizde az adam kalmadı "simiiiit iiit iti titit durun laeyn vurmayın vurmayın" diyerekten :D :hahaha:
80lerde Ankara Kurtuluş'ta oturuoduk. Evin karşısında bir lise vardı. Bahçesinden tebeşir toplar tebeşir tozu falan yapardık rengarenk, poşetlere doldururduk. koko hesabı, sonra birbirimize satardık bu mal çok ii falan diye :D :D. Sonra meybuzları yedikten sonra poşetlerine bahçeden kum doldurur, havaya sallardık, roket gibi giderdi meybuz poşetleri :D. Bir komşumuz vardı, hiç sevmezdik kadını. Evinin camını falan taşlardık, 1-2 kırmıştım hatta :D, az cam parası ödemedi bizimkiler. Sonraa, yoldan geçen arabaları taşlar kaçardık. Sahibi iner kovalardı bizi. Mutfak balkonumuz bina girişine bakardı, bir keresinde balkondan aşağı kapıda bekleyen birinin üstüne işemiştim. :D. Hey gidi günler, ne eğlenceli ve heyecanlıydı yahu. Adrenalin merakı o zamanlar başlamış :)
Ferhat_V
25-05-2008, 22:10
zillere basıp kaçmayı yazmamışım ben :D:D:D
birde mahallede gece geç saatlerde yolda karşılıklı 2 direk arasına elektrik bandı çekerdik arabalar gelince yavaşlar durur adamlar inerde oralarda bi yerlerde saklanıp adamların inip sinirli sinirli bantları koparmasını izlerdikk :hahaha:
Telli arabalar vardı :) onda ogrendik yanlamayı :)
Harbiden telli kara simsek ahaha :D
Tornetlerden az düşmedik :)