Orijinalini görmek için tıklayınız : Daha kötüsü yok (clio symbol incelemesi)
Arkadaşlar,
ben de ufaktan araba inceliyorum, bakalım beğenecek misiniz?
Resimler ve duzgun layout için bloga bakabilirsiniz.
Daha Kötüsü yok! | Ranthor's Tower (http://ranthor.uzun.biz.tr/?page_id=143)
----------------------------------------------------------
Herşey, Hertz firmasının bana clio symbol vermesi ile başlamıştı.
Açıkça söylemeliyim, uzun süredir ilk defa bir araç beni bu kadar etkiledi!
Hikayemize dönelim.
Ruhsat açtığımda herşey normal gözüküyordu. 2012 model, 1.2 75 hp, 975 kg, işimi rahat görür diye düşündüm.
1.2 corsalar daha ağır ve hatta easytronic olmalarına ra?men gayet atak araçlardı.
Arkadaki eco2 kelimesini görünce bir kıllanmıştım esasında, ama kendimi telkin etmeyi bildim.
http://ranthor.uzun.biz.tr/wp-content/uploads/2013/04/wpid-20130416_132840.jpg
Daha önce 2002 model clio sport 1.6 16v kullanmmuş, hatta o zamanın popüler grubu clioTeam de ilk 11 deki yıldızlardan biri olmuştum.
Aradan geçen 10 senede, reno cephesinde, bir takım iyileştirmeler yaptıklarına kendimi tamamen inandırmıştım.
Dış görüşünüşle başlayalım.
Araba görüldüğü gibi çok güzel değil. Ucuz basit,sıradan, yani kendisinden beklendiği gibi. Bunlar kabul edilebilir gerçekler. Zevkler ve renkler tartışılmaz.
Ama esas sorunu şanzıman ve motorla yaşayonca çok şaşırdım.
Askerde toros kullanmış biri olarak söylüyorum bu araba onun kadar bile gitmiyor. Temde yokuş yukarı 110 u geçemedim. Vitesler kısa, motor 4500 den alt devirde hızlanma belirtisi göstermiyor, ve motor çok gürültülü. En sol şeritte dip gaz giderken herkes bana neden selektör yakıyor, kadranı kırdım geliyorum diye düşünürken, 4. viteste dip gaz 90 la gidebildiğimi farkettim, araç hızlanamıyordu.
Durum o kadar vahim ki, şehir içinde şerit değiştirmek bile korkutuyor insanı. Araç cidden hızlanmıyor!!
http://ranthor.uzun.biz.tr/wp-content/uploads/2013/04/wpid-20130416_132939.jpg
Vites geçişleri hiç net değil, sarsıntılı, motorla uyumsuz. Direksiyon desen eski cliomdaki gibi hafif yatay durduğu için konforsuz. Kendinizi magirus kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz.
Bu araçta, en çok etkilendiğim kısım ise silecek oldu.
Hayatımda bu kadar isteksiz çalışan bir silecek kolu çifti görmedim.
Silmek istemiyor, hayata, yağmura ön cama adeta isyan ediyor! Bı hayata termosifon yada 256 MB ddram olarak gelmeliydim, nerden çıktıda silecek oldum gibi bir hal içinde.
http://ranthor.uzun.biz.tr/wp-content/uploads/2013/04/wpid-20130416_144254.jpg
Bu araçta fuzzy logic var, yani hayat binary değil yani 0 ve 1 lerden oluşmuyor, arada gri bir bölge var demek istiyor. Havalandırmanın kaçta çalıştığını sadece tahmin edebilirsiniz. Çünkü sayılar ile denk gelmiyor.
http://ranthor.uzun.biz.tr/wp-content/uploads/2013/04/wpid-20130416_132852.jpg
Bagaj yaklaşık bir pramature bebek ağırlığında 2200gr, yaylar o kadar güçlü kalıyor ki, hızla açılan bagaj kapağı heran suratınıza yapışabilir.
Yalıtım tabiki yok ve eliniz kirlenmesin diye içerden tutup çekiştirirseniz elinizi çizmeniz veya kanatmanız an meselesi.
Kocaman bir bagajı var. İçi tavanın basık olması dışında ( arkada oturanların kafası yana vurabilir) ferah.
Merak ediyorum neden böyle bir araba yapıyorlar, bir de utanmadan bunu satıyorlar. Eminim aynı paraya başka arabalar vardır, onları alsınlar
ersin_srndg
17-04-2013, 17:49
saga sola koşturmak için ideal.
beğendim incelemenizi lakin symboller genel olarak filoya hitap ettiği için konfor ve motoru pek önemli değil bencede. bu tip araçlarda odak anahtar teslim fiyatı:)
picanto ile bu araci deler gecerim.
picanto 1045 kg bu 975 olmasina ragmen
fatihcakin
17-04-2013, 18:00
Ve bir çok babanın kenara para atıp, almayı düşündüğü Cliolardan biri...
Silmek istemiyor, hayata, yağmura ön cama adeta isyan ediyor! Bı hayata termosifon yada 256 MB ddram olarak gelmeliydim, nerden çıktıda silecek oldum gibi bir hal içinde.
silecek kolunun hikayesine cok güldüm :D
ekmek köfte kolerasyonu 1 e yakın ama
ProdriveSTI
17-04-2013, 18:09
Tamamen eşek niyetine kullanılacak bir otomobil.Çoğu kişide öyle kullanıyor zaten.Şu aracı konfor,keyif amaçlı alan çok nadirdir.
Askerde toros kullanmış biri olarak söylüyorum bu araba onun kadar bile gitmiyor.
İlk kahkahamı burda attım ve yazının sonuna kadar devam etti :D Çok güzel inceleme olmuş.
b.ustaoglu
17-04-2013, 18:11
bence symbol tam da amacına uygun bir araç :) evet kalitesiz, kısmen güvensiz sayılabilir ancak aracın hitap ettiği kesim göz önüne alınınca bence söyledikleriniz anlamını yitiriyor. evet gözlemleriniz doğru ancak aracın kullanıldığı kesim zaten belli. bu arabayı kullanan da zaten ya şirket görevlisi işini görmek için kullanıyor yada ayağımı yerden kessin, ailemi bi yerden bi yere götürsün diyen (otomobillere forumda ki arkadaşların gözü ile bakmayan) kişiler tercih ediyor. zaten symbolden de fazlasını beklemek yanlış olurdu :)
yine de emeğinize sağlık tespitler doğru tabi :)
Guzel yorum olmus tebrikler
Ek olarak Palio dizelide 1.4 benzinliside bu aracdan cok cok ustun
çogu kişi eşek niyetine biner zaten bu araca normal bu tarz eleştiriler
individual
17-04-2013, 18:28
Bizim ofise geldi bundan bir tane daha 2 gün geçmeden arkadaşlardan biri kaza yaptı araç servise çekildi.
1.5 dizel 65 hp versiyonu her gün kullanıyorum (114.000 de) şu sıralar kendi kendine devir yükseltebiliyo :D bence de daha kötüsü yok.
Heheh süper olmuş bence inceleme :)
Aslında böyle konuları arttırmak lazım güzel kaynak olur :)
Poloyu inceleyesim geldi :D
anasayfaya da inceleme bolumu yapar oraya koyariz.
sonraki incelemelerim. bmw 2013 3.16i ve picanto 1.1 .
akabinde kiralik ne gelirse, fiesta linea accent vb.
Onurkk06
17-04-2013, 18:41
yanlız bunların işe yararları 1.5 dci böyle az yakan araç yok ama güvenlik konusunda ise s350 cdin peşine takılıp 170le giderken yağmurun doldurduğu su çukuruna girene kadar idare eder diyordum yol tutuş yok araçda dikkatli olmak lazım
bu arada inceleme hoş olmuş :)
çok iyi olur bencede,şu araba nasıldır bu araba nasıldır konularının önüne geçilmiş olur
Hakan D.
17-04-2013, 18:43
Anlatım tarzı ve inceleme harika :)
Aslında tecrübeli ve yetkili kişilerin ''araç incelemesi'' adı altında paylaşımlarda bulunmaları lazım.Elimizin altında araçların artıları/eksileri
Teşekkürler
yanlız bunların işe yararları 1.5 dci böyle az yakan araç yok ama güvenlik konusunda ise s350 cdin peşine takılıp 170le giderken yağmurun doldurduğu su çukuruna girene kadar idare eder diyordum yol tutuş yok araçda dikkatli olmak lazım
bu arada inceleme hoş olmuş :)
lastik taban ölçüsü 165 olması lazım
bu kadar guzel anlatılamazdı :)
bu 1,2 ler cok kotu.
1.5 dci lar filan guzel, hizlanabiliyor. yokus cikabiliyor, sasirtici...
1.4 98 hpler de is yapar.
İbrahim33
17-04-2013, 19:09
Olağanüstü geniş bagaj hacmi ve az yakan dizel motoru hariç , başka hiçbir avantajı olmayan 4 tekerlekli götürgeç :)
ykavcioglu
17-04-2013, 19:15
ben aracımı yaptırırken kasko bana aynı modeli vermişti, çekişi ve yakıtı hoşuma gitmişti.
geri kalan özellikler ve kalite r9 gibi kaliteli değil:D
İncelemeyi keyifle okudum.
İncelemenizle alakalı değil, fakat dile getirmek istedim. Insanımızın elmayla armutu karıştırma gibi bir huyu var. Örneğim, zamanında 22binden başlangış fiyatıyla satılmış Acccent Era ile bir üst sınıf olan ford focus'u mukayese edip. Her yönüyle focus üstün vs. yazıp, diğer ekonomi sınıfı aracı itin götüne sokmak gibi. Ya da 2 kişilik roadstar bi araçla, 5 kişilik daha geniş hacme sahip coupe aracın mukayese edilmesi gibi.
İçimde kalmıştı, belirtmek istedim. :D
İncelemelerinizin devamını bekliyorum. :)
mert_can 41
17-04-2013, 19:26
Bende dizel 90 hp lik olanını test etmistim performans olarak iyidi frenlemesi ve içindeki oturuş pozisyonu berbattı malzeme kalitesi demiyorum bile 30 binde arabanın elfreni tutmuyodu bide vites yoları berbattı bi geçiyo bi geçmiyodu
chatlaxs
17-04-2013, 19:27
bagaj kapağının altında mukavvamsı halıfleks döşeme tarzı bişey vardı siz mi çıkardınız yoksa öyle miydi ? fabrikadan işi bitmeden çıkmış gibi duruyor bu haliyle :icon_wack
inceleme süper. aynı aracı bende kullandım 3 ay. araç o kadar iyi tasarlanmış ki herşeyi düşünmüşler. Camları sildiğim silecek suyunun kokusu Araç Parfümü olarak araca yayılıyodu.
ve ben 130 yaptırmıştım araca düz yolda :D
Anlatımı çok beğendim, üslup ve akıcılık nefis.
Clio neden o kadar kötü onu anlayamadım, clio 2 symbol 65 hp dizel ile bile o kadar kötü anılarım olmamıştı, bilakis sevmiştim de :)
Low-Rider
17-04-2013, 19:34
a noktasından b noktasına gitmesi için üretilmiş bir araç işte fazlası yok, slogan şöyle olmalı aslında "beklentiye girmeyin" :D
1.4 olanida cok iyi degil buarada ben kullaniyorum gunluk is goruyo ama 1.2 cok zayif kaliyo demekki bende askerde 86 model 4 vites reno 12 kullanmistim 100 zu gecemiyodu.
Silecek yorumu cok iyi olmus :)
Clio2 1.5dci'ler cok daha iyi bu kasaya gore. Gunluk kullandigim arac ben esek arabasi diyorum :D Ne beklendigiyle alakali durum :)
Bu clioların en fullerini alıp hususi olarak, aile için kullananlar var yahu :eek:
Ilginc olan ?
Ozan abi hic erinmeyip bizi bu sekilde aydinlattigin icin tesekkur.Zaten Renault dendiginde bir durup dusuneceksin.Bu arada aramadin hala
KoramiraL
17-04-2013, 19:44
Hayatımda bu kadar isteksiz çalışan bir silecek kolu çifti görmedim.
yarıldım bu duruma diye bilirim gercekten 1,2 motor ilginc bir motor gidip gitmemek arasında kalıyor acaba ne yapsam diye pistonlar kendi arasında tartışıp şanzumanla kavga ediyor.. :D
1,2 1,4 ve 1,5 Dci isini kullandım 1,2 1. viteste bile hızlanmıyordu 1,4 idare eder ama 1,5 Dci olana yetişemez 130 ile giderken kuru zemınde hafıf frene bastım kaymaya başladıaz daha çarpıyıdoum öndeki adama .1-2 ay sonra satıp kurtulduk
bagaj kapağının altında mukavvamsı halıfleks döşeme tarzı bişey vardı siz mi çıkardınız yoksa öyle miydi ? fabrikadan işi bitmeden çıkmış gibi duruyor bu haliyle :icon_wack
yok oyle, girintili çıkıntılı düz değil.
Anlatımı çok beğendim, üslup ve akıcılık nefis.
Clio neden o kadar kötü onu anlayamadım, clio 2 symbol 65 hp dizel ile bile o kadar kötü anılarım olmamıştı, bilakis sevmiştim de :)
1.5 reno motoru gayet güzel. 1.2 benzinli kötü. galiba bu eco2 bilmemne ayagina 100 km de 3 litre yakan araclar yaptilar ya, bu da o seriden, insani sinir hastasi eder.
a noktasından b noktasına gitmesi için üretilmiş bir araç işte fazlası yok, slogan şöyle olmalı aslında "beklentiye girmeyin" :D
a noktasindan b noktasina izdirap oluyor, cidden korkunc kotu.
Low-Rider
17-04-2013, 19:47
a noktasindan b noktasina izdirap oluyor, cidden korkunc kotu.
Otobüs ve minibüs'e alternatif işte :D Para verip alınmaz zaten şirket verirse güzel :D
makaleleri görelim, bir ayar çekelim.
Araç incelemelerine benden tam destek.
üsluba gelen övgüler için herkese çok teşekkürler.
Bu arada yol tutustan bahsetmedim hic, cok tutarsiz araba...
Jön Türk
17-04-2013, 19:57
Geçen hafta aynısından aldık dün lpg taktırdık 200km oldu vasat değil iş görür.
Bagaj geniş oturuş fena değil çekişinden birşey beklememek lazım 1.2 araç sonuçta.
1.5 dci Expression dijital klimalı 4 cam otomatik denk getirirseniz altındır.
Ya siz niye kötülüyorsunuz ki, ben aracımı seviyorum. Çekişi gayet iyi, devrini yakalayınca güzel gidiyor. Bu konuyu techturkey'e yakıştıramadım...
Diyen birinin çıkmaması şaşırtıcı :D Keyifli bir inceleme olmuş :)
Dip gaz kullandim temde, sehir icinde akici yogun trafikte kullandim...
ortalama 6.9 , fena degil
Uslup cok basarılı aklıma kutahyalı elemanların palio incelemesi geldi :)
Hayalinizdeki Araba - Palio (Geri Vites) - YouTube (http://m.youtube.com/watch?v=RcV9Z8m6asI)
abi eline ağzına sağlık bu tarzdaki yazı üslubuyla yapılan araç incelemeleri benim çok hoşuma gidiyor.. oldukça samimi bir tarz oluyor :)
araç ne kadar ekmek o kadar köfte söylemine uyuyor ama bu ekmeğin içindeki köftelerde içi tam pişmemiş köfte gibi tat vermeyen köftelerden oluyor biraz :D
onursumer
17-04-2013, 20:08
inceleme anlatım super eline sağlık
bu olayı aslında yapsak gerçekten dediğinz gibi güzel bi arşiv olur herkeste birsuru araç var
bendede picanto 1.1 ile getz var al sana 2 araba daha :D
Clio efsane bendede 1.5dci var şirketten tam bir das auto.. Başka bişey beklemiyoruz.. Bide 100den sonra motorsiklet hissi vermesi ayrı bir adrenalin bağamlılığı yapıyor.. :)
yapariz yavas yavas, neden olmasin, forumda her turlu arac var nasil olsa..
Bu arada aynalar da cok ufak ve kör noktası cenneti..
Yazı çok güzel olmuş, bu tarz blogda yayınlanan inceleme yazılarını çok seviyorum. Devamı gelirse çok keyifli bir bölüm olur.
Araba içinde Türkiye'de en çok satan araçlardan biri sanırım.Burdan toplumumuzun otomobil kullanıcısı profilini çıkartabiliriz :D
hddsheriff
17-04-2013, 20:32
gayet güzel olmuş , tecrübe kazandıkça daha da uzar yazılanlar.
GokhanRS
17-04-2013, 20:36
bir arkadaşım ingiliz forumunda paylaştı clio sümbülü. gelen cevaplar komikdi. dalgamı geçiyorsunuz bu çinde üretilen kopyamı filan diye sorular gelmişti.
hatta çok iyi fotoshop yapmışsınız ama tip uymamış renoya yakışmadı gibisinden yorumlar yapanlar oldu.
adamlar renaultun böyle bir dandik arabası olamaz inanmıyoruz filan demişlerdi :D
bir arkadaşım ingiliz forumunda paylaştı clio sümbülü. gelen cevaplar komikdi. dalgamı geçiyorsunuz bu çinde üretilen kopyamı filan diye sorular gelmişti.
hatta çok iyi fotoshop yapmışsınız ama tip uymamış renoya yakışmadı gibisinden yorumlar yapanlar oldu.
adamlar renaultun böyle bir dandik arabası olamaz inanmıyoruz filan demişlerdi :D
Link var mı acaba ? Gerçekten okumak istedimde :rolleyes:
Bu arada,
cok pm geldi, inceleme konusuna daha cok egilebiliriz.
GokhanRS
17-04-2013, 20:42
oldu 1.5 sene bulabilirsem linki koyarım.
Clio Symbol - these were all over Turkey...UGLY CARS! (http://www.cliosport.net/forum/showthread.php?344523-Clio-Symbol-these-were-all-over-Turkey-UGLY-CARS)!
Low-Rider
17-04-2013, 20:48
Clio Symbol - these were all over Turkey...UGLY CARS! (http://www.cliosport.net/forum/showthread.php?344523-Clio-Symbol-these-were-all-over-Turkey-UGLY-CARS)!
adam gugıl beyler ! :D
GokhanRS
17-04-2013, 20:57
adam gugıl beyler ! :D
zuahahah :D bizim konu değil ama daha beterini bulmuş adam :D
google amcaya ne yazacağını biliyor bu adam.
ALPER-VNS
17-04-2013, 21:12
ben bunun dizeliyle izmitten istanbula kadar gitmek zorunda kaldım hakkaten daha kötü bi araba kullanmamıştım.. bu kadar güvensiz hissettiğim bi araç daha olmamıştı.. torosundan şahinine biçok araba kullandım buarada pamuklara sarılı da büyümedik :)
Ben geçen bi taksiye bindim bundan bi önceki kasaydı heralde devir saati yoktu çok tuhafıma gitmişti. Ön camlar manuel falan. 92 model doğanda bile var bunlar. Böyle araba üretmek yasaklanmalı bence.
Link için teşekkürler, konuyu çokda dağıtmak istemiyorum ama sormadan geçemeyeceğim, aşağıdaki photoshop değil mi ?
http://img228.imageshack.us/img228/935/renaulthalia8pwnh1.jpg
rebeloghy
17-04-2013, 22:34
incelediğiniz araç fabrikasyon lpgli mi ? aynı araçtan 3-4 aydır babam kiralık olarak kullanıyor. sık sık ben de kullanıyorum, ön yargılı kullandım ilk seferinde fakat 1.2 falan demeden yardırıyordu araç. sonradan lpg ile ilgili bi parçada sıkıntı baslamıs araba gitmez oldu. serviste değişince yine can buldu.
ancak clio bu zaten 120yi geçmemesi mantıklı değil mi ? geçerse ölüme 5 kala oluyor.. ne fren var, ne denge var arabada, şehir içinde ırgat niyetine dağa taşa kaldırıma yokuşa sürmelik işte
gokcell13
17-04-2013, 22:40
Turk insanım benim.Benzinden kacıcaz, az yakıcak diye yıllardır nelerden ödün verdi.
Link için teşekkürler, konuyu çokda dağıtmak istemiyorum ama sormadan geçemeyeceğim, aşağıdaki photoshop değil mi ?
Değil. Bizdeki sümbülün diğer adı.
http://en.academic.ru/pictures/enwiki/82/Renault_Thalia_II_rear_-_PSM_2009.jpg
Resim boyutları büyük diye link ekledim.
Edit: Hatta bundan önceki kasalarda da sedan clio dediğimiz araçlarında komple diğer adı.
Değil. Bizdeki sümbülün diğer adı.
http://en.academic.ru/pictures/enwiki/82/Renault_Thalia_II_rear_-_PSM_2009.jpg
Resim boyutları büyük diye link ekledim.
Edit: Hatta bundan önceki kasalarda da sedan clio dediğimiz araçlarında komple diğer adı.
Sinanın eklediği shop hb den devşirme;
http://img.turbo.fr/04560594-photo-renault-clio-3.jpg
Sizin eklediğiniz normal symbol zaten;
http://marmaristatiltur.com/wp-content/oqey_gallery/galleries/renault-clio-symbol/galimg/symbol_2009_5_1_09151510-1.jpg
Sinanın eklediği shop hb den devşirme;
http://img.turbo.fr/04560594-photo-renault-clio-3.jpg
Sizin eklediğiniz normal symbol zaten;
http://marmaristatiltur.com/wp-content/oqey_gallery/galleries/renault-clio-symbol/galimg/symbol_2009_5_1_09151510-1.jpg
Bahsettiğim olay resmin devşirme olup olmamasından ziyade, Renault Thalia'nın uydurmasyon bir model olmayıp, bizim gibi 2. 3. dünya ülkelerine 'itelenen bir model' olmasıydı ki doğru.
Bahsettiğim olay resmin devşirme olup olmamasından ziyade, Renault Thalia'nın uydurmasyon bir model olmayıp, bizim gibi 2. 3. dünya ülkelerine 'itelenen bir model' olmasıydı ki doğru.
Ben fotoğraf için yorum yaptım.
İsim konusunu bilmiyorum haklısınızdır.
Orada Türkiye için b.k deliği diyen gavatı .....
Can sıkıntısından baktım da bir. Bizdeki Fluence'de aynı durumda galiba.
Fransa, İngiltere ve Almanya Renault sitelerine baktım. Fransa ve İngiltere de sadece Fluance Z.E satışı var Almanya da hiç yok. Türkiye de her versiyonu var Maşallah. :D
s.alican
18-04-2013, 01:32
o bu değilde clio çok güzel araç ,az yakıyor reno clio iyidir iyi,bu arada aslında isminin symbol olduğunu bilmeyen vatandaşlar tanıyorum ben :D:D ama aracı överek bitiremiyorlar anlamıyorum insanları,tokatlayasım geliyor :D bide 1.2 dizel oldumu hiç yakmaz şehir içinde demeleri ile üstüme bi kürek daha toprak atıyorlar :D
Ben geçen bi taksiye bindim bundan bi önceki kasaydı heralde devir saati yoktu çok tuhafıma gitmişti. Ön camlar manuel falan. 92 model doğanda bile var bunlar. Böyle araba üretmek yasaklanmalı bence.
tavandaki kapı tutacakları bile opsiyonel :D dikkat et kiminde var kiminde yok devir saati gibi :D
tam şirket arabası katil spec alan yapıştırıyo valla :D
h.guroglu
18-04-2013, 03:05
valla birkere bir önceki kasasını dizelini kiralamak gibi bir hata yaptım yapmaz olaydım
arabada 5 yetişkin + ağzına kadar dolu bagaj 110 km ile giderken aracı yolda tutamıyordum ki 110 a çıkmak içinde baya bi beklemiştik sol ayağımla birlikte pedalın üzerinde :D
Hakan Girginer
18-04-2013, 03:41
Ben geçerim ki bunu...
Albea'nın da symbol'un de dizelini kullandım lanet gelsin başka bişey demem
Beğenilmeyen Hyundai'nin Getz modeli bunları havada karada deler geçer
arac1.2 benzinli arkadaslar.
hakan abi ben seni bu araba ile gecerim. erken basarim, camura yatarim, takla atarim yine de gecerim
sayet gecilirsem, simdiden soyliyim. benzin kotu, ruzgar duvar oldu, debriyaj kaciriyor .
ayrica bir tik daha gideri var, basinci acicaz.
cem_subasi
18-04-2013, 08:48
Buna eşşeğe biniyomuş gibi biniceksin sağa sola koşturmak için ideal :)
İnceleme güzel, araç ise hakkaten kötü. Linea'yı Sümbül ile aynı sınıfa koyanlara bu linki verecem :) Clio1 5k kullanmıştım. Güzel sayılabilecek bir araçtı.
Ozan aynı arabanun 1.5 dizeli ile bursaya gittim geldim, ergonomisi cidden facia, teybi gorebilmek icin bile egilmek falan lazım, tek artısı tuketimdi o arabanın.
Emre Akçay
18-04-2013, 11:41
Konuyla pek alakalı değil ama kusura bakılmazsa böyle bir bölüm olsa da tarafsız yorumlarımızı paylaşsak. Ben çok isterim mesela kendi aracımın yorumunu yapmayı.
MBozkurt
18-04-2013, 11:55
çok iyi ya :D
sana defender verecem inceleme yapman için
ciddiyim:)
Bende de 2001 1.4 98 lik var. Diğer arkadaşların araçlarını kullandığımda arada ki fark inanılmaz.:D İnsignia 180 hp. e46 3.20, astra 1.6 twinport arada kullandıklarım bunlar. Aman tanrım diyorsunuz. Bunlar arabaysa benim bindiğim ne diye sorguluyor insan.:) Yalnız 1.4 16v astra h 1.6 twinportu çiğ çiğ yiyor onuda belirteyim.:) 1.4 16v ehh işte idare eder değil ciddi iyi gider fakat ciddi de yakar.:)
koray ozan
18-04-2013, 12:20
dizeli arkadasimda vardi. 290 bindeki albea (turbosu bozuk) bile daha iyi gidiyordu.
Allah kolaylik versin :)
lethaldoze
18-04-2013, 12:22
Buna eşşeğe biniyomuş gibi biniceksin sağa sola koşturmak için ideal :)
Aynne öyle. Ama eski kasaları bi nebze daha iyyidi. Bu kasa da yol tutuşta eski kasaya göre daha kötü. Otobanda 100-120 km hız arası spin atıp yen yana gittiğimi araçlatrı ön camımdan görmüştüm. Nasıl takla atmadı hala anlamıyorum. Alacak nefesim varmış demekki...
Konuyla pek alakalı değil ama kusura bakılmazsa böyle bir bölüm olsa da tarafsız yorumlarımızı paylaşsak. Ben çok isterim mesela kendi aracımın yorumunu yapmayı.
Bence de böyle bir bölüm olabilir.
Şuan sahip olduğumuz yada önceden sahip olduğumuz araçları almak isteyenler için bilgi kaynağı olur.
mert1612
18-04-2013, 13:16
geçen sene trafikte seyir halindeyken amcamın clio symbol e arkadan vurdular ve koltuk kırıldıda çıktı ya ötesi varmı çok hızlıda vurmamış adam :D
1.5 dci leri az yakıyor ben aldım kiraya verdim çalıştırıyorum arabayı :)
Gerçekten daha kötüsü yok :)
Anlatım güzel :D
sana defender verecem inceleme yapman için
ciddiyim:)
o aractan iyi bir inceleme cikar..
Yiğit G.
18-04-2013, 15:04
güzel inceleme ancak fiyat konusundan hiç bahsetmemişsin 25.000 liste fiyatı idi 1.2 nin indirimle falan 23.000 e falan alırsın.. Birde filo aldıgını düşün yani 20.000 liraya 2012 model sıfır araç alıyorsun.20 binliraya ? E parçası ucuz servisi yaygın... En çabuk satılan araçlardan biri 2. eli de güzel. Bence o fiyata çok uygun.2012 de linea ve fluence den sonra turkiyede en çok satan 3. model symbol.Bana sorarsan dünyada kalan son araç olsa yine bisiklete binerim buna binmem ama iş şirket vs gelince fiyat+performans konusunda bence en iyi araba bu.
Yokusta kalma olayini ben bu arabayla yasadim.
2011 kiraladigim clio symbol 1.2 yle bir yokusu 1.vlteste 2 kisi cikamadim ve geri geri inmek zorunda kaldim
Hakan Girginer
18-04-2013, 15:16
güzel inceleme ancak fiyat konusundan hiç bahsetmemişsin 25.000 liste fiyatı idi 1.2 nin indirimle falan 23.000 e falan alırsın.. Birde filo aldıgını düşün yani 20.000 liraya 2012 model sıfır araç alıyorsun.20 binliraya ? E parçası ucuz servisi yaygın... En çabuk satılan araçlardan biri 2. eli de güzel. Bence o fiyata çok uygun.2012 de linea ve fluence den sonra turkiyede en çok satan 3. model symbol.Bana sorarsan dünyada kalan son araç olsa yine bisiklete binerim buna binmem ama iş şirket vs gelince fiyat+performans konusunda bence en iyi araba bu.
O öyle değil.
Tabanı su geçiren, topuğu vuran ve burun kısmı dar YEPYENİ bir çift ayakkabı var vitrinde.
Fiyatı ise sadece 20 TL.
Ne dersin? Nakit miii, kart mı yapalım?
Hakan Girginer
18-04-2013, 15:20
Yokusta kalma olayini ben bu arabayla yasadim.
2011 kiraladigim clio symbol 1.2 yle bir yokusu 1.vlteste 2 kisi cikamadim ve geri geri inmek zorunda kaldim
Siz işi bilememişsiniz.
O gibi durumlarda hemen manevra yapılır, yokuş geri geri çıkılır.
Gerçekten eski bir numara bu.
Ama, fındık kadar Corsa'nın içinde 5 kişi ile meşhur İbriktar yokuşundan Boğaziçi Üniversitesi'ne kadar geri geri çıktım bir kez.
(İbriktar Yokuşu, Küçük Bebek Yokuşu'na sahilden girdiğinizde, daha yol düz iken sağınızda kalır. Öyle yerleri vardır ki, kendinizi duvardaki sinek gibi hissedersiniz)
O öyle değil.
Tabanı su geçiren, topuğu vuran ve burun kısmı dar YEPYENİ bir çift ayakkabı var vitrinde.
Fiyatı ise sadece 20 TL.
abi eğer o "ayakkabı"yı ben değilde önemsemediğim kişiler, hor bir şekilde kullanıcaksa mümkünse kart olsun derim
abi eğer o "ayakkabı"yı ben değilde önemsemediğim kişiler, hor bir şekilde kullanıcaksa mümkünse kart olsun derim
çalışan elemanlar köpeğin yani ?
1.5 dci ını, 1.5 sene 90 bin km kullandım
o gayet iyiydi 170- 180 e kadar hızlanır, her türlü şantiyenin balçık çamurunda gezdim durdum..
ideal şirket spec arabadır bence
ilkerist
18-04-2013, 15:54
1.5 dci olanı ben de çok kullandım şirkette de,burada konu 1.2 :) İnceleme bölümü fikride güzel ayrıca...:)
lafı başka yere çekme,hangi yönetici tutupta aa şu adamı çok seviyorum dur şuna bir F30 alıyım dediğini duydun?
Sonuçta şirketler araç alırken,aracı satın aldığı adamı kucaklamıyor zira adama para veriyor. Şirket için önemli olan en az fiyat+en düşük yakıt tüketimi
erdem325
18-04-2013, 16:13
arkadaşım astrayla kaza yaptığında kaskodan vermişlerdi 1.2 clio, araba boş muş, ama cidden boşmuş yani :D
tavanda tutacak yoktu, hatta arabada benzin lambası bile yoktu, o adar boştu yani :)
painkller
18-04-2013, 16:17
şu eski araçları kaldıracaklarmış ya alsınlar işte, bu yenide noluyor. her konuda şu sokakta tofaş dediğimiz araba buna taş çıkarır.
böyle konuların olması gerçekten çok hoş. umarım devamı gelir :)
Anlatım ve yorumlar süper :D
bir de fiat palio versiyonu vardı bunun, buyrun;
Kütahyalı Genç Fiat Palio Tanıtımı (Kesin İzle) HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SZ1SK-HDEd8)
Yiğit G.
18-04-2013, 16:56
ne alaka ? yorum olsun boş olsun mu ?
Yiğit G.
18-04-2013, 17:00
O öyle değil.
Fiyatı ise sadece 20 TL.
eğer ayağımda ayakkabı yoksa başka ayakkabıyada param yetmiyorsa 1 koli sar ordan bana ;) üstüde kalsın..
Muadillerinden farklı değil , o fiyata bu kadar :) İşi görür