Orijinalini görmek için tıklayınız : ruj lekesi nasıl çıkar?
tdipower
08-04-2013, 23:30
beyler az önce nasıl olduysa hatun yan koltuğu ruj yapmış benzinlikte durunca farkettim :D bu lekeyi koltuğa zarar vermeden nasıl çıkartırız? koltuklarım kusursuz bozmak istemiyorum döşemeyi
uhaushduha hatunla netten konusuodum konuyu görünce ona sordum kan çıkıodu az kalsın senin arabadır o diyip durdu deriyse ıslak mendille çıkabilr...
Deriyse deri temizleyici kumaşsa kumaş döşeme temizleyici alırsan çıkartırsın.
Deriyse deri temizleyici kumaşsa kumaş döşeme temizleyici alırsan çıkartırsın.
sentetikse?
tamam tamam onada sentetik temizleyici kullanılır.
mert_leon
08-04-2013, 23:41
uhaushduha hatunla netten konusuodum konuyu görünce ona sordum kan çıkıodu az kalsın senin arabadır o diyip durdu deriyse ıslak mendille çıkabilr...
ıslak mendil dağıtıyor test edildi.
tdipower
08-04-2013, 23:43
kenarlar deri ortası kumaş, sıkıntı kumaş kısımda :D
kenarlar deri ortası kumaş, sıkıntı kumaş kısımda :D
kilit soru hangi koltukta sıkıntı var? yolcumu söför mü.
şaka bi yanada ruj fena dagılır cekerek alman lazm hıc bıseyle ellemeden dondurucu sıksan acaba sonra supurgeyle ceksen.ama dondurucu yuda secmek lazım cakmak gazı leke yapar mısal.
tdipower
08-04-2013, 23:46
kilit soru hangi koltukta sıkıntı var? yolcumu söför mü.
şaka bi yanada ruj fena dagılır cekerek alman lazm hıc bıseyle ellemeden dondurucu sıksan acaba sonra supurgeyle ceksen.ama dondurucu yuda secmek lazım cakmak gazı leke yapar mısal.
sıkıntı valla yolcu kısmında leke yarın bişeyler deneyim artık :)
Würth aktif temizleme köpüğü ;)
kulak cubugun ustune genel temızletıcı sıkıp lekelı yere degdırıp cekebılırsın ama kesınlıkle ıslak mendıl fln deneme yayarsn komple.
Ruj Lekesi Nasıl Çıkarılır:
Bir pamuğun üzerine dökeceğiniz eterle lekeyi ıslatıp silin. Sonra sıcak sabunlu suyla yıkayınız. Eteri kullanırken ateşten uzak durmaya dikkat ediniz. Ayrıca oksijenli suyla da ruj lekesini çıkarabilirsiniz. Yünlü ve ipekli kumaşlar için oksijenli suyu tercih edin. Pamuklu yıkanabilen kumaşlarda ruj lekesi kurumuş ise önce tereyağı sürerek lekeyi yumuşatınız. Sonra oksijenli su ya da eterle silip sabunlu sıcak suyla yıkayınız.
kaynak:Ruj Lekesi Nasl karlr? - Pratik Bilgiler (http://www.pratikbilgim.com/leke-cikarma/ruj-lekesi-nasil-cikarilir.html)
sentetikse?
tamam tamam onada sentetik temizleyici kullanılır.
Aynen öyle. Göz kalemi mi rimel mi ne denirse işte ondan gelmişti benim kumaş döşemeye. Sonax döşeme temizleyici köpük var sıkıyosun siliyosun sonra tekrar sıkıp 5 dk bekliyorsun temizliyosun ve çıkıyor.
haznedarli
08-04-2013, 23:56
kosla oxi yi dene başkan :D
Sonax yada meg gibi pro biyere git dokunmadan yoksa yayarsın bu lekeyi cıkartın dedinmi çıkartırlar kasma hiç en kötü 50 lirandan olursun ;)
GokhanE.
09-04-2013, 00:38
sonax iç döşeme temizleyici sprey 15tl civarı şişesi.. ilk çağrışımla da aklıma makyaj temizleyici geldi :)
cgnozdmr
09-04-2013, 00:39
sinsi sonaxın döşeme temizleme köpüğü gayet başarılı kentparkın altındaki yıkama sonaxdı sanırım bi sor istersen kolay gelsin :D
Benimde benzer sorunum vardı.Benim hatun komple patates baskı yapmış koltuğa.Ruj rimel fondoten zart zurt komple koltukta. Ben temizletmedim birazcık çektirdim süpürgeyle fondoteni aldı gerisi duruyor.
Serdar, nasılsa her renkte ruj var. döşeme rengi bir ruj al dudağına sür sonra izin üzerine yapışıver :)))))
civic@ef
09-04-2013, 08:53
acaba o ruj nasıl olduda oraya bulaştı neyapıordun zenci itiraf et
Kanka o leke çıkar ama merakımdan soruyorum kumaş kısıma ruj nasıl denk geldi :D
Hekimoglu
09-04-2013, 09:00
heeeeeeeeeeeeey dostum bu ruj olayı bi harikaaa :)))
koltuu sök bi duj aldır sinsi ;)
orhan_guney
09-04-2013, 09:02
sen en iyisi koltuk siparişi ver :)
TünayK olsaydı doggy style bir foto çakardı şimdi :)
Hafta sonu gelde bahri temizlesin hacı..
marketlerde adı aspirine benzer bir temizleyici var kumaş için olanı kesin çıkarır zararda vermiyor. saçma sapan kına lekesi bile çıkardı :D