Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu dip fiyat sacmaligi nedir?
Arkadaslar bu aralar satiliklar bolumunde, urunun fiyati olmasina ragmen
dip fiyat olu fiyat isteyen kullanicilar goruyorum.
Bunun amaci nedir, neden ozel mesaj yolu ile rakam teklif etmiyorsunuz?
Yada satilik ilani verenler ozellikler sisik fiyatlar mi veriyorlar?
Neden dip fiyat olu fiyat pm israri devam ediyor?
Türk milleti olarak ne kadarda ucuz olsa ölücü olduğumuz için sanırım daha ucuza kapatma derdi sanırım :)
orhan_guney
05-04-2013, 14:40
Pazarlık Sünnettir.
cem_subasi
05-04-2013, 14:41
Abi türk milletiyiz pazarlık yapmazsak olmaz :) Ne kadar ucuza alsam kârdır görüşüyle yaklaşıldığı için 1 lira bile yazsan 0,50 kuruşa alırmıyım mantığı var :)
Low-Rider
Dip fiyat istediği zaman %30 iskonto yapılacağını zanneden modeller var
wolkanku
türk insanının ego tatmini.
bedava versen üstüne para ister. kargo da senden olsun der.
sırf şu pazarlıklardan bıktım diye otomotiv sektörünü bıraktım ya ötesi yok.
fiyatın ne kadar aşağı inebileceğini öğrenmek ve o fiyattan almak olabilir. millet olarak en ucuzuna yöneldiğimiz için olabilir.
kickbuttowski
05-04-2013, 14:43
Pazarlık Sünnettir.
Diyerekten ben de piyasa fiyatının altında sattığım üründe indirim yapmıştım. Şimdi o sattığım ürün ederinin üzerinde forumda satılmaya çalışılıyor.
Bence de yasaklansın bu dip fiyat olayı varsa alıcı olan ''Kardeş bu kadar param var uygun mu?.'' diye özel mesaj atabilir.
Emre Ekrem
05-04-2013, 14:46
Satarken sinir, alırken hastası olduğumuz durum, ayrıca genişlik ibaresi "hadi hadi ver bir dibin dibi fiyat :D gibi" hoş değil ama maalesef var.
"Tech üyelerine bir güzellik yapılır", "geleni boş göndermem", ""arkadaş indirimi mutlaka yapılır" vb cümle yazanların verebileceği rakamı öğrenmek için olabilirmi?
huseyinturk
05-04-2013, 14:46
Özel mesaj neden atılıyor bende onu anlamıyorum.. Alıcıya göre fıyatta değışıklıkmı oluyor?
painkller
05-04-2013, 14:47
genelde milletimiz bende dahil, esnaflıktada bu böyle bu ürün nasıl olsa 3-5 altına gidicek 5fazla yazıyım pazarlık olucaktır diye fazla fiyat söyler. forumda ise gidip yüzyüze konuşulamayacağı için veya mesajlarca konuşulamadığı için direk dip fiyat isteniyor olabilir, ayrıyetten bu işin neden pm ile yapılmadığı konusunda fikrim yok.
Satıcının ürününe belirlediği bir fiyatın
Son fiyat pm lütfen=Ölü fiyat
Dip fiyat lütfen =Ölününde ölüsü fiyat
Yani adamı kanser eden soru şeklidir :)
Sanal ortamda olunca daha rahat oluyor bu işler. Dışarıda pazarlık yapamayan adam burada sağda solda dip fiyat istiyor. Gerçi şöyle bir şey de var, her satıcı, sattığı malın ederinin üstüne pazarlık fiyatı koyuyor. Bunu kimse inkar edemez. Almak isteyen de dip fiyat istiyor. Özetle; kendimiz ettik kendimiz bulduk.
Forumda gördüğüm en anlamlı başlıklardan bir tanesi, resmen duygularıma tercüman olmuş. İlan açan kişi pazarlıksız fiyat olduğunu belirtse bile en dip fiyat istemek alışkanlık olmuş bazılarında.
tamam pazarlik yapilir da bu karsilikli olur, su kadar aldim bu kadar verdim seklinde.
direk "dip" fiyat istemek de ne demek
free-hifi
05-04-2013, 14:53
Pazarlık Sünnettir.
Ölücülük Haramdır
Alıcı Umucu Ben Aracımı İnternete Pazarlık İçin Aramayın Fiyat Zaten Uygun Tuttum Yazıyorum Pazarlık Sünettir Yinede Diyor Adam Bana Abi Bu Sorun Bitmez...
bize oluru kaç? var bırde :D
sende aynını yapmıonmu :D
sahibinden.com yaygınlaştığından beri Türkiye'de alım-satım işleri çok değişti :D Normal o yüzden böyle şeyler.
ykavcioglu
05-04-2013, 15:01
yeni moda "1.4 is icin xxxxxx elementi 10 lira"
dip fiyaaaat:)))
Alıcı satıcıdan illa ki birşey bekler, pazarlık normaldir bence..
Alıcı Umucu Ben Aracımı İnternete Pazarlık İçin Aramayın Fiyat Zaten Uygun Tuttum Yazıyorum Pazarlık Sünettir Yinede Diyor Adam Bana Abi Bu Sorun Bitmez...
Butun kelimelerin ilk harfleri buyuk, almanca gibi geldi.
Fakat nokta virgul filan yok.
Hakkaten rıdvan yazılarına denk geldiğimde bakıyorum . Türkçeyi katlediyosun dostum :)
orhan_guney
05-04-2013, 15:22
Ölücülük yapanların sorunu benim sorunum değil .
Ölücülük Haramdır
flexamin
05-04-2013, 15:23
10 liralık ürün için dip fiyat isteyenler bile war :D
Bende şuna uyuz oluyorum. Normalde arabanın fiyasası 40.ooo tl mesela,adam acil satması gerekiyor 35.ooo yazıyor millet hemen saldırıyor son fiyat dip fiyat diyip dahada kırmaya çalışıyor. Ulan zaten adam piyasadan oldukca ucuza veriyor acil diye bu herkesin başına gelebilir,çok ayıp ve üzücü gerçekten.
M U R A T
05-04-2013, 15:26
bende pazarlık sünnettire tavım sanki bütün farzları yerine getirdik pazarlık sünneti kaldı :)
altugkocer
05-04-2013, 15:29
Bence bazı parçalar, ürünler vs. görülmeden alınabilir, bu parçalar için direk pazarlık yapılabilir.
Ama araç ya da fiyatı yüksek olan ürünler için hiç görmeden direk pazarlık yapanlar var ki bence bu çok yanlış. Resmini görüyorsun fiyatı belli beğenirsen gelirsin ya da gidersin pazarlık ürün, araç başında yapılır.
Dip fiyat isteyecek arkadaşlar ''oluru nedir yada oluru varmı''diye sorabilir;)
63owen63
05-04-2013, 15:32
Adabıyla pazarlık yapılır ama ben de p.m ile olması gerektigini düşünüyorum. Dip fiyat ,ölü fiyat isteyenler genelde hep aynı insanlar. Artık şu ölücü, şu dip çi diye düşünür oldum konuları okudukça.
Dip fiyat isteyecek arkadaşlar ''olur nedir yada oluru varmı''diye sorabilir;9
Aynı kapıya çıkıyor,bu kadar büyütmemek lazım :). Birisi adet başlattı forumda dip fiyat diye herkes o şekilde devam ediyor,kimseyi ölücü mezarcı diye nitelendirmemek lazım;aslında dip fiyat isterken olur fiyatı ne demek istiyor adam .
Arkadaşlar hiçmi satanın suçu yok? Herkes nasıl olsa pazarlık yaparız diye 5-10 koyuyor üstüne satarken, satacağı rakamda belli kafasında , dip diyat istendiği zaman gerçek rakamını söyleyip satıyor. Bu bizim geleneklerimize kazınmış birşey. Neden kafaya takıldı bu kadar anlam veremedim
free-hifi
05-04-2013, 15:36
Ölücülük yapanların sorunu benim sorunum değil .
Genel olarak dedim Pazarlık sünnettir Ölücülük haramdır. ;)
Bu arada ben kolay kolay alacağım bir ürün için konu üzerinden yazışmam ya ararım, ya özel mesaj atarım, yada telefonumu veririm , uygun bir zamanda beni ara derim. Direk denilen fiyatada tav olmam pazarlık yaparım.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/522596_467142670017526_43660521_n.jpg
Dip fiyat satıcının da alıcınında işine gelen bişey..
Hani en çok kaça inicen onu söyle ona göre çene yapalım düşüncesi..
Son yapabiliceğiniz indirim diye güzel bir cümle varken Türkçemizde dip fiyat nedir orası tartışılır
penguinhakan
05-04-2013, 15:50
Bir de pm alabilir miyim demeye alışmış.
Pm alacaksan , pm den sor.
Dip fiyat, olu fiyat gibi sozcukler gercekten itici geliyor.
Gayet amelece bir yaklaşım ama işte Türk insanının kanına işlediği için pazarlık edip satıcının malını ederinden ucuza kapatma olayı bu nedenle en güzeli satıcı 10 Lira edicek malını 13 Lira yazar alıcıyıda kendini tatmin etmesi için hadi kardeş 3 lira senin güzel hatrın için kırdım der , hem satıcı malını satar hem de alıcı pazarlıkta satıcıyı alt ettim sanıp orgazmın doruğuna çıkar.
Burda denk geliyorum adam 5 Liraya araba kokusu satıyor onun bile dip fiyatını isteyen var ulan 5 lira için yaptığın vıdı vıdıya değmez ama işte içine işlemiş bizim milletin napıcaksın..
Dip fiyat alabilirmiyim diyene Parasını verirsen alırsın demek geliyor insanın içinden
mmged_jan
05-04-2013, 15:59
küsüratlı rakamlar fiyatın şişirilmiş kısmı olarak görülüyor ve saçma teklifler çıkabiliyor ortaya :)
dıp fıyat son ne olur pm alabılırmıyım gıbı mesajların atılması bana gore urunu satan arkadasın alıcıya werdıgı bı acık.
ılanın altında bakıyorum 8-10 kısı ozel mesaj ıstemıs satıcı ısrarlar herkese pm attım yazıyo kı bu onunda ısıne gelıyo aslında cunku ılan guncellenıyo.
herkese teker teker pm attım yazana kadar sattıgım urunun sonu olusu dıbı budur arkadaslae dıyıp belırtse sanırım kımse sormaz
sormak ısteyenıde emının bu net lık pm ataraka sormaya yonlendırır.
kendı dusuncem kımsenın ılanı yada yazdıgını elestırmek amaclı degıldır
valla ben en dip yaziyorum kalbi kirilir yaziyorum fiyat soran olursa,kiriliyoda kusura bakmasin kimse.
karsimdaki alicak kisi parayi kolay kazanmiyosa,bende coplukten bulmadim.
he ederi 500dur ben yazmisim 600 o zmn amenna.
Pazarlıklı ve pazarlıksız diye iki ayrı fiyat yazmanın mantığını çözemedim ben de.
Pazarlıklı: x lira
Pazarlıksız: x-10 lira
Gibi
SekoLive
05-04-2013, 16:10
dipfiyat= Daha iyi pazarlıklı fiyatı olarak mı kodluyorlar diye düşündüm:) yanlız bazıları var goruyorz malın fıyatı bellı. bu adam malına patent ,marka ,işcilik vs fiyatta eklemiş yazmıs tamam mal senindirde bukadarda abartı yazmayın istemsiz dip fiyat sözcügnü kullanası gelıyo ınsanın:D
Dip fiyat bazen konuyu guncellemeyede yarıyor. Bence sıkıntılı bır durum degıl.
Turk insaninin icinde var bu ve biliniyor gereksiz konu olmus
cerkez_kral
05-04-2013, 16:54
Dip fiyat istediği zaman %30 iskonto yapılacağını zanneden modeller var
abi dagıldım resmenn :) bizim milletimize örnegin arabamızı hediye ediyoruz desek noter parasını isticek insanlar var aramızda :)
Burak Mehmet
05-04-2013, 16:56
bide bu dip fiyat herkese pm lenebiliyorsa açık açıkta yazılabilir.
bana da çok itici gelen bir olay.
alıcı adam piyasa fiyatını az çok bilir, lazım ise arar. dip nedir diye mesaj atmaz.
satıcı adam bir güzellik yaparız diye yazarsa suyunun çıkmasıda normal.
yaz arkadaşım son fiyatını da laf kalabalığı olmasın.
bu olay pazarlık sünnettir kısmını aşmıştır,sünnet arkasına saklanmaya gerek yok.
kısaca alışverişin, insanların birbirini ezme çabasına dönmüş halidir.
aslında daha vahim bir hal ama yazmaya utandım.
Hobimiz pahalı arkadaşlar ve işin kötü tarafı da 2-3 varyasyon deneyip en iyisini yakalamaya çalışıyoruz.sıfırını alırken 2000 tl acımadan verip 1000 tl ye düşünmeden satabiliyoruz.2.varyasyonda çıkma alayım fakat ilk 1000 tl lık zararı da kompanze etmek adına aslında bize yapılanı 3.kişiden satınalırken kompanze etmeye çalışıyoruz.titan Saadet zinciri gibi herkes zararını ötekinden çıkarmaya çalışıyor..
Sırf bu hobi yüzünden pahalı ucuz kavramını yitirdim vallahi..
Her ne kadar nefret etsem de hayatın her alanında olan bir kavram bu..
Misal, Turkcell gibi dev bir firma Sistem odasına storage alımı yapıcak.. Bilmem kaç milyon dolarlık iş..
Çağırıyor NetApp'ı, EMC'yi, Hitachi'yi vs..
Alıyor her birinden bir fiyat.. Diyelim sırasıyla 2 milyon, 2 milyon 50 bin, 2 milyon 55 bin fiyat verildi.. Geçiyor satınalma departmanı üreticilerin karşısına Dip fiyat değil dibin dibi fiyat istiyor.. %80-90 indirimler şaşırtmıyor insanı..
Ki bu durum neredeyse her Enterprise kurumda böyle işliyor.. Liste fiyatı 100.000 olan bir ürün 20.000'e satıldığı zaman şaşırtmıyor.. Koca koca kurumlardaki satın alma departmanları bu dip fiyatı dibin dibinin dibi haline getirirse sokaktaki insanın da dip fiyat istemesi kaçınılmaz.. Satıcı da nasıl olsa indirim isteyecekler diyerek yüksek fiyat çekiyor başlangıçta.. Gönül ister fiyatlar şişirilmesin, insanlar pazarlıkla uğraşmasın ama malesef bu durum imkansız..
drummer582
05-04-2013, 18:29
özellikle otomobil satışlarında gerçekten saçma bir durum,ciddi adam arar alacağı bilgiyi alır araca bakar ona göre fiyat konuşur.pm isteyipde son fiyat alanlar bana hiç ciddi gelmedi şuana kadar
Shadow_Dancer
05-04-2013, 18:35
Sadece bizde degil ki Asya toplumlarının tamamında olan bi durum bu, Çin'e gidiyosun adam uzaktan kumandalı helikoptere 100 dolar çekiyor 20 dolara alıyosun, Tahran'da taksiye binmeden pazarlık yapıyor taksici ha keza türk-i cumhuriyetlerde böyle..
Bi nev-i üsul bu durum..
Skyhawk34
05-04-2013, 18:37
beğendiğim malzemeyi direkt ozelden sorarım fiyatta ne kadar pazarlık payı var diye asla orayı kirletmem
Ben eski arabamdan kalma pandizotu ilana koydum işime yaramadığı için lazım olana ücretsiz veririm yazdım ama şuan pandizotun üstünde 2 tane kolon var onları vermicem alıcam. Bi arkadaş pandizotu istedi ücretsiz mi dedi evet dedim,pandizotu vermişken kolonlarıda yanında verebilirmisiniz yazdı :) böle bişey olalbilirmi?
Mezarcı toplum..
Ben eski arabamdan kalma pandizotu ilana koydum işime yaramadığı için lazım olana ücretsiz veririm yazdım ama şuan pandizotun üstünde 2 tane kolon var onları vermicem alıcam. Bi arkadaş pandizotu istedi ücretsiz mi dedi evet dedim,pandizotu vermişken kolonlarıda yanında verebilirmisiniz yazdı :) böle bişey olalbilirmi?
Mezarcı toplum..
Kolonlarıyla verecekseniz, bi de kargoyu siz ödeyebilir misiniz?
Diye devamını getiresim geldi :D
körler sağırlar, birbirini ağırlar ...
satan nasılsa pazarlık edecekler diye yüksek yazar
alıcı nasılsa pazarlık payı koymuştur diye pazarlık eder
ne olur?
vakit kaybı + ego tatmini başka bir *** değil.
erhanarici18
05-04-2013, 19:36
bence bazen sırf meraktan soran bile vardır
Akın Sarıkaya
05-04-2013, 19:49
ölücülük, başka birşey değil.. gördükçe sinir olurum. "dibin dibin dibin dibi" , "enn dip" gidiyo da gidiyo.. pazarlık sünnetmiş. pazarlık anlayışı malı satanı elinden geldiği kadar zarara sokmaksa kimse kusura bakmasın, benim kitabımda öyle sünnet yok.. kimse sokakta bulmuyor parayı.
15 milyara araba ilanı koyarsın, adam gelir 11 milyar param var olur mu yazar. 11 milyarlık araba bak o zaman ne işin var 15 milyarlık araba ilanında.
bence mesaj kasmak icin yaziliyor
bence bazen sırf meraktan soran bile vardır
hep üşencimden soramıyorum :D sayfayı indiriyorum bakıyorum açıkta yazdılarsa okuyorum yoksa çıkıyorum :D hele özelden hayatta sormam :D
bu arada ederi 12bin lira eden araçlarınızın fiyatını 12bin lira yazarsanız sevinirim araba bakıyorum 13 14 bin yazan ilandan direk çıkıyorum, belki sen vereceksin 12ye ama nabayım ben tembelim :heyoo:
200 lira yazdıgım ve piyasa degeri 300 350 lira olan urune adam 100 lira teklif etti bana yardım et diyo ne diyeceksin ne soyleceksin ?
GokhanRS
05-04-2013, 21:23
dip fiyat ısrarı nedir bilmem ama gördüğüm başka bir ısrar daha var.
her wide band alıp bi ayar yapıp sökmüş. forumda herkes zengin ama gene de herkes en pahalı fiyattan satmaya çalışıyor malıda sonrada pazarlık çok fazla oluyor. ben 250 yazdım 250den verdim misal olarak. nedir bu 2nci el mala 350 400 isteme ısrarı anlamam.
bu arada wideband tamamen bir misaldir. örnektir.
BaybuRtlu69
05-04-2013, 21:29
Makarasina yaziliyor bence dip fiyat mevzusu, alacak olan insan zaten ilandaki numaradan veyaht ozelden yaziyor
Arac satisi ve parca satisinda sehirdisindan alimlar oldugunda satici cuzi bir miktar indirip yapablr isterse, fakat onun dışında zaten yazdigi rakam nettir, isterse hiç indirmeyebilir yol masrafiymis kargo masrafiymis beni ilgilendirmez diyeblir.
Dip fiyat yazanlara forumda ceza verilmeli bence.
Adam araba satıyor değişen/boya durumunu öğrenebilir miyim yazmışlar p.m attım diyor bu da çok enteresan. Yaz arkadaş açık açık o p.m'de ne yazdıysan.
coastguard
05-04-2013, 22:05
Bu dip fiyat saçmalığı şundan olabilir mi ;
Kimse alırken o fiyatlara almayacağı malzemeleri, satarken almayacağı fiyatlara satmaya çalışması!
not: istisnalar hariç
thedevil
05-04-2013, 22:06
Arkadaslar bu aralar satiliklar bolumunde, urunun fiyati olmasina ragmen
dip fiyat olu fiyat isteyen kullanicilar goruyorum.
Bunun amaci nedir, neden ozel mesaj yolu ile rakam teklif etmiyorsunuz?
Neden dip fiyat olu fiyat pm israri devam ediyor?
Pm attım....
blumenberg
05-04-2013, 22:08
bunun daha çok insanların mallarına ederinden çok fiyat yazmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.. herkes değerinde fiyat yazsa, pazarlık payı bırakmasa sorun kalmayacak. o yüzden daha aşağı çekmeye, yoklanmaya, hatta başkalarını aratarak değiştirmeye çalışılıyo fiyatlar..
onun haricinde forumda herkesin ayrı fiyat istemesi pm'den çok saçma, adamına göre mi fiyat veriliyor nedir ? :)
Tarık V.
05-04-2013, 22:08
200 lira yazdıgım ve piyasa degeri 300 350 lira olan urune adam 100 lira teklif etti bana yardım et diyo ne diyeceksin ne soyleceksin ?
Abi ismini vermeyeyim zamanında 300SEL'i satarken "Satılıklar" bölümünde yazdığım fiyatın 3 bin TL altına peşin olur mu diye özel mesaj attı bir üye, teşekkür ettik geçtik. Böyleleri de var maalesef.
mehmetelt
05-04-2013, 22:24
çünkü herkes aracına gerçekte satmayı amaçladığı fiyatın üzerinde fiyat yazıyor. ör: 25 e bırakacağı arabaya 27-28 yazıyorlar.
güzel bi son fiyat alayım :D
al işte :D
işin sonu dib'in dibisin gürsel abi :)
Adam araba satıyor değişen/boya durumunu öğrenebilir miyim yazmışlar p.m attım diyor bu da çok enteresan. Yaz arkadaş açık açık o p.m'de ne yazdıysan.
Bence de bu daha ilginç bir durum. Hadi herkese ayrı fiyat çekilebilir de böyle hususlar neden devlet sırrı haline getirilir.
Dip fiyat istemek ciddi olmayan alıcının yapacağı bir iş. En azından konular güncelleniyor, çok da ciddi bir şey değil bence. :) :)
14 liralık ürüne 18 lira dersen adam indirim ister, ama öyle insanlar ki 14 liralık ürüne 14 yazsan yine indirim ister, o indirim istenecek yani o yüzden bilinçsiz bi şekilde indirimler istenmekte bunun önüne geçemeyiz :)
bu adamdan dip fiyat isteyeni esnaf taşlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ajanta-ayarinda-emsalsiz-vtec.sadece-58.000-km-de.yok-boylesi-120552015/detay/
Ya bazen denk geliyorum, dip fiyat isteyen adamı da birebir tanıyorum.
Aşağılamak gibi olmasın ama adamın satılık olan arabayı alabilecek durumu hiçbir şekilde yok, hatta yarısı kadar bile bütçesi yok son fiyat dip fiyat falan istiyor şaka gibi.
Nedir bu tatmin mi ediyor kendini acaba? Çok böyle model var forumda son zamanda...
He bir de 500 liraya jant satarken lastikli mi diye soranlar oluyordu, onlar da facia :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ajanta-ayarinda-emsalsiz-vtec.sadece-58.000-km-de.yok-boylesi-120552015/detay/
Özgüvene bak, en son 40bin olurmuş.
Ölene kadar satamaz o paraya o arabayı cocuklarına miras kalır artık :)
Muharrem C.80
05-04-2013, 23:32
Mesela.. son 500 diyorsun 450diyor 450desen 400 olmazmı diyor 50 lirayla hafta sonunu getirecekmiş dedim sen alma bunu git satmıyorum sana :) var böyle garip tipler.
ayrıca açık açık laf olsun diye dip yazanlar mesaj sayısı yükseltmenin yeni yolunu bulmaktan başka hiçbir amaç güttüklerine inanmıyorum bitmediniz gitti diyesim var.
cemsultan
05-04-2013, 23:38
Gülme bu dip fiyat mevzuları senin yüzünden başladı :D
son fıyat dıp fıyat gursel abıye mahsus adamın durumu bellı parası varsa alıyor tabı pazarlık yapmaya calısıor adamsın gursel aga :D
kadioglu
05-04-2013, 23:50
Aslında bir zamanlar Konya araba pazarında yaşamıştım dip fiyat muhabbeti.Tahminen açıklayayım biraz.Mesela bir mal satıyorsunuz.Aklınızdan 12 geçiyor ama 15 diyorsunuz.Alıcınında aklından 13 geçiyor ama bunu söylese üzerime yıkar diye geçiyor.Ne kadar aşağı çekersem kar diyor.Aşağı olmaz mı dip fiyat filan diye uzuyor muhabbet.Mesela satıcı çok sıkışık ve dip fiyat dediğinde 10 olur diyor.Alıcı aklından geçirdiği fiyata göre 3 karda.
Konya oto pazarında bir broadvay satıyoruz geçmiş gün.Ortalama o zaman 1 milyar 800 milyon filan ederi var.1.900 diyoruz aşağı olmaz mı diyor.1.800 diyoruz daha aşağı diyor.1.700 diyoruz son ne olur diyor.Sen bir şey ver diyoruz, aşağı olmaz mı diyor.Birinde denemek için 1.500 e kadar indim adam daha aşağı diyordu.Öğlen çektik gittik pazardan.Olayın mantığı bu yani.
S.Özeren
05-04-2013, 23:54
bende yönetime sormak istiyordumda buraya kısetmiş
şimdi x kişi fiyat bin tl istiyor
ben burda açık şekilde 750 tl olur mu desem yasak mı bu ?
Burda dip fiyat nedir diye sorcaklarına arayıp sorsalar (tel numarası yazıyorsa tabi ) daha mantıklı ama bence bunda abartılcak bişey yok
İnsanlar gerçekten almak istediği sürece ben bir sakınca görmedim
Dip fiyat artik cok insancil,
Baslikta hersey guzelce yaziyor,
Ilk msj dip oluru ne nakit su olur,
2. Mesaj peki durumu ne,
3. Peki hangi sehir,
4. Tmm kafama yatti, simdi jantsa bunun olcusu neydi :) yada benim arabama olur mu :)
Artik satiliklara format kurali gelsin, sirayla; durum= bu, dip fiyat=....
Hic sevmem altinti yapmayi ama hersey ortadayken ne vereyim abime ne vericen abime seklinde 5msj oluyor :)
Low-Rider
05-04-2013, 23:57
bende yönetime sormak istiyordumda buraya kısetmiş
şimdi x kişi fiyat bin tl istiyor
ben burda açık şekilde 750 tl olur mu desem yasak mı bu ?
Burda dip fiyat nedir diye sorcaklarına arayıp sorsalar (tel numarası yazıyorsa tabi ) daha mantıklı ama bence bunda abartılcak bişey yok
İnsanlar gerçekten almak istediği sürece ben bir sakınca görmedim
Öyle bir yasak yok sonuçta ilan ile ilgili soru soruluyor
57 yazılıp 43e satılan araba gördükten sorna dibin kralını istemek herkezin hakkı valla
S.Özeren
05-04-2013, 23:59
Öyle bir yasak yok sonuçta ilan ile ilgili soru soruluyor
teşekkürler Özgür :)
bu arada başlıkta yazan
Bu sorunun cevabı kesinlikle evet %80 fiyatı şişik malesef, kendi kendime dışarda ben bunu 20 liraya alıyorum adam gelmiş malzemeye 40 istiyor dediğim çok olmuştur. İşin garibi alanda oluyor :D
R21TURBO 41
06-04-2013, 00:03
57 yazılıp 43e satılan araba gördükten sorna dibin kralını istemek herkezin hakkı valla
+ 1500 ....,
mad_max1978
06-04-2013, 00:17
bende satılan ürünün özelliklerinin,fiyatının pm lenme mantığını çözemedim
Eğer ürüne ederi kadar fiyat koyarsan pazarlıksız satılır zaten ürün. Ben bu site üzerinden telefon, 1 kere cd çalar, lip vb. şeyler sattım daha önce. Hiç birinde benzer mesajlar almadım, alıcı için uygun ve de malın ederi kadar fiyat yazılıydı çünkü. Yukarıdaki civic satan zatı muhterem gibi aracın ederinin 2 katını yazmadım. Ama milletimizin özelliği bu herkes kısa yoldan parayı bulmanın peşinde. :)
Valla bu forumda sıfırından daha çok para istenen kullanılmış arabalar mevcut :D
Alan mallar olduğu sürece fiyatı şişiren de çok olur.
Honda 1.4lere falan hiç girmiyorum :)
Valla bu forumda sıfırından daha çok para istenen kullanılmış arabalar mevcut :D
Alan mallar olduğu sürece fiyatı şişiren de çok olur.
Honda 1.4lere falan hiç girmiyorum :)
Sadece forumda değil ki genel piyasada durum böyle. Ülke olarak alayımız 7 aylık olduğumuzdan, 2 ay beklememek için o fiyatları göze alanlar oldukça bu da böyle devam edecek. :D
Yuz yuze veya telefonla konusamadigimiz icin su olur mu bu olur mu diye pazarliga girmiyoruz olabilecek son fiyati ogreniyoruz ne karsidakinin nede kendimizin vaktini almiyoruz. Bence gayet dogal bir durum sonucta her fiyatin pazarlik miktari oluyor bu durumdan bu kadar rahatsiz olunmasi ilginc. Bu arada telefondan yaziyorum turkce karakterleri o yuzden giremiyorum
Telefonda amiyane tabirle çingen pazarlığı yapıp her türlü argümanını savuşturunca " abi çok pazarlıkçısın ya" diyor bi de pişkin.
Şu pazarlık sünnettir diyen insanları da anlamıyorum, arkadaş islamın 5 şartını bilmezler pazarlık sünnet derler.
Şu zamana kadar bütün ürünlerimde pazarlıksız fiyat belirtmişimdir, ona rağmen dip fiyat isteyenler oldu, bende gönülleri olsun diye 1000 liralık ürünlerde filan 50TL indirmişliğim vardır :)
yerlan1 fiyat alabilirmiyim çıkar şimdide :)
s2kfreak
06-04-2013, 10:32
ya ınvıdıa catback koydum s2000 ıcın cıft cıkıslı headerstan ıtıbaren boru 450 yazdık aclar dıp fıyat dıyor hala yazık
Sıfırı 3 kurus olan ürünun ıkinci eline 5 kurus isteyenlerede var
Draniela
06-04-2013, 10:53
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/522596_467142670017526_43660521_n.jpg
hahaha çok iyi :D
skyserhat
06-04-2013, 12:17
biz Türk milleti olarak HERŞEY 1 MİLYONCUYA GİRDİĞİMİZDE BİLE FİŞ ALMAZSAM KAÇA OLUR DİYEN bir milletiz :D
coolvtec
06-04-2013, 12:35
sırf bu yüzden satış ilanlarına 2 fiyat yazıyorum; normal fiyat;...... dip ölü fiyat;...... ve pazarlıktan kurutluyorum. gerçi dip ölü fiyat üzerinden de pazarlık söz konusu.
"Dip fiyat" lafı biraz komık oluyor :D Onun yerıne en son ne olur gıbı sorulsa bu kadar tepkı cekmezdı :D
Boost Up
06-04-2013, 13:35
300 liralık ürün için, "kardeş 75 lira oksa yolla alıyorum" dedi. ben okurken utanıyorum o teklifi, kendi söylerken utanmıyo hiç
dragon07
06-04-2013, 13:45
yerden fiyat gonder kanka :D
malın sıfırı 750tl
kullanılmıs mal istenilen fiyat 600tl böyle durumlarda piyasası belli olan mallarda millet mukayese yapıyor ve acaba bi indirim olurmu düşüncesiylen fiyat isteniyor.
bn zamanında 50tl lik mal için konu açtım indirim isteyen oldu 40a verdim :D
kısacası her dip fiyar isteyeni aynı kefeye koymayın.ayarını iyi bilmek lazım
Bide klasik kisiler var sirf fiyat almak icin fiyat isteyenler. O soranlarin hepsinr farkli fiyat yaziyorum ben.
Eger ciddi alici olursa zaten pmden ulasiyo :)
Dip fiyatin mantigi: mesaj yazmak icin yazayim kirlilik olsun
Hakan Burak
06-04-2013, 19:04
Piyasadaki fiyatlar şişirilmiş olunca insanlar buna mecbur kalıyor,
Normal fiyat yazanlarda arada kaynıyor.
Aracının kaza bela durumunu saklayanlar da ayrı bir dünya..
aliburma
06-04-2013, 20:39
şu mesaj sayısı muhabbetinin kaldırılmasının ardından(yapanın ellerine sağlık); biraz zaman alacak olsa bile bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum. nasıl ki yeni üyelerin konularına yazılan mesajlar toplam mesaj sayısına eklenmediğinden zayıf kalıyor; adının altında mesaj sayısı yer almayan kullanıcı da artık mesaj kasmayı bırakacaktır...
mehmetRS
06-04-2013, 21:35
15 bin liralık arac için dip fiyat isteyip, 13 yada 12 gibi bir cevap umuduyla yaşamamak lazım diye düşünüyorum ben.
satıcının aciz durumda olduğunu düşünerek ne kadar yararlanabilirim çabasında olan arkadaşlar.. tebikler mütiş bir tespit.
ergenler arasındaki yeni akım,
overblack
07-04-2013, 00:27
böyle adamlara direk küfredesim geliyor ama sonrada düşünüyorum hakaretten tazminat almak içinmi böyle şeyler yapıyorlar...vazgeçiyorum..